abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_140574225
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 18:03 schreef icloud het volgende:

[..]

Onzin het is zeer normaal om lange quotes te beperken, ook hier op fok! Het is een kwestie van he fatsoenlijk gedragen.

Het quote van een hele post voegt totaal niks toe aan haar reactie.
Nee, dat is het niet, dat maak jij er van. Verder verzoek ik je naar feedback te gaan als dit je niet aanstaat en hier te stoppen.
Mokkel met stuntstok
pi_140574262
--> FB

[ Bericht 51% gewijzigd door Mord_Sith op 31-05-2014 18:07:03 ]
pi_140574560
dan CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!


Ik ben blij dat blue zelf haar fout inziet

[ Bericht 51% gewijzigd door icloud op 31-05-2014 18:44:35 ]
  zaterdag 31 mei 2014 @ 20:09:22 #208
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140577312
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 18:18 schreef icloud het volgende:
dan CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!

Ik ben blij dat blue zelf haar fout inziet
Fout?
Er is nergens een fout gemaakt want er staat nergens een regel op Fok! over quoten.
Wat wel fout is is dat jij nog niet eens in staat de naam van een Fok!er goed te vermelden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 31 mei 2014 @ 21:03:37 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140579433
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 15:08 schreef minilot het volgende:
Team Iwanius hier! Zou die zeer diverse en vaak bijzonder merkwaardige recensies niet willen missen. :)
Check!
Leuk team wordt dat.

quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 15:08 schreef minilot het volgende:
Helaas niet bij De Jong ( O+ )
Moet je echt eens doen. Is ook echt iets voor jou. Lief eten. :-)
  zaterdag 31 mei 2014 @ 21:49:16 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140581320
Dat restaurant klinkt goed, jammer dat Rotjeknor zo ver is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 mei 2014 @ 23:00:24 #211
224960 highender
Travellin' Light
pi_140584284
Afgelopen weekend bij 't Hof van 's Gravenmoer van een 4 gangen verrassingsmenu genoten. Normaal gaan we bij het daarnaast gelegen restaurant SED eten, ideaal omdat het goed eten is en op fietsafstand.

Een eerdere ervaring bij dit kleine hotel / restaurant was ronduit matig, ze waren net gestart en de eigenaar stond zelf nog in de keuken zijn best te doen om een extreem saaie / risicoloze smaakbeleving voor te schotelen. Echter, afgelopen weekend logeerde een vriend van mij daar dus nog maar eens proberen. Zittend op het nette, en rustiek gelegen terras, na de nodige trappistenbiertjes en opgeladen door de zonne-energie werd zowaar de green egg bbq operationeel gemaakt door de nieuwe chef de cuisine 'Pim'. Een zeer enthousiaste / passionele jonge kok welke ons netjes vroeg of er iets is wat we pertinent niet lustte, 'nee, wij lusten alles uiteraard'.

Zodoende kregen we, met ruim voldoende pauze om te ouwehoeren en te roken, de 4 gangen over een (op ons verzoek om het rustig aan te doen) tijdsspanne van ongeveer 2,5 uur opgediend onder begeleiding van uitstekend passende Spaanse huiswijn.

Gang 1
Gelakt buikspek van de bbq met watermeloen, hele kleine blokjes granny smith en soja, gamba van de bbq en wasabi mayonaise.

Gang 2
Varkensvlees van de bbq, met van alles en nog wat, vergeten, sorry.

Gang 3
Diamanthaas (ook wel schouderhaas of jodenhaas genoemd) van de bbq, bleu, met van alles en nog wat, vergeten, sorry, maar een geweldig mals en smaakvol stukje vlees voorzien van goed passende garnituur.

Gang 4
Iets van ijs met stroopwafel, caramel en gecrunched materiaal.

Al met al een waardig alternatief erbij in onze omgeving.

De avond afgerond met een fles pinot gris.

[ Bericht 0% gewijzigd door highender op 31-05-2014 23:13:52 (typo) ]
  zaterdag 31 mei 2014 @ 23:01:22 #212
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_140584321
quote:
10s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 23:00 schreef highender het volgende:
Gelakt buikspek
Hoe kom je erop.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  zaterdag 31 mei 2014 @ 23:05:43 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140584484
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 23:01 schreef static het volgende:

[..]


Hoe kom je erop.
Is een vrij algemene bereidingswijze.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140586138
quote:
10s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 23:00 schreef highender het volgende:
Afgelopen weekend bij 't Hof van 's Gravenmoer van een 4 gangen verrassingsmenu genoten. Normaal gaan we bij het daarnaast gelegen restaurant SED eten, ideaal omdat het goed eten is en op fietsafstand.

Klinkt gezellig. Ik ben wel eens bij SED geweest, ligt het Hof in hetzelfde pand/gebouw (aan de achterkant dacht ik) of is dat iets anders?
anonieme razernist
  zaterdag 31 mei 2014 @ 23:58:55 #215
224960 highender
Travellin' Light
pi_140586260
quote:
2s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 23:55 schreef NoCigar het volgende:
Klinkt gezellig. Ik ben wel eens bij SED geweest, ligt het Hof in hetzelfde pand/gebouw (aan de achterkant dacht ik) of is dat iets anders?
Dat was het ook. Het Hof ligt niet in hetzelfde pand maar ernaast, via de parkeerplaats van SED loop je zo het terras van het Hof op.
pi_140586405
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 23:58 schreef highender het volgende:

[..]

Dat was het ook. Het Hof ligt niet in hetzelfde pand maar ernaast, via de parkeerplaats van SED loop je zo het terras van het Hof op.
Dan zal ik dat wel bedoelen ja. De parkeerplaats met grind waar volgens een verontwaardigde serveerster van SED een gast op Iens over geklaagd had. Je hoorde auto's aan komen rijden.
anonieme razernist
pi_140586751
Op Iens leid ik vaak meer af uit de negatieve recensies dan uit de positieve. :D
  zondag 1 juni 2014 @ 00:19:50 #218
224960 highender
Travellin' Light
pi_140586794
quote:
14s.gif Op zondag 1 juni 2014 00:04 schreef NoCigar het volgende:
Dan zal ik dat wel bedoelen ja. De parkeerplaats met grind waar volgens een verontwaardigde serveerster van SED een gast op Iens over geklaagd had. Je hoorde auto's aan komen rijden.
Veel groupon / vakantieveiling.nl klanten daar de laatste jaren, niet echt het bourgondische slag maar voor een dubbeltje willen zeuren alsof je de hoofdprijs betaald. Maar goed, ik denk wel dat ze daarmee de vaste lasten kunnen dekken en er terugkerende klanten aan overhouden.
  zondag 1 juni 2014 @ 01:23:39 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140588247
Toko Anugerah
Nasi Koening Rames Compleet
Ikan Bakar (Grill Dorado) Compleet
Sate Kambing Compleet
Algeheel cijfer: 7,5

Depot Podjok
Soto Ayam
Nasi Rawon
Bami Bakso Tahoe
Algeheel cijfer: 7,0

Martabak
Martabak bij Toko I.Djawa
Cijfer: 8
pi_140588458
Mmm die Martabak ziet er heerlijk uit! Nooit gegeten denk ik maar lijkt denk qua smaak op een Aziatische pannenkoek?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 1 juni 2014 @ 01:43:22 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140588567
Hm, nee, ik denk het niet. Meer gewoon op loempia, maar het is dus een ei-mengsel dat erin zit. En dus is het een soort omelet in een krokant jasje. Volgens mij is het niet veel meer dan ei, gehakt en prei. Maar verrassend lekker voor zoiets simpels.
pi_140588594
Zal wel extra lekker zijn door de kruiding. Maar de omschrijving klinkt goed. Kan niemand eigenlijk niet lekker vinden.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 1 juni 2014 @ 02:10:25 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140589036
Crowdpleaser inderdaad. :-)
  zondag 1 juni 2014 @ 08:30:10 #224
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_140590680
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 01:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Toko Anugerah
Nasi Koening Rames Compleet
Ikan Bakar (Grill Dorado) Compleet
Sate Kambing Compleet
Algeheel cijfer: 7,5

[ link | afbeelding ]Depot Podjok
Soto Ayam
Nasi Rawon
Bami Bakso Tahoe
Algeheel cijfer: 7,0

[ link | afbeelding ]Martabak
Martabak bij Toko I.Djawa
Cijfer: 8
was je op de tongtong fair?

Ik moet die mie bakso :9~
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 1 juni 2014 @ 09:46:28 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140591172
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 00:18 schreef Isegrim het volgende:
Op Iens leid ik vaak meer af uit de negatieve recensies dan uit de positieve. :D
Ja, ik ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 juni 2014 @ 10:02:15 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140591330
quote:
1s.gif Op zondag 1 juni 2014 08:30 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

was je op de tongtong fair?

Ik moet die mie bakso :9~
Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je? ;)
pi_140591735
Misschien gaan wij er volgend weekend ook wel even heen. :9
  zondag 1 juni 2014 @ 10:58:41 #228
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_140592050
quote:
1s.gif Op zondag 1 juni 2014 10:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je? ;)
ik ga morgen :9 mie bakso here i come :9~
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_140592080
quote:
1s.gif Op zondag 1 juni 2014 10:02 schreef RobinOok het volgende:

Yup! En de Tong Tong Fair is er nog t/m 9 juni, dus wat let je? ;)
Is het op de dag? Zo ja en toegang gratis? Vanaf hoe laat de beste tijd of alleen in de avond?
Want dit ziet eruit zoals ik(wij) op Bali hebben gegeten.
  zondag 1 juni 2014 @ 11:02:24 #230
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_140592112
quote:
2s.gif Op zondag 1 juni 2014 11:00 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Is het op de dag? Zo ja en toegang gratis? Vanaf hoe laat de beste tijd of alleen in de avond?
Want dit ziet eruit zoals ik(wij) op Bali hebben gegeten.
iedere dag van 12-22 u

Kost je wel 13, 50 pp entree ofzo :Y (in t weekend uit mn hoofd 16, 50 )
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_140592163
Ik vind dat stevig als je nog geen hap binnen hebt. Heb geen probleem om stevig te spenderen aan eten en drinken daar, maar om ook nog even dit af te tikken alleen maar om binnen te komen alsof ik een speciale blacktie business-event bezoek vind ik een tikkeltje te gortig eigenlijk.

Maar goed. we zien wel.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 01-06-2014 11:05:40 ]
pi_140592256
quote:
15s.gif Op zondag 1 juni 2014 11:05 schreef Iwanius het volgende:
Ik vind dat stevig als je nog geen hap binnen hebt. Heb geen probleem om stevig te spenderen aan eten en drinken daar, maar om ook nog even dit af te tikken alleen maar om binnen te komen alsof ik een speciale blacktie business-event bezoek vind ik een tikkeltje te gortig eigenlijk.

Maar goed. we zien wel.
Nou heb je van de week al genoeg bespaard bij de Paulus :X :+ O~)
pi_140592279
Ik vind de entree ook altijd nogal stevig. Laat de standhouders daar gewoon voor betalen. Wat ik uitgeef aan entree, geef ik niet uit bij de ondernemers.
  zondag 1 juni 2014 @ 11:50:49 #234
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_140593080
Gisteren fenix food factory, vandaag festival rollende keukens en morgen tong tong fair _O- dinsdag ga ik weer zelf koken, beloofd :@
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_140599747
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 11:10 schreef Cinderella_Man het volgende:

Nou heb je van de week al genoeg bespaard bij de Paulus :X :+ O~)
:D Ja,daar zeg je zo wat. *)

Maar ik heb besloten ondanks dat de gerechten (afgaande op de foto's van Robin) er heel erg appetijtelijk uitzien maar niet te gaan. Iets zegt mij dat ik er spijt van krijg,maar ach...dan moet het maar alsof ik nog nooit deze keuken in al zijn facetten heb geproefd.

Hier 2 momenten toen we in Bali waren.Gewoon op een zondagochtend (10:30 uur) toen wij er langs reden en niet eens wisten dat het er was. Niks entree,gewoon heenlopen,je ogen uitkijken en uitkiezen,betalen en een tafeltje uitzoeken en eten. In de doos zat trouwens een overheerlijke gekleurde koek en 2 'groene' rollen gevuld met kokos? voor mijn vriendin voor als we terug waren in het resort.

Ik ben en blijf er consequent in inzake het moeten betalen van een entree voor evenementen als dit, die inprincipe gratis toegangelijk moeten zijn en niet verhinderd moeten worden door een entreeprijs als dit.

Ben gewoon principieel en die verhalen/excuses die ik al jaren hoor van organisaties waarom men dit doet ken ik langzamerhand wel. Vind ik alsnog gelul in je eigen straatje.

Had ik dan betaalt als het 5 euro was? Nee, ook niet.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 02-06-2014 20:02:58 ]
  zondag 1 juni 2014 @ 21:28:05 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140610210
Ja jongens, de Tong Tong is dan ook geen vreetfestijn. Het is een cultureel evenement. Voor het behoud van het Indische erfgoed. En voor de Indische gemeenschap om elkaar weer eens gezellig bij elkaar te zien. Alle mooie, culturele dingen die er te zien zijn (muziek, dans, bijeenkomsten, kunst, vertoningen, vertellinlgen etc) zijn gewoon vrij te bezoeken. Nadat je entree hebt betaald bij de voordeur.

Als je alleen voor het eten komt kan je inderdaad beter wegblijven.
pi_140611127
Al die culturele dingen vind ik inderdaad niet heel boeiend. :@ Ik vind het eten leuk en de bazaar. :D
  zondag 1 juni 2014 @ 21:53:18 #238
80382 manny
30 is best veel
pi_140611698
Dit weekend weer eens bij est est est in den haag geweest (wagenstraat). Prima eten met in weekend live (jazz) muziek. Kleine tent, kleine tafels, dicht op elkaar, maar zeer gezellig en echt gastvrij. Niet goedkoop. We waren met vieren en alles van kalfszwezerik tot steak-tartaar (hoe schrijf je dat?) was goed. Nagerechtje ook de moeite waard, dadeltaart, citroenraartjes etc.... Prima !
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_140640061
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 01:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Toko Anugerah
Nasi Koening Rames Compleet
Ikan Bakar (Grill Dorado) Compleet
Sate Kambing Compleet
Algeheel cijfer: 7,5

[ link | afbeelding ]Depot Podjok
Soto Ayam
Nasi Rawon
Bami Bakso Tahoe
Algeheel cijfer: 7,0

[ link | afbeelding ]Martabak
Martabak bij Toko I.Djawa
Cijfer: 8
:9
Waarom zitten er patatjes bij Robin :@

/sorryvoorhetquoten :7 8-)
pi_140640097
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:

[..]

:9
Waarom zitten er patatjes bij Robin :@

/sorryvoorhetquoten :7 8-)
Ja dat vroeg ik me ook al af! :D
pi_140640148
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:

[..]

:9
Waarom zitten er patatjes bij Robin :@

/sorryvoorhetquoten :7 8-)
Is dat niet gewoon kroepoek ofzo? Zouden wel erg bleke patatjes zijn.
pi_140640973
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 18:50 schreef Bluezz het volgende:

[..]

:9
Waarom zitten er patatjes bij Robin :@

/sorryvoorhetquoten :7 8-)
Kering kentang :9~
Mokkel met stuntstok
pi_140643225
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 21:28 schreef RobinOok het volgende:
Ja jongens, [knip]

Als je alleen voor het eten komt kan je inderdaad beter wegblijven.
Ben toevallig deze week in Den Haag en ga dan normaliter daar in de buurt van Des Indes altijd even smikkelen in de middag maar jouw foto's van het eten geven mij toch echt een gevoel van: "ehmmm....toch maar gewoon heengaan. want het eten is gewoon mijn stijl en tja...zwak vlees en zo.. :@ ."

Met name die soepen doen het bij mij :9~ ook al zijn ze niets bijzonders.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 02-06-2014 20:07:02 ]
pi_140643420
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 19:14 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Kering kentang :9~
Die van Robin ziet er wel lekker uit: http://www.aziatische-ing(...)reng-kering-kentang/

Die bleke dingen lijken me niet zo bijzonder.
  maandag 2 juni 2014 @ 23:03:51 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140652706
quote:
14s.gif Op maandag 2 juni 2014 18:53 schreef Myraela het volgende:

[..]

Is dat niet gewoon kroepoek ofzo? Zouden wel erg bleke patatjes zijn.
Ja, het zijn kroepoek sticks. Geen aardappel. :)
  maandag 2 juni 2014 @ 23:06:40 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140652867
quote:
2s.gif Op maandag 2 juni 2014 20:05 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ben toevallig deze week in Den Haag en ga dan normaliter daar in de buurt van Des Indes altijd even smikkelen in de middag maar jouw foto's van het eten geven mij toch echt een gevoel van: "ehmmm....toch maar gewoon heengaan. want het eten is gewoon mijn stijl en tja...zwak vlees en zo.. :@ ."

