Waar?
Impressie/Sfeer/Service/Bijzonderheden:Normaliter zou je een zaak als deze voorbij lopen als je een argeloze toerist of voorbijganger
bent omdat Tadim behalve zijn grote naam op de voorgevel verder weinig bekendheid geniet
onder lokale bevolking,uitgezonderd de gemiddelde Turk.
De inrichting is,als je een vergelijking trekt met dat andere Turkse eethuis Sofra,iets kleurrijker
en 'gezelliger'(= warmer ingericht qua kleur) waardoor het al gauw iets meer van een lounge-achtig restaurant weg heeft.
Het eten wat men maakt komt vnl.uit midden-Turkije en is zoals moeders het thuis bereidt.
Simpel,smaakvol en vooral: Lekker! Lekkerder dan bijvoorbeeld Sofra? Minstens gelijkwaardig
behalve als het de rundvlees gerechten betreft die wat vlak in de smaak zijn. Voor de rest
allemaal prima.
Waar Tadim zich duidelijk in onderscheidt van Sofra is dat men nog meer keuze
heeft uit diens dagschotels en soepen. Wat zeg ik? Elke dag i.p.v. twee vers bereide dagschotels
zoals bij Sofra, heeft men hier bij Tadim vier verschillende! De dagsoep zelfs in 3 verschillende
variaties. Ook sommige groentes (snijbonen e.d.) worden apart bereidt.
In deze werd gekozen voor een combinatie van een kipdagschotel met aardappelen en groenten
i.c.m. een gevulde aubergine met gehakt,witte rijst met wat bonen,een gemengde Turkse salade
en een warme! yogurt soep. Heerlijk,heerlijk,heerlijk.
Nee, naast Sofra heb ik andermaal er een goed eetadresje als het de Turkse keuken betreft.
En daar waar Sofra pas om 12:00 uur opengaat voor de lunch,kun je bij Tadim al vanaf 10:00 uur
in de ochtend je aan de warme prak bezigen als het de dagschotels,soepen of iets anders betreft.
Ik keer er zeker terug al was het alleen maar om ook eens de typische Turkse ontbijt'gerechten
uit te proberen want dat men meer variteit dan een Sofra heeft, staat nu al buiten kijf.
Cijfer?
8.5 /10
[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2014 19:40:19 ]