Dat is veel te kort door de bocht. Ik denk niet dat de bevolking het wil, ik denk eerder dat het ze gewoon geen bal interesseert.quote:Op maandag 24 augustus 2015 21:50 schreef De_Kaas- het volgende:
[..]
De bevolking wil het wel degelijk, want die stemt daar op de pro-Europese partijen.
Bedankt Hans, maar het ging over de bevolking van die Balkanlanden en die heeft nog nooit kunnen stemmen bij de EP-verkiezingen. Maar die stemden dus wel pro-Europees in eigen land.quote:
Ze willen ook de Eerste Kamer vervangen, maar zitten er toch in. Dat is ook logisch: zolang het bestaat geef je invloed weg aan andere partijen door er niet aan mee te doen en dus doe je er tot die tijd uiteraard wel aan mee, wat prima te combineren valt met het met open vizier voeren van een lange termijnstrijd tegen diezelfde instituten. Daar is niets moeilijks aan.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 09:35 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Zo zijn ze ook voor een gekozen burgemeester, maar als als er een D66er benoemd wordt dan natuurlijk weer niet.
Stel, je bent wel voor europese samenwerking maar bent van mening dat het te snel gaat en vooral: 'bij twijfel niet inhalen' ipv 'rozekrans kussen en vol gas vooruit'. Ik schat zo in dat dat voor veel mensen geldt.. alleen valt er dan weinig om op te stemmen. Het is of zo hard mogelijk tegen, of vol gas vooruit. Er zit niet veel tussen in. Dat maakt het moeilijk om van een democratische vertegenwoordiging te spreken.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 13:00 schreef karton2 het volgende:
[..]
Dat is veel te kort door de bocht. Ik denk niet dat de bevolking het wil, ik denk eerder dat het ze gewoon geen bal interesseert.
Als de bevolking het werkelijk zou willen dan zouden ze tijdens EU verkiezingen wel massaal op komen draven, terwijl nu de opkomst in NL keer op keer de 40% niet eens aan weet te tikken. De laatste keer dat een meerderheid in NL ging stemmen was in 1984 (!).
Op Europees vlak is de opkomst al zo'n 20 jaar structureel onder de 50%. Aan de ene kant kan je je afvragen of een EUparlement überhaupt wel een goed idee is als de kiezer gewoon weg niet komt, aan de andere kant moet je je afvragen over de kiezer wel genoeg betrokken wordt bij de EU.
Dat laatste punt werd in 1981 ook al aangestipt door "founding father" Leo Tindemans: in dit filmpje van 3:42 tot aan 5:16
Pijnlijk om te zien dat wat hij in 1981 zei, 1:1 te kopiëren is naar 2015.
Er zit niet héél veel tussen maar met CU, SGP, SP en PvdD zijn er alvast vier partijen die in aanmerking komen en die de kiesdrempel halen, dus zo klein is de keus nou ook weer niet.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 19:23 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Stel, je bent wel voor europese samenwerking maar bent van mening dat het te snel gaat en vooral: 'bij twijfel niet inhalen' ipv 'rozekrans kussen en vol gas vooruit'. Ik schat zo in dat dat voor veel mensen geldt.. alleen valt er dan weinig om op te stemmen. Het is of zo hard mogelijk tegen, of vol gas vooruit. Er zit niet veel tussen in. Dat maakt het moeilijk om van een democratische vertegenwoordiging te spreken.
Nog los van het feit dat indirect je stem bij mensen als juncker en verhofstadt terecht komt. Uiteindelijk is dat een pot nat.
Toetreding van Bulgarije en Roemenie heeft Nederland geen windeieren gelegdquote:Op maandag 24 augustus 2015 00:57 schreef De_Kaas- het volgende:
[..]
Roemenië en Bulgarije (en in mijn ogen overigens ook Hongarije) hadden inderdaad geen lid moeten worden op dat moment; voor hen was het te vroeg. Dat besef is er door de problemen waar de EU tegenaan is gelopen nu redelijk EU-breed en daardoor is het hele toelatingsproces stukken strenger geworden. Van die fout is nu wel geleerd, dus zo'n vaart zal het niet lopen.
Wanneer ze wel voldoen aan onze hernieuwde normen zijn ze van harte welkom. Alleen al het uitzicht op een potentieel lidmaatschap, ook al is dat wellicht nog wel 10-20 jaar verder in de toekomst, biedt de perfecte prikkels om zaken te verbeteren voor de burgers in de desbetreffende landen dus dat is enkel positief.
Dit. Het klinkt zo redelijk, maar schijnbaar kan de geenstijler hier niet op rellen.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 11:21 schreef De_Kaas- het volgende:
Een Oekraïne dat voor Europa kiest in plaats van voor Rusland ga je toch niet serieus tegen proberen te houden (niet dat dat zal lukken) en terug in de handen van de Russen willen drukken? Dan schiet je jezelf in de voet. Bovendien zal het land alvorens het daadwerkelijk (kandidaat-)lid is enorm veel vooruitgang moeten boeken en in het geval van Oekraïne zal dat veel langer duren dan bij bijvoorbeeld landen als Kroatië (prima aanwinst voor de EU overigens), omdat Oekraïne zoveel minder ver is. En als het ooit op een dag in de verre toekomst wel ver genoeg is, is dat alleen maar mooi.
Maar elke toenadering van Oekraïne tot de EU en dan vooral wat betreft het geleidelijk aan voldoen aan de EU-normen voor mensenrechten, anti-corruptiemaatregelen etc. is alleen maar goed voor zo'n land. Lekker laten gaan; goed voor hen, goed voor ons.
Maar ja, als die eerste twee groot genoeg worden zul je weer zien dat het homohuwelijk wordt afgeschaft 'omdat daar voldoende steun voor is'. Bij parlementaire verkiezingen komt het vrijwel nooit voor dat een partij één op één al jouw standpunten vertegenwoordigt, er is altijd sprake van een compromis als je een partij kiest om op te stemmen. Dat zorgt er wel voor dat je heel voorzichtig moet zijn met het direct omrekenen van de stemverhoudingen in het parlement naar draagvlak onder de bevolking, het kan heel goed zijn dat onderwerpen die ruime steun hebben in het parlement dat niet hebben onder de bevolking en visa versa.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 21:17 schreef Igen het volgende:
[..]
Er zit niet héél veel tussen maar met CU, SGP, SP en PvdD zijn er alvast vier partijen die in aanmerking komen en die de kiesdrempel halen, dus zo klein is de keus nou ook weer niet.
Precies, en ook zowel de SP als de PvdD zijn ook partijen waar mensen zo om hun eigen redenen perse niet op willen stemmen. Als je een beetje door het groene heen kijkt is de PvdD misschien nog wel het meest neutrale.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 14:46 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Maar ja, als die eerste twee groot genoeg worden zul je weer zien dat het homohuwelijk wordt afgeschaft 'omdat daar voldoende steun voor is'. Bij parlementaire verkiezingen komt het vrijwel nooit voor dat een partij één op één al jouw standpunten vertegenwoordigt, er is altijd sprake van een compromis als je een partij kiest om op te stemmen. Dat zorgt er wel voor dat je heel voorzichtig moet zijn met het direct omrekenen van de stemverhoudingen in het parlement naar draagvlak onder de bevolking, het kan heel goed zijn dat onderwerpen die ruime steun hebben in het parlement dat niet hebben onder de bevolking en visa versa.
Op zich wel, maar dat is door de opkomstdrempel nauwelijks interessant.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 14:59 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
je kan tijdens een referendum ook VOOR stemmen he
Toch wel hoor. Tenzij je natuurlijk graag rechtspopulisten enzo de gelegenheid wil geven om te roepen dat een grote meerderheid van de Nederlanders tegen "Europa" is en dat hoge heren hun eigen dictatoriale eigen wil alleen maar dankzij de opkomstdrempel erdoor konden drukken.quote:Op donderdag 27 augustus 2015 19:41 schreef freako het volgende:
[..]
Op zich wel, maar dat is door de opkomstdrempel nauwelijks interessant.
Daarom moet je D66 stemmen.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 08:15 schreef LXIV het volgende:
En het maakt niet uit of het referendum uiteindelijk genegeerd wordt. Dan is dat weer een bewijs voor het ondemocratische gehalte van de EU.
Kosovo is nog steeds een land dat niet hoort te bestaan.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 16:15 schreef De_Kaas- het volgende:
Het volgende positieve bericht dat vandaag in de media verscheen is een direct gevolg van de Enlargement Strategy van de Europese Commissie: Servië en Kosovo bereiken akkoord over toenadering.
Voorheen werd dit op slechts 1500 km afstand van ons landje opgelost met bommen en granaten. Nu met woorden. En dat is voor een zeer groot deel te danken aan de Europese Unie. Het mag wel eens gezegd worden: bedankt EU.
Ze gaan het niet halen ben ik bang, het gaat veel te langzaam.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:10 schreef LXIV het volgende:
Het gaat beter dan ik verwacht had. Ze lopen nu al tegen de 100.000 handtekeningen aan. Dan is er nog veel werk voor de boeg, maar het gaat toch wel hard.
Nog niet getekend: Teken hier! www.geenpeil.nl
Het tempo lag in het begin hoog (alle vaste bezoekers tekenden), maar nu kakt het in. Daar was ik ook al bang voor. Zelf probeer ik 20 extra mensen te verzamelen. Als iedereen dit doet dan lukt het.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:12 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Ze gaan het niet halen ben ik bang, het gaat veel te langzaam.
Waar staat eigenlijk de tussenstand?quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:14 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het tempo lag in het begin hoog (alle vaste bezoekers tekenden), maar nu kakt het in. Daar was ik ook al bang voor. Zelf probeer ik 20 extra mensen te verzamelen. Als iedereen dit doet dan lukt het.
Ze moeten het dan ook veel breder trekken dan alleen hun GeenStijl-achterban. Ze moeten zichtbaarheid krijgen in de media, talkshows. Dat bereik je niet door die alleen maar uit te schelden en je zo kinderachtig op te stellen. De website is inmiddels verbeterd, maar was eerst ook gewoon totaal ongeschikt voor een burgerbrede beweging.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:14 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het tempo lag in het begin hoog (alle vaste bezoekers tekenden), maar nu kakt het in. Daar was ik ook al bang voor. Zelf probeer ik 20 extra mensen te verzamelen. Als iedereen dit doet dan lukt het.
Laatste tussenstand was 80.000+quote:
Inderdaad, hence:quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:22 schreef Reya het volgende:
In de praktijk betekent het dus dat over de komende vier weken ongeveer dezelfde 'snelheid' qua tekenen zal moeten worden aangehouden. Dat lijkt me inderdaad erg optimistisch.
quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:17 schreef Childofthe90s het volgende:
Ze moeten het dan ook veel breder trekken dan alleen hun GeenStijl-achterban. Ze moeten zichtbaarheid krijgen in de media, talkshows. Dat bereik je niet door die alleen maar uit te schelden en je zo kinderachtig op te stellen. De website is inmiddels verbeterd, maar was eerst ook gewoon totaal ongeschikt voor een burgerbrede beweging.
Je moet dan wel echt aandacht van het kaliber voorpagina Telegraaf of verschijning in RTL Late Night hebben.quote:
Of zo groot worden op sociale media, dat de traditionele media er niet (meer) om heen kunnen. Ik weet niet of ze ook budget hebben, maar radiospotjes kunnen misschien ook helpen.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:26 schreef Reya het volgende:
[..]
Je moet dan wel echt aandacht van het kaliber voorpagina Telegraaf of verschijning in RTL Late Night hebben.
De lancering heb je al gehad, en dat is uiteindelijk het grootste publiciteitsmoment. Wellicht dat tijdens de Algemene Beschiuwingen politici er nog aandacht aan kunnen geven, en dat op die manier de publiciteit weer wordt gehaald.quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:29 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Of zo groot worden op sociale media, dat de traditionele media er niet (meer) om heen kunnen. Ik weet niet of ze ook budget hebben, maar radiospotjes kunnen misschien ook helpen.
Waarom zou je dan geen ja willen zeggen tijdens zon referendum?quote:Op woensdag 26 augustus 2015 12:27 schreef Dven het volgende:
[..]
Toetreding van Bulgarije en Roemenie heeft Nederland geen windeieren gelegd
Word lid van een partij!quote:Op maandag 31 augustus 2015 21:59 schreef Spanky78 het volgende:
Ik ga ook tekenen. Al was het maar om de heren en dames in den haag en brussel te laten weten dat ik ook een mening heb over sommige belangrijke zaken en geraadpleegd wil worden over sommige grote zaken.
Weet niet eens of ik tegen zou stemmen, het gaat me erom dat ik ergens nog een beetje inspraak heb,.
Dat zat er ook al aan te komen natuurlijk.quote:
Dit is toch gewoon een 'fuck you' naar alle burgers.quote:Op dinsdag 1 september 2015 09:30 schreef NewHorizon het volgende:
[..]
Dat zat er ook al aan te komen natuurlijk.
Overigens niet heel slim om dat gelijk te gaan roepen terwijl het nog maar zeer de vraag is of die 300.000 handtekeningen gehaald gaan worden.
Nou nou nou. Is Oekraine wel echt een Europees land? Ik weet er het fijne niet van maar het klinkt als een armoedige kleptokratische bende die in de rest van Europa z'n gelijke niet kent. Waarom moet "het westen" dan zo expansief zijn? Is het niet genoeg dat Polen, Slowakije en Roemenie in de EU en in de Navo zitten? Moet de grens per se alsmaar verder naar het oosten verlegd worden ongeacht om wat voor landen het nou eigenlijk gaat?quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:03 schreef DustPuppy het volgende:
Het "Alsjeblieft, Rusland, doe ons geen pijn!" referendum.
In feite wel. Al is het referendum natuurlijk altijd al bedoeld als raadgevend en iets wat slechts meegenomen wordt in de besluitneming. Echter, om bij voorbaat al te gaan roepen dat je er toch niks mee doet is wel erg arrogant en niet in het licht van de functie van zo een referendum.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:03 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Dit is toch gewoon een 'fuck you' naar alle burgers.
Dit verdrag is tot stand gekomen omdat Oekraine zelf meer toenadering tot de Europese Unie zoekt.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:11 schreef Igen het volgende:
[..]
Nou nou nou. Is Oekraine wel echt een Europees land? Ik weet er het fijne niet van maar het klinkt als een armoedige kleptokratische bende die in de rest van Europa z'n gelijke niet kent. Waarom moet "het westen" dan zo expansief zijn? Is het niet genoeg dat Polen, Slowakije en Roemenie in de EU en in de Navo zitten? Moet de grens per se alsmaar verder naar het oosten verlegd worden ongeacht om wat voor landen het nou eigenlijk gaat?
Ik waag dat te betwijfelen. Sterker nog, ik durf gerust te beweren dat dat niet het geval is en dat ze eenzelfde fout gewoon nogmaals maken.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:16 schreef DustPuppy het volgende:
De EU heeft zijn lesje met Griekenland inmiddels wel geleerd.
Nationale parlementen moeten het nog bekrachtigen.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:43 schreef Geralt het volgende:
Afgelopen week ergens al getekend.
Goed initiatief.
Ja, dat zag iedereen al aankomen. Pure geldverspilling dit.quote:
Het ligt dieper dan dat.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:03 schreef DustPuppy het volgende:
Het "Alsjeblieft, Rusland, doe ons geen pijn!" referendum.
Dit artikel kan je vast wel bekoren. Komt uit 2000.quote:Op dinsdag 1 september 2015 11:35 schreef Dwersdriever het volgende:
Mogelijk is nergens de minachting voor democratie groter dan in de Tweede Kamer. Eén keer per vier jaar stemmen en verder bek dicht.
Ik heb in de jaren negentig een tijdje in politiek Den Haag rondgelopen en dat heeft toen mijn mening over de politiek drastisch veranderd. Er zit in de Tweede Kamer amper iemand die daadwerkelijke kennis van zaken heeft over onderwerpen waarover ze stemmen.
quote:Wie vermoordde Willem van Oranje?' 'Ach ja, ik zie het zo voor me', zegt Van 't Riet (D66). 'Het was ergens op zo'n trap.'
quote:Geen enkele fout maakte topscorer PvdA-er Valk, die zijn succes verklaart met: 'ik ben nog van voor de basisvorming. En van huis uit ben ik historicus.'
quote:Op de allerlaatste plaats eindigde D66-kamerlid De Koning, die alle vragen fout beantwoordde. 'Ik had vroeger een drie voor geschiedenis', zegt ze. 'Ik weet er echt niets van.' Bovendien, verontschuldigt ze zich: 'Ik vind al die wetenswaardigheden maar onzin.'
quote:Maar wie een partij wil met een hoog historisch gehalte moet SGP stemmen. In het partijenklassement staat deze partij bovenaan.
quote:Tweede partij op de ranglijst is de PvdA, de partij van topscorer Valk, met gemiddeld 7,1 vragen goed. De partij heeft veel leden in de top van de scorelijst, maar ook onderaan, waardoor het gemiddelde flink omlaag wordt gehaald.
Ander testje uit 2006 onderzocht de juridische kennis, ook ondermaats.quote:Slecht scoort GroenLinks, waarvan de twee deelnemers gemiddeld vier vragen goed beantwoordden. Zelfs vragen over het vrouwenkiesrecht en over Van Heutsz werden fout beantwoord, terwijl de voorgeschiedenis van de partij in ieder geval bij dit soort onderwerpen andere verwachtingen wekt.
Die landen zoeken toch echt zelf toenadering tot ons. Misschien dat Moskou er daarom ook meer baat bij heeft als ze eens uit gaan zoeken waarom al die landen de invloedssfeer van de EU verkiezen boven de Russische.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:11 schreef Igen het volgende:
[..]
Nou nou nou. Is Oekraine wel echt een Europees land? Ik weet er het fijne niet van maar het klinkt als een armoedige kleptokratische bende die in de rest van Europa z'n gelijke niet kent. Waarom moet "het westen" dan zo expansief zijn? Is het niet genoeg dat Polen, Slowakije en Roemenie in de EU en in de Navo zitten? Moet de grens per se alsmaar verder naar het oosten verlegd worden ongeacht om wat voor landen het nou eigenlijk gaat?
Misschien dat "die landen" dan eerst intern ook wat werk ervan kunnen maken om Europese standaards te hanteren.quote:Op dinsdag 1 september 2015 17:47 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Die landen zoeken toch echt zelf toenadering tot ons. Misschien dat Moskou er daarom ook meer baat bij heeft als ze eens uit gaan zoeken waarom al die landen de invloedssfeer van de EU verkiezen boven de Russische.
Ik snap best dat die landen dat willen. De vraag is of de veiligheid en de welvaart van de huidige Europese burgers er mee gediend is. De staat is er voor zijn burgers, niet andersom.quote:Op dinsdag 1 september 2015 17:47 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Die landen zoeken toch echt zelf toenadering tot ons. Misschien dat Moskou er daarom ook meer baat bij heeft als ze eens uit gaan zoeken waarom al die landen de invloedssfeer van de EU verkiezen boven de Russische.
Omdat internationale handel een groot onderdeel van de westerse cultuur isquote:Op dinsdag 1 september 2015 18:31 schreef Igen het volgende:
[..]
Misschien dat "die landen" dan eerst intern ook wat werk ervan kunnen maken om Europese standaards te hanteren.
Bij de Oost-Europese landen die nu EU-lid zijn, is de weg volgens mij geweest dat die een associatie-overeenkomst hebben gekregen en dat de eerstvolgende stap direct het EU-lidmaatschap was.
Waarom doen we dat bij Oekraïne, Moldavië en Georgië niet? Waarom is een associatieovereenkomst met die landen niet genoeg en wachten we niet totdat ze voldoende werk ervan hebben gemaakt om niet alleen in woorden bij Europa te zeggen te willen horen, maar ook met daden van hun land een Europees land te maken? Waarom moet daar zo overhaast een "deep and comprehensive" vrijhandelsverdrag worden gesloten? Ik heb wel een idee: omdat er gedacht wordt dat als we die landen uit de Russische invloedssfeer halen, het vanzelf ineens *poef* welvarende, democratische rechtsstaten zonder corruptie worden.
Ik vind dat naïef. Het verwachte resultaat blijft waarschijnlijk uit en het enige wat wel bereikt wordt is dat Poetin pissed is.
Zou het doel hebben, volgens mij staat het schip al meer als halfvol.quote:Op woensdag 2 september 2015 11:30 schreef ForzaMilan het volgende:
Ze zijn ondertussen de 100.000 gepasseerd
Ten eerste draait ook in het westen niet alles alleen maar om economie. En ten tweede is het naief om te denken dat een vrijhandelsverdrag een voldoende voorwaarde voor economische voorspoed is. Oekraine schiet er niks mee op als ze op andere vlakken niet hervormen en Europa heeft er niks aan om in het kader van wederzijdse erkenning van conformiteit gevaarlijke rotzooi te importeren.quote:Op woensdag 2 september 2015 10:48 schreef Zolder het volgende:
[..]
Omdat internationale handel een groot onderdeel van de westerse cultuur iszulke verdragen zijn cruciaal om de economie te laten ontwikkelen, en dat is slecht?
1 niet alles maar wel veelquote:Op woensdag 2 september 2015 12:13 schreef Igen het volgende:
[..]
Ten eerste draait ook in het westen niet alles alleen maar om economie. En ten tweede is het naief om te denken dat een vrijhandelsverdrag een voldoende voorwaarde voor economische voorspoed is. Oekraine schiet er niks mee op als ze op andere vlakken niet hervormen en Europa heeft er niks aan om in het kader van wederzijdse erkenning van conformiteit gevaarlijke rotzooi te importeren.
En in tegenstelling tot bijna de gehele tweede kamer, ben jij natuurlijk wel iemand die daadwerkelijke kennis van zaken heeft over onderwerpen waarover ze stemmen.quote:Op dinsdag 1 september 2015 11:35 schreef Dwersdriever het volgende:
Mogelijk is nergens de minachting voor democratie groter dan in de Tweede Kamer. Eén keer per vier jaar stemmen en verder bek dicht.
Ik heb in de jaren negentig een tijdje in politiek Den Haag rondgelopen en dat heeft toen mijn mening over de politiek drastisch veranderd. Er zit in de Tweede Kamer amperbesluiten komt, bestaat niet.
Een stem heeft ook zelden iets met de inhoud van een voorstel te maken, maar alles met de politieke positie van de fractie en waar motie/wetsvoorstel vandaan komt. Een factor die ook niet bijdraagt aan gedegen besluitvorming.
Een corrigerend en bindend referendum is zeer dringend noodzakelijk om burgers in ieder geval één democratisch middel te geven besluitvorming te beïnvloeden. Die ene stem per vier jaar op een partij is dat in ieder geval niet.
Vrijhandelsverdragen gaan normaal gesproken uit van wederzijdse erkenning van conformiteit. Een "deep and comprehensive" vrijhandelsverdrag met Oekraine bevat ongetwijfeld ook zo'n onderdeel.quote:Op woensdag 2 september 2015 12:58 schreef Zolder het volgende:
[..]
1 niet alles maar wel veel
2 maar het stimuleert economische voorspoed en daarme samen "andere hervormingen" (lekker vaag) wel
Wat weet jij nou over gevaarlijke rotzooi daar
Ik neem aan dat vooraf voldoende is gecontroleerd of het land als geheel in aanmerking komt. Maar zelfs over het vrijhandelsverdrag met amerika waren er genoeg zeurpieten met hetzelfde argument.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:10 schreef Igen het volgende:
[..]
Vrijhandelsverdragen gaan normaal gesproken uit van wederzijdse erkenning van conformiteit. Een "deep and comprehensive" vrijhandelsverdrag met Oekraine bevat ongetwijfeld ook zo'n onderdeel.
Dat betekent dus dat als een Oekraiens bedrijf in Nederland een product wil verkopen, dat het dan genoeg is als er een Oekraiens papier bij zit dat zegt dat het aan de Oekraiense regels voldoet. Nederland is dan verplicht om erop te vertrouwen dat (a) de Oekraiense standaarden qua veiligheid etc. niet substantieel slechter zijn dan de Nederlandse en (b) dat de Oekraiense instanties niet corrupt zijn en geen certificaat afgeven voor producten die niet aan de regels voldoen.
Durf jij daarop te vertrouwen bij het armste, minst ontwikkelde en meest corrupte land (corrupter dan pakweg Wit-Rusland, China, Colombia of Ethiopie) van heel Europa? Ik niet.
Die eer gaat natuurlijk al naar onze Waalse zuiderburen.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:16 schreef Zolder het volgende:
Dat Oekraine het armste, minst ontwikkelende en meest corrupte land van europa is lijkt me nogal uit de lucht gegrepen
Ja, het is niet helemaal zo erg.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:16 schreef Zolder het volgende:
[..]
Dat Oekraine het armste, minst ontwikkelende en meest corrupte land van europa is lijkt me nogal uit de lucht gegrepen
Zijn dat "deep and comprehensive" handelsakkoorden? Die met de minder ontwikkelde landen uit dat rijtje?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:25 schreef Zolder het volgende:
Trouwens er lopen momenteel onderhandelingen de Verenigde Staten (VS), Canada, India, Maleisië, Mercosur, Oekraïne, Rusland en Singapore over een vrijhandelsakkoord. Er is momenteel al zo'n verdrag met Peru, Colombia en Zuid korea.
Bron: https://www.rijksoverheid(...)vrijhandelsakkoorden
Maar nee Oekraine, dan is het een probleem hoor
Weet ik veel. Ik denk dat je elk vrijhandelsakkoord wel "deep and comprehensive" kan noemen, en Oekraine staat gewoon in hetzelfde rijtje en ook daarbij wordt geeen aparte vermelding gemaakt.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:32 schreef Igen het volgende:
[..]
Zijn dat "deep and comprehensive" handelsakkoorden? Die met de minder ontwikkelde landen uit dat rijtje?
Onnodig, ditquote:Op woensdag 2 september 2015 13:21 schreef Ryon het volgende:
[..]
Die eer gaat natuurlijk al naar onze Waalse zuiderburen.
Stel dat er 300.000 handtekeningen komen, die vervolgens begin 2016 volledig genegeerd worden door de regering, oftewel de regering geeft een dikke middelvinger kan dit best wel is invloed gaan hebben op de verkiezingen in 2017.quote:Op woensdag 2 september 2015 11:51 schreef john2406 het volgende:
[..]
Zou het doel hebben, volgens mij staat het schip al meer als halfvol.
Ik heb een keer de kans gehad om tegen die Grondwet te stemmen, helaas is dat naast zich neer gelegd geworden.
Nou doe ik het dus niet meer.
HP De Tijd: http://www.hpdetijd.nl/20(...)-de-oekraine-crisis/quote:Op woensdag 2 september 2015 13:34 schreef john2406 het volgende:
Is dat land trouwens rijk aan grondstoffen?
Dan kan ik me wel voorstellen waarom en waarvoor als het zo is.
Nou daar heb ik me in vergist dan, maar alsnog kan een vrijhandelsakkoord er voor zorgen dat de corruptie wordt aangepakt (omdat pro europese regering nu). We moeten ook wel beseffen dat er in 2014 veel veranderd is op dat gebied, maar het lijkt er op dat de huidige regering echt voor de EU gaat.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:30 schreef Igen het volgende:
[..]
Ja, het is niet helemaal zo erg.
Het is wel het meest corrupte land van Europa: http://www.transparency.org/cpi2014/results
Maar het is inderdaad slechts het een-na-minst ontwikkelde land (voor Servie) van Europa: https://en.wikipedia.org/(...)an_Development_Index
En het is inderdaad ook slechts het een-na-armste land (voor Moldavie) van Europa: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita
Poe hee, nou, dat is toch wel een wereld van verschil hoor!
Ik heb gehoord dat die eerste 100000 alleen maar zijn om in aanmerking te komen dat er daarbovenop nog de nodige moeten volgen om er voor in aanmerking te komen.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:36 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Stel dat er 300.000 handtekeningen komen, die vervolgens begin 2016 volledig genegeerd worden door de regering, oftewel de regering geeft een dikke middelvinger kan dit best wel is invloed gaan hebben op de verkiezingen in 2017.
Er moeten er 300.000 zijn voor 28 sep.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:38 schreef john2406 het volgende:
[..]
Ik heb gehoord dat die eerste 100000 alleen maar zijn om in aanmerking te komen dat er daarbovenop nog de nodige moeten volgen om er voor in aanmerking te komen.
Weet niet wat ervan klopt trouwens.
Zoiets had ik me al gedacht, bij de Eu en dan achteraf faliet verklaren misschien of in de schulden steken?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:37 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
HP De Tijd: http://www.hpdetijd.nl/20(...)-de-oekraine-crisis/
"Lang durfden Europese politici de winning van schaliegas niet te bespreken. Nu Amerika heeft laten zien hoe het land de vruchten plukt van schaliegaswinning, wil ook Europa een graantje meepikken. En het toeval wil dat Oekraïne, het oostelijke deel om precies te zijn, beschikt over grote voorraden."
En hoeveel zijn er tot nu toe?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:39 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Er moeten er 300.000 zijn voor 28 sep.
Dat is maar een vraag. In electoraal opzicht stellen die 300k aan stemmen geen ene kut voor. Een regenbuitje op de dag van verkiezingen heeft (serieus!) een grotere impact.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:36 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Stel dat er 300.000 handtekeningen komen, die vervolgens begin 2016 volledig genegeerd worden door de regering, oftewel de regering geeft een dikke middelvinger kan dit best wel is invloed gaan hebben op de verkiezingen in 2017.
Tussen de 100.000 en 150.000 op dit moment.quote:
Dat is wel wat ruim genomen. Eerder meer de 100k dan de 150k.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:43 schreef martijnde3de het volgende:
[..]
Tussen de 100.000 en 150.000 op dit moment
En in welke tijd hebben ze dat gehaald, kan je nagaan of vanuit gaan dat ze het meeste gehad hebben denk ik dan?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:43 schreef martijnde3de het volgende:
[..]
Tussen de 100.000 en 150.000 op dit moment
Ze hadden er meer dan 100.000 dinsdag ochtend maar hoorde dat er na de uitzending bij pauw het stormliep met handtekeningen.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:44 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat is wel wat ruim genomen. Eerder meer de 100k dan de 150k.
Ze zijn een paar weken geleden begonnen volgens mij. Maar gisteren was Jan Roos bij Pauw dus er zullen er nu wel veel bijkomen.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:44 schreef john2406 het volgende:
[..]
En in welke tijd hebben ze dat gehaald, kan je nagaan of vanuit gaan dat ze het meeste gehad hebben denk ik dan?
Ze hebben in een ruime week meer dan 100.000 handtekeningen gehaald. Echter, hadden ze weinig media aandacht. Nu ze bij Pauw zijn geweest zijn ze gelijk een stuk bekender.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:44 schreef john2406 het volgende:
[..]
[..]
En in welke tijd hebben ze dat gehaald, kan je nagaan of vanuit gaan dat ze het meeste gehad hebben denk ik dan?
Tjah, uit ervaring kan ik je vertellen dat één uitzending Pauw geen 50k aan handtekeningen oplevert. Als je geluk hebt zijn dat er een stuk of 5 a 6 duizend. Ook veel voor één dag.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:45 schreef martijnde3de het volgende:
[..]
Ze hadden er meer dan 100.000 dinsdag ochtend maar hoorde dat er na de uitzending bij pauw het stormliep met handtekeningen.
Ik gun het ze hoor, maar of het wat gaat doen?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:46 schreef martijnde3de het volgende:
[..]
Ze hebben in een ruime week meer dan 100.000 handtekeningen gehaald. Echter, hadden ze weinig media aandacht. Nu ze bij Pauw zijn geweest zijn ze gelijk een stuk bekender.
Nouja ik vind 300.000 best veel. Als je bedenkt dat bijvoorbeeld een nr. 27 van de VVD in de tweede kamer maar 1100/1200 voorkeursstemmen heeft.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:41 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat is maar een vraag. In electoraal opzicht stellen die 300k aan stemmen geen ene kut voor. Een regenbuitje op de dag van verkiezingen heeft (serieus!) een grotere impact.
Dat beweer ik nergens. Het gaat erom dat een systeem waarbij kiezers één keer per vier jaar om hun mening wordt gevraagd wel erg beperkt is. Ergens moet daarbij een waarborg worden ingebouwd.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:02 schreef Zolder het volgende:
[..]
En in tegenstelling tot bijna de gehele tweede kamer, ben jij natuurlijk wel iemand die daadwerkelijke kennis van zaken heeft over onderwerpen waarover ze stemmen.
Ja, maar de meeste Kamerleden scoren rond dat aantal. 1000+ voorkeursstemmen is best veel (zeker van een grote partij) en een teken dat je een goede achterban hebt.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:47 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Nouja ik vind 300.000 best veel. Als je bedenkt dat bijvoorbeeld een nr. 27 van de VVD in de tweede kamer maar 1100/1200 voorkeursstemmen heeft.
Wat is er dan verkeerd aan een STERKE oppositie, lees goed sterke die zich dus niet verkoopt?quote:Op woensdag 2 september 2015 13:53 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, maar de meeste Kamerleden scoren rond dat aantal. 1000+ voorkeursstemmen is best veel (zeker van een grote partij) en een teken dat je een goede achterban hebt.
Wat betreft zetels: als die 300k allemaal PvdA stemmers zijn die dan massaal GroenLinks gaan stemmen dan kan het nog wel eens interessant worden. Goede kans dat er al veel PVV, CDA en SP stemmers tussen zit die gewoon oppositie blijven stemmen. Dat schiet dan niet al op.
Ik hoop gewoon dat ze die 300.000 halen of het nou wat uithaalt of niet. Het geeft alleen maar extra rompslomp voor partijen als de VVD en de D66 die juist pro-referenda zijn (als het onderwerp hun uitkomt, wat nu niet het geval is).quote:Op woensdag 2 september 2015 13:53 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, maar de meeste Kamerleden scoren rond dat aantal. 1000+ voorkeursstemmen is best veel (zeker van een grote partij) en een teken dat je een goede achterban hebt.
Wat betreft zetels: als die 300k allemaal PvdA stemmers zijn die dan massaal GroenLinks gaan stemmen dan kan het nog wel eens interessant worden. Goede kans dat er al veel PVV, CDA en SP stemmers tussen zit die gewoon oppositie blijven stemmen. Dat schiet dan niet al op.
Het is wel zo'n beetje het aantal mensen in Nederland dat lid is van een politieke partij. Die stellen dus ook allemaal geen ene kut voor.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:41 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat is maar een vraag. In electoraal opzicht stellen die 300k aan stemmen geen ene kut voor.
De wereld is zo aan het verharden, en dat beetje tijd wat de mensen nog hebben willen ze toch echt ontspannen.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:56 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Ik hoop gewoon dat ze die 300.000 halen of het nou wat uithaalt of niet. Het geeft alleen maar extra rompslomp voor partijen als de VVD en de D66 die juist pro-referenda zijn (als het onderwerp hun uitkomt, wat nu niet het geval is).
Dat klopt. In electoraal opzicht zijn partijleden (ongeveer 2% van Nederland) niet interessant. Je scoort er althans geen zetels mee. Dat is maar goed ook, want anders stond de uitslag van elke verkiezing van te voren al vast. In democratisch opzicht hebben partijleden natuurlijk meer in de melk te brokkelen dan niet leden, al is het maar omdat zij ook stemrecht hebben binnen de partij zelf.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:56 schreef Dwersdriever het volgende:
[..]
Het is wel zo'n beetje het aantal mensen in Nederland dat lid is van een politieke partij. Die stellen dus ook allemaal geen ene kut voor.
VVD is uitgesproken tegen referenda! Ik moet het even op zoeken maar vrij zeker dat het zelfs een verkiezingsstandpunt is.quote:Op woensdag 2 september 2015 13:56 schreef ForzaMilan het volgende:
[..]
Ik hoop gewoon dat ze die 300.000 halen of het nou wat uithaalt of niet. Het geeft alleen maar extra rompslomp voor partijen als de VVD en de D66 die juist pro-referenda zijn (als het onderwerp hun uitkomt, wat nu niet het geval is).
Ik kan uit ervaring praten dat het officiële standpunt van de VVD tegen referenda is. Echter, zijn de meeste Kamerleden persoonlijk voor.quote:Op woensdag 2 september 2015 14:01 schreef Ryon het volgende:
[..]
VVD is uitgesproken tegen referenda! Ik moet het even op zoeken maar vrij zeker dat het zelfs een verkiezingsstandpunt is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |