Dankjewel! Dan zal ik het nog eens proberen. Vond het net kauwgom en vrij smakeloos.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:17 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik had bij de Jumbo gekocht, maar ik weet niet welk merkmoet ik even kijken of de verpakking nog te vinden is, heb ik al weggegooid natuurlijk, die spaar ik niet
de verpakking is te vies om het uit de prullenbak te halen, maar het is deze![]()
[ afbeelding ]
Mozarella zit niet zo veel smaak aan, vind ik ook hoorquote:Op donderdag 11 februari 2016 21:20 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dankjewel! Dan zal ik het nog eens proberen. Vond het net kauwgom en vrij smakeloos.
Weet je wat, dan alleen Parmezaan. Sorry voor het voor niets op moeten zoeken.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:22 schreef FANN het volgende:
[..]
Mozarella zit niet zo veel smaak aan, vind ik ook hoor, maar er zat ook een hele zak Parmezaanse kaas overheen
met de Italiaanse weken (en de feestdagen) heeft de Lidl emmertjes met heerlijke buffelmozzarella, zo zacht, romig en brokkelig, niks kauwgomachtigs aan. De Aldi heeft sinds kort standaard buffelmozzarella in het assortiment, die ga ik binnenkort testen.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:20 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dankjewel! Dan zal ik het nog eens proberen. Vond het net kauwgom en vrij smakeloos.
quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:23 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Weet je wat, dan alleen Parmezaan. Sorry voor het voor niets op moeten zoeken.![]()
Koop dan eens de echte echte bij een kaasboer of traitteur, vers uit een bad vocht.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:22 schreef FANN het volgende:
[..]
Mozarella zit niet zo veel smaak aan, vind ik ook hoor, maar er zat ook een hele zak Parmezaanse kaas overheen
ah kijk goeie tip ik heb alleen geen Lidl of Aldi in de buurtquote:Op donderdag 11 februari 2016 21:24 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
met de Italiaanse weken (en de feestdagen) heeft de Lidl emmertjes met heerlijke buffelmozzarella, zo zacht, romig en brokkelig, niks kauwgomachtigs aan. De Aldi heeft sinds kort standaard buffelmozzarella in het assortiment, die ga ik binnenkort testen.
Hmm, dan moet dat het inderdaad zijn, want anders zou niemand het kopen.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:24 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Koop dan eens de echte echte bij een kaasboer of traitteur, vers uit een bad vocht.
Dan proef je het verschil wel met die dingen uit die zaljes (die ik trouwens ook wel eet)...
ja MM soms moet ik het met de dingen doen die ik hier in de buurt kan kopenquote:Op donderdag 11 februari 2016 21:24 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Koop dan eens de echte echte bij een kaasboer of traitteur, vers uit een bad vocht.
Dan proef je het verschil wel met die dingen uit die zaljes (die ik trouwens ook wel eet)...
Thanks, dan hou ik dat even in de gaten en koop ik 2 verschillende soorten, om meteen het verschil te kunnen proeven.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:24 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
met de Italiaanse weken (en de feestdagen) heeft de Lidl emmertjes met heerlijke buffelmozzarella, zo zacht, romig en brokkelig, niks kauwgomachtigs aan. De Aldi heeft sinds kort standaard buffelmozzarella in het assortiment, die ga ik binnenkort testen.
Goede mozzarella moet een kruimige structuur hebben en niet zo glad zijn als die dingen uit die zakjes.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:26 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Hmm, dan moet dat het inderdaad zijn, want anders zou niemand het kopen.
Heb je geen markt in de buurt met een goede kaasboer?quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:26 schreef FANN het volgende:
[..]
ja MM soms moet ik het met de dingen doen die ik hier in de buurt kan kopen
Er zit een markt hier niet al te ver vandaan, ik geloof 3 dagen per week, géén idee hoe de Mozarella daar is, als die het al heeft... niet veel bijzonders dat kraampje hoor...quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:32 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Heb je geen markt in de buurt met een goede kaasboer?
Geitenkaas-achtige structuur.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:32 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Goede mozzarella moet een kruimige structuur hebben en niet zo glad zijn als die dingen uit die zakjes.
Die zijn wel van buffelmelk gemaakt, maar machinaal in een fabriek en de luchtige structuur is vaak ver te zoeken.
Mozzarella moet er ongeveer zo uitzien als je 'm door snijdt:
[ afbeelding ]
Ja, maar dan vochtiger.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:34 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Geitenkaas-achtige structuur.
Daarom, een goede kaasboer.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:33 schreef FANN het volgende:
[..]
Er zit een markt hier niet al te ver vandaan, ik geloof 3 dagen per week, géén idee hoe de Mozarella daar is, als die het al heeft... niet veel bijzonders dat kraampje hoor...
Ik ken ook wel een goeie kaasboer hoor, zit ergens in een ander winkelcentrum, als ik daarquote:Op donderdag 11 februari 2016 21:37 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Daarom, een goede kaasboer.
Ik haal het altijd, naast die zakjes in de supermarkt, in de Scheldestraat bij Feduzzi.
http://www.feduzzi.nl/
Wel iets duurder dan die zakjes, maar soms mag dat wel...
Verdulleme, dat ziet er goed uit, MM.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ja, maar dan vochtiger.
Andere tip qua kaas voor salades e.d.: Egmondse bollen...![]()
[ afbeelding ]
Een vriend van mij is bedrijfsleider daar (is een sociale werkplaats) en die bollen zijn extreem lekker.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:40 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Verdulleme, dat ziet er goed uit, MM.
ah, da's van de stichting waar ik wil solliciteren voor de flexpool na mijn verhuizingquote:Op donderdag 11 februari 2016 21:43 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Een vriend van mij is bedrijfsleider daar (is een sociale werkplaats) en die bollen zijn extreem lekker.
Ze zijn alleen daar verkrijgbaar en worden veel in de horeca door toprestaurants gebruikt.
De productie capaciteit wordt binnenkort verdubbeld...
www.klompenhoeve.nl
Op de boerderie?quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:51 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
ah, da's van de stichting waar ik wil solliciteren voor de flexpool na mijn verhuizing
Is een leuke toko, met winkeltje en ladingen beesten.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:54 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
lijkt me ook leuk, ze zijn onderdeel van Reigersdaal
Alles ziet er lekker uit daar! Het zal wel behoorlijk aan de prijs zijn, maar dan krijg je tenminste waar voor je geld.quote:Op donderdag 11 februari 2016 21:43 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Een vriend van mij is bedrijfsleider daar (is een sociale werkplaats) en die bollen zijn extreem lekker.
Ze zijn alleen daar verkrijgbaar en worden veel in de horeca door toprestaurants gebruikt.
De productie capaciteit wordt binnenkort verdubbeld...
www.klompenhoeve.nl
Bitterballen recept.....quote:De bedoeling is dus, dat er tips en recepten gepost worden, die makkelijk, snel én lekker zijn.
Mag ook gezond zijn, maar hoeft zéker niet, want we zijn toch al oud.
We hebben wel iets anders te doen dan urenlang in de keuken staan om dingen te maken die anderen dan weer binnen 5 minuten naar binnen schoffelen. Of die kruiswoordpuzzels niet af moeten, of de geraniums zichzelf water geven, nee toch.
Ik heb net de bitternallen op, dus ik hoef even geen cavia.. Maar we zijn benieuwd naar het receptquote:Op zaterdag 20 februari 2016 02:10 schreef MaryMouse het volgende:
TVP, morgen of zo bitterballen recept posten.
recept voor banketbakkersroom in de OP
Oh, ik heb wel het recept voor Peruviaanse Cavia
Het echte recept komt nog wel, maar kost iets meer tijd om voor te bereidenquote:Op zaterdag 20 februari 2016 02:17 schreef chufi het volgende:
[..]
Ik heb net de bitternallen op, dus ik hoef even geen cavia.. Maar we zijn benieuwd naar het recept
Edit: je bent sneller dan verwacht
quote:Op zaterdag 20 februari 2016 02:10 schreef MaryMouse het volgende:
TVP, morgen of zo bitterballen recept posten.
recept voor banketbakkersroom in de OP
Oh, ik heb wel het recept voor Peruviaanse Cavia
Zonder pakje of zakje dusquote:Op zaterdag 20 februari 2016 02:19 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Het echte recept komt nog wel, maar kost iets meer tijd om voor te bereiden
Het gelatineblaadje komt uit een zakje, de rest niet echt (ok, peperkorrels, zout, roomboter en zo zitten ook in zakjes/pakjes)quote:
Ok dat magquote:Op zaterdag 20 februari 2016 02:28 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Het gelatineblaadje komt uit een zakje, de rest niet echt (ok, peperkorrels, zout, roomboter en zo zitten ook in zakjes/pakjes)
quote:Op zaterdag 20 februari 2016 03:12 schreef chufi het volgende:
Best wel veel werk. Maar kroketten kun je er ook van maken neem ik aan
Heb je niet gelijk een hele staaf zou ik maar zeggen.. Iets doseerbaarderquote:Op zaterdag 20 februari 2016 03:13 schreef MaryMouse het volgende:
[..]dan geen balletjes van maken maar worstjes van de ragout
Ik vind bitterballen alleen net even wat lekkerder
Ik zit mij nu te bedenken.... Die blikjes kant-en-klare ragout, die je bij de super kunt kopen (en die ik per definitie te zout vind, maar dat terzijde), ik denk dat je die ook best kunt gebruiken om zelf bitterballen of kroketten mee te makenquote:Op zaterdag 20 februari 2016 03:15 schreef chufi het volgende:
[..]
Heb je niet gelijk een hele staaf zou ik maar zeggen.. Iets doseerbaarder
Mijn moeder maakte vroeger ooit kroketten.. Waarvan en hoe ... geen idee.. ze was au-pair in Frankrijk geweest,,, Of het er iets mee van doen heeft weet ik niet.. Maar goed wie weet ga ik het ooit proberen..quote:Op zaterdag 20 februari 2016 03:17 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Ik zit mij nu te bedenken.... Die blikjes kant-en-klare ragout, die je bij de super kunt kopen (en die ik per definitie te zout vind, maar dat terzijde), ik denk dat je die ook best kunt gebruiken om zelf bitterballen of kroketten mee te maken
quote:Op zaterdag 20 februari 2016 03:21 schreef chufi het volgende:
[..]
Mijn moeder maakte vroeger ooit kroketten.. Waarvan en hoe ... geen idee.. ze was au-pair in Frankrijk geweest,,, Of het er iets mee van doen heeft weet ik niet.. Maar goed wie weet ga ik het ooit proberen..
Bedankt muis, dat ik 's morgens vroeg zit te kwijlen.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 03:05 schreef MaryMouse het volgende:
Bitterballen maken is eigenlijk wel een 40+ bezigheid want stapjes en je kan het even een paar uurtjes vergeten
Ik vind het een prachtig verslagquote:Op zaterdag 20 februari 2016 03:05 schreef MaryMouse het volgende:
Bitterballen maken is eigenlijk wel een 40+ bezigheid want stapjes en je kan het even een paar uurtjes vergeten
1) de basis
400 g mager kalfsvlees (kalfslapjes bijv.)
650 ml water
1 tl gekneusde peperkorrels
1 tl zout
Bouquet garni (Ui in schijfjes, wortel in stukjes, stuk prei in ringetjes, en wat peterselie in een zakdoek of zakje binden)
Vlees met zout en peperkorrels in een pan met koud water doen en op het vuur (of electra) zetten. Aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur lager zetten, met een schuimspaan het schuim eraf scheppen. Zakje met bouquet garni in de pan bij het vlees doen.'Tegen de kook aanhouden' van het geheel, nog een half uurtje laten 'pruttelen' (pas op voor droogkoken! )
Pan van het vuur halen, geheel rustig laten afkoelen. Mag na afkoelen met pan en al best in de koelkast, morgen verder
2. de ballen
Snijd het kalfsvlees in kleine blokjes (max 5x5mm). Schep eventueel vet van de bouillon, zeef de bouillon door een kaasdoek of schone theedoek zodat je een heldere bouillon overhoudt.
80 gram roomboter
100 gram bloem
blaadje gelatine
50 ml slagroom
2 eidooiers
1 el zeer fijngehakte peterselie
mespunt nootmuskaat
zout & peper naar smaak
1 tl mosterd
Week de gelatine in koud water.
Smeld de boter in een pan met dikke bodem en laat deze bruisen, maar niet bruin worden en verbranden!. Roer met een lepel of garde de bloem erdoor en laat dit doorgaren tot het goudgeel of zo van kleur is, maar zeker niet bruin (of verbrand zwart). Als de massa loslaat van de bodem, beetje bij beetje de bouillon erdoor roeren (dus niet in een keer plens alles erbij). Beetje bouillon toevoegen, als het een mooie gelijkmatige massa is, volgende plens bouillon erbij.
Deze roux rustig aan op middelpit gaar laten worden, minuutje of 3. Proef ! Ongare bloem smaakt
Als de roux mooi glanst en niet meer melig smaakt is ie goed
Knijp de gelatine uit en roer door de roux. Dan de slagroom, eidooiers, peterselie, nootmuskaat, mosterd en zout en peper doorroeren.
Roer de blokjes vlees erdoor. De ragout is nu klaar (en weer opgewarmd ook lekker met een stokbroodje). Laat afkoelen in de koelkast.
3. de cruciale 'gaat ie lekken of niet' stap
bloem
2 eiwitten losgeklopt
paneermeel
Klop de eiwitten los, maar niet 'op geklopt', dus nog wel tegen het vloeibare aan.
Pak een ijsbolletjes tang, of twee lepels, of gewoon je twee handen. Haal de ragout uit de koelkast en maak er gelijke bolletjes van.
Rol de bolletjes door de bloem en zorg dat de bloem ook echt overal zit. Overtollige bloem afkloppen. (dit voorkomt straks het 'lekken' van de bitterballen)
Haal de bebloemde bolletjes door de losgeklopte eiwitten.
Dan ruim door de paneermeel halen voor zijn krokante jasje
3 dagen in de koelkast te bewaren en ongeveer 2 maanden in de vriezer.
4. het bakken
Frituurpan met frituurvet of -olie
180 graden verwarmen.
Ongeveer 3 minuutjes in de olie als ze uit de koelkast komen, 5 minuutjes als ze uit de vriezer komen.
Succes![]()
Ow, en lekker met mosterd (en kaas!)
Zoals gezegd heb ik het vandaag afgemaakt, maar was zo stom om de eiwitten bij de roux te flikkeren, met als gevolg dat natuurlijk de boel veel te dun werd.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 03:08 schreef MaryMouse het volgende:
TLDR
Verkorte versie: Koop een pakkie bitterballen bij de Super, gooi ze in het frituurvet van 180graden, en bam! 5 minuten later![]()
Nog steeds lekker met mosterd
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud
quote:Op donderdag 10 maart 2016 22:26 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Zoals gezegd heb ik het vandaag afgemaakt, maar was zo stom om de eiwitten bij de roux te flikkeren, met als gevolg dat natuurlijk de boel veel te dun werd.Drie gelatineblaadjes toevoegen aan de wederom opgewarmde roux bleek een goede oplossing te zijn en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit zulke lekkere bitterballen heb gegeten.
Echt fantastisch en niet lek te krijgen!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Goed opgelost met de gelatine. Ziet er
uit.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
quote:Op donderdag 10 maart 2016 22:26 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Zoals gezegd heb ik het vandaag afgemaakt, maar was zo stom om de eiwitten bij de roux te flikkeren, met als gevolg dat natuurlijk de boel veel te dun werd.Drie gelatineblaadjes toevoegen aan de wederom opgewarmde roux bleek een goede oplossing te zijn en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit zulke lekkere bitterballen heb gegeten.
Echt fantastisch en niet lek te krijgen!
Je hebt het gewoon gedáánSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.ik doe het je niet na
![]()
quote:Op zaterdag 12 maart 2016 22:38 schreef FANN het volgende:
[..]
Je hebt het gewoon gedáánik doe het je niet na
Een pakje kopen is wel makkelijkerquote:Op zaterdag 12 maart 2016 22:44 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..], maar qua werk viel het toch vies tegen hoor, kolere.
En een bérg dat je er van kan maken.
Ja, het is een fantastisch recept en die fout maak ik natuurlijk ook nooit meer.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 22:49 schreef FANN het volgende:
[..]
Een pakje kopen is wel makkelijkermaar dit zal ongetwijfeld lekkerder zijn
![]()
Toch knap gedaan van je
Het was een welverdiend compliment, beste zwagerquote:Op zaterdag 12 maart 2016 22:51 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Ja, het is een fantastisch recept en die fout maak ik natuurlijk ook nooit meer.
Dankjewel, schoonzussie.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Aldus de jongere oudere van het stel
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
Receptje komt van een Egyptenaar. Dus volg ik zijn aanwijzingen. Alleen had ik geen munt deze keerquote:Op dinsdag 22 maart 2016 20:43 schreef MaryMouse het volgende:
Waarom (als je het toch in alufolie verpakt) onder de grill en niet op bijv. 180graden gewoon in een (afgedekte) ovenschaal?
quote:Op dinsdag 22 maart 2016 20:33 schreef knokkels het volgende:
Een of ander Egyptisch gehaktgerecht.
Oven op grillstand, full blast!
200 gram rundergehakt
peper, zout, veel teentjes knoflook, fijn gesneden. komijnpoeder erbij zodat je het goed ruikt, gedroogde munt erbij (als tegenwicht voor de komijnpoeder, chilipoeder. Uitje snipperen en die er ook bij. flink stuk aluminiumfolie en uiteinden omvouwen. gehakt met bovenstaande ingrediënten erin, half dichtvouwen , olijfolie erin en dichtvouwen als een toffeewrapper. Onder de grill, on full blast in de oven voor een uurtje (in een ovenschaal van metaal deed ik hem, dan lekt het vocht er niet te erg uit).
En dan krijg je een ÜBERlekkere bonk vlees waar je een tijdje mee bezig bent.Klinkt heul best en makkelijk te maken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Aldus de jongere oudere van het stel
L2B's Mixcloud
ohhhhhhhhhhh........ daar krijg je mij wel buiten westen meequote:Op zaterdag 2 april 2016 21:19 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Koffielikeur van koffiebonen:
(mijn zus gebruikte 175 gr bruine suiker en 125 gram koffiebonen in het onderstaande recept. Is érg lekker!)
Ingrediënten
100 gr. koffiebonen (mokka)
0,5 liter jonge jenever of rum
125 gr kandijsuiker
125 gr bruine suiker
32 gram vanillesuiker of 4 zakjes vanillesuiker
Bereidingswijze
1 Eerst doe je een scheutje water in een warme pan. Je giet hier dan ongeveer 250 gr suiker bij. Dit kan bruine suiker zijn voor een iets diepere smaak, of gewone suiker. In dit recept wordt fijne bruine kandij gebruikt.
2 Ook doe je er 4 zakjes vanillesuiker bij. Laat alles nu rustig oplossen, pas wel op want je kunt je lelijk branden aan de hoge temperatuur van gesmolten suiker.
3 Als het bijna opgelost is zet je het vuur uit en laat je het nog even iets langer afkoelen.
4 Giet dan de koffiebonen erbij
(100 gr biologische mokka koffiebonen, dit geeft een geweldig aroma mee.)
5 Schep alles goed door elkaar en de warmte zorgt er voor dat de geur en smaken van de koffiebonen vrij komen.
6 Schep alles in een glazen pot en giet hier 0,5 liter jonge jenever bij en roer alles goed door.
7 Sluit de pot goed en zet deze voor 6 weken weg, het liefst op een iets donkerdere plek.
Vergeet niet regelmatig de pot te schudden tijdens de 6 weken.
Recept 2
1.Tia Maria
Het recept van de afterdinner likeur Tia Maria stamt al uit de 17e eeuw. Deze oorspronkelijke Jamaicaanse likeur wordt gemaakt op basis van rum, Jamaica Blue Mountain koffiebonen, vanille en suiker. Het alcoholpercentage bedraagt 20%. De smaak is koffieachtig met chocolade en kan puur of met ijs worden gedronken.
Zelf Tia Maria maken:
Recept
1 liter jonge jenever (of half jenever, half rum)
1 pond bruine kandij suiker
50 gr vanille suiker
160 (= 24gr) koffiebonen
Weckfles van 2 liter, goed schoon gemaakt met soda.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de Weckfles, schud dit goed door elkaar en laat het 7 weken in het donker staan. 2 x per week om schudden.
Zeven en overgieten in een schone fles.
Recept 3
Hele sterke koffie
300 gram donkerbruine basterdsuiker
halve liter rum of jenever
30 gram vanillesuiker
Hele sterke koffie zetten van een beetje water, of sterke oploskoffie maken. Ik heb espresso met de Bialetti gezet en daar ook nog drie grote eetlepels oploskoffie aan toegevoegd. Suiker met klein beetje water smelten, blijven roeren, en in laten koken tot het wat stroperig begint te worden. Af laten koelen. Koffie erbij gieten, doorroeren, en de alcohol erbij gieten.
quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:24 schreef FANN het volgende:
[..]
ohhhhhhhhhhh........ daar krijg je mij wel buiten westen mee
Héél lekker en het kost nagenoeg niets in vergelijking met één of andere merkfles. Moet je zien wat Tia Maria vandaag de dag kost.quote:
Ik heb géén ideequote:Op zaterdag 2 april 2016 21:26 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Héél lekker en het kost nagenoeg niets in vergelijking met één of andere merkfles. Moet je zien wat Tia Maria vandaag de dag kost.
Nu kan je het zelf maken voor weinig en jezelf onder de tafel zuipen.quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:27 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik heb géén ideemaar zal wel duur zijn.....
ik koop dat soort dingen ook nooit
Ik kan hier wel gaan zeggen dat ik dat ga doen, maar ik weet nu al dat ik het nooit ga doenquote:Op zaterdag 2 april 2016 21:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Nu kan je het zelf maken voor weinig en jezelf onder de tafel zuipen.
Is een werkie van niets joh!quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:30 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik kan hier wel gaan zeggen dat ik dat ga doen, maar ik weet nu al dat ik het nooit ga doen![]()
ben ik te lui voor![]()
als ik uit eten ben neem ik wel eens een likeurtje bij mijn koffie, that's is, blijft het speciaal ook
als ik een liter van dat spul in huis heb gaat het nooit meer goedkomen met mijquote:Op zaterdag 2 april 2016 21:31 schreef chufi het volgende:
Je bent wel een liter rum of jenever kwijt das toch minstens al een tientje...
Niet alles in 1 keer opdrinken kan helpen...quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:32 schreef FANN het volgende:
[..]
als ik een liter van dat spul in huis heb gaat het nooit meer goedkomen met mij
Mijn rem is altijd zoek bij dit soort drankjesquote:Op zaterdag 2 april 2016 21:33 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Niet alles in 1 keer opdrinken kan helpen...
Spotgoedkoop toch!quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:31 schreef chufi het volgende:
Je bent wel een liter rum of jenever kwijt das toch minstens al een tientje...
Nee maar voor 5 Euro heb je goedkope Baileys kopie.. Maar 13.50 70cl Tia Mariaquote:Op zaterdag 2 april 2016 21:35 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Spotgoedkoop toch!Daar kan je echt geen merk likeur voor kopen.
Mjah, die nepzooi vind ik altijd chemisch smaken.quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:40 schreef chufi het volgende:
[..]
Nee maar voor 5 Euro heb je goedkope Baileys kopie.. Maar 13.50 70cl Tia Maria
quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:44 schreef MadMaster het volgende:
Chocomel kost maar ¤ 1,89, mits in de aanbieding...
Spiritus is zelfs nog goedkoper dan chocomel.quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:45 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Mjah, die nepzooi vind ik altijd chemisch smaken.
Nou, je zóu de spiritus kunnen destilleren. *boodschappenlijst aan gaat vullen.quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:46 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Spiritus is zelfs nog goedkoper dan chocomel.
Als je die 2 nou mixt...
Dat is niet goedkoop, energiekosten zijn flink dan...quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:48 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Nou, je zóu de spiritus kunnen destilleren. *boodschappenlijst aan gaat vullen.
die is écht goor hoorquote:Op zaterdag 2 april 2016 21:40 schreef chufi het volgende:
[..]
Nee maar voor 5 Euro heb je goedkope Baileys kopie..
Snoeihout en dan buiten via de kachel die van een wasmachinetrommel is gemaakt, plus een speciekuip met vijverpompje. Redneck manier, maar het werkt prima.quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:49 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Dat is niet goedkoop, energiekosten zijn flink dan...
scheut rum erin en klaar is Klaraquote:Op zaterdag 2 april 2016 21:46 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Spiritus is zelfs nog goedkoper dan chocomel.
Als je die 2 nou mixt...
die gaat er bij legge.........quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:53 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Klaar met kijken is Klara dan waarschijnlijk.
Als je spiritus wegklept ben je binnen de kortste keren blind. Nog iets meer en dan is het héél lang donker ja.quote:
Ongetwijfeld, maar dat allemaal voor een druppie sterke drank?quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:52 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Snoeihout en dan buiten via de kachel die van een wasmachinetrommel is gemaakt, plus een speciekuip met vijverpompje. Redneck manier, maar het werkt prima.
serieus?quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:55 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Als je spiritus wegklept ben je binnen de kortste keren blind. Nog iets meer en dan is het héél lang donker ja.
Je moet het inderdaad als hobby zien, want zoden aan de dijk zetten doet het absoluut niet nee.quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:56 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ongetwijfeld, maar dat allemaal voor een druppie sterke drank?
Succes!
Een vriend van mij is in Deventer een gin stokerij begonnen, Wagging Finger.quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:57 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Je moet het inderdaad als hobby zien, want zoden aan de dijk zetten doet het absoluut niet nee.
quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:57 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ja, 's winters als het vriest of op de ski piste...
Leuk! Hier iemand in de familie die binnenkort jenever gaat stoken van een oeroud recept. Weliswaar iets aangepast aan de smaak van tegenwoordig, maar toch. Dat moet dan in exclusieve kerstpakketten en dergelijke terecht komen. Gaat ie bij die jongens van Wispe bier doen.quote:Op zaterdag 2 april 2016 21:58 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Een vriend van mij is in Deventer een gin stokerij begonnen, Wagging Finger.
Ben benieuwd of hij het van de grond krijgt, de eerste distillaten zijn gemaakt...
Drank maken/stoken is weer helemaal hip.quote:Op zaterdag 2 april 2016 22:01 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Leuk! Hier iemand in de familie die binnenkort jenever gaat stoken van een oeroud recept. Weliswaar iets aangepast aan de smaak van tegenwoordig, maar toch. Dat moet dan in exclusieve kerstpakketten en dergelijke terecht komen. Gaat ie bij die jongens van Wispe bier doen.
Heb je al gedronken van die gin trouwens?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |