hoeveel liter heb je nu dan. ik heb zelf een 3.5l dat is oké voor 2 personen. Maar liever had ik een grotere zodat ik meerdere porties kan maken en wat kan bewaren. of als er mensen komen eten ik er genoeg spareribs in kan gooien.quote:Op donderdag 5 juli 2018 12:26 schreef Helsinki het volgende:
Mijn slowcooker is gesneuveld rip.
Nu wil ik wel weer een nieuwe, maar deze keer eentje die niet kookt (had een crockpot), met timer en die op het fornuis kan. Nu dacht ik aan een SC van Russell Hobbs, maar deze is best groot (6L). We zijn met z'n tweeën en vanaf volgend jaar eet er nog een kleine uk mee. Zou dit dan een geschikt formaat zijn of kies ik beter voor een wat kleinere?
Ook 3,5L. Eigenlijk maak ik er ook alleen maar grotere hoeveelheden in dus misschien is een grotere pan dan geen rampquote:Op donderdag 5 juli 2018 12:47 schreef wootahH het volgende:
[..]
hoeveel liter heb je nu dan. ik heb zelf een 3.5l dat is oké voor 2 personen. Maar liever had ik een grotere zodat ik meerdere porties kan maken en wat kan bewaren. of als er mensen komen eten ik er genoeg spareribs in kan gooien.
persoonlijk zou ik voor een instant-pot of multicooker met snelkookfunctie gaan.quote:Op donderdag 5 juli 2018 12:26 schreef Helsinki het volgende:
Mijn slowcooker is gesneuveld rip.
Nu wil ik wel weer een nieuwe, maar deze keer eentje die niet kookt (had een crockpot), met timer en die op het fornuis kan. Nu dacht ik aan een SC van Russell Hobbs, maar deze is best groot (6L). We zijn met z'n tweeën en vanaf volgend jaar eet er nog een kleine uk mee. Zou dit dan een geschikt formaat zijn of kies ik beter voor een wat kleinere?
Op facebook zit een group, slowcookers geloof ik, die hebben in hun vastgezette berichten een link naar heel veel prima recepten staan.quote:Op woensdag 18 juli 2018 08:34 schreef Lonaa het volgende:
Ik ga vandaag eens nadenken over wat ik als eerste ga maken. Vrijdag is slowcookdag
die maken meer oorlog om andere dingenquote:Op woensdag 18 juli 2018 08:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Op facebook zit een group, slowcookers geloof ik, die hebben in hun vastgezette berichten een link naar heel veel prima recepten staan.
Daarom kijk ik daar alleen maar als ik die receptenpagina nodig heb. Wat een "mensen" daarquote:Op woensdag 18 juli 2018 11:55 schreef THEFXR het volgende:
[..]
die maken meer oorlog om andere dingen
klinkt als een multicooker, met hogedruk?quote:Op woensdag 18 juli 2018 12:21 schreef machtpen het volgende:
Heb nu de bosch autocook al een tijdje. Prima voor het slowcooken en kan nog veel meer.
nee, een slowcooker geeft al veel vocht af.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 11:41 schreef Isabeau het volgende:
Normaal kookt vriendlief met de slowcooker en nu heb ik er eten in gedaan. Maar misschien stomme vraag hoor, maar al het eten (de aardappelen, kip, sperziebonen) hoeven niet onder water te staan, toch?
Gefeliciteerd, daar ga je geen spijt van krijgen!quote:Op dinsdag 6 november 2018 17:01 schreef realAIVD het volgende:
Sinds vandaag de trotse eigenaar van een Russell Hobbs searing slowcooker met een inhoud van 3,5 liter, dat moest ik even kwijt!![]()
Voor morgen ligt alles klaar om dit recept te maken:
https://www.eetspiratie.nl/daging-setan-duivels-rundvlees/
Oeh....ga je geen spijt van krijgen. Ik zit ook even te puzzelen wat ik dit weekend ga maken (zoveel keuzes)quote:Op woensdag 7 november 2018 00:11 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Volg dit topic al een tijdje en ben vanaf morgen de trotse eigenaresse van dit apparaat
Ben erg benieuwd en ga eens wat recepten uitzoeken.
Heb gelijk 2 kookboeken erbij gekocht maarquote:Op woensdag 7 november 2018 08:50 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Oeh....ga je geen spijt van krijgen. Ik zit ook even te puzzelen wat ik dit weekend ga maken (zoveel keuzes)
Toch maar wel nu?quote:Op woensdag 7 november 2018 10:30 schreef Myraela het volgende:
Mensen, binnen een budget van 75 euro oid, welke slowcooker zouden jullie dan aanraden? Ik vind een inhoud van minimaal 5.5L wel fijn.
Altijd zo leuk van CUL: dat iedereen elkaar zo kan aansteken met het enthousiasme over apparaten/messen/gerechtenquote:Op woensdag 7 november 2018 12:08 schreef Myraela het volgende:
[..]
Misschien.Ik neig naar deze. Lekker groot, losse binnenpan en timer. En dus niet duur.
[ afbeelding ]
Dat. Maar het weer helpt ook wel. Dit is toch gewoon de periode voor lekkere stoofschotels enzo.quote:Op woensdag 7 november 2018 12:45 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Altijd zo leuk van CUL: dat iedereen elkaar zo kan aansteken met het enthousiasme over apparaten/messen/gerechten
Ook dat jaquote:Op woensdag 7 november 2018 12:55 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat. Maar het weer helpt ook wel. Dit is toch gewoon de periode voor lekkere stoofschotels enzo.
Ok....geen hachee dit weekend maar dit. Water loopt me in de mond.quote:Op woensdag 7 november 2018 19:09 schreef realAIVD het volgende:
En nu mijn eerste ervaring met de slowcooker!
Ik heb het volgende recept gebruikt:
https://www.eetspiratie.nl/daging-setan-duivels-rundvlees/
In eerste instantie de groenten gesneden, sambal, ketjap, zuur etcetera erbij en goed doorgeroerd, vervolgens het vlees gesneden en door het mengsel geroerd:
[ afbeelding ]
Even een minuut of 4 op het gasstel "aangebraden" en vervolgens 6 uur op de slowcooker op stand 1 gezet, inclusief anderhalve eetlepel water.
Ondanks dat het met erg weinig vocht begon, was er aan het eind eerder meer dan minder vocht over.
Volgende keer durf ik dus echt wel van huis te zijn als de slowcooker aan staat (de dame van dit recept vergelijkt de slowcooker met de koelkast en vriezer...daarvoor ben je toch ook niet bang als die aan staan terwijl je er niet bent, lol...daar zit wat in)
Het vocht moest er nog wel uit natuurlijk, dus dat was de tweede keer dat ik blij was dat mijn binnenpan ook gewoon op het gasstel kon. Op een flink vuurtje was het vocht na een kwartier voldoende gereduceerd naar mijn smaak:
[ afbeelding ]
Het vlees is supermals (ik heb 500 gram sucadelapjes gebruikt).
Overigens heb ik een eetlepel sambal oelek en 2 rode pepers gebruikt zonder de zaadlijsten te verwijderen, maar meer dan "lekker een pitje" heeft het vlees niet. Een extra schep sambal of een stel rawit pepertjes kunnen dus best, hoor! :-)
Ik heb het wel de volle punten voor de smaak gegeven, erg lekker.
Heb het vandaag a la Robin met een lekker hutspotje gegeten
[ afbeelding ]
Kun je enigszins inschatten hoe goed jij tegen pittigheid kan? Dat helpt bij besluiten hoeveel ik erin zou mikken als ik het maakquote:Op woensdag 7 november 2018 19:09 schreef realAIVD het volgende:
Het vlees is supermals (ik heb 500 gram sucadelapjes gebruikt).
Overigens heb ik een eetlepel sambal oelek en 2 rode pepers gebruikt zonder de zaadlijsten te verwijderen, maar meer dan "lekker een pitje" heeft het vlees niet. Een extra schep sambal of een stel rawit pepertjes kunnen dus best, hoor! :-)
Ja zeker, ik hou erg van pittig eten!quote:Op woensdag 7 november 2018 20:55 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Kun je enigszins inschatten hoe goed jij tegen pittigheid kan? Dat helpt bij besluiten hoeveel ik erin zou mikken als ik het maak
Staat te slowcooken nuquote:Op woensdag 7 november 2018 20:36 schreef realAIVD het volgende:
Eet smakelijk dames, het is echt een aanrader, hoor, heerlijk gegeten! :-)
Gelukkig voldoende om het morgen nog eens te eten (en nog een portie voor de vriezer), maar ik ga er morgen ook een quick pickle bij maken, ik denk van komkommer en rode ui
Yay, dat wordt lekker eten straks!quote:Op donderdag 8 november 2018 13:10 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Staat te slowcooken nu
Wist niet dat het quick pickle heet wat ik altijd maak btwWeer wat geleerd.
Maak ‘m ook altijd met komkommer en rode ui en liefst ook taugé erbij als ik dat niet vergeet te kopen
Was de crumble echt crumble geworden?quote:Op vrijdag 9 november 2018 21:05 schreef mascara-klodder het volgende:
De crumble was perfect gelukt 😃
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |