Deze reactie kon natuurlijk rekenen op vele enthousiaste reacties, en een enkele cynische, maar dat vergeef ik diegenen. Bon, ik heb dus lekker mijn buikje vol gegeten, en dat allemaal zonder vol van mezelf te worden! Als wokchef moet je natuurlijk bescheiden blijven en daarom heb ik dit heerlijke recept met jullie gedeeld. Ook heb ik geprobeerd aan te tonen dat wokken helemaal niet levensgevaarlijk hoeft te zijn, als je maar goed op let.quote:Op maandag 31 maart 2014 19:24 schreef johannes_vermeer het volgende:
Hai, hallo, ik heb lekker gekookt
De reeks was van mij.quote:Op donderdag 3 april 2014 00:58 schreef Mortaxx het volgende:
Fipo.
Ik ga morgen het wokgerecht proberen maar dan met noedels ipv rijst
Done.quote:Op donderdag 3 april 2014 01:05 schreef j0rdiiii het volgende:
Misschien een idee om de andere verslagen als spoiler in de OP te doen? Stuk voor stuk prachtige recepten namelijk.
Ik wil met eerbied omgaan met alle gepresenteerde gerechten.quote:Op donderdag 3 april 2014 01:10 schreef KingRoland het volgende:
Johannes, ik zat net de OP te lezen en je edit tegelijk.
Denk je wel aan je nachtrust?
Dan is het goed. Ik ga alvast slapen. Auf wiedersehnquote:Op donderdag 3 april 2014 01:11 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Ik wil met eerbied omgaan met alle gepresenteerde gerechten.
zegquote:Op donderdag 3 april 2014 06:31 schreef d4v1d het volgende:
Hebben jullie een heel topic zitten lullen over nasi?![]()
quote:Op donderdag 3 april 2014 06:31 schreef d4v1d het volgende:
Hebben jullie een heel topic zitten lullen over nasi?![]()
haha, leuk geprobeerd maar het is eerder dat jouw nasi op die van Johannes lijkt. Subtiel verschil.quote:Op donderdag 3 april 2014 01:27 schreef Belsezar het volgende:
Ziet er goed uit, lijkt erg op mijn nasi!
Al bak ik van de eieren omeletten en rol deze op en snij er reepjes van en mix ik door de nasi
maak het en je ervaart de magie vlegel.quote:
Zet deze ook even in de OPquote:Op donderdag 3 april 2014 00:57 schreef johannes_vermeer het volgende:
Kan een mod deze even reeksen?
Een eigen topicreeks. Met Yvonne als 1 van de vaste posters. Dit had ik nooit durven dromen, wat een geweldig succes.quote:Op donderdag 3 april 2014 11:25 schreef yvonne het volgende:
[..]
Zet deze ook even in de OP
CUL / Nasi a la Johannes
Maar die stond al in de OP?quote:Op donderdag 3 april 2014 11:25 schreef yvonne het volgende:
[..]
Zet deze ook even in de OP
CUL / Nasi a la Johannes
Jawel, maar in z'n geheel, niet als linkjequote:Op donderdag 3 april 2014 12:32 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Maar die stond al in de OP?
Ik zou heus niet mijn recente creatie vergeten
Ik zet het er straks wel in, nu heb ik even weinig tijd.quote:Op donderdag 3 april 2014 12:46 schreef yvonne het volgende:
[..]
Jawel, maar in z'n geheel, niet als linkje
Zal ik even voor je doen?quote:Op donderdag 3 april 2014 12:49 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Ik zet het er straks wel in, nu heb ik even weinig tijd.
Waar is de rijstquote:Op donderdag 3 april 2014 17:42 schreef Mortaxx het volgende:
[ afbeelding ]
De wokkunsten van Johannes hebben mij geïnspireerd tot dit gerecht. Champignonroerbakmix en noodles als alternatieven!
Watquote:Op donderdag 3 april 2014 17:42 schreef Mortaxx het volgende:
[ afbeelding ]
De wokkunsten van Johannes hebben mij geïnspireerd tot dit gerecht. Champignonroerbakmix en noodles als alternatieven!
Geen nasi, geen ei, weinig groenten.quote:Op donderdag 3 april 2014 17:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Waar is de rijstDit kan niet in een nasi-topic hoor!
We willen een hele reportage, niet 1 foto waarvan we nieteens weten wat het is?quote:
Wij hebben geen woonkamer thuisquote:Op donderdag 3 april 2014 17:48 schreef yvonne het volgende:
Zit nou iedereen voor z'n/haar beeldscherm te eten?
zoiets?quote:Op donderdag 3 april 2014 17:51 schreef Anne het volgende:
Ja, en vooral foto's van de gore bende in de keuken. Met name de vloer en het fornuis, bitte.
Ik heb een maand geleden m'n eettafel eens in elkaar geschroefd (zat al half jaar in de doos). Nog nooit aan gegetenquote:
Het ziet er echt fantastisch uit. Het water loopt me echt in de mond!quote:Op donderdag 3 april 2014 17:42 schreef Mortaxx het volgende:
[ afbeelding ]
De wokkunsten van Johannes hebben mij geïnspireerd tot dit gerecht. Champignonroerbakmix en noodles als alternatieven!
Hier is een heel eigen topic mee te vullenquote:
Ja tralalalalalalala, eerst zien dan geloven. Kom maar met je reportage.quote:Op donderdag 3 april 2014 17:57 schreef onlogisch het volgende:
Ik denk eerlijk gezegd dat mijn nasi de nasi van Johannes zal verslaan. Mijn topgerecht is nasi. Ik maak nasi als de beste.
Mensen die mijn nasi hebben gegeten zullen dit beamen.
Mag ik jou een keer uit nodigen om mijn nasi te komen proeven?quote:Op donderdag 3 april 2014 17:58 schreef yvonne het volgende:
[..]
Hier is een heel eigen topic mee te vullen
Het heeft weinig zin om een reportage te maken. Wat ik overigens wel wil doen hoor. Maar het echte fijn proeven moet jij dan wel komen doenquote:Op donderdag 3 april 2014 17:58 schreef yvonne het volgende:
[..]
Ja tralalalalalalala, eerst zien dan geloven. Kom maar met je reportage.
Bij een recept van de ware meester proeft het voor iedereen goed als diegene het zelf maakt.quote:Op donderdag 3 april 2014 17:59 schreef onlogisch het volgende:
[..]
Het heeft weinig zin om een reportage te maken. Wat ik overigens wel wil doen hoor. Maar het echte fijn proeven moet jij dan wel komen doen
Jij woont ( woonde) toch vlak bij mij? Ik kom proeven!quote:Op donderdag 3 april 2014 17:59 schreef onlogisch het volgende:
[..]
Mag ik jou een keer uit nodigen om mijn nasi te komen proeven?
Dat lijkt me nogal logisch. Echter is het wel belangrijk dat anderen dan ik dat oordeel geven hier op FOK!quote:Op donderdag 3 april 2014 18:01 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Bij een recept van de ware meester proeft het voor iedereen goed als diegene het zelf maakt.
Klopt, Sliedrecht(over 1 maand Papendrechtquote:Op donderdag 3 april 2014 18:02 schreef yvonne het volgende:
[..]
Jij woont ( woonde) toch vlak bij mij? Ik kom proeven!
Die theedoekquote:
Oké, als je in Papendrecht gesetteld bent kom ik etenquote:Op donderdag 3 april 2014 18:02 schreef onlogisch het volgende:
[..]
Klopt, Sliedrecht(over 1 maand Papendrecht) en jij in Dordrecht. Dus ik wil die challenge best aan
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.know'm sayin?
×
word? word.
quote:Op donderdag 3 april 2014 19:41 schreef alors het volgende:
Op speciaal verzoek van en voor Johannes, edoch in spoiler vanwege de irrulevantie van het betreffende gerecht.Prima verrijking voor dit culinaire topicSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Toch wil ik je wijzen op de diverse nasi en wok gerechten die je terug kan vinden in de OP
Deze zijn werkelijk heerlijk.
quote:Op donderdag 3 april 2014 19:41 schreef alors het volgende:
Op speciaal verzoek van en voor Johannes, edoch in spoiler vanwege de irrulevantie van het betreffende gerecht.Lijkt wel een beetje op schorseneren. Maar die zijn vies.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hygiëne is ondergeschikt aan smaak. Liever een houten snijplank dan een gemis aan smaak.quote:Op donderdag 3 april 2014 20:33 schreef Karina het volgende:
Het ziet er erg lekker uit Mansjester. Een kanttekening: volgens mij is een houten snijplank niet erg hygienisch. Hopelijk heb je die goed schoongemaakt daarna.
Meestal een blokje kaas met mosterdquote:Op donderdag 3 april 2014 20:32 schreef beeer het volgende:
Wat eten jullie eigenlijk 10 minuten na jullie nasi als je weer honger hebt?
Ik voel mij vereerd, dit gevoel is niet te omschrijvenquote:Op donderdag 3 april 2014 20:35 schreef johannes_vermeer het volgende:
Mansjester, ik zie jou als één van mijn belangrijkste pupillen, chapeau
Ik vond de boullion bij de rijst een gedurfde maar goede aanvulling op het basisrecept. Wat jij?quote:Op donderdag 3 april 2014 20:35 schreef johannes_vermeer het volgende:
Mansjester, ik zie jou als één van mijn belangrijkste pupillen, chapeau
Liever geen racekakquote:Op donderdag 3 april 2014 20:34 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Hygiëne is ondergeschikt aan smaak. Liever een houten snijplank dan een gemis aan smaak.
Ik merk dat jij goed hebt opgelet bij Rob Geusquote:Op donderdag 3 april 2014 20:33 schreef Karina het volgende:
Het ziet er erg lekker uit Mansjester. Een kanttekening: volgens mij is een houten snijplank niet erg hygienisch. Hopelijk heb je die goed schoongemaakt daarna.
Dat kloptquote:Op donderdag 3 april 2014 20:37 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Ik merk dat jij goed hebt opgelet bij Rob Geus
quote:Op donderdag 3 april 2014 20:37 schreef Karina het volgende:
[..]
Dat kloptMisschien moet Mansjester ook nog even zijn rubbertjes checken
quote:Op donderdag 3 april 2014 20:37 schreef Karina het volgende:
[..]
Dat kloptMisschien moet Mansjester ook nog even zijn rubbertjes checken
Ik had het over je koelkast hequote:Op donderdag 3 april 2014 20:38 schreef Mansjester het volgende:
[..]![]()
Rubbertjes zijn overrated Karin
De ervaren chefs in dit topic lezen hier natuurlijk gelijk overheen. Toch, er zullen beginners zijn, zeker de beginners die weten dat jij woonachtig bent in een waterrijke omgeving, die hun vraagtekens zullen plaatsen bij de zin in vet.quote:Volgens mij is het niet duidelijk op de foto, maar er zijn ook 2 stukjes bot te zien in de pan. Omdat er alleen nog karbonade in de winkel was, heb ik het vlees van het bot moeten snijden. Omdat wij in huize Mansjester weinig verspillen, heb ik de booten met het vlees er omheen meegebakken. Dit heb ik er later los bij gegeten. Conclusie: Ga dus op tijd naar de winkel, of naar een winkel waar altijd voldoende geschikt vlees voorradig is.
Klein aandachtspuntje van mij.quote:Op donderdag 3 april 2014 20:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Hele mooie en duidelijke presentatie Mansjester. Edoch, ik heb een klein aandachtspuntje:
[..]
De ervaren chefs in dit topic lezen hier natuurlijk gelijk overheen. Toch, er zullen beginners zijn, zeker de beginners die weten dat jij woonachtig bent in een waterrijke omgeving, die hun vraagtekens zullen plaatsen bij de zin in vet.
Beginners; dit is slechts een typvaut van Mansjester. GOOI NIET JE OPTIMIST OMWIKKELD MET SCHAAP IN DE PAN. Het gaat in dit geval om een bot.
Even voor de duidelijkheid dus
Bedankt voor deze opbouwende feedback, ik leer graag van echte meestersquote:Op donderdag 3 april 2014 20:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Hele mooie en duidelijke presentatie Mansjester. Edoch, ik heb een klein aandachtspuntje:
[..]
De ervaren chefs in dit topic lezen hier natuurlijk gelijk overheen. Toch, er zullen beginners zijn, zeker de beginners die weten dat jij woonachtig bent in een waterrijke omgeving, die hun vraagtekens zullen plaatsen bij de zin in vet.
Beginners; dit is slechts een typvaut van Mansjester. GOOI NIET JE OPTIMIST OMWIKKELD MET SCHAAP IN DE PAN. Het gaat in dit geval om een bot.
Even voor de duidelijkheid dus
Van hem hebben we de laatste tijd opvallend weinig vernomen.quote:Op donderdag 3 april 2014 20:49 schreef Mansjester het volgende:
[..]
Bedankt voor deze opbouwende feedback, ik leer graag van echte meesters
Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de mening van Iwanius over mijn verslag
Ik denk dat we de afgelopen weken kunnen betitelen als de gouden eeuw van CUL.quote:Op donderdag 3 april 2014 20:53 schreef kanovinnie het volgende:
Mag ik jullie er op attenderen dat er een nieuwe gerecht is? CUL / Macaroni a la kano.
Je moet alleen echt niet vergeten dat de pan heet is dus!! Misschien kan je een post-it boven de pan plakken met "kijk uit, heet"quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:54 schreef kanovinnie het volgende:
Man man man wat een gouden tip is datHij moet natuurlijk helemaal roodgloeiend zijn. Ik heb tot nu toe alle stappen opgeschreven!
1.) Zet de wok op het fornuis
2.) Zet het vuur op de maximale stand
3.) wacht een dag of 2
En smaakte het? Of ben je het nu aan het eten?quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:50 schreef Paxcon het volgende:
Naar aanleiding van de vele recepten kon ik het ook niet laten om een bijdrage te doen. Ik heb gekozen voor Nasi Goreng. Ik ben een beginnend kok, dit alvast om mezelf in te dekken voor de meestal kritische CUL-users.
Wat je nodig hebt:
- rijst
- eieren
- een mixje, in mijn geval van Inproba
- gehakt
- spekjes
- 100 ml water
- boter
Om onduidelijke redenen ben ik het gehakt en de prei vergeten toe te voegen aan de foto. Wees echter niet getreurd: dit komt later aan bod. Kenners zien overigens gelijk dat ik ter inspiratie de creatie van de meesterchef van dit topic heb geopend.
[ afbeelding ]
Na wat water te hebben opgezet voor de rijst kan het gehakt in de pan. Bij deze dus alsnog een foto van het gehakt.
[ afbeelding ]
Als het water kookt is het van belang dat je de rijst toevoegt. Ik heb het hele pak erin gegooid. Het is verder belangrijk dat je goed op de tijd let. Een alarm instellen is daarom geen overbodige luxe. Ik heb gekozen voor zeven minuten.
[ afbeelding ]
Tijdens het wachten op de rijst en het gehakt is het wel fijn om een muziekje op te zetten. Mark Knopfler's The Fish and the Bird is hierbij zeer aangenaam. Dit overigens geheel terzijde.
[ afbeelding ]
Als het gehakt enigszins gaar is kun je de spekjes toevoegen. Hoewel de beginfoto anders doet vermoeden heb ik slechts de helft van dat pak gebruikt, één bakje.
[ afbeelding ]
Nadat ook dit redelijk gaar is voeg je het mixje toe. Hierbij gebruik je tevens 100ml water. Het ''vuur'' wat hoger zetten wordt aangeraden voor een fatsoenlijk resultaat.
[ afbeelding ]
Voor de finishing touch voeg je wat prei toe. Dit kun je naar eigen wens doen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dan bak je nog even een eitje, of meerdere afhankelijk van je wensen en het aantal eters. Ik kan een ''kapot'' ei nog wel waarderen, verder hou ik er niet zo van.
[ afbeelding ]
En klaar is kees
[ afbeelding ]
Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goedquote:Op zaterdag 5 april 2014 19:55 schreef Sangha het volgende:
[..]
En smaakte het? Of ben je het nu aan het eten?
Ik mis alleen het deel dat je de rijst gaat bakken (gorengeren) en de boel door elkaar husselt, verder top, Maar uh... gehakt door de nasi?!
Ah ok! Tuurlijk istie goed, ieder zijn eigen manier en dat maakt het juist leuk. Inspirerend allemaal!quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:56 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goedHet zal wel niet zo goed zijn als die van johannes, maar het mocht er wezen.
Ja ja, dat gehakt is een typisch Stadskanaalse gewoonte, dat staat niet in het originele recept, maar daar valt weinig aan te veranderen. Je kan de Stadskanaler wel uit Stadskanaal halen, maar het Stadskanaalse niet uit de Stadskanaler.quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:56 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goedHet zal wel niet zo goed zijn als die van johannes, maar het mocht er wezen.
quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:58 schreef johannes_vermeer het volgende:
Je kan de Stadskanaler wel uit Stadskanaal halen, maar het Stadskanaalse niet uit de Stadskanaler.
Nou bright eyes wordt je niet vrolijk van nee, dan beter maar wat oosterse pling ploing muziek met een wierrookje erbij aan.quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:57 schreef johannes_vermeer het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit!
Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen.
De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen.
Dit is ook een prachtig nummer, ik had er ook voor kunnen kiezen. Bedankt voor je waarschuwing; nu weet ik dat dat niet zo'n verstandige keuze zou zijn geweest.quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:57 schreef johannes_vermeer het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit!
Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen.
De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen.
Ik ben blij dat je de recepten zo leuk vindt. Er komt hier soms ook een user die alles afkraaktquote:Op zaterdag 5 april 2014 19:58 schreef Sangha het volgende:
[..]
Ah ok! Tuurlijk istie goed, ieder zijn eigen manier en dat maakt het juist leuk. Inspirerend allemaal!
Allereerst wil ik je bedanken voor je complimentjes. Je opbouwende kritiek is ook altijd welkom, dus ik zal jouw opmerking noteren.quote:Op zaterdag 5 april 2014 20:02 schreef Littlerabbit het volgende:
Hoewel ik graag kennis had genomen met wat voor een messen jij het snijwerk verricht ziet het er zonder meer bijzonder lekker uit.
Ook de toevoeging van spekreepjes vond ik geweldig om te zien. Op het eerste opzicht dacht ik dat je Johannes zijn shoarma idee had opgevolgd maar het bleek zowaar weer een volledig nieuwe nasi ervaring te zijn![]()
Toch heb ik nog wel een kleine aanmerking. Zoals ik eerder al opmerkte is het wellicht tijd een nieuwe pan aan te schaffen daar waar bij je huidige 'wok'pan de gehele tefal laag is weggesleten.
Voor de shoarma-variant moet je niet bij mij zijn! Dat is meer het culinaire gebied van Littlerabbit geloof ik.quote:Op zaterdag 5 april 2014 20:06 schreef Mansjester het volgende:
Dat ziet er lekker uit Pax. Vooral de combinatie van spekjes en shoarma is verassend. Bedankt voor deze inspiratie
Littlerabbit wordt in de wandelgangen ook wel de koning van de Shoarma Nasi genoemd, het is wachten op de foto's van zijn gerechtquote:Op zaterdag 5 april 2014 20:10 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Voor de shoarma-variant moet je niet bij mij zijn! Dat is meer het culinaire gebied van Littlerabbit geloof ik.
Dankje
Uh kut, ik ben in de waar door al die originele varianten. Ik bedoelde natuurlijk gehakt en spekjes, maar ook dat zal ongetwijfeld goed hebben gesmaaktquote:Op zaterdag 5 april 2014 20:10 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Voor de shoarma-variant moet je niet bij mij zijn! Dat is meer het culinaire gebied van Littlerabbit geloof ik.
Dankje
Wat een lovende woordenquote:Op zaterdag 5 april 2014 20:14 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een waar meesterwerk. En dit uit handen van een volgens eigen zeggen beginner. Ik zie een glansrijke carrière als meesterkok in het verschiet!
Ik wacht met smart op zijn foto's ja!quote:Op zaterdag 5 april 2014 20:11 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Littlerabbit wordt in de wandelgangen ook wel de koning van de Shoarma Nasi genoemd, het is wachten op de foto's van zijn gerecht
Ere wie eer toekomt, dat is de gulden regel onder de nasigoeroe'squote:
Niets staat je in de weg!quote:Op zaterdag 5 april 2014 20:27 schreef Sangha het volgende:
Het is nu wachten op nasi met kaas of met vis!![]()
Ze wil niet met foto's op FOK!. Dus die vlieger gaat niet op.quote:Op zondag 6 april 2014 19:39 schreef kanovinnie het volgende:
Ziet er goed uit. Wel gaarne pics van je vriendin en haar vriendinnen
Ook niet als je uitlegt dat het van groots belang voor het recept?quote:Op zondag 6 april 2014 19:48 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ze wil niet met foto's op FOK!. Dus die vlieger gaat niet op.
Even een misstand uit de weg ruimen, houten snijplanken zijn wel degelijk hygiënisch en verder ook het ideale materiaal voor een snijplank. Houten sneden blijven namelijk openstaan waardoor deze goed drogen en de bacteriën doodt. Plastic snijplanken gaan vaak dicht zitten, waardoor deze veel meer een broedplek worden voor de bacteriën. Daarnaast heeft het hout een licht anti-bacteriële werking.quote:Op donderdag 3 april 2014 20:33 schreef Karina het volgende:
Het ziet er erg lekker uit Mansjester. Een kanttekening: volgens mij is een houten snijplank niet erg hygienisch. Hopelijk heb je die goed schoongemaakt daarna.
Ik heb een glazen snijplank waar ik m'n schnitzels op plat slaquote:Op zondag 6 april 2014 19:57 schreef Adames het volgende:
[..]
Even een misstand uit de weg ruimen, houten snijplanken zijn wel degelijk hygiënisch en verder ook het ideale materiaal voor een snijplank. Houten sneden blijven namelijk openstaan waardoor deze goed drogen en de bacteriën doodt. Plastic snijplanken gaan vaak dicht zitten, waardoor deze veel meer een broedplek worden voor de bacteriën. Daarnaast heeft het hout een licht anti-bacteriële werking.
Verder heb je nog glazen dingen, maar dat is helemaal raar. Daar snij je je mes op kapot, dat terwijl de plank het gebruiksvoorwerp moet zijn. Een goed mes gaat een leven mee.
Schnitzels zijn toch al plat?quote:Op zondag 6 april 2014 20:14 schreef Saind het volgende:
Ik heb een glazen snijplank waar ik m'n schnitzels op plat sla
Zo leef ik.quote:
Hete kip zelfs. En met paprika.quote:
Het is een heerlijke variant op uw meesterrecept! Al zeg ik het zelf.quote:Op zondag 6 april 2014 23:32 schreef johannes_vermeer het volgende:
Man, dit ziet er heerlijk uit! Koekoek!
Eens!quote:Op zondag 6 april 2014 23:33 schreef sig000 het volgende:
De kleur is echt goed, het oog wil ook wat.
Ik doe niet moeilijk over populistische zaken als afkomst.quote:Op maandag 7 april 2014 06:05 schreef kanovinnie het volgende:
Eeuwig respect voor de gewaagde keuze om voor de hawaii variant te gaan
Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die postenquote:Op zondag 6 april 2014 23:32 schreef johannes_vermeer het volgende:
Man, dit ziet er heerlijk uit! Koekoek!
Nee, dit topic gaat puur over nasi.quote:Op maandag 7 april 2014 09:08 schreef Karina het volgende:
[..]
Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die postenVolgende week wil ik wel nasi maken trouwens.
Dan moeten jullie nog een weekje wachten op mijn kookkunstenquote:Op maandag 7 april 2014 09:57 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Nee, dit topic gaat puur over nasi.
Kan je me iets meer vertellen over je studie japankunde en wat dit te maken heeft met gele rijst.quote:Op zondag 6 april 2014 23:16 schreef UIO_AMS het volgende:
Zo. Het was lekker. Het was flink uitbuiken. En dus nu pas verder met het recept. En we beginnen gelijk met mijn toptip voor instant nasi:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Volgens de verpakking moet de nasi-mix 10 minuten apart wellen in kokend water. Onzin. Dat kan dus ook gewoon gelijk in de pan waar je de rijst in 10 minuten in kookt. Scheelt weer in pannen.
[ afbeelding ]
Et voilá, instant gele nasi. Geleerd tijdens mijn studie Japankunde.
Inmiddels is de wok heet genoeg voor de kip. Als die rondom aangebakken is, kunnen de Chinese groenten erbij, namelijk ananas en paprika. Zo lekker at ik het niet in China:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat pruttelt wel lekker, volgende stap is een eitje:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Loskloppen, kruiden met peper, zout en de toch al aanwezige kerriepoeder, beetje bieslook, bakken in een hete pan, roeren. Eitje.
Dan de laatste stap, alles in één pan en goed mixen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tadaa:
[ afbeelding ]
Gebakken uitjes naar smaak toevoegen en smullen maar.. Itadakimasu tatta's (= Oosters voor Eet smakelijk mensen!)
Succes allemaal!
Vrijwel niets. Tijdens mijn studie Japankunde heb ik geleerd op deze wijze gele rijst te maken. Dus niet als onderdeel van de studie.quote:Op maandag 7 april 2014 09:58 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Kan je me iets meer vertellen over je studie japankunde en wat dit te maken heeft met gele rijst.
Ik zou even heel goed nadenken over je antwoord.
Dit verklaart al een hele hoop.quote:Op maandag 7 april 2014 10:08 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Vrijwel niets. Tijdens mijn studie Japankunde heb ik geleerd op deze wijze gele rijst te maken. Dus niet als onderdeel van de studie.
Er zijn ook beginners aanwezig in dit topic, ik wil niet dat hun 1e ervaring met gele rijst op valse informatie berust.quote:Op maandag 7 april 2014 10:11 schreef UIO_AMS het volgende:
Waarom zou ik daar trouwens heel goed over na moeten denken?
Denk gerust even heel goed na over het antwoord op deze vraag..
Ik wil het wel toestaan, alhoewel ik dan mijn grote nasi vriend Knut moet overrulen.quote:Op maandag 7 april 2014 09:08 schreef Karina het volgende:
[..]
Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die postenVolgende week wil ik wel nasi maken trouwens.
Kip tandoori a la Karina topic maken danquote:Op maandag 7 april 2014 09:08 schreef Karina het volgende:
[..]
Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die postenVolgende week wil ik wel nasi maken trouwens.
Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen.quote:Op maandag 7 april 2014 10:36 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Ik wil het wel toestaan, alhoewel ik dan mijn grote nasi vriend Knut moet overrulen.
Ik hoop dat het zeer smakelijke foto's zijn, anders zet ik voor niks een goede vriendschap op het spel.
Dat leek me ietwat overdrevenquote:Op maandag 7 april 2014 11:08 schreef Elan het volgende:
[..]
Kip tandoori a la Karina topic maken dan
Ziet er heerlijk uitquote:Op maandag 7 april 2014 11:29 schreef Karina het volgende:
[..]
Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen.
Vandaar dat ik om te oefenen Kip Tandoori heb gemaakt.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Zelf toe te voegen een bakje crème fraîche en kipfilet.
Om te beginnen moest de kip marineren in de speciale tandoori mix:
[ afbeelding ]
In de tussentijd kon ik alvast de rijst koken.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Na ongeveer 10 minuutjes kon de kip in de pan om gebakken te worden.
[ afbeelding ]
Gelukkig had ik mijn pantersloffen aan want af en toe spatte het wel een beetje!
Als laatste nog wat water en de crème fraîche in de pan gooien en de kip was ook alweer klaar.
[ afbeelding ]
Rijst op het bord, kip eroverheen, glaasje wijn erbij en eten maar!
[ afbeelding ]
Smaak: 7/10 de 7 kwam doordat er helaas kokos in het gerecht verwerkt was wat ik eigenlijk een beetjevind. Voortaan dus beter op de ingrediënten letten.
Tevens zie ik nu op de foto dat het bord wel iets beter opgemaakt had kunnen worden, die spetters op de rand kunnen natuurlijk ECHT niet.
Ik voel me nu wel zeker genoeg om een volgende keer nasi te maken.
Dat wist ik dus ook niet, maar ik proefde het meteen bij de eerste hapquote:Op maandag 7 april 2014 12:10 schreef Elan het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk uitKokos wist ik niet dat dat er in zat
Speciaal voor de foto's opgeruimd natuurlijkquote:Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken
Ze kunnen nog wat van mijn recept lerenquote:Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken
Ja, ik heb ook nog wat lege melkpakken verwijderd alvorens de foto's te nemen maar verder valt het meestal wel meequote:Op maandag 7 april 2014 12:19 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Speciaal voor de foto's opgeruimd natuurlijk
Niet eensquote:Op maandag 7 april 2014 12:19 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Speciaal voor de foto's opgeruimd natuurlijk
Doe ik ook altijd.quote:Op maandag 7 april 2014 12:22 schreef Karina het volgende:
Niet eensBeetje een tic, terwijl ik bezig ben ruim ik ook meteen wat ik gebruikt heb een beetje op.
Alles netjes, behalve het bord!?quote:Op maandag 7 april 2014 12:22 schreef Karina het volgende:
[..]
Niet eensBeetje een tic, terwijl ik bezig ben ruim ik ook meteen wat ik gebruikt heb een beetje op.
Ja dat is wel gek inderdaad nu je het zegt. Ik knoei veel maar wil wel altijd meteen opruimen, beetje tegenstrijdig. Of misschien juist OMDAT ik zoveel knoei dat ik meteen opruimquote:Op maandag 7 april 2014 12:47 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Alles netjes, behalve het bord!?
Kokos in kip tandoori??? Apart.quote:Op maandag 7 april 2014 12:11 schreef Karina het volgende:
Dat wist ik dus ook niet, maar ik proefde het meteen bij de eerste hapGelukkig was het niet zo heel veel.
Juistquote:Op maandag 7 april 2014 12:20 schreef Saind het volgende:
[..]
Ze kunnen nog wat van mijn recept leren
Is dat zo? Geen idee wat er in hoort te zitten. Ik weet zeker dat ik het proefde want ik ben daar nogal gevoelig voor omdat ik kokos niet zo lekker vind (op zijn zachtst gezegd).quote:
Je ziet maar één deel van de keuken. De andere kant is een chaos van potjes en apparaten.quote:Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken
Geen kokos in ieder geval. Sowieso geen romige rode saus. Dat zijn eerder de curry's als korma, madras en butter chicken. Ook lekker.quote:Op maandag 7 april 2014 12:50 schreef Karina het volgende:
Is dat zo? Geen idee wat er in hoort te zitten. Ik weet zeker dat ik het proefde want ik ben daar nogal gevoelig voor omdat ik kokos niet zo lekker vind (op zijn zachtst gezegd).
Pfff, je hebt toch mijn keuken gezien? Dat valt niet schoon en leeg te noemen.quote:Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken
Ah dat is een goeie! Ga ik volgende keer ook doen. Ziet er lekker uit trouwens. Goed gedaanquote:Met wat folie en al zet ik hem vervolgens in the fridge.
Top 10 momentje?quote:Op maandag 7 april 2014 19:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Alba, Nasi, broekjes uit. Dit is de meest Johannes-esque post die ik ooit gezien heb, en hij was niet eens van mij.
Klasse ouwe reus
Ik wil niet al te veel pluggen hè, maar ook in het macaroni topic is er weer een pareltje bijgekomenquote:
quote:Op maandag 7 april 2014 19:25 schreef Grifte het volgende:
Ten slotte wil ik eenieder bedanken voor het lezen van mijn verslag. Aangezien VI zometeen begint gaat het broekie al uit. Een fijne avond.
[ afbeelding ]
Ik zag het: slippers, trainingsbroek, bier, je keukenquote:Op maandag 7 april 2014 19:49 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik wil niet al te veel pluggen hè, maar ook in het macaroni topic is er weer een pareltje bijgekomen
Stokjesquote:Op maandag 7 april 2014 20:17 schreef beeer het volgende:
Vraag me alleen af waar dat mes en in mindere mate die vork voor dienen. Nasi eet je toch met een lepel?
Ik denk dat het bij hem ook goed gesmaakt heeft. Alleen wel een beginnersfout om de kroepoek niet te checken voor het verorberen, maargoed, wij wielrenners leven constant op het randje dus ik snap deze gewaagde toevoeging van het recept wel. Toch wil ik aanraden om altijd de houdsbaarheid te checken. Een dagje over de datum kan wel, maar na 2 jaar zou ik het zelf niet meer eten. Zo hardcore ben ik niet.quote:Op maandag 7 april 2014 20:14 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik heb hier net een zak uit 2012 opgegeten bij een eigen versie van nasi a la Johannes. Ik dacht, wat een slappe kroepoek, zou er een klein gaatje in de zak hebben gezeten? Maar als ie 2 jaar over datum is, is het niet zo vreemd.
Gitzwarte lucht hiero, ik ga maar niet fietsen anders moet ik straks ook m'n cassette met zo'n paardenmiddel schoonmaken.
linkje?quote:Op maandag 7 april 2014 20:20 schreef kanovinnie het volgende:
Overigens wil ik jullie er op wijzen dat de beroemde nasi nu ook in een reclame van de mediamarkt te zien is! Daar heeft de reclameman de dag ervoor nasi gemaakt, maar wil een onverlaat zijn nasi stelen. Gelukkig komt de boef er niet mee weg en kan de reclameman toch lekker zijn nasi nassen.
quote:Op maandag 7 april 2014 20:24 schreef Gripper het volgende:
[..]
Al op. Maar ok, een beknopte beschrijving kan natuurlijk wel: ik heb eerst water opgezet dus, en een snuifje zout erin. Intussen m'n bruine stappers uit en slippers aan
(dat met die klompen: ik heb als test eerst een rijstkorrel op m'n tenen gegooid en dat deed niet echt pijn, dus toen durfde ik het wel aan zonder protectie)
Toen dus de kip gesneden. Mooie gelijke grootte voor alle blokjes. De wok op de grote pit (ook wel de wokpit genoemd hier in ons grote fornuis met een klein huisje eromheen) en lekker stoken. Scheutje olie, kipstukjes erin, oppassen voor de spetters!
Vervolgens een beetje lui zo'n zak met voorgesneden groente. Peultjes, ui, paksoi, witte kool, lekker allemaal.
Beetje husselen, en als finishing touch!!! Een paar flinke lepels 5 spices poeder en scheutje ketjap.
Opeten met zilvervliesrijst voor de vezels, sambal en dus die 2012-kroepoek
Ik ben heel visueel ingesteld, dus een post zonder foto's vind ik echt not dun.quote:Op maandag 7 april 2014 22:14 schreef kanovinnie het volgende:
1 van mijn wielrenvrienden, een gerenomeerd BBQ kok wiens gehaktballen tot ver buiten zijn stadsgrenzen geroemd en beroemd zijn, heeft ook een poging gedaan.
Gezien hij aan de toch wel vrij hoge standaard van de nasi wilde voldoen is het niet helemaal goed gelukt. Ook is het er compleet bij in geschoten om foto's te maken.
Ik wil hier duidelijk bij vermelden dat we het hier met een echte beginner te maken hebben. Dus wees niet al te kritisch en leg de tips goed en duidelijk uit zodat hij de volgende keer een beter maal heeft.
[..]
Tsja we kunnen niets doen dan hopen dat hij er de volgende keer aan denktquote:Op maandag 7 april 2014 22:36 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Ik ben heel visueel ingesteld, dus een post zonder foto's vind ik echt not dun.
Heel even off-topic hoor, maar heb jij toevallig ook een goed Lasagne recept?quote:Op maandag 7 april 2014 22:37 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Tsja we kunnen niets doen dan hopen dat hij er de volgende keer aan denkt
Vriend, ik heb momenteel nog een voorraad pastasalade voor een dag of 2, maar daarna zal ik een lasagna bereiden. Ik ben daar niet al te best in maar ik ga mijn uiterste best voor je doen. #iksupportmijnmedechef'squote:Op maandag 7 april 2014 22:42 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Heel even off-topic hoor, maar heb jij toevallig ook een goed Lasagne recept?
Ik heb dat toevallig vandaag gemaakt, maar aangezien ik niet zo thuis ben in de Italiaanse keuken heb ik gewoon het recept van Knorr gevolgd. Echter, ik vroeg mij af of jij daar nog wat tips voor hebt? (in een apart topic)
Hartstikke bedankt en ik kijk er naar uit! Ik ben blij dat de sfeer tussen de chefs zo amicaal isquote:Op maandag 7 april 2014 22:43 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Vriend, ik heb momenteel nog een voorraad pastasalade voor een dag of 2, maar daarna zal ik een lasagna bereiden. Ik ben daar niet al te best in maar ik ga mijn uiterste best voor je doen. #iksupportmijnmedechef's
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak niet eens marineer uit luiheid, of even een halfuurtje van te voren. Maar mijn ma (en die weten het altijd het best) vertelde me dat uren vaak een geweldig effect hebben op de malsheid. Als je dan ook nog kipdijfilet neemt krijg je echt heerlijk sappige, malse kip.quote:Op maandag 7 april 2014 19:35 schreef Karina het volgende:
[..]
Ah dat is een goeie! Ga ik volgende keer ook doen. Ziet er lekker uit trouwens. Goed gedaan
Ja als ik jullie inzendingen zo zag moet je toch iets bedenken om de aandacht te trekken.quote:Op maandag 7 april 2014 19:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Alba, Nasi, broekjes uit. Dit is de meest Johannes-esque post die ik ooit gezien heb, en hij was niet eens van mij.
Klasse ouwe reus
Ik was wat huiverig voor de reacties. Ik ben opgegroeid met cashews bij elk rijstgerecht. Vervolgens zie ik in deze reeks dat niemand ze erbij smeet, dus ik ben zeer tevreden dat het in goede aarde valt.quote:Op maandag 7 april 2014 20:12 schreef Paxcon het volgende:
Die cashewnootjes lijken me een heerlijke variatie
Ik ben een gehersenspoelde Westerling, ik weet niet meer beter.quote:Op maandag 7 april 2014 20:17 schreef beeer het volgende:
Vraag me alleen af waar dat mes en in mindere mate die vork voor dienen. Nasi eet je toch met een lepel?
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.quote:Op maandag 7 april 2014 23:53 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik meende al te zien dat je pogingen deed mijn aandacht te trekken.
Ik werd ook alweer teruggetrokken naar dit topic, dus het werkte wel.quote:Op maandag 7 april 2014 23:54 schreef Grifte het volgende:
[..]
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.
En dat wilde jij bereiken met Boskamp t-shirtje en Alba?quote:Op maandag 7 april 2014 23:54 schreef Grifte het volgende:
[..]
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.
Ik zag trouwens dat je mijn instant nasi methode gebruikt hebt. Beviel het?quote:Op maandag 7 april 2014 23:54 schreef Grifte het volgende:
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.
Dat was één van mijn topgerechten in mijn studietijd. Om het maar onbescheiden te zeggen. Mijn toptip daarvoor is het toevoegen van diepvriesspinazie om toch nog wat benodigde groenten aan het wat groenten-kale recept van wereldgerechtenmeester Knorr toe te voegen. Ik zal dat t.z.t. maken en fotograferen voor een apart topic.quote:Op maandag 7 april 2014 22:42 schreef johannes_vermeer het volgende:
Heel even off-topic hoor, maar heb jij toevallig ook een goed Lasagne recept?
Ik heb dat toevallig vandaag gemaakt, maar aangezien ik niet zo thuis ben in de Italiaanse keuken heb ik gewoon het recept van Knorr gevolgd. Echter, ik vroeg mij af of jij daar nog wat tips voor hebt? (in een apart topic)
Ik denk dat het vooral voor een stevige bite zorgtquote:Op dinsdag 8 april 2014 07:58 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ik zag trouwens dat je mijn instant nasi methode gebruikt hebt. Beviel het?
En ik ben benieuwd naar de Turkse kruidenmix. Van cashewnoten in nasi-gerechten heb ik wel eens gehoord, maar dat is nieuw voor me. Hoe kom je daar op? En misschien wel belangrijker: Wat voegt het qua smaaksensatie toe?
Laat ik het zo zeggen, de eerste van ons die het maakt die verzorgt het topic. Deal?quote:Op dinsdag 8 april 2014 08:03 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat was één van mijn topgerechten in mijn studietijd. Om het maar onbescheiden te zeggen. Mijn toptip daarvoor is het toevoegen van diepvriesspinazie om toch nog wat benodigde groenten aan het wat groenten-kale recept van wereldgerechtenmeester Knorr toe te voegen. Ik zal dat t.z.t. maken en fotograferen voor een apart topic.
Ik doelde op de Turkse kruidenmix.quote:Op dinsdag 8 april 2014 09:03 schreef kanovinnie het volgende:
Ik denk dat het vooral voor een stevige bite zorgt
Deal.quote:Laat ik het zo zeggen, de eerste van ons die het maakt die verzorgt het topic. Deal?
quote:Op donderdag 3 april 2014 20:53 schreef johannes_vermeer het volgende:
Van hem hebben we de laatste tijd opvallend weinig vernomen.
Zie je wel? JE zat wel te haten op al onze creatie's, maar ondertussen heeft half FOK! al gehoord over de nasi en hebben we al een aantal succesvolle en tevreden koks gelukkig gemaakt.quote:
Iwanius is al z'n opgebouwde streetcredit in 1 klap verloren.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:33 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Zie je wel? JE zat wel te haten op al onze creatie's, maar ondertussen heeft half FOK! al gehoord over de nasi en hebben we al een aantal succesvolle en tevreden koks gelukkig gemaakt.
Ik blijf bij wat ik eerder zei over jullie nasi. Ik haat nooit om te haten want ere wie ere toekomt als het terecht is maar ik blijf ver van jullie gehypte nasi weg net zo als CUL collega RobinOok.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:33 schreef kanovinnie het volgende:
Zie je wel? JE zat wel te haten op al onze creatie's, maar ondertussen heeft half FOK! al gehoord over de nasi en hebben we al een aantal succesvolle en tevreden koks gelukkig gemaakt.
Robinookquote:Op dinsdag 8 april 2014 10:37 schreef Iwanius het volgende:
Alsof ik daar mij ook maar 1 moment druk om ga maken.
[..]
Ik blijf bij wat ik eerder zei over jullie nasi. Ik haat nooit om te haten want ere wie ere toekomt als het terecht is maar ik blijf er ver van weg net zo als CUL collega RobinOok.
Had hij dat dan?quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:36 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Iwanius is al z'n opgebouwde streetcredit in 1 klap verloren.
Ik heb geen idee wie RobinOok is, maar als jullie hier niet posten is dat duidelijk jullie gemis. Tenzij het er om gaat hoeveel "culinaire experts" er hier posten, dan zal ik mijn uiterste best doen om mijn culinair begaafde vrinden hier te laten posten.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:37 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik blijf bij wat ik eerder zei over jullie nasi. Ik haat nooit om te haten want ere wie ere toekomt als het terecht is maar ik blijf er ver van weg net zo als CUL collega RobinOok.
Sowieso, wat doen vrouwen bij het fornuis? Laat ze lekker in de keuken blijven!quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:38 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
RobinookDie heeft in mn CUL Japan topic ook al laten blijken dat ze er HE-LE-MAAL niets van kan.
Een pretentieuze hobbykok die denkt dat ze heel wat is omdat ze een mooie foto van haar "gerechtjes" maakt. In mijn optiek draait een goed gerecht in eerste instantie nog altijd om de smaak, maar dat is waarschijnlijk een cultuurverschil hierbinnen CUL.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:38 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ik heb geen idee wie RobinOok is, maar als jullie hier niet posten is dat duidelijk jullie gemis. Tenzij het er om gaat hoeveel "culinaire experts" er hier posten, dan zal ik mijn uiterste best doen om mijn culinair begaafde vrinden hier te laten posten.
Kijk Kano.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:38 schreef kanovinnie het volgende:
Ik heb geen idee wie RobinOok is, maar als jullie hier niet posten is dat duidelijk jullie gemis. Tenzij het er om gaat hoeveel "culinaire experts" er hier posten, dan zal ik mijn uiterste best doen om mijn culinair begaafde vrinden hier te laten posten.
Ik kan ook mooie foto's maken! Ben er meestal te lui voor. En anders schakel ik mijn fotovriendjes wel in. 14.gifquote:Op dinsdag 8 april 2014 10:41 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Een pretentieuze hobbykok die denkt dat ze heel wat is omdat ze een mooie foto van haar "gerechtjes" maakt. In mijn optiek draait een goed gerecht in eerste instantie nog altijd om de smaak, maar dat is waarschijnlijk een cultuurverschil hierbinnen CUL.
Tsja, maar als ik dan vraag om te laten zien wat jij wel smakelijke nasi vind dan zeg je dat je dat niet gaat doen. Dan kan ik slechts concluderen dat het een hoop bla bla is, maar geen actie. Of zoals mijn vrienden uit Amerika zeggen, don't talk the talk if you don't walk the walk.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:42 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Kijk Kano.
Iedereen mag van mij oude rijst ombouwen tot de "nasi"die hij lekker vindt. Niets mis mee.
Maar wat jij produceert is gewoon wat ik noem "Hollandse nasi"die ik gewoonweg niet lekker vind.
Ik vind het de "westerse nasi die hier getoond wordt en die gebaseerd is op dat Indonesische keuken niets aan. Nooit wat gevonden omdat ik het flauw in smaak vind.
Ik denk dat je erg kort door de bocht gaat in deze want ik heb haar nooit echt kunnen betrappen op pretentieus gedrag. Hooguit dat ook zij? door eigen ervaringen gewoon zo een wat ik noem verwende smaak heeft en daarom voor een buitenstaander veel noten op haar zang heeft en niet over alles gelijk enthousiast is. Logisch eigenlijk.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:41 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Een pretentieuze hobbykok die denkt dat ze heel wat is omdat ze een mooie foto van haar "gerechtjes" maakt. In mijn optiek draait een goed gerecht in eerste instantie nog altijd om de smaak, maar dat is waarschijnlijk een cultuurverschil hierbinnen CUL.
Ik liet eerder blijken best een helpende hand te willen toesteken (ondanks dat ik zo lui als de pest ben en een hekel heb om in de keuken te moeten staan om iets te bereiden) maar toen ik in 1 keer de racisme kaart kreeg toegespeeld om redenen die ik nog steeds nergens op vind slaan,toen was ik er gelijk klaar mee. Maar goed,als iedereen happy is met jullie gemaakte nasi"prima,jullie je pleziertje maar niet voor mij.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef kanovinnie het volgende:
Tsja, maar als ik dan vraag om te laten zien wat jij wel smakelijke nasi vind dan zeg je dat je dat niet gaat doen. Dan kan ik slechts concluderen dat het een hoop bla bla is, maar geen actie. Of zoals mijn vrienden uit Amerika zeggen, don't talk the talk if you don't walk the walk.
Stel je de fuck aan man. Werd tijd dat er eens wat minder pretentieus gedaan werd hier in CUL. Altijd die puristen en pretentieuze nepchefs die menen dat het alleen maar lakker kan zijn als het volgens een eeuwenoud recept bereid kan worden. Deze shit is gewoon leuk, en waarschijnlijk ook nog best weg te hakken.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:42 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Kijk Kano.
Iedereen mag van mij oude rijst ombouwen tot de "nasi"die hij lekker vindt. Niets mis mee.
Maar wat jij produceert is gewoon wat ik noem "Hollandse nasi"die ik gewoonweg niet lekker vind.
Ik vind het de "westerse nasi die hier getoond wordt en die gebaseerd is op dat Indonesische keuken niets aan. Nooit wat gevonden omdat ik het flauw in smaak vind.
En als je een beetje in de smaakwereld leeft dat weet je dat naarmate je meer smaken gewend bent en dus zowel product kennis als variëteit gewend bent,des te kritischer ben je als het nieuwe gerechten betreft omdat je dus zoals het heet "te verwent"bent in smaak en dus op elk detail let en daarover valt.
In dat geval kan je toch wel vragen of je wat foto's in de keuken van het restaurant mag maken? Je komt er blijkbaar vaak genoeg om zoiets te kunnen vragen.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:52 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb al enkele keren op vragen waarom ik bijna altijd buiten de deur eet gezegd dat dat komt vanwege mijn werk gedurende de dag maar ook omdat ik te lui ben (en meer geen zin!)om zelf wat te bereiden ondanks dat mensen uit mijn naaste omgeving dat jammer vinden omdat ik schijnbaar er wel wat van kan. (koken)
Ik heb nooit beweert dat ik een chef ben of wat dan ook. Ik ben zoals ik het noem net zo als jullie een liefhebber van lekker eten. Dat is de basis. En ik geef toe dat ik erg op smaakverhoudingen let en de ingrediënten die er in zitten. En omdat ik en nog wat mensen in de loop der jaren nu zoveel her en der gegeten hebben ben je gewoon verwent en uitermate kritisch wanneer je eet,omdat je gewoon op alles let. Kun je ons natuurlijk niet kwalijk nemen.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:53 schreef HostiMeister het volgende:
Stel je de fuck aan man. Werd tijd dat er eens wat minder pretentieus gedaan werd hier in CUL. Altijd die puristen en pretentieuze nepchefs die menen dat het alleen maar lakker kan zijn als het volgens een eeuwenoud recept bereid kan worden. Deze shit is gewoon leuk, en waarschijnlijk ook nog best weg te hakken.![]()
Zure boy.
Verder geen waardeoordeel hoor, maar ik ben echt een stuk beter dan jij.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:57 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik heb nooit beweert dat ik een chef ben of wat dan ook. Ik ben zoals ik het noem net zo als jullie een liefhebber van lekker eten. Dat is de basis. En ik geef toe dat ik erg op smaakverhoudingen let en de ingrediënten die er in zitten. En omdat ik en nog wat mensen in de loop der jaren nu zoveel her en der gegeten heeft ben je gewoon verwent en uitermate kritisch wanneer je eet omdat je gewoonweg automatisch op alles let. Kun je ons natuurlijk niet kwalijk nemen.
Heeft niets van doen met je beter voelen of wat.
Deze post mag gelijk in de OP.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:53 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Stel je de fuck aan man. Werd tijd dat er eens wat minder pretentieus gedaan werd hier in CUL. Altijd die puristen en pretentieuze nepchefs die menen dat het alleen maar lakker kan zijn als het volgens een eeuwenoud recept bereid kan worden. Deze shit is gewoon leuk, en waarschijnlijk ook nog best weg te hakken.![]()
Zure boy.
Hihaho, laat mijn niet lachen. Je was het niet van plan en je zult het niet doen ook in de toekomst, wees daar nou maar eerlijk in.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:57 schreef Iwanius het volgende:
Nou kijk. Wel grappig dat je dat aankaart want voordat je met die racismekaart kwam aanzetten wilde ik bij wijze van uitzondering de keuken van een bepaalde zaak induiken om te laten zien wat ik een goede nasi vind. Uiteraard op mijn manier.
Thuis kan ik hem zelf nooit zo goed maken (daarom begin ik er ook niet aan) omdat je daar branders hebt en de juiste wok om snel een goede bruine nasi op tafel te kunnen zetten.
Jochie ik ga 3 weken per jaar op bedevaart naar het culinaire mekka, maar op een doordeweekse dag kan ik heerlijk genieten van dit geweldige recept van johannes. Je moet je gewoon niet zo aanstellen.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:57 schreef Iwanius het volgende:
Nou kijk. Wel grappig dat je dat aankaart want voordat je met die racismekaart kwam aanzetten wilde ik bij wijze van uitzondering de keuken van een bepaalde zaak induiken om te laten zien wat ik een goede nasi vind. Uiteraard op mijn manier.
Thuis kan ik hem zelf nooit zo goed maken (daarom begin ik er ook niet aan) omdat je daar (restaurants) branders hebt en de juiste wok om snel een goede bruine nasi op tafel te kunnen zetten.
[..]
Ik heb nooit beweert dat ik een chef ben of wat dan ook. Ik ben zoals ik het noem net zo als jullie een liefhebber van lekker eten. Dat is de basis. En ik geef toe dat ik erg op smaakverhoudingen let en de ingrediënten die er in zitten. En omdat ik en nog wat mensen in de loop der jaren nu zoveel her en der gegeten hebben ben je gewoon verwent en uitermate kritisch wanneer je eet,omdat je gewoon op alles let. Kun je ons natuurlijk niet kwalijk nemen.
Heeft niets van doen met je beter voelen of wat.
Als jij je excuus maakt voor het uitspelen van de racismekaart dan is het euvel van tafel.quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:06 schreef kanovinnie het volgende:
Hihaho, laat mijn niet lachen. Je was het niet van plan en je zult het niet doen ook in de toekomst, wees daar nou maar eerlijk in.
Ik zeg, bewijs je mannelijkheid en maak de foto's voor ons "onwetenden"
Tokyo natuurlijk.quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:08 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben de afgelopen jaren veel in bepaalde landen geweest,ben ik nu ook plotseling een kenner van die landen? Nou dan dus met zo een opmerking kan ik helemaal niets.
En ben erg benieuwd wat jouw Mekka dan is op culinair gebied.
Meer michelinsterren dan Parijs en New York bij elkaarquote:Op dinsdag 8 april 2014 11:12 schreef Iwanius het volgende:
Juist ja. Ik zeg nu even niets meer.....van het schaterlachen.
Weet je wat: Jij hebt gelijk.
Nu ben ik benieuwd naar jouw maatstaf en culinaire droombestemmingquote:Op dinsdag 8 april 2014 11:14 schreef Iwanius het volgende:
Oh is dat je maatstaf. Juist ja.Nee, ik begrijp het...
Tante. Yvonne is nog lang niet op de leeftijd van oma.quote:
Bij deze mijn welgemeende excuses voor die verschrikkelijke opmerking. Ik zal het niet nogmaals doen en hoop dat je ondanks dit nare en traumatiserende voorval toch voor ons wat foto's wilt maken van de bereiding van jouw favoriete nasi.quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:08 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben in het verleden veel in bepaalde landen geweest waar ik nooit iets over zei op FOK!,ben ik nu ook plotseling een kenner van die landen? Nou dan dus met zo een opmerking kan ik helemaal niets. En ben erg benieuwd wat jouw Mekka dan is op culinair gebied.
[..]
Als jij je excuus maakt voor het uitspelen van de racismekaart dan is het euvel van tafel.
Aldus The Daily Telegraph, maar kenner Iwanius kan hier enkel om schaterlachen. Ach ja, niet gek voor iemand die zichzelf bejaard noemt en anno 2014 nog denkt dat Starbucks een hippe tent isquote:Japan on the rise as former culinary mecca France fades
Poor old France. Even Michelin, long accused of favouritism towards French cuisine, doesn’t think you’re the gastronomic mecca you once were.
Alain Ducasse: 'that perfect little restaurant in Provence, it doesn't exist any more. Twenty five years ago, maybe. Not now' Photo: BLOOMBERG
By Xanthe Clay
7:03PM BST 19 Oct 2011
20 Comments
The publication of the Kyoto, Osaka and Kobe guide brings the total of three Michelin star restaurant to 29, four ahead of France.
Those of us who have been trying in vain to find a decent restaurant in France for the last ten years will think this tacit acknowledgement has been a long time coming. Even the chefs agree. When I broached the topic with France’s Alain Ducasse, (who himself holds three stars at his Paris, London and Monte Carlo restaurants) he shrugged, “that perfect little restaurant in Provence, it doesn’t exist any more. Twenty five years ago, maybe. Not now.”
And some of the French three star awards seem to be more for past glories. Ducasse's restaurants are spectacular, but I ate one of the worst, and most expensive, meals of my life at Paul Bocuse's three star establishment near Lyon this year.
Michelin’s new love affair with Japan isn’t surprising. The fashionable food of the moment might be Spanish, with Scandinavian hot on its heels, but in the West we have taken Japanese-style food into our lunchboxes. Just this year, sushi began outselling cheese and pickle sandwiches in the supermarkets, and conveyor belt sashimi is a shopping-centre staple.
Not that Michelin is simply capitalising on a zeitgeist. Japanese chefs have a respect for tradition, an attention to detail and a work ethic that’s no longer the norm in French kitchens. The last, at least may be a political rather than a personal failing. Raymond Blanc, chef at the two Michelin star Manoir aux Quat’Saisons has complained that France’s statutory 35hour week “is undermining creativity.”
Bij deze afgesproken.(die hele laatste cynische regel ...en hoop dat je ondanks dit nare en traumatiserende voorval kan je weglaten want dat zwakte je excuus erg af)quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:20 schreef kanovinnie het volgende:
Bij deze mijn welgemeende excuses voor die verschrikkelijke opmerking. Ik zal het niet nogmaals doen en hoop dat je ondanks dit nare en traumatiserende voorval toch voor ons wat foto's wilt maken van de bereiding van jouw favoriete nasi.
Ok ik ben erbij.quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:24 schreef Iwanius het volgende:
Bij deze afgesproken.(die hele laatste cynische regel ...en hoop dat je ondanks dit nare en traumatiserende voorvalkan je weglaten want dat zwakte je excuus erg af)
Ik zal eens kijken of ik ergens de keuken van een restaurant/toko in kan duiken om voor jou(jullie) mijn versie van een goede nasi te maken. Eigenlijk moeten jullie het dan ook gelijk komen proeven want foto's zeggen zo weinig vind ik.
Ik meende het anders wel hoorquote:Op dinsdag 8 april 2014 11:24 schreef Iwanius het volgende:
Bij deze afgesproken.(die hele laatste cynische regel ...en hoop dat je ondanks dit nare en traumatiserende voorvalkan je weglaten want dat zwakte je excuus erg af)
Ik zal eens kijken of ik ergens de keuken van een restaurant/toko in kan duiken om voor jou(jullie) mijn versie van een goede nasi te maken. Eigenlijk moeten jullie het dan ook gelijk komen proeven want foto's zeggen zo weinig vind ik.
Lijkt me leukquote:
Gezellig, mits er Kesbeke tafelzuren bij geserveerd worden in dat restaurant.quote:
Saind zorgt voor de dranken.quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:28 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Gezellig, mits er Kesbeke tafelzuren bij geserveerd worden in dat restaurant.
Ik denk dat je iets verkeerds begreep. Het was een matter of speech dat jullie moesten komen proeven. Ik maak gewoon foto's om aan wat Kano zei te voldoen.quote:
Johannes mag als eerste proeven.quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:30 schreef Iwanius het volgende:
Nee, wordt een simpele nasi die in principe iedereen thuis kan maken. Dat is mijn insteek.
Maar goed. Als het zover is,dan kom ik in dit topic terug.
Uh, nee, het gaat om nasi.quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:33 schreef Iwanius het volgende:
Wat ook kan. Met zijn allen naar Rotterdam komen en dan ergens happen.
Kies ik de zaak uit en trakteer ik?
Neenquote:Op dinsdag 8 april 2014 11:33 schreef Iwanius het volgende:
Wat ook kan. Met zijn allen naar Rotterdam komen en dan ergens happen.
Kies ik de zaak uit en trakteer ik?Niet teveel.+/-4 man?
O.a.quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:40 schreef kanovinnie het volgende:
Lijkt mij gezellig. Johannes, knut en ik?
Top!quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:39 schreef Iwanius het volgende:
Goed.Terug naar de basis. Ik kijk of ik komende/volgende week of zo een gaatje vind om even in de keuken van een bepaalt restaurant/toko te duiken en een goede nasi-goreng te bereiden en dat vast te leggen en hier te tonen.Bij deze.
U hoort nog van mij.
Dat klinkt als culinair genot.quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:39 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Overigens komt Johannes misschien op zolder in mijn nieuwe huis in Rotterdam wonen.
Mocht dat het geval zijn nodig ik jullie allemaal uit voor een etentje met de meester himself.
Zijn eigen gasstel haalde de 100 graden toch niet, wel blijven opletten he!quote:Op dinsdag 8 april 2014 14:09 schreef kanovinnie het volgende:
En simpelweg wat foto´s maken van het bereiden van je nasi was ook onmogelijk
Ik ben benieuwd. Als je helemaal het recept volgt moet er slechts 250 g Italiaanse groentemix doorheen, maar dat vond ik echt te weinig, en ook nog onpraktisch want in zo'n zakje zit gewoon 400 gram en dat heb ik er dus maar volledig in verwerkt.quote:Op dinsdag 8 april 2014 08:03 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat was één van mijn topgerechten in mijn studietijd. Om het maar onbescheiden te zeggen. Mijn toptip daarvoor is het toevoegen van diepvriesspinazie om toch nog wat benodigde groenten aan het wat groenten-kale recept van wereldgerechtenmeester Knorr toe te voegen. Ik zal dat t.z.t. maken en fotograferen voor een apart topic.
Nee, Johannes nog beter blijven opletten. Ik zei meer dan 100 graden en dat kan dus ook 250 graden zijn of nog meer,temperaturen die je alleen behaalt met die branders die men in restaurants e.d. gebruikt om te wokken. En om die goede nasi te maken die ik van belang vind kan ik dus niet mijn huis-tuin en keuken fornuis gebruiken omdat ik die hoge temperaturen nooit krijg. Niemand trouwens. Maar ik kijk verder zoals gezegd.quote:Op dinsdag 8 april 2014 14:31 schreef johannes_vermeer het volgende:
Zijn eigen gasstel haalde de 100 graden toch niet, wel blijven opletten he!
Ik mag dus helemaal geen gebruik maken van hun keuken. Ook een kok het laten bereiden en zelf aanwijzingen geven heeft men liever niet. Maar goed. eerste tegenvaller maar ik kijk nog verder wat er mogelijk is. Je hoort nog van mij..quote:Op dinsdag 8 april 2014 14:09 schreef kanovinnie het volgende:
En simpelweg wat foto´s maken van het bereiden van je nasi was ook onmogelijk
Dat is toch niet praktisch als het bv regent?quote:Op dinsdag 8 april 2014 15:28 schreef Iwanius het volgende:
Nee, woon in een kartonnen doos buiten in het bos.
Maak dan nasi in je eigen keuken.quote:Op dinsdag 8 april 2014 15:28 schreef Iwanius het volgende:
Nee, woon in een kartonnen doos buiten in het bos.
Ik wacht ook nog steeds op een beschrijving van zijn culinaire mekka, al kan dat in het licht van zijn laatste posts ook wel eens de gaarkeuken van Assen zijn.quote:Op dinsdag 8 april 2014 15:32 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Maak dan nasi in je eigen keuken.
Ik lees allemaal smoesjes om uiteindelijk Johannes en Knut een loer te draaien.
Ja, de eerstvolgende keer dat ik Nasi maak zal ik zeker niet meer verzaken om foto's te schieten!quote:Op maandag 7 april 2014 22:37 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Tsja we kunnen niets doen dan hopen dat hij er de volgende keer aan denkt
Als het maar duidelijk is dat het niet de bedoeling is om een nasi-dopingcocktail a la johannes te fabricerenquote:Op dinsdag 8 april 2014 16:03 schreef kanovinnie het volgende:
Gripper, mijn waarde wielervrind, ondanks dat je jezelf misschien nog niet goed genoeg achtte om hier mee te posten wordt je uiteraard met open armen ontvangen in het gilde der nasichefs. Wij voelen ons niet te min om een beginnende chef te helpen met commentaar en te prijzen met zijn prestaties tot nu toe.
Wat dat aan gaat is het net als wielrennen. Ben je niet goed genoeg om op kop te rijden? Dan rij je toch lekker in het wiel! En de rest past zich aan aan je snelheid. Samen uit is samen thuis!
Wat dit helemaal af zou maken is een ware wielertocht van formaat met een nasi a la johannes als opkikker. Of als tussendoortje. Al eet het wel moeilijk vanaf de fiets.
Hier zit potentie in...
Uiteraard niet. Al kan ik me wel voorstellen dat met een volledig maal zoals de nasi a la johannes het snel voor doping aangezien zal worden. Door dat de gehele schijf van 5 aanwezig is zullen de tekorten snel bijgevuld worden om het spierherstel te versnellen!quote:Op dinsdag 8 april 2014 16:05 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Als het maar duidelijk is dat het niet de bedoeling om een nasi-dopingcocktail a la johannes te fabriceren![]()
Negatieve publiciteit kunnen wij niet gebruiken.
Zo ver was ik ook al, aangezien ik zelf gisteravond mijn creatie heb gepost.quote:Op dinsdag 8 april 2014 16:26 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Nasi. De tt zou al een goede indicatie kunnen geven.
Hier ben ik het mee eens. Echt een nasinazi.quote:Op dinsdag 8 april 2014 16:27 schreef Grifte het volgende:
[..]
Zo ver was ik ook al, aangezien ik zelf gisteravond mijn creatie heb gepost.
Maar dat gezeik van die Iwanius slaat als een lul op een drumstel.
Want zonder professionele kookmiddelen kan blijkbaar niemand 'echte' nasi maken en ik vrees dat dan het merendeel van de Indonesische huishoudens nooit een echter nasi maaktquote:Op dinsdag 8 april 2014 15:37 schreef beeer het volgende:
Volgens mij is nasi in Azie/Indonesie gewoon een kliekjesgerecht van de rijst van de vorige dag dus tenzij iedereen daar een professioneel kooktoestel heeft in hun paalwoning begrijp ik niet waarom nasi hier alleen in een restaurant gemaakt kan worden
Heerlijk! Geweldig ook dat je je niet laat tegenhouden door je woonsituatie maar er gewoon volledig voor gaat. Met succes welteverstaan!quote:Op maandag 7 april 2014 19:25 schreef Grifte het volgende:
Een goedenavond. Hierbij mijn poging tot een nasi à la Johannes à la Knut à la Kanovinnie à la Mortaxx à la Saind à la Mansjester à la Paxcon à la UIO_AMS à la Karina à la Grifte
Allereerst: de ingrediënten. Wie aan eten denkt, denkt aan Bossie aka De Witte aka The Boss. In een shirtje van hem koken brengt niet alleen plezier, de eetlust en kookexperience wordt tot een hoogtepunt gedreven. Verder heb ik gekozen voor onder meer ananas, een nasi-mix, en kipdijfilet. Verder zag ik een championmixje liggen dat met 35% in prijs verlaagd was. Ondanks dat de houdbaarheidsdatum vandaag verstreek, besloot ik het product te kopen. Je leeft het ruige leven zeg maar.
[ afbeelding ]
Vervolgens wordt de kip gechopped. (TO THE CHOPPER) Daarna ontstond het tafereel van de volgende foto. Je ziet dat de plank al is afgewassen, en de kip vredig gesneden in een kom ligt. Nu marineerde ik de kip. Heb dit ongeveer 2-3 uur van tevoren gedaan. Een boemboe voor 'mild kipgerecht', Orient wonder specerijmixje, wokolie, wat zout, en ten slotte mijn geheime speciale Turkse kruidenmix.
[ afbeelding ]
Na wat heftig roerwerk en menig krachtterm is de kip ondergedropen in de marinade. Met wat folie en al zet ik hem vervolgens in the fridge.
[ afbeelding ]
Er volgden enkele uren intensief studiewerk, voordat ik weer aan de slag ging. Het water werd opgezet, aangevuld met wat zout. Nu tyfte ik de rijst en de nasimix in het kokende water, op hoop van zegen. Die UIO_AMS mocht dit dan wel aanbevolen hebben, mensen buiten VBL zijn niet snel te vertrouwen, en dit was voor mij de eerste keer dat ik zo'n zakje erbij leegde. Enfin, het borrelde prima.
[ afbeelding ]
Jullie merken al dat ik niet over een keuken beschik als de andere posters in dit topic. Gezien mijn woonsituatie in een eigen kamer op Rotterdam-Zuid woon ik in een wat vervallen huis, wat door wat opknapwerk redelijk is gemaskeerd. De stopcontacten zijn echter van een vooroorlogs niveau, waardoor ik slechts met een tweepits-plaat kan koken. Ondertussen warmt mijn wok zich op, richting de befaamde 100 graden. En als dat punt bereikt is gaat de kip over de loopplank de sissende olie in.
[ afbeelding ]
Als de kip mooi goudbruin is volgt de championmix. Bovendien wordt nu het belangrijkste ingrediënt van het gerecht tentoongesteld: het biertje.
[ afbeelding ]
Ietwat later volgt de ananas.
[ afbeelding ]
Als alles lekker is doorgebakken wordt de rijst, die even gerust heeft, toegevoegd aan het geheel.
[ afbeelding ]
Hussel hussel hussel
[ afbeelding ]
Tijd om op te scheppen. Zoals je ziet dient dit wereldgerecht bij een inspirerende achtergrond opgegeten te worden.
[ afbeelding ]
Even wat seroendeng en cashewnootjes erbij.
[ afbeelding ]
Oh oh oh wat was dit genieten. Gelukkig kook ik altijd voor een man of vier terwijl ik alleen eet, dus de Mortaxx-bakjes-methode kan toegepast worden.
[ afbeelding ]
Ten slotte wil ik eenieder bedanken voor het lezen van mijn verslag. Aangezien VI zometeen begint gaat het broekie al uit. Een fijne avond.
[ afbeelding ]
Ja die nasimix paste perfect. Stond inderdaad dat het 10 minuten moest wellen, maar heb het er gelijk met de rijst ingesmeten. Was daarnaast ook een mooie kleurstofproducent.quote:Op dinsdag 8 april 2014 07:58 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ik zag trouwens dat je mijn instant nasi methode gebruikt hebt. Beviel het?
En ik ben benieuwd naar de Turkse kruidenmix. Van cashewnoten in nasi-gerechten heb ik wel eens gehoord, maar dat is nieuw voor me. Hoe kom je daar op? En misschien wel belangrijker: Wat voegt het qua smaaksensatie toe?
Ik krijg mijn wokolie prima aan het roken op mijn Pelgrim met 1 extra grote pit.quote:Op dinsdag 8 april 2014 15:23 schreef Iwanius het volgende:
meer dan 100 graden en dat kan dus ook 250 graden zijn of nog meer,temperaturen die je alleen behaalt met die branders die men in restaurants e.d. gebruikt om te wokken. En om die goede nasi te maken die ik van belang vind kan ik dus niet mijn huis-tuin en keuken fornuis gebruiken omdat ik die hoge temperaturen nooit krijg. Niemand trouwens.
Voor zover ik het in kan schatten ben je uit het juiste Nasi hout gesneden, maar voor het definitieve oordeel vel wil ik nog even wachten op je foto's.quote:Op dinsdag 8 april 2014 15:59 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ja, de eerstvolgende keer dat ik Nasi maak zal ik zeker niet meer verzaken om foto's te schieten!
Kano, bedankt dat je me hier met verve hebt geïntroduceerd. Zoals ik je vertelde voelde ik me een beetje bezwaard, niet in de laatste plaats vanwege het ontbreken van foto's bijn mijn nasi, maar ook omdat het niveau gewoon erg hoog is hier. En ik wil me er niet met een middelmatig rijstprakje vanaf maken: zoals het een wielrenner betaamt wil ik het liefst vooraan fietsen.
Gezien de snelheid van deze reeks en het feit dat ik zo eens in de 1,5 of 2 weken een rijstgerecht fabriceer, denk ik dat ik pas in topic numero 4 of 5 aan de beurt kom. Maar het komt, absoluut! En dan hoop ik ook de goedkeuring van Johanneste krijgen. Dat zijn eerste reactie niet afwijzend was, stemde me al zeer hoopvol.
Mij lijkt cashews er bij ook heerlijk, dat zit ook in de verpakking als je Kip Siam bereidt, maar het was nog niet in mij opgekomen dit ook in de nasi te verwerken.quote:Op dinsdag 8 april 2014 16:58 schreef Grifte het volgende:
[..]
Ja die nasimix paste perfect. Stond inderdaad dat het 10 minuten moest wellen, maar heb het er gelijk met de rijst ingesmeten. Was daarnaast ook een mooie kleurstofproducent.
De cashews zijn een belangrijk element. Je hebt de rijst als korrelige structuurbasis. Hierbij voeg je sappige, malse, goudbruine kip toe. Daarnaast volgen de groenten, die wat knapperig (kan ook zacht zoals ananas) zijn. Dan mis je natuurlijk nog een element, een echte bite. Dit wordt dan ook geleverd door de cashew, waar je zo'n heerlijke krak hoort als je de cashew tussen je hoektanden plet. Mochten je groenten dit geluid ook geven, zou ik even contact opnemen met Iwanius of dit wel goed is.
@LR, bedankt ouwe mod, jouw waardering doet mij goed.
Ik heb uwen eer verdedigd met hand en tand tot de dood er op volgt. Het is dankzij een dosis nasi a la johannes dat ik nog in staat ben te typen!quote:Op dinsdag 8 april 2014 16:55 schreef yvonne het volgende:
Ik geloof dat iemand mijn eeuwige wraak over zich heeft afgeroepen met z'n oma yvonne
Ik ga sowieso met je etenquote:Op dinsdag 8 april 2014 11:33 schreef Iwanius het volgende:
Wat ook kan. Met zijn allen naar Rotterdam komen en dan ergens happen.
Kies ik de zaak uit en trakteer ik?Niet teveel.+/-4 man?
Het laatste avondmaal?quote:
Zou Ananas ook in een nasi goreng passen of is dat not dun?quote:Op dinsdag 8 april 2014 17:28 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Mij lijkt cashews er bij ook heerlijk, dat zit ook in de verpakking als je Kip Siam bereidt, maar het was nog niet in mij opgekomen dit ook in de nasi te verwerken.
Ananas heb ik in een speelse bui wel ooit er door gedaan, dus dat had je uitstekend gechanneld.
Je mag alles hawaii maken door de toevoeging van ananas heb ik geleerd.quote:Op dinsdag 8 april 2014 18:02 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Zou Ananas ook in een nasi goreng passen of is dat not dun?
Afhalen en op een bankje in het park zal het wel worden.quote:
Maar... is het ook lekker?quote:Op dinsdag 8 april 2014 18:04 schreef Pharkus het volgende:
[..]
Je mag alles hawaii maken door de toevoeging van ananas heb ik geleerd.
Ik zou niet weten waarom dat niet zou kunnen.quote:Op dinsdag 8 april 2014 18:02 schreef Paxcon het volgende:
Zou Ananas ook in een nasi goreng passen of is dat not dun?
Tuurlijk. Mits je van ananas houdt. Dat lijkt me wel een vereiste.quote:
Kuchquote:Op dinsdag 8 april 2014 21:45 schreef Saind het volgende:
[..]
Op haar leeftijd kan dat iedere avond zover zijn
Inclusief foto's en receptuur?quote:Op donderdag 10 april 2014 09:30 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Om de winst van Atleti te vieren maak ik vanavond nasi
Koop eens wat houten spatels, kan ook in de slaapkamer van pas komen.quote:Op zaterdag 12 april 2014 21:54 schreef Mortaxx het volgende:
Wat doe je op de zaterdagavond. Juist nasi a la Johannes maken!
[ afbeelding ]
Goede tip. Had ook bier moeten kopen voor die a la kano touchquote:Op zaterdag 12 april 2014 21:56 schreef Pharkus het volgende:
[..]
Koop eens wat houten spatels, kan ook in de slaapkamer van pas komen.
Ik heb bier maar geen nasi. Ik weet niet wat erger is.quote:Op zaterdag 12 april 2014 22:01 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Goede tip. Had ook bier moeten kopen voor die a la kano touch
Mooi man.quote:Op zaterdag 12 april 2014 21:54 schreef Mortaxx het volgende:
Wat doe je op de zaterdagavond. Juist nasi a la Johannes maken!
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |