abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Admin donderdag 3 april 2014 @ 18:07:13 #51
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138477202
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 18:02 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Klopt, Sliedrecht(over 1 maand Papendrecht *O*) en jij in Dordrecht. Dus ik wil die challenge best aan 8-)
Oké, als je in Papendrecht gesetteld bent kom ik eten ^O^
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_138477599
Reeds in topic 2 van deze reeks de eerste nasi-date :)

Nasi _O_
pi_138477817
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 12:51 schreef yvonne het volgende:

[..]

Zal ik even voor je doen?
Ik vind het prima :)
pi_138480206
Op speciaal verzoek van en voor Johannes, edoch in spoiler vanwege de irrulevantie van het betreffende gerecht.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
know'm sayin?
×
word? word.
pi_138480318
quote:
7s.gif Op donderdag 3 april 2014 19:41 schreef alors het volgende:
Op speciaal verzoek van en voor Johannes, edoch in spoiler vanwege de irrulevantie van het betreffende gerecht.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Prima verrijking voor dit culinaire topic ^O^

Toch wil ik je wijzen op de diverse nasi en wok gerechten die je terug kan vinden in de OP :)

Deze zijn werkelijk heerlijk.
  Moderator donderdag 3 april 2014 @ 19:56:02 #56
9859 crew  Karina
Woman
pi_138480904
quote:
7s.gif Op donderdag 3 april 2014 19:41 schreef alors het volgende:
Op speciaal verzoek van en voor Johannes, edoch in spoiler vanwege de irrulevantie van het betreffende gerecht.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lijkt wel een beetje op schorseneren. Maar die zijn vies.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138482153
Gezien de grote populariteit van dit topic, inmiddels reeks, besloot ook ik de stoute schoenen aan te trekken. Ik moet echter meteen een grote kanttekening plaatsen: Ik vind dat ik zelf best goed kan koken. Ik besef echter direct, dat ik nog niet eens in de buurt kom bij de grootmachten als Knut, Saind, Kano en uiteraard de master johannes uit deze reeks. Ik heb daarom besloten om een zeer bescheiden verslag te maken. Ik vind het al een grote eer dat ik nasi a la johannes heb mogen bereiden.

Zo, genoeg geluld, het enige dat jullie willen weten is natuurlijk het resultaat van dit recept.

Allereerst een overzicht van de ingrediënten. Ik moet meteen bekennen dat ik niet alle ingrediënten heb gebruikt. Zo heb ik 1 zakje wokgroenten en de nasi boemboe niet gebruikt. Tijdens het koken ben ik er namelijk achter gekomen dat dit teveel van het goede was. Een flexibele houding tijdens het koken is erg belangrijk in mijn ogen :)

Sensatiemeter: 2/10 ( lichte opwinding over het bereiden)



Als eerste heb ik de rijst in kokend water opgezet. In het water zit een blokje bouillon, voor wat extra smaak. De wokpan en koekenpan voor de eieren worden zoals jullie zien nog niet gebruikt.

Sensatiemeter: 3/10 ( je moet goed uitkijken dat de rijst niet overkookt)



Vervolgens is het tijd om het vlees te snijden, dit zien jullie op de foto hieronder

Sensatiemeter: 4/10 ( let op de rijst, terwijl je de kip snijdt)



Vervolgens gaat het snel. De rijst is klaar en moet worden afgegoten. Ondertussen moet de kip en wokgroenten worden gebakken.Vergeet vooral niet de nasi kruiden erbij te voegen. Daarnaast moet ook de satésaus in de magnetron worden gezet. Tenslotte moeten ook de eieren worden gebakken.Het is cruciaal om elk onderdeel de juiste aandacht te geven ( het zijn net kinderen, al heb ik die voor zover ik weet verder niet. Dit is dus slechts een aanname)

Volgens mij is het niet duidelijk op de foto, maar er zijn ook 2 stukjes bot te zien in de pan. Omdat er alleen nog karbonade in de winkel was, heb ik het vlees van het bot moeten snijden. Omdat wij in huize Mansjester weinig verspillen, heb ik de botten met het vlees er omheen meegebakken. Dit heb ik er later los bij gegeten. Conclusie: Ga dus op tijd naar de winkel, of naar een winkel waar altijd voldoende geschikt vlees voorradig is.

Sensatiemeter: 8/10 ( zoals beschreven, zijn er verschillende pannen die aandacht willen)



Zoals jullie op de vorige foto konden zien, is 1 ei niet mooi gebakken. Helaas is dit het gevolg van alle drukte tijdens het koken. Zo wilde een familielid net op het drukste moment koffie gaan zetten in de kleine keuken. Tip: Vecht alle andere aanwezigen in de kamer de keuken uit.

Uiteindelijk heb ik er zelf nog wat sambal en ketjap bij gedaan. Als echte gastheer heb ik besloten het kapotte ei te nemen: Uiteindelijk wordt alles toch op een hoop gegooid.

Dit ziet er zo uit:



Vervolgens moet je dit een beetje husselen voor een optimale en geleidelijke smaaksensatie. Uiteindelijk is dit het eindresultaat:

Sensatiemeter: 10/10 ( werkelijk onbeschrijfbaar, dit gerecht is pure kunst. Zelfs wanneer het door een simpele ziel als mezelf is uitgevoerd)



Bij deze wil ik johannes en alle anderen bedanken voor de inspiratie!

[ Bericht 0% gewijzigd door Mansjester op 03-04-2014 20:46:53 ]
  Moderator donderdag 3 april 2014 @ 20:32:33 #58
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_138482300
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:29 schreef Mansjester het volgende:

-knip-
haha baas :D

Ziet er lekker uit man!

Nasi _O_ O+
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_138482303
Wat eten jullie eigenlijk 10 minuten na jullie nasi als je weer honger hebt?
  Moderator donderdag 3 april 2014 @ 20:33:04 #60
9859 crew  Karina
Woman
pi_138482324
Het ziet er erg lekker uit Mansjester. Een kanttekening: volgens mij is een houten snijplank niet erg hygienisch. Hopelijk heb je die goed schoongemaakt daarna.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  donderdag 3 april 2014 @ 20:33:15 #61
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138482331
Bedankt voor de complimenten. Ik vind het wel raar dat mensen liever koffie hebben dan Nasi. Ach, rare mensen hou je altijd.

Ik denk dat het een goed gelukt maal is die een plek in de ergallerij (de OP) ruimschoots verdiend heeft!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  donderdag 3 april 2014 @ 20:34:46 #62
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138482410
quote:
99s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:33 schreef Karina het volgende:
Het ziet er erg lekker uit Mansjester. Een kanttekening: volgens mij is een houten snijplank niet erg hygienisch. Hopelijk heb je die goed schoongemaakt daarna.
Hygiëne is ondergeschikt aan smaak. Liever een houten snijplank dan een gemis aan smaak. ^O^
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Moderator donderdag 3 april 2014 @ 20:35:06 #63
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_138482422
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:32 schreef beeer het volgende:
Wat eten jullie eigenlijk 10 minuten na jullie nasi als je weer honger hebt?
Meestal een blokje kaas met mosterd :)
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_138482435
Mansjester, ik zie jou als één van mijn belangrijkste pupillen, chapeau ^O^
pi_138482469
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:35 schreef johannes_vermeer het volgende:
Mansjester, ik zie jou als één van mijn belangrijkste pupillen, chapeau ^O^
Ik voel mij vereerd, dit gevoel is niet te omschrijven _O_
  donderdag 3 april 2014 @ 20:36:35 #66
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138482488
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:35 schreef johannes_vermeer het volgende:
Mansjester, ik zie jou als één van mijn belangrijkste pupillen, chapeau ^O^
Ik vond de boullion bij de rijst een gedurfde maar goede aanvulling op het basisrecept. Wat jij?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Moderator donderdag 3 april 2014 @ 20:36:44 #67
9859 crew  Karina
Woman
pi_138482501
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:34 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hygiëne is ondergeschikt aan smaak. Liever een houten snijplank dan een gemis aan smaak. ^O^
Liever geen racekak :')
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138482514
quote:
99s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:33 schreef Karina het volgende:
Het ziet er erg lekker uit Mansjester. Een kanttekening: volgens mij is een houten snijplank niet erg hygienisch. Hopelijk heb je die goed schoongemaakt daarna.
Ik merk dat jij goed hebt opgelet bij Rob Geus
  Moderator donderdag 3 april 2014 @ 20:37:43 #69
9859 crew  Karina
Woman
pi_138482541
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:37 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Ik merk dat jij goed hebt opgelet bij Rob Geus
Dat klopt :7 Misschien moet Mansjester ook nog even zijn rubbertjes checken :D
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138482552
quote:
99s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:37 schreef Karina het volgende:

[..]

Dat klopt :7 Misschien moet Mansjester ook nog even zijn rubbertjes checken :D
:D
pi_138482569
quote:
99s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:37 schreef Karina het volgende:

[..]

Dat klopt :7 Misschien moet Mansjester ook nog even zijn rubbertjes checken :D
:D

Rubbertjes zijn overrated Karin :r
  Moderator donderdag 3 april 2014 @ 20:38:57 #72
9859 crew  Karina
Woman
pi_138482589
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:38 schreef Mansjester het volgende:

[..]

:D

Rubbertjes zijn overrated Karin :r
Ik had het over je koelkast he ;)
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138482823
Hele mooie en duidelijke presentatie Mansjester. Edoch, ik heb een klein aandachtspuntje:

quote:
Volgens mij is het niet duidelijk op de foto, maar er zijn ook 2 stukjes bot te zien in de pan. Omdat er alleen nog karbonade in de winkel was, heb ik het vlees van het bot moeten snijden. Omdat wij in huize Mansjester weinig verspillen, heb ik de booten met het vlees er omheen meegebakken. Dit heb ik er later los bij gegeten. Conclusie: Ga dus op tijd naar de winkel, of naar een winkel waar altijd voldoende geschikt vlees voorradig is.
De ervaren chefs in dit topic lezen hier natuurlijk gelijk overheen. Toch, er zullen beginners zijn, zeker de beginners die weten dat jij woonachtig bent in een waterrijke omgeving, die hun vraagtekens zullen plaatsen bij de zin in vet.

Beginners; dit is slechts een typvaut van Mansjester. GOOI NIET JE OPTIMIST OMWIKKELD MET SCHAAP IN DE PAN. Het gaat in dit geval om een bot.

Even voor de duidelijkheid dus :)
  donderdag 3 april 2014 @ 20:46:41 #74
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138482934
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Hele mooie en duidelijke presentatie Mansjester. Edoch, ik heb een klein aandachtspuntje:

[..]

De ervaren chefs in dit topic lezen hier natuurlijk gelijk overheen. Toch, er zullen beginners zijn, zeker de beginners die weten dat jij woonachtig bent in een waterrijke omgeving, die hun vraagtekens zullen plaatsen bij de zin in vet.

Beginners; dit is slechts een typvaut van Mansjester. GOOI NIET JE OPTIMIST OMWIKKELD MET SCHAAP IN DE PAN. Het gaat in dit geval om een bot.

Even voor de duidelijkheid dus :)
Klein aandachtspuntje van mij.

Het gaat in dit geval om botten

Even voor de duidelijkheid dus :)
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138483099
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Hele mooie en duidelijke presentatie Mansjester. Edoch, ik heb een klein aandachtspuntje:

[..]

De ervaren chefs in dit topic lezen hier natuurlijk gelijk overheen. Toch, er zullen beginners zijn, zeker de beginners die weten dat jij woonachtig bent in een waterrijke omgeving, die hun vraagtekens zullen plaatsen bij de zin in vet.

Beginners; dit is slechts een typvaut van Mansjester. GOOI NIET JE OPTIMIST OMWIKKELD MET SCHAAP IN DE PAN. Het gaat in dit geval om een bot.

Even voor de duidelijkheid dus :)
Bedankt voor deze opbouwende feedback, ik leer graag van echte meesters

Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de mening van Iwanius over mijn verslag :)
pi_138483260
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:49 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Bedankt voor deze opbouwende feedback, ik leer graag van echte meesters

Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de mening van Iwanius over mijn verslag :)
Van hem hebben we de laatste tijd opvallend weinig vernomen.
  donderdag 3 april 2014 @ 20:53:17 #77
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138483272
Mag ik jullie er op attenderen dat er een nieuwe gerecht is? CUL / Macaroni a la kano.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138483546
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:53 schreef kanovinnie het volgende:
Mag ik jullie er op attenderen dat er een nieuwe gerecht is? CUL / Macaroni a la kano.
Ik denk dat we de afgelopen weken kunnen betitelen als de gouden eeuw van CUL.
  Moderator vrijdag 4 april 2014 @ 08:29:00 #79
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138495862
Binnenkort maak ik nasi a la johannes, maar dan met hete kip. Om er toch mijn eigen twist aan te geven.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_138498176
Ik heb met verwondering naar deze recepten gekeken. Ik moet zeggen: ziet er allemaal heerlijk uit.

Echter ben ik jaren geleden naar china geweest, waar ik les heb gehad van een groot meester in Nasi maken. Hier heb ik geleerd hoe de basis in elkaar zit. Nu is in de loop der jaren natuurlijk veel veranderd. En heb ik er mijn eigen twist aan gegeven.

Ik zal deze nasi met een overheerlijke sateh (dat is wat anders dan de sate die we hier kennen) aankomende zondag maken. Daarbij zal ook een uitgebreid fotoverslag volgen.

Natuurlijk ben ik wel alvast begonnen met de voorbereidingen. Zo heb ik de wok alvast op het vuur staan zodat hij goed heet is zondag.

pi_138498204
wordt vervolgd.....

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2014 10:36:43 ]
  vrijdag 4 april 2014 @ 10:54:39 #82
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138498634
Man man man wat een gouden tip is dat _O_ Hij moet natuurlijk helemaal roodgloeiend zijn. Ik heb tot nu toe alle stappen opgeschreven!
1.) Zet de wok op het fornuis
2.) Zet het vuur op de maximale stand
3.) wacht een dag of 2

_O_
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138498844
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:54 schreef kanovinnie het volgende:
Man man man wat een gouden tip is dat _O_ Hij moet natuurlijk helemaal roodgloeiend zijn. Ik heb tot nu toe alle stappen opgeschreven!
1.) Zet de wok op het fornuis
2.) Zet het vuur op de maximale stand
3.) wacht een dag of 2

_O_
Je moet alleen echt niet vergeten dat de pan heet is dus!! Misschien kan je een post-it boven de pan plakken met "kijk uit, heet"

Vroeger, toen ik nog Knutdestudentbeer heette, hadden wij slechts 1 wok in de keuken. Dus ik wachten op mn kamertje, hoor dat de wok vrij komt naar beneden en zie mn huisgenoot met een op het eerste gezicht schoongewassen wok staan. Ik gris dat ding uit zn handen, maar je raadt het al, hij had gewoon geen saus gebruikt :'( AAAAAUUUU HEEEEEET. De rest van de avond moest ik bier drinken om de palm van mn hand te koelen.

Tevens is dit dus een waarschuwing om ALTIJD saus te gebruiken bij het wokken zodat je ziet dat de pan nog niet is afgewassen.
pi_138515423
Sodeju, ik krijg gewoon inspiratie van dit (en kano's macaroni-fototopic), dus binnenkort ga ik ook maar eens mijn befaamde en fameuze nasi maken en foto's posten!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_138524091
Lol, zeer vermakelijk dit! :P En inspirerend, ik ga snel maar weer eens nasi maken, goreng wel te verstaan! :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138524215
Het begin is al geweldig, het zijn die kleine finesses die 't doen.
Ik verwacht dat vooral de kleur van het gerecht beter gaat worden en het oog wil ook wat.

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2014 23:19:20 ]
pi_138546566
Naar aanleiding van de vele recepten kon ik het ook niet laten om een bijdrage te doen. Ik heb gekozen voor Nasi Goreng. Ik ben een beginnend kok, dit alvast om mezelf in te dekken voor de meestal kritische CUL-users.

Wat je nodig hebt:
- rijst
- eieren
- een mixje, in mijn geval van Inproba
- gehakt
- spekjes
- 100 ml water
- boter

Om onduidelijke redenen ben ik het gehakt en de prei vergeten toe te voegen aan de foto. Wees echter niet getreurd: dit komt later aan bod. Kenners zien overigens gelijk dat ik ter inspiratie de creatie van de meesterchef van dit topic heb geopend.


Na wat water te hebben opgezet voor de rijst kan het gehakt in de pan. Bij deze dus alsnog een foto van het gehakt.


Als het water kookt is het van belang dat je de rijst toevoegt. Ik heb het hele pak erin gegooid. Het is verder belangrijk dat je goed op de tijd let. Een alarm instellen is daarom geen overbodige luxe. Ik heb gekozen voor zeven minuten.


Tijdens het wachten op de rijst en het gehakt is het wel fijn om een muziekje op te zetten. Mark Knopfler's The Fish and the Bird is hierbij zeer aangenaam. Dit overigens geheel terzijde.


Als het gehakt enigszins gaar is kun je de spekjes toevoegen. Hoewel de beginfoto anders doet vermoeden heb ik slechts de helft van dat pak gebruikt, één bakje.


Nadat ook dit redelijk gaar is voeg je het mixje toe. Hierbij gebruik je tevens 100ml water. Het ''vuur'' wat hoger zetten wordt aangeraden voor een fatsoenlijk resultaat.


Voor de finishing touch voeg je wat prei toe. Dit kun je naar eigen wens doen.




Dan bak je nog even een eitje, of meerdere afhankelijk van je wensen en het aantal eters. Ik kan een ''kapot'' ei nog wel waarderen, verder hou ik er niet zo van.


En klaar is kees :)


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2014 19:52:14 ]
pi_138546814
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:50 schreef Paxcon het volgende:
Naar aanleiding van de vele recepten kon ik het ook niet laten om een bijdrage te doen. Ik heb gekozen voor Nasi Goreng. Ik ben een beginnend kok, dit alvast om mezelf in te dekken voor de meestal kritische CUL-users.

Wat je nodig hebt:
- rijst
- eieren
- een mixje, in mijn geval van Inproba
- gehakt
- spekjes
- 100 ml water
- boter

Om onduidelijke redenen ben ik het gehakt en de prei vergeten toe te voegen aan de foto. Wees echter niet getreurd: dit komt later aan bod. Kenners zien overigens gelijk dat ik ter inspiratie de creatie van de meesterchef van dit topic heb geopend.
[ afbeelding ]

Na wat water te hebben opgezet voor de rijst kan het gehakt in de pan. Bij deze dus alsnog een foto van het gehakt.
[ afbeelding ]

Als het water kookt is het van belang dat je de rijst toevoegt. Ik heb het hele pak erin gegooid. Het is verder belangrijk dat je goed op de tijd let. Een alarm instellen is daarom geen overbodige luxe. Ik heb gekozen voor zeven minuten.
[ afbeelding ]

Tijdens het wachten op de rijst en het gehakt is het wel fijn om een muziekje op te zetten. Mark Knopfler's The Fish and the Bird is hierbij zeer aangenaam. Dit overigens geheel terzijde.
[ afbeelding ]

Als het gehakt enigszins gaar is kun je de spekjes toevoegen. Hoewel de beginfoto anders doet vermoeden heb ik slechts de helft van dat pak gebruikt, één bakje.
[ afbeelding ]

Nadat ook dit redelijk gaar is voeg je het mixje toe. Hierbij gebruik je tevens 100ml water. Het ''vuur'' wat hoger zetten wordt aangeraden voor een fatsoenlijk resultaat.
[ afbeelding ]

Voor de finishing touch voeg je wat prei toe. Dit kun je naar eigen wens doen.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dan bak je nog even een eitje, of meerdere afhankelijk van je wensen en het aantal eters. Ik kan een ''kapot'' ei nog wel waarderen, verder hou ik er niet zo van.
[ afbeelding ]

En klaar is kees :)
[ afbeelding ]
En smaakte het? Of ben je het nu aan het eten? :P

Ik mis alleen het deel dat je de rijst gaat bakken (gorengeren) en de boel door elkaar husselt, verder top, Maar uh... gehakt door de nasi?! >:)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138546864
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:55 schreef Sangha het volgende:

[..]

En smaakte het? Of ben je het nu aan het eten? :P

Ik mis alleen het deel dat je de rijst gaat bakken (gorengeren) en de boel door elkaar husselt, verder top, Maar uh... gehakt door de nasi?! >:)
Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goed :) Het zal wel niet zo goed zijn als die van johannes, maar het mocht er wezen.
pi_138546878
Dat ziet er heerlijk uit!

Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen.
De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen.
pi_138546950
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:56 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goed :) Het zal wel niet zo goed zijn als die van johannes, maar het mocht er wezen.
Ah ok! Tuurlijk istie goed, ieder zijn eigen manier en dat maakt het juist leuk. Inspirerend allemaal! :P
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138546954
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:56 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goed :) Het zal wel niet zo goed zijn als die van johannes, maar het mocht er wezen.
Ja ja, dat gehakt is een typisch Stadskanaalse gewoonte, dat staat niet in het originele recept, maar daar valt weinig aan te veranderen. Je kan de Stadskanaler wel uit Stadskanaal halen, maar het Stadskanaalse niet uit de Stadskanaler.
pi_138546991
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:58 schreef johannes_vermeer het volgende:
Je kan de Stadskanaler wel uit Stadskanaal halen, maar het Stadskanaalse niet uit de Stadskanaler.
_O_
pi_138547001
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:57 schreef johannes_vermeer het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit!

Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen.
De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen.
Nou bright eyes wordt je niet vrolijk van nee, dan beter maar wat oosterse pling ploing muziek met een wierrookje erbij aan. ^O^ :Y)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138547066
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:57 schreef johannes_vermeer het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit!

Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen.
De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen.
Dit is ook een prachtig nummer, ik had er ook voor kunnen kiezen. Bedankt voor je waarschuwing; nu weet ik dat dat niet zo'n verstandige keuze zou zijn geweest.

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:58 schreef Sangha het volgende:

[..]

Ah ok! Tuurlijk istie goed, ieder zijn eigen manier en dat maakt het juist leuk. Inspirerend allemaal! :P
Ik ben blij dat je de recepten zo leuk vindt. Er komt hier soms ook een user die alles afkraakt :)
pi_138547156
Hoewel ik graag kennis had genomen met wat voor een messen jij het snijwerk verricht ziet het er zonder meer bijzonder lekker uit.

Ook de toevoeging van spekreepjes vond ik geweldig om te zien. Op het eerste opzicht dacht ik dat je Johannes zijn shoarma idee had opgevolgd maar het bleek zowaar weer een volledig nieuwe nasi ervaring te zijn _O_

Toch heb ik nog wel een kleine aanmerking. Zoals ik eerder al opmerkte is het wellicht tijd een nieuwe pan aan te schaffen daar waar bij je huidige 'wok'pan de gehele tefal laag is weggesleten.
  zaterdag 5 april 2014 @ 20:04:32 #97
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_138547227
Nasi-topic _O_ Als ik het eens maak binnenkort zal ik eraan denken om er wat pics van te maken. Al doende leert men natuurlijk :)
pi_138547322
Dat ziet er lekker uit Pax. Vooral de combinatie van spekjes en shoarma is verassend. Bedankt voor deze inspiratie ^O^
pi_138547328
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:02 schreef Littlerabbit het volgende:
Hoewel ik graag kennis had genomen met wat voor een messen jij het snijwerk verricht ziet het er zonder meer bijzonder lekker uit.

Ook de toevoeging van spekreepjes vond ik geweldig om te zien. Op het eerste opzicht dacht ik dat je Johannes zijn shoarma idee had opgevolgd maar het bleek zowaar weer een volledig nieuwe nasi ervaring te zijn _O_

Toch heb ik nog wel een kleine aanmerking. Zoals ik eerder al opmerkte is het wellicht tijd een nieuwe pan aan te schaffen daar waar bij je huidige 'wok'pan de gehele tefal laag is weggesleten.
Allereerst wil ik je bedanken voor je complimentjes. Je opbouwende kritiek is ook altijd welkom, dus ik zal jouw opmerking noteren.

Dankjewel :)
pi_138547522
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:06 schreef Mansjester het volgende:
Dat ziet er lekker uit Pax. Vooral de combinatie van spekjes en shoarma is verassend. Bedankt voor deze inspiratie ^O^
Voor de shoarma-variant moet je niet bij mij zijn! Dat is meer het culinaire gebied van Littlerabbit geloof ik.

Dankje :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')