abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 26 december 2017 @ 11:32:31 #51
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_176009552
Dit topic holt echt achteruit.
The love you take is equal to the love you make.
pi_176012369
Is dit het nieuwe slowchattopic?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_176013215
Het plan was om konijn te stoven in de slowcooker. Mijn crockpot bleek echter toch even te klein voor 2 best grote konijnen 8)7
Dus het is nu ouderwets slowcooker met een sudderplaatje geworden voor het kerstdiner.
pi_176014524
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 13:29 schreef Isabeau het volgende:
Is dit het nieuwe slowchattopic?
:Y
Het begon allemaal met iemand die zich meer zorgen maakte over de katten van mijn buren dan over de vraag of mijn slowcooker pulled pork wel lekker zou worden :Y

Dat laatste is trouwens meer dan goed gekomen :9~
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_176018317
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 december 2017 14:40 schreef Vanyel het volgende:

[..]

:Y
Het begon allemaal met iemand die zich meer zorgen maakte over de katten van mijn buren dan over de vraag of mijn slowcooker pulled pork wel lekker zou worden :Y

Dat laatste is trouwens meer dan goed gekomen :9~
Fijn zo. En hartstikke on topic ^O^
Spoilers!
pi_176019086
I do try :*
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  Licht Ontvlambaar dinsdag 26 december 2017 @ 22:42:13 #57
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_176024625
Ik kom hier ook maar eens kijken :) Er stond een Crockpot multi-cooker onder de kerstboom :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_176371481
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.

2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.

3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.

Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
  maandag 8 januari 2018 @ 22:42:00 #59
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_176377616
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 22:42 schreef Sjeen het volgende:
Ik kom hier ook maar eens kijken :) Er stond een Crockpot multi-cooker onder de kerstboom :D
das super, die kan alles.
pi_176378089
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 18:43 schreef Sorella het volgende:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.

2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.

3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.

Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Ik denk het wel. Lagr temperatuur is lage temperatuur.
Spoilers!
pi_176378385
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 18:43 schreef Sorella het volgende:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.

2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.

3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.

Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Ja hoor kan prima. Met uitzondering van de bleekselderij :r doe ik dat ook regelmatig zo.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 9 januari 2018 @ 09:53:47 #62
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_176382995
Ik maak vandaag een goulash in de slowcooker. En vrijdag weer een chili con carne. Lekker massa koken en maaltijden invriezen :Y)
pi_176384601
Bedankt :)
Doe jij de bleekselderij er helemaal niet in of als het nog maar een paar uur moet ?
pi_176384768
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:50 schreef Sorella het volgende:
Bedankt :)
Doe jij de bleekselderij er helemaal niet in of als het nog maar een paar uur moet ?
Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden.
We have far more in common than that which devides us..
pi_176384807
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:00 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden.
Okee, je vind het niet lekker :) dan gooi ik het er wel meteen in.
Dank je
pi_176385568
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 12:02 schreef Sorella het volgende:

[..]

Okee, je vind het niet lekker :) dan gooi ik het er wel meteen in.
Dank je
Nee, heel vaak toch in gerechten verwerkt maar brrrr ik vind het zo vies.
We have far more in common than that which devides us..
  Licht Ontvlambaar dinsdag 9 januari 2018 @ 22:13:42 #67
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_176399903
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 22:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

das super, die kan alles.
zuurvlees was zeer geslaagd in elk geval :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 9 januari 2018 @ 22:23:01 #68
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_176400232
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_176402936
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 22:23 schreef oh-oh het volgende:
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken.
Spoilers!
pi_176405221
quote:
9s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:37 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken.
Ik heb bijna alles in huis voor dit :9
We have far more in common than that which devides us..
pi_176408451
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is. :(
pi_176409455
quote:
1s.gif Op woensdag 10 januari 2018 06:45 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb bijna alles in huis voor dit :9
ik ook _O-
Cream cheese brownies zijn echt heerlijk, weet alleen nog niet of ik het echt in de slowcooker wil maken zoiets.
pi_176416079
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 11:49 schreef THEFXR het volgende:
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is. :(
[ afbeelding ]
In stukken snijden en er in doen zal vast wel lukken?
  woensdag 10 januari 2018 @ 22:03:13 #74
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_176421775
OK. Ik werd hierheen verwezen.

Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.

Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart

Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.

Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?

Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:

https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs

De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_176422145
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.

Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.

Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart

Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.

Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?

Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:

https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs

De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
Ik heb begrepen dat de Amerikaanse merken zoals Crockpot inderdaad hogere temperaturen hebben dan andere merken. Russell Hobbs is een goed merk bijvoorbeeld, die hebben ook cookers waarin je kunt aanbakken op je fornuis.

Misschien is de Instant Pot ook iets voor je? Dat is een alles in éán apparaat geloof ik maar het fijne weet ik daar niet van. Ik weet ook niet waar dat merk vandaan komt uit jouw link. Bijzonder dat je de slowcooker niet op temperatuur kunt instellen met juist dat apparaat aangezien die techniek aanwezig moet zijn voor sous vide.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')