abonnement Unibet Coolblue
pi_176627265
OMG wat ruikt het lekker _O_ _O_ _O_ :D _O_ _O_ _O_
pi_176630728
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 22:29 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Zo!

Net weer mijn langzame koker gevuld :D

Dit keer met

1 kg riblappen (goed gelardeerd :9 )
5 uien (3 normaal 2 behoorlijk scherpe rode)
1 VOET knoflook }) })
Chilisaus een glas a 20cl })
Een snufje zout
320 gram linzen
3 stelen selderie
200 gram snoeptomaten
En 20 cl water

Let the waiting games begin }) :D *O* *O*
heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?
pi_176637216
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 11:30 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?
Het laatste
pi_176637515
Klinkt wel goed opzich. Hoe is het uiteindelijk geworden?
pi_176648415
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 18:33 schreef Dragonberry het volgende:
Klinkt wel goed opzich. Hoe is het uiteindelijk geworden?
Goed gelukt erg lekker :)
  woensdag 31 januari 2018 @ 08:57:08 #131
80382 manny
30 is best veel
pi_176855589
hello, er kwam al eerder iets voorbij over de temperatuur van de slowcooker. Wat ik op internet vind is niet echt duidelijk, sommige spreken over koken, anderen over max 90 graden.

Wij hebben inmiddels al jaren een crockpot en het was me inderdaad al opgevallen dat ik toch regelmatig "kook-bellen" zie, ook op low en kleine aanbrandingen aan de randen heb ik ook wel eens.

Desondanks heb ik eigenlijk bijna 100% resultaat als ik de recepten volg, met de erwtensoep en hache als toppers...

Wat is jullie ervaring ?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_176857000
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 08:57 schreef manny het volgende:
hello, er kwam al eerder iets voorbij over de temperatuur van de slowcooker. Wat ik op internet vind is niet echt duidelijk, sommige spreken over koken, anderen over max 90 graden.

Wij hebben inmiddels al jaren een crockpot en het was me inderdaad al opgevallen dat ik toch regelmatig "kook-bellen" zie, ook op low en kleine aanbrandingen aan de randen heb ik ook wel eens.

Desondanks heb ik eigenlijk bijna 100% resultaat als ik de recepten volg, met de erwtensoep en hache als toppers...

Wat is jullie ervaring ?
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.
  woensdag 31 januari 2018 @ 15:38:50 #133
80382 manny
30 is best veel
pi_176862300
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 10:41 schreef THEFXR het volgende:

[..]

crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testen
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_177367821
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.

Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_177368160
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.

Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.
pi_177369141
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 15:38 schreef manny het volgende:

[..]

ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testen
Op Amerikaanse sites kom ik regelmatig kooktijden tegen van 8 uur voor kipfilet :X
Spoilers!
pi_177369702
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 13:46 schreef mootie het volgende:

[..]

Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.
je bedoelt deze, lijkt mij gewoon een rebadge van dat engelse merk.
denk standaard 70,80 en 90 graden
pi_177369717
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.

Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.
pi_177371511
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 15:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.

Mmmm...twijfelt nog even verder :@ :')
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  donderdag 22 februari 2018 @ 18:28:00 #140
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_177373067
Een vriend van me heeft een Anova slowcooker (alleen iets ander merk) gekregen voor z'n verjaardag en die mag ik binnenkort ook eens een keertje lenen.
Binnenkort dus in elk geval een keer een slow cooked eitje koken maar welk gerecht zeggen jullie van "Die moet je écht een keertje maken!"?
pi_177373236
Nu heb ik ff teruggelezen, maarre, een slow cooked eitje..?
  donderdag 22 februari 2018 @ 18:39:08 #142
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_177373301
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 18:36 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Nu heb ik ff teruggelezen, maarre, een slow cooked eitje..?
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt ei :)
pi_177373316
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 18:39 schreef SiGNe het volgende:

[..]

45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt ei :)
dus 45 minuten op high?
pi_177373409
Koken in een waterbad en in een slowcooker zijn 2 verschillende dingen.
pi_177373433
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 18:28 schreef SiGNe het volgende:
Een vriend van me heeft een Anova slowcooker (alleen iets ander merk) gekregen voor z'n verjaardag en die mag ik binnenkort ook eens een keertje lenen.
Binnenkort dus in elk geval een keer een slow cooked eitje koken maar welk gerecht zeggen jullie van "Die moet je écht een keertje maken!"?
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcooker :)

Hier is natuurlijk ook een topic over: https://forum.fok.nl/topic/1730371/1/25
Spoilers!
  donderdag 22 februari 2018 @ 19:39:41 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_177375011
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 18:44 schreef Queenshore het volgende:
Koken in een waterbad en in een slowcooker zijn 2 verschillende dingen.
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 18:45 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcooker :)

Hier is natuurlijk ook een topic over: https://forum.fok.nl/topic/1730371/1/25
Dan zit ik hier verkeerd inderdaad, ik dacht dat 't redelijk 'tzelfde was maar nu ik er wat meer over nadenk.. zo'n Anova ding hang je niet in een pastasaus natuurlijk.. :D
pi_177375016

Deze gemaakt, was erg lekker!
pi_177380564
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 16:52 schreef Syrena het volgende:

[..]

Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.

Mmmm...twijfelt nog even verder :@ :')

gewoon kopen, proberen en je kan binnen een maand terugbrengen als het niet bevalt.
  zondag 25 februari 2018 @ 02:07:48 #149
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_177429858
Deze is echt hemels! Vandaag gemaakt en nondeju lekker!

Babi Ketjap

600 gr speklappen in reepjes snijden
2 theelepels gehakte knoflook
2 theelepels gemberpoeder
120ml ketjap manis
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel sambal badjak (indien gewenst)
1 eetlepel bloem om te binden

10 tot 12 uur in slowcooker op stand 1 (low)

Spekreepjes op hoog vuur kort aanbakken samen met de gember en knoflook.

Dan in de slowcooker doen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Goed doorroeren en lekker laten pruttelen voor 10 a 12 uurtjes.
pi_177550394
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 02:07 schreef Mubassie het volgende:
Deze is echt hemels! Vandaag gemaakt en nondeju lekker!

Babi Ketjap

600 gr speklappen in reepjes snijden
2 theelepels gehakte knoflook
2 theelepels gemberpoeder
120ml ketjap manis
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel sambal badjak (indien gewenst)
1 eetlepel bloem om te binden

10 tot 12 uur in slowcooker op stand 1 (low)

Spekreepjes op hoog vuur kort aanbakken samen met de gember en knoflook.

Dan in de slowcooker doen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Goed doorroeren en lekker laten pruttelen voor 10 a 12 uurtjes.
Ziet er goed uit!

Hier staat dit recept nu te bluppen
http://www.smulweb.nl/recepten/1147537/Daging-rendang-slowcooker

Wil toch eens wat anders maken dan de vertrouwde Hollands/Franse stoofpotjes en deze had niet zoveel -voor mij nieuwe- kruiden nodig.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')