Het vlees ging er inderdaad koud in!quote:Op donderdag 2 november 2017 12:14 schreef Lienekien het volgende:
Niet direct. Waar zou het aan kunnen liggen? Moeilijk te zeggen. Toch te kort in de sc, icm de lagere temperatuur van de sc tov het vuur? Of gaat je vlees er koud in?
Jakkes.quote:Op donderdag 2 november 2017 13:33 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Het vlees ging er inderdaad koud in!
https://www.ah.nl/allerha(...)hachee-van-annemariequote:Op donderdag 2 november 2017 15:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jakkes.
En hoe lang dan?
Volgens mij duurt het uren langer voordat het dan op temperatuur is.
Ik bedoelde eigenlijk meer met koud of je het vlees rechtstreeks vanuit de koelkast in de sc had gedaan of eerst op kamertemperatuur hebt laten komen. Ik weet niet of dat op zich taaier vlees geeft, zou ook kunnen dat je dan gewoon langere sc-tijd nodig hebt om het echt lekker te krijgen. Als lijkt 5 uur op hoog lang genoeg.quote:Op donderdag 2 november 2017 16:02 schreef Helsinki het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/allerha(...)hachee-van-annemarie
.
Ik heb dit recept gevolgd.
Ik heb onderstaande een paar keer gemaakt en die vond ik goed geslaagd. Voor de ‘light brown sugar’ had ik muscovado, nog uit Engeland, maar basterdsuiker geeft vast bijna hetzelfde resultaat. Voor barbecuesaus had ik de Remia Black Jack. Wel een beetje minder chilipoeder doen als je liever zoeter dan pittig hebt.quote:Op vrijdag 3 november 2017 11:46 schreef Jaeger85 het volgende:
Iemand een lekker zoete pulled pork recept?
Bedankt! Kan ik de mosterd weglateb of vervangen? Die heb ik niet in huis.quote:Op vrijdag 3 november 2017 13:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb onderstaande een paar keer gemaakt en die vond ik goed geslaagd. Voor de ‘light brown sugar’ had ik muscovado, nog uit Engeland, maar basterdsuiker geeft vast bijna hetzelfde resultaat. Voor barbecuesaus had ik de Remia Black Jack. Wel een beetje minder chilipoeder doen als je liever zoeter dan pittig hebt.
http://allrecipes.com/recipe/92462/slow-cooker-texas-pulled-pork/
Ik zou het gewoon weglaten. Als je de rest wel hebt, krijgt het echt wel voldoende smaak en pit.quote:Op vrijdag 3 november 2017 14:40 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Bedankt! Kan ik de mosterd weglateb of vervangen? Die heb ik niet in huis.
Het moet toch kapot koken?quote:Op woensdag 8 november 2017 20:23 schreef summer2bird het volgende:
Zal ik de cooker dan maar een nachtje aanlaten op low?
Kan je zoiets kapot koken?
Gewoon spliterwten uit zo’n pak, die week ik niet voor en mijn ervaring is ook dat het lang duurt voordat ze echt goed gaar gekookt zijn in de slowcooker.quote:Op woensdag 8 november 2017 21:36 schreef Serinde het volgende:
Heb je erwten gebruikt die je vooraf een nacht moet weken? Anders kunnen ze toch niet hard meer zijn na zo'n tijd?
Die hoeven inderdaad niet geweekt te worden. Maar zo lang dus goed te weten want wilde binnenkort ook erwtensoep proberen te maken.quote:Op woensdag 8 november 2017 21:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Gewoon spliterwten uit zo’n pak, die week ik niet voor en mijn ervaring is ook dat het lang duurt voordat ze echt goed gaar gekookt zijn in de slowcooker.
Ik heb het een paar keer gemaakt in de sc, ik denk dan toch grotendeels op high.quote:Op donderdag 9 november 2017 22:05 schreef Serinde het volgende:
[..]
Die hoeven inderdaad niet geweekt te worden. Maar zo lang dus goed te weten want wilde binnenkort ook erwtensoep proberen te maken.
De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan nietquote:
Maandagnacht aanzetten, dan zijn ze dinsdagmorgen klaar.quote:Op zaterdag 11 november 2017 10:37 schreef summer2bird het volgende:
[..]
De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet
Wat Cat zegt. In het vocht bewaren in de koelkast en in een pannetje weer opwarmen vlak voor het eten.quote:Op zaterdag 11 november 2017 10:37 schreef summer2bird het volgende:
[..]
De stoofperen zijn zo rond 15:00maandag pas in huis dus dat kan niet
Heb het vandaag gemaakt en vond het erg lekker.quote:Op vrijdag 3 november 2017 14:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik zou het gewoon weglaten. Als je de rest wel hebt, krijgt het echt wel voldoende smaak en pit.
Ik neem trouwens gewoon mosterd die ik heb, niet specifiek wat in het recept staat.
quote:Op zaterdag 11 november 2017 20:46 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Heb het vandaag gemaakt en vond het erg lekker.
Dankje die sla ik op.quote:Op donderdag 9 november 2017 22:09 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb het een paar keer gemaakt in de sc, ik denk dan toch grotendeels op high.
Hm, dit recept heb ik gebruikt, maar er staat 8-10 uur op low.
https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/
Denk niet dat dat een probleem is. Bij mij staat hij in een onverwarmde schuur, ook als het vriest.quote:Op zondag 24 december 2017 07:49 schreef Vanyel het volgende:
Heeft iemand ervaring met een slowcooker buiten? Ik wil m vannacht aanzetten maar heb een hekel aan die doordringende eetlucht 's nachts (en weinig deuren), dus overweeg m op een tafeltje buiten te zetten.
Wordt een graad of 9, dus bevriezen zal het niet.
Het is meer dat ik hoop dat er geen nieuwsgierige buurkat zijn pootjes aan brandt.quote:Op zondag 24 december 2017 09:04 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb nog geen stroom in de schuur, dus dat is geen optie. Bij de voordeur wel.
Ding heeft een vrij zware glazen deksel, lijkt me niet dat daar dieren in komen.
Ik ben een groot kattenliefhebber maar ik kan me de drollenhaat wel voorstellen (trapte vorige week nog in een enorme hondedrol, moet een hele grote hond zijn geweest). Ben blij dat ik geen tuin heb en ben blij dat ik binnenkatten heb die tuineigenaren niet lastig vallen.quote:Op zondag 24 december 2017 10:57 schreef Vanyel het volgende:
Niet eens. Jaren katten gehad. Ik haat wel het geschijt in mijn tuin
Zou ook nooit meer een kat nemen, nu ik ervaar hoe kut dat voor je buren is.
16 jaar cel voor het vermoorden van kattenquote:Op zondag 24 december 2017 11:03 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik ben een groot kattenliefhebber maar ik kan me de drollenhaat wel voorstellen (trapte vorige week nog in een enorme hondedrol, moet een hele grote hond zijn geweest). Ben blij dat ik geen tuin heb en ben blij dat ik binnenkatten heb die tuineigenaren niet lastig vallen.
quote:
Fijn zo. En hartstikke on topicquote:Op dinsdag 26 december 2017 14:40 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Het begon allemaal met iemand die zich meer zorgen maakte over de katten van mijn buren dan over de vraag of mijn slowcooker pulled pork wel lekker zou worden
Dat laatste is trouwens meer dan goed gekomen
das super, die kan alles.quote:Op dinsdag 26 december 2017 22:42 schreef Sjeen het volgende:
Ik kom hier ook maar eens kijken Er stond een Crockpot multi-cooker onder de kerstboom
Ik denk het wel. Lagr temperatuur is lage temperatuur.quote:Op maandag 8 januari 2018 18:43 schreef Sorella het volgende:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.
2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.
3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.
Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Ja hoor kan prima. Met uitzondering van de bleekselderij doe ik dat ook regelmatig zo.quote:Op maandag 8 januari 2018 18:43 schreef Sorella het volgende:
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.
2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.
3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.
Kan het na stap 1 ook verder in de slowcooker gedaan worden ? scheelt heel veel oven uren/elektriciteit
Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 11:50 schreef Sorella het volgende:
Bedankt
Doe jij de bleekselderij er helemaal niet in of als het nog maar een paar uur moet ?
Okee, je vind het niet lekker dan gooi ik het er wel meteen in.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 12:00 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nee helemaal niet. Wel eens gedaan maar ik blijf het toch proeven. Maar bij mij varieert het wel vaak wat ik erin doe. Soms ook meteen al vlees, wortel/ui/prei eigenlijk meteen wel. Soms wel en soms geen venkel, soms een bouquet garni, soms losse kruiden.
Nee, heel vaak toch in gerechten verwerkt maar brrrr ik vind het zo vies.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 12:02 schreef Sorella het volgende:
[..]
Okee, je vind het niet lekker dan gooi ik het er wel meteen in.
Dank je
zuurvlees was zeer geslaagd in elk gevalquote:
Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken.quote:Op dinsdag 9 januari 2018 22:23 schreef oh-oh het volgende:
https://bakingqueen74.co.(...)source=socialnetwork
Die maakte ik net.
2.5 uur op high in mn Russel Hobs.
Goddelijk!
Ik heb bijna alles in huis voor ditquote:Op dinsdag 9 januari 2018 23:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat doe je nou? Nou moet ik dat ook maken.
ik ookquote:Op woensdag 10 januari 2018 06:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb bijna alles in huis voor dit
In stukken snijden en er in doen zal vast wel lukken?quote:Op woensdag 10 januari 2018 11:49 schreef THEFXR het volgende:
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is.
[ afbeelding ]
Ik heb begrepen dat de Amerikaanse merken zoals Crockpot inderdaad hogere temperaturen hebben dan andere merken. Russell Hobbs is een goed merk bijvoorbeeld, die hebben ook cookers waarin je kunt aanbakken op je fornuis.quote:Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.
Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.
Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart
Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.
Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?
Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
http://www.slow-cookers.n(...)ow-cooker-overkoken/quote:Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.
Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.
Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart
Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.
Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?
Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
dat is bij crock pots altijd, iets met aansprakelijkheid als amerikaantjes ziek van het eten worden, zou hem omruilen als ik jou was.quote:Op woensdag 10 januari 2018 22:03 schreef fietsie het volgende:
OK. Ik werd hierheen verwezen.
Ik kocht een Slowcooker met het idee dat zo'n ding een lage temperatuur heeft, in combinatie met een lange bereidingstijd. Groot was mijn verbazing dus dat op stand "Low" er ook gewoon boven het kookpunt geborreld werd bij de 1e bereiding.
Ik heb nu het volgende model:
https://www.kookwinkel.nl(...)7-liter-metaal-zwart
Zeker bij het maken van draadjesvlees leidt dit tot een vrij taai resultaat na plusminus 8 uur, en moet ik dus noodgedwongen nog een uurtje of 4 a 6 langer voor het weer zacht begint te worden.
Ik vroeg me dus af: Hoort een slowcooker over de 100graden te gaan?
Nu is er iemand die ik heel blij zou kunnen maken met mijn huidige SC, zodat ik dan de weg vrij heb om een nieuwe aan te schaffen. Mijn oog viel toen op:
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
De handleiding doorgelezen, uitgebreide uitleg over de temperaturen bij sous vide.
Maar in het hoofdstuk over slowcooken alleen: low, high en warmhouden.
Niets over temperaturen.
toch bedankt voor de tip! Zaterdag stond kip in de slowcooker op de planning. En ik weet nu waar ik ‘m ga halenquote:Op woensdag 10 januari 2018 11:49 schreef THEFXR het volgende:
ik zie een mooie scharrrelkip in de aanbieding en baal er nu weer van dat mijn slowcooker te klein is.
[ afbeelding ]
smakelijkquote:Op woensdag 10 januari 2018 22:29 schreef Sjeen het volgende:
[..]
toch bedankt voor de tip! Zaterdag stond kip in de slowcooker op de planning. En ik weet nu waar ik ‘m ga halen
Ja maar dan is ie echt uit. Het leek me handig als hij na een bepaalde tijd in de warmhoudstand gaat vanzelf. Maar ik weet niet hoe handig dat in praktijk is. Uitsteltimer is misschien ook handig maar wellicht minder noodzakelijk?quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:37 schreef Molo het volgende:
Je kunt er altijd nog een losse timing tussen mikken?
Oh zo, ja ik mik dat ding bijna altijd 's nachts aan voor rundvleesgerechten, die lang mogen.quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:39 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ja maar dan is ie echt uit. Het leek me handig als hij na een bepaalde tijd in de warmhoudstand gaat vanzelf. Maar ik weet niet hoe handig dat in praktijk is. Uitsteltimer is misschien ook handig maar wellicht minder noodzakelijk?
Daar zal ik hem zeker ook voor gebruiken, maar het lijkt me ook makkelijk door de weeks voor de avondhap 's ochtends aan en eten als je thuis komt. En dan is wellicht een timer handig. Wellicht.. ben me echt nu vandaag voor het eerst in de materie aan het verdiepen hequote:Op donderdag 11 januari 2018 21:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh zo, ja ik mik dat ding bijna altijd 's nachts aan voor rundvleesgerechten, die lang mogen.
Warmhoudstand gebruik ik eigenlijk niet.
Is meestal toch teveel. Hier warm ik dan in een klein pannetje of magnetron op.quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Daar zal ik hem zeker ook voor gebruiken, maar het lijkt me ook makkelijk door de weeks voor de avondhap 's ochtends aan en eten als je thuis komt. En dan is wellicht een timer handig. Wellicht.. ben me echt nu vandaag voor het eerst in de materie aan het verdiepen he
Brrr. Dan ruikt 's nachts je hele hut naar eten. Word ik wakker van.quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh zo, ja ik mik dat ding bijna altijd 's nachts aan voor rundvleesgerechten, die lang mogen.
Warmhoudstand gebruik ik eigenlijk niet.
Ventilatie en meerdere verdiepingen in huis. Geen last van, keuken dampt niet naar mijn slaapkamerquote:Op donderdag 11 januari 2018 21:52 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Brrr. Dan ruikt 's nachts je hele hut naar eten. Word ik wakker van.
Ja ik ook hoor, maar in principe, op kind of gare hormonen na, is slaap slaap hier. Kan een autoalarm voor de deur afgaan of Koos zijn wekker ofzo, ik blijf tukkenquote:Op donderdag 11 januari 2018 22:02 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb een goeie neus. Was in t vorige huis ook al zo storend. In dit huis ruikt zelfs Mrs V het.
Maar 1 deur tussen keuken en slaapkamer. Dan maken die trap enzo niet meer zoveel uit.
Oh en ik zet de afzuigkap er niet voor aan.
Ja ik ben eigenlijk gewoon een manquote:Op donderdag 11 januari 2018 22:09 schreef Vanyel het volgende:
Omg dat is mijn droom.
Sunny, instantpot. En anders en fijne Russel hobbs.
die laatste heb ik al bekeken idd, Instantpot ben ik nog niet tegen gekomen, ga ik opzoekenquote:Op donderdag 11 januari 2018 22:09 schreef Vanyel het volgende:
Sunny, instantpot. En anders en fijne Russel hobbs.
Ik heb er een met timer maar heb die volgens mij nog nooit gebruikt. Ik zou dan namelijk de SC op het aanrecht moeten zetten voor ik wegging en dan zou bv. rauwe kip een paar uur buiten de koelkast staan tot de timer aan gaat. Heb zelf niet zoveel aan de timer wat dat betreft dus!quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Daar zal ik hem zeker ook voor gebruiken, maar het lijkt me ook makkelijk door de weeks voor de avondhap 's ochtends aan en eten als je thuis komt. En dan is wellicht een timer handig. Wellicht.. ben me echt nu vandaag voor het eerst in de materie aan het verdiepen he
Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..quote:Op donderdag 11 januari 2018 22:44 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ik heb er een met timer maar heb die volgens mij nog nooit gebruikt. Ik zou dan namelijk de SC op het aanrecht moeten zetten voor ik wegging en dan zou bv. rauwe kip een paar uur buiten de koelkast staan tot de timer aan gaat. Heb zelf niet zoveel aan de timer wat dat betreft dus!
Ik ook.quote:
Volgens mij had ik een Russel met Engelse stekker omdat ik per se een timer en alu pan wilde en die in NL niet kon vinden.quote:Op donderdag 11 januari 2018 22:46 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Doel ook meer op een timer voor de eindtijd geloof ik..
iig een grote dat er een hele kip in past, minimaal 6 liter. sommige binnenpannen kunnen op het fornuis, met timer is erg handig. zou ik wel doen.quote:Op donderdag 11 januari 2018 21:33 schreef Sunnythesun het volgende:
Goed, ik ben nu dus aangestoken en wil misschien ook een slowcooker. Nu lijkt het me handig om een te hebben waarvan je de pan op het vuur kan zetten voor aanbraden. Daarnaast is er de optie voor een timer, heeft iemand daar ideeën over? Mis je het als het er niet op zit? En dan het formaat. Met timer zijn ze er niet heel klein, we zijn met 2 en soms zou ik wel grote porties willen maken maar niet altijd. Dus wat is dan slim?.. Nou ja, veel keuze toch wel dus..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |