Dat wil wel?quote:Op maandag 21 mei 2018 18:17 schreef Ferdii het volgende:
[ afbeelding ]
Nu beenham op de bbq met eigen brouwsel rub, donderdag 2,5kg procureur
Gaat prima, alleen garing is best lastig zonder kerntermometer iets te lang maakt snel droogquote:
Dat vroeg ik me af...ik stop ze altijd in de oven en dan zijn ze alquote:Op maandag 21 mei 2018 18:25 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Gaat prima, alleen garing is best lastig zonder kerntermometer iets te lang maakt snel droog
Ja lekker! Mooi assortiment. Al heeft de reguliere ah hier ook graangevoerd vlees. Kiloprijs is enkel aan de forse kant, maarja.. aanbod is er in ieder gevalquote:Op zaterdag 19 mei 2018 18:33 schreef fietsie het volgende:
Toevallig ontdekte ik dat de AH XL in Strijp een diepvries heeft met echt vlees...
Wat een monsterburger heerlijkquote:Op maandag 21 mei 2018 19:35 schreef nelisb het volgende:
Mega baksteenburger gisteren.
[ afbeelding ]
Foto 1 is prima. Gaat hard zat in de grill nu. De rest zal ook as worden, temperatuur gaat dus nog wel omhoog.quote:Op zaterdag 9 juni 2018 19:46 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Horen we bij gebruik van een brikettenstarter i.c.m. met houtskool te wachten totdat de bovenste kolen volledig met as zijn bedekt? Of kan zoiets er na een minuut of twintig ook mee door:
[ afbeelding ]
Ik zal het vast wel verkeerd aanpakken, maar na 15-20 minuten hebben bij mij niet alle bovenste kolen een volledige laag as.
Bedankt voor de reactie. De kolen doen in principe wel hun werk, wat dat betreft inderdaad niets aan de hand!quote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:09 schreef nelisb het volgende:
[..]
Foto 1 is prima. Gaat hard zat in de grill nu. De rest zal ook as worden, temperatuur gaat dus nog wel omhoog.
Wat een tof en uitgebreid verslagquote:
Ik vind het ergens op slaan maar de meningen verschillen er wel over geloof ik. Wij draaien hem na 3 minuten voor de eerste en laatste keer om omdat juist dan een mooie korst op he vlees ontstaat en daar hou ik van.quote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien.
Als jij zelf je hamburgers maakt en elke 20 seconden gaat omdraaien tyft het uiteindelijk uit elkaar. Omdraaien als het sap aan de bovenkant erdoorheen komtquote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien.
topding.. veel beter dan zon goedkoop ding voor een vakantiequote:Op zondag 10 juni 2018 12:37 schreef borrepus het volgende:
Ik ben sowieso niet van het vlees 100 keer aanraken, nergens voor nodig.
Nu weber go anywhere aangeschaft voor op de camping. Nog even oefenen, maar lijkt er op dat ik hier heel blij mee ga zijn. Heb tot nu toe kippenboutjes met maïs en keertje een broodje worst met gepofte ui gemaakt. Vanavond staat bavette op het menu
Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima.quote:Op zondag 10 juni 2018 11:54 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Als jij zelf je hamburgers maakt en elke 20 seconden gaat omdraaien tyft het uiteindelijk uit elkaar. Omdraaien als het sap aan de bovenkant erdoorheen komt
Ik maak ook geen hele dikke burgers.. net iets dikker dan bv die van de mcdonalds. vind ik zelf lekkerderquote:Op zondag 10 juni 2018 18:44 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima.
Ze riepen zoiets ook ooit over biefstuk. Is wetenschappelijk aangetoond dat regelmatig draaien een beter resultaat geeft.
Mag dus naar het zelfde fabelenrijk als het dichtschroeien. Dichtschroeien kan niet, hoe harder je bakt, hoe meer vocht het vlees verliest. Vooraf even goed aan braden maakt niets uit. Geeft wel een veel betere smaak trouwens.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |