Ja toch?quote:Op zondag 7 februari 2016 14:20 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]Het past er wel erg goed bij, Sas.
quote:
quote:Op zondag 7 februari 2016 15:41 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]Heb jij enig idee waarom mijn ballen niet blijven drijven en die van Mick wel?
of die van jou kunnen niet zwemmenquote:Op zondag 7 februari 2016 15:42 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Oh, ze gaan natuurlijk drijven als ze gaar zijn.
quote:Op zondag 7 februari 2016 15:43 schreef FANN het volgende:
[..]
[..]
of die van jou kunnen niet zwemmenik heb géén flauw idee
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud
quote:Op zondag 7 februari 2016 15:51 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]Heb ter decoratie nog een kleinigheidje toegevoegd, anders zag het er zo kaal uit.
slomeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Kan deze reeks hernoemd worden naar ´Opwarmen voor 40+´ers´?quote:Op zondag 7 februari 2016 16:09 schreef FANN het volgende:
Tip!
[ afbeelding ]
http://www.ah.nl/producte(...)nkname=all&ns_fee=0#
Verwijder de wikkel. Magnetron (700 Watt): prik enkele gaatjes in de folie. Plaats de schaal in de magnetron en verwarm het gerecht 4,5 minuut. Oven (180C): verwijder de folie. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en verwarm het gerecht ci. 15 minuten.
Ja jammerquote:Op zondag 7 februari 2016 16:40 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Kan deze reeks hernoemd worden naar ´Opwarmen voor 40+´ers´?
Ik gooi het in de wok, easypeasy!!quote:Op zondag 7 februari 2016 18:48 schreef SiGNe het volgende:
Vandaag Witof schotel hier: Witlof in 2en snijden, kern eruit halen.
Plak beenham eromheen en in een ovenschaal doen, geraspte kaas erover, beetje panko en 30 minuten op 180 graden in de oven.
Kan ook ja maar ik hou van gegratineerde kaasquote:Op zondag 7 februari 2016 18:52 schreef soapie het volgende:
[..]
Ik gooi het in de wok, easypeasy!!
Witlof in stukken, kern eruit. Even koken. (Ik hou van zachte groente) Dan in de wok met wat ham en geraspte kaas, even doorwarmen en klaar!!
Ik ook, maar ben lui qua koken...quote:Op zondag 7 februari 2016 18:57 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Kan ook ja maar ik hou van gegratineerde kaas![]()
Als je het wokt kan je er ook wat honing en ketjap doorheen doen
quote:Op zondag 7 februari 2016 18:48 schreef SiGNe het volgende:
Vandaag Witof schotel hier: Witlof in 2en snijden, kern eruit halen.
Plak beenham eromheen en in een ovenschaal doen, geraspte kaas erover, beetje panko en 30 minuten op 180 graden in de oven.
Dit soort recepten vind ik geweldigquote:Op zondag 7 februari 2016 18:52 schreef soapie het volgende:
[..]
Ik gooi het in de wok, easypeasy!!
Witlof in stukken, kern eruit. Even koken. (Ik hou van zachte groente) Dan in de wok met wat ham en geraspte kaas, even doorwarmen en klaar!!
Dat maakte me mn moeder altijd (zonder Panko)quote:Op zondag 7 februari 2016 18:48 schreef SiGNe het volgende:
Vandaag Witof schotel hier: Witlof in 2en snijden, kern eruit halen.
Plak beenham eromheen en in een ovenschaal doen, geraspte kaas erover, beetje panko en 30 minuten op 180 graden in de oven.
MEquote:Op zondag 7 februari 2016 19:13 schreef chufi het volgende:
[..]
Dat maakte me mn moeder altijd (zonder Panko)
Braziliaanse kokoskip?quote:Op zondag 7 februari 2016 18:45 schreef Soury het volgende:
[..]
Ja jammer
Morgen wil ik Braziliaanse Kokoskip maken.![]()
quote:Op zondag 7 februari 2016 15:51 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]Heb ter decoratie nog een kleinigheidje toegevoegd, anders zag het er zo kaal uit.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Alleen had ik dan een soepstengel gedaan i.p.v. een wortel
En mijn ballen dreven ook niet
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
Lol! Lekker romig soepie trouwens. En de gehaktballetjes draaien met latex handschoenen is een verademing.quote:Op maandag 8 februari 2016 11:13 schreef Mickeys het volgende:
[..]![]()
Alleen had ik dan een soepstengel gedaan i.p.v. een wortel
En mijn ballen dreven ook niet
Dus zelfs dat is een gouden tip. Ik heb ze ook aan met uien snijden en knoflook pellen en zo. Anders stinken je handen, zelfs na 5 keer goed met zeep afwassen, er nog steeds naar.quote:Op maandag 8 februari 2016 11:36 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Lol! Lekker romig soepie trouwens. En de gehaktballetjes draaien met latex handschoenen is een verademing.
Ja precies! Dan heb je een aantal keren je handen gewassen en als je dan gaat douchen meurt het nóg als een otter. Ze beweren wel dat je de lucht weg kan krijgen door met je vingers langs staal te wrijven, maar dan doe ik blijkbaar iets niet goed.quote:Op maandag 8 februari 2016 12:07 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Dus zelfs dat is een gouden tip. Ik heb ze ook aan met uien snijden en knoflook pellen en zo. Anders stinken je handen, zelfs na 5 keer goed met zeep afwassen, er nog steeds naar.
Nooit geweten dat dat kon!quote:Op maandag 8 februari 2016 11:37 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Tip: knoflookteentjes zijn prima in te vriezen. Dan ben je van dat gezeur af met uitlopen.
Het is dan ook een beste laag kaas.quote:
Ja het is wel lekker, maar er mist nog ietsquote:Op maandag 8 februari 2016 12:43 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Het is dan ook een beste laag kaas.Lekkere schotel lijkt het me wel.
Met name door de geroosterde paprika.
Teentje knof. Misschien wat provencaalse kruiden?quote:Op maandag 8 februari 2016 12:44 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja het is wel lekker, maar er mist nog ietsga ik volgende keer even over denken
knof dacht ik ook aan, kruiden niet, die ratatouille proef je heel erg, hoeft ook geen zou bij dus,quote:Op maandag 8 februari 2016 12:45 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Teentje knof. Misschien wat provencaalse kruiden?
Dat experimenteren is leuk. Het komt steeds minder vaak voor dat je denkt van, nàh, da's niks.quote:Op maandag 8 februari 2016 12:47 schreef FANN het volgende:
[..]
knof dacht ik ook aan, kruiden niet, die ratatouille proef je heel erg, hoeft ook geen zou bij dus,
maar ik denk dat vooral die paprika's zo zout zijn, was gewoon even een test
Ik krijg er wel lol inquote:Op maandag 8 februari 2016 12:57 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dat experimenteren is leuk. Het komt steeds minder vaak voor dat je denkt van, nàh, da's niks.
Sja dit soort dingen ben ik ook dol op en nu snap ik ook meteen waarom de fysiotherapeut zo hard aan je poot trok.quote:Op maandag 8 februari 2016 13:08 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik krijg er wel lol in![]()
Ik heb hier een recept voor me liggen die ik uit een tijdschrift heb gescheurd (bij de fysio in de wachtkamer)
Italiaanse Aubergineschotel
4 pers.
2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
[spoiler]staat erachter maar ik denk dat het ook met gezeefde tomaten uit een pak kan...[/spoiler]
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.
Lekker met een frisse groene salade!
Die wil ik dus proberen
Dat ziet er lekker en kleurrijk uit! Totaal geen ervaring mee en lijkt me leuk om eens te doen.quote:Op maandag 8 februari 2016 13:37 schreef Mickeys het volgende:
Oeh... dit lijkt me wel wat voor in de zomer als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ
quote:Op maandag 8 februari 2016 13:37 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Sja dit soort dingen ben ik ook dol op en nu snap ik ook meteen waarom de fysiotherapeut zo hard aan je poot trok.
dit zie ik nu pas, nooit aan gedachtquote:Op maandag 8 februari 2016 13:33 schreef Vijzel het volgende:
FANN, eruit gescheurd?!? Jij boefje!
Daar maak je toch gewoon een foto van met je telefoon?
of hebben 40+ers geen camera in hun telefoon?![]()
en dit lust ik godverdorie ook welquote:Op maandag 8 februari 2016 16:39 schreef Soury het volgende:
Braziliaanse Kokoskip
Is nog niet klaar maar even de voorbereiding.
Zou dit een tijdje geleden al maken, maar het kwam er niet van, omdat ik steeds aardappels vergat.quote:Op woensdag 20 januari 2016 20:13 schreef Soury het volgende:
[ afbeelding ]
Ja ik weet het ziet er niet uit (er is ook geen kleur) maar oh oh wat was het lekker.![]()
Beetje jus erdoor, volgende keer meer appels,
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud
quote:Op maandag 8 februari 2016 16:39 schreef Soury het volgende:
Braziliaanse Kokoskip
Is nog niet klaar maar even de voorbereiding.
Ingrediënten :
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen cayennepeper
1 theelepel gemalen kurkuma (bij mijn turkse groetenboer was het met een c gespeld dus ik zocht me rot)
1 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
4 kipfilets
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 ui, fijngesneden
1 eetlepel verse gember, fijngesneden
2 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 tomaten, ontzaad en in stukjes (ik heb ze uit blik)
1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk
1 bosje verse koriander, fijngesneden
[ afbeelding ]
In een middelgrote kom wat olie, komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander mengen. Kip in stukken snijden, met zout en peper op smaak brengen . Ik heb het een tijdje laten marineren.
Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden
[ afbeelding ]
Kip bakken in wat olie, ik heb al wat geproefd en ik moet er echt vanaf blijven. Nu al lekker
Kip kan na gaar gebakken even aan de kant voor de rest (die volgt)
[ afbeelding ]
p.s. mooie kleur dankzij de (c) kurkuma
Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden
Ziet er super uit! Haal je alle kruiden bij de Turk vandaan?quote:Op maandag 8 februari 2016 16:39 schreef Soury het volgende:
Braziliaanse Kokoskip
Is nog niet klaar maar even de voorbereiding.
Ingrediënten :
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen cayennepeper
1 theelepel gemalen kurkuma (bij mijn turkse groetenboer was het met een c gespeld dus ik zocht me rot)
1 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
4 kipfilets
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 ui, fijngesneden
1 eetlepel verse gember, fijngesneden
2 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 tomaten, ontzaad en in stukjes (ik heb ze uit blik)
1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk
1 bosje verse koriander, fijngesneden
[ afbeelding ]
In een middelgrote kom wat olie, komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander mengen. Kip in stukken snijden, met zout en peper op smaak brengen . Ik heb het een tijdje laten marineren.
Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden
[ afbeelding ]
Kip bakken in wat olie, ik heb al wat geproefd en ik moet er echt vanaf blijven. Nu al lekker
Kip kan na gaar gebakken even aan de kant voor de rest (die volgt)
[ afbeelding ]
p.s. mooie kleur dankzij de (c) kurkuma
Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden
Wel raadplegen als je eigenlijk net gegeten hebt. Heb al zo vaak vroeger op de dag gegeten van eigenlijk de bedoeling was. Er staan echt veel te lekkere dingen hierquote:
Ja die hebben een muur vol staan. Bij appie hebben ze dat niet. Gelijk weer Rasel ha nout meegenomen die had ik bij mijn moeder achtergelaten. Dat is ook zo lekker op veel dingen.quote:Op maandag 8 februari 2016 17:02 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Ziet er super uit! Haal je alle kruiden bij de Turk vandaan?
[..]
Wel raadplegen als je eigenlijk net gegeten hebt. Heb al zo vaak vroeger op de dag gegeten van eigenlijk de bedoeling was. Er staan echt veel te lekkere dingen hier
Klopt ik wist even niet wat ik mee moest en kwam dit recept tegen (al heb ik het wel iets aangepast)quote:Op maandag 8 februari 2016 16:42 schreef MadMaster het volgende:
Ik spot kokosmelk van de Lidl.
Staat hier sinds afgelopen weekend ook op de plank...
Dit staat nu in de oven, ik heb alleen 1 aubergine gebruikt en ik heb er knoflook bijgedaanquote:Op maandag 8 februari 2016 13:08 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik krijg er wel lol in![]()
Ik heb hier een recept voor me liggen die ik uit een tijdschrift heb gescheurd (bij de fysio in de wachtkamer)
Italiaanse Aubergineschotel
4 pers.
2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
[spoiler]staat erachter maar ik denk dat het ook met gezeefde tomaten uit een pak kan...[/spoiler]
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.
Lekker met een frisse groene salade!
Die wil ik dus proberen
Dit recept zal er ook ooit van moeten komen. Straks zoek je je ongelukkig naar recepten als we een paar delen verder zijn.quote:
Ik had bij de Jumbo gekocht, maar ik weet niet welk merkquote:Op donderdag 11 februari 2016 21:15 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dit recept zal er ook ooit van moeten komen. Straks zoek je je ongelukkig naar recepten als we een paar delen verder zijn.![]()
Waar koop jij de mozzarella, FANN? Diverse soorten op en ik vond ze stuk voor stuk niet te eten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |