Oeh....ga je geen spijt van krijgen. Ik zit ook even te puzzelen wat ik dit weekend ga maken (zoveel keuzes)quote:Op woensdag 7 november 2018 00:11 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Volg dit topic al een tijdje en ben vanaf morgen de trotse eigenaresse van dit apparaat
Ben erg benieuwd en ga eens wat recepten uitzoeken.
Heb gelijk 2 kookboeken erbij gekocht maarquote:Op woensdag 7 november 2018 08:50 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Oeh....ga je geen spijt van krijgen. Ik zit ook even te puzzelen wat ik dit weekend ga maken (zoveel keuzes)
Toch maar wel nu?quote:Op woensdag 7 november 2018 10:30 schreef Myraela het volgende:
Mensen, binnen een budget van 75 euro oid, welke slowcooker zouden jullie dan aanraden? Ik vind een inhoud van minimaal 5.5L wel fijn.
Misschien. Ik neig naar deze. Lekker groot, losse binnenpan en timer. En dus niet duur.quote:
Altijd zo leuk van CUL: dat iedereen elkaar zo kan aansteken met het enthousiasme over apparaten/messen/gerechtenquote:Op woensdag 7 november 2018 12:08 schreef Myraela het volgende:
[..]
Misschien. Ik neig naar deze. Lekker groot, losse binnenpan en timer. En dus niet duur.
[ afbeelding ]
Dat. Maar het weer helpt ook wel. Dit is toch gewoon de periode voor lekkere stoofschotels enzo.quote:Op woensdag 7 november 2018 12:45 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Altijd zo leuk van CUL: dat iedereen elkaar zo kan aansteken met het enthousiasme over apparaten/messen/gerechten
Ook dat jaquote:Op woensdag 7 november 2018 12:55 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat. Maar het weer helpt ook wel. Dit is toch gewoon de periode voor lekkere stoofschotels enzo.
Ok....geen hachee dit weekend maar dit. Water loopt me in de mond.quote:Op woensdag 7 november 2018 19:09 schreef realAIVD het volgende:
En nu mijn eerste ervaring met de slowcooker!
Ik heb het volgende recept gebruikt:
https://www.eetspiratie.nl/daging-setan-duivels-rundvlees/
In eerste instantie de groenten gesneden, sambal, ketjap, zuur etcetera erbij en goed doorgeroerd, vervolgens het vlees gesneden en door het mengsel geroerd:
[ afbeelding ]
Even een minuut of 4 op het gasstel "aangebraden" en vervolgens 6 uur op de slowcooker op stand 1 gezet, inclusief anderhalve eetlepel water.
Ondanks dat het met erg weinig vocht begon, was er aan het eind eerder meer dan minder vocht over.
Volgende keer durf ik dus echt wel van huis te zijn als de slowcooker aan staat (de dame van dit recept vergelijkt de slowcooker met de koelkast en vriezer...daarvoor ben je toch ook niet bang als die aan staan terwijl je er niet bent, lol...daar zit wat in)
Het vocht moest er nog wel uit natuurlijk, dus dat was de tweede keer dat ik blij was dat mijn binnenpan ook gewoon op het gasstel kon. Op een flink vuurtje was het vocht na een kwartier voldoende gereduceerd naar mijn smaak:
[ afbeelding ]
Het vlees is supermals (ik heb 500 gram sucadelapjes gebruikt).
Overigens heb ik een eetlepel sambal oelek en 2 rode pepers gebruikt zonder de zaadlijsten te verwijderen, maar meer dan "lekker een pitje" heeft het vlees niet. Een extra schep sambal of een stel rawit pepertjes kunnen dus best, hoor! :-)
Ik heb het wel de volle punten voor de smaak gegeven, erg lekker.
Heb het vandaag a la Robin met een lekker hutspotje gegeten
[ afbeelding ]
Kun je enigszins inschatten hoe goed jij tegen pittigheid kan? Dat helpt bij besluiten hoeveel ik erin zou mikken als ik het maakquote:Op woensdag 7 november 2018 19:09 schreef realAIVD het volgende:
Het vlees is supermals (ik heb 500 gram sucadelapjes gebruikt).
Overigens heb ik een eetlepel sambal oelek en 2 rode pepers gebruikt zonder de zaadlijsten te verwijderen, maar meer dan "lekker een pitje" heeft het vlees niet. Een extra schep sambal of een stel rawit pepertjes kunnen dus best, hoor! :-)
Ja zeker, ik hou erg van pittig eten!quote:Op woensdag 7 november 2018 20:55 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Kun je enigszins inschatten hoe goed jij tegen pittigheid kan? Dat helpt bij besluiten hoeveel ik erin zou mikken als ik het maak
Staat te slowcooken nuquote:Op woensdag 7 november 2018 20:36 schreef realAIVD het volgende:
Eet smakelijk dames, het is echt een aanrader, hoor, heerlijk gegeten! :-)
Gelukkig voldoende om het morgen nog eens te eten (en nog een portie voor de vriezer), maar ik ga er morgen ook een quick pickle bij maken, ik denk van komkommer en rode ui
Yay, dat wordt lekker eten straks!quote:Op donderdag 8 november 2018 13:10 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Staat te slowcooken nu
Wist niet dat het quick pickle heet wat ik altijd maak btw Weer wat geleerd.
Maak ‘m ook altijd met komkommer en rode ui en liefst ook taugé erbij als ik dat niet vergeet te kopen
Was de crumble echt crumble geworden?quote:Op vrijdag 9 november 2018 21:05 schreef mascara-klodder het volgende:
De crumble was perfect gelukt 😃
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |