quote:Op woensdag 20 januari 2016 19:23 schreef Soury het volgende:
Hete bliksem
ingredienten :
Zure appels
Zoete appels
Aardappels
Uien
Gehakt en spekjes
Dit had ik min of meer voor een flinke pan
[ afbeelding ]De hele tering zooi schillen en in stukjes hakken. Ondertussen spekjes bakken en gehakt rullen met zout en peper en kaneel. Ik gebruik
rasel ha nout (daar zit alles in en ruikt ook naar kaneel)
Dit alles in een pan [ afbeelding ]
Staat nu te borrelen, dus straks meer
Het ruikt al erg lekkerquote:Op woensdag 20 januari 2016 19:29 schreef Mickeys het volgende:
[..]Begin ziet er goed uit. Ben heel erg benieuwd
Heb je nu de aardappelen en appelen en zo bovenop het gehakt met de spekjes gedaan?quote:
Nee die zijn apart. Wel al klaar maar dat stamp ik erdoor als het gekookt en afgegoten isquote:Op woensdag 20 januari 2016 19:30 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Heb je nu de aardappelen en appelen en zo bovenop het gehakt met de spekjes gedaan?
Oké, ik wacht in spanning af... (jammer dat ik niet het hier niet kan ruikenquote:Op woensdag 20 januari 2016 19:32 schreef Soury het volgende:
[..]
Nee die zijn apart. Wel al klaar maar dat stamp ik erdoor als het gekookt en afgegoten is
Zowel zure als zoete extra? (ik had de aantallen even geteld op je foto'squote:Op woensdag 20 januari 2016 20:13 schreef Soury het volgende:
[ afbeelding ]
Ja ik weet het ziet er niet uit (er is ook geen kleur) maar oh oh wat was het lekker.![]()
Beetje jus erdoor, volgende keer meer appels,
Ik flikker er gewoon blik appelmoes in.quote:Op woensdag 20 januari 2016 20:13 schreef Soury het volgende:
[ afbeelding ]
Ja ik weet het ziet er niet uit (er is ook geen kleur) maar oh oh wat was het lekker.![]()
Beetje jus erdoor, volgende keer meer appels,
Meer zure, en die appels waren best flinkquote:Op woensdag 20 januari 2016 21:29 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Zowel zure als zoete extra? (ik had de aantallen even geteld op je foto's)
Die was in de aanbieding , geraspte belegen.quote:Op vrijdag 22 januari 2016 01:14 schreef Mo_Muffin het volgende:
Prima pizza, op de keuze van de kaas na.
Mozzarella kost een drol en Parmezaan (stuk en zelf raspen) is iets duurder , maar die combi is ideaal voor mij, ik gebruik iig geen zakje geraspte kaas uit een supermarkt.quote:Op vrijdag 22 januari 2016 01:16 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Die was in de aanbieding , geraspte belegen.
Dat vind ik dan weer clever, dat is een hele effectieve en goede manier om snel en toch lekker iets in elkaar te flansen.quote:Op vrijdag 22 januari 2016 01:22 schreef Piet_Piraat het volgende:
De bodem maak ik met wit broodjes deeg van de Aldi.
Volgende keer komt mijn zuurkool ovenschotel.quote:Op vrijdag 22 januari 2016 01:25 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Dat vind ik dan weer clever, dat is een hele effectieve en goede manier om snel en toch lekker iets in elkaar te flansen.
Lekker!quote:Op vrijdag 22 januari 2016 01:29 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Volgende keer komt mijn zuurkool ovenschotel.
Nou Mickeys,quote:Op zondag 17 januari 2016 15:58 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Je hebt er nu foto bij... als het er ongeveer net zo uit ziet, dan weet je dat je goed zit
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Sja, wat zal ik er van zeggen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Overigens is er romige kokosmelk gebruikt, want crème kon ik zo gauw niet vinden in die uithoek hier. En de 'kipfilet' bleek tijdens het ontdooien ineens een filetlapje te zijn geworden.2 van die diepgevroren dingen op elkaar leken toch echt op kipfilet.
L2B's Mixcloud
Zeker weten dat dit erg lekker is. Tonijn op pizza is sowieso al lekker en met Turkse worst zal ie wel lekker pittig van smaak worden.quote:Op vrijdag 22 januari 2016 00:51 schreef Piet_Piraat het volgende:
Pizza Piet.
Je maakt bodem met deeg en daarop bolognese saus.
Dan tonijn, knoflook en kaas met als garnituur Turkse worst.
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 25 januari 2016 17:21 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Nou Mickeys,
Het is eindelijk gemaakt hoor.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Sja, wat zal ik er van zeggen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Overigens is er romige kokosmelk gebruikt, want crème kon ik zo gauw niet vinden in die uithoek hier. En de 'kipfilet' bleek tijdens het ontdooien ineens een filetlapje te zijn geworden.2 van die diepgevroren dingen op elkaar leken toch echt op kipfilet.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ik schrok me wezenloos..... jij *kreng*. Maar desondanks de "tegenwerkingen" toch nog geslaagd
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
Lol! Mja, de bereiding was ietwat anders dan hoe jij het doet, maar het is wel érg lekker zeg! Dat ga ik van de week eens even voor mijn ouders maken, want ik weet zeker dat die er ook van smullen.quote:Op maandag 25 januari 2016 17:26 schreef Mickeys het volgende:
[..]![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ik schrok me wezenloos..... jij *kreng*. Maar desondanks de "tegenwerkingen" toch nog geslaagd
Kijk.. dat zijn de leuke berichten. Zelf doe ik er wat meer "vocht" bij.. En kokosmelk kan inderdaad ook... eigenlijk heet het Santen maar ik neem dus altijd de crèmequote:Op maandag 25 januari 2016 17:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Lol! Mja, de bereiding was ietwat anders dan hoe jij het doet, maar het is wel érg lekker zeg! Dat ga ik van de week eens even voor mijn ouders maken, want ik weet zeker dat die er ook van smullen.
Ik ben ook nog van plan om het te maken hoor Mik, maar met Vegetarische kipstuckjesquote:Op maandag 25 januari 2016 17:41 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Kijk.. dat zijn de leuke berichten. Zelf doe ik er wat meer "vocht" bij.. En kokosmelk kan inderdaad ook... eigenlijk heet het Santen maar ik neem dus altijd de crème
quote:Op maandag 25 januari 2016 17:43 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ben ook nog van plan om het te maken hoor Mik, maar met Vegetarische kipstuckjes![]()
en ja zo schrijf je dat écht met ch
Ik post de foto's als ik het heb gedaanquote:Op maandag 25 januari 2016 17:44 schreef Mickeys het volgende:
[..]![]()
![]()
Mijn gerecht is ook een afgeleide van hoor.. Zoals ik heb beschreven is zoals ik het het lekkerste vind en iedereen is er wild van als ze bij mij komen eten. En nu zelf ook via "het wereld wijde web"![]()
Top.. ben erg benieuwd. Ook naar hoe de ouders van L2B het hebben gevondenquote:Op maandag 25 januari 2016 17:45 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik post de foto's als ik het heb gedaan
Hier zat er ook 'iets' meer vocht in, want het hele pakje romige kokosdinges is er in verdwenen.quote:Op maandag 25 januari 2016 17:41 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Kijk.. dat zijn de leuke berichten. Zelf doe ik er wat meer "vocht" bij.. En kokosmelk kan inderdaad ook... eigenlijk heet het Santen maar ik neem dus altijd de crème
Het is echt smullen.quote:Op maandag 25 januari 2016 17:43 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ben ook nog van plan om het te maken hoor Mik, maar met Vegetarische kipstuckjes![]()
en ja zo schrijf je dat écht met ch
Hahaha.. hoe ontstaan er nieuwe gerechten.... nou gewoon... via FOK! met, door en voor 40+'ers met LDS natuurlijkquote:Op maandag 25 januari 2016 17:50 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Hier zat er ook 'iets' meer vocht in, want het hele pakje romige kokosdinges is er in verdwenen.![]()
Er is nog behoorlijk wat van de saus over. Eens kijken hoe dat smaakt als ik er wat bloem en ei door mik morgen. Ga proberen er een soort hartige pannenkoek van te fabriceren.
quote:Op maandag 25 januari 2016 17:50 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Hahaha.. hoe ontstaan er nieuwe gerechten.... nou gewoon... via FOK! met, door en voor 40+'ers
Hoeveel gram moet je dan aan denken, Mickeys, 50, 75 gr. per vorm?quote:
Eh... ik haal het altijd bij AH bij de (verse?) kaasafdeling... wat zal het zijn... eh.. 150/200 gram? Als ik thuis kom snij ik het doormidden (zoals op de foto "overdwars") en dan snij ik het in blokjesquote:Op maandag 25 januari 2016 18:48 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Hoeveel gram moet je dan aan denken, Mickeys, 50, 75 gr. per vorm?Het is wel meer werk, maar het bladerdeeg maak ik dan weer eens zelf, want dat is al te lang geleden en tevens lekkerder.
![]()
*wederom richting boodschappenlijst sjokt
Dan hou ik 35 gr per vorm aan. Het is best een sterke smaak en als het gaat overheersen ben je weg. Mocht dat zo zijn, dan kan ik in dit geval mooi de schuld bij jou neerleggen, dat scheelt weer.quote:Op maandag 25 januari 2016 18:50 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Eh... ik haal het altijd bij AH bij de (verse?) kaasafdeling... wat zal het zijn... eh.. 150/200 gram? Als ik thuis kom snij ik het doormidden (zoals op de foto "overdwars") en dan snij ik het in blokjes
Ik zit er echt vreselijk over na te denken... maar 35 gram per bakje zal denk ik wel kloppen. Je kunt het ook in 1 grote springvorm maken, maar ik vind 4 kleintjes leukerquote:Op maandag 25 januari 2016 18:55 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dan hou ik 35 gr per vorm aan. Het is best een sterke smaak en als het gaat overheersen ben je weg. Mocht dat zo zijn, dan kan ik in dit geval mooi de schuld bij jou neerleggen, dat scheelt weer.
Bedankt weer!
Is ook veel fraaier om te zien ja. Het is een beetje veel om in je eentje op te knagen, dus mijn ouders zullen wel blij met me zijn de komende tijd.quote:Op maandag 25 januari 2016 19:13 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Ik zit er echt vreselijk over na te denken... maar 35 gram per bakje zal denk ik wel kloppen. Je kunt het ook in 1 grote springvorm maken, maar ik vind 4 kleintjes leuker
Pruttelzooi recepten zijn van harte welkom.quote:Op maandag 25 januari 2016 19:54 schreef Lotusss het volgende:
Hmmm... toch maar even mijn runderstoofvlees-recept een keer posten. Heb geen foto's van de bereiding namelijk.
2-3 uur laten pruttelen en het Paradijs is aanstonds!
Mijn 40+ partner en zijn 40+ vrienden vinden het heerlijk in ieder geval.
Ik zal het deze week weer maken, met foto's! En het dan hier posten natuurlijkquote:Op maandag 25 januari 2016 19:55 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Pruttelzooi recepten zijn van harte welkom.
Perfect! Hartelijk dank alvast.quote:Op maandag 25 januari 2016 19:57 schreef Lotusss het volgende:
[..]
Ik zal het deze week weer maken, met foto's! En het dan hier posten natuurlijk
Nou, Mickeys,quote:Op maandag 25 januari 2016 17:47 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Top.. ben erg benieuwd. Ook naar hoe de ouders van L2B het hebben gevonden
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud
quote:Op dinsdag 26 januari 2016 19:07 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Nou, Mickeys,
Zelf had ik ook niet verwacht dat ik het de volgende dag alweer zou eten, maar toen het gesprek op dit recept uitkwam, had ik meteen de hoofdprijs en kon direct aan de slag.![]()
Ze vonden het zoals verwacht heerlijk en begonnen meteen te beppen over wat er óók wel lekker door zou smaken: kastanjechampignons en oh wacht, courgette enne paprika enne, bla bla bla... Kortom, ik ben fucked de komende tijd.![]()
Traditiegetrouw zat mijn vader weer als 1e te proppen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
![]()
![]()
Ik geen paddestoelen en zo.. daar ben ik allergisch voor, maar natuurlijk kun je alle kanten ermee op.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Zou FANN nu ook nog meer overtuigd zijn?
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
Dat móet wel.quote:Op dinsdag 26 januari 2016 19:17 schreef Mickeys het volgende:
Zou FANN nu ook nog meer overtuigd zijn?
Dat laatste... ik weiger ooit nog weer 2 dagen doodziek te zijn door die dingenquote:Op dinsdag 26 januari 2016 19:25 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dat móet wel.![]()
Allergisch voor paddenstoelen in de zin van bèh, of écht allergisch?
Damn, wat zonde zeg. Nja, doe je niets aan. Dan zou ik het ook fijn links laten liggen.quote:Op dinsdag 26 januari 2016 19:25 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Dat laatste... ik weiger ooit nog weer 2 dagen doodziek te zijn door die dingen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |