abonnement Unibet Coolblue
pi_176447308
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 00:11 schreef THEFXR het volgende:

[..]

iig een grote dat er een hele kip in past, minimaal 6 liter. sommige binnenpannen kunnen op het fornuis, met timer is erg handig. zou ik wel doen.
of beter gelijk een multicooker ala instantpot, die onder druk kookt.
Passend voor kip en groot vlees is wel heel handig idd. Maar er werd me ook gezegd dat een 6l pan voor 2 personen weer niet handig is voor dagelijks eten omdat je de pan dan niet vol genoeg krijgt. Hoe is de ervaring daarmee??

Dank trouwens voor alle input! Ik heb die multicookers ook bekeken, ben er nog niet helemaal uit of ik dat veel zal gebruiken eigenlijk.. Maar op zich ben ik altijd wel fan van multi-uses van dingen..
pi_176447613
Naast de slowcooker heb ik ook de Kcook van Kenwood. Leuk ding dat ik vaker zou moeten gebruiken. Het heeft geen slowcookfunctie volgens mij maar wel dat je 'm op (ik geloof) 65 gr. kunt zetten met een roer functie.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 12 januari 2018 @ 15:24:32 #104
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_176454123
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 08:38 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Passend voor kip en groot vlees is wel heel handig idd. Maar er werd me ook gezegd dat een 6l pan voor 2 personen weer niet handig is voor dagelijks eten omdat je de pan dan niet vol genoeg krijgt. Hoe is de ervaring daarmee??

Dank trouwens voor alle input! Ik heb die multicookers ook bekeken, ben er nog niet helemaal uit of ik dat veel zal gebruiken eigenlijk.. Maar op zich ben ik altijd wel fan van multi-uses van dingen..
Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt.
pi_176454320
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 15:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Je kan in een multi ook slowcooken, alleen kan je eerst onder druk koken waardoor je de slowcook tijd erg veel naar beneden brengt.
Ha dat klinkt wat tegenstrijdig :+ maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe :) denk ik. Ben er nog lang niet uit hoor :+
  vrijdag 12 januari 2018 @ 15:36:46 #106
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_176454417
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 15:32 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ha dat klinkt wat tegenstrijdig :+ maar ik snap wat je bedoelt hoor. Ik weet alleen niet of ik dat wel wil. Het gaat me juist om het slowe :) denk ik. Ben er nog lang niet uit hoor :+
een slowcooker is ook best goedkoop in verbruik.
quote:
Een slowcooker heeft twee standen. High en Low. High gebruikt ongeveer 250 watt en je eten is in 4 uur klaar.
Low gebruikt ongeveer 65 watt en je eten is in 6-8 uur klaar.

Dus
low: 6x65= 390 wattuur.
high: 4x250 = 1000 wattuur.

In vergelijking met andere kookmethodes (een gemiddelde kooktijd genomen):
Oven: 45 minuten= 0.75 x 700 = 525 wattuur
Inductie kookplaat= 30 minuten = 0.5x1400 = 700 wattuur
Magnetron = 10 minuten = 0.17x750 = 127,5 wattuur
Friteuse = 20 minuten = 0.3x850 = 255 wattuur.
pi_176477208
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 22:46 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..
Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_176479788
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 16:23 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ah dat kan mijne ook. Dan springt ie daarna op warm houden. Werkt prima maar ik weet niet of ik dat bij alle gerechten zou proberen. Kleine gehaktballetjes die ik had gemaakt werden wat taai na 2 uur op warmhouden (foutje in mijn timing) maar pulled pork laat ik vaak genoeg langer staan op die stand.
ja lijkt me best handig.. maar dan zit ik wel echt aan grote exemplaren vast vrees ik..
pi_176485974
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 22:23 schreef oh-oh het volgende:
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Ik vond hem wat tegenvallen. Gewoon een brownie, geen spectaculaire smaakexplosie.
Spoilers!
  zondag 14 januari 2018 @ 12:02:22 #110
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176495868
Zijn er hier mensen die vegan slowcooken?
Ik heb sinds een tijdje zo’n pan, cadeautje van mijn culinair wat meer onderlegde zus O+

Nou heb ik er zojuist groenten, champignons en aardappelen ingedaan. Ik zit een beetje met het water dat er bij gaat. Ik merk dat je wat minder moet gebruiken dat normaal (mijn goulash werd er heel flauw en waterig in :P ).
Is daar een soort regel voor? Ik heb er nu een koffiekopje water in gedaan.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  zondag 14 januari 2018 @ 12:07:06 #111
168508 Lidl
Zwartwerkers niet welkom
pi_176495946
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:02 schreef jajablahblah het volgende:
Zijn er hier mensen die vegan slowcooken?
Ik heb sinds een tijdje zo’n pan, cadeautje van mijn culinair wat meer onderlegde zus O+

Nou heb ik er zojuist groenten, champignons en aardappelen ingedaan. Ik zit een beetje met het water dat er bij gaat. Ik merk dat je wat minder moet gebruiken dat normaal (mijn goulash werd er heel flauw en waterig in :P ).
Is daar een soort regel voor? Ik heb er nu een koffiekopje water in gedaan.
Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken.
  zondag 14 januari 2018 @ 12:10:14 #112
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176496006
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:07 schreef Lidl het volgende:

[..]

Ik lees overal dat je ongeveer 1/3e hoeveelheid vocht erbij doet van wat je normaal gebruikt met koken.
Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks.
Ik kijk het nu gewoon een paar uur af, ik ben thuis.

Als iemand tips heeft voor vegan slowcooker recepten hou ik me aanbevolen trouwens :P
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
pi_176496089
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:10 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

Oh dat is een goed graadmeter (en minder dan ik dacht). Thanks.
Ik kijk het nu gewoon een paar uur af, ik ben thuis.

Als iemand tips heeft voor vegan slowcooker recepten hou ik me aanbevolen trouwens :P
Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel recepten
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 14 januari 2018 @ 12:45:19 #114
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176496670
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:15 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Weet het niet zeker of daar ook vegan recepten staan, maar er zijn diverse fb pagina’s met veel recepten
Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload :@
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  zondag 14 januari 2018 @ 14:41:34 #115
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_176498956
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload :@
Haha erg herkenbaar :D

Ik wilde de pinda kip tippen maar die was al genoemd.

Ik gebruik ‘m met vlagen veel en dan weer een hele tijd niet maar het is best fijn als het pruttelend en al klaar staat als je thuis komt na een lange werkdag.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_176499241
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:45 schreef jajablahblah het volgende:

[..]

Daar ben ik bij maar ik heb ze even op stil gezet wegens overload :@
Ik gebruik ook alleen maar de recepten. Van de conversaties moet ik ook niet te veel zien ;)
We have far more in common than that which devides us..
pi_176500094
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 14:41 schreef laziness het volgende:

[..]

Haha erg herkenbaar :D

Ik wilde de pinda kip tippen maar die was al genoemd.

Ik gebruik ‘m met vlagen veel en dan weer een hele tijd niet maar het is best fijn als het pruttelend en al klaar staat als je thuis komt na een lange werkdag.
Als veganrecept? :D

Tevens :W
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zondag 14 januari 2018 @ 16:52:46 #118
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_176501296
Hi :W

In die fanatieke groepen zijn erg veel vleesrecepten (snap ik met een slowcooker), en de vega fb groep is erg rustig. Dus zodoende.

Mijn geimproviseerde groenten dinges is goed gelukt. *O*
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  zondag 14 januari 2018 @ 16:57:43 #119
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_176501402
quote:
12s.gif Op zondag 14 januari 2018 15:40 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Als veganrecept? :D

Tevens :W
:P nee als algemene tip

Ik kook wel vegetarisch in de slowcooker soms maar niet vegan.
Ik heb je lief mijn hele leven
  zondag 14 januari 2018 @ 17:25:24 #120
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_176501874
Ik denk dat deze veganistische quinoa chili met zoete aardappel het ook prima doet in de slowcooker:

http://www.milkfreemom.com/vegan-quinoa-sweet-potato-chili/

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 16-01-2018 11:19:30 ]
Spoilers!
pi_176536116
ik gebruik de slowcooker echt te weinig. Vier dagen per week eten we hello Fresh en voor doordeweeks ben ik te lang van huis (11-12 uur) om hem te gebruiken...

Heeft iemand interesse in het boek Slow cooked van Olivia Andrews? https://www.bol.com/nl/p/(...)tionType=typedsearch
Voor 15 euro af te halen in de Meern of evt afspreken op Utrecht CS of Amsterdam Sloterdijk
  dinsdag 16 januari 2018 @ 11:17:16 #122
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_176538646
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 08:59 schreef Serinde het volgende:
ik gebruik de slowcooker echt te weinig. Vier dagen per week eten we hello Fresh en voor doordeweeks ben ik te lang van huis (11-12 uur) om hem te gebruiken...

Heeft iemand interesse in het boek Slow cooked van Olivia Andrews? https://www.bol.com/nl/p/(...)tionType=typedsearch
Voor 15 euro af te halen in de Meern of evt afspreken op Utrecht CS of Amsterdam Sloterdijk
verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker?
pi_176541093
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 11:17 schreef THEFXR het volgende:

[..]

verkoop je alleen het boek of ook de slowcooker?
Plan was alleen boek. Dacht er niet over na. Als iemand voor boek + sc samen ¤ 45 wil betalen mag dat. Ik heb deze https://www.bol.com/nl/p/(...)-l/9200000056626179/

(2x gebruikt :{)
pi_176622855
Zo!

Net weer mijn langzame koker gevuld :D

Dit keer met

1 kg riblappen (goed gelardeerd :9 )
5 uien (3 normaal 2 behoorlijk scherpe rode)
1 VOET knoflook }) })
Chilisaus een glas a 20cl })
Een snufje zout
320 gram linzen
3 stelen selderie
200 gram snoeptomaten
En 20 cl water

Let the waiting games begin }) :D *O* *O*

[ Bericht 4% gewijzigd door Graf..Coudenhove..Kalergi op 19-01-2018 23:38:34 ]
pi_176625062
Ruikt heerlijk nu hier :Y)

Morgen maak ik wat rijst voor erbij en per maaltijd ook wat extra groente boontjes of zoiets ;)

* Al zou je dit ook goed op een baguette kunnen doen met wat peper en zuur :9 :9
pi_176627265
OMG wat ruikt het lekker _O_ _O_ _O_ :D _O_ _O_ _O_
pi_176630728
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 22:29 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Zo!

Net weer mijn langzame koker gevuld :D

Dit keer met

1 kg riblappen (goed gelardeerd :9 )
5 uien (3 normaal 2 behoorlijk scherpe rode)
1 VOET knoflook }) })
Chilisaus een glas a 20cl })
Een snufje zout
320 gram linzen
3 stelen selderie
200 gram snoeptomaten
En 20 cl water

Let the waiting games begin }) :D *O* *O*
heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?
pi_176637216
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 11:30 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

heeft dit ook nog een naam of zijn het gewoon dingen die jij lekker vind?
Het laatste
pi_176637515
Klinkt wel goed opzich. Hoe is het uiteindelijk geworden?
pi_176648415
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 18:33 schreef Dragonberry het volgende:
Klinkt wel goed opzich. Hoe is het uiteindelijk geworden?
Goed gelukt erg lekker :)
  woensdag 31 januari 2018 @ 08:57:08 #131
80382 manny
30 is best veel
pi_176855589
hello, er kwam al eerder iets voorbij over de temperatuur van de slowcooker. Wat ik op internet vind is niet echt duidelijk, sommige spreken over koken, anderen over max 90 graden.

Wij hebben inmiddels al jaren een crockpot en het was me inderdaad al opgevallen dat ik toch regelmatig "kook-bellen" zie, ook op low en kleine aanbrandingen aan de randen heb ik ook wel eens.

Desondanks heb ik eigenlijk bijna 100% resultaat als ik de recepten volg, met de erwtensoep en hache als toppers...

Wat is jullie ervaring ?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_176857000
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 08:57 schreef manny het volgende:
hello, er kwam al eerder iets voorbij over de temperatuur van de slowcooker. Wat ik op internet vind is niet echt duidelijk, sommige spreken over koken, anderen over max 90 graden.

Wij hebben inmiddels al jaren een crockpot en het was me inderdaad al opgevallen dat ik toch regelmatig "kook-bellen" zie, ook op low en kleine aanbrandingen aan de randen heb ik ook wel eens.

Desondanks heb ik eigenlijk bijna 100% resultaat als ik de recepten volg, met de erwtensoep en hache als toppers...

Wat is jullie ervaring ?
crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.
  woensdag 31 januari 2018 @ 15:38:50 #133
80382 manny
30 is best veel
pi_176862300
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 10:41 schreef THEFXR het volgende:

[..]

crockpot is USA, dus ook veiligere standaarden, ze gaan dus aan de 100 graden waar de Europese tot 90 graden gaan.
ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testen
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_177367821
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.

Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_177368160
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.

Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.
pi_177369141
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 15:38 schreef manny het volgende:

[..]

ah. safety first ! lijkt me dan ook dat ik de tijden wellicht iets moet gaan inkorten voor de europese recepten. Ik ga het eens testen
Op Amerikaanse sites kom ik regelmatig kooktijden tegen van 8 uur voor kipfilet :X
Spoilers!
pi_177369702
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 13:46 schreef mootie het volgende:

[..]

Ik zag dat de Aldi er ook een heeft deze week.
je bedoelt deze, lijkt mij gewoon een rebadge van dat engelse merk.
denk standaard 70,80 en 90 graden
pi_177369717
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 13:27 schreef Syrena het volgende:
De Russell Hobbs kookt niet. Ik zag niks bubbelen. Had hem van mijn zus geleend.

Heeft iemand de Silvercrest slowcooker? Is nu bij de Lidl te koop. Ik kan nergens de temperatuur van dat ding vinden.
dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.
pi_177371511
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 15:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat is juist goed dat ie niet kookt, de hoogste stand is rond de 90 graden.
Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.

Mmmm...twijfelt nog even verder :@ :')
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  donderdag 22 februari 2018 @ 18:28:00 #140
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_177373067
Een vriend van me heeft een Anova slowcooker (alleen iets ander merk) gekregen voor z'n verjaardag en die mag ik binnenkort ook eens een keertje lenen.
Binnenkort dus in elk geval een keer een slow cooked eitje koken maar welk gerecht zeggen jullie van "Die moet je écht een keertje maken!"?
pi_177373236
Nu heb ik ff teruggelezen, maarre, een slow cooked eitje..?
  donderdag 22 februari 2018 @ 18:39:08 #142
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_177373301
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 18:36 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Nu heb ik ff teruggelezen, maarre, een slow cooked eitje..?
45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt ei :)
pi_177373316
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 18:39 schreef SiGNe het volgende:

[..]

45 minuten op 63 graden laten 'koken" en je hebt een perfect zacht gekookt ei :)
dus 45 minuten op high?
pi_177373409
Koken in een waterbad en in een slowcooker zijn 2 verschillende dingen.
pi_177373433
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 18:28 schreef SiGNe het volgende:
Een vriend van me heeft een Anova slowcooker (alleen iets ander merk) gekregen voor z'n verjaardag en die mag ik binnenkort ook eens een keertje lenen.
Binnenkort dus in elk geval een keer een slow cooked eitje koken maar welk gerecht zeggen jullie van "Die moet je écht een keertje maken!"?
Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcooker :)

Hier is natuurlijk ook een topic over: https://forum.fok.nl/topic/1730371/1/25
Spoilers!
  donderdag 22 februari 2018 @ 19:39:41 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_177375011
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 18:44 schreef Queenshore het volgende:
Koken in een waterbad en in een slowcooker zijn 2 verschillende dingen.
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 18:45 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Een Anova is een sous vide apparaat, geen slowcooker :)

Hier is natuurlijk ook een topic over: https://forum.fok.nl/topic/1730371/1/25
Dan zit ik hier verkeerd inderdaad, ik dacht dat 't redelijk 'tzelfde was maar nu ik er wat meer over nadenk.. zo'n Anova ding hang je niet in een pastasaus natuurlijk.. :D
pi_177375016

Deze gemaakt, was erg lekker!
pi_177380564
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 16:52 schreef Syrena het volgende:

[..]

Ja mee eens hoor! Ik dacht hetzelfde als jij over de Silvercrest, dat 'ie op de Russell Hobbs leek.

Mmmm...twijfelt nog even verder :@ :')

gewoon kopen, proberen en je kan binnen een maand terugbrengen als het niet bevalt.
  zondag 25 februari 2018 @ 02:07:48 #149
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_177429858
Deze is echt hemels! Vandaag gemaakt en nondeju lekker!

Babi Ketjap

600 gr speklappen in reepjes snijden
2 theelepels gehakte knoflook
2 theelepels gemberpoeder
120ml ketjap manis
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel sambal badjak (indien gewenst)
1 eetlepel bloem om te binden

10 tot 12 uur in slowcooker op stand 1 (low)

Spekreepjes op hoog vuur kort aanbakken samen met de gember en knoflook.

Dan in de slowcooker doen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Goed doorroeren en lekker laten pruttelen voor 10 a 12 uurtjes.
pi_177550394
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 02:07 schreef Mubassie het volgende:
Deze is echt hemels! Vandaag gemaakt en nondeju lekker!

Babi Ketjap

600 gr speklappen in reepjes snijden
2 theelepels gehakte knoflook
2 theelepels gemberpoeder
120ml ketjap manis
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel sambal badjak (indien gewenst)
1 eetlepel bloem om te binden

10 tot 12 uur in slowcooker op stand 1 (low)

Spekreepjes op hoog vuur kort aanbakken samen met de gember en knoflook.

Dan in de slowcooker doen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Goed doorroeren en lekker laten pruttelen voor 10 a 12 uurtjes.
Ziet er goed uit!

Hier staat dit recept nu te bluppen
http://www.smulweb.nl/recepten/1147537/Daging-rendang-slowcooker

Wil toch eens wat anders maken dan de vertrouwde Hollands/Franse stoofpotjes en deze had niet zoveel -voor mij nieuwe- kruiden nodig.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_177551112
Zo, die zien er beiden lekker uit.

Hier staat draadjesvlees in de planning.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 2 maart 2018 @ 15:10:54 #152
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_177551295
Ik heb mijn Slowcooker verpatst; nu dus op zoek naar een nieuwe.
Eentje die niet kookt.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_177552839
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 15:10 schreef fietsie het volgende:
Ik heb mijn Slowcooker verpatst; nu dus op zoek naar een nieuwe.
Eentje die niet kookt.
Russel Hobbs. Al gaat het draadjesvlees (1,5 kg denk ik) dit keer wel in de (grotere) crockpot.
We have far more in common than that which devides us..
pi_177553365
Mijn recept is erg vochtig. Toch een kleiner blikje kokosmelk moeten gebruiken. Gelukkig zag ik het aankomen en heb de 2 dl water die het recept vroeg er niet bij gedaan.
Net even geproefd en nu al pittig genoeg voor me dus de hele peper heb ik eruit gehaald.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 2 maart 2018 @ 16:57:07 #155
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_177553491
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 16:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Mijn recept is erg vochtig. Toch een kleiner blikje kokosmelk moeten gebruiken. Gelukkig zag ik het aankomen en heb de 2 dl water die het recept vroeg er niet bij gedaan.
Net even geproefd en nu al pittig genoeg voor me dus de hele peper heb ik eruit gehaald.
Ik wilde ‘m van de week al maken maar stelde dit uit tot morgen.
Je opmerkingen komen dus precies op tijd :7
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 2 maart 2018 @ 17:01:08 #156
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_177553627
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 14:35 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Ziet er goed uit!

Hier staat dit recept nu te bluppen
http://www.smulweb.nl/recepten/1147537/Daging-rendang-slowcooker

Wil toch eens wat anders maken dan de vertrouwde Hollands/Franse stoofpotjes en deze had niet zoveel -voor mij nieuwe- kruiden nodig.
Laat je weten wat het geworden is? Ben benieuwd
pi_177554197
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 16:57 schreef laziness het volgende:

[..]

Ik wilde ‘m van de week al maken maar stelde dit uit tot morgen.
Je opmerkingen komen dus precies op tijd :7
^O^

Je moet wel weten dat ik een ontzettend watje ben wat pittigheid betreft. 90% van de koks zou dat pepertje lekker mee laten sudderen tot het einde.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_177554219
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 17:01 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Laat je weten wat het geworden is? Ben benieuwd
Will do! In ieder geval erg fijn als je weinig voorbereidingstijd hebt. Je hoeft alleen de uitjes te snipperen en gember te schillen. De rest gaat in de blender of rechtstreeks in de pan.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_177560862
Meteen maar een update over mijn recept.

Gebruik. Veel. Minder. Vloeistof. Dan. In. Het. Recept. Staat. :7
Ik had de 2 dl water al weggelaten en heb de stoof op het laatst evengoed flink moeten inkoken. Klein pakje cocosmelkm(200ml?) en een beetje water lijkt me voldoende.

Smaak: ik ben nog niet overtuigd. Hij is heel zoet (veel suiker misschien) en daarna merk je het pepertje ook. Maar hij smaakt verder best vlak, proef weinig terug van de kruiden. Inkoken hielp wel.
We laten hem eens een nachtje staan, kijken of de smaak wakker wordt.
En anders was het een eenmalig experiment. Hij gaat sowieso op want vies smaakt hij zeker ook niet.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 2 maart 2018 @ 21:33:45 #160
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_177561088
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 17:27 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

^O^

Je moet wel weten dat ik een ontzettend watje ben wat pittigheid betreft. 90% van de koks zou dat pepertje lekker mee laten sudderen tot het einde.
Ik heb een zevenjarige die al van tevoren vraagt of het niet pittig is en er een groot glas water bij wilt dus je bent een prima graadmeter voor wat ik zoek ;)
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_177561156
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 21:33 schreef laziness het volgende:

[..]

Ik heb een zevenjarige die al van tevoren vraagt of het niet pittig is en er een groot glas water bij wilt dus je bent een prima graadmeter voor wat ik zoek ;)
Ik ben geen zevenjarige :(

*stampvoet*
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 2 maart 2018 @ 22:28:03 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_177562815
Rendang die klaar is in een grote ovenschaal doen en opwarmen in de oven tot 'ie goed droog is. In de slowcooker blijft het altijd toch wat te nat, al moet je never water toevoegen en maar één beetje kokosmelk.

Recept van RobinOok is overigens beterderderder van smaak :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_177562896
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 22:28 schreef Molo het volgende:
Rendang die klaar is in een grote ovenschaal doen en opwarmen in de oven tot 'ie goed droog is. In de slowcooker blijft het altijd toch wat te nat, al moet je never water toevoegen en maar één beetje kokosmelk.

Recept van RobinOok is overigens beterderderder van smaak :9
Komt ze nu mee. -O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 2 maart 2018 @ 22:47:03 #164
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_177563398
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 22:30 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Komt ze nu mee. -O-
Staat nota bene in de OP o|O
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_177563560
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 22:47 schreef Molo het volgende:

[..]

Staat nota bene in de OP o|O
Maar daar staat niet bij dat het lekkerder is dan wat ik maakte :6
en die had wel erg veel ingrdiënten die niet in mijn kruidenkast staan. Langzaam opbouwen...
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 2 maart 2018 @ 23:15:42 #166
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_177564152
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 22:52 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Maar daar staat niet bij dat het lekkerder is dan wat ik maakte :6
en die had wel erg veel ingrdiënten die niet in mijn kruidenkast staan. Langzaam opbouwen...
Die maken, maaaakennnnn

Ik gebruik wel o.a. meer kurkuma en dan is het niet handig als je je slowcooker te vol stopt ivm overstromende knalgele vette meuk :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_177564177
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 23:15 schreef Molo het volgende:

[..]

Die maken, maaaakennnnn

Ik gebruik wel o.a. meer kurkuma en dan is het niet handig als je je slowcooker te vol stopt ivm overstromende knalgele vette meuk :')
Als ik nu eens minder avonden aan de andere kant van het land of in restaurants zat kon ik meer pruttelen ;(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 2 maart 2018 @ 23:19:19 #168
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_177564233
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 23:16 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Als ik nu eens minder avonden aan de andere kant van het land of in restaurants zat kon ik meer pruttelen ;(
Gewoon uitkering aanvragen joh
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 2 maart 2018 @ 23:52:17 #169
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_177565040
Ik maak rendang tegenwoordig alleen nog maar van geit, je waant je echt op Bali zo!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  donderdag 10 mei 2018 @ 16:38:11 #170
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_179065353
Edit: Mijn vraag is in een ander topic al beantwoord. Volgende week de 3,5L Russell Hobbs bestellen *O*

[ Bericht 14% gewijzigd door morgane op 10-05-2018 17:38:59 ]
pi_179072627
Ik merk dat mijn slowcooker de laatste tijd vaak werkloos is wegens geen inspiratie. Wel vorige week nog een flinke pan chili con carne erin gemaakt, maar dan heb ik gelijk 4 porties dus ik ben voorlopig weer klaar :P

Iemand de laatste tijd nog nieuwe ontdekkingen gedaan betreft recepten voor de slowcooker?
  zondag 13 mei 2018 @ 14:09:21 #172
80382 manny
30 is best veel
pi_179131493
Pastasaus zit er al weer een uurtje of drie in.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_179131726
Ik ben echt zo blij met mijn slowcoockert O+ k heb deze: https://www.deslowcookery(...)tr-sizzle-to-simmer/ Heel handig dat er startonderbreking én warmhoudfunctie op zit. Ik maak daar ook echt gebruik van :Y

Dit boek heb ik er bij en tot nu toe is alles heel erg lekker wat ik daar uit gemaakt heb :Y
https://www.deslowcookery(...)slow-cooker-recipes/
O.a. gemaakt: kip met aardappeltjes en wortel (2 versies), varkensvlees met cider, appeltjes en wortel, braziliaanse schotel met varkensvlees en maisdumplings, rundstoof..

Maar ik maak ook dingen als stifado, roti, curry's enz. wat ik normaal in een gewone pan maakte. Wat opvalt is dat de smaken veel beter te onderscheiden zijn wanneer iets in de slowcoocker is gemaakt. Had niet verwacht dat dat verschil zo groot zou zijn. Wel oppassen met drank dus, want het is al snel te overheersend en je proeft het als je een te slechte wijn oid gebruikt hebt :+ _O-
Maar al met al dus heel erg tevreden O+
pi_179134622
Die sizzle heb ik ook alleen past de pan niet op mijn wokbrander ;( en is het niet geschikt voor inductie.
pi_179135043
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 16:11 schreef Sorella het volgende:
Die sizzle heb ik ook alleen past de pan niet op mijn wokbrander ;( en is het niet geschikt voor inductie.
Oh dat is wel jammer. Heb ik niet eens op gelet. Hier gewoon gas dus maak ik bijna altijd gebruik van de uitneem-op-het-vuur-functie ^O^ super handig.
pi_179140165
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 16:26 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Oh dat is wel jammer. Heb ik niet eens op gelet. Hier gewoon gas dus maak ik bijna altijd gebruik van de uitneem-op-het-vuur-functie ^O^ super handig.
Mijn wokbrander is gas maar de pan is te ovaal om er goed op te kunnen staan ;( Niks aan te doen.
pi_179140394
Wokring?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zondag 13 mei 2018 @ 20:59:44 #178
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_179140611
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 20:41 schreef Sorella het volgende:

[..]

Mijn wokbrander is gas maar de pan is te ovaal om er goed op te kunnen staan ;( Niks aan te doen.
wokring bij de toko halen
pi_179147590
Denk wel dat een wok iets te hard gaat voor de pan. Hij is zo dun dat ik hem op een gewone medium pit al niet hoog zet, wordt heel snel warm.
  maandag 14 mei 2018 @ 10:49:40 #180
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_179149368
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 08:24 schreef Sunnythesun het volgende:
Denk wel dat een wok iets te hard gaat voor de pan. Hij is zo dun dat ik hem op een gewone medium pit al niet hoog zet, wordt heel snel warm.
een wok moet loeiheet worden, zo 400 graden
pi_179149510
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 10:49 schreef THEFXR het volgende:

[..]

een wok moet loeiheet worden, zo 400 graden
Ja, maar de binnenpan van een slowcoocker niet he.. denk niet dat dat bevorderlijk is.
  maandag 14 mei 2018 @ 10:58:12 #182
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_179149527
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 10:57 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ja, maar de binnenpan van een slowcoocker niet he.. denk niet dat dat bevorderlijk is.
ooh sorry, verkeerd gelezen
pi_179149538
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 10:58 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ooh sorry, verkeerd gelezen
^O^ no prob.
pi_179151968
Wokbrander kan je laag zetten natuurlijk en er bij blijven maar ook met een wokring wiebelt de pan dus geen goed idee.
In ieder geval spareribs er in maken gaat prima :)
  maandag 14 mei 2018 @ 13:28:59 #185
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_179152753
Ik bak echt nooit iets aan. Neemt voor mij het handige van slowcooken weg. Ik mis het ook totaal niet, alles wordt gewoon lekker :)
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_179153319
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:28 schreef oh-oh het volgende:
Ik bak echt nooit iets aan. Neemt voor mij het handige van slowcooken weg. Ik mis het ook totaal niet, alles wordt gewoon lekker :)
Wat ik nog wel eens doe met de crockpot is het eten, wanneer het al klaar is maar afgekoeld, goed door en door verwarmen op gas.
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 14 mei 2018 @ 13:52:40 #187
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_179153382
Ik laat het altijd gewoon aan staan tot we eten.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  maandag 14 mei 2018 @ 14:09:11 #188
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179153843
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:28 schreef oh-oh het volgende:
Ik bak echt nooit iets aan. Neemt voor mij het handige van slowcooken weg. Ik mis het ook totaal niet, alles wordt gewoon lekker :)
Ik ook niet. Ik bak alleen kruiden en specerijen aan indien nodig, zoals bij roti.
Spoilers!
  maandag 14 mei 2018 @ 14:18:36 #189
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_179154088
Ik marineer vaak mijn vlees wel een nacht van te voren of zo idd.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  maandag 14 mei 2018 @ 14:22:22 #190
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_179154173
Hoe werkt een slowcooker zonder timer? Kan die alleen maar aan (op verschillende standen) en uit?
Zou ik er eventueel een tijdschakelaar tussen kunnen zetten en is het dan erg als de ingrediënten al een paar uurtjes in de slowcooker zitten voordat ie aan gaat?
pi_179238757
Pastasaus uit de slowcooker bijna klaar.
Receptje van internet gehaald met verse tomaat, tomatenpasta, uien, wortel en de standaard kruiden.

Hele nacht op low zonder water toe te voegen maar dan merk je dat de bovenste laag tomaten niet zacht wordt. Nu dus nog een uurtje of 2 op high gezet, daarna blender erop en nu staat de binnenkant op het gas nog even in te koken.

Vanavond verse pasta met verse pastasaus :9
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_179238783
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 14:22 schreef morgane het volgende:
Hoe werkt een slowcooker zonder timer? Kan die alleen maar aan (op verschillende standen) en uit?
Zou ik er eventueel een tijdschakelaar tussen kunnen zetten en is het dan erg als de ingrediënten al een paar uurtjes in de slowcooker zitten voordat ie aan gaat?
Ja, aan en uit. Of warmhouden.
Tijdschakelaar kan.
Ik ben er zelf niet zo’n fan van om bij voorbeeld rauw vlees al uren op kamertemperatuur te laten staan. Vooral kip is wat dat betreft berucht. Ik kies er dan liever voor het een dagje eerder te maken en op te warmen als de tijd tussen aanzetten en eten echt te lang is.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_179239541
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 14:22 schreef morgane het volgende:
Hoe werkt een slowcooker zonder timer? Kan die alleen maar aan (op verschillende standen) en uit?
Zou ik er eventueel een tijdschakelaar tussen kunnen zetten en is het dan erg als de ingrediënten al een paar uurtjes in de slowcooker zitten voordat ie aan gaat?
Ik gebruik regelmatig de tijdschakelaar. Gisteravond liep qua timing alles in de soep en ik heb de cooker pas laat aangezet. Om ongeveer 5 uur is hij uitgeschakeld (wat langer gedaan dan volgens recept) en om 6.30 was het nog heet. Nu in een andere ruimte gezet (waar de katten niet bij kunnen) zonder deksel.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 18 mei 2018 @ 13:36:58 #194
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_179240346
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 12:14 schreef Cat-astrophe het volgende:
Pastasaus uit de slowcooker bijna klaar.
Receptje van internet gehaald met verse tomaat, tomatenpasta, uien, wortel en de standaard kruiden.

Was dat zonder vlees? Want dan hou ik me aanbevolen voor een link :)
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
  vrijdag 18 mei 2018 @ 13:38:53 #195
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_179240393
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 12:57 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik gebruik regelmatig de tijdschakelaar. Gisteravond liep qua timing alles in de soep en ik heb de cooker pas laat aangezet. Om ongeveer 5 uur is hij uitgeschakeld (wat langer gedaan dan volgens recept) en om 6.30 was het nog heet. Nu in een andere ruimte gezet (waar de katten niet bij kunnen) zonder deksel.
Dus het staat al uren buiten de koelkast?

Ik zou dat echt niet doen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_179240472
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 13:38 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dus het staat al uren buiten de koelkast?

Ik zou dat echt niet doen.
Is een hele koele ruimte in huis. Doe dat al zo lang.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 18 mei 2018 @ 14:12:57 #197
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_179241069
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 13:41 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Is een hele koele ruimte in huis. Doe dat al zo lang.
Ik zou het een ander niet adviseren.

Al is de betreffende ruimte koel, het punt is dat je eten op een gegeven moment een temperatuur gaat bereiken waar de bacteriën zich optimaal tot vermeerderen gaan zetten. Als je een pan met een stoofgerecht neerzet om te wachten tot het in een paar uur tijd afkoelt tot het in de koelkast kan, creëer je daarvoor de ideale omstandigheden. Daarom is het advies juist altijd om snel terug te koelen, dus bijv. in een bak koud water zetten en regelmatig roeren. En dan vlot in de koelkast.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 22 mei 2018 @ 08:41:40 #198
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_179315520
Ik heb net m'n slowcooker aangezet voor rendang en een timer op m'n telefoon gezet voor 8,5 uur. Dan is het rond 16.45 klaar, maar we eten meestal rond 18.15. Kan ik de slowcooker dan nog langer laten koken of kan ik deze het beste op de warmhoudstand zetten? Of iets er tussenin? Ik gebruik 'm nu voor het eerst, dus ik ben nog een beetje zoekende ;)
pi_179315689
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 08:41 schreef morgane het volgende:
Ik heb net m'n slowcooker aangezet voor rendang en een timer op m'n telefoon gezet voor 8,5 uur. Dan is het rond 16.45 klaar, maar we eten meestal rond 18.15. Kan ik de slowcooker dan nog langer laten koken of kan ik deze het beste op de warmhoudstand zetten? Of iets er tussenin? Ik gebruik 'm nu voor het eerst, dus ik ben nog een beetje zoekende ;)
Met een sc is het zo lekker dat het makkelijk wat langer aan kan staan. 9,5-10 uur is echt geen probleem.
We have far more in common than that which devides us..
pi_179321544
dit weekend deze gemaakt.
klein beetje spelen nog met de basterdsuiker. was iets aan de zoete kant.
maar wat was hij lekker!
http://www.smulweb.nl/recepten/1458895/Kip-ketjap-slowcooker
home is where doghair sticks to anything but the dog!
  donderdag 5 juli 2018 @ 12:26:51 #201
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_180255207
Mijn slowcooker is gesneuveld rip ;(.
Nu wil ik wel weer een nieuwe, maar deze keer eentje die niet kookt (had een crockpot), met timer en die op het fornuis kan. Nu dacht ik aan een SC van Russell Hobbs, maar deze is best groot (6L). We zijn met z'n tweeën en vanaf volgend jaar eet er nog een kleine uk mee. Zou dit dan een geschikt formaat zijn of kies ik beter voor een wat kleinere?
pi_180255675
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juli 2018 12:26 schreef Helsinki het volgende:
Mijn slowcooker is gesneuveld rip ;(.
Nu wil ik wel weer een nieuwe, maar deze keer eentje die niet kookt (had een crockpot), met timer en die op het fornuis kan. Nu dacht ik aan een SC van Russell Hobbs, maar deze is best groot (6L). We zijn met z'n tweeën en vanaf volgend jaar eet er nog een kleine uk mee. Zou dit dan een geschikt formaat zijn of kies ik beter voor een wat kleinere?
hoeveel liter heb je nu dan. ik heb zelf een 3.5l dat is oké voor 2 personen. Maar liever had ik een grotere zodat ik meerdere porties kan maken en wat kan bewaren. of als er mensen komen eten ik er genoeg spareribs in kan gooien.
:]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')