Met name die soepen doen het bij mij :9~ ook al zijn ze niets bijzonders.
Je hoeft er niet voor naar de TongTong.
Depot podjok zit in Den Haag: http://www.depotpodjok.nl/index/home.html
En Anugerah in Rotterdam: http://www.debuikvan.nl/r(...)en-dichtbij-anugerah
pi_140665921
quote:
1s.gif Op maandag 2 juni 2014 23:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, het zijn kroepoek sticks. Geen aardappel. :)
Ah :9
pi_140686070
Afgelopen weekend bij Herberg De Kop van 't Land aan de - hoe kan het ook anders - Kop van 't Land vlakbij Dordrecht gaan eten. Het is één van de beste vegetarische restaurants van het land. Ondanks dat ik er normaal gesproken geen enkel probleem mee heb om complete varkens tot worst te verwerken of een mooie kip in de oven te stoppen, was dat vegetarische ditmaal de aanleiding om er naar toe te gaan: Ik was benieuwd wat ik me bij een uitstekend vegetarisch restaurant mag verwachten.

Het restaurant kijkt aan de voorzijde vanaf de dijk prachtig uit op de Nieuwe Merwede en Biesbosch en aan de achterkant (gelukkig tijdelijk) op een buldozer en zandvlakte. Het restaurant hanteert een verassingsmenu, waarbij je wel de mogelijkheid hebt om aan te geven wat je echt niet lust. Het menu is er in 4, 5 of 6 gangen, al dan niet met een bijpassend wijnarrangement (incl. een bob-arrangement met halve glazen).

Wat aten we?

Wij kozen voor het 5 gangen menu, dat werd voorafgegaan door een amuse van brood met een pest van kappertjes.

Het voorgerecht waren dubbel gedopte tuinbonen in een gazpacho van komkommer. Prima op smaak, lekker fris en helaas indrukwekkend genoeg om te vergeten een foto te maken.

Het zelfde geldt ook voor de tweede gang, een collectie van kleine groentengerechtjes geserveerd met een mayonaise van aubergine en knolselderijpuree. Het was het visueel meest indrukwekkende gerecht, maar helaas wederom zonder foto.

Gang 3 was vervolgens carpaccio watermeloen geserveerd met Amsterdamse geitenkaas en wederom kleine toefjes mayonaise. Een aparte combinatie die tot mijn verbazing wonderbaarlijk goed samenging. Maar desondanks iets wat ik niet zo snel zelf zal maken, een culinaire achtbaan avant la lettre, maar misschien toch iets te avontuurlijk ;)

Gang 4, de eerste gang met foto, was Coeur-du-Boeuf-tomaat met artichock en zachte waterbuffelkaas, ter plaatse geserveerd in een groentenboullion.
Een simpel gerecht, maar met perfect op elkaar afgestemde smaken. Het enige minpuntje was dat het vruchtvlees van de tomaat - naar mijn gevoel - wel erg koud was in verhouding tot de rest.


Gang 5 was vervolgens het hoofdgerecht: Een pastilla met o.a. abrikoos en paddestoelen op een bedje van o.a. asperges, doperwten en wortel en wat aardappelpuree. Iets minder vond ik de wijnkeuze in het arrangement: Een pinotage, die ik iets te taninerijk vond voor het gerecht. Een halfdroge, tikkeltje olie-achtige witte wijn had ik beter passend gevonden.


En uiteraard het toetje, gebaseerd op een limoencréme... Verassend qua smaakcombinatie was de basilicum, iets wat ik thuis ook eens zal uitproberen bij een toetje.


conclusie: Al met al uitstekend gegeten en het vlees geen seconde gemist. De kok kookt avontuurlijk, met (soms te?) verassende smaakcombinaties. Mochten we een keer in de buurt zijn gaan we zeker weer terug.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_140696609
Ziet er goed uit Stavro!
pi_140737569
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 22:13 schreef stavromulabeta het volgende:
Afgelopen weekend bij Herberg De Kop van 't Land aan de - hoe kan het ook anders - Kop van 't Land vlakbij Dordrecht gaan eten. Het is één van de beste vegetarische restaurants van het land. Ondanks dat ik er normaal gesproken geen enkel probleem mee heb om complete varkens tot worst te verwerken of een mooie kip in de oven te stoppen, was dat vegetarische ditmaal de aanleiding om er naar toe te gaan: Ik was benieuwd wat ik me bij een uitstekend vegetarisch restaurant mag verwachten.

Het restaurant kijkt aan de voorzijde vanaf de dijk prachtig uit op de Nieuwe Merwede en Biesbosch en aan de achterkant (gelukkig tijdelijk) op een buldozer en zandvlakte. Het restaurant hanteert een verassingsmenu, waarbij je wel de mogelijkheid hebt om aan te geven wat je echt niet lust. Het menu is er in 4, 5 of 6 gangen, al dan niet met een bijpassend wijnarrangement (incl. een bob-arrangement met halve glazen).

Wat aten we?

Wij kozen voor het 5 gangen menu, dat werd voorafgegaan door een amuse van brood met een pest van kappertjes.

Het voorgerecht waren dubbel gedopte tuinbonen in een gazpacho van komkommer. Prima op smaak, lekker fris en helaas indrukwekkend genoeg om te vergeten een foto te maken.

Het zelfde geldt ook voor de tweede gang, een collectie van kleine groentengerechtjes geserveerd met een mayonaise van aubergine en knolselderijpuree. Het was het visueel meest indrukwekkende gerecht, maar helaas wederom zonder foto.

Gang 3 was vervolgens carpaccio watermeloen geserveerd met Amsterdamse geitenkaas en wederom kleine toefjes mayonaise. Een aparte combinatie die tot mijn verbazing wonderbaarlijk goed samenging. Maar desondanks iets wat ik niet zo snel zelf zal maken, een culinaire achtbaan avant la lettre, maar misschien toch iets te avontuurlijk ;)

Gang 4, de eerste gang met foto, was Coeur-du-Boeuf-tomaat met artichock en zachte waterbuffelkaas, ter plaatse geserveerd in een groentenboullion.
Een simpel gerecht, maar met perfect op elkaar afgestemde smaken. Het enige minpuntje was dat het vruchtvlees van de tomaat - naar mijn gevoel - wel erg koud was in verhouding tot de rest.


Gang 5 was vervolgens het hoofdgerecht: Een pastilla met o.a. abrikoos en paddestoelen op een bedje van o.a. asperges, doperwten en wortel en wat aardappelpuree. Iets minder vond ik de wijnkeuze in het arrangement: Een pinotage, die ik iets te taninerijk vond voor het gerecht. Een halfdroge, tikkeltje olie-achtige witte wijn had ik beter passend gevonden.


En uiteraard het toetje, gebaseerd op een limoencréme... Verassend qua smaakcombinatie was de basilicum, iets wat ik thuis ook eens zal uitproberen bij een toetje.


conclusie: Al met al uitstekend gegeten en het vlees geen seconde gemist. De kok kookt avontuurlijk, met (soms te?) verassende smaakcombinaties. Mochten we een keer in de buurt zijn gaan we zeker weer terug.
Allereerst dank voor je recensie. Verhelderend en leuk.

Ten tweede: Jouw 2de gerecht klinkt interessant. Jammer dat je er geen foto van hebt geschoten maar zoals je het omschreef: Klinkt erg lekker.

Gang 5 komt op mij erg gewoontjes over en eigenlijk weinig smaakvol maar geef toe dat ik erg van sterke smaken bent (ja ook subtiele) dus misschien dat ik daarom ook wat scherper hierin ben met mijn reactie. Als het jou maar gesmaakt heeft zeg ik maar.
  maandag 16 juni 2014 @ 10:11:30 #251
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_141143615
Gister voor vaderdag bij de http://theharbourclub.nl// in amsterdam een lunch gehad.

pas op!!! Grof taalgebruik:
het was ronduit KUT!!!!!!

Bij aankomst ging het eigenlijk al gigantisch mis! er was te weinig personeel, dit resulteerde erin dat iedereen buiten 'moest' eten. aangezien het druk was waren de tafels achter het glas al weg.
hierdoor zat 75% van de mensen met een fleece deken aan tafel.
Nouja, dit vonden we nog enigzins grappig, doen we niet moeilijk over!

vervolgens: het bestellen van drinken
iedereen een glaasje champagne, prima moët ice. goed te doen, al werden er ook andere dranken zoals tafelwater, thee en andere dingen besteld & 2 mandjes brood..
na 45 minuten was er nog niks, zelfs geen menu kaart. personeel erop aangesproken, meteen kwamen de menu kaarten en het drinken, alleen geen theezakje bij de thee. dit duurde ook weer 25! minuten! al met al zaten we al meer dan een uur.

Na aanhoudende klachten (niet van ons) kon er binnen een tafel gebruikt worden, het verhuizen ging vlot, echter na anderhalf uur nog geen brood of bestelling geplaatst.

Na het aanspreken van een ober kon er met veel moeite bij hem besteld worden. ('ik doe eigenlijk alleen de drank') na 2 uur binnen kwamen de voorgerechten (hier zat 15 minuten tussen tot iedereen zijn eten had) en werd er gevraagd voor wat extra brood. je raad het al. nooit opkomen dagen.
Ik had samen met mijn vriendin 'the harbourclub starter' oftewel Zalm, Hollandse garnalen, paling. deze was vers en heerlijk. jammer van het brood.

Ondertussen nog geen tweede ronden drankjes gehad.

Hoofdgerechten:
20 minuten!!! tot iedereen zijn eten had. De porties Groente en frietjes zijn nooit gekomen. Mijn black-angus steak was heerlijk, de steak tartare van mijn vriendin idem.

Op dat moment komt er een 'leidinggevende' aan de tafel om zijn excuus te maken voor de slechte service. wij zaten er al 3,5 uur en nu was de maat voor ons wel vol. Drankjes van het huis waren niet nodig, wij vroegen om de rekening (moesten echter nog 130KM rijden) Na aandringen van de manager besloten wij ons te laten verassen door een toetje, koffie en drank van het huis.

OOK DIT GING HELEMAAL FOUT! Een uur op alles moeten wachten.

Wij waren er om 2 uur, en gingen om half 7 naar huis, 3 gangen op en een hoop frustraties. Normaal zien wij dit niet als een probleem, goed eten heeft tijd nodig! maar dit was echt te gortig

Het eten was subliem (kom je ook voor) maar de service, was zooo! slecht dat wij hier voorlopig niet meer komen.


Hieronder een een plak stukje van iens, iemand die er gister ook was:

Mooie tent met aardig eten, maar wat een gênante service!!

Om te beginnen was er een ' hartelijk' ontvangst. De reservering was niet te vinden en er werd een partij moeilijk gedaan over buiten eten terwijl het 19 graden was en de zon scheen ("We hebben er niet op gerekend..").
Daarna heel lang wachten om geholpen te worden voor een drankje en zeer lang wachten op eten. Jammer dat tot 2x toe het verkeerde werd gebracht.
Zowel bij het voorgerecht, als het hoofdgerecht, bleek het onmogelijk voor de keuken om een tafel van 6 personen tegelijk eten te geven. Tussen het eerst opgediende en laatst opgediende gerecht zat bij beide gangen zeker 15 minuten.

Hoogte punt was dat een gerecht niet op voorraad was en de serveerster op eigen initiatief een ander gerecht voor ons had uitgekozen. Het bijzondere is dat het door haar gekozen onze tafel nooit heeft gehaald. Wel kregen we iets totaal anders met de opmerking "helaas".
Dit kan de beste allemaal overkomen, maar dan verwacht je geen arrogante houding als je er als gast een opmerking overmaakt.

Tot slot een detail, maar wel illustratief. Aangezien het vaderdag was had de Harbour Club een promotie: een zonnebril bij besteding vanaf 80 euro. Na het betalen vroegen wij waar deze bleef (opzicht al vervelend). De opmerking van de ober, die ons al een aantal keer aan tafel had geholpen: 'Meneer u moet wel 80 euro besteden.'. Blijkbaar was hij de rekening van 600euro al vergeten...

Bij het afrekenen hebben we nog om de manager gevraagd. Na de betaling zou deze direct gehaald worden. Ook de manager heeft onze tafel nooit bereikt.

Wij gaan gemiddeld 1 a 2 keer per week uiteten en hebben best wel wat gezien, maar deze unieke ervaring hadden we (gelukkig) nog niet eerder meegemaakt. Hier gaan we nooit meer heen en ik adviseer een ieder hetzelfde te doen.
  maandag 16 juni 2014 @ 10:17:44 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141143735
Heb je je recensie ook op Iens gezet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 juni 2014 @ 10:20:45 #253
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_141143813
quote:
0s.gif Op maandag 16 juni 2014 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je je recensie ook op Iens gezet?
Dat ga ik zo doen, had dit vanaf mijn tablet getypt, meestal doe ik recenties vanaf mijn laptop! ziet her er iets beter uit :p
  maandag 16 juni 2014 @ 10:22:54 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141143868
Dat je pissig bent begrijp ik, dat jullie nog zo lang gebleven zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141143888
Jemig :o Eigenlijk dus wel een goede kok qua eten lekker maken, maar organisatorisch op alle fronten een zooitje.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')