Pietverdriet | maandag 2 juni 2014 @ 06:14 |
![]() Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel. Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic Hier verder dus, deel 45 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven. Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel. Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen Innovatief en vernieuwend sinds 2004 De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt. Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken. [ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 02-06-2014 06:44:59 ] | |
kurva | maandag 2 juni 2014 @ 10:36 |
Niemand geeft fuk ![]() | |
emmyemmy | maandag 2 juni 2014 @ 10:43 |
Heb hier nog een bakje kalkoenblokjes en wil die vanavond op maken. Ben beetje moe dus wil er graag iets simpels mee doen, idee? | |
Pinnenmutske | maandag 2 juni 2014 @ 10:45 |
ik heb tegenwoordig het (kleine) probleem dat de kippenburgers rauw blijven vanbinnen. natuurlijk weet ik dat je ze moet draaien en keren maar dat gaat niet met 2 ineens. of wel soms? | |
Pietverdriet | maandag 2 juni 2014 @ 12:28 |
Salade mee maken, met olijven, kappertjes, feta, appel, sla? | |
Pietverdriet | maandag 2 juni 2014 @ 12:29 |
Waarom kan je geen 2 kippenburgers tegelijk bakken? Is je koekenpan zo klein? En als ze te rauw zijn, moet je ze langer bakken | |
emmyemmy | maandag 2 juni 2014 @ 12:33 |
Vriend houdt niet van feta ![]() Ik ga gewoon kalkoen ''sate'' maken ![]() | |
Pietverdriet | maandag 2 juni 2014 @ 12:51 |
Mozzarella? | |
emmyemmy | maandag 2 juni 2014 @ 13:02 |
Ik zal t eens voorstellen. Waarschijnlijk wordt het alsnog saté, hij houdt heel erg veel van saté ![]() | |
Hartigan | maandag 2 juni 2014 @ 14:07 |
Wat zijn goede tomaten voor een Bolognesesaus? Ik gebruik normaal gesproken San Marzano tomaten, maar ik ben door mijn voorraad heen. Iemand ideeën? | |
sirdanilot | maandag 2 juni 2014 @ 15:54 |
Hoe beter je tomaten, hoe beter je bolognesesaus. Ik gebruik gewoon altijd de goedkoopste, maar je krijgt waar je voor betaalt lijkt me...Volgens deze site zijn alle Hollandse merken (ook grande italia) ongeveer even goed, de echt Italiaanse merken zijn beter. Dat lijkt me ook, als je het grote prijsverschil ziet (4x zo duur als euroshopper). | |
Weltschmerz | maandag 2 juni 2014 @ 16:08 |
Die site gaat er mijn optiek ten onrechte vanuit dat Hollandse tomaten waterbommen zijn, dat ze dezelfde tomaten in blik stoppen als degene die mooi moeten liggen te wezen voor in de salade enzo, en dat er geen smaakverschil zou zijn als het er in de AH niet is. Ik heb een paar jaar terug een paar verschillende blikken gekocht en ik was juist verbaasd over zoveel smaakverschil. | |
SiGNe | maandag 2 juni 2014 @ 16:23 |
Cirio vind ik wel lekkere bliktomaten, goed dik sap ook waar ze in zitten. Als ik verse tomaten neem neem ik meestal trostomaten of roma-tomaten, de kleinere soorten met vooral vruchtvlees en weinig zaden/"slijm" Ik gebruik zelf ook alleen het vruchtvlees van.de tomaten. | |
Serinde | maandag 2 juni 2014 @ 17:06 |
Ik heb runderpoulet in de koelkast liggen ipv runderreepjes.... Ik wilde met wokgroente en sojasaus een simpel gerecht met rijst maken. Maar kan dat hiermee of kan ik beter wat anders doen met dit vlees? (Is meer voor stoofpotten dacht ik?) | |
SiGNe | maandag 2 juni 2014 @ 17:09 |
Maak Rendang: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/ ![]() | |
Aiko_ | maandag 2 juni 2014 @ 17:45 |
Dit rendangrecept kwam in het weekend nog voorbij op de radio als één van de allerbeste! ![]() | |
Serinde | maandag 2 juni 2014 @ 19:48 |
Lekker! ![]() | |
RobinOok | maandag 2 juni 2014 @ 23:13 |
Pardon? Dit rendangrecept of een rendangrecept? | |
Pietverdriet | dinsdag 3 juni 2014 @ 06:18 |
Robin, beroemd van radio en bandrecorder | |
habitue | dinsdag 3 juni 2014 @ 07:49 |
Die rendang v Robin heb ik llaatst ook gemaakt. Heerlijk ![]() Robin (of iem anders) weet je een lekker recept voor een vegetarische ( ![]() | |
habitue | dinsdag 3 juni 2014 @ 07:53 |
Eten vegetariërs wel eieren trouwens? ![]() | |
PluisigNijntje | dinsdag 3 juni 2014 @ 08:28 |
Ja hoor, de meeste wel. ![]() | |
Karstman | dinsdag 3 juni 2014 @ 08:59 |
Niet direct een recept bij de hand maar een groene curry met bloemkool en linzen bijvoorbeeld. Of een lichte rode curry met veel ui en tomaat waar je tegen het einde een paar gekookte eieren in doet. | |
Uccie | dinsdag 3 juni 2014 @ 09:40 |
Je kan een ook gewoon curry recept nemen en het vlees vervangen voor tofu. | |
Pietverdriet | dinsdag 3 juni 2014 @ 09:41 |
Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snot | |
Uccie | dinsdag 3 juni 2014 @ 09:45 |
Vandaar dat ik geen tofu lust ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 3 juni 2014 @ 10:03 |
Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk ! | |
Pietverdriet | dinsdag 3 juni 2014 @ 10:07 |
Wel eens tempeh gegeten? | |
sirdanilot | dinsdag 3 juni 2014 @ 11:21 |
Lukt me niet om het op de juiste wijze klaar te maken. Wij probeerden het wel eens in een roerbakgerecht. De eerste hap is heerlijk, de tweede hap 'mwah' en na de derde hap ben je het spuugzat en is het smerig. Heel vreemd. Misschien lust ik het gewoon niet. | |
sirdanilot | dinsdag 3 juni 2014 @ 11:23 |
Sowieso staat tempeh tot tofu als een harde feta-achtige kaas tot mozarella. De eerste een heel sterke smaak (misschien iets té sterk), de tweede zacht en romig en subtiel (soms té subtiel als je niet genoeg dingen toevoegt). Zaak is altijd om de tofu bij de toko vers te halen en niet uit de supermarkt. Silken tofu mag wel uit een pakje (heb je in NL niet vers denk ik, is ook meer een soort semi vloeibare 'tofuroom' dan een blok tofu). | |
RobinOok | dinsdag 3 juni 2014 @ 11:51 |
![]() http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/ Hiervan maak ik altijd te weinig. Is altijd sneller op dan de bedoeling. Niet echt een hoofdgerecht, maar toch. Als je lekkere tempeh wilt eten, dan moet je dit probereren. ![]() | |
habitue | dinsdag 3 juni 2014 @ 12:08 |
Hmzz nooit fan van tofu geweest (al heb ik geloof ik ook alleen nog maar supermarkt tofu gehad) tempeh nog nooit op. Ik maak wel iets met linzen ofzo. Wordt nog wat als er een relatie uit komt ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 3 juni 2014 @ 13:42 |
Oh dat lijkt me wel heel erg lekker, ga ik eens proberen als ik een bezoekje breng aan de toko. | |
Dragonberry | dinsdag 3 juni 2014 @ 14:01 |
![]() | |
Aiko_ | dinsdag 3 juni 2014 @ 17:44 |
Deze vond ik terug als recept van Bep Vuijk. Was een uitzending van Mangiare (http://mangiare.ntr.nl/20(...)30-mei-2014-rendang/). De familie Keasberry zat aan tafel en oma/moeder Keasberry vond deze het lekkerste :-) | |
RobinOok | dinsdag 3 juni 2014 @ 19:14 |
Oh, je was het linkje vergeten. Vandaar. Ik hou niet van poedertjes, dus ik hou niet van Beb. Laos poeder, gemberpoeder, brrr. Maar euh, mijn broertje kookt altijd uit Beb Vuyk en dan is het evengoed wel lekker. | |
Pietverdriet | dinsdag 3 juni 2014 @ 19:39 |
Beb is dan ook uit de tijd dat je al blij was dat conimix het je überhaupt in poedervorm kon aanbieden. | |
Aiko_ | dinsdag 3 juni 2014 @ 20:34 |
Haha dan kan ik het recept wegdoen. Mijn Indische kokkie houdt ook alleen maar van versche waar. De goede oude tijd dat hier ook nog amper iets oosters te koop was - dat zorgde wel voor veel inventiviteit denk ik! Vanavond trouwens heerlijke kip met hoisin (en nog wat ingrediënten) marinade gegeten, mèn wat wordt dat mooi geglaceerd in de oven ![]() | |
SiGNe | dinsdag 3 juni 2014 @ 20:52 |
Heb je een recept van die kip? | |
Aiko_ | dinsdag 3 juni 2014 @ 21:59 |
Voor 4 kipkarbonades: 1 el olie, 1 tl azijn, knoflook en een eetlepel hoisin saus mengen met een scheut sambal ketjap. Daarin 1 à 2 uur de kip laten marineren. De kip langzaam in de oven laten garen. Het zat bij ons in een ovenschaal met bakpapier op de bodem, dan bakt het niet zo aan. Meneer Aiko doet niet aan meten en wegen ;-) Voor een frisse smaak wat citroenschil er overheen raspen. | |
Treehut362 | woensdag 4 juni 2014 @ 09:07 |
ik doe geraspte kaas erover gesmolten in de magnetron LEKKERR | |
Rickocum | woensdag 4 juni 2014 @ 20:06 |
Lichtelijk offtopic: Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit? | |
Pietverdriet | woensdag 4 juni 2014 @ 20:07 |
Omdat het baklappen zijn en geen goede biefstuk. | |
roos85 | woensdag 4 juni 2014 @ 20:10 |
Piet, heb jij nog een lekker recept om beenham te marineren? Voorkeur voor een andere marinade dan honing-mosterd, wil eens wat anders proberen ![]() | |
RobinOok | woensdag 4 juni 2014 @ 20:12 |
Mijn moeder sneed ook ruitjes in de plakjes ontbijtspek die we op ons brood aten. Zonder dat had ik het als kind niet kunnen eten. Zelfde principe. | |
Pietverdriet | woensdag 4 juni 2014 @ 20:14 |
Pekelen, stap voor stap 5 Liter Water 1 kg Zout 6 Tenen knoflook 20 Peperkorrels 10 Kruidnagels 5 Blaadjes laurier 3 EL Mosterdzaad 10 Jeneverbessen Water met de ingredienten aan de kook brengen, intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop. Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan. Dan vlees afspoelen en droogdeppen, Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig. Dan laten rusten, ca 10 minuten Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier. Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van De zwoerd is erg lekker krokant knapperig, Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dan droogdeppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant Als de ham gaar is maar nog niet krokant even de grill aan, er wel bij blijven, dit gaat heel snel, de zwoert popt als popcorn. ![]() | |
roos85 | woensdag 4 juni 2014 @ 20:17 |
Bedankt ![]() Is dit voor een hammetje van een pond? | |
Pietverdriet | woensdag 4 juni 2014 @ 20:19 |
Een pond is wel erg klein, maar in principe, ja, je kan er hier ook eentje van 2 kilo in kwijt. Dit gaat er trouwens van uit dat je zwoert hebt aan je ham en die ook eet. | |
SiGNe | woensdag 4 juni 2014 @ 21:20 |
Zoals Piet al zei, het ie niet echt superkwaliteit maar wat ik bij de keuringsdienst van Waren (dacht ik) weleens gezien heb is dat het ook een manier is om voor de klant duidelijk te maken welke soort biefstuk ze kopen, biefstuk, kogelbiefstuk of ossehaas, ze hebben allemaal hun eigen soort ruitje. Blijft natuurlijk zonde om zo'n mooi stuk vlees half aan stukken te snijden, in de docu die ik zag hingen de biefstukken nog net aan dunne stukjes aan elkaar, bijna tot 3kwart ingesneden. | |
SiGNe | woensdag 4 juni 2014 @ 21:29 |
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/01-11-2012 | |
Hagelkaas | donderdag 5 juni 2014 @ 10:20 |
Toen ik in een slagerij werkte was het inderdaad bedoeld om onderscheid te maken. Gewone biefstuk een ruitje, kogelbiefstuk een ster. Ossenhaas was gewoon ossenhaas. Het was overigens meer een markering, geen diepe snedes. Gewoon met de hakbijl zachtjes tikken. | |
Pietverdriet | donderdag 5 juni 2014 @ 10:23 |
De malsheid van biefstuk/steak ligt trouwens voor een belangrijk deel aan de kwaliteit van het vlees en hoe lang het is afgehangen. Dat maakt het verschil tussen een riblap die je uren moet stoven om eetbaar te krijgen en een steak uit het zelfde stuk vlees die mals en smaakvol is. | |
ecstasy | donderdag 5 juni 2014 @ 14:02 |
mijn gasbrander heeft het begeven en ik las ooit eens een tip dat ik een brander zou moeten aanschaffen bij de bouwmarkt. kan iemand me daarbij helpen? welke van deze branders zou ik bijvoorbeeld moeten kopen? https://www.gamma.nl/zoeken?text=gasbrander | |
LeeHarveyOswald | donderdag 5 juni 2014 @ 14:03 |
Wat wil je er mee doen? Ik heb die 2e - maar daar zou ik geen creme brulee mee branden ![]() | |
ecstasy | donderdag 5 juni 2014 @ 14:08 |
![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 5 juni 2014 @ 14:48 |
Daar is een van die kleinere wel geschikt voor. Die grote zou ik daar niet snel voor gebruiken. | |
golfer | donderdag 5 juni 2014 @ 15:09 |
Zou ik gewoon een goedkope nemen. Gebruik zelf deze daarvoor: ![]() | |
fotostarter | donderdag 5 juni 2014 @ 16:28 |
Piet, een hele stomme vraag denk ik maar ik doe het toch ![]() Simpele rijstenpap. Gewoon melk, met rijst, suiker en een vanille-peul ?Of kun jij er iets lekkerders van maken? | |
Pietverdriet | donderdag 5 juni 2014 @ 16:32 |
Klinkt goed, of neem kaneel, of kardemomzaad, of citroenrasp | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 17:02 |
Kardemom is echt heeeeeeeeeeeel lekker in rijstepap. ![]() Palmsuiker of bruine suiker gebruiken in plaats van gewone suiker is ook lekker! Of een deel van de melk vervangen door gecondenseerde melk (dan wel minder suiker gebruiken). ![]() ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 17:02 |
O, en als je ervan houdt: een piepklein scheutje oranjebloesemwater of rozenwater in je rijstenpap is ook echt waanzinnig. ![]() En dan gehakte pistachenoten erbij. ![]() | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 17:03 |
O, of met kokosmelk in plaats van melk. ![]() Ok, nu hou ik op. | |
sirdanilot | donderdag 5 juni 2014 @ 17:04 |
Bah, dat bloem achtige wc verfrissersmaakje derdoor is echt verkrachting. Vroeger haalden we wel eens van die koekjes bij de Arabische bakker, daar zit het ook in, lekker maar na één koekje heb je echt meer dan genoeg gehad ook mede door dat spul. | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 17:05 |
Dat is alleen als je teveel gebruikt, dat is dan inderdaad echt supersmerig. ![]() Maar een piepklein beetje vind ik dan juist weer hartstikke lekker. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 5 juni 2014 @ 17:10 |
Net als citroenmelk, campina had dat een tijdje, alsof je dreft zit te drinken | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 17:11 |
Dat klinkt wel heel erg ranzig ja ![]() | |
Bramito | donderdag 5 juni 2014 @ 17:24 |
Er waren ooit ook van die biertjes met 2% alcohol ofzo met citroen- of sinaasappelsmaak. Net dreft inderdaad. | |
RobinOok | donderdag 5 juni 2014 @ 17:33 |
Wij dronken dat als limonade, zoveel. En noemden het liefkozend dubrootjes. Zooooooo ontzettend jammer dat die er niet meer zijn. ![]() Die met limoensmaak die ze nu hebben vind ik niet lekker. | |
Bramito | donderdag 5 juni 2014 @ 17:35 |
Hoe heette die zooi dan? Was het van Grolsch ofzo? | |
sirdanilot | donderdag 5 juni 2014 @ 17:50 |
Grolsch radler is inderdaad ook een soort limonade, maar dan met alcohol (niet proefbaar overigens). | |
RobinOok | donderdag 5 juni 2014 @ 17:54 |
Gewoon grolsch lemon, dacht ik. Zat geloof ik 1,5% alc in. | |
Pietverdriet | donderdag 5 juni 2014 @ 18:22 |
Radler is pils en sevenup (of andere citroenlimonade), sneeuwwitje dus. | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 18:32 |
Amstel heeft de eigen Radler weer hernieuwd op de markt gegooid en er wordt momenteel ontzettend veel reclame voor gemaakt. Zal wel het drankje van de zomer worden. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 5 juni 2014 @ 18:34 |
Wat hier in D vorige zomer een enorme hit was is Fassbrause, lekker, minder zoet dan frisdrank http://en.wikipedia.org/wiki/Fassbrause | |
Pietverdriet | donderdag 5 juni 2014 @ 18:38 |
Wat slecht te krijgen is, is Berliner Weisse, het een zuurbier, een bier gemaakt met een melkzuurbacterie. Het smaakt karnemelk achtig zuur en fris. Wordt gedronken met siroop van lievevrouwebedstro of met frambozensiroop. Erg lekker zomerdrankje. http://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_Weisse | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 18:40 |
Oe, daar ga ik eens naar op zoek! Alles met melkzuurbacterieën trekt onmiddelijk mijn aandacht. ![]() | |
fotostarter | donderdag 5 juni 2014 @ 18:44 |
Thanks Piet. Kardemom ga ik eens proberen van het weekend. | |
Pietverdriet | donderdag 5 juni 2014 @ 18:49 |
Bij een grotere drankenwinkel in D hebben ze het wel regelmatig. Trinkgut Emmerich heeft het regelmatig | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 18:52 |
Aangezien ik je Berliner Weisse zojuist binnen vijf minute al bij talloze Nederlandse bier-webshops kon vinden (voor tussen de EUR 1,30 en EUR 1,60 per flesje) komt het vast wel goed. ![]() Ik woon trouwens op ruim anderhalf uur rijden van de dichtstbijzijnde Duitse grens af, dus dat schiet sowieso niet op. ![]() | |
z80 | donderdag 5 juni 2014 @ 21:43 |
kom je een dagje hier op bezoek. eerst even Kleve leeg kopen en de auto af tanken en dan bij mij wat drinken. | |
Molo | donderdag 5 juni 2014 @ 21:45 |
En dan jij alle Berliner Weisse opzuupen zeker? ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 5 juni 2014 @ 22:09 |
Auto vol drank en andere boodschappen heb je dat er wel uit, bovendien is het een uitje | |
TimeJumper | donderdag 5 juni 2014 @ 22:21 |
Wat kan ik met gerookte zalmsnippers doen van de Aldi? ![]() Ik had in het Aldi topic gelezen dat ze heel lekker waren dus ik heb ze maar gekocht, maar eigenlijk als kooknoob geen idee wat ik ermee moet ![]() | |
Rickocum | donderdag 5 juni 2014 @ 22:22 |
Door sla met allerlei andere dingen heen pleuren? Of door pasta etc. (Lekker concreet, I know ![]() Piet, signe en de rest bedankt voor het antwoord op mijn vraag! -edit- Sorry was vergeten dat dit piets topique was | |
Pietverdriet | donderdag 5 juni 2014 @ 22:24 |
Gewoon opeten? Op een broodje, boterham of gewoon zo? Of samen met wat, koolvis en room, knoflook en parmazaanse kaas erover met zout en peper in een ovenschotel in de oven goudbruin bakken? | |
Molo | donderdag 5 juni 2014 @ 22:36 |
Plakje stokbrood, zalmsnippers erop, lepeltje crème fraiche erop, daarop klein lepeltje visseeitjes (of vega nep spul van de ikea, smaakt ook goed). Is een leuk hapje voor gasten (of voor jezelf in het groot als ontbijt/lunch ![]() | |
LPFAN | donderdag 5 juni 2014 @ 23:02 |
Ik wil morgen een lekkere komkommersalade maken voor bij mijn gerecht, Heb jij misschien nog een lekker recept? | |
Hagelkaas | vrijdag 6 juni 2014 @ 00:57 |
Ik maak vaak zoetzure komkommer. Liter witte wijnazijn in een pan aan de kook brengen, kwart tot halve kilo suiker toevoegen. Beetje laten inkoken terwijl je de komkommer snijdt (waterige vruchtvlees wegsnijden). Ook heel dun rode ui snijden en eventueel wat rode pepers. Je kan ook radijs of venkel toevoegen bijvoorbeeld. Pan zoetzuur van het vuur halen en de groenten ermee overgieten en zorgen dat ze onder staan. Afdekken en laten afkoelen. Ideaal ook om grote hoeveelheden mee te maken, je kan het heel goed bewaren door het zuur. Is lekker met alle frisse/knolachtige/zomergroenten. | |
Pietverdriet | vrijdag 6 juni 2014 @ 08:44 |
Ik snij met een mandoline hele dunne plakjes van een kommer, daar gaat dan een TL zout en een EL suiker overheen en wordt gehusseld. Laat uurtje staan. Knijp de kommerplakken uit en doe ze in een schaal, breng ze op smaak met wat witte azijn en suiker en verse dille | |
LPFAN | vrijdag 6 juni 2014 @ 14:36 |
thnx! | |
minilot | vrijdag 6 juni 2014 @ 19:18 |
Zo, heb inmiddels het melkzuurbier van Piet online besteld, maar niettemin.. Daar hou ik je aan! ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 6 juni 2014 @ 21:19 |
Heb je ook de lievevrouwebedstrosiroop? (Waldmeistersirop) | |
SiGNe | zaterdag 7 juni 2014 @ 20:08 |
Pindasaus zonder pinda's/noten maar toch met eenzelfde smaak, is dat mogelijk? Een vriendin van me heeft door allergie nooit saté kunnen eten en ik wil haar eigenlijk weleens verrassen. Ketjap mag ze wel dus da's opzich ook een optie maar dan heb je geen pindasmaak en dat lijkt me nou net het leukst, wel de smaak, niet de allergie. | |
Molo | zaterdag 7 juni 2014 @ 20:17 |
Qua structuur komt tofu/ tempeh heel klein gesneden/geraspt wellicht in de buurt. Als je dit beetje grilt voor je het maalt ofzo. Mag diegene helemaal niets van noten? Ook geen cashew, kemini ofzo? Qua smaak zou ik het trouwens echt niet weten | |
Dragonberry | zaterdag 7 juni 2014 @ 20:48 |
Zou tahini kunnen? Heb een keer op 24 kitchen gezien dat het werd gebruikt als light pindasaus. | |
Molo | zaterdag 7 juni 2014 @ 20:55 |
Oh ja, goeie! Al snap ik het light gedeelte eraan niet maar ok ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Molo op 07-06-2014 21:15:20 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 7 juni 2014 @ 21:02 |
Pindasaus met pindasmaak zonder pindas, of noten, pfff, geen idee, denk het niet. | |
RobinOok | zaterdag 7 juni 2014 @ 21:05 |
Allergisch voor pinda's en alle soorten noten of wat daarop lijkt? Jeetje. Nou lijkt me een leven zonder pindasaus best te doen, maar dat zal ook wel niet het lastigste zijn. | |
Molo | zaterdag 7 juni 2014 @ 21:14 |
Tenzij je een relatie krijgt met een Indonesische man ![]() Ik ken zo iemand, ze is een keer bijna overleden omdat hij haar zoende en een uur daarvoor lekker sateh met pindasaus had zitten knagen ![]() ![]() | |
SiGNe | zaterdag 7 juni 2014 @ 22:53 |
Ik ga er voor de zekerheid vanuit dat ze helemaal geen noten mag.. beter het zekere voor het onzekere. Tahini ga ik uitzoeken, wie weet kan het. Zelf had ze vandaag voor het eerst gehakt en specieboontjes met Satesaus van Maggi gegeten en zo kwam ik dus op het idee om een keer saté voor haar te maken.. als dat kan... ![]() 't is zonder pinda's | |
SiGNe | zaterdag 7 juni 2014 @ 22:56 |
Meh.. ik lees dat het vaak verpakt wordt op een lijn waar ook noten en pinda's verwerkt worden.. ![]() En sesamzaad eet ze ook niet, bij sushi slaat ze het over in elk geval, ik neem aan iv, de allergie. | |
Molo | zaterdag 7 juni 2014 @ 23:03 |
Het gruwelijk lekkere Indonesische restaurant hier vlakbij heeft ketjapsaus bij de sateh, zooo lekker. Komt geen pinda bij in de buurt | |
SiGNe | zaterdag 7 juni 2014 @ 23:30 |
Daar zat ik ook al een beetje aan te denken, als Soja geen probleem is dan is dat (vind ik) eigenlijk ook lekkerder dan pindasaus. | |
Erasmo | zondag 8 juni 2014 @ 11:13 |
Wat zijn geschikte stoofpotjes/eenpansmaaltijden voor in een rijstkoker? Heb de komende tijd regelmatig niks anders tot de beschikking. Het liefst iets wat binnen drie kwartier klaar is. | |
Pietverdriet | zondag 8 juni 2014 @ 12:20 |
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin? Erg lekker http://www.aziatische-ingredienten.nl/kip-kung-pao-recept/ Kabeljauw in Kerriesaus? | |
Quantic | zondag 8 juni 2014 @ 13:17 |
Hoi allemaal, Gister heb ik een een lamsrack ontdooit in een bak water, nu was het zakje kennelijk niet luchtdicht wat neer komt op het feit dat de lamsrack vol in het water heeft gelegen. kan dit voor problemen zorgen? Hij heeft nu een hele nacht in de koelkast gelegen en wil hem vandaag wel graag op de bbq gooien. | |
Pietverdriet | zondag 8 juni 2014 @ 13:19 |
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af. | |
Quantic | zondag 8 juni 2014 @ 13:20 |
Fijn, bedankt. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 8 juni 2014 @ 13:26 |
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peper | |
Quantic | zondag 8 juni 2014 @ 13:27 |
Lekker hoor! Ik precies hetzelfde, met knoflook, rozemarijn, peper en honing. Helaas iets te weinig honig gebruikt dus kon dat er niet helemaal in terug vinden. Was alsnog erg geslaagd, vandaag weer bbq? | |
Pietverdriet | zondag 8 juni 2014 @ 13:39 |
Ik gebruik geen suikers of honing als ik grill, verbrand me te snel. Heb de afgelopen 3 dagen de bbq aangehad, denk dat ik vanavond kabeljauw gewoon in de pan bak. | |
RobinOok | zondag 8 juni 2014 @ 14:01 |
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds? Even though sesame seeds aren't tree nuts, it's wise to stay away from them if you're allergic to nuts. Why? Tree nuts and sesame seeds have proteins in common, meaning if your immune system reacts against them in tree nuts, you'll have the same reaction when you eat sesame seeds. Most doctors recommend that people allergic to nuts avoid sesame seeds due to this potential for cross-reactivity." Bron: http://voices.yahoo.com/c(...)ic-nuts-7177966.html Oh, wacht, je was er al achter zie ik nu.... | |
RobinOok | zondag 8 juni 2014 @ 14:03 |
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 8 juni 2014 @ 14:05 |
Mmm. Je hebt gelijk, zat aan het stoven te denken, maar in de rijstkoker kan je idd niet aanbraden | |
Erasmo | zondag 8 juni 2014 @ 16:43 |
Aanbraden in de rijstkoker zal lastig gaan ja ![]() Eerst rijst koken en dan in een bakje doen. Kippendij en kruiderij erin met wat bouillon. Als de kip bijna gaar is groentes erbij en daarna de rijst er doorheen, omdat het kleine korrels zijn zijn ze zo warm. | |
icloud | maandag 9 juni 2014 @ 19:30 |
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen? | |
Curiosity | maandag 9 juni 2014 @ 19:44 |
Ja, met deze warmte wel koel weg zetten en morgen even goed afspoelen. | |
Pietverdriet | maandag 9 juni 2014 @ 19:54 |
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet. | |
RobinOok | maandag 9 juni 2014 @ 20:22 |
Ik zou ze liever ook niet in het water wegzetten. Blancheren en uitgespreid in de koelkast bewaren geen optie? Uitdrogen is voor friet beter dan weken in water. | |
sirdanilot | maandag 9 juni 2014 @ 23:58 |
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels. | |
PluisigNijntje | dinsdag 10 juni 2014 @ 19:31 |
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang? | |
Pietverdriet | dinsdag 10 juni 2014 @ 19:55 |
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard? | |
PluisigNijntje | dinsdag 10 juni 2014 @ 19:56 |
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin. | |
Pietverdriet | dinsdag 10 juni 2014 @ 19:58 |
- Aardappelen moeten dun geschild worden om een minimum aan voedingsstoffen te verliezen. Na het schillen moeten ze bewaard worden onder water om bruinkleuring te voorkomen. - Dit mag nochtans niet langer duren dan twaalf uur omdat ze anders waterhard worden en dan langer moeten koken om gaar te worden. Ook de smaak gaat er op achteruit. http://www.keukentheorie.net/Aardappelen.html | |
Pietverdriet | dinsdag 10 juni 2014 @ 20:00 |
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog eten | |
PluisigNijntje | dinsdag 10 juni 2014 @ 20:09 |
Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan? ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 10 juni 2014 @ 20:47 |
Denk niet dat het dan nog lekker is. | |
PluisigNijntje | dinsdag 10 juni 2014 @ 20:51 |
Oke, thanks! | |
Lucky_Strike | dinsdag 10 juni 2014 @ 21:05 |
Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo. | |
PluisigNijntje | dinsdag 10 juni 2014 @ 21:05 |
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet? ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 10 juni 2014 @ 21:07 |
Ja, waarom niet. Best een goed idee eigenlijk! | |
vivelafete | woensdag 11 juni 2014 @ 15:58 |
Vraagje: ik heb van de toko wat oosterse sauzen meegenomen waaronder plum sauce. Aangezien ik geen idee had wat het is ben ik gaan googlen waar het voor te gebruiken en daar kwam ik voornamelijk als dipsaus bij gefrituurd spul en als saus bij eend tegen. Nu eet ik beide zelden. Zijn er andere toepassingen/combinaties/gerechten waar plum sauce ook goed tot zijn recht komt. Het mag natuurlijk oosters zijn (misschien weet Robin nog wel wat leuks), maar ook andere keukens zijn prima. | |
RoaRRR | woensdag 11 juni 2014 @ 16:15 |
Ik heb hier nog aardpeer en pastinaak liggen die ik normaal door de aardappelpuree draai maar goed, met dit weer wil ik graag wat anders dan puree eten Iemand ideeën? | |
Klaploper | woensdag 11 juni 2014 @ 16:32 |
Door een salade? Gewoon rauw of misschien even gegrilld ofzo. | |
Pietverdriet | woensdag 11 juni 2014 @ 16:37 |
Heerlijk als ontbijt | |
Pietverdriet | woensdag 11 juni 2014 @ 16:38 |
Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook op | |
Pietverdriet | woensdag 11 juni 2014 @ 16:39 |
Gegaard en afgekoeld kleinsnijden, zure room, komkommer, dille en kappertjes Jum | |
sirdanilot | donderdag 12 juni 2014 @ 12:21 |
Pastinaak kan voor zover ik weet niet rauw, maar misschien heb ik het mis. Aardpeer heb ik nooit op, maar ik heb gelezen dat je ervan gaat ruften als je het rauw eet ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 12 juni 2014 @ 13:21 |
Pastinaak kan je ook rauw eten, maar of je er dan veel aan hebt is een tweede, onze spijsvertering is niet erg goed in voedingswaarde uit rauwe groenten te halen. Aardpeer ga je ook van ruften als hem gekookt eet afaik Het is leuk en lekker te eten maar dan begrijp je ook waarom de aardappel ze eigenlijk vervangen heeft, minder werk, meer voedingswaarde en meer opbrengst | |
RoaRRR | donderdag 12 juni 2014 @ 17:42 |
Ik ga het eens proberen. Vanavond in de snelkookpan en morgen koud eten als een soort aardappelsalade. Gaat het mis dan is de snackbar er altijd nog ![]() | |
vivelafete | donderdag 12 juni 2014 @ 20:19 |
Thanks! Puur is het echter te zoet naar mijn smaak, dus ik denk dat ik het maar op maak als onderdeel van marinades of woksauzen. | |
Hagelkaas | donderdag 12 juni 2014 @ 23:09 |
Piet, ik wil een voorgerecht met rauwe asperges maken. Ideeën? | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 13 juni 2014 @ 10:18 |
Ik heb een milde pindaallergie, en gebruik cashews. | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 13 juni 2014 @ 10:22 |
Pinda-allergie en notenallergie zijn alleen wel weer anders, de kans is groot dat iemand die geen pinda mag, wel noten mag is aanwezig. Het enige waar je op moet letten is dat de noten niet verwerkt zijn ergens waar ook pinda's verwerkt zijn. | |
Tinuviel | vrijdag 13 juni 2014 @ 10:42 |
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes. | |
RenRen- | vrijdag 13 juni 2014 @ 12:58 |
Ghello Mijn macarons doen dit: ![]() Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten? | |
Ramonia | vrijdag 13 juni 2014 @ 17:55 |
Ik denk dat je oven te heet was! ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:05 |
Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp? | |
Pietverdriet | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:06 |
Gekookte rijst en gehakt? | |
RenRen- | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:07 |
90 gr egg whites (roughly 3 egg whites) 25 gr to 50gr (2 Tb to 1/4 cup) granulated sugar 200 gr ( 1.5 cups + 2Tb) powdered sugar 110 gr almonds ( 3/4 cup) (slivered, blanched, sliced, whatever you like) Temp 135 Eiwitten opgeklopt tot stijve pieken, toegevoegd aan mengsel amandelbloem & poedersuiker, voorzichtig erdoorheen gevouwen tot het de goede dikte had, wat het recept zegt (en wat altijd werkte) was een mes erdoorheen halen, en als de streep na 10 seconden weg is, is het goed Oventemp 150 gebeurt hetzeflde | |
Ramonia | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:07 |
Oh sorry, ik heet geloof ik Piet. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:08 |
Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets. Je kan er daarna een salade mee maken. Rauwe ham, groene asperges, dressing van olijfolie en citroensap | |
RenRen- | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:09 |
Geen probleem, je ziet het hierboven! Maar te heet lijkt me sterk, de kleur komt door kleurstof, niet door verkleuring... Ik vind het stom ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:09 |
iedereen is welkom | |
Ramonia | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:11 |
Oké pfieuw ![]() Maareh, dat is toch wel iets dat gebeurt bij een te hete oven hoor, van die uitgesplatte voetjes. Zou niet iets anders kunnen bedenken :\ Heb je een oventhermometer? Die van mij was heel lang te koud (en ik maar denken dat ik het verleerd was). | |
RenRen- | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:12 |
Nee, ik heb wel een hele goede gloednieuwe oven, dus ik zou hopen dat hij goed is, waar kun je een oventhermometer kopen? | |
Ramonia | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:12 |
Ik heb er eentje gehaald bij Oldenhof, maar als het goed is kun je die ook wel bij Marskramer, Blokker etc. krijgen ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:13 |
135 celsius zou goed moeten zijn. Hmmm | |
RenRen- | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:14 |
150 werden ze ook heel goor en hard van, bij 135 was de textuur in principe goed, maar onder de schelp zat helemaal niks meer waardoor ze inzakten ![]() | |
PluisigNijntje | vrijdag 13 juni 2014 @ 18:46 |
Volgens mij zag ik die Franse kok van 24kitchen er eens een visfarce voor maken. Vullen en dan voorzichtig stomen. | |
emmyemmy | vrijdag 13 juni 2014 @ 19:43 |
Piet, ik heb CUL / Welke lekkernijen heb je vandaag gekocht? 3 dit allemaal gekocht kan ik kangoeroe en springbok gewoon rood eten? | |
Pietverdriet | vrijdag 13 juni 2014 @ 19:53 |
Ja | |
emmyemmy | vrijdag 13 juni 2014 @ 19:55 |
Nice | |
emmyemmy | vrijdag 13 juni 2014 @ 19:58 |
Als je trouwens ooit in Venlo bent, raad ik je de 2bruder aan. Duitse supermarkt met een enorm aanbod aan vis en vlees. | |
wiskundenoob | vrijdag 13 juni 2014 @ 23:29 |
als ik een varkensfiletlapje a la minute een uur of langer laat sudderen, wordt het dan taai of mals? | |
Pietverdriet | vrijdag 13 juni 2014 @ 23:35 |
Uiteindelijk wordt alles mals als het lang genoeg sudderd | |
Hagelkaas | zaterdag 14 juni 2014 @ 01:47 |
Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valt ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 14 juni 2014 @ 08:56 |
Behalve zo eten zou je er een salade mee kunnen maken, maar zal eens meedenken naar verdere ideeen. | |
Helsinki | zaterdag 14 juni 2014 @ 16:40 |
Vraagje: zou ik voor dit recept ook risotto rijst kunnen gebruiken? http://eetlekker.blogspot.nl/2014/02/groentepaella.html?m=1 | |
Molo | zaterdag 14 juni 2014 @ 18:49 |
Mens van het recept gebruikt zelf ook risottorijst. Ja, kan hoor. Wel goed oppassen of de rijst gaar maar wel 'droog' wordt | |
RobinOok | zaterdag 14 juni 2014 @ 18:58 |
Ik denk dat de keren dat ik het rauw geserveerd kreeg het wel enigzins "gepickled" was. Soort zoetzuurtje, maar dan anders. Was wel lekker, maar altijd maar een beetje, als een soort garnering bij een posh gerecht. | |
Molo | zaterdag 14 juni 2014 @ 19:01 |
Ja als krulletje bovenop ofzo. Ook weleens gehad, maar vond het niet zo heel bijzonder. Kort gegrild met olie, zout, peper en citroensap vind echt echt veel lekkerder ![]() | |
Molo | zondag 15 juni 2014 @ 13:28 |
Piet, heb je toevallig een goed recept voor Schwarzwälder kirschtorte? | |
Pietverdriet | zondag 15 juni 2014 @ 13:34 |
Beter dan Heston Blumenthal wordt het niet | |
Molo | zondag 15 juni 2014 @ 13:44 |
Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he? ![]() | |
Pietverdriet | zondag 15 juni 2014 @ 14:28 |
Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje? Coppenrath&Wiese is ook lekker | |
Molo | zondag 15 juni 2014 @ 14:45 |
![]() | |
Pietverdriet | zondag 15 juni 2014 @ 14:48 |
Wat is er? Je wilt een goed recept, krijg je een linkje naar de beste die er is. | |
Molo | zondag 15 juni 2014 @ 14:50 |
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk. Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven. Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/ Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk | |
Pietverdriet | zondag 15 juni 2014 @ 14:54 |
En waarom is dat mijn probleem? | |
Molo | zondag 15 juni 2014 @ 14:56 |
Het is jouw probleem niet, was slechts een vraag. Laat maar zitten dan | |
Rickocum | dinsdag 17 juni 2014 @ 20:57 |
Piet, jij hebt die cuisinaire knowledge. Vast ook op het tegengestelde van haute cuisine. Ik vroeg mij af hé? Ik heb dus een hele mooie frituurpan met Diamant frituurolie erin. Weet je ook in hoeverre het uit maakt of ik bijv Diamant gebruik of frituurolie van de aldi? | |
#ANONIEM | dinsdag 17 juni 2014 @ 21:03 |
Ik zou dat spul van Diamant en Aldi laten voor wat het is en gewoon arachideolie gebruiken. | |
Lucky_Strike | dinsdag 17 juni 2014 @ 21:11 |
In before Ossenwit ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 17 juni 2014 @ 22:21 |
Arachideolie of ossewit idd. | |
-J-D- | woensdag 18 juni 2014 @ 19:52 |
Heb nog een stapel gedroogde Goji-bessen over... nog tips? | |
Uccie | woensdag 18 juni 2014 @ 20:36 |
Geen idee of dit authentiek is, maar ik vond het erg lekker. De saus heeft wel bijna 8 uur opgestaan. http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm | |
Goudvis87 | donderdag 19 juni 2014 @ 11:45 |
Heeft iemand een goed (uitgeprobeerd) recept voor aarbeienslof? Wil ik erg graag maken maar zie veel verschillen in de online recepten die ik kan vinden.. | |
RobinOok | donderdag 19 juni 2014 @ 11:50 |
http://carolinebrouwer.blogspot.fr/2014/05/aardbeiensloffen.html | |
Goudvis87 | donderdag 19 juni 2014 @ 12:51 |
Thanks! Iets wat jij anders zou doen dan het recept of waar ik rekening mee kan houden? | |
RobinOok | donderdag 19 juni 2014 @ 13:17 |
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten. En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker. ![]() | |
Goudvis87 | donderdag 19 juni 2014 @ 13:27 |
![]() Spijs wil ik ook zelf maken ja. Wat is jou recept? En zou je dat wat langer van te voren maken ivm smaakontwikkeling? Heb nog 3 weken. | |
RobinOok | donderdag 19 juni 2014 @ 13:57 |
Ja, dat zou ik absoluut nu al maken ja. Dit is mijn recept : http://kokrobin.wordpress.com/2008/12/02/dutch-mooncakes/ | |
Goudvis87 | donderdag 19 juni 2014 @ 14:00 |
Bedankt! Heb ik morgenavond wat te doen ![]() | |
Uccie | donderdag 19 juni 2014 @ 15:56 |
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen? | |
Pietverdriet | donderdag 19 juni 2014 @ 15:58 |
Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruiken | |
Uccie | donderdag 19 juni 2014 @ 16:03 |
Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen) | |
RobinOok | donderdag 19 juni 2014 @ 16:15 |
Of gewoon een spijsrecept zonder Amaretto googelen. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 19 juni 2014 @ 16:15 |
Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekker Frambozen, aardbeien, ananas, granaatappel, suiker, citroen en vanille maak ik zelf (en granaatappel+vanille is grenadine) Zelf siropen maken is heel gemakkelijk en erg lekker. | |
Uccie | donderdag 19 juni 2014 @ 16:18 |
Oh echt, dat moet ik toch ook eens doen. Vind het erg leuk om met siropen een beetje leuke alcoholvrije cocktails te maken. Maar het is wel een dure hobby als je het steeds moet kopen. Maar zelf maken is helemaal leuk! | |
Pietverdriet | donderdag 19 juni 2014 @ 16:27 |
Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af. Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder | |
Uccie | donderdag 19 juni 2014 @ 16:38 |
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment Ik ga hier ook eens mee aan de slag ![]() Betaal overigens zo'n ¤7,90 voor een fles Monin. Heb ook geen toegang tot een groothandel oid. Maar ik ga lekker experimenteren!! | |
Pietverdriet | donderdag 19 juni 2014 @ 16:56 |
Die 3,50 sloeg op de kosten van het zelfmaken, monin kost idd tussen de 7,5 en 15 euro afhankelijk welke en waar je koopt | |
ChilllayD | donderdag 19 juni 2014 @ 17:42 |
Oke, pita broodjes voor de shoarma vind ik krokant wel lekker en goed bij het vlees passen! Pita broodje gebruiken als soort van panini (in de contactgril) met allerlei lekkers, ook lekker! Ook dan krijg je dus een krokant 'broodje'. Maar wat ik dus graag eet is een pita broodje met ham en kaas. Bij elke shoarma tent of whatever kun je die ook bestellen/eten. Dan worden ze in alu folie verpakt en als je ze thuis open maakt zijn ze dus wat klef! Laat ik dat nou net lekker vinden? Een krokante pita met ham en kaas vind ik niets. Ik krijg ze altijd gloeiend heet thuisbezorgd. In alu folie. Ham is heet, kaas gesmolten. Zalig! En dat broodje is gewoon slap geworden (door de condens, natuurlijk!). Dat effect probeer ik hier op allerlei manieren te bereiken. Ook verpakken in alu folie en afwachten... maar ze blijven krokant. En als ik te lang wacht, zijn ze koud. (en nog steeds niet slap en klef!). Dit is alles behalve een culinaire vraag maar ik kon het niet laten te vragen ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 19 juni 2014 @ 17:54 |
Je bedoeld denk ik dat je het zelf wilt maken met een broodje, kaas en ham? Stop ze in de Magnetron, zonder alufolie | |
ChilllayD | donderdag 19 juni 2014 @ 17:56 |
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook. Magnetron... kan ik proberen. Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen ![]() | |
loecje | donderdag 19 juni 2014 @ 18:03 |
eerst grillen en later oppiepen in de magnetron. | |
Goudvis87 | donderdag 19 juni 2014 @ 18:33 |
Suffe vraag misschien, maar kun je amandelspijs maken van geroosterde amandelen? | |
Pietverdriet | donderdag 19 juni 2014 @ 18:35 |
Euh, zie niet in waarom niet, lijkt me wel een aparte smaak geven trouwens. | |
Goudvis87 | donderdag 19 juni 2014 @ 18:37 |
Apart als in lekker? Ik wil t 3 weken laten trekken en daarna in aardbeienslof gebruiken. Beetje bummer als t na 3 weken niet te vreten blijkt ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 19 juni 2014 @ 18:38 |
Voor een aardbeienslof weet ik het niet, maar voor een vulling van een broodje wel Maak twee batches, en probeer ze | |
Goudvis87 | donderdag 19 juni 2014 @ 18:42 |
Veiligere optie ja. Laat ik dat maar doen. Thanks. | |
Uccie | donderdag 19 juni 2014 @ 18:45 |
En ze na het grillen meteen in aluminiumfolie doen een paar minuten? | |
Intermec | vrijdag 20 juni 2014 @ 12:51 |
Hoelang blijft zoiets dan ongeveer goed Piet? En hoeveel Frambozen gebruik je dan? 500gr? | |
Pietverdriet | vrijdag 20 juni 2014 @ 13:47 |
500 gram diepvries idd, en de siroop blijft maanden goed in de koelkast | |
Intermec | vrijdag 20 juni 2014 @ 13:58 |
Thanks ![]() | |
SiGNe | vrijdag 20 juni 2014 @ 14:10 |
Allereerst geen pita's van Bolletje e.d. kopen maar naar een turkse bakker gaan, die hebben lekkerdere pita's Als je ze in de magnetron doet kan je er van die grillstrepen op krijgen door een metalen saté-prikker in het vuur te houden en dan die strepen op je broodje branden. Zelf maak ik m'n "tosti's" van Huda/Arab bread (Turkse wraps). Dubbelvouwen en bijknippen zodat ie in een ovenschaal past en opengevouven in de schaal doen. Dan geraspte kaas, ham, geraspte kaas. Dichtvouwen en dan weer geraspte kaas, ham, geraspte kaas. 9 minuten in de oven op 180 graden en daarna nog 4-5 minuten onder de grill om de bovenste kaas te gratineren... ![]() | |
ChilllayD | vrijdag 20 juni 2014 @ 15:25 |
Thanks voor al jullie tips! Ik heb inderdaad wel al pita's gekocht bij de turk. Zijn sowieso een stuk lekkerder inderdaad. Ga vanavond weer eens een poging wagen ![]() | |
SiGNe | vrijdag 20 juni 2014 @ 17:06 |
Beetje bevochtigen met wat water voor ze onder de grill gaan zou ook moeten helpen.. ook niet te hoog onder de grill leggen. | |
ChilllayD | vrijdag 20 juni 2014 @ 17:07 |
Nu je dat zo zegt he, ik heb ze bij de plaatselijke shoarma tent letterlijk onder de kraan zien houden.... Stonden ze ze even uit te schudden en whoppa, de gril op. Thanks! | |
Erasmo | vrijdag 20 juni 2014 @ 22:29 |
Opvolger van de rijstkokervraag, i.c.m. een tosti-ijzer kun je met een beetje creativiteit meer maken dan je denkt. Met een bonusvraag, als ik bv. kipfilet in panko wil bakken, moet ik het dan eerst door meel halen of kan het direct door de ei en panko? | |
RobinOok | vrijdag 20 juni 2014 @ 22:47 |
Beter eerst door de bloem of maizena of zo. Dan blijft de ei beter plakken. Anders druipt dat er zo weer af. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 juni 2014 @ 09:17 |
Ik mix het losgeslagen ei tegenwoordig met wat tempuramix tot een yoghurtachtige dikte en haal dan de filet erdoor, die ik dan door de panko haal, het resultaat wordt nog knapperiger en blijft ook lang knapperig na het bakken ![]() | |
Hagelkaas | zaterdag 21 juni 2014 @ 13:41 |
Dus op 500 gram frambozen, 650 gram suiker ongeveer? En je hoeft niets te vermalen? Hier ga ik werk van maken. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 juni 2014 @ 15:06 |
Vergeet het citroensap (halve) en het halve kopje water niet. Het kapotgaan van het fruit gebeurd vanzelf door osmose en het koken. | |
Hagelkaas | zondag 22 juni 2014 @ 01:37 |
Juist, vandaar de 50 gram suiker erbij ![]() Morgen maken, ben benieuwd! | |
Erasmo | zondag 22 juni 2014 @ 13:25 |
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg: ![]() Krokante kip, wie houdt er niet van ![]() | |
RobinOok | zondag 22 juni 2014 @ 14:07 |
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt. Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk. | |
Pietverdriet | zondag 22 juni 2014 @ 19:30 |
Je moet er ook geen beslaglaag omheen zetten, maar het ei net wat dikker maken met wat van de mix. Per kipstuk zal er niet veel meer meel worden gebruikt dan wanneer je ze eerst bloemt en dan door ei haalt. Oh. En kan je nog steeds knuffelen omdat je me met Panko hebt kennis laten maken ![]() | |
Pietverdriet | zondag 22 juni 2014 @ 19:30 |
Goed he? | |
Aventura | zondag 22 juni 2014 @ 19:41 |
die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)! | |
Pietverdriet | zondag 22 juni 2014 @ 19:50 |
Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn. Het werkt uitstekend voor schnitzels trouwens, worden niet soggy, en is erg lekker bij nuggets Ik klop zelf ook altijd wat sambal door het ei | |
z80 | zondag 22 juni 2014 @ 20:31 |
is het niet zo dat enkel de wiener schnitzel beschermt is en deze altijd moet bestaan uit kalfsvlees? de term schnitzel is voor zover ik weet niet beschermt en kan dus alles zijn met een paneerlaagje. | |
Aventura | zondag 22 juni 2014 @ 21:13 |
Ik maak ze ook wel van kalfslappen, maar die kan ik niet altijd krijgen. Volgens mij mag een Wiener ook wel met varkensvlees hoor. Ik kruid het paneermeel altijd maar sambal door het ei klinkt ook wel goed eigenlijk. | |
Pietverdriet | zondag 22 juni 2014 @ 21:18 |
Er komt echt geen inval van de schnitzelpolitie bij je thuis Ik vind varkensvlees erg lekker, maar niet in schnitzels | |
Molo | zondag 22 juni 2014 @ 21:19 |
Beetje peper en wat gemalen/gevijzeld venkelzaad is ook lekker erdoor. | |
Erasmo | zondag 22 juni 2014 @ 23:55 |
Hehe, Schnitzel Polizei:P![]() Voor die panko moet het toch eerst door een eitje, met wat meel erdoor blijft het beter zitten naar mijn idee. En door de panko creëer je extra oppervlakte wat dus extra krokant wordt. | |
Pietverdriet | woensdag 25 juni 2014 @ 16:57 |
En, hoe is het geworden? | |
Pietverdriet | woensdag 25 juni 2014 @ 20:55 |
Heb vanavond weer een kipfilet dun uitgesneden en door ei met tempuramix en panko gehaald, heerlijk weer | |
Hagelkaas | donderdag 26 juni 2014 @ 20:49 |
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort! ![]() | |
SiGNe | donderdag 26 juni 2014 @ 21:06 |
Langer koken? Dikt het wat meer in. | |
Pietverdriet | donderdag 26 juni 2014 @ 21:35 |
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen. Of bedoel je de smaak met waterig? Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed. | |
Pietverdriet | donderdag 26 juni 2014 @ 21:37 |
Dat kan, maar dan de suiker verminderen of pas toevoegen als je sap is ingekookt zodat de verhouding hetzelfde blijft (ook dan gebruik je minder suiker) | |
sirdanilot | donderdag 26 juni 2014 @ 21:48 |
Blauwe bes mist een zuurtje denk ik | |
Puckzzz | zaterdag 28 juni 2014 @ 15:34 |
Beste Piet, Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder? | |
sirdanilot | zaterdag 28 juni 2014 @ 15:46 |
Kurkuma/koenjit (iig dat gele poeder) en paprikapoeder lijkt me een uitstekende combi. Maar écht knaloranje gaat het niet worden denk ik, dan moet je echt (gel)kleurstof toevoegen. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 juni 2014 @ 16:27 |
Dat kan, maar hou er rekening mee dat koenjit en paprika het wel vrij bitter gaan maken Je zou ook gewoon levensmiddelkleurstof kunnen gebruiken | |
Puckzzz | zaterdag 28 juni 2014 @ 17:01 |
Bedankt beide. Ik heb verschillende opties nu. Ik heb sowieso even oranje kleurstof gehaald. Maar ook een oranje/gele Madam Jeanette (1 op 900 gr. Kipfilet moet te doen zijn qua hitte toch?) Tomatenpuree, misschien wat Koenjit erbij en als het me dan nog niet oranje genoeg is wat kleurstof erbij. Verder wilde ik wat standaard kruiden gaan gebruiken en knoflook. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 28 juni 2014 @ 17:03 |
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt | |
Puckzzz | zaterdag 28 juni 2014 @ 17:09 |
![]() ![]() Ik heb nu een kwart in de mix zitten. | |
Thorical | zaterdag 28 juni 2014 @ 18:56 |
Zou het niet handiger zijn om er alleen een oranje korstje omheen te maken? Panneer, panko, tempura, cornflakes oid. | |
sirdanilot | zaterdag 28 juni 2014 @ 19:13 |
Mme Jeannette is echt héél erg heet, bijna té. Tomatenpuree is ook een goed idee. Wellicht even de kruiden fruiten in wat olie op heel laag vuur: uitje en wat knoflook fruiten, dan kurkuma en paprikapoeder kort meefruiten, dan dit toevoegen aan je mix. Dan zit de kleur er ook beter door. Rauwe kurkuma is namelijk erg vies, in de indiase keuken wordt dit altijd gefruit. | |
Puckzzz | zaterdag 28 juni 2014 @ 20:38 |
Ja bij nader inzien de Madam Jeanette er niet in gedaan. Ze zijn al klaar en erg goed gelukt. Smaken ook nog eens prima ![]() Ik heb er uiteindelijk het volgende in gedaan: Puree gemaakt van Ui en Knoflook, daarin tomatenpuree, koenjit, kipkruiden (uit gemakzucht en hey...ook oranje ![]() Eigenlijk had ik de puree inderdaad nog even al la currypasta kunnen aanfruiten. Niet aan gedacht. | |
Puckzzz | zaterdag 28 juni 2014 @ 20:40 |
Nu verder met mijn Kue Lapis in Oranje, rood, wit en blauw ![]() | |
Myraela | zaterdag 28 juni 2014 @ 20:50 |
Was het niet zonder kleurstof oranje genoeg? Ik maakt een poosje terug saucijzenbroodjes van kip, dat vond ik met alleen kruiden al best oranje. | |
Puckzzz | zaterdag 28 juni 2014 @ 21:26 |
Het is voor morgen voor bij de wedstrijd, ik wilde echt oranje, oranje ![]() Nu is de binnenkant van het balletje ook oranje ![]() | |
RobinOok | zaterdag 28 juni 2014 @ 22:18 |
Fotoooooooooooooooo! :-) | |
Spanky78 | zaterdag 28 juni 2014 @ 22:21 |
En je handen heel goed wassen na het snijden... Voor de jongetjes... Ook voor het plassen handen wassen.. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 juni 2014 @ 22:26 |
Handschoenen dragen. Wassen helpt niet echt Geloof me, heb ze een keer gesneden zonder en toen contactlenzen uit proberen te doen. Ik stuiterde letterlijk door het huis | |
Pietverdriet | zaterdag 28 juni 2014 @ 22:27 |
Mooi dat je ballen oranje zijn trouwens Puckzzz! | |
Myraela | zaterdag 28 juni 2014 @ 22:51 |
![]() | |
Spanky78 | zaterdag 28 juni 2014 @ 22:56 |
Ja, dat is naar. Maar eigenlijk is een keer of twee goed wassen prima. Ik heb ik wel eens zonder na te denken in mijn ogen gewreven. Au. Handen insmeren met olie, daarin trekt de capsaicin, die kun je er dan af wassen met afwasmiddel. | |
Puckzzz | zondag 29 juni 2014 @ 00:16 |
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blik ![]() ![]() | |
leeell | zondag 29 juni 2014 @ 00:23 |
tof ! ![]() | |
sirdanilot | zondag 29 juni 2014 @ 00:37 |
Zijn dat oranje soesjes? ![]() | |
RobinOok | zondag 29 juni 2014 @ 00:45 |
Cool! | |
golfer | zondag 29 juni 2014 @ 01:09 |
![]() | |
Puckzzz | zondag 29 juni 2014 @ 09:36 |
Nee dat zijn mini Kue Mangkok, een indisch gestoomd cakeje met kokos. En dan nog Kue Lapis, ook weer een Indische gestoomde (joh ![]() ![]() Kue Lapis moest ik erg aan wennen, die textuur is niet wat wij verwachten van een cake / koek, het is heel 'rubberig' zou je haast zeggen maar ook lekker zacht en vanille. En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen. | |
Cici | zondag 29 juni 2014 @ 10:12 |
Kue lapis, veel mensen moeten er aan wennen haha Mooi gemaakt die kue lapis!! | |
sirdanilot | zondag 29 juni 2014 @ 12:43 |
Oh lijkt mij wel lekker eigenlijk, die kue lapis. Maar wel nogal wat werk, en stomen is voor mij altijd een beetje lastig zonder stoompan (moet ik hele constructies gaan bouwen in een grote pan met een vergiet en zo ![]() | |
minilot | zondag 29 juni 2014 @ 12:49 |
Ja, dat lijkt me ook leuk ja! Die van jou ziet er tof uit zeg! Mooi hoor. ![]() | |
SiGNe | zondag 29 juni 2014 @ 14:05 |
Ow wee als er geen bedankje vanaf kan voor die prachtige hapjes! Ziet er ook erg mooi uit die Kue Lapis. Hoeveel uur heb je voor al die hapjes in de keuken gestaan? Volgens mij langer dan Oranje tot nu toe gespeeld heeft.. (3x90 minuten) | |
Sicstus | zondag 29 juni 2014 @ 14:39 |
Sliptong! hoe deze lekker te bereiden? Albert Heijn schrijft op de achterkant van de verpakking: 'Licht bestrooien met bloem en eventueel peper, margarine of (olijf-) olie verhitten en op matig vuur ca. 6 minuten bakken.' Nu vertrouw ik de kooktips van een grootgrutter niet echt; ik ga al sowieso geen 'margarine of (olijf-)olie gebruiken, ik bak gewoon in boter. Zijn er nog andere punten waarvan je als Pietverdriet zijnde zegt: 'als je dit en dit doet wordt je visje veel beter/lekkerder' ? | |
Molo | zondag 29 juni 2014 @ 15:27 |
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet. Verder niks mis mee. Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan. | |
Hagelkaas | zondag 29 juni 2014 @ 15:40 |
Ik bedoel de smaak ja, die was wat flauwtjes. Ga 'm binnenkort eens met frambozen maken. Kost allemaal niets uit de diepvries, je lacht je rot. | |
Sicstus | zondag 29 juni 2014 @ 15:40 |
Hoe klaar je boter? | |
SiGNe | zondag 29 juni 2014 @ 16:00 |
Verwarmen en het schuim eraf scheppen , de vaste stoffen zakken naar de bodem van de pan en die moet je ook niet hebben. Voorzichtig in een kommetje schenken dus. | |
Pietverdriet | zondag 29 juni 2014 @ 17:50 |
Als boter op heel kleine vlam langzaam laat smelten komt er nauwelijks schuim op, kan je met een lepel er makkelijk afscheppen en dan de geklaarde boter afgieten, de kwarkachtige massa in de pan achterlatend | |
DeProf | maandag 30 juni 2014 @ 01:18 |
Ik kwam laatst deze video tegen, wordt heel aardig in uitgelegd hoe je sliptong bakt. Erg leuk, deze kok 'kraakt' de hoofdgraat van de vis waardoor deze bij het bakken niet kromtrekt. Link: | |
sirdanilot | maandag 30 juni 2014 @ 12:49 |
Héérlijk, zo'n gebakken visje. Binnenkort maar weer eens iets op de markt halen. Maar dan wel een budgetvisje, zoals bijvoorbeeld een scholletje, tong is wat te duur. | |
Weltschmerz | maandag 30 juni 2014 @ 13:14 |
Waarom zou het verbranden als je op matig vuur bakt? Als je het juiste formaat pan neemt zodat er bijna overal vis ligt dan 'koelt' de vis de boter ruim voldoende. Bij gebrek aan een pan die klein genoeg is kun je altijd nog plakjes koude boter toevoegen als de boter te bruin wordt. Boter klaren is meer voor hard bakken, terwijl die botereiwitten ook best lekker zijn bij de vis. | |
emmyemmy | woensdag 2 juli 2014 @ 08:54 |
Piet! Mijn vriend wilde donderdag speciale hamburgers. Heb jij nog ideeën? Ik zat te denken aan blue ribbon burgers maar hij houdt niet van blauwe kaas. | |
habitue | woensdag 2 juli 2014 @ 09:04 |
Lamsburger met tzatziki. ![]() | |
emmyemmy | woensdag 2 juli 2014 @ 09:04 |
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten. Lam is niet goedkoop hier. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 2 juli 2014 @ 09:33 |
Waar koop je je lam? Als ik hier (Nijmegen) naar de internationale supermarkt ga of naar de islamitische slager dan heb ik een bout van een zuiglam voor 11 euro per kilo. Schouder en nek zitten in dezelfde prijsklasse. Als het geen zuiglam is gaat het onder een tientje per kilo. | |
emmyemmy | woensdag 2 juli 2014 @ 09:34 |
Enige die het zou verkopen is de keurslager hier. Weet wel een goedkoper adresje, maar te ver weg en geen tijd. | |
#ANONIEM | woensdag 2 juli 2014 @ 09:35 |
Waar is "hier" dan? | |
Pietverdriet | woensdag 2 juli 2014 @ 09:35 |
Voor vier hamburgers Koop 500 gram rundergehakt bij de aldi, en een pakje ontbijspek verder nodig burgerbroodjes, augurk, vleestomaat, kaas, remoulade, ketchup, wat sla Bak een pakje ontbijspek of bacon crispy en leg ff apart op wat keukenpapier snij vier plakken vleestomaat en haal het snot eruit, leg even op keukenpapier neem plakjes augurk en leg ze ook even op keukenpapier Hamburger broodjes open snijden en even toasten, wat peper en zout door het gehakt en dan 4 Burgers vormen uit het gehakt, in twee koekenpannen bakken, terwijl dit bakt remoulade op de onderste helft van het broodje Burgers mooi heet en bruin, plak chedder erop of een andere kaas die je hebt/lekker vindt en even 30 seconden een lap alufolie op de pan zodat de kaas smelt (of een grote deksel) Burger op broodje, bacon erop Plak dungesneden vlees tomaat erop Plakjes augurk erop Rucola of slablaadjes erop Ketchup Bovenste helft erop Smullen De reden waarom ik de tomaat ontsnot en net als de augurk even op keukenpapier leg is om het vocht eruit te krijgen, als je dit niet doet gaat je burger druipen. Heb gisteren nog zo burgers gegeten en er droop niets uit. | |
emmyemmy | woensdag 2 juli 2014 @ 09:41 |
Ja zo maak ik ze altijd. Maar dan met Sweet babyray's bbqsaus. Wilde iets specialers. ![]() | |
emmyemmy | woensdag 2 juli 2014 @ 09:42 |
Een gat van een dorp. ![]() | |
habitue | woensdag 2 juli 2014 @ 09:47 |
2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee? | |
#ANONIEM | woensdag 2 juli 2014 @ 09:50 |
Deze ? Die heb ik wel eens geprobeerd, maar dat was eens maar nooit weer. Voorgekruid en veel te zout. Zonde van het vlees. En maar voor deel lamsvlees, de rest is rundvlees. ![]() Een lamsburger van AH bevat maar 60% lamsvlees. Dat is legale volksverlakkerij. [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2014 09:53:04 ] | |
emmyemmy | woensdag 2 juli 2014 @ 09:51 |
Hebben we niet. Ik zei toch, een gat. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 2 juli 2014 @ 09:54 |
Vind bij streetfood eigenlijk altijd zo dat als "chefs" zich ermee gaan bemoeien het meestal wel erg prijzig maar niet echt beter wordt. Je zou ipv gehakt tartaar kunnen nemen en dit rood bakken, dus dat het vlees nog rauw is vanbinnen als je dat lekker vind. Zaken als ganzenlever erop vind ik zo een onzin. Maar out of the box, wat dacht je van ipv een burger een steak sandwich? Dan bak je biefstuk en doet die op boterhammen van een mooi bruin brood, bv zuurdesem en daar doe je dan pickels, saus en sla bijop, | |
emmyemmy | woensdag 2 juli 2014 @ 09:55 |
Hmmm | |
Pietverdriet | woensdag 2 juli 2014 @ 09:57 |
Of hotdogs, kadetjes met goede knakworsten, chillie, zuurkool, etc? | |
Lucky_Strike | woensdag 2 juli 2014 @ 09:57 |
Ik heb vorig weekend een burger van Mexicaans gekruid rundergehakt gemaakt en die gegeten met rode ui, mais, guacamole, sla en een beetje creme fraiche. Het was echt verschrikkelijk lekker ![]() Ik had in totaal 3 burgers. Ook een Griekse met tzaziki, ook een aanrader. De derde was gewoon zoiets als Piets recept. | |
emmyemmy | woensdag 2 juli 2014 @ 09:58 |
Vriend haat hotdogs. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 2 juli 2014 @ 10:06 |
Vind dat soort variaties leuk, maar de klassieker kan ik altijd eten. Ik kan sowieso altijd eten, das een beetje het probleem ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 2 juli 2014 @ 10:06 |
Okay, ook als ze echt goed zijn met een knakkende worst? | |
Pietverdriet | woensdag 2 juli 2014 @ 10:07 |
Vol |