Oké, als je in Papendrecht gesetteld bent kom ik etenquote:Op donderdag 3 april 2014 18:02 schreef onlogisch het volgende:
[..]
Klopt, Sliedrecht(over 1 maand Papendrecht) en jij in Dordrecht. Dus ik wil die challenge best aan
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.know'm sayin?
×
word? word.
quote:Op donderdag 3 april 2014 19:41 schreef alors het volgende:
Op speciaal verzoek van en voor Johannes, edoch in spoiler vanwege de irrulevantie van het betreffende gerecht.Prima verrijking voor dit culinaire topicSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Toch wil ik je wijzen op de diverse nasi en wok gerechten die je terug kan vinden in de OP
Deze zijn werkelijk heerlijk.
quote:Op donderdag 3 april 2014 19:41 schreef alors het volgende:
Op speciaal verzoek van en voor Johannes, edoch in spoiler vanwege de irrulevantie van het betreffende gerecht.Lijkt wel een beetje op schorseneren. Maar die zijn vies.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hygiëne is ondergeschikt aan smaak. Liever een houten snijplank dan een gemis aan smaak.quote:Op donderdag 3 april 2014 20:33 schreef Karina het volgende:
Het ziet er erg lekker uit Mansjester. Een kanttekening: volgens mij is een houten snijplank niet erg hygienisch. Hopelijk heb je die goed schoongemaakt daarna.
Meestal een blokje kaas met mosterdquote:Op donderdag 3 april 2014 20:32 schreef beeer het volgende:
Wat eten jullie eigenlijk 10 minuten na jullie nasi als je weer honger hebt?
Ik voel mij vereerd, dit gevoel is niet te omschrijvenquote:Op donderdag 3 april 2014 20:35 schreef johannes_vermeer het volgende:
Mansjester, ik zie jou als één van mijn belangrijkste pupillen, chapeau
Ik vond de boullion bij de rijst een gedurfde maar goede aanvulling op het basisrecept. Wat jij?quote:Op donderdag 3 april 2014 20:35 schreef johannes_vermeer het volgende:
Mansjester, ik zie jou als één van mijn belangrijkste pupillen, chapeau
Liever geen racekakquote:Op donderdag 3 april 2014 20:34 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Hygiëne is ondergeschikt aan smaak. Liever een houten snijplank dan een gemis aan smaak.
Ik merk dat jij goed hebt opgelet bij Rob Geusquote:Op donderdag 3 april 2014 20:33 schreef Karina het volgende:
Het ziet er erg lekker uit Mansjester. Een kanttekening: volgens mij is een houten snijplank niet erg hygienisch. Hopelijk heb je die goed schoongemaakt daarna.
Dat kloptquote:Op donderdag 3 april 2014 20:37 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Ik merk dat jij goed hebt opgelet bij Rob Geus
quote:Op donderdag 3 april 2014 20:37 schreef Karina het volgende:
[..]
Dat kloptMisschien moet Mansjester ook nog even zijn rubbertjes checken
quote:Op donderdag 3 april 2014 20:37 schreef Karina het volgende:
[..]
Dat kloptMisschien moet Mansjester ook nog even zijn rubbertjes checken
Ik had het over je koelkast hequote:Op donderdag 3 april 2014 20:38 schreef Mansjester het volgende:
[..]![]()
Rubbertjes zijn overrated Karin
De ervaren chefs in dit topic lezen hier natuurlijk gelijk overheen. Toch, er zullen beginners zijn, zeker de beginners die weten dat jij woonachtig bent in een waterrijke omgeving, die hun vraagtekens zullen plaatsen bij de zin in vet.quote:Volgens mij is het niet duidelijk op de foto, maar er zijn ook 2 stukjes bot te zien in de pan. Omdat er alleen nog karbonade in de winkel was, heb ik het vlees van het bot moeten snijden. Omdat wij in huize Mansjester weinig verspillen, heb ik de booten met het vlees er omheen meegebakken. Dit heb ik er later los bij gegeten. Conclusie: Ga dus op tijd naar de winkel, of naar een winkel waar altijd voldoende geschikt vlees voorradig is.
Klein aandachtspuntje van mij.quote:Op donderdag 3 april 2014 20:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Hele mooie en duidelijke presentatie Mansjester. Edoch, ik heb een klein aandachtspuntje:
[..]
De ervaren chefs in dit topic lezen hier natuurlijk gelijk overheen. Toch, er zullen beginners zijn, zeker de beginners die weten dat jij woonachtig bent in een waterrijke omgeving, die hun vraagtekens zullen plaatsen bij de zin in vet.
Beginners; dit is slechts een typvaut van Mansjester. GOOI NIET JE OPTIMIST OMWIKKELD MET SCHAAP IN DE PAN. Het gaat in dit geval om een bot.
Even voor de duidelijkheid dus
Bedankt voor deze opbouwende feedback, ik leer graag van echte meestersquote:Op donderdag 3 april 2014 20:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Hele mooie en duidelijke presentatie Mansjester. Edoch, ik heb een klein aandachtspuntje:
[..]
De ervaren chefs in dit topic lezen hier natuurlijk gelijk overheen. Toch, er zullen beginners zijn, zeker de beginners die weten dat jij woonachtig bent in een waterrijke omgeving, die hun vraagtekens zullen plaatsen bij de zin in vet.
Beginners; dit is slechts een typvaut van Mansjester. GOOI NIET JE OPTIMIST OMWIKKELD MET SCHAAP IN DE PAN. Het gaat in dit geval om een bot.
Even voor de duidelijkheid dus
Van hem hebben we de laatste tijd opvallend weinig vernomen.quote:Op donderdag 3 april 2014 20:49 schreef Mansjester het volgende:
[..]
Bedankt voor deze opbouwende feedback, ik leer graag van echte meesters
Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de mening van Iwanius over mijn verslag
Ik denk dat we de afgelopen weken kunnen betitelen als de gouden eeuw van CUL.quote:Op donderdag 3 april 2014 20:53 schreef kanovinnie het volgende:
Mag ik jullie er op attenderen dat er een nieuwe gerecht is? CUL / Macaroni a la kano.
Je moet alleen echt niet vergeten dat de pan heet is dus!! Misschien kan je een post-it boven de pan plakken met "kijk uit, heet"quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:54 schreef kanovinnie het volgende:
Man man man wat een gouden tip is datHij moet natuurlijk helemaal roodgloeiend zijn. Ik heb tot nu toe alle stappen opgeschreven!
1.) Zet de wok op het fornuis
2.) Zet het vuur op de maximale stand
3.) wacht een dag of 2
En smaakte het? Of ben je het nu aan het eten?quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:50 schreef Paxcon het volgende:
Naar aanleiding van de vele recepten kon ik het ook niet laten om een bijdrage te doen. Ik heb gekozen voor Nasi Goreng. Ik ben een beginnend kok, dit alvast om mezelf in te dekken voor de meestal kritische CUL-users.
Wat je nodig hebt:
- rijst
- eieren
- een mixje, in mijn geval van Inproba
- gehakt
- spekjes
- 100 ml water
- boter
Om onduidelijke redenen ben ik het gehakt en de prei vergeten toe te voegen aan de foto. Wees echter niet getreurd: dit komt later aan bod. Kenners zien overigens gelijk dat ik ter inspiratie de creatie van de meesterchef van dit topic heb geopend.
[ afbeelding ]
Na wat water te hebben opgezet voor de rijst kan het gehakt in de pan. Bij deze dus alsnog een foto van het gehakt.
[ afbeelding ]
Als het water kookt is het van belang dat je de rijst toevoegt. Ik heb het hele pak erin gegooid. Het is verder belangrijk dat je goed op de tijd let. Een alarm instellen is daarom geen overbodige luxe. Ik heb gekozen voor zeven minuten.
[ afbeelding ]
Tijdens het wachten op de rijst en het gehakt is het wel fijn om een muziekje op te zetten. Mark Knopfler's The Fish and the Bird is hierbij zeer aangenaam. Dit overigens geheel terzijde.
[ afbeelding ]
Als het gehakt enigszins gaar is kun je de spekjes toevoegen. Hoewel de beginfoto anders doet vermoeden heb ik slechts de helft van dat pak gebruikt, één bakje.
[ afbeelding ]
Nadat ook dit redelijk gaar is voeg je het mixje toe. Hierbij gebruik je tevens 100ml water. Het ''vuur'' wat hoger zetten wordt aangeraden voor een fatsoenlijk resultaat.
[ afbeelding ]
Voor de finishing touch voeg je wat prei toe. Dit kun je naar eigen wens doen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dan bak je nog even een eitje, of meerdere afhankelijk van je wensen en het aantal eters. Ik kan een ''kapot'' ei nog wel waarderen, verder hou ik er niet zo van.
[ afbeelding ]
En klaar is kees
[ afbeelding ]
Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goedquote:Op zaterdag 5 april 2014 19:55 schreef Sangha het volgende:
[..]
En smaakte het? Of ben je het nu aan het eten?
Ik mis alleen het deel dat je de rijst gaat bakken (gorengeren) en de boel door elkaar husselt, verder top, Maar uh... gehakt door de nasi?!
Ah ok! Tuurlijk istie goed, ieder zijn eigen manier en dat maakt het juist leuk. Inspirerend allemaal!quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:56 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goedHet zal wel niet zo goed zijn als die van johannes, maar het mocht er wezen.
Ja ja, dat gehakt is een typisch Stadskanaalse gewoonte, dat staat niet in het originele recept, maar daar valt weinig aan te veranderen. Je kan de Stadskanaler wel uit Stadskanaal halen, maar het Stadskanaalse niet uit de Stadskanaler.quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:56 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goedHet zal wel niet zo goed zijn als die van johannes, maar het mocht er wezen.
quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:58 schreef johannes_vermeer het volgende:
Je kan de Stadskanaler wel uit Stadskanaal halen, maar het Stadskanaalse niet uit de Stadskanaler.
Nou bright eyes wordt je niet vrolijk van nee, dan beter maar wat oosterse pling ploing muziek met een wierrookje erbij aan.quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:57 schreef johannes_vermeer het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit!
Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen.
De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen.
Dit is ook een prachtig nummer, ik had er ook voor kunnen kiezen. Bedankt voor je waarschuwing; nu weet ik dat dat niet zo'n verstandige keuze zou zijn geweest.quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:57 schreef johannes_vermeer het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit!
Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen.
De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen.
Ik ben blij dat je de recepten zo leuk vindt. Er komt hier soms ook een user die alles afkraaktquote:Op zaterdag 5 april 2014 19:58 schreef Sangha het volgende:
[..]
Ah ok! Tuurlijk istie goed, ieder zijn eigen manier en dat maakt het juist leuk. Inspirerend allemaal!
Allereerst wil ik je bedanken voor je complimentjes. Je opbouwende kritiek is ook altijd welkom, dus ik zal jouw opmerking noteren.quote:Op zaterdag 5 april 2014 20:02 schreef Littlerabbit het volgende:
Hoewel ik graag kennis had genomen met wat voor een messen jij het snijwerk verricht ziet het er zonder meer bijzonder lekker uit.
Ook de toevoeging van spekreepjes vond ik geweldig om te zien. Op het eerste opzicht dacht ik dat je Johannes zijn shoarma idee had opgevolgd maar het bleek zowaar weer een volledig nieuwe nasi ervaring te zijn![]()
Toch heb ik nog wel een kleine aanmerking. Zoals ik eerder al opmerkte is het wellicht tijd een nieuwe pan aan te schaffen daar waar bij je huidige 'wok'pan de gehele tefal laag is weggesleten.
Voor de shoarma-variant moet je niet bij mij zijn! Dat is meer het culinaire gebied van Littlerabbit geloof ik.quote:Op zaterdag 5 april 2014 20:06 schreef Mansjester het volgende:
Dat ziet er lekker uit Pax. Vooral de combinatie van spekjes en shoarma is verassend. Bedankt voor deze inspiratie
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |