abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_186785359
Handschoenen met een goede prijs-kwaliteitverhouding die jullie kunnen aanraden?
pi_186785689
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht :@
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_186787535
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht :@
Zolang 't werkt. :P
  zondag 12 mei 2019 @ 17:21:49 #229
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186787889
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht :@
Wij ook. 8 Euro ofzo, werkt prima.

We hebben net een fancy Grill Guru gietijzeren pannetje gekocht. En een mooi kippetje voor straks.
Spoilers!
  zondag 12 mei 2019 @ 21:04:59 #230
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186794125
Het was een prachtig barbecueweekend. Vandaag hadden we broodjes met koolsla, avocado, ei en een restje pulled pork van gisteren bij de lunch.

Net hebben we ons ultieme makkelijke comfortfood gemaakt: hele kip in een schaal met krieltjes, pompoen, erwten, mais en provencaalse kruiden.
Spoilers!
pi_186798440
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het was een prachtig barbecueweekend. Vandaag hadden we broodjes met koolsla, avocado, ei en een restje pulled pork van gisteren bij de lunch.

Net hebben we ons ultieme makkelijke comfortfood gemaakt: hele kip in een schaal met krieltjes, pompoen, erwten, mais en provencaalse kruiden.
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!

Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
  zondag 12 mei 2019 @ 23:29:19 #232
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186798519
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!

Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goed ;)
Spoilers!
pi_186798945
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:29 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goed ;)
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?

Ik moet nog het een en ander experimenteren, maar zeker in het geval van rood vlees lijkt men te suggereren dat rekening houden met de stijging van de interne temperatuur nadat je het vlees van het rooster hebt gehaald, geen kwaad kan.
  zondag 12 mei 2019 @ 23:52:32 #234
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186799005
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:48 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?

Ik moet nog het een en ander experimenteren, maar zeker in het geval van rood vlees lijkt men te suggereren dat rekening houden met de stijging van de interne temperatuur nadat je het vlees van het rooster hebt gehaald, geen kwaad kan.
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.

Die graden kunnen heel veel uitmaken. Bij 75 graden is je kip echt droog. En twee graden verschil kan bij een steak hét verschil maken.
Bij bijvoorbeeld pulled pork maakt 88 of 94 weer minder verschil. Dat is een stuk vetter vlees en dan kan het meer hebben.
Spoilers!
pi_186799651
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:52 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.

Die graden kunnen heel veel uitmaken. Bij 75 graden is je kip echt droog. En twee graden verschil kan bij een steak hét verschil maken.
Bij bijvoorbeeld pulled pork maakt 88 of 94 weer minder verschil. Dat is een stuk vetter vlees en dan kan het meer hebben.
Bedankt voor de informatie!
  dinsdag 14 mei 2019 @ 11:01:12 #236
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186826714
Gisternavond was de schol met kappertjessaus een groot succes, die gaat in de herhaling. Ons gietijzeren pannetje kwam al van pas om de saus in te maken. Het is toch wel erg handig om dat direct op de barbecue te doen.

Voor de lunch eten we shakshuka van de kamado. Vanavond maken we pompoen met maple syrup en varkenshaas.
Spoilers!
pi_186827824
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 11:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gisternavond was de schol met kappertjessaus een groot succes, die gaat in de herhaling. Ons gietijzeren pannetje kwam al van pas om de saus in te maken. Het is toch wel erg handig om dat direct op de barbecue te doen.

Voor de lunch eten we shakshuka van de kamado. Vanavond maken we pompoen met maple syrup en varkenshaas.
Recept van de kappertjessaus, please? :9
pi_186835668
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
  dinsdag 14 mei 2019 @ 19:10:48 #239
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186835975
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.

MK, het recept voor de kappertjessaus schrijf ik morgen uit.
Spoilers!
pi_186853563
Tnx L_S. Ben dol op kappertjes en saus met kappertjes gaat volgens mij bij heelveel soorten vleesch :)
pi_186855125
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!

Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!
hardcoholic
pi_186863214
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 19:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.

MK, het recept voor de kappertjessaus schrijf ik morgen uit.
Een beetje variatie lijkt me zeker niet verkeerd. :Y


quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2019 13:28 schreef Ferdii het volgende:

[..]

niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!
Bedankt voor de tip!
pi_186924606
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)
pi_186926395
Is een pannenspons geschikt om roestvrijstalen roosters mee schoon te maken?

Mochten jullie nog tips/adviezen hebben omtrent schoonmaak, hoor ik ze graag. :P
pi_186926551
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2019 10:14 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)
Komt er niet!
pi_186926570
Diner gisteren.

pi_186926637
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2019 12:55 schreef nelisb het volgende:
Diner gisteren.

[ afbeelding ]
Verticaal BBQ-en _O_

Hoe heb je dat gedaan dat het vleesch er niet af viel? :o
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186926847
quote:
11s.gif Op zaterdag 18 mei 2019 12:59 schreef vosss het volgende:

[..]

Verticaal BBQ-en _O_

Hoe heb je dat gedaan dat het vleesch er niet af viel? :o
😂

Tinypic en iPhone is geen goede combie..
pi_186926919
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
Ik vind de gemarineerde kippenvleugels van AH stiekem het lekkerst :@ geen idee wat voor marinade dat is.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_187049805
Iemand ervaring met drumsticks? :P Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.

Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')