abonnement Unibet Coolblue
  zondag 1 juni 2014 @ 10:02:15 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140591330
quote:
1s.gif Op zondag 1 juni 2014 08:30 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

was je op de tongtong fair?

Ik moet die mie bakso :9~
Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je? ;)
  zondag 1 juni 2014 @ 10:37:08 #227
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_140591735
Misschien gaan wij er volgend weekend ook wel even heen. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 1 juni 2014 @ 10:58:41 #228
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_140592050
quote:
1s.gif Op zondag 1 juni 2014 10:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je? ;)
ik ga morgen :9 mie bakso here i come :9~
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_140592080
quote:
1s.gif Op zondag 1 juni 2014 10:02 schreef RobinOok het volgende:

Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je? ;)
Is het op de dag? Zo ja en toegang gratis? Vanaf hoe laat de beste tijd of alleen in de avond?
Want dit ziet eruit zoals ik(wij) op Bali hebben gegeten.
  zondag 1 juni 2014 @ 11:02:24 #230
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_140592112
quote:
2s.gif Op zondag 1 juni 2014 11:00 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Is het op de dag? Zo ja en toegang gratis? Vanaf hoe laat de beste tijd of alleen in de avond?
Want dit ziet eruit zoals ik(wij) op Bali hebben gegeten.
iedere dag van 12-22 u

Kost je wel 13, 50 pp entree ofzo :Y (in t weekend uit mn hoofd 16, 50 )
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_140592163
Ik vind dat stevig als je nog geen hap binnen hebt. Heb geen probleem om stevig te spenderen aan eten en drinken daar, maar om ook nog even dit af te tikken alleen maar om binnen te komen alsof ik een speciale blacktie business-event bezoek vind ik een tikkeltje te gortig eigenlijk.

Maar goed. we zien wel.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 01-06-2014 11:05:40 ]
pi_140592256
quote:
15s.gif Op zondag 1 juni 2014 11:05 schreef Iwanius het volgende:
Ik vind dat stevig als je nog geen hap binnen hebt. Heb geen probleem om stevig te spenderen aan eten en drinken daar, maar om ook nog even dit af te tikken alleen maar om binnen te komen alsof ik een speciale blacktie business-event bezoek vind ik een tikkeltje te gortig eigenlijk.

Maar goed. we zien wel.
Nou heb je van de week al genoeg bespaard bij de Paulus :X :+ O~)
  zondag 1 juni 2014 @ 11:11:54 #233
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_140592279
Ik vind de entree ook altijd nogal stevig. Laat de standhouders daar gewoon voor betalen. Wat ik uitgeef aan entree, geef ik niet uit bij de ondernemers.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 1 juni 2014 @ 11:50:49 #234
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_140593080
Gisteren fenix food factory, vandaag festival rollende keukens en morgen tong tong fair _O- dinsdag ga ik weer zelf koken, beloofd :@
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_140599747
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 11:10 schreef Cinderella_Man het volgende:

Nou heb je van de week al genoeg bespaard bij de Paulus :X :+ O~)
:D Ja,daar zeg je zo wat. *)

Maar ik heb besloten ondanks dat de gerechten (afgaande op de foto's van Robin) er heel erg appetijtelijk uitzien maar niet te gaan. Iets zegt mij dat ik er spijt van krijg,maar ach...dan moet het maar alsof ik nog nooit deze keuken in al zijn facetten heb geproefd.

Hier 2 momenten toen we in Bali waren.Gewoon op een zondagochtend (10:30 uur) toen wij er langs reden en niet eens wisten dat het er was. Niks entree,gewoon heenlopen,je ogen uitkijken en uitkiezen,betalen en een tafeltje uitzoeken en eten. In de doos zat trouwens een overheerlijke gekleurde koek en 2 'groene' rollen gevuld met kokos? voor mijn vriendin voor als we terug waren in het resort.

Ik ben en blijf er consequent in inzake het moeten betalen van een entree voor evenementen als dit, die inprincipe gratis toegangelijk moeten zijn en niet verhinderd moeten worden door een entreeprijs als dit.

Ben gewoon principieel en die verhalen/excuses die ik al jaren hoor van organisaties waarom men dit doet ken ik langzamerhand wel. Vind ik alsnog gelul in je eigen straatje.

Had ik dan betaalt als het 5 euro was? Nee, ook niet.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 02-06-2014 20:02:58 ]
  zondag 1 juni 2014 @ 21:28:05 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140610210
Ja jongens, de Tong Tong is dan ook geen vreetfestijn. Het is een cultureel evenement. Voor het behoud van het Indische erfgoed. En voor de Indische gemeenschap om elkaar weer eens gezellig bij elkaar te zien. Alle mooie, culturele dingen die er te zien zijn (muziek, dans, bijeenkomsten, kunst, vertoningen, vertellinlgen etc) zijn gewoon vrij te bezoeken. Nadat je entree hebt betaald bij de voordeur.

Als je alleen voor het eten komt kan je inderdaad beter wegblijven.
  zondag 1 juni 2014 @ 21:43:47 #237
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_140611127
Al die culturele dingen vind ik inderdaad niet heel boeiend. :@ Ik vind het eten leuk en de bazaar. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 1 juni 2014 @ 21:53:18 #238
80382 manny
30 is best veel
pi_140611698
Dit weekend weer eens bij est est est in den haag geweest (wagenstraat). Prima eten met in weekend live (jazz) muziek. Kleine tent, kleine tafels, dicht op elkaar, maar zeer gezellig en echt gastvrij. Niet goedkoop. We waren met vieren en alles van kalfszwezerik tot steak-tartaar (hoe schrijf je dat?) was goed. Nagerechtje ook de moeite waard, dadeltaart, citroenraartjes etc.... Prima !
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_140640061
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 01:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Toko Anugerah
Nasi Koening Rames Compleet
Ikan Bakar (Grill Dorado) Compleet
Sate Kambing Compleet
Algeheel cijfer: 7,5

[ link | afbeelding ]Depot Podjok
Soto Ayam
Nasi Rawon
Bami Bakso Tahoe
Algeheel cijfer: 7,0

[ link | afbeelding ]Martabak
Martabak bij Toko I.Djawa
Cijfer: 8
:9
Waarom zitten er patatjes bij Robin :@

/sorryvoorhetquoten :7 8-)
pi_140640097
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:

[..]

:9
Waarom zitten er patatjes bij Robin :@

/sorryvoorhetquoten :7 8-)
Ja dat vroeg ik me ook al af! :D
pi_140640148
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:

[..]

:9
Waarom zitten er patatjes bij Robin :@

/sorryvoorhetquoten :7 8-)
Is dat niet gewoon kroepoek ofzo? Zouden wel erg bleke patatjes zijn.
pi_140640973
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:

[..]

:9
Waarom zitten er patatjes bij Robin :@

/sorryvoorhetquoten :7 8-)
Kering kentang :9~
Mokkel met stuntstok
pi_140643225
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 21:28 schreef RobinOok het volgende:
Ja jongens, [knip]

Als je alleen voor het eten komt kan je inderdaad beter wegblijven.
Ben toevallig deze week in Den Haag en ga dan normaliter daar in de buurt van Des Indes altijd even smikkelen in de middag maar jouw foto's van het eten geven mij toch echt een gevoel van: "ehmmm....toch maar gewoon heengaan. want het eten is gewoon mijn stijl en tja...zwak vlees en zo.. :@ ."

Met name die soepen doen het bij mij :9~ ook al zijn ze niets bijzonders.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 02-06-2014 20:07:02 ]
pi_140643420
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:14 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Kering kentang :9~
Die van Robin ziet er wel lekker uit: http://www.aziatische-ing(...)reng-kering-kentang/

Die bleke dingen lijken me niet zo bijzonder.
  maandag 2 juni 2014 @ 23:03:51 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140652706
quote:
14s.gif Op maandag 2 juni 2014 18:53 schreef Myraela het volgende:

[..]

Is dat niet gewoon kroepoek ofzo? Zouden wel erg bleke patatjes zijn.
Ja, het zijn kroepoek sticks. Geen aardappel. :)
  maandag 2 juni 2014 @ 23:06:40 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140652867
quote:
2s.gif Op maandag 2 juni 2014 20:05 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ben toevallig deze week in Den Haag en ga dan normaliter daar in de buurt van Des Indes altijd even smikkelen in de middag maar jouw foto's van het eten geven mij toch echt een gevoel van: "ehmmm....toch maar gewoon heengaan. want het eten is gewoon mijn stijl en tja...zwak vlees en zo.. :@ ."

Met name die soepen doen het bij mij :9~ ook al zijn ze niets bijzonders.
Je hoeft er niet voor naar de TongTong.
Depot podjok zit in Den Haag: http://www.depotpodjok.nl/index/home.html
En Anugerah in Rotterdam: http://www.debuikvan.nl/r(...)en-dichtbij-anugerah
pi_140665921
quote:
1s.gif Op maandag 2 juni 2014 23:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, het zijn kroepoek sticks. Geen aardappel. :)
Ah :9
pi_140686070
Afgelopen weekend bij Herberg De Kop van 't Land aan de - hoe kan het ook anders - Kop van 't Land vlakbij Dordrecht gaan eten. Het is één van de beste vegetarische restaurants van het land. Ondanks dat ik er normaal gesproken geen enkel probleem mee heb om complete varkens tot worst te verwerken of een mooie kip in de oven te stoppen, was dat vegetarische ditmaal de aanleiding om er naar toe te gaan: Ik was benieuwd wat ik me bij een uitstekend vegetarisch restaurant mag verwachten.

Het restaurant kijkt aan de voorzijde vanaf de dijk prachtig uit op de Nieuwe Merwede en Biesbosch en aan de achterkant (gelukkig tijdelijk) op een buldozer en zandvlakte. Het restaurant hanteert een verassingsmenu, waarbij je wel de mogelijkheid hebt om aan te geven wat je echt niet lust. Het menu is er in 4, 5 of 6 gangen, al dan niet met een bijpassend wijnarrangement (incl. een bob-arrangement met halve glazen).

Wat aten we?

Wij kozen voor het 5 gangen menu, dat werd voorafgegaan door een amuse van brood met een pest van kappertjes.

Het voorgerecht waren dubbel gedopte tuinbonen in een gazpacho van komkommer. Prima op smaak, lekker fris en helaas indrukwekkend genoeg om te vergeten een foto te maken.

Het zelfde geldt ook voor de tweede gang, een collectie van kleine groentengerechtjes geserveerd met een mayonaise van aubergine en knolselderijpuree. Het was het visueel meest indrukwekkende gerecht, maar helaas wederom zonder foto.

Gang 3 was vervolgens carpaccio watermeloen geserveerd met Amsterdamse geitenkaas en wederom kleine toefjes mayonaise. Een aparte combinatie die tot mijn verbazing wonderbaarlijk goed samenging. Maar desondanks iets wat ik niet zo snel zelf zal maken, een culinaire achtbaan avant la lettre, maar misschien toch iets te avontuurlijk ;)

Gang 4, de eerste gang met foto, was Coeur-du-Boeuf-tomaat met artichock en zachte waterbuffelkaas, ter plaatse geserveerd in een groentenboullion.
Een simpel gerecht, maar met perfect op elkaar afgestemde smaken. Het enige minpuntje was dat het vruchtvlees van de tomaat - naar mijn gevoel - wel erg koud was in verhouding tot de rest.


Gang 5 was vervolgens het hoofdgerecht: Een pastilla met o.a. abrikoos en paddestoelen op een bedje van o.a. asperges, doperwten en wortel en wat aardappelpuree. Iets minder vond ik de wijnkeuze in het arrangement: Een pinotage, die ik iets te taninerijk vond voor het gerecht. Een halfdroge, tikkeltje olie-achtige witte wijn had ik beter passend gevonden.


En uiteraard het toetje, gebaseerd op een limoencréme... Verassend qua smaakcombinatie was de basilicum, iets wat ik thuis ook eens zal uitproberen bij een toetje.


conclusie: Al met al uitstekend gegeten en het vlees geen seconde gemist. De kok kookt avontuurlijk, met (soms te?) verassende smaakcombinaties. Mochten we een keer in de buurt zijn gaan we zeker weer terug.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_140696609
Ziet er goed uit Stavro!
pi_140737569
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 22:13 schreef stavromulabeta het volgende:
Afgelopen weekend bij Herberg De Kop van 't Land aan de - hoe kan het ook anders - Kop van 't Land vlakbij Dordrecht gaan eten. Het is één van de beste vegetarische restaurants van het land. Ondanks dat ik er normaal gesproken geen enkel probleem mee heb om complete varkens tot worst te verwerken of een mooie kip in de oven te stoppen, was dat vegetarische ditmaal de aanleiding om er naar toe te gaan: Ik was benieuwd wat ik me bij een uitstekend vegetarisch restaurant mag verwachten.

Het restaurant kijkt aan de voorzijde vanaf de dijk prachtig uit op de Nieuwe Merwede en Biesbosch en aan de achterkant (gelukkig tijdelijk) op een buldozer en zandvlakte. Het restaurant hanteert een verassingsmenu, waarbij je wel de mogelijkheid hebt om aan te geven wat je echt niet lust. Het menu is er in 4, 5 of 6 gangen, al dan niet met een bijpassend wijnarrangement (incl. een bob-arrangement met halve glazen).

Wat aten we?

Wij kozen voor het 5 gangen menu, dat werd voorafgegaan door een amuse van brood met een pest van kappertjes.

Het voorgerecht waren dubbel gedopte tuinbonen in een gazpacho van komkommer. Prima op smaak, lekker fris en helaas indrukwekkend genoeg om te vergeten een foto te maken.

Het zelfde geldt ook voor de tweede gang, een collectie van kleine groentengerechtjes geserveerd met een mayonaise van aubergine en knolselderijpuree. Het was het visueel meest indrukwekkende gerecht, maar helaas wederom zonder foto.

Gang 3 was vervolgens carpaccio watermeloen geserveerd met Amsterdamse geitenkaas en wederom kleine toefjes mayonaise. Een aparte combinatie die tot mijn verbazing wonderbaarlijk goed samenging. Maar desondanks iets wat ik niet zo snel zelf zal maken, een culinaire achtbaan avant la lettre, maar misschien toch iets te avontuurlijk ;)

Gang 4, de eerste gang met foto, was Coeur-du-Boeuf-tomaat met artichock en zachte waterbuffelkaas, ter plaatse geserveerd in een groentenboullion.
Een simpel gerecht, maar met perfect op elkaar afgestemde smaken. Het enige minpuntje was dat het vruchtvlees van de tomaat - naar mijn gevoel - wel erg koud was in verhouding tot de rest.


Gang 5 was vervolgens het hoofdgerecht: Een pastilla met o.a. abrikoos en paddestoelen op een bedje van o.a. asperges, doperwten en wortel en wat aardappelpuree. Iets minder vond ik de wijnkeuze in het arrangement: Een pinotage, die ik iets te taninerijk vond voor het gerecht. Een halfdroge, tikkeltje olie-achtige witte wijn had ik beter passend gevonden.


En uiteraard het toetje, gebaseerd op een limoencréme... Verassend qua smaakcombinatie was de basilicum, iets wat ik thuis ook eens zal uitproberen bij een toetje.


conclusie: Al met al uitstekend gegeten en het vlees geen seconde gemist. De kok kookt avontuurlijk, met (soms te?) verassende smaakcombinaties. Mochten we een keer in de buurt zijn gaan we zeker weer terug.
Allereerst dank voor je recensie. Verhelderend en leuk.

Ten tweede: Jouw 2de gerecht klinkt interessant. Jammer dat je er geen foto van hebt geschoten maar zoals je het omschreef: Klinkt erg lekker.

Gang 5 komt op mij erg gewoontjes over en eigenlijk weinig smaakvol maar geef toe dat ik erg van sterke smaken bent (ja ook subtiele) dus misschien dat ik daarom ook wat scherper hierin ben met mijn reactie. Als het jou maar gesmaakt heeft zeg ik maar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')