hier dezelfde struggle, zie eerdere fotos in dit topicquote:Op donderdag 2 augustus 2018 09:52 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit!
Herqs easy bbq proquote:Op zondag 5 augustus 2018 14:40 schreef greatgonzo het volgende:
Iemand een tip voor een goede wifi/bt thermometer?
Gevoelsmatig zou ik voor een Weber Igrill2 gaan, maar ik lees slechte ervaringen met de app, die continu aan moet staan. Zijn er nog goede alternatieven?
Hubba fucking hubba.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 12:37 schreef Strychnos het volgende:
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit ja,quote:
Altijd gelijk pullen. Wij hebben het ook eens later gedaan en dat ging veel moeilijker.quote:Op zondag 30 december 2018 11:47 schreef Gripper het volgende:
Ik maak vandaag een pulled pork voor morgen bij een oudejaars feestje. Er is daar geen BBQ met deksel, vandaar dat ik m alvast vooraf maak vandaag. Wat zouden jullie doen: vanavond al pullen en de hele bak draadjesvlees daar opwarmen in de oven of op de gewone BBQ, of de bonk in zn geheel meenemen en opwarmen en dan pullen? Ben bang dat als ie vannacht en morgen overdag in de koelkast heeft gelegen het binnenste nooit meer op temperatuur komt...
39 graden binnen in as we speak, ben om half 9 begonnen
Hoge prijzen scheppen hoge verwachtingen, vandaar!quote:Op zondag 27 januari 2019 15:15 schreef Vanyel het volgende:
Je vraagt het alsof het logischer zou zijn om er ontevreden over te zijn?
Ik heb er een. Nog geen jaar. Tevreden.
.quote:
Moinkballsquote:Op woensdag 17 april 2019 21:13 schreef Myraela het volgende:
Dit weekend gaat de barbeque een paar keer aan, maar ik ben wat inspiratieloos. Ik wil dingen die niet veel voorbereiding vragen en snel klaar zijn. Maar ik kom niet verder dan sate, hamburger, speklap en worst. Jullie nog iets?
Shisk taoukquote:Op woensdag 17 april 2019 21:13 schreef Myraela het volgende:
Dit weekend gaat de barbeque een paar keer aan, maar ik ben wat inspiratieloos. Ik wil dingen die niet veel voorbereiding vragen en snel klaar zijn. Maar ik kom niet verder dan sate, hamburger, speklap en worst. Jullie nog iets?
Haha. Hier ook. Werd geleverd op kantoor. Staat er ineens een pallet voor je neus 😂.quote:Op donderdag 18 april 2019 22:37 schreef Ferdii het volgende:
Gisteren een kamado gekocht, wist ik veel dat er een doos van een kubieke meter omheen zat zie dat maar jn een Suzuki swift te krijgen al met al alles los in de auto getild (zwaar klereding)
Zaterdag voor het eerst gebruiken, ik twijfel nog over wat erop gaat, iemand ideeen? Kan helaas niet low and slow aangezien ik overdag andere plannen heb
Makro heeft nu een makkelijke instap kamado in de aanbieding van tarrington house. stuk goedkoper dan de meeste andere kamado's, maar voldoet prima voor de beginnende kamado bbqerquote:Op vrijdag 19 april 2019 09:00 schreef Asschen_sukar het volgende:
Wil eigenlijk ook al tijden onze weber upgraden naar een kamado, maar heb echt geen idee welke te kopen. Welke raden jullie aan om mee te beginnen?
Gisteren in elkaar gezet. Wat een ding! Ben er heel blij mee.quote:
Heb de mijne zojuist weer helemaal opgefrist. Kan er weer een seizoen tegenaanquote:
600 euro toch nog toen ik vandaag ging kijken.quote:Op vrijdag 19 april 2019 09:32 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Makro heeft nu een makkelijke instap kamado in de aanbieding van tarrington house. stuk goedkoper dan de meeste andere kamado's, maar voldoet prima voor de beginnende kamado bbqer
kost iets van 460 euro
Die van tarrington house is 399 exquote:Op zaterdag 20 april 2019 16:48 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
600 euro toch nog toen ik vandaag ging kijken.
Maar niet meegenomen, eens op zoek naar een andere budget optie rond de 450 euro.
Vandaag dus de weber maar aan
sowieso prima spul, vorig jaar april tot eind sept vrijwel dagelijks gekookt op de weber. 4/5x per week de weber aan was geen uitzondering en dat gaat echt prima.quote:Op zaterdag 20 april 2019 20:29 schreef golfer het volgende:
Weber voldoet hier prima voor de gemiddeld 4x per jaar dat we bbq-en.
Wat vind je van de Weber Go Anywhere? Want die heb ik op het oog.quote:Op maandag 22 april 2019 16:11 schreef vosss het volgende:
Iemand hier ervaring met BBQ's van het merk Rösle? En dan specifiek de No.1 F60 Air.
Ik heb momenteel een Weber Go Anywhere en wil upgraden.
Meningen of ervaringen over dat ding?
Even vooropgesteld, ik ben geen bbq held. En ik maak er ook niet god weet wat op klaar. Gewoon standaard grillen zegmaar, spek, burgers, spiesje, lapjes, kipje etc standaard van de slager. En dat vreet ik gewoon op met saus van uit zo een flesje van de supermarkt.quote:Op maandag 22 april 2019 16:16 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Wat vind je van de Weber Go Anywhere? Want die heb ik op het oog.
Lijkt me een betere optie in vergelijking met die kleine Smokey Joe.
De beste zou ik niet weten, maar voor een amateur zoals ik zijn briketten wel wat geschikter vergeleken met houtskool.quote:Op maandag 22 april 2019 17:37 schreef aloa het volgende:
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt.
Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl
quote:Op maandag 9 juli 2018 10:14 schreef Ace1 het volgende:
Jumbo heeft gele zakken met horeca houtskool, grote stukken.
quote:Op maandag 2 juli 2018 11:24 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik kocht mijn laatste zak bij de Hornbach, was niet slecht, ook niet extreem goed.
De zak daarvoor in Naarden bij de BBQ-winkel van meneer Coronel. Maar dat was omdat ik daar mn BBQ ook kocht, en ophaalde.
Topmerken zijn hier online te koop:
https://www.beefexclusief.nl/tags/horeca-houtskool/
https://www.barbequeshop.nl/categorie/571/houtskool.html
Briketten heb ik ook altijd. Dat houtskool gaat veel sneller in mijn beleving.quote:Op maandag 22 april 2019 17:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
De beste zou ik niet weten, maar voor een amateur zoals ik zijn briketten wel wat geschikter vergeleken met houtskool.
Los daarvan, volgens mij was het hier dat houtskool bedoeld voor de horeca werd aangeraden. Wellicht kan je iets met die informatie.
[..]
[..]
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.quote:Op maandag 22 april 2019 17:37 schreef aloa het volgende:
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt.
Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?quote:Op dinsdag 23 april 2019 05:59 schreef Joene het volgende:
[..]
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.
Restaurant houtskool is over het algemeen wel geschikt en stuk beter dan supermarkt meuk.
Brand langer ,stabieler met temperatuur, etc.
Dammers houtskool bijvoorbeeld 10kg ,20 euro.
Gebruik zelf Black Ranch voor mn steaks, en dammers voor algemeen.
Dat maakt echt verschil ja , en als ik steak grill eet ik meestal niks anders dan steak en anders de steak als 2e gerecht zodat die kolen boven op de andere kunnen.quote:Op dinsdag 23 april 2019 09:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?
Kokosbriketten. Oa bij Sligro, Welkoop en vuurenrook. 10 kg 15-16¤.quote:Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.quote:Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Welke? Ik vind alleen 10kg voor 19,99.quote:Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Ik heb er niet veel verstand van, maar wellicht dat de kogelbarbecue met grotere diameter beter is omdat je meer ruimte hebt om te spelen met je "directe" en "indirecte zone"?quote:Op vrijdag 26 april 2019 13:31 schreef marzman het volgende:
Iemand ervaring met de Lidl bbq's?
Ze hebben deze https://www.lidl-shop.be/(...)cue-44-cm/p100238409
Deze is dan wat groter, maar kost het dubbele? Is dat het waard? https://www.lidl-shop.be/(...)cue-54-cm/p100238414
Deze is ook wel leuk https://www.lidl-shop.nl/TEPRO-Houtskoolbarbecue/p100251764
Iemand suggesties? Het is vooral voor grillen.
Meld zich. Pas 1.5 week nu.quote:Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen.
Wie o wie heeft er een?
Klinkt goed!quote:Op maandag 29 april 2019 19:17 schreef nelisb het volgende:
[..]
Meld zich. Pas 1.5 week nu.
Bastard urban large 2019 is het geworden.
Ook alle accessoires erbij gehaald. Helemaal compleet nu.
Top ding. Zaterdag een sessie van 12 uur op 150 graden met 1 mandje houtskool.
Gisteren spare ribs gemaakt, 110 graden, heerlijk.
Schuiven helemaal los bij starten.quote:Op maandag 29 april 2019 20:21 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Klinkt goed!
Voordat ik van kamado's had gehoord zou ik het niet geloofd hebben, 12 uur met houtskool. Hoe pak je dat aan, als ik vragen mag; beperk je de ventilatie in het begin zodanig dat de temperatuur niet boven de gewenste temperatuur komt, waarna je de ventilatie geleidelijk openzet om de temperatuur constant te houden?
Een kolenstarter wordt niet gebruikt? Een aanmaakblok of twee tussen de kolen is als ik YouTube mag geloven meer dan genoeg om de boel op gang te krijgen?
Hoe dan ook, mooi spul.
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!quote:Op maandag 29 april 2019 20:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
Schuiven helemaal los bij starten.
Als je rond de gewenste temperatuur zit de schuiven dichtdoen. Afhankelijk naar hoe warm de kamado moet zijn.
Gisteren rond de 110, 6 uur lang voor spare ribs.
Schuif onder op nog geen vingerdikte open.
Margriefschijf bovenop ook bijna dicht.
Ik gebruik 2 stukjes Houtwol. Meer niet en geen starter.
Zijn een klant van mij. Hebben geruild. Ik spullen geleverd die zij van mij kopen en andersom. Beide een 0 factuur gestuurd.quote:Op dinsdag 30 april 2019 20:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!
Wat was de reden voor jou om voor een Bastard te gaan? Het Nederlandse aspect is wel mooi uiteraard.
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.quote:Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen.
Wie o wie heeft er een?
quote:Op woensdag 1 mei 2019 12:20 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.
Dus mijn Performer en Weber smoker gebruik ik erg vaak, en de kamado staat er een beetje voor de show, volgens mij zitten er oude Barbiepoppen van mijn docher in nu
Het is een ronde kamado, en zonder plate setter, lukt het niet om een kouder gedeelte te maken.quote:Op woensdag 1 mei 2019 15:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ongetwijfeld worden er wereldwijd dagelijks heerlijke maaltijden gemaakt met van allerlei soorten barbecues. Een kamado zal van een beginner niet opeens een vakman maken.
Zijn er overduidelijke redenen waarom je het een boven het ander verkiest? Ik heb het idee dat als je niets anders dan houtskool wilt en het meeste uit houtskool wilt halen, je bij een kamado uitkomt, maar of dat de voornaamste reden is waarom men voor een kamado gaat, geen idee.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |