MadMaster | zondag 31 januari 2016 @ 17:49 |
![]() Wat is dit nou weer? ![]() Gewoon, een bak en kook rubriek, je bent toch niet blind? ![]() Ja, maar ouwe, daar hebben we CUL voor hè. ![]() Zeg snotjong, dat weten we hier ook wel en dit is net even anders. ![]() Oh ja joh, vertel... ![]() Nou, omdat we geen reet meer onthouden, gaan we hier zelf tips en recepten uitwisselen zodat het allemaal makkelijk terug te vinden is. Al die apparaten van tegenwoordig met moeilijke aan / uit knoppen schiet ook al niet op. ![]() Pfff, nou succes ermee ouwe. ![]() Ja bedankt en nou opbokken want we raken ook steeds sneller geirriteerd! ![]() De bedoeling is dus, dat er tips en recepten gepost worden, die makkelijk, snel én lekker zijn. Mag ook gezond zijn, maar hoeft zéker niet, want we zijn toch al oud. We hebben wel iets anders te doen dan urenlang in de keuken staan om dingen te maken die anderen dan weer binnen 5 minuten naar binnen schoffelen. Of die kruiswoordpuzzels niet af moeten, of de geraniums zichzelf water geven, nee toch. ![]() Maar goed. Neem bijvoorbeeld de tostie met zonder gat van chufi, of de smoothies van FANN, daar willen we de werkwijze van zien. Of dingen waarvan je denkt, dat is verdomde handig, dat ga ik voortaan ook zo doen. Zoals 'banketbakkersroom'. Hoop gedoe terwijl het heel simpel kan en net zo lekker en minder vet is: 35 gr custard 35 gr suiker 400 ml melk Flikker alles in een pan, 1 x flink roeren zodat je geen klonten krijgt en dan af en toe roeren tot het aan de kook is. Dan nog een minuut door laten pruttelen en blijven roeren, anders zal het zeker aanbranden. Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is. Klaar. ![]() Kom dan met die tips! ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door sacha op 07-02-2016 19:31:51 ] | |
chufi | zondag 31 januari 2016 @ 17:52 |
Sas mag deze gereekst?!! | |
Lucky2Bastard | zondag 31 januari 2016 @ 17:54 |
Dankjewel voor het plaatsen van de OP, MadMaster. | |
Lucky2Bastard | zondag 31 januari 2016 @ 17:55 |
Vorige deel. | |
MadMaster | zondag 31 januari 2016 @ 18:09 |
Ging helemaal automagisch bij de keuze 'Open nieuw deel'... | |
Lucky2Bastard | zondag 31 januari 2016 @ 18:12 |
Dacht dat het eenmalig aangevraagd moest worden voordat het automatisch ging. ![]() | |
MadMaster | zondag 31 januari 2016 @ 18:29 |
Ik had de vorige al gekopieerd voor het betere handwerk, maar dat was dus niet nodig... | |
sacha | zondag 31 januari 2016 @ 19:31 |
![]() | |
FANN | zondag 31 januari 2016 @ 19:39 |
Wat jammer ![]() ![]() Volgende keer beter moet je maar denken bij mij mislukt er ook wel een iets ![]() | |
chufi | zondag 31 januari 2016 @ 19:43 |
U is lief | |
FANN | maandag 1 februari 2016 @ 17:16 |
Luie Groente Soep 1 Pakje BoerenGroentesoep 1 zakje voorgesneden Soepgroente 1,5 liter water 1 extra bouillonblokje Walla! ![]() Nog altijd beter dan Cup a Soup ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 1 februari 2016 @ 17:26 |
![]() | |
FANN | maandag 1 februari 2016 @ 17:31 |
![]() | |
Lucky2Bastard | woensdag 3 februari 2016 @ 17:11 |
![]() ![]()
| |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 17:12 |
Is dat de Macaroni met Boursin? ![]() Ik maak het altijd met Spaghetti, maar dit kan ook ![]() | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 17:13 |
Ik durf mijn avondeten van vandaag niet hier te posten ![]() maar het smaakte nog best aardig ![]() | |
MadMaster | woensdag 3 februari 2016 @ 17:14 |
ik herken in ieder geval cashewnootjes... | |
Lucky2Bastard | woensdag 3 februari 2016 @ 17:17 |
![]() ![]() | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 17:23 |
Ik kon geen plaatje vinden met spaghetti ![]() 40+ / Koken & bakken voor oude zakken Volgende keer maak ik een eigen foto ![]() Maar was het lekker???? | |
Lucky2Bastard | woensdag 3 februari 2016 @ 17:31 |
Ja joh, ik zat te schrokken. ![]() | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 17:32 |
Dan is het toch goed? ![]() | |
Lucky2Bastard | woensdag 3 februari 2016 @ 17:34 |
Jazeker. Volgens mij maakt het ook niet veel uit of je macaroni of spaghetti gebruikt. | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 17:36 |
Neh... pasta is pasta met die lange dingen kan het ook, dinges jeweetwel... ![]() | |
Lucky2Bastard | woensdag 3 februari 2016 @ 17:40 |
Een pony? ![]() | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 17:41 |
![]() tagiatella of zoiets, weet ik veel hoe je dat noemt, die buisjes zeg maar.... ![]() | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 17:42 |
oh nee da's wat anders dat bedoel ik niet ![]() | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 17:43 |
Penne!!!!![]() | |
Lucky2Bastard | woensdag 3 februari 2016 @ 17:46 |
![]() | |
sacha | woensdag 3 februari 2016 @ 21:25 |
ik zal binnenkort (pin me er niet op vast) mijn 'ik laat alle kinderen spinazie eten' recept plaatsen, lijkt veel op dat van Fann maar nét even anders ![]() | |
knokkels | woensdag 3 februari 2016 @ 23:10 |
Iets met veel fruit, een blender en spinazie? ![]() | |
FANN | woensdag 3 februari 2016 @ 23:19 |
Dat drinken ze wel hoor ![]() ![]() ![]() | |
knokkels | woensdag 3 februari 2016 @ 23:28 |
Zeker wel. Ik lust dan wel spinazie, maar zo af en toe zo'n smoothie is ook niet verkeerd. TeamLDS ![]() | |
knokkels | donderdag 4 februari 2016 @ 09:21 |
Pizzadeegprobeerseltje
| |
YuckFou | donderdag 4 februari 2016 @ 09:25 |
Die OP! ![]() ![]() | |
knokkels | donderdag 4 februari 2016 @ 09:27 |
Wie zegt dat ouwetjes geen humor hebben ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 09:32 |
*afwachtende houding aanneemt. | |
knokkels | donderdag 4 februari 2016 @ 09:33 |
Dus over een paar uur de oven in? ![]() Hoe lang eigenlijk, dat heb ik even gemist ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 4 februari 2016 @ 09:37 |
Dit word me veul te ingewikkeld allemaal. | |
knokkels | donderdag 4 februari 2016 @ 09:37 |
Zo hee, die ketting is lang ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 4 februari 2016 @ 09:40 |
Mijn zuurkool ovenschotel met Bockwurst komt eraan, ik denk vanavond. | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 09:40 |
Hier bak ik van de helft van het deeg 's middags dat stokbroodje en gaat de andere helft afgedekt de koelkast in tot ongeveer een uur voordat het de oven in moet. Maar deze keer is het een ander verhaal. ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 09:41 |
5 minuten werk. | |
knokkels | donderdag 4 februari 2016 @ 09:41 |
![]() | |
knokkels | donderdag 4 februari 2016 @ 09:42 |
![]() Ga ik de volgende keer je recept beter volgen. Het enige wat ik nu nog nodig heb, is gist ![]() ![]() Dat wordt een weekje pizza ![]() | |
knokkels | donderdag 4 februari 2016 @ 09:44 |
Ja he... Nou ja, het was beter te handelen dan die pizza met griekse yoghurt die ik eens geprobeerd heb. Never again. Wat was ik denkende. | |
knokkels | donderdag 4 februari 2016 @ 13:24 |
![]() Nu nog evenhet geheel een beetje netter neerleggen, en iets meer doen aan de tomatensaus, maar toch. goed voer ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 13:29 |
Dat ziet er best uit, knokkels. Bodem ook een beetje gelukt? | |
knokkels | donderdag 4 februari 2016 @ 13:31 |
Ja, toch wel ![]() Die tip met broodkruim ergens anders vandaan was wel goed inderdaad. ![]() En iets minder gist ![]() Alleen ook knoflook en wat italiaanse kruiden in de tomatensaus vergeten. Nouja, kan altijd nog ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 13:32 |
Mooi dan! Dat valt weer alles mee na zo'n heel zakje gist. ![]() | |
knokkels | donderdag 4 februari 2016 @ 13:37 |
![]() | |
FANN | donderdag 4 februari 2016 @ 19:37 |
Patatje pindasaus Schil aardappelen Snij er patatjes van Bak in olijfolie (of andere olie, wat jij wil, maar ik hou het bij olijfolie ![]() ![]() Volg de aanwijzingen op dit potje voor de pindasaus ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 19:51 |
![]() ![]() ![]() | |
FANN | donderdag 4 februari 2016 @ 19:58 |
Toch is het wel handig zo'n pot, als je pittiger wil, kwak je er sambal door ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 20:02 |
Nèh. Mijn pindasaus is binnen 10 minuten klaar en als je dat een keer gegeten hebt wil je nooit meer uit een pot. ![]() | |
FANN | donderdag 4 februari 2016 @ 20:04 |
Nah... zet het maar een keer hier neer dan ![]() | |
Soury | donderdag 4 februari 2016 @ 20:06 |
Precies ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 20:13 |
Heb het net gemaakt, maar dan ongeveer de helft en met een vracht cayennepeper erdoor. Was erg lekker. ![]() De onderkant was mooi bruin, volgende keer draai ik het even om, zodat het aan 2 kanten bruin is en zal ik meteen proberen om de foto niet te verminken. ![]()
| |
Soury | donderdag 4 februari 2016 @ 20:17 |
Ziet er niet zo lekker uit, maar zal smaken | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 20:18 |
Ja, was weer smullen. ![]() | |
Soury | donderdag 4 februari 2016 @ 20:19 |
Daar gaat het om | |
chufi | donderdag 4 februari 2016 @ 20:52 |
Groentestamppot uit de oven: Ingredienten: aardappels zoete aardappel koolraap wortels snijbonen spruiten ui kaas spekkies rookworst ananas Schil/snijd in stukjes: aardappels zoete aardappel koolraap wortels snijbonen spruiten ui Was alles en doe het in een pan en breng aan de kook. Gooi de spekjes in een pan en braad ze uit. Laat de ananas uitlekken. Scheid het spek van het vet (iets te veel) Wanneer de ingredienten gaar zijn afgieten en terug in de pan doen. Maak tot een puree, met of stamper of zo'n staaf (voeg olie, melk, boter of wat dan ook toe). Spekkies, ananas en de kaas er door roeren en eventueel nog op smaak brengen naar eigen gevoel. Ondertussen ff de worst 2 min.in de magnetron op 600. Gooi alles over in een ovenschaal en doe de gesneden worst er over heen. Bestrooi met wat kaas en paneermeel voor een leuk korstje. Zet het iets van 20 min in 180 voorverwarmde oven. Opdienen maar en eet smakelijk.. NB: Dat bord was te vol.. [ Bericht 1% gewijzigd door chufi op 04-02-2016 22:29:12 ] | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 22:25 |
Sjézus! ![]() | |
chufi | donderdag 4 februari 2016 @ 22:26 |
3 porties voor in de vriezer en 1 voor morgen... | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 22:27 |
Mijn ouders hebben zoete aardappel liggen en ik vrees dat ze dit wel lusten. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 4 februari 2016 @ 22:30 |
Ik heb wel wat opmerkingen: - De olie was te heet. - Pindakaas van de Aldi is beter. | |
chufi | donderdag 4 februari 2016 @ 22:31 |
Was nog wat vergeten... na het pureren spek, kaas en ananas er door... Mosterd had ik niet anders was dat er ook door gegaan.. Alles is mogelijk.. | |
Lucky2Bastard | donderdag 4 februari 2016 @ 22:39 |
Niet zo vreemd dat je het zelf ook lekker vond. Van het kookvocht ga ik een deel gebruiken om de puree mee te stampen. ![]() | |
chufi | donderdag 4 februari 2016 @ 22:41 |
Ja doe ik ook altijd.. | |
FANN | vrijdag 5 februari 2016 @ 10:31 |
Wat een werk ![]() ![]() | |
FANN | vrijdag 5 februari 2016 @ 21:34 |
Luie Nassi Olijfolie 1 Zak Nassi groente Zilvervliesrijst of rijst naar keuze. Zakkie Nassimix naar keuze Olijfolie in de pan, Nassi groente erbij. ![]() Kook ondertussen de rijst, ik had deze vandaag, is erg lekker. ![]() ![]() Als de nassi groente klaar zijn, met mix erdoor enzo... ![]() dan gooi je de rijst erbij en ga je het goed door elkaar roeren ![]() Ik had nog een bakje pinda saus over van gisteren toen ik een patatje pindasaus had gegeten, dat soort dingetjes kan je makkelijk bewaren in die kleine ijsdoosjes, zijn érg handig ![]() Dus die pindasaus heb ik er ook doorheen gemikt... ![]() Ik heb het gegeten met een spiegeleitje, kroepoek en augurken, maar geen foto van mijn bord gemaakt, had ik geen zin meer in ![]() | |
MadMaster | vrijdag 5 februari 2016 @ 21:36 |
Pindasaus van Hertog, heerlijk! | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 11:07 |
Smuldoos! Even wachten tot ik weer eens een paar kilometer verderop ben, dan zal ik wel weer bami 'moeten' maken, bedenk ik nu. Maak ik meteen ff foto's. | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 11:07 |
![]() ![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 11:08 |
Het was best te eten ook nog ![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 11:09 |
Die ijsbakkies zijn érg handig hoor, kunnen ook in de vriezer ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 11:18 |
![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 11:19 |
ah... dus jij kent dat trucje al ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 11:20 |
Soms tief ik het gewoon in een boterhamzakkie. ![]() | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 11:49 |
Zou wat zijn... ijsbakjes die niet in de vriezer kunnen ![]() Vandaag ga ik een absoluut LDS gerecht maken waarbij er meer van "anderen" is dan van mijzelf... Ik kom hier later op terug ![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 13:20 |
ja was misschien overbodig om te melden ![]() Leuk! Ik ben benieuwd ![]() | |
Vijzel | zaterdag 6 februari 2016 @ 14:58 |
Ik had ooit een hele berg bakjes, allerlei maten, keurig opgestapeld. Ijsbakken, bakken van de Chinees, huzarensaladebakken etc. Manlief snapte nooit hoe het precies in elkaar paste, dus zo af en toe herschikte ik de stapel. Trekt manlief op een kwade dag de kast te rap open..tieft de hele stapel natuurlijk op zijn hoofd. Hij vloeken... Sindsdien heb ik eenvormige bakken van een niet nader genoemde blauw-gele meubelwinkel uit Zweden. En dan zeggen ze dan mannen beter ruimtelijk inzicht hebben. ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:05 |
![]() ![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:08 |
oh ja, maar dat vind ik zelf ook een ramp ![]() dekseltje ![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:08 |
Maar op ieder bakje past een deksel ![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:09 |
Thuisbezorgd doet meer voor je dan je zelf hoeft te doen... Misschien een bord en mes en vork | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:11 |
whut? ![]() ![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:13 |
Ik had het over Mick dr plan | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:14 |
ow............ wees dan wat duidelijker ![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:18 |
Sorry Ik ga van onderstaand iets proberen te maken..
| |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:19 |
wat is die onduidelijk zooi in dat bakkie? ![]() | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:19 |
Ik doe het met mijn eigen prakkie. Thuisbezorgd, just eat en al dat soort aanverwante troep hoort hier niet thuis | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:20 |
Alleen zo héél nu en dan een Pizza van New York, dunne bodem ![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:21 |
Gemarineerde kipfiletstukjes | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:22 |
ah.......... daar heb ik Vega kipstuckjes voor,zou je voor de gein eens moeten proberen ![]() van de Vegetarische Slager... Ik heb nog een restje Nasi dus ik hoef niet te koken ![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:22 |
OK.. Ik bestel zelf wel af en toe soms dan.. | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:23 |
Wij vergeven je.......... tenminste ikke | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:24 |
Aan vleesvervangers begin ik niet... Dan maar zonder.. Misschien als iemand anders het maakt | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:26 |
Ik had er ook geen kip in, ik had het eitje al ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:31 |
Dat. Het is of vegetarisch, óf dode diertjes op mijn bord. | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:31 |
![]() | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:35 |
Ingrediënten: 500 gram sperziebonen (verse want het moet wel knapperig blijven) 400 gram kipfilet in blokjes magnetron rijst (Ik heb van die 1 minuut dingen genomen) Atjar Ajam Smoor Sajoer boontjes 2 x 200 ml water Olijfolie Hulp attributen: Kookpan 2 x wok (ik had zelf een 1-persoons hapjes pannetje en 1-persoons wokje) Spatels Bereiding: dop de sperzieboontjes en snij ze doormidden. Kook in de kookpan water en doe vervolgens de boontjes hierin en kook ze 5 minuten. Bak ondertussen de kipblokjes in een wok met 2 eetlepels olijfolie. Als de kip gebakken is, zet je het vuur laag en voeg je de 200 ml water en de inhoud van het bakje Ajam Smoor erbij. Laat dit vervolgens zachtjes pruttelen tot het "sap" de gewenste dikte heeft. Als de boontjes zijn afgegoten doe je deze in de wok met 2 eetlepels olijfolie en wok je dit even ongeveer 2 a 3 minuten. (Vergeet je niet ondertussen de kip in de gaten te houden en even te roeren?) Doe vervolgens 200 ml water bij de boontjes en de inhoud van het bakje Sajoer Boontjes en roer goed door. (Doe de kip ook nog maar eens doorroeren/omscheppen) Goed.... de kipprut en boontjesprut zijn dan lekker gekruid dus zet je het vuur uit en zet je de magnetron rijst in de magnetron op 700 watt 1 minuut. In de tussentijd zet je een bord klaar en roer je nog een laatste maal door zowel de kip als boontjes prut. Serveer de rijst, boontjes, kip en atjar op het bord en eet smakelijk.
| |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:35 |
Ik had ze natuurlijk ook als 2 filets in pak moeten showen.. Zo is het verwarrend met 1 half voorbereid produkt | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:37 |
![]() ![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:38 |
Die boontjes ga ik proberen, met mijn eigen rijst en kip ![]() | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:39 |
![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:43 |
Maar deze boontjes dop je niet ... | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:44 |
Oh mens, wat lekker weer! Ligt prachtig op het bord zeg. Aardig klusje geweest ook. ![]() ![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:44 |
ik heb het recept gekopieerd, maar wanneer weet ik niet hoor ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:44 |
Afhalen. | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:45 |
Boontjes in pot zijn niet knapperig... dat is met wok gerecht wel lekkerder dus ja... ik dop WEL mijn eigen boontjes (doe mijn hele leven al niet anders) | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:46 |
Ach, wat maakt het uit, sjuuf, het gaat toch om het eindresultaat. Zal wel weer goed komen met die ingrediënten. | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:47 |
Ah oké, er moet een bite aanwezig zijn. ![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:49 |
Dit is doppen | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:53 |
Ja en nog iets anders wat verder niets met koken te maken heeft. ![]() | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:53 |
Goed... dan punt ik ze af... iedereen in mijn omgeving noemt het boontjes doppen, je haalt de "dopjes" eraf | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:53 |
Dat zijn tuinbonen ![]() | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:53 |
Sperzieboontjes FANN, sperzieboontjes ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:54 |
Godsamme zeg. ![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:55 |
ow ![]() ![]() | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:55 |
Goed oelewapper... even een lesje sperzieboontjes doppen | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:56 |
Dat heb ik vroeger wel samen met mijn moeder gedaan, dus dat kan ik ![]() | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:57 |
![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:57 |
![]() ''trots is'' ![]() | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:58 |
Ik ging godsamme nog aan mijzelf twijfelen... maar ik had WEL gelijk... GRMBL ![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:59 |
ja, ja ![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 15:59 |
Omdat een stelletje studentikoze zeilballen het boontjes doppen noemt nou ja ... | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 16:00 |
Omdat jij te beroerd bent je ongelijk eens toe te geven. Af en toe is dat echt iets om doodziek van te worden. | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 16:01 |
https://nl.wiktionary.org/wiki/doppen | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 16:03 |
Hou nou op lul. Echt. je bent zo zielig en ik meen het echt! Ga jij desnoods je kranen maar eens op jouw manier afdoppen... bijvoorbeeld... | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 16:03 |
Maar OK spreekwoordelijk heb je gelijk | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 16:04 |
Dit is geen SC. KAPPEN NOU | |
Mickeys | zaterdag 6 februari 2016 @ 16:10 |
Over LDS koken gesproken..... dit had ik eerder moeten weten: | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 16:13 |
![]() rustig aan kinders.... verder in de SC ![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 16:22 |
Misschien dat ik nog wat snijbonen door mn recept doe... Ongedopte | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 18:20 |
vandaag eet ik de rest,nu wél een foto ![]() ![]() | |
soapie | zaterdag 6 februari 2016 @ 18:34 |
Ziet er lekker uit! | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 18:34 |
was het ook wederom, zelfs lekkerder dan de eerste keer ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 19:12 |
Helemaal doortrokken van smaak dan hè. ![]() ![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 19:19 |
Hier het resultaat van eerder.. Bereiding is simpel: Begin in de wok op hoog vuur met de kip... gooi er na een tijdje de groenten doorheen. Dat Bami-goreng pakje heb ik vermengd met heet water, veel sambal en pindakaas.. en later toegevoegd aan het geheel. De noedels gekookt in ruim water . afgieten en daarna bij de rest toegevoegd..
[ Bericht 0% gewijzigd door chufi op 06-02-2016 19:26:32 ] | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 19:22 |
Radler ![]() | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 19:23 |
oh lekker, ik hou van dit soort éénpansgerechten ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 19:23 |
Daar doe je wel even mee! ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 6 februari 2016 @ 19:24 |
![]() | |
chufi | zaterdag 6 februari 2016 @ 19:25 |
Morgen nog een portie en de rest in de vriezer | |
FANN | zaterdag 6 februari 2016 @ 19:26 |
![]() | |
Vijzel | zaterdag 6 februari 2016 @ 19:36 |
![]() ![]() ![]() | |
FANN | zondag 7 februari 2016 @ 11:31 |
Sas???? mag deze in de OP ![]() | |
sacha | zondag 7 februari 2016 @ 13:32 |
als lucky akkoord gaat? tis zijn OP ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 7 februari 2016 @ 14:20 |
![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 7 februari 2016 @ 14:21 |
Kostelijk! Zo, nu eerst de tomatensoep van Mick in elkaar flansen. | |
FANN | zondag 7 februari 2016 @ 15:40 |
Ja toch? ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 7 februari 2016 @ 15:41 |
![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 7 februari 2016 @ 15:42 |
Oh, ze gaan natuurlijk drijven als ze gaar zijn. ![]() | |
FANN | zondag 7 februari 2016 @ 15:43 |
of die van jou kunnen niet zwemmen ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 7 februari 2016 @ 15:51 |
![]() ![]()
| |
FANN | zondag 7 februari 2016 @ 15:56 |
slome ![]() | |
FANN | zondag 7 februari 2016 @ 16:09 |
Tip! http://www.ah.nl/producte(...)nkname=all&ns_fee=0# Verwijder de wikkel. Magnetron (700 Watt): prik enkele gaatjes in de folie. Plaats de schaal in de magnetron en verwarm het gerecht 4,5 minuut. Oven (180C): verwijder de folie. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht ci. 15 minuten. ![]() | |
MadMaster | zondag 7 februari 2016 @ 16:40 |
Kan deze reeks hernoemd worden naar ´Opwarmen voor 40+´ers´? | |
Soury | zondag 7 februari 2016 @ 18:45 |
Ja jammer Morgen wil ik Braziliaanse Kokoskip maken. ![]() | |
SiGNe | zondag 7 februari 2016 @ 18:48 |
Vandaag Witof schotel hier: Witlof in 2en snijden, kern eruit halen. Plak beenham eromheen en in een ovenschaal doen, geraspte kaas erover, beetje panko en 30 minuten op 180 graden in de oven. | |
soapie | zondag 7 februari 2016 @ 18:52 |
Ik gooi het in de wok, easypeasy!! Witlof in stukken, kern eruit. Even koken. (Ik hou van zachte groente) Dan in de wok met wat ham en geraspte kaas, even doorwarmen en klaar!! | |
SiGNe | zondag 7 februari 2016 @ 18:57 |
Kan ook ja maar ik hou van gegratineerde kaas ![]() Als je het wokt kan je er ook wat honing en ketjap doorheen doen | |
soapie | zondag 7 februari 2016 @ 18:59 |
Ik ook, maar ben lui qua koken... Dat is inderdaad ook een goede tip! ![]() | |
FANN | zondag 7 februari 2016 @ 19:02 |
Dit soort recepten vind ik geweldig ![]() Ik kan als Vegetariër die wel eens zondigt best eens goeie Biologische Beenham kopen en dan probeer ik de versie uit de oven ![]() Ik moest googelen wat Panko was trouwens ![]() ![]() Mijn schoonmoeder maakte het vroeger altijd in de oven, daarom ga ik voor die ![]() | |
chufi | zondag 7 februari 2016 @ 19:13 |
Dat maakte me mn moeder altijd (zonder Panko) | |
Soury | zondag 7 februari 2016 @ 19:18 |
ME ![]() Heerlijk | |
#ANONIEM | maandag 8 februari 2016 @ 09:44 |
Braziliaanse kokoskip? Recept aub! En straks fotootje? | |
Mickeys | maandag 8 februari 2016 @ 11:13 |
![]() Alleen had ik dan een soepstengel gedaan i.p.v. een wortel ![]() En mijn ballen dreven ook niet ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 11:36 |
Lol! Lekker romig soepie trouwens. En de gehaktballetjes draaien met latex handschoenen is een verademing. ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 11:37 |
Tip: knoflookteentjes zijn prima in te vriezen. Dan ben je van dat gezeur af met uitlopen. | |
Mickeys | maandag 8 februari 2016 @ 12:07 |
Dus zelfs dat is een gouden tip. Ik heb ze ook aan met uien snijden en knoflook pellen en zo. Anders stinken je handen, zelfs na 5 keer goed met zeep afwassen, er nog steeds naar. | |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 12:12 |
Ja precies! Dan heb je een aantal keren je handen gewassen en als je dan gaat douchen meurt het nóg als een otter. Ze beweren wel dat je de lucht weg kan krijgen door met je vingers langs staal te wrijven, maar dan doe ik blijkbaar iets niet goed. Voortaan mooi handschoenen aan. Er lag een grote zak met die dingen bij mijn ouders op zolder, dus heb ik even geholpen met het opruimen van een aantal dingen. ![]() | |
FANN | maandag 8 februari 2016 @ 12:38 |
Ovenschotel test Nodig: Aardappelen Oude Geraspte Kaas 1 blikje Bonduelle ratatouille a la provençale ![]() 1 pot geroosterde Paprika's, je hebt niet de hele pot nodig, maar het mag wel als jij dat lekker vindt. (is ook lekker op een zelfgemaakte pizza trouwens...) ![]() Men neme... ![]() Een klein Ovenschoteltje Vul dit met héél dun gesneden aardappelschijfjes Verdeel hier 1 blik Bonduelle ratatouille overheen Daarna een lekkere dikke laag geraspte oude kaas (+/- 200 gram) Daarna weer een laag aardappelschijfjes Dan een paar geroosterde Paprika's erop en 1 ui in ringen gesneden Ongeveer 40 minuten op 200 graden in de Oven Oppa ! ![]() Het is wel érg zout ![]() ![]() ikweetnogniet ![]() | |
FANN | maandag 8 februari 2016 @ 12:39 |
Nooit geweten dat dat kon! ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 12:43 |
Het is dan ook een beste laag kaas. ![]() ![]() | |
FANN | maandag 8 februari 2016 @ 12:44 |
Ja het is wel lekker, maar er mist nog iets ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 12:45 |
Teentje knof. Misschien wat provencaalse kruiden? | |
FANN | maandag 8 februari 2016 @ 12:47 |
knof dacht ik ook aan, kruiden niet, die ratatouille proef je heel erg, hoeft ook geen zou bij dus, maar ik denk dat vooral die paprika's zo zout zijn, was gewoon even een test ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 12:57 |
Dat experimenteren is leuk. Het komt steeds minder vaak voor dat je denkt van, nàh, da's niks. | |
FANN | maandag 8 februari 2016 @ 13:08 |
Ik krijg er wel lol in ![]() Ik heb hier een recept voor me liggen die ik uit een tijdschrift heb gescheurd (bij de fysio in de wachtkamer ![]() Italiaanse Aubergineschotel 4 pers. 2 aubergines 6 el olijfolie 700 gr, tomatensaus (fles) [spoiler]staat erachter maar ik denk dat het ook met gezeefde tomaten uit een pak kan...[/spoiler] 1 bol mozzarella, in plakjes 50 gr. parmezaanse kaas, geraspt 2 el basilicumblaadjes, grof gesneden 1 ciabatta, in sneetjes 1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr) Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min, per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg 2-3 plakken op. Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine. Eindig met een laag tomatensaus. Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas. Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin. Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij. Lekker met een frisse groene salade! Die wil ik dus proberen ![]() | |
Vijzel | maandag 8 februari 2016 @ 13:33 |
FANN, eruit gescheurd?!? Jij boefje! Daar maak je toch gewoon een foto van met je telefoon? of hebben 40+ers geen camera in hun telefoon? ![]() | |
Mickeys | maandag 8 februari 2016 @ 13:37 |
Oeh... dit lijkt me wel wat voor in de zomer als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ | |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 13:37 |
Sja dit soort dingen ben ik ook dol op en nu snap ik ook meteen waarom de fysiotherapeut zo hard aan je poot trok. ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 13:43 |
Dat ziet er lekker en kleurrijk uit! Totaal geen ervaring mee en lijkt me leuk om eens te doen. | |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 13:43 |
Op die kiwi na dan. ![]() | |
FANN | maandag 8 februari 2016 @ 14:51 |
![]() | |
Soury | maandag 8 februari 2016 @ 16:39 |
Braziliaanse Kokoskip Is nog niet klaar maar even de voorbereiding. Ingrediënten : 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel gemalen cayennepeper 1 theelepel gemalen kurkuma (bij mijn turkse groetenboer was het met een c gespeld dus ik zocht me rot) 1 theelepel korianderpoeder 2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken 4 kipfilets zout en versgemalen zwarte peper naar smaak 1 ui, fijngesneden 1 eetlepel verse gember, fijngesneden 2 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngesneden 3 tomaten, ontzaad en in stukjes (ik heb ze uit blik) 1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk 1 bosje verse koriander, fijngesneden ![]() In een middelgrote kom wat olie, komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander mengen. Kip in stukken snijden, met zout en peper op smaak brengen . Ik heb het een tijdje laten marineren. Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden ![]() Kip bakken in wat olie, ik heb al wat geproefd en ik moet er echt vanaf blijven. Nu al lekker Kip kan na gaar gebakken even aan de kant voor de rest (die volgt) ![]() p.s. mooie kleur dankzij de (c) kurkuma Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden Die handel bakken en tomaten toevoegen 5 minuten pruttelen dan de kokosmelk erbij ![]() Ok nu word ik nerveus hoort dit ![]() Klopt heerlijk ik heb er roti bij, geen zin om meer te koken ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Soury op 08-02-2016 19:17:44 ] | |
MadMaster | maandag 8 februari 2016 @ 16:42 |
Ik spot kokosmelk van de Lidl. Staat hier sinds afgelopen weekend ook op de plank... | |
FANN | maandag 8 februari 2016 @ 16:46 |
dit zie ik nu pas, nooit aan gedacht ![]() ![]() en dit lust ik godverdorie ook wel ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 16:49 |
Zou dit een tijdje geleden al maken, maar het kwam er niet van, omdat ik steeds aardappels vergat. ![]() Zodoende kwam ik weer op iets uit wat geen reet met jouw recept te maken heeft, maar wel de basis ervoor was: Snij een appel in dikke plakken en haal het klokhuis eruit. Karameliseer de appelplakken met wat roomboter. Blus het daarna af met een scheut frambozenazijn. Bak wat spekjes uit en doe daar de uienringen bij van 1 ui. Doe er een scheutje sojasaus en een klodder sambal bij. Laat de ui door garen tot het zacht is. Dan kieper je de hele zut bij elkaar en gaat zitten proppen.
| |
Lucky2Bastard | maandag 8 februari 2016 @ 16:51 |
![]() ![]() En inderdaad, prachtige kleur geeft dat. ![]() | |
Gutmensch | maandag 8 februari 2016 @ 16:55 |
Dit topic moet ik volgen. | |
Mickeys | maandag 8 februari 2016 @ 17:02 |
Ziet er super uit! Haal je alle kruiden bij de Turk vandaan? Wel raadplegen als je eigenlijk net gegeten hebt. Heb al zo vaak vroeger op de dag gegeten van eigenlijk de bedoeling was. Er staan echt veel te lekkere dingen hier | |
Soury | maandag 8 februari 2016 @ 17:18 |
Ja die hebben een muur vol staan. Bij appie hebben ze dat niet. Gelijk weer Rasel ha nout meegenomen die had ik bij mijn moeder achtergelaten. Dat is ook zo lekker op veel dingen. | |
Soury | maandag 8 februari 2016 @ 17:21 |
Klopt ik wist even niet wat ik mee moest en kwam dit recept tegen (al heb ik het wel iets aangepast) Er zijn zoveel lekkere dingen met kokosmelk ![]() | |
sacha | maandag 8 februari 2016 @ 18:43 |
ik wacht op de kip cola van Dees! ![]() | |
FANN | donderdag 11 februari 2016 @ 16:58 |
Dit staat nu in de oven, ik heb alleen 1 aubergine gebruikt en ik heb er knoflook bijgedaan ![]() ik ben benieuwd ![]() En het was lekker ![]() ![]() Maar volgende keer doe ik er toch maar zwarte peper in, staat niet in het recept,maar ja.... Ik heb de peper er nu gewoon op gedaan toen het op mijn bord lag, dat kan ook, ik denk dat je eindeloos kan variëren trouwens, dus gewoon volgende keer ook gebakken pepers erbij. Was in elk geval lekker, want mijn bord is leeg ![]() ![]() De salade heb ik maar laten zitten, ik had al een Groene Smoothie vandaag en verder gewoon lekker vers brood erbij..... [ Bericht 15% gewijzigd door FANN op 11-02-2016 17:23:48 ] | |
Doedezemaar | donderdag 11 februari 2016 @ 18:56 |
Kokoskip en Italiaanse schotel met aubergine zien er goed uit, dank voor de inspiratie | |
Lucky2Bastard | donderdag 11 februari 2016 @ 21:15 |
Dit recept zal er ook ooit van moeten komen. Straks zoek je je ongelukkig naar recepten als we een paar delen verder zijn. ![]() Waar koop jij de mozzarella, FANN? Diverse soorten op en ik vond ze stuk voor stuk niet te eten. | |
FANN | donderdag 11 februari 2016 @ 21:17 |
Ik had bij de Jumbo gekocht, maar ik weet niet welk merk ![]() ![]() de verpakking is te vies om het uit de prullenbak te halen, maar het is deze ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 11 februari 2016 @ 21:20 |
Dankjewel! Dan zal ik het nog eens proberen. Vond het net kauwgom en vrij smakeloos. | |
FANN | donderdag 11 februari 2016 @ 21:22 |
Mozarella zit niet zo veel smaak aan, vind ik ook hoor ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 11 februari 2016 @ 21:23 |
Weet je wat, dan alleen Parmezaan. Sorry voor het voor niets op moeten zoeken. ![]() ![]() | |
Doedezemaar | donderdag 11 februari 2016 @ 21:24 |
met de Italiaanse weken (en de feestdagen) heeft de Lidl emmertjes met heerlijke buffelmozzarella, zo zacht, romig en brokkelig, niks kauwgomachtigs aan. De Aldi heeft sinds kort standaard buffelmozzarella in het assortiment, die ga ik binnenkort testen. | |
FANN | donderdag 11 februari 2016 @ 21:24 |
![]() ![]() als je wil kan je het ook met andere soorten kaas doen denk ik hoor ![]() volgende keer ga ik ook het één en ander veranderen ![]() | |
MadMaster | donderdag 11 februari 2016 @ 21:24 |
Koop dan eens de echte echte bij een kaasboer of traitteur, vers uit een bad vocht. Dan proef je het verschil wel met die dingen uit die zaljes (die ik trouwens ook wel eet)... | |
FANN | donderdag 11 februari 2016 @ 21:25 |
ah kijk goeie tip ik heb alleen geen Lidl of Aldi in de buurt ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 11 februari 2016 @ 21:26 |
Hmm, dan moet dat het inderdaad zijn, want anders zou niemand het kopen. | |
FANN | donderdag 11 februari 2016 @ 21:26 |
ja MM soms moet ik het met de dingen doen die ik hier in de buurt kan kopen ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 11 februari 2016 @ 21:27 |
Thanks, dan hou ik dat even in de gaten en koop ik 2 verschillende soorten, om meteen het verschil te kunnen proeven. | |
MadMaster | donderdag 11 februari 2016 @ 21:32 |
Goede mozzarella moet een kruimige structuur hebben en niet zo glad zijn als die dingen uit die zakjes. Die zijn wel van buffelmelk gemaakt, maar machinaal in een fabriek en de luchtige structuur is vaak ver te zoeken. Mozzarella moet er ongeveer zo uitzien als je 'm door snijdt: ![]() | |
MadMaster | donderdag 11 februari 2016 @ 21:32 |
Heb je geen markt in de buurt met een goede kaasboer? | |
FANN | donderdag 11 februari 2016 @ 21:33 |
Er zit een markt hier niet al te ver vandaan, ik geloof 3 dagen per week, géén idee hoe de Mozarella daar is, als die het al heeft... niet veel bijzonders dat kraampje hoor... | |
Lucky2Bastard | donderdag 11 februari 2016 @ 21:34 |
Geitenkaas-achtige structuur. | |
MadMaster | donderdag 11 februari 2016 @ 21:35 |
Ja, maar dan vochtiger. Andere tip qua kaas voor salades e.d.: Egmondse bollen... ![]() ![]() | |
MadMaster | donderdag 11 februari 2016 @ 21:37 |
Daarom, een goede kaasboer. Ik haal het altijd, naast die zakjes in de supermarkt, in de Scheldestraat bij Feduzzi. http://www.feduzzi.nl/ Wel iets duurder dan die zakjes, maar soms mag dat wel... | |
FANN | donderdag 11 februari 2016 @ 21:39 |
Ik ken ook wel een goeie kaasboer hoor, zit ergens in een ander winkelcentrum, als ik daar weer eens ben, moet wel met de auto namelijk ![]() ik het nogmaals proberen, die hebben we al vaker gehad voor op de Pizza ![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 11 februari 2016 @ 21:40 |
Verdulleme, dat ziet er goed uit, MM. ![]() | |
Doedezemaar | donderdag 11 februari 2016 @ 21:41 |
In de Gerard Doustraat (bij de Albert Cuyp) zit ook een fijne kaasboer, mijn beste vriendin woonde er eerder vlakbij, ideaal | |
MadMaster | donderdag 11 februari 2016 @ 21:43 |
Een vriend van mij is bedrijfsleider daar (is een sociale werkplaats) en die bollen zijn extreem lekker. Ze zijn alleen daar verkrijgbaar en worden veel in de horeca door toprestaurants gebruikt. De productie capaciteit wordt binnenkort verdubbeld... www.klompenhoeve.nl | |
Doedezemaar | donderdag 11 februari 2016 @ 21:51 |
ah, da's van de stichting waar ik wil solliciteren voor de flexpool na mijn verhuizing | |
MadMaster | donderdag 11 februari 2016 @ 21:53 |
Op de boerderie? | |
Doedezemaar | donderdag 11 februari 2016 @ 21:54 |
lijkt me ook leuk, ze zijn onderdeel van Reigersdaal | |
MadMaster | donderdag 11 februari 2016 @ 21:56 |
Is een leuke toko, met winkeltje en ladingen beesten. Kom er regelmatig om kaas te halen... | |
Lucky2Bastard | donderdag 11 februari 2016 @ 22:35 |
Alles ziet er lekker uit daar! Het zal wel behoorlijk aan de prijs zijn, maar dan krijg je tenminste waar voor je geld. | |
Soury | donderdag 18 februari 2016 @ 20:46 |
Pasta ala zalmanera Nodig : Pasta (verse) Gerookte zalm Basillicum Slagroom 2 eiren parmasan spinazie (zonder shit) ![]() Pata koken en een papje maken van één ei en een dooier roeren met de kaas slagroom wat zout. Ik heb geen afmetingen ik doe het op de gok In de pan gooien en roeren en de zalm erbij ![]() Klaar, spinazie erbij kan je er ook door heen roeren. ![]() | |
sacha | donderdag 18 februari 2016 @ 20:49 |
jammie! ![]() | |
MaryMouse | zaterdag 20 februari 2016 @ 02:10 |
TVP, morgen of zo bitterballen recept posten. recept voor banketbakkersroom in de OP ![]() Oh, ik heb wel het recept voor Peruviaanse Cavia ![]() | |
MaryMouse | zaterdag 20 februari 2016 @ 02:17 |
Ow ![]() Bitterballen recept..... Koop een pakkie kwekkeboom bitterballen, verhit de frituurpan tot 180graden. Flikker de bitterballen in het mandje, laat het mandje in het vet zakken. Zet de kookwekker op 5 minuten! Als de kookwekker piept, mandje omhooghalen en de bitterballen laten uitlekken voor je ze serveert. Lekker met mosterd ![]() | |
chufi | zaterdag 20 februari 2016 @ 02:17 |
Ik heb net de bitternallen op, dus ik hoef even geen cavia.. Maar we zijn benieuwd naar het recept Edit: je bent sneller dan verwacht | |
MaryMouse | zaterdag 20 februari 2016 @ 02:19 |
Het echte recept komt nog wel, maar kost iets meer tijd om voor te bereiden ![]() | |
FANN | zaterdag 20 februari 2016 @ 02:20 |
![]() | |
chufi | zaterdag 20 februari 2016 @ 02:26 |
Zonder pakje of zakje dus | |
MaryMouse | zaterdag 20 februari 2016 @ 02:28 |
Het gelatineblaadje komt uit een zakje, de rest niet echt (ok, peperkorrels, zout, roomboter en zo zitten ook in zakjes/pakjes) | |
chufi | zaterdag 20 februari 2016 @ 02:29 |
Ok dat mag | |
MaryMouse | zaterdag 20 februari 2016 @ 03:05 |
Bitterballen maken is eigenlijk wel een 40+ bezigheid want stapjes en je kan het even een paar uurtjes vergeten ![]() 1) de basis 400 g mager kalfsvlees (kalfslapjes bijv.) 650 ml water 1 tl gekneusde peperkorrels 1 tl zout Bouquet garni (Ui in schijfjes, wortel in stukjes, stuk prei in ringetjes, en wat peterselie in een zakdoek of zakje binden) Vlees met zout en peperkorrels in een pan met koud water doen en op het vuur (of electra) zetten. Aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur lager zetten, met een schuimspaan het schuim eraf scheppen. Zakje met bouquet garni in de pan bij het vlees doen.'Tegen de kook aanhouden' van het geheel, nog een half uurtje laten 'pruttelen' (pas op voor droogkoken! ) Pan van het vuur halen, geheel rustig laten afkoelen. Mag na afkoelen met pan en al best in de koelkast, morgen verder ![]() 2. de ballen Snijd het kalfsvlees in kleine blokjes (max 5x5mm). Schep eventueel vet van de bouillon, zeef de bouillon door een kaasdoek of schone theedoek zodat je een heldere bouillon overhoudt. 80 gram roomboter 100 gram bloem blaadje gelatine 50 ml slagroom 2 eidooiers 1 el zeer fijngehakte peterselie mespunt nootmuskaat zout & peper naar smaak 1 tl mosterd Week de gelatine in koud water. Smeld de boter in een pan met dikke bodem en laat deze bruisen, maar niet bruin worden en verbranden!. Roer met een lepel of garde de bloem erdoor en laat dit doorgaren tot het goudgeel of zo van kleur is, maar zeker niet bruin (of verbrand zwart). Als de massa loslaat van de bodem, beetje bij beetje de bouillon erdoor roeren (dus niet in een keer plens alles erbij ![]() Deze roux rustig aan op middelpit gaar laten worden, minuutje of 3. Proef ! Ongare bloem smaakt ![]() Als de roux mooi glanst en niet meer melig smaakt is ie goed ![]() Knijp de gelatine uit en roer door de roux. Dan de slagroom, eidooiers, peterselie, nootmuskaat, mosterd en zout en peper doorroeren. Roer de blokjes vlees erdoor. De ragout is nu klaar (en weer opgewarmd ook lekker met een stokbroodje). Laat afkoelen in de koelkast. 3. de cruciale 'gaat ie lekken of niet' stap bloem 2 eiwitten losgeklopt paneermeel Klop de eiwitten los, maar niet 'op geklopt', dus nog wel tegen het vloeibare aan. Pak een ijsbolletjes tang, of twee lepels, of gewoon je twee handen. Haal de ragout uit de koelkast en maak er gelijke bolletjes van. Rol de bolletjes door de bloem en zorg dat de bloem ook echt overal zit. Overtollige bloem afkloppen. (dit voorkomt straks het 'lekken' van de bitterballen) Haal de bebloemde bolletjes door de losgeklopte eiwitten. Dan ruim door de paneermeel halen voor zijn krokante jasje 3 dagen in de koelkast te bewaren en ongeveer 2 maanden in de vriezer. 4. het bakken Frituurpan met frituurvet of -olie 180 graden verwarmen. Ongeveer 3 minuutjes in de olie als ze uit de koelkast komen, 5 minuutjes als ze uit de vriezer komen. Succes ![]() Ow, en lekker met mosterd (en kaas!) [ Bericht 0% gewijzigd door MaryMouse op 20-02-2016 03:10:46 ] | |
MaryMouse | zaterdag 20 februari 2016 @ 03:08 |
TLDR Verkorte versie: Koop een pakkie bitterballen bij de Super, gooi ze in het frituurvet van 180graden, en bam! 5 minuten later ![]() Nog steeds lekker met mosterd ![]() | |
chufi | zaterdag 20 februari 2016 @ 03:12 |
Best wel veel werk. Maar kroketten kun je er ook van maken neem ik aan | |
MaryMouse | zaterdag 20 februari 2016 @ 03:13 |
![]() ![]() Ik vind bitterballen alleen net even wat lekkerder ![]() | |
chufi | zaterdag 20 februari 2016 @ 03:15 |
Heb je niet gelijk een hele staaf zou ik maar zeggen.. Iets doseerbaarder | |
MaryMouse | zaterdag 20 februari 2016 @ 03:17 |
Ik zit mij nu te bedenken.... Die blikjes kant-en-klare ragout, die je bij de super kunt kopen (en die ik per definitie te zout vind, maar dat terzijde), ik denk dat je die ook best kunt gebruiken om zelf bitterballen of kroketten mee te maken ![]() | |
chufi | zaterdag 20 februari 2016 @ 03:21 |
Mijn moeder maakte vroeger ooit kroketten.. Waarvan en hoe ... geen idee.. ze was au-pair in Frankrijk geweest,,, Of het er iets mee van doen heeft weet ik niet.. Maar goed wie weet ga ik het ooit proberen.. | |
MaryMouse | zaterdag 20 februari 2016 @ 03:23 |
![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 20 februari 2016 @ 08:56 |
Bedankt muis, dat ik 's morgens vroeg zit te kwijlen. ![]() Binnenkort jarig en mijn vader drie dagen later. Dat vieren we altijd in 1x en dan komt dit mooi op tafel te staan. ![]() | |
FANN | zaterdag 20 februari 2016 @ 11:33 |
Ik vind het een prachtig verslag ![]() ![]() maar daar ga ik niet aan beginnen dat weet ik nu al ![]() maar top dat het hier staat ![]() | |
MaryMouse | woensdag 2 maart 2016 @ 01:45 |
Ik heb nogal wat oudere kookboeken en ja, het recept voor omeletten staat daar als volgt in: Omeletten Omeletten zijn goedgeklopte eieren, gekruid met zout en peper, die in een koekenpan (liefst met hoge rand) worden gaar gemaakt. Men handelt als volgt: In een koekenpan wordt wat boter opgelost. De goed geklopte en gekruide eieren, vermengd met een scheutje room of melk, doet men nu in de pan. Men houdt met een vork de eieren van de bodem los. Als de eieren stollen vormt men de omelet in model en keert deze uit de pan op een schotel. Men bestrijkt de omelet met wat boter om een glanzend geheel te verkrijgen. Een omelet moet de vorm hebben van een puntbroodje. Vaak wordt een omelet gebakken als een pannekoek en dan omgevougen. Deze methode is niet juist. Bron: De Kunst van het Koken - J.A. Weerheijm (ergens jaren '50 vorige eeuw) | |
tong80 | woensdag 2 maart 2016 @ 12:27 |
Straks kookcursus aan huis. Voedseldeskundige. Ik zak te vaak door het ijs. Zelfs als ik niet schaats. Gaan we samen een uur koken. Heb ik verdomme de saucijsebroodjes al opgegeten. Had zin in iets warms. Nu broccoli en aardappelen zonder vlees. Heb nog wel eieren. Past dat bij broccoli ? Lijkt wel op boerenkool. Ik kan al niet koken voor het koken moet beginnen. Ik hoop niet dat ze snel aangebrand is. Wel effe de eierwekker zetten. Ze is welkom, ben geen uitsmijter.![]() | |
Lucky2Bastard | donderdag 10 maart 2016 @ 22:26 |
Zoals gezegd heb ik het vandaag afgemaakt, maar was zo stom om de eiwitten bij de roux te flikkeren, met als gevolg dat natuurlijk de boel veel te dun werd. ![]() ![]() ![]()
| |
MaryMouse | zaterdag 12 maart 2016 @ 07:41 |
![]() ![]() | |
chufi | zaterdag 12 maart 2016 @ 09:15 |
Mij een beetje te vroeg voor bitterballen, maar ze lijken me wel heel lekker | |
FANN | zaterdag 12 maart 2016 @ 22:38 |
Je hebt het gewoon gedáán ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 12 maart 2016 @ 22:44 |
![]() ![]() ![]() | |
FANN | zaterdag 12 maart 2016 @ 22:49 |
Een pakje kopen is wel makkelijker ![]() ![]() Toch knap gedaan van je ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 12 maart 2016 @ 22:51 |
Ja, het is een fantastisch recept en die fout maak ik natuurlijk ook nooit meer. Dankjewel, schoonzussie. ![]() | |
FANN | zaterdag 12 maart 2016 @ 22:52 |
Het was een welverdiend compliment, beste zwager ![]() | |
knokkels | dinsdag 22 maart 2016 @ 20:33 |
Een of ander Egyptisch gehaktgerecht. Oven op grillstand, full blast! 200 gram rundergehakt peper, zout, veel teentjes knoflook, fijn gesneden. komijnpoeder erbij zodat je het goed ruikt, gedroogde munt erbij (als tegenwicht voor de komijnpoeder, chilipoeder. Uitje snipperen en die er ook bij. flink stuk aluminiumfolie en uiteinden omvouwen. gehakt met bovenstaande ingrediënten erin, half dichtvouwen , olijfolie erin en dichtvouwen als een toffeewrapper. Onder de grill, on full blast in de oven voor een uurtje (in een ovenschaal van metaal deed ik hem, dan lekt het vocht er niet te erg uit). En dan krijg je een ÜBERlekkere bonk vlees waar je een tijdje mee bezig bent. Aldus de jongere oudere van het stel ![]() | |
MaryMouse | dinsdag 22 maart 2016 @ 20:43 |
Waarom (als je het toch in alufolie verpakt) onder de grill en niet op bijv. 180graden gewoon in een (afgedekte) ovenschaal? | |
knokkels | dinsdag 22 maart 2016 @ 20:51 |
Receptje komt van een Egyptenaar. Dus volg ik zijn aanwijzingen. Alleen had ik geen munt deze keer ![]() Warmte trekt in de folie, en door de vleessappen wordt het ook gestoomd. En volgens mij krijg je een andere structuur, veel dichter. | |
Lucky2Bastard | dinsdag 22 maart 2016 @ 22:14 |
Klinkt heul best en makkelijk te maken. ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:19 |
Koffielikeur van koffiebonen: (mijn zus gebruikte 175 gr bruine suiker en 125 gram koffiebonen in het onderstaande recept. Is érg lekker!) Ingrediënten 100 gr. koffiebonen (mokka) 0,5 liter jonge jenever of rum 125 gr kandijsuiker 125 gr bruine suiker 32 gram vanillesuiker of 4 zakjes vanillesuiker Bereidingswijze 1 Eerst doe je een scheutje water in een warme pan. Je giet hier dan ongeveer 250 gr suiker bij. Dit kan bruine suiker zijn voor een iets diepere smaak, of gewone suiker. In dit recept wordt fijne bruine kandij gebruikt. 2 Ook doe je er 4 zakjes vanillesuiker bij. Laat alles nu rustig oplossen, pas wel op want je kunt je lelijk branden aan de hoge temperatuur van gesmolten suiker. 3 Als het bijna opgelost is zet je het vuur uit en laat je het nog even iets langer afkoelen. 4 Giet dan de koffiebonen erbij (100 gr biologische mokka koffiebonen, dit geeft een geweldig aroma mee.) 5 Schep alles goed door elkaar en de warmte zorgt er voor dat de geur en smaken van de koffiebonen vrij komen. 6 Schep alles in een glazen pot en giet hier 0,5 liter jonge jenever bij en roer alles goed door. 7 Sluit de pot goed en zet deze voor 6 weken weg, het liefst op een iets donkerdere plek. Vergeet niet regelmatig de pot te schudden tijdens de 6 weken. Recept 2 1.Tia Maria Het recept van de afterdinner likeur Tia Maria stamt al uit de 17e eeuw. Deze oorspronkelijke Jamaicaanse likeur wordt gemaakt op basis van rum, Jamaica Blue Mountain koffiebonen, vanille en suiker. Het alcoholpercentage bedraagt 20%. De smaak is koffieachtig met chocolade en kan puur of met ijs worden gedronken. Zelf Tia Maria maken: Recept 1 liter jonge jenever (of half jenever, half rum) 1 pond bruine kandij suiker 50 gr vanille suiker 160 (= 24gr) koffiebonen Weckfles van 2 liter, goed schoon gemaakt met soda. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de Weckfles, schud dit goed door elkaar en laat het 7 weken in het donker staan. 2 x per week om schudden. Zeven en overgieten in een schone fles. Recept 3 Hele sterke koffie 300 gram donkerbruine basterdsuiker halve liter rum of jenever 30 gram vanillesuiker Hele sterke koffie zetten van een beetje water, of sterke oploskoffie maken. Ik heb espresso met de Bialetti gezet en daar ook nog drie grote eetlepels oploskoffie aan toegevoegd. Suiker met klein beetje water smelten, blijven roeren, en in laten koken tot het wat stroperig begint te worden. Af laten koelen. Koffie erbij gieten, doorroeren, en de alcohol erbij gieten. | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:24 |
ohhhhhhhhhhh........ daar krijg je mij wel buiten westen mee ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:24 |
![]() ![]() | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:25 |
ja, wél lekker ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:26 |
Héél lekker en het kost nagenoeg niets in vergelijking met één of andere merkfles. Moet je zien wat Tia Maria vandaag de dag kost. ![]() | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:27 |
Ik heb géén idee ![]() ik koop dat soort dingen ook nooit ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:28 |
Nu kan je het zelf maken voor weinig en jezelf onder de tafel zuipen. ![]() | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:30 |
Ik kan hier wel gaan zeggen dat ik dat ga doen, maar ik weet nu al dat ik het nooit ga doen ![]() ben ik te lui voor ![]() als ik uit eten ben neem ik wel eens een likeurtje bij mijn koffie, that's is, blijft het speciaal ook ![]() | |
MadMaster | zaterdag 2 april 2016 @ 21:30 |
Recept 2 is het best, want dat betreft een liter. De andere 2 maar een halve liter... | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:31 |
Is een werkie van niets joh! ![]() | |
chufi | zaterdag 2 april 2016 @ 21:31 |
Je bent wel een liter rum of jenever kwijt das toch minstens al een tientje... | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:32 |
als ik een liter van dat spul in huis heb gaat het nooit meer goedkomen met mij ![]() | |
MadMaster | zaterdag 2 april 2016 @ 21:33 |
Niet alles in 1 keer opdrinken kan helpen... | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:35 |
Mijn rem is altijd zoek bij dit soort drankjes ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:35 |
Spotgoedkoop toch! ![]() | |
chufi | zaterdag 2 april 2016 @ 21:40 |
Nee maar voor 5 Euro heb je goedkope Baileys kopie.. Maar 13.50 70cl Tia Maria | |
MadMaster | zaterdag 2 april 2016 @ 21:44 |
Chocomel kost maar ¤ 1,89, mits in de aanbieding... | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:45 |
Mjah, die nepzooi vind ik altijd chemisch smaken. | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:45 |
![]() ![]() | |
MadMaster | zaterdag 2 april 2016 @ 21:46 |
Spiritus is zelfs nog goedkoper dan chocomel. Als je die 2 nou mixt... | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:48 |
Nou, je zóu de spiritus kunnen destilleren. *boodschappenlijst aan gaat vullen. | |
MadMaster | zaterdag 2 april 2016 @ 21:49 |
Dat is niet goedkoop, energiekosten zijn flink dan... | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:51 |
die is écht goor hoor ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:52 |
Snoeihout en dan buiten via de kachel die van een wasmachinetrommel is gemaakt, plus een speciekuip met vijverpompje. Redneck manier, maar het werkt prima. | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:52 |
scheut rum erin en klaar is Klara ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:53 |
Klaar met kijken is Klara dan waarschijnlijk. ![]() | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:53 |
die gaat er bij legge......... ![]() | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:54 |
zich te ruste legge bedoel ik.... ![]() | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:54 |
of ten ruste ken ook ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:55 |
Als je spiritus wegklept ben je binnen de kortste keren blind. Nog iets meer en dan is het héél lang donker ja. ![]() | |
MadMaster | zaterdag 2 april 2016 @ 21:56 |
Ongetwijfeld, maar dat allemaal voor een druppie sterke drank? Succes! | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:56 |
serieus? ![]() | |
MadMaster | zaterdag 2 april 2016 @ 21:56 |
Precies, niet van dat benauwde... | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:56 |
Is érg lekker trouwens ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:57 |
Je moet het inderdaad als hobby zien, want zoden aan de dijk zetten doet het absoluut niet nee. | |
MadMaster | zaterdag 2 april 2016 @ 21:57 |
Ja, 's winters als het vriest of op de ski piste... | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 21:57 |
![]() | |
MadMaster | zaterdag 2 april 2016 @ 21:58 |
Een vriend van mij is in Deventer een gin stokerij begonnen, Wagging Finger. Ben benieuwd of hij het van de grond krijgt, de eerste distillaten zijn gemaakt... | |
FANN | zaterdag 2 april 2016 @ 21:58 |
![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 2 april 2016 @ 22:01 |
Leuk! Hier iemand in de familie die binnenkort jenever gaat stoken van een oeroud recept. Weliswaar iets aangepast aan de smaak van tegenwoordig, maar toch. Dat moet dan in exclusieve kerstpakketten en dergelijke terecht komen. Gaat ie bij die jongens van Wispe bier doen. Heb je al gedronken van die gin trouwens? ![]() | |
MadMaster | zaterdag 2 april 2016 @ 22:18 |
Drank maken/stoken is weer helemaal hip. Bier en gedistilleerd producentjes schieten als paddestoelen uit de grond... Heb nog niks geproefd, ik hoop dat over 2 weken te kunnen doen, dan spreek ik'm weer... | |
killerkip69 | zaterdag 2 april 2016 @ 23:04 |
De topic titel sprak me aan ![]() Hmm, lekker zeg, moet ik es proberen, dank voor het recept. ![]() Hier nog 'n simpel recept voor rundvleeskroketten * Snijd gekookt rundvlees en magere ham zeer fijn. * Maak 'n sterk ingekookte bechamelsaus van: * 50gr boter * 50gr bloem * 1/2 L melk * p/z * nootmuskaat * Roer het vlees door de saus met 1 eierdooier. * Laat de massa afkoelen. * Verdeel de koude ragout in porties van 60 a 70gr ofzo... * Rol deze door de bloem en vorm er kleine koekjes van, of ballen, ovale koekjes, rechthoekjes enz... * Wentel ze door 'n mengsel van ei en olie en bedek de kroketten met paneermeel of oud broodkruim. PS: Vervang eventueel de bechamelsaus door 1/2 l in bouillon gekookte rijst. Simpele, flikker maar alles in 'n pan recepten, gotta love it ![]() ![]() gr... |