heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?quote:Op vrijdag 19 januari 2018 22:29 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Zo!
Net weer mijn langzame koker gevuld
Dit keer met
1 kg riblappen (goed gelardeerd )
5 uien (3 normaal 2 behoorlijk scherpe rode)
1 VOET knoflook
Chilisaus een glas a 20cl
Een snufje zout
320 gram linzen
3 stelen selderie
200 gram snoeptomaten
En 20 cl water
Let the waiting games begin
Het laatstequote:Op zaterdag 20 januari 2018 11:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?
Goed gelukt erg lekkerquote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:33 schreef Dragonberry het volgende:
Klinkt wel goed opzich. Hoe is het uiteindelijk geworden?
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.quote:Op woensdag 31 januari 2018 08:57 schreef manny het volgende:
hello, er kwam al eerder iets voorbij over de temperatuur van de slowcooker. Wat ik op internet vind is niet echt duidelijk, sommige spreken over koken, anderen over max 90 graden.
Wij hebben inmiddels al jaren een crockpot en het was me inderdaad al opgevallen dat ik toch regelmatig "kook-bellen" zie, ook op low en kleine aanbrandingen aan de randen heb ik ook wel eens.
Desondanks heb ik eigenlijk bijna 100% resultaat als ik de recepten volg, met de erwtensoep en hache als toppers...
Wat is jullie ervaring ?
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testenquote:Op woensdag 31 januari 2018 10:41 schreef THEFXR het volgende:
[..]
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.
Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
Op Amerikaanse sites kom ik regelmatig kooktijden tegen van 8 uur voor kipfiletquote:Op woensdag 31 januari 2018 15:38 schreef manny het volgende:
[..]
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testen
je bedoelt deze, lijkt mij gewoon een rebadge van dat engelse merk.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:46 schreef mootie het volgende:
[..]
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.quote:Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.
Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.quote:Op donderdag 22 februari 2018 15:05 schreef THEFXR het volgende:
[..]
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt eiquote:Op donderdag 22 februari 2018 18:36 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Nu heb ik ff teruggelezen, maarre, een slow cooked eitje..?
dus 45 minuten op high?quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt ei
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcookerquote:Op donderdag 22 februari 2018 18:28 schreef SiGNe het volgende:
Een vriend van me heeft een Anova slowcooker (alleen iets ander merk) gekregen voor z'n verjaardag en die mag ik binnenkort ook eens een keertje lenen.
Binnenkort dus in elk geval een keer een slow cooked eitje koken maar welk gerecht zeggen jullie van "Die moet je écht een keertje maken!"?
quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:44 schreef Queenshore het volgende:
Koken in een waterbad en in een slowcooker zijn 2 verschillende dingen.
Dan zit ik hier verkeerd inderdaad, ik dacht dat 't redelijk 'tzelfde was maar nu ik er wat meer over nadenk.. zo'n Anova ding hang je niet in een pastasaus natuurlijk..quote:Op donderdag 22 februari 2018 18:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcooker
Hier is natuurlijk ook een topic over: https://forum.fok.nl/topic/1730371/1/25
gewoon kopen, proberen en je kan binnen een maand terugbrengen als het niet bevalt.quote:Op donderdag 22 februari 2018 16:52 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.
Mmmm...twijfelt nog even verder
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 25 februari 2018 02:07 schreef Mubassie het volgende:
Deze is echt hemels! Vandaag gemaakt en nondeju lekker!
Babi Ketjap
600 gr speklappen in reepjes snijden
2 theelepels gehakte knoflook
2 theelepels gemberpoeder
120ml ketjap manis
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel sambal badjak (indien gewenst)
1 eetlepel bloem om te binden
10 tot 12 uur in slowcooker op stand 1 (low)
Spekreepjes op hoog vuur kort aanbakken samen met de gember en knoflook.
Dan in de slowcooker doen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Goed doorroeren en lekker laten pruttelen voor 10 a 12 uurtjes.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |