Eens.quote:Op donderdag 10 april 2014 20:45 schreef golfer het volgende:
Wat doe je nou geheimzinnig over de prijs?
Ja lang niet zo lekker als sommige Aziatische gerechten die ik van em heb gezien.quote:Op donderdag 10 april 2014 21:24 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er wel een beetje flets uit, allemaal.
Maar de smaak was uitstekend en dat is natuurlijk ook belangrijk hèquote:Op donderdag 10 april 2014 22:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Ja lang niet zo lekker als sommige Aziatische gerechten die ik van em heb gezien.
Als dat zo isquote:Op donderdag 10 april 2014 22:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar de smaak was uitstekend en dat is natuurlijk ook belangrijk hè
Oh, dan klopt hun eigen prijslijst dus niet die ze online hebben staan. Of je had toch niet de dagschotel.quote:Op vrijdag 11 april 2014 19:52 schreef Iwanius het volgende:
Golfer zit er ook naast met zijn bevindingen want wat ik heb gehad waren grote porties!
Van de grote borden met de stukken lam krijg je deze nooit zo vol als dat ik heb dus betaal je ook veel meer dan die 6 euro die Golfer opsomde en de rijst komt op zo een schoteltje i.p.v op zo een groot rond bord.
Oh heet dat zo? Ook goed. Ben normaliter niet zo een toetjes man maar dit zag er zo goed en uitnodigend uit,dus nemen als je er toch bent. De Turkse keuken is een keuken die ik niet echt goed ken, maar leer kennen. En die keren dat we in Turkije waren in het verleden en her en der aten in bijvoorbeeld Istanbul en andere steden kan ik niets anders zeggen dat de Turkse keuken heel veelzijdig en erg lekker is. Beetje Balkan meets the Orient smaak/stijl.. Word af en toe alleen gestoord dat de Turken (en ik weet inmiddels ook heus wel waarom) overal brood bij willen hebben.quote:
Ik ben geweest bij de opening en daarna nog een paar keer maar niet meer recentelijk want het is nu gewoon een overpriced vreetschuur geworden.quote:Op zaterdag 12 april 2014 19:47 schreef borisz het volgende:
Ben benieuwd wanneer Iwanius bij Las Palmas gaat eten
Staat hier ook nog op de verlanglijst.quote:
Jammer? Ga niet ordinair foto's zitten maken.quote:Op zondag 13 april 2014 16:12 schreef Isegrim het volgende:
Jammer dat je geen foto's hebt gemaakt, Godtje, klinkt erg goed.
Jij ook al?quote:Op zondag 13 april 2014 17:16 schreef RobinOok het volgende:
Gelukkig ben ik superordinair, geniet nooit van het gezelschap, laat staan van het eten!
quote:Op zondag 13 april 2014 17:16 schreef RobinOok het volgende:
Gelukkig ben ik superordinair, geniet nooit van het gezelschap, laat staan van het eten!
Ja ik denk ook dat de meeste gasten zouden klagen als ze geen flinke hoeveelheid hollandaise zouden krijgen bij eggs Benedictquote:Op vrijdag 25 april 2014 19:43 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij hoort dat niet anders, bij Eggs Benedict.
Juist ja, maar zo een kledder op de rest vond ik teveel van het goede.quote:Op vrijdag 25 april 2014 19:43 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij hoort dat niet anders, bij Eggs Benedict.
Er liggen toch ook gewoon gepocheerde eieren op zijn bord?quote:Op zondag 27 april 2014 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Eggs benedict is helemaal niet met 'zacht gekookte eieren'.
Kimmade aan de Mariastraat >>>> Saigon.quote:Op maandag 14 april 2014 20:34 schreef Selestha het volgende:
Iwanius, Saigon in Utrecht is echt een hele goede Vietnamees. Als je van Vietnamees eten houdt, raadt ik Saigon echt voor je aan
Laat gaan. Sommigen zoeken graag om iets om handen te hebben,vaak ingegeven door 'oude' informatie van enkele crewleden en hun aanhang. Bashen om te bashen noem ik dat.quote:Op zondag 27 april 2014 18:30 schreef RobinOok het volgende:
Gepocheerd is toch ook zachtgekookt? Alleen zonder schaal.
Ik zie het probleem niet hoor.
Ik moet nog steeds iets schrijven over mn FG bezoek van een paar weken geleden. Maar heb me er nog niet toe kunnen zetten. Ook nog even wat foto's bij elkaar zoeken enzo.quote:Op dinsdag 29 april 2014 12:39 schreef Iwanius het volgende:
On topic: Maar zijn er nog meer CUL lieden die wat te recenseren hebben?
quote:Op maandag 20 januari 2014 18:29 schreef Iwanius het volgende:
SOI 3
Eindelijk heeft Rotterdam weer een echte goede traditionele Thai genaamd SOI 3.
Vergeet het aftandse en overgewaardeerde Blue Mekong, ene Hua Hin, Suwannaphom
of nog erger De Kleine Ondeugd in Rotterdam-Kralingen en ChiliTime in Rotterdam-Centrum,
want SOI 3 veegt al deze zichzelf benoemde 'Thaise'restaurants in smaak en originaliteit
van tafel als je een echte liefhebber en kenner van de traditionele Thaise Keuken bent.
Hier geen aangepaste gerechten naar de Hollandse smaak zodat het naar een veredeld
Chinees-Indisch gerecht smaakt,maar alleen die basisingredienten die nodig zijn om het
gerecht die smaak en originaliteit te geven zoals men dat men met name in het noordelijke
deel van Thailand (tegen Laos aan) kent. Het concept is eigenlijk heel simpel;
Bij SOI 3 kookt men zoals men dat thuis bij moeders in Thailand is gewend. Zonder
tierlantijntjes en recht voor zijn raap zoals men dat ook ervaart als men als toerist of
backpacker door Thailand reist en bij allerlei eetstalletjes langs de weg iets nuttigt.
De zaak zelf is niet groot,hooguit 10 tafeltjes voor pak'm beet 20 personen, een brede bar
die in de lengte van de zaak tegen de muur is gevestigd en die je bij binnenkomst gelijk ziet.
Op elk tafeltje staat in typische Thaise stijl een rol wc papier om de handen schoon te vegen
de langwerpige menukaart in foldervorm en aan de muren allerlei gephotoshopte foto's die je
doet denken aan de vele beeldtenissen die je in Thailand tegenkomt.
De menukaart is simpel in opzet met voornamelijk noedelgerechten,salades en soepen.
Drank is er in overvloed en met name de verschillende internationale biersoorten is een opvallend
iets naast het standaard Thaise Singha bier. Gekozen werd voor 3 verschillende gerechten te weten:
Rijstnoodle salade met garnalen, pittige vissoep in een heldere bouillon en als hoofdgerecht
de welbekende pittige groene curry met cocosmelk en kip. Bier erbij was Singha.
Alles smaakte verrukkelijk,smaakverhoudingen klopten als een bus en sedert
lange tijd had ik voor een eerste bezoek helemaal niets op de gerechten aan te
merken. Nou ja,als het moet.1 ding dan. De curry had wel iets meer gemogen
want voor mij was het wel wat aan de magere kant qua hoeveelheid in het schaaltje.
Het mooie van SOI 3 is dat men ook een ontbijt serveert,wel in de Thaise stijl.
Daarom is men ook elke ochtend al vanaf 08:30 uur geopend voor de vroege vogels daar
gelegen aan de West-Kruiskade.
Houd er rekening mee dat SOI 3 al snel in bekendheid en zelfs populariteit begint in te winnen
want in de avonduren vanaf 18:30 uur tot zeker 21:30 uur loopt het al storm met gasten die deze
kleine culinaire Thaise parel hebben ontdekt.
Ik ben fan van deze zaak en keer er zeker weer terug al was het alleen maar om de andere
gerechten uit te proberen!
Graag die staat nog in het wensenlijstje!quote:Op donderdag 1 mei 2014 19:27 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Zondag naar HanTing, zin in![]()
Als ik eraan denk volgen de foto's en recensie
Gewoon doen! Wordt voor mij de derde keer, vorige twee keren waren top!quote:Op vrijdag 2 mei 2014 09:46 schreef kahlie het volgende:
[..]
Graag die staat nog in het wensenlijstje!
Ik heb afgelopen zondag heerlijk gegeten bij Parkheuvel was weer top
Ik herhaal jou: Gewoon doen! Parkheuvel is echt de moeite waard en er zijn regelmatig leuke acties waar ze aan mee doen.quote:Op vrijdag 2 mei 2014 15:48 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Gewoon doen! Wordt voor mij de derde keer, vorige twee keren waren top!
Parkheuvel staat dan weer op mijn wensenlijstje
Ziet er goed uit. Jammer van dat zwarter leisteentje waar het eerste gerecht op lag. Dat is nu wel weer wat achterhaald, maar verder leuke gerechten en zeker voor die prijs (PP, neem ik aan?)quote:Op woensdag 14 mei 2014 22:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
Waar?
http://jiu.nu/html/
Wanneer?
Afgelopen maandag, we hadden iets te vieren!
Wat at je?
Het 5 gangen tasting menu
-knip-
Cijfer?
Een 9!
Echt ontzettend lekker gegeten en gedronken. Mooie uitleg erbij, fijne sfeer, echt genoten.
Stond dat in de Libelle?quote:Op donderdag 15 mei 2014 00:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Jammer van dat zwarter leisteentje waar het eerste gerecht op lag. Dat is nu wel weer wat achterhaald
Ja prijs was pp. De vis was dacht ik inderdaad een van die twee, denk dat m'n lief dat ook niet meer weet. Er was veel te onthouden!quote:Op donderdag 15 mei 2014 00:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Jammer van dat zwarter leisteentje waar het eerste gerecht op lag. Dat is nu wel weer wat achterhaald, maar verder leuke gerechten en zeker voor die prijs (PP, neem ik aan?)
Visgerecht was kabeljauw of heilbot met een jasje of iets anders?
Raadpleeg je bijbel, de Viva.quote:Op donderdag 15 mei 2014 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind die kaartjes aan de glazen vreemd, aan de ene kant handig, maar aan de andere kant nogal cheap.
Ben er nog niet uit wat ik er van vind.
Ik vind het handig & cheapquote:Op donderdag 15 mei 2014 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind die kaartjes aan de glazen vreemd, aan de ene kant handig, maar aan de andere kant nogal cheap.
Ben er nog niet uit wat ik er van vind.
Jij hebt het over de recensie van deze tent?quote:Op donderdag 15 mei 2014 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind die kaartjes aan de glazen vreemd, aan de ene kant handig, maar aan de andere kant nogal cheap.
Ben er nog niet uit wat ik er van vind.
quote:Op donderdag 15 mei 2014 00:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Jammer van dat zwarter leisteentje waar het eerste gerecht op lag. Dat is nu wel weer wat achterhaald
Inderdaad. Het restaurant is best leuk, maar je krijgt een beetje weinig, kan ik me nog herinneren van een flinke tijd geleden.quote:
Daar zat ik ook al aan te denkenquote:Op zondag 18 mei 2014 16:23 schreef remlof het volgende:
Zal ik doen.
Ik vermoed trouwens dat die chicken tika die we aangeboden kregen besteld was door iemand op het terras die al weg was gelopen
Je foto hier vlakboven boven doet het niet static. Enne...ziet eruit als Indiaas?quote:Op zaterdag 17 mei 2014 22:20 schreef static het volgende:
Net, een heerlijke chicken curry (nét iets te pittig, maar goed) met wat simpele bolletjes ijs erna.
In The Barn Hotel, vlakbij London.
Cijfer: 8.
En dan maar hopen dat men deze negatieve ervaring niet weghaalt zoals zovaak in het verleden op grond van "in strijd met onze huisregels"wat een andere regel is voor: "Negatieve recensies die onze goede verstandhouding met bepaalde horeca-zaken kan beinvloeden willen we niet hebben"..quote:Op zondag 18 mei 2014 15:54 schreef golfer het volgende:
Wat een afgang, Remlof. Meld je dit ook even op recensiesites als zoals Iens?
quote:Op zondag 18 mei 2014 17:18 schreef Iwanius het volgende:
En dan maar hopen dat men deze negatieve ervaring niet weghaalt zoals zovaak in het verleden op grond van "in strijd met onze huisregels"wat een andere regel is voor: "Negatieve recensies die onze goede verstandhouding met bepaalde horeca-zaken kan beinvloeden willen we niet hebben"..![]()
Remlof houd er ook rekening mee dat men bij plaatsing van je recensie eerst gaat controleren of je er wel bent geweest. Ja...ongelofelijk.Maar goed. IENS is voor mij toch al nooit geloofwaardig geweest met hun 'vriendjespolitiek'op horeca-gebied.
Das zo gruwelijk kut he...quote:Op zondag 18 mei 2014 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
IJs bij IJssalon Cappello Giallo in Veere
twee bolletjes vanilleijs en een mango, en een frambozen.
Structuur van het ijs was goed, de smaak kwaliteit uitermate teleurstellend
Vanille was geen vanille maar synthetisch vanilline aroma, Mango smaakte naar Mango aroma en dan heel weinig aroma gebruikt, frambozen was roze maar had net zo goed aardbeien of kers kunnen zijn, want het smaakte helemaal nergens naar.
Mijn zelfgemaakte ijs is honderden keren beter dan dit. Het ijs van de Aldi smaakt beter. Echt een afrader.
Cijfer 2
Hoort dat?quote:Op zondag 18 mei 2014 18:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Zombie Kreeft
Zouden jullie het opeten? Een kreeft met groene zombie hersenen?
Darmkanaal zat er ook nog in...
Darmkanaal en die groene drap horen ze wel even te verwijderen voor het opdienen.quote:
Zekerquote:Op zondag 18 mei 2014 18:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Zombie Kreeft
Zouden jullie het opeten? Een kreeft met groene zombie hersenen?
Darmkanaal zat er ook nog in...
Dat kan wel eens gebeuren bij een chicken curry, Sherlock.quote:
De eerste keer dat ik ooit een halve kreeft besteld had was ie ook zo. In het New York-hotel in Rotterdam. We waren erg verbaast, maar hebben hem wel opgegeten. Dat groene niet denk ik trouwens. Verder eigenlijk nooit meer gezien, tot nu.quote:Op zondag 18 mei 2014 18:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Zombie Kreeft
Zouden jullie het opeten? Een kreeft met groene zombie hersenen?
Darmkanaal zat er ook nog in...
Vrijgezellenfeest. Dan kan je alle fatsoen het raam uit gooien en schaamteloos doen. Of zo.quote:
Ik zou ze niet eens toelaten in mijn tent.quote:Op maandag 26 mei 2014 18:48 schreef Luuksor het volgende:
Ja, want je gaat de omzet van een tafel van 20 man wegsturen..
in de korteput liep nog een groep dames rond die wat te vieren hadden, die wouden zonder reservering ergens gaan eten met 18 personen..quote:Op maandag 26 mei 2014 21:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou ze niet eens toelaten in mijn tent.
The horror, vrijgezellenfeestjes met ongein en verkleedpartijen.
Precies. Gaan dit soort gasten maar lekker naar zo een skihut achtige brasserie met een thema,kunnen ze daar de joligheid toepassen.quote:Op maandag 26 mei 2014 21:22 schreef Isegrim het volgende:
Kan goed wezen dat je nog veel meer omzet mist als je er niks aan doet.
En trouwens, zulke lui zou ik gewoon niet in de zaak willen hebben. Als je met 20 man bent kun je ineens doen waar je zin in hebt?
Ik zei het nog tegen gquote:Op dinsdag 27 mei 2014 18:11 schreef Myraela het volgende:
Je hebt wel gezegd dat het leisteentje waar de chips van mierikswortel op lag echt niet meer kan?
Inderdaad.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 18:11 schreef Myraela het volgende:
Je hebt wel gezegd dat het leisteentje waar de chips van mierikswortel op lag echt niet meer kan?
Juist omdat ze geen vooroordelen willen hebben en geen onderscheid willen maken.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 21:01 schreef golfer het volgende:
Wat een leuk initiatief van de Pauluskerk. Maar in feite is het dus voor daklozen en anderen die niks te makke hebben, maar ze laten dus ook andere mensen die voldoende geld hebben om elke dag uit eten te gaan toe?
Het is alleen beetje gênant als hij drie borden vol heeft gegeten en echt maar 1 euro heeft betaaldquote:Op dinsdag 27 mei 2014 21:04 schreef Molo het volgende:
[..]
Juist omdat ze geen vooroordelen willen hebben en geen onderscheid willen maken.
Ik vind het wel lollig dat Iwanius daar is gaan eten/bunkeren en foto's heeft gemaakt
Ach, dat moet hij toch weten, ik kan er niet zo mee zitten.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 21:08 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Het is alleen beetje gênant als hij drie borden vol heeft gegeten en echt maar 1 euro heeft betaald
Een dikke sigaar achterlaten is het minste wel dat je kan doen inderdaad.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 20:44 schreef Isabeau het volgende:
Mooi initiatief van de PauluskerkEn ik neem aan dat je wel wat meer gedoneerd hebt dan 1 euro, aangezien je dat makkelijk kan betalen.
Dus eigenlijk heb je er gewoon weinig te zoeken.quote:"Elke dinsdag, donderdag en vrijdag 17.30 – 18.30 uur
Een gezamenlijke, goede maaltijd voor ¤ 1,- voor ieder geen mogelijkheid heeft om zelf te koken. (zuil 3 van de Pauluskerk)Gaarne om 17.30 uur aanwezig zijn: we beginnen samen!"
Helemaal met je eens. Voor mensen als Iwanus is dat à la carte- menu zodat de boel iig een beetje bekostigd kan worden.quote:Op woensdag 28 mei 2014 08:49 schreef Myraela het volgende:
Een dakloze voelt zich daar misschien weer even mens, maar als je gewoon normaal kan eten, zou ik me alleen maar slecht voelen als ik daar even 3 keer op zou komen scheppen.
[..]
Dus eigenlijk heb je er gewoon weinig te zoeken.
Idd.quote:Op woensdag 28 mei 2014 10:38 schreef mascara-klodder het volgende:
Helemaal met je eens. Voor mensen als Iwanus is dat à la carte- menu zodat de boel iig een beetje bekostigd kan worden.
Met plaatsvervangende schaamte heb ik zijn recensie gelezen.
Alsof hij er trots op was dat hij voor die euro 3x kon opscheppen.
Ze gaan er vanuit dat mensen alleen komen als ze daar een goede reden voor hebben. Daar is het voor bedoeld en die willen ze zich thuis laten voelen.quote:Op woensdag 28 mei 2014 12:44 schreef NoCigar het volgende:
Ach, ze moedigen ze het zelf aan, dat extra opscheppen.
Nou, in het nasi topic is toch wel duidelijk geworden dat Iwanius maar beter niet zelf kan koken...quote:Op woensdag 28 mei 2014 08:49 schreef Myraela het volgende:
"Elke dinsdag, donderdag en vrijdag 17.30 – 18.30 uur Een gezamenlijke, goede maaltijd voor ¤ 1,- voor ieder geen mogelijkheid heeft om zelf te koken. (zuil 3 van de Pauluskerk)Gaarne om 17.30 uur aanwezig zijn: we beginnen samen!"
Weet ik niet. Misschien hebben ze wel gewoon graag dat er gewone mensen komen. Bijvoorbeeld omdat de meeropbrengst de meerkosten overstijgt. Daarnaast denken ze waarschijnlijk dat het goed is voor de hulpbehoevenden om in het gezelschap van gewone mensen de maaltijd te genieten, waarschijnlijk niet onterecht. En waarschijnlijk realiseren ze zich ook dat veel gewone mensen graag het budget aanvullen door meer te betalen dan gevraagd wordt.quote:Op woensdag 28 mei 2014 12:49 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ze gaan er vanuit dat mensen alleen komen als ze daar een goede reden voor hebben. Daar is het voor bedoeld en die willen ze zich thuis laten voelen.
Er staat toch gewoon "Voor iedereen die niet de mogelijkheid heeft zelf te koken". Dit als eetgelegenheid zien is een beetje als een nachtopvang als hotel zien.quote:Op woensdag 28 mei 2014 13:43 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Weet ik niet. Misschien hebben ze wel gewoon graag dat er gewone mensen komen. Bijvoorbeeld omdat de meeropbrengst de meerkosten overstijgt. Daarnaast denken ze waarschijnlijk dat het goed is voor de hulpbehoevenden om in het gezelschap van gewone mensen de maaltijd te genieten, waarschijnlijk niet onterecht. En waarschijnlijk realiseren ze zich ook dat veel gewone mensen graag het budget aanvullen door meer te betalen dan gevraagd wordt.
Met kop soep en kop koffie voor vier euro, goeie deal tochquote:Op woensdag 28 mei 2014 13:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Er staat toch gewoon "Voor iedereen die niet de mogelijkheid heeft zelf te koken". Dit als eetgelegenheid zien is een beetje als een nachtopvang als hotel zien.
Er staat niet: Alleen voor dak- en thuislozen. Het lijkt er meer op dat ze uitnodigend willen zijn, naar eenieder die daar om de een of andere reden zou willen eten. De mensen die dan wat meer hebben zorgen voor extra budget door er een glas bij te nemen, waarvan de prijzen niet op daklozenniveau liggen.quote:Op woensdag 28 mei 2014 13:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Er staat toch gewoon "Voor iedereen die niet de mogelijkheid heeft zelf te koken". Dit als eetgelegenheid zien is een beetje als een nachtopvang als hotel zien.
Eens hoorquote:Op woensdag 28 mei 2014 14:04 schreef Weltschmerz het volgende:
Er staat niet: Alleen voor dak- en thuislozen. Het lijkt er meer op dat ze uitnodigend willen zijn, naar eenieder die daar om de een of andere reden zou willen eten. De mensen die dan wat meer hebben zorgen voor extra budget door er een glas bij te nemen, waarvan de prijzen niet op daklozenniveau liggen.
Waarschijnlijk is het uitgangspunt dat mensen zelf wel weten wat het goede is om te doen, en dat zij dat slechts uitlokken door zelf goed te doen. Dan krijg je vanzelf wel dat er geen groepen studenten komen om eens even lekker te profiteren.
Nee, 1 euro bij de deur is 1 euro.!quote:Op dinsdag 27 mei 2014 20:44 schreef Isabeau het volgende:
Mooi initiatief van de PauluskerkEn ik neem aan dat je wel wat meer gedoneerd hebt dan 1 euro, aangezien je dat makkelijk kan betalen.
Jij begrijpt het en zo moet je mijn bezoek ook zien.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 21:04 schreef Molo het volgende:
Juist omdat ze geen vooroordelen willen hebben en geen onderscheid willen maken.
Ik vind het wel lollig dat Iwanius daar is gaan eten/bunkeren en foto's heeft gemaakt
Er wordt bij de deur verwacht dat je betaalt wat je dient te betalen voor je avondmaaltijd. Die andere dingen die je op die andere kaart zag is voor op de dag en kan dus niet bestelt worden tijdens het "avondeten" M.a.w.die andere kaart met broodjes e.d. kan je alleen bestellen tussen 12:00 en 16:30 uur. Daarna alleen nog het avondmenu.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:
Het lijkt me wel zo netjes om inderdaad wat extra geld te doneren (of bijvoorbeeld wat extra 'a la carte' dingetjes erbij te bestellen die wél een redelijk normale, zij het goedkope, horecaprijs hebben, zoals de soep) want dit is duidelijk bedoeld voor daklozen en is op kosten van de kerk en misschien subsidies.
Ik heb bewust 3x genomen puur om te chargeren en reacties zoals die van jou uit te lokken.quote:Op woensdag 28 mei 2014 10:38 schreef mascara-klodder het volgende:
Helemaal met je eens. Voor mensen als Iwanus is dat à la carte- menu zodat de boel iig een beetje bekostigd kan worden.
Met plaatsvervangende schaamte heb ik zijn recensie gelezen.
Alsof hij er trots op was dat hij voor die euro 3x kon opscheppen.
Alsof jullie ook maar de moeite zouden nemen hier tussen dit soort mensen plaats te nemen.quote:Op woensdag 28 mei 2014 12:29 schreef Bluezz het volgende:
Idd.
Ik vind het gewoon schofterig om daar te eten als je genoeg geld hebt.
Als je nieuwsgierig bent naar zo'n initiatief zou het je sieren gewoon 1 bordje te nemen en lekker te doneren.
Ook jij snapt te insteek van mijn bezoek.quote:Op woensdag 28 mei 2014 12:44 schreef NoCigar het volgende:
Ach, ze moedigen ze het zelf aan, dat extra opscheppen. Ik vind het wel informatief, voor een keertje. Die Rotterdamse eethuisjes kunnen me normaal gesproken weinig boeien, maar dit vind ik wel interessant om eens te zien.
Nee, dat interpreteer je dus fout zoals de meesten hier. Iedereen is welkom want anders hadden ze het wel besloten gehouden voor alleen maar Pauluskerk gangers.quote:Op woensdag 28 mei 2014 12:49 schreef Myraela het volgende:
Ze gaan er vanuit dat mensen alleen komen als ze daar een goede reden voor hebben. Daar is het voor bedoeld en die willen ze zich thuis laten voelen.
Voor de mensen op FOK! (buitenwereld) geen rooie cent.quote:Op woensdag 28 mei 2014 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoeveel heb je aan donatie gegeven Iwanus?
Puike inschatting.quote:Op woensdag 28 mei 2014 13:11 schreef Gripper het volgende:
Die mensen van de kerk zien het als liefdeswerk, dus zij houden een goed gevoel over aan het feit dat die nieuwe meneer aan de tafel in de hoek er zo zichtbaar van geniet, en Iwanius heeft z'n buikje bol. Iedereen tevreden!
quote:Op woensdag 28 mei 2014 14:04 schreef Weltschmerz het volgende:
Er staat niet: Alleen voor dak- en thuislozen. Het lijkt er meer op dat ze uitnodigend willen zijn, naar eenieder die daar om de een of andere reden zou willen eten. De mensen die dan wat meer hebben zorgen voor extra budget door er een glas bij te nemen, waarvan de prijzen niet op daklozenniveau liggen.
Waarschijnlijk is het uitgangspunt dat mensen zelf wel weten wat het goede is om te doen, en dat zij dat slechts uitlokken door zelf goed te doen. Dan krijg je vanzelf wel dat er geen groepen studenten komen om eens even lekker te profiteren.
Omdat dat gewoon een mooi diner is waar je met je ogen van kan smullen en geen controversieel bezoek aan een initiatief voor mensen die bijna geen geld hebbenquote:Op woensdag 28 mei 2014 17:17 schreef golfer het volgende:
En onze mooie recensie sneeuwt helemaal onder door die troll.
Nou ja, lunchen op een avondje uit lijkt mij toch wel een tikje controversieel.quote:Op woensdag 28 mei 2014 17:24 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Omdat dat gewoon een mooi diner is waar je met je ogen van kan smullen en geen controversieel bezoek aan een initiatief voor mensen die bijna geen geld hebbenEr valt weinig te discussieren over een leuk avondje uit. Je kan enkel mensen inspireren ook een keer naar dat restaurant te gaan
En daarop inhakend zou ik echt niet weten waarom golfer naar de Pauluskerk zou gaan voor een 'avondje uit'. Huh?!
quote:Op woensdag 28 mei 2014 17:25 schreef remlof het volgende:
Nou ja, lunchen op een avondje uit lijkt mij toch wel een tikje controversieel.
Och, wat ben je toch een goed persoon, dat jij de o zo verhevene afdaalt onder het plebs om met hen voor 1 euro aan de dis te zittenquote:Op woensdag 28 mei 2014 17:08 schreef Iwanius het volgende:
Zo...wat een reacties weer van moralisten en betweters.
Zullen we 1 ding afspreken? Als dit de teneur is/wordt op mijn recensies dan is dit mijn laatste recensie op FOK! geweest want ik doe dit omdat ik het leuk vind. Niet om onnodig gezeik om niets te krijgen als het puur ingegeven is door eigen moralistisch gelul.
Waar anderen zoals Golfer en Bluezz zich alleen maar in de veilige "Hollandse brasserieën en restaurants "wagen en waar haast alleen maar "nette"brave (welbespraakte autochtone) landgenoten komen heb ik tenminste de moeite genomen tussen mensen te zitten die amper Nederlands spreken,van allochtone afkomst zijn( Afrika,Azie,Midden-Amerika),die bijna allemaal een zwaar verleden hebben en verder helemaal niets hebben dan als enig toevlucht de Pauluskerk en het aanwezig personeel(vrijwilligers) die hun letterlijke liefdevol opvangen en toevallige passanten die met hun een praatje willen aanknopen. En ja ze dragen niet die 'chique kleding die mensen zoals Golfer en Bluezz hebben. Nee, deze mensen dragen wat ze kunnen krijgen. Afvallige kleding waar anderen vaak hun neus voor ophalen. Maar wel hier de moralist komen uithangen inzake mijn bezoek aldaar?'Houd dan je mond zeg ik altijd.
Er is een mooie Engelse zin die misschien alles zegt: Don't judge me until you've walked a mile in my shoesquote:Op woensdag 28 mei 2014 17:24 schreef Isabeau het volgende:
Omdat dat gewoon een mooi diner is waar je met je ogen van kan smullen en geen controversieel bezoek aan een initiatief voor mensen die bijna geen geld hebbenEr valt weinig te discussieren over een leuk avondje uit. Je kan enkel mensen inspireren ook een keer naar dat restaurant te gaan
En daarop inhakend zou ik echt niet weten waarom golfer naar de Pauluskerk zou gaan voor een 'avondje uit'. Huh?!
Ik vraag me ook af waarom ik in vredesnaam met die idioot naar die kerk moet gaan?quote:Op woensdag 28 mei 2014 17:24 schreef Isabeau het volgende:
En daarop inhakend zou ik echt niet weten waarom golfer naar de Pauluskerk zou gaan voor een 'avondje uit'. Huh?!
uitvreter, uitdager zie ik er meer inquote:Op woensdag 28 mei 2014 17:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vraag me ook af waarom ik in vredesnaam met die idioot naar die kerk moet gaan?
Als ik uit eten ga bepaal en betaal ik zelf mijn eten en mijn keuzes.
Dat hij blijkbaar dit een uitdaging vindt zegt genoeg over hem...als uitvreter.
Mogen we je daar aan houden?quote:Op woensdag 28 mei 2014 17:08 schreef Iwanius het volgende:
Zullen we 1 ding afspreken? Als dit de teneur is/wordt op mijn recensies dan is dit mijn laatste recensie op FOK! geweest want ik doe dit omdat ik het leuk vind.
Ja, ik zie het niet. Echt niet. Geen enkele reden om te gaan, behalve misschien honger of enorme nieuwsgierigheid. En dat heeft golfer beiden niet.quote:Op woensdag 28 mei 2014 17:41 schreef Iwanius het volgende:
Heb jij tenminste meer ruimte voor je eigen recensies wil je zeggen?![]()
Ja,mag jij mij aanhouden maar ik houd tenminste woord. Kwestie van wanneer ik dat moment uitkies. Nu jij weer. Maar jij durft niet eens dat aan te gaan getuige je slap excuus die ik verwachte en ook voorspelde inzake naar de Pauluskerk te komen om tussen de bezoekers aldaar wat te eten. Zelfs als er een fles tegenover staat.
quote:Op woensdag 28 mei 2014 17:42 schreef Mord_Sith het volgende:
Zullen we weer ontopic gaan en de vetes elders uitvechten?
Liever niet, er zijn genoeg fokkers die de recensies van Iwanius kunnen waarderen, zonder zich een mening te hoeven vormen over zijn persoonlijkheidquote:
+1quote:Op donderdag 29 mei 2014 08:42 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Liever niet, er zijn genoeg fokkers die de recensies van Iwanius kunnen waarderen, zonder zich een mening te hoeven vormen over zijn persoonlijkheid
Mijn hemel, wat ben jij een avonturier. Ik moet bijna kotsen bij je verhaal. Je doet het nu overkomen alsof jij de wereldverbeteraar bent door je een uur te omgeven door dak- en thuislozen en een maaltijd van een euro naar binnen te schuiven en nog lekker drie keer bij te scheppen. Te treurig voor woorden.quote:Op woensdag 28 mei 2014 17:08 schreef Iwanius het volgende:
Waar anderen zoals Golfer en Bluezz zich alleen maar in de veilige "Hollandse brasserieën en restaurants "wagen en waar haast alleen maar "nette"brave (welbespraakte autochtone) landgenoten komen heb ik tenminste de moeite genomen tussen mensen te zitten die amper Nederlands spreken,van allochtone afkomst zijn( Afrika,Azie,Midden-Amerika),die bijna allemaal een zwaar verleden hebben en verder helemaal niets hebben dan als enig toevlucht de Pauluskerk en het aanwezig personeel(vrijwilligers) die hun letterlijke liefdevol opvangen en toevallige passanten die met hun een praatje willen aanknopen. En ja ze dragen niet die 'chique kleding die mensen zoals Golfer en Bluezz hebben. Nee, deze mensen dragen wat ze kunnen krijgen. Afvallige kleding waar anderen vaak hun neus voor ophalen. Maar wel hier de moralist komen uithangen inzake mijn bezoek aldaar?'Houd dan je mond zeg ik altijd.
Heerlijk he? Als je tevreden naar buiten loopt.quote:Op donderdag 29 mei 2014 10:22 schreef Selestha het volgende:
Nu tijd voor weer een recensie
Waar: Loch Fyne Seafood & Grill, York
Wanneer: 28-5-2014
Het menu:
Coquilles met haggis en gegrilde peer.
[ afbeelding ]
Erg lekker, mooi gebalanceerd voorgerecht. Een hapje van lief geproeft, dat was goede introductie van haggis voor mij. Erg lekker!
Gegrilde sardines met knoflook en peterselieboter.
[ afbeelding ]
Ik had nog nooit gegrilde hele sardine gehad,en ik vond het fantastisch lekkerZeker voor herhaling vatbaar!
Gegrilde zeebaars met chilli & koriander, met citroen-peterselie aardappeltjes en knoflook sperziebonen.
[ afbeelding ]
Volgens Lief een erg lekkere zeebaars en smaakvolle nieuwe aardappeltjes. Minpunt was wel dat de sperziebonen niet geheel gaar waren, en dat gold ook voor mijn hoofdgerecht. Wij hebben beide sperziebonen porties niet hoeven betalen, en kregen hierom thee en koffie van het huis. Dat was goede service
Gebakken heilbot met Hollandaise saus, gratin Dauphinois en knoflook sperziebonen.
[[ afbeelding ]
Lekkere vis, smaakvolle saus. De gratin lijkt op de foto heel donker, maar het was prima van smaak.
Daarna nog een toetje voor mij, namelijk Perentaart met amandelen en creme Anglaise. Helaas vergeten een foto te maken, maar het was heerlijk! Lekker zacht, verwarmend, romig en zoet zoals je wil op een regenachtige avond zoals gisteren.
Impressie?
Ik ben hier al eerder geweest, en ik ben zeer tevreden over het eten. Het is over het algemeen eten van hoge kwaliteit en er is hele goede service. De bediening is prettig en persoonlijk, en als er een minpunt is zoals de boontjes van vandaag wordt er adequaat gehandeld. Niet hoeven betalen voor de bonen en koffie en thee van het huis stemde ons tevreden. We hadden een hele fijne ober
Kosten?
65 pond afgerond voor 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 4 drankjes en een dessertIk vind dat prima in verhouding.
Cijfer?
8+
Er werd duidelijk op de kaart aangegeven dat het om hele vissen ging, minder avontuurlijke mensen konden ook rustig filet bestellenquote:Op donderdag 29 mei 2014 12:06 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Heerlijk he? Als je tevreden naar buiten loopt.
Die hele vissenDat zie je hier in NL bijna niet meer, je krijgt toch het meest filet.
Ja dat snap ik nu, het is echt verukkelijkquote:Op donderdag 29 mei 2014 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele gegrilde sardienes, gewoon met wat zout en citroensap. Daar kan je me snachts voor wakker maken, ik denk dat ik weinig dingen zo lekker vind.
Ja, dat heb ik nu ook ontdektquote:Op donderdag 29 mei 2014 12:06 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Haggis is, mits goed bereid, lekker hoor
dat is makkelijk. alles met uitzondering van de staart, kop en graten. de huid is een keuze.quote:Op donderdag 29 mei 2014 12:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Blij toe, zou werkelijk niet weten wat ik kan eten van een vis
Juist daarom zou je soms eens een hele vis moeten krijgen.quote:Op donderdag 29 mei 2014 12:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Blij toe, zou werkelijk niet weten wat ik kan eten van een vis
Dat je dat naar binnenkrijgt. Ooit geprobeerd in Glasgow zelf en bij Hielander in Alkmaar. Whisky's top maar de hagis?quote:
Mont-sur-Rolle Piet in de zomer bij het meer.quote:Op donderdag 29 mei 2014 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele gegrilde sardienes, gewoon met wat zout en citroensap. Daar kan je me snachts voor wakker maken, ik denk dat ik weinig dingen zo lekker vind.
Je hebt een keer haggis geprobeerd, en schrijft het meteen af als oneetbaar? Er zijn talrijke regionale verschillen; ik zou dat niet zo snel beslissen. Altijd blijven proevenquote:Op donderdag 29 mei 2014 14:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dat je dat naar binnenkrijgt. Ooit geprobeerd in Glasgow zelf en bij Hielander in Alkmaar. Whisky's top maar de hagis?
[..]
Mont-sur-Rolle Piet in de zomer bij het meer.Heerlijk genietend van een wijntje. In de winter voortreffelijke kaasfondue trouwens. En anders Marseille in F.
Was dit jaar voor het eerst. Was erg gezellig en lekker, leuk om kennis te maken met een aantal restaurants uit de buurt waar ik nog niet eerder geweest was.quote:Gastromarket Food from Heaven
Donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 30 mei 2014
13.00 uur tot 18.00 uur
Op Gastromarket Food from Heaven slaan tien topchefs de handen ineen. Met een amuse of signature dish tonen zij waar Groot Den Haag culinair voor staat. De doelgroep van gourmands, levensgenieters, zakelijke eters, hobby-koks en culinair geïnteresseerden krijgen een gastronomische totaalbelevenis voorgeschoteld. Want de koks weten zich gepresenteerd in een bedding van smaakmakende partners met olijfolie, kaas, kaviaar, truffel, serviesgoed, koffie en kruiden. En ook voor deze broeders in de branche geldt dat kwaliteit de norm is. De Haagse regio verdient een culinair evenement op niveau: een gastronomische markt met hemelse gerechten
Lekker hoor, haggis. Zeker in combinatie met andere ingrediënten in een gerechtquote:Op donderdag 29 mei 2014 14:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dat je dat naar binnenkrijgt. Ooit geprobeerd in Glasgow zelf en bij Hielander in Alkmaar. Whisky's top maar de hagis?
[..]
Mont-sur-Rolle Piet in de zomer bij het meer.Heerlijk genietend van een wijntje. In de winter voortreffelijke kaasfondue trouwens. En anders Marseille in F.
Vind 100 euro pp ex-drank iets teveel hiervoor.quote:Op donderdag 29 mei 2014 18:43 schreef Molo het volgende:
Vandaag naar de Gastromarket Food From Heaven in Rijswijk geweest. www.gastromarket.nl
.
Is morgen ook nog, zijn nog kaarten te koop als iemand er nog heen wil
Nog nooit gehadquote:Op donderdag 29 mei 2014 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele gegrilde sardienes, gewoon met wat zout en citroensap. Daar kan je me snachts voor wakker maken, ik denk dat ik weinig dingen zo lekker vind.
Is een flinke prijs ja, ik vond het het wel waard voor de gerechten maar dat moet iedereen voor zichzelf weten natuurlijk.quote:Op donderdag 29 mei 2014 18:57 schreef golfer het volgende:
[..]
Vind 100 euro pp ex-drank iets teveel hiervoor.
En de haggis van de Hielander is toevallig goed te pruimenquote:Op donderdag 29 mei 2014 14:25 schreef Selestha het volgende:
[..]
Je hebt een keer haggis geprobeerd, en schrijft het meteen af als oneetbaar? Er zijn talrijke regionale verschillen; ik zou dat niet zo snel beslissen. Altijd blijven proeven
Lekker bij kop en staart pakken en kluiven, mmmmmquote:Op donderdag 29 mei 2014 19:17 schreef golfer het volgende:
Sardientjes op die manier gegrild zijn heerlijk.![]()
Ik vond het echt een succesquote:Op donderdag 29 mei 2014 19:06 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nog nooit gehadMaar het lijkt me wel heel erg lekker eerlijk gezegd. En haggis wil ik gewoon ook een keer proberen, staat op mijn 'to eat' lijstje
Is er net gezegd persoonlijke aanvallen als dit weg te laten begin jij opnieuw troll dat je er bent.quote:Op donderdag 29 mei 2014 10:56 schreef Rens_Wilders het volgende:
Mijn hemel, wat ben jij een avonturier. Ik moet bijna kotsen bij je verhaal. Je doet het nu overkomen alsof jij de wereldverbeteraar bent door je een uur te omgeven door dak- en thuislozen en een maaltijd van een euro naar binnen te schuiven en nog lekker drie keer bij te scheppen. Te treurig voor woorden.
Dat is die in Alkmaar toch? Wulliequote:Op donderdag 29 mei 2014 19:28 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
En de haggis van de Hielander is toevallig goed te pruimenKan Wullie wel, haggis maken
quote:Op vrijdag 30 mei 2014 09:23 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Dat is die in Alkmaar toch? WullieEen van m'n favouriete restaurants, ik neem altijd haggis als ik er ben
Samen met een goede Islay whiskey.
Van kleine visjes, alles.quote:Op donderdag 29 mei 2014 12:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Blij toe, zou werkelijk niet weten wat ik kan eten van een vis
Hoe kom je tot deze vooronderstelling? Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in een inloophuis voor dak- en thuislozen, daar stond ik elke week samen met deze doelgroep voor deze doelgroep te koken. Ik vind het mooi dat je met je reportage hier op FOK! inzichtelijk maakt hoe het er op zo een locatie aan toe gaat, maar als je weet met hoe weinig middelen we de tent daar draaiende probeerden te houden word ik er misselijk van als ik lees hoeveel jij hebt gevroten voor die ene euro en er nog trots op bent ook.quote:Op vrijdag 30 mei 2014 09:19 schreef Iwanius het volgende:
V.w.b. je reactie: Ik doe het tenminste nog,de anderen w.o. jij durven en doen het niet eens en blijven in hun eigen veilige afstandelijke wereldje om te oordelen, (comfortzone)maar maken wel volop gebruik van kortingen en acties e.d.als er iets te halen valt en komen dan vol trots melden waar ze nu weer gegeten hebben.Als je zoveel beter bent ongeacht je beurs dan betaal je gewoon de volle prijs en ga je niet alleen maar uiteten en de grote mijnheer uithangen als het 'goedkoop'is want dat is het de pot die de ketel verwijt.
Echt he. Kijk jou even goed zijn dat je daar tussen gaat zitten!quote:Op donderdag 29 mei 2014 10:56 schreef Rens_Wilders het volgende:
[..]
Mijn hemel, wat ben jij een avonturier. Ik moet bijna kotsen bij je verhaal. Je doet het nu overkomen alsof jij de wereldverbeteraar bent door je een uur te omgeven door dak- en thuislozen en een maaltijd van een euro naar binnen te schuiven en nog lekker drie keer bij te scheppen. Te treurig voor woorden.
Zo vaak zien gebeuren,mensen die alleen maar vanuit hun eigen bekrompen wereldje moralistisch komen oordelen,zelf ook als eerste vooraan staan bij allerlei kortingsacties om even "heerlijk te gaan uiteten" want ja,dan kan je "het Heertje" uithangen maar omdat ik...(geef toe wat gechargeerd getuige mijn onderschrift bij de foto's) volop gebruik maak van wat wordt aangeboden - alsof ik niet de keuze heb ergens anders te gaan eten - (het wordt zelfs gestimuleerd om je meerdere keren te laten opscheppen!) dan als eerste schande komen spreken en het abnormaal vinden.quote:Op vrijdag 30 mei 2014 11:32 schreef Rens_Wilders het volgende:
Hoe kom je tot deze vooronderstelling? Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in een inloophuis voor dak- en thuislozen, daar stond ik elke week samen met deze doelgroep voor deze doelgroep te koken. Ik vind het mooi dat je met je reportage hier op FOK! inzichtelijk maakt hoe het er op zo een locatie aan toe gaat, maar als je weet met hoe weinig middelen we de tent daar draaiende probeerden te houden word ik er misselijk van als ik lees hoeveel jij hebt gevroten voor die ene euro en er nog trots op bent ook.
Graag, veel ouwer worden die koeien niet.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Kunnen we de discussie gewoon beëindigen nu? Ik vind het zonde van dit leuke topic!
Ik hoop dat ook dat de persoonlijke aanvallen wegblijven want ik dacht dat al eerder was gevraagd...quote:Op zaterdag 31 mei 2014 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Kunnen we de discussie gewoon beëindigen nu? Ik vind het zonde van dit leuke topic!
Vorige week met vrienden naar Restaurant De Jong geweest, zal ik ook nog even plaatsen, heb foto's gemaakt.
-Knip- Speciaal voor icloudquote:Op zaterdag 31 mei 2014 15:08 schreef minilot het volgende:
Team Iwanius hier! Zou die zeer diverse en vaak bijzonder merkwaardige recensies niet willen missen.![]()
Wat fijn dat je je post edit om het extra uit te leggen, ik snapte je anders namelijk nietquote:Op zaterdag 31 mei 2014 17:26 schreef icloud het volgende:
Moet je daar de hele post voor quoten? denk toch eens keer na voordat je iets doet.
Ook zonder quote snapt iedereen dat je reageert op de post boven je,en als je zonnodig moet quote dan kun je het beperken tot de eerste zin.
Doe's normaal zeg.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 17:26 schreef icloud het volgende:
Moet je daar de hele post voor quoten? denk toch eens keer na voordat je iets doet.
Ook zonder quote snapt iedereen dat je reageert op de post boven je,en als je zonnodig moet quote dan kun je het beperken tot de eerste zin.
Het is gewoon een kwestie van nadenken, een complete en lange post quote voor een zinnetje is gewoon asociaal en onnodig, zeker als die post boven jouw staatquote:
Dit is een forum, dan komt dat wel eens voor en zijn normale praktijken. Als dat je al niet bevalt verzoek ik je vriendelijk uit te loggen en naar buiten te gaan.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 17:51 schreef icloud het volgende:
[..]
Het is gewoon een kwestie van nadenken, een complete en lange post quote voor een zinnetje is gewoon asociaal en onnodig, zeker als die post boven jouw staat
Onzin het is zeer normaal om lange quotes te beperken, ook hier op fok! Het is een kwestie van he fatsoenlijk gedragen.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 18:01 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Dit is een forum, dan komt dat wel eens voor en zijn normale praktijken. Als dat je al niet bevalt verzoek ik je vriendelijk uit te loggen en naar buiten te gaan.
Nee, dat is het niet, dat maak jij er van. Verder verzoek ik je naar feedback te gaan als dit je niet aanstaat en hier te stoppen.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 18:03 schreef icloud het volgende:
[..]
Onzin het is zeer normaal om lange quotes te beperken, ook hier op fok! Het is een kwestie van he fatsoenlijk gedragen.
Het quote van een hele post voegt totaal niks toe aan haar reactie.
Fout?quote:Op zaterdag 31 mei 2014 18:18 schreef icloud het volgende:
dan CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!
Ik ben blij dat blue zelf haar fout inziet
Check!quote:Op zaterdag 31 mei 2014 15:08 schreef minilot het volgende:
Team Iwanius hier! Zou die zeer diverse en vaak bijzonder merkwaardige recensies niet willen missen.![]()
Moet je echt eens doen. Is ook echt iets voor jou. Lief eten. :-)quote:
Hoe kom je erop.quote:
Is een vrij algemene bereidingswijze.quote:
Klinkt gezellig. Ik ben wel eens bij SED geweest, ligt het Hof in hetzelfde pand/gebouw (aan de achterkant dacht ik) of is dat iets anders?quote:Op zaterdag 31 mei 2014 23:00 schreef highender het volgende:
Afgelopen weekend bij 't Hof van 's Gravenmoer van een 4 gangen verrassingsmenu genoten. Normaal gaan we bij het daarnaast gelegen restaurant SED eten, ideaal omdat het goed eten is en op fietsafstand.
Dat was het ook. Het Hof ligt niet in hetzelfde pand maar ernaast, via de parkeerplaats van SED loop je zo het terras van het Hof op.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 23:55 schreef NoCigar het volgende:
Klinkt gezellig. Ik ben wel eens bij SED geweest, ligt het Hof in hetzelfde pand/gebouw (aan de achterkant dacht ik) of is dat iets anders?
Dan zal ik dat wel bedoelen ja. De parkeerplaats met grind waar volgens een verontwaardigde serveerster van SED een gast op Iens over geklaagd had. Je hoorde auto's aan komen rijden.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 23:58 schreef highender het volgende:
[..]
Dat was het ook. Het Hof ligt niet in hetzelfde pand maar ernaast, via de parkeerplaats van SED loop je zo het terras van het Hof op.
Veel groupon / vakantieveiling.nl klanten daar de laatste jaren, niet echt het bourgondische slag maar voor een dubbeltje willen zeuren alsof je de hoofdprijs betaald. Maar goed, ik denk wel dat ze daarmee de vaste lasten kunnen dekken en er terugkerende klanten aan overhouden.quote:Op zondag 1 juni 2014 00:04 schreef NoCigar het volgende:
Dan zal ik dat wel bedoelen ja. De parkeerplaats met grind waar volgens een verontwaardigde serveerster van SED een gast op Iens over geklaagd had. Je hoorde auto's aan komen rijden.
was je op de tongtong fair?quote:Op zondag 1 juni 2014 01:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Toko Anugerah
Nasi Koening Rames Compleet
Ikan Bakar (Grill Dorado) Compleet
Sate Kambing Compleet
Algeheel cijfer: 7,5
[ link | afbeelding ]Depot Podjok
Soto Ayam
Nasi Rawon
Bami Bakso Tahoe
Algeheel cijfer: 7,0
[ link | afbeelding ]Martabak
Martabak bij Toko I.Djawa
Cijfer: 8
Ja, ik ook.quote:Op zondag 1 juni 2014 00:18 schreef Isegrim het volgende:
Op Iens leid ik vaak meer af uit de negatieve recensies dan uit de positieve.
Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je?quote:Op zondag 1 juni 2014 08:30 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
was je op de tongtong fair?
Ik moet die mie bakso
ik ga morgenquote:Op zondag 1 juni 2014 10:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je?
Is het op de dag? Zo ja en toegang gratis? Vanaf hoe laat de beste tijd of alleen in de avond?quote:Op zondag 1 juni 2014 10:02 schreef RobinOok het volgende:
Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je?
iedere dag van 12-22 uquote:Op zondag 1 juni 2014 11:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is het op de dag? Zo ja en toegang gratis? Vanaf hoe laat de beste tijd of alleen in de avond?
Want dit ziet eruit zoals ik(wij) op Bali hebben gegeten.
Nou heb je van de week al genoeg bespaard bij de Paulusquote:Op zondag 1 juni 2014 11:05 schreef Iwanius het volgende:
Ik vind dat stevig als je nog geen hap binnen hebt. Heb geen probleem om stevig te spenderen aan eten en drinken daar, maar om ook nog even dit af te tikken alleen maar om binnen te komen alsof ik een speciale blacktie business-event bezoek vind ik een tikkeltje te gortig eigenlijk.
Maar goed. we zien wel.
quote:Op zondag 1 juni 2014 11:10 schreef Cinderella_Man het volgende:
Nou heb je van de week al genoeg bespaard bij de Paulus![]()
![]()
quote:Op zondag 1 juni 2014 01:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Toko Anugerah
Nasi Koening Rames Compleet
Ikan Bakar (Grill Dorado) Compleet
Sate Kambing Compleet
Algeheel cijfer: 7,5
[ link | afbeelding ]Depot Podjok
Soto Ayam
Nasi Rawon
Bami Bakso Tahoe
Algeheel cijfer: 7,0
[ link | afbeelding ]Martabak
Martabak bij Toko I.Djawa
Cijfer: 8
Ja dat vroeg ik me ook al af!quote:Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Waarom zitten er patatjes bij Robin
/sorryvoorhetquoten![]()
![]()
Is dat niet gewoon kroepoek ofzo? Zouden wel erg bleke patatjes zijn.quote:Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Waarom zitten er patatjes bij Robin
/sorryvoorhetquoten![]()
![]()
Kering kentangquote:Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Waarom zitten er patatjes bij Robin
/sorryvoorhetquoten![]()
![]()
Ben toevallig deze week in Den Haag en ga dan normaliter daar in de buurt van Des Indes altijd even smikkelen in de middag maar jouw foto's van het eten geven mij toch echt een gevoel van: "ehmmm....toch maar gewoon heengaan. want het eten is gewoon mijn stijl en tja...zwak vlees en zo..quote:Op zondag 1 juni 2014 21:28 schreef RobinOok het volgende:
Ja jongens, [knip]
Als je alleen voor het eten komt kan je inderdaad beter wegblijven.
Die van Robin ziet er wel lekker uit: http://www.aziatische-ing(...)reng-kering-kentang/quote:
Ja, het zijn kroepoek sticks. Geen aardappel.quote:Op maandag 2 juni 2014 18:53 schreef Myraela het volgende:
[..]
Is dat niet gewoon kroepoek ofzo? Zouden wel erg bleke patatjes zijn.
Je hoeft er niet voor naar de TongTong.quote:Op maandag 2 juni 2014 20:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ben toevallig deze week in Den Haag en ga dan normaliter daar in de buurt van Des Indes altijd even smikkelen in de middag maar jouw foto's van het eten geven mij toch echt een gevoel van: "ehmmm....toch maar gewoon heengaan. want het eten is gewoon mijn stijl en tja...zwak vlees en zo..."
Met name die soepen doen het bij mijook al zijn ze niets bijzonders.
Ahquote:Op maandag 2 juni 2014 23:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, het zijn kroepoek sticks. Geen aardappel.
Allereerst dank voor je recensie. Verhelderend en leuk.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 22:13 schreef stavromulabeta het volgende:
Afgelopen weekend bij Herberg De Kop van 't Land aan de - hoe kan het ook anders - Kop van 't Land vlakbij Dordrecht gaan eten. Het is één van de beste vegetarische restaurants van het land. Ondanks dat ik er normaal gesproken geen enkel probleem mee heb om complete varkens tot worst te verwerken of een mooie kip in de oven te stoppen, was dat vegetarische ditmaal de aanleiding om er naar toe te gaan: Ik was benieuwd wat ik me bij een uitstekend vegetarisch restaurant mag verwachten.
Het restaurant kijkt aan de voorzijde vanaf de dijk prachtig uit op de Nieuwe Merwede en Biesbosch en aan de achterkant (gelukkig tijdelijk) op een buldozer en zandvlakte. Het restaurant hanteert een verassingsmenu, waarbij je wel de mogelijkheid hebt om aan te geven wat je echt niet lust. Het menu is er in 4, 5 of 6 gangen, al dan niet met een bijpassend wijnarrangement (incl. een bob-arrangement met halve glazen).
Wat aten we?
Wij kozen voor het 5 gangen menu, dat werd voorafgegaan door een amuse van brood met een pest van kappertjes.
Het voorgerecht waren dubbel gedopte tuinbonen in een gazpacho van komkommer. Prima op smaak, lekker fris en helaas indrukwekkend genoeg om te vergeten een foto te maken.
Het zelfde geldt ook voor de tweede gang, een collectie van kleine groentengerechtjes geserveerd met een mayonaise van aubergine en knolselderijpuree. Het was het visueel meest indrukwekkende gerecht, maar helaas wederom zonder foto.
Gang 3 was vervolgens carpaccio watermeloen geserveerd met Amsterdamse geitenkaas en wederom kleine toefjes mayonaise. Een aparte combinatie die tot mijn verbazing wonderbaarlijk goed samenging. Maar desondanks iets wat ik niet zo snel zelf zal maken, een culinaire achtbaan avant la lettre, maar misschien toch iets te avontuurlijk
Gang 4, de eerste gang met foto, was Coeur-du-Boeuf-tomaat met artichock en zachte waterbuffelkaas, ter plaatse geserveerd in een groentenboullion.
Een simpel gerecht, maar met perfect op elkaar afgestemde smaken. Het enige minpuntje was dat het vruchtvlees van de tomaat - naar mijn gevoel - wel erg koud was in verhouding tot de rest.
Gang 5 was vervolgens het hoofdgerecht: Een pastilla met o.a. abrikoos en paddestoelen op een bedje van o.a. asperges, doperwten en wortel en wat aardappelpuree. Iets minder vond ik de wijnkeuze in het arrangement: Een pinotage, die ik iets te taninerijk vond voor het gerecht. Een halfdroge, tikkeltje olie-achtige witte wijn had ik beter passend gevonden.
En uiteraard het toetje, gebaseerd op een limoencréme... Verassend qua smaakcombinatie was de basilicum, iets wat ik thuis ook eens zal uitproberen bij een toetje.
conclusie: Al met al uitstekend gegeten en het vlees geen seconde gemist. De kok kookt avontuurlijk, met (soms te?) verassende smaakcombinaties. Mochten we een keer in de buurt zijn gaan we zeker weer terug.
Dat ga ik zo doen, had dit vanaf mijn tablet getypt, meestal doe ik recenties vanaf mijn laptop! ziet her er iets beter uit :pquote:Op maandag 16 juni 2014 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je je recensie ook op Iens gezet?
Yup, het eten is er bijna altijd perfect!quote:Op maandag 16 juni 2014 10:24 schreef Isabeau het volgende:
JemigEigenlijk dus wel een goede kok qua eten lekker maken, maar organisatorisch op alle fronten een zooitje.
Het probleem zat hem eigenlijk dat het voor vaderdag was, mijn ouders wonen in amsterdam, mijn zus in utrecht, ik in eindhoven en mijn broer in zeeland. 'even' ergens anders heen met 8 personen is redelijk lastig. Het voordeel normaal gesproken is dat de harbourclub redelijk goed omgaat met grote groepen, je kan er alla cart blijven eten etc.. al stonden we meerdere keren op het punt om te vertrekken.quote:Op maandag 16 juni 2014 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat je pissig bent begrijp ik, dat jullie nog zo lang gebleven zijn.
Als ik die kok was zou ik ergens anders gaan werken!quote:Op maandag 16 juni 2014 10:27 schreef JaafkeEHV het volgende:
Yup, het eten is er bijna altijd perfect!
Een kop koffie van het huis...quote:Op maandag 16 juni 2014 10:32 schreef Isabeau het volgende:
Ooit ook een soortgelijke ervaring gehad met wachten, wachten, wachten (mensen om ons heen stapten op) en toen kregen we ook drankjes van het huis ed aangeboden die onze tafel nooit bereiktenWe zijn toen voor het nagerecht opgestapt. Serveerster riep uit 'Maar er zit nog een nagerecht bij uw menu!' Toen we uitlegden dat we al veel te lang aan het wachten waren bood ze ons een kopje koffie aan van het huis. Mijn vader vroeg toen of die voor of na de eerder beloofde drankjes van het huis zou worden geserveerd. Toen werd ze wel heel rood.
Ik ben door schade en schande de laatste jaren ook veel assertiever geworden en zeg er gelijk wat van als iets niet in orde is en wacht dan kortstondig een oplossing af. Is die niet naar genoegen dan betaal ik (gedeeltelijk) voor wat ik heb gehad en ben ik weg.quote:Op maandag 16 juni 2014 12:20 schreef Aurelius het volgende:
Ik verbaas me altijd hoe geduldig wij Nederlanders zijn als het om slechte service gaat en hoe makkelijk we ons laten afscheppen met een gratis drankje of kopje koffie. Heb van mijn Japanse vrouw inmiddels wel geleerd hoe het moet. Meteen je mond opentrekken als het te lang duurt, en is er niet snel een verbetering, dan opstappen.
De sociale druk is in NL echter zo dat als je een terechte klacht heb je niet moet zeuren.quote:Op maandag 16 juni 2014 12:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik ben door schade en schande de laatste jaren ook veel assertiever geworden en zeg er gelijk wat van als iets niet in orde is en wacht dan kortstondig een oplossing af. Is die niet naar genoegen dan betaal ik (gedeeltelijk) voor wat ik heb gehad en ben ik weg.
Ik trek mij weinig meer aan van sociale druk. Ben daar te oud en te eigenwijs voor.quote:Op maandag 16 juni 2014 12:40 schreef Pietverdriet het volgende:
De sociale druk is in NL echter zo dat als je een terechte klacht heb je niet moet zeuren.
Ik ook, maar je dat maakt het niet minder waar.quote:Op maandag 16 juni 2014 12:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik trek mij weinig meer aan van sociale druk. Ben daar te oud en te eigenwijs voor.
Wij hebben er ook wat van gezegd als het de moeite niet was hier in de UK, en men reageerde proffesioneel en een stuk beter dan in NL. Het kost mijn Engelse partner nog wel moeite om te klagen, maar hij doet het liever dan veel geld uitgeven aan slecht etenquote:Op maandag 16 juni 2014 12:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook, maar je dat maakt het niet minder waar.
Vrienden van mij woonden jaren in D en verhuisden naar UK, zeiden daar in restaurants ook, net als in D dat wat ze niet beviel en dat het bagger was als het bagger was. Dit is in de UK absoluut not done en bediening schrikt zich nog steeds te pletter.
Zinloos want IENS gaat het weghalen of niet toestaan op grond van: Niet conform onze 'huisregels'dan wel voorwaarden. Men bedoelt eigenlijk dat negatieve ervaringen (ongeacht of ze waar zijn) die de goede verstandhouding tussen IENS en het restaurant kunnen verstoren (of niet welgevallig zijn) geen plaats hebben op IENS. Verborgen vriendjes politiek dus wat al jaren aan de gang is..quote:Op maandag 16 juni 2014 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je je recensie ook op Iens gezet?
Beetje achterhaalde onzin, want als je kijkt naar de zeer negatieve recensies, qua service, op IENS van deze tent staan die er allemaal nog met cijfers 1,3 en 4.quote:Op maandag 16 juni 2014 14:30 schreef Iwanius het volgende:
Zinloos want IENS gaat het weghalen of niet toestaan op grond van: Niet conform onze 'huisregels'dan wel voorwaarden. Men bedoelt eigenlijk dat negatieve ervaringen (ongeacht of ze waar zijn) die de goede verstandhouding tussen IENS en het restaurant kunnen verstoren (of niet welgevallig zijn) geen plaats hebben op IENS. Verborgen vriendjes politiek dus wat al jaren aan de gang is..
Maar ja, hoe moet het personeel "kwaliteitsgasten" eruit pikken. Voor een restaurant kan een rijke stinkerd die 600 stuksmijt aan dure gerechten en veel champagne erbij een hele fijne gast zijn. Laat ze maar betalen, de kachel moet tenslotte wel blijven roken.quote:Op maandag 16 juni 2014 14:30 schreef Iwanius het volgende:
[..]
prijs-kwaliteitverhouding is helemaal zoek even los van de misplaatste arrogantie van het personeel dat kwaliteitsgasten niet ontdekt.
Sowieso zegt Iens me weinig, positief of negatief, de meeste mensen hebben geen verstand van goed eten, altijd leuk om te lezen maar ik zou niet snel beslissen op basis van wat ik daar lees.quote:Op maandag 16 juni 2014 14:40 schreef Iwanius het volgende:
Nou...1 zwaluw maakt bij mij nog geen zomer want dat IENS aan vriendjespolitiek doet dat staat buiten kijf. Onze welbekende Johannes van Dam veegde ooit in een artikel in de krant de vloer aan met IENS en zijn onafhankelijkheid.
Dus als ik met vrienden ga eten en zij boeken terwijl ik een recensie achterlaat dan wordt deze verwijderd, zeg jij? Bovendien plaats ik ook wel eens recensies dagen nadat ik er geweest ben en/of loop ik zo maar ergens binnen zonder reservering. Daar zal de firma IENS dan toch een dagtaak aan hebben?quote:Op dinsdag 17 juni 2014 09:38 schreef Iwanius het volgende:
Punt is dat de meeste mensen blind varen op allerlei recensies van 'grote'sites die zich als onafhankelijk e.d. presenteren en vaak er niet bij zeggen dat zij 'gekochte' recensies/meningen presenteren die vaak gebaseerd zijn op het feit dat zij gratis mogen komen eten met als tegenprestatie, dat de restauratateur een leuk stukje over hen schrijft.![]()
Vervelende is echter dat men dat nooit vermeld op die sites die altijd volhouden dat men onafhankelijk en zo eerlijk zijn. Dus ik nam al die recensies tenzij ze van een Johannes van Dam of iemand die ik erg goed ken kwam zelden tot nooit serieus.
V.w.b. IENS is het zo dat IENS zichzelf als onafhankelijk presenteert en erg veel waarde hecht aan de goede relaties en verstandhouding tussen hen en de verschillende restaurants. Ik vergelijk IENS altijd een beetje met AH. Onder het mom van eerlijkheid en oprechtheid stiekem de kleine middenstander de nek omdraaien. Idem dito dus met IENS wiens recensies verre van onafhankelijk zijn en ondanks dat ze wel zeggen dat men wel onafhankelijk zijn kun je ook in hun huisregels zien waaraan je moet voldoen eer je recensie wordt geaccepteerd. Het lijkt allemaal heel nobel maar is het niet imo.
Daar is het gegeven dat IENS altijd controleert of je er wel bent geweest, op zich lijkt dit logisch echter je mag er toch vanuit gaan dat mensen in alle eerlijkheid een stukje ervaring plaatsen? Of is het toch de achterliggende gedachte om die persoon wanneer men erachter komt wie het is,telefonisch zwart te maken zodat die voor een volgende keer geweigerd wordt door dat zelfde restaurant?Precies,want dat is dus wat er ooit is gebeurd.
Hoe gaat men te werk dan? Nou simpel: Nederland is in regio's verdeeld en elke regio heeft zoals het heet een regio'manager'iemand die alle recensies voor die stad/gemeente overziet en de mogelijkheid heeft (zoals FA's op FOK!) recensies te plaatsen dan wel te wijzigen of weg te halen. Hij is net zo als jij en ik een 'liefhebber' van lekker eten met dien verstande dat hij die keren dat hij een restaurant bezoekt,zijn eten krijgt vergoed. Hij meldt ook altijd dat hij van IENS is is mij opgevallen alsof het de inspecteur van Michellin zelf is.Die vergoeding ligt op ongeveer 100 euro per keer. Soms,wil deze 'manager'ook een bekende sturen die dan uit zijn naam ergens gaat uiteten en dan verslag uitbrengt.
Stel jij bent 2 verschillende keren ergens gaan eten in de hoop dat het beter wordt en plaats daarover een slecht stuk, dan controleert hij dus of je er wel bent geweest. Hoe? Simpel. Bij aanmelding op de site IENS zit er ook een optie bij of je het rode boekje van IENS wilt ontvangen en waar de meesten dan braaf hun echte adres op invullen. Nou...1+1 is 2.
M.a.w als jij dus opnieuw een recensie plaatst is het met een beetje speurwerk makkelijk na tegaan wie of wat jij bent (tijdstip,dag,wat gegeten..mogelijk wat gezegd is in het restaurant i.c.m. je huisadres en naam),en is een telefoontje naar betreffende horecazaak de volgende stap die volgt.. Natuurlijk zal IENS dat altijd glashard ontkennen maar het vervelende is dat dit dus vaststaat en gedocumenteerd is.
De negatieve recenties zijn ook eigenlijk interessanter dan de positieve.quote:Op dinsdag 17 juni 2014 09:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Iens is ideaal. Als er op Iens staat dat de porties lekker groot zijn, vooral veel patat, en er niet te veel gedoetjes zijn bij je eten, dan weet ik dat ik er niet heen hoef. En het lezen van de slechtste reacties geeft vaak ook een goed beeld. Als iemand het eten wel zo onwijs duur vond, voor wel 35 euro voor 4 gangen, dan weet je ook wat voor figuur die schrijver is. Niet de cijfers maar de geschreven recensies geven een goed beeld van de reviewer en het restaurant.
Juist, je moet altijd een beetje tussen de regels doorlezen. precies de voorbeelden die jij noemt zijn de dingen die ik ook interessant vind om te weten.quote:Op dinsdag 17 juni 2014 09:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Iens is ideaal. Als er op Iens staat dat de porties lekker groot zijn, vooral veel patat, en er niet te veel gedoetjes zijn bij je eten, dan weet ik dat ik er niet heen hoef. En het lezen van de slechtste reacties geeft vaak ook een goed beeld. Als iemand het eten wel zo onwijs duur vond, voor wel 35 euro voor 4 gangen, dan weet je ook wat voor figuur die schrijver is. Niet de cijfers maar de geschreven recensies geven een goed beeld van de reviewer en het restaurant.
Echt. Je zit een stel mensen na te praten die 5 jaar geleden ooit iets hebben beweerd, maar waarvoor geen enkel bewijs is geleverd.quote:
Aha, dus jij bent het soort patser wat we gisteren besproken hebben, en niet de echte Culi-fiel: dikke sloten geld uitgeven, overal champagne bij drinken, telkens hetzelfde gerechtje 4x laten uitserveren en aan het eind een luide boer laten, een sigaar opsteken en je mond afvegen aan het tafellaken.quote:Op dinsdag 17 juni 2014 14:03 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb het geluk dat ik bijna alle horeca-zaken en diens uitbaters waarover ik
een duidelijk mening hebt persoonlijk ken en zij dus ook weten hoe ik over hun denk.
En dat sommigen daar niet blij mee zijn,het zij zo maar vreemd dan dat ik nog steeds
in elke restaurant waar zij de scepter zwaaien welkom ben en niet geweigerd wordt.
Dank voor je recensie.quote:Op woensdag 18 juni 2014 21:20 schreef roos85 het volgende:
Waar?
Librije's Zusje
Wanneer?
Zaterdag 14-6 in de middag.
Wat at je?
We hebben gekozen voor het drie gangen menu, ik in combinatie met een wijnarrangement (halve glazen) en mijn vriend dronk water.
Voor we het drie gangen menu geserveerd kregen, kregen we een aantal amuses.
De eerste amuse was een krakeling van ananas en piment:
[ afbeelding ]
Daaropvolgend: langoustine met tomaat en avocado en sardine met piment
[ afbeelding ]
Vooral de langoustine was erg fris (mede door de limoen) van smaak.
Vervolgens werden er oesters geserveerd,met als ik mij goed kan herinneren o.a. hazelnoot.
Ik was een beetje huiverig, want ik vind oesters over het algemeen niet zo lekker. Maar ik vond het wel dat ik het moest proberen. Ik vond het verrassend lekker van smaak, zo lust ik ze wel
[ afbeelding ]
Na deze amuses werden we naar de eetzaal gebracht.
Waar vervolgens, je verwacht het niet, weer een amuse volgde:
Zacht gegaard ei met o.a. zalmkuit. Wederom erg lekker. Het mandje brood met geiten- en gebruinde boter werd ook op tafel gezet.
[ afbeelding ]
De eerste gang van het lunch menu bestond uit:
Sint Jacobsmossel, geitenkwark, champignons en puur snijboonsap.
[ afbeelding ]
Ik vond het een erg lekker gerecht, puur van smaak en lekker licht.
Het hoofdgerecht bestond uit:
Filet van kabeljauw met citroengras en kokosnoot
[ afbeelding ]
Wederom een erg lekker gerecht, de kokos overheerste niet.
Voordat het dessert kwam, werd tot onze verrassing een kokosnoot met framboos geserveerd:
[ afbeelding ]
Ondanks dat er kokos op kokos volgde, was dit absoluut niet storend.
Wederom weer erg frisse en pure smaken.
Het dessert bestond uit: Koffie, grapefruit, hazelnoot en zoute mascarpone.
[ afbeelding ]
Prima dessert en een mooie afsluiter van het menu.
Bij de koffietafel werden diverse zoetigheden geserveerd, waaronder karamel met krokant gebakken varkenshuid, banaan met chocolade en een zelfgemaakt spekje.
Impressie?
We werden keurig ontvangen toen we bij het restaurant arriveerden, en mochten we een plaatsje zoeken in de binnenplaats. Al snel werd gevraagd wat we wilden drinken en werd dit snel uitgeserveerd. Zoals op de foto's is te zien kregen we de meeste amuses geserveerd terwijl we daar zaten, dit vond ik een klein minpuntje omdat we een aan een lage tafel zaten en geen servet hadden.
Toen we in de eetzaal zaten (die me overigs erg meeviel qua inrichting) zagen we dat andere tafels wel elke amuse aan tafel geserveerd kreeg. Ook kregen we op de binnenplaats het menu te horen en de menukaart gezien, ik had het persoonlijk toch wat netter gevonden als dit in de eetzaal zelf was gebeurd. Ook aangezien wij op dat moment als enige daar zaten.
De bieding vond ik opvallend losjes, wat ik persoonlijk wel kan waarderen. We werden keurig bediend en de gerechten werden over het algemeen keurig benoemd en uitgelegd wat het inhield.
Ook werd er bij elk gerecht keurig uitleg gegeven over de bijpassende wijn, ondanks dat ik iedere keer voor halve glazen ging, werd is er een aantal keer wat wijn bijgeschonken (werd wel gevraagd) zonder dat dit extra in rekening werd gebracht. Ook over het bijschenken van water niets anders dan lof, als de bediening zag het glas leeg begon te raken werd er heel snel weer bijgeschonken.
Ik vond het een erg leuke en bijzondere ervaring om bij LZ te lunchen, de gerechten waren echt goed en puur van smaak. In het restaurant zelf hing een erg ongedwongen en positieve sfeer.
Kosten?
De kosten voor de driegangenlunch, 1x koffieservies, 2x water en 4x 1/2 wijn-spijs waren ¤174,50.
Cijfer?
Een 9
Dank je!quote:
Helaas niet gezien, wie weet een volgende keerquote:Sjonnie of Trees nog gezien?
Het klinkt veel, maar het was het dubbel en dwars waardquote:
Ja mevrouw.quote:Op vrijdag 20 juni 2014 12:51 schreef Isegrim het volgende:
Misschien moet je niet zo'n hele post quoten om enkel te bedanken.
Leuk. Heeft mijn recensie toch nog zin gehad. En als je het geluk hebt en wat langer daar blijft hangen en het is rustig in de zaak dan heb je de kans de eigenaar te zien die ook een sigarenpaffert opsteekt al zittende op de stoelen voor zijn zaak. Een kleine Turk met een joekel van een sigaar al paffend voor zijn zaak.quote:Wij zijn onlangs twee keer naar Sofra aan de Zwartjans (of Noordmolen?) geweest, Iwanius. Heerlijk! En een fijne kok met passie voor zijn werk. Erg leuk. Authentiek Turks en allemaal zelf gemaakt.
goeie moslim zal dat zijn !quote:Op vrijdag 20 juni 2014 16:16 schreef Iwanius het volgende:
[.En als je het geluk hebt en wat langer daar blijft hangen en het is rustig in de zaak dan heb je de kans de eigenaar te zien die ook een sigarenpaffert opsteekt al zittende op de stoelen voor zijn zaak. Een kleine Turk met een joekel van een sigaar al paffend voor zijn zaak.![]()
Eigenaar is moslim maar van wat ik zo weet van onze reizen naar Turkije en de omgang met veel Turken zowel hier als daar is dat de gemiddelde Turk zo zijn eigen opvatting heeft wat een goede moslim is.quote:
Wat een feest!quote:Op vrijdag 20 juni 2014 16:16 schreef Iwanius het volgende:
dan heb je de kans de eigenaar te zien die ook een sigarenpaffert opsteekt al zittende op de stoelen voor zijn zaak.
Ik was dat gisteren kwijt in een Frans kutrestaurant, met zijn 2-en.quote:
Wat zijn die vooroordelen dan?quote:Op vrijdag 20 juni 2014 19:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik was dat gisteren kwijt in een Frans kutrestaurant, met zijn 2-en.
Al mijn vooroordelen over de Franse keuken werden weer eens bevestigd.
Ze spreken Fransquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |