abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_159728110
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 14:20 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

_O- Het past er wel erg goed bij, Sas. :Y
Ja toch? :D
pi_159728144
quote:
14s.gif Op zondag 7 februari 2016 15:40 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja toch? :D
:Y Heb jij enig idee waarom mijn ballen niet blijven drijven en die van Mick wel? :@
L2B's Mixcloud
pi_159728176
Oh, ze gaan natuurlijk drijven als ze gaar zijn. :|W
L2B's Mixcloud
pi_159728206
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 15:41 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

:Y Heb jij enig idee waarom mijn ballen niet blijven drijven en die van Mick wel? :@
quote:
11s.gif Op zondag 7 februari 2016 15:42 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Oh, ze gaan natuurlijk drijven als ze gaar zijn. :|W
of die van jou kunnen niet zwemmen :D ik heb géén flauw idee :o
pi_159728425
quote:
11s.gif Op zondag 7 februari 2016 15:43 schreef FANN het volgende:

[..]

[..]

of die van jou kunnen niet zwemmen :D ik heb géén flauw idee :o
_O- Heb ter decoratie nog een kleinigheidje toegevoegd, anders zag het er zo kaal uit. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
L2B's Mixcloud
pi_159728557
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 15:51 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

_O- Heb ter decoratie nog een kleinigheidje toegevoegd, anders zag het er zo kaal uit. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
slome :')
pi_159728923
Tip!



http://www.ah.nl/producte(...)nkname=all&ns_fee=0#

Ver­wij­der de wik­kel. Mag­ne­tron (700 Watt): prik en­ke­le gaat­jes in de fo­lie. Plaats de schaal in de mag­ne­tron en ver­warm het ge­recht 4,5 mi­nuut. Oven (180C): ver­wij­der de fo­lie. Plaats de schaal in het mid­den van de voor­ver­warm­de oven en ver­warm het ge­recht ci. 15 mi­nu­ten.
:D
  zondag 7 februari 2016 @ 16:40:37 #158
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_159729715
quote:
14s.gif Op zondag 7 februari 2016 16:09 schreef FANN het volgende:
Tip!

[ afbeelding ]

http://www.ah.nl/producte(...)nkname=all&ns_fee=0#

Ver­wij­der de wik­kel. Mag­ne­tron (700 Watt): prik en­ke­le gaat­jes in de fo­lie. Plaats de schaal in de mag­ne­tron en ver­warm het ge­recht 4,5 mi­nuut. Oven (180C): ver­wij­der de fo­lie. Plaats de schaal in het mid­den van de voor­ver­warm­de oven en ver­warm het ge­recht ci. 15 mi­nu­ten.
:D
Kan deze reeks hernoemd worden naar ´Opwarmen voor 40+´ers´?
pi_159732924
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 16:40 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Kan deze reeks hernoemd worden naar ´Opwarmen voor 40+´ers´?
Ja jammer
Morgen wil ik Braziliaanse Kokoskip maken. :9
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zondag 7 februari 2016 @ 18:48:25 #160
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_159732996
Vandaag Witof schotel hier: Witlof in 2en snijden, kern eruit halen.
Plak beenham eromheen en in een ovenschaal doen, geraspte kaas erover, beetje panko en 30 minuten op 180 graden in de oven.
pi_159733105
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 18:48 schreef SiGNe het volgende:
Vandaag Witof schotel hier: Witlof in 2en snijden, kern eruit halen.
Plak beenham eromheen en in een ovenschaal doen, geraspte kaas erover, beetje panko en 30 minuten op 180 graden in de oven.
Ik gooi het in de wok, easypeasy!!
Witlof in stukken, kern eruit. Even koken. (Ik hou van zachte groente) Dan in de wok met wat ham en geraspte kaas, even doorwarmen en klaar!!
  zondag 7 februari 2016 @ 18:57:24 #162
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_159733233
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 18:52 schreef soapie het volgende:

[..]

Ik gooi het in de wok, easypeasy!!
Witlof in stukken, kern eruit. Even koken. (Ik hou van zachte groente) Dan in de wok met wat ham en geraspte kaas, even doorwarmen en klaar!!
Kan ook ja maar ik hou van gegratineerde kaas :Y)
Als je het wokt kan je er ook wat honing en ketjap doorheen doen
pi_159733290
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 18:57 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kan ook ja maar ik hou van gegratineerde kaas :Y)
Als je het wokt kan je er ook wat honing en ketjap doorheen doen
Ik ook, maar ben lui qua koken...

Dat is inderdaad ook een goede tip! ^O^
pi_159733361
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 18:48 schreef SiGNe het volgende:
Vandaag Witof schotel hier: Witlof in 2en snijden, kern eruit halen.
Plak beenham eromheen en in een ovenschaal doen, geraspte kaas erover, beetje panko en 30 minuten op 180 graden in de oven.
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 18:52 schreef soapie het volgende:

[..]

Ik gooi het in de wok, easypeasy!!
Witlof in stukken, kern eruit. Even koken. (Ik hou van zachte groente) Dan in de wok met wat ham en geraspte kaas, even doorwarmen en klaar!!
Dit soort recepten vind ik geweldig :D Lekker makkelijk!
Ik kan als Vegetariër die wel eens zondigt best eens goeie Biologische Beenham kopen
en dan probeer ik de versie uit de oven *O*

Ik moest googelen wat Panko was trouwens :@ maar dat is óók een hele goeie tip :D
Mijn schoonmoeder maakte het vroeger altijd in de oven, daarom ga ik voor die :Y
  zondag 7 februari 2016 @ 19:13:06 #165
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_159733663
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 18:48 schreef SiGNe het volgende:
Vandaag Witof schotel hier: Witlof in 2en snijden, kern eruit halen.
Plak beenham eromheen en in een ovenschaal doen, geraspte kaas erover, beetje panko en 30 minuten op 180 graden in de oven.
Dat maakte me mn moeder altijd (zonder Panko)
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_159733803
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 19:13 schreef chufi het volgende:

[..]

Dat maakte me mn moeder altijd (zonder Panko)
ME :( moeder ook en ik ook maar dan met bechamel saus
Heerlijk
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_159748331
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 18:45 schreef Soury het volgende:

[..]

Ja jammer
Morgen wil ik Braziliaanse Kokoskip maken. :9
Braziliaanse kokoskip?
Recept aub!
En straks fotootje?
  maandag 8 februari 2016 @ 11:13:06 #168
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159749764
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 15:51 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

_O- Heb ter decoratie nog een kleinigheidje toegevoegd, anders zag het er zo kaal uit. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
^O^
Alleen had ik dan een soepstengel gedaan i.p.v. een wortel :D

En mijn ballen dreven ook niet O-)
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159750089
quote:
14s.gif Op maandag 8 februari 2016 11:13 schreef Mickeys het volgende:

[..]

^O^
Alleen had ik dan een soepstengel gedaan i.p.v. een wortel :D

En mijn ballen dreven ook niet O-)
Lol! Lekker romig soepie trouwens. En de gehaktballetjes draaien met latex handschoenen is een verademing. :D
L2B's Mixcloud
pi_159750116
Tip: knoflookteentjes zijn prima in te vriezen. Dan ben je van dat gezeur af met uitlopen.
L2B's Mixcloud
  maandag 8 februari 2016 @ 12:07:22 #171
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159750603
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 11:36 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Lol! Lekker romig soepie trouwens. En de gehaktballetjes draaien met latex handschoenen is een verademing. :D
Dus zelfs dat is een gouden tip. Ik heb ze ook aan met uien snijden en knoflook pellen en zo. Anders stinken je handen, zelfs na 5 keer goed met zeep afwassen, er nog steeds naar.
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159750684
quote:
3s.gif Op maandag 8 februari 2016 12:07 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Dus zelfs dat is een gouden tip. Ik heb ze ook aan met uien snijden en knoflook pellen en zo. Anders stinken je handen, zelfs na 5 keer goed met zeep afwassen, er nog steeds naar.
Ja precies! Dan heb je een aantal keren je handen gewassen en als je dan gaat douchen meurt het nóg als een otter. Ze beweren wel dat je de lucht weg kan krijgen door met je vingers langs staal te wrijven, maar dan doe ik blijkbaar iets niet goed.

Voortaan mooi handschoenen aan. Er lag een grote zak met die dingen bij mijn ouders op zolder, dus heb ik even geholpen met het opruimen van een aantal dingen. :D
L2B's Mixcloud
pi_159751125
Ovenschotel test

Nodig:
Aardappelen
Oude Geraspte Kaas

1 blikje Bonduelle ratatouille a la provençale



1 pot geroosterde Paprika's, je hebt niet de hele pot nodig, maar het mag wel als jij dat lekker vindt.
(is ook lekker op een zelfgemaakte pizza trouwens...)



Men neme... (8>

Een klein Ovenschoteltje
Vul dit met héél dun gesneden aardappelschijfjes
Verdeel hier 1 blik Bonduelle ratatouille overheen
Daarna een lekkere dikke laag geraspte oude kaas (+/- 200 gram)
Daarna weer een laag aardappelschijfjes
Dan een paar geroosterde Paprika's erop en 1 ui in ringen gesneden

Ongeveer 40 minuten op 200 graden in de Oven

Oppa !



Het is wel érg zout :@ volgende keer grotere ovenschaal zodat ik méér aardappelen kan gebruiken :') en misschien toch vers basilicum erdoorheen of bechamelsaus ofzoiets...

ikweetnogniet :+
pi_159751148
quote:
14s.gif Op maandag 8 februari 2016 11:37 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Tip: knoflookteentjes zijn prima in te vriezen. Dan ben je van dat gezeur af met uitlopen.
Nooit geweten dat dat kon! :o
pi_159751248
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 12:38 schreef FANN het volgende:
Het is wel érg zout :@
Het is dan ook een beste laag kaas. :9 Lekkere schotel lijkt het me wel. :Y Met name door de geroosterde paprika.
L2B's Mixcloud
pi_159751265
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 12:43 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Het is dan ook een beste laag kaas. :9 Lekkere schotel lijkt het me wel. :Y Met name door de geroosterde paprika.
Ja het is wel lekker, maar er mist nog iets :D ga ik volgende keer even over denken :+
pi_159751321
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 12:44 schreef FANN het volgende:

[..]

Ja het is wel lekker, maar er mist nog iets :D ga ik volgende keer even over denken :+
Teentje knof. Misschien wat provencaalse kruiden?
L2B's Mixcloud
pi_159751369
quote:
7s.gif Op maandag 8 februari 2016 12:45 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Teentje knof. Misschien wat provencaalse kruiden?
knof dacht ik ook aan, kruiden niet, die ratatouille proef je heel erg, hoeft ook geen zou bij dus,
maar ik denk dat vooral die paprika's zo zout zijn, was gewoon even een test :P
pi_159751592
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 12:47 schreef FANN het volgende:

[..]

knof dacht ik ook aan, kruiden niet, die ratatouille proef je heel erg, hoeft ook geen zou bij dus,
maar ik denk dat vooral die paprika's zo zout zijn, was gewoon even een test :P
Dat experimenteren is leuk. Het komt steeds minder vaak voor dat je denkt van, nàh, da's niks.
L2B's Mixcloud
pi_159751840
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 12:57 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Dat experimenteren is leuk. Het komt steeds minder vaak voor dat je denkt van, nàh, da's niks.
Ik krijg er wel lol in :Y

Ik heb hier een recept voor me liggen die ik uit een tijdschrift heb gescheurd (bij de fysio in de wachtkamer :@ )

Italiaanse Aubergineschotel

4 pers.

2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
[spoiler]staat erachter maar ik denk dat het ook met gezeefde tomaten uit een pak kan...[/spoiler]
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.

Lekker met een frisse groene salade!


Die wil ik dus proberen :D
  maandag 8 februari 2016 @ 13:33:27 #181
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159752405
FANN, eruit gescheurd?!? Jij boefje!
Daar maak je toch gewoon een foto van met je telefoon?

of hebben 40+ers geen camera in hun telefoon? :P
  maandag 8 februari 2016 @ 13:37:32 #182
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159752497
Oeh... dit lijkt me wel wat voor in de zomer als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ

The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159752506
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 13:08 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik krijg er wel lol in :Y

Ik heb hier een recept voor me liggen die ik uit een tijdschrift heb gescheurd (bij de fysio in de wachtkamer :@ )

Italiaanse Aubergineschotel

4 pers.

2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
[spoiler]staat erachter maar ik denk dat het ook met gezeefde tomaten uit een pak kan...[/spoiler]
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.

Lekker met een frisse groene salade!


Die wil ik dus proberen :D
Sja dit soort dingen ben ik ook dol op en nu snap ik ook meteen waarom de fysiotherapeut zo hard aan je poot trok. _O-
L2B's Mixcloud
pi_159752634
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 13:37 schreef Mickeys het volgende:
Oeh... dit lijkt me wel wat voor in de zomer als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ

Dat ziet er lekker en kleurrijk uit! Totaal geen ervaring mee en lijkt me leuk om eens te doen.
L2B's Mixcloud
pi_159752644
Op die kiwi na dan. :Y)
L2B's Mixcloud
pi_159754331
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 13:37 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Sja dit soort dingen ben ik ook dol op en nu snap ik ook meteen waarom de fysiotherapeut zo hard aan je poot trok. _O-
_O-
pi_159757677
Braziliaanse Kokoskip

Is nog niet klaar maar even de voorbereiding.

Ingrediënten :

1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen cayennepeper
1 theelepel gemalen kurkuma (bij mijn turkse groetenboer was het met een c gespeld dus ik zocht me rot)
1 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
4 kipfilets
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

1 ui, fijngesneden
1 eetlepel verse gember, fijngesneden
2 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 tomaten, ontzaad en in stukjes (ik heb ze uit blik)
1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk
1 bosje verse koriander, fijngesneden



In een middelgrote kom wat olie, komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander mengen. Kip in stukken snijden, met zout en peper op smaak brengen . Ik heb het een tijdje laten marineren.

Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden



Kip bakken in wat olie, ik heb al wat geproefd en ik moet er echt vanaf blijven. Nu al lekker
Kip kan na gaar gebakken even aan de kant voor de rest (die volgt)


p.s. mooie kleur dankzij de (c) kurkuma

Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden

Die handel bakken en tomaten toevoegen 5 minuten pruttelen dan de kokosmelk erbij


Ok nu word ik nerveus hoort dit :? Nog een minuut of acht koken het meeste vocht zal wel weg zijn

Klopt heerlijk ik heb er roti bij, geen zin om meer te koken

[ Bericht 7% gewijzigd door Soury op 08-02-2016 19:17:44 ]
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  maandag 8 februari 2016 @ 16:42:08 #188
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_159757749
Ik spot kokosmelk van de Lidl.
Staat hier sinds afgelopen weekend ook op de plank...
pi_159757848
quote:
1s.gif Op maandag 8 februari 2016 13:33 schreef Vijzel het volgende:
FANN, eruit gescheurd?!? Jij boefje!
Daar maak je toch gewoon een foto van met je telefoon?

of hebben 40+ers geen camera in hun telefoon? :P
dit zie ik nu pas, nooit aan gedacht :D doe ik volgende keer ^O^
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:39 schreef Soury het volgende:
Braziliaanse Kokoskip

Is nog niet klaar maar even de voorbereiding.


en dit lust ik godverdorie ook wel :9
pi_159757931
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 20:13 schreef Soury het volgende:
[ afbeelding ]

Ja ik weet het ziet er niet uit (er is ook geen kleur) maar oh oh wat was het lekker. :9
Beetje jus erdoor, volgende keer meer appels, :Y)
Zou dit een tijdje geleden al maken, maar het kwam er niet van, omdat ik steeds aardappels vergat. :') Omdat je zei dat je de volgende keer meer zure appels wil gebruiken, bedacht ik me dat het misschien wel met azijn kon ook.

Zodoende kwam ik weer op iets uit wat geen reet met jouw recept te maken heeft, maar wel de basis ervoor was:

Snij een appel in dikke plakken en haal het klokhuis eruit. Karameliseer de appelplakken met wat roomboter. Blus het daarna af met een scheut frambozenazijn. Bak wat spekjes uit en doe daar de uienringen bij van 1 ui. Doe er een scheutje sojasaus en een klodder sambal bij. Laat de ui door garen tot het zacht is.

Dan kieper je de hele zut bij elkaar en gaat zitten proppen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
L2B's Mixcloud
pi_159757978
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:39 schreef Soury het volgende:
Braziliaanse Kokoskip

Is nog niet klaar maar even de voorbereiding.

Ingrediënten :

1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen cayennepeper
1 theelepel gemalen kurkuma (bij mijn turkse groetenboer was het met een c gespeld dus ik zocht me rot)
1 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
4 kipfilets
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

1 ui, fijngesneden
1 eetlepel verse gember, fijngesneden
2 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 tomaten, ontzaad en in stukjes (ik heb ze uit blik)
1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk
1 bosje verse koriander, fijngesneden

[ afbeelding ]

In een middelgrote kom wat olie, komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander mengen. Kip in stukken snijden, met zout en peper op smaak brengen . Ik heb het een tijdje laten marineren.

Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden

[ afbeelding ]

Kip bakken in wat olie, ik heb al wat geproefd en ik moet er echt vanaf blijven. Nu al lekker
Kip kan na gaar gebakken even aan de kant voor de rest (die volgt)
[ afbeelding ]

p.s. mooie kleur dankzij de (c) kurkuma

Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden
:9~ Kan het hier nog net niet ruiken. Nou, nogmaals boodschappenlijst aanvullen. ;)

En inderdaad, prachtige kleur geeft dat. :Y
L2B's Mixcloud
  maandag 8 februari 2016 @ 16:55:11 #192
452713 Gutmensch
Sociaal-liberaal
pi_159758055
Dit topic moet ik volgen.
[i]In verscheidenheid verenigd[/i]
  maandag 8 februari 2016 @ 17:02:07 #193
52066 Mickeys
Mickeys is een zij!
pi_159758228
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:39 schreef Soury het volgende:
Braziliaanse Kokoskip

Is nog niet klaar maar even de voorbereiding.

Ingrediënten :

1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen cayennepeper
1 theelepel gemalen kurkuma (bij mijn turkse groetenboer was het met een c gespeld dus ik zocht me rot)
1 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
4 kipfilets
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

1 ui, fijngesneden
1 eetlepel verse gember, fijngesneden
2 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 tomaten, ontzaad en in stukjes (ik heb ze uit blik)
1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk
1 bosje verse koriander, fijngesneden

[ afbeelding ]

In een middelgrote kom wat olie, komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander mengen. Kip in stukken snijden, met zout en peper op smaak brengen . Ik heb het een tijdje laten marineren.

Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden

[ afbeelding ]

Kip bakken in wat olie, ik heb al wat geproefd en ik moet er echt vanaf blijven. Nu al lekker
Kip kan na gaar gebakken even aan de kant voor de rest (die volgt)
[ afbeelding ]

p.s. mooie kleur dankzij de (c) kurkuma

Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden
Ziet er super uit! Haal je alle kruiden bij de Turk vandaan?

quote:
14s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:55 schreef Gutmensch het volgende:
Dit topic moet ik volgen.
Wel raadplegen als je eigenlijk net gegeten hebt. Heb al zo vaak vroeger op de dag gegeten van eigenlijk de bedoeling was. Er staan echt veel te lekkere dingen hier
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
pi_159758618
quote:
14s.gif Op maandag 8 februari 2016 17:02 schreef Mickeys het volgende:

[..]

Ziet er super uit! Haal je alle kruiden bij de Turk vandaan?

[..]

Wel raadplegen als je eigenlijk net gegeten hebt. Heb al zo vaak vroeger op de dag gegeten van eigenlijk de bedoeling was. Er staan echt veel te lekkere dingen hier
Ja die hebben een muur vol staan. Bij appie hebben ze dat niet. Gelijk weer Rasel ha nout meegenomen die had ik bij mijn moeder achtergelaten. Dat is ook zo lekker op veel dingen.
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_159758684
quote:
1s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:42 schreef MadMaster het volgende:
Ik spot kokosmelk van de Lidl.
Staat hier sinds afgelopen weekend ook op de plank...
Klopt ik wist even niet wat ik mee moest en kwam dit recept tegen (al heb ik het wel iets aangepast)
Er zijn zoveel lekkere dingen met kokosmelk :P
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_159760312
ik wacht op de kip cola van Dees! :Y
...
pi_159838792
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 13:08 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik krijg er wel lol in :Y

Ik heb hier een recept voor me liggen die ik uit een tijdschrift heb gescheurd (bij de fysio in de wachtkamer :@ )

Italiaanse Aubergineschotel

4 pers.

2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
[spoiler]staat erachter maar ik denk dat het ook met gezeefde tomaten uit een pak kan...[/spoiler]
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.

Lekker met een frisse groene salade!


Die wil ik dus proberen :D
Dit staat nu in de oven, ik heb alleen 1 aubergine gebruikt en ik heb er knoflook bijgedaan



ik ben benieuwd :D als het klaar is doe ik nog een foto erbij!

En het was lekker :Y



Maar volgende keer doe ik er toch maar zwarte peper in, staat niet in het recept,maar ja....
Ik heb de peper er nu gewoon op gedaan toen het op mijn bord lag, dat kan ook,
ik denk dat je eindeloos kan variëren trouwens, dus gewoon volgende keer ook gebakken
pepers erbij.

Was in elk geval lekker, want mijn bord is leeg :P



De salade heb ik maar laten zitten, ik had al een Groene Smoothie vandaag en verder
gewoon lekker vers brood erbij.....

[ Bericht 15% gewijzigd door FANN op 11-02-2016 17:23:48 ]
pi_159841463
Kokoskip en Italiaanse schotel met aubergine zien er goed uit, dank voor de inspiratie
pi_159846024
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 16:58 schreef FANN het volgende:
1 bol mozzarella
Dit recept zal er ook ooit van moeten komen. Straks zoek je je ongelukkig naar recepten als we een paar delen verder zijn. :D

Waar koop jij de mozzarella, FANN? Diverse soorten op en ik vond ze stuk voor stuk niet te eten.
L2B's Mixcloud
pi_159846081
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:15 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Dit recept zal er ook ooit van moeten komen. Straks zoek je je ongelukkig naar recepten als we een paar delen verder zijn. :D

Waar koop jij de mozzarella, FANN? Diverse soorten op en ik vond ze stuk voor stuk niet te eten.
Ik had bij de Jumbo gekocht, maar ik weet niet welk merk :o moet ik even kijken of de verpakking nog te vinden is, heb ik al weggegooid natuurlijk, die spaar ik niet :+

de verpakking is te vies om het uit de prullenbak te halen, maar het is deze :P

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')