abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_159846230
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:17 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik had bij de Jumbo gekocht, maar ik weet niet welk merk :o moet ik even kijken of de verpakking nog te vinden is, heb ik al weggegooid natuurlijk, die spaar ik niet :+

de verpakking is te vies om het uit de prullenbak te halen, maar het is deze :P

[ afbeelding ]
Dankjewel! Dan zal ik het nog eens proberen. Vond het net kauwgom en vrij smakeloos.
L2B's Mixcloud
pi_159846290
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:20 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Dankjewel! Dan zal ik het nog eens proberen. Vond het net kauwgom en vrij smakeloos.
Mozarella zit niet zo veel smaak aan, vind ik ook hoor :Y , maar er zat ook een hele zak Parmezaanse kaas overheen :P
pi_159846335
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:22 schreef FANN het volgende:

[..]

Mozarella zit niet zo veel smaak aan, vind ik ook hoor :Y , maar er zat ook een hele zak Parmezaanse kaas overheen :P
Weet je wat, dan alleen Parmezaan. Sorry voor het voor niets op moeten zoeken. :D _O-
L2B's Mixcloud
pi_159846380
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:20 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Dankjewel! Dan zal ik het nog eens proberen. Vond het net kauwgom en vrij smakeloos.
met de Italiaanse weken (en de feestdagen) heeft de Lidl emmertjes met heerlijke buffelmozzarella, zo zacht, romig en brokkelig, niks kauwgomachtigs aan. De Aldi heeft sinds kort standaard buffelmozzarella in het assortiment, die ga ik binnenkort testen.
pi_159846382
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:23 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Weet je wat, dan alleen Parmezaan. Sorry voor het voor niets op moeten zoeken. :D _O-
:D geeft niet :P

als je wil kan je het ook met andere soorten kaas doen denk ik hoor :Y ..... dit was de eerste keer
volgende keer ga ik ook het één en ander veranderen :+
  donderdag 11 februari 2016 @ 21:24:56 #206
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_159846393
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:22 schreef FANN het volgende:

[..]

Mozarella zit niet zo veel smaak aan, vind ik ook hoor :Y , maar er zat ook een hele zak Parmezaanse kaas overheen :P
Koop dan eens de echte echte bij een kaasboer of traitteur, vers uit een bad vocht.
Dan proef je het verschil wel met die dingen uit die zaljes (die ik trouwens ook wel eet)...
pi_159846416
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:24 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

met de Italiaanse weken (en de feestdagen) heeft de Lidl emmertjes met heerlijke buffelmozzarella, zo zacht, romig en brokkelig, niks kauwgomachtigs aan. De Aldi heeft sinds kort standaard buffelmozzarella in het assortiment, die ga ik binnenkort testen.
ah kijk goeie tip ik heb alleen geen Lidl of Aldi in de buurt :D
pi_159846458
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:24 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Koop dan eens de echte echte bij een kaasboer of traitteur, vers uit een bad vocht.
Dan proef je het verschil wel met die dingen uit die zaljes (die ik trouwens ook wel eet)...
Hmm, dan moet dat het inderdaad zijn, want anders zou niemand het kopen.
L2B's Mixcloud
pi_159846471
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:24 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Koop dan eens de echte echte bij een kaasboer of traitteur, vers uit een bad vocht.
Dan proef je het verschil wel met die dingen uit die zaljes (die ik trouwens ook wel eet)...
ja MM soms moet ik het met de dingen doen die ik hier in de buurt kan kopen :@
pi_159846504
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:24 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

met de Italiaanse weken (en de feestdagen) heeft de Lidl emmertjes met heerlijke buffelmozzarella, zo zacht, romig en brokkelig, niks kauwgomachtigs aan. De Aldi heeft sinds kort standaard buffelmozzarella in het assortiment, die ga ik binnenkort testen.
Thanks, dan hou ik dat even in de gaten en koop ik 2 verschillende soorten, om meteen het verschil te kunnen proeven.
L2B's Mixcloud
  donderdag 11 februari 2016 @ 21:32:09 #211
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_159846708
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:26 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Hmm, dan moet dat het inderdaad zijn, want anders zou niemand het kopen.
Goede mozzarella moet een kruimige structuur hebben en niet zo glad zijn als die dingen uit die zakjes.
Die zijn wel van buffelmelk gemaakt, maar machinaal in een fabriek en de luchtige structuur is vaak ver te zoeken.
Mozzarella moet er ongeveer zo uitzien als je 'm door snijdt:

  donderdag 11 februari 2016 @ 21:32:35 #212
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_159846736
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:26 schreef FANN het volgende:

[..]

ja MM soms moet ik het met de dingen doen die ik hier in de buurt kan kopen :@
Heb je geen markt in de buurt met een goede kaasboer?
pi_159846795
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:32 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Heb je geen markt in de buurt met een goede kaasboer?
Er zit een markt hier niet al te ver vandaan, ik geloof 3 dagen per week, géén idee hoe de Mozarella daar is, als die het al heeft... niet veel bijzonders dat kraampje hoor...
pi_159846809
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:32 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Goede mozzarella moet een kruimige structuur hebben en niet zo glad zijn als die dingen uit die zakjes.
Die zijn wel van buffelmelk gemaakt, maar machinaal in een fabriek en de luchtige structuur is vaak ver te zoeken.
Mozzarella moet er ongeveer zo uitzien als je 'm door snijdt:

[ afbeelding ]
Geitenkaas-achtige structuur.
L2B's Mixcloud
  donderdag 11 februari 2016 @ 21:35:54 #215
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_159846882
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:34 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Geitenkaas-achtige structuur.
Ja, maar dan vochtiger.

Andere tip qua kaas voor salades e.d.: Egmondse bollen... :9~

  donderdag 11 februari 2016 @ 21:37:13 #216
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_159846933
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:33 schreef FANN het volgende:

[..]

Er zit een markt hier niet al te ver vandaan, ik geloof 3 dagen per week, géén idee hoe de Mozarella daar is, als die het al heeft... niet veel bijzonders dat kraampje hoor...
Daarom, een goede kaasboer.
Ik haal het altijd, naast die zakjes in de supermarkt, in de Scheldestraat bij Feduzzi.

http://www.feduzzi.nl/

Wel iets duurder dan die zakjes, maar soms mag dat wel...
pi_159847003
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:37 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Daarom, een goede kaasboer.
Ik haal het altijd, naast die zakjes in de supermarkt, in de Scheldestraat bij Feduzzi.

http://www.feduzzi.nl/

Wel iets duurder dan die zakjes, maar soms mag dat wel...
Ik ken ook wel een goeie kaasboer hoor, zit ergens in een ander winkelcentrum, als ik daar
weer eens ben, moet wel met de auto namelijk :P dan neem ik wel een goeie mee, kan
ik het nogmaals proberen, die hebben we al vaker gehad voor op de Pizza :Y
pi_159847047
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:35 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Ja, maar dan vochtiger.

Andere tip qua kaas voor salades e.d.: Egmondse bollen... :9~

[ afbeelding ]
Verdulleme, dat ziet er goed uit, MM. :9
L2B's Mixcloud
pi_159847081
In de Gerard Doustraat (bij de Albert Cuyp) zit ook een fijne kaasboer, mijn beste vriendin woonde er eerder vlakbij, ideaal
  donderdag 11 februari 2016 @ 21:43:42 #220
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_159847175
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:40 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Verdulleme, dat ziet er goed uit, MM. :9
Een vriend van mij is bedrijfsleider daar (is een sociale werkplaats) en die bollen zijn extreem lekker.
Ze zijn alleen daar verkrijgbaar en worden veel in de horeca door toprestaurants gebruikt.
De productie capaciteit wordt binnenkort verdubbeld...

www.klompenhoeve.nl
pi_159847423
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:43 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Een vriend van mij is bedrijfsleider daar (is een sociale werkplaats) en die bollen zijn extreem lekker.
Ze zijn alleen daar verkrijgbaar en worden veel in de horeca door toprestaurants gebruikt.
De productie capaciteit wordt binnenkort verdubbeld...

www.klompenhoeve.nl
ah, da's van de stichting waar ik wil solliciteren voor de flexpool na mijn verhuizing
  donderdag 11 februari 2016 @ 21:53:02 #222
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_159847479
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:51 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

ah, da's van de stichting waar ik wil solliciteren voor de flexpool na mijn verhuizing
Op de boerderie?
pi_159847533
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:53 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Op de boerderie?
lijkt me ook leuk, ze zijn onderdeel van Reigersdaal
  donderdag 11 februari 2016 @ 21:56:16 #224
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_159847603
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:54 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

lijkt me ook leuk, ze zijn onderdeel van Reigersdaal
Is een leuke toko, met winkeltje en ladingen beesten.
Kom er regelmatig om kaas te halen...
pi_159848996
quote:
1s.gif Op donderdag 11 februari 2016 21:43 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Een vriend van mij is bedrijfsleider daar (is een sociale werkplaats) en die bollen zijn extreem lekker.
Ze zijn alleen daar verkrijgbaar en worden veel in de horeca door toprestaurants gebruikt.
De productie capaciteit wordt binnenkort verdubbeld...

www.klompenhoeve.nl
Alles ziet er lekker uit daar! Het zal wel behoorlijk aan de prijs zijn, maar dan krijg je tenminste waar voor je geld.
L2B's Mixcloud
pi_160026001
Pasta ala zalmanera

Nodig : Pasta (verse)
Gerookte zalm
Basillicum
Slagroom
2 eiren
parmasan
spinazie (zonder shit)



Pata koken en een papje maken van één ei en een dooier roeren met de kaas slagroom wat zout. Ik heb geen afmetingen ik doe het op de gok
In de pan gooien en roeren en de zalm erbij

Klaar, spinazie erbij kan je er ook door heen roeren. :Y)
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_160026097
jammie! :9~
...
  † In Memoriam † zaterdag 20 februari 2016 @ 02:10:22 #228
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160061399
TVP, morgen of zo bitterballen recept posten.

recept voor banketbakkersroom in de OP _O_

Oh, ik heb wel het recept voor Peruviaanse Cavia :)

You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  † In Memoriam † zaterdag 20 februari 2016 @ 02:17:07 #229
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160061529
Ow :D

quote:
De bedoeling is dus, dat er tips en recepten gepost worden, die makkelijk, snel én lekker zijn.
Mag ook gezond zijn, maar hoeft zéker niet, want we zijn toch al oud.

We hebben wel iets anders te doen dan urenlang in de keuken staan om dingen te maken die anderen dan weer binnen 5 minuten naar binnen schoffelen. Of die kruiswoordpuzzels niet af moeten, of de geraniums zichzelf water geven, nee toch. :{w
Bitterballen recept.....
Koop een pakkie kwekkeboom bitterballen, verhit de frituurpan tot 180graden. Flikker de bitterballen in het mandje, laat het mandje in het vet zakken. Zet de kookwekker op 5 minuten!
Als de kookwekker piept, mandje omhooghalen en de bitterballen laten uitlekken voor je ze serveert.
Lekker met mosterd :)
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  zaterdag 20 februari 2016 @ 02:17:19 #230
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_160061534
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 02:10 schreef MaryMouse het volgende:
TVP, morgen of zo bitterballen recept posten.

recept voor banketbakkersroom in de OP _O_

Oh, ik heb wel het recept voor Peruviaanse Cavia :)

Ik heb net de bitternallen op, dus ik hoef even geen cavia.. Maar we zijn benieuwd naar het recept
Edit: je bent sneller dan verwacht
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  † In Memoriam † zaterdag 20 februari 2016 @ 02:19:03 #231
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160061558
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 02:17 schreef chufi het volgende:

[..]

Ik heb net de bitternallen op, dus ik hoef even geen cavia.. Maar we zijn benieuwd naar het recept
Edit: je bent sneller dan verwacht
Het echte recept komt nog wel, maar kost iets meer tijd om voor te bereiden ;)
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_160061574
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 02:10 schreef MaryMouse het volgende:
TVP, morgen of zo bitterballen recept posten.

recept voor banketbakkersroom in de OP _O_

Oh, ik heb wel het recept voor Peruviaanse Cavia :)

^O^
  zaterdag 20 februari 2016 @ 02:26:10 #233
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_160061645
quote:
10s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 02:19 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Het echte recept komt nog wel, maar kost iets meer tijd om voor te bereiden ;)
Zonder pakje of zakje dus
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  † In Memoriam † zaterdag 20 februari 2016 @ 02:28:21 #234
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160061671
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 02:26 schreef chufi het volgende:

[..]

Zonder pakje of zakje dus
Het gelatineblaadje komt uit een zakje, de rest niet echt (ok, peperkorrels, zout, roomboter en zo zitten ook in zakjes/pakjes)
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  zaterdag 20 februari 2016 @ 02:29:01 #235
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_160061677
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 02:28 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Het gelatineblaadje komt uit een zakje, de rest niet echt (ok, peperkorrels, zout, roomboter en zo zitten ook in zakjes/pakjes)
Ok dat mag
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  † In Memoriam † zaterdag 20 februari 2016 @ 03:05:44 #236
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160061979
Bitterballen maken is eigenlijk wel een 40+ bezigheid want stapjes en je kan het even een paar uurtjes vergeten :)

1) de basis
400 g mager kalfsvlees (kalfslapjes bijv.)
650 ml water
1 tl gekneusde peperkorrels
1 tl zout
Bouquet garni (Ui in schijfjes, wortel in stukjes, stuk prei in ringetjes, en wat peterselie in een zakdoek of zakje binden)
Vlees met zout en peperkorrels in een pan met koud water doen en op het vuur (of electra) zetten. Aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur lager zetten, met een schuimspaan het schuim eraf scheppen. Zakje met bouquet garni in de pan bij het vlees doen.'Tegen de kook aanhouden' van het geheel, nog een half uurtje laten 'pruttelen' (pas op voor droogkoken! )
Pan van het vuur halen, geheel rustig laten afkoelen. Mag na afkoelen met pan en al best in de koelkast, morgen verder :)

2. de ballen

Snijd het kalfsvlees in kleine blokjes (max 5x5mm). Schep eventueel vet van de bouillon, zeef de bouillon door een kaasdoek of schone theedoek zodat je een heldere bouillon overhoudt.
80 gram roomboter
100 gram bloem
blaadje gelatine
50 ml slagroom
2 eidooiers
1 el zeer fijngehakte peterselie
mespunt nootmuskaat
zout & peper naar smaak
1 tl mosterd
Week de gelatine in koud water.
Smeld de boter in een pan met dikke bodem en laat deze bruisen, maar niet bruin worden en verbranden!. Roer met een lepel of garde de bloem erdoor en laat dit doorgaren tot het goudgeel of zo van kleur is, maar zeker niet bruin (of verbrand zwart). Als de massa loslaat van de bodem, beetje bij beetje de bouillon erdoor roeren (dus niet in een keer plens alles erbij :N ). Beetje bouillon toevoegen, als het een mooie gelijkmatige massa is, volgende plens bouillon erbij.
Deze roux rustig aan op middelpit gaar laten worden, minuutje of 3. Proef ! Ongare bloem smaakt :r
Als de roux mooi glanst en niet meer melig smaakt is ie goed :Y
Knijp de gelatine uit en roer door de roux. Dan de slagroom, eidooiers, peterselie, nootmuskaat, mosterd en zout en peper doorroeren.
Roer de blokjes vlees erdoor. De ragout is nu klaar (en weer opgewarmd ook lekker met een stokbroodje). Laat afkoelen in de koelkast.

3. de cruciale 'gaat ie lekken of niet' stap
bloem
2 eiwitten losgeklopt
paneermeel
Klop de eiwitten los, maar niet 'op geklopt', dus nog wel tegen het vloeibare aan.
Pak een ijsbolletjes tang, of twee lepels, of gewoon je twee handen. Haal de ragout uit de koelkast en maak er gelijke bolletjes van.
Rol de bolletjes door de bloem en zorg dat de bloem ook echt overal zit. Overtollige bloem afkloppen. (dit voorkomt straks het 'lekken' van de bitterballen)
Haal de bebloemde bolletjes door de losgeklopte eiwitten.
Dan ruim door de paneermeel halen voor zijn krokante jasje

3 dagen in de koelkast te bewaren en ongeveer 2 maanden in de vriezer.

4. het bakken
Frituurpan met frituurvet of -olie
180 graden verwarmen.
Ongeveer 3 minuutjes in de olie als ze uit de koelkast komen, 5 minuutjes als ze uit de vriezer komen.

Succes ^O^

Ow, en lekker met mosterd (en kaas!)

[ Bericht 0% gewijzigd door MaryMouse op 20-02-2016 03:10:46 ]
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  † In Memoriam † zaterdag 20 februari 2016 @ 03:08:52 #237
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160062000
TLDR

Verkorte versie: Koop een pakkie bitterballen bij de Super, gooi ze in het frituurvet van 180graden, en bam! 5 minuten later :9

Nog steeds lekker met mosterd :Y
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  zaterdag 20 februari 2016 @ 03:12:01 #238
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_160062022
Best wel veel werk. Maar kroketten kun je er ook van maken neem ik aan
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  † In Memoriam † zaterdag 20 februari 2016 @ 03:13:34 #239
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160062031
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 03:12 schreef chufi het volgende:
Best wel veel werk. Maar kroketten kun je er ook van maken neem ik aan
:Y dan geen balletjes van maken maar worstjes van de ragout :)
Ik vind bitterballen alleen net even wat lekkerder :@
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  zaterdag 20 februari 2016 @ 03:15:04 #240
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_160062041
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 03:13 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

:Y dan geen balletjes van maken maar worstjes van de ragout :)
Ik vind bitterballen alleen net even wat lekkerder :@
Heb je niet gelijk een hele staaf zou ik maar zeggen.. Iets doseerbaarder
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  † In Memoriam † zaterdag 20 februari 2016 @ 03:17:32 #241
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160062055
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 03:15 schreef chufi het volgende:

[..]

Heb je niet gelijk een hele staaf zou ik maar zeggen.. Iets doseerbaarder
Ik zit mij nu te bedenken.... Die blikjes kant-en-klare ragout, die je bij de super kunt kopen (en die ik per definitie te zout vind, maar dat terzijde), ik denk dat je die ook best kunt gebruiken om zelf bitterballen of kroketten mee te maken :Y
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  zaterdag 20 februari 2016 @ 03:21:33 #242
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_160062078
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 03:17 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Ik zit mij nu te bedenken.... Die blikjes kant-en-klare ragout, die je bij de super kunt kopen (en die ik per definitie te zout vind, maar dat terzijde), ik denk dat je die ook best kunt gebruiken om zelf bitterballen of kroketten mee te maken :Y
Mijn moeder maakte vroeger ooit kroketten.. Waarvan en hoe ... geen idee.. ze was au-pair in Frankrijk geweest,,, Of het er iets mee van doen heeft weet ik niet.. Maar goed wie weet ga ik het ooit proberen..
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  † In Memoriam † zaterdag 20 februari 2016 @ 03:23:40 #243
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160062090
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 03:21 schreef chufi het volgende:

[..]

Mijn moeder maakte vroeger ooit kroketten.. Waarvan en hoe ... geen idee.. ze was au-pair in Frankrijk geweest,,, Of het er iets mee van doen heeft weet ik niet.. Maar goed wie weet ga ik het ooit proberen..
:Y bitterballen en croquetten mogen dan wel heel nederlands nu zijn, de basis is echt gelegd door Auguste Escoffier, eigenlijk was wat wij nu een 'vette hap' noemen, 130 jaar geleden Haute Cuisine :D
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_160062825
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 03:05 schreef MaryMouse het volgende:
Bitterballen maken is eigenlijk wel een 40+ bezigheid want stapjes en je kan het even een paar uurtjes vergeten :)

Bedankt muis, dat ik 's morgens vroeg zit te kwijlen. o|O

Binnenkort jarig en mijn vader drie dagen later. Dat vieren we altijd in 1x en dan komt dit mooi op tafel te staan. _O_
L2B's Mixcloud
pi_160064556
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 03:05 schreef MaryMouse het volgende:
Bitterballen maken is eigenlijk wel een 40+ bezigheid want stapjes en je kan het even een paar uurtjes vergeten :)

1) de basis
400 g mager kalfsvlees (kalfslapjes bijv.)
650 ml water
1 tl gekneusde peperkorrels
1 tl zout
Bouquet garni (Ui in schijfjes, wortel in stukjes, stuk prei in ringetjes, en wat peterselie in een zakdoek of zakje binden)
Vlees met zout en peperkorrels in een pan met koud water doen en op het vuur (of electra) zetten. Aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur lager zetten, met een schuimspaan het schuim eraf scheppen. Zakje met bouquet garni in de pan bij het vlees doen.'Tegen de kook aanhouden' van het geheel, nog een half uurtje laten 'pruttelen' (pas op voor droogkoken! )
Pan van het vuur halen, geheel rustig laten afkoelen. Mag na afkoelen met pan en al best in de koelkast, morgen verder :)

2. de ballen

Snijd het kalfsvlees in kleine blokjes (max 5x5mm). Schep eventueel vet van de bouillon, zeef de bouillon door een kaasdoek of schone theedoek zodat je een heldere bouillon overhoudt.
80 gram roomboter
100 gram bloem
blaadje gelatine
50 ml slagroom
2 eidooiers
1 el zeer fijngehakte peterselie
mespunt nootmuskaat
zout & peper naar smaak
1 tl mosterd
Week de gelatine in koud water.
Smeld de boter in een pan met dikke bodem en laat deze bruisen, maar niet bruin worden en verbranden!. Roer met een lepel of garde de bloem erdoor en laat dit doorgaren tot het goudgeel of zo van kleur is, maar zeker niet bruin (of verbrand zwart). Als de massa loslaat van de bodem, beetje bij beetje de bouillon erdoor roeren (dus niet in een keer plens alles erbij :N ). Beetje bouillon toevoegen, als het een mooie gelijkmatige massa is, volgende plens bouillon erbij.
Deze roux rustig aan op middelpit gaar laten worden, minuutje of 3. Proef ! Ongare bloem smaakt :r
Als de roux mooi glanst en niet meer melig smaakt is ie goed :Y
Knijp de gelatine uit en roer door de roux. Dan de slagroom, eidooiers, peterselie, nootmuskaat, mosterd en zout en peper doorroeren.
Roer de blokjes vlees erdoor. De ragout is nu klaar (en weer opgewarmd ook lekker met een stokbroodje). Laat afkoelen in de koelkast.

3. de cruciale 'gaat ie lekken of niet' stap
bloem
2 eiwitten losgeklopt
paneermeel
Klop de eiwitten los, maar niet 'op geklopt', dus nog wel tegen het vloeibare aan.
Pak een ijsbolletjes tang, of twee lepels, of gewoon je twee handen. Haal de ragout uit de koelkast en maak er gelijke bolletjes van.
Rol de bolletjes door de bloem en zorg dat de bloem ook echt overal zit. Overtollige bloem afkloppen. (dit voorkomt straks het 'lekken' van de bitterballen)
Haal de bebloemde bolletjes door de losgeklopte eiwitten.
Dan ruim door de paneermeel halen voor zijn krokante jasje

3 dagen in de koelkast te bewaren en ongeveer 2 maanden in de vriezer.

4. het bakken
Frituurpan met frituurvet of -olie
180 graden verwarmen.
Ongeveer 3 minuutjes in de olie als ze uit de koelkast komen, 5 minuutjes als ze uit de vriezer komen.

Succes ^O^

Ow, en lekker met mosterd (en kaas!)
Ik vind het een prachtig verslag _O_ serieus :D

maar daar ga ik niet aan beginnen dat weet ik nu al :D

maar top dat het hier staat O+
  † In Memoriam † woensdag 2 maart 2016 @ 01:45:27 #246
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160359207
Ik heb nogal wat oudere kookboeken en ja, het recept voor omeletten staat daar als volgt in:

Omeletten
Omeletten zijn goedgeklopte eieren, gekruid met zout en peper, die in een koekenpan (liefst met hoge rand) worden gaar gemaakt.
Men handelt als volgt:
In een koekenpan wordt wat boter opgelost. De goed geklopte en gekruide eieren, vermengd met een scheutje room of melk, doet men nu in de pan. Men houdt met een vork de eieren van de bodem los. Als de eieren stollen vormt men de omelet in model en keert deze uit de pan op een schotel. Men bestrijkt de omelet met wat boter om een glanzend geheel te verkrijgen.
Een omelet moet de vorm hebben van een puntbroodje. Vaak wordt een omelet gebakken als een pannekoek en dan omgevougen. Deze methode is niet juist.
Bron: De Kunst van het Koken - J.A. Weerheijm (ergens jaren '50 vorige eeuw)
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Trouwste user 2022 woensdag 2 maart 2016 @ 12:27:04 #247
7889 tong80
Spleenheup
pi_160364069
Straks kookcursus aan huis. Voedseldeskundige. Ik zak te vaak door het ijs. Zelfs als ik niet schaats. Gaan we samen een uur koken. Heb ik verdomme de saucijsebroodjes al opgegeten. Had zin in iets warms. Nu broccoli en aardappelen zonder vlees. Heb nog wel eieren. Past dat bij broccoli ? Lijkt wel op boerenkool. Ik kan al niet koken voor het koken moet beginnen. Ik hoop niet dat ze snel aangebrand is. Wel effe de eierwekker zetten. Ze is welkom, ben geen uitsmijter.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_160579069
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 03:08 schreef MaryMouse het volgende:
TLDR

Verkorte versie: Koop een pakkie bitterballen bij de Super, gooi ze in het frituurvet van 180graden, en bam! 5 minuten later :9

Nog steeds lekker met mosterd :Y
Zoals gezegd heb ik het vandaag afgemaakt, maar was zo stom om de eiwitten bij de roux te flikkeren, met als gevolg dat natuurlijk de boel veel te dun werd. :') Drie gelatineblaadjes toevoegen aan de wederom opgewarmde roux bleek een goede oplossing te zijn en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit zulke lekkere bitterballen heb gegeten. ^O^ Echt fantastisch en niet lek te krijgen! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
L2B's Mixcloud
  † In Memoriam † zaterdag 12 maart 2016 @ 07:41:35 #249
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160607011
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 22:26 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Zoals gezegd heb ik het vandaag afgemaakt, maar was zo stom om de eiwitten bij de roux te flikkeren, met als gevolg dat natuurlijk de boel veel te dun werd. :') Drie gelatineblaadjes toevoegen aan de wederom opgewarmde roux bleek een goede oplossing te zijn en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit zulke lekkere bitterballen heb gegeten. ^O^ Echt fantastisch en niet lek te krijgen! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
^O^ Goed opgelost met de gelatine. Ziet er :9 uit.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  zaterdag 12 maart 2016 @ 09:15:23 #250
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_160607694
Mij een beetje te vroeg voor bitterballen, maar ze lijken me wel heel lekker
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_160624213
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 22:26 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Zoals gezegd heb ik het vandaag afgemaakt, maar was zo stom om de eiwitten bij de roux te flikkeren, met als gevolg dat natuurlijk de boel veel te dun werd. :') Drie gelatineblaadjes toevoegen aan de wederom opgewarmde roux bleek een goede oplossing te zijn en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit zulke lekkere bitterballen heb gegeten. ^O^ Echt fantastisch en niet lek te krijgen! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je hebt het gewoon gedáán :D ik doe het je niet na :+
pi_160624398
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 22:38 schreef FANN het volgende:

[..]

Je hebt het gewoon gedáán :D ik doe het je niet na :+
:Y, maar qua werk viel het toch vies tegen hoor, kolere. :{ En een bérg dat je er van kan maken. :o
L2B's Mixcloud
pi_160624541
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 22:44 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

:Y, maar qua werk viel het toch vies tegen hoor, kolere. :{ En een bérg dat je er van kan maken. :o
Een pakje kopen is wel makkelijker :P maar dit zal ongetwijfeld lekkerder zijn :Y

Toch knap gedaan van je 8-)
pi_160624594
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 22:49 schreef FANN het volgende:

[..]

Een pakje kopen is wel makkelijker :P maar dit zal ongetwijfeld lekkerder zijn :Y

Toch knap gedaan van je 8-)
Ja, het is een fantastisch recept en die fout maak ik natuurlijk ook nooit meer.

Dankjewel, schoonzussie. :D
L2B's Mixcloud
pi_160624637
quote:
12s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 22:51 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Ja, het is een fantastisch recept en die fout maak ik natuurlijk ook nooit meer.

Dankjewel, schoonzussie. :D
Het was een welverdiend compliment, beste zwager (8>
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:33:13 #256
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_160869188
Een of ander Egyptisch gehaktgerecht.

Oven op grillstand, full blast!

200 gram rundergehakt
peper, zout, veel teentjes knoflook, fijn gesneden. komijnpoeder erbij zodat je het goed ruikt, gedroogde munt erbij (als tegenwicht voor de komijnpoeder, chilipoeder. Uitje snipperen en die er ook bij. flink stuk aluminiumfolie en uiteinden omvouwen. gehakt met bovenstaande ingrediënten erin, half dichtvouwen , olijfolie erin en dichtvouwen als een toffeewrapper. Onder de grill, on full blast in de oven voor een uurtje (in een ovenschaal van metaal deed ik hem, dan lekt het vocht er niet te erg uit).

En dan krijg je een ÜBERlekkere bonk vlees waar je een tijdje mee bezig bent.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aldus de jongere oudere van het stel :+
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  † In Memoriam † dinsdag 22 maart 2016 @ 20:43:14 #257
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160869614
Waarom (als je het toch in alufolie verpakt) onder de grill en niet op bijv. 180graden gewoon in een (afgedekte) ovenschaal?
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:51:25 #258
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_160869991
quote:
5s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:43 schreef MaryMouse het volgende:
Waarom (als je het toch in alufolie verpakt) onder de grill en niet op bijv. 180graden gewoon in een (afgedekte) ovenschaal?
Receptje komt van een Egyptenaar. Dus volg ik zijn aanwijzingen. Alleen had ik geen munt deze keer :@
Warmte trekt in de folie, en door de vleessappen wordt het ook gestoomd.
En volgens mij krijg je een andere structuur, veel dichter.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_160873669
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:33 schreef knokkels het volgende:
Een of ander Egyptisch gehaktgerecht.

Oven op grillstand, full blast!

200 gram rundergehakt
peper, zout, veel teentjes knoflook, fijn gesneden. komijnpoeder erbij zodat je het goed ruikt, gedroogde munt erbij (als tegenwicht voor de komijnpoeder, chilipoeder. Uitje snipperen en die er ook bij. flink stuk aluminiumfolie en uiteinden omvouwen. gehakt met bovenstaande ingrediënten erin, half dichtvouwen , olijfolie erin en dichtvouwen als een toffeewrapper. Onder de grill, on full blast in de oven voor een uurtje (in een ovenschaal van metaal deed ik hem, dan lekt het vocht er niet te erg uit).

En dan krijg je een ÜBERlekkere bonk vlees waar je een tijdje mee bezig bent.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aldus de jongere oudere van het stel :+
Klinkt heul best en makkelijk te maken. :9
L2B's Mixcloud
pi_161128298
Koffielikeur van koffiebonen:

(mijn zus gebruikte 175 gr bruine suiker en 125 gram koffiebonen in het onderstaande recept. Is érg lekker!)

Ingrediënten

100 gr. koffiebonen (mokka)
0,5 liter jonge jenever of rum
125 gr kandijsuiker
125 gr bruine suiker
32 gram vanillesuiker of 4 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze

1 Eerst doe je een scheutje water in een warme pan. Je giet hier dan ongeveer 250 gr suiker bij. Dit kan bruine suiker zijn voor een iets diepere smaak, of gewone suiker. In dit recept wordt fijne bruine kandij gebruikt.

2 Ook doe je er 4 zakjes vanillesuiker bij. Laat alles nu rustig oplossen, pas wel op want je kunt je lelijk branden aan de hoge temperatuur van gesmolten suiker.

3 Als het bijna opgelost is zet je het vuur uit en laat je het nog even iets langer afkoelen.

4 Giet dan de koffiebonen erbij
(100 gr biologische mokka koffiebonen, dit geeft een geweldig aroma mee.)

5 Schep alles goed door elkaar en de warmte zorgt er voor dat de geur en smaken van de koffiebonen vrij komen.

6 Schep alles in een glazen pot en giet hier 0,5 liter jonge jenever bij en roer alles goed door.

7 Sluit de pot goed en zet deze voor 6 weken weg, het liefst op een iets donkerdere plek.
Vergeet niet regelmatig de pot te schudden tijdens de 6 weken.

Recept 2

1.Tia Maria

Het recept van de afterdinner likeur Tia Maria stamt al uit de 17e eeuw. Deze oorspronkelijke Jamaicaanse likeur wordt gemaakt op basis van rum, Jamaica Blue Mountain koffiebonen, vanille en suiker. Het alcoholpercentage bedraagt 20%. De smaak is koffieachtig met chocolade en kan puur of met ijs worden gedronken.

Zelf Tia Maria maken:

Recept

1 liter jonge jenever (of half jenever, half rum)
1 pond bruine kandij suiker
50 gr vanille suiker
160 (= 24gr) koffiebonen
Weckfles van 2 liter, goed schoon gemaakt met soda.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de Weckfles, schud dit goed door elkaar en laat het 7 weken in het donker staan. 2 x per week om schudden.
Zeven en overgieten in een schone fles.

Recept 3

Hele sterke koffie
300 gram donkerbruine basterdsuiker
halve liter rum of jenever
30 gram vanillesuiker

Hele sterke koffie zetten van een beetje water, of sterke oploskoffie maken. Ik heb espresso met de Bialetti gezet en daar ook nog drie grote eetlepels oploskoffie aan toegevoegd. Suiker met klein beetje water smelten, blijven roeren, en in laten koken tot het wat stroperig begint te worden. Af laten koelen. Koffie erbij gieten, doorroeren, en de alcohol erbij gieten.
L2B's Mixcloud
pi_161128454
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:19 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Koffielikeur van koffiebonen:

(mijn zus gebruikte 175 gr bruine suiker en 125 gram koffiebonen in het onderstaande recept. Is érg lekker!)

Ingrediënten

100 gr. koffiebonen (mokka)
0,5 liter jonge jenever of rum
125 gr kandijsuiker
125 gr bruine suiker
32 gram vanillesuiker of 4 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze

1 Eerst doe je een scheutje water in een warme pan. Je giet hier dan ongeveer 250 gr suiker bij. Dit kan bruine suiker zijn voor een iets diepere smaak, of gewone suiker. In dit recept wordt fijne bruine kandij gebruikt.

2 Ook doe je er 4 zakjes vanillesuiker bij. Laat alles nu rustig oplossen, pas wel op want je kunt je lelijk branden aan de hoge temperatuur van gesmolten suiker.

3 Als het bijna opgelost is zet je het vuur uit en laat je het nog even iets langer afkoelen.

4 Giet dan de koffiebonen erbij
(100 gr biologische mokka koffiebonen, dit geeft een geweldig aroma mee.)

5 Schep alles goed door elkaar en de warmte zorgt er voor dat de geur en smaken van de koffiebonen vrij komen.

6 Schep alles in een glazen pot en giet hier 0,5 liter jonge jenever bij en roer alles goed door.

7 Sluit de pot goed en zet deze voor 6 weken weg, het liefst op een iets donkerdere plek.
Vergeet niet regelmatig de pot te schudden tijdens de 6 weken.

Recept 2

1.Tia Maria

Het recept van de afterdinner likeur Tia Maria stamt al uit de 17e eeuw. Deze oorspronkelijke Jamaicaanse likeur wordt gemaakt op basis van rum, Jamaica Blue Mountain koffiebonen, vanille en suiker. Het alcoholpercentage bedraagt 20%. De smaak is koffieachtig met chocolade en kan puur of met ijs worden gedronken.

Zelf Tia Maria maken:

Recept

1 liter jonge jenever (of half jenever, half rum)
1 pond bruine kandij suiker
50 gr vanille suiker
160 (= 24gr) koffiebonen
Weckfles van 2 liter, goed schoon gemaakt met soda.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de Weckfles, schud dit goed door elkaar en laat het 7 weken in het donker staan. 2 x per week om schudden.
Zeven en overgieten in een schone fles.

Recept 3

Hele sterke koffie
300 gram donkerbruine basterdsuiker
halve liter rum of jenever
30 gram vanillesuiker

Hele sterke koffie zetten van een beetje water, of sterke oploskoffie maken. Ik heb espresso met de Bialetti gezet en daar ook nog drie grote eetlepels oploskoffie aan toegevoegd. Suiker met klein beetje water smelten, blijven roeren, en in laten koken tot het wat stroperig begint te worden. Af laten koelen. Koffie erbij gieten, doorroeren, en de alcohol erbij gieten.
ohhhhhhhhhhh........ daar krijg je mij wel buiten westen mee :+
pi_161128500
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:24 schreef FANN het volgende:

[..]

ohhhhhhhhhhh........ daar krijg je mij wel buiten westen mee :+
:D! Gevaarlijk spul dit. :9~
L2B's Mixcloud
pi_161128514
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:24 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

:D! Gevaarlijk spul dit. :9~
ja, wél lekker :P
pi_161128562
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:25 schreef FANN het volgende:

[..]

ja, wél lekker :P
Héél lekker en het kost nagenoeg niets in vergelijking met één of andere merkfles. Moet je zien wat Tia Maria vandaag de dag kost. :X
L2B's Mixcloud
pi_161128582
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:26 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Héél lekker en het kost nagenoeg niets in vergelijking met één of andere merkfles. Moet je zien wat Tia Maria vandaag de dag kost. :X
Ik heb géén idee :@ maar zal wel duur zijn.....

ik koop dat soort dingen ook nooit :D
pi_161128611
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:27 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik heb géén idee :@ maar zal wel duur zijn.....

ik koop dat soort dingen ook nooit :D
Nu kan je het zelf maken voor weinig en jezelf onder de tafel zuipen. :P
L2B's Mixcloud
pi_161128662
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Nu kan je het zelf maken voor weinig en jezelf onder de tafel zuipen. :P
Ik kan hier wel gaan zeggen dat ik dat ga doen, maar ik weet nu al dat ik het nooit ga doen :+

ben ik te lui voor :D

als ik uit eten ben neem ik wel eens een likeurtje bij mijn koffie, that's is, blijft het speciaal ook O+
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:30:39 #268
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161128683
Recept 2 is het best, want dat betreft een liter.
De andere 2 maar een halve liter...
pi_161128692
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:30 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik kan hier wel gaan zeggen dat ik dat ga doen, maar ik weet nu al dat ik het nooit ga doen :+

ben ik te lui voor :D

als ik uit eten ben neem ik wel eens een likeurtje bij mijn koffie, that's is, blijft het speciaal ook O+
Is een werkie van niets joh! :D
L2B's Mixcloud
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:31:18 #270
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_161128698
Je bent wel een liter rum of jenever kwijt das toch minstens al een tientje...
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_161128729
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:31 schreef chufi het volgende:
Je bent wel een liter rum of jenever kwijt das toch minstens al een tientje...
als ik een liter van dat spul in huis heb gaat het nooit meer goedkomen met mij :+
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:33:46 #272
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161128790
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:32 schreef FANN het volgende:

[..]

als ik een liter van dat spul in huis heb gaat het nooit meer goedkomen met mij :+
Niet alles in 1 keer opdrinken kan helpen...
pi_161128828
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:33 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Niet alles in 1 keer opdrinken kan helpen...
Mijn rem is altijd zoek bij dit soort drankjes :+
pi_161128841
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:31 schreef chufi het volgende:
Je bent wel een liter rum of jenever kwijt das toch minstens al een tientje...
Spotgoedkoop toch! :D Daar kan je echt geen merk likeur voor kopen.
L2B's Mixcloud
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:40:45 #275
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_161129015
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:35 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Spotgoedkoop toch! :D Daar kan je echt geen merk likeur voor kopen.
Nee maar voor 5 Euro heb je goedkope Baileys kopie.. Maar 13.50 70cl Tia Maria
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:44:08 #276
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161129166
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:40 schreef chufi het volgende:

[..]

Nee maar voor 5 Euro heb je goedkope Baileys kopie.. Maar 13.50 70cl Tia Maria
Mjah, die nepzooi vind ik altijd chemisch smaken.
L2B's Mixcloud
pi_161129179
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:44 schreef MadMaster het volgende:
Chocomel kost maar ¤ 1,89, mits in de aanbieding...
:D :')
L2B's Mixcloud
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:46:18 #279
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161129203
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:45 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Mjah, die nepzooi vind ik altijd chemisch smaken.
Spiritus is zelfs nog goedkoper dan chocomel.
Als je die 2 nou mixt...
pi_161129281
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:46 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Spiritus is zelfs nog goedkoper dan chocomel.
Als je die 2 nou mixt...
Nou, je zóu de spiritus kunnen destilleren. *boodschappenlijst aan gaat vullen.
L2B's Mixcloud
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:49:37 #281
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161129311
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:48 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Nou, je zóu de spiritus kunnen destilleren. *boodschappenlijst aan gaat vullen.
Dat is niet goedkoop, energiekosten zijn flink dan...
pi_161129403
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:40 schreef chufi het volgende:

[..]

Nee maar voor 5 Euro heb je goedkope Baileys kopie..
die is écht goor hoor :P
pi_161129439
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:49 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Dat is niet goedkoop, energiekosten zijn flink dan...
Snoeihout en dan buiten via de kachel die van een wasmachinetrommel is gemaakt, plus een speciekuip met vijverpompje. Redneck manier, maar het werkt prima.
L2B's Mixcloud
pi_161129446
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:46 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Spiritus is zelfs nog goedkoper dan chocomel.
Als je die 2 nou mixt...
scheut rum erin en klaar is Klara :+
pi_161129468
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:52 schreef FANN het volgende:

[..]

scheut rum erin en klaar is Klara :+
Klaar met kijken is Klara dan waarschijnlijk. :D
L2B's Mixcloud
pi_161129490
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:53 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Klaar met kijken is Klara dan waarschijnlijk. :D
die gaat er bij legge......... :P
pi_161129518
zich te ruste legge bedoel ik.... (8>
pi_161129530
of ten ruste ken ook :+
pi_161129566
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:54 schreef FANN het volgende:
zich te ruste legge bedoel ik.... (8>
Als je spiritus wegklept ben je binnen de kortste keren blind. Nog iets meer en dan is het héél lang donker ja. :P
L2B's Mixcloud
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:56:00 #290
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161129587
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:52 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Snoeihout en dan buiten via de kachel die van een wasmachinetrommel is gemaakt, plus een speciekuip met vijverpompje. Redneck manier, maar het werkt prima.
Ongetwijfeld, maar dat allemaal voor een druppie sterke drank?
Succes!
pi_161129588
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:55 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Als je spiritus wegklept ben je binnen de kortste keren blind. Nog iets meer en dan is het héél lang donker ja. :P
serieus? :@ wist ik niet....
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:56:21 #292
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161129602
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:52 schreef FANN het volgende:

[..]

scheut rum erin en klaar is Klara :+
Precies, niet van dat benauwde...
pi_161129626
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:56 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Precies, niet van dat benauwde...
Is érg lekker trouwens :D
pi_161129653
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:56 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Ongetwijfeld, maar dat allemaal voor een druppie sterke drank?
Succes!
Je moet het inderdaad als hobby zien, want zoden aan de dijk zetten doet het absoluut niet nee.
L2B's Mixcloud
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:57:28 #295
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161129666
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:56 schreef FANN het volgende:

[..]

Is érg lekker trouwens :D
Ja, 's winters als het vriest of op de ski piste...
pi_161129678
quote:
11s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:56 schreef FANN het volgende:

[..]

serieus? :@ wist ik niet....
:Y Serieus.
L2B's Mixcloud
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:58:26 #297
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161129710
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:57 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Je moet het inderdaad als hobby zien, want zoden aan de dijk zetten doet het absoluut niet nee.
Een vriend van mij is in Deventer een gin stokerij begonnen, Wagging Finger.
Ben benieuwd of hij het van de grond krijgt, de eerste distillaten zijn gemaakt...
pi_161129717
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:57 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Ja, 's winters als het vriest of op de ski piste...
:Y
pi_161129892
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:58 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Een vriend van mij is in Deventer een gin stokerij begonnen, Wagging Finger.
Ben benieuwd of hij het van de grond krijgt, de eerste distillaten zijn gemaakt...
Leuk! Hier iemand in de familie die binnenkort jenever gaat stoken van een oeroud recept. Weliswaar iets aangepast aan de smaak van tegenwoordig, maar toch. Dat moet dan in exclusieve kerstpakketten en dergelijke terecht komen. Gaat ie bij die jongens van Wispe bier doen.

Heb je al gedronken van die gin trouwens? :)
L2B's Mixcloud
  zaterdag 2 april 2016 @ 22:18:11 #300
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161130631
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 22:01 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Leuk! Hier iemand in de familie die binnenkort jenever gaat stoken van een oeroud recept. Weliswaar iets aangepast aan de smaak van tegenwoordig, maar toch. Dat moet dan in exclusieve kerstpakketten en dergelijke terecht komen. Gaat ie bij die jongens van Wispe bier doen.

Heb je al gedronken van die gin trouwens? :)
Drank maken/stoken is weer helemaal hip.
Bier en gedistilleerd producentjes schieten als paddestoelen uit de grond...

Heb nog niks geproefd, ik hoop dat over 2 weken te kunnen doen, dan spreek ik'm weer...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')