abonnement Unibet Coolblue
pi_146666756


deel 1
W&T / Missie Rosetta: een reis naar de oorsprong van het leven

deel 2
W&T / [LIVE] Missie Rosetta: een reis naar de oorsprong van het leven #2

deel 3
W&T / [LIVE] Missie Rosetta: een reis naar de oorsprong van het leven #3

deel 4
W&T / [LIVE] Missie Rosetta: een reis naar de oorsprong van het leven #4

deel 5
W&T / [LIVE] Missie Rosetta: een reis naar de oorsprong van het leven #5

deel 6
W&T / [LIVE] Missie Rosetta: een reis naar de oorsprong van het leven #6

deel 7
W&T / [LIVE] Missie Rosetta: een reis naar de oorsprong van het leven #7

deel 8
W&T / Missie Rosetta: een reis naar de oorsprong van het leven #8

deel 9
W&T / Missie Rosetta: een reis naar de oorsprong van het leven #9

De Rosetta-missie: een fascinerende reis naar de oorsprong van het leven

2014 wordt een intensief jaar voor ESA’s kometenjager Rosetta. Na een reis van bijna tien jaar en een winterslaap van 957 dagen zal ruimtesonde Rosetta komeet Churyumov-Gerasimenko ontmoeten. Als klap op de vuurpijl maakt lander Philae zich klaar om voor het eerst in de geschiedenis te landen op een komeet. Rosetta is één van de meest complexe en ambitieuze missies ooit. Tijd om de missie eens onder de loep te nemen.



Sinds november 1993 hebben wetenschappers en ingenieurs uit Europa en de Verenigde Staten hun krachten gebundeld om de ruimtesonde Rosetta en een lander genaamd Philae te bouwen. Rosetta werd in 2004 gelanceerd en zette middels een aantal flyby’s langs de aarde en Mars koers richting komeet Churyumov-Gerasimenko. Rosetta in de buurt van de komeet Churyumov Gerasimenko krijgen is niet makkelijk. “Geen enkele bestaande raket is in staat om een ruimtesonde rechtstreeks naar een komeet te sturen. In plaats daarvan slingert Rosetta door het zonnestelsel mede dankzij de zwaartekracht van de aarde en Mars. “De Rosetta-missie is een fascinerende reis naar onze oorsprong,” vertelt Matt Taylor, projectwetenschapper bij het ESA Rosetta-team. “Rosetta is uniek omdat het de eerste missie is die heel dicht bij een komeet zal komen en een lander zal plaatsen. Daarnaast zal de ruimtesonde getuige zijn van de spectaculaire transformatie van de komeet naarmate de afstand tot de zon kleiner wordt.”

Rosetta’s twaalf jaar durende reis door de ruimte. Animatie:ESA.

Wakker worden
In juni 2011 werd Rosetta in een diepe winterslaap gebracht voor de koudste, meest afgelegen deel van de reis. Rosetta werd in een langzame draai gezet om de stabiliteit te handhaven en haar zonnevleugels naar zon gericht om zoveel mogelijk zonlicht als mogelijk op te vangen. “Het is de eerste missie voorbij de asteroïdengordel die afhankelijk is van energie-opwekking door de zon, waardoor de sonde in staat is te opereren op 800 miljoen kilometer van de zon.” ESA is bezorgd om de gezondheid van het ruimtevaartuig. Zonder kleerscheuren een ruimtereis van meer dan tien jaar doorkomen is heel wat. “De onderdelen van Rosetta zijn uitvoerig getest, zodat zij kan omgaan met de ontberingen in de ruimte. We weten niet meer van Rosetta als toen ze in de sluimerstand ging,” aldus Taylor. Op dit moment zijn zowel de komeet als Rosetta op de terugreis naar het binnenste van het zonnestelsel en staat het Rosetta-team klaar om op 20 januari 2014 Rosetta, na een winterslaap van 957 dagen, wakker te maken.

Ontmoeting
“Zodra we de ruimtesonde met succes uit de winterslaap hebben gehaald en de instrumenten uitvoerig zijn getest, zullen we voorzichtig de komeet naderen en metingen verrichten.” Op het moment dat Rosetta wakker wordt, bevindt de sonde zich op nog zo’n negen miljoen kilometer van de komeet. In mei 2014 is die afstand naar verwachting verkleind tot twee miljoen kilometer en dan worden de eerste beelden van de Churyumov-Gerasimenko verwacht.

BELANGRIJKE LES
De ruimtesonde Rosetta is gebouwd met technologie van de jaren negentig en is niet de eerste ruimtesonde die naar een komeet wordt gestuurd. ESA’s Giotto werd ontworpen om de mysteries rond de komeet Halley op te lossen. Op 13 maart 1986 vloog Giotto heel dicht langs de komeet. Niemand had verwacht dat de ruimtesonde het spervuur aan komeetstof zou overleven. Hoewel Giotto flink werd beschadigd tijdens de flyby, bleven de meeste instrumenten operationeel. “De Giotto-missie was voor de ESA een belangrijke les. Hierdoor kon de technologie voor toekomstige missies zoals Rosetta worden verbeterd.”


Een prachtig beeld van Rosetta boven Mars, gemaakt door de Philae-camera op een afstand van ongeveer duizend kilometer van Mars. Foto: CIVA / Philae / ESA.

Rosetta zal de eerste ruimtesonde zijn die, op korte afstand, getuige is van een spectaculaire transformatie van de komeet. De verwachting is dat het prachtige beelden oplevert, maar het is ook een groot gevaar. Naarmate de komeet in toenemende intensiteit wordt blootgesteld aan de straling van de zon begint het ijs te sublimeren. Het gas dat uit de kern ontsnapt neemt ook stof mee en dat leidt tot de vorming van twee staarten. De ionenstaart bevat geïoniseerd gas en stof en stroomt altijd in tegengestelde richting van de zon. De stofstaart van microscopische stofdeeltjes draait enigszins in de richting van de baanvan de komeet. Hoewel het gas en stof de helderheid verhoogt, verbergt het ook de kern van de komeet. Het gas en het stof kunnen er voor zorgen dat Rosetta en Philae schade oplopen. Rosetta zal komeet Churyumov-Gerasimenko in het koude gebied van het zonnestelsel ontmoeten op het moment dat de komeet nog geen activiteit vertoont. “Het ontwerp van de baan van Rosetta is zodanig goed uitgezocht dat het ruimtevaartuig de gevaarlijke gebieden vermijdt, zoals de staart van de komeet. De navigatiecamera en het regelsysteem rekent op het zien van een deel van de zonnige zijde van de komeet, zodat het ruimtevaartuig niet in het staartgebied terechtkomt.”

Landing
Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid zal er een poging gedaan worden om te landen op een komeet. Rosetta zal een serie manoeuvres maken om dichtbij de komeet te komen en dan zal de snelheid worden verlaagd tot ongeveer 25 meter per seconde. Het naderen van een komeet, erom heen cirkelen en er ook nog eens op landen is en delicate aangelegenheid. Aangezien er weinig bekend is van de komeet moeten beelden en analyses van de komeet meer duidelijkheid verschaffen. “Aan de hand van die informatie besluiten wetenschappers en operationele teams wat de beste landingsplaats zal zijn. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van de lander het beste waarborgen.” Uiteindelijk wordt het ruimtevaartuig in een baan rond de kern van de komeet gebracht op een afstand van ongeveer 25 kilometer. “De zwaartekracht van de komeet is een miljoen keer kleiner dan die van de aarde. Een natuurlijke baan om de komeet is daardoor alleen mogelijk onder de 30 kilometer,” aldus Taylor. In november 2014 wordt de lander Philae losgelaten op een hoogte van ongeveer een kilometer en zal op loopsnelheid landen op de uitgekozen landingsplaats. Onmiddellijk na de landing zal een harpoen worden afgevuurd om de lander te verankeren en te voorkomen dat Philae ontsnapt aan de zeer zwakke zwaartekracht van de komeet. Op de komeet zal Philae hoge resolutie foto’s maken en boringen verrichten op het oppervlak. De ruimtesonde Rosetta zal in een baan om de komeet Churyumov-Gerasimenko blijven in de nabijheid van de ijzige kern. Het zal meer dan een jaar duren voordat de opmerkelijke missie, in december 2015, tot een einde komt.


Rosetta’s Philae lander op de kern van de komeet. Animatie: ESA / AOES Medialab

Op 20 januari 2014 werd Rosetta wakker en was klaar is voor de laatste etappe van haar bijzondere reis. “Ik ben ervan overtuigd dat we in staat zijn om dat te doen. Van daaruit moeten we de belangrijkste uitdagingen aangaan zoals de ontmoeting met de komeet en vervolgens de landing. Echter, voor mij is het belangrijkste aspect de wetenschap. Kometen zijn de meest primitieve objecten in het zonnestelsel. Een tijdcapsule uit de vroege stadia van de vorming van ons zonnestelsel. Kometen worden verantwoordelijk gehouden voor het leveren van een groot deel van het water in het zonnestelsel, waaronder het water op aarde. Door te kijken naar bepaalde isotopen zullen we in staat zijn om verhoudingen van de komeet te vergelijken met die van de aarde en de link tussen het ontstaan van het leven, de aarde en de kometen versterken,” aldus Taylor. De ijzige resten van de vorming van de planeten kunnen de sleutel zijn tot het ontrafelen van het mysterie dat ‘de oorsprong van het leven’ heet.



12 november 2014 was de dag van de landing. Om 09.35 werd Philae losgekoppeld van Rosetta en braken de 'Seven Hours of Terror aan'
Net na 17:00 uur kwam het signaal binnen dat de lander Philae de afdaling naar komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko had overleefd
Ook heeft Philae kort na zijn vertrek een foto van Rosetta gemaakt. En omgekeerd fotografeerde Rosetta de vertrekkende Philae.
Een leuk weetje: omdat de zwaartekracht op komeet 67P/C-G beperkt is, weegt de lander eenmaal op het oppervlak van de komeet slechts één gram!

Philae2014 twitterde op woensdag 12-11-2014 om 17:04:09 Touchdown! My new address: 67P! #CometLanding reageer retweet
We weten dat Philae drie keer landde door data van het ROMAP instrument en van het landingsgestel. De eerste keer landde hij met een snelheid van zo'n 1 meter per seconden. En we weten ook precies waar, door het combineren van beelden van de OSIRIS camera met metingen door het MUPUS instrument. Toen stuiterde hij weer door met een snelheid van ongeveer 38 centimeter per seconde. Een stuiter die ongeveer twee uur duurde, waarin Philae een kilometer aflegde. De richting van deze stuiter is echter nog niet bekend. De tweede stuiter die hierop volgde had een snelheid van slecht 3 centimeter per seconde en duurde maar 7 minuten..
Het stuiteren was voorspeld doordat 67P nauwelijks zwaartekracht heeft. Om stuiteren te voorkomen is Philae uitgerust met een harpoen en een stuwmotor, maar beide systemen bleken niet te werken tijdens de landing.






Persconferentie Dag 1
Op 13-11-2014 werd om 14:00 uur (Nederlandse tijd) door de Europese ruimtevaartorganisatie een persconferentie gehouden waar duidelijk werd dat Philae met slechts twee van zijn drie poten op vaste grond staat. De derde hangt los over een rots heen in het vacuüm van de ruimte. De lander is dus niet goed verankerd. Dat betekent dat de missieleiding zeer voorzichtig moet opereren, bijvoorbeeld met de boor waarmee Philae monsters van de komeet zou moeten
De plaats waar het ruimtevaartuig nu staat, is omringd door onregelmatig terrein dat het zonlicht weghoudt. Aan één kant rijst zelfs een steile rotswand op, blijkt uit de eerste foto's die Philae heeft verstuurd.
De gegevens wijzen erop dat de lander op zijn huidige positie per rotatie van de komeet ongeveer anderhalf uur zonlicht op kan vangen. Dat is aanzienlijk minder dan de zes à zeven uur waar ESA op gehoopt had. Nu draait Philae nog met behulp van een accu, maar op lange termijn moet deze het toch echt van zonne-energie hebben. Een plekje in de schaduw kan de levensduur van de lander dan ook flink verkorten.



Persconferentie Dag 2, 14-11-2014
De ruimtelander Philae is begonnen met boren in de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. Het is een risicovolle actie. Philae staat niet goed vast op de grond en kan door het boren omvallen. Aan de andere kant voelen de wetenschappers van het Europese Ruimteagentschap (ESA) zich gedwongen risico's te nemen: de batterijen van de lander zijn namelijk bijna op, waardoor de resultaten van de boring misschien niet eens de Aarde zullen bereiken
Eerder vandaag meldden de wetenschappers van ESA dat het tijd werd om risico's te nemen. ESA stond voor een lastige keuze: proberen we de batterijen op te laden of laten we Philae nu nog snel boren en zoeken naar waardevolle informatie voordat de energie wegvalt? Het is dus voorlopig de tweede optie geworden, ook al bestaat dan het risico dat de lander omvalt.
Teams van onder andere wetenschappers en ingenieurs bestuderen intussen de binnengelopen data. Tachtig tot negentig procent van de verwachte wetenschappelijke gegevens is al binnen. Uit foto's blijkt dat het komeetoppervlak bezaaid is met stof en brokstukken die een omvang hebben van millimeters tot meters.


Het oppervlak van komeet 67P. © Photo News

De komende maanden zou Philae met de tien meetinstrumenten (waarvan er momenteel twee niet kunnen worden gebruikt) aan boord de oppervlakte en de kern van de komeet en de gassen die eruit vrijkomen bestuderen.

De missie van Rosetta kan doorgaan tot in 2016. Dan is de brandstof op en raakt de sonde te ver verwijderd van de zon om nog genoeg stroom op te wekken. "Dan zal hij zijn rondjes om 67P blijven draaien of misschien proberen we hem zachtjes op het oppervlak neer te leggen. Hij zal voor altijd blijven meereizen met de komeet."

De missie staat onder leiding van de Nederlander Fred Jansen. Het landingssysteem en de zonnepanelen zijn in Nederland gemaakt. De sonde is getest bij ruimtevaartlaboratorium Estec in Noordwijk.


Een aantal foto's uit het eerste topic











Wist je dat de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko een liedje zingt? Deze melodie is niet met onze oren hoorbaar, maar wel op andere frequenties
https://soundcloud.com/esaops/a-singing-comet
Luister hier hoe het klinkt. Let op, de frequentie is 10.000 keer opgeschroefd om het wijsje te laten horen.


.
.
Live Stream

http://new.livestream.com/esa/cometlanding

of hier
http://www.esa.int/Our_Activities/Space_Science/Rosetta
.
.


.
.




en inmiddels weten we dat Philae is geland

*O*
.
.
een paar foto's van de landing









.
http://sci.esa.int/rosetta/

http://www.esa.int/Our_Activities/Space_Science/Rosetta

hier staat nog een hele collectie van foto's
https://secure.flickr.com(...)s/72157638315605535/
.
.

.

Het originele krantenartikel van 10 jaar geleden


gerelateerde topics
W&T / [CENTRAAL] MARS - De Missies! Deel 10
W&T / [CENTRAAL] Exo-Planeten Topic #2
W&T / Het Astronomie Topic #9
W&T / Astronomie in de Achtertuin #3

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 14-11-2014 23:37:37 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146666776
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:28 schreef nikao het volgende: [..] en vergeet ook niet dat de camera's aan boord 10 jaar oud zijn! :D
Precies. Rosettas camera (al weet ik niet welke dat precies is) heeft een resolutie van 4 megapixel, dus ik kan selfies maken die nog scherper zijn. _O-
pi_146666787
Philae leeft nog!!

esaoperations twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:29:06 SIGNAL IS BACK #AOS Stable comms w/ @Philae now reestablished - telemetry & science data are flowing from the surface of #67P #CometLanding reageer retweet
*O* *O* *O*
pi_146666831
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:30 schreef nikao het volgende:
Philae leeft nog!!

esaoperations twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:29:06 SIGNAL IS BACK #AOS Stable comms w/ @Philae now reestablished - telemetry & science data are flowing from the surface of #67P #CometLanding reageer retweet
*O* *O* *O*
Jaaa _O_ Dat is sowieso heel goed voor de boordata die nog gedownload moesten worden en misschien zit een hupsje er nu ook wel in :D
pi_146666841
*O* *O* *O*
_O_
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146666876
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:32 schreef Tchock het volgende:

[..]

Jaaa _O_ Dat is sowieso heel goed voor de boordata die nog gedownload moesten worden en misschien zit een hupsje er nu ook wel in :D
Erg blij voor SD2 en Ptolemae... beetje lullig dat die steeds moesten wachten hehe..
nu is het pas echt een succes.. alle 10 de instrumenten hebben nu data of niet?
pi_146666913
Nu nog even naar zijn originele landingsplek zien te komen (of een van de vier andere geselecteerde plekken mochten die dichterbij zijn huidige positie zijn).
pi_146666926
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:33 schreef nikao het volgende:

[..]

Erg blij voor SD2 en Ptolemae... beetje lullig dat die steeds moesten wachten hehe..
nu is het pas echt een succes.. alle 10 de instrumenten hebben nu data of niet?
Als ik het een beetje goed gevolgd heb wel ja. O+
pi_146666947
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:34 schreef Nober het volgende:
Nu nog even naar zijn originele landingsplek zien te komen (of een van de vier andere geselecteerde plekken mochten die dichterbij zijn huidige positie zijn).
Die zijn een kilometer (originele) en meerdere kilometers ver weg. Gaat 'm niet worden.
pi_146666992
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:34 schreef Nober het volgende:
Nu nog even naar zijn originele landingsplek zien te komen (of een van de vier andere geselecteerde plekken mochten die dichterbij zijn huidige positie zijn).
uhm... ze gaan niet stuiteren.. ze gaan hem alleen proberen te draaien..
pi_146666999


Mooi beeld... data coming in!
pi_146667027
Update from ESA's Main Control Room: as mentioned in today's ESAHangout, ground controllers are planning to issue a 'turn command' to Philae later this evening.

The aim will be to rotate Philae's main body in the hopes of exposing one of the larger solar panels to the meagre sunlight that is falling on one of the smaller ones.

"The rotation of the lander's body could result in more power if one of the larger solar panels can catch the illumination that is falling on the smaller," says ESA's Mark McCaughrean, senior science advisor.

"All things being equal, the same amount of sunlight falling on a larger panel should result in more power being generated."

_____

Animatie in de bron van dat draaien:

http://blogs.esa.int/rosetta/2014/11/15/turning-philae/
pi_146667095
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:38 schreef Tchock het volgende:
Update from ESA's Main Control Room: as mentioned in today's ESAHangout, ground controllers are planning to issue a 'turn command' to Philae later this evening.

The aim will be to rotate Philae's main body in the hopes of exposing one of the larger solar panels to the meagre sunlight that is falling on one of the smaller ones.

"The rotation of the lander's body could result in more power if one of the larger solar panels can catch the illumination that is falling on the smaller," says ESA's Mark McCaughrean, senior science advisor.

"All things being equal, the same amount of sunlight falling on a larger panel should result in more power being generated."

_____

Animatie in de bron van dat draaien:

http://blogs.esa.int/rosetta/2014/11/15/turning-philae/
Kortom: marginale winst natuurlijk.. ze blijven in die donkere spot zitten, en er blijft maar een dik uur zon op vallen (maar dan op net wat groter oppervlak)
pi_146667099
:D
Philae2014 twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:28:25 Link with @ESA_Rosetta later then expected... perhaps I moved a little bit again?!! :) reageer retweet
pi_146667175
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:40 schreef nikao het volgende:
:D
Philae2014 twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:28:25 Link with @ESA_Rosetta later then expected... perhaps I moved a little bit again?!! :) reageer retweet
Ik snap dat Philae Europees is maar hij moet wel op zijn Engels letten. :{w
pi_146667203
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:40 schreef nikao het volgende:

[..]

Kortom: marginale winst natuurlijk.. ze blijven in die donkere spot zitten, en er blijft maar een dik uur zon op vallen (maar dan op net wat groter oppervlak)
Ieder klein beetje is meegenomen :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146667221
RosettaSD2 twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 14:54:13 Link down now. Time to analyze telemetry received so far (w/ @GigiDiLizia @FrancescoTop @AerospacePoliMI @ASI_spazio) http://t.co/r83O4Ip6G7 reageer retweet
Data binnen.. nu manouvreren!
pi_146667269
RosettaSD2 twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:43:13 Preliminary checks show we operated nominally, no time outs. Hopefully se caught the comet sample ever. Go @Philae_COSAC! #CometLanding reageer retweet
Philae2014 twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:42:46 I confirm that my @RosettaSD2 went all the way DOWN and UP again!! First comet drilling is a fact! :) http://t.co/eE3xL8CGk0 reageer retweet
pi_146667401


Boren dus een succes! UIT en ook weer back IN... hopen dat ze een sampeltje hebben kunnen bakken in de oven :)
pi_146667424
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:33 schreef nikao het volgende:

[..]

Erg blij voor SD2 en Ptolemae... beetje lullig dat die steeds moesten wachten hehe..
nu is het pas echt een succes.. alle 10 de instrumenten hebben nu data of niet?
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 22:58 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
14-11-2014

Arbeid van komeetlander Philae zit erop

Volgens DLR zijn alle tien instrumenten geactiveerd. Philae "is een echte overlevingskunstenaar", zei Geurts.

(HLN)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146667455
quote:
heb alleen nog niets gehoord van Ptolemy dat die ook data binnen hebben....

Die moeten de sample van SD2 verwerken (bakken :P)
pi_146667471
esaoperations twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:50:47 Lander now performing 'lift & turn' of the main body on the landing gear - will last about 10 mins. telecomm link is good #CometLanding reageer retweet
pi_146667507
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:51 schreef nikao het volgende:

[..]

heb alleen nog niets gehoord van Ptolemy dat die ook data binnen hebben....

Die moeten de sample van SD2 verwerken (bakken :P)

Dat zullen we wel morgenvroeg te horen krijgen
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146667582


Voor degenen die dat (net als ik) niet helemaal begrepen hadden, dat groene stipje is dus de plek waar de wetenschappers berekend hadden dat Philae zou landen.
pi_146667586
ESA_Rosetta twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:54:11 Let’s see if you can get some more sun @philae2014! MT @esaoperations: Lander performing 'lift & turn' of body on landing gear #CometLanding reageer retweet
Blijft toch erg cool hoe ze de communicatie doen... O+
pi_146667588
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146667676
Philae2014 twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:56:03 I just started lifting myself up a little and will now rotate to try and optimize the solar power! reageer retweet
pi_146667694
Wat een overwinning zou het zijn als ze dat ding op een goeie plek weten te krijgen.
pi_146667715
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:58 schreef KoningStoma het volgende:
Wat een overwinning zou het zijn als ze dat ding op een goeie plek weten te krijgen.
Ze roteren hem alleen maar nu.

En het is al een enorme overwinning dat ze hem hebben weten te landen. En nog een enorme overwinning dat alle metingen gedaan zijn!
pi_146667739
Philae2014 twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:59:09 Also my rotation was successful (35 degrees). Looks like a whole new comet from this angle:) reageer retweet
WhoopWhoop!
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 15 november 2014 @ 00:01:18 #31
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_146667765
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:00 schreef nikao het volgende:
Philae2014 twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:59:09 Also my rotation was successful (35 degrees). Looks like a whole new comet from this angle:) reageer retweet
WhoopWhoop!
w/
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_146667768
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:00 schreef nikao het volgende:
Philae2014 twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:59:09 Also my rotation was successful (35 degrees). Looks like a whole new comet from this angle:) reageer retweet
WhoopWhoop!
*O* Awesome! Nu hopen op een hogere energie-opbrengst :)
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:01:26 #33
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146667770
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:51 schreef nikao het volgende:
esaoperations twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:50:47 Lander now performing 'lift & turn' of the main body on the landing gear - will last about 10 mins. telecomm link is good #CometLanding reageer retweet
Gaat hij NU aan het woelen en draaien, of is de opdracht NU gegeven en gebeurt het over 28 minuten? M.a.w. hoe lang voor we weten of het gelukt is? In ieder geval weer 28 minuten daarna.
Op zijn minst.

Edit: Ik zie het al, het is een halfuur geleden allemaal al gebeurd!
*O*
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146667822
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:01 schreef X11 het volgende:

[..]

Gaat hij NU aan het woelen en draaien, of is de opdracht NU gegeven en gebeurt het over 28 minuten? M.a.w. hoe lang voor we weten of het gelukt is? In ieder geval weer 28 minuten daarna.
Op zijn minst.
blijkbaar voorgeprogammeerd want bevestiging van succes is al binnen :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:03:40 #35
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146667835
dus alle experimenten zijn nu gedaan, er is zelfs gewoon geboord

alle data zijn overgezonden

en hij is nu zelfs nog een stukje verplaatst met het uitzicht op een langere activiteit

wow
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146667857
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:03 schreef rubbereend het volgende:
dus alle experimenten zijn nu gedaan, er is zelfs gewoon geboord

alle data is overgezonden

en hij is nu zelfs nog een stukje verplaatst met het uitzicht op een langere activiteit

wow
alleen nog geen bevestiging dat ptolemy ook succesvol is (dat is die 'oven')
pi_146667861
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:03 schreef rubbereend het volgende:
dus alle experimenten zijn nu gedaan, er is zelfs gewoon geboord

alle data is overgezonden

en hij is nu zelfs nog een stukje verplaatst met het uitzicht op een langere activiteit

wow
Hij is niet verplaatst maar gedraaid zodat het grote zonnepaneel nu staat waar eerst de 'kleine' stond.
pi_146667879
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:03:14 @Philae_Ptolemy measurement started. I do my best to squeeze as many measurements in as possible reageer retweet
Ah wellicht dat commando nu pas gegeven wordt (ivm battery?)
pi_146667923
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:58 schreef nikao het volgende:
Philae2014 twitterde op vrijdag 14-11-2014 om 23:56:03 I just started lifting myself up a little and will now rotate to try and optimize the solar power! reageer retweet
*O*

Deze missie blijft leuk om te volgen :D
nee, jij dan!
pi_146667931
Toch wel leuk om zoiets mee te maken.

Hoop eigenlijk dat ik voor mijn dood nog wel mensen op mars mag meemaken.
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:07:56 #42
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146667936
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:04 schreef Morodeepdelver het volgende:

[..]

Hij is niet verplaatst maar gedraaid zodat het grote zonnepaneel nu staat waar eerst de 'kleine' stond.
nouja hij kan niet draaien zonder een stukje te verplaatsen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:08:35 #43
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146667950
Deze missie gaat Apollo 13 haast naar de kroon steken op het gebied van improvisaties!
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146667955
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:07 schreef rubbereend het volgende:

[..]

nouja hij kan niet draaien zonder een stukje te verplaatsen
juist wel.. volgens mij draait hij op z'n pootjes
pi_146667967
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:05 schreef nikao het volgende:
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:03:14 @Philae_Ptolemy measurement started. I do my best to squeeze as many measurements in as possible reageer retweet
Ah wellicht dat commando nu pas gegeven wordt (ivm battery?)
en natuurlijk ook afgewacht of SD2 uberhaupt een sample had weten te verkrijgen... dat zal het wel zijn
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:09:38 #46
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_146667973
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:04 schreef nikao het volgende:

[..]

alleen nog geen bevestiging dat ptolemy ook succesvol is (dat is die 'oven')
Is er bekend of ie inderdaad een bodemmonster heeft genomen?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_146667979
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:07 schreef rubbereend het volgende:

[..]

nouja hij kan niet draaien zonder een stukje te verplaatsen
Jawel. de 'kist' kan draaien terwijl het landingsgestel op dezelfde plaatst blijft staan.
pi_146668015
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:09 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Is er bekend of ie inderdaad een bodemmonster heeft genomen?
lijkt er wel op. SD2 is succesvol gedeployed en weer ingetrokken. En zojuist tweet Philae dat ie wat gaat meten voor Ptolemy (wat de oven is die samples verhit en analyseert)
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:12:11 #49
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146668031
Even niet meer gevolgd...maar gaat allemaal goed met dat ding dus?
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:13:51 #50
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_146668075
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:12 schreef Parafernalia het volgende:
Even niet meer gevolgd...maar gaat allemaal goed met dat ding dus?
Hij is bijna uitgeput, maar gaat door tot de laatste snik. Alle experimenten zijn uitgevoerd en we wachten nu op resultaat van een bodemmonster.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_146668082
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:09 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Is er bekend of ie inderdaad een bodemmonster heeft genomen?
Ohw wacht.. Ptolemy tweet nu dat zij GEEN sample analyseren van SD2...
het SD2 sample is naar COSAC gegaan. En daar is al data van binnen. Dus ja, lijkt erop dat er een bodemmonster is genomen en geanalyseerd
pi_146668096
Geen idee wat Ptolemy nu aan het analyseren is eerlijk gezegd....

Philae_Ptolemy twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:05:59 @chrislintott OK, to be clear, Ptolemy *is* trying to measure a sample but not from the drill. reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:14:34 #53
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668098
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:10 schreef Morodeepdelver het volgende:

[..]

Jawel. de 'kist' kan draaien terwijl het landingsgestel op dezelfde plaatst blijft staan.
ow, ze hebben zijn grootste zonnescherm naar "voren" gedraaid?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146668112
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:14 schreef rubbereend het volgende:

[..]

ow, ze hebben zijn grootste zonnescherm naar "voren" gedraaid?
Ja, zoals ik het begreep wel ja. Een rotatie van 35 graden :D
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:15:41 #55
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668122
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:15 schreef Morodeepdelver het volgende:

[..]

Ja, zoals ik het begreep wel ja. Een rotatie van 35 graden :D
oke top :D

dank
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146668148
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:15 schreef Morodeepdelver het volgende:

[..]

Ja, zoals ik het begreep wel ja. Een rotatie van 35 graden :D
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:15 schreef rubbereend het volgende:

[..]

oke top :D

dank
Nee, ze hebben de lander (the body) gedraaid, niet de zonnepanelen zelf
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146668150
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Hij is bijna uitgeput, maar gaat door tot de laatste snik. Alle experimenten zijn uitgevoerd en we wachten nu op resultaat van een bodemmonster.
Bijna uitgeput?
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
pi_146668174
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:16 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Nee, ze hebben de lander (the body) gedraaid, niet de zonnepanelen zelf
Ja dat snap ik, haha. De zonnepanelen zitten vast aan de body :D
pi_146668176
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:16 schreef MouzurX het volgende:

[..]

Bijna uitgeput?
batterij leeg
pi_146668206
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:17 schreef Morodeepdelver het volgende:

[..]

Ja dat snap ik, haha. De zonnepanelen zitten vast aan de body :D
:)
Ik dacht ook wel dat jullie dat bedoelden ;)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146668208
Ok.. blijkbaar pakt Ptolemy nu een atmosfeer sample

elakdawalla twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:15:13 Ulamec: lifted landing gear 4 cm. Turned landing gear. Turned Ptolemy carousel; it is now running on getter material (concentrated atmos) reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:20:09 #62
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668246
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:17 schreef Morodeepdelver het volgende:

[..]

Ja dat snap ik, haha. De zonnepanelen zitten vast aan de body :D
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:18 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

:)
Ik dacht ook wel dat jullie dat bedoelden ;)
kort samengevat

de pootjes staan nog hetzelfde

de opbouw is gedraaid

toch?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146668258
Als de politiek hier niet zo anti kernenergie zou zijn hadden we dit gezeur trouwens helemaal niet .......................
pi_146668299
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:17 schreef nikao het volgende:

[..]

batterij leeg
Kan hij die niet telkens opladen met de zonnepanelen?
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:21:43 #65
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668309
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:20 schreef nikao het volgende:
Als de politiek hier niet zo anti kernenergie zou zijn hadden we dit gezeur trouwens helemaal niet .......................
laten we die discussie hier maar niet doen :P
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146668310
Wat heerlijk al dat nieuws, ik voel me als een kind tijdens pakjesavond :') :@
pi_146668354
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:21 schreef Prego het volgende:
Wat heerlijk al dat nieuws, ik voel me als een kind tijdens pakjesavond :') :@
ja adventskalender time... maar elk uur wel een vakje open te peuteren ipv per dag :P
pi_146668358
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:20 schreef nikao het volgende:
Als de politiek hier niet zo anti kernenergie zou zijn hadden we dit gezeur trouwens helemaal niet .......................
Dat komt nog wel in de toekomst als we atoombommen naar kometen gaan sturen om ze uit koers te brengen.
pi_146668400
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:20 schreef nikao het volgende:
Als de politiek hier niet zo anti kernenergie zou zijn hadden we dit gezeur trouwens helemaal niet .......................
Jij hebt ook ergens een Q&A gevolgd. :D Motoren op basis van radioactief materiaal hebben ook nadelen. En een kerncentrale op een raket de lucht in schieten is trouwens ook niet echt een aantrekkelijk idee.
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:25:13 #70
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146668413
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Hij is bijna uitgeput, maar gaat door tot de laatste snik. Alle experimenten zijn uitgevoerd en we wachten nu op resultaat van een bodemmonster.
dat gaat snel! :o

die Marsrobot moest eerst een half jaar bijkomen en calibreren en weet ik het wat... :)
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146668439
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:19 schreef nikao het volgende:
Ok.. blijkbaar pakt Ptolemy nu een atmosfeer sample

elakdawalla twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:15:13 Ulamec: lifted landing gear 4 cm. Turned landing gear. Turned Ptolemy carousel; it is now running on getter material (concentrated atmos) reageer retweet
nou ja, even een duiding, het zijn de gassen en ijs die uit de komeet komen, de coma
een echte atmosfeer is er natuurlijk niet op 67p :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146668441
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:24 schreef Tchock het volgende:

[..]

Jij hebt ook ergens een Q&A gevolgd. :D Motoren op basis van radioactief materiaal hebben ook nadelen. En een kerncentrale op een raket de lucht in schieten is trouwens ook niet echt een aantrekkelijk idee.
ach.. de rovers op mars hebben er profijt van......

Om nog maar te zwijgen van de kankerpatienten die momenteel geen behandeling kunnen krijgen omdat kerncentrales stil liggen......

ahum.. maar goed... laten we het leuk houden..... back on topic! :)
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:26:58 #73
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146668463
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:20 schreef nikao het volgende:
Als de politiek hier niet zo anti kernenergie zou zijn hadden we dit gezeur trouwens helemaal niet .......................
Er was er laatst nog een neergestort. Eest maar eens raketten maken die niet of amper nog neerstorten, dan wellicht kernenergie..
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146668469
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:25 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

dat gaat snel! :o

die Marsrobot moest eerst een half jaar bijkomen en calibreren en weet ik het wat... :)
ja.. vandaar ook mijn opmerking over kernenergie...
vanwege politiek (o.a) zit er een 'gewone' accu in Philae... hij zou ong. 60 uur mee kunnen
pi_146668477
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:26 schreef nikao het volgende:

[..]

ach.. de rovers op mars hebben er profijt van......
Die kunnen ook niet zonder zonlicht.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:29:03 #76
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668519
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:26 schreef nikao het volgende:

[..]

ach.. de rovers op mars hebben er profijt van......

Om nog maar te zwijgen van de kankerpatienten die momenteel geen behandeling kunnen krijgen omdat kerncentrales stil liggen......

ahum.. maar goed... laten we het leuk houden..... back on topic! :)
je hebt helemaal geen kerncentrale nodig voor medische isotopen. Dat kan prima met installaties voor laag verrijkt uranium.

maar we dwalen enorm af
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146668548
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:29 schreef rubbereend het volgende:

[..]

je hebt helemaal geen kerncentrale nodig voor medische isotopen. Dat kan prima met installaties voor laag verrijkt uranium.

maar we dwalen enorm af
Feiten? Ksssst!
pi_146668575
Ik ben benieuwd wat de samenstelling van de komeet is. Wellicht kunnen ze in de toekomst landers sturen met een zelfvoorzienende brandstofcel voor het geavanceerdere graaf- en meetwerk.
pi_146668588
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:29 schreef rubbereend het volgende:

[..]

je hebt helemaal geen kerncentrale nodig voor medische isotopen. Dat kan prima met installaties voor laag verrijkt uranium.

maar we dwalen enorm af
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:30 schreef Tchock het volgende:

[..]

Feiten? Ksssst!
kan het niet laten, maar..
http://www.volkskrant.nl/(...)-in-gevaar~a3655170/
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:31:43 #80
28033 Pek
je moet wat
pi_146668602
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:21 schreef MouzurX het volgende:

[..]

Kan hij die niet telkens opladen met de zonnepanelen?
Hij is wat ongelukkig in overwegend schaduw terecht gekomen, vandaar die draai om meer zonlicht te vangen.
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_146668605
Heeft iemand trouwens enig idee hoeveel energie Philae nu zou krijgen?

Opzetje met fictieve getallen:

De bedoeling was: 6 tot 7 uur zon (100% zonnepanelen werken) = 600 'energie'?

Nu is het zo: 1 tot 1.5 uur zon (50%? 70%? 90% zonnepanelen werken?) = 50 tot 135 'energie'?

En ja, dit is een raar voorbeeld met rare getallen maar ik probeer mijzelf een voorstelling te maken :9
pi_146668632
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:31 schreef Morodeepdelver het volgende:
Heeft iemand trouwens enig idee hoeveel energie Philae nu zou krijgen?

Opzetje met fictieve getallen:

De bedoeling was: 6 tot 7 uur zon (100% zonnepanelen werken) = 600 'energie'?

Nu is het zo: 1 tot 1.5 uur zon (50%? 70%? 90% zonnepanelen werken?) = 50 tot 135 'energie'?

En ja, dit is een raar voorbeeld met rare getallen maar ik probeer mijzelf een voorstelling te maken :9
die 1 tot 1,5 uur gaat niet veranderen.... ze draaien alleen een groter paneel de zon in. Dus de winst zal marginaal zijn lijkt mij
pi_146668634
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:26 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

Er was er laatst nog een neergestort. Eest maar eens raketten maken die niet of amper nog neerstorten, dan wellicht kernenergie..
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146668636
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:14 schreef nikao het volgende:

[..]

Ohw wacht.. Ptolemy tweet nu dat zij GEEN sample analyseren van SD2...
het SD2 sample is naar COSAC gegaan. En daar is al data van binnen. Dus ja, lijkt erop dat er een bodemmonster is genomen en geanalyseerd
Nice. Missie dus 100 % geslaagd. Nu hopen dat er wat moois uit de bodem analyse komt
Never argue with idiots. First they will lower you to their level then beat you with experience.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:33:41 #85
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668660
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:31 schreef nikao het volgende:

[..]

[..]

kan het niet laten, maar..
http://www.volkskrant.nl/(...)-in-gevaar~a3655170/
dat wil niet zeggen dat het niet vervangen kan worden. Er zijn ziekenhuizen die het inmiddels gewoon zelf produceren
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146668661
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:32 schreef eight het volgende:

[..]

Nice. Missie dus 100 % geslaagd. Nu hopen dat er wat moois uit de bodem analyse komt
Hoe wordt dat kenbaar gemaakt? Gewoon via een persbericht of via een publicatie in Nature?
pi_146668666
Ptolemy tweet deze afbeelding... geen idee wat het zegt.. (lijkt voltage van de batterijen te zijn?

pi_146668668
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:31 schreef nikao het volgende:

[..]

[..]

kan het niet laten, maar..
http://www.volkskrant.nl/(...)-in-gevaar~a3655170/
- De reactor in Petten ligt niet stil
- "Dat ding" in Petten is geen kerncentrale, dus klopt je originele statement al niet
- Dat hij stilligt is geen gevolg van "anti-kernenergie politiek", maar omdat het een verlieslijdend bedrijf is met een verouderde reactor. Sowieso is er voor zover ik weet niemand "tegen" het produceren van radioactieve isotopen voor de medische industrie.

En daar laat ik het bij. Terug naar Philae.
pi_146668672
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:32 schreef eight het volgende:

[..]

Nice. Missie dus 100 % geslaagd. Nu hopen dat er wat moois uit de bodem analyse komt
Wat is een realistische tijd om de resultaten daarvan bekend te zien worden, dat is natuurlijk de vraag op ieders lippen.
-nee-
pi_146668685
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:33 schreef rubbereend het volgende:

[..]

dat wil niet zeggen dat het niet vervangen kan worden. Er zijn ziekenhuizen die het inmiddels gewoon zelf produceren
yeah i know... ken alleen iemand die hier dus persoonlijk last van had. Blijkbaar wordt er nog niet genoeg geproduceerd.

Maar goed.. genoeg hierover.. :)
pi_146668703
Kan de discussie over kernenergie aub doorgaan in een ander topic?
Dat er melding van wordt gemaakt is prima, maar geen ellenlange discussie, daar is dit topic niet voor bedoeld
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146668719
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:33 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Hoe wordt dat kenbaar gemaakt? Gewoon via een persbericht of via een publicatie in Nature?
Tweets. En later uiteraard via alle denkbare kanalen een officieel rapport.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:30 schreef happinessfordogs het volgende:
Ik ben benieuwd wat de samenstelling van de komeet is. Wellicht kunnen ze in de toekomst landers sturen met een zelfvoorzienende brandstofcel voor het geavanceerdere graaf- en meetwerk.
Ik ook. Hoe vet zou het zijn als er meerdere complexe aminozuren op die komeet worden gevonden? :D Dan hebben we het scheppingsverhaal praktisch verklaard (voor wat het deel op aarde betreft in elk geval) _O_
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:36:09 #93
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668728
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:31 schreef Morodeepdelver het volgende:
Heeft iemand trouwens enig idee hoeveel energie Philae nu zou krijgen?

Opzetje met fictieve getallen:

De bedoeling was: 6 tot 7 uur zon (100% zonnepanelen werken) = 600 'energie'?

Nu is het zo: 1 tot 1.5 uur zon (50%? 70%? 90% zonnepanelen werken?) = 50 tot 135 'energie'?

En ja, dit is een raar voorbeeld met rare getallen maar ik probeer mijzelf een voorstelling te maken :9
ze hadden het er bij de persconferentie van donderdag over dat ze hopen dat er genoeg energie gegenereerd wordt om de systemen om het apparaat op temperatuur en stand by te houden en dat ondertussen de accu een beetje kan bijladen zodat hij kan herstarten als er voldoende energie in de batterij zit
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146668730
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:35 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Kan de discussie over kernenergie aub doorgaan in een ander topic?
Mijn excuses meneer de Overste.
pi_146668738
Ouch... Philae is about to die....... or at least sleep

Zie de grafiek links onder

pi_146668755
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:30:21 56 hours that I'm on the comet now conducting science measurements non stop! reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:37:58 #97
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668786
We stoppen over de kernenergie :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:37 schreef nikao het volgende:
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:30:21 56 hours that I'm on the comet now conducting science measurements non stop! reageer retweet
_O_
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146668791
Fuck.. dat is spannend.. Ptolemy nog geen metingen binnen?

Philae_Ptolemy twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:35:41 22.5 V on the bus voltage. The end stop for us is 20... reageer retweet
pi_146668795
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:36 schreef Tchock het volgende:

[..]

Mijn excuses meneer de Overste.
Dit topic is niet bedoeld voor ellenlange discussies over dingen die niet over de missie Rosetta gaan, sorry
en kap aub met die 'overste' opmerkingen :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146668820
Maar hoezo zou die dan dood/kapot gaan? Hij kan toch gewoon uit gaan totdat de zonnepanelen weer zonlicht oppikken? Of heeft het allemaal systemen nodig die permanent zonlicht nodig hebben en waarvoor dus een minimum aan zonlicht per dag nodig is?
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
pi_146668830
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:37:42 So much hard work.. getting tired... my battery voltage is approaching the limit soon now http://t.co/GHl4B8NPzm reageer retweet
Snif... :'(
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:40:07 #102
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668836
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:39 schreef MouzurX het volgende:
Maar hoezo zou die dan dood/kapot gaan? Hij kan toch gewoon uit gaan totdat de zonnepanelen weer zonlicht oppikken? Of heeft het allemaal systemen nodig die permanent zonlicht nodig hebben en waarvoor dus een minimum aan zonlicht per dag nodig is?
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:36 schreef rubbereend het volgende:

[..]

ze hadden het er bij de persconferentie van donderdag over dat ze hopen dat er genoeg energie gegenereerd wordt om de systemen om het apparaat op temperatuur en stand by te houden en dat ondertussen de accu een beetje kan bijladen zodat hij kan herstarten als er voldoende energie in de batterij zit
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146668852
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:39 schreef MouzurX het volgende:
Maar hoezo zou die dan dood/kapot gaan? Hij kan toch gewoon uit gaan totdat de zonnepanelen weer zonlicht oppikken?
Als Philae zonlicht vangt en dus energie produceert wordt die gebruikt om de machine en vooral de accu's op te warmen. Als dat gebeurd is worden de accu's geladen. Als er dus te weinig zonlicht is om Philae wakker te krijgen zodat de batterijen kunnen opladen, is hij "dood". Dan kan hij niet meer wakker worden, tenzij er op een later moment in de baan van de komeet toevallig veel meer zonlicht op schijnt.
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:41:43 #104
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146668873
Bye bye Philae. We will never forget you!
See you maybe in another llife.
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146668875
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:40 schreef Tchock het volgende:

[..]

Als Philae zonlicht vangt en dus energie produceert wordt die gebruikt om de machine en vooral de accu's op te warmen. Als dat gebeurd is worden de accu's geladen. Als er dus te weinig zonlicht is om Philae wakker te krijgen zodat de batterijen kunnen opladen, is hij "dood". Dan kan hij niet meer wakker worden, tenzij er op een later moment in de baan van de komeet toevallig veel meer zonlicht op schijnt.
Precies.. En een mogelijkheid zou augustus (!) volgend jaar zijn dacht ik dat ze dat zeiden vanmiddag
pi_146668879
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:40 schreef Tchock het volgende:

[..]

Als Philae zonlicht vangt en dus energie produceert wordt die gebruikt om de machine en vooral de accu's op te warmen. Als dat gebeurd is worden de accu's geladen. Als er dus te weinig zonlicht is om Philae wakker te krijgen zodat de batterijen kunnen opladen, is hij "dood". Dan kan hij niet meer wakker worden, tenzij er op een later moment in de baan van de komeet toevallig veel meer zonlicht op schijnt.
Ah zo ja. Naja hopen op het beste.
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:42:44 #107
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_146668906
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:41 schreef nikao het volgende:

[..]

Precies.. En een mogelijkheid zou augustus (!) volgend jaar zijn dacht ik dat ze dat zeiden vanmiddag
Ik dacht dat de komeet in maart te dicht bij de zon kwam?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:42:54 #108
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668912
Ik kan er niet over uit hoe bizar het is wat er de afgelopen dagen gepresteerd is door de ESA _O-

Sonde op een komeet laten vallen en vervolgens vrijwel alles kunnen doen _O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146668927
Als Philae gebouwd zou zijn met de kennis en beschikbare materialen van nu, zou de missie dan heel anders gelopen zijn?
pi_146668937
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:42 schreef rubbereend het volgende:
Ik kan er niet over uit hoe bizar het is wat er de afgelopen dagen gepresteerd is door de ESA _O-

Sonde op een komeet laten vallen en vervolgens vrijwel alles kunnen doen _O-
En dat alles 10 jaar van tevoren bedenken. (naja niet alles natuurlijk, maar je begrijpt wat ik bedoel)
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
pi_146668947
elakdawalla twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:41:49 Chart is down to 21.5 volts. Link is still working. Final countdown. Philae may come back after this, but we don't know. reageer retweet
pi_146668968
Hoe cool is het ook dat een accu gemaakt in de jaren '90 en gelanceerd in 2004, na tien jaar in de ruimte te hebben gezweefd onder verschrikkelijke omstandigheden en temperaturen nu in 2014 precies zo lang meegaan dat alle experimenten kunnen worden uitgevoerd. :D
pi_146668970
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:43 schreef happinessfordogs het volgende:
Als Philae gebouwd zou zijn met de kennis en beschikbare materialen van nu, zou de missie dan heel anders gelopen zijn?
technische kennis of ook kennis van de komeet? In het laatste geval natuurlijk zeker; ze hadden zo'n 'rare' vorm niet verwacht, samenstelling lijkt anders dan verwacht. Dus kan me voorstellen dat ze een hoop anders zouden plannen/inrichten.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:44:53 #114
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146668971
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:43 schreef happinessfordogs het volgende:
Als Philae gebouwd zou zijn met de kennis en beschikbare materialen van nu, zou de missie dan heel anders gelopen zijn?
tuurlijk, zonnepanelen van nu zijn alleen al veel beter om maar eens wat te noemen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:45:04 #115
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146668974
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:43 schreef happinessfordogs het volgende:
Als Philae gebouwd zou zijn met de kennis en beschikbare materialen van nu, zou de missie dan heel anders gelopen zijn?
als zowat alles gelukt is? nee :)
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146668990
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:44 schreef Tchock het volgende:
Hoe cool is het ook dat een accu gemaakt in de jaren '90 en gelanceerd in 2004, na tien jaar in de ruimte te hebben gezweefd onder verschrikkelijke omstandigheden en temperaturen nu in 2014 precies zo lang meegaan dat alle experimenten kunnen worden uitgevoerd. :D
Ja bizar... je vergeet dat makkelijk dat het grotendeels jaren 90 techniek is. Vorige eeuw!
pi_146669001
Dan zijn ze sneller door de energie heen dan gedacht

Posted on 15/11/2014
Philae's planned mission is expected to come to an end when batteries are exhausted sometime on Saturday; future contacts are possible if the illumination conditions change as the comet orbits closer to the Sun, enabling solar power to flow again.

The Rosetta orbiter mission continues as planned, with an immense amount of science observations still to come.

http://blogs.esa.int/rosetta/2014/11/15/philae-still-talking/
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146669017
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:44 schreef rubbereend het volgende:

[..]

tuurlijk, zonnepanelen van nu zijn alleen al veel beter om maar eens wat te noemen
Zonnepanelen zijn nu inderdaad écht veel beter. Vooral de dure experimentele varianten die zij dan zouden hebben kunnen gebruiken
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
pi_146669036
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:44 schreef nikao het volgende:

[..]

technische kennis of ook kennis van de komeet? In het laatste geval natuurlijk zeker; ze hadden zo'n 'rare' vorm niet verwacht, samenstelling lijkt anders dan verwacht. Dus kan me voorstellen dat ze een hoop anders zouden plannen/inrichten.
Zonder kennis van de komeet natuurlijk.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:44 schreef rubbereend het volgende:
tuurlijk, zonnepanelen van nu zijn alleen al veel beter om maar eens wat te noemen
De panelen hadden enkel de levensduur van de missie verlengd. Ik vraag me af of het landingsgestel beter had kunnen functioneren met de techniek van nu en of er complexere/zuinigere metingen uitgevoerd hadden kunnen worden.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:45 schreef Parafernalia het volgende:
als zowat alles gelukt is? nee :)
Dat is dan maar de vraag.
pi_146669056
Ptolemy krijgt op de valreep nog data binnen!
pi_146669076
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:45 schreef nikao het volgende:

[..]

Ja bizar... je vergeet dat makkelijk dat het grotendeels jaren 90 techniek is. Vorige eeuw!
Even voor de beeldvorming:



Dit was toen state-of-the-art communicatietechniek.
pi_146669096
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 23:37 schreef nikao het volgende:
[ afbeelding ]
Wie is deze chick eigenlijk? Ik ben benieuwd naar haar wetenschappelijke achtergrond.
pi_146669097
En bevestiging van SD2 dat alles volgens plan is gegaan met hun meting.
RosettaSD2 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:45:17 After analyzing all the data of the first sampling we can confirm that all the movements were performed correctly!!! Thanks @Philae2014 reageer retweet
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:49:48 #124
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146669104
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:47 schreef happinessfordogs het volgende:
De panelen hadden enkel de levensduur van de missie verlengd. Ik vraag me af of het landingsgestel beter had kunnen functioneren met de techniek van nu en of er complexere metingen uitgevoerd hadden kunnen worden.
Ik vond het eigenlijk wel raar dat zowel de stuwraketten als de harpoenen gefaald hebben. Net datgene wat voor de veilige landing nodig is. Of maken beide deel uit van eenzelfde "module" ?
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146669122
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:49 schreef X11 het volgende:

[..]

Ik vond het eigenlijk wel raar dat zowel de stuwraketten als de harpoenen gefaald hebben. Net datgene wat voor de veilige landing nodig is. Of maken beide deel uit van eenzelfde "module" ?
De harpoenen faalden toch niet maar de grond was te zacht?
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
pi_146669127
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:49 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Wie is deze chick eigenlijk? Ik ben benieuwd naar haar wetenschappelijke achtergrond.
quote:
Lakdawalla earned her Bachelor of Arts degree in geology from Amherst College and Master of Science degree in planetary geology from Brown University.[1]
pi_146669129
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:49 schreef X11 het volgende:

[..]

Ik vond het eigenlijk wel raar dat zowel de stuwraketten als de harpoenen gefaald hebben. Net datgene wat voor de veilige landing nodig is. Of maken beide deel uit van eenzelfde "module" ?
De stuwraketten zijn gewoon defect. Dat was al bekend ruim voor Philae zou landen. De harpoenen hebben niet gewerkt, maar het is nog niet helemaal bekend waarom.
pi_146669142
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:49 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Wie is deze chick eigenlijk? Ik ben benieuwd naar haar wetenschappelijke achtergrond.
Welke chick? _O-
Op de foto staan 4 mannen
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146669151
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:49 schreef X11 het volgende:

[..]

Ik vond het eigenlijk wel raar dat zowel de stuwraketten als de harpoenen gefaald hebben. Net datgene wat voor de veilige landing nodig is. Of maken beide deel uit van eenzelfde "module" ?
Ze faalden zelfs tijdens de demonstraties voor de pers. Ik ben dan ook benieuwd of dit exemplarisch is voor de stand van zaken anno techniek in de jaren 90.
pi_146669157
WhoopWhoop!

Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:50:24 I just completed a @Philae_Ptolemy measurement!! reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:52:46 #131
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146669176
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:48 schreef Tchock het volgende:

[..]

Even voor de beeldvorming:

[ afbeelding ]

Dit was toen state-of-the-art communicatietechniek.
_O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146669178
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:51 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Ze faalden zelfs tijdens de demonstraties voor de pers. Ik ben dan ook benieuwd of dit exemplarisch is voor de stand van zaken anno techniek in de jaren 90.
Ik vind dat iedereen veel te pessimistisch doet. Dat dat apparaat überhaupt aan is is al een wonder, dat er dingen mis gaan is volkomen logisch. Elk project heeft dat soort dingen. Van de Marsrovers waren bijvoorbeeld wielen stuk.
pi_146669183
Whoops
Link even 1 minuut weg..

esaoperations twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:50:26 Communication link with @Philae2014 remains good. Teams working to download as much data as possible before battery depleted #cometlanding reageer retweet
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:53:47 #134
28033 Pek
je moet wat
pi_146669196
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:45 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
sometime on Saturday
Het is toch zaterdag? :P
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_146669200
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:52 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik vind dat iedereen veel te pessimistisch doet. Dat dat apparaat überhaupt aan is is al een wonder, dat er dingen mis gaan is volkomen logisch. Elk project heeft dat soort dingen. Van de Marsrovers waren bijvoorbeeld wielen stuk.
Sterker nog... zelfs met die defecten lukt het allemaal dus nog!
Gewoon een enorm succes.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:53:59 #136
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146669202
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:51 schreef nikao het volgende:
WhoopWhoop!

Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:50:24 I just completed a @Philae_Ptolemy measurement!! reageer retweet
wow, just wow
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146669214
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:53 schreef nikao het volgende:

[..]

Sterker nog... zelfs met die defecten lukt het allemaal dus nog!
Gewoon een enorm succes.
Precies! :D
pi_146669220
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:50 schreef nikao het volgende:

Weet je het zeker. Als ik google op Emily Lakdawalla dan kom ik uit op https://twitter.com/elakdawalla. Senior Editor & Planetary Evangelist
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:55:14 #139
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146669228
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:52 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik vind dat iedereen veel te pessimistisch doet. Dat dat apparaat überhaupt aan is is al een wonder, dat er dingen mis gaan is volkomen logisch. Elk project heeft dat soort dingen. Van de Marsrovers waren bijvoorbeeld wielen stuk.
eigenlijk zijn de enige drie systemen die niet werkten (om diverse redenen) de systemen om hem op zijn plek te houden op de komeet. De stuwrakket bovenop, de harpoen en de ijsschroeven aan de poten. En toch staat hij er ^O^
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146669233
quote:
12s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:53 schreef Pek het volgende:

[..]

Het is toch zaterdag? :P
True :) ik zit nog in de vrijdag-modus :)
Maar dan nog, ik denk dat ze niet hadden gedacht dat 20 minuten na het bericht het al over zou zijn :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146669246
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:54 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Weet je het zeker. Als ik google op Emily Lakdawalla dan kom ik uit op https://twitter.com/elakdawalla. Senior Editor & Planetary Evangelist
Ja.. en als je ff verder kijkt dan kom je op haar Wikipedia pagina uit.
pi_146669258
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:55 schreef rubbereend het volgende:

[..]

eigenlijk zijn de enige drie systemen die niet werkten (om diverse redenen) de systemen om hem op zijn plek te houden op de komeet. De stuwrakket bovenop, de harpoen en de ijsschroeven aan de poten. En toch staat hij er ^O^
Ja.. wat dat betreft wel 'mazzel' dat de instrumenten het allemaal nog doen!
pi_146669259
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:55:44 Just completed another ROLIS image! That means that I've imaged 3 different spots on the comet! reageer retweet
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:56:45 #144
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146669262
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:48 schreef Tchock het volgende:

[..]

Even voor de beeldvorming:

[ afbeelding ]

Dit was toen state-of-the-art communicatietechniek.
:D
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146669280
En nog een afscheidscadeautje van Philae!!!
elakdawalla twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:56:16 RT @Philae2014: Just completed another ROLIS image! That means that I've imaged 3 different spots on the comet! reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 00:59:05 #146
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146669311
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:58:25 My last scheduled measurement for part 1 of #CometLanding is @ConsertRosetta: just started! reageer retweet
daar gaan, zou ook die het nog halen?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 15 november 2014 @ 00:59:24 #147
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146669319
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:55 schreef rubbereend het volgende:

[..]

eigenlijk zijn de enige drie systemen die niet werkten (om diverse redenen) de systemen om hem op zijn plek te houden op de komeet. De stuwrakket bovenop, de harpoen en de ijsschroeven aan de poten. En toch staat hij er ^O^
Ja precies. "Verdacht" vind ik daarvoor een te groot woord, maar raar is het wel. Terwijl de rest juist boven verwachting functioneert. Daarmee ben ik helemaal niet negatief of pessimistisch.
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146669320
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:57 schreef nikao het volgende:
En nog een afscheidscadeautje van Philae!!!
elakdawalla twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:56:16 RT @Philae2014: Just completed another ROLIS image! That means that I've imaged 3 different spots on the comet! reageer retweet
Op de een of andere manier vind ik haar niet lijken op de vrouw met het bruine haar en bril. Wat doet ze de hele tijd in de control room? Twitteren?
pi_146669353
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:59 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Op de een of andere manier vind ik haar niet lijken op de vrouw met het bruine haar en bril. Wat doet ze de hele tijd in de control room? Twitteren?
Ze is pers.. continu op de BBC o.a.
Als ik het goed heb zijn er nu nog 3 mensen van de pers daar. Niet IN de control room uiteraard ;)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 01:00:49 #150
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146669354
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:59 schreef X11 het volgende:

[..]

Ja precies. "Verdacht" vind ik daarvoor een te groot woord, maar raar is het wel. Terwijl de rest juist boven verwachting functioneert. Daarmee ben ik helemaal niet negatief of pessimistisch.
raket was gewoon kapot. Harpoen is in het systeem ergens mis gegaan want iets van de harpoen heeft wel gewerkt zagen ze. En de ijsschroeven zullen wel gewoon niet werken op de bodem van de komeet die heel anders is dan ze verwacht hadden.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146669359
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:59 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Op de een of andere manier vind ik haar niet lijken op de vrouw met het bruine haar en bril. Wat doet ze de hele tijd in de control room? Twitteren?
Wat zit jij nou de hele tijd over die vrouw te neuzelen _O-
pi_146669371
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:59 schreef rubbereend het volgende:
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:58:25 My last scheduled measurement for part 1 of #CometLanding is @ConsertRosetta: just started! reageer retweet
daar gaan, zou ook die het nog halen?
Concert.. das radar. Die zullen ze ook al wel hebben.. allemaal mooie extra's!

esaoperations twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:00:08 Download link remains nominal despite v. low power. Waiting to receive #CONCERT data #cometlanding http://t.co/adnSejhG8J reageer retweet
pi_146669377
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:01 schreef Tchock het volgende:

[..]

Wat zit jij nou de hele tijd over die vrouw te neuzelen _O-
Ik erger me dat ik eergisteren de hele tijd naar haar hoofd heb gekeken terwijl ze helemaal niet bij het project hoort.
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:01:59 #154
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146669381
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:01 schreef Tchock het volgende:

[..]

Wat zit jij nou de hele tijd over die vrouw te neuzelen _O-
:D
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146669388
Als ik dan toch over één ding mag zeuren: ik snap niet waarom elk instrument een eigen twitteraccount heeft. _O-
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:02:56 #156
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146669401
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:02 schreef Tchock het volgende:
Als ik dan toch over één ding mag zeuren: ik snap niet waarom elk instrument een eigen twitteraccount heeft. _O-
Ja, dat vreet alleen maar stroom!
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 01:03:22 #157
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146669413
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:02 schreef X11 het volgende:

[..]

Ja, dat vreet alleen maar stroom!
_O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:03:23 #158
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146669414
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:51 schreef nikao het volgende:
WhoopWhoop!

Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 00:50:24 I just completed a @Philae_Ptolemy measurement!! reageer retweet
? :@
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146669421
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:01 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Ik erger me dat ik eergisteren de hele tijd naar haar hoofd heb gekeken terwijl ze helemaal niet bij het project hoort.
:? Njah.. ze heeft anders flink wat communicatie voor haar rekening genomen. Zie je probleem niet...
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:04:11 #160
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146669431
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:02 schreef Tchock het volgende:
Als ik dan toch over één ding mag zeuren: ik snap niet waarom elk instrument een eigen twitteraccount heeft. _O-
_O-
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146669442
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:02 schreef Tchock het volgende:
Als ik dan toch over één ding mag zeuren: ik snap niet waarom elk instrument een eigen twitteraccount heeft. _O-
Omdat elk instrument ook z'n eigen team en zelfs organisatie heeft denk ik.. ook in totaal verschillende landen. Tot nu toe onderbelicht geweest, want dit is nog eens een sterk staaltje samenwerking
pi_146669455
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:03 schreef nikao het volgende:

[..]

:? Njah.. ze heeft anders flink wat communicatie voor haar rekening genomen. Zie je probleem niet...
Ik ben boos dat ik een soort van sympathie heb gevoeld voor iemand die alleen maar parasiteert op het werk van anderen. Oprotten met je hoofd van een livefeed als je NIET bij het project hoort.
pi_146669459
CONCERT data komt ook nog binnen!
elakdawalla twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:03:10 CONSERT science is now coming in; telecom link remains strong. reageer retweet
pi_146669465
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:05 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Ik ben boos dat ik een soort van sympathie heb gevoeld voor iemand die alleen maar parasiteert op het werk van anderen. Oprotten met je hoofd van een livefeed als je NIET bij het project hoort.
:? ohwkeeeeeeeeeeee
pi_146669475
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:05 schreef nikao het volgende:
CONCERT data komt ook nog binnen!
elakdawalla twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:03:10 CONSERT science is now coming in; telecom link remains strong. reageer retweet
:D i.c.m.3e foto is locatie maybe :)
pi_146669477
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:03 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

? :@
Ptolemy is een instrument dat met massaspectrometrie de samenstelling van de komeet kan onderzoeken. Dat er een meting volledig klaar is betekent weer extra data gedownload naar Rosetta *O*
pi_146669481
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:05 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Ik ben boos dat ik een soort van sympathie heb gevoeld voor iemand die alleen maar parasiteert op het werk van anderen. Oprotten met je hoofd van een livefeed als je NIET bij het project hoort.
Wtf? :?
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:06:50 #168
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146669489
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:05 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Ik ben boos dat ik een soort van sympathie heb gevoeld voor iemand die alleen maar parasiteert op het werk van anderen. Oprotten met je hoofd van een livefeed als je NIET bij het project hoort.
https://twitter.com/elakdawalla/status/533409758301392897
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146669497
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:03 schreef Parafernalia het volgende:

[..]

? :@
Chemische analyse.. van de 'atmosfeer' in dit geval
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:07:31 #170
12172 Rabieluh
Pronopower! Fight the ploon!
pi_146669501
Hang on little buddy, hang on!
Recht zo die gaat, braaf zo die heen.
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:07:36 #171
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146669503
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:06 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ptolemy is een instrument dat met massaspectrometrie de samenstelling van de komeet kan onderzoeken. Dat er een meting volledig klaar is betekent weer extra data gedownload naar Rosetta *O*
Hoppa _O_
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146669550
Nog zo'n drie kwartier communicatie mogelijk voor Rosetta weer buiten bereik komt. Tenzij Philae door stom toeval of pure magie vol in de zon komt te staan is dat echt het einde.
pi_146669558
Komen julie binnenkort ook meekijken in m'n topic over New Horizons?

"Nog drie weken en dan gaan we New Horizons wakker maken!

Nog zo’n drie weken en dan haalt NASA ruimtesonde New Horizons uit zijn achttiende winterslaap. Daarna is het even gedaan met de rust voor New Horizons: het is na een reis van negen jaar tijd voor de ontmoeting met Pluto!"

W&T / New Horizons: De reis naar Pluto (en verder)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146669559
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:09:06 I will use all my remaining energy to "communicate" between @ESA_Rosetta and myself with @ConsertRosetta reageer retweet
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:10:07 #175
28033 Pek
je moet wat
pi_146669561
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:05 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Ik ben boos dat ik een soort van sympathie heb gevoeld voor iemand die alleen maar parasiteert op het werk van anderen. Oprotten met je hoofd van een livefeed als je NIET bij het project hoort.
Volgens mij haal je twee dames door elkaar? Die ene met bril in de flight control room hoort natuurlijk wel degelijk bij het project, die twitteraar niet.
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_146669568
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:09 schreef Tchock het volgende:
Nog zo'n drie kwartier communicatie mogelijk voor Rosetta weer buiten bereik komt. Tenzij Philae door stom toeval of pure magie vol in de zon komt te staan is dat echt het einde.
Dan nog.... die zonnepanelen wekken niet genoeg op om hem gelijk weer tot leven te kunnen wekken.
pi_146669579
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:10 schreef Pek het volgende:

[..]

Volgens mij haal je twee dames door elkaar? Die ene met bril in de flight control room hoort natuurlijk wel degelijk bij het project, die twitteraar niet.
Er wordt hier beweerd van wel.
pi_146669582
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:10 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Komen julie binnenkort ook meekijken in m'n topic over New Horizons?

"Nog drie weken en dan gaan we New Horizons wakker maken!

Nog zo’n drie weken en dan haalt NASA ruimtesonde New Horizons uit zijn achttiende winterslaap. Daarna is het even gedaan met de rust voor New Horizons: het is na een reis van negen jaar tijd voor de ontmoeting met Pluto!"

W&T / New Horizons: De reis naar Pluto (en verder)
Sure...

Wel jammer dat Pluto gedurende die 9 jaar afgezet is als planeet.... :P
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:11:37 #179
28033 Pek
je moet wat
pi_146669593
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:10 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Er wordt hier beweerd van wel.
Ik zag die twitteraar niet op de livefeed.
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:11:49 #180
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146669599
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:09 schreef Tchock het volgende:
Nog zo'n drie kwartier communicatie mogelijk voor Rosetta weer buiten bereik komt. Tenzij Philae door stom toeval of pure magie vol in de zon komt te staan is dat echt het einde.
:'(
Ik stel voor dat we "Waarheen, waarvoor?" alvast op de draaitafel leggen.
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146669604
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:10 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Er wordt hier beweerd van wel.
hu wat?
Ik beweer in elk geval niks. Heb je alleen en quote gestuurd van haar opleiding van wikipedia :?

I'm confused...
pi_146669614
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:11 schreef Pek het volgende:

[..]

Ik zag die twitteraar niet op de livefeed.
Ok dan worden er personen verward denk ik zo. :')
pi_146669620
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:11 schreef nikao het volgende:

[..]

Sure...

Wel jammer dat Pluto gedurende die 9 jaar afgezet is als planeet.... :P
Stoute Neil :)
Dat heeft hij veel moeten aanhoren tijdens zijn lezingen haha
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:13:10 #184
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146669634
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:10 schreef Pek het volgende:

[..]

Volgens mij haal je twee dames door elkaar? Die ene met bril in de flight control room hoort natuurlijk wel degelijk bij het project, die twitteraar niet.
Die twitteraar krijgt de hele tijd de zwarte piet toegespeeld
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146669636
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:10 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Komen julie binnenkort ook meekijken in m'n topic over New Horizons?

"Nog drie weken en dan gaan we New Horizons wakker maken!

Nog zo’n drie weken en dan haalt NASA ruimtesonde New Horizons uit zijn achttiende winterslaap. Daarna is het even gedaan met de rust voor New Horizons: het is na een reis van negen jaar tijd voor de ontmoeting met Pluto!"

W&T / New Horizons: De reis naar Pluto (en verder)
Met alle respect is dat natuurlijk veel minder spannend. Hoewel in er naar uitkijk om de resultaten te zien vanuit wetenschappelijk perspectief is de amusementswaarde ongeveer nul met een responsetijd van negen uur en metingen die zes maanden duren. :P

Tevens is in dit topic dus wel plek voor spam over andere missies maar zodra ik iets over mars of kernenergie zeg word ik teruggefloten. :')
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:13:35 #186
28033 Pek
je moet wat
pi_146669641
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:11 schreef nikao het volgende:

[..]

Sure...

Wel jammer dat Pluto gedurende die 9 jaar afgezet is als planeet.... :P
Waarom? Planeten zijn we al genoeg geweest, Dwergplaneten nog niet! Weer een First Time Ever. :P
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_146669658
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:13 schreef Tchock het volgende:

[..]

Met alle respect is dat natuurlijk veel minder spannend. Hoewel in er naar uitkijk om de resultaten te zien vanuit wetenschappelijk perspectief is de amusementswaarde ongeveer nul met een responsetijd van negen uur en metingen die zes maanden duren. :P
Heb ook nergens gezegd dat het even spannend of spannender zou zijn :)
het blijft fascinerend
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 01:14:50 #188
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146669671
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:14 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Heb ook nergens gezegd dat het even spannend of spannender zou zijn :)
het blijft fascinerend
dat, dank voor de tip
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146669674
Bereid maar een topic voor alvast voor Hayabusa 2, lancering november 30
pi_146669701
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:13 schreef Tchock het volgende:

[..]

Met alle respect is dat natuurlijk veel minder spannend. Hoewel in er naar uitkijk om de resultaten te zien vanuit wetenschappelijk perspectief is de amusementswaarde ongeveer nul met een responsetijd van negen uur en metingen die zes maanden duren. :P

Tevens is in dit topic dus wel plek voor spam over andere missies maar zodra ik iets over mars of kernenergie zeg word ik teruggefloten. :')
en je subtekst snijdt heen hout maat.
ik heb duidelijk gezegd dat melding maken geen probleem is, maar dat ellenlange discussies hier niet op zn plaats zijn, en als je 1 melding van een topic spammen noemt, tja, dan vind ik dat je maar een beetje zielig bezig bent :)
back to Rosetta then
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146669716
ze rukken champagne open :)

pi_146669722
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:14 schreef nikao het volgende:
Bereid maar een topic voor alvast voor Hayabusa 2, lancering november 30
Zal ik doen
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146669725
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:16 schreef Nightanimal het volgende:
ze rukken champagne open :)
? .. that just sounds ... wrong... ;)
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:16:59 #194
12172 Rabieluh
Pronopower! Fight the ploon!
pi_146669730


*O*
Recht zo die gaat, braaf zo die heen.
pi_146669751
Ik vind de communicatie van ESA wel briljant hoor. Ze hebben het echt een 'menselijk' gezicht gegeven... ook tussen Rosetta en Philae onderling... goed gedaan!

ESA_Rosetta twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:10:17 I like this experiment :) MT @Philae2014: I’ll use my remaining energy to "communicate" between @ESA_Rosetta and myself with @ConsertRosetta reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 01:17:59 #196
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146669756
quote:
terecht _O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146669758
quote:
Wat lijkt die gast veel op Einstein.
pi_146669769
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:17 schreef nikao het volgende:
Ik vind de communicatie van ESA wel briljant hoor. Ze hebben het echt een 'menselijk' gezicht gegeven... ook tussen Rosetta en Philae onderling... goed gedaan!

ESA_Rosetta twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:10:17 I like this experiment :) MT @Philae2014: I’ll use my remaining energy to "communicate" between @ESA_Rosetta and myself with @ConsertRosetta reageer retweet
Heel knap inderdaad. Er komt zo verschrikkelijk snel en veel informatie vrij via allerlei kanalen... Petje af. Dat geeft deze missie voor mensen thuis echt een enorme boost.
pi_146669785
quote:
Dat is het Ptolemy-team, trouwens. Die zullen dus wel hun experiment geslaagd hebben.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 01:19:49 #200
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146669798
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:18 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Wat lijkt die gast veel op Einstein.
zou hij überhaupt meer dan 8 uur geslapen in alle afgelopen dagen bij elkaar?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:20:05 #201
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146669806
quote:
:o :o
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146669814
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:19 schreef rubbereend het volgende:

[..]

zou hij überhaupt meer dan 8 uur geslapen in alle afgelopen dagen bij elkaar?
Nee, maar hij heeft straks de tijd om dat ruimschoots te compenseren. :)
pi_146669822
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:19 schreef Tchock het volgende:

[..]

Dat is het Ptolemy-team, trouwens. Die zullen dus wel hun experiment geslaagd hebben.
Die zullen hem ook wel ff flink geknepen hebben. Wat zou dat ook uberlullig zijn; als enige team geen data hebben.....ouch..
gelukkig goed gegaan :)
pi_146669838
quote:
Die boeken op tafel zag ik ook al tijdens de live-feeds liggen. Geweldig. _O-

'Op een komeet landen voor dummies 1'
'Hoe bestuur ik een ruimtevoertuig voor beginners'
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 01:24:22 #205
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146669898
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:23:22 My controlroom after a more than 100% successful #CometLanding (watch the party in the background) http://t.co/CmnoKMBVUY reageer retweet
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146669906
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:21 schreef Morodeepdelver het volgende:

[..]

Die boeken op tafel zag ik ook al tijdens de live-feeds liggen. Geweldig. _O-

'Op een komeet landen voor dummies 1'
'Hoe bestuur ik een ruimtevoertuig voor beginners'
Dat zijn geen boeken voor dummies. Om die te kunnen doorgronden moet je nog steeds een behoorlijke wetenschappelijke achtergrond hebben.
pi_146669953
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:25 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Dat zijn geen boeken voor dummies. Om die te kunnen doorgronden moet je nog steeds een behoorlijke wetenschappelijke achtergrond hebben.
Joh. Echt? :{
pi_146669955
Here we go... Rosetta gaat onder de horizon....

Bye little guy!
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:28:28 #209
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_146669972
Straks dichterbij de zon wordt de batterij hopelijk weer vol opgeladen?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:28:33 #210
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146669974
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:27 schreef nikao het volgende:
Here we go... Rosetta gaat onder de horizon....

Bye little guy!
Bye bye, je hebt je kranig geweerd!
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146669978
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:27 schreef Morodeepdelver het volgende:

[..]

Joh. Echt? :{
Lees je eigen post nog een keer voordat je onzin uitkraamt.
pi_146669980
esaoperations twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:28:00 The @Philae2014 Lander has switched to stand by due to low power. All instruments off. Comm link still active #cometlanding reageer retweet
pi_146669994
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:28 schreef Perrin het volgende:
Straks dichterbij de zon wordt de batterij hopelijk weer vol opgeladen?
Die kans is er, maar het hoeft niet. Het probleem is niet per se dat de zon te ver weg is, maar dat Philae in de schaduw staat. De draaiing van 67P zou er wel voor kunnen zorgen dat dat verandert.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 01:30:52 #214
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146670041
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:29 schreef Tchock het volgende:

[..]

Die kans is er, maar het hoeft niet. Het probleem is niet per se dat de zon te ver weg is, maar dat Philae in de schaduw staat. De draaiing van 67P zou er wel voor kunnen zorgen dat dat verandert.
bovendien heeft hij de eerste stroom die hij krijgt nodig om de apparatuur niet te laten kapot vriezen en stand by te blijven.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:30:56 #215
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_146670043
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:29 schreef Tchock het volgende:

De draaiing van 67P zou er wel voor kunnen zorgen dat dat verandert.
Idd, op een gegeven moment moet er toch een gunstige ligging zijn. En de komeet nadert de zon, dus de energiedichtheid van het licht wordt ook steeds groter. Kwestie van tijd voor we weer van Philae horen lijkt me.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:31:05 #216
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146670046
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:29 schreef Tchock het volgende:

[..]

Die kans is er, maar het hoeft niet. Het probleem is niet per se dat de zon te ver weg is, maar dat Philae in de schaduw staat. De draaiing van 67P zou er wel voor kunnen zorgen dat dat verandert.
Of dat er hele stukken van de komeet verdampen of weggeblazen worden?
Hopelijk dan niet Philae.
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146670090
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:29 schreef Tchock het volgende:

[..]

Die kans is er, maar het hoeft niet. Het probleem is niet per se dat de zon te ver weg is, maar dat Philae in de schaduw staat. De draaiing van 67P zou er wel voor kunnen zorgen dat dat verandert.
Mjah.. volgens mij kan de batterij pas laden als hij 0 graden is. En er is zo'n 60Ah per dag nodig om hem op 0 graden te krijgen.
En het ene zonnepaneel vangt zo'n 4Watt op gedurende 1,5 uur per dag..
Dat gaat hem dus voorlopig niet worden..
pi_146670093
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:30 schreef Perrin het volgende:

[..]

Idd, op een gegeven moment moet er toch een gunstige ligging zijn. En de komeet nadert de zon, dus de energiedichtheid van het licht wordt ook steeds groter. Kwestie van tijd voor we weer van Philae horen lijkt me.
Nee.. kans is echt heel klein
pi_146670112
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:32 schreef nikao het volgende:

[..]

Mjah.. volgens mij kan de batterij pas laden als hij 0 graden is. En er is zo'n 60Ah per dag nodig om hem op 0 graden te krijgen.
En het ene zonnepaneel vangt zo'n 4Watt op gedurende 1,5 uur per dag..
Dat gaat hem dus voorlopig niet worden..
Vandaar dat ik ook zeg dat het door de draaiing van de komeet zou kunnen veranderen. Als alles zo blijft als nu gaat Philae nooit meer aan, inderdaad.
pi_146670152
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:31 schreef X11 het volgende:

[..]

Of dat er hele stukken van de komeet verdampen of weggeblazen worden?
Hopelijk dan niet Philae.
Dit is ook een waarschijnlijk scenario. Helemaal omdat Philae dichter bij de smalle verbinding is terecht gekomen.
pi_146670173
esaoperations twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:30:50 Lander now sending only housekeeping data at very low rate. All instruments are off. Comm link alive #cometlanding reageer retweet
pi_146670190
elakdawalla twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:36:17 Ulamec is positively elated about how much data came out of this last pass. Last CONSERT ranging will allow them to triangulate landing site reageer retweet
Toch wel tof.. met de allerlaatste meting/inspanning er voor zorgen dat de locatie bepaald kan worden.. ;)
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:37:25 #223
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146670192
slaap lekker :z
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:37:45 #224
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_146670200
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:37 schreef nikao het volgende:
elakdawalla twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:36:17 Ulamec is positively elated about how much data came out of this last pass. Last CONSERT ranging will allow them to triangulate landing site reageer retweet
Toch wel tof.. met de allerlaatste meting/inspanning er voor zorgen dat de locatie bepaald kan worden.. ;)
daar is ze weer _O_
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_146670228
Well.. het was me een waar genoegen iedereen...
I'm of to bed... :Z :Z :Z
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:40:50 #226
28033 Pek
je moet wat
pi_146670263
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:28 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Lees je eigen post nog een keer voordat je onzin uitkraamt.
Jij kan ook wel een winterslaap gebruiken, dit is al de tweede keer dat je de plank mis slaat :')
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 01:41:55 #227
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146670278
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:40:41 .@ESA_Rosetta I'm feeling a bit tired, did you get all my data? I might take a nap… #CometLanding reageer retweet
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146670294
esaoperations twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:39:35 .@Philae2014 now idling. Nothing happening on board. Power low. Loss of communication visibility expected at about 02:00 CET #cometlanding reageer retweet
pi_146670299
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:41 schreef rubbereend het volgende:
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:40:41 .@ESA_Rosetta I'm feeling a bit tired, did you get all my data? I might take a nap… #CometLanding reageer retweet
pi_146670300
Misschien een hele domme reactie maar zou je niet de volgende keer een grote spiegel op je satelliet kunnen zetten zodat die het zonlicht naar zo'n autootje kan toestralen?
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
pi_146670309
quote:
11s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:40 schreef Pek het volgende:

[..]

Jij kan ook wel een winterslaap gebruiken, dit is al de tweede keer dat je de plank mis slaat :')
Nee hoor. Persoon 1 beweert dat de dame in de control room een twitteraar is en persoon 2 wekt de suggestie dat de boeken op tafel van een laag niveau zouden zijn. Beide beweringen zijn onjuist gebleken.
pi_146670312
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:43 schreef MouzurX het volgende:
Misschien een hele domme reactie maar zou je niet de volgende keer een grote spiegel op je satelliet kunnen zetten zodat die het zonlicht naar zo'n autootje kan toestralen?
Rosette draait rond de planeet op een kilometer of 20 afstand. Succes met richten.
pi_146670321
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:43 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Nee hoor. Persoon 1 beweert dat de dame in de control room een twitteraar is en persoon 2 wekt de suggestie dat de boeken op tafel van een laag niveau zouden zijn. Beide beweringen zijn onjuist gebleken.
Zeiksnor. En nu ga ik ook naar bed. :7
pi_146670328
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:43 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Nee hoor. Persoon 1 beweert dat de dame in de control room een twitteraar is en persoon 2 wekt de suggestie dat de boeken op tafel van een laag niveau zouden zijn. Beide beweringen zijn onjuist gebleken.
Het was een grapje, zuurpruim. :X
pi_146670333
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:43 schreef MouzurX het volgende:
Misschien een hele domme reactie maar zou je niet de volgende keer een grote spiegel op je satelliet kunnen zetten zodat die het zonlicht naar zo'n autootje kan toestralen?
pi_146670335
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:43 schreef happinessfordogs het volgende:

[..]

Nee hoor. Persoon 1 beweert dat de dame in de control room een twitteraar is en persoon 2 wekt de suggestie dat de boeken op tafel van een laag niveau zouden zijn. Beide beweringen zijn onjuist gebleken.
Mag jij me laten zien waar Persoon 1 beweert dat de dame in de control room een twitteraar is.

En van ironie heb je ook nog niet gehoord als je die reactie van de boeken serieus nam.
pi_146670336
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:44 schreef Tchock het volgende:

[..]

Rosette draait rond de planeet op een kilometer of 20 afstand. Succes met richten.
Ach ze zijn op een komeet geland, dan moet dit toch ook wel kunnen.
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
pi_146670361
quote:
6s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:45 schreef MouzurX het volgende:

[..]

Ach ze zijn op een komeet geland, dan moet dit toch ook wel kunnen.
Blijkbaar is dat toch niet zo makkelijk. Het idee kwam nu ook al voorbij namelijk, maar ze kunnen Rosetta niet in een dusdanige baan laten vliegen dat dat kan blijkbaar.
Overigens moet je niet vergeten dat we uberhaupt nog steeds niet weten waar philae is :P
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 01:50:13 #239
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146670398
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:46:43 Thank you, @ESA_Rosetta! I did it! I became the first spacecraft to land on a comet & study it! But it’s not over yet… #CometLanding reageer retweet
een mooie om mee af te sluiten
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146670406
Als straks de komeet op een sneller niveau begint te verdampen dan moet dat gepaard gaan met de nodige trillingsactiviteit van het oppervlak. Zou dit geen geschikte bron van energie zijn voor de lander?
pi_146670443
Ik moet echt slapen. Ik kom met rare ideeen. :')
pi_146670445
pi_146670458
quote:
Ze zien er wel tevreden uit.
pi_146670475
quote:
mooi
Bonne nuit Philae!
_O_
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 15 november 2014 @ 01:55:11 #245
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146670476
André Kuipers:
astro_andre twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:50:47 Great job. Fighting to the end with success! @ESA_Rosetta @Philae2014 reageer retweet
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146670695
Zulke stereotypes altijd die vrouwelijke wetenschappers. Zoveel moeite kost het niet om je iets meer op te dutten :')
When I get sad, I stop being sad and just be awesome instead.
  zaterdag 15 november 2014 @ 02:14:55 #247
28033 Pek
je moet wat
pi_146670774
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:53 schreef happinessfordogs het volgende:
Ik moet echt slapen. Ik kom met rare ideeen. :')
Zover was duidelijk :P
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
pi_146670996
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 01:17 schreef nikao het volgende:
Ik vind de communicatie van ESA wel briljant hoor. Ze hebben het echt een 'menselijk' gezicht gegeven... ook tussen Rosetta en Philae onderling... goed gedaan!

ESA_Rosetta twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:10:17 I like this experiment :) MT @Philae2014: I’ll use my remaining energy to "communicate" between @ESA_Rosetta and myself with @ConsertRosetta reageer retweet
Er is ook al echt veel informatie vrijgegeven. Dat doen ze toch een stuk beter dan de NASA, die bij zoiets dagenlang amper wat naar buiten brengt om vervolgens met veel bombarie een teleurstellende persco te geven.
Never argue with idiots. First they will lower you to their level then beat you with experience.
pi_146673059
15-11-2014

Het zit erop: batterij komeetlander Philae is leeg


Lander Philae boven de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. © belga.

UPDATE De Europese komeetverkenner doet het voorlopig niet meer. De accu van de Philae is vannacht zo goed als leeg geraakt. Alle instrumenten aan boord zijn daarom uitgeschakeld. Dat meldde de vluchtleiding in het Duitse Darmstadt. De Europese komeetverkenner kon gisterenavond nog een paar uur onderzoek doen. Om zo veel mogelijk energie te krijgen, heeft de vluchtleiding de lander gisteren 35 graden laten draaien, zodat meer zonnecellen in het licht staan.

We ontvangen geen signaal meer en alle communicatie met de sonde is gestopt, zegt het agentschap op Twitter. De batterij van Philae had een levensduur van 2,5 dagen. Omdat ze zich in een schaduwrijke omgeving bevindt, kan ze niet opgeladen worden door zonlicht. Het werk van Philae zit er daarmee op.

Het opraken van de accu betekent nog niet het definitieve einde van het onderzoek. Als het draaien van de lander niets helpt, komt er in de komende maanden een nieuwe kans. Mogelijk kan het toestel weer energie tanken als de komeet zich naar de zon richt. Maar dat zal waarschijnlijk niet in de komende maanden zijn", zei technisch leider Koen Geurts bij DLR. Vooral het verzenden van data vreet energie en die was bijna op. Er werd dan ook niet verwacht dat er vandaag nog voldoende energie zou zijn.

Laatste contact
ESA en de Duitse zusterorganisatie DLR hadden vrijdagavond laat voor het laatst contact met de verkenner. Eerder op de avond was een thermometer van het instrument Mupus 35 cm diep in de komeet geramd om de vastheid van de bodem te testen en informatie over de temperatuur te bekomen. Volgens DLR zijn alle tien instrumenten geactiveerd. Philae "is een echte overlevingskunstenaar", zei Geurts.

"Wetenschappelijke gegevens stromen binnen vanaf het oppervlak van de komeet", aldus de ESA. Die gegevens gaan onder meer over de eerste boring in het oppervlak van de komeet. De angst bestond dat de lander zou opstijgen door de druk van de boring. Hij staat namelijk los op het oppervlak, de verankering werkte niet. Het lijkt echter goed te zijn gegaan. De boor "ging helemaal naar beneden en weer naar boven, de eerste komeetboring is een feit", schreef de ESA.

De boor moest een monster uit de bodem halen, zodat andere instrumenten kunnen uitzoeken waaruit de bodem bestaat. Die resultaten zijn nog niet binnen.

(HLN)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146673213
:)
pi_146673224
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 02:09 schreef MouzurX het volgende:
Zulke stereotypes altijd die vrouwelijke wetenschappers. Zoveel moeite kost het niet om je iets meer op te dutten :')
Whehehe.. :D
pi_146673239
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:57:37 My #lifeonacomet has just begun @ESA_Rosetta. I'll tell you more about my new home, comet #67P soon… zzzzz #CometLanding reageer retweet
pi_146673257
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 09:36 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
15-11-2014

Het zit erop: batterij komeetlander Philae is leeg

[ afbeelding ]
Lander Philae boven de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. © belga.

UPDATE De Europese komeetverkenner doet het voorlopig niet meer. De accu van de Philae is vannacht zo goed als leeg geraakt. Alle instrumenten aan boord zijn daarom uitgeschakeld. Dat meldde de vluchtleiding in het Duitse Darmstadt.
[...]
;(
  zaterdag 15 november 2014 @ 10:57:08 #254
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_146673996
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 09:57 schreef nikao het volgende:
Philae2014 twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 01:57:37 My #lifeonacomet has just begun @ESA_Rosetta. I'll tell you more about my new home, comet #67P soon… zzzzz #CometLanding reageer retweet
Ahw -O- Zzzzzzzzz

Hehe, ze maken wel een boel werk van die Twitteraccounts. :^) Leuk voor het grote publiek.
pi_146674095
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 10:57 schreef zyx1981 het volgende:

[..]

Ahw -O- Zzzzzzzzz

Hehe, ze maken wel een boel werk van die Twitteraccounts. :^) Leuk voor het grote publiek.
Ja het heeft al kim kardashian van de troon gestoten aan hoeveelheid retweets etc :D
  zaterdag 15 november 2014 @ 11:06:24 #256
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_146674151
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 11:03 schreef Nightanimal het volgende:

[..]

Ja het heeft al kim kardashian van de troon gestoten aan hoeveelheid retweets etc :D
Prachtig :D !
pi_146674686
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 10:57 schreef zyx1981 het volgende:

[..]

Ahw -O- Zzzzzzzzz

Hehe, ze maken wel een boel werk van die Twitteraccounts. :^) Leuk voor het grote publiek.
Ja.. doen ze echt super..

Deze mag hier ook niet ontbreken van 'grote broer Rosetta' ... *snif* :)

ESA_Rosetta twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 02:03:35 .@Philae2014 S'ok Philae, I’ve got it from here for now. Rest well... #lifeonacomet #67P #CometLanding reageer retweet
pi_146674891
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 09:36 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

Als het draaien van de lander niets helpt, komt er in de komende maanden een nieuwe kans. Mogelijk kan het toestel weer energie tanken als de komeet zich naar de zon richt. Maar dat zal waarschijnlijk niet in de komende maanden zijn"
:')
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 15 november 2014 @ 11:54:14 #259
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_146675068
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 11:45 schreef Tchock het volgende:

[..]

:')
Mooi en goed onderbouwd argument :Y
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_146675228
Dat is nog eens lekker wakker worden: ik hoor nu in het nieuws dat het contact is hersteld, en dat er is geboord???

*O* *O* *O* *O*
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 15 november 2014 @ 12:16:25 #261
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_146675653
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 12:01 schreef Molurus het volgende:
Dat is nog eens lekker wakker worden: ik hoor nu in het nieuws dat het contact is hersteld, en dat er is geboord???

*O* *O* *O* *O*
Ah, dat was gisteren.

Na 2 uur was de batterij leeg. Ze verwachten voorlopig niets meer van Philae te horen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_146675684
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 12:16 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Ah, dat was gisteren.

Na 2 uur was de batterij leeg. Ze verwachten voorlopig niets meer van Philae te horen.
Ah bah. -O- NPO nieuws loopt weer eens achter dus.

De boorgegevens zijn wel binnen begrijp ik?
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 15 november 2014 @ 12:18:30 #263
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_146675742
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 12:17 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ah bah. -O- NPO nieuws loopt weer eens achter dus.

De boorgegevens zijn wel binnen begrijp ik?
Er is geboord en er zijn gegevens binnen. Maar of er echte data is van een echt bodemmonster weet ik niet.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_146676017
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 12:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Er is geboord en er zijn gegevens binnen. Maar of er echte data is van een echt bodemmonster weet ik niet.
Ja ook.. alle instrumenten hebben data. Ptolemy uiteindelijk ook!
pi_146676228
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 12:25 schreef nikao het volgende:

[..]

Ja ook.. alle instrumenten hebben data. Ptolemy uiteindelijk ook!
*O*

Over een tijdje staat de komeet wat dichter bij (of beter gericht naar) de zon, dan gaan ze weer proberen contact te leggen. Dacht ik ergens half-slaperig gelezen te hebben vannacht.. :P
nee, jij dan!
pi_146676292
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 12:30 schreef Gehenna het volgende:

[..]

*O*

Over een tijdje staat de komeet wat dichter bij (of beter gericht naar) de zon, dan gaan ze weer proberen contact te leggen. Dacht ik ergens half-slaperig gelezen te hebben vannacht.. :P
'er is een kleine kans op..... '
Om even de verwachtingen te managen :)
En volgens mij ging het om augustus 2015 ! :D
pi_146677517
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 12:30 schreef Gehenna het volgende:

[..]

*O*

Over een tijdje staat de komeet wat dichter bij (of beter gericht naar) de zon, dan gaan ze weer proberen contact te leggen. Dacht ik ergens half-slaperig gelezen te hebben vannacht.. :P
:Y

Er is dus een reële kans dat wat er in eerste instantie uitzag als een rampzalige landing toch nog een groot succes wordt. *O* *O* *O*
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_146678044
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 13:05 schreef Molurus het volgende:

[..]

:Y

Er is dus een reële kans dat wat er in eerste instantie uitzag als een rampzalige landing toch nog een groot succes wordt. *O* *O* *O*
Nogmaals; het IS al een enorm succes! Dankzij die 'rampzalige' landing hebben ze zelfs meer metingen kunnen doen dan gepland! (namelijk van verschillende plekken op de komeet!)

En verder; don't get your hopes up to much. Er is benadrukt dat er een kleine kans is om hen weer tot leven te wekken. Op dit moment kost het meer energie om de batterij op temperatuur te brengen om uberhaupt op te kunnen laden dan dat er energie opgewekt wordt.
  zaterdag 15 november 2014 @ 14:37:24 #269
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_146680306
Erg leuk om allemaal te volgen. Een paar zaken snap ik niet:

- Rosetta is in een kunstmatige baan om de komeet gebracht, er tenslotte nauwelijks zwaartekracht. Waarom dan niet stilhangen toen Philae geland was voor een 24-uurs dataverbinding?

- Roteert de komeet niet? Anders kun je toch niet spreken over een schaduwplek?

- Waarom hebben dit soort landers geen kernenergie als aandrijving? Dan gaan ze toch veel langer mee?
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 15 november 2014 @ 14:44:10 #270
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_146680483
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 14:37 schreef Coelho het volgende:
Erg leuk om allemaal te volgen. Een paar zaken snap ik niet:

- Rosetta is in een kunstmatige baan om de komeet gebracht, er tenslotte nauwelijks zwaartekracht. Waarom dan niet stilhangen toen Philae geland was voor een 24-uurs dataverbinding?

- Roteert de komeet niet? Anders kun je toch niet spreken over een schaduwplek?

- Waarom hebben dit soort landers geen kernenergie als aandrijving? Dan gaan ze toch veel langer mee?
1. In een baan blijven kost amper energie, stilhangen daarentegen enorm veel, en dan kost het stoppen en opnieuw starten ook veel.

2. Hij roteert wel, alleen staat Philae op een plek waar er nou eenmaal bijna de hele 'dag' een schaduw is.

3. Die techniek is nu nog niet ver genoeg, laat staan 10 jaar geleden.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_146681053
Of wordt er kernenergie als stroomvoorziening bedoelt? Dat bestaat al veel langer. Oa de voyagers zijn er mee uitgerust en werken nog steeds.

http://en.m.wikipedia.org(...)oelectric_generators
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 15:30:54 #272
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146681689
Er is nogal veel te doen over kernenergie als energiebron. Veel voor en tegenstanders. Maar dit is niet helemaal de juiste plek om dat te bespreken ;)
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146682256
Kan iemand mij vertellen of er is al resultaten van de boringen bekend zijn?
En zo niet, weet iemand wanneer we die ongeveer kunnen verwachten?
(Ben de afgelopn 24 uur non-stop bezig geweest met mijn werk dus ben niet helemaal up-to-date m.b.t. Philae, behalve het "mainstream-nieuws" dan)
pi_146682469
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 15:51 schreef ROADRUNN3R het volgende:
Kan iemand mij vertellen of er is al resultaten van de boringen bekend zijn?
En zo niet, weet iemand wanneer we die ongeveer kunnen verwachten?
(Ben de afgelopn 24 uur non-stop bezig geweest met mijn werk dus ben niet helemaal up-to-date m.b.t. Philae, behalve het "mainstream-nieuws" dan)
Ze zijn de binnen gekomen data aan het analyseren, of daar boor resultaten tussen zitten is ook onbekend, er is vanmorgen een interne presentatie gegeven.
Maar nog niet gepubliceerd. Er is geen tijdsindicatie gegeven voor resultaten wat ik gezien heb.
pi_146684297
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 14:44 schreef Nattekat het volgende:

[..]

1. In een baan blijven kost amper energie, stilhangen daarentegen enorm veel, en dan kost het stoppen en opnieuw starten ook veel.

2. Hij roteert wel, alleen staat Philae op een plek waar er nou eenmaal bijna de hele 'dag' een schaduw is.

3. Die techniek is nu nog niet ver genoeg, laat staan 10 jaar geleden.
waarom kozen ze dan die plek, en niet een plek die veel zon krijgt? Of was het uit nood dat ze daar zijn geland
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 17:16:19 #276
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146684466
Zondag om 21.00u is er op Discovery een docu over Rosetta/Philae

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 17:11 schreef k3vil het volgende:

[..]

waarom kozen ze dan die plek, en niet een plek die veel zon krijgt? Of was het uit nood dat ze daar zijn geland
hij is vrijwel op de plek geland die ze wilden maar doordat Philae zich niet kon verankeren op die plek ik hij gestuiterd waardoor hij op een hele andere plek terecht kwam
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146685195
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 17:16 schreef rubbereend het volgende:
Zondag om 21.00u is er op Discovery een docu over Rosetta/Philae

[..]

hij is vrijwel op de plek geland die ze wilden maar doordat Philae zich niet kon verankeren op die plek ik hij gestuiterd waardoor hij op een hele andere plek terecht kwam
oh jammer, najah het gaat in eerste instantie om de metingen uit de boring geloof ik
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 17:46:25 #278
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146685387
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 17:39 schreef k3vil het volgende:

[..]

oh jammer, najah het gaat in eerste instantie om de metingen uit de boring geloof ik
ja, ondanks dat de landing niet naar wens ging en hij totaal ergens anders en ongelukkig terecht kwam zijn voor zover bekend vrijwel alle metingen en experimenten gelukt.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_146685543
De sateliet Rosetta had een spiegel moeten hebben waarmee zonne stralen op Philae gericht konden worden zodat de batterij van Philae opgeladen kon worden. Of ze hadden Philae met elektromagnetische golven vanuit Rosetta (de sateliet) op moeten laden. Dit is wel een blunder geweest van ESA. Ze hadden mij in dienst moeten nemen. Dan was dit niet gebeurd.

Nu is de batterij van Philae leeg omdat hij op een plek is geland waar geen zonne energie is.

Of ze hadden Philae een robot arm moeten geven waarmee hij zich had kunnen verplaatsen naar een plek waar meer zon was. Wat een amateurs daar bij de ESA zeg.
pi_146685862
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 17:51 schreef polderturk het volgende:
De sateliet Rosetta had een spiegel moeten hebben waarmee zonne stralen op Philae gericht konden worden zodat de batterij van Philae opgeladen kon worden. Of ze hadden Philae met elektromagnetische golven vanuit Rosetta (de sateliet) op moeten laden. Dit is wel een blunder geweest van ESA. Ze hadden mij in dienst moeten nemen. Dan was dit niet gebeurd.

Nu is de batterij van Philae leeg omdat hij op een plek is geland waar geen zonne energie is.

Of ze hadden Philae een robot arm moeten geven waarmee hij zich had kunnen verplaatsen naar een plek waar meer zon was. Wat een amateurs daar bij de ESA zeg.
Gelukkig dat jij het beter weet dan duizenden mannen en vrouwen met tientallen jaren ervaring met ruimtevaart, elektrotechniek, natuurkunde, wiskunde, werktuigbouwkunde en weet ik wat nog meer. Waarom ben jij nog niet rijker dan Gates met een groter imperium dan Virgin?
pi_146687129
Ik hoop zo dat we in de komende dagen te horen krijgen dat de boringen bruikbare data hebben opgeleverd over de samenstelling van de bodem.

Voor onbepaalde tijd in afwachting. Bijna ondragelijk! -O-
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_146687381
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 18:01 schreef Inaithnir het volgende:

[..]

Gelukkig dat jij het beter weet dan duizenden mannen en vrouwen met tientallen jaren ervaring met ruimtevaart, elektrotechniek, natuurkunde, wiskunde, werktuigbouwkunde en weet ik wat nog meer. Waarom ben jij nog niet rijker dan Gates met een groter imperium dan Virgin?
Waarom reageer je op zo'n idioot? :P
pi_146687457
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 11:54 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Mooi en goed onderbouwd argument :Y
Ik dacht dat de absurditeit van "er komt in de komende maanden nog een kans maar niet in de komende maanden" wel zonder uitleg kon. Toch overschat.
pi_146687540
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 11:45 schreef Tchock het volgende:

[..]

:')
Tja, allé, dat zijn die Belgskes é :)

quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 18:52 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik dacht dat de absurditeit van "er komt in de komende maanden nog een kans maar niet in de komende maanden" wel zonder uitleg kon. Toch overschat.
het eerste gaat over het draaien van de lander (wat na een paar maanden wel weer mogelijk is), t en het tweede het draaien van de komeet (doat philae voldoende zon krijgt,wat niet in de komende maanden zal zijn)

[ Bericht 19% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 15-11-2014 19:06:27 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146687771
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 18:50 schreef Tchock het volgende:

[..]

Waarom reageer je op zo'n idioot? :P
Is leuk! Vind ik dan :)
  zaterdag 15 november 2014 @ 19:19:17 #286
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_146688251
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 15:30 schreef rubbereend het volgende:
Er is nogal veel te doen over kernenergie als energiebron. Veel voor en tegenstanders. Maar dit is niet helemaal de juiste plek om dat te bespreken ;)
Misschien niet de discussie voor of tegen kernenergie. Maar het is al eerder toegepast. Waarom dan nu kiezen voor een batterij die slechts 65 uur mee gaat. Dat lijkt me een discussie die hier best mag plaatsvinden :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 15 november 2014 @ 19:22:28 #287
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_146688366
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 19:19 schreef Coelho het volgende:

[..]

Misschien niet de discussie voor of tegen kernenergie. Maar het is al eerder toegepast. Waarom dan nu kiezen voor een batterij die slechts 65 uur mee gaat. Dat lijkt me een discussie die hier best mag plaatsvinden :)
zal wel met gewicht te maken hebben, batterijen in de jaren '90 waren natuurlijk heel wat anders dan nu
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zaterdag 15 november 2014 @ 19:30:15 #288
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146688639
DrBrianMay twitterde op zaterdag 15-11-2014 om 16:50:44 PHILAE SPECIAL !!! Inside the ROSETTA mission to Asteroid 67P - SKY@NIGHT tomorrow Sunday 9pm - Bri reageer retweet
Morgenavond BBC4 22:00 - 23:00 uur.

http://www.bbc.co.uk/programmes/b04pkvpq

[ Bericht 5% gewijzigd door X11 op 15-11-2014 19:41:20 ]
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
  zaterdag 15 november 2014 @ 20:03:11 #289
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_146689657
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 19:19 schreef Coelho het volgende:
Waarom dan nu kiezen voor een batterij die slechts 65 uur mee gaat.
Was precies genoeg.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 15 november 2014 @ 21:18:05 #290
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_146692051
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 november 2014 02:09 schreef MouzurX het volgende:
Zulke stereotypes altijd die vrouwelijke wetenschappers. Zoveel moeite kost het niet om je iets meer op te dutten :')
Als ze mooi waren was het ze wel gelukt om een man aan de haak te slaan en hoefden ze zich niet druk te maken over 'wetenschap'.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zaterdag 15 november 2014 @ 22:02:28 #291
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146693650
Projectleider Fred Jansen zo dadelijk te gast in de huidige uitzending van Nieuwsuur NED2 (aka NPO2)
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
  zaterdag 15 november 2014 @ 22:19:30 #292
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146694213
Morgen (zondag) NPO2 19:45 - 20:15 De kennis van nu.
Over Rosetta, door André Kuipers en Diederik Jekel.
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146696574
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 22:19 schreef X11 het volgende:
Morgen (zondag) NPO2 19:45 - 20:15 De kennis van nu.
Over Rosetta, door André Kuipers en Diederik Jekel.
Dank voor de tip
^O^
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146696676
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 22:02 schreef X11 het volgende:
Projectleider Fred Jansen zo dadelijk te gast in de huidige uitzending van Nieuwsuur NED2 (aka NPO2)
Helaas gemist, maar die wordt nog herhaald om 02:25 zo te zien, als ik dan nog wakker ben :)
En anders is er altijd nog Uitzending Gemist uiteraard
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146696766
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 19:19 schreef Coelho het volgende:

[..]

Misschien niet de discussie voor of tegen kernenergie. Maar het is al eerder toegepast. Waarom dan nu kiezen voor een batterij die slechts 65 uur mee gaat. Dat lijkt me een discussie die hier best mag plaatsvinden :)
Dat is prima zolang het over de missie gaat, het moet niet dreigen af te dwalen en uitmonden in een discussie die pagina's in beslag neemt ;)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 15 november 2014 @ 23:32:55 #296
417537 X11
Dit invulveldje is veel te kor
pi_146697080
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 23:23 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Helaas gemist, maar die wordt nog herhaald om 02:25 zo te zien, als ik dan nog wakker ben :)
En anders is er altijd nog Uitzending Gemist uiteraard
Hij staat al online: http://nieuwsuur.nl/uitzending/2014-11-15/
Offset 08:00
Rutte, ga weg. Alsjeblieft. ✔
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
pi_146697224
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 23:32 schreef X11 het volgende:

[..]

Hij staat al online: http://nieuwsuur.nl/uitzending/2014-11-15/
Offset 08:00
Nice. Dan hoef ik tenminste niet te wachten, er zal toch niet veel gezegd worden wat we nog niet weten, vermoed ik
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146697498
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 19:19 schreef Coelho het volgende:

[..]

Misschien niet de discussie voor of tegen kernenergie. Maar het is al eerder toegepast. Waarom dan nu kiezen voor een batterij die slechts 65 uur mee gaat. Dat lijkt me een discussie die hier best mag plaatsvinden :)
Dit is ook gevraagd tijdens de google hangout van gister. Het kwam er op neer dat er in Europa niet de kennis was om een nuclear battery te bouwen. Ook is het veel lastiger qua veiligheid om z'n ding in te bouwen omdat je met radioactief materiaal werkt.
  zaterdag 15 november 2014 @ 23:43:30 #299
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_146697513
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 23:36 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Nice. Dan hoef ik tenminste niet te wachten, er zal toch niet veel gezegd worden wat we nog niet weten, vermoed ik
Nee, behalve dat ze nog steeds hopen dat ze tegen volgend jaar augustus meer zon kunnen vangen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_146697620
quote:
7s.gif Op zaterdag 15 november 2014 23:43 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Nee, behalve dat ze nog steeds hopen dat ze tegen volgend jaar augustus meer zon kunnen vangen.
Dat is lang wachten, aiaiaiai
En dan nog hopen dat het allemaal goed gaat :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_146697638
Verder in het volgend deel maar weer
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')