quote:
Fijn zo. En hartstikke on topicquote:Op dinsdag 26 december 2017 14:40 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Het begon allemaal met iemand die zich meer zorgen maakte over de katten van mijn buren dan over de vraag of mijn slowcooker pulled pork wel lekker zou worden
Dat laatste is trouwens meer dan goed gekomen
das super, die kan alles.quote:Op dinsdag 26 december 2017 22:42 schreef Sjeen het volgende:
Ik kom hier ook maar eens kijken Er stond een Crockpot multi-cooker onder de kerstboom
Ik denk het wel. Lagr temperatuur is lage temperatuur.quote:Op maandag 8 januari 2018 18:43 schreef Sorella het volgende:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.
2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.
3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.
Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Ja hoor kan prima. Met uitzondering van de bleekselderij doe ik dat ook regelmatig zo.quote:Op maandag 8 januari 2018 18:43 schreef Sorella het volgende:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.
2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.
3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.
Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 11:50 schreef Sorella het volgende:
Bedankt
Doe jij de bleekselderij er helemaal niet in of als het nog maar een paar uur moet ?
Okee, je vind het niet lekker dan gooi ik het er wel meteen in.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 12:00 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden.
Nee, heel vaak toch in gerechten verwerkt maar brrrr ik vind het zo vies.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 12:02 schreef Sorella het volgende:
[..]
Okee, je vind het niet lekker dan gooi ik het er wel meteen in.
Dank je
zuurvlees was zeer geslaagd in elk gevalquote:
Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 22:23 schreef oh-oh het volgende:
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Ik heb bijna alles in huis voor ditquote:Op dinsdag 9 januari 2018 23:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken.
ik ookquote:Op woensdag 10 januari 2018 06:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb bijna alles in huis voor dit
In stukken snijden en er in doen zal vast wel lukken?quote:Op woensdag 10 januari 2018 11:49 schreef THEFXR het volgende:
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is.
[ afbeelding ]
Ik heb begrepen dat de Amerikaanse merken zoals Crockpot inderdaad hogere temperaturen hebben dan andere merken. Russell Hobbs is een goed merk bijvoorbeeld, die hebben ook cookers waarin je kunt aanbakken op je fornuis.quote:Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.
Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.
Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart
Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.
Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?
Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |