Inderdaad, dat doe ik dan ook. Ook al het eten wat in aanraking ermee is geweest.quote:Op dinsdag 26 januari 2016 19:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Damn, wat zonde zeg. Nja, doe je niets aan. Dan zou ik het ook fijn links laten liggen.
Sowieso de paprika quichequote:Oh, mijn vader vroeg nog of 'die griet' nog meer had aan recepten.
Die moet er binnenkort ook aan geloven.quote:
Hahaha... Springvormpjes heb ik gekocht bij AH in de aanbieding, dat dan weer wel. Ik heb daar overigens ook ooit die F1 taart mee gemaakt die ik elders eens gepost hebquote:Op dinsdag 26 januari 2016 19:32 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Die moet er binnenkort ook aan geloven.
Alleen jammer dat er hier niet van dat formaat springvormen staan.
Die taart ja! Mens, wat een fraai exemplaar als dat is.quote:Op dinsdag 26 januari 2016 19:34 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Hahaha... Springvormpjes heb ik gekocht bij AH in de aanbieding, dat dan weer wel. Ik heb daar overigens ook ooit die F1 taart mee gemaakt die ik elders eens gepost heb
quote:[b]Op dinsdag 26 januari 2016 19:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Oh, mijn vader vroeg nog of 'die griet' nog meer had aan recepten.
Ehm... als je nu recepten hebt voor ons 40+ die voldoen aan LDS dan maakt jouw leeftijd echt niet uitquote:Op woensdag 27 januari 2016 09:07 schreef Vijzel het volgende:
Briljant topic. Maar ik ben te jong.
Tot over 7 jaar.
Alleen al de kreet "die griet" laat me weer jong voelenquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat recept is een aanrader, ik heb zitten smullen. Er viel per ongeluk nog wel wat gehakt in en stom genoeg liet ik er ook nog een teen knoflook in vallen.
Het gaat om dit recept van Mickeys:quote:Op zondag 17 januari 2016 17:16 schreef Mickeys het volgende:
Gerechtje voor de mensen die geen vlees eten....
benodigdheden:
1 groene, 1 rode en 1 gele paprika gesnipperd
5 vellen bladerdeeg (ik neem de roomboter variant, net iets lekkerder)
paneermeel
4 eieren
2 grote uien, gesnipperd
1 schijf geitenkaas (al dan niet met honing) in blokjes
honing (schenkfles werkt het handigst)
scheutje melk
4 kleine ronde springvormpjes
boter om de vormpjes mee in te vetten.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.verwarm de over voor op 220 graden.
fruit de uien in de pan tot ze glazig zijn en voeg dan de paprika toe... Bak dit alles nog even goed door tot de paprika er ook glimmend uit gaan zien. Draai het vuur laag en voeg de geitenkaas en een flinke scheut honing toe.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Verdeel de 5 vellen bladerdeeg over de 4 bakjes zodat deze geheel bedekt is. Strooi er vervolgens een laag paneermeel in.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vul de 4 bakjes met het uien/paprika/geitenkaas/honingprutje.
Klop in een grote maatbeker de 4 eieren met een scheutje melk. Verdeel dit vervolgens over de 4 bakjes.
Nu ongeveer een minuut of 35 a 40 in de oven.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het resultaat mag er zijn. Zowel als hoofdgerecht of als groente bijgerecht.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloudvrijdag 29 januari 2016 @ 18:11:38 #160Mickeys
Mickeys is een zij!quote:Op vrijdag 29 januari 2016 18:06 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Mickeys had het een stuk beter voor elkaar dan ik met haar bakvormen. Die had ik niet van dat formaat en een grote vorm schiet ook niet op in je eentje, dus heb ik het zo opgelost:Gebeurd mij nu nooit... dat dingen spontaan in mijn eten belandSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat recept is een aanrader, ik heb zitten smullen. Er viel per ongeluk nog wel wat gehakt in en stom genoeg liet ik er ook nog een teen knoflook in vallen.
Het gaat om dit recept van Mickeys:
[..]
Denk je dat jouw paps "die griet" om nog meer recepten gaat vragen?The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benvrijdag 29 januari 2016 @ 18:12:44 #161Lucky2Bastard
MaryMouseDenk dat mijn vader eist dat je het voor komt doen, hem kennende.quote:Op vrijdag 29 januari 2016 18:11 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Gebeurd mij nu nooit... dat dingen spontaan in mijn eten beland
Denk je dat jouw paps "die griet" om nog meer recepten gaat vragen?L2B's Mixcloudvrijdag 29 januari 2016 @ 18:13:15 #162Mickeys
Mickeys is een zij!Ja dag.... jij kunt het prima nadoenquote:Op vrijdag 29 januari 2016 18:12 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Denk dat mijn vader eist dat je het voor komt doen, hem kennende.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je benvrijdag 29 januari 2016 @ 18:20:20 #163Lucky2Bastard
MaryMousequote:Op vrijdag 29 januari 2016 18:13 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Ja dag.... jij kunt het prima nadoenL2B's Mixcloudzaterdag 30 januari 2016 @ 15:47:18 #164chufi
Hace frio o no?Bak wat uien en knoflook (champignons deze keer omdat ik er iets mee moest), schil wat aardappels, snijdt ze in stukjes en bak ze in wat olie (of in een Airfryer). Laat alles een beetje afkoelen.. Klop 4-6 eier, zout en peper naar eigen smaak, meng het uienmengsel en de aardappels er door heen en hoppa in de tortillapanquote:Op zaterdag 30 januari 2016 15:16 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Wat heb je daar allemaal in zitten, chufi?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op een niet te hoog vuur bakken, wachten tot de onderkant gaar is en dan draaien... Nog even doorbakken en klaarSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.zaterdag 30 januari 2016 @ 15:56:16 #165Lucky2Bastard
MaryMousequote:Op zaterdag 30 januari 2016 15:47 schreef chufi het volgende:
[..]
Bak wat uien en knoflook (champignons deze keer omdat ik er iets mee moest), schil wat aardappels, snijdt ze in stukjes en bak ze in wat olie (of in een Airfryer). Laat alles een beetje afkoelen.. Klop 4-6 eier, zout en peper naar eigen smaak, meng het uienmengsel en de aardappels er door heen en hoppa in de tortillapanSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op een niet te hoog vuur bakken, wachten tot de onderkant gaar is en dan draaien... Nog even doorbakken en klaarBedankt chufi! Dit is ook eindeloos te combineren. Nu snap ik ook dat je voldoende hebt aan een halve, met 4 tot 6 eieren erin verwerkt. Dat wil wel vullen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloudzaterdag 30 januari 2016 @ 17:12:31 #166Soury
Squeekquote:Op zaterdag 30 januari 2016 15:47 schreef chufi het volgende:
[..]
Bak wat uien en knoflook (champignons deze keer omdat ik er iets mee moest), schil wat aardappels, snijdt ze in stukjes en bak ze in wat olie (of in een Airfryer). Laat alles een beetje afkoelen.. Klop 4-6 eier, zout en peper naar eigen smaak, meng het uienmengsel en de aardappels er door heen en hoppa in de tortillapanSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op een niet te hoog vuur bakken, wachten tot de onderkant gaar is en dan draaien... Nog even doorbakken en klaarDeksel op de pan voldoet ook hoop ik aan gebrek van air fryer en torture panSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doenzaterdag 30 januari 2016 @ 17:16:46 #167chufi
Hace frio o no?Die aardappels moet je bakken en in Spanje doen ze dat meestal in wat olie.. En die dubbele pan kun je ook doen met de deksel en dan draaien met een bord... Maar dat is soms wat trickyquote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:12 schreef Soury het volgende:
[..]
Deksel op de pan voldoet ook hoop ik aan gebrek van air fryerzaterdag 30 januari 2016 @ 17:19:03 #168Soury
SqueekIk snap het principe maar dat lukt me wel.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:16 schreef chufi het volgende:
[..]
Die aardappels moet je bakken en in Spanje doen ze dat meestal in wat olie.. En die dubbele pan kun je ook doen met de deksel en dan draaien met een bord... Maar dat is soms wat trickyNMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doenzaterdag 30 januari 2016 @ 17:22:34 #169chufi
Hace frio o no?Daar gaat het omquote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:19 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik snap het principe maar dat lukt me wel.zaterdag 30 januari 2016 @ 17:49:16 #170sacha
eldershoe krijg je de onderkant van een appelflap gaar?...zaterdag 30 januari 2016 @ 17:50:44 #171chufi
Hace frio o no?Geen idee, nog nooit een appelflap gemaakt,, Maar vertelquote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:49 schreef sacha het volgende:
hoe krijg je de onderkant van een appelflap gaar?zaterdag 30 januari 2016 @ 17:52:52 #172sacha
elderstraktatie Aap schoolquote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:50 schreef chufi het volgende:
[..]
Geen idee, nog nooit een appelflap gemaakt,, Maar vertel...Een keer omdraaien in de oven tijdens het bakken.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:49 schreef sacha het volgende:
hoe krijg je de onderkant van een appelflap gaar?zaterdag 30 januari 2016 @ 17:55:49 #174Soury
SqueekDe Italiaanse bol.
Ik haal ze bij de Aldi. Drie in een pak.
5 minuten in de oven, dan snij ik ze open. Beleggen met salami, kappertjes uienringen tomaatje groene pepers uit een potje evt. olijven en mozzarella.
Dan nog 5 minuten
Haverwegen
En klaar
[ Bericht 20% gewijzigd door Soury op 30-01-2016 19:47:18 ]NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
Forum Opties Forumhop: Hop naar: