abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 17 juni 2014 @ 10:13:09 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141191375
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 juni 2014 09:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Iens is ideaal. Als er op Iens staat dat de porties lekker groot zijn, vooral veel patat, en er niet te veel gedoetjes zijn bij je eten, dan weet ik dat ik er niet heen hoef. En het lezen van de slechtste reacties geeft vaak ook een goed beeld. Als iemand het eten wel zo onwijs duur vond, voor wel 35 euro voor 4 gangen, dan weet je ook wat voor figuur die schrijver is. Niet de cijfers maar de geschreven recensies geven een goed beeld van de reviewer en het restaurant.
De negatieve recenties zijn ook eigenlijk interessanter dan de positieve.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 17 juni 2014 @ 10:20:45 #277
62913 Blik
The one and Only!
pi_141191638
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 juni 2014 09:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Iens is ideaal. Als er op Iens staat dat de porties lekker groot zijn, vooral veel patat, en er niet te veel gedoetjes zijn bij je eten, dan weet ik dat ik er niet heen hoef. En het lezen van de slechtste reacties geeft vaak ook een goed beeld. Als iemand het eten wel zo onwijs duur vond, voor wel 35 euro voor 4 gangen, dan weet je ook wat voor figuur die schrijver is. Niet de cijfers maar de geschreven recensies geven een goed beeld van de reviewer en het restaurant.
Juist, je moet altijd een beetje tussen de regels doorlezen. precies de voorbeelden die jij noemt zijn de dingen die ik ook interessant vind om te weten.
pi_141191743
Recensiesites vind ik ideaal, IENS en tripadvisor ^O^ Ook uit louter positieve recensies kun je genoeg uit afleiden of het iets is wat je zoekt. Cijfers zeggen lang niet alles, soms geeft iemand een 1 ofzo omdat ze een of andere rare wens hadden die ze vergeten waren, dat soort onzin boeit me dus echt niks.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 17 juni 2014 @ 12:12:37 #279
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_141195168
quote:
2s.gif Op dinsdag 17 juni 2014 09:38 schreef Iwanius het volgende:
-lulverhaal-
Echt. Je zit een stel mensen na te praten die 5 jaar geleden ooit iets hebben beweerd, maar waarvoor geen enkel bewijs is geleverd.
Het zwartmaken van Iens is voor jou net zo'n stokpaard geworden als het zwart maken van Den Blijker, maar je kunt echt werkelijk geen 1 punt echt hardmaken.
Roddel en achterklap en vele schadelijker dan een slechte recensie op Iens.
(En ik heb geen enkele relatie met Iens behalve dat ik er al mijn recensies ongecensureerd al jarenlang op plaats. Positief en negatief.)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_141198840
Kijk Golfer, alles wat jij niet wilt wilt begrijpen doe jij altijd af als een lulkverhaal
of onzin. Wat de mensen vergeten is dat jij op CUL gebied (echte CUl = horeca)
geen enkele autoriteit bent dan alleen wat je hier op FOK! aan ervaringen
toont d.m.v. mijn gekopieerde fotostijl van gerechten en je bezoekjes aan allerlei
horeca-zaken wanneer er weer een kortingsactie is.

Ik heb het geluk dat ik bijna alle horeca-zaken en diens uitbaters waarover ik
een duidelijk mening hebt persoonlijk ken en zij dus ook weten hoe ik over hun denk.
En dat sommigen daar niet blij mee zijn,het zij zo maar vreemd dan dat ik nog steeds
in elke restaurant waar zij de scepter zwaaien welkom ben en niet geweigerd wordt.

Maar omdat jij coûte que coûte je persoonlijke online aversie jegens mij (of anderen)
altijd laat prevaleren boven een gefundeerde en neutrale mening zal jij altijd met een
reactie komen in de trant van "lulverhaal"of "onzin" Immers alles wat jij niet kent of waar
aan jou geen verantwoording voor wordt afgegeven, is bij voorbaat al "niet waar."

Dan kan ik Pietverdriet zijn soms droge en ad rem reacties meer waarderen dan de
jouwe,zelfs als die van enige venijn zijn doordrenkt.
"
V.w.b. Den Blijker is dat nu andermaal een goed voorbeeld van jou vooringenomenheid
jegens mij door precies weer een verdraaide reactie hier neer te pennen,zelfs als ik
in een eerdere reactie op FOK! mijn mening over Den Blijker duidelijk heb uitgelegd.

V.w.b IENS is het een feit wat ik zeg maar omdat jij het niet wilt accepteren (of voor
mij part niet aan jouw verwachtingen voldoet = verantwoording afleggen als in "wie zijn
die mensen etc.) is het dus allemaal onzin. Juist ja.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-06-2014 14:39:31 ]
  dinsdag 17 juni 2014 @ 14:22:03 #281
130803 Gripper
Get a grip
pi_141199498
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juni 2014 14:03 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb het geluk dat ik bijna alle horeca-zaken en diens uitbaters waarover ik
een duidelijk mening hebt persoonlijk ken en zij dus ook weten hoe ik over hun denk.
En dat sommigen daar niet blij mee zijn,het zij zo maar vreemd dan dat ik nog steeds
in elke restaurant waar zij de scepter zwaaien welkom ben en niet geweigerd wordt.
Aha, dus jij bent het soort patser wat we gisteren besproken hebben, en niet de echte Culi-fiel: dikke sloten geld uitgeven, overal champagne bij drinken, telkens hetzelfde gerechtje 4x laten uitserveren en aan het eind een luide boer laten, een sigaar opsteken en je mond afvegen aan het tafellaken.

Maar ze zien je natuurlijk nog steeds graag langskomen, geen wonder als je zo financieel bemiddeld bent als jij en elke dag uit eten gaat.
Of is het toch een combi van allebei: een rijke stinkerd die ook nog eens oprecht culinair geïnteresseerd is?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_141199938
Willen jullie een ander topic openen over IENS of hoe je wel of niet een recensie met autoriteit dient te schrijven? Deze discussie stopt hier. Alvast bedantk voor de medewerking.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_141263195
Waar?
Librije's Zusje
Wanneer?
Zaterdag 14-6 in de middag.
Wat at je?
We hebben gekozen voor het drie gangen menu, ik in combinatie met een wijnarrangement (halve glazen) en mijn vriend dronk water.

Voor we het drie gangen menu geserveerd kregen, kregen we een aantal amuses.

De eerste amuse was een krakeling van ananas en piment:


Daaropvolgend: langoustine met tomaat en avocado en sardine met piment

Vooral de langoustine was erg fris (mede door de limoen) van smaak.

Vervolgens werden er oesters geserveerd,met als ik mij goed kan herinneren o.a. hazelnoot.
Ik was een beetje huiverig, want ik vind oesters over het algemeen niet zo lekker. Maar ik vond het wel dat ik het moest proberen. Ik vond het verrassend lekker van smaak, zo lust ik ze wel :)


Na deze amuses werden we naar de eetzaal gebracht.
Waar vervolgens, je verwacht het niet, weer een amuse volgde:
Zacht gegaard ei met o.a. zalmkuit. Wederom erg lekker. Het mandje brood met geiten- en gebruinde boter werd ook op tafel gezet.


De eerste gang van het lunch menu bestond uit:
Sint Jacobsmossel, geitenkwark, champignons en puur snijboonsap.


Ik vond het een erg lekker gerecht, puur van smaak en lekker licht.

Het hoofdgerecht bestond uit:
Filet van kabeljauw met citroengras en kokosnoot

Wederom een erg lekker gerecht, de kokos overheerste niet.

Voordat het dessert kwam, werd tot onze verrassing een kokosnoot met framboos geserveerd:

Ondanks dat er kokos op kokos volgde, was dit absoluut niet storend.
Wederom weer erg frisse en pure smaken.

Het dessert bestond uit: Koffie, grapefruit, hazelnoot en zoute mascarpone.

Prima dessert en een mooie afsluiter van het menu.

Bij de koffietafel werden diverse zoetigheden geserveerd, waaronder karamel met krokant gebakken varkenshuid, banaan met chocolade en een zelfgemaakt spekje.

Impressie?
We werden keurig ontvangen toen we bij het restaurant arriveerden, en mochten we een plaatsje zoeken in de binnenplaats. Al snel werd gevraagd wat we wilden drinken en werd dit snel uitgeserveerd. Zoals op de foto's is te zien kregen we de meeste amuses geserveerd terwijl we daar zaten, dit vond ik een klein minpuntje omdat we een aan een lage tafel zaten en geen servet hadden.
Toen we in de eetzaal zaten (die me overigs erg meeviel qua inrichting) zagen we dat andere tafels wel elke amuse aan tafel geserveerd kreeg. Ook kregen we op de binnenplaats het menu te horen en de menukaart gezien, ik had het persoonlijk toch wat netter gevonden als dit in de eetzaal zelf was gebeurd. Ook aangezien wij op dat moment als enige daar zaten.

De bieding vond ik opvallend losjes, wat ik persoonlijk wel kan waarderen. We werden keurig bediend en de gerechten werden over het algemeen keurig benoemd en uitgelegd wat het inhield.
Ook werd er bij elk gerecht keurig uitleg gegeven over de bijpassende wijn, ondanks dat ik iedere keer voor halve glazen ging, werd is er een aantal keer wat wijn bijgeschonken (werd wel gevraagd) zonder dat dit extra in rekening werd gebracht. Ook over het bijschenken van water niets anders dan lof, als de bediening zag het glas leeg begon te raken werd er heel snel weer bijgeschonken.

Ik vond het een erg leuke en bijzondere ervaring om bij LZ te lunchen, de gerechten waren echt goed en puur van smaak. In het restaurant zelf hing een erg ongedwongen en positieve sfeer.

Kosten?
De kosten voor de driegangenlunch, 1x koffieservies, 2x water en 4x 1/2 wijn-spijs waren ¤174,50.
Cijfer?
Een 9
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  woensdag 18 juni 2014 @ 21:28:43 #284
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_141263795
Leuk, roos85.
Sjonnie of Trees nog gezien?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_141268521
Mooie gerechten!!
En idd de bediening is echt leuk in de Librije. Ook bij het zussie :Y
pi_141320210
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juni 2014 21:20 schreef roos85 het volgende:
Waar?
Librije's Zusje
Wanneer?
Zaterdag 14-6 in de middag.
Wat at je?
We hebben gekozen voor het drie gangen menu, ik in combinatie met een wijnarrangement (halve glazen) en mijn vriend dronk water.

Voor we het drie gangen menu geserveerd kregen, kregen we een aantal amuses.

De eerste amuse was een krakeling van ananas en piment:
[ afbeelding ]

Daaropvolgend: langoustine met tomaat en avocado en sardine met piment
[ afbeelding ]
Vooral de langoustine was erg fris (mede door de limoen) van smaak.

Vervolgens werden er oesters geserveerd,met als ik mij goed kan herinneren o.a. hazelnoot.
Ik was een beetje huiverig, want ik vind oesters over het algemeen niet zo lekker. Maar ik vond het wel dat ik het moest proberen. Ik vond het verrassend lekker van smaak, zo lust ik ze wel :)
[ afbeelding ]

Na deze amuses werden we naar de eetzaal gebracht.
Waar vervolgens, je verwacht het niet, weer een amuse volgde:
Zacht gegaard ei met o.a. zalmkuit. Wederom erg lekker. Het mandje brood met geiten- en gebruinde boter werd ook op tafel gezet.
[ afbeelding ]

De eerste gang van het lunch menu bestond uit:
Sint Jacobsmossel, geitenkwark, champignons en puur snijboonsap.
[ afbeelding ]

Ik vond het een erg lekker gerecht, puur van smaak en lekker licht.

Het hoofdgerecht bestond uit:
Filet van kabeljauw met citroengras en kokosnoot
[ afbeelding ]
Wederom een erg lekker gerecht, de kokos overheerste niet.

Voordat het dessert kwam, werd tot onze verrassing een kokosnoot met framboos geserveerd:
[ afbeelding ]
Ondanks dat er kokos op kokos volgde, was dit absoluut niet storend.
Wederom weer erg frisse en pure smaken.

Het dessert bestond uit: Koffie, grapefruit, hazelnoot en zoute mascarpone.
[ afbeelding ]
Prima dessert en een mooie afsluiter van het menu.

Bij de koffietafel werden diverse zoetigheden geserveerd, waaronder karamel met krokant gebakken varkenshuid, banaan met chocolade en een zelfgemaakt spekje.

Impressie?
We werden keurig ontvangen toen we bij het restaurant arriveerden, en mochten we een plaatsje zoeken in de binnenplaats. Al snel werd gevraagd wat we wilden drinken en werd dit snel uitgeserveerd. Zoals op de foto's is te zien kregen we de meeste amuses geserveerd terwijl we daar zaten, dit vond ik een klein minpuntje omdat we een aan een lage tafel zaten en geen servet hadden.
Toen we in de eetzaal zaten (die me overigs erg meeviel qua inrichting) zagen we dat andere tafels wel elke amuse aan tafel geserveerd kreeg. Ook kregen we op de binnenplaats het menu te horen en de menukaart gezien, ik had het persoonlijk toch wat netter gevonden als dit in de eetzaal zelf was gebeurd. Ook aangezien wij op dat moment als enige daar zaten.

De bieding vond ik opvallend losjes, wat ik persoonlijk wel kan waarderen. We werden keurig bediend en de gerechten werden over het algemeen keurig benoemd en uitgelegd wat het inhield.
Ook werd er bij elk gerecht keurig uitleg gegeven over de bijpassende wijn, ondanks dat ik iedere keer voor halve glazen ging, werd is er een aantal keer wat wijn bijgeschonken (werd wel gevraagd) zonder dat dit extra in rekening werd gebracht. Ook over het bijschenken van water niets anders dan lof, als de bediening zag het glas leeg begon te raken werd er heel snel weer bijgeschonken.

Ik vond het een erg leuke en bijzondere ervaring om bij LZ te lunchen, de gerechten waren echt goed en puur van smaak. In het restaurant zelf hing een erg ongedwongen en positieve sfeer.

Kosten?
De kosten voor de driegangenlunch, 1x koffieservies, 2x water en 4x 1/2 wijn-spijs waren ¤174,50.
Cijfer?
Een 9
Dank voor je recensie.
pi_141324735
Misschien moet je niet zo'n hele post quoten om enkel te bedanken. ;)

Wij zijn onlangs twee keer naar Sofra aan de Zwartjans (of Noordmolen?) geweest, Iwanius. Heerlijk! En een fijne kok met passie voor zijn werk. Erg leuk. Authentiek Turks en allemaal zelf gemaakt. ^O^
  vrijdag 20 juni 2014 @ 14:13:33 #288
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_141327694
¤175 wat een geld :P
  vrijdag 20 juni 2014 @ 14:16:27 #289
300082 roos85
JUICHEN!
pi_141327802
quote:
14s.gif Op woensdag 18 juni 2014 21:28 schreef golfer het volgende:
Leuk, roos85.
Dank je!
quote:
Sjonnie of Trees nog gezien?
Helaas niet gezien, wie weet een volgende keer ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 14:13 schreef Manke het volgende:
¤175 wat een geld :P
Het klinkt veel, maar het was het dubbel en dwars waard :Y
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_141332960
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 12:51 schreef Isegrim het volgende:
Misschien moet je niet zo'n hele post quoten om enkel te bedanken. ;)
Ja mevrouw. ;)

quote:
Wij zijn onlangs twee keer naar Sofra aan de Zwartjans (of Noordmolen?) geweest, Iwanius. Heerlijk! En een fijne kok met passie voor zijn werk. Erg leuk. Authentiek Turks en allemaal zelf gemaakt. ^O^
Leuk. Heeft mijn recensie toch nog zin gehad. En als je het geluk hebt en wat langer daar blijft hangen en het is rustig in de zaak dan heb je de kans de eigenaar te zien die ook een sigarenpaffert opsteekt al zittende op de stoelen voor zijn zaak. Een kleine Turk met een joekel van een sigaar al paffend voor zijn zaak. :D Apart gezicht met al dat winkelend publiek in de Zwartjanstraat.

V.w.b. Turks eten: Probeer ook eens Tadim waar ik ook over schreef.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2014 16:18:51 ]
pi_141333258
quote:
6s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 16:16 schreef Iwanius het volgende:

[.En als je het geluk hebt en wat langer daar blijft hangen en het is rustig in de zaak dan heb je de kans de eigenaar te zien die ook een sigarenpaffert opsteekt al zittende op de stoelen voor zijn zaak. Een kleine Turk met een joekel van een sigaar al paffend voor zijn zaak. :D

goeie moslim zal dat zijn !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_141333874
Alsof alle Turken moslim zijn. :? Deze tent verkoopt volgens de site ook wijn, al blijkt dat in de praktijk niet zo (meer?) te zijn. ;(
pi_141334005
Tent verkoopt in principe geen alcohol! ( tenzij je boven gaat zitten :Y )

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 16:24 schreef sirdanilot het volgende:

goeie moslim zal dat zijn !
Eigenaar is moslim maar van wat ik zo weet van onze reizen naar Turkije en de omgang met veel Turken zowel hier als daar is dat de gemiddelde Turk zo zijn eigen opvatting heeft wat een goede moslim is. :Y Ze zijn i.i.g. wat ruimdenkend (moderner) daar in.

Denk dat jullie ze teveel verwarren met het constante Geloofsgesteggel van sommige straatmarokkanen die er altijd zo prat opgaan wat wel en niet haram is.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 20-06-2014 16:47:42 ]
pi_141334406
Boven...?
  vrijdag 20 juni 2014 @ 17:10:14 #295
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_141334742
quote:
6s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 16:16 schreef Iwanius het volgende:
dan heb je de kans de eigenaar te zien die ook een sigarenpaffert opsteekt al zittende op de stoelen voor zijn zaak.
Wat een feest!
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  vrijdag 20 juni 2014 @ 19:21:31 #296
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141340213
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 14:13 schreef Manke het volgende:
¤175 wat een geld :P
Ik was dat gisteren kwijt in een Frans kutrestaurant, met zijn 2-en.
Al mijn vooroordelen over de Franse keuken werden weer eens bevestigd.
pi_141345752
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 19:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik was dat gisteren kwijt in een Frans kutrestaurant, met zijn 2-en.
Al mijn vooroordelen over de Franse keuken werden weer eens bevestigd.
Wat zijn die vooroordelen dan?
  vrijdag 20 juni 2014 @ 22:12:05 #298
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_141349788
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 21:03 schreef Myraela het volgende:

Wat zijn die vooroordelen dan?
Ze spreken Frans :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juni 2014 @ 22:32:36 #299
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_141350963
quote:
12s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 22:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Ze spreken Frans :?
  vrijdag 20 juni 2014 @ 22:34:19 #300
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_141351078
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')