http://www.burgercomite-eu.nl/raadgevend-referendum/quote:Het is nu of nooit! Zeg NEE tegen de EU!
Op 1 juli jl. is de Wet Raadgevend Referendum in werking getreden. Zoals deze infographic (pdf) laat zien, stelt deze wet ons in staat met 300.000 (papieren) handtekeningen een nationaal correctief referendum aan te vragen.
Uiteraard blijft ons hoofddoel overeind staan: een referendum over in/uit de EU. Maar dat kan niet met deze wet (en geen enkele andere). Uiteraard hebben wij plannen om dat toch te bewerkstelligen, maar dat is voor later. Wat we op dit moment kunnen doen, is bepaalde wetten die al zijn aangenomen, tegenhouden. En dat is precies wat we gaan doen!
Onlangs is namelijk door de Eerste Kamer een Europees associatie-verdrag met Oekraïne goedgekeurd. Zoals duidelijk uit de behandeling van dit wetsvoorstel blijkt, hoopt de EU met dit associatieverdrag Oekraïne (en trouwens ook Georgië en Moldavië) geleidelijk in de EU te integreren. Deze landen moeten zelfs EU-wetgeving gaan overnemen. Dit verdrag is dus duidelijk een opstapje naar volledig EU-lidmaatschap, ook al zullen onze regering en de EU dit natuurlijk ontkennen. Voor Kroatië, dat in 2001 een associatieverdrag kreeg en sinds 2013 lid is van de EU bleek dit in het verleden al het geval geweest te zijn.
Dit associatieverdrag is bovendien dé aanleiding geweest voor de huidige burgeroorlog in Oekraïne. De voormalige regering Janoekovitsj wilde dit verdrag in 2013 niet ondertekenen. Een deel van de Oekraïense bevolking kwam toen in opstand, ondertussen op onverantwoorde wijze opgehitst op het Maidan door Europarlementariërs als Guy Verhofstadt en Hans van Baalen en Tweede Kamerlid voor de PvdA Jacques Monasch, die zo hielpen de lont in het kruitvat te steken. Er vond een staatsgreep plaats met steun van de VS en EU, en een burgeroorlog ontbrandde. Waarom, dat begrijpen we nu wat beter.
De schulden voor de Eurozone blijven zich opstapelen. Ook na de inlijving van landen zoals Bulgarije en Roemenië blijft de EU officieel aansturen op verdere uitbreiding van haar grondgebied met nieuwe landen, om daar wederom tientallen miljarden in te pompen. Ze rukt bewust steeds verder op naar het oosten wat tot allerlei ongewenste spanningen met Rusland heeft geleid. Het associatieverdrag van de EU met Oekraïne, dat in oorlog is en failliet, is niet alleen onverantwoord, maar ook provocatief en een bedreiging voor de welvaart en welzijn van ons én van de Oekraïners.
Wij willen met een referendum over dit associatieverdrag met Oekraïne een luid en duidelijk ‘Nee!’ laten horen naar de EU. En de Nederlandse politici dwingen om het debat hierover in ons land met zijn burgers te voeren in plaats van alleen met elkaar. Ook valt dit samen met het Nederlandse voorzitterschap van de EU én met het debat in het Verenigd Koninkrijk over het in/uit referendum dat daar in juni 2016 zal worden gehouden. Kortom, dit is een geweldige kans voor Nederlandse burgers om hun stem te laten horen en invloed uit te oefenen!
Kom in verzet tegen de uitbreiding van de EU, tegen de EU in het algemeen en de teloorgang van onze democratie in het bijzonder! Dit is het moment!
Dat is de eerste stap. Zo begon het ook met Bulgarije, Roemenië, Kroatië. De meeste recente "aanwinsten" voor de EU.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:41 schreef loni55 het volgende:
Ts associatieovereenkomst is geen uitbreiding.
Die voorstanders weten heel goed dat de EU in een referendum geen kans maakt. Die zie ik niet zo snel tekenen. Dat is ook hun goed recht.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:55 schreef JanKorteachternaam het volgende:
Daarom heb ik dit topic ook gemaakt
Het verbaast mij dat er nog geen topic is.
Iedereen die tegen uitbreiding van de EU is, moet zeker tekenen.
Maar ook voorstanders van de EU en een nog grotere EU hebben belang bij een referendum. Zij krijgen de kans om te bewijzen dat het Nederlandse volk achter de EU staat in plaats van het alleen maar te roepen dat de EU voldoende draagvlak heeft.
Een stap dat decenia kan duren tot de daadwerkelijke toetreding. Leuk en aardig dat je tegen de uitbreiding bent maar ik adviseer je om eerst even jezelf te informeren.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:52 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Dat is de eerste stap. Zo begon het ook met Bulgarije, Roemenië, Kroatië. De meeste recente "aanwinsten" voor de EU.
Vind ik een lastige vergelijking. D66-fanatici hebben het volste recht om pro-EU te zijn maar wat ik laakbaar vind is dat ze het geen probleem vinden dat het lijnrecht tegen de bevolking in gaat. Dat is immoreel. Dat kan voorkomen worden met referenda.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:58 schreef LXIV het volgende:
[..]
Die voorstanders weten heel goed dat de EU in een referendum geen kans maakt. Die zie ik niet zo snel tekenen. Dat is ook hun goed recht.
Wat ik veel triester vind zijn de mensen die altijd lopen te zeuren op de EU, dat hun pensioenen verdampen, de tsunami's van vreemdelingen, de oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt, maar die vervolgens te lui zijn om even zo'n online referendum in te vullen. Daar heb ik minder respect voor dan voor de D66-fanatici.
Dat weet ik. Maar ook over 10 jaar vind ik toetreding van Oekraïne, Georgië en Moldavië niet wenselijk.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:58 schreef loni55 het volgende:
[..]
Een stap dat decenia kan duren tot de daadwerkelijke toetreding. Leuk en aardig dat je tegen de uitbreiding bent maar ik adviseer je om eerst even jezelf te informeren.
En over 50 jaar?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 00:00 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Dat weet ik. Maar ook over 10 jaar vind ik toetreding van Oekraïne, Georgië en Moldavië niet wenselijk.
Ook niet. Nooit niet. Deze landen passen beter bij de Euraziatische Unie. Maar allemaal soevereine landen die met elkaar vrijwillig verdragen met elkaar aangaan is nog veel beter. De EU moet kleiner in plaats van groter. En omgevormd worden naar de oude EEG.quote:
Hoop ik ook. Al hoop ik op meer, want FOK! is wel een groot forum. Ik ben terughoudend in het spammen, enerzijds is het discussie, anderzijds is dit natuurlijk ook gewoon een politieke actie.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 00:02 schreef LXIV het volgende:
Laten we hopen dat dit topic tenminste een 20 tal mensen aanzet tot ondertekening van het referendum. Misschien is een wat luchtiger topic in GC of KLB nodig om nog wat meer mensen erop te attenderen. Of in een bestaand (anti-EU) topic mensen erop te wijzen dat ze voor een referendum kunnen stemmen.
Geldt ook voor mij.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 00:48 schreef MadScientist het volgende:
Maar ik heb het wel getekend ja. Ook voor de oorspronkelijke 10.000 brieven heb ik er een ingestuurd. Die EU-trein dendert maar door, een soort vlucht naar voren is het. In 2005 heb ik tegen de Europese grondwet gestemd, daar werd ook niet naar geluisterd. Kijken wat er nu gebeurt.
Het is best een aardige stroman.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 00:48 schreef MadScientist het volgende:
Ik weet niet helemaal wat voor iemand wordt bedoeld met een neo-Marxistische liberaal met een eigenhaat complex.
Hebben die runentekens of swastika's op de achterzijde van de munt?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 01:33 schreef Nober het volgende:
Zijn er al ontwerpen van de Oekraïnse euromunten?
Begrijp ik ook niet. In het inleidende verzoek waarvoor inmiddels de benodigde 10.000 handtekeningen zijn verzameld werden Georgië en Moldavië wel genoemd. Die twee zijn nog veel erger. Georgië ligt dichter bij China dan bij Nederland. Het is niet eens een Europees land. Een heel klein stukje ligt in Europa dus vindt Pechtold dat het bij de EU kan.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 01:37 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
Waarom zit Georgie en Moldavie niet bij dit referendum?
Ik zie alleen Oekraine.
Kan er niks over vinden.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 01:36 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
[..]
Hebben die runentekens of swastika's op de achterzijde van de munt?
Israël, Turkije en Azerbeidzjan mogen de Euro ook wel eens gaan invoeren, ze doen ook altijd mee op EK's.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 01:38 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Begrijp ik ook niet. In het inleidende verzoek waarvoor inmiddels de benodigde 10.000 handtekeningen zijn verzameld werden Georgië en Moldavië wel genoemd. Die twee zijn nog veel erger. Georgië ligt dichter bij China dan bij Nederland. Het is niet eens een Europees land. Een heel klein stukje ligt in Europa dus vindt Pechtold dat het bij de EU kan.
Dat denk ik niet, omdat het 3 verdragen zijn (een per land), elk met een eigen goedkeuringswet.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 01:38 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Begrijp ik ook niet. In het inleidende verzoek waarvoor inmiddels de benodigde 10.000 handtekeningen zijn verzameld werden Georgië en Moldavië wel genoemd.
En bij het songfestival. Is dat niet leidend?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 01:50 schreef Nober het volgende:
[..]
Kan er niks over vinden.
[..]
Israël, Turkije en Azerbeidzjan mogen de Euro ook wel eens gaan invoeren, ze doen ook altijd mee op EK's.
Zojuist Alexander Pechtold heel ongelukkig gemaaktquote:Op donderdag 20 augustus 2015 08:14 schreef LXIV het volgende:
Meld graag of je getekend hebt. Dan kunnen we hier tellen hoeveel mensen adhv dit topic dit gedaan hebben!
300.000 handtekeningen is enorm veel. Dat is 20x zoveel dan er initieel opgehaald zijn. En dat moet binnen een maand! Dat betekent dat iedereen die voor de eerste ronde getekend heeft 20 mensen moet vinden die dat ook willen. Gelukkig kan het nu online, dus de drempel is een stuk lager.
Mensen die in de eerste fase hebben getekend, moeten overigens opnieuw tekenen in de tweede fase.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 08:14 schreef LXIV het volgende:
Meld graag of je getekend hebt. Dan kunnen we hier tellen hoeveel mensen adhv dit topic dit gedaan hebben!
300.000 handtekeningen is enorm veel. Dat is 20x zoveel dan er initieel opgehaald zijn. En dat moet binnen een maand! Dat betekent dat iedereen die voor de eerste ronde getekend heeft 20 mensen moet vinden die dat ook willen. Gelukkig kan het nu online, dus de drempel is een stuk lager.
Schopje BNW?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 08:43 schreef LXIV het volgende:
De gewone media negeren dit referendum angstvallig. Opmerkelijk, want het is de eerste keer dat er 10.000 handttekeningen voor de eerste ronde verzameld zijn. Stond dit in de krant? Was dit op TV? Nee. Het bleef doodstil.
Dit kan alleen gerealiseerd worden buiten de MSM om, via particuliere acties en FB.
Ik zal in ieder geval die 20 handtekeningen bij elkaar proberen te krijgen.
Is het geen feit dat het de eerste keer is dat zo'n raadgevend referendum de 10.000 stemmen behaald heeft? En is het ook geen feit dat hierover niets in de reguliere media te lezen was?quote:
Er is wel vaker bericht over EU-kritische referenda, beste paap.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 08:47 schreef LXIV het volgende:
[..]
Is het geen feit dat het de eerste keer is dat zo'n raadgevend referendum de 10.000 stemmen behaald heeft? En is het ook geen feit dat hierover niets in de reguliere media te lezen was?
Ingevuld en ondertekend. Misschien een idee om dit bericht op meerdere fora te plaatsen?quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:54 schreef LXIV het volgende:
Ik wilde net een dergelijk topic openen. Er zijn op dit forum toch honderden mensen tegen Europa en haar uitbreidingsdrang. Brussel brengt met haar expansiedrift onze veiligheid in gevaar, het kost veel geld (Griekenland c.s.) en we hebben er niks aan om vreemde landen zonder binding met de (West)Europese cultuur binnen de grenzen te trekken.
Als je er iets aan doel wil, neem dan die moeite om dat online formulier in te vullen. Het is nog geen 5 minuten werk. 300.000 handtekeningen is echt gigantisch veel, maar ook niet onmogelijk.
Het gaat om het houden van een referendum. Of je nu links of rechts bent, je kunt er altijd voor zijn dat uitbreiding van de EU via een referendum kan.
Bovendien is er nog een leuk grapje als je de bevestigingsmail bevestigd.
Kroatie: 2001. Daadwerkelijke toetreding: 2013. 12 jaar dus. Wat heel snel gaat.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:58 schreef loni55 het volgende:
[..]
Een stap dat decenia kan duren tot de daadwerkelijke toetreding. Leuk en aardig dat je tegen de uitbreiding bent maar ik adviseer je om eerst even jezelf te informeren.
Dan zou je 3 referenda moetem organiseren en dus 3x 300.000 handtekeningen moeten ophalen. Staat op hun website uitgelegd.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 01:37 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
Waarom zit Georgie en Moldavie niet bij dit referendum?
Ik zie alleen Oekraine.
Moet er niet een zekere mate van interne stabiliteit zijn voordat een land überhaupt in aanmerking komt voor een toetredingsprocedure?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 00:00 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Dat weet ik. Maar ook over 10 jaar vind ik toetreding van Oekraïne, Georgië en Moldavië niet wenselijk.
En Turkije?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 10:09 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Kroatie: 2001. Daadwerkelijke toetreding: 2013. 12 jaar dus. Wat heel snel gaat.
Welke landen? Trouwens op wat voor manier passen ze beter bij de Euro-Aziatische unie?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 00:25 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Ook niet. Nooit niet. Deze landen passen beter bij de Euraziatische Unie. Maar allemaal soevereine landen die met elkaar vrijwillig verdragen met elkaar aangaan is nog veel beter. De EU moet kleiner in plaats van groter. En omgevormd worden naar de oude EEG.
[..]
Hoop ik ook. Al hoop ik op meer, want FOK! is wel een groot forum. Ik ben terughoudend in het spammen, enerzijds is het discussie, anderzijds is dit natuurlijk ook gewoon een politieke actie.
Er is tegenwoordig praktisch elke maand zo'n initiatief en meestal niet bepaald kansrijk, waarom zou je er dan elke keer uitgebreid over rapporteren als serieus nieuwsmedium?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 08:43 schreef LXIV het volgende:
De gewone media negeren dit referendum angstvallig. Opmerkelijk, want het is de eerste keer dat er 10.000 handttekeningen voor de eerste ronde verzameld zijn. Stond dit in de krant? Was dit op TV? Nee. Het bleef doodstil.
Dit kan alleen gerealiseerd worden buiten de MSM om, via particuliere acties en FB.
Ik zal in ieder geval die 20 handtekeningen bij elkaar proberen te krijgen.
Klopt. Wat dat betreft is de insteek van deze associatieverdragen volgens mij ook heel anders dan voor de verdragen die met landen op de Westelijke Balkan zijn afgesloten. Daar was het nadrukkelijk de bedoeling dat deze landen uiteindelijk lid zouden worden. Hier niet.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 10:46 schreef Nibb-it het volgende:
[..]
Moet er niet een zekere mate van interne stabiliteit zijn voordat een land überhaupt in aanmerking komt voor een toetredingsprocedure?
Volgens mij wil Oekraine, gedeeltelijk althans want er zijn ook veel mensen die met Rusland sympathiseren, vooral weg bij Rusland. In hoeverre Oekraïne kiest voor Europa vind ik nog maar de vraag. Verder vind ik dat de EU eigenlijk al wel veel te groot is, het is nu al een gedrocht in mijn ogen.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 11:21 schreef De_Kaas- het volgende:
Een Oekraïne dat voor Europa kiest in plaats van voor Rusland ga je toch niet serieus tegen proberen te houden (niet dat dat zal lukken) en terug in de handen van de Russen willen drukken? Dan schiet je jezelf in de voet. [..]
Hoezo valt dit de EU te verwijten dan? Dit neigt behoorlijk naar de "thx Obama" reflex..quote:Op donderdag 20 augustus 2015 01:27 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
dobberen ongehinderd miljoenen Afrikanen ons continent binnen. Allemaal met dank aan die geweldige EU
Dit is geen burgerinitiatief he. Dat is om iets op de agenda van de Kamer te zetten.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 11:23 schreef De_Kaas- het volgende:
[..]
Er is tegenwoordig praktisch elke maand zo'n initiatief en meestal niet bepaald kansrijk, waarom zou je er dan elke keer uitgebreid over rapporteren als serieus nieuwsmedium?
Hoe moeten die handtekeningen er eigenlijk uit zien? Krabbeltje op papier of is een digitaal vinkje voldoende? Waarbij ik mij dan weer afvraag hoe er gecontroleerd kan worden dat er niet gefraudeerd wordt.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 11:33 schreef freako het volgende:
Sinds 1 juli is er weer een referendumwet, waarmee een raadgevend referendum over een wetsvoorstel gehouden moet worden, als er 300.000 handtekeningen aangeleverd worden. Dit zijn überhaupt de eerste wetsvoorstellen die onder die nieuwe wet in aanmerking zouden kunnen komen voor een raadgevend referendum.
Krabbeltje op papier, en per post opsturen naar de Kiesraad in Heerlen. Het formulier staat hier: https://www.referendumovereenwet.nl/wetten/34116quote:Op donderdag 20 augustus 2015 11:38 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Hoe moeten die handtekeningen er eigenlijk uit zien? Krabbeltje op papier of is een digitaal vinkje voldoende? Waarbij ik mij dan weer afvraag hoe er gecontroleerd kan worden dat er niet gefraudeerd wordt.
Die willen zelf niet meer, die zijn een andere (Islamitische) weg ingeslagen en hebben nu geld en zijn niet meer geïnteresseerd in onze pauperunie.quote:
Tiraspol is dan ook de feitelijke hoofdstad van de door Ruslang gesteunde, niet-erkende republiek Transnistrië.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 14:37 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
[..]
Die willen zelf niet meer, die zijn een andere (Islamitische) weg ingeslagen en hebben nu geld en zijn niet meer geïnteresseerd in onze pauperunie.![]()
Griekenland is hun buurland, ik neem aan dat de schrik er wel in zit bij de Turken om niet in een unie te treden waar ook Griekenland (en hun buurland Bulgarije is ook straatarm) bij zit.
Bovendien een land waar youtube, facebook en twitter geblokkeerd wordt en journalisten verdwijnen voldoet niet erg aan de standaard van de EU. Anderzijds geschieden in Oekraine en Moldavie nog veel gekkere zaken, dus wat die landen bij de EU moeten blijft mij een raadsel.
Misschien moet een EU-parlementarier voor de gein twee weken Tiraspol boeken in het enige hotel dat Tiraspol kent (en wellicht ook wel het enige hotel dat het land rijk is, de rest is steevast in 'remont') Aist, waar niet USSR-onderdanen het drievoudige betalen van hetgeen wel USSR-onderdanen betalen (helemaal officieel), je jezelf binnen 24 dient te registreren bij de OVIR Otdel Viz i Registratsii (zoniet kom je het land nooit meer uit) en men bij binnenkomst in het land niet alleen vragen om een 'darok' (niet geheel vrijwillige 'donatie' voor het glorierijke land), maar ook of je spion of journalist (komt daar op hetzelfde neer) bent.
Ja, dat land is een aanwinst voor de EU en voldoet ook echt aan alle EU-voorwaarden. Bij de grens met Belgie worden me deze vragen ook steevast gesteld namelijk.![]()
Het zou me niet verbazen wanneer over 3 jaar Turkmenistan EU-lidmaatschap verwerft, ook echt een land dat aan alle EU-voorwaarden voldoet. Eeuwige president ook daar, lekker makkelijk.
Zeker, maar als Moldavie toetreedt tot de EU, treedt dit land automatisch ook toe tot de EU, sterker nog, nu de grens tussen Moldavie en Roemenie open is, kunnen ingezetenen van Transdnistria (inclusief Russische agenten, spionnen, KGB, Russische militairen en tanks) ook vrij door heel Europa reizen.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 14:39 schreef Reya het volgende:
[..]
Tiraspol is dan ook de feitelijke hoofdstad van de door Ruslang gesteunde, niet-erkende republiek Transnistrië.
Turkije heeft zo'n overeenkomst al sinds 1963 geloof ik met de EU. Dat gezegd hebbende wilde ik benadrukken dat alleen dat een land zo'n overeenkomst heeft met de EU het niet automatisch betekent dat deze toegelaten wordt.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 14:37 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
[..]
Die willen zelf niet meer, die zijn een andere (Islamitische) weg ingeslagen en hebben nu geld en zijn niet meer geïnteresseerd in onze pauperunie.![]()
Griekenland is hun buurland, ik neem aan dat de schrik er wel in zit bij de Turken om niet in een unie te treden waar ook Griekenland (en hun buurland Bulgarije is ook straatarm) bij zit.
Bovendien een land waar youtube, facebook en twitter geblokkeerd wordt en journalisten verdwijnen voldoet niet erg aan de standaard van de EU. Anderzijds geschieden in Oekraine en Moldavie nog veel gekkere zaken, dus wat die landen bij de EU moeten blijft mij een raadsel.
Misschien moet een EU-parlementarier voor de gein twee weken Tiraspol boeken in het enige hotel dat Tiraspol kent (en wellicht ook wel het enige hotel dat het land rijk is, de rest is steevast in 'remont') Aist, waar niet USSR-onderdanen het drievoudige betalen van hetgeen wel USSR-onderdanen betalen (helemaal officieel), je jezelf binnen 24 dient te registreren bij de OVIR Otdel Viz i Registratsii (zoniet kom je het land nooit meer uit) en men bij binnenkomst in het land niet alleen vragen om een 'darok' (niet geheel vrijwillige 'donatie' voor het glorierijke land), maar ook of je spion of journalist (komt daar op hetzelfde neer) bent.
Ja, dat land is een aanwinst voor de EU en voldoet ook echt aan alle EU-voorwaarden. Bij de grens met Belgie worden me deze vragen ook steevast gesteld namelijk.![]()
Het zou me niet verbazen wanneer over 3 jaar Turkmenistan EU-lidmaatschap verwerft, ook echt een land dat aan alle EU-voorwaarden voldoet. Eeuwige president ook daar, lekker makkelijk.
Hoe hadden ze het in jouw ogen dan moeten aanpakken?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 14:06 schreef Ryon het volgende:
Ik heb geen problemen met raadgevende referenda maar dit is gewoon een kansloze poging om wat tokkies en andere PVV'ers een tijdsbesteding te geven. Jammer, want dit had een hele interessante ' showcase' kunnen zijn van wat de nieuwe wet allemaal mogelijk kan maken.
Ander onderwerp. Een waarbij een referendum wel van invloed kan zijn. Nu maakt het geen kut uit of een klein percentage (opkomst zal niet denderend worden) voor of tegen stemt.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 16:55 schreef karton2 het volgende:
[..]
Hoe hadden ze het in jouw ogen dan moeten aanpakken?
Aangezien de Kamer zo handig is geweest om een minimum opkomstpercentage vast te leggen, wordt een boycot wel erg aanlokkelijk, moet ik zeggen.quote:Op vrijdag 21 augustus 2015 11:24 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ander onderwerp. Een waarbij een referendum wel van invloed kan zijn. Nu maakt het geen kut uit of een klein percentage (opkomst zal niet denderend worden) voor of tegen stemt.
Ah dat is nog best solide.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 13:01 schreef freako het volgende:
[..]
Krabbeltje op papier, en per post opsturen naar de Kiesraad in Heerlen. Het formulier staat hier: https://www.referendumovereenwet.nl/wetten/34116
Ook leuk voor u in uw stembureau; zeven stemmen te tellen aan het eind van de dag.quote:Op vrijdag 21 augustus 2015 11:35 schreef freako het volgende:
[..]
Aangezien de Kamer zo handig is geweest om een minimum opkomstpercentage vast te leggen, wordt een boycot wel erg aanlokkelijk, moet ik zeggen.
En toch netto ¤135 binnentikken. Zul je zien dat we weer een telverschil gaan krijgen.quote:Op vrijdag 21 augustus 2015 11:38 schreef Reya het volgende:
[..]
Ook leuk voor u in uw stembureau; zeven stemmen te tellen aan het eind van de dag.
GeenStijl doet nu iets met een app. Ik hoop voor hen dat ze dat afgekaart hebben met de Kiesraad.quote:
300.000 van de 16 miljoen is voor of tegen, of heft in elk geval de oproep getekent, is nog geen meerderheid volgens mij, dus waar is het ondemocratische gehalte ?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 08:15 schreef LXIV het volgende:
En het maakt niet uit of het referendum uiteindelijk genegeerd wordt. Dan is dat weer een bewijs voor het ondemocratische gehalte van de EU.
Net ingevuld.quote:Op zaterdag 22 augustus 2015 23:46 schreef Swetsenegger het volgende:
teken.geenpeil.nl stuk laagdrempeliger
Het onrendabele jankvolk denkt dat hun mening ertoe doet. Het tegendeel is waar natuurlijk. De kneusjes van Geenstijl komen weer eens aandacht tekort. Dat krijg je met al die zolderkamerhelden wiens leven nog geen fractie waard is vergeleken met de gemiddelde immigrant.quote:Op zondag 23 augustus 2015 06:29 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
300.000 van de 16 miljoen is voor of tegen, of heft in elk geval de oproep getekent, is nog geen meerderheid volgens mij, dus waar is het ondemocratische gehalte ?
waarom zouden er maar 300.000 opkomen bij het referendum?quote:Op zondag 23 augustus 2015 06:29 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
300.000 van de 16 miljoen is voor of tegen, of heft in elk geval de oproep getekent, is nog geen meerderheid volgens mij, dus waar is het ondemocratische gehalte ?
We leven in een democratie, dus zelfs al doet hun mening er niet toe, hun mening is wel van invloed.quote:Op zondag 23 augustus 2015 09:20 schreef Gerolsteiner het volgende:
[..]
Het onrendabele jankvolk denkt dat hun mening ertoe doet. Het tegendeel is waar natuurlijk. De kneusjes van Geenstijl komen weer eens aandacht tekort. Dat krijg je met al die zolderkamerhelden wiens leven nog geen fractie waard is vergeleken met de gemiddelde immigrant.
quote:Op zondag 23 augustus 2015 09:08 schreef Igen het volgende:
Maar het referendum was toch juist een van de stokpaardjes van D66?
De wet raadgevend referendum waar GeenStijl nu voor het eerst gebruik van mag en wil maken is inderdaad een initiatiefwet van D66 (samen met GroenLinks en PvdA).quote:Op zondag 23 augustus 2015 09:08 schreef Igen het volgende:
Maar het referendum was toch juist een van de stokpaardjes van D66?
Het zullen er wel meer zijn, maar voor een geldig resultaat zijn 3,8 miljoen stemmen nodig. Nu de handtekeningen via een app ingezameld worden zullen die 300.000 wel gehaald worden, maar 30% van de kiezers wordt wat lastiger.quote:Op zondag 23 augustus 2015 09:23 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
waarom zouden er maar 300.000 opkomen bij het referendum?
Omdat de behandeling van ouderen altijd een heet hangijzer is voor de mensen die graag dit referendum willen lijkt me dat dat geld dus ook makkelijk gestoken zou kunnen worden in het beter verzorgen van onze ouderen zodat ze vaker dan 1x in de week kunnen schijten.quote:Op zondag 23 augustus 2015 13:24 schreef freako het volgende:
Hoeveel zou het organiseren van dit feest van de democratie eigenlijk gaan kosten? ¤10-15 miljoen, is dat een redelijke schatting?
Waar baseer je dat op?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 14:06 schreef Ryon het volgende:
Ik heb geen problemen met raadgevende referenda maar dit is gewoon een kansloze poging om wat tokkies en andere PVV'ers een tijdsbesteding te geven. Jammer, want dit had een hele interessante ' showcase' kunnen zijn van wat de nieuwe wet allemaal mogelijk kan maken.
De kosten van zo'n referendum zijn een schijntje in vergelijking met wat Oekraïne in de EU ons gaat kosten.quote:Op zondag 23 augustus 2015 13:29 schreef xpompompomx het volgende:
[..]
Omdat de behandeling van ouderen altijd een heet hangijzer is voor de mensen die graag dit referendum willen lijkt me dat dat geld dus ook makkelijk gestoken zou kunnen worden in het beter verzorgen van onze ouderen zodat ze vaker dan 1x in de week kunnen schijten.
Alleen landen waar wat mee is zijn nog over (afgezien van de verstandige landen die bewust kiezen voor geen EU-deelname)quote:Op donderdag 20 augustus 2015 10:46 schreef Nibb-it het volgende:
[..]
Moet er niet een zekere mate van interne stabiliteit zijn voordat een land überhaupt in aanmerking komt voor een toetredingsprocedure?
Alleen al door het eeuwige geklooi in Abchazië, Ossetië, Transnistrië en sinds vorig jaar de Donbas lijken bovenstaande landen voorlopig niet bepaald in aanmerking te komen voor een (kandidaats-)lidmaatschap. En dan zijn er nog de criteria op het gebied van mensenrechten en economie. Het zal zo'n vaart niet lopen, lijkt me.
De meest recente jaarlijkse Enlargement Strategy Paper van de Europese Commissie al gelezen? De landen die je noemt zijn geen kandidaat-lidstaten, maar potentiële kandidaat-lidstaten en er moet verschrikkelijk veel verbeteren in die landen alvorens een EU-lidmaatschap überhaupt tot de mogelijkheden behoort. Zolang er niets verbetert komt het lidmaatschap ook geen spat dichterbij. Met Bosnië staat het nu bijvoorbeeld helemaal stil.quote:Op maandag 24 augustus 2015 00:39 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
De kosten van zo'n referendum zijn een schijntje in vergelijking met wat Oekraïne in de EU ons gaat kosten.
[..]
Alleen landen waar wat mee is zijn nog over (afgezien van de verstandige landen die bewust kiezen voor geen EU-deelname)
Albanië is straatarm, Kosovo is geen land, Servië heeft last van een afgescheiden provincie (Kosovo), Moldavië heeft grote interne problemen. Bosnië is 3 landen in 1, zeer onstabiel. Toch wil de EU al deze landen inlijven.
Het zijn inderdaad geen kandidaat-lidstaten, behalve Servië. Het is helemaal geen welkome toevoeging. Roemenië en Bulgarije zijn straatarm en corrupt (ik ben er veel geweest), maar toch mochten ze er bij. Op papier zijn de eisen hoog, maar in de praktijk is expansie het hoogste doel.quote:Op maandag 24 augustus 2015 00:49 schreef De_Kaas- het volgende:
[..]
De meest recente jaarlijkse Enlargement Strategy Paper van de Europese Commissie al gelezen? De landen die je noemt zijn geen kandidaat-lidstaten, maar potentiële kandidaat-lidstaten en er moet verschrikkelijk veel verbeteren in die landen alvorens een EU-lidmaatschap überhaupt tot de mogelijkheden behoort. Zolang er niets verbetert komt het lidmaatschap ook geen spat dichterbij. Met Bosnië staat het nu bijvoorbeeld helemaal stil.
En mocht het ooit zover komen dat één of meerdere van die landen wél aan alle EU-standaarden en normen voldoen dan zou het enkel een welkome toevoeging zijn voor zowel de burgers van het desbetreffende land als van de huidige EU.
Roemenië en Bulgarije (en in mijn ogen overigens ook Hongarije) hadden inderdaad geen lid moeten worden op dat moment; voor hen was het te vroeg. Dat besef is er door de problemen waar de EU tegenaan is gelopen nu redelijk EU-breed en daardoor is het hele toelatingsproces stukken strenger geworden. Van die fout is nu wel geleerd, dus zo'n vaart zal het niet lopen.quote:Op maandag 24 augustus 2015 00:51 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Het zijn inderdaad geen kandidaat-lidstaten, behalve Servië. Het is helemaal geen welkome toevoeging. Roemenië en Bulgarije zijn straatarm en corrupt (ik ben er veel geweest), maar toch mochten ze er bij. Op papier zijn de eisen hoog, maar in de praktijk is expansie het hoogste doel.
Had sowieso niet gemoeten. De EU is veel te groot. Beter is een EEG met West-Europese landen en een afzonderlijke organisatie voor het voormalig Warschaupact (minus Rusland).quote:Op maandag 24 augustus 2015 00:57 schreef De_Kaas- het volgende:
[..]
Roemenië en Bulgarije (en in mijn ogen overigens ook Hongarije) hadden inderdaad geen lid moeten worden op dat moment; voor hen was het te vroeg. Dat besef is er door de problemen waar de EU tegenaan is gelopen nu redelijk EU-breed en daardoor is het hele toelatingsproces stukken strenger geworden. Van die fout is nu wel geleerd, dus zo'n vaart zal het niet lopen.
Wanneer ze wel voldoen aan onze hernieuwde normen zijn ze van harte welkom. Alleen al het uitzicht op een potentieel lidmaatschap, ook al is dat wellicht nog wel 10-20 jaar verder in de toekomst, biedt de perfecte prikkels om zaken te verbeteren voor de burgers in de desbetreffende landen dus dat is enkel positief.
Sinds wanneer letten pro-EU'ers op de kosten? Eenmalig 15 miljoen is minder dan 1% wat we per jaar netto aan de EU afstaan (ca. 2 miljard). Een peulenschil dus.quote:Op zondag 23 augustus 2015 13:24 schreef freako het volgende:
Hoeveel zou het organiseren van dit feest van de democratie eigenlijk gaan kosten? ¤10-15 miljoen, is dat een redelijke schatting?
Dat stel ik ook niet. Wel dat ze in dezelfde vijver vissen qua doelgroepquote:Op maandag 24 augustus 2015 00:38 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Waar baseer je dat op?
Burgercomité EU is een keurige club, die niets met de PVV te maken heeft.
Veel PVV-punten sluiten aan bij gezond verstand. Ook al brengt de PVV dingen niet altijd handig, is de partij niet echt professioneel, zijn er veel idioten (Dion Graus), bepaalde standpunten zijn wat mij betreft heel logisch als je je gezond verstand gebruikt. Zoals stoppen met die belachelijke ontwikkelingshulp.quote:Op maandag 24 augustus 2015 10:56 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat stel ik ook niet. Wel dat ze in dezelfde vijver vissen qua doelgroep
Opvallend trouwens dat een "keurige club" niet iets met de PVV te maken zou kunnen hebben
Helemaal vies van het PVV geluid zijn ze trouwens ook niet: http://www.burgercomite-e(...)-heeft-over-de-euro/
Ik ben de TS en ik heb bewust zo gedaan. Ik wilde namelijk niet een topic om alleen maar reclame te maken, want volgens mij mag dat niet op dit forum.quote:Op maandag 24 augustus 2015 10:27 schreef YuckFou het volgende:
Ik twijfel of ik hier een topic voor in [NWS] ofzo moet aanmaken, de TS heeft iig een onwijs slechte topictitel gekozen omdat het open laat waar het precies over gaat, GEENPEIL in hoofdletters zou waarschijnlijk een stuk meer views genereren met als doel anderen over te halen te tekenen.
Ik heb het allang gedaan, gedeeld op twitter en facebook, wat me ook op kritiek kwam te weerstan van wat D66 mensen, maar dat boeit me niet, alleen al als experiment vind ik dit reuze interessant....
D66 is juist een partij die VÓÓR het referendum is. Wel hypocriet dat ze tegen een referendum zijn wanneer het om de EU gaat.quote:Op woensdag 19 augustus 2015 23:59 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Vind ik een lastige vergelijking. D66-fanatici hebben het volste recht om pro-EU te zijn maar wat ik laakbaar vind is dat ze het geen probleem vinden dat het lijnrecht tegen de bevolking in gaat. Dat is immoreel. Dat kan voorkomen worden met referenda.
Het zijn dus landen die blijkbaar geen intrinsieke motivatie voor onze kernwaarden hebben. Waarom zou je ze dan een worst voorhouden om te handelen alsof dat wel zo is?quote:Op maandag 24 augustus 2015 00:57 schreef De_Kaas- het volgende:
Alleen al het uitzicht op een potentieel lidmaatschap, ook al is dat wellicht nog wel 10-20 jaar verder in de toekomst, biedt de perfecte prikkels om zaken te verbeteren voor de burgers in de desbetreffende landen dus dat is enkel positief.
De bevolking wil het wel degelijk, want die stemt daar op de pro-Europese partijen. Die landen komen door de geschiedenis van ver en hebben weinig ervaring met succesvolle anti-corruptieprogramma's, democratie, een markteconomie en een goed functionerende rechtsorde - maar willen die stap nu blijkbaar wel maken - en dan is het een goede stimulans wanneer de experts van de EC Europese best practices delen en helpen zodat ze het wiel niet opnieuw uit hoeven te vinden.quote:Op maandag 24 augustus 2015 21:29 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Het zijn dus landen die blijkbaar geen intrinsieke motivatie voor onze kernwaarden hebben. Waarom zou je ze dan een worst voorhouden om te handelen alsof dat wel zo is?
Ik sta open voor uitleg waarom dat advies niet vrijblijvender gevraagd kan worden.quote:Op maandag 24 augustus 2015 21:50 schreef De_Kaas- het volgende:
De bevolking wil het wel degelijk, want die stemt daar op de pro-Europese partijen. Die landen komen door de geschiedenis van ver en hebben weinig ervaring met succesvolle anti-corruptieprogramma's, democratie, een markteconomie en een goed functionerende rechtsorde - maar willen die stap nu blijkbaar wel maken - en dan is het een goede stimulans wanneer de experts van de EC Europese best practices delen en helpen zodat ze het wiel niet opnieuw uit hoeven te vinden.
Dat is nogal een aanname. Chinese hulp aan afrika is natuurlijk ook slechts uit menslievendheid bedoeld nietwaar?quote:Op maandag 24 augustus 2015 21:50 schreef De_Kaas- het volgende:
Die hele Enlargement Strategy van de EU is er natuurlijk enkel op gericht om het als instrument te gebruiken om alle landen die in Europa liggen welvarend, stabiel en democratisch te maken.
1. Dat zou wel kunnen, maar waarom de moeilijke manier als het ook veel gemakkelijker en efficiënter kan en ze dan ook kans maken deel uit te maken van de interne markt?quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:15 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Ik sta open voor uitleg waarom dat advies niet vrijblijvender gevraagd kan worden.
[..]
Dat is nogal een aanname. Chinese hulp aan afrika is natuurlijk ook slechts uit menslievendheid bedoeld nietwaar?
Dit klinkt natuurlijk onschuldig. Maar Turkije, een land dat al sinds de jaren '80 kandidaat-lid is, en de komende twintig jaar geen lid zal worden, krijgt wel ieder jaar netjes miljoenen op de rekening gestort vanuit de EU, omdat ze kandidaat-lid zijn. Dat zullen velen moeilijk te verkroppen vinden, maar de Nederlandse bevolking heeft daar totaal geen zeggenschap over.quote:Op maandag 24 augustus 2015 00:49 schreef De_Kaas- het volgende:
[..]
De meest recente jaarlijkse Enlargement Strategy Paper van de Europese Commissie al gelezen? De landen die je noemt zijn geen kandidaat-lidstaten, maar potentiële kandidaat-lidstaten en er moet verschrikkelijk veel verbeteren in die landen alvorens een EU-lidmaatschap überhaupt tot de mogelijkheden behoort. Zolang er niets verbetert komt het lidmaatschap ook geen spat dichterbij. Met Bosnië staat het nu bijvoorbeeld helemaal stil.
En mocht het ooit zover komen dat één of meerdere van die landen wél aan alle EU-standaarden en normen voldoen dan zou het enkel een welkome toevoeging zijn voor zowel de burgers van het desbetreffende land als van de huidige EU.
Er gaat inderdaad maandelijks 10 eurocent per Nederlander naar ontwikkelingsprojecten in Turkije, zoals we wel meer aan ontwikkelingsprojecten doen. De Europese bevolking heeft daar gewoon zeggenschap over en de Nederlandse dus ook, alleen zijn we uiteraard niet alleen in de EU.quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:28 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Dit klinkt natuurlijk onschuldig. Maar Turkije, een land dat al sinds de jaren '80 kandidaat-lid is, en de komende twintig jaar geen lid zal worden, krijgt wel ieder jaar netjes miljoenen op de rekening gestort vanuit de EU, omdat ze kandidaat-lid zijn. Dat zullen velen moeilijk te verkroppen vinden, maar de Nederlandse bevolking heeft daar totaal geen zeggenschap over.
Ontwikkelingsprojecten? Dat geld gaat rechtstreeks naar de Turkse regering. Nederland heeft geprobeerd dit te stoppen, maar vond daarvoor geen steun in de rest van Europa (lees: regeringsleiders). Het Europese volk heeft hier totaal niets over te zeggen verder, want het EP heeft nauwelijks pressiemiddelen en mag de begroting niet amenderen.quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:37 schreef De_Kaas- het volgende:
[..]
Er gaat inderdaad maandelijks 10 eurocent per Nederlander naar ontwikkelingsprojecten in Turkije, zoals we wel meer aan ontwikkelingsprojecten doen. De Europese bevolking heeft daar gewoon zeggenschap over en de Nederlandse dus ook, alleen zijn we uiteraard niet alleen in de EU.
Wie vertegenwoordigen die regeringsleiders dan en aan wie dienen zij rekenschap af te leggen denk je?quote:Op maandag 24 augustus 2015 22:47 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Ontwikkelingsprojecten? Dat geld gaat rechtstreeks naar de Turkse regering. Nederland heeft geprobeerd dit te stoppen, maar vond daarvoor geen steun in de rest van Europa (lees: regeringsleiders). Het Europese volk heeft hier totaal niets over te zeggen verder, want het EP heeft nauwelijks pressiemiddelen en mag de begroting niet amenderen.
Dat je op een partij stemt, betekent niet dat je het eens bent met alles wat die partij vervolgens doet. Vaak is er geen alternatief en kiest men maar voor wat min of meer bij je past. Verkiezingsprogramma's zijn ook niet zo gedetailleerd dat ze ingaan op standpunten omtrent beleid van de EU. Vrijwel alle partijen in Nederland waren vóór de Europese Grondwet. In het referendum stemde twee derde van de bevolking tegen.quote:Op maandag 24 augustus 2015 23:28 schreef De_Kaas- het volgende:
[..]
Wie vertegenwoordigen die regeringsleiders dan en aan wie dienen zij rekenschap af te leggen denk je?
Ze kwamen een tijdje terug ook al met een opinieartikel over hoe de burgeroorlog in Oekraïne eigenlijk onze schuld is:quote:Op maandag 24 augustus 2015 10:56 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat stel ik ook niet. Wel dat ze in dezelfde vijver vissen qua doelgroep
Opvallend trouwens dat een "keurige club" niet iets met de PVV te maken zou kunnen hebben
Helemaal vies van het PVV geluid zijn ze trouwens ook niet: http://www.burgercomite-e(...)-heeft-over-de-euro/
Zo zijn ze ook voor een gekozen burgemeester, maar als als er een D66er benoemd wordt dan natuurlijk weer niet.quote:Op maandag 24 augustus 2015 20:41 schreef polderturk het volgende:
[..]
D66 is juist een partij die VÓÓR het referendum is. Wel hypocriet dat ze tegen een referendum zijn wanneer het om de EU gaat.
Dat is veel te kort door de bocht. Ik denk niet dat de bevolking het wil, ik denk eerder dat het ze gewoon geen bal interesseert.quote:Op maandag 24 augustus 2015 21:50 schreef De_Kaas- het volgende:
[..]
De bevolking wil het wel degelijk, want die stemt daar op de pro-Europese partijen.
Bedankt Hans, maar het ging over de bevolking van die Balkanlanden en die heeft nog nooit kunnen stemmen bij de EP-verkiezingen. Maar die stemden dus wel pro-Europees in eigen land.quote:
Ze willen ook de Eerste Kamer vervangen, maar zitten er toch in. Dat is ook logisch: zolang het bestaat geef je invloed weg aan andere partijen door er niet aan mee te doen en dus doe je er tot die tijd uiteraard wel aan mee, wat prima te combineren valt met het met open vizier voeren van een lange termijnstrijd tegen diezelfde instituten. Daar is niets moeilijks aan.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 09:35 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Zo zijn ze ook voor een gekozen burgemeester, maar als als er een D66er benoemd wordt dan natuurlijk weer niet.
Stel, je bent wel voor europese samenwerking maar bent van mening dat het te snel gaat en vooral: 'bij twijfel niet inhalen' ipv 'rozekrans kussen en vol gas vooruit'. Ik schat zo in dat dat voor veel mensen geldt.. alleen valt er dan weinig om op te stemmen. Het is of zo hard mogelijk tegen, of vol gas vooruit. Er zit niet veel tussen in. Dat maakt het moeilijk om van een democratische vertegenwoordiging te spreken.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 13:00 schreef karton2 het volgende:
[..]
Dat is veel te kort door de bocht. Ik denk niet dat de bevolking het wil, ik denk eerder dat het ze gewoon geen bal interesseert.
Als de bevolking het werkelijk zou willen dan zouden ze tijdens EU verkiezingen wel massaal op komen draven, terwijl nu de opkomst in NL keer op keer de 40% niet eens aan weet te tikken. De laatste keer dat een meerderheid in NL ging stemmen was in 1984 (!).
Op Europees vlak is de opkomst al zo'n 20 jaar structureel onder de 50%. Aan de ene kant kan je je afvragen of een EUparlement überhaupt wel een goed idee is als de kiezer gewoon weg niet komt, aan de andere kant moet je je afvragen over de kiezer wel genoeg betrokken wordt bij de EU.
Dat laatste punt werd in 1981 ook al aangestipt door "founding father" Leo Tindemans: in dit filmpje van 3:42 tot aan 5:16
Pijnlijk om te zien dat wat hij in 1981 zei, 1:1 te kopiëren is naar 2015.
Er zit niet héél veel tussen maar met CU, SGP, SP en PvdD zijn er alvast vier partijen die in aanmerking komen en die de kiesdrempel halen, dus zo klein is de keus nou ook weer niet.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 19:23 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Stel, je bent wel voor europese samenwerking maar bent van mening dat het te snel gaat en vooral: 'bij twijfel niet inhalen' ipv 'rozekrans kussen en vol gas vooruit'. Ik schat zo in dat dat voor veel mensen geldt.. alleen valt er dan weinig om op te stemmen. Het is of zo hard mogelijk tegen, of vol gas vooruit. Er zit niet veel tussen in. Dat maakt het moeilijk om van een democratische vertegenwoordiging te spreken.
Nog los van het feit dat indirect je stem bij mensen als juncker en verhofstadt terecht komt. Uiteindelijk is dat een pot nat.
Toetreding van Bulgarije en Roemenie heeft Nederland geen windeieren gelegdquote:Op maandag 24 augustus 2015 00:57 schreef De_Kaas- het volgende:
[..]
Roemenië en Bulgarije (en in mijn ogen overigens ook Hongarije) hadden inderdaad geen lid moeten worden op dat moment; voor hen was het te vroeg. Dat besef is er door de problemen waar de EU tegenaan is gelopen nu redelijk EU-breed en daardoor is het hele toelatingsproces stukken strenger geworden. Van die fout is nu wel geleerd, dus zo'n vaart zal het niet lopen.
Wanneer ze wel voldoen aan onze hernieuwde normen zijn ze van harte welkom. Alleen al het uitzicht op een potentieel lidmaatschap, ook al is dat wellicht nog wel 10-20 jaar verder in de toekomst, biedt de perfecte prikkels om zaken te verbeteren voor de burgers in de desbetreffende landen dus dat is enkel positief.
Dit. Het klinkt zo redelijk, maar schijnbaar kan de geenstijler hier niet op rellen.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 11:21 schreef De_Kaas- het volgende:
Een Oekraïne dat voor Europa kiest in plaats van voor Rusland ga je toch niet serieus tegen proberen te houden (niet dat dat zal lukken) en terug in de handen van de Russen willen drukken? Dan schiet je jezelf in de voet. Bovendien zal het land alvorens het daadwerkelijk (kandidaat-)lid is enorm veel vooruitgang moeten boeken en in het geval van Oekraïne zal dat veel langer duren dan bij bijvoorbeeld landen als Kroatië (prima aanwinst voor de EU overigens), omdat Oekraïne zoveel minder ver is. En als het ooit op een dag in de verre toekomst wel ver genoeg is, is dat alleen maar mooi.
Maar elke toenadering van Oekraïne tot de EU en dan vooral wat betreft het geleidelijk aan voldoen aan de EU-normen voor mensenrechten, anti-corruptiemaatregelen etc. is alleen maar goed voor zo'n land. Lekker laten gaan; goed voor hen, goed voor ons.
Maar ja, als die eerste twee groot genoeg worden zul je weer zien dat het homohuwelijk wordt afgeschaft 'omdat daar voldoende steun voor is'. Bij parlementaire verkiezingen komt het vrijwel nooit voor dat een partij één op één al jouw standpunten vertegenwoordigt, er is altijd sprake van een compromis als je een partij kiest om op te stemmen. Dat zorgt er wel voor dat je heel voorzichtig moet zijn met het direct omrekenen van de stemverhoudingen in het parlement naar draagvlak onder de bevolking, het kan heel goed zijn dat onderwerpen die ruime steun hebben in het parlement dat niet hebben onder de bevolking en visa versa.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 21:17 schreef Igen het volgende:
[..]
Er zit niet héél veel tussen maar met CU, SGP, SP en PvdD zijn er alvast vier partijen die in aanmerking komen en die de kiesdrempel halen, dus zo klein is de keus nou ook weer niet.
Precies, en ook zowel de SP als de PvdD zijn ook partijen waar mensen zo om hun eigen redenen perse niet op willen stemmen. Als je een beetje door het groene heen kijkt is de PvdD misschien nog wel het meest neutrale.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 14:46 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Maar ja, als die eerste twee groot genoeg worden zul je weer zien dat het homohuwelijk wordt afgeschaft 'omdat daar voldoende steun voor is'. Bij parlementaire verkiezingen komt het vrijwel nooit voor dat een partij één op één al jouw standpunten vertegenwoordigt, er is altijd sprake van een compromis als je een partij kiest om op te stemmen. Dat zorgt er wel voor dat je heel voorzichtig moet zijn met het direct omrekenen van de stemverhoudingen in het parlement naar draagvlak onder de bevolking, het kan heel goed zijn dat onderwerpen die ruime steun hebben in het parlement dat niet hebben onder de bevolking en visa versa.
Op zich wel, maar dat is door de opkomstdrempel nauwelijks interessant.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 14:59 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
je kan tijdens een referendum ook VOOR stemmen he
Toch wel hoor. Tenzij je natuurlijk graag rechtspopulisten enzo de gelegenheid wil geven om te roepen dat een grote meerderheid van de Nederlanders tegen "Europa" is en dat hoge heren hun eigen dictatoriale eigen wil alleen maar dankzij de opkomstdrempel erdoor konden drukken.quote:Op donderdag 27 augustus 2015 19:41 schreef freako het volgende:
[..]
Op zich wel, maar dat is door de opkomstdrempel nauwelijks interessant.
Daarom moet je D66 stemmen.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 08:15 schreef LXIV het volgende:
En het maakt niet uit of het referendum uiteindelijk genegeerd wordt. Dan is dat weer een bewijs voor het ondemocratische gehalte van de EU.
Kosovo is nog steeds een land dat niet hoort te bestaan.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 16:15 schreef De_Kaas- het volgende:
Het volgende positieve bericht dat vandaag in de media verscheen is een direct gevolg van de Enlargement Strategy van de Europese Commissie: Servië en Kosovo bereiken akkoord over toenadering.
Voorheen werd dit op slechts 1500 km afstand van ons landje opgelost met bommen en granaten. Nu met woorden. En dat is voor een zeer groot deel te danken aan de Europese Unie. Het mag wel eens gezegd worden: bedankt EU.
Ze gaan het niet halen ben ik bang, het gaat veel te langzaam.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:10 schreef LXIV het volgende:
Het gaat beter dan ik verwacht had. Ze lopen nu al tegen de 100.000 handtekeningen aan. Dan is er nog veel werk voor de boeg, maar het gaat toch wel hard.
Nog niet getekend: Teken hier! www.geenpeil.nl
Het tempo lag in het begin hoog (alle vaste bezoekers tekenden), maar nu kakt het in. Daar was ik ook al bang voor. Zelf probeer ik 20 extra mensen te verzamelen. Als iedereen dit doet dan lukt het.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:12 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Ze gaan het niet halen ben ik bang, het gaat veel te langzaam.
Waar staat eigenlijk de tussenstand?quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:14 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het tempo lag in het begin hoog (alle vaste bezoekers tekenden), maar nu kakt het in. Daar was ik ook al bang voor. Zelf probeer ik 20 extra mensen te verzamelen. Als iedereen dit doet dan lukt het.
Ze moeten het dan ook veel breder trekken dan alleen hun GeenStijl-achterban. Ze moeten zichtbaarheid krijgen in de media, talkshows. Dat bereik je niet door die alleen maar uit te schelden en je zo kinderachtig op te stellen. De website is inmiddels verbeterd, maar was eerst ook gewoon totaal ongeschikt voor een burgerbrede beweging.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:14 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het tempo lag in het begin hoog (alle vaste bezoekers tekenden), maar nu kakt het in. Daar was ik ook al bang voor. Zelf probeer ik 20 extra mensen te verzamelen. Als iedereen dit doet dan lukt het.
Laatste tussenstand was 80.000+quote:
Inderdaad, hence:quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:22 schreef Reya het volgende:
In de praktijk betekent het dus dat over de komende vier weken ongeveer dezelfde 'snelheid' qua tekenen zal moeten worden aangehouden. Dat lijkt me inderdaad erg optimistisch.
quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:17 schreef Childofthe90s het volgende:
Ze moeten het dan ook veel breder trekken dan alleen hun GeenStijl-achterban. Ze moeten zichtbaarheid krijgen in de media, talkshows. Dat bereik je niet door die alleen maar uit te schelden en je zo kinderachtig op te stellen. De website is inmiddels verbeterd, maar was eerst ook gewoon totaal ongeschikt voor een burgerbrede beweging.
Je moet dan wel echt aandacht van het kaliber voorpagina Telegraaf of verschijning in RTL Late Night hebben.quote:
Of zo groot worden op sociale media, dat de traditionele media er niet (meer) om heen kunnen. Ik weet niet of ze ook budget hebben, maar radiospotjes kunnen misschien ook helpen.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:26 schreef Reya het volgende:
[..]
Je moet dan wel echt aandacht van het kaliber voorpagina Telegraaf of verschijning in RTL Late Night hebben.
De lancering heb je al gehad, en dat is uiteindelijk het grootste publiciteitsmoment. Wellicht dat tijdens de Algemene Beschiuwingen politici er nog aandacht aan kunnen geven, en dat op die manier de publiciteit weer wordt gehaald.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:29 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Of zo groot worden op sociale media, dat de traditionele media er niet (meer) om heen kunnen. Ik weet niet of ze ook budget hebben, maar radiospotjes kunnen misschien ook helpen.
Waarom zou je dan geen ja willen zeggen tijdens zon referendum?quote:Op woensdag 26 augustus 2015 12:27 schreef Dven het volgende:
[..]
Toetreding van Bulgarije en Roemenie heeft Nederland geen windeieren gelegd
Word lid van een partij!quote:Op maandag 31 augustus 2015 21:59 schreef Spanky78 het volgende:
Ik ga ook tekenen. Al was het maar om de heren en dames in den haag en brussel te laten weten dat ik ook een mening heb over sommige belangrijke zaken en geraadpleegd wil worden over sommige grote zaken.
Weet niet eens of ik tegen zou stemmen, het gaat me erom dat ik ergens nog een beetje inspraak heb,.
Dat zat er ook al aan te komen natuurlijk.quote:
Dit is toch gewoon een 'fuck you' naar alle burgers.quote:Op dinsdag 1 september 2015 09:30 schreef NewHorizon het volgende:
[..]
Dat zat er ook al aan te komen natuurlijk.
Overigens niet heel slim om dat gelijk te gaan roepen terwijl het nog maar zeer de vraag is of die 300.000 handtekeningen gehaald gaan worden.
Nou nou nou. Is Oekraine wel echt een Europees land? Ik weet er het fijne niet van maar het klinkt als een armoedige kleptokratische bende die in de rest van Europa z'n gelijke niet kent. Waarom moet "het westen" dan zo expansief zijn? Is het niet genoeg dat Polen, Slowakije en Roemenie in de EU en in de Navo zitten? Moet de grens per se alsmaar verder naar het oosten verlegd worden ongeacht om wat voor landen het nou eigenlijk gaat?quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:03 schreef DustPuppy het volgende:
Het "Alsjeblieft, Rusland, doe ons geen pijn!" referendum.
In feite wel. Al is het referendum natuurlijk altijd al bedoeld als raadgevend en iets wat slechts meegenomen wordt in de besluitneming. Echter, om bij voorbaat al te gaan roepen dat je er toch niks mee doet is wel erg arrogant en niet in het licht van de functie van zo een referendum.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:03 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Dit is toch gewoon een 'fuck you' naar alle burgers.
Dit verdrag is tot stand gekomen omdat Oekraine zelf meer toenadering tot de Europese Unie zoekt.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:11 schreef Igen het volgende:
[..]
Nou nou nou. Is Oekraine wel echt een Europees land? Ik weet er het fijne niet van maar het klinkt als een armoedige kleptokratische bende die in de rest van Europa z'n gelijke niet kent. Waarom moet "het westen" dan zo expansief zijn? Is het niet genoeg dat Polen, Slowakije en Roemenie in de EU en in de Navo zitten? Moet de grens per se alsmaar verder naar het oosten verlegd worden ongeacht om wat voor landen het nou eigenlijk gaat?
Ik waag dat te betwijfelen. Sterker nog, ik durf gerust te beweren dat dat niet het geval is en dat ze eenzelfde fout gewoon nogmaals maken.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:16 schreef DustPuppy het volgende:
De EU heeft zijn lesje met Griekenland inmiddels wel geleerd.
Nationale parlementen moeten het nog bekrachtigen.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:43 schreef Geralt het volgende:
Afgelopen week ergens al getekend.
Goed initiatief.
Ja, dat zag iedereen al aankomen. Pure geldverspilling dit.quote:
Het ligt dieper dan dat.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:03 schreef DustPuppy het volgende:
Het "Alsjeblieft, Rusland, doe ons geen pijn!" referendum.
Dit artikel kan je vast wel bekoren. Komt uit 2000.quote:Op dinsdag 1 september 2015 11:35 schreef Dwersdriever het volgende:
Mogelijk is nergens de minachting voor democratie groter dan in de Tweede Kamer. Eén keer per vier jaar stemmen en verder bek dicht.
Ik heb in de jaren negentig een tijdje in politiek Den Haag rondgelopen en dat heeft toen mijn mening over de politiek drastisch veranderd. Er zit in de Tweede Kamer amper iemand die daadwerkelijke kennis van zaken heeft over onderwerpen waarover ze stemmen.
quote:Wie vermoordde Willem van Oranje?' 'Ach ja, ik zie het zo voor me', zegt Van 't Riet (D66). 'Het was ergens op zo'n trap.'
quote:Geen enkele fout maakte topscorer PvdA-er Valk, die zijn succes verklaart met: 'ik ben nog van voor de basisvorming. En van huis uit ben ik historicus.'
quote:Op de allerlaatste plaats eindigde D66-kamerlid De Koning, die alle vragen fout beantwoordde. 'Ik had vroeger een drie voor geschiedenis', zegt ze. 'Ik weet er echt niets van.' Bovendien, verontschuldigt ze zich: 'Ik vind al die wetenswaardigheden maar onzin.'
quote:Maar wie een partij wil met een hoog historisch gehalte moet SGP stemmen. In het partijenklassement staat deze partij bovenaan.
quote:Tweede partij op de ranglijst is de PvdA, de partij van topscorer Valk, met gemiddeld 7,1 vragen goed. De partij heeft veel leden in de top van de scorelijst, maar ook onderaan, waardoor het gemiddelde flink omlaag wordt gehaald.
Ander testje uit 2006 onderzocht de juridische kennis, ook ondermaats.quote:Slecht scoort GroenLinks, waarvan de twee deelnemers gemiddeld vier vragen goed beantwoordden. Zelfs vragen over het vrouwenkiesrecht en over Van Heutsz werden fout beantwoord, terwijl de voorgeschiedenis van de partij in ieder geval bij dit soort onderwerpen andere verwachtingen wekt.
Die landen zoeken toch echt zelf toenadering tot ons. Misschien dat Moskou er daarom ook meer baat bij heeft als ze eens uit gaan zoeken waarom al die landen de invloedssfeer van de EU verkiezen boven de Russische.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:11 schreef Igen het volgende:
[..]
Nou nou nou. Is Oekraine wel echt een Europees land? Ik weet er het fijne niet van maar het klinkt als een armoedige kleptokratische bende die in de rest van Europa z'n gelijke niet kent. Waarom moet "het westen" dan zo expansief zijn? Is het niet genoeg dat Polen, Slowakije en Roemenie in de EU en in de Navo zitten? Moet de grens per se alsmaar verder naar het oosten verlegd worden ongeacht om wat voor landen het nou eigenlijk gaat?
Misschien dat "die landen" dan eerst intern ook wat werk ervan kunnen maken om Europese standaards te hanteren.quote:Op dinsdag 1 september 2015 17:47 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Die landen zoeken toch echt zelf toenadering tot ons. Misschien dat Moskou er daarom ook meer baat bij heeft als ze eens uit gaan zoeken waarom al die landen de invloedssfeer van de EU verkiezen boven de Russische.
Ik snap best dat die landen dat willen. De vraag is of de veiligheid en de welvaart van de huidige Europese burgers er mee gediend is. De staat is er voor zijn burgers, niet andersom.quote:Op dinsdag 1 september 2015 17:47 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Die landen zoeken toch echt zelf toenadering tot ons. Misschien dat Moskou er daarom ook meer baat bij heeft als ze eens uit gaan zoeken waarom al die landen de invloedssfeer van de EU verkiezen boven de Russische.
Omdat internationale handel een groot onderdeel van de westerse cultuur isquote:Op dinsdag 1 september 2015 18:31 schreef Igen het volgende:
[..]
Misschien dat "die landen" dan eerst intern ook wat werk ervan kunnen maken om Europese standaards te hanteren.
Bij de Oost-Europese landen die nu EU-lid zijn, is de weg volgens mij geweest dat die een associatie-overeenkomst hebben gekregen en dat de eerstvolgende stap direct het EU-lidmaatschap was.
Waarom doen we dat bij Oekraïne, Moldavië en Georgië niet? Waarom is een associatieovereenkomst met die landen niet genoeg en wachten we niet totdat ze voldoende werk ervan hebben gemaakt om niet alleen in woorden bij Europa te zeggen te willen horen, maar ook met daden van hun land een Europees land te maken? Waarom moet daar zo overhaast een "deep and comprehensive" vrijhandelsverdrag worden gesloten? Ik heb wel een idee: omdat er gedacht wordt dat als we die landen uit de Russische invloedssfeer halen, het vanzelf ineens *poef* welvarende, democratische rechtsstaten zonder corruptie worden.
Ik vind dat naïef. Het verwachte resultaat blijft waarschijnlijk uit en het enige wat wel bereikt wordt is dat Poetin pissed is.
Zou het doel hebben, volgens mij staat het schip al meer als halfvol.quote:Op woensdag 2 september 2015 11:30 schreef ForzaMilan het volgende:
Ze zijn ondertussen de 100.000 gepasseerd
Ten eerste draait ook in het westen niet alles alleen maar om economie. En ten tweede is het naief om te denken dat een vrijhandelsverdrag een voldoende voorwaarde voor economische voorspoed is. Oekraine schiet er niks mee op als ze op andere vlakken niet hervormen en Europa heeft er niks aan om in het kader van wederzijdse erkenning van conformiteit gevaarlijke rotzooi te importeren.quote:Op woensdag 2 september 2015 10:48 schreef Zolder het volgende:
[..]
Omdat internationale handel een groot onderdeel van de westerse cultuur iszulke verdragen zijn cruciaal om de economie te laten ontwikkelen, en dat is slecht?
1 niet alles maar wel veelquote:Op woensdag 2 september 2015 12:13 schreef Igen het volgende:
[..]
Ten eerste draait ook in het westen niet alles alleen maar om economie. En ten tweede is het naief om te denken dat een vrijhandelsverdrag een voldoende voorwaarde voor economische voorspoed is. Oekraine schiet er niks mee op als ze op andere vlakken niet hervormen en Europa heeft er niks aan om in het kader van wederzijdse erkenning van conformiteit gevaarlijke rotzooi te importeren.
En in tegenstelling tot bijna de gehele tweede kamer, ben jij natuurlijk wel iemand die daadwerkelijke kennis van zaken heeft over onderwerpen waarover ze stemmen.quote:Op dinsdag 1 september 2015 11:35 schreef Dwersdriever het volgende:
Mogelijk is nergens de minachting voor democratie groter dan in de Tweede Kamer. Eén keer per vier jaar stemmen en verder bek dicht.
Ik heb in de jaren negentig een tijdje in politiek Den Haag rondgelopen en dat heeft toen mijn mening over de politiek drastisch veranderd. Er zit in de Tweede Kamer amperbesluiten komt, bestaat niet.
Een stem heeft ook zelden iets met de inhoud van een voorstel te maken, maar alles met de politieke positie van de fractie en waar motie/wetsvoorstel vandaan komt. Een factor die ook niet bijdraagt aan gedegen besluitvorming.
Een corrigerend en bindend referendum is zeer dringend noodzakelijk om burgers in ieder geval één democratisch middel te geven besluitvorming te beïnvloeden. Die ene stem per vier jaar op een partij is dat in ieder geval niet.
Vrijhandelsverdragen gaan normaal gesproken uit van wederzijdse erkenning van conformiteit. Een "deep and comprehensive" vrijhandelsverdrag met Oekraine bevat ongetwijfeld ook zo'n onderdeel.quote:Op woensdag 2 september 2015 12:58 schreef Zolder het volgende:
[..]
1 niet alles maar wel veel
2 maar het stimuleert economische voorspoed en daarme samen "andere hervormingen" (lekker vaag) wel
Wat weet jij nou over gevaarlijke rotzooi daar
Ik neem aan dat vooraf voldoende is gecontroleerd of het land als geheel in aanmerking komt. Maar zelfs over het vrijhandelsverdrag met amerika waren er genoeg zeurpieten met hetzelfde argument.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:10 schreef Igen het volgende:
[..]
Vrijhandelsverdragen gaan normaal gesproken uit van wederzijdse erkenning van conformiteit. Een "deep and comprehensive" vrijhandelsverdrag met Oekraine bevat ongetwijfeld ook zo'n onderdeel.
Dat betekent dus dat als een Oekraiens bedrijf in Nederland een product wil verkopen, dat het dan genoeg is als er een Oekraiens papier bij zit dat zegt dat het aan de Oekraiense regels voldoet. Nederland is dan verplicht om erop te vertrouwen dat (a) de Oekraiense standaarden qua veiligheid etc. niet substantieel slechter zijn dan de Nederlandse en (b) dat de Oekraiense instanties niet corrupt zijn en geen certificaat afgeven voor producten die niet aan de regels voldoen.
Durf jij daarop te vertrouwen bij het armste, minst ontwikkelde en meest corrupte land (corrupter dan pakweg Wit-Rusland, China, Colombia of Ethiopie) van heel Europa? Ik niet.
Die eer gaat natuurlijk al naar onze Waalse zuiderburen.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:16 schreef Zolder het volgende:
Dat Oekraine het armste, minst ontwikkelende en meest corrupte land van europa is lijkt me nogal uit de lucht gegrepen
Ja, het is niet helemaal zo erg.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:16 schreef Zolder het volgende:
[..]
Dat Oekraine het armste, minst ontwikkelende en meest corrupte land van europa is lijkt me nogal uit de lucht gegrepen
Zijn dat "deep and comprehensive" handelsakkoorden? Die met de minder ontwikkelde landen uit dat rijtje?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:25 schreef Zolder het volgende:
Trouwens er lopen momenteel onderhandelingen de Verenigde Staten (VS), Canada, India, Maleisië, Mercosur, Oekraïne, Rusland en Singapore over een vrijhandelsakkoord. Er is momenteel al zo'n verdrag met Peru, Colombia en Zuid korea.
Bron: https://www.rijksoverheid(...)vrijhandelsakkoorden
Maar nee Oekraine, dan is het een probleem hoor
Weet ik veel. Ik denk dat je elk vrijhandelsakkoord wel "deep and comprehensive" kan noemen, en Oekraine staat gewoon in hetzelfde rijtje en ook daarbij wordt geeen aparte vermelding gemaakt.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:32 schreef Igen het volgende:
[..]
Zijn dat "deep and comprehensive" handelsakkoorden? Die met de minder ontwikkelde landen uit dat rijtje?
Onnodig, ditquote:Op woensdag 2 september 2015 13:21 schreef Ryon het volgende:
[..]
Die eer gaat natuurlijk al naar onze Waalse zuiderburen.
Stel dat er 300.000 handtekeningen komen, die vervolgens begin 2016 volledig genegeerd worden door de regering, oftewel de regering geeft een dikke middelvinger kan dit best wel is invloed gaan hebben op de verkiezingen in 2017.quote:Op woensdag 2 september 2015 11:51 schreef john2406 het volgende:
[..]
Zou het doel hebben, volgens mij staat het schip al meer als halfvol.
Ik heb een keer de kans gehad om tegen die Grondwet te stemmen, helaas is dat naast zich neer gelegd geworden.
Nou doe ik het dus niet meer.
HP De Tijd: http://www.hpdetijd.nl/20(...)-de-oekraine-crisis/quote:Op woensdag 2 september 2015 13:34 schreef john2406 het volgende:
Is dat land trouwens rijk aan grondstoffen?
Dan kan ik me wel voorstellen waarom en waarvoor als het zo is.
Nou daar heb ik me in vergist dan, maar alsnog kan een vrijhandelsakkoord er voor zorgen dat de corruptie wordt aangepakt (omdat pro europese regering nu). We moeten ook wel beseffen dat er in 2014 veel veranderd is op dat gebied, maar het lijkt er op dat de huidige regering echt voor de EU gaat.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:30 schreef Igen het volgende:
[..]
Ja, het is niet helemaal zo erg.
Het is wel het meest corrupte land van Europa: http://www.transparency.org/cpi2014/results
Maar het is inderdaad slechts het een-na-minst ontwikkelde land (voor Servie) van Europa: https://en.wikipedia.org/(...)an_Development_Index
En het is inderdaad ook slechts het een-na-armste land (voor Moldavie) van Europa: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita
Poe hee, nou, dat is toch wel een wereld van verschil hoor!
Ik heb gehoord dat die eerste 100000 alleen maar zijn om in aanmerking te komen dat er daarbovenop nog de nodige moeten volgen om er voor in aanmerking te komen.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:36 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Stel dat er 300.000 handtekeningen komen, die vervolgens begin 2016 volledig genegeerd worden door de regering, oftewel de regering geeft een dikke middelvinger kan dit best wel is invloed gaan hebben op de verkiezingen in 2017.
Er moeten er 300.000 zijn voor 28 sep.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:38 schreef john2406 het volgende:
[..]
Ik heb gehoord dat die eerste 100000 alleen maar zijn om in aanmerking te komen dat er daarbovenop nog de nodige moeten volgen om er voor in aanmerking te komen.
Weet niet wat ervan klopt trouwens.
Zoiets had ik me al gedacht, bij de Eu en dan achteraf faliet verklaren misschien of in de schulden steken?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:37 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
HP De Tijd: http://www.hpdetijd.nl/20(...)-de-oekraine-crisis/
"Lang durfden Europese politici de winning van schaliegas niet te bespreken. Nu Amerika heeft laten zien hoe het land de vruchten plukt van schaliegaswinning, wil ook Europa een graantje meepikken. En het toeval wil dat Oekraïne, het oostelijke deel om precies te zijn, beschikt over grote voorraden."
En hoeveel zijn er tot nu toe?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:39 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Er moeten er 300.000 zijn voor 28 sep.
Dat is maar een vraag. In electoraal opzicht stellen die 300k aan stemmen geen ene kut voor. Een regenbuitje op de dag van verkiezingen heeft (serieus!) een grotere impact.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:36 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Stel dat er 300.000 handtekeningen komen, die vervolgens begin 2016 volledig genegeerd worden door de regering, oftewel de regering geeft een dikke middelvinger kan dit best wel is invloed gaan hebben op de verkiezingen in 2017.
Tussen de 100.000 en 150.000 op dit moment.quote:
Dat is wel wat ruim genomen. Eerder meer de 100k dan de 150k.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:43 schreef martijnde3de het volgende:
[..]
Tussen de 100.000 en 150.000 op dit moment
En in welke tijd hebben ze dat gehaald, kan je nagaan of vanuit gaan dat ze het meeste gehad hebben denk ik dan?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:43 schreef martijnde3de het volgende:
[..]
Tussen de 100.000 en 150.000 op dit moment
Ze hadden er meer dan 100.000 dinsdag ochtend maar hoorde dat er na de uitzending bij pauw het stormliep met handtekeningen.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:44 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat is wel wat ruim genomen. Eerder meer de 100k dan de 150k.
Ze zijn een paar weken geleden begonnen volgens mij. Maar gisteren was Jan Roos bij Pauw dus er zullen er nu wel veel bijkomen.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:44 schreef john2406 het volgende:
[..]
En in welke tijd hebben ze dat gehaald, kan je nagaan of vanuit gaan dat ze het meeste gehad hebben denk ik dan?
Ze hebben in een ruime week meer dan 100.000 handtekeningen gehaald. Echter, hadden ze weinig media aandacht. Nu ze bij Pauw zijn geweest zijn ze gelijk een stuk bekender.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:44 schreef john2406 het volgende:
[..]
[..]
En in welke tijd hebben ze dat gehaald, kan je nagaan of vanuit gaan dat ze het meeste gehad hebben denk ik dan?
Tjah, uit ervaring kan ik je vertellen dat één uitzending Pauw geen 50k aan handtekeningen oplevert. Als je geluk hebt zijn dat er een stuk of 5 a 6 duizend. Ook veel voor één dag.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:45 schreef martijnde3de het volgende:
[..]
Ze hadden er meer dan 100.000 dinsdag ochtend maar hoorde dat er na de uitzending bij pauw het stormliep met handtekeningen.
Ik gun het ze hoor, maar of het wat gaat doen?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:46 schreef martijnde3de het volgende:
[..]
Ze hebben in een ruime week meer dan 100.000 handtekeningen gehaald. Echter, hadden ze weinig media aandacht. Nu ze bij Pauw zijn geweest zijn ze gelijk een stuk bekender.
Nouja ik vind 300.000 best veel. Als je bedenkt dat bijvoorbeeld een nr. 27 van de VVD in de tweede kamer maar 1100/1200 voorkeursstemmen heeft.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:41 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat is maar een vraag. In electoraal opzicht stellen die 300k aan stemmen geen ene kut voor. Een regenbuitje op de dag van verkiezingen heeft (serieus!) een grotere impact.
Dat beweer ik nergens. Het gaat erom dat een systeem waarbij kiezers één keer per vier jaar om hun mening wordt gevraagd wel erg beperkt is. Ergens moet daarbij een waarborg worden ingebouwd.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:02 schreef Zolder het volgende:
[..]
En in tegenstelling tot bijna de gehele tweede kamer, ben jij natuurlijk wel iemand die daadwerkelijke kennis van zaken heeft over onderwerpen waarover ze stemmen.
Ja, maar de meeste Kamerleden scoren rond dat aantal. 1000+ voorkeursstemmen is best veel (zeker van een grote partij) en een teken dat je een goede achterban hebt.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:47 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Nouja ik vind 300.000 best veel. Als je bedenkt dat bijvoorbeeld een nr. 27 van de VVD in de tweede kamer maar 1100/1200 voorkeursstemmen heeft.
Wat is er dan verkeerd aan een STERKE oppositie, lees goed sterke die zich dus niet verkoopt?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:53 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, maar de meeste Kamerleden scoren rond dat aantal. 1000+ voorkeursstemmen is best veel (zeker van een grote partij) en een teken dat je een goede achterban hebt.
Wat betreft zetels: als die 300k allemaal PvdA stemmers zijn die dan massaal GroenLinks gaan stemmen dan kan het nog wel eens interessant worden. Goede kans dat er al veel PVV, CDA en SP stemmers tussen zit die gewoon oppositie blijven stemmen. Dat schiet dan niet al op.
Ik hoop gewoon dat ze die 300.000 halen of het nou wat uithaalt of niet. Het geeft alleen maar extra rompslomp voor partijen als de VVD en de D66 die juist pro-referenda zijn (als het onderwerp hun uitkomt, wat nu niet het geval is).quote:Op woensdag 2 september 2015 13:53 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, maar de meeste Kamerleden scoren rond dat aantal. 1000+ voorkeursstemmen is best veel (zeker van een grote partij) en een teken dat je een goede achterban hebt.
Wat betreft zetels: als die 300k allemaal PvdA stemmers zijn die dan massaal GroenLinks gaan stemmen dan kan het nog wel eens interessant worden. Goede kans dat er al veel PVV, CDA en SP stemmers tussen zit die gewoon oppositie blijven stemmen. Dat schiet dan niet al op.
Het is wel zo'n beetje het aantal mensen in Nederland dat lid is van een politieke partij. Die stellen dus ook allemaal geen ene kut voor.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:41 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat is maar een vraag. In electoraal opzicht stellen die 300k aan stemmen geen ene kut voor.
De wereld is zo aan het verharden, en dat beetje tijd wat de mensen nog hebben willen ze toch echt ontspannen.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:56 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Ik hoop gewoon dat ze die 300.000 halen of het nou wat uithaalt of niet. Het geeft alleen maar extra rompslomp voor partijen als de VVD en de D66 die juist pro-referenda zijn (als het onderwerp hun uitkomt, wat nu niet het geval is).
Dat klopt. In electoraal opzicht zijn partijleden (ongeveer 2% van Nederland) niet interessant. Je scoort er althans geen zetels mee. Dat is maar goed ook, want anders stond de uitslag van elke verkiezing van te voren al vast. In democratisch opzicht hebben partijleden natuurlijk meer in de melk te brokkelen dan niet leden, al is het maar omdat zij ook stemrecht hebben binnen de partij zelf.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:56 schreef Dwersdriever het volgende:
[..]
Het is wel zo'n beetje het aantal mensen in Nederland dat lid is van een politieke partij. Die stellen dus ook allemaal geen ene kut voor.
VVD is uitgesproken tegen referenda! Ik moet het even op zoeken maar vrij zeker dat het zelfs een verkiezingsstandpunt is.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:56 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Ik hoop gewoon dat ze die 300.000 halen of het nou wat uithaalt of niet. Het geeft alleen maar extra rompslomp voor partijen als de VVD en de D66 die juist pro-referenda zijn (als het onderwerp hun uitkomt, wat nu niet het geval is).
Ik kan uit ervaring praten dat het officiële standpunt van de VVD tegen referenda is. Echter, zijn de meeste Kamerleden persoonlijk voor.quote:Op woensdag 2 september 2015 14:01 schreef Ryon het volgende:
[..]
VVD is uitgesproken tegen referenda! Ik moet het even op zoeken maar vrij zeker dat het zelfs een verkiezingsstandpunt is.
Die 200k "minions" gaan ze ook wel vinden.quote:Op woensdag 2 september 2015 14:19 schreef Ryon het volgende:
We "willen" Oekraïne niet vanwege de schaliegas maar puur om de invloedssfeer uit te breiden. En om Vrede en Democratie in het oosten te brengen. Dat ook natuurlijk. Het machtigste wapen van de EU zijn de handels- en associatieverdragen die zij kunnen sluiten met partijen buiten de Unie.
Geenstijl wil Oekraïne niet omdat het hits oplevert voor de website en omdat ze de EU stom vinden. Dat is ook hun democratisch recht alleen moeten ze nog 200k aan minions vinden die daar ook mee eens zijn.
We?quote:Op woensdag 2 september 2015 14:19 schreef Ryon het volgende:
We "willen" Oekraïne niet vanwege de schaliegas maar puur om de invloedssfeer uit te breiden. En om Vrede en Democratie in het oosten te brengen. Dat ook natuurlijk. Het machtigste wapen van de EU zijn de handels- en associatieverdragen die zij kunnen sluiten met partijen buiten de Unie.
Geenstijl wil Oekraïne niet omdat het hits oplevert voor de website en omdat ze de EU stom vinden. Dat is ook hun democratisch recht alleen moeten ze nog 200k aan minions vinden die daar ook mee eens zijn.
Nee dat was de Europese grondwetquote:Op woensdag 2 september 2015 20:16 schreef mannenkokengewoonbeter het volgende:
Over de wisseling van de Gulden naar de euro was toch ook een referendum?
( wat achteraf raadgevend werd verklaard toen de meerderheid tegen de euro stemde ? )
Waarom zou een referendum dan nu wel iets concreets moeten inbrengen?
Dat referendum ging over de Europese Grondwet en de uitslag daarvan is inderdaad vrijwel volledig genegeerd.quote:Op woensdag 2 september 2015 20:16 schreef mannenkokengewoonbeter het volgende:
Over de wisseling van de Gulden naar de euro was toch ook een referendum?
( wat achteraf raadgevend werd verklaard toen de meerderheid tegen de euro stemde ? )
Waarom zou een referendum dan nu wel iets concreets moeten inbrengen?
Dus wat zou je moeite doen ?quote:Op woensdag 2 september 2015 20:28 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Dat referendum ging over de Europese Grondwet en de uitslag daarvan is inderdaad vrijwel volledig genegeerd.
Laten zien dat er in Den Haag nauwelijks naar het volk wordt geluisterd als het op Europa aankomt.quote:Op woensdag 2 september 2015 20:29 schreef mannenkokengewoonbeter het volgende:
[..]
Dus wat zou je moeite doen ?
Zinloos
Het blijft natuurlijk, in ieder geval bij een aantal partijen, een mooie kruiwagen richting een functie. Het beperkte aantal Nederlanders dat lid is van een politieke partij draagt mogelijk ook bij aan het door mij waargenomen inhoudelijk vaak matige niveau van kamerleden en bewindslieden. Bij een rivier met weinig vis is het lastig om tot een goede vangst te komen.quote:Op woensdag 2 september 2015 14:00 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat klopt. In electoraal opzicht zijn partijleden (ongeveer 2% van Nederland) niet interessant. Je scoort er althans geen zetels mee. Dat is maar goed ook, want anders stond de uitslag van elke verkiezing van te voren al vast. In democratisch opzicht hebben partijleden natuurlijk meer in de melk te brokkelen dan niet leden, al is het maar omdat zij ook stemrecht hebben binnen de partij zelf.
Met als gevolg dat...?quote:Op woensdag 2 september 2015 20:30 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Laten zien dat er in Den Haag nauwelijks naar het volk wordt geluisterd als het op Europa aankomt.
Met als gevolg dat politici niet over tien jaar kunnen zeggen 'wir haben es nicht gewusst' als ze voor de parlementaire enquête verschijnen die onderzoek doet naar de implosie van de EU.quote:Op woensdag 2 september 2015 20:33 schreef mannenkokengewoonbeter het volgende:
[..]
Met als gevolg dat...?
Als blijkbaar mensen denken dat ze over de invoering van de euro stemmen terwijl het over de Europese Grondwet gaat dan moet je ook niet raar opkijken als politici de uitkomst niet helemaal serieus nemen.quote:Op woensdag 2 september 2015 20:28 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Dat referendum ging over de Europese Grondwet en de uitslag daarvan is inderdaad vrijwel volledig genegeerd.
Als politici hun volk dom willen noemen, moeten ze dat vooral een keer uitspreken. "Wij willen geen referendum, want u weet niet waar het over gaat."quote:Op woensdag 2 september 2015 20:46 schreef Igen het volgende:
[..]
Als blijkbaar mensen denken dat ze over de invoering van de euro stemmen terwijl het over de Europese Grondwet gaat dan moet je ook niet raar opkijken als politici de uitkomst niet helemaal serieus nemen.
Dat deed Buma gister....................quote:Op woensdag 2 september 2015 21:09 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Als politici hun volk dom willen noemen, moeten ze dat vooral een keer uitspreken. "Wij willen geen referendum, want u weet niet waar het over gaat."
Eens.quote:Op woensdag 2 september 2015 21:14 schreef martijnde3de het volgende:
Laten we hopen dat dit de toekomst is
[ afbeelding ]
Dat denk ik niet. Hooguit 150k denk ik.quote:Op woensdag 2 september 2015 14:20 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Die 200k "minions" gaan ze ook wel vinden.
Twee weken, vanaf de 18e. Voor de 300.000 zijn in totaal 6 weken beschikbaar. Rekening houdend met een buffer die ook nodig is, suggereert dat dat men net op schema ligt.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:46 schreef martijnde3de het volgende:
[..]
Ze hebben in een ruime week meer dan 100.000 handtekeningen gehaald.
Dat Buma gister met droge ogen en zonder te lachen zat te vertellen dat er na dat referendum een heel nieuw concept verdrag op tafel kwam en dat dat prima goedgekeurd kon worden is eigenlijk best wel erg.quote:Op woensdag 2 september 2015 21:12 schreef martijnde3de het volgende:
[..]
Dat deed Buma gister....................
Ja. De hooivorken zijn met pensioen.quote:Op woensdag 2 september 2015 21:27 schreef mannenkokengewoonbeter het volgende:
[..]
Gaat het nu wel goed?
Soms? Sóms???quote:Op woensdag 2 september 2015 21:32 schreef martijnde3de het volgende:
Mijn gevoel soms bij de Nederlandse politiek.
[ afbeelding ]
Volgens mij leer je op de kleuterschool al dat "ja maar hij deed het ook!" geen excuus is.quote:Op woensdag 2 september 2015 21:09 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Als politici hun volk dom willen noemen, moeten ze dat vooral een keer uitspreken. "Wij willen geen referendum, want u weet niet waar het over gaat."
En het gehele volk gaat natuurlijk uniform een richting op.quote:Op woensdag 2 september 2015 21:32 schreef martijnde3de het volgende:
Mijn gevoel soms bij de Nederlandse politiek.
[ afbeelding ]
Klopt, 100% van de bevolking is het op alle punten eens met de PVV. Wilders zegt immers altijd "Nederland wil dit en dat", "Nederland heeft genoeg van" etc.quote:Op woensdag 2 september 2015 21:36 schreef Zolder het volgende:
[..]
En het gehele volk gaat natuurlijk uniform een richting op.
Ja, laten we het niveau omhoog halen. Kun je deze weer uit de kast halen:quote:Op woensdag 2 september 2015 21:46 schreef Igen het volgende:
Maar ik gun alle Nederlanders een tweede kans om te laten zien dat het ook anders kan. Om te laten zien dat ze zich als volwassenen kunnen gedragen, die met verantwoordelijkheid een keuze kunnen maken en die dus serieus genomen kunnen worden.
Want een Nederland waar een flink deel van het volk niet boven het niveau kleuterschool uitkomt zodat het land gebabysit moet worden door de oudere broer die met z'n half afgemaakte geschiedenisstudie de rol als "verstandige politicus" kan spelen, is niet mijn ideaalbeeld voor Nederland.
Je zou daarboven moeten staan ipv. als reactie jezelf tot hetzelfde lage niveau te verlagen en dan te klagen dat je niet serieus wordt genomen.quote:Op woensdag 2 september 2015 21:53 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Ja, laten we het niveau omhoog halen. Kun je deze weer uit de kast halen:
Ergens in het noorden hebben ze dit geloof ik. Finland oid? Heb begrepen dat het goed gaat. Dacht ik in een documentaire gezien te hebben. Lekker vaag deze omment, I know.quote:
Hoe kun je van de kiezer verwachten dat hij/zij dit maar gewoon even negeert. Het gaat hier om een politicus van een van de grootste partijen van Nederland die doodleuk doet alsof de Tweede Wereldoorlog hier uitbreekt als die Europese Grondwet niet komt. Dat is een misdadige vorm van ophitsing. Het volk heeft juist laten zien hier doorheen te prikken door tegen te stemmen.quote:Op woensdag 2 september 2015 21:59 schreef Igen het volgende:
[..]
Je zou daarboven moeten staan ipv. als reactie jezelf tot hetzelfde lage niveau te verlagen en dan te klagen dat je niet serieus wordt genomen.
Nee, juist niet. "Het volk" heeft laten zien zich niet te kunnen inhouden en massaal te happen op trollbait.quote:Op woensdag 2 september 2015 22:10 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Hoe kun je van de kiezer verwachten dat hij/zij dit maar gewoon even negeert. Het gaat hier om een politicus van een van de grootste partijen van Nederland die doodleuk doet alsof de Tweede Wereldoorlog hier uitbreekt als die Europese Grondwet niet komt. Dat is een misdadige vorm van ophitsing. Het volk heeft juist laten zien hier doorheen te prikken door tegen te stemmen.
Dus het volk heeft eigenlijk geen echte keus? Het is óf slikken wat je wordt voorgehouden óf je bent een laaggeschoolde idioot die niet weet waar hij het over heeft.quote:Op woensdag 2 september 2015 22:18 schreef Igen het volgende:
[..]
Nee, juist niet. "Het volk" heeft laten zien zich niet te kunnen inhouden en massaal te happen op trollbait.
Nee. Er waren ook nee-stemmers die wisten waar het over ging, wat het verdrag inhield en om inhoudelijke redenen tegen stemden. Zoals het hoort.quote:Op woensdag 2 september 2015 22:20 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Dus het volk heeft eigenlijk geen echte keus? Het is óf slikken wat je wordt voorgehouden óf je bent een laaggeschoolde idioot die niet weet waar hij het over heeft.
Dat is de tactiek van 'weldenkend links'. De mensen die bezwaren hebben tegen hun ideeen (Europese Unie, multikul, etc) afschilderen als halfidioten.waar je eigenlijk niet bij wil horen. In Nederland vaak Tokkies genaamd, in de VS weer Rednecks. Terwijl je juist leuk, hip, modern, sociaal bent als je voor hun ideeen kiest.quote:Op woensdag 2 september 2015 22:20 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Dus het volk heeft eigenlijk geen echte keus? Het is óf slikken wat je wordt voorgehouden óf je bent een laaggeschoolde idioot die niet weet waar hij het over heeft.
Lees dit eens: https://decorrespondent.n(...)an/82836160-4c5ac849quote:Op woensdag 2 september 2015 21:32 schreef martijnde3de het volgende:
Mijn gevoel soms bij de Nederlandse politiek.
[ afbeelding ]
De politici die voorstemden en later de referendumuitslag bij het grof vuil zetten wisten niet eens waar het over ging. Die moesten de argumenten voor aflezen van een door BZ met belastinggeld gemaakt verstrekt kaartje. De Nee-stemmers hadden donders goed door dat het betekende dat we minder over onze toekomst te vertellen kregen.quote:Op woensdag 2 september 2015 22:28 schreef Igen het volgende:
[..]
Nee. Er waren ook nee-stemmers die wisten waar het over ging, wat het verdrag inhield en om inhoudelijke redenen tegen stemden. Zoals het hoort.
Maar die groep was ongeveer precies even groot als de groep ja-stemmers die inhoudelijk stemden (ook niet allemaal). De doorslag gaven de mensen die het als een kleuterspelletje zagen.
Het is helemaal niet negatief dat ze straatarm zijn. Straks zijn de MO-landen bijna net zo welvarend als West-Europa en komen de arbeidsvoorwaarden op hetzelfde niveau (nadat die juist door die arbeidsmigratie sterk zijn verslechterd) en dan is er weer een nieuwe impuls nodig voor the race to the bottom. Tevens moet de EU telkens weer groter en 'onbestuurbaarder' worden om de nationale soevereiniteit verder uit te hollen. De EU is nooit af, de EU staat nooit stil, dat is de truc, het is geen superstaat, het is een beweging, een richting.quote:Op woensdag 2 september 2015 14:08 schreef ForzaMilan het volgende:
Maarja, als ik het dus goed begrijp waar het dus eigenlijk op neer komt:
De EU willen Oekraine, Moldavie en Georgie toevoegen aan de EU op den duur.
Dit zijn arme landen met nauwelijks binding aan Europa.
Oekraine is straatarm maar heeft wel grote schaliegasvoorraden in het Oosten.
Deze voorraden gebruiken zorgt voor meer onafhankelijk van het Russische Gazprom. (wat positief is)
Echter moeten we wel veel geld in die drie landen steken omdat ze straatarm zijn. (wat dan weer negatief is)
Echter zijn op dit moment de resultaten van schaliegaswinning teleurstellend.
Een Flucht nach vorne.quote:Op donderdag 3 september 2015 19:12 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De EU is nooit af, de EU staat nooit stil, dat is de truc, het is geen superstaat, het is een beweging, een richting.
300.000 toch? Nog 190 te gaan?quote:Op donderdag 3 september 2015 19:51 schreef LXIV het volgende:
Er zijn trouwens 110.000 stemmen opgehaald. Nog 140.000 te gaan. Dat is erg veel, ik betwijfel of het gehaald wordt. Maar dan nog zijn ze verder gekomen dan ik dacht!
Halen ze nooit. Ze zijn op 18 augustus begonnnen met werken, dat is middenin de vakantieperiode. Ze zijn al aan het crowdfunden geslagen omdat hun budget gewoon niet toereikend is.quote:Op vrijdag 4 september 2015 20:36 schreef LXIV het volgende:
110.000 handtekeningen. Het wordt nog spannend!
Ik denk het ook niet. Maar niet geprobeerd is slechter dan niet gehaald. Heb jij al getekend?quote:Op zaterdag 5 september 2015 10:43 schreef karton2 het volgende:
[..]
Halen ze nooit. Ze zijn op 18 augustus begonnnen met werken, dat is middenin de vakantieperiode. Ze zijn al aan het crowdfunden geslagen omdat hun budget gewoon niet toereikend is.
Ik zie ze wel terugkomen voor een tweede keer, "gewoon, omdat het kan".
Laten dat er nog eens 5000 zijn. Maximaal. Dan moeten er nog 185.000 getekend worden. Ik denk niet dat dit gehaald gaat worden, maar je weet nooit.quote:Op zaterdag 5 september 2015 23:40 schreef JanKorteachternaam het volgende:
Ze hebben nog 22 dagen. In die 110.000 zijn niet de papieren handtekeningen meegeteld die rechtstreeks naar de kiescommissie zijn gestuurd.
Als ze met het opgehaalde geld advertenties in de krant zetten, radiocommercials en tv-commercials gaan uitzenden, kan het opeens hard gaan. Hebben ze wel redelijk wat geld nodig. Ik denk dat ze wel de ¤30.000 halen. Met dat bedrag kunnen ze een miljoen vertoningen kopen op de homepage van NU.nl of een aantal kleine advertenties plaatsen in kranten.quote:Op zaterdag 5 september 2015 23:44 schreef LXIV het volgende:
[..]
Laten dat er nog eens 5000 zijn. Maximaal. Dan moeten er nog 185.000 getekend worden. Ik denk niet dat dit gehaald gaat worden, maar je weet nooit.
Sowieso vind ik het al knap dat ze 110.000 handtekeningen opgehaald hebben. Als het om zwerfpoesjes of de voetbal gaat, dan is zoiets nog wel te doen. Maar als het om de toekomst van Europa gaat vinden mensen het totaal niet interessant.
Social media is ook een goed kanaal, maar ik zie op FB maar weinig langskomen. Mensen zijn vooral geintereseerd in voetbal en schattige kittens. Niet in hun toekomst.quote:Op zaterdag 5 september 2015 23:53 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Als ze met het opgehaalde geld advertenties in de krant zetten, radiocommercials en tv-commercials gaan uitzenden, kan het opeens hard gaan. Hebben ze wel redelijk wat geld nodig. Ik denk dat ze wel de ¤30.000 halen. Met dat bedrag kunnen ze een miljoen vertoningen kopen op de homepage van NU.nl of een aantal kleine advertenties plaatsen in kranten.
Makkelijk wordt het in ieder geval niet. Ik had toch wel verwacht dat ze meer de straat op zouden gaan en actief werven. Nu is het toch een beetje hopen dat mensen wel de links aanklikken.
Het is ook een kwestie van imago. Als dit initiatief was opgestart door het Burgercomité-EU was het misschien wat serieuzer genomen. GeenStijl heeft toch een beetje het imago kinderachtig/treiterig/smakeloos te zijn bij de grote massa, terwijl dit onderwerp dat niet is. Dan bereik je eigenlijk alleen de eigen actieve achterban en die is niet groot genoeg.quote:Op zaterdag 5 september 2015 23:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
Social media is ook een goed kanaal, maar ik zie op FB maar weinig langskomen. Mensen zijn vooral geintereseerd in voetbal en schattige kittens. Niet in hun toekomst.
Ik heb getekend, maar heb niks ingestuurd toen ze die 10.000 handtekeningen nodig hadden.quote:Op zaterdag 5 september 2015 20:57 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik denk het ook niet. Maar niet geprobeerd is slechter dan niet gehaald. Heb jij al getekend?
Moeten ze wel normale advertenties en reclames plaatsen. Dus niet dat Geenstijl gewauwel, want daar halen ze geen extra handtekeningen mee binnen.quote:Op zaterdag 5 september 2015 23:53 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Als ze met het opgehaalde geld advertenties in de krant zetten, radiocommercials en tv-commercials gaan uitzenden, kan het opeens hard gaan. Hebben ze wel redelijk wat geld nodig. Ik denk dat ze wel de ¤30.000 halen. Met dat bedrag kunnen ze een miljoen vertoningen kopen op de homepage van NU.nl of een aantal kleine advertenties plaatsen in kranten.
Makkelijk wordt het in ieder geval niet. Ik had toch wel verwacht dat ze meer de straat op zouden gaan en actief werven. Nu is het toch een beetje hopen dat mensen wel de links aanklikken.
Ik had het niet over politici, en jouw weergave van de nee-stemmers als homogene groep strookt niet met de werkelijkheid.quote:Op donderdag 3 september 2015 19:12 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De politici die voorstemden en later de referendumuitslag bij het grof vuil zetten wisten niet eens waar het over ging. Die moesten de argumenten voor aflezen van een door BZ met belastinggeld gemaakt verstrekt kaartje. De Nee-stemmers hadden donders goed door dat het betekende dat we minder over onze toekomst te vertellen kregen.
Dat komt omdat ze hun mening hebben aangepast.quote:Op woensdag 9 september 2015 15:02 schreef DestroyerPiet het volgende:
de mening van D66 over dit referendum
https://d66.nl/opinie-pechtold-is-echt-niet-verdrietig/
is toch denk ik iets anders dan die gasten van geenstijl van uit gaan.
Ik heb het geprobeerd maar kom bij zo'n Geenstijl-artikel niet verder dan een alinea. Wat een kinderachtige babytaal. Ik zal nooit begrip of respect hebben voor volwassenen die op GeenStijl komen.quote:Op donderdag 10 september 2015 04:58 schreef Physsic het volgende:
[..]
Dat komt omdat ze hun mening hebben aangepast.
http://www.geenstijl.nl/m(...)ineens_voor_gee.html
Uit eerdere reacties bleek heel duidelijk dat Pechtold er heel slecht tegen kon.
Bijv.:
http://www.geenstijl.nl/m(...)ahahahahahahaha.html
Ik zie dit nu pas, maar wat een gejank zegquote:Op donderdag 3 september 2015 12:39 schreef karton2 het volgende:
[..]
Lees dit eens: https://decorrespondent.n(...)an/82836160-4c5ac849
Hoe kom je daar bij?quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:43 schreef martijnde3de het volgende:
Het gaat spannend worden ze hebben er nu circa 255.000
Integendeel, het is een uitstekend stuk. Het idee dat politiek slechts een kwestie is van 'de juiste keuze maken' in plaats van een kwestie van conflicterende belangen en morele opvattingen is hier ook vrij hardnekkig aanwezig in de steeds terugkerende discussies over censuskiesrecht gebaseerd op intelligentie of iets dergelijks.quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:48 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Ik zie dit nu pas, maar wat een gejank zeg. Het blijft toch altijd een goede strategie om alles waar je het niet mee eens bent ondemocratisch te noemen of in dit geval politiek geladen
.
Ze gaan het stiekem halenquote:Op dinsdag 22 september 2015 18:43 schreef martijnde3de het volgende:
Het gaat spannend worden ze hebben er nu circa 255.000
Dat klopt maar de schrijver gaat juist uit van het eerste. Hij is het simpelweg niet eens met de handelswijze van het IMF vanuit zijn eigen politieke overwegingen. Dus noemt hij het IMF ook politiek.quote:Op dinsdag 22 september 2015 19:07 schreef Monolith het volgende:
[..]
Integendeel, het is een uitstekend stuk. Het idee dat politiek slechts een kwestie is van 'de juiste keuze maken' in plaats van een kwestie van conflicterende belangen en morele opvattingen is hier ook vrij hardnekkig aanwezig in de steeds terugkerende discussies over censuskiesrecht gebaseerd op intelligentie of iets dergelijks.
Integendeel, heb je het überhaupt gelezen? Of hij het ermee eens is of niet geeft hij niet expliciet aan. Hij geeft op inhoudelijke gronden aan waarom het IMF niet apolitiek is.quote:Op dinsdag 22 september 2015 20:12 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Dat klopt maar de schrijver gaat juist uit van het eerste. Hij is het simpelweg niet eens met de handelswijze van het IMF vanuit zijn eigen politieke overwegingen. Dus noemt hij het IMF ook politiek.
Zo iemand neem ik niet serieus.
Ja, Pechtold gaat even een associatieverdrag doornemen. Ik zie het al voor me.quote:Op dinsdag 22 september 2015 20:20 schreef Pharkus het volgende:
http://www.geenstijl.nl/m(...)_verdrag_met_oe.html
Dit vind ik eigenlijk wel typerend. Als je in de tweede kamer zit moet je gewoon je huiswerk doen en de stukken doornemen. Je stem namens het volk uitbrengen over allerlei zaken. Wees daar dan zorgvuldig en welgeïnformeerd in. Anders kan je net zo goed de voorzitter een muntje laten opgooien ter besluit.
Ik mag toch hopen dat een paar fractiemedewerkers de zwik highlighten en dat ze zo'n stuk behandelen. Dan nog 300 pagina's das een avondje op de bank lezen.quote:Op dinsdag 22 september 2015 20:39 schreef Euribob het volgende:
[..]
Ja, Pechtold gaat even een associatieverdrag doornemen. Ik zie het al voor me.
Die heeft gewoon een Kamerlid en fractiemedewerkers die dat voor hem doen joh.
420 pagina's is meer dan een avondje op de bank lezen. En wat ben je wijzer geworden als fractievoorzitter? Geen ene reet.quote:Op dinsdag 22 september 2015 20:46 schreef Pharkus het volgende:
[..]
Ik mag toch hopen dat een paar fractiemedewerkers de zwik highlighten en dat ze zo'n stuk behandelen. Dan nog 300 pagina's das een avondje op de bank lezen.
Pechtgod had tot voor kort wel Europese zaken in zijn portefeuille (recent overgedragen aan Kees Verhoeven, nu is AP woordvoerder cultuur), maar het klopt dat Kamerleden meestal een management summary lezen en de medewerkers het echt volledig lezen.quote:Op dinsdag 22 september 2015 20:50 schreef Euribob het volgende:
[..]
420 pagina's is meer dan een avondje op de bank lezen. En wat ben je wijzer geworden als fractievoorzitter? Geen ene reet.
Dit lijkt me toch meer zaak voor het Kamerlid dat dit in zijn portefeuille heeft zitten.
Dus zo'n 8 mensen in de hele kamer neemt die moeite?quote:Op dinsdag 22 september 2015 20:50 schreef Euribob het volgende:
[..]
420 pagina's is meer dan een avondje op de bank lezen. En wat ben je wijzer geworden als fractievoorzitter? Geen ene reet.
Dit lijkt me toch meer zaak voor het Kamerlid dat dit in zijn portefeuille heeft zitten.
Waarschijnlijk minder.quote:Op dinsdag 22 september 2015 21:02 schreef Pharkus het volgende:
[..]
Dus zo'n 8 mensen in de hele kamer neemt die moeite?
Hoeveel politici hebben de Miljoenennota volledig doorgenomen denk je?quote:Op dinsdag 22 september 2015 21:02 schreef Pharkus het volgende:
[..]
Dus zo'n 8 mensen in de hele kamer neemt die moeite?
Een Kamerlid dat, Kaas. Hét Kamerlid.quote:Op dinsdag 22 september 2015 21:02 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Pechtgod had tot voor kort wel Europese zaken in zijn portefeuille (recent overgedragen aan Kees Verhoeven, nu is AP woordvoerder cultuur), maar het klopt dat Kamerleden meestal een management summary lezen en de medewerkers het echt volledig lezen.
Er is overigens geen enkel Kamerlid die alle stukken voor de debatten volledig leest, daar is simpelweg niet genoeg tijd voor. Ik ben dan ook voorstander van grotere fractiebudgetten, zodat er meer medewerkers in dienst genomen kunnen worden wat de kwaliteit van de Kamer sterk verhoogt maar dat is vloeken in de kerk anno 2015.
Dat is nog wel het meest gelezen stuk, omdat praktisch alle Kamerleden het voor hen relevante gedeelte in detail bestuderen.quote:Op dinsdag 22 september 2015 21:05 schreef Euribob het volgende:
[..]
Hoeveel politici hebben de Miljoenennota volledig doorgenomen denk je?
Let op het woordje volledig.quote:Op dinsdag 22 september 2015 21:07 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Dat is nog wel het meest gelezen stuk, omdat praktisch alle Kamerleden het voor hen relevante gedeelte in detail bestuderen.
x jaar geleden nog weleens voor mijn lol gedaan. Ik mag aannemen dat een kamerlid dat stuk kan spellen van achter naar voren.quote:Op dinsdag 22 september 2015 21:05 schreef Euribob het volgende:
[..]
Hoeveel politici hebben de Miljoenennota volledig doorgenomen denk je?
Een Kamerlid stelt daar niet eens alle vragen over die ze willen stellen. Tijdens de speech bij de WGO'tjes waarin de diverse deelbegrotingen worden behandeld is er ruimte om drie puntjes te maken. Dan houdt het al gauw op.quote:Op dinsdag 22 september 2015 21:12 schreef Pharkus het volgende:
[..]
x jaar geleden nog weleens voor mijn lol gedaan. Ik mag aannemen dat een kamerlid dat stuk kan spellen van achter naar voren.
Ze gaan anders best los in de feitelijke vragenrondequote:Op dinsdag 22 september 2015 21:16 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Een Kamerlid stelt daar niet eens alle vragen over die ze willen stellen. Tijdens de speech bij de WGO'tjes waarin de diverse deelbegrotingen worden behandeld is er ruimte om drie puntjes te maken. Dan houdt het al gauw op.
Dat zijn voornamelijk medewerkers en stagiairs die er anoniem lekker op los rammen. Ambtenarenwerkverschaffing noemen ze het ook wel.quote:Op dinsdag 22 september 2015 21:22 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
[..]
Ze gaan anders best los in de feitelijke vragenronde
Of zou die alles maar klakkeloos aannemen?quote:Op dinsdag 22 september 2015 22:58 schreef Monolith het volgende:
Als je als fractievoorzitter alles zelf gaat lezen, dan geeft dat vooral aan dat je niet kan delegeren.
Dirk Hugo Dyck Haag judo Michelangelo Sydney husten jajaja dak vandaar haai Jenny gaan KSK Irak snuit.quote:Op dinsdag 22 september 2015 23:02 schreef john2406 het volgende:
[..]
Of zou die alles maar klakkeloos aannemen?
Bovenin de straat ben ik verkouwden onderin heb ik longkanker, als het maar door genoeg monden gaat veranderd er al het een en ander bedoel ik dus.
Jij noemt het delegeren ik noem het gemakzucht!quote:Op dinsdag 22 september 2015 22:58 schreef Monolith het volgende:
Als je als fractievoorzitter alles zelf gaat lezen, dan geeft dat vooral aan dat je niet kan delegeren.
Goed verhaal.quote:Op dinsdag 22 september 2015 20:46 schreef Pharkus het volgende:
[..]
Ik mag toch hopen dat een paar fractiemedewerkers de zwik highlighten en dat ze zo'n stuk behandelen. Dan nog 300 pagina's das een avondje op de bank lezen.
Foei.quote:Op dinsdag 22 september 2015 23:04 schreef Monolith het volgende:
[..]
Dirk Hugo Dyck Haag judo Michelangelo Sydney husten jajaja dak vandaar haai Jenny gaan KSK Irak snuit.
Ja ik denk ik zet ook maar wat woorden in willekeurige volgorde achter elkaar.
Eindsprint!quote:
Niet echt. Mijn persoonlijke doel is eerder andersom. Mensen overtuigen eens kritisch naar de vraagstelling en onderwerp te kijken en zichzelf af te vragen wat het doel is van deze oefening... en dat lijkt in mijn kring gelukkig redelijk goed te lukken.quote:Op woensdag 23 september 2015 12:40 schreef LXIV het volgende:
[..]
Probeer vooral nog een paar mensen in je directe omgeving te laten tekenen!
Als het maar onder de aandacht komt. Tegen het referendum stemmen is toch niet mogelijk!quote:Op woensdag 23 september 2015 14:35 schreef ijdod het volgende:
[..]
Niet echt. Mijn persoonlijke doel is eerder andersom. Mensen overtuigen eens kritisch naar de vraagstelling en onderwerp te kijken en zichzelf af te vragen wat het doel is van deze oefening... en dat lijkt in mijn kring gelukkig redelijk goed te lukken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |