Het vlees ging er inderdaad koud in!quote:Op donderdag 2 november 2017 12:14 schreef Lienekien het volgende:
Niet direct. Waar zou het aan kunnen liggen? Moeilijk te zeggen. Toch te kort in de sc, icm de lagere temperatuur van de sc tov het vuur? Of gaat je vlees er koud in?
Jakkes.quote:Op donderdag 2 november 2017 13:33 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Het vlees ging er inderdaad koud in!
https://www.ah.nl/allerha(...)hachee-van-annemariequote:Op donderdag 2 november 2017 15:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jakkes.
En hoe lang dan?
Volgens mij duurt het uren langer voordat het dan op temperatuur is.
Ik bedoelde eigenlijk meer met koud of je het vlees rechtstreeks vanuit de koelkast in de sc had gedaan of eerst op kamertemperatuur hebt laten komen. Ik weet niet of dat op zich taaier vlees geeft, zou ook kunnen dat je dan gewoon langere sc-tijd nodig hebt om het echt lekker te krijgen. Als lijkt 5 uur op hoog lang genoeg.quote:Op donderdag 2 november 2017 16:02 schreef Helsinki het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/allerha(...)hachee-van-annemarie
.
Ik heb dit recept gevolgd.
Ik heb onderstaande een paar keer gemaakt en die vond ik goed geslaagd. Voor de ‘light brown sugar’ had ik muscovado, nog uit Engeland, maar basterdsuiker geeft vast bijna hetzelfde resultaat. Voor barbecuesaus had ik de Remia Black Jack. Wel een beetje minder chilipoeder doen als je liever zoeter dan pittig hebt.quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:46 schreef Jaeger85 het volgende:
Iemand een lekker zoete pulled pork recept?
Bedankt! Kan ik de mosterd weglateb of vervangen? Die heb ik niet in huis.quote:Op vrijdag 3 november 2017 13:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb onderstaande een paar keer gemaakt en die vond ik goed geslaagd. Voor de ‘light brown sugar’ had ik muscovado, nog uit Engeland, maar basterdsuiker geeft vast bijna hetzelfde resultaat. Voor barbecuesaus had ik de Remia Black Jack. Wel een beetje minder chilipoeder doen als je liever zoeter dan pittig hebt.
http://allrecipes.com/recipe/92462/slow-cooker-texas-pulled-pork/
Ik zou het gewoon weglaten. Als je de rest wel hebt, krijgt het echt wel voldoende smaak en pit.quote:Op vrijdag 3 november 2017 14:40 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Bedankt! Kan ik de mosterd weglateb of vervangen? Die heb ik niet in huis.
Het moet toch kapot koken?quote:Op woensdag 8 november 2017 20:23 schreef summer2bird het volgende:
Zal ik de cooker dan maar een nachtje aanlaten op low?
Kan je zoiets kapot koken?
Gewoon spliterwten uit zo’n pak, die week ik niet voor en mijn ervaring is ook dat het lang duurt voordat ze echt goed gaar gekookt zijn in de slowcooker.quote:Op woensdag 8 november 2017 21:36 schreef Serinde het volgende:
Heb je erwten gebruikt die je vooraf een nacht moet weken? Anders kunnen ze toch niet hard meer zijn na zo'n tijd?
Die hoeven inderdaad niet geweekt te worden. Maar zo lang dus goed te weten want wilde binnenkort ook erwtensoep proberen te maken.quote:Op woensdag 8 november 2017 21:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Gewoon spliterwten uit zo’n pak, die week ik niet voor en mijn ervaring is ook dat het lang duurt voordat ze echt goed gaar gekookt zijn in de slowcooker.
Ik heb het een paar keer gemaakt in de sc, ik denk dan toch grotendeels op high.quote:Op donderdag 9 november 2017 22:05 schreef Serinde het volgende:
[..]
Die hoeven inderdaad niet geweekt te worden. Maar zo lang dus goed te weten want wilde binnenkort ook erwtensoep proberen te maken.
De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan nietquote:
Maandagnacht aanzetten, dan zijn ze dinsdagmorgen klaar.quote:Op zaterdag 11 november 2017 10:37 schreef summer2bird het volgende:
[..]
De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet
Wat Cat zegt. In het vocht bewaren in de koelkast en in een pannetje weer opwarmen vlak voor het eten.quote:Op zaterdag 11 november 2017 10:37 schreef summer2bird het volgende:
[..]
De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet
Heb het vandaag gemaakt en vond het erg lekker.quote:Op vrijdag 3 november 2017 14:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik zou het gewoon weglaten. Als je de rest wel hebt, krijgt het echt wel voldoende smaak en pit.
Ik neem trouwens gewoon mosterd die ik heb, niet specifiek wat in het recept staat.
quote:Op zaterdag 11 november 2017 20:46 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Heb het vandaag gemaakt en vond het erg lekker.
Dankje die sla ik op.quote:Op donderdag 9 november 2017 22:09 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb het een paar keer gemaakt in de sc, ik denk dan toch grotendeels op high.
Hm, dit recept heb ik gebruikt, maar er staat 8-10 uur op low.
https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/
Denk niet dat dat een probleem is. Bij mij staat hij in een onverwarmde schuur, ook als het vriest.quote:Op zondag 24 december 2017 07:49 schreef Vanyel het volgende:
Heeft iemand ervaring met een slowcooker buiten? Ik wil m vannacht aanzetten maar heb een hekel aan die doordringende eetlucht 's nachts (en weinig deuren), dus overweeg m op een tafeltje buiten te zetten.
Wordt een graad of 9, dus bevriezen zal het niet.
Het is meer dat ik hoop dat er geen nieuwsgierige buurkat zijn pootjes aan brandt.quote:Op zondag 24 december 2017 09:04 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb nog geen stroom in de schuur, dus dat is geen optie. Bij de voordeur wel.
Ding heeft een vrij zware glazen deksel, lijkt me niet dat daar dieren in komen.
Ik ben een groot kattenliefhebber maar ik kan me de drollenhaat wel voorstellen (trapte vorige week nog in een enorme hondedrol, moet een hele grote hond zijn geweest). Ben blij dat ik geen tuin heb en ben blij dat ik binnenkatten heb die tuineigenaren niet lastig vallen.quote:Op zondag 24 december 2017 10:57 schreef Vanyel het volgende:
Niet eens. Jaren katten gehad. Ik haat wel het geschijt in mijn tuin
Zou ook nooit meer een kat nemen, nu ik ervaar hoe kut dat voor je buren is.
16 jaar cel voor het vermoorden van kattenquote:Op zondag 24 december 2017 11:03 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik ben een groot kattenliefhebber maar ik kan me de drollenhaat wel voorstellen (trapte vorige week nog in een enorme hondedrol, moet een hele grote hond zijn geweest). Ben blij dat ik geen tuin heb en ben blij dat ik binnenkatten heb die tuineigenaren niet lastig vallen.
quote:
Fijn zo. En hartstikke on topicquote:Op dinsdag 26 december 2017 14:40 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Het begon allemaal met iemand die zich meer zorgen maakte over de katten van mijn buren dan over de vraag of mijn slowcooker pulled pork wel lekker zou worden
Dat laatste is trouwens meer dan goed gekomen
das super, die kan alles.quote:Op dinsdag 26 december 2017 22:42 schreef Sjeen het volgende:
Ik kom hier ook maar eens kijken Er stond een Crockpot multi-cooker onder de kerstboom
Ik denk het wel. Lagr temperatuur is lage temperatuur.quote:Op maandag 8 januari 2018 18:43 schreef Sorella het volgende:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.
2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.
3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.
Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Ja hoor kan prima. Met uitzondering van de bleekselderij doe ik dat ook regelmatig zo.quote:Op maandag 8 januari 2018 18:43 schreef Sorella het volgende:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.
2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.
3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.
Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 11:50 schreef Sorella het volgende:
Bedankt
Doe jij de bleekselderij er helemaal niet in of als het nog maar een paar uur moet ?
Okee, je vind het niet lekker dan gooi ik het er wel meteen in.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 12:00 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden.
Nee, heel vaak toch in gerechten verwerkt maar brrrr ik vind het zo vies.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 12:02 schreef Sorella het volgende:
[..]
Okee, je vind het niet lekker dan gooi ik het er wel meteen in.
Dank je
zuurvlees was zeer geslaagd in elk gevalquote:
Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 22:23 schreef oh-oh het volgende:
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Ik heb bijna alles in huis voor ditquote:Op dinsdag 9 januari 2018 23:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken.
ik ookquote:Op woensdag 10 januari 2018 06:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb bijna alles in huis voor dit
In stukken snijden en er in doen zal vast wel lukken?quote:Op woensdag 10 januari 2018 11:49 schreef THEFXR het volgende:
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is.
[ afbeelding ]
Ik heb begrepen dat de Amerikaanse merken zoals Crockpot inderdaad hogere temperaturen hebben dan andere merken. Russell Hobbs is een goed merk bijvoorbeeld, die hebben ook cookers waarin je kunt aanbakken op je fornuis.quote:Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.
Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.
Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart
Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.
Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?
Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
http://www.slow-cookers.n(...)ow-cooker-overkoken/quote:Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.
Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.
Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart
Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.
Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?
Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
dat is bij crock pots altijd, iets met aansprakelijkheid als amerikaantjes ziek van het eten worden, zou hem omruilen als ik jou was.quote:Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.
Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.
Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart
Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.
Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?
Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
toch bedankt voor de tip! Zaterdag stond kip in de slowcooker op de planning. En ik weet nu waar ik ‘m ga halenquote:Op woensdag 10 januari 2018 11:49 schreef THEFXR het volgende:
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is.
[ afbeelding ]
smakelijkquote:Op woensdag 10 januari 2018 22:29 schreef Sjeen het volgende:
[..]
toch bedankt voor de tip! Zaterdag stond kip in de slowcooker op de planning. En ik weet nu waar ik ‘m ga halen
Ja maar dan is ie echt uit. Het leek me handig als hij na een bepaalde tijd in de warmhoudstand gaat vanzelf. Maar ik weet niet hoe handig dat in praktijk is. Uitsteltimer is misschien ook handig maar wellicht minder noodzakelijk?quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:37 schreef Molo het volgende:
Je kunt er altijd nog een losse timing tussen mikken?
Oh zo, ja ik mik dat ding bijna altijd 's nachts aan voor rundvleesgerechten, die lang mogen.quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:39 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ja maar dan is ie echt uit. Het leek me handig als hij na een bepaalde tijd in de warmhoudstand gaat vanzelf. Maar ik weet niet hoe handig dat in praktijk is. Uitsteltimer is misschien ook handig maar wellicht minder noodzakelijk?
Daar zal ik hem zeker ook voor gebruiken, maar het lijkt me ook makkelijk door de weeks voor de avondhap 's ochtends aan en eten als je thuis komt. En dan is wellicht een timer handig. Wellicht.. ben me echt nu vandaag voor het eerst in de materie aan het verdiepen hequote:Op donderdag 11 januari 2018 21:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh zo, ja ik mik dat ding bijna altijd 's nachts aan voor rundvleesgerechten, die lang mogen.
Warmhoudstand gebruik ik eigenlijk niet.
Is meestal toch teveel. Hier warm ik dan in een klein pannetje of magnetron op.quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Daar zal ik hem zeker ook voor gebruiken, maar het lijkt me ook makkelijk door de weeks voor de avondhap 's ochtends aan en eten als je thuis komt. En dan is wellicht een timer handig. Wellicht.. ben me echt nu vandaag voor het eerst in de materie aan het verdiepen he
Brrr. Dan ruikt 's nachts je hele hut naar eten. Word ik wakker van.quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh zo, ja ik mik dat ding bijna altijd 's nachts aan voor rundvleesgerechten, die lang mogen.
Warmhoudstand gebruik ik eigenlijk niet.
Ventilatie en meerdere verdiepingen in huis. Geen last van, keuken dampt niet naar mijn slaapkamerquote:Op donderdag 11 januari 2018 21:52 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Brrr. Dan ruikt 's nachts je hele hut naar eten. Word ik wakker van.
Ja ik ook hoor, maar in principe, op kind of gare hormonen na, is slaap slaap hier. Kan een autoalarm voor de deur afgaan of Koos zijn wekker ofzo, ik blijf tukkenquote:Op donderdag 11 januari 2018 22:02 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb een goeie neus. Was in t vorige huis ook al zo storend. In dit huis ruikt zelfs Mrs V het.
Maar 1 deur tussen keuken en slaapkamer. Dan maken die trap enzo niet meer zoveel uit.
Oh en ik zet de afzuigkap er niet voor aan.
Ja ik ben eigenlijk gewoon een manquote:Op donderdag 11 januari 2018 22:09 schreef Vanyel het volgende:
Omg dat is mijn droom.
Sunny, instantpot. En anders en fijne Russel hobbs.
die laatste heb ik al bekeken idd, Instantpot ben ik nog niet tegen gekomen, ga ik opzoekenquote:Op donderdag 11 januari 2018 22:09 schreef Vanyel het volgende:
Sunny, instantpot. En anders en fijne Russel hobbs.
Ik heb er een met timer maar heb die volgens mij nog nooit gebruikt. Ik zou dan namelijk de SC op het aanrecht moeten zetten voor ik wegging en dan zou bv. rauwe kip een paar uur buiten de koelkast staan tot de timer aan gaat. Heb zelf niet zoveel aan de timer wat dat betreft dus!quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Daar zal ik hem zeker ook voor gebruiken, maar het lijkt me ook makkelijk door de weeks voor de avondhap 's ochtends aan en eten als je thuis komt. En dan is wellicht een timer handig. Wellicht.. ben me echt nu vandaag voor het eerst in de materie aan het verdiepen he
Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..quote:Op donderdag 11 januari 2018 22:44 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ik heb er een met timer maar heb die volgens mij nog nooit gebruikt. Ik zou dan namelijk de SC op het aanrecht moeten zetten voor ik wegging en dan zou bv. rauwe kip een paar uur buiten de koelkast staan tot de timer aan gaat. Heb zelf niet zoveel aan de timer wat dat betreft dus!
Ik ook.quote:
Volgens mij had ik een Russel met Engelse stekker omdat ik per se een timer en alu pan wilde en die in NL niet kon vinden.quote:Op donderdag 11 januari 2018 22:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..
iig een grote dat er een hele kip in past, minimaal 6 liter. sommige binnenpannen kunnen op het fornuis, met timer is erg handig. zou ik wel doen.quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:33 schreef Sunnythesun het volgende:
Goed, ik ben nu dus aangestoken en wil misschien ook een slowcooker. Nu lijkt het me handig om een te hebben waarvan je de pan op het vuur kan zetten voor aanbraden. Daarnaast is er de optie voor een timer, heeft iemand daar ideeën over? Mis je het als het er niet op zit? En dan het formaat. Met timer zijn ze er niet heel klein, we zijn met 2 en soms zou ik wel grote porties willen maken maar niet altijd. Dus wat is dan slim?.. Nou ja, veel keuze toch wel dus..
Passend voor kip en groot vlees is wel heel handig idd. Maar er werd me ook gezegd dat een 6l pan voor 2 personen weer niet handig is voor dagelijks eten omdat je de pan dan niet vol genoeg krijgt. Hoe is de ervaring daarmee??quote:Op vrijdag 12 januari 2018 00:11 schreef THEFXR het volgende:
[..]
iig een grote dat er een hele kip in past, minimaal 6 liter. sommige binnenpannen kunnen op het fornuis, met timer is erg handig. zou ik wel doen.
of beter gelijk een multicooker ala instantpot, die onder druk kookt.
Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt.quote:Op vrijdag 12 januari 2018 08:38 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Passend voor kip en groot vlees is wel heel handig idd. Maar er werd me ook gezegd dat een 6l pan voor 2 personen weer niet handig is voor dagelijks eten omdat je de pan dan niet vol genoeg krijgt. Hoe is de ervaring daarmee??
Dank trouwens voor alle input! Ik heb die multicookers ook bekeken, ben er nog niet helemaal uit of ik dat veel zal gebruiken eigenlijk.. Maar op zich ben ik altijd wel fan van multi-uses van dingen..
Ha dat klinkt wat tegenstrijdig maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe denk ik. Ben er nog lang niet uit hoorquote:Op vrijdag 12 januari 2018 15:24 schreef THEFXR het volgende:
[..]
Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt.
een slowcooker is ook best goedkoop in verbruik.quote:Op vrijdag 12 januari 2018 15:32 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ha dat klinkt wat tegenstrijdig maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe denk ik. Ben er nog lang niet uit hoor
quote:Een slowcooker heeft twee standen. High en Low. High gebruikt ongeveer 250 watt en je eten is in 4 uur klaar.
Low gebruikt ongeveer 65 watt en je eten is in 6-8 uur klaar.
Dus
low: 6x65= 390 wattuur.
high: 4x250 = 1000 wattuur.
In vergelijking met andere kookmethodes (een gemiddelde kooktijd genomen):
Oven: 45 minuten= 0.75 x 700 = 525 wattuur
Inductie kookplaat= 30 minuten = 0.5x1400 = 700 wattuur
Magnetron = 10 minuten = 0.17x750 = 127,5 wattuur
Friteuse = 20 minuten = 0.3x850 = 255 wattuur.
Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand.quote:Op donderdag 11 januari 2018 22:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..
ja lijkt me best handig.. maar dan zit ik wel echt aan grote exemplaren vast vrees ik..quote:Op zaterdag 13 januari 2018 16:23 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand.
Ik vond hem wat tegenvallen. Gewoon een brownie, geen spectaculaire smaakexplosie.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 22:23 schreef oh-oh het volgende:
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken.quote:Op zondag 14 januari 2018 12:02 schreef jajablahblah het volgende:
Zijn er hier mensen die vegan slowcooken?
Ik heb sinds een tijdje zo’n pan, cadeautje van mijn culinair wat meer onderlegde zus
Nou heb ik er zojuist groenten, champignons en aardappelen ingedaan. Ik zit een beetje met het water dat er bij gaat. Ik merk dat je wat minder moet gebruiken dat normaal (mijn goulash werd er heel flauw en waterig in ).
Is daar een soort regel voor? Ik heb er nu een koffiekopje water in gedaan.
Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks.quote:Op zondag 14 januari 2018 12:07 schreef Lidl het volgende:
[..]
Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken.
Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel receptenquote:Op zondag 14 januari 2018 12:10 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks.
Ik kijk het nu gewoon een paar uur af, ik ben thuis.
Als iemand tips heeft voor vegan slowcooker recepten hou ik me aanbevolen trouwens
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overloadquote:Op zondag 14 januari 2018 12:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel recepten
Haha erg herkenbaarquote:Op zondag 14 januari 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload
Ik gebruik ook alleen maar de recepten. Van de conversaties moet ik ook niet te veel zienquote:Op zondag 14 januari 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload
Als veganrecept?quote:Op zondag 14 januari 2018 14:41 schreef laziness het volgende:
[..]
Haha erg herkenbaar
Ik wilde de pinda kip tippen maar die was al genoemd.
Ik gebruik ‘m met vlagen veel en dan weer een hele tijd niet maar het is best fijn als het pruttelend en al klaar staat als je thuis komt na een lange werkdag.
nee als algemene tipquote:
verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 08:59 schreef Serinde het volgende:
ik gebruik de slowcooker echt te weinig. Vier dagen per week eten we hello Fresh en voor doordeweeks ben ik te lang van huis (11-12 uur) om hem te gebruiken...
Heeft iemand interesse in het boek Slow cooked van Olivia Andrews? https://www.bol.com/nl/p/(...)tionType=typedsearch
Voor 15 euro af te halen in de Meern of evt afspreken op Utrecht CS of Amsterdam Sloterdijk
Plan was alleen boek. Dacht er niet over na. Als iemand voor boek + sc samen ¤ 45 wil betalen mag dat. Ik heb deze https://www.bol.com/nl/p/(...)-l/9200000056626179/quote:Op dinsdag 16 januari 2018 11:17 schreef THEFXR het volgende:
[..]
verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker?
heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?quote:Op vrijdag 19 januari 2018 22:29 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Zo!
Net weer mijn langzame koker gevuld
Dit keer met
1 kg riblappen (goed gelardeerd )
5 uien (3 normaal 2 behoorlijk scherpe rode)
1 VOET knoflook
Chilisaus een glas a 20cl
Een snufje zout
320 gram linzen
3 stelen selderie
200 gram snoeptomaten
En 20 cl water
Let the waiting games begin
Het laatstequote:Op zaterdag 20 januari 2018 11:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?
Goed gelukt erg lekkerquote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:33 schreef Dragonberry het volgende:
Klinkt wel goed opzich. Hoe is het uiteindelijk geworden?
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.quote:Op woensdag 31 januari 2018 08:57 schreef manny het volgende:
hello, er kwam al eerder iets voorbij over de temperatuur van de slowcooker. Wat ik op internet vind is niet echt duidelijk, sommige spreken over koken, anderen over max 90 graden.
Wij hebben inmiddels al jaren een crockpot en het was me inderdaad al opgevallen dat ik toch regelmatig "kook-bellen" zie, ook op low en kleine aanbrandingen aan de randen heb ik ook wel eens.
Desondanks heb ik eigenlijk bijna 100% resultaat als ik de recepten volg, met de erwtensoep en hache als toppers...
Wat is jullie ervaring ?
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testenquote:Op woensdag 31 januari 2018 10:41 schreef THEFXR het volgende:
[..]
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.
Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
Op Amerikaanse sites kom ik regelmatig kooktijden tegen van 8 uur voor kipfiletquote:Op woensdag 31 januari 2018 15:38 schreef manny het volgende:
[..]
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testen
je bedoelt deze, lijkt mij gewoon een rebadge van dat engelse merk.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:46 schreef mootie het volgende:
[..]
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.
Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.quote:Op donderdag 22 februari 2018 15:05 schreef THEFXR het volgende:
[..]
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt eiquote:Op donderdag 22 februari 2018 18:36 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Nu heb ik ff teruggelezen, maarre, een slow cooked eitje..?
dus 45 minuten op high?quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt ei
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcookerquote:Op donderdag 22 februari 2018 18:28 schreef SiGNe het volgende:
Een vriend van me heeft een Anova slowcooker (alleen iets ander merk) gekregen voor z'n verjaardag en die mag ik binnenkort ook eens een keertje lenen.
Binnenkort dus in elk geval een keer een slow cooked eitje koken maar welk gerecht zeggen jullie van "Die moet je écht een keertje maken!"?
quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:44 schreef Queenshore het volgende:
Koken in een waterbad en in een slowcooker zijn 2 verschillende dingen.
Dan zit ik hier verkeerd inderdaad, ik dacht dat 't redelijk 'tzelfde was maar nu ik er wat meer over nadenk.. zo'n Anova ding hang je niet in een pastasaus natuurlijk..quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcooker
Hier is natuurlijk ook een topic over: https://forum.fok.nl/topic/1730371/1/25
gewoon kopen, proberen en je kan binnen een maand terugbrengen als het niet bevalt.quote:Op donderdag 22 februari 2018 16:52 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.
Mmmm...twijfelt nog even verder
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 25 februari 2018 02:07 schreef Mubassie het volgende:
Deze is echt hemels! Vandaag gemaakt en nondeju lekker!
Babi Ketjap
600 gr speklappen in reepjes snijden
2 theelepels gehakte knoflook
2 theelepels gemberpoeder
120ml ketjap manis
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel sambal badjak (indien gewenst)
1 eetlepel bloem om te binden
10 tot 12 uur in slowcooker op stand 1 (low)
Spekreepjes op hoog vuur kort aanbakken samen met de gember en knoflook.
Dan in de slowcooker doen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Goed doorroeren en lekker laten pruttelen voor 10 a 12 uurtjes.
Russel Hobbs. Al gaat het draadjesvlees (1,5 kg denk ik) dit keer wel in de (grotere) crockpot.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 15:10 schreef fietsie het volgende:
Ik heb mijn Slowcooker verpatst; nu dus op zoek naar een nieuwe.
Eentje die niet kookt.
Ik wilde ‘m van de week al maken maar stelde dit uit tot morgen.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 16:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Mijn recept is erg vochtig. Toch een kleiner blikje kokosmelk moeten gebruiken. Gelukkig zag ik het aankomen en heb de 2 dl water die het recept vroeg er niet bij gedaan.
Net even geproefd en nu al pittig genoeg voor me dus de hele peper heb ik eruit gehaald.
Laat je weten wat het geworden is? Ben benieuwdquote:Op vrijdag 2 maart 2018 14:35 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Hier staat dit recept nu te bluppen
http://www.smulweb.nl/recepten/1147537/Daging-rendang-slowcooker
Wil toch eens wat anders maken dan de vertrouwde Hollands/Franse stoofpotjes en deze had niet zoveel -voor mij nieuwe- kruiden nodig.
quote:Op vrijdag 2 maart 2018 16:57 schreef laziness het volgende:
[..]
Ik wilde ‘m van de week al maken maar stelde dit uit tot morgen.
Je opmerkingen komen dus precies op tijd
Will do! In ieder geval erg fijn als je weinig voorbereidingstijd hebt. Je hoeft alleen de uitjes te snipperen en gember te schillen. De rest gaat in de blender of rechtstreeks in de pan.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 17:01 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Laat je weten wat het geworden is? Ben benieuwd
Ik heb een zevenjarige die al van tevoren vraagt of het niet pittig is en er een groot glas water bij wilt dus je bent een prima graadmeter voor wat ik zoekquote:Op vrijdag 2 maart 2018 17:27 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Je moet wel weten dat ik een ontzettend watje ben wat pittigheid betreft. 90% van de koks zou dat pepertje lekker mee laten sudderen tot het einde.
Ik ben geen zevenjarigequote:Op vrijdag 2 maart 2018 21:33 schreef laziness het volgende:
[..]
Ik heb een zevenjarige die al van tevoren vraagt of het niet pittig is en er een groot glas water bij wilt dus je bent een prima graadmeter voor wat ik zoek
Komt ze nu mee.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 22:28 schreef Molo het volgende:
Rendang die klaar is in een grote ovenschaal doen en opwarmen in de oven tot 'ie goed droog is. In de slowcooker blijft het altijd toch wat te nat, al moet je never water toevoegen en maar één beetje kokosmelk.
Recept van RobinOok is overigens beterderderder van smaak
Staat nota bene in de OPquote:
Maar daar staat niet bij dat het lekkerder is dan wat ik maaktequote:
Die maken, maaaakennnnnquote:Op vrijdag 2 maart 2018 22:52 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Maar daar staat niet bij dat het lekkerder is dan wat ik maakte
en die had wel erg veel ingrdiënten die niet in mijn kruidenkast staan. Langzaam opbouwen...
Als ik nu eens minder avonden aan de andere kant van het land of in restaurants zat kon ik meer pruttelenquote:Op vrijdag 2 maart 2018 23:15 schreef Molo het volgende:
[..]
Die maken, maaaakennnnn
Ik gebruik wel o.a. meer kurkuma en dan is het niet handig als je je slowcooker te vol stopt ivm overstromende knalgele vette meuk
Gewoon uitkering aanvragen johquote:Op vrijdag 2 maart 2018 23:16 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Als ik nu eens minder avonden aan de andere kant van het land of in restaurants zat kon ik meer pruttelen
Oh dat is wel jammer. Heb ik niet eens op gelet. Hier gewoon gas dus maak ik bijna altijd gebruik van de uitneem-op-het-vuur-functie super handig.quote:Op zondag 13 mei 2018 16:11 schreef Sorella het volgende:
Die sizzle heb ik ook alleen past de pan niet op mijn wokbrander en is het niet geschikt voor inductie.
Mijn wokbrander is gas maar de pan is te ovaal om er goed op te kunnen staan Niks aan te doen.quote:Op zondag 13 mei 2018 16:26 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Oh dat is wel jammer. Heb ik niet eens op gelet. Hier gewoon gas dus maak ik bijna altijd gebruik van de uitneem-op-het-vuur-functie super handig.
wokring bij de toko halenquote:Op zondag 13 mei 2018 20:41 schreef Sorella het volgende:
[..]
Mijn wokbrander is gas maar de pan is te ovaal om er goed op te kunnen staan Niks aan te doen.
een wok moet loeiheet worden, zo 400 gradenquote:Op maandag 14 mei 2018 08:24 schreef Sunnythesun het volgende:
Denk wel dat een wok iets te hard gaat voor de pan. Hij is zo dun dat ik hem op een gewone medium pit al niet hoog zet, wordt heel snel warm.
Ja, maar de binnenpan van een slowcoocker niet he.. denk niet dat dat bevorderlijk is.quote:Op maandag 14 mei 2018 10:49 schreef THEFXR het volgende:
[..]
een wok moet loeiheet worden, zo 400 graden
ooh sorry, verkeerd gelezenquote:Op maandag 14 mei 2018 10:57 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ja, maar de binnenpan van een slowcoocker niet he.. denk niet dat dat bevorderlijk is.
Wat ik nog wel eens doe met de crockpot is het eten, wanneer het al klaar is maar afgekoeld, goed door en door verwarmen op gas.quote:Op maandag 14 mei 2018 13:28 schreef oh-oh het volgende:
Ik bak echt nooit iets aan. Neemt voor mij het handige van slowcooken weg. Ik mis het ook totaal niet, alles wordt gewoon lekker
Ik ook niet. Ik bak alleen kruiden en specerijen aan indien nodig, zoals bij roti.quote:Op maandag 14 mei 2018 13:28 schreef oh-oh het volgende:
Ik bak echt nooit iets aan. Neemt voor mij het handige van slowcooken weg. Ik mis het ook totaal niet, alles wordt gewoon lekker
Ja, aan en uit. Of warmhouden.quote:Op maandag 14 mei 2018 14:22 schreef morgane het volgende:
Hoe werkt een slowcooker zonder timer? Kan die alleen maar aan (op verschillende standen) en uit?
Zou ik er eventueel een tijdschakelaar tussen kunnen zetten en is het dan erg als de ingrediënten al een paar uurtjes in de slowcooker zitten voordat ie aan gaat?
Ik gebruik regelmatig de tijdschakelaar. Gisteravond liep qua timing alles in de soep en ik heb de cooker pas laat aangezet. Om ongeveer 5 uur is hij uitgeschakeld (wat langer gedaan dan volgens recept) en om 6.30 was het nog heet. Nu in een andere ruimte gezet (waar de katten niet bij kunnen) zonder deksel.quote:Op maandag 14 mei 2018 14:22 schreef morgane het volgende:
Hoe werkt een slowcooker zonder timer? Kan die alleen maar aan (op verschillende standen) en uit?
Zou ik er eventueel een tijdschakelaar tussen kunnen zetten en is het dan erg als de ingrediënten al een paar uurtjes in de slowcooker zitten voordat ie aan gaat?
Was dat zonder vlees? Want dan hou ik me aanbevolen voor een linkquote:Op vrijdag 18 mei 2018 12:14 schreef Cat-astrophe het volgende:
Pastasaus uit de slowcooker bijna klaar.
Receptje van internet gehaald met verse tomaat, tomatenpasta, uien, wortel en de standaard kruiden.
Dus het staat al uren buiten de koelkast?quote:Op vrijdag 18 mei 2018 12:57 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik gebruik regelmatig de tijdschakelaar. Gisteravond liep qua timing alles in de soep en ik heb de cooker pas laat aangezet. Om ongeveer 5 uur is hij uitgeschakeld (wat langer gedaan dan volgens recept) en om 6.30 was het nog heet. Nu in een andere ruimte gezet (waar de katten niet bij kunnen) zonder deksel.
Is een hele koele ruimte in huis. Doe dat al zo lang.quote:Op vrijdag 18 mei 2018 13:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus het staat al uren buiten de koelkast?
Ik zou dat echt niet doen.
Ik zou het een ander niet adviseren.quote:Op vrijdag 18 mei 2018 13:41 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Is een hele koele ruimte in huis. Doe dat al zo lang.
Met een sc is het zo lekker dat het makkelijk wat langer aan kan staan. 9,5-10 uur is echt geen probleem.quote:Op dinsdag 22 mei 2018 08:41 schreef morgane het volgende:
Ik heb net m'n slowcooker aangezet voor rendang en een timer op m'n telefoon gezet voor 8,5 uur. Dan is het rond 16.45 klaar, maar we eten meestal rond 18.15. Kan ik de slowcooker dan nog langer laten koken of kan ik deze het beste op de warmhoudstand zetten? Of iets er tussenin? Ik gebruik 'm nu voor het eerst, dus ik ben nog een beetje zoekende
hoeveel liter heb je nu dan. ik heb zelf een 3.5l dat is oké voor 2 personen. Maar liever had ik een grotere zodat ik meerdere porties kan maken en wat kan bewaren. of als er mensen komen eten ik er genoeg spareribs in kan gooien.quote:Op donderdag 5 juli 2018 12:26 schreef Helsinki het volgende:
Mijn slowcooker is gesneuveld rip .
Nu wil ik wel weer een nieuwe, maar deze keer eentje die niet kookt (had een crockpot), met timer en die op het fornuis kan. Nu dacht ik aan een SC van Russell Hobbs, maar deze is best groot (6L). We zijn met z'n tweeën en vanaf volgend jaar eet er nog een kleine uk mee. Zou dit dan een geschikt formaat zijn of kies ik beter voor een wat kleinere?
Ook 3,5L. Eigenlijk maak ik er ook alleen maar grotere hoeveelheden in dus misschien is een grotere pan dan geen ramp .quote:Op donderdag 5 juli 2018 12:47 schreef wootahH het volgende:
[..]
hoeveel liter heb je nu dan. ik heb zelf een 3.5l dat is oké voor 2 personen. Maar liever had ik een grotere zodat ik meerdere porties kan maken en wat kan bewaren. of als er mensen komen eten ik er genoeg spareribs in kan gooien.
persoonlijk zou ik voor een instant-pot of multicooker met snelkookfunctie gaan.quote:Op donderdag 5 juli 2018 12:26 schreef Helsinki het volgende:
Mijn slowcooker is gesneuveld rip .
Nu wil ik wel weer een nieuwe, maar deze keer eentje die niet kookt (had een crockpot), met timer en die op het fornuis kan. Nu dacht ik aan een SC van Russell Hobbs, maar deze is best groot (6L). We zijn met z'n tweeën en vanaf volgend jaar eet er nog een kleine uk mee. Zou dit dan een geschikt formaat zijn of kies ik beter voor een wat kleinere?
Andrew Jones, rode 4,5 literquote:
yiehaaaquote:
Op facebook zit een group, slowcookers geloof ik, die hebben in hun vastgezette berichten een link naar heel veel prima recepten staan.quote:Op woensdag 18 juli 2018 08:34 schreef Lonaa het volgende:
Ik ga vandaag eens nadenken over wat ik als eerste ga maken. Vrijdag is slowcookdag
die maken meer oorlog om andere dingenquote:Op woensdag 18 juli 2018 08:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Op facebook zit een group, slowcookers geloof ik, die hebben in hun vastgezette berichten een link naar heel veel prima recepten staan.
Daarom kijk ik daar alleen maar als ik die receptenpagina nodig heb. Wat een "mensen" daarquote:Op woensdag 18 juli 2018 11:55 schreef THEFXR het volgende:
[..]
die maken meer oorlog om andere dingen
klinkt als een multicooker, met hogedruk?quote:Op woensdag 18 juli 2018 12:21 schreef machtpen het volgende:
Heb nu de bosch autocook al een tijdje. Prima voor het slowcooken en kan nog veel meer.
nee, een slowcooker geeft al veel vocht af.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 11:41 schreef Isabeau het volgende:
Normaal kookt vriendlief met de slowcooker en nu heb ik er eten in gedaan. Maar misschien stomme vraag hoor, maar al het eten (de aardappelen, kip, sperziebonen) hoeven niet onder water te staan, toch?
Gefeliciteerd, daar ga je geen spijt van krijgen!quote:Op dinsdag 6 november 2018 17:01 schreef realAIVD het volgende:
Sinds vandaag de trotse eigenaar van een Russell Hobbs searing slowcooker met een inhoud van 3,5 liter, dat moest ik even kwijt!
Voor morgen ligt alles klaar om dit recept te maken:
https://www.eetspiratie.nl/daging-setan-duivels-rundvlees/
Oeh....ga je geen spijt van krijgen. Ik zit ook even te puzzelen wat ik dit weekend ga maken (zoveel keuzes)quote:Op woensdag 7 november 2018 00:11 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Volg dit topic al een tijdje en ben vanaf morgen de trotse eigenaresse van dit apparaat
Ben erg benieuwd en ga eens wat recepten uitzoeken.
Heb gelijk 2 kookboeken erbij gekocht maarquote:Op woensdag 7 november 2018 08:50 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Oeh....ga je geen spijt van krijgen. Ik zit ook even te puzzelen wat ik dit weekend ga maken (zoveel keuzes)
Toch maar wel nu?quote:Op woensdag 7 november 2018 10:30 schreef Myraela het volgende:
Mensen, binnen een budget van 75 euro oid, welke slowcooker zouden jullie dan aanraden? Ik vind een inhoud van minimaal 5.5L wel fijn.
Misschien. Ik neig naar deze. Lekker groot, losse binnenpan en timer. En dus niet duur.quote:
Altijd zo leuk van CUL: dat iedereen elkaar zo kan aansteken met het enthousiasme over apparaten/messen/gerechtenquote:Op woensdag 7 november 2018 12:08 schreef Myraela het volgende:
[..]
Misschien. Ik neig naar deze. Lekker groot, losse binnenpan en timer. En dus niet duur.
[ afbeelding ]
Dat. Maar het weer helpt ook wel. Dit is toch gewoon de periode voor lekkere stoofschotels enzo.quote:Op woensdag 7 november 2018 12:45 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Altijd zo leuk van CUL: dat iedereen elkaar zo kan aansteken met het enthousiasme over apparaten/messen/gerechten
Ook dat jaquote:Op woensdag 7 november 2018 12:55 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat. Maar het weer helpt ook wel. Dit is toch gewoon de periode voor lekkere stoofschotels enzo.
Ok....geen hachee dit weekend maar dit. Water loopt me in de mond.quote:Op woensdag 7 november 2018 19:09 schreef realAIVD het volgende:
En nu mijn eerste ervaring met de slowcooker!
Ik heb het volgende recept gebruikt:
https://www.eetspiratie.nl/daging-setan-duivels-rundvlees/
In eerste instantie de groenten gesneden, sambal, ketjap, zuur etcetera erbij en goed doorgeroerd, vervolgens het vlees gesneden en door het mengsel geroerd:
[ afbeelding ]
Even een minuut of 4 op het gasstel "aangebraden" en vervolgens 6 uur op de slowcooker op stand 1 gezet, inclusief anderhalve eetlepel water.
Ondanks dat het met erg weinig vocht begon, was er aan het eind eerder meer dan minder vocht over.
Volgende keer durf ik dus echt wel van huis te zijn als de slowcooker aan staat (de dame van dit recept vergelijkt de slowcooker met de koelkast en vriezer...daarvoor ben je toch ook niet bang als die aan staan terwijl je er niet bent, lol...daar zit wat in)
Het vocht moest er nog wel uit natuurlijk, dus dat was de tweede keer dat ik blij was dat mijn binnenpan ook gewoon op het gasstel kon. Op een flink vuurtje was het vocht na een kwartier voldoende gereduceerd naar mijn smaak:
[ afbeelding ]
Het vlees is supermals (ik heb 500 gram sucadelapjes gebruikt).
Overigens heb ik een eetlepel sambal oelek en 2 rode pepers gebruikt zonder de zaadlijsten te verwijderen, maar meer dan "lekker een pitje" heeft het vlees niet. Een extra schep sambal of een stel rawit pepertjes kunnen dus best, hoor! :-)
Ik heb het wel de volle punten voor de smaak gegeven, erg lekker.
Heb het vandaag a la Robin met een lekker hutspotje gegeten
[ afbeelding ]
Kun je enigszins inschatten hoe goed jij tegen pittigheid kan? Dat helpt bij besluiten hoeveel ik erin zou mikken als ik het maakquote:Op woensdag 7 november 2018 19:09 schreef realAIVD het volgende:
Het vlees is supermals (ik heb 500 gram sucadelapjes gebruikt).
Overigens heb ik een eetlepel sambal oelek en 2 rode pepers gebruikt zonder de zaadlijsten te verwijderen, maar meer dan "lekker een pitje" heeft het vlees niet. Een extra schep sambal of een stel rawit pepertjes kunnen dus best, hoor! :-)
Ja zeker, ik hou erg van pittig eten!quote:Op woensdag 7 november 2018 20:55 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Kun je enigszins inschatten hoe goed jij tegen pittigheid kan? Dat helpt bij besluiten hoeveel ik erin zou mikken als ik het maak
Staat te slowcooken nuquote:Op woensdag 7 november 2018 20:36 schreef realAIVD het volgende:
Eet smakelijk dames, het is echt een aanrader, hoor, heerlijk gegeten! :-)
Gelukkig voldoende om het morgen nog eens te eten (en nog een portie voor de vriezer), maar ik ga er morgen ook een quick pickle bij maken, ik denk van komkommer en rode ui
Yay, dat wordt lekker eten straks!quote:Op donderdag 8 november 2018 13:10 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Staat te slowcooken nu
Wist niet dat het quick pickle heet wat ik altijd maak btw Weer wat geleerd.
Maak ‘m ook altijd met komkommer en rode ui en liefst ook taugé erbij als ik dat niet vergeet te kopen
Was de crumble echt crumble geworden?quote:Op vrijdag 9 november 2018 21:05 schreef mascara-klodder het volgende:
De crumble was perfect gelukt 😃
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De mini bijbel over SC is denk ik wel iets waar ik veel gebruik van ga makenOp woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
Ze zijn ideaal ja vooral voor stoofgerechten en soepen. Maar ook voor spareribs bijvoorbeeld.quote:Op woensdag 21 november 2018 12:32 schreef junkiesietze het volgende:
Zeer interessant zo'n slowcooker. Heb zelf een hekel aan koken dus gewoon ingredienten in een pot gooien en een paar uur laten staan klinkt heel chill.
Raden jullie een crockpot aan of toch liever een slowcooker van russell en hobbs?
En begrijp ik dat je voor een complete maaltijd toch nog altijd iets van rijst of aardappels erbij moet maken?
Het schijnt dat de crockpot een hogere temperatuur heeft dan andere slowcookers die niet uit de VS komen.quote:Op woensdag 21 november 2018 12:32 schreef junkiesietze het volgende:
Zeer interessant zo'n slowcooker. Heb zelf een hekel aan koken dus gewoon ingredienten in een pot gooien en een paar uur laten staan klinkt heel chill.
Raden jullie een crockpot aan of toch liever een slowcooker van russell en hobbs?
En begrijp ik dat je voor een complete maaltijd toch nog altijd iets van rijst of aardappels erbij moet maken?
Kijk eens naar de instantpot, echt een veel beter koop dan alleen een slowcooker..quote:Op woensdag 21 november 2018 12:32 schreef junkiesietze het volgende:
Zeer interessant zo'n slowcooker. Heb zelf een hekel aan koken dus gewoon ingredienten in een pot gooien en een paar uur laten staan klinkt heel chill.
Raden jullie een crockpot aan of toch liever een slowcooker van russell en hobbs?
En begrijp ik dat je voor een complete maaltijd toch nog altijd iets van rijst of aardappels erbij moet maken?
Maar een hogere temperatuur is niet echt nodig voor iets wat slow cooked lijkt me? maar veel recepten gaan wel uit van een crockpot, moet ik daar dan bij een ander merk slowcooker rekening houden met dat ik een hogere temp moet instellen?quote:Op woensdag 21 november 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het schijnt dat de crockpot een hogere temperatuur heeft dan andere slowcookers die niet uit de VS komen.
Het ligt er aan wat voor maaltijd je maakt. In mijn lamsstoof voor overmorgen zit al aardappel en groente. De daging setan die ik vorige week maakte was alleen het vleesgerecht. Daar maakte ik een salade bij en deed een zakje Tildarijst in de magnetron.
Je moet ook op de kooktijden letten. Als je een kipgerecht een hele werkdag aan laat staan, heb je echt geen eetbaar eten 's avonds want kip hoeft maar een uur of 3 op de laagste stand.
Veel Amerikaanse recepten gaan uit van een crockpot ja. Maar Amerikaanse recepten hebben ook vaak een langere kooktijd dan nodig is. Ze zijn daar gek op 6-7 uur gegaarde kip. Ik neem Amerikaanse recepten altijd met een korreltje zout wat kooktijden betreftquote:Op woensdag 21 november 2018 13:02 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Maar een hogere temperatuur is niet echt nodig voor iets wat slow cooked lijkt me? maar veel recepten gaan wel uit van een crockpot, moet ik daar dan bij een ander merk slowcooker rekening houden met dat ik een hogere temp moet instellen?
Als je de comments in de volgende link leest dan zie je een beetje hoe het verschilt per slowcookerquote:Op woensdag 21 november 2018 13:02 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Maar een hogere temperatuur is niet echt nodig voor iets wat slow cooked lijkt me? maar veel recepten gaan wel uit van een crockpot, moet ik daar dan bij een ander merk slowcooker rekening houden met dat ik een hogere temp moet instellen?
Ik heb een instantpot, maar denk er aan er nog een kleinere slow cooker bij te halen. De extra functies zijn fijn, het aanbraden in het apparaat zelf ook, maar doordat hij zo groot is (ik heb een 4,7l oid) moet runderstoofvlees echt lang op staan. Ik heb het ook nog nooit zo mals gekregen als in de pan ( , als er ideeen zijn wat ik fout doe, graag. Laat het gerust 12 uur op low).quote:Op woensdag 21 november 2018 12:58 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Kijk eens naar de instantpot, echt een veel beter koop dan alleen een slowcooker..
Waarom gebruik je bij een instant pot dan de slowcook functie in plaats van de pressure cooker? Dan gaat het gegarandeerd sneller, en smaakt het waarschijnlijk nog beter ook.quote:Op vrijdag 23 november 2018 09:51 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Ik heb een instantpot, maar denk er aan er nog een kleinere slow cooker bij te halen. De extra functies zijn fijn, het aanbraden in het apparaat zelf ook, maar doordat hij zo groot is (ik heb een 4,7l oid) moet runderstoofvlees echt lang op staan. Ik heb het ook nog nooit zo mals gekregen als in de pan ( , als er ideeen zijn wat ik fout doe, graag. Laat het gerust 12 uur op low).
Voor soep en kipgerechten, topding.
Instantpot kan veel, maar ik zou de extra functies niet perse missen met een andere slowcooker.
Omdat ik graag wil eten als ik thuis kom en de pressure cooker moet dan nog even.quote:Op vrijdag 23 november 2018 09:59 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Waarom gebruik je bij een instant pot dan de slowcook functie in plaats van de pressure cooker? Dan gaat het gegarandeerd sneller, en smaakt het waarschijnlijk nog beter ook.
Welke stand pak je? Voor low op een slowquote:Op vrijdag 23 november 2018 09:51 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Ik heb een instantpot, maar denk er aan er nog een kleinere slow cooker bij te halen. De extra functies zijn fijn, het aanbraden in het apparaat zelf ook, maar doordat hij zo groot is (ik heb een 4,7l oid) moet runderstoofvlees echt lang op staan. Ik heb het ook nog nooit zo mals gekregen als in de pan ( , als er ideeen zijn wat ik fout doe, graag. Laat het gerust 12 uur op low).
Voor soep en kipgerechten, topding.
Instantpot kan veel, maar ik zou de extra functies niet perse missen met een andere slowcooker.
quote:Op vrijdag 23 november 2018 15:25 schreef -Bubseltje- het volgende:
[..]
Welke stand pak je? Voor low op een slow
cooker moet je de normal stand gebruiken. Low is de warmhoud stand.
een multicooker met snelkookpan functiequote:Op vrijdag 23 november 2018 09:51 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Ik heb een instantpot, maar denk er aan er nog een kleinere slow cooker bij te halen. De extra functies zijn fijn, het aanbraden in het apparaat zelf ook, maar doordat hij zo groot is (ik heb een 4,7l oid) moet runderstoofvlees echt lang op staan. Ik heb het ook nog nooit zo mals gekregen als in de pan ( , als er ideeen zijn wat ik fout doe, graag. Laat het gerust 12 uur op low).
Voor soep en kipgerechten, topding.
Instantpot kan veel, maar ik zou de extra functies niet perse missen met een andere slowcooker.
nee, kijk maar de warmhoudstand zijn die golfjes rechtsquote:Op vrijdag 23 november 2018 15:25 schreef -Bubseltje- het volgende:
[..]
Welke stand pak je? Voor low op een slow
cooker moet je de normal stand gebruiken. Low is de warmhoud stand.
Op een instant pot dat is wat andersquote:Op vrijdag 23 november 2018 15:39 schreef THEFXR het volgende:
[..]
nee, kijk maar de warmhoudstand zijn die golfjes rechts
[ afbeelding ]
Want elke cooker is hetzelfde?quote:Op vrijdag 23 november 2018 15:39 schreef THEFXR het volgende:
[..]
nee, kijk maar de warmhoudstand zijn die golfjes rechts
[ afbeelding ]
Erwtensoep heb ik gisteren in de gewone pan gemaakt, maar in de kleine sc zitten nu stoofpeertjes, maar dan zonder bessensap maar wel met een beetje perenrood en een kaneelstokje. Kijken hoe rood ze worden.quote:Op zaterdag 24 november 2018 14:19 schreef Cat-astrophe het volgende:
Eindelijk weer slowcooker tijd
Deze staat nu te pruttelen https://www.eetspiratie.n(...)l-uit-de-slowcooker/
Verder alles in huis voor erwtensoep, die gaat er morgenvroeg in.
Ik gebruik tegenwoordig geen perenrood meer. Water, suiker en kaneelstokje. Worden ze dieproze van en dat vind ik prima.quote:Op zaterdag 24 november 2018 15:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Erwtensoep heb ik gisteren in de gewone pan gemaakt, maar in de kleine sc zitten nu stoofpeertjes, maar dan zonder bessensap maar wel met een beetje perenrood en een kaneelstokje. Kijken hoe rood ze worden.
Ik had het een keer gekregen en weggooien is zonde. Kijken wat het doet. Voor mij hoeft het ook echt niet dieprood, als het maar lekker isquote:Op zaterdag 24 november 2018 15:28 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik gebruik tegenwoordig geen perenrood meer. Water, suiker en kaneelstokje. Worden ze dieproze van en dat vind ik prima.
Precies. Ik gooi er trouwens ook altijd een paar kruidnageltjes bij.quote:Op zaterdag 24 november 2018 15:33 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik had het een keer gekregen en weggooien is zonde. Kijken wat het doet. Voor mij hoeft het ook echt niet dieprood, als het maar lekker is
Loop nu naar de keukenquote:Op zaterdag 24 november 2018 15:50 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Precies. Ik gooi er trouwens ook altijd een paar kruidnageltjes bij.
Ken nog nétquote:
Ik vraag me bij deze 2 gerechten oprecht af waarin een fornuis en een oven tekort schieten?quote:Op woensdag 28 november 2018 16:28 schreef Myraela het volgende:
Vanaf volgende week donderdag kan ik beginnen met m'n slowcooker. Bij de volgende boodschappen dus vast wat dingetjes meenemen.
Met welke recepten zou ik moeten begin? Wel gezond en niet te kcalrijk.
Ik heb zelf ook al wat recepten gezocht. Wil sowieso een kippensoep met citroen maken en aubergine parmigiana.
Je hoeft geen vocht toe te voegen, komt genoeg uit je groente/vlees...quote:Op woensdag 28 november 2018 16:24 schreef Lonaa het volgende:
Voegen jullie altijd vocht toe? Ik lees her en der dat alles helemaal onder moet staan, maar dat is vaak veel te veel vocht. Hoe doen jullie dat?
Geen idee, want ik heb de slowcooker nog niet gebruikt. Maar ik hoop eigenlijk op wat meer smaak omdat het langer opstaat. Los van dat het natuurlijk gewoon aan kan staan zonder dat ervoor thuis hoef te blijven.quote:Op woensdag 28 november 2018 16:46 schreef Queenshore het volgende:
Ik vraag me bij deze 2 gerechten oprecht af waarin een fornuis en een oven tekort schieten?
Hoeft niet onder te staan. Af en toe doorroeren maar vooral niet te vaak onder het deksel loeren.quote:Op woensdag 28 november 2018 16:24 schreef Lonaa het volgende:
Voegen jullie altijd vocht toe? Ik lees her en der dat alles helemaal onder moet staan, maar dat is vaak veel te veel vocht. Hoe doen jullie dat?
Omdat je van huis kan terwijl het opstaat (meteen aan tafel bij thuiskomst, heel ideaal) en omdat een slowcooker veel minder stroom verbruikt dan een oven.quote:Op woensdag 28 november 2018 16:46 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ik vraag me bij deze 2 gerechten oprecht af waarin een fornuis en een oven tekort schieten?
lijkt er wel op, behalve de handvatenquote:Op dinsdag 11 december 2018 12:27 schreef Mubassie het volgende:
Kopie van de Russel Hobbs lijkt het wel
Mijn Russell Hobbs is even groot en lijkt er op, maar heeft een binnenpan die ook op het gasstel kan, waardoor je het vlees vooraf aan kan braden en achteraf is het gasstel te gebruiken om het teveel aan vocht nog even in te laten koken.quote:Op dinsdag 11 december 2018 12:27 schreef Mubassie het volgende:
Kopie van de Russel Hobbs lijkt het wel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |