Ja het is wel lekker, maar er mist nog iets ga ik volgende keer even over denkenquote:Op maandag 8 februari 2016 12:43 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Het is dan ook een beste laag kaas. Lekkere schotel lijkt het me wel. Met name door de geroosterde paprika.
Teentje knof. Misschien wat provencaalse kruiden?quote:Op maandag 8 februari 2016 12:44 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja het is wel lekker, maar er mist nog iets ga ik volgende keer even over denken
knof dacht ik ook aan, kruiden niet, die ratatouille proef je heel erg, hoeft ook geen zou bij dus,quote:Op maandag 8 februari 2016 12:45 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Teentje knof. Misschien wat provencaalse kruiden?
Dat experimenteren is leuk. Het komt steeds minder vaak voor dat je denkt van, nąh, da's niks.quote:Op maandag 8 februari 2016 12:47 schreef FANN het volgende:
[..]
knof dacht ik ook aan, kruiden niet, die ratatouille proef je heel erg, hoeft ook geen zou bij dus,
maar ik denk dat vooral die paprika's zo zout zijn, was gewoon even een test
Ik krijg er wel lol inquote:Op maandag 8 februari 2016 12:57 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dat experimenteren is leuk. Het komt steeds minder vaak voor dat je denkt van, nąh, da's niks.
Sja dit soort dingen ben ik ook dol op en nu snap ik ook meteen waarom de fysiotherapeut zo hard aan je poot trok.quote:Op maandag 8 februari 2016 13:08 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik krijg er wel lol in
Ik heb hier een recept voor me liggen die ik uit een tijdschrift heb gescheurd (bij de fysio in de wachtkamer )
Italiaanse Aubergineschotel
4 pers.
2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
[spoiler]staat erachter maar ik denk dat het ook met gezeefde tomaten uit een pak kan...[/spoiler]
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.
Lekker met een frisse groene salade!
Die wil ik dus proberen
Dat ziet er lekker en kleurrijk uit! Totaal geen ervaring mee en lijkt me leuk om eens te doen.quote:Op maandag 8 februari 2016 13:37 schreef Mickeys het volgende:
Oeh... dit lijkt me wel wat voor in de zomer als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ
quote:Op maandag 8 februari 2016 13:37 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Sja dit soort dingen ben ik ook dol op en nu snap ik ook meteen waarom de fysiotherapeut zo hard aan je poot trok.
dit zie ik nu pas, nooit aan gedacht doe ik volgende keerquote:Op maandag 8 februari 2016 13:33 schreef Vijzel het volgende:
FANN, eruit gescheurd?!? Jij boefje!
Daar maak je toch gewoon een foto van met je telefoon?
of hebben 40+ers geen camera in hun telefoon?
en dit lust ik godverdorie ook welquote:Op maandag 8 februari 2016 16:39 schreef Soury het volgende:
Braziliaanse Kokoskip
Is nog niet klaar maar even de voorbereiding.
Zou dit een tijdje geleden al maken, maar het kwam er niet van, omdat ik steeds aardappels vergat. Omdat je zei dat je de volgende keer meer zure appels wil gebruiken, bedacht ik me dat het misschien wel met azijn kon ook.quote:Op woensdag 20 januari 2016 20:13 schreef Soury het volgende:
[ afbeelding ]
Ja ik weet het ziet er niet uit (er is ook geen kleur) maar oh oh wat was het lekker.
Beetje jus erdoor, volgende keer meer appels,
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud
Kan het hier nog net niet ruiken. Nou, nogmaals boodschappenlijst aanvullen.quote:Op maandag 8 februari 2016 16:39 schreef Soury het volgende:
Braziliaanse Kokoskip
Is nog niet klaar maar even de voorbereiding.
Ingrediėnten :
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen cayennepeper
1 theelepel gemalen kurkuma (bij mijn turkse groetenboer was het met een c gespeld dus ik zocht me rot)
1 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
4 kipfilets
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 ui, fijngesneden
1 eetlepel verse gember, fijngesneden
2 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 tomaten, ontzaad en in stukjes (ik heb ze uit blik)
1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk
1 bosje verse koriander, fijngesneden
[ afbeelding ]
In een middelgrote kom wat olie, komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander mengen. Kip in stukken snijden, met zout en peper op smaak brengen . Ik heb het een tijdje laten marineren.
Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden
[ afbeelding ]
Kip bakken in wat olie, ik heb al wat geproefd en ik moet er echt vanaf blijven. Nu al lekker
Kip kan na gaar gebakken even aan de kant voor de rest (die volgt)
[ afbeelding ]
p.s. mooie kleur dankzij de (c) kurkuma
Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden
Ziet er super uit! Haal je alle kruiden bij de Turk vandaan?quote:Op maandag 8 februari 2016 16:39 schreef Soury het volgende:
Braziliaanse Kokoskip
Is nog niet klaar maar even de voorbereiding.
Ingrediėnten :
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen cayennepeper
1 theelepel gemalen kurkuma (bij mijn turkse groetenboer was het met een c gespeld dus ik zocht me rot)
1 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
4 kipfilets
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 ui, fijngesneden
1 eetlepel verse gember, fijngesneden
2 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 tomaten, ontzaad en in stukjes (ik heb ze uit blik)
1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk
1 bosje verse koriander, fijngesneden
[ afbeelding ]
In een middelgrote kom wat olie, komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander mengen. Kip in stukken snijden, met zout en peper op smaak brengen . Ik heb het een tijdje laten marineren.
Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden
[ afbeelding ]
Kip bakken in wat olie, ik heb al wat geproefd en ik moet er echt vanaf blijven. Nu al lekker
Kip kan na gaar gebakken even aan de kant voor de rest (die volgt)
[ afbeelding ]
p.s. mooie kleur dankzij de (c) kurkuma
Ui knoflook gember en pepers in kleine stukjes snijden
Wel raadplegen als je eigenlijk net gegeten hebt. Heb al zo vaak vroeger op de dag gegeten van eigenlijk de bedoeling was. Er staan echt veel te lekkere dingen hierquote:
Ja die hebben een muur vol staan. Bij appie hebben ze dat niet. Gelijk weer Rasel ha nout meegenomen die had ik bij mijn moeder achtergelaten. Dat is ook zo lekker op veel dingen.quote:Op maandag 8 februari 2016 17:02 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Ziet er super uit! Haal je alle kruiden bij de Turk vandaan?
[..]
Wel raadplegen als je eigenlijk net gegeten hebt. Heb al zo vaak vroeger op de dag gegeten van eigenlijk de bedoeling was. Er staan echt veel te lekkere dingen hier
Klopt ik wist even niet wat ik mee moest en kwam dit recept tegen (al heb ik het wel iets aangepast)quote:Op maandag 8 februari 2016 16:42 schreef MadMaster het volgende:
Ik spot kokosmelk van de Lidl.
Staat hier sinds afgelopen weekend ook op de plank...
Dit staat nu in de oven, ik heb alleen 1 aubergine gebruikt en ik heb er knoflook bijgedaanquote:Op maandag 8 februari 2016 13:08 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik krijg er wel lol in
Ik heb hier een recept voor me liggen die ik uit een tijdschrift heb gescheurd (bij de fysio in de wachtkamer )
Italiaanse Aubergineschotel
4 pers.
2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
[spoiler]staat erachter maar ik denk dat het ook met gezeefde tomaten uit een pak kan...[/spoiler]
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.
Lekker met een frisse groene salade!
Die wil ik dus proberen
Dit recept zal er ook ooit van moeten komen. Straks zoek je je ongelukkig naar recepten als we een paar delen verder zijn.quote:
Ik had bij de Jumbo gekocht, maar ik weet niet welk merk moet ik even kijken of de verpakking nog te vinden is, heb ik al weggegooid natuurlijk, die spaar ik nietquote:Op donderdag 11 februari 2016 21:15 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dit recept zal er ook ooit van moeten komen. Straks zoek je je ongelukkig naar recepten als we een paar delen verder zijn.
Waar koop jij de mozzarella, FANN? Diverse soorten op en ik vond ze stuk voor stuk niet te eten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |