SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bereiding:
dop de sperzieboontjes en snij ze doormidden. Kook in de kookpan water en doe vervolgens de boontjes hierin en kook ze 5 minuten.
Bak ondertussen de kipblokjes in een wok met 2 eetlepels olijfolie.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als de kip gebakken is, zet je het vuur laag en voeg je de 200 ml water en de inhoud van het bakje Ajam Smoor erbij. Laat dit vervolgens zachtjes pruttelen tot het "sap" de gewenste dikte heeft.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als de boontjes zijn afgegoten doe je deze in de wok met 2 eetlepels olijfolie en wok je dit even ongeveer 2 a 3 minuten. (Vergeet je niet ondertussen de kip in de gaten te houden en even te roeren?) Doe vervolgens 200 ml water bij de boontjes en de inhoud van het bakje Sajoer Boontjes en roer goed door. (Doe de kip ook nog maar eens doorroeren/omscheppen)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Goed.... de kipprut en boontjesprut zijn dan lekker gekruid dus zet je het vuur uit en zet je de magnetron rijst in de magnetron op 700 watt 1 minuut. In de tussentijd zet je een bord klaar en roer je nog een laatste maal door zowel de kip als boontjes prut.
Serveer de rijst, boontjes, kip en atjar op het bord en eet smakelijk.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Ik had ze natuurlijk ook als 2 filets in pak moeten showen.. Zo is het verwarrend met 1 half voorbereid produktquote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:31 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]Zat ook al te kijken. Leken wel appelpartjes of zo.
![]()
quote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:35 schreef Mickeys het volgende:
Ingrediënten:
500 gram sperziebonen (verse want het moet wel knapperig blijven)
400 gram kipfilet in blokjes
magnetron rijst (Ik heb van die 1 minuut dingen genomen)
Atjar
Ajam Smoor
Sajoer boontjes
2 x 200 ml water
Olijfolie
Hulp attributen:
Kookpan
2 x wok (ik had zelf een 1-persoons hapjes pannetje en 1-persoons wokje)
SpatelsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bereiding:
dop de sperzieboontjes en snij ze doormidden. Kook in de kookpan water en doe vervolgens de boontjes hierin en kook ze 5 minuten.
Bak ondertussen de kipblokjes in een wok met 2 eetlepels olijfolie.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als de kip gebakken is, zet je het vuur laag en voeg je de 200 ml water en de inhoud van het bakje Ajam Smoor erbij. Laat dit vervolgens zachtjes pruttelen tot het "sap" de gewenste dikte heeft.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als de boontjes zijn afgegoten doe je deze in de wok met 2 eetlepels olijfolie en wok je dit even ongeveer 2 a 3 minuten. (Vergeet je niet ondertussen de kip in de gaten te houden en even te roeren?) Doe vervolgens 200 ml water bij de boontjes en de inhoud van het bakje Sajoer Boontjes en roer goed door. (Doe de kip ook nog maar eens doorroeren/omscheppen)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Goed.... de kipprut en boontjesprut zijn dan lekker gekruid dus zet je het vuur uit en zet je de magnetron rijst in de magnetron op 700 watt 1 minuut. In de tussentijd zet je een bord klaar en roer je nog een laatste maal door zowel de kip als boontjes prut.
Serveer de rijst, boontjes, kip en atjar op het bord en eet smakelijk.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
![]()
![]()
quote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:38 schreef FANN het volgende:
Die boontjes ga ik proberen, met mijn eigen rijst en kip
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Oh mens, wat lekker weer! Ligt prachtig op het bord zeg. Aardig klusje geweest ook.quote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:35 schreef Mickeys het volgende:
Ingrediënten:
500 gram sperziebonen (verse want het moet wel knapperig blijven)
400 gram kipfilet in blokjes
magnetron rijst (Ik heb van die 1 minuut dingen genomen)
Atjar
Ajam Smoor
Sajoer boontjes
2 x 200 ml water
OlijfolieRijst zal ik een gewone soort voor moeten nemen, want geen magnetron en bij je kokos recept waren ook boontjes nodig. Daar kocht ik zo'n duo verpakking voor, dus er staat hier nog een potje. Haha, lekker niet doppen!
L2B's Mixcloud![]()
Boontjes in pot zijn niet knapperig... dat is met wok gerecht wel lekkerder dus ja... ik dop WEL mijn eigen boontjes (doe mijn hele leven al niet anders)The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Ach, wat maakt het uit, sjuuf, het gaat toch om het eindresultaat. Zal wel weer goed komen met die ingrediënten.quote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:35 schreef chufi het volgende:
[..]
Ik had ze natuurlijk ook als 2 filets in pak moeten showen.. Zo is het verwarrend met 1 half voorbereid produktL2B's Mixcloud![]()
Ah oké, er moet een bite aanwezig zijn.quote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:45 schreef Mickeys het volgende:
Boontjes in pot zijn niet knapperig... dat is met wok gerecht wel lekkerder dus ja... ik dop WEL mijn eigen boontjes (doe mijn hele leven al niet anders)
L2B's Mixcloud![]()
Goed... dan punt ik ze af...quote:
iedereen in mijn omgeving noemt het boontjes doppen, je haalt de "dopjes" erafThe reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Sperzieboontjes FANN, sperzieboontjesquote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:53 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat zijn tuinbonenhet moeten toch snijbonen zijn?
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
owquote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:53 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Sperzieboontjes FANN, sperzieboontjesmag ik wel extra groot opschrijven
![]()
![]()
Goed oelewapper... even een lesje sperzieboontjes doppenquote:
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Dat heb ik vroeger wel samen met mijn moeder gedaan, dus dat kan ikquote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:55 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Goed oelewapper... even een lesje sperzieboontjes doppen![]()
![]()
quote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:56 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat heb ik vroeger wel samen met mijn moeder gedaan, dus dat kan ik
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Ik ging godsamme nog aan mijzelf twijfelen... maar ik had WEL gelijk... GRMBLquote:
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
ja, jaquote:Op zaterdag 6 februari 2016 15:58 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Ik ging godsamme nog aan mijzelf twijfelen... maar ik had WEL gelijk... GRMBL![]()
Forum Opties Forumhop: Hop naar: