abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_138483260
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:49 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Bedankt voor deze opbouwende feedback, ik leer graag van echte meesters

Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de mening van Iwanius over mijn verslag :)
Van hem hebben we de laatste tijd opvallend weinig vernomen.
  donderdag 3 april 2014 @ 20:53:17 #77
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138483272
Mag ik jullie er op attenderen dat er een nieuwe gerecht is? CUL / Macaroni a la kano.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138483546
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:53 schreef kanovinnie het volgende:
Mag ik jullie er op attenderen dat er een nieuwe gerecht is? CUL / Macaroni a la kano.
Ik denk dat we de afgelopen weken kunnen betitelen als de gouden eeuw van CUL.
  Moderator vrijdag 4 april 2014 @ 08:29:00 #79
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138495862
Binnenkort maak ik nasi a la johannes, maar dan met hete kip. Om er toch mijn eigen twist aan te geven.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_138498176
Ik heb met verwondering naar deze recepten gekeken. Ik moet zeggen: ziet er allemaal heerlijk uit.

Echter ben ik jaren geleden naar china geweest, waar ik les heb gehad van een groot meester in Nasi maken. Hier heb ik geleerd hoe de basis in elkaar zit. Nu is in de loop der jaren natuurlijk veel veranderd. En heb ik er mijn eigen twist aan gegeven.

Ik zal deze nasi met een overheerlijke sateh (dat is wat anders dan de sate die we hier kennen) aankomende zondag maken. Daarbij zal ook een uitgebreid fotoverslag volgen.

Natuurlijk ben ik wel alvast begonnen met de voorbereidingen. Zo heb ik de wok alvast op het vuur staan zodat hij goed heet is zondag.

pi_138498204
wordt vervolgd.....

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2014 10:36:43 ]
  vrijdag 4 april 2014 @ 10:54:39 #82
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138498634
Man man man wat een gouden tip is dat _O_ Hij moet natuurlijk helemaal roodgloeiend zijn. Ik heb tot nu toe alle stappen opgeschreven!
1.) Zet de wok op het fornuis
2.) Zet het vuur op de maximale stand
3.) wacht een dag of 2

_O_
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138498844
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:54 schreef kanovinnie het volgende:
Man man man wat een gouden tip is dat _O_ Hij moet natuurlijk helemaal roodgloeiend zijn. Ik heb tot nu toe alle stappen opgeschreven!
1.) Zet de wok op het fornuis
2.) Zet het vuur op de maximale stand
3.) wacht een dag of 2

_O_
Je moet alleen echt niet vergeten dat de pan heet is dus!! Misschien kan je een post-it boven de pan plakken met "kijk uit, heet"

Vroeger, toen ik nog Knutdestudentbeer heette, hadden wij slechts 1 wok in de keuken. Dus ik wachten op mn kamertje, hoor dat de wok vrij komt naar beneden en zie mn huisgenoot met een op het eerste gezicht schoongewassen wok staan. Ik gris dat ding uit zn handen, maar je raadt het al, hij had gewoon geen saus gebruikt :'( AAAAAUUUU HEEEEEET. De rest van de avond moest ik bier drinken om de palm van mn hand te koelen.

Tevens is dit dus een waarschuwing om ALTIJD saus te gebruiken bij het wokken zodat je ziet dat de pan nog niet is afgewassen.
pi_138515423
Sodeju, ik krijg gewoon inspiratie van dit (en kano's macaroni-fototopic), dus binnenkort ga ik ook maar eens mijn befaamde en fameuze nasi maken en foto's posten!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_138524091
Lol, zeer vermakelijk dit! :P En inspirerend, ik ga snel maar weer eens nasi maken, goreng wel te verstaan! :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138524215
Het begin is al geweldig, het zijn die kleine finesses die 't doen.
Ik verwacht dat vooral de kleur van het gerecht beter gaat worden en het oog wil ook wat.

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2014 23:19:20 ]
pi_138546566
Naar aanleiding van de vele recepten kon ik het ook niet laten om een bijdrage te doen. Ik heb gekozen voor Nasi Goreng. Ik ben een beginnend kok, dit alvast om mezelf in te dekken voor de meestal kritische CUL-users.

Wat je nodig hebt:
- rijst
- eieren
- een mixje, in mijn geval van Inproba
- gehakt
- spekjes
- 100 ml water
- boter

Om onduidelijke redenen ben ik het gehakt en de prei vergeten toe te voegen aan de foto. Wees echter niet getreurd: dit komt later aan bod. Kenners zien overigens gelijk dat ik ter inspiratie de creatie van de meesterchef van dit topic heb geopend.


Na wat water te hebben opgezet voor de rijst kan het gehakt in de pan. Bij deze dus alsnog een foto van het gehakt.


Als het water kookt is het van belang dat je de rijst toevoegt. Ik heb het hele pak erin gegooid. Het is verder belangrijk dat je goed op de tijd let. Een alarm instellen is daarom geen overbodige luxe. Ik heb gekozen voor zeven minuten.


Tijdens het wachten op de rijst en het gehakt is het wel fijn om een muziekje op te zetten. Mark Knopfler's The Fish and the Bird is hierbij zeer aangenaam. Dit overigens geheel terzijde.


Als het gehakt enigszins gaar is kun je de spekjes toevoegen. Hoewel de beginfoto anders doet vermoeden heb ik slechts de helft van dat pak gebruikt, één bakje.


Nadat ook dit redelijk gaar is voeg je het mixje toe. Hierbij gebruik je tevens 100ml water. Het ''vuur'' wat hoger zetten wordt aangeraden voor een fatsoenlijk resultaat.


Voor de finishing touch voeg je wat prei toe. Dit kun je naar eigen wens doen.




Dan bak je nog even een eitje, of meerdere afhankelijk van je wensen en het aantal eters. Ik kan een ''kapot'' ei nog wel waarderen, verder hou ik er niet zo van.


En klaar is kees :)


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2014 19:52:14 ]
pi_138546814
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:50 schreef Paxcon het volgende:
Naar aanleiding van de vele recepten kon ik het ook niet laten om een bijdrage te doen. Ik heb gekozen voor Nasi Goreng. Ik ben een beginnend kok, dit alvast om mezelf in te dekken voor de meestal kritische CUL-users.

Wat je nodig hebt:
- rijst
- eieren
- een mixje, in mijn geval van Inproba
- gehakt
- spekjes
- 100 ml water
- boter

Om onduidelijke redenen ben ik het gehakt en de prei vergeten toe te voegen aan de foto. Wees echter niet getreurd: dit komt later aan bod. Kenners zien overigens gelijk dat ik ter inspiratie de creatie van de meesterchef van dit topic heb geopend.
[ afbeelding ]

Na wat water te hebben opgezet voor de rijst kan het gehakt in de pan. Bij deze dus alsnog een foto van het gehakt.
[ afbeelding ]

Als het water kookt is het van belang dat je de rijst toevoegt. Ik heb het hele pak erin gegooid. Het is verder belangrijk dat je goed op de tijd let. Een alarm instellen is daarom geen overbodige luxe. Ik heb gekozen voor zeven minuten.
[ afbeelding ]

Tijdens het wachten op de rijst en het gehakt is het wel fijn om een muziekje op te zetten. Mark Knopfler's The Fish and the Bird is hierbij zeer aangenaam. Dit overigens geheel terzijde.
[ afbeelding ]

Als het gehakt enigszins gaar is kun je de spekjes toevoegen. Hoewel de beginfoto anders doet vermoeden heb ik slechts de helft van dat pak gebruikt, één bakje.
[ afbeelding ]

Nadat ook dit redelijk gaar is voeg je het mixje toe. Hierbij gebruik je tevens 100ml water. Het ''vuur'' wat hoger zetten wordt aangeraden voor een fatsoenlijk resultaat.
[ afbeelding ]

Voor de finishing touch voeg je wat prei toe. Dit kun je naar eigen wens doen.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dan bak je nog even een eitje, of meerdere afhankelijk van je wensen en het aantal eters. Ik kan een ''kapot'' ei nog wel waarderen, verder hou ik er niet zo van.
[ afbeelding ]

En klaar is kees :)
[ afbeelding ]
En smaakte het? Of ben je het nu aan het eten? :P

Ik mis alleen het deel dat je de rijst gaat bakken (gorengeren) en de boel door elkaar husselt, verder top, Maar uh... gehakt door de nasi?! >:)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138546864
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:55 schreef Sangha het volgende:

[..]

En smaakte het? Of ben je het nu aan het eten? :P

Ik mis alleen het deel dat je de rijst gaat bakken (gorengeren) en de boel door elkaar husselt, verder top, Maar uh... gehakt door de nasi?! >:)
Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goed :) Het zal wel niet zo goed zijn als die van johannes, maar het mocht er wezen.
pi_138546878
Dat ziet er heerlijk uit!

Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen.
De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen.
pi_138546950
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:56 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goed :) Het zal wel niet zo goed zijn als die van johannes, maar het mocht er wezen.
Ah ok! Tuurlijk istie goed, ieder zijn eigen manier en dat maakt het juist leuk. Inspirerend allemaal! :P
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138546954
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:56 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goed :) Het zal wel niet zo goed zijn als die van johannes, maar het mocht er wezen.
Ja ja, dat gehakt is een typisch Stadskanaalse gewoonte, dat staat niet in het originele recept, maar daar valt weinig aan te veranderen. Je kan de Stadskanaler wel uit Stadskanaal halen, maar het Stadskanaalse niet uit de Stadskanaler.
pi_138546991
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:58 schreef johannes_vermeer het volgende:
Je kan de Stadskanaler wel uit Stadskanaal halen, maar het Stadskanaalse niet uit de Stadskanaler.
_O_
pi_138547001
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:57 schreef johannes_vermeer het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit!

Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen.
De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen.
Nou bright eyes wordt je niet vrolijk van nee, dan beter maar wat oosterse pling ploing muziek met een wierrookje erbij aan. ^O^ :Y)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138547066
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:57 schreef johannes_vermeer het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit!

Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen.
De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen.
Dit is ook een prachtig nummer, ik had er ook voor kunnen kiezen. Bedankt voor je waarschuwing; nu weet ik dat dat niet zo'n verstandige keuze zou zijn geweest.

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:58 schreef Sangha het volgende:

[..]

Ah ok! Tuurlijk istie goed, ieder zijn eigen manier en dat maakt het juist leuk. Inspirerend allemaal! :P
Ik ben blij dat je de recepten zo leuk vindt. Er komt hier soms ook een user die alles afkraakt :)
pi_138547156
Hoewel ik graag kennis had genomen met wat voor een messen jij het snijwerk verricht ziet het er zonder meer bijzonder lekker uit.

Ook de toevoeging van spekreepjes vond ik geweldig om te zien. Op het eerste opzicht dacht ik dat je Johannes zijn shoarma idee had opgevolgd maar het bleek zowaar weer een volledig nieuwe nasi ervaring te zijn _O_

Toch heb ik nog wel een kleine aanmerking. Zoals ik eerder al opmerkte is het wellicht tijd een nieuwe pan aan te schaffen daar waar bij je huidige 'wok'pan de gehele tefal laag is weggesleten.
  zaterdag 5 april 2014 @ 20:04:32 #97
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_138547227
Nasi-topic _O_ Als ik het eens maak binnenkort zal ik eraan denken om er wat pics van te maken. Al doende leert men natuurlijk :)
pi_138547322
Dat ziet er lekker uit Pax. Vooral de combinatie van spekjes en shoarma is verassend. Bedankt voor deze inspiratie ^O^
pi_138547328
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:02 schreef Littlerabbit het volgende:
Hoewel ik graag kennis had genomen met wat voor een messen jij het snijwerk verricht ziet het er zonder meer bijzonder lekker uit.

Ook de toevoeging van spekreepjes vond ik geweldig om te zien. Op het eerste opzicht dacht ik dat je Johannes zijn shoarma idee had opgevolgd maar het bleek zowaar weer een volledig nieuwe nasi ervaring te zijn _O_

Toch heb ik nog wel een kleine aanmerking. Zoals ik eerder al opmerkte is het wellicht tijd een nieuwe pan aan te schaffen daar waar bij je huidige 'wok'pan de gehele tefal laag is weggesleten.
Allereerst wil ik je bedanken voor je complimentjes. Je opbouwende kritiek is ook altijd welkom, dus ik zal jouw opmerking noteren.

Dankjewel :)
pi_138547522
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:06 schreef Mansjester het volgende:
Dat ziet er lekker uit Pax. Vooral de combinatie van spekjes en shoarma is verassend. Bedankt voor deze inspiratie ^O^
Voor de shoarma-variant moet je niet bij mij zijn! Dat is meer het culinaire gebied van Littlerabbit geloof ik.

Dankje :)
pi_138547583
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:10 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Voor de shoarma-variant moet je niet bij mij zijn! Dat is meer het culinaire gebied van Littlerabbit geloof ik.

Dankje :)
Littlerabbit wordt in de wandelgangen ook wel de koning van de Shoarma Nasi genoemd, het is wachten op de foto's van zijn gerecht :D
  zaterdag 5 april 2014 @ 20:11:25 #102
279824 Mansjester
City>United
pi_138547598
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:10 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Voor de shoarma-variant moet je niet bij mij zijn! Dat is meer het culinaire gebied van Littlerabbit geloof ik.

Dankje :)
Uh kut, ik ben in de waar door al die originele varianten. Ik bedoelde natuurlijk gehakt en spekjes, maar ook dat zal ongetwijfeld goed hebben gesmaakt :)
  zaterdag 5 april 2014 @ 20:14:18 #103
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138547740
Wat een waar meesterwerk. En dit uit handen van een volgens eigen zeggen beginner. Ik zie een glansrijke carrière als meesterkok in het verschiet!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138548341
Het is nu wachten op nasi met kaas of met vis! :D :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138550468
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:14 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een waar meesterwerk. En dit uit handen van een volgens eigen zeggen beginner. Ik zie een glansrijke carrière als meesterkok in het verschiet!
Wat een lovende woorden :)
  zaterdag 5 april 2014 @ 21:19:06 #106
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138550774
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:11 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Littlerabbit wordt in de wandelgangen ook wel de koning van de Shoarma Nasi genoemd, het is wachten op de foto's van zijn gerecht :D
Ik wacht met smart op zijn foto's ja!
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 21:12 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Wat een lovende woorden :)
Ere wie eer toekomt, dat is de gulden regel onder de nasigoeroe's
quote:
3s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:27 schreef Sangha het volgende:
Het is nu wachten op nasi met kaas of met vis! :D :D
Niets staat je in de weg!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Moderator zondag 6 april 2014 @ 19:37:37 #107
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138581366
Ja, dan kan ik natuurlijk niet achterblijven met mijn Nasi a la Johannes al la et al al la UIO! B-) .

Mijn variatie betreft de kip. Namelijk de hete variant. Zowel voor de gevorderde als voor de beginnende kok moet dit mogelijk zijn. De ingrediënten:

140406_61302_01.jpg

Laten we beginnen met het marineren. Men neme een schaal en de betreffende ingrediënten:

140406_61302_02.jpg

Ik heb hier gekozen voor een Chinese schaal, die ik heb sinds ik in China heb gewoond, maar elk soort schaal volstaat. Mits groot genoeg, maar dat spreekt voor zich. De kip bestrooi je met wat kerrie-poeder en dan doe je wat olie in de schaal, een flinke theelepel sambal badjak, een centimeter wasabi uit een tube en een flinke scheut ketjap marinade. Zo'n fles is goed voor 2,5 kg, dus schat zelf maar in hoeveel je nodig hebt. Het originele recept voor de hete kip gaat uit van 2,5 kg kip, 3 eetlepels sambal badjak en een theelepel wasabi. Goed mengen en dan de kip erbij. Het resultaat:

140406_61302_03.jpg

Wat vershoudfolie erover en zet maar in de koelkast! Daar staat het nu nog. Een kwartiertje kan, maar als je ruim op tijd bent, is drie uur beter.

In de tussentijd snij ik de typisch Chinese groenten:

140406_61302_04.jpg

Om kruisbesmetting (???) tegen te gaan, krijgt elke paprika een eigen Chinees schaaltje. (Anders gezegd, ik had geen grote schaal over waar ze alledrie in pasten.)

140406_61302_05.jpg

De wok staat inmiddels al een tijdje op het vuur om goed heet te worden. Hopelijk wordt hij warmer dan 100 graden Celsius. ^O^ .

Mijn vriendin (met Indonesische roots), die dit het allerlekkerste Chinese gerecht vindt, komt zo met haar vriendinnen naar huis om lekker mee te smullen.

Straks dus meer. Inclusief mijn toptip voor instant nasi met een geel kleurtje voor de niet racisten onder jullie. :Y) .
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zondag 6 april 2014 @ 19:39:43 #108
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138581435
Ziet er goed uit. Wel gaarne pics van je vriendin en haar vriendinnen :9
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Moderator zondag 6 april 2014 @ 19:48:16 #109
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138581740
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 19:39 schreef kanovinnie het volgende:
Ziet er goed uit. Wel gaarne pics van je vriendin en haar vriendinnen :9
Ze wil niet met foto's op FOK!. Dus die vlieger gaat niet op.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zondag 6 april 2014 @ 19:52:13 #110
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138581895
quote:
9s.gif Op zondag 6 april 2014 19:48 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ze wil niet met foto's op FOK!. Dus die vlieger gaat niet op.
Ook niet als je uitlegt dat het van groots belang voor het recept?
Nouja ik ga je niet verder afleiden. Succes met de rest van het recept!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138582148
quote:
99s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:33 schreef Karina het volgende:
Het ziet er erg lekker uit Mansjester. Een kanttekening: volgens mij is een houten snijplank niet erg hygienisch. Hopelijk heb je die goed schoongemaakt daarna.
Even een misstand uit de weg ruimen, houten snijplanken zijn wel degelijk hygiënisch en verder ook het ideale materiaal voor een snijplank. Houten sneden blijven namelijk openstaan waardoor deze goed drogen en de bacteriën doodt. Plastic snijplanken gaan vaak dicht zitten, waardoor deze veel meer een broedplek worden voor de bacteriën. Daarnaast heeft het hout een licht anti-bacteriële werking.

Verder heb je nog glazen dingen, maar dat is helemaal raar. Daar snij je je mes op kapot, dat terwijl de plank het gebruiksvoorwerp moet zijn. Een goed mes gaat een leven mee.
pi_138582181
Voor meer informatie over dit onderwerp verwijs ik je door naar Wouter Klootwijk. Dit topic moet verder gaan over de heerlijk nasi :)

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1314139
pi_138582969
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 19:57 schreef Adames het volgende:

[..]

Even een misstand uit de weg ruimen, houten snijplanken zijn wel degelijk hygiënisch en verder ook het ideale materiaal voor een snijplank. Houten sneden blijven namelijk openstaan waardoor deze goed drogen en de bacteriën doodt. Plastic snijplanken gaan vaak dicht zitten, waardoor deze veel meer een broedplek worden voor de bacteriën. Daarnaast heeft het hout een licht anti-bacteriële werking.

Verder heb je nog glazen dingen, maar dat is helemaal raar. Daar snij je je mes op kapot, dat terwijl de plank het gebruiksvoorwerp moet zijn. Een goed mes gaat een leven mee.
Ik heb een glazen snijplank waar ik m'n schnitzels op plat sla

gevaarlijk leven dit dat
pi_138585572
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 20:14 schreef Saind het volgende:


Ik heb een glazen snijplank waar ik m'n schnitzels op plat sla


Schnitzels zijn toch al plat?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 06-04-2014 20:53:56 ]
pi_138590024
quote:
5s.gif Op zondag 6 april 2014 20:53 schreef sig000 het volgende:

[..]

Schnitzels zijn toch al plat?
platter is beter
barbaar
  Moderator zondag 6 april 2014 @ 23:16:43 #116
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138594894
Zo. Het was lekker. Het was flink uitbuiken. En dus nu pas verder met het recept. En we beginnen gelijk met mijn toptip voor instant nasi:

140406_61302_06.jpg
140406_61302_07.jpg
140406_61302_08.jpg

Volgens de verpakking moet de nasi-mix 10 minuten apart wellen in kokend water. Onzin. Dat kan dus ook gewoon gelijk in de pan waar je de rijst in 10 minuten in kookt. Scheelt weer in pannen.

140406_61302_09.jpg

Et voilá, instant gele nasi. Geleerd tijdens mijn studie Japankunde.

Inmiddels is de wok heet genoeg voor de kip. Als die rondom aangebakken is, kunnen de Chinese groenten erbij, namelijk ananas en paprika. Zo lekker at ik het niet in China:

140406_61302_10.jpg
140406_61302_11.jpg
140406_61302_12.jpg

Dat pruttelt wel lekker, volgende stap is een eitje:

140406_61302_13.jpg
140406_61302_14.jpg
140406_61302_15.jpg
140406_61302_16.jpg
140406_61302_17.jpg

Loskloppen, kruiden met peper, zout en de toch al aanwezige kerriepoeder, beetje bieslook, bakken in een hete pan, roeren. Eitje.

Dan de laatste stap, alles in één pan en goed mixen:

140406_61302_18.jpg
140406_61302_19.jpg

Tadaa:

140406_61302_20.jpg

Gebakken uitjes naar smaak toevoegen en smullen maar. :9 . Itadakimasu tatta's (= Oosters voor Eet smakelijk mensen!)

Succes allemaal!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_138594998
Ananas? Gewaagd
  Moderator zondag 6 april 2014 @ 23:20:08 #118
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138595058
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 23:18 schreef Saind het volgende:
Ananas? Gewaagd
Zo leef ik. :Y) .
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zondag 6 april 2014 @ 23:27:09 #119
123170 alors
zlata1234
pi_138595362
Kip met ananas :9~
know'm sayin?
×
word? word.
pi_138595640
De kleur is echt goed, het oog wil ook wat.
  zondag 6 april 2014 @ 23:46:52 #122
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_138596184
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 23:27 schreef alors het volgende:
Kip met ananas :9~
Eensch :9~
  maandag 7 april 2014 @ 06:05:56 #123
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138600309
Eeuwig respect voor de gewaagde keuze om voor de hawaii variant te gaan _O_
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 08:41:52 #124
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138601064
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 23:27 schreef alors het volgende:
Kip met ananas :9~
Hete kip zelfs. En met paprika. :9.

quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 23:32 schreef johannes_vermeer het volgende:
Man, dit ziet er heerlijk uit! Koekoek!
Het is een heerlijke variant op uw meesterrecept! Al zeg ik het zelf.

quote:
14s.gif Op zondag 6 april 2014 23:33 schreef sig000 het volgende:
De kleur is echt goed, het oog wil ook wat.
Eens!

quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 06:05 schreef kanovinnie het volgende:
Eeuwig respect voor de gewaagde keuze om voor de hawaii variant te gaan _O_
Ik doe niet moeilijk over populistische zaken als afkomst. :Y) .
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 09:08:47 #125
9859 crew  Karina
Woman
pi_138601485
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 23:32 schreef johannes_vermeer het volgende:
Man, dit ziet er heerlijk uit! Koekoek!
Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die posten :@ Volgende week wil ik wel nasi maken trouwens.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138602373
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 09:08 schreef Karina het volgende:

[..]

Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die posten :@ Volgende week wil ik wel nasi maken trouwens.
Nee, dit topic gaat puur over nasi.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 09:58:23 #127
9859 crew  Karina
Woman
pi_138602393
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 09:57 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Nee, dit topic gaat puur over nasi.
Dan moeten jullie nog een weekje wachten op mijn kookkunsten ;)
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138602402
quote:
3s.gif Op zondag 6 april 2014 23:16 schreef UIO_AMS het volgende:
Zo. Het was lekker. Het was flink uitbuiken. En dus nu pas verder met het recept. En we beginnen gelijk met mijn toptip voor instant nasi:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Volgens de verpakking moet de nasi-mix 10 minuten apart wellen in kokend water. Onzin. Dat kan dus ook gewoon gelijk in de pan waar je de rijst in 10 minuten in kookt. Scheelt weer in pannen.

[ afbeelding ]

Et voilá, instant gele nasi. Geleerd tijdens mijn studie Japankunde.

Inmiddels is de wok heet genoeg voor de kip. Als die rondom aangebakken is, kunnen de Chinese groenten erbij, namelijk ananas en paprika. Zo lekker at ik het niet in China:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dat pruttelt wel lekker, volgende stap is een eitje:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Loskloppen, kruiden met peper, zout en de toch al aanwezige kerriepoeder, beetje bieslook, bakken in een hete pan, roeren. Eitje.

Dan de laatste stap, alles in één pan en goed mixen:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Tadaa:

[ afbeelding ]

Gebakken uitjes naar smaak toevoegen en smullen maar. :9 . Itadakimasu tatta's (= Oosters voor Eet smakelijk mensen!)

Succes allemaal!
Kan je me iets meer vertellen over je studie japankunde en wat dit te maken heeft met gele rijst.

Ik zou even heel goed nadenken over je antwoord.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 10:08:24 #129
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138602576
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 09:58 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Kan je me iets meer vertellen over je studie japankunde en wat dit te maken heeft met gele rijst.

Ik zou even heel goed nadenken over je antwoord.
Vrijwel niets. Tijdens mijn studie Japankunde heb ik geleerd op deze wijze gele rijst te maken. Dus niet als onderdeel van de studie.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 10:11:13 #130
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138602627
Waarom zou ik daar trouwens heel goed over na moeten denken?

Denk gerust even heel goed na over het antwoord op deze vraag. :).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_138602804
quote:
7s.gif Op maandag 7 april 2014 10:08 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Vrijwel niets. Tijdens mijn studie Japankunde heb ik geleerd op deze wijze gele rijst te maken. Dus niet als onderdeel van de studie.
Dit verklaart al een hele hoop.

Bedankt.
pi_138602817
quote:
5s.gif Op maandag 7 april 2014 10:11 schreef UIO_AMS het volgende:
Waarom zou ik daar trouwens heel goed over na moeten denken?

Denk gerust even heel goed na over het antwoord op deze vraag. :).
Er zijn ook beginners aanwezig in dit topic, ik wil niet dat hun 1e ervaring met gele rijst op valse informatie berust.
pi_138603251
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 09:08 schreef Karina het volgende:

[..]

Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die posten :@ Volgende week wil ik wel nasi maken trouwens.
Ik wil het wel toestaan, alhoewel ik dan mijn grote nasi vriend Knut moet overrulen.

Ik hoop dat het zeer smakelijke foto's zijn, anders zet ik voor niks een goede vriendschap op het spel.
pi_138603935
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 09:08 schreef Karina het volgende:

[..]

Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die posten :@ Volgende week wil ik wel nasi maken trouwens.
Kip tandoori a la Karina topic maken dan ;)
blablablabla
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 11:29:57 #135
9859 crew  Karina
Woman
pi_138604473
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 10:36 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik wil het wel toestaan, alhoewel ik dan mijn grote nasi vriend Knut moet overrulen.

Ik hoop dat het zeer smakelijke foto's zijn, anders zet ik voor niks een goede vriendschap op het spel.
Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen.

Vandaar dat ik om te oefenen Kip Tandoori heb gemaakt.

Zelf toe te voegen een bakje crème fraîche en kipfilet.

Om te beginnen moest de kip marineren in de speciale tandoori mix:

In de tussentijd kon ik alvast de rijst koken.


Na ongeveer 10 minuutjes kon de kip in de pan om gebakken te worden.

Gelukkig had ik mijn pantersloffen aan want af en toe spatte het wel een beetje!

Als laatste nog wat water en de crème fraîche in de pan gooien en de kip was ook alweer klaar.


Rijst op het bord, kip eroverheen, glaasje wijn erbij en eten maar!


Smaak: 7/10 de 7 kwam doordat er helaas kokos in het gerecht verwerkt was wat ik eigenlijk een beetje :r vind. Voortaan dus beter op de ingrediënten letten.

Tevens zie ik nu op de foto dat het bord wel iets beter opgemaakt had kunnen worden, die spetters op de rand kunnen natuurlijk ECHT niet.

Ik voel me nu wel zeker genoeg om een volgende keer nasi te maken.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 11:30:22 #136
9859 crew  Karina
Woman
pi_138604483
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 11:08 schreef Elan het volgende:

[..]

Kip tandoori a la Karina topic maken dan ;)
Dat leek me ietwat overdreven :')
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 7 april 2014 @ 11:39:15 #137
123170 alors
zlata1234
pi_138604676
Pantersloffen _O_

Ziet er lekker uit, Karina!
know'm sayin?
×
word? word.
pi_138605024
Pantersloffen, tijgerjas, rawr! Ik zie een thema!

Ik houd zelf ook wel van die wereldgerechten, alhoewel ze het natuurlijk niet redden bij een heerlijk bord nasi, dat zal iedereen wel begrijpen. Beetje jammer dat er geen groente in zit, maar dat ligt natuurlijk aan het recept van Knorr.

In het originele recept heb ik niks vermeld over presentatie, en waarschijnlijk heb je om die reden geen moeite genomen het netjes te presenteren. Toch, het oog wil ook wat! Een zonnebloementafelkleed is duidelijk de eerste stap, maar als je ook een nasi meester wil worden is enige verbetering een vereiste. Een kritische kanttekening, maar het is voor je eigen bestwil :)
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 11:58:52 #139
9859 crew  Karina
Woman
pi_138605077
De groente miste ik ook wel een beetje inderdaad. Maar het was zoveel dat groente erbij teveel zou zijn geweest, ik eet nooit zoveel.

Omdat ik nogal een knoeierd ben is een plastic kleedje wel een vereiste ander zit mijn hele tafel onder de saus :') Volgende week gaat er nasi gemaakt worden, wellicht met een kleine variatie op het originele recept!
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138605480
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 11:29 schreef Karina het volgende:

[..]

Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen.

Vandaar dat ik om te oefenen Kip Tandoori heb gemaakt.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Zelf toe te voegen een bakje crème fraîche en kipfilet.

Om te beginnen moest de kip marineren in de speciale tandoori mix:
[ afbeelding ]
In de tussentijd kon ik alvast de rijst koken.
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Na ongeveer 10 minuutjes kon de kip in de pan om gebakken te worden.
[ afbeelding ]
Gelukkig had ik mijn pantersloffen aan want af en toe spatte het wel een beetje!

Als laatste nog wat water en de crème fraîche in de pan gooien en de kip was ook alweer klaar.
[ afbeelding ]

Rijst op het bord, kip eroverheen, glaasje wijn erbij en eten maar!
[ afbeelding ]

Smaak: 7/10 de 7 kwam doordat er helaas kokos in het gerecht verwerkt was wat ik eigenlijk een beetje :r vind. Voortaan dus beter op de ingrediënten letten.

Tevens zie ik nu op de foto dat het bord wel iets beter opgemaakt had kunnen worden, die spetters op de rand kunnen natuurlijk ECHT niet.

Ik voel me nu wel zeker genoeg om een volgende keer nasi te maken.
Ziet er heerlijk uit _O_ Kokos wist ik niet dat dat er in zat :o
blablablabla
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:11:41 #141
9859 crew  Karina
Woman
pi_138605535
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:10 schreef Elan het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit _O_ Kokos wist ik niet dat dat er in zat :o
Dat wist ik dus ook niet, maar ik proefde het meteen bij de eerste hap :{ Gelukkig was het niet zo heel veel.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin maandag 7 april 2014 @ 12:17:38 #142
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138605738
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken :o
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_138605818
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken :o
Speciaal voor de foto's opgeruimd natuurlijk 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138605826
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken :o
Ze kunnen nog wat van mijn recept leren
pi_138605899
Mijn volgende reportage zal pas plaatsvinden in mijn nieuwe keuken. Ik ga dan ook de oven introduceren in dit gerecht.

Ik weet nog niet hoe maar ik verzin wat.
pi_138605901
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:19 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Speciaal voor de foto's opgeruimd natuurlijk 8-)
Ja, ik heb ook nog wat lege melkpakken verwijderd alvorens de foto's te nemen maar verder valt het meestal wel mee
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:22:59 #147
9859 crew  Karina
Woman
pi_138605907
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:19 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Speciaal voor de foto's opgeruimd natuurlijk 8-)
Niet eens :D Beetje een tic, terwijl ik bezig ben ruim ik ook meteen wat ik gebruikt heb een beetje op.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:46:39 #148
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138606646
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 12:22 schreef Karina het volgende:
Niet eens :D Beetje een tic, terwijl ik bezig ben ruim ik ook meteen wat ik gebruikt heb een beetje op.
Doe ik ook altijd. *O*.
In tegenstelling tot mijn vriendin. En degene die niet gekookt heeft, moet opruimen en afwassen. -O- .
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_138606667
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 12:22 schreef Karina het volgende:

[..]

Niet eens :D Beetje een tic, terwijl ik bezig ben ruim ik ook meteen wat ik gebruikt heb een beetje op.
Alles netjes, behalve het bord!?
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:48:28 #150
9859 crew  Karina
Woman
pi_138606706
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:47 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Alles netjes, behalve het bord!?
Ja dat is wel gek inderdaad nu je het zegt. Ik knoei veel maar wil wel altijd meteen opruimen, beetje tegenstrijdig. Of misschien juist OMDAT ik zoveel knoei dat ik meteen opruim :')
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')