abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 10 april 2014 @ 14:35:31 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138726980
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 april 2014 @ 14:43:16 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138727287
Ik schrok:
Paul van de Bunt van 2 sterrenrestaurant De Leuf is plotseling overleden.
Heb hier z'n boek Reis naar de Sterren nog in mijn boekenkast en lees daar nog regelmatig in.
Veel te jong. ;(
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138727420
Waar?
Sumo Utrecht

Wanneer?
9 april 2014

Wat at je?
Geen sushi aangezien ik dat niet lust ( :') ), daarom diverse vlees en groentegerechtjes o.a. Edamame, gemarineerde champignons, lamsspiesjes, eendenborstfilet,yakitori, beef teriyaki etc.

Impressie?
De bediening was vlot, snel tempo en je gerechten staan supersnel op tafel. Eten was beter dan verwacht. Pluspunt vond ik dat de gerechten allemaal een eigen smaak hadden. Ik heb eerder bij dit soort 'ketens' gegeten en de verschillende vleessoorten hebben dan vaak allemaal dezelfde 'teriyaki' saus

Bonuspunten voor het zwarte sesamijs en verse fruit in kokossaus :9 :9 :9

Kosten?
26 euro pp + drankjes

Cijfer? 8
pi_138738303
RECENSIE

Waar?






Wat at je?




Impressie/Sfeer/Service/Bijzonderheden:

Simpel in opzet maar toch uitnodigend daar gelegen aan de Noordmolenstraat 77
te Rotterdam deze Turkse Deli.

Men heeft er elke dag twee dagschotels van waar je uit kan kiezen en die ik met
name aanbeveel, zelfs boven de overige gerechten van de kaart vanwaar je uit kan
kiezen en dan doel ik met name de grill gerechten. Reden? De dagschotels zijn vaak geiend
zijn op het Turkse eten zoals men dat thuis bij moeders krijgt.

Alles was zonder te overdrijven verrukkelijk. Echte smaken,perfect op elkaar afgestemd
en gewoon lekker met een grote L! en oh zo eenvoudig. Service was gewoon standaard
vriendelijk,zoals Turken dat altijd zijn voor hun gasten.

Hieronder wat close-ups van de gerechten.


Een simpele Turkse gemengde salade waar je zelf kan aangeven hoe jij het wilt hebben.
In mijn geval: simpel met alleen het noodzakelijke en veel rode uien en veel citroen erbij.



Heerlijke lamstukken met bot en gedroogde tomaten en gebakken aardappelschijfjes in knofllook. Zo mals,sappig dat je niet wilt dat het op raakt. :9~



Een werkelijk heerlijke bouillon waar deze giga lamsbout in ligt te samen met wortelen en aardappelen. Goed gekookt en zo mals en sappig. :9~


De gemengde witte rijst was prima en het bijgeleverde mandje met vers brood maakte het allemaal compleet. Wel dien ik te vertellen dat ik geen keuze kon maken m.b.t beide dagschotels (lam) die er allebei zo verrukkelijk uitzagen dat ik dus beiden maar heb genomen want...je bent er nu toch eenmaal en dan maar gelijk het beste wat op dat moment voorhanden is bestellen.

Let wel! Salade,drank e.d. is apart maar bij je bestelling ( van welk gerecht ook) krijg je automatisch rijst en een mandje Turks brood er gratis bij.

Kosten?


Onbelangrijk maar ik kan je vertellen dat menig eetcafé dit niet voor die prijs op tafel met die zelfde kwaliteit kan zetten!

Ik heb er i.i.g. een top adresje bij qua eten!

Cijfer?


9
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2014 19:54:57 ]
  donderdag 10 april 2014 @ 20:45:20 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138740104
Wat doe je nou geheimzinnig over de prijs?Je kunt er gewoon toch bijzetten wat het kostte?
Salade is 4 euro. Dagschotel is 6 euro per stuk. Dus je hebt excl. drank er 16 euro voor betaald?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138742267
Het ziet er wel een beetje flets uit, allemaal. :@
  roze donderdag 10 april 2014 @ 22:15:41 #7
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_138745360
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 20:45 schreef golfer het volgende:
Wat doe je nou geheimzinnig over de prijs?
Eens.
Your beauty never ever scared me.
pi_138747740
quote:
14s.gif Op donderdag 10 april 2014 21:24 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er wel een beetje flets uit, allemaal. :@
Ja lang niet zo lekker als sommige Aziatische gerechten die ik van em heb gezien.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_138747790
quote:
1s.gif Op donderdag 10 april 2014 22:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Ja lang niet zo lekker als sommige Aziatische gerechten die ik van em heb gezien.
Maar de smaak was uitstekend en dat is natuurlijk ook belangrijk hè 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138748002
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 22:58 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Maar de smaak was uitstekend en dat is natuurlijk ook belangrijk hè 8-)
Als dat zo is :Y maar het ziet er een beetje flauw uit, vooral die bouillon met grote stukken gekookte aardappel en weinig gekruide (zo lijkt het) lam.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_138750866
Iwanius, goede review weer! Ik ben toch vaker geneigd om voor grillgerechten te gaan als ik bij Turkse restaurants ben, ook heerlijk. En ben het eens met de rest, prijs erbij zou handig en leuk zijn.
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
pi_138774188
Ik vind de prijs als het dit soort zaken betreft totaal onbelangrijk dus noem ik het ook niet.
Vind ik het belangrijk dat zet ik het er wel bij maar meestal is dat geen goed signaal want als ik een prijs opnoem dan is er wel iets niet goed geweest en vind ik het te duur voor wat voorgeschoteld werd. :{

Golfer zit er ook naast met zijn bevindingen want wat ik heb gehad waren grote porties!
Van de grote borden met de stukken lam krijg je deze nooit zo vol als dat ik heb dus betaal je ook veel meer dan die 6 euro die Golfer opsomde en de rijst komt op zo een schoteltje i.p.v op zo een groot rond bord.

Mijn lijfspreuk is: Als het eten heerlijk smaakt dan moet je niet gaan zeuren over de prijs.
zowel,ga er dan niet eten en blijf thuis. :6 Daarbij flikker ik bonnen e.d. meestal weg omdat dat totaal niet interessant is als je net lekker hebt gegeten en ben ik een uur of wat later alweer vergeten wat ik heb genuttigd.

Wel grappig dat je trouwens begint over die grillgerechten Nafi want mag je raden wat ik vandaag dus nam.




heerlijke zoete/zachte pudding.
:9~

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 11-04-2014 20:00:11 ]
pi_138774288
Anderen kunnen prijs wel belangrijk vinden toch, zet het er gewoon bij.

Lekker! Was dit bij hetzelfde restaurant?
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
  vrijdag 11 april 2014 @ 20:29:47 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138775496
quote:
10s.gif Op vrijdag 11 april 2014 19:52 schreef Iwanius het volgende:

Golfer zit er ook naast met zijn bevindingen want wat ik heb gehad waren grote porties!
Van de grote borden met de stukken lam krijg je deze nooit zo vol als dat ik heb dus betaal je ook veel meer dan die 6 euro die Golfer opsomde en de rijst komt op zo een schoteltje i.p.v op zo een groot rond bord.

Oh, dan klopt hun eigen prijslijst dus niet die ze online hebben staan. Of je had toch niet de dagschotel. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138786969
quote:
10s.gif Op vrijdag 11 april 2014 19:52 schreef Iwanius het volgende:


heerlijke zoete/zachte pudding.[/sub] :9~
Huh, pudding? Is dat niet gewoon sutlac? :{
pi_138787023
Sutlac IS toch pudding? Rijstepudding?

[ Bericht 53% gewijzigd door Pharkus op 12-04-2014 08:00:18 (off topic) ]
pi_138798715
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 april 2014 01:12 schreef Isegrim het volgende:
Sutlac IS toch pudding? Rijstepudding?

Oh heet dat zo? Ook goed. Ben normaliter niet zo een toetjes man maar dit zag er zo goed en uitnodigend uit,dus nemen als je er toch bent. De Turkse keuken is een keuken die ik niet echt goed ken, maar leer kennen. En die keren dat we in Turkije waren in het verleden en her en der aten in bijvoorbeeld Istanbul en andere steden kan ik niets anders zeggen dat de Turkse keuken heel veelzijdig en erg lekker is. Beetje Balkan meets the Orient smaak/stijl.. Word af en toe alleen gestoord dat de Turken (en ik weet inmiddels ook heus wel waarom) overal brood bij willen hebben. :D

Zoals wij Nederlanders aardappelen als centerpiece van onze maaltijden hebben en Aziaten rijst is dat bij de Turken brood. :s)

En de reden dat ik zo hoog op geef van Sofra is niet omdat het nieuw is maar omdat de smaken-smaakverhoudingen gewoon erg goed zijn voor hele simpele gerechten. Daarbij is de keuken van Sofra afkomstig van de Diyarbakir en Ufra gebieden die bekend staan als de gebieden van de culinaire hoogstandjes in Turkije en pure smaken! .

Zou ook altijd zo moeten zijn maar ik merk dat men vaak te veel gerechten zoals ik dat noem parfumeert waardoor het niet meer aan de echte traditioneelheid voldoet. Jammer.

Vanmiddag weer even snel wat Turks eten gescoord. :s)

Update!


De nieuwe Vietnamees waar vroeger de oude SUMO zat op de Kruis-kade ( begin China Town) genaamd Little Pho? is geopend en is van dezelfde eigenaar als Amuse,Dino's,Lange Muur,Chinatown,Beijing,Orient Express,Nieuwe Sumo en Orient Bar. (Japans take-away)

Twijfel nog of ik zal langs gaan al wat het alleen maar omdat ik denk te weten wat ik kan verwachten als het de Vietnamese keuken betreft. :s) Maar goed,denk er nog even over na.

[ Bericht 3% gewijzigd door Isabeau op 12-04-2014 20:47:50 ]
pi_138799277
Iwanius _O_
Wat een kennis, wat een man _O_
pi_138800605
Ik denk dat wij ook maar eens bij Sofra langs gaan. Even kijken of ze daar net zulke lekkere iskender maken als mijn vriend doet. :9
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 12 april 2014 @ 19:47:01 #20
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_138802486
Ben benieuwd wanneer Iwanius bij Las Palmas gaat eten :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_138804075
En nu kappen met die onzin }:| Geldt voor iedereen. Gewoon restaurantrecensies plaatsen en over restaurants en lekker (of niet lekker) eten posten en niet elkaar persoonlijk aanvallen. Ook niet met kleine steekjes onder water.

edit: in overleg met medemod alle slowchat verwijderd.

[ Bericht 9% gewijzigd door Isabeau op 12-04-2014 20:48:33 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138804916
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 19:47 schreef borisz het volgende:
Ben benieuwd wanneer Iwanius bij Las Palmas gaat eten :+
Ik ben geweest bij de opening en daarna nog een paar keer maar niet meer recentelijk want het is nu gewoon een overpriced vreetschuur geworden. :s)

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 12-04-2014 21:41:21 ]
pi_138806882
Ik ben er één keer geweest en dat was precies mijn conclusie.
pi_138821769
Aan de Poel

Seizoens menu:
Bereidingen van yellow-fin tonijn met kokos, oester en wasabi.
Salade gamba, panchetta en asperge met Pinot Grigio dressing.
Zeebaars à la plancha met langoustine parels en mosterd.
Gebakken foie gras met truffelcrème en jam van rabarber.
Gebraden lamsfilet met gepofte knoflook, tomaat en fregola.
Dessert van framboos, lychee, bloesem en kwark.

Link

Potverdomme! Bijna perfectie. Heerlijke gerechten. Mooi, puur en toch verrassend.
En dat alles voor een mooie prijs. Dat scheelt bijvoorbeeld belachelijk veel vergeleken met het mindere @Samhoud.

Echt top gegeten. Ik ben fan.
  zondag 13 april 2014 @ 12:57:26 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138822331
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 12:34 schreef Godtje het volgende:
Aan de Poel

Staat hier ook nog op de verlanglijst. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138829374
Jammer dat je geen foto's hebt gemaakt, Godtje, klinkt erg goed.
pi_138830759
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 16:12 schreef Isegrim het volgende:
Jammer dat je geen foto's hebt gemaakt, Godtje, klinkt erg goed.
Jammer? Ga niet ordinair foto's zitten maken.
Ik ben er om te eten en van het gezelschap te genieten.

Het is wel heel erg goed. Daar heb je gelijk in.
  zondag 13 april 2014 @ 17:16:48 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138832341
Gelukkig ben ik superordinair, geniet nooit van het gezelschap, laat staan van het eten!
  zondag 13 april 2014 @ 17:20:34 #29
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138832537
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 17:16 schreef RobinOok het volgende:
Gelukkig ben ik superordinair, geniet nooit van het gezelschap, laat staan van het eten!
Jij ook al? _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 13 april 2014 @ 17:23:28 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138832664
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 17:16 schreef RobinOok het volgende:
Gelukkig ben ik superordinair, geniet nooit van het gezelschap, laat staan van het eten!
O+ O+ O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138835195
Daar is niks ordinair aan. Als een menu echt gedenkwaardig is vind ik het leuk om er later nog foto's van te kunnen bekijken. En ik vind het eerder een compliment aan de chef eigenlijk.
pi_138844972
Is het ook.

On topic:

Vandaag met goede vrienden alvorens we naar de ArenA reden voor de kampioenswedstrijd van AFC Ajax ons laten verwennen bij SOI3. :s) De zaak heeft er weer fans bij. Of zoals eentje zei: "pure porno,zo lekker." _O-

[ Bericht 47% gewijzigd door #ANONIEM op 14-04-2014 09:08:51 ]
pi_138856704
Allemachtig, je hoeft hier geen foto's te plaatsen hoor! Slaat nergens op dat daar zo op wordt gehamerd. Foto's zijn leuk, geen noodzaak. Blijf gewoon recensies schrijven mensen, kort of uitgebreid, met of zonder foto's, Librije of Lotus: alles is welkom.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138874359
Ik heb er over nagedacht :D

Recensie

Waar?





Gelegen aan de Westersingel 1-A te Rotterdam.M.a.w als je richting de Kruiskade rijdt (China Town)
dan zie je het op de hoek tegenover de restaurant Lange Muur.



Wat at je?




Close-ups van de diverse gerechten:

(van links boven naar rechts onder)



Bo La Lot = Gegrild rundvlees in betelblad.



Banh Cuon = rijstdeegflensjes gevuld met varkensgehakt & shiitake paddenstoelen.



Goi Cuon Dac Biet = Gerolde loempia met garnalen & fricandeau.



Bo Kho = gestoofd rundvlees.



Banhn Xeo = Pannekoek met garnalen & fricadeau & tauge & mint bladeren en sla.


Impressie/Sfeer/Service/Bijzonderheden

Pho Vietnamees restaurant & Noodle Bar is de zoveelste horecazaak van de eigenaar die
o.a. ook restaurant de Lange Muur,Deli's Beijing & Chinatown, Orient Express restaurant,Sumo
Amuse en Dino's heeft opgezet.

Pho Vietnamees restaurant wijkt qua interieur niet veel af van zijn andere horecazaken en de opzet
is dan ook vrij duidelijk:Eten voor de massa tegen een betaalbare prijs.( laagdrempelig) De term
Vietnamese keuken moet je dan ook niet al te letterlijk nemen want naast Vietnamese gerechten
staat er ook gewoon sushi en sashimi op de kaart. En bij sommige 'Vietnamese'gerechten wordt
gewoon de chinese (witte steel) Pak Choi gebruikt als groente. Idem dito met bepaalde garnalen
gerechten met wat ik noem roerbakgroenten die elke hobby kok thuis maar al te goed kent.

Wat ik miste bij Pho zijn gerechten waarin de oh zo kenmerkende Vietnamese ingredienten zoals
citroen,knoflook mint en in mindere mate koriander sterk vertegenwoordigd waren. Begrijp mij niet
verkeerd: Het smaakte allemaal wel, maar deze ingredienten die bijna altijd sterk vertegenwoordigd
zijn in de traditionele gerechten proefde ik amper tot niet waardoor het gerecht ondanks
dat het smaakte, voor een echte liefhebber van de Vietnamese keuken al gauw flauw aandeed.

Misschien daarom dus de laagdrempeligheid als in: Beetje van van alle Aziatische keukens wat
nemen en het uiteindelijk Vietnamees noemen.

V.w.b. de sfeer is de zaak met zijn wat donkere aankleding en grote bloempotten ter verhoging van
de sfeer niet onaardig maar dan moet de zaak wel vol zitten wil het sfeer hebben. Beetje zoals met
alle "all you can eat"achtige zaken. De service is gewoon vriendelijk en informeert je als je vragen
hebt over iets. Wat ook wel noemenswaardig is,is het feit dat boven de zaak binnenkort een Hotel
opengaat genaamd One en direct aan restaurant Pho is gelegen.en ook eigendom is van de
mede-eigenaar van Pho. Toeval? of bewuste opzet ter meerdere glorie van Pho in de toekomst.

Pho is als nieuw restaurant niet verkeerd,maar is niet echt bijzonder als je dat vergelijkt met
bijvoorbeeld dat andere Vietnamese restaurant genaamd Little V. En waar laatstgenoemde zich in
eerste instantie bij de opening uitsluitend op de (standaard) Vietnamese keuken richt qua gerechten,
zorgt Pho heel duidelijk dat zij van alle Aziatische keukens wat in huis heeft om zo een nog breder
publiek aan te spreken

7,5
/ 10
pi_138875776
Pannenkoek lijkt wel een omelet :)
Lijkt me allemaal heerlijk, en ik wil die loempia's! :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_138879426
Iwanius, Saigon in Utrecht is echt een hele goede Vietnamees. Als je van Vietnamees eten houdt, raadt ik Saigon echt voor je aan ;)
pi_139257511
Nemen we mee want morgen zijn we o.a. in Utrecht. :s)


Recensie


Sedert afgelopen maandag,tweede paasdag is er in Rotterdam naast de avondwinkel Jako
aan het begin van de Kruiskade (China Town = Kruisplein 191) op de hoek, de Ontbijt Bar
geopend door Marnix Benschop, Roeland Flierman, Tijmen Meijer en Nikki van Dijk.

Dit zijn dezelfde personen die ook achter het Rotterdamse horeca-gebeuren Mess en
Biergarten zitten.



De opzet van de Ontbijt Bar is simpel: lokale producten van lokale leveranciers die je niet
normaliter bij een Albert Heijn of welke andere grote supermarkt zal vinden. Eigenlijk is de
Ontbijt Bar ook wel een aanklacht tegen de grote commerciele (te dure)coffeeshops zoals
Starbucks die voor ons de gewone burger wil bepalen wat wij elke dag tot ons moeten nemen
als ontbijt. Hier geen koffiebekertjes met logo's of hippe aankleding maar meer simpelheid en
eenvoud. Meubilair is afkomstig van scholen en de lampen zijn hangende TL-balken om maar
wat te noemen. Producten zoals de sappen en eieren komen van het Groene Hart, de koffie
bonen van Giraffe,thee van het Chinese Yumchatea,brood van Jordy's bakkerij op de nieuwe
Binnenweg en tot slot de taarten van Urban Bakery.

De prijzen van alle gerechtjes die op kleine bordjes of in middelgrote ijsbakjes wordt geserveerd
varieren van 2 euro 70 tot 7 euro!



De menukaart van waaruit te kiezen is dan ook niets anders dan eenzijdig bedrukte z/w folder
met daarop een beperkte keuze aan ontbijtgerechten voor hele lage prijzen. Tijdens het bezoek
werden de pancakes American style uitgeprobeerd en de Eggs Benedict met zowel spek
alsmede wilde spinazie en gerookte zalm. Nornaliter mag je maar 1 suplement kiezen maar ik
koos voor 3. Een bekertje Chinese thee vergezelde dit alles.





Allereerst: De pancakes waren prima. Prima als in "niet al te zwaar beslag" en vooral de hoeveelheid aan blauwe bessen in het beslag was prima ondanks dat deze naar alle waarschijnlijkheid uit zo een AH diepvries pak kwamen. De hoeveelheid maple sirop (Ahornsiroop) die ik kreeg maakte dat mijn pancakes als een eiland te midden van een zee aan Ahornsiroop dreef en best wel iets minder had gekund.

Opvolgend werd gekozen voor een tweede gerecht en wel de eggs benedict. Ook dat smaakte,
alleen jammer dat men de zacht gekookte eieren onder een lawine van Hollandaise saus bedolf
waardoor het gerechtje al zijn smaken verloor. Ook de zoete en kort getoaste mufffinroll waar
alles op ruste, deed het gerecht geen goed en ik heb deze dan ook verwijderd. Eigenlijk kun je
wel zeggen dat men dit gerecht verpeste met een zoete muffinrol als 'brood' en de hoeveelheid
aan Hollandaise saus. Gewoon peper en zout en een toefje Hollandaise saus was meer dan
voldoende geweest om de combinatie van wilde spinazie,zalm,spek en zacht gekookte eieren
een smaakvol geheel te maken.En als 'brood' (toast)had men met gemak twee sneetjes
zuurdesem kunnen gebruiken!





Toch is idee achter de Ontbijt Bar zonder meer goed te noemen en met wat kleine aanpassingen
en fine-tuning kan het als een plek voor een snel en degelijk ontbijtje zeker een vaste waarde
worden. Elke dag geopend vanaf 07:00 uur in de ochtend tot +/- 15:00 uur.


7
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-04-2014 18:57:28 ]
  vrijdag 25 april 2014 @ 19:43:05 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139259169
Volgens mij hoort dat niet anders, bij Eggs Benedict.
pi_139259426
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 19:43 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij hoort dat niet anders, bij Eggs Benedict.
Ja ik denk ook dat de meeste gasten zouden klagen als ze geen flinke hoeveelheid hollandaise zouden krijgen bij eggs Benedict :)
  vrijdag 25 april 2014 @ 20:11:33 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139260020
Éggs benedict is gewoon een vreselijk gerecht met een mooie naam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139282848
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 19:43 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij hoort dat niet anders, bij Eggs Benedict.
Juist ja, maar zo een kledder op de rest vond ik teveel van het goede. :{
Als ik een keer patat of een frikandel speciaal neem dat vind ik het niet zo heel erg, maar op zoiets wel.

Maar goed. Ik beschouw dit soort eten als chow = datgene wat je in de jaren 50 en 60 en 70 veelal in de welbekende Diners kreeg op weg naar je werk als je in de USA woonde en werkte.

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 26-04-2014 19:06:08 ]
  zaterdag 26 april 2014 @ 19:10:01 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139283029
Het moet natuurlijk wel echte hollandaise zijn en geen opgewarmt pakje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 april 2014 @ 13:51:17 #43
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_139301337
Eggs benedict is helemaal niet met 'zacht gekookte eieren'.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 27 april 2014 @ 14:30:04 #44
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139302562
quote:
0s.gif Op zondag 27 april 2014 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Eggs benedict is helemaal niet met 'zacht gekookte eieren'.
Er liggen toch ook gewoon gepocheerde eieren op zijn bord?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 27 april 2014 @ 15:44:31 #45
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_139305479
Klopt. Maar Iwanius doet alsof hij er verstand van heeft, maar heeft dat dus blijkbaar gemist.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  zondag 27 april 2014 @ 18:30:15 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139311939
Gepocheerd is toch ook zachtgekookt? Alleen zonder schaal.
Ik zie het probleem niet hoor.
pi_139345624
quote:
12s.gif Op maandag 14 april 2014 20:34 schreef Selestha het volgende:
Iwanius, Saigon in Utrecht is echt een hele goede Vietnamees. Als je van Vietnamees eten houdt, raadt ik Saigon echt voor je aan ;)
Kimmade aan de Mariastraat >>>> Saigon.

http://www.kimmade.nl/
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_139345942
True, maar voor 's avonds wel minder handig.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_139347943
Eens :Y
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_139370996
quote:
0s.gif Op zondag 27 april 2014 18:30 schreef RobinOok het volgende:
Gepocheerd is toch ook zachtgekookt? Alleen zonder schaal.
Ik zie het probleem niet hoor.
Laat gaan. Sommigen zoeken graag om iets om handen te hebben,vaak ingegeven door 'oude' informatie van enkele crewleden en hun aanhang. Bashen om te bashen noem ik dat. }:|

On topic: Maar zijn er nog meer CUL lieden die wat te recenseren hebben?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 29-04-2014 12:41:19 ]
  dinsdag 29 april 2014 @ 14:09:27 #51
130803 Gripper
Get a grip
pi_139374075
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 april 2014 12:39 schreef Iwanius het volgende:

On topic: Maar zijn er nog meer CUL lieden die wat te recenseren hebben?
Ik moet nog steeds iets schrijven over mn FG bezoek van een paar weken geleden. Maar heb me er nog niet toe kunnen zetten. Ook nog even wat foto's bij elkaar zoeken enzo. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_139382448
CUL collega RobinOok is er al geweest,ik niet(bewust) en die was er niet over te spreken.
Benieuwd naar jouw ervaringen. Dus kom maar op. :s)
pi_139459541

Update!


quote:
3s.gif Op maandag 20 januari 2014 18:29 schreef Iwanius het volgende:
SOI 3

Eindelijk heeft Rotterdam weer een echte goede traditionele Thai genaamd SOI 3.



Vergeet het aftandse en overgewaardeerde Blue Mekong, ene Hua Hin, Suwannaphom
of nog erger De Kleine Ondeugd in Rotterdam-Kralingen en ChiliTime in Rotterdam-Centrum,
want SOI 3 veegt al deze zichzelf benoemde 'Thaise'restaurants in smaak en originaliteit
van tafel als je een echte liefhebber en kenner van de traditionele Thaise Keuken bent.

Hier geen aangepaste gerechten naar de Hollandse smaak zodat het naar een veredeld
Chinees-Indisch gerecht smaakt,maar alleen die basisingredienten die nodig zijn om het
gerecht die smaak en originaliteit te geven zoals men dat men met name in het noordelijke
deel van Thailand (tegen Laos aan) kent. Het concept is eigenlijk heel simpel;

Bij SOI 3 kookt men zoals men dat thuis bij moeders in Thailand is gewend. Zonder
tierlantijntjes en recht voor zijn raap zoals men dat ook ervaart als men als toerist of
backpacker door Thailand reist en bij allerlei eetstalletjes langs de weg iets nuttigt.

De zaak zelf is niet groot,hooguit 10 tafeltjes voor pak'm beet 20 personen, een brede bar
die in de lengte van de zaak tegen de muur is gevestigd en die je bij binnenkomst gelijk ziet.
Op elk tafeltje staat in typische Thaise stijl een rol wc papier om de handen schoon te vegen
de langwerpige menukaart in foldervorm en aan de muren allerlei gephotoshopte foto's die je
doet denken aan de vele beeldtenissen die je in Thailand tegenkomt.



De menukaart is simpel in opzet met voornamelijk noedelgerechten,salades en soepen.
Drank is er in overvloed en met name de verschillende internationale biersoorten is een opvallend
iets naast het standaard Thaise Singha bier. Gekozen werd voor 3 verschillende gerechten te weten:
Rijstnoodle salade met garnalen, pittige vissoep in een heldere bouillon en als hoofdgerecht
de welbekende pittige groene curry met cocosmelk en kip. Bier erbij was Singha.



Alles smaakte verrukkelijk,smaakverhoudingen klopten als een bus en sedert
lange tijd had ik voor een eerste bezoek helemaal niets op de gerechten aan te
merken. Nou ja,als het moet.1 ding dan. De curry had wel iets meer gemogen
want voor mij was het wel wat aan de magere kant qua hoeveelheid in het schaaltje.



Het mooie van SOI 3 is dat men ook een ontbijt serveert,wel in de Thaise stijl.
Daarom is men ook elke ochtend al vanaf 08:30 uur geopend voor de vroege vogels daar
gelegen aan de West-Kruiskade.

Houd er rekening mee dat SOI 3 al snel in bekendheid en zelfs populariteit begint in te winnen
want in de avonduren vanaf 18:30 uur tot zeker 21:30 uur loopt het al storm met gasten die deze
kleine culinaire Thaise parel hebben ontdekt.

Ik ben fan van deze zaak en keer er zeker weer terug al was het alleen maar om de andere
gerechten uit te proberen!


:Y)
  donderdag 1 mei 2014 @ 19:27:59 #54
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_139460919
Zondag naar HanTing, zin in :Y)

Als ik eraan denk volgen de foto's en recensie :+
pi_139480018
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 19:27 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Zondag naar HanTing, zin in :Y)

Als ik eraan denk volgen de foto's en recensie :+
Graag die staat nog in het wensenlijstje!

Ik heb afgelopen zondag heerlijk gegeten bij Parkheuvel was weer top :)
  vrijdag 2 mei 2014 @ 15:48:27 #56
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_139490713
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 09:46 schreef kahlie het volgende:

[..]

Graag die staat nog in het wensenlijstje!

Ik heb afgelopen zondag heerlijk gegeten bij Parkheuvel was weer top :)
Gewoon doen! Wordt voor mij de derde keer, vorige twee keren waren top!

Parkheuvel staat dan weer op mijn wensenlijstje :+
pi_139525885
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 15:48 schreef Zonnetje1981 het volgende:

[..]

Gewoon doen! Wordt voor mij de derde keer, vorige twee keren waren top!

Parkheuvel staat dan weer op mijn wensenlijstje :+
Ik herhaal jou: Gewoon doen! Parkheuvel is echt de moeite waard en er zijn regelmatig leuke acties waar ze aan mee doen.

Iemand anders zou me meenemen naar Han Ting, maar de data willen telkens maar niet werken om samen uit eten te gaan. Komt vast wel goed ergens dit jaar.
  woensdag 14 mei 2014 @ 21:45:08 #58
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_139962180
Waar?
http://www.hetheerenhuis.nl middenbeemster

Wanneer?
18 april

Wat at je?
Het verrassingsmenu met meerdere kleine gerechtjes

Impressie?

Voorgerecht
Een stukje gerookte zalm, een terrine van eend en een tartaar van makreel

Tussengerecht

Een Tom kha kai soepje met Hollandse garnaaltjes

Hoofd, beide een ander gerecht, m'n lief had liever geen vlees


Ik weet hier alleen niet meer zo goed van wat het precies was

Dessert

Cheesecake en sorbet ijs

Kosten?
Ik geloof 29,50 per menu

Cijfer?
Dikke 8

Het was erg lekker, mooi bereidt, goed gepresenteerd en attente vriendelijke bediening. Hadden trouwens ook nog brood met een aantal verschillende opties voor erop en een klein bakje mais knabbeltjes om de avond mee te beginnen. Edit: zoals op de bovenste foto.
Het was die avond erg rustig en is pas verbouwd en heropend, hoop dat het snel drukker word want je kunt er een mooie avond uit eten.
  woensdag 14 mei 2014 @ 22:09:50 #59
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_139963503
Waar?
http://jiu.nu/html/

Wanneer?
Afgelopen maandag, we hadden iets te vieren!

Wat at je?
Het 5 gangen tasting menu

Impressie?

Amuses, maar eentje op de foto gezet, was een beetje te enthousiast

Een bonbon van avocado met een bereiding van komkommer en een chipje met zeewier
Daarnaast kregen we een ijskoud shotje van bleekselderij met schuim van groene appel, een stukje eetbaar papier en schaaltje met een beetje chilipasta en een kwastje om het mee op het papier te doen. Plus nog een amuse die ik ben vergeten :o
Op tafel ook nog een zuurdesem broodje, goede boter, zout met zeewier en olijfolie.

Voor

Verschillende bereidingen van tomaat en aubergine, een brandade met heilbot, een Chili tomaat sorbet en verschillende bereidingen van inktvis.
Erg lekker en mooi, verschillende smaken en goed passend in combinatie. Vond de brandade wel iets droog.

Gerecht 2

Een coquille, een stukje buikspek, verschillende bereidingen van pompoen, een saus met curry, lamsoor en zeekraal
Voor m'n lief die liever geen vlees had zonder buikspek
Mooie combinatie en vooral de saus sprong eruit.

Gerecht 3

Een stukje dorade met knapperig velletje, een ravioli en een soldaatje met garnaal. Een saus met iets van citrus maar dat weet ik niet meer precies. Mierikswortel, biet en radijs.

Gerecht. 4
Weer verschillende gerechten

Verschillende manieren lam en asperges. Saus werd apart geserveerd en aan tafel toegevoegd.


Het vis gerecht


We kregen rijst in Lotus blad erbij

Dessert

Het ongelijke bolletje in het midden werd aan tafel uit droog ijs geschept, mooi 'rook' effect, als je er je lepel in zetten knapte het in stevig schuim uit elkaar. Erg leuk. Het stukje cheesecake was het minst lekkere onderdeel van de avond mistte smaak. In het dessert o.a. Rabarber, behalve de cheesecake echt erg lekker.

Friandises

Kokos macaron, spekje en een karamel kokos snoepje.

En tot slot de wijnen, op volgorde, die we erbij dronken.

Te bestellen in de webshop, mede daarom ook de kaartjes aan de glazen

Kosten?
53,50 voor het menu, hele glazen wijnarrangement 33,50, halve 20

Cijfer?
Een 9!

Echt ontzettend lekker gegeten en gedronken. Mooie uitleg erbij, fijne sfeer, echt genoten. :9
  donderdag 15 mei 2014 @ 00:28:56 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139971578
quote:
1s.gif Op woensdag 14 mei 2014 22:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
Waar?
http://jiu.nu/html/

Wanneer?
Afgelopen maandag, we hadden iets te vieren!

Wat at je?
Het 5 gangen tasting menu
-knip-

Cijfer?
Een 9!

Echt ontzettend lekker gegeten en gedronken. Mooie uitleg erbij, fijne sfeer, echt genoten. :9
Ziet er goed uit. Jammer van dat zwarter leisteentje waar het eerste gerecht op lag. Dat is nu wel weer wat achterhaald, maar verder leuke gerechten en zeker voor die prijs (PP, neem ik aan?)
Visgerecht was kabeljauw of heilbot met een jasje of iets anders?

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 15-05-2014 01:52:24 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 15 mei 2014 @ 08:10:31 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139974476
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 00:28 schreef golfer het volgende:

[..]
Jammer van dat zwarter leisteentje waar het eerste gerecht op lag. Dat is nu wel weer wat achterhaald
Stond dat in de Libelle?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139974494
quote:
1s.gif Op donderdag 15 mei 2014 08:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stond dat in de Libelle?
Dit ja. Wtf man :')
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139975266
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 00:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Jammer van dat zwarter leisteentje waar het eerste gerecht op lag. Dat is nu wel weer wat achterhaald, maar verder leuke gerechten en zeker voor die prijs (PP, neem ik aan?)
Visgerecht was kabeljauw of heilbot met een jasje of iets anders?
Ja prijs was pp. De vis was dacht ik inderdaad een van die twee, denk dat m'n lief dat ook niet meer weet. Er was veel te onthouden!
De wijnen erbij waren ook echt heel lekker, vond de prijs kwaliteit ook goed
  donderdag 15 mei 2014 @ 09:22:12 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139975321
Vind die kaartjes aan de glazen vreemd, aan de ene kant handig, maar aan de andere kant nogal cheap.
Ben er nog niet uit wat ik er van vind.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 mei 2014 @ 12:34:24 #65
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139979940
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind die kaartjes aan de glazen vreemd, aan de ene kant handig, maar aan de andere kant nogal cheap.
Ben er nog niet uit wat ik er van vind.
Raadpleeg je bijbel, de Viva. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_139982263
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind die kaartjes aan de glazen vreemd, aan de ene kant handig, maar aan de andere kant nogal cheap.
Ben er nog niet uit wat ik er van vind.
Ik vind het handig & cheap 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140056455
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind die kaartjes aan de glazen vreemd, aan de ene kant handig, maar aan de andere kant nogal cheap.
Ben er nog niet uit wat ik er van vind.
Jij hebt het over de recensie van deze tent?
Of meer deze?

Die eerste vind ik een soort Ivy(FG) light...en dan heel light.Die ander doodgewoon en zou ik mijden.
Maar wat wij vinden is totaal onbelangrijk in deze als Zo-Is-Dat maar genoten heeft.
  zaterdag 17 mei 2014 @ 17:12:00 #68
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_140056858
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 00:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Jammer van dat zwarter leisteentje waar het eerste gerecht op lag. Dat is nu wel weer wat achterhaald
:') :') :') :') :') :') :') _!!!!!!!!!!!!!!!!
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_140057129
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 13:55 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vind het handig & cheap 8-)
Inderdaad. Het restaurant is best leuk, maar je krijgt een beetje weinig, kan ik me nog herinneren van een flinke tijd geleden.
Zulke kaartjes vond ik wel een erg goede vondst, voor mensen als ik, die de 2/3 van de ingrediënten vergeten ('Iets met fazant geloof ik'). Erg leuk om zo de ingrediënten te identificeren.

Dadelijk hier naar toe, de vorige keer was het zeer geslaagd, dus ik kijk er naar uit.

[ Bericht 8% gewijzigd door NoCigar op 17-05-2014 17:42:47 ]
anonieme razernist
  zaterdag 17 mei 2014 @ 22:20:03 #70
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_140070981
Net, een heerlijke chicken curry (nét iets te pittig, maar goed) met wat simpele bolletjes ijs erna.

In The Barn Hotel, vlakbij London.

Cijfer: 8.



Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  zondag 18 mei 2014 @ 15:24:18 #71
104871 remlof
Europees federalist
pi_140090051
Over curry gesproken...

Waar?
Curryhouse Taj Mahal Arnhem

Wanneer?
Zaterdagavond 18 mei 2014

Wat at je?
We hadden besteld:
• mixed curry en papadam (starter)
• chicken tikka tandoori en sag paneer (main)
• chicken tikka massala en spicy aloo (main)

Impressie?
Dit is een nieuwe tent, sinds 1 december open aan de Rijnkade in Arnhem. Ik en m'n vriendin zijn allebei gek op Indiaas eten en we hadden hier nog nooit gegeten dus we besloten het eens te proberen.
Het terras zat behoorlijk vol, maar wij besloten als enigen om binnen te gaan zitten voor het raam, naast de bar. De bediening bestaat uit uitzendkrachten geloof ik, Nederlands en Marokkaans, niemand die ook maar Indisch leek in ieder geval. De bediening kwam vrij snel en we gaven op wat we wilden, starters en main dish in één keer. De uitzendrkracht luisterde maar schreef niets op. M'n vriendin vroeg nog: "weet je zeker dat je het kan onthouden en hij knikte en liep weg".
Toen m'n vriendin naar het toilet was kwam hij terug en vroeg mij "ehh, wat had u ook alweer besteld?" :')
Ik herhaalde mijn bestelling en vervolgde "en mijn vriendin heeft het volgende besteld: ...". "Dat weet ik nog wel meneer", viel hij me in de rede. Ok, het zal wel dacht ik.

Vervolgens werden de drankjes geserveerd met de papadam. Met daarbij twee kommetjes met een miniem beetje verschillende sauzen en één lepeltje...
Die papadam was wel ok, maar de saus was bij lange na niet genoeg. Het was zo op.
De volgende 40 minuten gebeurde er bijzonder weinig, behalve dat het bedienend personeel elkaar aan het uitschelden was over verkeerd opgenomen bestellingen en dat er maar vooral Heineken als bier besteld moest worden omdat de rest zo goed als op was. Onze steeds bozere blikken werden professioneel genegeerd.
Totdat mijn vriendin het niet langer trok en ging informeren waar onze bestelling bleef.
Dit had enig effect in de zin toen binnen een paar minuten de andere starter (mixed curry) werd geserveerd en dat de Indische chef even later uit de keuken naar onze tafel kwam met een bord chicken tandoori (dat we niet hadden besteld want we wilden tikka, boneless chicken dus) "van het huis" en uitgebreid z'n excuses aanbood. "We hebben het nog nooit zo druk gehad als vanavond, dus sorry als alles niet zo loopt, accepteer alstublieft deze gratis dish".
"Nou ja, dat hebben we niet besteld dus dat hoeven we niet" zeiden we nog maar hij liet het toch staan.

Een tien minuten later kreeg ik mijn chicken tikka massala (met wel heel weinig saus) en spicy aloo (die ik inderdaad besteld had, maar heul niet spicy was) en m'n vriendin kreeg de bestelde chicken tikka tandoori met daarbij een saag aloo (ze had dus saag paneer besteld).
Het eten was matig en mijn vriendin vroeg of ze er wat zout bij kon krijgen. Daarbij schoot de bediening weer in paniek, want vaatjes zout hadden ze kennelijk niet. Uiteindelijk werd een schaaltje zout met een lepeltje uit de keuken getoverd :')

We hebben het maar opgegeten en daarna meteen om de rekening gevraagd. De chef kwam weer naar onze tafel om te vragen of het gesmaakt had -"nou niet echt"- en om nogmaals z'n excuses aan te bieden. "Please come back next time, it will be better!".
Ja het zal vast, maar dat ga ik toch maar niet proberen :')

Kosten?
¤64 inclusief een mineraalwater en twee Cobra bier

Cijfer?
2

Dit is by far de slechtste culinaire ervaring die ik ooit bij een restaurant heb gehad. Afrader.
pi_140090259
Klinkt rampzalig, remlof :X Zonde van jullie geld.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 18 mei 2014 @ 15:54:20 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140090980
Wat een afgang, Remlof. Meld je dit ook even op recensiesites als zoals Iens?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 18 mei 2014 @ 16:23:22 #74
104871 remlof
Europees federalist
pi_140091959
Zal ik doen.

Ik vermoed trouwens dat die chicken tika die we aangeboden kregen besteld was door iemand op het terras die al weg was gelopen :')
pi_140092221
quote:
7s.gif Op zondag 18 mei 2014 16:23 schreef remlof het volgende:
Zal ik doen.

Ik vermoed trouwens dat die chicken tika die we aangeboden kregen besteld was door iemand op het terras die al weg was gelopen :')
Daar zat ik ook al aan te denken :D Of het was een verkeerde bestelling die de gast weigerde.

Ze staan nog niet op Iens, ik had al gekeken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140094203
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 22:20 schreef static het volgende:
Net, een heerlijke chicken curry (nét iets te pittig, maar goed) met wat simpele bolletjes ijs erna.

In The Barn Hotel, vlakbij London.

Cijfer: 8.

Je foto hier vlakboven boven doet het niet static. Enne...ziet eruit als Indiaas? :?

quote:
15s.gif Op zondag 18 mei 2014 15:54 schreef golfer het volgende:
Wat een afgang, Remlof. Meld je dit ook even op recensiesites als zoals Iens?
En dan maar hopen dat men deze negatieve ervaring niet weghaalt zoals zovaak in het verleden op grond van "in strijd met onze huisregels"wat een andere regel is voor: "Negatieve recensies die onze goede verstandhouding met bepaalde horeca-zaken kan beinvloeden willen we niet hebben".. :r

Remlof houd er ook rekening mee dat men bij plaatsing van je recensie eerst gaat controleren of je er wel bent geweest. Ja...ongelofelijk. }:| Maar goed. IENS is voor mij toch al nooit geloofwaardig geweest met hun 'vriendjespolitiek'op horeca-gebied.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 18-05-2014 17:22:43 ]
pi_140094282
quote:
2s.gif Op zondag 18 mei 2014 17:18 schreef Iwanius het volgende:

En dan maar hopen dat men deze negatieve ervaring niet weghaalt zoals zovaak in het verleden op grond van "in strijd met onze huisregels"wat een andere regel is voor: "Negatieve recensies die onze goede verstandhouding met bepaalde horeca-zaken kan beinvloeden willen we niet hebben".. :r

Remlof houd er ook rekening mee dat men bij plaatsing van je recensie eerst gaat controleren of je er wel bent geweest. Ja...ongelofelijk. }:| Maar goed. IENS is voor mij toch al nooit geloofwaardig geweest met hun 'vriendjespolitiek'op horeca-gebied.
:Y er zijn van mij ook reacties 'verdwenen'. Daarom plaats ik daar geen recensies meer, ook geen positieve.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 18 mei 2014 @ 17:58:19 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140095720
IJs bij IJssalon Cappello Giallo in Veere
twee bolletjes vanilleijs en een mango, en een frambozen.
Structuur van het ijs was goed, de smaak kwaliteit uitermate teleurstellend
Vanille was geen vanille maar synthetisch vanilline aroma, Mango smaakte naar Mango aroma en dan heel weinig aroma gebruikt, frambozen was roze maar had net zo goed aardbeien of kers kunnen zijn, want het smaakte helemaal nergens naar.

Mijn zelfgemaakte ijs is honderden keren beter dan dit. Het ijs van de Aldi smaakt beter. Echt een afrader.

Cijfer 2
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 mei 2014 @ 18:37:32 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140096986
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
IJs bij IJssalon Cappello Giallo in Veere
twee bolletjes vanilleijs en een mango, en een frambozen.
Structuur van het ijs was goed, de smaak kwaliteit uitermate teleurstellend
Vanille was geen vanille maar synthetisch vanilline aroma, Mango smaakte naar Mango aroma en dan heel weinig aroma gebruikt, frambozen was roze maar had net zo goed aardbeien of kers kunnen zijn, want het smaakte helemaal nergens naar.

Mijn zelfgemaakte ijs is honderden keren beter dan dit. Het ijs van de Aldi smaakt beter. Echt een afrader.

Cijfer 2
Das zo gruwelijk kut he...
Gelukkig is Veere, zeker met dit weer, mooi genoeg om het enigszins te compenseren
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 18 mei 2014 @ 18:56:44 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140097638
Zombie Kreeft

Zouden jullie het opeten? Een kreeft met groene zombie hersenen?
Darmkanaal zat er ook nog in...
pi_140097702
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 18:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Zombie Kreeft

Zouden jullie het opeten? Een kreeft met groene zombie hersenen?
Darmkanaal zat er ook nog in...
Hoort dat? :{
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 18 mei 2014 @ 18:58:38 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140097720
Ik wist/weet het eerlijk gezegd niet.
Nou ja, dat darmkanaal hoort natuurlijk zeker niet, maar dat kan je er in het geval van een kreeft ook nog wel zelf uitvissen.
  zondag 18 mei 2014 @ 19:00:20 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140097772
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik wist/weet het eerlijk gezegd niet.
Darmkanaal en die groene drap horen ze wel even te verwijderen voor het opdienen.
Of had je het zelf zo gemaakt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 18 mei 2014 @ 19:00:55 #84
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140097791
Ik vind het netter als ze het even vragen wat je wilt van tevoren.

Ik vind het te sterk en vissig van smaak en niet lekker uit zien, !maar heb genoeg vrienden (vooral de Chinezen :P) die er een halve moord voor doen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 18 mei 2014 @ 19:05:14 #85
131800 Tarado
capô de fusca
pi_140098003
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 18:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Zombie Kreeft

Zouden jullie het opeten? Een kreeft met groene zombie hersenen?
Darmkanaal zat er ook nog in...
Zeker
  zondag 18 mei 2014 @ 19:08:44 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140098179
quote:
14s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Of had je het zelf zo gemaakt?
Nope.
  zondag 18 mei 2014 @ 19:19:57 #87
131800 Tarado
capô de fusca
pi_140098745
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nope.
Ziet er in dit geval wel wat snotterig uit maar het is eetbaar
pi_140099018
Heeft een van jullie ooit in restaurant bilder gegeten? Het was een projectje van herman den blijker in het eerste seizoen.

Het schijnt een hippe tent moeten zijn met goed eten, gisteren langsgeweest de tent bestaat nog, de eigenaar zat op het terras en voor de rest was de tent dicht.
  zondag 18 mei 2014 @ 19:53:43 #89
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_140100487
quote:
2s.gif Op zondag 18 mei 2014 17:18 schreef Iwanius het volgende:
Enne...ziet eruit als Indiaas?
Dat kan wel eens gebeuren bij een chicken curry, Sherlock.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_140103888
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 18:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Zombie Kreeft

Zouden jullie het opeten? Een kreeft met groene zombie hersenen?
Darmkanaal zat er ook nog in...
De eerste keer dat ik ooit een halve kreeft besteld had was ie ook zo. In het New York-hotel in Rotterdam. We waren erg verbaast, maar hebben hem wel opgegeten. Dat groene niet denk ik trouwens. Verder eigenlijk nooit meer gezien, tot nu.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 20-05-2014 19:29:08 ]
anonieme razernist
  zondag 18 mei 2014 @ 21:00:36 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140104003
Ah, een Rotterdamse specialiteit blijkbaar, kreeft met zombiehersenen. :)
pi_140105394
Nja, je moet er wel van houden, van die lever/alvleesklier. Bij een Oosterscheldekreeft zou ik het wel aandurven, maar bij een langoustine uit weetikhetwatwaar niet, igv gifstoffen die zich daar verzamelen als de verkeerd algen in zijn omgeving hebben gebloeid.
Whatever...
  zondag 18 mei 2014 @ 23:45:18 #93
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_140115375
Goed, ik 'recenseer' nooit wat en het boeit mij niet zo heel veel, maar vond het restaurant waar ik gisteravond ben beland wel een vermelding waard.

Wat/Wanneer:
Gisteravond in Zaher in den Bosch, met groep van een reis die ik vorig jaar heb gemaakt als gezelschap. Eerst dachten we dat B. een grap maakte over de reservering van, maar echt. Afghaans dus.

Bij binnenkomst een uitleg gehad over de kaart/mogelijkheden en we gingen unaniem voor het verrassingsmenu; wat volgens het Afghaans gebruik een volle tafel met eten om te delen zou gaan worden. Prima!

Van de voorgerechten geen foto, maar onder andere mantoe, chopan salat, deqan kofte tokhm, pakaura en voor mij als vegetariër een extraatje: boranie kadou. Erg smakelijke voorgerechtjes vooral. (deegkussentjes met gehakt, een boerensalade, burgertjes van ei/groenten/meel en kruiden, maiskolfjes in een gekruid deegjasje en voor mij smakelijke pompoenschijfjes)

Het hoofdgerecht, daar heb ik nog een crappy foto van. Dat is dan zoiets:

Een zeer volle tafel voor 7 personen ;) 2 soorten rijst als basis, daarnaast verschillende kleine groente & vlees-gerechten. Wat het allemaal precies was weet ik niet meer. Maar lekker was het zeker!

Door tijdgebrek (iets met treinen...) hebben we het dessert over moeten slaan, maar verder ^O^ :9. Voor mij een hele nieuwe keuken, die verbazingwekkend vriendelijk is voor een vegetariër en ook écht smakelijk is.

Kosten: 27.50 excl drankjes.
Cijfer: doe ik niet aan :P
pi_140176345
Waar?






Impressie/Sfeer/Service/Bijzonderheden:


Normaliter zou je een zaak als deze voorbij lopen als je een argeloze toerist of voorbijganger
bent omdat Tadim behalve zijn grote naam op de voorgevel verder weinig bekendheid geniet
onder lokale bevolking,uitgezonderd de gemiddelde Turk.



De inrichting is,als je een vergelijking trekt met dat andere Turkse eethuis Sofra,iets kleurrijker
en 'gezelliger'(= warmer ingericht qua kleur) waardoor het al gauw iets meer van een lounge-achtig restaurant weg heeft.

Het eten wat men maakt komt vnl.uit midden-Turkije en is zoals moeders het thuis bereidt.



Simpel,smaakvol en vooral: Lekker! Lekkerder dan bijvoorbeeld Sofra? Minstens gelijkwaardig
behalve als het de rundvlees gerechten betreft die wat vlak in de smaak zijn. Voor de rest
allemaal prima.

Waar Tadim zich duidelijk in onderscheidt van Sofra is dat men nog meer keuze
heeft uit diens dagschotels en soepen. Wat zeg ik? Elke dag i.p.v. twee vers bereide dagschotels
zoals bij Sofra, heeft men hier bij Tadim vier verschillende! De dagsoep zelfs in 3 verschillende
variaties. Ook sommige groentes (snijbonen e.d.) worden apart bereidt.



In deze werd gekozen voor een combinatie van een kipdagschotel met aardappelen en groenten
i.c.m. een gevulde aubergine met gehakt,witte rijst met wat bonen,een gemengde Turkse salade
en een warme! yogurt soep. Heerlijk,heerlijk,heerlijk.

Nee, naast Sofra heb ik andermaal er een goed eetadresje als het de Turkse keuken betreft.
En daar waar Sofra pas om 12:00 uur opengaat voor de lunch,kun je bij Tadim al vanaf 10:00 uur
in de ochtend je aan de warme prak bezigen als het de dagschotels,soepen of iets anders betreft.

Ik keer er zeker terug al was het alleen maar om ook eens de typische Turkse ontbijt'gerechten
uit te proberen want dat men meer variteit dan een Sofra heeft, staat nu al buiten kijf.

Cijfer?


8.5
/10

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2014 19:40:19 ]
  maandag 26 mei 2014 @ 13:40:02 #95
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_140383645
Waar?

Tante pietje in den bosch!

Impressie/Sfeer/Service/Bijzonderheden:

In de altijd gezellige korte put straat vind je tante pietje, de sfeer is er goed en de service was ook redelijk, enige nadeel was dat er een 20 koppige tafel (vrouwen vrijgezellenfeest) ook aan het dineren was. een grote dildo op tafel en een flink geluid.

Wat heb ik gegeten?
Vooraf: een duo van ossehaas (carpaccio / steak tartare)
Hoofd: Surf en turf

Cijfer?

7,5 /10

Het eten is heerlijk, de sfeer is ontspannen! alleen jammer dat het 1 groot kippenhok werd!
pi_140384095
Whut? Een dildo op tafel? :{
pi_140388619
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 13:52 schreef Isegrim het volgende:
Whut? Een dildo op tafel? :{
Vrijgezellenfeest. Dan kan je alle fatsoen het raam uit gooien en schaamteloos doen. Of zo.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140388859
Juist. Ik ben geloof ik blij dat ik geen ervaring heb met dergelijke feestjes. Ik geloof ook niet dat ik het als restaurant zou tolereren, zoiets.
  maandag 26 mei 2014 @ 18:48:24 #99
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_140394208
Ja, want je gaat de omzet van een tafel van 20 man wegsturen..
pi_140401765
Kan goed wezen dat je nog veel meer omzet mist als je er niks aan doet. :P

En trouwens, zulke lui zou ik gewoon niet in de zaak willen hebben. Als je met 20 man bent kun je ineens doen waar je zin in hebt? :?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')