abonnement Unibet Coolblue
pi_150283411
Laten we hier geen topic van maken in de categorie "Ik krijg x euro terug!! *O* " of "Ik moet x euro betalen,... -O- " Eveneens geen vragen in de categorie: "Wie heeft er al een aanslag ontvangen?" of "Wie heeft het geld al op zijn rekening?"

Voor de rest,...



In navolging van eerdere reeksen begint hier de aangiftereeks voor de aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen 2012. Het aangifteprogramma 2012 staat vers op de server van de belastingdienst en iedere Nederlander (nog even afgezien van degene die winst uit onderneming hebben) kan de rekenmachine weer uit de kast halen, de bankafschriften weer op tafel leggen en alle jaaropgaven weer verzamelen. Alles om het te betalen bedrag zo laag mogelijk te houden of het te ontvangen bedrag zo ver mogelijk te verhogen.

Dit is deel 1 van het Belastingaangifte 2012 topic. Je kunt hier al je vragen stellen over je belastingaangifte over het jaar 2012. Is er iets niet duidelijk in het programma? Is er twijfel over het wel of niet opvoeren van posten? Valt een creatieve oplossing wel of niet binnen de regels? Laat het horen en wie weet hebben meer mensen er iets aan.

Met uitzondering van de mensen die opteren voor het vragen van uitstel, moeten miljoenen mensen vóór 1 april 2013 hun aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen. In het site-onderdeel Aangifte 2012 vindt u het aangifteprogramma inkomstenbelasting 2012 en informatie over (elektronisch) aangifte doen.

Let op! Om de elektronische aangifte te kunnen indienen, heb je een DigiD-inlogcode nodig. Mocht je deze van voorgaande jaren nog hebben, kun je die gewoon gebruiken. Heb je er nog geen, kun je de DigiD-inlogcode on line aanvragen. Meer informatie over DigiD vindt je op www.digid.nl en in het site-onderdeel DigiD. Om direct een DigiD-inlogcode aan te vragen, zie www.digid.nl aanvragen. Ondernemers voor de inkomstenbelasting kunnen geen aangifte doen met het aangifteprogramma die hier te downloaden is. Die kunnen hun aangifte downloaden door op de beveiligde site in te loggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord.

Als je een aangiftebrief of -biljet hebt gehad, dan moet je voor 1 april 2013 aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen. Ook als je een aangiftebiljet hebt gehad, kun je het aangifteprogramma inkomstenbelasting 2012 gebruiken.

Heb je geen aangiftebrief of -biljet voor 2012 gehad? Maar verwacht je wel dat je meer dan ¤ 14 terugkrijgt? Ook dan kun je aangifte doen met het aangifteprogramma. Je kunt tot en met 31 december 2017 geld terugvragen.

Vooraf ingevulde aangifte Net als vorig jaar kun je gebruik maken van de service van de belastingdienst: de vooraf ingevulde aangifte. Een aantal gegevens die de belastingdienst al heeft, worden alvast voor je ingevuld. Bij het downloaden van het aangifteprogramma krijg je de vraag of je van de service gebruik wilt maken. Net als vorig jaar heeft de belastingdienst de tijd nodig om verschillend gegevens te verzamelen en voor je klaar te zetten. Wil je gebruik maken van de vooraf ingevulde aangifte, moet je net als vorig jaar wachten tot 1 maart 2013. Pas na 1 maart 2013 kun je de vooraf ingevulde aangifte downloaden.

Wanneer krijg je bericht? Als de aangifte vóór 1 april 2013 bij de belastingdienst binnen is, krijg je doorgaans vóór 1 juli 2013 bericht. Op basis van je aangifte krijgt je dan te horen of je een bedrag moet betalen of dat je een bedrag terug krijgt. Meestal ontvang je eerst een voorlopige aanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen over 2012 en eventueel een voorlopige aanslag Zorgverzekeringswet. Daarna (dit kan wel een paar maanden duren) ontvang je de definitieve aanslag over 2012. De belastingdienst beoordeelt aan de hand van de aangifte ook of je al belasting en premie moet betalen over 2013. In dat geval kun je een voorlopige aanslag 2013 ontvangen.

Aanslaggrens Je krijgt geld terug als het terug te krijgen bedrag hoger is dan ¤ 14. Je moet betalen als de verschuldigde inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen meer dan ¤ 45 hoger is dan het saldo van de voorheffingen en de ontvangen bedragen via een voorlopige aanslag.

Extra Veranderingen 2012 Ook in 2012 zijn er weer wat dingen veranderd in de aangifte. Hier staan de meest belangrijke veranderingen al vermeld. Extra aandacht verdient het vervallen van de mogelijkheid om te kiezen voor fiscaal partnerschap. Controleer hier of je aan de voorwaarden voor fiscaal partnerschap voldoet. Voldoe je niet aan de voorwaarden, ben je automatisch geen fiscaal partner.

Studiekosten In navolging van vorig jaar heeft de belastingdienst het nog makkelijker gemaakt ten aanzien van het berekenen van de aftrekpost studiekosten. Door in het programma te kiezen tussen de onderstaande mogelijkheden, komt er een invulscherm tevoorschijn die van toepassing is. - studie zonder studiefinanciering over 2012 - studie met studiefinanciering over 2012 - studie met studiefinanciering in vorige jaren Ook zijn de normbedragen voor de verschillende periodes al ingevuld. Dat scheelt zoeken en rekenen. Meer info kun je hier vinden. Nu alleen maar hopen dat je alle bonnetjes nog terug kunt vinden. ;)

Tip Kijk voor een toelichting van een post in het aangifte-programma ook eens in de Help-file door op F1 te drukken, door op het vraagteken te klikken voor de vraag of op de Help-knop onderin beeld te klikken.

Als laatste willen we nog zeggen: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. :s)

Voorgaande delen Voorgaande jaren is gebleken dat er veel vragen meerdere malen gesteld worden. Lees daarom ook de voorgaande topics eens door om te kijken of je niet een FAQ hebt. ;) Klik dus ook een op het pijltje links van de topictitel om naar het vorige topic te gaan.

Deze OP vind je hier. Klik op bewerken, verwerk het vorige deel in de lijst hierboven, selecteer alles, kopieer en plak het in de OP op Fok!
Facts don't care about your feelings
pi_150283483
Uit het oude topic:

quote:
5s.gif Op woensdag 4 maart 2015 14:51 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
Zijn de standaard forfaitaire bedragen voor aftrek studiekosten niet meer? Moeten nu de werkelijke kosten worden genomen? Die heb ik namelijk niet exact bijgehouden gedurende 2014.. -O-
Ohh, you touch my tralalala
Mhh, my ding ding dong...
Naamtopic.
pi_150283534
Ik heb altijd werkelijke kosten opgegeven. Je hebt toch rekeningafschriften?
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_150283809
In mijn vooraf ingevulde gegevens staat dat er wat betreft mijn studieschuld over het jaar 2005/2006 en 2006/2007 een bedrag omgezet is in een definitieve lening.

Deze bijna 2500 euro zou ik dan ook mogen aftrekken met een drempel van 250.

Echter weet ik hier zelf niets van en kan ik hier ook niets van terug vinden op de website van DUO. Mijn conclusie zou dus zijn dat ik deze aftrekpost helemaal niet heb.

Anderzijds bedenkt de belastingdienst dit natuurlijk niet zomaar en is het ook zonde om die 1000 euro onnodig te laten liggen. Hoe zou ik deze kwestie verder kunnen uitzoeken? Of welke informatie heb ik nodig om het bedrag voor de post zelf te berekenen?
pi_150284387
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 15:05 schreef Ralphmeister het volgende:
In mijn vooraf ingevulde gegevens staat dat er wat betreft mijn studieschuld over het jaar 2005/2006 en 2006/2007 een bedrag omgezet is in een definitieve lening.

Deze bijna 2500 euro zou ik dan ook mogen aftrekken met een drempel van 250.

Echter weet ik hier zelf niets van en kan ik hier ook niets van terug vinden op de website van DUO. Mijn conclusie zou dus zijn dat ik deze aftrekpost helemaal niet heb.

Anderzijds bedenkt de belastingdienst dit natuurlijk niet zomaar en is het ook zonde om die 1000 euro onnodig te laten liggen. Hoe zou ik deze kwestie verder kunnen uitzoeken? Of welke informatie heb ik nodig om het bedrag voor de post zelf te berekenen?
quote:
Prestatiebeurs niet omgezet in gift
Is uw prestatiebeurs na uw studie niet omgezet in een gift? En hebt
u bij bereken van uw aftrekbedrag studiekosten in die jaren minder
studiekosten mogen aftrekken omdat u rekening moest houden met
de prestatiebeurs? Dan mag u in het jaar dat de beurs niet wordt
omgezet in een gift, alsnog een bedrag per studiejaar aftrekken.
Dit is voor elk volledig studiejaar ¤ 1.677 voor een mbo-opleiding.
En ¤ 2.421 voor een hbo- of wo-opleiding.
http://download.belasting(...)2014_ib2751t41fd.pdf
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150284945
quote:
De regels van de belastingdienst had ik gevonden, maar de gegevens van DUO? Hoe kan ik de bedragen controleren en hoe had ik dit ooit geweten als het niet vooraf ingevuld was? Die informatie moet ik toch ook op een andere manier kunnen bemachtigen?

Samengevat, als het niet in de vooraf ingevulde gegevens had gestaan had ik nooit iets ingevuld bij mijn aangifte omdat het mij onbekend was geweest en al helemaal onbekend zijn mij de exacte bedragen.

edit:
http://www.belastingdiens(...)ezet_in_een_gift.htm

Dit is bijvoorbeeld van de belastingdienst, maar wat is mijn prestatiebeurs geweest? De normbedragen hoef ik niet daadwerkelijk gekregen te hebben en zou ik dus ergens terug willen kijken. Deze informatie kan ik dus niet vinden op mijn DUO.

Onderaan bovenstaande link staat dit:
quote:
De DUO beslist pas 10 jaar na de 1e maand dat u recht hebt op een prestatiebeurs of uw prestatiebeurs definitief niet wordt omgezet in een gift. U kunt dit bekijken via 'Mijn DUO'. Het gaat niet om de eerdere berichten waarin DUO het begin van het terugbetalen van uw prestatiebeurs aangeeft. Voor de aftrek van scholingsuitgaven zijn die berichten niet van belang. In die eerdere berichten vermeldt de DUO de prestatiebeurs steeds als 'voorlopige lening'.
Je zou dan weer zeggen dat deze 10 jaar, gezien vanaf augustus 2005 dus pas in augustus 2015 zou zijn verlopen en nog niet in 2014?

[ Bericht 9% gewijzigd door Ralphmeister op 04-03-2015 15:52:14 ]
pi_150286528
Het was naar mijn mening niet even simpel googlen maar na een helse zoektocht dit bij DUO gevonden..

quote:
Bestaat uw schuld uit een prestatiebeurs? Dan mag u de schuld (zonder rente) bij de Belastingdienst pas aftrekken op het moment dat uw diplomatermijn is verstreken. Dat is pas het geval 10 jaar nadat u voor het eerst prestatiebeurs hebt ontvangen en u geen diploma hebt behaald. Deze informatie wordt door DUO aangeleverd voor de Vooraf Ingevulde Aangifte.
http://www.duo.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=Kennisbank,Company={DBD42CAE-B941-4CF4-960D-5F5C917B6281},Case=obj(42478),Question4332=obj(4332):obj(4343)

Eigenlijk zeggen ze hier dat ik maar gewoon moet aannemen dat het klopt en ik het dus niet kan controleren terwijl de belastingdienst wel van mij verwacht dat ik de VIA controleer..?

Mijn 2478 euro voor 2 jaar komt in de verte ook niet overeen met de normbedragen blijkbaar (2 jaar WO à 2421 = 4842).
pi_150297517
Ik weet niet of ik belastingaangifte wil doen: ik heb enkele jaren gewerkt als consultant en manager en nu inmiddels student op de uni. Na zo'n simpele executable ben ik erachter gekomen dat ik 155 krijg :') om daarvoor mij nou helemaal bloot mezelf 'aan te geven' aan de belastingdienst.. meh. *zet aluhoedje op*

/edit: iets toegevoegd en moet opeens 500 euro terugbetalen. Ik denk dat ik er maar van afblijf.

[ Bericht 11% gewijzigd door RoW_0 op 04-03-2015 21:34:20 ]
  Moderator / Kerstkaart terrorist woensdag 4 maart 2015 @ 21:47:20 #9
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_150298544
quote:
7s.gif Op woensdag 4 maart 2015 21:20 schreef RoW_0 het volgende:
Ik weet niet of ik belastingaangifte wil doen: ik heb enkele jaren gewerkt als consultant en manager en nu inmiddels student op de uni. Na zo'n simpele executable ben ik erachter gekomen dat ik 155 krijg :') om daarvoor mij nou helemaal bloot mezelf 'aan te geven' aan de belastingdienst.. meh. *zet aluhoedje op*

/edit: iets toegevoegd en moet opeens 500 euro terugbetalen. Ik denk dat ik er maar van afblijf.

dat zou ik niet te hard zeggen, zodra je weet dat je moet betalen ben je verplicht aangifte te doen O-)
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_150298648
quote:
6s.gif Op woensdag 4 maart 2015 21:47 schreef Nizno het volgende:

[..]

dat zou ik niet te hard zeggen, zodra je weet dat je moet betalen ben je verplicht aangifte te doen O-)
IK DENK ALS IK MET CAPSLOCK PRAAT DAT DE BELASTINGDIENST WEL DIT ALLEMAAL KANHOREN HAHAHA GHIIIHIHIGOHOHO :'(
pi_150300032
Net de aangifte gedaan met het heerlijke ouderwetse aangifteprogramma, die vooraf ingevulde gegevens zijn ideaal, klopte wederom allemaal.

En "grappig" ik zat er 88,- euro naast met mijn schatting van hoeveel ik terug zou krijgen. Toch zeer netjes. Veel extra vergoedingen gekregen dus dat was inleveren, maar de HRA op jaarlijks maakt altijd veel goed.

Hoop dat ze in Mei uitbetalen zou tezamen met loon, vakantiegeld en 600 uitbetaalde vrije uren de beste maand van mijn leven moeten worden qua inkomsten uit arbeid. (Hoewel de belasting die ik die maand afdraag wel even pijn zal doen..)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  woensdag 4 maart 2015 @ 23:51:38 #12
405730 Spaardertje
Sparen, maar ook uitgeven!
pi_150302842
Echt ik snap er helemaal niets van. Alle studenten die ik ken krijgen geld terug en ik moet bijna 500 euro betalen?!

Vorig jaar kreeg ik nog wat terug zelfs.
Student, 21 jaar, interesses: gezondheidszorg, reizen en crowdfunding. Tevens zeer gelukkig in de liefde! ❤️
pi_150303050
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2015 23:51 schreef Spaardertje het volgende:
Echt ik snap er helemaal niets van. Alle studenten die ik ken krijgen geld terug en ik moet bijna 500 euro betalen?!

Vorig jaar kreeg ik nog wat terug zelfs.
Veel gewerkt? Bijzondere beloningen ontvangen?
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  donderdag 5 maart 2015 @ 00:02:15 #14
405730 Spaardertje
Sparen, maar ook uitgeven!
pi_150303129
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2015 23:59 schreef Me_Wesley het volgende:

[..]

Veel gewerkt? Bijzondere beloningen ontvangen?
Nee niet echt. Heb ongeveer 11.000 euro verdient dus dat valt mee...
Student, 21 jaar, interesses: gezondheidszorg, reizen en crowdfunding. Tevens zeer gelukkig in de liefde! ❤️
pi_150304883
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2015 00:02 schreef Spaardertje het volgende:

[..]

Nee niet echt. Heb ongeveer 11.000 euro verdient dus dat valt mee...
Dan zit je boven de eerste 6000 die belastingvrij Is door heffingskortingen. Je medestudenten,zullen daar dan onder zitten.
  donderdag 5 maart 2015 @ 10:54:03 #16
405730 Spaardertje
Sparen, maar ook uitgeven!
pi_150308017
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2015 06:41 schreef Jaarsma93 het volgende:

[..]

Dan zit je boven de eerste 6000 die belastingvrij Is door heffingskortingen. Je medestudenten,zullen daar dan onder zitten.
Hmm... Oke vaag.. Dus eigenlijk loont het niet om te werken..
Student, 21 jaar, interesses: gezondheidszorg, reizen en crowdfunding. Tevens zeer gelukkig in de liefde! ❤️
  Moderator / Kerstkaart terrorist donderdag 5 maart 2015 @ 11:00:59 #17
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_150308193
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2015 10:54 schreef Spaardertje het volgende:

[..]

Hmm... Oke vaag.. Dus eigenlijk loont het niet om te werken..
je hebt 5000 meer loon gehad en moet 500 extra neerleggen, zie ik het fout als je dan 4500 over houdt?
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_150309837
Wij hebben wat schulden maar daar van is niets aftrekbaar, ben ik wel verplicht ze op te geven dan?
pi_150323953
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 12:06 schreef ciskaatje het volgende:
Wij hebben wat schulden maar daar van is niets aftrekbaar, ben ik wel verplicht ze op te geven dan?
Je krijgt toch de vraag of je vermogen boven ¤ 21.139 uitkomt? Of voor fiscale partners of het vermogen boven ¤42.278 uitkomt? Indien je schulden hebt, zit je onder die grenzen.
pi_150324124
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2015 10:54 schreef Spaardertje het volgende:

[..]

Hmm... Oke vaag.. Dus eigenlijk loont het niet om te werken..
Dat slaat dus helemaal nergens op. Je netto uurloon gaat er wel iets op achteruit, dat wel.
Maar je zult toch echt 11.000-500 = 10.500 -> 6000 = 4.500 netto meer verdienen.
pi_150325740
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2015 10:54 schreef Spaardertje het volgende:

[..]

Hmm... Oke vaag.. Dus eigenlijk loont het niet om te werken..
Wow :') SP stemmen zeker 18 maart?
Facts don't care about your feelings
pi_150329171
ik kom niet boven dat vermogen uit maar kreeg wel de vraag of er schulden waren, als ik dan ja invul moet ik dus daar de gegevens van noteren, dan is de volgende vraag: hebt u nog meer schulden, dan zou ik dus weer ja in moeten vullen met were alle gegevens erbij. T levert ons niets op dan heb ik er geen zin in al die gegevens er ook bij te pakken en in te vullen.
pi_150330940
Student hier met meerdere bijbaantjes, alle jaren ervoor altijd geld terug gekregen ivm met 2e bijbaan.
Afgelopen jaar precies dezelfde situatie gehad, maar moet nu opeens gaan betalen :')
I are Baboon
  donderdag 5 maart 2015 @ 21:50:58 #24
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_150331663
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 21:04 schreef ciskaatje het volgende:
ik kom niet boven dat vermogen uit maar kreeg wel de vraag of er schulden waren, als ik dan ja invul moet ik dus daar de gegevens van noteren, dan is de volgende vraag: hebt u nog meer schulden, dan zou ik dus weer ja in moeten vullen met were alle gegevens erbij. T levert ons niets op dan heb ik er geen zin in al die gegevens er ook bij te pakken en in te vullen.
Dan vul je gewoon nee in of je vult het wel in dan heb je het meteen weer eens uitgezocht.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
  donderdag 5 maart 2015 @ 23:04:13 #25
405730 Spaardertje
Sparen, maar ook uitgeven!
pi_150335990
Sorry, ik was inderdaad kort door de bocht.
Student, 21 jaar, interesses: gezondheidszorg, reizen en crowdfunding. Tevens zeer gelukkig in de liefde! ❤️
  donderdag 5 maart 2015 @ 23:18:41 #26
385546 corehype
ogen uitgestoken
pi_150336690
Valt uitvaartkosten ook onder specifieke zorgkosten? Er staat niet of dat mag/ niet mag
"Geen kut is ooit nat geworden van een autist die 100 cijfers achter de komma van Pi uit zijn kop kan drummen."
corehype in KLB / Wiskundige bewijzen
  donderdag 5 maart 2015 @ 23:23:23 #27
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_150336945
quote:
15s.gif Op donderdag 5 maart 2015 23:18 schreef corehype het volgende:
Valt uitvaartkosten ook onder specifieke zorgkosten? Er staat niet of dat mag/ niet mag
Er staat dat het moet gaan om kosten i.v.m. ziekte of invaliditeit. Kosten voor een uitvaart vallen daar volgens mij niet onder.

http://www.belastingdiens(...)en_aftrek_zorgkosten
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 5 maart 2015 @ 23:23:47 #28
385546 corehype
ogen uitgestoken
pi_150336977
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2015 23:23 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Er staat dat het moet gaan om kosten i.v.m. ziekte of invaliditeit. Kosten voor een uitvaart vallen daar volgens mij niet onder.

http://www.belastingdiens(...)en_aftrek_zorgkosten
"Geen kut is ooit nat geworden van een autist die 100 cijfers achter de komma van Pi uit zijn kop kan drummen."
corehype in KLB / Wiskundige bewijzen
pi_150339539
quote:
15s.gif Op donderdag 5 maart 2015 23:18 schreef corehype het volgende:
Valt uitvaartkosten ook onder specifieke zorgkosten? Er staat niet of dat mag/ niet mag
ja, als je dood bent moet je nog dokken...
pi_150344197
Voorheen kon uitvaart wel, sinds aantal jaren niet meer.
pi_150344540
Een maandje geleden hebben mijn vriendin en ik met ons 'belastingmannetje' een afspraak gemaakt voor volgende week zondag om alles in te vullen. Maar nu kreeg ik vorige week een brief van de belasting dat ik vanaf een bepaalde datum (1 maart volgens mij) aangifte kan doen. Mijn vriendin heeft echter niet zo'n brief gekregen. Kan het nu zo zijn dat die beste man twee keer op moet komen draven omdat wij apart van elkaar die aangifte in moeten vullen?
pi_150344571
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 10:28 schreef Fargo het volgende:
Een maandje geleden hebben mijn vriendin en ik met ons 'belastingmannetje' een afspraak gemaakt voor volgende week zondag om alles in te vullen. Maar nu kreeg ik vorige week een brief van de belasting dat ik vanaf een bepaalde datum (1 maart volgens mij) aangifte kan doen. Mijn vriendin heeft echter niet zo'n brief gekregen. Kan het nu zo zijn dat die beste man twee keer op moet komen draven omdat wij apart van elkaar die aangifte in moeten vullen?
Dat ze die brief niet gekregen heeft, wil niet zeggen dat ze geen aangifte mag doen. :)
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150344614
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 10:29 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Dat ze die brief niet gekregen heeft, wil niet zeggen dat ze geen aangifte mag doen. :)
Dus het gewoon voor allebei volgende week zondag worden ingevuld? Ik dacht omdat ik er speciaal een brief voor had gekregen dat haar aangifte gewoon nog niet beschikbaar was of iets dergelijks.
pi_150344648
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 10:31 schreef Fargo het volgende:

[..]

Dus het gewoon voor allebei volgende week zondag worden ingevuld? Ik dacht omdat ik er speciaal een brief voor had gekregen dat haar aangifte gewoon nog niet beschikbaar was of iets dergelijks.
Nee, die brief is gewoon een uitnodiging om aangifte te doen. Dan ben je het verplicht. Je vriendin blijkbaar niet.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150344660
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 10:32 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Nee, die brief is gewoon een uitnodiging om aangifte te doen. Dan ben je het verplicht. Je vriendin blijkbaar niet.
Duidelijk. Dank je!
  vrijdag 6 maart 2015 @ 11:24:09 #36
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_150346081
net aangifte gedaan , krijg wat terug, is het dit jaar dat je het ook sneller terug krijgt , of valt dat weer tegen haha
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_150350024
ik ben altijd zo "bang" dat ik wat vergeet....
en dat ik er dan na het akkoorderen en verzenden achterkom:"oh dat had ik ook nog kunnen doen"

is er een soort lijstje wat je kan checken ergens?

alle vinkjes die in het "programma" staan heb ik wel gecheked (zorgkosten -> nee, durfkap->nee, groene bel. ->nee, studiekosten ->nee)

het is allemaal vrij standaard bij mij (getrouwd, 3 kinderen, huisvrouw, hypotheek, geen spaargeld boven 40k, niks geks)
  vrijdag 6 maart 2015 @ 13:30:23 #38
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_150350042
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 11:24 schreef Thezappa het volgende:
net aangifte gedaan , krijg wat terug, is het dit jaar dat je het ook sneller terug krijgt , of valt dat weer tegen haha
Krijg ook een klein bedrag terug? Ben alleen benieuwd wanneer ;)
  vrijdag 6 maart 2015 @ 13:31:10 #39
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_150350060
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 13:30 schreef Oliver23 het volgende:

[..]

Krijg ook een klein bedrag terug? Ben alleen benieuwd wanneer ;)
? ik vraag dus wanneer mensen het terug krijgen?

hoelang het duurt normaal duurde het 2 maandjes ofzo .. is het nu sneller

dat is mijn vraag
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_150350875
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 13:29 schreef tinny het volgende:
ik ben altijd zo "bang" dat ik wat vergeet....
en dat ik er dan na het akkoorderen en verzenden achterkom:"oh dat had ik ook nog kunnen doen"

is er een soort lijstje wat je kan checken ergens?

alle vinkjes die in het "programma" staan heb ik wel gecheked (zorgkosten -> nee, durfkap->nee, groene bel. ->nee, studiekosten ->nee)

het is allemaal vrij standaard bij mij (getrouwd, 3 kinderen, huisvrouw, hypotheek, geen spaargeld boven 40k, niks geks)
Je kunt altijd de aangifte opnieuw indienen hoor.
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 6 maart 2015 @ 14:46:44 #41
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150352754
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 13:31 schreef Thezappa het volgende:

[..]

? ik vraag dus wanneer mensen het terug krijgen?

hoelang het duurt normaal duurde het 2 maandjes ofzo .. is het nu sneller

dat is mijn vraag
Aangifte in maart ingediend -> gegarandeerd voor 1 juli bericht
Aangifte in april ingediend -> waarschijnlijk voor 1 juli bericht (Belastingdienst gaat 'zijn best doen'
Aangifte 1 mei of later ingediend -> Binnen 3 maanden bericht
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 6 maart 2015 @ 14:59:40 #42
205466 Yesse
Oooh burn!
pi_150353272
Mijn situatie is vorig jaar belachelijk veel veranderd maar ik heb geen uitnodiging om uitgifte te doen ontvangen. Even gecheckt of de info wel bij de belastingdienst bekend is en dat klopt. Iemand die mij kan uitleggen hoe die 'uitnodigingen' om aangifte te doen werken?
Just once I want my life to be like an eighties movie..
pi_150353322
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 14:59 schreef Yesse het volgende:
Mijn situatie is vorig jaar belachelijk veel veranderd maar ik heb geen uitnodiging om uitgifte te doen ontvangen. Even gecheckt of de info wel bij de belastingdienst bekend is en dat klopt. Iemand die mij kan uitleggen hoe die 'uitnodigingen' om aangifte te doen werken?
Hoe bedoel je 'Hoe die werken?'
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150353354
Als je een uitnodiging krijgt, moet je aangifte doen. Als je weet dat je moet betalen, dan moet je ook verplicht aangifte doen.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150379699
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 13:29 schreef tinny het volgende:
ik ben altijd zo "bang" dat ik wat vergeet....
en dat ik er dan na het akkoorderen en verzenden achterkom:"oh dat had ik ook nog kunnen doen"

is er een soort lijstje wat je kan checken ergens?

alle vinkjes die in het "programma" staan heb ik wel gecheked (zorgkosten -> nee, durfkap->nee, groene bel. ->nee, studiekosten ->nee)

het is allemaal vrij standaard bij mij (getrouwd, 3 kinderen, huisvrouw, hypotheek, geen spaargeld boven 40k, niks geks)
Dan wijzig je hem toch gewoon? Heb ik ook een keer gedaan met aftrekposten verdelen. Vergeten om te zorgen dat ik 44 euro moet betalen zodat mijn partner meer terugkrijgt en ik niks hoeft te betalen. Ik heb dat gewijzigd en dat ging goed.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_150379906
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 15:01 schreef Five_Horizons het volgende:
Als je een uitnodiging krijgt, moet je aangifte doen. Als je weet dat je moet betalen, dan moet je ook verplicht aangifte doen.
Ik heb nog nooit een "normaal" bericht ontvangen dat ik aangifte moet doen - alleen herinneringen dat ik het nog niet gedaan had nadat de normale termijn was verstreken maar het wel verplicht was.

Dat is dus niet zoals het hoort ?
  Moderator zaterdag 7 maart 2015 @ 10:46:14 #47
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_150380429
Heb ook een uitnodiging gehad :Y)
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  zaterdag 7 maart 2015 @ 11:56:13 #48
441763 Walter_White
I am the danger
pi_150381741
Ik probeer de aangifte van mijn vriendin te doen, maar ik begin hypotheektechnisch nu te twijfelen...

Situatie 2014:
- Alleenstaand, thuiswonend.
- Huis en hypotheek met ex wat volledig door ex betaald werd (en door hem bewoond).
- 5 werkgevers (in de zorg)

De hypotheek zorgt bij mij voor verwarring, omdat alles vooraf door de belastingdienst is gevuld. De waarden op 1-1 en 31-12 komen vanuit een financieel jaaroverzicht, dus daar twijfel ik niet aan. Maar haar betaalde rente moet ik op 0 zetten neem ik aan? En is het dan zo dat ze bij eigenwoningforfait 50% moet opgeven? Ze is immers nog voor 50% eigenaar, ondanks dat ze er niet meer woont. Belastingdienst zegt vervolgens 'geen of een kleine eigenwoningschuld' en trekt het volledige eigenwoningforfait er weer af. Die aftrekpost baart me het meest zorgen, want als die niet terecht is verpest ik het natuurlijk :')
pi_150383928
Ga naar mijnbelastingen, inloggen digid, inkomstenbelasting, ik wil: aangifte doen, klik -> en een leeg scherm opent...........gebeurt niets. Tips?
  zaterdag 7 maart 2015 @ 15:18:12 #50
219855 finsdefis
I.. I got authoritah?
pi_150385941
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 13:34 schreef Adrie072 het volgende:
Ga naar mijnbelastingen, inloggen digid, inkomstenbelasting, ik wil: aangifte doen, klik -> en een leeg scherm opent...........gebeurt niets. Tips?
Het aangifteprogramma downloaden? Misschien een andere browser proberen anders, dat werkt voor mij ook nog wel eens.
The strong do what they can and the weak suffer what they must.
- Thucydides
pi_150386007
Op mijn jaaropgaaf van mijn werkgever staat Loon loonheffing: bedrag.

Dit bedrag is gelijk aan mijn loon over 2014. Klopt dit wel of moet ik het bedrag van Loonbelasting gebruiken voor de Loonheffing bij de aangifte?

[ Bericht 29% gewijzigd door Snoepje5 op 07-03-2015 15:32:15 ]
  Moderator / Kerstkaart terrorist zaterdag 7 maart 2015 @ 19:38:11 #52
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_150393563
idd je moet de tweede gebruiken. Je Loonheffing/loonbeslasting. en niet je Loon voor de loonheffing.
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_150411988
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 15:21 schreef Snoepje5 het volgende:
Op mijn jaaropgaaf van mijn werkgever staat Loon loonheffing: bedrag.

Dit bedrag is gelijk aan mijn loon over 2014. Klopt dit wel of moet ik het bedrag van Loonbelasting gebruiken voor de Loonheffing bij de aangifte?

Staat daar loonheffing of heffingsloon? ;)
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_150415126
Ik begrijp iets niet. Net alles netjes ingevuld, ik krijg geld terug...Ik snap alleen niet waarom. Nu heb ik in het overzicht even zitten kijken en snap ik niet waarom iets wordt opgeteld, terwijl het er volgens mij vanaf moet worden gehaald:

Ik heb betaald: belasting en premie.
Ik heb iedere maand al een deel teruggekregen.

Waarom worden die bijelkaar opgeteld? Ik zou juist zeggen dat het er vanaf moet...

Ik ben geen expert, wie weet antwoord?
  zondag 8 maart 2015 @ 12:30:28 #55
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_150415332
Wat je via de voorlopige aanslag hebt gekregen is een voorschot. Je kunt het zien als een schuld die je nog bij de BD hebt staan.

Wat je daadwerkelijk terugkrijgt moet dus verrekend worden met wat je al gehad hebt.
Stel dat je recht hebt op 1000 teruggave maar al 800 hebt gehad hou je daarom via deze rekenstap nog de 200 over waar je nog recht op hebt.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
pi_150415360
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 12:21 schreef Jeter het volgende:
Ik begrijp iets niet. Net alles netjes ingevuld, ik krijg geld terug...Ik snap alleen niet waarom. Nu heb ik in het overzicht even zitten kijken en snap ik niet waarom iets wordt opgeteld, terwijl het er volgens mij vanaf moet worden gehaald:
[ afbeelding ]
Ik heb betaald: belasting en premie.
Ik heb iedere maand al een deel teruggekregen.

Waarom worden die bijelkaar opgeteld? Ik zou juist zeggen dat het er vanaf moet...

Ik ben geen expert, wie weet antwoord?
Zou mooi zijn, dan zou ik gewoon een voorlopige aanslag aanvragen voor het totaal wat ik aan belasting moet betalen, en dan hoef ik niks te betalen omdat ze het eraf trekken :D

Je bent schuldig wat je aan belasting moet betalen plus wat je aan geld van ze hebt ontvangen.
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_150415487
Aaah, dus ik ben schuldig:
Inkomstenbelasting
Premie volksverzkeringen
Bedrag dat ik al heb ontvangen

Daar gaat vanaf:
Heffingskorting
Bedrag dat ik al betaald heb.

Dan zal het wel kloppen dat ik geld terug krijg :)
pi_150415535
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 12:37 schreef Jeter het volgende:
Aaah, dus ik ben schuldig:
Inkomstenbelasting
Premie volksverzkeringen
Bedrag dat ik al heb ontvangen

Daar gaat vanaf:
Heffingskorting
Bedrag dat ik al betaald heb.

Dan zal het wel kloppen dat ik geld terug krijg :)
^O^
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_150417561
Ik doe aangifte voor iemand anders en die heeft inkomsten uit een lijfrente. Die inkomsten komen ook netjes als 'automatisch gedownloade gegevens' terug in zijn aangifte, so far so good.

Maar vervolgens moet ik specificeren via een dropdown-menu wat voor soort uitkering het betreft (een lijfrente-uitkering dus), maar die optie staat er niet tussen. Wel pensioenuitkering, AOW, Anw, bijstand etc. etc., maar niet degene die ik nodig heb. Het rare is dat de lijfrente-uitkering wel gewoon genoemd wordt in de help-functie bij het menu, maar niet terugkomt in het menu zelf.

Wat moet ik nu doen? Gewoon opgeven als 'pensioenuitkering'?
  zondag 8 maart 2015 @ 17:27:53 #60
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150423855
Ik liep tegen dezelfde situatie aan en heb gewoon voor pensioenuitkering gekozen. Dat lijkt er van al die dingen nog het meest op.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150424137
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 17:27 schreef MutedFaith het volgende:
Ik liep tegen dezelfde situatie aan en heb gewoon voor pensioenuitkering gekozen. Dat lijkt er van al die dingen nog het meest op.
Ik zal morgen de belastingdienst voor de zekerheid ff bellen. Dan hoor je het nog wel van me.
pi_150427407
Zijn er ook mensen hier die al hun aangifte voor 2015 doen?

Uit mijn aangifte voor 2014 hou ik +- 80 euro over. Uit de aangifte voor 2015 is dit bijna 2000 euro, echter is dit op basis van geschatte gegevens en is er een kans dat ik natuurlijk volgend jaar op een ander bedrag uit kom.

Ik zit nu dus te twijfelen of ik nu de aangifte voor 2015 moet doen of volgend jaar..
pi_150429617
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 19:02 schreef Potrykus het volgende:
Zijn er ook mensen hier die al hun aangifte voor 2015 doen?

Uit mijn aangifte voor 2014 hou ik +- 80 euro over. Uit de aangifte voor 2015 is dit bijna 2000 euro, echter is dit op basis van geschatte gegevens en is er een kans dat ik natuurlijk volgend jaar op een ander bedrag uit kom.

Ik zit nu dus te twijfelen of ik nu de aangifte voor 2015 moet doen of volgend jaar..
Die kan je pas volgend jaar doen. Je kunt hooguit een voorlopige aangifte doen. En als de getallen zo onzeker zijn, zou ik het niet doen, of alles netjes wegzetten.
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  zondag 8 maart 2015 @ 19:54:20 #64
441763 Walter_White
I am the danger
pi_150429731
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 11:56 schreef Walter_White het volgende:
Ik probeer de aangifte van mijn vriendin te doen, maar ik begin hypotheektechnisch nu te twijfelen...

Situatie 2014:
- Alleenstaand, thuiswonend.
- Huis en hypotheek met ex wat volledig door ex betaald werd (en door hem bewoond).
- 5 werkgevers (in de zorg)

De hypotheek zorgt bij mij voor verwarring, omdat alles vooraf door de belastingdienst is gevuld. De waarden op 1-1 en 31-12 komen vanuit een financieel jaaroverzicht, dus daar twijfel ik niet aan. Maar haar betaalde rente moet ik op 0 zetten neem ik aan? En is het dan zo dat ze bij eigenwoningforfait 50% moet opgeven? Ze is immers nog voor 50% eigenaar, ondanks dat ze er niet meer woont. Belastingdienst zegt vervolgens 'geen of een kleine eigenwoningschuld' en trekt het volledige eigenwoningforfait er weer af. Die aftrekpost baart me het meest zorgen, want als die niet terecht is verpest ik het natuurlijk :')
Ik ben heel ongeduldig, iemand? O-)
pi_150431837
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 11:56 schreef Walter_White het volgende:
Die aftrekpost baart me het meest zorgen, want als die niet terecht is verpest ik het natuurlijk :')
Wil ze je dan niet pijpen?
  zondag 8 maart 2015 @ 20:46:32 #66
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_150433060
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 19:02 schreef Potrykus het volgende:
Zijn er ook mensen hier die al hun aangifte voor 2015 doen?

Uit mijn aangifte voor 2014 hou ik +- 80 euro over. Uit de aangifte voor 2015 is dit bijna 2000 euro, echter is dit op basis van geschatte gegevens en is er een kans dat ik natuurlijk volgend jaar op een ander bedrag uit kom.

Ik zit nu dus te twijfelen of ik nu de aangifte voor 2015 moet doen of volgend jaar..
Je kunt nog geen aangifte doen over 2015, dus wat je wil is slechts hypothetisch.

Als je er zeker genoeg van bent dat je dat geld gaat terugkrijgen, zou je hooguit een voorlopige aanslag over 2015 kunnen invullen.
Maar het is aan jou of je zeker genoeg bent dat je je niet verrekent. Is je situatie in 2015 zo anders dan in 2014?
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
pi_150433728
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 11:56 schreef Walter_White het volgende:
Ik probeer de aangifte van mijn vriendin te doen, maar ik begin hypotheektechnisch nu te twijfelen...

Situatie 2014:
- Alleenstaand, thuiswonend.
- Huis en hypotheek met ex wat volledig door ex betaald werd (en door hem bewoond).
- 5 werkgevers (in de zorg)

De hypotheek zorgt bij mij voor verwarring, omdat alles vooraf door de belastingdienst is gevuld. De waarden op 1-1 en 31-12 komen vanuit een financieel jaaroverzicht, dus daar twijfel ik niet aan. Maar haar betaalde rente moet ik op 0 zetten neem ik aan? En is het dan zo dat ze bij eigenwoningforfait 50% moet opgeven? Ze is immers nog voor 50% eigenaar, ondanks dat ze er niet meer woont. Belastingdienst zegt vervolgens 'geen of een kleine eigenwoningschuld' en trekt het volledige eigenwoningforfait er weer af. Die aftrekpost baart me het meest zorgen, want als die niet terecht is verpest ik het natuurlijk :')
Haar ex kan de betaalde rente niet voor de volle 100% aftrekken, omdat hij niet volledig eigenaar is van de woning. Wil hij dit helemaal kunnen aftrekken, zal hij dat als partneralimentatie moeten opgeven (50% van de rente) en de rest als hypotheekrente. Je vriendin zal dan 50% van de hypotheekrente moeten aftrekken en de partneralimentatie als bijtelling moeten gebruiken.

Zij krijgt inderdaad 50% van het eigenwoningforfait voor haar kiezen. Dan kan haar ex misschien verwerken in zijn aangifte door haar deel van het eigenwoningforfait in mindering te brengen op de betaalde partneralimentatie (althans: dat fictief betaalde deel).

Dan ga ik er wel vanuit dat ze getrouwd is geweest of een geregistreerd partnerschap heeft gehad.

[ Bericht 1% gewijzigd door Five_Horizons op 08-03-2015 21:02:13 ]
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  zondag 8 maart 2015 @ 21:19:37 #68
441763 Walter_White
I am the danger
pi_150435185
quote:
14s.gif Op zondag 8 maart 2015 20:56 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Dan ga ik er wel vanuit dat ze getrouwd is geweest of een geregistreerd partnerschap heeft gehad.
Dank voor je antwoord! Beiden is niet het geval, ze waren in 2014 dus geen fiscaal partners. Vandaar dat ik het eigenwoningforfait op 50% (gezien eigenaarschap) heb gezet en de betaalde rente op 0 euro.
pi_150435273
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 21:19 schreef Walter_White het volgende:

[..]

Dank voor je antwoord! Beiden is niet het geval, ze waren in 2014 dus geen fiscaal partners. Vandaar dat ik het eigenwoningforfait op 50% (gezien eigenaarschap) heb gezet en de betaalde rente op 0 euro.
Dat fiscaal partnerschap is niet relevant. Hij heeft een woning die maar 50% van hem is. De helft van zijn rente is dus maar aftrekbaar. Zij kan de andere helft aftrekken.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  zondag 8 maart 2015 @ 21:32:29 #70
441763 Walter_White
I am the danger
pi_150436143
quote:
14s.gif Op zondag 8 maart 2015 21:21 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Dat fiscaal partnerschap is niet relevant. Hij heeft een woning die maar 50% van hem is. De helft van zijn rente is dus maar aftrekbaar. Zij kan de andere helft aftrekken.
Wat zou jij adviseren als wij niet weten wat hij gaat aangeven? Mijn vriendin heeft niks betaald, waarom zouden wij dat als aftrekpost gaan opvoeren dan?
pi_150437006
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 21:32 schreef Walter_White het volgende:

[..]

Wat zou jij adviseren als wij niet weten wat hij gaat aangeven? Mijn vriendin heeft niks betaald, waarom zouden wij dat als aftrekpost gaan opvoeren dan?
Omdat je dat mág doen. Gedurende twee jaar, overigens. Daarna niet meer. Zij mag in die periode de woning als fictieve eigen woning opgeven.

Ik heb natuurlijk geen idee hoe hun contact is, maar ik zou dit even overleggen. Er is feitelijk geen oplossing, anders dan dat zij het deel dat zij aan hypotheekrenteaftrek geniet aan hem betaalt als bijdrage in de hypotheekrente. Hier moeten ze dan wel afspraken over maken op papier. Hebben ze hier echt helemaal niets over afgesproken?

Als de fiscus erachter komt dat hij hypotheekrente aftrekt, terwijl hij maar 50% eigenaar is, dan krijgt hij te maken met een naheffing. Hier zijn al zat uitspraken over gedaan, helaas. Niet allemaal even logisch, maar dat is een gevolg van hoe de wet IB in dit geval wordt uitgelegd. (lees ook hier: http://www.jongbloed-fisc(...)ypotheekrenteaftrek/ , maar daar geldt die alimentatieoplossing natuurlijk niet)
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150450680
Moet ¤277 dokken :'(
pi_150451106
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 17:27 schreef MutedFaith het volgende:
Ik liep tegen dezelfde situatie aan en heb gewoon voor pensioenuitkering gekozen. Dat lijkt er van al die dingen nog het meest op.
Ik sprak net een mevrouw van de belastingdienst en die deed er nogal panisch over dat je wel echt de goede inkomstensoort moet opgeven("!!!"). Toen ik suggereerde dat 'pensioenuitkering' toch ook wel goed was, begon ze te flippen. Ze was van mening dat ik dan maar gewoon de automatisch aangemaakte inkomsten moest verwijderen en handmatig de inkomsten met de goede soort moest invullen (want dat kan namelijk wel). Ja doei. 8)7

Het schijnt dat er morgen een nieuwe versie van de software uitkomt, waarin "nog enkele foutjes zijn opgelost". Die wacht ik dan wel even af. Overigens, of dit ook één van die foutjes was, kon de dame van de belastingdienst me niet vertellen.
  maandag 9 maart 2015 @ 10:08:25 #74
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150452070
:')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150453146
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 09:03 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Ik sprak net een mevrouw van de belastingdienst en die deed er nogal panisch over dat je wel echt de goede inkomstensoort moet opgeven("!!!"). Toen ik suggereerde dat 'pensioenuitkering' toch ook wel goed was, begon ze te flippen. Ze was van mening dat ik dan maar gewoon de automatisch aangemaakte inkomsten moest verwijderen en handmatig de inkomsten met de goede soort moest invullen (want dat kan namelijk wel). Ja doei. 8)7

Het schijnt dat er morgen een nieuwe versie van de software uitkomt, waarin "nog enkele foutjes zijn opgelost". Die wacht ik dan wel even af. Overigens, of dit ook één van die foutjes was, kon de dame van de belastingdienst me niet vertellen.
Werken soms ook echt dwazen daar. Mag toch hopen dat de Belastingdienst af en toe controleert hoe sommige van die lui zich gedragen aan de telefoon.

Verder maakt het (tenminste voor de berekening) niet uit hoe je het invult, als je het maar invult onder het kopje uitkeringen (vroegere dienstbetrekkingen).
Facts don't care about your feelings
  maandag 9 maart 2015 @ 10:55:10 #76
441763 Walter_White
I am the danger
pi_150453175
quote:
14s.gif Op zondag 8 maart 2015 21:42 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Omdat je dat mág doen. Gedurende twee jaar, overigens. Daarna niet meer. Zij mag in die periode de woning als fictieve eigen woning opgeven.

Ik heb natuurlijk geen idee hoe hun contact is, maar ik zou dit even overleggen. Er is feitelijk geen oplossing, anders dan dat zij het deel dat zij aan hypotheekrenteaftrek geniet aan hem betaalt als bijdrage in de hypotheekrente. Hier moeten ze dan wel afspraken over maken op papier. Hebben ze hier echt helemaal niets over afgesproken?

Als de fiscus erachter komt dat hij hypotheekrente aftrekt, terwijl hij maar 50% eigenaar is, dan krijgt hij te maken met een naheffing. Hier zijn al zat uitspraken over gedaan, helaas. Niet allemaal even logisch, maar dat is een gevolg van hoe de wet IB in dit geval wordt uitgelegd. (lees ook hier: http://www.jongbloed-fisc(...)ypotheekrenteaftrek/ , maar daar geldt die alimentatieoplossing natuurlijk niet)
Er liggen afspraken bij de notaris, maar heel concreet weet ik die niet. Wat die ex doet zal mij een worst wezen, ik wil gewoon zo snel mogelijk van die aangifte voor m'n vriendin af. Om eventuele ruzie te voorkomen wilde ik geen hypotheekrente aftrekken, maar puur focussen op de loonheffingen. Hier krijgt ze een fors bedrag van terug namelijk.

Ik ben dus verplicht eigenwoningforfait op te geven, 50%? (die wordt toch gecompenseerd door 'geen of kleine eigenwoningschuld').
  maandag 9 maart 2015 @ 11:04:51 #77
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150453441
Als je liever geen gezeik hebt, er zo snel mogelijk van af bent en het geld je minder uitmaakt zou ik gewoon alleen de woning voor 50% opgeven. Dat wordt dan inderdaad door de aftrek voor geen of kleine eigenwoningschuld gecompenseerd.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150455061
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 10:55 schreef Walter_White het volgende:

[..]

Er liggen afspraken bij de notaris, maar heel concreet weet ik die niet. Wat die ex doet zal mij een worst wezen, ik wil gewoon zo snel mogelijk van die aangifte voor m'n vriendin af. Om eventuele ruzie te voorkomen wilde ik geen hypotheekrente aftrekken, maar puur focussen op de loonheffingen. Hier krijgt ze een fors bedrag van terug namelijk.

Ik ben dus verplicht eigenwoningforfait op te geven, 50%? (die wordt toch gecompenseerd door 'geen of kleine eigenwoningschuld').
Hoezo ruzie? Het is niet zo dat als zij die rente aftrekt, hij het niet meer zou kunnen.

Hij kan sowieso die rente niet aftrekken. Als zij het regelt, komt er tenminste nog iets terug. Gezeik kun je eigenlijk alleen krijgen als je dit niet gewoon overlegt.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150457020
Wanneer iemand in juli 2014 is afgestudeerd.
Kan je bij de aangifte dan het hele collegegeldbedrag opgeven als kosten of een deel hiervan?
  maandag 9 maart 2015 @ 13:08:25 #80
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_150457109
Her is vast al gevraagd, maar klopt het dat de update morgen uitkomt? En dat de fout mbt thuiswonende kinderen onder de 21 jaar daarin is opgelost?
KuikenGuppy
  maandag 9 maart 2015 @ 13:10:50 #81
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_150457180
Ze verwachten dat het op 10 maart wordt verholpen.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 maart 2015 @ 13:15:36 #82
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_150457338
Dan wachten we daar nog even op :). Bedankt Lien!
KuikenGuppy
pi_150458353
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 13:04 schreef ik.ben.hier het volgende:
Wanneer iemand in juli 2014 is afgestudeerd.
Kan je bij de aangifte dan het hele collegegeldbedrag opgeven als kosten of een deel hiervan?
Alleen het deel van het collegegeld betrekking op 2014. Dus 7 maanden, t/m juli. De andere 5 maanden waren kosten in 2013.
  maandag 9 maart 2015 @ 13:49:16 #84
11102 knep
Mountainfreak
pi_150458419
Zojuist maar eens ingevuld, ideaal al die vooraf ingevulde gegevens.
Helaas 98 euro betalen -O-.
  maandag 9 maart 2015 @ 14:03:21 #85
441763 Walter_White
I am the danger
pi_150458864
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 11:04 schreef MutedFaith het volgende:
Als je liever geen gezeik hebt, er zo snel mogelijk van af bent en het geld je minder uitmaakt zou ik gewoon alleen de woning voor 50% opgeven. Dat wordt dan inderdaad door de aftrek voor geen of kleine eigenwoningschuld gecompenseerd.
quote:
Hoezo ruzie? Het is niet zo dat als zij die rente aftrekt, hij het niet meer zou kunnen.

Hij kan sowieso die rente niet aftrekken. Als zij het regelt, komt er tenminste nog iets terug. Gezeik kun je eigenlijk alleen krijgen als je dit niet gewoon overlegt.
Thanks. De notaris heeft destijds op papier laten zetten dat ex volledig de fiscale voordelen geniet omdat hij ook alle kosten voor zijn rekening neemt. Dus ik ga geen hypotheekrente aftrekken. Ook even met de belastingtelefoon geschakeld. Die geeft aan dat ik het eigenwoningforfait (50%) bij 'uitgaven - andere onderhoudsverplichtingen' moet opgeven. Echter als ik dat doe krijgen we opeens een dikke 100 euro meer terug. Dat vind ik apart. Toch maar doen denk, en dan de definitieve aanslag gewoon afwachten.
pi_150459064
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:03 schreef Walter_White het volgende:

[..]

[..]

Thanks. De notaris heeft destijds op papier laten zetten dat ex volledig de fiscale voordelen geniet omdat hij ook alle kosten voor zijn rekening neemt.
De notaris die zich met inkomstenbelasting gaat bemoeien :')
Heb je m'n link gelezen?

En ik zou zeker nog drie keer bellen naar de Belastingtelefoon met dezelfde vraag. Ben benieuwd hoevaak je hetzelfde antwoord krijgt. :')
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150459144
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:03 schreef Walter_White het volgende:

[..]

Die geeft aan dat ik het eigenwoningforfait (50%) bij 'uitgaven - andere onderhoudsverplichtingen' moet opgeven. Echter als ik dat doe krijgen we opeens een dikke 100 euro meer terug.
Dat is niet raar, aangezien het EWF een bijtelling is en 'uitgaven - andere onderhoudsverplichtingen' een aftrekpost. Waarom dat daar zou moeten, is me een raadsel.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  maandag 9 maart 2015 @ 14:24:08 #88
441763 Walter_White
I am the danger
pi_150459392
quote:
10s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:11 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Heb je m'n link gelezen?

Op basis van deze zin uit je link: "De vrouw stelde dat deze volledig aftrekbaar was, 50% als hypotheekrente en 50% als alimentatieverplichting jegens haar ex-man" kan ex in ons geval toch ook hypotheekrente voor 100% aftrekken?
  maandag 9 maart 2015 @ 14:28:32 #89
441763 Walter_White
I am the danger
pi_150459511
quote:
14s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:14 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Dat is niet raar, aangezien het EWF een bijtelling is en 'uitgaven - andere onderhoudsverplichtingen' een aftrekpost. Waarom dat daar zou moeten, is me een raadsel.
Van de belastingdienst-site:
quote:
"U bent voor 50% eigenaar van de woning waarin uw ex-partner woont. De WOZ-waarde van de woning is ¤ 200.000. Het eigenwoningforfait is ¤ 1.400. U mag dan 50% x ¤ 1.400 = ¤ 700 als partneralimentatie aftrekken. Bij de vraag over het eigendomspercentage van de woning vult u 50% in. Uw deel van de eventueel hierbij horende schuld is dan ook 50%."
Pardon, geen andere onderhoudsverplichtingen maar partneralimentatie.
pi_150459538
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:24 schreef Walter_White het volgende:

[..]

Op basis van deze zin uit je link: "De vrouw stelde dat deze volledig aftrekbaar was, 50% als hypotheekrente en 50% als alimentatieverplichting jegens haar ex-man" kan ex in ons geval toch ook hypotheekrente voor 100% aftrekken?
Maar dan moet jouw vriendin die alimentatie wel opgeven natuurlijk. Maar aangezien ze niet gescheiden zijn, is er geen sprake van alimentatieverplichting.

Partneralimentatie is bij de betalende ex-partner een aftrekpost en bij de ontvangende ex-partner een bijtelling. Wanneer dit bij jullie van toepassing zou zijn, kan jouw vriendin dus de rente aftrekken en moet ze de alimentatie bijtellen. Uiteindelijk, op het EWF na, levert haar dat geen nadeel op.

Overigens: als ik het hier goed lees http://www.boersadvocaten(...)20website%200201.pdf kan dat ook vrijwillig worden vastgelegd. Dat zou dit probleem wel oplossen.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  maandag 9 maart 2015 @ 14:47:50 #91
441763 Walter_White
I am the danger
pi_150459970
quote:
14s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:29 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Maar dan moet jouw vriendin die alimentatie wel opgeven natuurlijk. Maar aangezien ze niet gescheiden zijn, is er geen sprake van alimentatieverplichting.

Partneralimentatie is bij de betalende ex-partner een aftrekpost en bij de ontvangende ex-partner een bijtelling. Wanneer dit bij jullie van toepassing zou zijn, kan jouw vriendin dus de rente aftrekken en moet ze de alimentatie bijtellen. Uiteindelijk, op het EWF na, levert haar dat geen nadeel op.

Overigens: als ik het hier goed lees http://www.boersadvocaten(...)20website%200201.pdf kan dat ook vrijwillig worden vastgelegd. Dat zou dit probleem wel oplossen.
Letterlijk uit de beeindigingsovereenkomst samenwoners die ik zojuist heb gekregen van m'n vriendin.

quote:
Verklaren te zijn overeengekomen: ______________________________________________
- dat de man de woning blijft bewonen en alle lasten met betrekking tot de
woning volledig voor zijn rekening neemt; ____________________________________
- dat het fiscale voordeel vanaf * uitsluitend toekomt aan de man en dat __
2
het risico van de woning, inhoudende eventuele waardestijging of _______
-daling volledig voor de man is;_________________________________________________
Zal ik nu wel of niet die extra aftrekpost gebruiken? Ik begrijp wat je zegt, ze zijn niet gescheiden. En het EWF is al gecompenseerd, dus daarom hoef ik het ook niet te doen. Ik wil me niet rijk rekenen, maar geld is geld. Toch maar opvoeren en definitieve aanslag afwachten?
pi_150460222
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:47 schreef Walter_White het volgende:

[..]

Letterlijk uit de beeindigingsovereenkomst samenwoners die ik zojuist heb gekregen van m'n vriendin.

[..]

Zal ik nu wel of niet die extra aftrekpost gebruiken? Ik begrijp wat je zegt, ze zijn niet gescheiden. En het EWF is al gecompenseerd, dus daarom hoef ik het ook niet te doen. Ik wil me niet rijk rekenen, maar geld is geld. Toch maar opvoeren en definitieve aanslag afwachten?
Ik snap dat dat in die overeenkomst staat, maar zij kunnen natuurlijk niet samen iets afspreken dat tegen de wet ingaat en ook buiten de fiscus omgaat (de fiscus bepaalt die regels....).

Ik weet niet wat er gebeurt als de ex wakker wordt en de hypotheekrente op de juiste wijze aftrekt (dus dmv de constructie met de alimentatie). Dan komt de fiscus uiteindelijk bij je vriendin uit.

Ik zou gewoon overleggen, maar dat is mijn advies. Ik krijg de indruk dat er geen goed contact is en dat er liever geen contact wordt opgenomen.

Dan zou ik het niet aftrekken. Maar er komt een keer gezeur van. Daar heeft je vriendin geen last van, direct, maar dat verslechtert de situatie natuurlijk wel.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  maandag 9 maart 2015 @ 15:03:45 #93
441763 Walter_White
I am the danger
pi_150460350
quote:
14s.gif Op maandag 9 maart 2015 14:58 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Ik snap dat dat in die overeenkomst staat, maar zij kunnen natuurlijk niet samen iets afspreken dat tegen de wet ingaat en ook buiten de fiscus omgaat (de fiscus bepaalt die regels....).

Ik weet niet wat er gebeurt als de ex wakker wordt en de hypotheekrente op de juiste wijze aftrekt (dus dmv de constructie met de alimentatie). Dan komt de fiscus uiteindelijk bij je vriendin uit.

Ik zou gewoon overleggen, maar dat is mijn advies. Ik krijg de indruk dat er geen goed contact is en dat er liever geen contact wordt opgenomen.

Dan zou ik het niet aftrekken. Maar er komt een keer gezeur van. Daar heeft je vriendin geen last van, direct, maar dat verslechtert de situatie natuurlijk wel.
Je zou toch verwachten dat een notaris weet wat hij doet bij het opmaken van zo'n overeenkomst...

Contact is inderdaad niet goed meer, maar ook niet zo slecht dat er niks te overleggen valt. Ex doet alleen zelf geen aangifte, dus die begrijpt er sowieso weinig van. Ik ga niets extra aftrekken en ga er dan vanuit dat het sowieso ok is voor de fiscus. Liever dat dit snel achterwege is (huis is recent verkocht gelukkig) dan een paar euro's extra.

Bedankt voor je hulp, Five_Horizons! ^O^
pi_150463054
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 10:54 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Werken soms ook echt dwazen daar. Mag toch hopen dat de Belastingdienst af en toe controleert hoe sommige van die lui zich gedragen aan de telefoon.
Mwah, ze klonk niet heel onaardig ofzo. Maar meer een beetje... gestresst.
quote:
Verder maakt het (tenminste voor de berekening) niet uit hoe je het invult, als je het maar invult onder het kopje uitkeringen (vroegere dienstbetrekkingen).
Ik weet het. Wel krijg je bij de keuze voor pensioen een paar extra vragen, die je (naar ik aanneem) bij een lijfrente niet krijgt.
pi_150472199
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 16:26 schreef Ralphmeister het volgende:
Het was naar mijn mening niet even simpel googlen maar na een helse zoektocht dit bij DUO gevonden..

[..]

http://www.duo.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=Kennisbank,Company={DBD42CAE-B941-4CF4-960D-5F5C917B6281},Case=obj(42478),Question4332=obj(4332):obj(4343)

Eigenlijk zeggen ze hier dat ik maar gewoon moet aannemen dat het klopt en ik het dus niet kan controleren terwijl de belastingdienst wel van mij verwacht dat ik de VIA controleer..?

Mijn 2478 euro voor 2 jaar komt in de verte ook niet overeen met de normbedragen blijkbaar (2 jaar WO à 2421 = 4842).
Ook zo'n aftrekpost gevonden zonder daar ergens informatie over te hebben. Anders dat het in tijd allemaal wel klopt, is het bedrag nergens te achterhalen. Dan Duo maar vertrouwen in datgene ze hebben aangeleverd.
~ We're acting like a pair of stranger's, afraid of what to say. ~
* Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead *
pi_150474929
Meer mensen last van dat het jaaroverzicht beleggen (rabobank) geen specificatie geeft in welk land je beleggingen hebt?

zal wel voor de ingehouden bronbelasting zijn.., dat maakt voor mij echter geen verschil: betreft nml 0 euro inhouding.

moet ik echt bij de rabo gaan leuren om overzicht? (heb helaas geen dagafschrift van rond die tijd, weet wel een aantal maar weet ze niet allemaal..), of kan ik gewoon invullen NL en ingehouden div belasting 0 euro?
pi_150506418
Ja hoor hier ook onduidelijkheid.
Situatie is als volgt:
Samengewoond met samenlevingscontract.
Half 2014 uit gezamenlijke koopwoning vertrokken en uit de hoofdelijke aansprakelijkheid ontslagen.
Tot juni heb ik meebetaald aan de hypotheeklasten.
50/50.

Moet ik nu gewoon overal de betaalde rente door 2 delen en als mijn deel invullen.
Het eigenaarsdeel 50% tot juni.
Ik lees veel over partneralimentatie etc. Maar volgens mij heeft dat op ons geen betrekking? Ook lees ik overal dat ik nog tot 2 jaar toe de rente af kan trekken maar dat geldt neem ik aan alleen als wij de woning nog samen in bezit zouden hebben?

Dank😁
  dinsdag 10 maart 2015 @ 20:02:46 #98
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_150506630
Grr, vandaag even gebeld. Had proactief mijn aangifte gedaan via particuliere tool. Heb ook een eenmanszaak (zonder omzet n 2014) en daarvoor uitnodiging gekregen.

Blijkt dat de kans groot is dat de particuliere aangifte niet in behandeling wordt genomen :? Maar die is dus wel zichtbaar in systemen. Moet ik gdvr via zo'n bejaarde applicatie aangifte doen, nog een keer.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_150508650
Ja je moet de ondernemersaangifte doen als je een onderneming hebt. Boeiend, ook daar heb je vooraf ingevulde info.
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 10 maart 2015 @ 21:00:26 #100
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_150508820
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:57 schreef YoshiBignose het volgende:
Ja je moet de ondernemersaangifte doen als je een onderneming hebt. Boeiend, ook daar heb je vooraf ingevulde info.
Mja, is niet heel veel werk verder. Maar er staat niks anders in dan de aangifte die ik al heb ingestuurd (en die ze hebben ontvangen). Iets met leuker en makkelijker
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_150510485
Ja toevallig omdat je niets gedaan hebt met je onderneming. Maar de meeste mensen hebben wel een hele administratie van hun bedrijf. Dan moet je je onderneming maar stopzetten jankerd.
Facts don't care about your feelings
pi_150520148
Ik snap er geen zak van, ik heb een naheffing van 180 waar ik voorheen altijd 0 had, en volgens dit schema zou ik tussen de 7 en 37 euro moeten betalen:
http://www.radartv.nl/nie(...)ng-moet-jij-betalen/

(mijn loon was ~22500)
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
  woensdag 11 maart 2015 @ 07:11:01 #103
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_150520172
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 21:34 schreef YoshiBignose het volgende:
Ja toevallig omdat je niets gedaan hebt met je onderneming. Maar de meeste mensen hebben wel een hele administratie van hun bedrijf. Dan moet je je onderneming maar stopzetten jankerd.
Mwoah, in 2015 inmiddels wel alweer omzet, dus behoud de onderneming graag.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  woensdag 11 maart 2015 @ 07:27:17 #104
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_150520235
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 07:06 schreef delano.888 het volgende:
Ik snap er geen zak van, ik heb een naheffing van 180 waar ik voorheen altijd 0 had, en volgens dit schema zou ik tussen de 7 en 37 euro moeten betalen:
http://www.radartv.nl/nie(...)ng-moet-jij-betalen/

(mijn loon was ~22500)
Wat is je vraag?
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
pi_150520282
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 07:27 schreef Worteltjestaart het volgende:

[..]

Wat is je vraag?
Waarom het 180 is, en niet tussen de 7-37?
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_150520299
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 07:35 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Waarom het 180 is, en niet tussen de 7-37?
Ok en hoe denk je die vraag beantwoord te krijgen zonder enige info?
  woensdag 11 maart 2015 @ 07:40:37 #107
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_150520307
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 07:35 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Waarom het 180 is, en niet tussen de 7-37?
Ik zal eens mijn kristallen bol oppoetsen.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
  woensdag 11 maart 2015 @ 07:44:48 #108
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_150520328
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 07:35 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Waarom het 180 is, en niet tussen de 7-37?
Had 't zelf geschat op 40-45. Als 't 450 eu had geweest was 't helemaal fantastisch
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  woensdag 11 maart 2015 @ 08:14:50 #109
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150520584
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Bugno het volgende:
Grr, vandaag even gebeld. Had proactief mijn aangifte gedaan via particuliere tool. Heb ook een eenmanszaak (zonder omzet n 2014) en daarvoor uitnodiging gekregen.

Blijkt dat de kans groot is dat de particuliere aangifte niet in behandeling wordt genomen :? Maar die is dus wel zichtbaar in systemen. Moet ik gdvr via zo'n bejaarde applicatie aangifte doen, nog een keer.
Wees blij. Het aangifteprogramma voor ondernemers is 1000 keer leuker en makkelijker dan die achterlijk lineaire website.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 11 maart 2015 @ 08:19:00 #110
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_150520629
quote:
1s.gif Op woensdag 11 maart 2015 08:14 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Wees blij. Het aangifteprogramma voor ondernemers is 1000 keer leuker en makkelijker dan die achterlijk lineaire website.
Als ik nu zou kunnen kiezen had t handig geweest, nu dubbel werk :)

De teruggave vergoedt gelukkig een hoop
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_150520635
quote:
1s.gif Op woensdag 11 maart 2015 07:39 schreef nelisb het volgende:

[..]

Ok en hoe denk je die vraag beantwoord te krijgen zonder enige info?
Geen idee, ik heb er 0 verstand van. Kan je hier wat mee?

Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_150521037
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 08:19 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Geen idee, ik heb er 0 verstand van. Kan je hier wat mee?

[ afbeelding ]
En vorig jaar?
pi_150523019
Ik vraag mij eigenlijk iets af voor aangifte 2015 :+
Dit jaar ga ik kosten maken voor orthodontie. Mag ik dat aftrekken? :+

http://www.belastingdiens(...)/overzicht_2013_2015

Hier staat tandarts, specialist etc. Maar niet specifiek orthodontist :P
  woensdag 11 maart 2015 @ 10:36:05 #114
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_150523102
Volgens mij kun je een orthodontist gewoon als specialist zien.
Ik zie niet waarom die niet onder de definitie zou vallen.

Wel met de drempel rekening houden ;)

quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 08:19 schreef delano.888 het volgende:
Geen idee, ik heb er 0 verstand van. Kan je hier wat mee?
Nee.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
pi_150523294
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 07:35 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Waarom het 180 is, en niet tussen de 7-37?
Die tabel zijn geschatte bedragen. Wellicht heb je relatief wat meer bijzondere beloningen ontvangen (want die zijn in wezen de boosdoener, afgelopen jaar)
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  Moderator / Kerstkaart terrorist woensdag 11 maart 2015 @ 11:07:11 #116
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_150523799
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 07:35 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Waarom het 180 is, en niet tussen de 7-37?
omdat die site een indicatie is. Je loonheffing die je had moeten betalen is hoger dat wat je betaald hebt.
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_150532393
Ik ben nu al 2x gebeld door een 06-nummer die zeggen dat ze voor de belastingdienst werken en graag contact met mij wil over de aangifte van 2013(?). Allebei met een Limburgs accent.

Nog nooit zo meegemaakt.. meer mensen overkomen?
  woensdag 11 maart 2015 @ 15:52:16 #118
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_150532451
Wat heb je gezegd?
The love you take is equal to the love you make.
pi_150532532
Belastingdienst belt bijna altijd met een prive nummer. Als ze via een 06 bellen is dat of omdat je al contact met ze hebt gehad of bijv. een deurwaarder is die zijn eigen nummer onder het dwangbevel heeft gezet. Maar goed als je gewoon vraagt waar het over gaat... snap niet wat ze verder van je zouden kunnen krijgen als het oplichters waren.
Facts don't care about your feelings
pi_150532543
quote:
1s.gif Op woensdag 11 maart 2015 15:52 schreef Lienekien het volgende:
Wat heb je gezegd?
Dat ik het niet vertrouw, daarna opgehangen. Ze hebben ook niet meer terug gebeld.
pi_150534059
Ik ben dus gebeld door een *weg*

Op de facebookpagina van een ieman die mij gebeld heeft staat: heeft gewerkt bij de belastingdienst.

Ik heb gebeld met de belastingdienst en hun zeggen dat er niks open staat qua bedragen ofzo. Dus deurwaarders kunnen het niet zijn.

Ik heb de namen en telefoonnummers doorgegeven aan de belastingdienst en ik hoor nog van hun hoe en wat.

Ik snap er geen fuck van in ieder geval :P

[ Bericht 18% gewijzigd door Trebo op 11-03-2015 16:48:14 ]
  woensdag 11 maart 2015 @ 16:38:18 #122
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_150534177
Persoonsgegevens posten is niet gewenst.
The love you take is equal to the love you make.
pi_150534427
quote:
1s.gif Op woensdag 11 maart 2015 16:38 schreef Lienekien het volgende:
Persoonsgegevens posten is niet gewenst.
Nuttige bijdrage, heb ik wat aan. Thnx!
pi_150534557
Ze heeft gelijk...

Bovendien kunnen die oplichters die gegevens ook gewoon van Google hebben.
Facts don't care about your feelings
pi_150534858
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 16:48 schreef YoshiBignose het volgende:
Ze heeft gelijk...

Bovendien kunnen die oplichters die gegevens ook gewoon van Google hebben.
Heb het al veranderd.
pi_150534887
Als het echt belangrijk was dan ontvang je er wel een brief van. Ik zou me niet zo zorgen maken verder. Vreemd is het idd wel.
Facts don't care about your feelings
pi_150536424
Vraag mbt aftrek studiekosten: ik voldoe aan de voorwaarden en kan studieboeken en -kosten als aftrekpost opvoeren.

Echter: Om de opleiding te kunnen volgen heb ik 15 vakantiedagen op moeten nemen. Kan ik die opvoeren? Kan het nergens vinden, dus ik verwacht het niet, maar ik kan ook nergens vinden dat het niet kan...

Wie weet meer?
pi_150536900
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 17:55 schreef bami_haar het volgende:
Vraag mbt aftrek studiekosten: ik voldoe aan de voorwaarden en kan studieboeken en -kosten als aftrekpost opvoeren.

Echter: Om de opleiding te kunnen volgen heb ik 15 vakantiedagen op moeten nemen. Kan ik die opvoeren? Kan het nergens vinden, dus ik verwacht het niet, maar ik kan ook nergens vinden dat het niet kan...

Wie weet meer?
Ik weet het niet zeker, maar lijkt me sterk. Anders ga ik ook nog even opvoeren dat ik tijdens mijn tweejarige studie niet heb kunnen werken :D
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_150538625
Nou, ik snap het niet hoor, dit is dus mijne:

afbeelding

En mijn collega, die meer uren heeft, betaald MINDER bij?! Is er hier iemand die dit snapt? We hebben allebei een huurhuis, en verder geen vreemde dingen:

afbeelding
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_150545092
Je ziet toch dat hij ook meer belasting betaalt... bij jou was maar ¤3955 ingehouden en bij hem ¤7248. Zegt niets, kan aan zoveel dingen liggen.
Facts don't care about your feelings
pi_150547206
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 19:10 schreef delano.888 het volgende:
Nou, ik snap het niet hoor, dit is dus mijne:

afbeelding

En mijn collega, die meer uren heeft, betaald MINDER bij?! Is er hier iemand die dit snapt? We hebben allebei een huurhuis, en verder geen vreemde dingen:

afbeelding
Bij jou is het verschil tussen de verschuldigde loonheffing en de ingehouden loonheffing groter dan bij jouw collega.

Het verschil tussen wat jij uiteindelijk aan belasting moet betalen en wat jouw collega moet betalen is ¤ 11.335 - ¤ 8.282 is ¤ 3.053.
Het verschil tussen de voorheffing/al ingehouden loonheffing is ¤ 7.248 - ¤ 3.955 is ¤ 3.293.
Jouw collega moet dus, vergeleken met jou, ¤ 3.053 meer belasting betalen, maar hij/zij heeft aan voorheffing ¤ 3.293 meer betaald dan jij. Terwijl hij/zij meer dan ¤ 7.000 verdient dan jij.

Jouw collega heeft in verband met de afbouw van de algemene loonheffingskorting ¤ 145 minder heffingskorting.

Het verschil is: ¤ 3.293 min 3.053 min ¤ 145 is ¤ 95.

Het verschil tussen ¤ 182 min ¤ 87 is ook ¤ 95.

Samenvattend: Zowel bij jou als bij jouw collega is te weinig loonheffing ingehouden.
Bij jou is het verschil tussen de verschuldigde loonheffing en de al via het salaris ingehouden loonheffing groter dan bij jouw collega.

Heel veel mensen krijgen dit jaar een naheffing. Dit komt doordat eind 2013 de regering de afbouw van de heffingskortingen heeft gewijzigd. De Belastingdienst kon deze wijzigingen niet op tijd verwerken in de tabellen waarmee gerekend wordt voor onder andere vakantiegeld en overwerk.

Misschien heb jij meer overgewerkt dan je collega, of onregelmatiger gewerkt?
pi_150547500
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 22:20 schreef francelle het volgende:

[..]

Bij jou is het verschil tussen de verschuldigde loonheffing en de ingehouden loonheffing groter dan bij jouw collega.

Het verschil tussen wat jij uiteindelijk aan belasting moet betalen en wat jouw collega moet betalen is ¤ 11.335 - ¤ 8.282 is ¤ 3.053.
Het verschil tussen de voorheffing/al ingehouden loonheffing is ¤ 7.248 - ¤ 3.955 is ¤ 3.293.
Jouw collega moet dus, vergeleken met jou, ¤ 3.053 meer belasting betalen, maar hij/zij heeft aan voorheffing ¤ 3.293 meer betaald dan jij. Terwijl hij/zij meer dan ¤ 7.000 verdient dan jij.

Jouw collega heeft in verband met de afbouw van de algemene loonheffingskorting ¤ 145 minder heffingskorting.

Het verschil is: ¤ 3.293 min 3.053 min ¤ 145 is ¤ 95.

Het verschil tussen ¤ 182 min ¤ 87 is ook ¤ 95.

Samenvattend: Zowel bij jou als bij jouw collega is te weinig loonheffing ingehouden.
Bij jou is het verschil tussen de verschuldigde loonheffing en de al via het salaris ingehouden loonheffing groter dan bij jouw collega.

Heel veel mensen krijgen dit jaar een naheffing. Dit komt doordat eind 2013 de regering de afbouw van de heffingskortingen heeft gewijzigd. De Belastingdienst kon deze wijzigingen niet op tijd verwerken in de tabellen waarmee gerekend wordt voor onder andere vakantiegeld en overwerk.

Misschien heb jij meer overgewerkt dan je collega, of onregelmatiger gewerkt?
Ah zo, bedankt. Ik zal het nooit echt weten dan. Gelukkig gaat het niet om echt veel geld nu.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_150547855
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 22:25 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Ah zo, bedankt. Ik zal het nooit echt weten dan. Gelukkig gaat het niet om echt veel geld nu.
Je zou de loonheffing op elke salarisstrook na kunnen rekenen :-)
Of misschien heb jij twee werkgevers? En kom je daardoor in de tweede schijf terecht? Kan ook nog.
pi_150548126
quote:
7s.gif Op woensdag 11 maart 2015 22:29 schreef francelle het volgende:

[..]

Je zou de loonheffing op elke salarisstrook na kunnen rekenen :-)
Of misschien heb jij twee werkgevers? En kom je daardoor in de tweede schijf terecht? Kan ook nog.
Nee zelfde werkgever, verder niks. Beetje veel moeite voor die 100 euro, maar dacht misschien weet iemand het hier zo. Het zal wel goed zijn.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_150548245
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 22:34 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Nee zelfde werkgever, verder niks. Beetje veel moeite voor die 100 euro, maar dacht misschien weet iemand het hier zo. Het zal wel goed zijn.
Het klopt, ik heb het voor je nagerekend.
pi_150549055
Ik heb vorig jaar ongeveer ¤6000 gewerkt en ongeveer ¤730 loonheffing. Verder geen rare dingen. Ik heb een lening van ¤1100 van DUO, maar volgens mij kan ik dat nergens invullen?

Klopt het dat ik dan die ¤730 terug krijg? Dat zegt de app, maar ik vind het een beetje veel. :{ (ik klaag overigens niet)
pi_150552438
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 22:49 schreef MsLorelei het volgende:
Ik heb vorig jaar ongeveer ¤6000 gewerkt en ongeveer ¤730 loonheffing. Verder geen rare dingen. Ik heb een lening van ¤1100 van DUO, maar volgens mij kan ik dat nergens invullen?

Klopt het dat ik dan die ¤730 terug krijg? Dat zegt de app, maar ik vind het een beetje veel. :{ (ik klaag overigens niet)
Nee, dat klopt wel :)
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_150553259
quote:
1s.gif Op woensdag 11 maart 2015 23:50 schreef Me_Wesley het volgende:

[..]

Nee, dat klopt wel :)
En kun je de lening van DUO nog ergens invullen of heeft dat sowieso verder geen invloed op dat bedrag?
Bij 'hypotheek en andere leningen' kan het iig niet.
pi_150553280
Heeft geen zin hé, je krijgt geen geld terug omdat je schulden hebt. Dat heeft alleen zin als je aan de andere kant ook spaargeld hebt bijvoorbeeld.
Facts don't care about your feelings
pi_150553316
quote:
1s.gif Op donderdag 12 maart 2015 00:17 schreef MsLorelei het volgende:

[..]

En kun je de lening van DUO nog ergens invullen of heeft dat sowieso verder geen invloed op dat bedrag?
Bij 'hypotheek en andere leningen' kan het iig niet.
Heeft geen invloed. Studiekosten wellicht, maar niet als je recht had op studiefinanciering.
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_150556982
quote:
1s.gif Op donderdag 12 maart 2015 00:17 schreef MsLorelei het volgende:

[..]

En kun je de lening van DUO nog ergens invullen of heeft dat sowieso verder geen invloed op dat bedrag?
Bij 'hypotheek en andere leningen' kan het iig niet.
Dit heeft alleen nut als je boven de box 3 vrijstelling uitkomt.
pi_150557092
Ok, dank!
  donderdag 12 maart 2015 @ 11:26:31 #143
205466 Yesse
Oooh burn!
pi_150559574
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 15:01 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Hoe bedoel je 'Hoe die werken?'
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 15:01 schreef Five_Horizons het volgende:
Als je een uitnodiging krijgt, moet je aangifte doen. Als je weet dat je moet betalen, dan moet je ook verplicht aangifte doen.
Extreem late reactie. Dat begrijp ik, ik ga ook gewoon aangifte doen. Maar ik snap niet waarom de belastingdienst weet dat ik extreem veel moet betalen maar me alsnog geen uitnodiging stuurt. Als ik een dumfuck zou zijn zou ik best in de problemen kunnen komen zeg maar..
Just once I want my life to be like an eighties movie..
pi_150560245
Ik heb meer dan 250 euro betaald aan studieboeken en zou dus wat terug moeten krijgen. Ik heb ze echter bijna allemaal op marktplaats gekocht en heb daar dus geen bonnetje van. Ik kan het dus niet bewijzen. Gewoon aangeven of niet?
  Moderator / Kerstkaart terrorist donderdag 12 maart 2015 @ 12:14:09 #145
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_150560780
quote:
7s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:26 schreef Yesse het volgende:

[..]

[..]

Extreem late reactie. Dat begrijp ik, ik ga ook gewoon aangifte doen. Maar ik snap niet waarom de belastingdienst weet dat ik extreem veel moet betalen maar me alsnog geen uitnodiging stuurt. Als ik een dumfuck zou zijn zou ik best in de problemen kunnen komen zeg maar..
waarom zou je in de problemen kunnen komen dan? als je niet weet dat je belasting moet betalen dan ben je niet verplicht om aangifte te doen als je geen uitnodiging hebt.
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_150570826
Is de HRA ook meegerekend in het terug te ontvangen bedrag? Dit krijgen we per maand, maar moet ik dat bedrag aftrekken van het te ontvangen bedrag?
  donderdag 12 maart 2015 @ 18:08:44 #147
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_150570863
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 18:06 schreef Trebo het volgende:
Is de HRA ook meegerekend in het terug te ontvangen bedrag? Dit krijgen we per maand, maar moet ik dat bedrag aftrekken van het te ontvangen bedrag?
Volgens mij is dat er al af.
The love you take is equal to the love you make.
pi_150570878
quote:
1s.gif Op donderdag 12 maart 2015 18:08 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Volgens mij is dat er al af.
Dat is dan mooi ^O^

¤2700,- terug _O-
pi_150571264
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 18:06 schreef Trebo het volgende:
Is de HRA ook meegerekend in het terug te ontvangen bedrag? Dit krijgen we per maand, maar moet ik dat bedrag aftrekken van het te ontvangen bedrag?
Als het goed is staat er op je eindoverzicht bij je aangifte een kopje "Ontvangen bedrag via voorlopige aanslag". Dat is je HRA (of eventuele andere aftrekposten, etc).
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_150571628
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 18:27 schreef Me_Wesley het volgende:

[..]

Als het goed is staat er op je eindoverzicht bij je aangifte een kopje "Ontvangen bedrag via voorlopige aanslag". Dat is je HRA (of eventuele andere aftrekposten, etc).
Daar hebben wij eerder dit jaar al een brief over gehad. Wat jij aangeeft kan ik niet terug vinden.
pi_150571782
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 18:41 schreef Trebo het volgende:

[..]

Daar hebben wij eerder dit jaar al een brief over gehad. Wat jij aangeeft kan ik niet terug vinden.
Je hebt aangifte gedaan?

'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  donderdag 12 maart 2015 @ 19:44:24 #152
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_150574243
Wel ieder jaar het percentage van het eigenwoningforfait omhoog aanpassen ivm daling WOZ waarde. Maar de vermogensrendementsheffing gaat nog steeds uit van 4 % spaarrente. Rabobank geeft vanaf volgende week minder dan 1 % spaarrente. :')
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
pi_150592913
Het ziet er overigens naar uit dat ik teveel huurtoeslag/zorgtoeslag heb ontvangen (de nieuwe baan was wat eerder gekomen dan verwacht, en ik had in mijn beleving nog meer restant PGA over). In ieder geval, mijn teruggave bedraagt ¤6.000.
Verrekend de belastingdienst automatisch de teveel ontvangen toeslagen hiermee of komt dat later nog, en moet ik wat reserveren?
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_150593350
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 11:15 schreef Me_Wesley het volgende:
Het ziet er overigens naar uit dat ik teveel huurtoeslag/zorgtoeslag heb ontvangen (de nieuwe baan was wat eerder gekomen dan verwacht, en ik had in mijn beleving nog meer restant PGA over). In ieder geval, mijn teruggave bedraagt ¤6.000.
Verrekend de belastingdienst automatisch de teveel ontvangen toeslagen hiermee of komt dat later nog, en moet ik wat reserveren?
Dit gaat over IB; niet over toeslagen. Er wordt hiermee dus niet verrekend.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150593479
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 11:30 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Dit gaat over IB; niet over toeslagen. Er wordt hiermee dus niet verrekend.
Dank ^O^
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  vrijdag 13 maart 2015 @ 13:08:07 #156
205466 Yesse
Oooh burn!
pi_150596355
quote:
6s.gif Op donderdag 12 maart 2015 12:14 schreef Nizno het volgende:

[..]

waarom zou je in de problemen kunnen komen dan? als je niet weet dat je belasting moet betalen dan ben je niet verplicht om aangifte te doen als je geen uitnodiging hebt.
Omdat je volgens de belastingdienst dat wel zou moeten weten omdat je bijvoorbeeld van baan bent gewisseld of 2 banen hebt.
Just once I want my life to be like an eighties movie..
pi_150604355
520 euro dokken.. }:|
De tijd dat de Belastingdienst voor Sinterklaas speelde is voorbij <O)
  zaterdag 14 maart 2015 @ 21:59:17 #158
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_150646199
Even een vraagje, mijn dochter heeft in het ziekenhuis gelegen van october tot en met februari. Mag ik nu de aftrekposten in 1 blok indienen in 2014 of 2015 of moet ik 2x2 maanden in elk jaar indienen en dus twee keer "last" krijgen van een drempel? Of is er geen drempel voor buitengewone zorgkosten?
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
pi_150646381
Ik ben momenteel bezig alsnog inkomstenbelasting te doen over 2011 t/m 2014 om alsnog gebruik te kunnen maken van de aftrek van studiekosten. Eerder had ik ivm gebrek aan inkomsten over 2011 t/m 2013 geen aangifte gedaan.

Ik had in die periode geen recht meer op studiefinanciering. Ik kan dus de daadwerkelijke kosten aftrekken zonder rekening te houden met normbedragen. Zover ben ik al :) Maar moet ik nog wel de studiekosten herrekenen naar de maanden waar ze betrekking op hebben? Of moet ik gewoon alle bedragen die ik heb betaald aan collegegeld (ik betaalde gespreid per maand) in dat jaar bij elkaar optellen?

Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen, want voor mij is het een beetje een doolhof.
pi_150657087
Mijn broertje is ZZP-er en werkt als schilder. Hij is daarom verplicht aangesloten bij het Bedrijfspensioenfonds voor schilders.

Ik ben bezig met zijn aangifte IB (voor ondernemers) en vraag me af waar ik de afgedragen pensioenpremie moet verwerken. Ik heb het in eerste instantie onder overige kosten gezet.
Maar nu bedacht ik me ineens dat het onder de Uitgaven inkomensvoorziening moet vallen. Echter hierbij wordt alleen gesproken over lijfrente ed. Nu twijfel ik dus weer.

Ik kan morgen de Belastingdienst bellen, maar hoop eigenlijk dat iemand me hier verder kan helpen :)
  zondag 15 maart 2015 @ 11:59:18 #161
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150657788
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2015 21:59 schreef trigt013 het volgende:
Even een vraagje, mijn dochter heeft in het ziekenhuis gelegen van october tot en met februari. Mag ik nu de aftrekposten in 1 blok indienen in 2014 of 2015 of moet ik 2x2 maanden in elk jaar indienen en dus twee keer "last" krijgen van een drempel? Of is er geen drempel voor buitengewone zorgkosten?
Je moet ze aftrekken in t jaar waarin ze daadwerkelijk betaald worden. Sinds de invoering van de DBC is dat waarschijnlijk helemaal in 2015.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 15 maart 2015 @ 12:07:00 #162
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_150657954
quote:
1s.gif Op zondag 15 maart 2015 11:59 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Je moet ze aftrekken in t jaar waarin ze daadwerkelijk betaald worden. Sinds de invoering van de DBC is dat waarschijnlijk helemaal in 2015.
Het gaat specifiek over reiskosten.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
  zondag 15 maart 2015 @ 12:12:48 #163
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_150658093
Mijn ouder hebben huis gekocht vorig jaar nu zie ik dat telefoonkosten en dergelijke ook aftrekbaar zijn. Zijn alleen de kosten aftrekbaar die op de factuur van de notaris moeten staan?

Overigens heb ik mijn ouders veel geadviseerd toen, zou ik nu een factuur kunnen opvoeren?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zondag 15 maart 2015 @ 12:22:54 #164
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150658427
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 12:07 schreef trigt013 het volgende:

[..]

Het gaat specifiek over reiskosten.
Dan zul je ze inderdaad over de twee jaren moeten verdelen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150659171
Zo, net aangifte gedaan. De helft van mijn bankrekeningen ontbrak in de aangifte, maar wel een voor mij onbekende rekening bij SNS ontdekt, incl. een paar duizend euro saldo. Morgen maar eens met SNS bellen of dat ding inderdaad bestaat.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_150660273
Je schrijft het alsof je er eigenlijk geen zin in hebt.
pi_150661121
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 11:23 schreef Miss_Virgo het volgende:
Mijn broertje is ZZP-er en werkt als schilder. Hij is daarom verplicht aangesloten bij het Bedrijfspensioenfonds voor schilders.

Ik ben bezig met zijn aangifte IB (voor ondernemers) en vraag me af waar ik de afgedragen pensioenpremie moet verwerken. Ik heb het in eerste instantie onder overige kosten gezet.
Maar nu bedacht ik me ineens dat het onder de Uitgaven inkomensvoorziening moet vallen. Echter hierbij wordt alleen gesproken over lijfrente ed. Nu twijfel ik dus weer.

Ik kan morgen de Belastingdienst bellen, maar hoop eigenlijk dat iemand me hier verder kan helpen :)
Deze kosten horen in de verlies- en winstrekening, het zijn bedrijfslasten. Doe jezelf en je broertje een plezier en ga zelf niet aan een ondernemersaangifte liggen klooien, maar neem een accountant/belastingadviseur in de arm. Dat bespaart een hoop geld.
pi_150671426
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 13:56 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Deze kosten horen in de verlies- en winstrekening, het zijn bedrijfslasten. Doe jezelf en je broertje een plezier en ga zelf niet aan een ondernemersaangifte liggen klooien, maar neem een accountant/belastingadviseur in de arm. Dat bespaart een hoop geld.
Bedankt voor je reactie. Het bedrijf heeft alleen inkoop- en verkoopfacturen, dus zo ingewikkeld is het niet. Alleen twijfelde ik over waar de pensioenpremie in de aangifte gezet moet worden. Ik heb zelf een jaar als assistent accountant gewerkt, dus kom een heel eind. Alleen had ik toen software die alles zowat gelijk op de juiste plek zet en nu niet :')
pi_150673412
Bijna 3000 te ontvangen (Maar dat is dan ook 90+% door de Hypotheekrente aftrek en wat terug van de kosten van het huis dat we gekocht hebben in 2014)
pi_150674700
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 19:46 schreef Pap89 het volgende:
Bijna 3000 te ontvangen (Maar dat is dan ook 90+% door de Hypotheekrente aftrek en wat terug van de kosten van het huis dat we gekocht hebben in 2014)
Yeah 3.000¤...

Waarom moet iedereen zeggen wat hij terugkrijgt?
Daar gaat dit topic toch niet over?
pi_150686665
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 11:30 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Dit gaat over IB; niet over toeslagen. Er wordt hiermee dus niet verrekend.
Een te betalen belastingaanslag kan zonder toestemming niet verrekend worden met toeslagen. Een terugvordering (huur-, zorg-, kinderopvang-)toeslagen kan echter wel verrekend worden met een belastingsteruggaaf. Bron: http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=45
  Official ESF Kreviewer maandag 16 maart 2015 @ 09:35:57 #172
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150688323
Ik heb een vraag. Ik had mijn belasting ingevuld dit weekend en moest ineens 2700 euro betalen. Dat klopt niet, want ik moet rond de 0 uitkomen. Ik heb de meest simpele belastingaangifte die er is. Enige 'lastige' is een koophuis.

Nu zag ik dat dit was ingevuld:

Welke onderwerpen golden voor u in 2014?
Voorlopige aanslag 2014 gehad. Dit kan zijn:

een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen
een voorlopige aanslag Zorgverzekeringswet

Daar stond ingevuld dat ik 2661 euro had ontvangen. Dat is ook wel zo, want ik krijg elke maand mijn hypotheekrenteaftrek. Moet ik dat daar inderdaad laten staan? Als ik het weghaal, kom ik op bijna 0 uit.

Misschien moet ik ook gewoon even naar een kantoor om het na te laten kijken, maar ik zou dit toch zelf moeten kunnen. :'(.

-edit- ik vraag me trouwens ook af of ik op 0 uit moet komen, aangezien ik elk jaar hypotheekrenteaftrek krijg, wat ik maandelijks krijg.
pi_150688364
Dat moet inderdaad blijven staan; dat heb je al gehad ;).
pi_150688370
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:35 schreef Kreator het volgende:
Ik heb een vraag. Ik had mijn belasting ingevuld dit weekend en moest ineens 2700 euro betalen. Dat klopt niet, want ik moet rond de 0 uitkomen. Ik heb de meest simpele belastingaangifte die er is. Enige 'lastige' is een koophuis.

Nu zag ik dat dit was ingevuld:

Welke onderwerpen golden voor u in 2014?
Voorlopige aanslag 2014 gehad. Dit kan zijn:

een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen
een voorlopige aanslag Zorgverzekeringswet

Daar stond ingevuld dat ik 2661 euro had ontvangen. Dat is ook wel zo, want ik krijg elke maand mijn hypotheekrenteaftrek. Moet ik dat daar inderdaad laten staan? Als ik het weghaal, kom ik op bijna 0 uit.

Misschien moet ik ook gewoon even naar een kantoor om het na te laten kijken, maar ik zou dit toch zelf moeten kunnen. :'(.
Is je betaalde hypotheekrente wel ingevuld?
  Official ESF Kreviewer maandag 16 maart 2015 @ 09:40:13 #175
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150688389
quote:
3s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:38 schreef Anne het volgende:
Dat moet inderdaad blijven staan; dat heb je al gehad ;).
Maar dan snap ik niet dat ik 2700 euro moet betalen. Ik zou volgens mij rond de 2661 moeten krijgen...

quote:
1s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:38 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Is je betaalde hypotheekrente wel ingevuld?
Die is wel ingevuld ja. (stond al ingevuld)
pi_150688460
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:40 schreef Kreator het volgende:

[..]

Maar dan snap ik niet dat ik 2700 euro moet betalen. Ik zou volgens mij rond de 2661 moeten krijgen...

[..]

Die is wel ingevuld ja. (stond al ingevuld)
De hoogte van m'n hypotheek stond wel ingevuld maar betaalde rente moest ik zelf van de opgaaf overnemen en invullen.

Zal toch ergens daar misgaan.

Je betaalde rente zal iets van 8000 Euro geweest zijn?
  Official ESF Kreviewer maandag 16 maart 2015 @ 09:45:10 #177
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150688469
quote:
1s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:44 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

De hoogte van m'n hypotheek stond wel ingevuld maar betaalde rente moest ik zelf van de opgaaf overnemen en invullen.

Zal toch ergens daar misgaan.

Je betaalde rente zal iets van 8000 Euro geweest zijn?
Van welke opgave vul je dat in? Klopt overigens. Is 7800 nogwat euro.
  Official ESF Kreviewer maandag 16 maart 2015 @ 09:46:12 #178
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150688487
Ik denk dat ik ergens wat mis ofzo. :{. Had em al ondertekend en verstuurd ook. :{. Zo dom. :{.
Nu kan ik hem nog wel aanpassen, maar ik zie niet wat ik fout doe en ik heb geen idee hoe lang ik nog heb om dit te corrigeren...
pi_150688606
De vraag zal al vaker langsgekomen zijn, maar kon er geen duidelijk antwoord op vinden.

Kapitaalverzekeringen aanvinken of niet?

Wij hebben een hypotheek op onze koopwoning, vorm van hypotheek is bankspaar. Woning gekocht met NHG. Volgens mij hebben we ook nog een levensverzekering. Bij het overlijden van 1 van de partners wordt een bepaald bedrag uitgekeerd. Maar bij het aflopen van de verzekering (hypotheek) wordt er niks uitgekeerd.
pi_150688608
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:45 schreef Kreator het volgende:

[..]

Van welke opgave vul je dat in? Klopt overigens. Is 7800 nogwat euro.
Van de jaaropgave van je hypotheek.
pi_150688676
quote:
5s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:46 schreef Kreator het volgende:
Ik denk dat ik ergens wat mis ofzo. :{. Had em al ondertekend en verstuurd ook. :{. Zo dom. :{.
Nu kan ik hem nog wel aanpassen, maar ik zie niet wat ik fout doe en ik heb geen idee hoe lang ik nog heb om dit te corrigeren...
Ik heb 'm ook een 2e keer verstuurd. Heb ff niet helder waar het zit (ben mobiel) maar iig bij de stappen van je hypotheek.
  Official ESF Kreviewer maandag 16 maart 2015 @ 09:55:36 #182
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150688699
quote:
3s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:51 schreef Anne het volgende:

[..]

Van de jaaropgave van je hypotheek.
Ja, dat snapte ik toen ik de vraag had gesteld. 8-).
pi_150688756
Oh ja, mijn vrouw was tot april 2014 werkloos. De algemene heffingskorting kregen we dus maandelijks uitbetaald. Deze halverwege het jaar gestopt, maar was niet helemaal goed gegaan. In plaats van dat de algemene heffingskorting werd gestopt, stopte de belastingdienst met het uitbetalen van HRA.

Toen niets mee gedaan, kon zonder HRA ook wel leven.

We krijgen nog steeds algemene heffingskorting uitbetaald en nog steeds geen HRA. Komt dit automatisch goed door aangifte over 2014 te doen?
pi_150688811
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:55 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ja, dat snapte ik toen ik de vraag had gesteld. 8-).
Zoiets, vond het via Google:



Geen idee of het er bij jou ook zo uitziet, maar zal iets soortgelijks zijn.

Gaat alleen om die aftrekbare rente met hypotheeknummer.
pi_150688982
quote:
5s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:46 schreef Kreator het volgende:
Ik denk dat ik ergens wat mis ofzo. :{. Had em al ondertekend en verstuurd ook. :{. Zo dom. :{.
Nu kan ik hem nog wel aanpassen, maar ik zie niet wat ik fout doe en ik heb geen idee hoe lang ik nog heb om dit te corrigeren...
Zonder de bedragen kunnen we eigenlijk alleen maar gissen. Als het niet zo ingewikkeld is, zal er inderdaad iets simpels niet kloppen.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150689771
quote:
5s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:46 schreef Kreator het volgende:
Ik denk dat ik ergens wat mis ofzo. :{. Had em al ondertekend en verstuurd ook. :{. Zo dom. :{.
Nu kan ik hem nog wel aanpassen, maar ik zie niet wat ik fout doe en ik heb geen idee hoe lang ik nog heb om dit te corrigeren...
Heb je wel een fiscale partner? Ik niet meer en dan staat er een lijstje in de vorm van onderstaande;

Schuld op 1 januari 2014 ¤ 200.000
Schuld op 31 december 2014 ¤ 200.000
Betaalde rente in 2014 ¤ 9.000

Vervolgens moet je zelf jouw deel aangeven (in mijn geval 50%);

Uw deel van de schuld op 1 januari 2014 ¤ 100.000
Uw deel van de schuld op 31 december 2014 ¤ 100.000
Uw deel van de rente in 2014 ¤ 4.500

Als je hier dus niet die 4.500 of het bedrag in jouw geval invult kom je inderdaad in de eerder door jou omschreven situatie terecht.
  Official ESF Kreviewer maandag 16 maart 2015 @ 10:44:33 #187
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150689874
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 10:40 schreef Ralphmeister het volgende:

[..]

Heb je wel een fiscale partner? Ik niet meer en dan staat er een lijstje in de vorm van onderstaande;

Schuld op 1 januari 2014 ¤ 200.000
Schuld op 31 december 2014 ¤ 200.000
Betaalde rente in 2014 ¤ 9.000

Vervolgens moet je zelf jouw deel aangeven (in mijn geval 50%);

Uw deel van de schuld op 1 januari 2014 ¤ 100.000
Uw deel van de schuld op 31 december 2014 ¤ 100.000
Uw deel van de rente in 2014 ¤ 4.500

Als je hier dus niet die 4.500 of het bedrag in jouw geval invult kom je inderdaad in de eerder door jou omschreven situatie terecht.
Misschien is het dat wat veranderd is? Ik woon geheel 2014 samen (2013 niet), maar heb geen samenlevingscontract oid. Het huis staat ook 100% op mijn naam. Volgens de aangifte heb ik dus geen fiscaal partner.
pi_150690014
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 10:44 schreef Kreator het volgende:

[..]

Misschien is het dat wat veranderd is? Ik woon geheel 2014 samen (2013 niet), maar heb geen samenlevingscontract oid. Het huis staat ook 100% op mijn naam. Volgens de aangifte heb ik dus geen fiscaal partner.
Kan je niet inloggen en kijken onder "Hypotheken en andere schulden"? Dan zie je het snel genoeg?
  maandag 16 maart 2015 @ 10:50:16 #189
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_150690030
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 10:44 schreef Kreator het volgende:

[..]

Misschien is het dat wat veranderd is? Ik woon geheel 2014 samen (2013 niet), maar heb geen samenlevingscontract oid. Het huis staat ook 100% op mijn naam. Volgens de aangifte heb ik dus geen fiscaal partner.
Hoe is wat Ralphmeister schetst dan op jou van toepassing?
The love you take is equal to the love you make.
  Official ESF Kreviewer maandag 16 maart 2015 @ 10:52:17 #190
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150690086
quote:
1s.gif Op maandag 16 maart 2015 10:50 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hoe is wat Ralphmeister schetst dan op jou van toepassing?
Misschien begreep ik de vraag niet. :').
  maandag 16 maart 2015 @ 18:58:54 #191
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_150707184
Net mn aangifte opgestuurd. Had niet verwacht dat ik zoveel terug zou krijgen.

Nu heb ik mn reiskosten gelaten voor wat het was omdat ik anders zon reisverklaring zou moeten regelen. Nu hoop ik alleen dat het niet heel veel zal schelen..

Anders ga ik er toch maar even achteraan.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_150711296
Twee vragen (al eerder gevraagd, maar ik twijfel):
- Hoeveel zou de WOZ waarde van een woning zijn op 1-1-2013, als de bouw van de woning 1-2-2014 is gestart? Ik moet deze zelf schatten ivm niet hebben gehad van een WOZ beschikking over 2014, aangezien ik toen de woning nog niet had gekocht.
- Is een overlijdensrisicoverzekering die ik verplicht heb afgesloten om in aanmerking te komen voor NHG een kapitaalverzekering? De bank is eerste begunstigde.

De belastingtelefoon kon mij niet helpen. Ze kon me ook niet doorverbinden, omdat de wachttijd zo lang was, dat ze dan dicht zouden zijn voor vandaag.
pi_150714043
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 20:25 schreef OngeschiktX het volgende:
Twee vragen (al eerder gevraagd, maar ik twijfel):
- Hoeveel zou de WOZ waarde van een woning zijn op 1-1-2013, als de bouw van de woning 1-2-2014 is gestart? Ik moet deze zelf schatten ivm niet hebben gehad van een WOZ beschikking over 2014, aangezien ik toen de woning nog niet had gekocht.
- Is een overlijdensrisicoverzekering die ik verplicht heb afgesloten om in aanmerking te komen voor NHG een kapitaalverzekering? De bank is eerste begunstigde.

De belastingtelefoon kon mij niet helpen. Ze kon me ook niet doorverbinden, omdat de wachttijd zo lang was, dat ze dan dicht zouden zijn voor vandaag.
De belastingtelefoon kon je niet helpen? :D

Die ORV is in elk geval geen kapitaalverzekering. Dat is echt basiskennis voor zo'n eerstejaar student fiscaal recht dat ze achter de helpdesk daar hebben gestopt.

De WOZ-waarde van een woning in 2013 als er nog niets was? Erm...wut?
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  Moderator / Kerstkaart terrorist maandag 16 maart 2015 @ 21:26:13 #194
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_150714705
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:15 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

De belastingtelefoon kon je niet helpen? :D
hij heeft 5min in de wacht gestaan bij IB, toen opnieuw gebeld en toeslagen gekozen en dan kunnen ze hem niet helpen en moet hij later terug bellen :)
quote:
Die ORV is in elk geval geen kapitaalverzekering. Dat is echt basiskennis voor zo'n eerstejaar student fiscaal recht dat ze achter de helpdesk daar hebben gestopt.
behalve voor toeslagen :)
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_150715111
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 20:25 schreef OngeschiktX het volgende:
Twee vragen (al eerder gevraagd, maar ik twijfel):
- Hoeveel zou de WOZ waarde van een woning zijn op 1-1-2013, als de bouw van de woning 1-2-2014 is gestart? Ik moet deze zelf schatten ivm niet hebben gehad van een WOZ beschikking over 2014, aangezien ik toen de woning nog niet had gekocht.
- Is een overlijdensrisicoverzekering die ik verplicht heb afgesloten om in aanmerking te komen voor NHG een kapitaalverzekering? De bank is eerste begunstigde.

De belastingtelefoon kon mij niet helpen. Ze kon me ook niet doorverbinden, omdat de wachttijd zo lang was, dat ze dan dicht zouden zijn voor vandaag.
Een ding is zeker, de belastingdienst neemt geen genoegen met jouw schattingen. Dan kan iedereen er wel wat op los schatten. Zeer waarschijnlijk zul je contact moeten opnemen met de gemeente die de WOZ-waarde vast kan stellen.
  Official ESF Kreviewer maandag 16 maart 2015 @ 21:36:19 #196
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150715314
O+ O+ O+ Five_Horizons O+ O+ O+.

Wat een baas. 2 minuten meekijken met mijn aangifte via Teamviewer na een lange dag werken, mijn 'probleem' oplossen (waardoor ik 250 terugkrijg, ipv 2700 moet betalen) en whoppa! Klaar!

Bleek dat 'bent u verplicht de hypotheek in 30 jaar af te lossen' op ja moest, terwijl dat dus eigenlijk niet zo is. Lang leve duidelijke vragen.

O+. Ik ben blij.
pi_150715364
quote:
11s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:36 schreef Kreator het volgende:
O+ O+ O+ Five_Horizons O+ O+ O+.

Wat een baas. 2 minuten meekijken met mijn aangifte via Teamviewer na een lange dag werken, mijn 'probleem' oplossen (waardoor ik 250 terugkrijg, ipv 2700 moet betalen) en whoppa! Klaar!

Bleek dat 'bent u verplicht de hypotheek in 30 jaar af te lossen' op ja moest, terwijl dat dus eigenlijk niet zo is. Lang leve duidelijke vragen.

O+. Ik ben blij.
Hij zou een redelijk percentage moeten vragen
  Official ESF Kreviewer maandag 16 maart 2015 @ 21:37:25 #198
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150715395
quote:
6s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:36 schreef Travel. het volgende:

[..]

Hij zou een redelijk percentage moeten vragen
Hij wou er niks voor hebben. :{.
pi_150715557
FOK!-tarief O+
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  maandag 16 maart 2015 @ 21:41:04 #200
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_150715629
quote:
9s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:37 schreef Kreator het volgende:

[..]

Hij wou er niks voor hebben. :{.
Hij heeft al een Belasting-blauw kleurtje ook, dus daar kun je hem ook niet blij mee maken ;( .
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_150715654
Volgens mij wordt de WOZ-waarde van iets wat nog niet gebouwd is op 0 gesteld, maar het lijkt me sterk. Zal het eens uitzoeken.
pi_150715733
quote:
3s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:41 schreef Travel. het volgende:
Volgens mij wordt de WOZ-waarde van iets wat nog niet gebouwd is op 0 gesteld, maar het lijkt me sterk. Zal het eens uitzoeken.
De grond heeft natuurlijk ook een waarde. Alleen snap ik de datum van 1/1/2013 niet of heeft 'ie een tikfout gemaakt en bedoelt 'ie 2014? Dan kan 'ie bij de gemeente een opgave opvragen.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150715891
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:42 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

De grond heeft natuurlijk ook een waarde. Alleen snap ik de datum van 1/1/2013 niet of heeft 'ie een tikfout gemaakt en bedoelt 'ie 2014? Dan kan 'ie bij de gemeente een opgave opvragen.
Ja ik heb het al gevonden, ervanuit gaande dat er al iets stond moet je de waarde van de grond + het deel dat er al stond (door een taxateur uiteraard gewaardeerd) als WOZ nemen. Dus als er nog niks stond alleen de grond inderdaad. Maar hiervoor zal hij contact moeten opnemen met de gemeente. De grond moet sowieso voor 100% in aanmerking genomen worden, de bouw alleen voor het gebouwde deel.
pi_150715914
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:15 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

De belastingtelefoon kon je niet helpen? :D
Nee. Nouja, ze zou me normaal gesproken doorverbinden met iemand die meer verstand had van de regels mbt eigen woning bezit, maar het was 19:30 geweest en de wachttijd was bij die collega langer dan een half uur, dus ik mocht het morgen nog een keer proberen.

quote:
Die ORV is in elk geval geen kapitaalverzekering. Dat is echt basiskennis voor zo'n eerstejaar student fiscaal recht dat ze achter de helpdesk daar hebben gestopt.
Thanks. Ik denk dat ik dat maar ga invullen.
quote:
De WOZ-waarde van een woning in 2013 als er nog niets was? Erm...wut?
Ja, ik vind het ook niet een hele logische vraag. Ik een van die vragen er voor heb ik aangegeven dat het een woning in aanbouw / bouwkavel was. Daarna heb ik aangegeven dat dit de rest van het jaar zo was. Vervolgens komt de vraag over de WOZ waarde in 2014. Hiervoor moet je de WOZ-waarde met peildatum 1-1-2013 pakken, maar toen was er niets meer dan een braakliggend stuk terrein. Volgens mij was er niet eens bekend dat er woningen zouden komen, dus wat is dan de waarde?

Ik moet de WOZ beschikking van 2014 gebruiken als die er is, met als opmerking dat dit ook ook kan bestaan uit een bepaald percentage en de grondwaarde als deze gedeeltelijk af is. Als er geen WOZ beschikking is, moet ik de WOZ waarde zelf schatten. Maar ik heb geen idee in dit geval.
pi_150715977
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:45 schreef OngeschiktX het volgende:

[..]

Nee. Nouja, ze zou me normaal gesproken doorverbinden met iemand die meer verstand had van de regels mbt eigen woning bezit, maar het was 19:30 geweest en de wachttijd was bij die collega langer dan een half uur, dus ik mocht het morgen nog een keer proberen.

[..]

Thanks. Ik denk dat ik dat maar ga invullen.

[..]

Ja, ik vind het ook niet een hele logische vraag. Ik een van die vragen er voor heb ik aangegeven dat het een woning in aanbouw / bouwkavel was. Daarna heb ik aangegeven dat dit de rest van het jaar zo was. Vervolgens komt de vraag over de WOZ waarde in 2014. Hiervoor moet je de WOZ-waarde met peildatum 1-1-2013 pakken, maar toen was er niets meer dan een braakliggend stuk terrein. Volgens mij was er niet eens bekend dat er woningen zouden komen, dus wat is dan de waarde?

Ik moet de WOZ beschikking van 2014 gebruiken als die er is, met als opmerking dat dit ook ook kan bestaan uit een bepaald percentage en de grondwaarde als deze gedeeltelijk af is. Als er geen WOZ beschikking is, moet ik de WOZ waarde zelf schatten. Maar ik heb geen idee in dit geval.
Staat er echt dat je dan de waarde zelf moet schatten?
Edit, je hebt nog gelijk ook
quote:
Hebt u een nieuwbouwwoning gekocht waarvoor de gemeente nog geen WOZ-beschikking heeft afgegeven? Dan moet u zelf de waarde van de woning (laten) schatten. U moet hierbij uitgaan van de waarde die de woning op 1 januari van het voorgaande jaar zou hebben gehad. Deze waarde kunt u vaststellen door te kijken naar de waarde van soortgelijke woningen.
pi_150716050
quote:
3s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:45 schreef Travel. het volgende:

[..]

Ja ik heb het al gevonden, ervanuit gaande dat er al iets stond moet je de waarde van de grond + het deel dat er al stond (door een taxateur uiteraard gewaardeerd) als WOZ nemen. Dus als er nog niks stond alleen de grond inderdaad. Maar hiervoor zal hij contact moeten opnemen met de gemeente. De grond moet sowieso voor 100% in aanmerking genomen worden, de bouw alleen voor het gebouwde deel.
Thanks.

De grondwaarde weet ik wel, want die heb ik vorig jaar gekocht en staat vermeld in de papieren van de notaris. Ik weet alleen niet of de grond al deze waarde had op dat moment, landbouwgrond is bijvoorbeeld veel goedkoper. Ik geloof dat het uiteindelijk overigens niet uitmaakt voor het terug te krijgen bedrag.
pi_150716239
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:48 schreef OngeschiktX het volgende:

[..]

Thanks.

De grondwaarde weet ik wel, want die heb ik vorig jaar gekocht en staat vermeld in de papieren van de notaris. Ik weet alleen niet of de grond al deze waarde had op dat moment, landbouwgrond is bijvoorbeeld veel goedkoper. Ik geloof dat het uiteindelijk overigens niet uitmaakt voor het terug te krijgen bedrag.
Stond er al wat op die grond op die datum ( 1-1-13/14?)
pi_150716452
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:42 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

De grond heeft natuurlijk ook een waarde. Alleen snap ik de datum van 1/1/2013 niet of heeft 'ie een tikfout gemaakt en bedoelt 'ie 2014? Dan kan 'ie bij de gemeente een opgave opvragen.
De WOZ waarde van 2014 heeft als peildatum 1-1-2013, zo staat het erin:

quote:
WOZ-waarde in 2014

Vul in: de WOZ-waarde met peildatum 1 januari 2013. Deze staat op de WOZ-beschikking die u begin 2014 hebt gekregen. Hebt u die nog niet ontvangen, dan kunt u de verwachte WOZ-waarde invullen.
quote:
3s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:51 schreef Travel. het volgende:

[..]

Stond er al wat op die grond op die datum ( 1-1-13/14?)
Nee, nog niets. Ze zijn in januari 2014 begonnen me graven en in februari zijn de eerste palen geslagen. Vroeger was het glastuinbouwgebied en daarna was het een paar jaar braakliggend terrein.
pi_150716497
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 09:51 schreef xaban06 het volgende:
De vraag zal al vaker langsgekomen zijn, maar kon er geen duidelijk antwoord op vinden.

Kapitaalverzekeringen aanvinken of niet?

Wij hebben een hypotheek op onze koopwoning, vorm van hypotheek is bankspaar. Woning gekocht met NHG. Volgens mij hebben we ook nog een levensverzekering. Bij het overlijden van 1 van de partners wordt een bepaald bedrag uitgekeerd. Maar bij het aflopen van de verzekering (hypotheek) wordt er niks uitgekeerd.
Iemand?
pi_150716849
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:55 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Iemand?
Wat aanvinken? Bankspaarhypotheek heeft een SEW/BEW en valt dus onder dezelfde regels als een KEW.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_150716880
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:54 schreef OngeschiktX het volgende:

[..]

De WOZ waarde van 2014 heeft als peildatum 1-1-2013, zo staat het erin:

[..]

[..]

Nee, nog niets. Ze zijn in januari 2014 begonnen me graven en in februari zijn de eerste palen geslagen. Vroeger was het glastuinbouwgebied en daarna was het een paar jaar braakliggend terrein.
Dan is het zeer waarschijnlijk de aankoopwaarde van de grond (er vanuit gaande dat het een redelijke prijs is en je het niet 10 jaar geleden gekocht hebt). Meestal kijkt de belastingdienst naar de bedoeling van de koper, dus het argument dat het alleen een zandbak is die niks waard is gaat niet op.
  maandag 16 maart 2015 @ 22:16:02 #212
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150717623
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 21:45 schreef OngeschiktX het volgende:

[..]

Nee. Nouja, ze zou me normaal gesproken doorverbinden met iemand die meer verstand had van de regels mbt eigen woning bezit, maar het was 19:30 geweest en de wachttijd was bij die collega langer dan een half uur, dus ik mocht het morgen nog een keer proberen.

[..]

Thanks. Ik denk dat ik dat maar ga invullen.

[..]

Ja, ik vind het ook niet een hele logische vraag. Ik een van die vragen er voor heb ik aangegeven dat het een woning in aanbouw / bouwkavel was. Daarna heb ik aangegeven dat dit de rest van het jaar zo was. Vervolgens komt de vraag over de WOZ waarde in 2014. Hiervoor moet je de WOZ-waarde met peildatum 1-1-2013 pakken, maar toen was er niets meer dan een braakliggend stuk terrein. Volgens mij was er niet eens bekend dat er woningen zouden komen, dus wat is dan de waarde?

Ik moet de WOZ beschikking van 2014 gebruiken als die er is, met als opmerking dat dit ook ook kan bestaan uit een bepaald percentage en de grondwaarde als deze gedeeltelijk af is. Als er geen WOZ beschikking is, moet ik de WOZ waarde zelf schatten. Maar ik heb geen idee in dit geval.
Er is een versjil tussen toestandsdatum en waardepeildatum. De WOZ waarde 2014 heeft een toestandsdatum van 1 januari 2014, maar waardepeildatum 1 januari 2013. Dus je moet de toestand nemen waarin het huis (of deel daarvan, voor zover het er stond) zich per 1 januari 2014 bevond, maar waarderen alsof het 1 januari 2013 is.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150717657
quote:
3s.gif Op maandag 16 maart 2015 22:01 schreef Travel. het volgende:

[..]

Dan is het zeer waarschijnlijk de aankoopwaarde van de grond (er vanuit gaande dat het een redelijke prijs is en je het niet 10 jaar geleden gekocht hebt). Meestal kijkt de belastingdienst naar de bedoeling van de koper, dus het argument dat het alleen een zandbak is die niks waard is gaat niet op.
Okee, dan neem ik dat. Zojuist even gechecked: voor het eindbedrag maakt het niet uit.

Hoe erg is het nou als je zoiets fout hebt ingevuld?
pi_150719423
Zo ook klaar met invullen. Krijg toch nog een redelijk bedrag terug. Eerst had ik de verdeling zodanig dat ik net 13 euro terug zou krijgen en mijn partner het leeuwendeel.

13 euro valt echter in de categorie "14 euro en minder terugkrijgen" en dus krijg je dat niet overgemaakt. Ik heb de verwerking dus zodanig gemaakt dat ik met 45 euro moeten betalen in de categorie "45 euro of minder betalen" val en dus 58 euro terugkrijg.

Daardoor valt het totaal bedrag wat we terug krijgen dus hoger uit dan waar we recht op zouden hebben.

Merkwaardig maar mij hoor je niet klagen :)
pi_150721035
quote:
14s.gif Op maandag 16 maart 2015 22:01 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Wat aanvinken? Bankspaarhypotheek heeft een SEW/BEW en valt dus onder dezelfde regels als een KEW.
SEW/BEW/KEW zegt mij allemaal niks :@

Bij bankrekening en andere bezittingen, vraag ik mij af of ik het volgende moet aanvinken:
Kapitaalverzekeringen:
kapitaalverzekeringen, spaarrekeningen of beleggingsrechten eigen woning
andere kapitaalverzekeringen
pi_150724808
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 23:45 schreef xaban06 het volgende:

[..]

SEW/BEW/KEW zegt mij allemaal niks :@

Bij bankrekening en andere bezittingen, vraag ik mij af of ik het volgende moet aanvinken:
Kapitaalverzekeringen:
kapitaalverzekeringen, spaarrekeningen of beleggingsrechten eigen woning
andere kapitaalverzekeringen
SEW: Spaarrerekening Eigen Woning. De middelste, dus.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  dinsdag 17 maart 2015 @ 08:12:53 #217
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_150724858
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 23:45 schreef xaban06 het volgende:

[..]

SEW/BEW/KEW zegt mij allemaal niks :@

Bij bankrekening en andere bezittingen, vraag ik mij af of ik het volgende moet aanvinken:
Kapitaalverzekeringen:
kapitaalverzekeringen, spaarrekeningen of beleggingsrechten eigen woning
andere kapitaalverzekeringen
Een uitvaartverzekering is ook een kapitaalverzekering. Maar meestal kom je niet boven de drempel uit waardoor je er heffingen over krijgt.
Andere kapitaalverzekeringen tellen alleen mee als er bijv een premiedepot is die wordt opgespaard. Een reguliere ORV geldt niet als kapitaalverzekering.
[b]Op &lt;a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" &gt;maandag 29 januari 2018 10:31&lt;/a&gt; schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
  Official ESF Kreviewer dinsdag 17 maart 2015 @ 08:23:21 #218
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150725007
Tis weer een n00b vraag...



Heb nu 2 goedgekeurde aangiftes staan. Kan ik op de 1 of andere manier die eerste verwijderen? Volgens mij kan dat niet meer. Of maakt het niets uit?
pi_150725044
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 08:23 schreef Kreator het volgende:
Tis weer een n00b vraag...

[ afbeelding ]

Heb nu 2 goedgekeurde aangiftes staan. Kan ik op de 1 of andere manier die eerste verwijderen? Volgens mij kan dat niet meer. Of maakt het niets uit?
Dit is iets nieuws, dus dat weet ik niet, maar normaliter wordt alleen je laatst ingediende aangifte gebruikt. Ik vermoed dat dit gewoon iets administratiefs is.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  Official ESF Kreviewer dinsdag 17 maart 2015 @ 08:26:39 #220
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150725065
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 08:25 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]

Dit is iets nieuws, dus dat weet ik niet, maar normaliter wordt alleen je laatst ingediende aangifte gebruikt. Ik vermoed dat dit gewoon iets administratiefs is.
Check. Ze zullen wel willen weten wat er veranderd is ofzo. Nu ja, hier ga ik me iig niet druk om maken. 8-).
pi_150726468
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 08:23 schreef Kreator het volgende:
Tis weer een n00b vraag...

[ afbeelding ]

Heb nu 2 goedgekeurde aangiftes staan. Kan ik op de 1 of andere manier die eerste verwijderen? Volgens mij kan dat niet meer. Of maakt het niets uit?
Nee, je hebt hem waarschijnlijk al opgestuurd? Dan zal de belastingdienst kijken waarom het een redelijk bedrag(3000) scheelt.
  Official ESF Kreviewer dinsdag 17 maart 2015 @ 09:36:44 #222
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_150726563
quote:
3s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 09:33 schreef Travel. het volgende:

[..]

Nee, je hebt hem waarschijnlijk al opgestuurd? Dan zal de belastingdienst kijken waarom het een redelijk bedrag(3000) scheelt.
Ja, ik had hem zo tussen het klussen door even opgestuurd. Niet zo handig. Ben normaal altijd vrij zorgvuldig met dit soort dingen. :').

Nu ja, dat mag. Er zat een foutje in.
pi_150726623
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 09:36 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ja, ik had hem zo tussen het klussen door even opgestuurd. Niet zo handig. Ben normaal altijd vrij zorgvuldig met dit soort dingen. :').

Nu ja, dat mag. Er zat een foutje in.
Ja, de BD zal ook wel door hebben dat het een foutje is, maar het is wel logisch om als iemand twee aangiftes inlevert even te kijken of er geen gekke dingen gebeuren.
pi_150728341
Ik was een tijdje terug begonnen met de aangeven via de online tool. Maar toen on hold gezet en zag ik hier dat je het ook via het programma kan doen. Deze nu gedownload maar hier staat andere (lees: meer) informatie in dan in de online tool. Ook al mijn spaarrekeningen, maar ook een 2e hypotheek en zelfs volgens mij een ander jaarloon van mijn baas.

Verder niet vervelend maar wel apart dat online en via een programma zulke verschillen oplevert. Je zou denken dat ze beiden hetzelfde bronsysteem hanteren...

Ik ga maar eens aan de puzzel.
pi_150728409
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:39 schreef Lingue het volgende:
Ik was een tijdje terug begonnen met de aangeven via de online tool. Maar toen on hold gezet en zag ik hier dat je het ook via het programma kan doen. Deze nu gedownload maar hier staat andere (lees: meer) informatie in dan in de online tool. Ook al mijn spaarrekeningen, maar ook een 2e hypotheek en zelfs volgens mij een ander jaarloon van mijn baas.

Verder niet vervelend maar wel apart dat online en via een programma zulke verschillen oplevert. Je zou denken dat ze beiden hetzelfde bronsysteem hanteren...

Ik ga maar eens aan de puzzel.
Verschil kan komen doordat de online tool tussendoor ge-update is. Als je online opnieuw begint kont hij wel overheen met het programma, denk ik :P
pi_150728491
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:41 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Verschil kan komen doordat de online tool tussendoor ge-update is. Als je online opnieuw begint kont hij wel overheen met het programma, denk ik :P
daar ga ik niet aan beginnen, vogel het hier wel uit :P
Zo ingewikkeld zou hij niet moeten zijn.

Vraagje trouwens: De spaarhypotheek moet en zo ja waar moet ik die opgeven?
pi_150728676
En reiskosten gemaakt voor huisarts, ziekenhuis, fysio en psych zijn allen aftrekbaar? Als ik over die drempel heen kom natuurlijk.
pi_150728958
Ik heb een NS abbonement van 300 euro in de maand.
Deze word maandelijks aan mij uitgekeerd door mijn werkgever als reiskosten.

Kan ik hier nog iets van aftrekken? Betaal zelf wel gewoon de rekening aan de NS.
  Moderator / Kerstkaart terrorist dinsdag 17 maart 2015 @ 11:09:16 #229
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_150729138
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:02 schreef Leonos het volgende:
ik hier nog iets van aftrekken? Betaal zelf wel gewoon de rekening aan de
je hebt een abbo van 300 en je krijgt 300 van je werkgever?
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_150729263
quote:
6s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:09 schreef Nizno het volgende:
rijgt 300 van je werkgever?
Ja :P
  Moderator / Kerstkaart terrorist dinsdag 17 maart 2015 @ 11:17:32 #231
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_150729348
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:14 schreef Leonos het volgende:

[..]

Ja :P
wat wil je aftrekken dan?
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_150729360
quote:
6s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:17 schreef Nizno het volgende:

[..]

wat wil je aftrekken dan?
Reiskosten.
pi_150729381
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:18 schreef Leonos het volgende:

[..]

Reiskosten.
Die drukken niet op jou, je krijgt ze immers vergoed..
  Moderator / Kerstkaart terrorist dinsdag 17 maart 2015 @ 11:19:20 #234
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_150729397
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:18 schreef Leonos het volgende:

[..]

Reiskosten.
welke kosten heb jij aan die reiskosten dan?
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_150729436
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:18 schreef DonJames het volgende:

[..]

Die drukken niet op jou, je krijgt ze immers vergoed..
Weet de belastingsdienst toch niet.

quote:
6s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:19 schreef Nizno het volgende:

[..]

welke kosten heb jij aan die reiskosten dan?
300 euro per maand.
pi_150729461
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:20 schreef Leonos het volgende:

[..]

Weet de belastingsdienst toch niet.
..
Dat weten ze nou net wél! :')
pi_150729483
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:21 schreef DonJames het volgende:

[..]

Dat weten ze nou net wél! :')
`
Misschien is die 300 euro wel voor mijn fietsonderhoud ofzo?
pi_150729502
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:22 schreef Leonos het volgende:

[..]

`
Misschien is die 300 euro wel voor mijn fietsonderhoud ofzo?
Nee, er staat "reiskostenvergoeding", en die moet je van je aftrekpost afhalen. Het kan gewoon niet, OK?
pi_150729536
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 11:23 schreef DonJames het volgende:

[..]

Nee, er staat "reiskostenvergoeding", en die moet je van je aftrekpost afhalen. Het kan gewoon niet, OK?
Oké :*
pi_150730825
Ok die van mij is gelukt. Was niet zo moeilijk.

Ben met die van mijn broertje bezig. Die heeft het een en ander aan studies gedaan sinds 2004 en in 2010 definitief gestopt met studeren zonder diploma.

Nu is er een vraag: 'Hebt u in 2014 bericht gekregen dat uw studiefinanciering over vorige jaren definitief niet is omgezet in een gift?'

Nu zie ik alleen berichten in zijn inbox dat van een overzicht van de schulden over verschillende jaren. Of dat ie alleen nog recht heeft op een lening omdat de prestatiebeurs al verbruikt is.
Er is dus geen specifieke brief dat het geen gift wordt. Maar hij heeft wel de diplomatermijn van 10 verstreken.
Als ik ja klik bij de vraag dan kan ik een hoop aftrekposten opvoeren. Bij nee kan ik helemaal niets.

Wat is wijsheid? Bij ja krijgt hij veel geld terug. Bij nee aanzienlijk minder...
pi_150732769
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 12:08 schreef Lingue het volgende:
Ok die van mij is gelukt. Was niet zo moeilijk.

Ben met die van mijn broertje bezig. Die heeft het een en ander aan studies gedaan sinds 2004 en in 2010 definitief gestopt met studeren zonder diploma.

Nu is er een vraag: 'Hebt u in 2014 bericht gekregen dat uw studiefinanciering over vorige jaren definitief niet is omgezet in een gift?'

Nu zie ik alleen berichten in zijn inbox dat van een overzicht van de schulden over verschillende jaren. Of dat ie alleen nog recht heeft op een lening omdat de prestatiebeurs al verbruikt is.
Er is dus geen specifieke brief dat het geen gift wordt. Maar hij heeft wel de diplomatermijn van 10 verstreken.
Als ik ja klik bij de vraag dan kan ik een hoop aftrekposten opvoeren. Bij nee kan ik helemaal niets.

Wat is wijsheid? Bij ja krijgt hij veel geld terug. Bij nee aanzienlijk minder...
Wat is het antwoord op die vraag?
pi_150733213
Dat mijn broertje maar eens even lekker met DUO mag gaan bellen om die papieren op te vragen en/of in zijn eigen administratie mag gaan zoeken voordat ik zijn belastingaangifte af ga maken :).
pi_150736670
Ik doe over 2014 twee keer aangifte:
Als ondernemer voor mezelf
Particulier voor mijn partner

1 kleine vraag over: Ik ontvang de hypotheekrente aftrek. Dit bedrag hoef ik toch alleen bij mezelf in te voeren? De hypotheek etc is bij allebei de aangiftes hetzelfde ingevuld maar het teruggave bedrag hoeft maar op 1 aangifte te staan neem ik aan? (ja of 50%-50% etc)

Bedankt alvast!
pi_150736912
Klopt de VA staat op naam van 1 persoon dus die vul je ook in zijn/haar aangifte in. De vraag is of je wel het optimale eruit haalt, want als je fiscaal partner bent kan het soms wel schelen om te schuiven met de aftrekposten. Bij een ondernemer en een particulier kan dit alleen niet met de reguliere software.
Facts don't care about your feelings
pi_150737202
Ik kan wel schuiven door de aftrek te verdelen en de aangiftes naast elkaar te houden toch? Of denk ik dan te simpel?

Ik moet ook nog even testen wat er gebeurt als ik het vinkje wijzig tav de Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Door de zelfstandigenaftrek is mijn belastbare inkomen voor het eerst in jaren lager dan die van mijn partner. Uit automatisme heb ik aangegeven dat ik het hoogste inkomen heb.

Dikke vette edit: arbeidsinkomen is voor ondernemersaftrek :@
pi_150783696
Ik ben ondernemer en heb het programma via de ondernemers-portal van de Belastingdienst gedownload. Hierin is echter nog niets ingevuld, ook niet de werkgever waarvoor ik in loondienst ben, moet ik die gegevens nog ergens downloaden ofzo? Ik kan het nergens vinden...
pi_150784819
Ik moest ook alles handmatig invullen Waterdrinker.
pi_150790780
Voor zover ik weet vullen ze bij de ondernemersaangifte niets in, maar je kunt het particuliere deel gewoon inzien natuurlijk via de site of app.
Facts don't care about your feelings
pi_150800844
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 21:41 schreef YoshiBignose het volgende:
Voor zover ik weet vullen ze bij de ondernemersaangifte niets in, maar je kunt het particuliere deel gewoon inzien natuurlijk via de site of app.
Oh dat is wel een goede tip ja, thanks!
  zaterdag 21 maart 2015 @ 11:44:22 #250
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_150878205
Waar kan ik de aftrekposten die ik heb (hypotheekrente en andere kosten voor het kopen van een huis) invullen? Ik zie het echt nergens staan en heb alles doorzocht :@ :+
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  zaterdag 21 maart 2015 @ 12:08:01 #251
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_150878735
Gevonden. Altijd spannend, zo'n eerste keer je aangifte met huis doen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  zaterdag 21 maart 2015 @ 15:29:07 #252
391065 NY_aannemer
Shut the fuck up and work!
pi_150883221
Vraagje, ivm een erfenis van onze vader is er een huis achter gelaten.

Hij is in Oktober 2013 overleden.
Het huis is in Oktober 2014 verkocht.

De erfenis is gesplit in 2en.

Nu voor mijn persoonlijke IB, moet ik de waarde van de bankrekening (1/2) van de overledene en WOZ (1/2) van het huis op 1-1-2014 bij mijn persoonlijke IB optellen?

Sinds de erfenis als is uitbetaald hebben we daar belasting over moeten betalen. Moeten we dat nu nog een keer?
The world has no benefit of sad little crybabies
pi_150885006
Mijn vriendin en ik hebben, naast dat we nu samen een huis huren, ieder een eigen appartement, dat we nu verhuren.

Situatie van mij:
Appartement geheel 2014 in eigendom. Daar heb ik met haar tot 1-11-2014 samengewoond, erna is het verhuurd. Vanaf 1-11 dus geen HRA meer genoten, zelf tijdig stopgezet. Per saldo bij de aangifte derhalve ook niets bijbetalen of terugkrijgen op dit vlak, prima.

Situatie bij haar:
Appartement geheel 2014 in eigendom. Al sinds oktober 2013 woonde ze bij mij in, tot 1-9-2014 heeft haar appartement leeggestaan. Sinds dat moment verhuurd. Tot 1-9-2014 HRA genoten, ook tijdig stopgezet vanaf het moment dat het verhuurd is. Nu heeft ze echter de aangifte ingevuld, en krijgt ze een heel hoog bedrag terug dat overeen lijkt te komen met het bedrag dat ze bij wél doorlopende HRA zou hebben gehad. Daar had ze alleen geen recht op....

Is jullie iets bekend over dit probleem of doen wij misschien bij haar invoer iets niet goed? Graag even jullie brainwave :)
pi_150885905
Even doorgeklikt. De BD trekt in het programma bij haar voor het hele jaar de HRA af, waar ze dus geen recht op heeft. De invoervelden bij de woning staan wel zoals het gewoon écht was. Ze krijgt hiermee dan eigenlijk alsnog wat ze zelf tijdig afgehouden heeft.

Wat nu?
pi_150887795
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 17:13 schreef dh105 het volgende:
Even doorgeklikt. De BD trekt in het programma bij haar voor het hele jaar de HRA af, waar ze dus geen recht op heeft. De invoervelden bij de woning staan wel zoals het gewoon écht was. Ze krijgt hiermee dan eigenlijk alsnog wat ze zelf tijdig afgehouden heeft.

Wat nu?
Staat de woning te koop? Zo ja, dan gewoon het bedrag aan betaalde hypotheekrente verlagen tot het bedrag wat ze heeft betaald tot 1 augustus. De belastingdienst weet wel wat er het hele jaar aan rente betaald is, maar niet dat de woning verhuurd is geweest.
Staat de woning niet te koop, dan de woning helemaal uit box 1 verwijderen en in box 3 opgeven.
A mind with a heart of it's own
  maandag 23 maart 2015 @ 09:50:42 #256
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_150940632
Staat een foutje bij ouderschapsverlofkorting. Wordt gevraagd of je fiscaal loon het jaar voor ingang van je ouderschapsverlof hoger is dan in 2013. Dat moet natuurlijk 2014 zijn.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
  maandag 23 maart 2015 @ 11:03:32 #257
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_150942139
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 09:50 schreef Bayswater het volgende:
Staat een foutje bij ouderschapsverlofkorting. Wordt gevraagd of je fiscaal loon het jaar voor ingang van je ouderschapsverlof hoger is dan in 2013. Dat moet natuurlijk 2014 zijn.
Je doet toch aangifte over 2014? Dan gaat de vraag er over of je fiscaal loon hoger is dan het voorgaande jaar, dus 2013.

Lijkt mij juist correct.
[b]Op &lt;a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" &gt;maandag 29 januari 2018 10:31&lt;/a&gt; schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
  maandag 23 maart 2015 @ 12:24:40 #258
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_150944211
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 11:03 schreef Worteltjestaart het volgende:

[..]

Je doet toch aangifte over 2014? Dan gaat de vraag er over of je fiscaal loon hoger is dan het voorgaande jaar, dus 2013.

Lijkt mij juist correct.
Je mag kiezen uit jaar voor begin verlof of 2013. Wellicht dat het daardoor komt.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
pi_150967948
Vandaag bericht gekregen 3.730 krijg ik terug lekkah!
Ik zwaai naar dieren.
pi_151002608
Kan ik vorig jaar vergeten op te voeren studiekosten van 2013 (factuurdatum) opvoeren in de belastingaangifte van 2014?

en zo ja, waar kan ik dat dan het best doen?

Uitgaven voor studie of opleiding
Aftrekbare uitgaven van vóór 2014 (lijkt mij niet want niet opgevoerd in aangifte 2013)
pi_151002646
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 22:23 schreef Verduveltje het volgende:
Kan ik vorig jaar vergeten op te voeren studiekosten van 2013 (factuurdatum) opvoeren in de belastingaangifte van 2014?

en zo ja, waar kan ik dat dan het best doen?

Uitgaven voor studie of opleiding
Aftrekbare uitgaven van vóór 2014 (lijkt mij niet want niet opgevoerd in aangifte 2013)
Nee, opnieuw aangifte doen over 2013.
pi_151002764
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 22:24 schreef NewHorizon het volgende:

[..]

Nee, opnieuw aangifte doen over 2013.
Ah oke,

Dan nog even extra toelichting:

Het gaat om een ammortisatieregeling studiekosten van een voorgaande werkgever. was (fictief) 10.000 euro waarvan 5.000 door de nieuwe werknemer is betaald en 5.000 door mij.

Dat kan ik gewoon opvoeren neem ik aan?
  woensdag 25 maart 2015 @ 08:24:03 #263
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_151009526
Ja. Die kun je gewoon opvoeren (in 2013).
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  Moderator woensdag 25 maart 2015 @ 08:41:32 #264
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_151009797
Nou, ik krijg 145 euro terug :') och, het is beter dan moeten betalen.
Breitling - Instruments for Professionals
  Milf woensdag 25 maart 2015 @ 09:47:46 #265
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_151010950
Ik heb de gegevens ingeleverd bij de boekhouder. Ik ben benieuwd! *)
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
  woensdag 25 maart 2015 @ 10:42:20 #266
268495 Oliver23
Ninja Mime!
pi_151012394
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 22:37 schreef Geerd het volgende:
Vandaag bericht gekregen 3.730 krijg ik terug lekkah!
Gewoon een brief per post? Das best wel snel _O_
pi_151019483
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 10:42 schreef Oliver23 het volgende:

[..]

Gewoon een brief per post? Das best wel snel _O_
Nee die gozert die dat altijd voor mij doet :P Via de mail
Ik zwaai naar dieren.
pi_151020529
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 22:37 schreef Geerd het volgende:
Vandaag bericht gekregen 3.730 krijg ik terug lekkah!
Nou jippie
pi_151020800
quote:
1s.gif Op woensdag 25 maart 2015 14:56 schreef nelisb het volgende:

[..]

Nou jippie
Best wel ja !
Ik zwaai naar dieren.
pi_151022059
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 15:05 schreef Geerd het volgende:

[..]

Best wel ja !
Lees de op nog eens.

pi_151024960
Ohw srry
Ik zwaai naar dieren.
pi_151028367
Oke, hopelijk is het een duidelijk verhaal.
Mijn zusje heeft gevraagd haar te helpen bij de belastingaangifte. Ze heeft samen met haar vriend in december 2014 een huis gekocht. Omdat het al een aantal jaren geleden is dat ik zelf gekocht heb, heb ik even wat hulp nodig.
Waar ik vooral mee zit:
Gekocht in december 2014, wel ingeschreven bij gemeente op dit adres, maar weten even niet of dit voor 1 januari 2015 of erna was :') (kijken ze nog na). Samenlevingscontract na 1 januari afgesloten.
Als ze niet voor 1 januari zijn ingeschreven op het adres zijn ze geen fiscale partners toch?
Kan ik dan bij ieder de betaalde hypotheekrente en de aftrekposten 50/50 in hun eigen aangifte doen?
En als ze wel fiscale partners zijn geldt dit voor het hele jaar 2014?

Verder nog iets waar ik aan moet denken? Aftrekken kunnen ze:
afsluitprovisie en andere bemiddelingskosten voor de lening
notariskosten en kadastrale rechten voor de hypotheekakte, inclusief btw
taxatiekosten (alleen om een lening te krijgen)
kosten van de aanvraag van een Nationale Hypotheek Garantie
Maandelijkse teruggave is geregeld door tussenpersoon, is toch niet gebruikelijk dat daarbij de aftrekposten al meegenomen worden of wel?

Alvast bedankt, *O*
Hey amigos . . .Adelante amigos . . .Vamos vamos mi amor, Me gusta mucho tu sabor, No no no no tu corazón, Mucho mucho tu limón, Dame de tu fruta
Vamos mi amor . . .Te quiero puta! Te quiero puta! Ay que rico
pi_151028861
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 18:38 schreef gekkie000000 het volgende:
Oke, hopelijk is het een duidelijk verhaal.
Mijn zusje heeft gevraagd haar te helpen bij de belastingaangifte. Ze heeft samen met haar vriend in december 2014 een huis gekocht. Omdat het al een aantal jaren geleden is dat ik zelf gekocht heb, heb ik even wat hulp nodig.
Waar ik vooral mee zit:
Gekocht in december 2014, wel ingeschreven bij gemeente op dit adres, maar weten even niet of dit voor 1 januari 2015 of erna was :') (kijken ze nog na). Samenlevingscontract na 1 januari afgesloten.
Als ze niet voor 1 januari zijn ingeschreven op het adres zijn ze geen fiscale partners toch?
Kan ik dan bij ieder de betaalde hypotheekrente en de aftrekposten 50/50 in hun eigen aangifte doen?
En als ze wel fiscale partners zijn geldt dit voor het hele jaar 2014?

Verder nog iets waar ik aan moet denken? Aftrekken kunnen ze:
afsluitprovisie en andere bemiddelingskosten voor de lening
notariskosten en kadastrale rechten voor de hypotheekakte, inclusief btw
taxatiekosten (alleen om een lening te krijgen)
kosten van de aanvraag van een Nationale Hypotheek Garantie
Maandelijkse teruggave is geregeld door tussenpersoon, is toch niet gebruikelijk dat daarbij de aftrekposten al meegenomen worden of wel?

Alvast bedankt, *O*
Als ze na 1 januari op het adres ingeschreven zijn en na 1 januari een samenlevingscontract hebben afgesloten, dan geen fiscaal partner en alles 50/50 verdelen,
Als ze voor 1 januari zijn gaan samenwonen in de woning die gezamelijk eigendom is, dan wel fiscaal partner, samenlevingscontract maakt dan niet uit.
Als er fiscaal partnerschap is in 2014, ook al is het maar 1 dag. Dan mag je ervoor kiezen om voor het hele jaar als fiscaal partner aangemerkt te worden. Dan mag je dus de aftrekpost verdelen. Als ze niet kiezen voor het hele jaar fiscaal partnerschap moet ieder weer gewoon zijn eigen deel opgeven.

Wat betreft de voorlopige teruggave. Waarschijnlijk zal de tussenpersoon wel geregeld hebben dat ze over 2015 alleen teruggave krijgen over de rente. Maar het beste kun je die tussenpersoon even bellen, die moet het je zo kunnen vertellen.
A mind with a heart of it's own
pi_151036282
Ik krijg het maar niet voor elkaar om de online aangifte me de inkomensafhankelijke combinatiekorting te laten geven.

M'n vrouw zit op ongeveer anderhalf keer de ondergrens en ik verdien meer, en er rennen hier een paar kleuters rond. Volgens mij voldoe ik dus aan de eisen, maar dat programma vindt van niet. Heeft iemand enig idee wat de magic button zou kunnen zijn?
pi_151037001
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 21:37 schreef CafeRoker het volgende:
Ik krijg het maar niet voor elkaar om de online aangifte me de inkomensafhankelijke combinatiekorting te laten geven.

M'n vrouw zit op ongeveer anderhalf keer de ondergrens en ik verdien meer, en er rennen hier een paar kleuters rond. Volgens mij voldoe ik dus aan de eisen, maar dat programma vindt van niet. Heeft iemand enig idee wat de magic button zou kunnen zijn?
De combinatiekorting wordt toegepast bij degene met het laagste inkomen. Als jij meer verdient dan je partner zul je de korting dus niet in jouw overzicht tegenkomen. Die moet dan bij je partner staan als zij ook een inkomen uit werk heeft.
A mind with a heart of it's own
pi_151037061
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 21:54 schreef DrMarten het volgende:

[..]

De combinatiekorting wordt toegepast bij degene met het laagste inkomen. Als jij meer verdient dan je partner zul je de korting dus niet in jouw overzicht tegenkomen. Die moet dan bij je partner staan als zij ook een inkomen uit werk heeft.
Dat begrijp ik, ik had het misschien wat krom verwoord. We doen samen aangifte en zijn fiscale partners.. dus ik bedoelde eigenlijk 'onze aangifte'.
pi_151037314
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 21:55 schreef CafeRoker het volgende:

[..]

Dat begrijp ik, ik had het misschien wat krom verwoord. We doen samen aangifte en zijn fiscale partners.. dus ik bedoelde eigenlijk 'onze aangifte'.
"Onze aangifte" bestaat niet, Het blijven twee aparte aangiften. Doet je vrouw ook aangifte, of vul je alleen die van jou in waarbij je haar als fiscaal partner vermeld? Als jij alleen je aangifte doet kom je die korting niet tegen.
Als zij ook aangifte doet dan moet de korting in haar overzicht terecht komen als ze aan de voorwaarden voldoet.
A mind with a heart of it's own
pi_151037603
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 22:00 schreef DrMarten het volgende:

[..]

"Onze aangifte" bestaat niet, Het blijven twee aparte aangiften. Doet je vrouw ook aangifte, of vul je alleen die van jou in waarbij je haar als fiscaal partner vermeld? Als jij alleen je aangifte doet kom je die korting niet tegen.
Als zij ook aangifte doet dan moet de korting in haar overzicht terecht komen als ze aan de voorwaarden voldoet.
Zij doet ook aangifte. Allebei ingelogd met digid.. ik heb hem ondertussen gevonden. Ik snap niet hoe ik er ondanks uitgebreid heen en weer bladeren overheen heb kunnen kijken :{
pi_151066130
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 18:53 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Als ze na 1 januari op het adres ingeschreven zijn en na 1 januari een samenlevingscontract hebben afgesloten, dan geen fiscaal partner en alles 50/50 verdelen,
Als ze voor 1 januari zijn gaan samenwonen in de woning die gezamelijk eigendom is, dan wel fiscaal partner, samenlevingscontract maakt dan niet uit.
Als er fiscaal partnerschap is in 2014, ook al is het maar 1 dag. Dan mag je ervoor kiezen om voor het hele jaar als fiscaal partner aangemerkt te worden. Dan mag je dus de aftrekpost verdelen. Als ze niet kiezen voor het hele jaar fiscaal partnerschap moet ieder weer gewoon zijn eigen deel opgeven.

Wat betreft de voorlopige teruggave. Waarschijnlijk zal de tussenpersoon wel geregeld hebben dat ze over 2015 alleen teruggave krijgen over de rente. Maar het beste kun je die tussenpersoon even bellen, die moet het je zo kunnen vertellen.
Bedankt! Ga ik zaterdag eens een poging wagen :)
Hey amigos . . .Adelante amigos . . .Vamos vamos mi amor, Me gusta mucho tu sabor, No no no no tu corazón, Mucho mucho tu limón, Dame de tu fruta
Vamos mi amor . . .Te quiero puta! Te quiero puta! Ay que rico
  Milf donderdag 26 maart 2015 @ 19:57:39 #280
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_151068144
Hoe reken je de autokosten uit voor vervoer van/naar arts?

Ik belde vandaag naar de BD en was nogal verbaasd over het antwoord.
(Uitrekenen hoeveel je auto verbruikt, uitrekenen hoeveel je per km kwijt bent aan verzekeringen, belastingen, garage etc).... Daar moet toch een makkelijkere manier voor zijn :?. Ik heb nogal wat afspraken gehad nmlk.
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
  donderdag 26 maart 2015 @ 22:14:11 #281
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_151074153
quote:
1s.gif Op donderdag 26 maart 2015 19:57 schreef nikky het volgende:
Hoe reken je de autokosten uit voor vervoer van/naar arts?
quote:
- extra vervoerskosten door ziekte of invaliditeit
U mag deze extra vervoerskosten aftrekken als u aannemelijk kunt
maken dat u door uw ziekte of invaliditeit hogere vervoerskosten
hebt. Deze hogere vervoerskosten hebt u in vergelijking met
mensen die niet ziek of invalide zijn en die in financieel en maatschappelijk
opzicht met u vergelijkbaar zijn. U kunt dit bijvoorbeeld
vergelijken door gebruik te maken van de gegevens van het
NIBUD of het CBS.
Specifiek zorgkosten 2014

quote:
mini klasse / compacte klasse / kleine middenklasse / middenklasse
Kilometerprijs: ¤0,29 / ¤0,34 / ¤0,41 / ¤0,51
Wat kost een auto?

Totaal aantal kilometers x kilometerprijs = aftrek.
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
  Milf donderdag 26 maart 2015 @ 22:18:23 #282
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_151074358
quote:
14s.gif Op donderdag 26 maart 2015 22:14 schreef MyTiredFeet het volgende:

[..]


[..]

Specifiek zorgkosten 2014

[..]

Wat kost een auto?

Totaal aantal kilometers x kilometerprijs = aftrek.
Je bent mijn held!
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
  donderdag 26 maart 2015 @ 22:19:18 #283
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_151074396
quote:
1s.gif Op donderdag 26 maart 2015 22:18 schreef nikky het volgende:
Je bent mijn held!
:@
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_151074816
quote:
14s.gif Op donderdag 26 maart 2015 22:14 schreef MyTiredFeet het volgende:

[..]

Wat kost een auto?

Totaal aantal kilometers x kilometerprijs = aftrek.
Blergh en ze rekenen zelf nog met 19 cent, klootzakken :')
Facts don't care about your feelings
  Milf donderdag 26 maart 2015 @ 22:29:25 #285
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_151074932
quote:
17s.gif Op donderdag 26 maart 2015 22:19 schreef MyTiredFeet het volgende:

[..]

:@
Ik snap werkelijk niet waarom ik zo'n belachelijk antwoord van de belastingtelefoon heb gehad. Ik vroeg nog of er niet een standaard is waarnaar ik kon kijken.

"Nee mevrouw. U moet volledig zelf de kostprijs uitrekenen" :').
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_151077442
quote:
1s.gif Op donderdag 26 maart 2015 22:29 schreef nikky het volgende:

[..]

Ik snap werkelijk niet waarom ik zo'n belachelijk antwoord van de belastingtelefoon heb gehad. Ik vroeg nog of er niet een standaard is waarnaar ik kon kijken.

"Nee mevrouw. U moet volledig zelf de kostprijs uitrekenen" :').
Klopt inderdaad, je mag de werkelijke kosten aftrekken. Een grote oude Cadillac die 1 op 2 rijdt kost nou eenmaal meer dan een Prius. Die vraag is dus niet te beantwoorden, anders dan dat je het zelf uit moet rekenen. ANWB heeft volgens mij ook een goede rekenhulp.
A mind with a heart of it's own
  vrijdag 27 maart 2015 @ 08:30:34 #287
20103 FoXje
opgezegd@fok.nl
pi_151082316
Ik moet terugbetalen door die niet goed verrekende heffingskorting :(
opgezegd@fok.nl
  Milf vrijdag 27 maart 2015 @ 08:40:58 #288
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_151082446
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 23:20 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Klopt inderdaad, je mag de werkelijke kosten aftrekken. Een grote oude Cadillac die 1 op 2 rijdt kost nou eenmaal meer dan een Prius. Die vraag is dus niet te beantwoorden, anders dan dat je het zelf uit moet rekenen. ANWB heeft volgens mij ook een goede rekenhulp.
Er mag dus ook gewoon met een standaard worden gerekend. Toch fijn wanneer je een doorsnee auto hebt. Ik begrijp dan ook niet dat er ontkennend werd gereageerd toen ik hiernaar vroeg.

Ik MOEST alles zelf uitrekenen.
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_151117361
Ik heb vorige week een woning gekocht. Natuurlijk de kosten betaald voor NHG, notaris, taxatie etc. Deze zijn allemaal aftrekbaar. Volgens de hypotheekadviseur zou ik deze kosten vast in kunnen vullen bij de aangifte van dit jaar (die van 2014 dus).

Leek mij wat onwaarschijnlijk, en dat ik deze pas af kan trekken als ik volgend jaar mijn belastingaangifte doe?
Ben je het wel of niet met me eens? Quote me en reageer.
pi_151120632
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 05:54 schreef Whipper het volgende:
Ik heb vorige week een woning gekocht. Natuurlijk de kosten betaald voor NHG, notaris, taxatie etc. Deze zijn allemaal aftrekbaar. Volgens de hypotheekadviseur zou ik deze kosten vast in kunnen vullen bij de aangifte van dit jaar (die van 2014 dus).

Leek mij wat onwaarschijnlijk, en dat ik deze pas af kan trekken als ik volgend jaar mijn belastingaangifte doe?
Ja, dat klopt alletwee. Je doet je aangifte over 2014 pas in 2015.
  zaterdag 28 maart 2015 @ 12:35:50 #291
385546 corehype
ogen uitgestoken
pi_151122689
Kan je ook begrafeniskosten opnemen?
Dat is ook een hele zooi als de uitvaartverzekering niet uitkeert.
"Geen kut is ooit nat geworden van een autist die 100 cijfers achter de komma van Pi uit zijn kop kan drummen."
corehype in KLB / Wiskundige bewijzen
  zaterdag 28 maart 2015 @ 13:17:08 #292
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_151123916
quote:
7s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 12:35 schreef corehype het volgende:
Kan je ook begrafeniskosten opnemen?
Dat is ook een hele zooi als de uitvaartverzekering niet uitkeert.
Nee.
The love you take is equal to the love you make.
pi_151137760
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 11:13 schreef NewHorizon het volgende:

[..]

Ja, dat klopt alletwee. Je doet je aangifte over 2014 pas in 2015.
Nee, dit klopt niet. Als de adviseurskosten dit jaar (2015) zijn betaald, zijn ze pas volgend jaar voor de aangifte 2015 aftrekbaar. De notariskosten uitsplitsen in kosten van levering en kosten t.a.v. de hypotheek. De eerste notariskosten zijn niet aftrekbaar, de notariskosten t.a.v. de hypotheek wel.
Algemeen: alleen de kosten die samenhangen met de hypotheeklening zijn aftrekbaar.
pi_151137959
Ik dacht dat ze het op de 22e zouden uitbetalen?
  zaterdag 28 maart 2015 @ 21:51:08 #295
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_151138029
quote:
7s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 12:35 schreef corehype het volgende:
Kan je ook begrafeniskosten opnemen?
Dat is ook een hele zooi als de uitvaartverzekering niet uitkeert.
Die kun je wel in mindering brengen op de erfenis, dat scheelt mogelijk een paar euro successierechten.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 28 maart 2015 @ 21:51:33 #296
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_151138062
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 21:49 schreef Inspireme het volgende:
Ik dacht dat ze het op de 22e zouden uitbetalen?
Wat?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_151138126
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 21:51 schreef Leandra het volgende:

[..]

Wat?
Ik zou geld terugkrijgen en het zou op de 22e op mijn rekening gestort worden
pi_151142328
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 21:52 schreef Inspireme het volgende:

[..]

Ik zou geld terugkrijgen en het zou op de 22e op mijn rekening gestort worden
Volgens wie? :') Voor 1 april aangifte gedaan is voor 1 juli bericht.
pi_151142537
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 23:15 schreef CR7 het volgende:

[..]

Volgens wie? :') Voor 1 april aangifte gedaan is voor 1 juli bericht.
Ik heb over 2013 èn 2014 aangifte gedaan. Op mijn belastingdienst - geldzaken onder het kopje 'datums uitbetaling' stond: Krijgt u de teruggaaf dit jaar voor het eerst? Dan kan het ook zijn dat u het geld de 1e keer op de 22e of de 29e van de maand krijgt.
  zaterdag 28 maart 2015 @ 23:26:22 #300
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_151142661
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 23:22 schreef Inspireme het volgende:

[..]

Ik heb over 2013 èn 2014 aangifte gedaan. Op mijn belastingdienst - geldzaken onder het kopje 'datums uitbetaling' stond: Krijgt u de teruggaaf dit jaar voor het eerst? Dan kan het ook zijn dat u het geld de 1e keer op de 22e of de 29e van de maand krijgt.
Dat is iets anders dan "ik zou m'n geld de 22ste gestort krijgen".
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zondag 29 maart 2015 @ 11:30:27 #301
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_151151273
Dan stel ik mijn vraag wel in het volgende topic :)

V.
Ja inderdaad, V. ja.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')