Ik denk na over een slowcookerquote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:18 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Die zit te twijfelen tussen een tondeuse en airfryer bestellen.
Is dat net zoiets als een tajine?quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:19 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik denk na over een slowcooker![]()
Iemand ervaring mee hiero?
Cul een ideequote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:19 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik denk na over een slowcooker![]()
Iemand ervaring mee hiero?
weet ik nietquote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:21 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Is dat net zoiets als een tajine?
weet ik, maar ik vroeg of iemand ervaring heeft hier?quote:
Vernaggel elk topic als je wenstquote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:27 schreef FANN het volgende:
[..]
weet ik, maar ik vroeg of iemand ervaring heeft hier?
Of mag dat niet van jou?
Want dan durf ik niet meer hoor
Volgens mij heb ik toch alles in huis om morgen eens aan het knutselen te gaan met dat deeg, kaas en gehakt.quote:
Wanneer ik inspiratie heb dan knal ik mijn zuurkool oven schotel gewoon neer hoor.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:27 schreef FANN het volgende:
[..]
weet ik, maar ik vroeg of iemand ervaring heeft hier?
Of mag dat niet van jou?
Want dan durf ik niet meer hoor
en voor je toetje....quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:34 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik toch alles in huis om morgen eens aan het knutselen te gaan met dat deeg, kaas en gehakt.vriezert
![]()
Doe niet anders.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:39 schreef FANN het volgende:
[..]
en voor je toetje....
Ingredienten
2 bananen 2 eetlepels kaneel 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels honing
Instructies
Pel de bananen. Snij ze doormidden en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de suiker, kaneel en honing erover. 15 minuten in een oven van 160 graden.
Serveertips
Serveren met een bolletje vanille-ijs!
Is lekker
Dat klinkt weer lekker.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:45 schreef FANN het volgende:
Nog een Bonensoepje.
WITTE BONEN SOEP
750 gram witte bonen
(dit is 1 grote en 1 kleine pot hak witte Bonen)
Maar je kan natuurlijk ook zelf bonen weken en koken.
4 grote uien gesneden
verse selderij
een halve liter olijfolie
zwarte peper / zout
500 gram worteltjes in plakjes gesneden
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 á 2 theelepels sambal
Doe 1 liter water + halve liter olijfolie in een grote soeppan.
Gooi de sambal, tomatenpuree, zout en peper erbij.
Doe de gesneden uien en de plakjes worteltjes erbij.
Snij de Selderij klein en gooi dit er ook bij.
Breng aan de kook, als de wortels zacht beginnen ten worden gooi je
de witte bonen erbij.
Laat 10 minuten doorkoken, tot de soep een oranje kleur heeft.
Hoe langer je de soep laat doorkoken, hoe dikker hij wordt, dus dat
mag je zelf bepalen. Uiteraard kan je nog water toevoegen als
je hem dunner wilt hebben, ook naar smaak nog peper en zout toevoegen.
[ afbeelding ]
die ken ik niet...quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:51 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dat klinkt weer lekker.Witte bonen in tomatensaus, gehakt, ui, knof & een kwak sambal plus scheut azijn is ook verrassend lekker. Binnen 10 minuten klaar.
Koop een blik witte bonen in tomatensaus. Maak het blik witte bonen in tomatensaus open, fruit ondertussen een flinke ui en een teen knoflook en rul het gehakt. (heb je dat allemaal niet in huis, koop het dan meteen als je dat blik bonen gaat kopen, want dan ben je er toch al!quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:54 schreef FANN het volgende:
[..]
o ja, nu ken ik het welschrijf dan tenminste effe op wat ik precies moet doen
Of het hele blik leeglepelen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:59 schreef Piet_Piraat het volgende:
Wanneer ik erg lui ben dan doe ik witte bonen in tomatensaus met wat extra kruiden en een lekkerbekje en soms zelfs vissticks uit de oven.
dat is beter...quote:Op zondag 31 januari 2016 00:00 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Koop een blik witte bonen in tomatensaus. Maak het blik witte bonen in tomatensaus open, fruit ondertussen een flinke ui en een teen knoflook en rul het gehakt. (heb je dat allemaal niet in huis, koop het dan meteen als je dat blik bonen gaat kopen, want dan ben je er toch al!)
Tief dan de inhoud van het hele blik bonen bij de ui, knof, plus gehakt en pleur er een flinke scheut azijn tegenaan. Dan nog een eetlepel sambal erin mieteren. Klaar.
Ik heb er één. Ideaal!!! Eten erin paar uur wachten, (af en toe roeren) aan het eind van de dag klaar!!quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:19 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik denk na over een slowcooker![]()
Iemand ervaring mee hiero?
Een paar uur wachten? Oh wacht, daarom heet het natuurlijk slow cooker.quote:Op zondag 31 januari 2016 09:18 schreef soapie het volgende:
[..]
Ik heb er één. Ideaal!!! Eten erin paar uur wachten, (af en toe roeren) aan het eind van de dag klaar!!
Maar je moet in principe in de buurt blijven omdat je af en toe moet roeren, dat lijkt me dan een nadeel, en als sommige dingen zo lang koken, wordt het dan geen drap?quote:Op zondag 31 januari 2016 09:36 schreef soapie het volgende:
Klopt. Meestal gooi ik het er 's morgens in en is het 's avonds klaar....
Hoeft niet, sommigen zetten m aan en gaan naar het werk, dat durf ik niet aan.....quote:Op zondag 31 januari 2016 09:46 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Maar je moet in principe in de buurt blijven omdat je af en toe moet roeren, dat lijkt me dan een nadeel, en als sommige dingen zo lang koken, wordt het dan geen drap?
Yofresh i.p.v. mayonaise ook goed? Of wordt het dan te bitter/zuur?quote:Op zondag 31 januari 2016 11:40 schreef MadMaster het volgende:
MadMaster's whiskysaus:
Whisky
Mayonaise
Crème Fraiche
Ketchup
Zoete chilisaus
Gemberpoeder
Witte peper
Suiker
Basis maken van de mayonaise (niet te veel, het moet geen veredelde mayo-saus worden), ketchup en crème fraiche.
Flinke scheut whisky toevoegen, mag best goed te proeven zijn.
Chilisaus toevoegen, moet lichte pittigheid geven.
Naar smaak verder gemberpoeder, witte peper en suiker toevoegen om alles in balans te brengen.
Eet smakelijk!
Kan ook, heb ik ook wel eens gebruikt.quote:Op zondag 31 januari 2016 11:45 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Yofresh i.p.v. mayonaise ook goed? Of wordt het dan te bitter/zuur?
Mooi.... Die ga ik in de zomer, met de BBQ, eens maken!quote:Op zondag 31 januari 2016 11:47 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Kan ook, heb ik ook wel eens gebruikt.
De smaak moet van de whisky komen en niet van de mayo en ketchup, zoals meestal het geval is en het vervolgens nergens naar smaakt.
De meest goedkope blended whisky is trouwens prima...
Ben benieuwd wat je er van vindt.quote:Op zondag 31 januari 2016 11:47 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Mooi.... Die ga ik in de zomer, met de BBQ, eens maken!
Bedankt, MadMaster.quote:Op zondag 31 januari 2016 11:40 schreef MadMaster het volgende:
MadMaster's whiskysaus:
Whisky
Mayonaise
Crème Fraiche
Ketchup
Zoete chilisaus
Gemberpoeder
Witte peper
Suiker
Basis maken van de mayonaise (niet te veel, het moet geen veredelde mayo-saus worden), ketchup en crème fraiche.
Flinke scheut whisky toevoegen, mag best goed te proeven zijn.
Chilisaus toevoegen, moet lichte pittigheid geven.
Naar smaak verder gemberpoeder, witte peper en suiker toevoegen om alles in balans te brengen.
Eet smakelijk!
ah. kijk dat is mooi!quote:Op zondag 31 januari 2016 09:18 schreef soapie het volgende:
[..]
Ik heb er één. Ideaal!!! Eten erin paar uur wachten, (af en toe roeren) aan het eind van de dag klaar!!
Ik heb geen FBquote:Op zondag 31 januari 2016 13:52 schreef soapie het volgende:
Als je facebook hebt, kijk daar eens.
https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/
Met foto's, uiteg ed...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bak in een koekenpan met wat olijfolie de ui, wortel en knoflook tot ze glazig zijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Voeg de tomatenpuree, tijm, wat zout en peper, de suiker (als je van de zoetere variant houdt) toe en bak dit nog even door.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doe dit vervolgens in de grote pan waar je het water, de tomaten en de bouillon blokjes bij doet en roer dit goed door. (laat dit ongeveer een half uurtje zachtjes doorkoken.) Bak in dezelfde koekenpan de gehaktballetjes zachtjes aan. Laat deze vervolgens gewoon in de pan afkoelen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als de tomaten wat prut zijn geworden, haal je de pan van het vuur. Vervolgens ga je met de staafmixer de boel mooi tot prut vermalen. Voeg daarna de soepballetjes toe aan de soep en laat deze nog een tijdje heel zachtjes pruttelen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vervolgens maak ik het zelf compleet met 2 geroosterde boterhammetjes....SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Eet smakelijk !
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Mickeys!quote:Wat een fantastisch mooie beschrijving van het recept, plus al de foto's. Je bent niet kinderachtig met de hoeveelheid gehaktballetjes ook.
Dat was behoorlijk smullen zeker?
L2B's Mixcloud![]()
Jups.... ik heb net 1 kom op hoor... er zitten zeker nog wel een kom of 6 in. Vanavond weer bakkie tomatensoep... of zo meteen nog weer... mis wel erg lekkerquote:Op zondag 31 januari 2016 15:52 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Mickeys!Wat een fantastisch mooie beschrijving van het recept, plus al de foto's. Je bent niet kinderachtig met de hoeveelheid gehaktballetjes ook.
Dat was behoorlijk smullen zeker?
The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
Als je 2 bakken ophebt zit je vol met al die ballen erin denk ik. Het ziet er weer zalig uit. Dus wéér de boodschappenlijst aanvullen.quote:Op zondag 31 januari 2016 15:55 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Jups.... ik heb net 1 kom op hoor... er zitten zeker nog wel een kom of 6 in. Vanavond weer bakkie tomatensoep... of zo meteen nog weer... mis wel erg lekkerL2B's Mixcloud![]()
Ballen lijken veel, maar dat is het niet hoor. Je hebt ongeveer 2 a 2,5 liter soep dus moet je wel ballen kunnen terug vinden.quote:Op zondag 31 januari 2016 15:57 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Als je 2 bakken ophebt zit je vol met al die ballen erin denk ik. Het ziet er weer zalig uit. Dus wéér de boodschappenlijst aanvullen.The reward of a thing well done is to have done it.
Spelfouten en dialect daargelaten
Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben![]()
quote:Op zondag 31 januari 2016 15:16 schreef Mickeys het volgende:
Tomatensoep met (!) ballen.
Benodigdheden voor een grote pan vol:
ongeveer 1 kilo tomaten
1 ui
1 tot 4 teentjes knoflook
een grote wortel (kleine winterpeen mag ook)
ongeveer 350 gram gehakt (voor de zelf te maken soepballetjes)
1 klein blikje tomatenpuree
2 bouillon blokjes (ik gebruik zelf de rundvlees variant, maar alles is goed)
tijm
peper
zout
indien gewenst ongeveer een eetlepel suiker
olijfolie
1 liter water
Gereedschap:
1 grote pan
1 koekenpan
staafmixer (blender is af te raden, ooit gedaan en dat ging niet helemaal goed)
Bereiding:
Maak kleine soepballetjes van het gehakt.
Snij de ui, wortel en knoflook in kleine blokjes
snij de tomaten in vieren en haal het harde stukje eruit.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bak in een koekenpan met wat olijfolie de ui, wortel en knoflook tot ze glazig zijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Voeg de tomatenpuree, tijm, wat zout en peper, de suiker (als je van de zoetere variant houdt) toe en bak dit nog even door.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doe dit vervolgens in de grote pan waar je het water, de tomaten en de bouillon blokjes bij doet en roer dit goed door. (laat dit ongeveer een half uurtje zachtjes doorkoken.) Bak in dezelfde koekenpan de gehaktballetjes zachtjes aan. Laat deze vervolgens gewoon in de pan afkoelen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als de tomaten wat prut zijn geworden, haal je de pan van het vuur. Vervolgens ga je met de staafmixer de boel mooi tot prut vermalen. Voeg daarna de soepballetjes toe aan de soep en laat deze nog een tijdje heel zachtjes pruttelen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vervolgens maak ik het zelf compleet met 2 geroosterde boterhammetjes....Lekkerrrrrr!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Eet smakelijk !![]()
Dacht even slim te doen, door het deeg in een vorm te doen. Het bleek te dun en bleef in de vorm plakken.quote:1 teringzooitje.
![]()
Gelukkig was er nog deeg over, dus heb ik er maar een bol van gemaakt en in de oven gedaan in plaats van in een koekenpan.
Had er wel wat ui en paprika in gedaan, want anders krijg ik helemáál geen moer meer aan groenten binnen.
Was erg lekker.
L2B's Mixcloud
Forum Opties Forumhop: Hop naar: