Zolang 't werkt.quote:Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht
Wij ook. 8 Euro ofzo, werkt prima.quote:Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!quote:Op zondag 12 mei 2019 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het was een prachtig barbecueweekend. Vandaag hadden we broodjes met koolsla, avocado, ei en een restje pulled pork van gisteren bij de lunch.
Net hebben we ons ultieme makkelijke comfortfood gemaakt: hele kip in een schaal met krieltjes, pompoen, erwten, mais en provencaalse kruiden.
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goedquote:Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!
Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?quote:Op zondag 12 mei 2019 23:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goed
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.quote:Op zondag 12 mei 2019 23:48 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?
Ik moet nog het een en ander experimenteren, maar zeker in het geval van rood vlees lijkt men te suggereren dat rekening houden met de stijging van de interne temperatuur nadat je het vlees van het rooster hebt gehaald, geen kwaad kan.
Bedankt voor de informatie!quote:Op zondag 12 mei 2019 23:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.
Die graden kunnen heel veel uitmaken. Bij 75 graden is je kip echt droog. En twee graden verschil kan bij een steak hét verschil maken.
Bij bijvoorbeeld pulled pork maakt 88 of 94 weer minder verschil. Dat is een stuk vetter vlees en dan kan het meer hebben.
Recept van de kappertjessaus, please?quote:Op dinsdag 14 mei 2019 11:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gisternavond was de schol met kappertjessaus een groot succes, die gaat in de herhaling. Ons gietijzeren pannetje kwam al van pas om de saus in te maken. Het is toch wel erg handig om dat direct op de barbecue te doen.
Voor de lunch eten we shakshuka van de kamado. Vanavond maken we pompoen met maple syrup en varkenshaas.
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.quote:Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!quote:Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!
Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
Een beetje variatie lijkt me zeker niet verkeerd.quote:Op dinsdag 14 mei 2019 19:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.
MK, het recept voor de kappertjessaus schrijf ik morgen uit.
Bedankt voor de tip!quote:Op woensdag 15 mei 2019 13:28 schreef Ferdii het volgende:
[..]
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)quote:Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Komt er niet!quote:Op zaterdag 18 mei 2019 10:14 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)
Verticaal BBQ-enquote:
😂quote:Op zaterdag 18 mei 2019 12:59 schreef vosss het volgende:
[..]
Verticaal BBQ-en
Hoe heb je dat gedaan dat het vleesch er niet af viel?
Ik vind de gemarineerde kippenvleugels van AH stiekem het lekkerstquote:Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |