abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_140475062
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:41 schreef Iwanius het volgende:
Heb jij tenminste meer ruimte voor je eigen recensies wil je zeggen? >:)

Ja,mag jij mij aanhouden maar ik houd tenminste woord. Kwestie van wanneer ik dat moment uitkies. Nu jij weer. Maar jij durft niet eens dat aan te gaan getuige je slap excuus die ik verwachte en ook voorspelde inzake naar de Pauluskerk te komen om tussen de bezoekers aldaar wat te eten. Zelfs als er een fles tegenover staat. :)
Ja, ik zie het niet. Echt niet. Geen enkele reden om te gaan, behalve misschien honger of enorme nieuwsgierigheid. En dat heeft golfer beiden niet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140475071
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:42 schreef Mord_Sith het volgende:
Zullen we weer ontopic gaan en de vetes elders uitvechten?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140475425
Mensen het was wel klaar. Lekker eten en genieten allemaal weer.
Mokkel met stuntstok
  woensdag 28 mei 2014 @ 17:53:50 #157
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_140475459
Bummer. -O-
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_140498990
quote:
14s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:38 schreef golfer het volgende:

[..]

Mogen we je daar aan houden? :W
Liever niet, er zijn genoeg fokkers die de recensies van Iwanius kunnen waarderen, zonder zich een mening te hoeven vormen over zijn persoonlijkheid :+
pi_140499362
Ik kan zijn recensies ook waarderen. Wat hij ervoor betaalt interesseert me echt geen zak btw. :')
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  donderdag 29 mei 2014 @ 10:09:14 #160
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_140499942
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 08:42 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Liever niet, er zijn genoeg fokkers die de recensies van Iwanius kunnen waarderen, zonder zich een mening te hoeven vormen over zijn persoonlijkheid :+
+1
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_140500149
Nu tijd voor weer een recensie :)


Waar: Loch Fyne Seafood & Grill, York


Wanneer: 28-5-2014

Het menu:

Coquilles met haggis en gegrilde peer.

Erg lekker, mooi gebalanceerd voorgerecht. Een hapje van lief geproeft, dat was goede introductie van haggis voor mij. Erg lekker!

Gegrilde sardines met knoflook en peterselieboter.

Ik had nog nooit gegrilde hele sardine gehad,en ik vond het fantastisch lekker :) Zeker voor herhaling vatbaar!

Gegrilde zeebaars met chilli & koriander, met citroen-peterselie aardappeltjes en knoflook sperziebonen.

Volgens Lief een erg lekkere zeebaars en smaakvolle nieuwe aardappeltjes. Minpunt was wel dat de sperziebonen niet geheel gaar waren, en dat gold ook voor mijn hoofdgerecht. Wij hebben beide sperziebonen porties niet hoeven betalen, en kregen hierom thee en koffie van het huis. Dat was goede service :)

Gebakken heilbot met Hollandaise saus, gratin Dauphinois en knoflook sperziebonen.
[
Lekkere vis, smaakvolle saus. De gratin lijkt op de foto heel donker, maar het was prima van smaak.

Daarna nog een toetje voor mij, namelijk Perentaart met amandelen en creme Anglaise. Helaas vergeten een foto te maken, maar het was heerlijk! Lekker zacht, verwarmend, romig en zoet zoals je wil op een regenachtige avond zoals gisteren.

Impressie?
Ik ben hier al eerder geweest, en ik ben zeer tevreden over het eten. Het is over het algemeen eten van hoge kwaliteit en er is hele goede service. De bediening is prettig en persoonlijk, en als er een minpunt is zoals de boontjes van vandaag wordt er adequaat gehandeld. Niet hoeven betalen voor de bonen en koffie en thee van het huis stemde ons tevreden. We hadden een hele fijne ober :)

Kosten?
65 pond afgerond voor 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 4 drankjes en een dessert :) Ik vind dat prima in verhouding.

