SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De mini bijbel over SC is denk ik wel iets waar ik veel gebruik van ga makenOp woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
Ze zijn ideaal ja vooral voor stoofgerechten en soepen. Maar ook voor spareribs bijvoorbeeld.quote:Op woensdag 21 november 2018 12:32 schreef junkiesietze het volgende:
Zeer interessant zo'n slowcooker. Heb zelf een hekel aan koken dus gewoon ingredienten in een pot gooien en een paar uur laten staan klinkt heel chill.
Raden jullie een crockpot aan of toch liever een slowcooker van russell en hobbs?
En begrijp ik dat je voor een complete maaltijd toch nog altijd iets van rijst of aardappels erbij moet maken?
Het schijnt dat de crockpot een hogere temperatuur heeft dan andere slowcookers die niet uit de VS komen.quote:Op woensdag 21 november 2018 12:32 schreef junkiesietze het volgende:
Zeer interessant zo'n slowcooker. Heb zelf een hekel aan koken dus gewoon ingredienten in een pot gooien en een paar uur laten staan klinkt heel chill.
Raden jullie een crockpot aan of toch liever een slowcooker van russell en hobbs?
En begrijp ik dat je voor een complete maaltijd toch nog altijd iets van rijst of aardappels erbij moet maken?
Kijk eens naar de instantpot, echt een veel beter koop dan alleen een slowcooker..quote:Op woensdag 21 november 2018 12:32 schreef junkiesietze het volgende:
Zeer interessant zo'n slowcooker. Heb zelf een hekel aan koken dus gewoon ingredienten in een pot gooien en een paar uur laten staan klinkt heel chill.
Raden jullie een crockpot aan of toch liever een slowcooker van russell en hobbs?
En begrijp ik dat je voor een complete maaltijd toch nog altijd iets van rijst of aardappels erbij moet maken?
Maar een hogere temperatuur is niet echt nodig voor iets wat slow cooked lijkt me? maar veel recepten gaan wel uit van een crockpot, moet ik daar dan bij een ander merk slowcooker rekening houden met dat ik een hogere temp moet instellen?quote:Op woensdag 21 november 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het schijnt dat de crockpot een hogere temperatuur heeft dan andere slowcookers die niet uit de VS komen.
Het ligt er aan wat voor maaltijd je maakt. In mijn lamsstoof voor overmorgen zit al aardappel en groente. De daging setan die ik vorige week maakte was alleen het vleesgerecht. Daar maakte ik een salade bij en deed een zakje Tildarijst in de magnetron.
Je moet ook op de kooktijden letten. Als je een kipgerecht een hele werkdag aan laat staan, heb je echt geen eetbaar eten 's avonds want kip hoeft maar een uur of 3 op de laagste stand.
Veel Amerikaanse recepten gaan uit van een crockpot ja. Maar Amerikaanse recepten hebben ook vaak een langere kooktijd dan nodig is. Ze zijn daar gek op 6-7 uur gegaarde kip. Ik neem Amerikaanse recepten altijd met een korreltje zout wat kooktijden betreftquote:Op woensdag 21 november 2018 13:02 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Maar een hogere temperatuur is niet echt nodig voor iets wat slow cooked lijkt me? maar veel recepten gaan wel uit van een crockpot, moet ik daar dan bij een ander merk slowcooker rekening houden met dat ik een hogere temp moet instellen?
Als je de comments in de volgende link leest dan zie je een beetje hoe het verschilt per slowcookerquote:Op woensdag 21 november 2018 13:02 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Maar een hogere temperatuur is niet echt nodig voor iets wat slow cooked lijkt me? maar veel recepten gaan wel uit van een crockpot, moet ik daar dan bij een ander merk slowcooker rekening houden met dat ik een hogere temp moet instellen?
Ik heb een instantpot, maar denk er aan er nog een kleinere slow cooker bij te halen. De extra functies zijn fijn, het aanbraden in het apparaat zelf ook, maar doordat hij zo groot is (ik heb een 4,7l oid) moet runderstoofvlees echt lang op staan. Ik heb het ook nog nooit zo mals gekregen als in de pan ( , als er ideeen zijn wat ik fout doe, graag. Laat het gerust 12 uur op low).quote:Op woensdag 21 november 2018 12:58 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Kijk eens naar de instantpot, echt een veel beter koop dan alleen een slowcooker..
Waarom gebruik je bij een instant pot dan de slowcook functie in plaats van de pressure cooker? Dan gaat het gegarandeerd sneller, en smaakt het waarschijnlijk nog beter ook.quote:Op vrijdag 23 november 2018 09:51 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Ik heb een instantpot, maar denk er aan er nog een kleinere slow cooker bij te halen. De extra functies zijn fijn, het aanbraden in het apparaat zelf ook, maar doordat hij zo groot is (ik heb een 4,7l oid) moet runderstoofvlees echt lang op staan. Ik heb het ook nog nooit zo mals gekregen als in de pan ( , als er ideeen zijn wat ik fout doe, graag. Laat het gerust 12 uur op low).
Voor soep en kipgerechten, topding.
Instantpot kan veel, maar ik zou de extra functies niet perse missen met een andere slowcooker.
Omdat ik graag wil eten als ik thuis kom en de pressure cooker moet dan nog even.quote:Op vrijdag 23 november 2018 09:59 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Waarom gebruik je bij een instant pot dan de slowcook functie in plaats van de pressure cooker? Dan gaat het gegarandeerd sneller, en smaakt het waarschijnlijk nog beter ook.
Welke stand pak je? Voor low op een slowquote:Op vrijdag 23 november 2018 09:51 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Ik heb een instantpot, maar denk er aan er nog een kleinere slow cooker bij te halen. De extra functies zijn fijn, het aanbraden in het apparaat zelf ook, maar doordat hij zo groot is (ik heb een 4,7l oid) moet runderstoofvlees echt lang op staan. Ik heb het ook nog nooit zo mals gekregen als in de pan ( , als er ideeen zijn wat ik fout doe, graag. Laat het gerust 12 uur op low).
Voor soep en kipgerechten, topding.
Instantpot kan veel, maar ik zou de extra functies niet perse missen met een andere slowcooker.
quote:Op vrijdag 23 november 2018 15:25 schreef -Bubseltje- het volgende:
[..]
Welke stand pak je? Voor low op een slow
cooker moet je de normal stand gebruiken. Low is de warmhoud stand.
een multicooker met snelkookpan functiequote:Op vrijdag 23 november 2018 09:51 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Ik heb een instantpot, maar denk er aan er nog een kleinere slow cooker bij te halen. De extra functies zijn fijn, het aanbraden in het apparaat zelf ook, maar doordat hij zo groot is (ik heb een 4,7l oid) moet runderstoofvlees echt lang op staan. Ik heb het ook nog nooit zo mals gekregen als in de pan ( , als er ideeen zijn wat ik fout doe, graag. Laat het gerust 12 uur op low).
Voor soep en kipgerechten, topding.
Instantpot kan veel, maar ik zou de extra functies niet perse missen met een andere slowcooker.
nee, kijk maar de warmhoudstand zijn die golfjes rechtsquote:Op vrijdag 23 november 2018 15:25 schreef -Bubseltje- het volgende:
[..]
Welke stand pak je? Voor low op een slow
cooker moet je de normal stand gebruiken. Low is de warmhoud stand.
Op een instant pot dat is wat andersquote:Op vrijdag 23 november 2018 15:39 schreef THEFXR het volgende:
[..]
nee, kijk maar de warmhoudstand zijn die golfjes rechts
[ afbeelding ]
Want elke cooker is hetzelfde?quote:Op vrijdag 23 november 2018 15:39 schreef THEFXR het volgende:
[..]
nee, kijk maar de warmhoudstand zijn die golfjes rechts
[ afbeelding ]
Erwtensoep heb ik gisteren in de gewone pan gemaakt, maar in de kleine sc zitten nu stoofpeertjes, maar dan zonder bessensap maar wel met een beetje perenrood en een kaneelstokje. Kijken hoe rood ze worden.quote:Op zaterdag 24 november 2018 14:19 schreef Cat-astrophe het volgende:
Eindelijk weer slowcooker tijd
Deze staat nu te pruttelen https://www.eetspiratie.n(...)l-uit-de-slowcooker/
Verder alles in huis voor erwtensoep, die gaat er morgenvroeg in.
