abonnement Unibet Coolblue
pi_182993597
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 00:11 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]

Volg dit topic al een tijdje en ben vanaf morgen de trotse eigenaresse van dit apparaat O+
Ben erg benieuwd en ga eens wat recepten uitzoeken.
Oeh....ga je geen spijt van krijgen. Ik zit ook even te puzzelen wat ik dit weekend ga maken (zoveel keuzes)
We have far more in common than that which devides us..
pi_182993834
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 08:50 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Oeh....ga je geen spijt van krijgen. Ik zit ook even te puzzelen wat ik dit weekend ga maken (zoveel keuzes)
Heb gelijk 2 kookboeken erbij gekocht maar :D
Ik ga morgen ermee aan de slag. Hopelijk worden al mijn bestellingen vandaag een beetje op tijd geleverd zodat ik morgenochtend het ding gelijk aan het werk kan zetten.

Ik begin denk ik met de rendang van Robin O+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_182994897
Mensen, binnen een budget van 75 euro oid, welke slowcooker zouden jullie dan aanraden? Ik vind een inhoud van minimaal 5.5L wel fijn.
pi_182996174
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:30 schreef Myraela het volgende:
Mensen, binnen een budget van 75 euro oid, welke slowcooker zouden jullie dan aanraden? Ik vind een inhoud van minimaal 5.5L wel fijn.
Toch maar wel nu? ;) :D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_182996736
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:43 schreef mascara-klodder het volgende:
Toch maar wel nu? ;) :D
Misschien. :D Ik neig naar deze. Lekker groot, losse binnenpan en timer. En dus niet duur.

pi_182996885
Altijd handig om de reviews te lezen, maar zo te zien is iedereen wel enthousiast!

Overigens heb je met een binnenpan die op het gasfornuis kan en een timer eigenlijk niet zo heel veel meer te wensen, denk ik. Dan moet dit dus wel goed zijn zo.

Bij bol is ie trouwens goedkoper
https://www.bol.com/nl/p/(...)ll_Hobbs_slowcooker/

als minpunt geeft men onder andere aan dat het snoer erg kort is, dat viel me bij die van mij (zelfde merk, maar dan het kleintje) ook op. Bij mij geen probleem, maar wel handig om vooraf te weten.
pi_182997303
Het snoer van mijn crockpot is ook niet heel lang. Zal wel normaal zijn bij slowcookers..

Ik mis toch wel een beetje een timer.. Die tijdklokken falen nog wel eens(laatst stond het aan, terwijl het uit had moeten staan..) en als ik mijn vriend het moet laten aanzetten is het nog koud als ik thuis kom. Die is zo vergeetachtig..
Lijkt me een goede keuze dus deze :P
pi_182997357
quote:
14s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:08 schreef Myraela het volgende:

[..]

Misschien. :D Ik neig naar deze. Lekker groot, losse binnenpan en timer. En dus niet duur.

[ afbeelding ]
Altijd zo leuk van CUL: dat iedereen elkaar zo kan aansteken met het enthousiasme over apparaten/messen/gerechten O+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_182997520
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:45 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Altijd zo leuk van CUL: dat iedereen elkaar zo kan aansteken met het enthousiasme over apparaten/messen/gerechten O+
Dat. Maar het weer helpt ook wel. Dit is toch gewoon de periode voor lekkere stoofschotels enzo.
pi_182997910
quote:
17s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:55 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat. Maar het weer helpt ook wel. Dit is toch gewoon de periode voor lekkere stoofschotels enzo.
Ook dat ja O+

En de Crockpot is net bezorgd *O* Mooi apparaat om te zien en groot genoeg voor 2 personen.

Heb een vriend net gevraagd om te komen eten, kan hij mooi al het verpakkingsmateriaal klein maken en wegbrengen en onderweg komt hij toch langs de Turk dus neemt gelijk hacheevlees mee en kippenbouten 😇

Dus ik kan weer verder met ruimen en ordenen in de gang en keuken en hoef iig niet naar buiten :D

Tijd geleden dat ik zo gemotiveerd was :@
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_183005128
En nu mijn eerste ervaring met de slowcooker!

Ik heb het volgende recept gebruikt:
https://www.eetspiratie.nl/daging-setan-duivels-rundvlees/

In eerste instantie de groenten gesneden, sambal, ketjap, zuur etcetera erbij en goed doorgeroerd, vervolgens het vlees gesneden en door het mengsel geroerd:



Even een minuut of 4 op het gasstel "aangebraden" en vervolgens 6 uur op de slowcooker op stand 1 gezet, inclusief anderhalve eetlepel water.
Ondanks dat het met erg weinig vocht begon, was er aan het eind eerder meer dan minder vocht over.

Volgende keer durf ik dus echt wel van huis te zijn als de slowcooker aan staat (de dame van dit recept vergelijkt de slowcooker met de koelkast en vriezer...daarvoor ben je toch ook niet bang als die aan staan terwijl je er niet bent, lol...daar zit wat in)

Het vocht moest er nog wel uit natuurlijk, dus dat was de tweede keer dat ik blij was dat mijn binnenpan ook gewoon op het gasstel kon. Op een flink vuurtje was het vocht na een kwartier voldoende gereduceerd naar mijn smaak:



Het vlees is supermals (ik heb 500 gram sucadelapjes gebruikt).
Overigens heb ik een eetlepel sambal oelek en 2 rode pepers gebruikt zonder de zaadlijsten te verwijderen, maar meer dan "lekker een pitje" heeft het vlees niet. Een extra schep sambal of een stel rawit pepertjes kunnen dus best, hoor! :-)

Ik heb het wel de volle punten voor de smaak gegeven, erg lekker.

Heb het vandaag a la Robin met een lekker hutspotje gegeten

pi_183007558
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 19:09 schreef realAIVD het volgende:
En nu mijn eerste ervaring met de slowcooker!

Ik heb het volgende recept gebruikt:
https://www.eetspiratie.nl/daging-setan-duivels-rundvlees/

In eerste instantie de groenten gesneden, sambal, ketjap, zuur etcetera erbij en goed doorgeroerd, vervolgens het vlees gesneden en door het mengsel geroerd:

[ afbeelding ]

Even een minuut of 4 op het gasstel "aangebraden" en vervolgens 6 uur op de slowcooker op stand 1 gezet, inclusief anderhalve eetlepel water.
Ondanks dat het met erg weinig vocht begon, was er aan het eind eerder meer dan minder vocht over.

Volgende keer durf ik dus echt wel van huis te zijn als de slowcooker aan staat (de dame van dit recept vergelijkt de slowcooker met de koelkast en vriezer...daarvoor ben je toch ook niet bang als die aan staan terwijl je er niet bent, lol...daar zit wat in)

Het vocht moest er nog wel uit natuurlijk, dus dat was de tweede keer dat ik blij was dat mijn binnenpan ook gewoon op het gasstel kon. Op een flink vuurtje was het vocht na een kwartier voldoende gereduceerd naar mijn smaak:

[ afbeelding ]

Het vlees is supermals (ik heb 500 gram sucadelapjes gebruikt).
Overigens heb ik een eetlepel sambal oelek en 2 rode pepers gebruikt zonder de zaadlijsten te verwijderen, maar meer dan "lekker een pitje" heeft het vlees niet. Een extra schep sambal of een stel rawit pepertjes kunnen dus best, hoor! :-)

Ik heb het wel de volle punten voor de smaak gegeven, erg lekker.

Heb het vandaag a la Robin met een lekker hutspotje gegeten

[ afbeelding ]
Ok....geen hachee dit weekend maar dit. Water loopt me in de mond.
We have far more in common than that which devides us..
pi_183007810
_O_ deze wordt het bij mij ook morgen dus. Tnx realAIVD ^O^

Daarbij lontong, kip curry massala (heb ik net al gemaakt), kouseband en zoet/zure komkommer :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_183007893
Eet smakelijk dames, het is echt een aanrader, hoor, heerlijk gegeten! :-)

Gelukkig voldoende om het morgen nog eens te eten (en nog een portie voor de vriezer), maar ik ga er morgen ook een quick pickle bij maken, ik denk van komkommer en rode ui :)
pi_183008382
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 19:09 schreef realAIVD het volgende:
Het vlees is supermals (ik heb 500 gram sucadelapjes gebruikt).
Overigens heb ik een eetlepel sambal oelek en 2 rode pepers gebruikt zonder de zaadlijsten te verwijderen, maar meer dan "lekker een pitje" heeft het vlees niet. Een extra schep sambal of een stel rawit pepertjes kunnen dus best, hoor! :-)
Kun je enigszins inschatten hoe goed jij tegen pittigheid kan? Dat helpt bij besluiten hoeveel ik erin zou mikken als ik het maak :D
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_183008679
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 20:55 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Kun je enigszins inschatten hoe goed jij tegen pittigheid kan? Dat helpt bij besluiten hoeveel ik erin zou mikken als ik het maak :D
Ja zeker, ik hou erg van pittig eten!
Bij dit recept wordt aangegeven: "1 el sambal oelek voor héél pittig, 2 voor een loopneus", aangezien ik er 2 lombok pepers in deed heb ik het bij 1 eetlepel sambal oelek gehouden.

Dit was voor mij nauwelijks voldoende pittig, maar ik denk dat het voor de meeste mensen die niet per definitie dagelijks scherp eten echt wel gewoon lekker pittig is, hoor. Voor de meeste kinderen sowieso te pittig, denk ik.

Ondanks dat ik wel van scherper eten ben (en dat ook verwachtte van "duivels rundvlees"), vond ik dit al enorm lekker, dus twijfel je, maak het dan zeker niet pittiger, je kan er achteraf altijd nog sambal bij doen!
  woensdag 7 november 2018 @ 22:40:36 #242
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_183011826
Jaaaa, die wil ik ook maken!
The love you take is equal to the love you make.
pi_183020045
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 20:36 schreef realAIVD het volgende:
Eet smakelijk dames, het is echt een aanrader, hoor, heerlijk gegeten! :-)

Gelukkig voldoende om het morgen nog eens te eten (en nog een portie voor de vriezer), maar ik ga er morgen ook een quick pickle bij maken, ik denk van komkommer en rode ui :)
Staat te slowcooken nu *O*

Wist niet dat het quick pickle heet wat ik altijd maak btw :D Weer wat geleerd.
Maak ‘m ook altijd met komkommer en rode ui en liefst ook taugé erbij als ik dat niet vergeet te kopen :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_183023937
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 13:10 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Staat te slowcooken nu *O*

Wist niet dat het quick pickle heet wat ik altijd maak btw :D Weer wat geleerd.
Maak ‘m ook altijd met komkommer en rode ui en liefst ook taugé erbij als ik dat niet vergeet te kopen :)
Yay, dat wordt lekker eten straks! :)

taugé is een goed idee, zeg, ik hou 't meestal op komkommer, rode ui en/of wortel.

ben van plan volgende week een quick pickle met venkel en appel te maken (voor bij een eendenborst waar ik verder meer richting zoet gepland heb, dus dat kan wel iets fris/zuur gebruiken)
pi_183029388
Hier staat het helemaal klaar. Vannacht aanzetten, kan het morgen nog verder intrekken en morgenavond eten. Nu al zin in.
We have far more in common than that which devides us..
pi_183042932
Hier staat de apple-crumble gaar te worden 😃

Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_183050068
De crumble was perfect gelukt 😃

Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_183053301
Waar woon jij ook al weer?
We have far more in common than that which devides us..
pi_183053391
Leuk idee om apple crumble in de slowcooker te maken.

Ik at vanavond een slowcookerkliekje uit de vriezer, babi ketjap. Dat is toch wel een van mijn favorieten geworden.

Voor volgende week staan er ook twee slowcookings op de planning. Duivels rundvlees en Mexicaanse quinoa.
Spoilers!
pi_183053804
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 21:05 schreef mascara-klodder het volgende:
De crumble was perfect gelukt 😃

[ afbeelding ]
Was de crumble echt crumble geworden?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')