Midden in een midlife crisis? Moet je die nog krijgen of ben je die al voorbij? Hier kun je je ei kwijt over ouder worden en herinneringen aan vervlogen tijden.
Koop een blik witte bonen in tomatensaus. Maak het blik witte bonen in tomatensaus open, fruit ondertussen een flinke ui en een teen knoflook en rul het gehakt. (heb je dat allemaal niet in huis, koop het dan meteen als je dat blik bonen gaat kopen, want dan ben je er toch al! )
Tief dan de inhoud van het hele blik bonen bij de ui, knof, plus gehakt en pleur er een flinke scheut azijn tegenaan. Dan nog een eetlepel sambal erin mieteren. Klaar.
Maar je moet in principe in de buurt blijven omdat je af en toe moet roeren, dat lijkt me dan een nadeel, en als sommige dingen zo lang koken, wordt het dan geen drap?
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
Maar je moet in principe in de buurt blijven omdat je af en toe moet roeren, dat lijkt me dan een nadeel, en als sommige dingen zo lang koken, wordt het dan geen drap?
Hoeft niet, sommigen zetten m aan en gaan naar het werk, dat durf ik niet aan.....
Basis maken van de mayonaise (niet te veel, het moet geen veredelde mayo-saus worden), ketchup en crème fraiche. Flinke scheut whisky toevoegen, mag best goed te proeven zijn. Chilisaus toevoegen, moet lichte pittigheid geven. Naar smaak verder gemberpoeder, witte peper en suiker toevoegen om alles in balans te brengen.
Basis maken van de mayonaise (niet te veel, het moet geen veredelde mayo-saus worden), ketchup en crème fraiche. Flinke scheut whisky toevoegen, mag best goed te proeven zijn. Chilisaus toevoegen, moet lichte pittigheid geven. Naar smaak verder gemberpoeder, witte peper en suiker toevoegen om alles in balans te brengen.
Eet smakelijk!
Yofresh i.p.v. mayonaise ook goed? Of wordt het dan te bitter/zuur?
The reward of a thing well done is to have done it. Spelfouten en dialect daargelaten Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
Yofresh i.p.v. mayonaise ook goed? Of wordt het dan te bitter/zuur?
Kan ook, heb ik ook wel eens gebruikt. De smaak moet van de whisky komen en niet van de mayo en ketchup, zoals meestal het geval is en het vervolgens nergens naar smaakt. De meest goedkope blended whisky is trouwens prima...
Kan ook, heb ik ook wel eens gebruikt. De smaak moet van de whisky komen en niet van de mayo en ketchup, zoals meestal het geval is en het vervolgens nergens naar smaakt. De meest goedkope blended whisky is trouwens prima...
Mooi.... Die ga ik in de zomer, met de BBQ, eens maken!
The reward of a thing well done is to have done it. Spelfouten en dialect daargelaten Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
Mooi.... Die ga ik in de zomer, met de BBQ, eens maken!
Ben benieuwd wat je er van vindt. Is in 5 minuten klaar. Wel heel goed roeren om het egaal te krijgen (in het begin lijkt het niet homogeen te willen worden) en daarna wel even goed laten intrekken...
Basis maken van de mayonaise (niet te veel, het moet geen veredelde mayo-saus worden), ketchup en crème fraiche. Flinke scheut whisky toevoegen, mag best goed te proeven zijn. Chilisaus toevoegen, moet lichte pittigheid geven. Naar smaak verder gemberpoeder, witte peper en suiker toevoegen om alles in balans te brengen.
Eet smakelijk!
Bedankt, MadMaster. Als ik van het voorjaar weer vlees ga roken, dan lijkt me dit er erg lekker bij.
Ik heb er één. Ideaal!!! Eten erin paar uur wachten, (af en toe roeren) aan het eind van de dag klaar!!
ah. kijk dat is mooi! Als je zin hebt post eens een receptje mét foto's voor de werkwijze, er is een topic in CUL, daarom kwam ik op het idee, maar ik denk niet dat het deze maand wordt, volgende maand
Benodigdheden voor een grote pan vol: ongeveer 1 kilo tomaten 1 ui 1 tot 4 teentjes knoflook een grote wortel (kleine winterpeen mag ook) ongeveer 350 gram gehakt (voor de zelf te maken soepballetjes) 1 klein blikje tomatenpuree 2 bouillon blokjes (ik gebruik zelf de rundvlees variant, maar alles is goed) tijm peper zout indien gewenst ongeveer een eetlepel suiker olijfolie 1 liter water
Gereedschap: 1 grote pan 1 koekenpan staafmixer (blender is af te raden, ooit gedaan en dat ging niet helemaal goed)
Bereiding:
Maak kleine soepballetjes van het gehakt. Snij de ui, wortel en knoflook in kleine blokjes snij de tomaten in vieren en haal het harde stukje eruit.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bak in een koekenpan met wat olijfolie de ui, wortel en knoflook tot ze glazig zijn.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Voeg de tomatenpuree, tijm, wat zout en peper, de suiker (als je van de zoetere variant houdt) toe en bak dit nog even door.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doe dit vervolgens in de grote pan waar je het water, de tomaten en de bouillon blokjes bij doet en roer dit goed door. (laat dit ongeveer een half uurtje zachtjes doorkoken.) Bak in dezelfde koekenpan de gehaktballetjes zachtjes aan. Laat deze vervolgens gewoon in de pan afkoelen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als de tomaten wat prut zijn geworden, haal je de pan van het vuur. Vervolgens ga je met de staafmixer de boel mooi tot prut vermalen. Voeg daarna de soepballetjes toe aan de soep en laat deze nog een tijdje heel zachtjes pruttelen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vervolgens maak ik het zelf compleet met 2 geroosterde boterhammetjes....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Eet smakelijk !
The reward of a thing well done is to have done it. Spelfouten en dialect daargelaten Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
Mickeys! Wat een fantastisch mooie beschrijving van het recept, plus al de foto's. Je bent niet kinderachtig met de hoeveelheid gehaktballetjes ook. Dat was behoorlijk smullen zeker?
Mickeys! Wat een fantastisch mooie beschrijving van het recept, plus al de foto's. Je bent niet kinderachtig met de hoeveelheid gehaktballetjes ook. Dat was behoorlijk smullen zeker?
Jups.... ik heb net 1 kom op hoor... er zitten zeker nog wel een kom of 6 in. Vanavond weer bakkie tomatensoep... of zo meteen nog weer... mis wel erg lekker
The reward of a thing well done is to have done it. Spelfouten en dialect daargelaten Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
Jups.... ik heb net 1 kom op hoor... er zitten zeker nog wel een kom of 6 in. Vanavond weer bakkie tomatensoep... of zo meteen nog weer... mis wel erg lekker
Als je 2 bakken ophebt zit je vol met al die ballen erin denk ik. Het ziet er weer zalig uit. Dus wéér de boodschappenlijst aanvullen.
Als je 2 bakken ophebt zit je vol met al die ballen erin denk ik. Het ziet er weer zalig uit. Dus wéér de boodschappenlijst aanvullen.
Ballen lijken veel, maar dat is het niet hoor. Je hebt ongeveer 2 a 2,5 liter soep dus moet je wel ballen kunnen terug vinden.
The reward of a thing well done is to have done it. Spelfouten en dialect daargelaten Dat ik open, eerlijk en aardig ben, wil nog niet zeggen dat ik verliefd op je ben
Benodigdheden voor een grote pan vol: ongeveer 1 kilo tomaten 1 ui 1 tot 4 teentjes knoflook een grote wortel (kleine winterpeen mag ook) ongeveer 350 gram gehakt (voor de zelf te maken soepballetjes) 1 klein blikje tomatenpuree 2 bouillon blokjes (ik gebruik zelf de rundvlees variant, maar alles is goed) tijm peper zout indien gewenst ongeveer een eetlepel suiker olijfolie 1 liter water
Gereedschap: 1 grote pan 1 koekenpan staafmixer (blender is af te raden, ooit gedaan en dat ging niet helemaal goed)
Bereiding:
Maak kleine soepballetjes van het gehakt. Snij de ui, wortel en knoflook in kleine blokjes snij de tomaten in vieren en haal het harde stukje eruit.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bak in een koekenpan met wat olijfolie de ui, wortel en knoflook tot ze glazig zijn.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Voeg de tomatenpuree, tijm, wat zout en peper, de suiker (als je van de zoetere variant houdt) toe en bak dit nog even door.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Doe dit vervolgens in de grote pan waar je het water, de tomaten en de bouillon blokjes bij doet en roer dit goed door. (laat dit ongeveer een half uurtje zachtjes doorkoken.) Bak in dezelfde koekenpan de gehaktballetjes zachtjes aan. Laat deze vervolgens gewoon in de pan afkoelen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als de tomaten wat prut zijn geworden, haal je de pan van het vuur. Vervolgens ga je met de staafmixer de boel mooi tot prut vermalen. Voeg daarna de soepballetjes toe aan de soep en laat deze nog een tijdje heel zachtjes pruttelen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vervolgens maak ik het zelf compleet met 2 geroosterde boterhammetjes....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Eet smakelijk !