Ik gebruik tegenwoordig geen perenrood meer. Water, suiker en kaneelstokje. Worden ze dieproze van en dat vind ik prima.quote:Op zaterdag 24 november 2018 15:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Erwtensoep heb ik gisteren in de gewone pan gemaakt, maar in de kleine sc zitten nu stoofpeertjes, maar dan zonder bessensap maar wel met een beetje perenrood en een kaneelstokje. Kijken hoe rood ze worden.
Ik had het een keer gekregen en weggooien is zonde. Kijken wat het doet. Voor mij hoeft het ook echt niet dieprood, als het maar lekker isquote:Op zaterdag 24 november 2018 15:28 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik gebruik tegenwoordig geen perenrood meer. Water, suiker en kaneelstokje. Worden ze dieproze van en dat vind ik prima.
Precies. Ik gooi er trouwens ook altijd een paar kruidnageltjes bij.quote:Op zaterdag 24 november 2018 15:33 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik had het een keer gekregen en weggooien is zonde. Kijken wat het doet. Voor mij hoeft het ook echt niet dieprood, als het maar lekker is
Loop nu naar de keukenquote:Op zaterdag 24 november 2018 15:50 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Precies. Ik gooi er trouwens ook altijd een paar kruidnageltjes bij.
Ken nog nétquote:
Ik vraag me bij deze 2 gerechten oprecht af waarin een fornuis en een oven tekort schieten?quote:Op woensdag 28 november 2018 16:28 schreef Myraela het volgende:
Vanaf volgende week donderdag kan ik beginnen met m'n slowcooker. Bij de volgende boodschappen dus vast wat dingetjes meenemen.
Met welke recepten zou ik moeten begin? Wel gezond en niet te kcalrijk.
Ik heb zelf ook al wat recepten gezocht. Wil sowieso een kippensoep met citroen maken en aubergine parmigiana.
Je hoeft geen vocht toe te voegen, komt genoeg uit je groente/vlees...quote:Op woensdag 28 november 2018 16:24 schreef Lonaa het volgende:
Voegen jullie altijd vocht toe? Ik lees her en der dat alles helemaal onder moet staan, maar dat is vaak veel te veel vocht. Hoe doen jullie dat?
Geen idee, want ik heb de slowcooker nog niet gebruikt. Maar ik hoop eigenlijk op wat meer smaak omdat het langer opstaat. Los van dat het natuurlijk gewoon aan kan staan zonder dat ervoor thuis hoef te blijven.quote:Op woensdag 28 november 2018 16:46 schreef Queenshore het volgende:
Ik vraag me bij deze 2 gerechten oprecht af waarin een fornuis en een oven tekort schieten?
Hoeft niet onder te staan. Af en toe doorroeren maar vooral niet te vaak onder het deksel loeren.quote:Op woensdag 28 november 2018 16:24 schreef Lonaa het volgende:
Voegen jullie altijd vocht toe? Ik lees her en der dat alles helemaal onder moet staan, maar dat is vaak veel te veel vocht. Hoe doen jullie dat?
Omdat je van huis kan terwijl het opstaat (meteen aan tafel bij thuiskomst, heel ideaal) en omdat een slowcooker veel minder stroom verbruikt dan een oven.quote:Op woensdag 28 november 2018 16:46 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ik vraag me bij deze 2 gerechten oprecht af waarin een fornuis en een oven tekort schieten?
lijkt er wel op, behalve de handvatenquote:Op dinsdag 11 december 2018 12:27 schreef Mubassie het volgende:
Kopie van de Russel Hobbs lijkt het wel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |