abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 mei 2018 @ 18:33:50 #51
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_179269820


Toevallig ontdekte ik dat de AH XL in Strijp een diepvries heeft met echt vlees...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 19 mei 2018 @ 19:27:41 #52
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179271008
Eet smakelijk Fiets!

Wij gaan er morgen weer voor. Pulled pork en twee soorten varkensribben. Met koolsla en patatas bravas.

Maandag gaan we voor burgers. Het is dit weekend weinig origineel maar wel lekker :9~

Ik heb ook nog 3 snacks maar ik weet nog niet op welke dag we daar aan toe komen. Moinkballs, chorizo en pimentos de padrón :9
Spoilers!
pi_179305321


Nu beenham op de bbq met eigen brouwsel rub, donderdag 2,5kg procureur *O*
hardcoholic
pi_179305447
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 18:17 schreef Ferdii het volgende:
[ afbeelding ]

Nu beenham op de bbq met eigen brouwsel rub, donderdag 2,5kg procureur *O*
Dat wil wel?

Ga ik binnenkort proberen. :9
pi_179305488
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 18:23 schreef aloa het volgende:

[..]

Dat wil wel?

Ga ik binnenkort proberen. :9
Gaat prima, alleen garing is best lastig zonder kerntermometer :{ iets te lang maakt snel droog
hardcoholic
pi_179306131
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 18:25 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Gaat prima, alleen garing is best lastig zonder kerntermometer :{ iets te lang maakt snel droog
Dat vroeg ik me af...ik stop ze altijd in de oven en dan zijn ze al :9
Hoe lang moet zoiets ongeveer? Ik neem aan sneller dan uit de oven!
pi_179306869
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 18:33 schreef fietsie het volgende:

Toevallig ontdekte ik dat de AH XL in Strijp een diepvries heeft met echt vlees...
Ja lekker! Mooi assortiment. Al heeft de reguliere ah hier ook graangevoerd vlees. Kiloprijs is enkel aan de forse kant, maarja.. aanbod is er in ieder geval
pi_179306886
Mega baksteenburger gisteren.

  maandag 21 mei 2018 @ 20:25:35 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_179307891
Vandaag weer geBBQ-ed: gemarineerde kippendijsaté, gevlinderde grote gamba's, pipipiri spare ribs, aubergine, kabeljauw met een kreeftensausje een lekkere frisse salade en tenslotte perzik met karamel-zeezout.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 22 mei 2018 @ 14:00:05 #60
137690 Pizzahut
Het Bora Bora Gebergte
pi_179320561
Mijn Weber "collectie" heeft weer een nieuw lid: Weber 57cm GBS Master Touch Blue Slate :W

Gelijk goed ingebrand met biefstukspies met Peruaanse groene saus, gemarineerde speklapjes, buffalo chicken wings, Moink balls en een spatchcock. Niet allemaal op een avond natuurlijk.

Heb nog twee Pork Shoulder Joints uit Engeland. Van plan deze ok lekker low en slow te gaan bereiden.
Disturbed Mind
Het leven: Soms ben je de duif, soms het standbeeld.
  woensdag 23 mei 2018 @ 05:12:38 #61
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_179332230
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 19:35 schreef nelisb het volgende:
Mega baksteenburger gisteren.

[ afbeelding ]
Wat een monsterburger :9 heerlijk

Iets meer dan een jaar geleden in Australie 1.2 kg steak op de bbq (ik weet het is niet de schoonste bbq :p )



Even bijkomen in de folie



Ozzie made aardappelsalade met spekjes :9



[ Bericht 16% gewijzigd door Maikuuul op 23-05-2018 05:22:10 ]
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_179429266
Vandaag voor het eerst Pulled pork gemaakt *O*

Vlees uitpakken *O*


Eerst in de Rub


Klaar om te beginnen :)


Flink wat uurtjes verder 70 graden kerntemp, tijd om in te pakken


88graden *O*



Nog even rusten in de Alu folie



Nog als geheel



Pullen maar *O*



Kruiden en bbq saus erdoor



Eindresultaat *O*




Leerpunten voor de volgende keer: betere indirecte zone maken en eerst de bbq op lucht lekkage controleren :P hierdoor was temp in begin moeilijk onder controle te krijgen
hardcoholic
pi_179696994
Horen we bij gebruik van een brikettenstarter i.c.m. met houtskool te wachten totdat de bovenste kolen volledig met as zijn bedekt? Of kan zoiets er na een minuut of twintig ook mee door:



Ik zal het vast wel verkeerd aanpakken, maar na 15-20 minuten hebben bij mij niet alle bovenste kolen een volledige laag as.
pi_179697504
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 19:46 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Horen we bij gebruik van een brikettenstarter i.c.m. met houtskool te wachten totdat de bovenste kolen volledig met as zijn bedekt? Of kan zoiets er na een minuut of twintig ook mee door:

[ afbeelding ]

Ik zal het vast wel verkeerd aanpakken, maar na 15-20 minuten hebben bij mij niet alle bovenste kolen een volledige laag as.
Foto 1 is prima. Gaat hard zat in de grill nu. De rest zal ook as worden, temperatuur gaat dus nog wel omhoog.
pi_179698036
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 20:09 schreef nelisb het volgende:

[..]

Foto 1 is prima. Gaat hard zat in de grill nu. De rest zal ook as worden, temperatuur gaat dus nog wel omhoog.
Bedankt voor de reactie. De kolen doen in principe wel hun werk, wat dat betreft inderdaad niets aan de hand!
  zaterdag 9 juni 2018 @ 20:42:50 #66
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179698220
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 19:07 schreef Ferdii het volgende:

Wat een tof en uitgebreid verslag _O_

Wij aten vanavond broodjes hamburger. Burger, ui, spek, tomaat en broodje allemaal van de bbq.

Morgen gaan lamskotelet, merguez, asperge, zoete aardappel en aubergine op de bbq.
Spoilers!
pi_179698546
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien.
  zaterdag 9 juni 2018 @ 21:38:15 #68
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179699474
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien.
Ik vind het ergens op slaan maar de meningen verschillen er wel over geloof ik. Wij draaien hem na 3 minuten voor de eerste en laatste keer om omdat juist dan een mooie korst op he vlees ontstaat en daar hou ik van.
Spoilers!
  zondag 10 juni 2018 @ 11:54:49 #69
194233 Friday12
Originele kloon
pi_179706355
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien.
Als jij zelf je hamburgers maakt en elke 20 seconden gaat omdraaien tyft het uiteindelijk uit elkaar. Omdraaien als het sap aan de bovenkant erdoorheen komt
pi_179706957
Ik ben sowieso niet van het vlees 100 keer aanraken, nergens voor nodig.

Nu weber go anywhere aangeschaft voor op de camping. Nog even oefenen, maar lijkt er op dat ik hier heel blij mee ga zijn. Heb tot nu toe kippenboutjes met maïs en keertje een broodje worst met gepofte ui gemaakt. Vanavond staat bavette op het menu
pi_179711975
Waar kan je het beste kolen halen (prijs/kwaliteit) ah? lidl? Action? bouwmarkt?
pi_179712200
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 12:37 schreef borrepus het volgende:
Ik ben sowieso niet van het vlees 100 keer aanraken, nergens voor nodig.

Nu weber go anywhere aangeschaft voor op de camping. Nog even oefenen, maar lijkt er op dat ik hier heel blij mee ga zijn. Heb tot nu toe kippenboutjes met maïs en keertje een broodje worst met gepofte ui gemaakt. Vanavond staat bavette op het menu
topding.. veel beter dan zon goedkoop ding voor een vakantie
pi_179712406
quote:
6s.gif Op zondag 10 juni 2018 11:54 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Als jij zelf je hamburgers maakt en elke 20 seconden gaat omdraaien tyft het uiteindelijk uit elkaar. Omdraaien als het sap aan de bovenkant erdoorheen komt
Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima.

Ze riepen zoiets ook ooit over biefstuk. Is wetenschappelijk aangetoond dat regelmatig draaien een beter resultaat geeft.

Mag dus naar het zelfde fabelenrijk als het dichtschroeien. Dichtschroeien kan niet, hoe harder je bakt, hoe meer vocht het vlees verliest. Vooraf even goed aan braden maakt niets uit. Geeft wel een veel betere smaak trouwens.
Whatever...
  zondag 10 juni 2018 @ 18:47:48 #74
194233 Friday12
Originele kloon
pi_179712437
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 18:44 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima.

Ze riepen zoiets ook ooit over biefstuk. Is wetenschappelijk aangetoond dat regelmatig draaien een beter resultaat geeft.

Mag dus naar het zelfde fabelenrijk als het dichtschroeien. Dichtschroeien kan niet, hoe harder je bakt, hoe meer vocht het vlees verliest. Vooraf even goed aan braden maakt niets uit. Geeft wel een veel betere smaak trouwens.
Ik maak ook geen hele dikke burgers.. net iets dikker dan bv die van de mcdonalds. vind ik zelf lekkerder
  zondag 10 juni 2018 @ 19:44:50 #75
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179713397
We hebben ons er vandaag makkelijk van afgemaakt. Asperges, voorgekookte zoete aardappel, aubergine en lamskoteletten in een marinade van olie, ras el hanout en knoflook gezet.
Verder nog een merguez van de Turkse slager en een kwak Griekse yoghurt met citroensap, munt en peterselie.

De koteletten met de marinade waren geen enorm succes. De rest was boven verwachting lekker. Alleen niet zo fotogeniek.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')