Cijfer?
8+

[ Bericht 2% gewijzigd door Selestha op 29-05-2014 10:28:45 ]
pi_140500730
quote:
15s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:08 schreef Iwanius het volgende:

Waar anderen zoals Golfer en Bluezz zich alleen maar in de veilige "Hollandse brasserieën en restaurants "wagen en waar haast alleen maar "nette"brave (welbespraakte autochtone) landgenoten komen heb ik tenminste de moeite genomen tussen mensen te zitten die amper Nederlands spreken,van allochtone afkomst zijn( Afrika,Azie,Midden-Amerika),die bijna allemaal een zwaar verleden hebben en verder helemaal niets hebben dan als enig toevlucht de Pauluskerk en het aanwezig personeel(vrijwilligers) die hun letterlijke liefdevol opvangen en toevallige passanten die met hun een praatje willen aanknopen. En ja ze dragen niet die 'chique kleding die mensen zoals Golfer en Bluezz hebben. Nee, deze mensen dragen wat ze kunnen krijgen. Afvallige kleding waar anderen vaak hun neus voor ophalen. Maar wel hier de moralist komen uithangen inzake mijn bezoek aldaar?'Houd dan je mond zeg ik altijd. }:|
Mijn hemel, wat ben jij een avonturier. Ik moet bijna kotsen bij je verhaal. Je doet het nu overkomen alsof jij de wereldverbeteraar bent door je een uur te omgeven door dak- en thuislozen en een maaltijd van een euro naar binnen te schuiven en nog lekker drie keer bij te scheppen. Te treurig voor woorden.
pi_140502209
quote:
14s.gif Op donderdag 29 mei 2014 10:22 schreef Selestha het volgende:
Nu tijd voor weer een recensie :)


Waar: Loch Fyne Seafood & Grill, York


Wanneer: 28-5-2014

Het menu:

Coquilles met haggis en gegrilde peer.
[ afbeelding ]
Erg lekker, mooi gebalanceerd voorgerecht. Een hapje van lief geproeft, dat was goede introductie van haggis voor mij. Erg lekker!

Gegrilde sardines met knoflook en peterselieboter.
[ afbeelding ]
Ik had nog nooit gegrilde hele sardine gehad,en ik vond het fantastisch lekker :) Zeker voor herhaling vatbaar!

Gegrilde zeebaars met chilli & koriander, met citroen-peterselie aardappeltjes en knoflook sperziebonen.
[ afbeelding ]
Volgens Lief een erg lekkere zeebaars en smaakvolle nieuwe aardappeltjes. Minpunt was wel dat de sperziebonen niet geheel gaar waren, en dat gold ook voor mijn hoofdgerecht. Wij hebben beide sperziebonen porties niet hoeven betalen, en kregen hierom thee en koffie van het huis. Dat was goede service :)

Gebakken heilbot met Hollandaise saus, gratin Dauphinois en knoflook sperziebonen.
[[ afbeelding ]
Lekkere vis, smaakvolle saus. De gratin lijkt op de foto heel donker, maar het was prima van smaak.

Daarna nog een toetje voor mij, namelijk Perentaart met amandelen en creme Anglaise. Helaas vergeten een foto te maken, maar het was heerlijk! Lekker zacht, verwarmend, romig en zoet zoals je wil op een regenachtige avond zoals gisteren.

Impressie?
Ik ben hier al eerder geweest, en ik ben zeer tevreden over het eten. Het is over het algemeen eten van hoge kwaliteit en er is hele goede service. De bediening is prettig en persoonlijk, en als er een minpunt is zoals de boontjes van vandaag wordt er adequaat gehandeld. Niet hoeven betalen voor de bonen en koffie en thee van het huis stemde ons tevreden. We hadden een hele fijne ober :)

Kosten?
65 pond afgerond voor 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 4 drankjes en een dessert :) Ik vind dat prima in verhouding.

Cijfer?
8+
Heerlijk he? Als je tevreden naar buiten loopt.
Die hele vissen :o Dat zie je hier in NL bijna niet meer, je krijgt toch het meest filet.
Haggis is, mits goed bereid, lekker hoor :Y

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 29-05-2014 12:13:49 ]
pi_140502272
Blij toe, zou werkelijk niet weten wat ik kan eten van een vis :@
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_140502479
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:06 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Heerlijk he? Als je tevreden naar buiten loopt.
Die hele vissen :o Dat zie je hier in NL bijna niet meer, je krijgt toch het meest filet.
Er werd duidelijk op de kaart aangegeven dat het om hele vissen ging, minder avontuurlijke mensen konden ook rustig filet bestellen ;) Maar wij hebben geen moeite met oogjes enzo ;)

En het is best leuk zo, want die sardinen had ik anders dus nooit geprobeerd :)
  donderdag 29 mei 2014 @ 12:13:48 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140502485
Hele gegrilde sardienes, gewoon met wat zout en citroensap. Daar kan je me snachts voor wakker maken, ik denk dat ik weinig dingen zo lekker vind.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140502511
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele gegrilde sardienes, gewoon met wat zout en citroensap. Daar kan je me snachts voor wakker maken, ik denk dat ik weinig dingen zo lekker vind.
Ja dat snap ik nu, het is echt verukkelijk :D Een van de lekkerste dingen die ik ooit gegeten heb :9
pi_140502557
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:06 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Haggis is, mits goed bereid, lekker hoor :Y
Ja, dat heb ik nu ook ontdekt :D Heerlijk. Best leuk zo, drie dingen geprobeerd in een avond die ik nooit eerder gehad heb en die op mijn lekkere dingen lijstje kunnen :)
  donderdag 29 mei 2014 @ 13:24:58 #169
63722 z80
I fink you freaky
pi_140504675
quote:
1s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Blij toe, zou werkelijk niet weten wat ik kan eten van een vis :@
dat is makkelijk. alles met uitzondering van de staart, kop en graten. de huid is een keuze.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_140505422
quote:
1s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Blij toe, zou werkelijk niet weten wat ik kan eten van een vis :@
Juist daarom zou je soms eens een hele vis moeten krijgen.
pi_140505564
Nog nooit zulke lekkere hele gegrilde vis gehad als in Thailand. Zo vers op de grill :9~
Nog nooit sardines gehad, zal ze snel eens proberen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_140505824
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:06 schreef Bluezz het volgende:
Haggis is, mits goed bereid, lekker hoor :Y
Dat je dat naar binnenkrijgt. Ooit geprobeerd in Glasgow zelf en bij Hielander in Alkmaar. Whisky's top maar de hagis? :N

quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele gegrilde sardienes, gewoon met wat zout en citroensap. Daar kan je me snachts voor wakker maken, ik denk dat ik weinig dingen zo lekker vind.
Mont-sur-Rolle Piet in de zomer bij het meer. :Y Heerlijk genietend van een wijntje. In de winter voortreffelijke kaasfondue trouwens. En anders Marseille in F.

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 29-05-2014 14:09:38 ]
pi_140506381
quote:
10s.gif Op donderdag 29 mei 2014 14:05 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Dat je dat naar binnenkrijgt. Ooit geprobeerd in Glasgow zelf en bij Hielander in Alkmaar. Whisky's top maar de hagis? :N

[..]

Mont-sur-Rolle Piet in de zomer bij het meer. :Y Heerlijk genietend van een wijntje. In de winter voortreffelijke kaasfondue trouwens. En anders Marseille in F.
Je hebt een keer haggis geprobeerd, en schrijft het meteen af als oneetbaar? Er zijn talrijke regionale verschillen; ik zou dat niet zo snel beslissen. Altijd blijven proeven :)
  donderdag 29 mei 2014 @ 18:43:34 #174
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140513981
Vandaag naar de Gastromarket Food From Heaven in Rijswijk geweest. www.gastromarket.nl

Net dit op:

Zwethheul
Pata Negra, aardappelschuim, crème van ganzenlever, ijs van rode biet en citroendressing.


Savelberg
Schotse zalm ‘Label Rouge’ met cederhout gerookt op de ‘Green Egg’ met Limburgse asperges en Hollandaisesaus.


Calla’s
Gekoelde soep van pomodori en lambada aardbei met langoustine, kruiden van het laantje Voorham.


Hanting
Dun gesneden rauwe wilde zeebaars daaronder een salade van Chinese kool en zeekwal, krokante Chinese worst, aardappel en gepofte wilde rijst. Schuim van knoflook en dashi bouillon. drie bereidingen van komkommer mousse met crème fraìche en saus van lente-ui.


Brasserie NL
Fish & chips, grijze garnalen en Hollandaise.


Savarin
Gerecht met morilles gevulde piepkuiken, geglaceerde Hollandse koude grond asperges, een jus van krokante knoflook en tuinboontjes met kruidenolie.


Villa la Ruche
Bleu d'Auvergne, ganzenlever, Madeira, peer, walnoot en bleekselderij.


Des Indes
Gewelde oosterscheldekreeft, aardappel venkel ravioli, gedroogde abrikozen, pancetta en saus van kimoto sake.


Pearl (Hilton)
MRIJ rund ( van de green Egg), kalfswang, Marloeskes, Rodewijn, amandel en selderij.


Brasserie Brut Bubbles & Bites (Promenade)
Clafoutis van rabarber en vanille, met witte chocolade crème, limoen granité en Single Malt nougat.

_O_

quote:
Gastromarket Food from Heaven
Donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 30 mei 2014
13.00 uur tot 18.00 uur

Op Gastromarket Food from Heaven slaan tien topchefs de handen ineen. Met een amuse of signature dish tonen zij waar Groot Den Haag culinair voor staat. De doelgroep van gourmands, levensgenieters, zakelijke eters, hobby-koks en culinair geïnteresseerden krijgen een gastronomische totaalbelevenis voorgeschoteld. Want de koks weten zich gepresenteerd in een bedding van smaakmakende partners met olijfolie, kaas, kaviaar, truffel, serviesgoed, koffie en kruiden. En ook voor deze broeders in de branche geldt dat kwaliteit de norm is. De Haagse regio verdient een culinair evenement op niveau: een gastronomische markt met hemelse gerechten
Was dit jaar voor het eerst. Was erg gezellig en lekker, leuk om kennis te maken met een aantal restaurants uit de buurt waar ik nog niet eerder geweest was.
Was goed geregeld, leuk en lekker. Alleen jammer van het weer, maar daar kan niemand wat aan doen.
Is morgen ook nog, zijn nog kaarten te koop als iemand er nog heen wil :)

[ Bericht 12% gewijzigd door Molo op 29-05-2014 18:52:13 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 29 mei 2014 @ 18:44:19 #175
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140514006
quote:
10s.gif Op donderdag 29 mei 2014 14:05 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Dat je dat naar binnenkrijgt. Ooit geprobeerd in Glasgow zelf en bij Hielander in Alkmaar. Whisky's top maar de hagis? :N

[..]

Mont-sur-Rolle Piet in de zomer bij het meer. :Y Heerlijk genietend van een wijntje. In de winter voortreffelijke kaasfondue trouwens. En anders Marseille in F.
Lekker hoor, haggis. Zeker in combinatie met andere ingrediënten in een gerecht :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 29 mei 2014 @ 18:57:56 #176
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140514412
quote:
14s.gif Op donderdag 29 mei 2014 18:43 schreef Molo het volgende:
Vandaag naar de Gastromarket Food From Heaven in Rijswijk geweest. www.gastromarket.nl
.
Is morgen ook nog, zijn nog kaarten te koop als iemand er nog heen wil :)
Vind 100 euro pp ex-drank iets teveel hiervoor.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_140514668
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele gegrilde sardienes, gewoon met wat zout en citroensap. Daar kan je me snachts voor wakker maken, ik denk dat ik weinig dingen zo lekker vind.
Nog nooit gehad :@ Maar het lijkt me wel heel erg lekker eerlijk gezegd. En haggis wil ik gewoon ook een keer proberen, staat op mijn 'to eat' lijstje :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 29 mei 2014 @ 19:16:32 #178
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140514974
quote:
11s.gif Op donderdag 29 mei 2014 18:57 schreef golfer het volgende:

[..]

Vind 100 euro pp ex-drank iets teveel hiervoor.
Is een flinke prijs ja, ik vond het het wel waard voor de gerechten maar dat moet iedereen voor zichzelf weten natuurlijk.
Tevens waren alle chefs zelf aan het koken, dat was ook wel extra tof (en is extra duur voor de organisatie natuurlijk)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 29 mei 2014 @ 19:17:35 #179
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140515019
Sardientjes op die manier gegrild zijn heerlijk. ^O^
Haggis heb ik meerdere malen in Schotland op diverse manieren en met meerdere bijgerechten geprobeerd, maar ik blijf het niet lekker vinden. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_140515341
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 14:25 schreef Selestha het volgende:

[..]

Je hebt een keer haggis geprobeerd, en schrijft het meteen af als oneetbaar? Er zijn talrijke regionale verschillen; ik zou dat niet zo snel beslissen. Altijd blijven proeven :)
En de haggis van de Hielander is toevallig goed te pruimen :Y Kan Wullie wel, haggis maken :D
  donderdag 29 mei 2014 @ 19:30:09 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140515374
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 19:17 schreef golfer het volgende:
Sardientjes op die manier gegrild zijn heerlijk. ^O^

Lekker bij kop en staart pakken en kluiven, mmmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140517090
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 19:06 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nog nooit gehad :@ Maar het lijkt me wel heel erg lekker eerlijk gezegd. En haggis wil ik gewoon ook een keer proberen, staat op mijn 'to eat' lijstje :D
Ik vond het echt een succes :9
pi_140530807
quote:
13s.gif Op donderdag 29 mei 2014 10:56 schreef Rens_Wilders het volgende:

Mijn hemel, wat ben jij een avonturier. Ik moet bijna kotsen bij je verhaal. Je doet het nu overkomen alsof jij de wereldverbeteraar bent door je een uur te omgeven door dak- en thuislozen en een maaltijd van een euro naar binnen te schuiven en nog lekker drie keer bij te scheppen. Te treurig voor woorden.
Is er net gezegd persoonlijke aanvallen als dit weg te laten begin jij opnieuw troll dat je er bent.

V.w.b. je reactie: Ik doe het tenminste nog,de anderen w.o. jij durven en doen het niet eens en blijven in hun eigen veilige afstandelijke wereldje om te oordelen, (comfortzone)maar maken wel volop gebruik van kortingen en acties e.d.als er iets te halen valt en komen dan vol trots melden waar ze nu weer gegeten hebben. :r Als je zoveel beter bent ongeacht je beurs dan betaal je gewoon de volle prijs en ga je niet alleen maar uiteten en de grote mijnheer uithangen als het 'goedkoop'is want dat is het de pot die de ketel verwijt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-05-2014 09:20:35 ]
pi_140530842
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 19:28 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

En de haggis van de Hielander is toevallig goed te pruimen :Y Kan Wullie wel, haggis maken :D
Dat is die in Alkmaar toch? Wullie _O_ Een van m'n favouriete restaurants, ik neem altijd haggis als ik er ben :9 Samen met een goede Islay whiskey.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_140530934
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 09:23 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Dat is die in Alkmaar toch? Wullie _O_ Een van m'n favouriete restaurants, ik neem altijd haggis als ik er ben :9 Samen met een goede Islay whiskey.
:Y erg leuke tent.
pi_140531123
quote:
1s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:08 schreef FutureFairytale het volgende:
Blij toe, zou werkelijk niet weten wat ik kan eten van een vis :@
Van kleine visjes, alles. :P In Sri Lanka serveren ze graag kleine vissen die gefrituurd zijn. Die gaan bij mij gewoon met kop en kont naar binnen hoor. :Y

En laatst bij mijn favoriete Chinees kabeljauwkop gegeten, inclusief oogbollen. :P Prima te doen.
pi_140533516
quote:
13s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 09:19 schreef Iwanius het volgende:
V.w.b. je reactie: Ik doe het tenminste nog,de anderen w.o. jij durven en doen het niet eens en blijven in hun eigen veilige afstandelijke wereldje om te oordelen, (comfortzone)maar maken wel volop gebruik van kortingen en acties e.d.als er iets te halen valt en komen dan vol trots melden waar ze nu weer gegeten hebben. :r Als je zoveel beter bent ongeacht je beurs dan betaal je gewoon de volle prijs en ga je niet alleen maar uiteten en de grote mijnheer uithangen als het 'goedkoop'is want dat is het de pot die de ketel verwijt.
Hoe kom je tot deze vooronderstelling? Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in een inloophuis voor dak- en thuislozen, daar stond ik elke week samen met deze doelgroep voor deze doelgroep te koken. Ik vind het mooi dat je met je reportage hier op FOK! inzichtelijk maakt hoe het er op zo een locatie aan toe gaat, maar als je weet met hoe weinig middelen we de tent daar draaiende probeerden te houden word ik er misselijk van als ik lees hoeveel jij hebt gevroten voor die ene euro en er nog trots op bent ook.
pi_140561556
quote:
13s.gif Op donderdag 29 mei 2014 10:56 schreef Rens_Wilders het volgende:

[..]

Mijn hemel, wat ben jij een avonturier. Ik moet bijna kotsen bij je verhaal. Je doet het nu overkomen alsof jij de wereldverbeteraar bent door je een uur te omgeven door dak- en thuislozen en een maaltijd van een euro naar binnen te schuiven en nog lekker drie keer bij te scheppen. Te treurig voor woorden.
Echt he. Kijk jou even goed zijn dat je daar tussen gaat zitten! :') Wat ontzettend treurig zeg
forever mirin' - We’re not here to take part – we’re here to take over!
pi_140564292
quote:
14s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 11:32 schreef Rens_Wilders het volgende:

Hoe kom je tot deze vooronderstelling? Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in een inloophuis voor dak- en thuislozen, daar stond ik elke week samen met deze doelgroep voor deze doelgroep te koken. Ik vind het mooi dat je met je reportage hier op FOK! inzichtelijk maakt hoe het er op zo een locatie aan toe gaat, maar als je weet met hoe weinig middelen we de tent daar draaiende probeerden te houden word ik er misselijk van als ik lees hoeveel jij hebt gevroten voor die ene euro en er nog trots op bent ook.
Zo vaak zien gebeuren,mensen die alleen maar vanuit hun eigen bekrompen wereldje moralistisch komen oordelen,zelf ook als eerste vooraan staan bij allerlei kortingsacties om even "heerlijk te gaan uiteten" want ja,dan kan je "het Heertje" uithangen maar omdat ik...(geef toe wat gechargeerd getuige mijn onderschrift bij de foto's) volop gebruik maak van wat wordt aangeboden - alsof ik niet de keuze heb ergens anders te gaan eten - (het wordt zelfs gestimuleerd om je meerdere keren te laten opscheppen!) dan als eerste schande komen spreken en het abnormaal vinden.

On topic:

Leuk dat jij je zo inzet,heb het in mijn jeugd ook vaak gedaan en heel veel van geleerd dat je moet leren compassie met mensen zoals dezen te hebben en er altijd tijd vrij voor te maken en tijd voor te nemen. Niet voor niets behoor ik al jaren tot de vrienden/donateurs van de P.Kerk dus voor mij is het een thuiswedstrijd net zo als dat ik ook aan andere stichtingen gebonden ben die de zwaar minder bedeelden een helpende hand toereikt. En dan bedoel ik niet alleen financieel maar ook in persoon.

Als je de blijheid en twinkel soms in de ogen van hen ziet als je er voor ze bent dan is dat heel dankbaar. :s)

[ Bericht 9% gewijzigd door Mord_Sith op 31-05-2014 11:56:57 ]
pi_140564363
Kunnen we de discussie gewoon beëindigen nu? Ik vind het zonde van dit leuke topic!

Vorige week met vrienden naar Restaurant De Jong geweest, zal ik ook nog even plaatsen, heb foto's gemaakt.
pi_140564378
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Kunnen we de discussie gewoon beëindigen nu? Ik vind het zonde van dit leuke topic!
Graag, veel ouwer worden die koeien niet.
Mokkel met stuntstok
pi_140564431
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Kunnen we de discussie gewoon beëindigen nu? Ik vind het zonde van dit leuke topic!

Vorige week met vrienden naar Restaurant De Jong geweest, zal ik ook nog even plaatsen, heb foto's gemaakt.
Ik hoop dat ook dat de persoonlijke aanvallen wegblijven want ik dacht dat al eerder was gevraagd...
Ik reageer daar ook op omdat het bleef staan.

On Topic.

JdJ...RobinOk was er zeer lyrisch over. ( 10 uit 10) Ik minder maar vond het ook best goed.(8/10)
pi_140564573
Ik ben er nu driemaal geweest en ik ben net zo verliefd als Robin. _O_
  zaterdag 31 mei 2014 @ 11:30:58 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140564879
Wij waren er vorige week en toen was het sinds lange tijd niet zo lekker als anders maar nog steeds leuk en de moeite waard, dus slechts een 8-tje. :)
(het gemiddelde komt daarmee op 9,6 of zo, ha)

Met groot pluspunt: stengelsla! (wo sun) vond ik leuk.
pi_140565477
Dat had ik de tweede keer, maar toen zaten er toevallig een aantal dingen bij waar ik echt niet zo van houd (en zoveel is dat niet, maar hij had precies goed gegokt :D ). Lag niet aan de bereiding.

Het hoofdgerecht dat ik de eerste keer bij hem had, was één van de beste gerechten die ik ooit heb gehad. Werd er serieus emotioneel van. Drie bereidingen van aardpeer. En dan denk je, wat is er nou zo bijzonder aan een aardpeer. Maar het was echt fenomenaal.
  † In Memoriam † zaterdag 31 mei 2014 @ 14:41:13 #196
37843 lady-wrb
kortaf
pi_140569276


[ Bericht 100% gewijzigd door lady-wrb op 31-05-2014 14:57:14 ]
  zaterdag 31 mei 2014 @ 15:08:04 #197
221912 minilot
Nancy boy
pi_140569851
Team Iwanius hier! Zou die zeer diverse en vaak bijzonder merkwaardige recensies niet willen missen. :)

Enfin, ik heb ook ergens gegeten.. Helaas niet bij De Jong ( O+ ) maar het was afgelopen week ook wel gezellig bij een grillrestaurantje in de Ardennen.. :)


(Enige foto van de avond, accu van camera was helaas leeg na eerste biertje)

Waar?
La Gourmandise in het Belgische Rochefort.

Achtergrond:
In het stadje Rochefort in de Ardennen wordt het tamelijk geniale Rochefort-trappistenbier gebrouwen. De abdij ter plaatse ontvangt geen bezoekers, maar de monniken hebben La Gourmandise aangewezen als een onofficieel aan de brouwerij gelieerd eetcafé/grillrestaurant dat op zolder een Rochefortbier-museumpje herbergt en waar allerlei Rochefort-gerelateerde spullen te koop zijn in een inpandig winkeltje.

Wanneer?
Afgelopen woensdagavond

Wat at/dronk je?
We dronken uiteraard Rochefort: nummer zes, acht en tien. Allen voorzien van kaas en knabbels.

Ik en mijn lief opteerden voor het overslaan van een voorgerecht, en als hoofdgerecht bestelden we:
- Tranche de Porcelet lardé, Pruneaux et Sauce Moutarde
Dit was een dikke speklap, honinggelakt en gegrilld. Erbij warme gebakken pruimen en een mosterdsaus. Hartstikke lekker!
- Pavé de Boeuf au Fromage de Jambjoule
Dit was een fors stuk gegrilld rundvlees, gevuld met een zeer lekkere, camembertachtige kaas. Erbij een kannetje met saus van dezelfde kaas.
(We hebben, zoals eigenlijk altijd, halverwege van bord geruild)

Beide hoofdgerechten waren voorzien van een verse groene salade met een zacht smakende dressing, tevens een grote gepofte bloemige aardappel met een dikke klont kruidenboter erop

Dan het toetje. Desserts komen bij dit soort eenvoudige eetcafé-achtige zaken bijna altijd uit de diepvries, maar hier niet! La Gourmandise begon ooit als ijssalon en creperie, en nog altijd zijn de meeste desserts huisgemaakt.
Ik at een flan waar een laag karamel gemaakt met gezouten Normandische boter op zat. Dat was uiteraard smullen, zij het dat de portie wel heeeeeel klein was. Mijn lief had een toetje dat bestond uit noten- chocolade- en speculoosijs maar daar heb ik verder niets van op.

Impressie?
Alles was lekker en het restaurant is prettig informeel. Aangenaam bediendend personeel met neuspiercings, leuke muziek en het hielp natuurlijk ook dat het lekker weer was op het terras waar we zaten, het bier rijkelijk vloeide en er aan de overkant van de straat net een lokaal festivalletje bezig was. De inrichting binnen was behoorlijk lelijk en overdreven olijk maar daar hadden we op het terras natuurlijk geen last van. Toiletten waren brandschoon, ondanks de drukte. Fijn. :)

Kosten?
EUR 72,60 voor twee hoofdgerechten, twee toetjes en zes zware trappistenbieren met kaasblokjes en zoutjes.

Cijfer?
8!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 31-05-2014 17:23:04 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_140573027
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 15:08 schreef minilot het volgende:
Team Iwanius hier! Zou die zeer diverse en vaak bijzonder merkwaardige recensies niet willen missen. :)

-Knip- Speciaal voor icloud *) :7
Het water liep me in den monde! :9

[ Bericht 32% gewijzigd door Blues op 31-05-2014 18:39:52 ]
pi_140573321
Moet je daar de hele post voor quoten? denk toch eens keer na voordat je iets doet.

Ook zonder quote snapt iedereen dat je reageert op de post boven je,en als je zonnodig moet quote dan kun je het beperken tot de eerste zin.

[ Bericht 42% gewijzigd door icloud op 31-05-2014 17:31:53 ]
  zaterdag 31 mei 2014 @ 17:43:57 #200
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140573759
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 17:26 schreef icloud het volgende:
Moet je daar de hele post voor quoten? denk toch eens keer na voordat je iets doet.

Ook zonder quote snapt iedereen dat je reageert op de post boven je,en als je zonnodig moet quote dan kun je het beperken tot de eerste zin.
Wat fijn dat je je post edit om het extra uit te leggen, ik snapte je anders namelijk niet O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140573897
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 17:26 schreef icloud het volgende:
Moet je daar de hele post voor quoten? denk toch eens keer na voordat je iets doet.

Ook zonder quote snapt iedereen dat je reageert op de post boven je,en als je zonnodig moet quote dan kun je het beperken tot de eerste zin.
Doe's normaal zeg.
Mokkel met stuntstok
pi_140573938
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 17:50 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Doe's normaal zeg.
Het is gewoon een kwestie van nadenken, een complete en lange post quote voor een zinnetje is gewoon asociaal en onnodig, zeker als die post boven jouw staat
pi_140574178
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 17:51 schreef icloud het volgende:

[..]

Het is gewoon een kwestie van nadenken, een complete en lange post quote voor een zinnetje is gewoon asociaal en onnodig, zeker als die post boven jouw staat
Dit is een forum, dan komt dat wel eens voor en zijn normale praktijken. Als dat je al niet bevalt verzoek ik je vriendelijk uit te loggen en naar buiten te gaan.
Mokkel met stuntstok
pi_140574209
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 18:01 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Dit is een forum, dan komt dat wel eens voor en zijn normale praktijken. Als dat je al niet bevalt verzoek ik je vriendelijk uit te loggen en naar buiten te gaan.
Onzin het is zeer normaal om lange quotes te beperken, ook hier op fok! Het is een kwestie van he fatsoenlijk gedragen.

Het quote van een hele post voegt totaal niks toe aan haar reactie.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')