abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:49:26 #151
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138606746
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 12:11 schreef Karina het volgende:
Dat wist ik dus ook niet, maar ik proefde het meteen bij de eerste hap :{ Gelukkig was het niet zo heel veel.
Kokos in kip tandoori??? Apart.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Admin maandag 7 april 2014 @ 12:49:34 #152
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138606750
quote:
1s.gif Op maandag 7 april 2014 12:20 schreef Saind het volgende:

[..]

Ze kunnen nog wat van mijn recept leren
Juist ^O^Neem nooit een vriendin want dan moet je opruimen :r
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:50:45 #153
9859 crew  Karina
Woman
pi_138606796
quote:
11s.gif Op maandag 7 april 2014 12:49 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Kokos in kip tandoori??? Apart.
Is dat zo? Geen idee wat er in hoort te zitten. Ik weet zeker dat ik het proefde want ik ben daar nogal gevoelig voor omdat ik kokos niet zo lekker vind (op zijn zachtst gezegd).
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:50:54 #154
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138606803
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken :o
Je ziet maar één deel van de keuken. De andere kant is een chaos van potjes en apparaten.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 13:03:41 #155
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138607295
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 12:50 schreef Karina het volgende:
Is dat zo? Geen idee wat er in hoort te zitten. Ik weet zeker dat ik het proefde want ik ben daar nogal gevoelig voor omdat ik kokos niet zo lekker vind (op zijn zachtst gezegd).
Geen kokos in ieder geval. Sowieso geen romige rode saus. Dat zijn eerder de curry's als korma, madras en butter chicken. Ook lekker. :9.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 7 april 2014 @ 13:48:46 #156
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138609046
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken :o
Pfff, je hebt toch mijn keuken gezien? Dat valt niet schoon en leeg te noemen.

Daarnaast, pics van yvonne's keuken :9
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  maandag 7 april 2014 @ 13:55:47 #157
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_138609304
Volgens mij zit er geen kokos in Kip Tandoori van Knorr, anders heb ik het niet geproefd :P Ziet in ieder geval lekker uit Karina! Alleen vind ik het jammer dat de tandoorisaus vaak slap is, creme fraiche helpt niet echt heel erg goed.
  maandag 7 april 2014 @ 19:25:39 #158
357045 Grifte
Feijenoord
pi_138622226
Een goedenavond. Hierbij mijn poging tot een nasi à la Johannes à la Knut à la Kanovinnie à la Mortaxx à la Saind à la Mansjester à la Paxcon à la UIO_AMS à la Karina à la Grifte

Allereerst: de ingrediënten. Wie aan eten denkt, denkt aan Bossie aka De Witte aka The Boss. In een shirtje van hem koken brengt niet alleen plezier, de eetlust en kookexperience wordt tot een hoogtepunt gedreven. Verder heb ik gekozen voor onder meer ananas, een nasi-mix, en kipdijfilet. Verder zag ik een championmixje liggen dat met 35% in prijs verlaagd was. Ondanks dat de houdbaarheidsdatum vandaag verstreek, besloot ik het product te kopen. Je leeft het ruige leven zeg maar.



Vervolgens wordt de kip gechopped. (TO THE CHOPPER) Daarna ontstond het tafereel van de volgende foto. Je ziet dat de plank al is afgewassen, en de kip vredig gesneden in een kom ligt. Nu marineerde ik de kip. Heb dit ongeveer 2-3 uur van tevoren gedaan. Een boemboe voor 'mild kipgerecht', Orient wonder specerijmixje, wokolie, wat zout, en ten slotte mijn geheime speciale Turkse kruidenmix.



Na wat heftig roerwerk en menig krachtterm is de kip ondergedropen in de marinade. Met wat folie en al zet ik hem vervolgens in the fridge.



Er volgden enkele uren intensief studiewerk, voordat ik weer aan de slag ging. Het water werd opgezet, aangevuld met wat zout. Nu tyfte ik de rijst en de nasimix in het kokende water, op hoop van zegen. Die UIO_AMS mocht dit dan wel aanbevolen hebben, mensen buiten VBL zijn niet snel te vertrouwen, en dit was voor mij de eerste keer dat ik zo'n zakje erbij leegde. Enfin, het borrelde prima.



Jullie merken al dat ik niet over een keuken beschik als de andere posters in dit topic. Gezien mijn woonsituatie in een eigen kamer op Rotterdam-Zuid woon ik in een wat vervallen huis, wat door wat opknapwerk redelijk is gemaskeerd. De stopcontacten zijn echter van een vooroorlogs niveau, waardoor ik slechts met een tweepits-plaat kan koken. Ondertussen warmt mijn wok zich op, richting de befaamde 100 graden. En als dat punt bereikt is gaat de kip over de loopplank de sissende olie in.



Als de kip mooi goudbruin is volgt de championmix. Bovendien wordt nu het belangrijkste ingrediënt van het gerecht tentoongesteld: het biertje.



Ietwat later volgt de ananas.



Als alles lekker is doorgebakken wordt de rijst, die even gerust heeft, toegevoegd aan het geheel.



Hussel hussel hussel



Tijd om op te scheppen. Zoals je ziet dient dit wereldgerecht bij een inspirerende achtergrond opgegeten te worden.



Even wat seroendeng en cashewnootjes erbij.



Oh oh oh wat was dit genieten. Gelukkig kook ik altijd voor een man of vier terwijl ik alleen eet, dus de Mortaxx-bakjes-methode kan toegepast worden.



Ten slotte wil ik eenieder bedanken voor het lezen van mijn verslag. Aangezien VI zometeen begint gaat het broekie al uit. Een fijne avond.



[ Bericht 0% gewijzigd door Grifte op 07-04-2014 22:10:32 ]
pi_138622651
Mooie kitranden. :6

  Moderator maandag 7 april 2014 @ 19:35:40 #160
9859 crew  Karina
Woman
pi_138622717
quote:
Met wat folie en al zet ik hem vervolgens in the fridge.
Ah dat is een goeie! Ga ik volgende keer ook doen. Ziet er lekker uit trouwens. Goed gedaan ^O^
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator / Miss SHO maandag 7 april 2014 @ 19:36:24 #161
22592 crew  Ole
pi_138622754
Zo mooi hoe alle recepten bij elkaar komen _O_
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 7 april 2014 @ 19:37:19 #162
123170 alors
zlata1234
pi_138622803
Ik ben trots op je Grifte _O_
know'm sayin?
×
word? word.
  maandag 7 april 2014 @ 19:39:12 #163
279824 Mansjester
City>United
pi_138622916
Klasse Grifte _O_

VBL'ers tonen toch keer op keer aan echte keukenprinsen te zijn
pi_138622966
Alba, Nasi, broekjes uit. Dit is de meest Johannes-esque post die ik ooit gezien heb, en hij was niet eens van mij.

Klasse ouwe reus _O_
pi_138623030
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 19:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Alba, Nasi, broekjes uit. Dit is de meest Johannes-esque post die ik ooit gezien heb, en hij was niet eens van mij.

Klasse ouwe reus _O_
Top 10 momentje?
pi_138623052
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 19:41 schreef Zipportal het volgende:

[..]

Top 10 momentje?
Daar was de post in elk geval lang genoeg voor.
pi_138623211
Grifte _O_ _O_
  Admin maandag 7 april 2014 @ 19:45:49 #168
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138623277
Er zijn weer schitterende bijgekomen _O-
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_138623460
quote:
17s.gif Op maandag 7 april 2014 19:45 schreef yvonne het volgende:
Er zijn weer schitterende bijgekomen _O-
Ik wil niet al te veel pluggen hè, maar ook in het macaroni topic is er weer een pareltje bijgekomen
pi_138624378
Wat een pareltje dit topic :D
pi_138624454
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 19:25 schreef Grifte het volgende:
Ten slotte wil ik eenieder bedanken voor het lezen van mijn verslag. Aangezien VI zometeen begint gaat het broekie al uit. Een fijne avond.

[ afbeelding ]
_O_ _O_
pi_138624691
Die cashewnootjes lijken me een heerlijke variatie
  Admin maandag 7 april 2014 @ 20:14:20 #173
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138624785
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 19:49 schreef Saind het volgende:

[..]

Ik wil niet al te veel pluggen hè, maar ook in het macaroni topic is er weer een pareltje bijgekomen
Ik zag het: slippers, trainingsbroek, bier, je keuken ^O^
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  maandag 7 april 2014 @ 20:14:21 #174
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_138624786
Prachtige post _O_
pi_138624936
Vraag me alleen af waar dat mes en in mindere mate die vork voor dienen. Nasi eet je toch met een lepel?
pi_138624947
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:17 schreef beeer het volgende:
Vraag me alleen af waar dat mes en in mindere mate die vork voor dienen. Nasi eet je toch met een lepel?
Stokjes
  maandag 7 april 2014 @ 20:19:26 #177
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138625047
Kijk, een fraai recept. Ik zie dat je eigen broek er door uit gaat. Mag ik misschien een portie om in te vriezen? Als er dan een dame langskomt voor het diner kan ik haar jouw nasi voorschotelen om zo de avond wat te voorspoedigen :@

Tevens is er vanavond door iemand anders ook nasi a la johannes gemaakt.
quote:
1s.gif Op maandag 7 april 2014 20:14 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik heb hier net een zak uit 2012 opgegeten bij een eigen versie van nasi a la Johannes. Ik dacht, wat een slappe kroepoek, zou er een klein gaatje in de zak hebben gezeten? Maar als ie 2 jaar over datum is, is het niet zo vreemd.

Gitzwarte lucht hiero, ik ga maar niet fietsen anders moet ik straks ook m'n cassette met zo'n paardenmiddel schoonmaken.
Ik denk dat het bij hem ook goed gesmaakt heeft. Alleen wel een beginnersfout om de kroepoek niet te checken voor het verorberen, maargoed, wij wielrenners leven constant op het randje dus ik snap deze gewaagde toevoeging van het recept wel. Toch wil ik aanraden om altijd de houdsbaarheid te checken. Een dagje over de datum kan wel, maar na 2 jaar zou ik het zelf niet meer eten. Zo hardcore ben ik niet.

Goed gekookt mannen! ^O^
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  maandag 7 april 2014 @ 20:20:21 #178
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138625096
Overigens wil ik jullie er op wijzen dat de beroemde nasi nu ook in een reclame van de mediamarkt te zien is! Daar heeft de reclameman de dag ervoor nasi gemaakt, maar wil een onverlaat zijn nasi stelen. Gelukkig komt de boef er niet mee weg en kan de reclameman toch lekker zijn nasi nassen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Moderator / Miss SHO maandag 7 april 2014 @ 20:30:53 #179
22592 crew  Ole
pi_138625627
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:20 schreef kanovinnie het volgende:
Overigens wil ik jullie er op wijzen dat de beroemde nasi nu ook in een reclame van de mediamarkt te zien is! Daar heeft de reclameman de dag ervoor nasi gemaakt, maar wil een onverlaat zijn nasi stelen. Gelukkig komt de boef er niet mee weg en kan de reclameman toch lekker zijn nasi nassen.
linkje?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 7 april 2014 @ 20:32:41 #180
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138625707
Wegens reclamedoeleinden zit het in een voorverpakte nasiverpakking, maar laat je er niet door bedotten! Je ziet aan de structuur dat dit op een 100 graden+ wok gewokt is!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 22:11:24 #181
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138631617
Cashewnoten, wat een toptip! _O_ .
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 7 april 2014 @ 22:14:30 #182
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138631810
1 van mijn wielrenvrienden, een gerenomeerd BBQ kok wiens gehaktballen tot ver buiten zijn stadsgrenzen geroemd en beroemd zijn, heeft ook een poging gedaan.
Gezien hij aan de toch wel vrij hoge standaard van de nasi wilde voldoen is het niet helemaal goed gelukt. Ook is het er compleet bij in geschoten om foto's te maken.

Ik wil hier duidelijk bij vermelden dat we het hier met een echte beginner te maken hebben. Dus wees niet al te kritisch en leg de tips goed en duidelijk uit zodat hij de volgende keer een beter maal heeft.

quote:
1s.gif Op maandag 7 april 2014 20:24 schreef Gripper het volgende:

[..]

Al op. Maar ok, een beknopte beschrijving kan natuurlijk wel: ik heb eerst water opgezet dus, en een snuifje zout erin. Intussen m'n bruine stappers uit en slippers aan
(dat met die klompen: ik heb als test eerst een rijstkorrel op m'n tenen gegooid en dat deed niet echt pijn, dus toen durfde ik het wel aan zonder protectie)

Toen dus de kip gesneden. Mooie gelijke grootte voor alle blokjes. De wok op de grote pit (ook wel de wokpit genoemd hier in ons grote fornuis met een klein huisje eromheen) en lekker stoken. Scheutje olie, kipstukjes erin, oppassen voor de spetters!

Vervolgens een beetje lui zo'n zak met voorgesneden groente. Peultjes, ui, paksoi, witte kool, lekker allemaal.
Beetje husselen, en als finishing touch!!! Een paar flinke lepels 5 spices poeder en scheutje ketjap.

Opeten met zilvervliesrijst voor de vezels, sambal en dus die 2012-kroepoek

:)
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138632985
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 22:14 schreef kanovinnie het volgende:
1 van mijn wielrenvrienden, een gerenomeerd BBQ kok wiens gehaktballen tot ver buiten zijn stadsgrenzen geroemd en beroemd zijn, heeft ook een poging gedaan.
Gezien hij aan de toch wel vrij hoge standaard van de nasi wilde voldoen is het niet helemaal goed gelukt. Ook is het er compleet bij in geschoten om foto's te maken.

Ik wil hier duidelijk bij vermelden dat we het hier met een echte beginner te maken hebben. Dus wees niet al te kritisch en leg de tips goed en duidelijk uit zodat hij de volgende keer een beter maal heeft.

[..]

Ik ben heel visueel ingesteld, dus een post zonder foto's vind ik echt not dun.
  maandag 7 april 2014 @ 22:37:54 #184
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138633097
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 22:36 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik ben heel visueel ingesteld, dus een post zonder foto's vind ik echt not dun.
Tsja we kunnen niets doen dan hopen dat hij er de volgende keer aan denkt
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138633318
quote:
14s.gif Op maandag 7 april 2014 22:37 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Tsja we kunnen niets doen dan hopen dat hij er de volgende keer aan denkt
Heel even off-topic hoor, maar heb jij toevallig ook een goed Lasagne recept?

Ik heb dat toevallig vandaag gemaakt, maar aangezien ik niet zo thuis ben in de Italiaanse keuken heb ik gewoon het recept van Knorr gevolgd. Echter, ik vroeg mij af of jij daar nog wat tips voor hebt? (in een apart topic)
  maandag 7 april 2014 @ 22:43:25 #186
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138633366
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 22:42 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Heel even off-topic hoor, maar heb jij toevallig ook een goed Lasagne recept?

Ik heb dat toevallig vandaag gemaakt, maar aangezien ik niet zo thuis ben in de Italiaanse keuken heb ik gewoon het recept van Knorr gevolgd. Echter, ik vroeg mij af of jij daar nog wat tips voor hebt? (in een apart topic)
Vriend, ik heb momenteel nog een voorraad pastasalade voor een dag of 2, maar daarna zal ik een lasagna bereiden. Ik ben daar niet al te best in maar ik ga mijn uiterste best voor je doen. #iksupportmijnmedechef's
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138633417
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 22:43 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Vriend, ik heb momenteel nog een voorraad pastasalade voor een dag of 2, maar daarna zal ik een lasagna bereiden. Ik ben daar niet al te best in maar ik ga mijn uiterste best voor je doen. #iksupportmijnmedechef's
Hartstikke bedankt en ik kijk er naar uit! Ik ben blij dat de sfeer tussen de chefs zo amicaal is :)
  maandag 7 april 2014 @ 23:52:24 #188
357045 Grifte
Feijenoord
pi_138636167
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 19:35 schreef Karina het volgende:

[..]

Ah dat is een goeie! Ga ik volgende keer ook doen. Ziet er lekker uit trouwens. Goed gedaan ^O^
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak niet eens marineer uit luiheid, of even een halfuurtje van te voren. Maar mijn ma (en die weten het altijd het best) vertelde me dat uren vaak een geweldig effect hebben op de malsheid. Als je dan ook nog kipdijfilet neemt krijg je echt heerlijk sappige, malse kip.

quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 19:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Alba, Nasi, broekjes uit. Dit is de meest Johannes-esque post die ik ooit gezien heb, en hij was niet eens van mij.

Klasse ouwe reus _O_
Ja als ik jullie inzendingen zo zag moet je toch iets bedenken om de aandacht te trekken.
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:12 schreef Paxcon het volgende:
Die cashewnootjes lijken me een heerlijke variatie
Ik was wat huiverig voor de reacties. Ik ben opgegroeid met cashews bij elk rijstgerecht. Vervolgens zie ik in deze reeks dat niemand ze erbij smeet, dus ik ben zeer tevreden dat het in goede aarde valt.

quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:17 schreef beeer het volgende:
Vraag me alleen af waar dat mes en in mindere mate die vork voor dienen. Nasi eet je toch met een lepel?
Ik ben een gehersenspoelde Westerling, ik weet niet meer beter.
pi_138636180
Ik meende al te zien dat je pogingen deed mijn aandacht te trekken.
  maandag 7 april 2014 @ 23:54:20 #190
357045 Grifte
Feijenoord
pi_138636229
quote:
10s.gif Op maandag 7 april 2014 23:53 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik meende al te zien dat je pogingen deed mijn aandacht te trekken.
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 23:55:34 #191
9859 crew  Karina
Woman
pi_138636263
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 23:54 schreef Grifte het volgende:

[..]

Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.
Ik werd ook alweer teruggetrokken naar dit topic, dus het werkte wel.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138636269
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 23:54 schreef Grifte het volgende:

[..]

Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.
En dat wilde jij bereiken met Boskamp t-shirtje en Alba?

Ik moet toegeven dat de Boskamp+Alba combinatie erg aantrekkelijk is, excuses dat ik je verkeerd had begrepen.

Nu kan ik dat broekje uit ook beter plaatsen.
  Moderator dinsdag 8 april 2014 @ 07:58:56 #193
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138639381
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 23:54 schreef Grifte het volgende:
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole.
Ik zag trouwens dat je mijn instant nasi methode gebruikt hebt. Beviel het?
En ik ben benieuwd naar de Turkse kruidenmix. Van cashewnoten in nasi-gerechten heb ik wel eens gehoord, maar dat is nieuw voor me. Hoe kom je daar op? En misschien wel belangrijker: Wat voegt het qua smaaksensatie toe?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator dinsdag 8 april 2014 @ 08:03:01 #194
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138639420
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 22:42 schreef johannes_vermeer het volgende:
Heel even off-topic hoor, maar heb jij toevallig ook een goed Lasagne recept?

Ik heb dat toevallig vandaag gemaakt, maar aangezien ik niet zo thuis ben in de Italiaanse keuken heb ik gewoon het recept van Knorr gevolgd. Echter, ik vroeg mij af of jij daar nog wat tips voor hebt? (in een apart topic)
Dat was één van mijn topgerechten in mijn studietijd. Om het maar onbescheiden te zeggen. Mijn toptip daarvoor is het toevoegen van diepvriesspinazie om toch nog wat benodigde groenten aan het wat groenten-kale recept van wereldgerechtenmeester Knorr toe te voegen. Ik zal dat t.z.t. maken en fotograferen voor een apart topic.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 8 april 2014 @ 09:03:12 #195
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138640150
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 april 2014 07:58 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ik zag trouwens dat je mijn instant nasi methode gebruikt hebt. Beviel het?
En ik ben benieuwd naar de Turkse kruidenmix. Van cashewnoten in nasi-gerechten heb ik wel eens gehoord, maar dat is nieuw voor me. Hoe kom je daar op? En misschien wel belangrijker: Wat voegt het qua smaaksensatie toe?
Ik denk dat het vooral voor een stevige bite zorgt ^O^
quote:
3s.gif Op dinsdag 8 april 2014 08:03 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Dat was één van mijn topgerechten in mijn studietijd. Om het maar onbescheiden te zeggen. Mijn toptip daarvoor is het toevoegen van diepvriesspinazie om toch nog wat benodigde groenten aan het wat groenten-kale recept van wereldgerechtenmeester Knorr toe te voegen. Ik zal dat t.z.t. maken en fotograferen voor een apart topic.
Laat ik het zo zeggen, de eerste van ons die het maakt die verzorgt het topic. Deal?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Moderator dinsdag 8 april 2014 @ 09:42:48 #196
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138640981
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:03 schreef kanovinnie het volgende:
Ik denk dat het vooral voor een stevige bite zorgt ^O^
Ik doelde op de Turkse kruidenmix.
quote:
Laat ik het zo zeggen, de eerste van ons die het maakt die verzorgt het topic. Deal?
Deal.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_138642148
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:53 schreef johannes_vermeer het volgende:

Van hem hebben we de laatste tijd opvallend weinig vernomen.
:W
  dinsdag 8 april 2014 @ 10:33:18 #198
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138642181
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:32 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:W
Zie je wel? JE zat wel te haten op al onze creatie's, maar ondertussen heeft half FOK! al gehoord over de nasi en hebben we al een aantal succesvolle en tevreden koks gelukkig gemaakt.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138642263
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:33 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Zie je wel? JE zat wel te haten op al onze creatie's, maar ondertussen heeft half FOK! al gehoord over de nasi en hebben we al een aantal succesvolle en tevreden koks gelukkig gemaakt.
Iwanius is al z'n opgebouwde streetcredit in 1 klap verloren.
pi_138642279
Alsof ik daar mij ook maar 1 moment druk om ga maken.

quote:
14s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:33 schreef kanovinnie het volgende:

Zie je wel? JE zat wel te haten op al onze creatie's, maar ondertussen heeft half FOK! al gehoord over de nasi en hebben we al een aantal succesvolle en tevreden koks gelukkig gemaakt.
Ik blijf bij wat ik eerder zei over jullie nasi. Ik haat nooit om te haten want ere wie ere toekomt als het terecht is maar ik blijf ver van jullie gehypte nasi weg net zo als CUL collega RobinOok.

[ Bericht 32% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 10:38:31 ]
pi_138642321
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:37 schreef Iwanius het volgende:
Alsof ik daar mij ook maar 1 moment druk om ga maken.

[..]

Ik blijf bij wat ik eerder zei over jullie nasi. Ik haat nooit om te haten want ere wie ere toekomt als het terecht is maar ik blijf er ver van weg net zo als CUL collega RobinOok.
Robinook :') Die heeft in mn CUL Japan topic ook al laten blijken dat ze er HE-LE-MAAL niets van kan.
  dinsdag 8 april 2014 @ 10:38:56 #202
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138642335
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:36 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Iwanius is al z'n opgebouwde streetcredit in 1 klap verloren.
Had hij dat dan?
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:37 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik blijf bij wat ik eerder zei over jullie nasi. Ik haat nooit om te haten want ere wie ere toekomt als het terecht is maar ik blijf er ver van weg net zo als CUL collega RobinOok.
Ik heb geen idee wie RobinOok is, maar als jullie hier niet posten is dat duidelijk jullie gemis. Tenzij het er om gaat hoeveel "culinaire experts" er hier posten, dan zal ik mijn uiterste best doen om mijn culinair begaafde vrinden hier te laten posten. ^O^
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 8 april 2014 @ 10:39:46 #203
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138642358
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:38 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Robinook :') Die heeft in mn CUL Japan topic ook al laten blijken dat ze er HE-LE-MAAL niets van kan.
Sowieso, wat doen vrouwen bij het fornuis? Laat ze lekker in de keuken blijven!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138642406
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:38 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wie RobinOok is, maar als jullie hier niet posten is dat duidelijk jullie gemis. Tenzij het er om gaat hoeveel "culinaire experts" er hier posten, dan zal ik mijn uiterste best doen om mijn culinair begaafde vrinden hier te laten posten. ^O^
Een pretentieuze hobbykok die denkt dat ze heel wat is omdat ze een mooie foto van haar "gerechtjes" maakt. In mijn optiek draait een goed gerecht in eerste instantie nog altijd om de smaak, maar dat is waarschijnlijk een cultuurverschil hierbinnen CUL.
pi_138642414
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:38 schreef kanovinnie het volgende:

Ik heb geen idee wie RobinOok is, maar als jullie hier niet posten is dat duidelijk jullie gemis. Tenzij het er om gaat hoeveel "culinaire experts" er hier posten, dan zal ik mijn uiterste best doen om mijn culinair begaafde vrinden hier te laten posten. ^O^
Kijk Kano.

Iedereen mag van mij oude rijst ombouwen tot de "nasi"die hij lekker vindt. Niets mis mee.

Maar wat jij produceert is gewoon wat ik noem "Hollandse nasi"die ik gewoonweg niet lekker vind.
Ik vind het de "westerse nasi die hier getoond wordt en die gebaseerd is op dat Indonesische keuken niets aan. Nooit wat gevonden omdat ik het flauw in smaak vind.

En als je een beetje in de smaakwereld leeft dat weet je dat naarmate je meer smaken gewend bent en dus zowel product kennis als variëteit gewend bent,des te kritischer ben je als het nieuwe gerechten betreft omdat je dus zoals het heet "te verwent"bent in smaak en dus op elk detail let en daarover valt.

[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 10:44:29 ]
  dinsdag 8 april 2014 @ 10:44:17 #206
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138642478
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:41 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Een pretentieuze hobbykok die denkt dat ze heel wat is omdat ze een mooie foto van haar "gerechtjes" maakt. In mijn optiek draait een goed gerecht in eerste instantie nog altijd om de smaak, maar dat is waarschijnlijk een cultuurverschil hierbinnen CUL.
Ik kan ook mooie foto's maken! Ben er meestal te lui voor. En anders schakel ik mijn fotovriendjes wel in. 14.gif
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:42 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Kijk Kano.

Iedereen mag van mij oude rijst ombouwen tot de "nasi"die hij lekker vindt. Niets mis mee.

Maar wat jij produceert is gewoon wat ik noem "Hollandse nasi"die ik gewoonweg niet lekker vind.
Ik vind het de "westerse nasi die hier getoond wordt en die gebaseerd is op dat Indonesische keuken niets aan. Nooit wat gevonden omdat ik het flauw in smaak vind.
Tsja, maar als ik dan vraag om te laten zien wat jij wel smakelijke nasi vind dan zeg je dat je dat niet gaat doen. Dan kan ik slechts concluderen dat het een hoop bla bla is, maar geen actie. Of zoals mijn vrienden uit Amerika zeggen, don't talk the talk if you don't walk the walk.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138642550
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:41 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

Een pretentieuze hobbykok die denkt dat ze heel wat is omdat ze een mooie foto van haar "gerechtjes" maakt. In mijn optiek draait een goed gerecht in eerste instantie nog altijd om de smaak, maar dat is waarschijnlijk een cultuurverschil hierbinnen CUL.
Ik denk dat je erg kort door de bocht gaat in deze want ik heb haar nooit echt kunnen betrappen op pretentieus gedrag. Hooguit dat ook zij? door eigen ervaringen gewoon zo een wat ik noem verwende smaak heeft en daarom voor een buitenstaander veel noten op haar zang heeft en niet over alles gelijk enthousiast is. Logisch eigenlijk.

quote:
14s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef kanovinnie het volgende:

Tsja, maar als ik dan vraag om te laten zien wat jij wel smakelijke nasi vind dan zeg je dat je dat niet gaat doen. Dan kan ik slechts concluderen dat het een hoop bla bla is, maar geen actie. Of zoals mijn vrienden uit Amerika zeggen, don't talk the talk if you don't walk the walk.
Ik liet eerder blijken best een helpende hand te willen toesteken (ondanks dat ik zo lui als de pest ben en een hekel heb om in de keuken te moeten staan om iets te bereiden) maar toen ik in 1 keer de racisme kaart kreeg toegespeeld om redenen die ik nog steeds nergens op vind slaan,toen was ik er gelijk klaar mee. Maar goed,als iedereen happy is met jullie gemaakte nasi"prima,jullie je pleziertje maar niet voor mij.

[ Bericht 30% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 10:54:23 ]
  dinsdag 8 april 2014 @ 10:48:53 #208
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138642589
Nounou, dat zit je wel diep he? En vervolgens steen en been klagen over onze lekkere nasi.

Zeg dan meteen dat je er te lui voor bent ipv mij de schuldkaart toe te spelen. Daar ben ik niet van gediend.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138642685
Ik heb al enkele keren op vragen waarom ik bijna altijd buiten de deur eet gezegd dat dat komt vanwege mijn werk gedurende de dag maar ook omdat ik te lui ben (en meer geen zin!)om zelf wat te bereiden ondanks dat mensen uit mijn naaste omgeving dat jammer vinden omdat ik schijnbaar er wel wat van kan. (koken)

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 10:52:56 ]
pi_138642718
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:42 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Kijk Kano.

Iedereen mag van mij oude rijst ombouwen tot de "nasi"die hij lekker vindt. Niets mis mee.

Maar wat jij produceert is gewoon wat ik noem "Hollandse nasi"die ik gewoonweg niet lekker vind.
Ik vind het de "westerse nasi die hier getoond wordt en die gebaseerd is op dat Indonesische keuken niets aan. Nooit wat gevonden omdat ik het flauw in smaak vind.

En als je een beetje in de smaakwereld leeft dat weet je dat naarmate je meer smaken gewend bent en dus zowel product kennis als variëteit gewend bent,des te kritischer ben je als het nieuwe gerechten betreft omdat je dus zoals het heet "te verwent"bent in smaak en dus op elk detail let en daarover valt.
Stel je de fuck aan man. Werd tijd dat er eens wat minder pretentieus gedaan werd hier in CUL. Altijd die puristen en pretentieuze nepchefs die menen dat het alleen maar lakker kan zijn als het volgens een eeuwenoud recept bereid kan worden. Deze shit is gewoon leuk, en waarschijnlijk ook nog best weg te hakken. :{w

Zure boy.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  dinsdag 8 april 2014 @ 10:53:51 #211
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138642721
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:52 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb al enkele keren op vragen waarom ik bijna altijd buiten de deur eet gezegd dat dat komt vanwege mijn werk gedurende de dag maar ook omdat ik te lui ben (en meer geen zin!)om zelf wat te bereiden ondanks dat mensen uit mijn naaste omgeving dat jammer vinden omdat ik schijnbaar er wel wat van kan. (koken)
In dat geval kan je toch wel vragen of je wat foto's in de keuken van het restaurant mag maken? Je komt er blijkbaar vaak genoeg om zoiets te kunnen vragen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138642819
Nou kijk. Wel grappig dat je dat aankaart want voordat je met die racismekaart kwam aanzetten wilde ik bij wijze van uitzondering de keuken van een bepaalde zaak induiken om te laten zien wat ik een goede nasi vind. Uiteraard op mijn manier.
Thuis kan ik hem zelf nooit zo goed maken (daarom begin ik er ook niet aan) omdat je daar (restaurants) branders hebt en de juiste wok om snel een goede bruine nasi op tafel te kunnen zetten.

quote:
15s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:53 schreef HostiMeister het volgende:

Stel je de fuck aan man. Werd tijd dat er eens wat minder pretentieus gedaan werd hier in CUL. Altijd die puristen en pretentieuze nepchefs die menen dat het alleen maar lakker kan zijn als het volgens een eeuwenoud recept bereid kan worden. Deze shit is gewoon leuk, en waarschijnlijk ook nog best weg te hakken. :{w

Zure boy.
Ik heb nooit beweert dat ik een chef ben of wat dan ook. Ik ben zoals ik het noem net zo als jullie een liefhebber van lekker eten. Dat is de basis. En ik geef toe dat ik erg op smaakverhoudingen let en de ingrediënten die er in zitten. En omdat ik en nog wat mensen in de loop der jaren nu zoveel her en der gegeten hebben ben je gewoon verwent en uitermate kritisch wanneer je eet,omdat je gewoon op alles let. Kun je ons natuurlijk niet kwalijk nemen.


Heeft niets van doen met je beter voelen of wat.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:05:59 ]
pi_138642924
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:57 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik heb nooit beweert dat ik een chef ben of wat dan ook. Ik ben zoals ik het noem net zo als jullie een liefhebber van lekker eten. Dat is de basis. En ik geef toe dat ik erg op smaakverhoudingen let en de ingrediënten die er in zitten. En omdat ik en nog wat mensen in de loop der jaren nu zoveel her en der gegeten heeft ben je gewoon verwent en uitermate kritisch wanneer je eet omdat je gewoonweg automatisch op alles let. Kun je ons natuurlijk niet kwalijk nemen.
Heeft niets van doen met je beter voelen of wat.

Verder geen waardeoordeel hoor, maar ik ben echt een stuk beter dan jij.

Zeker wat spelling betreft.
pi_138643004
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:53 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Stel je de fuck aan man. Werd tijd dat er eens wat minder pretentieus gedaan werd hier in CUL. Altijd die puristen en pretentieuze nepchefs die menen dat het alleen maar lakker kan zijn als het volgens een eeuwenoud recept bereid kan worden. Deze shit is gewoon leuk, en waarschijnlijk ook nog best weg te hakken. :{w

Zure boy.
Deze post mag gelijk in de OP.
  dinsdag 8 april 2014 @ 11:06:19 #215
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138643090
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:57 schreef Iwanius het volgende:
Nou kijk. Wel grappig dat je dat aankaart want voordat je met die racismekaart kwam aanzetten wilde ik bij wijze van uitzondering de keuken van een bepaalde zaak induiken om te laten zien wat ik een goede nasi vind. Uiteraard op mijn manier.
Thuis kan ik hem zelf nooit zo goed maken (daarom begin ik er ook niet aan) omdat je daar branders hebt en de juiste wok om snel een goede bruine nasi op tafel te kunnen zetten.
Hihaho, laat mijn niet lachen. Je was het niet van plan en je zult het niet doen ook in de toekomst, wees daar nou maar eerlijk in.

Ik zeg, bewijs je mannelijkheid en maak de foto's voor ons "onwetenden"
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138643144
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:57 schreef Iwanius het volgende:
Nou kijk. Wel grappig dat je dat aankaart want voordat je met die racismekaart kwam aanzetten wilde ik bij wijze van uitzondering de keuken van een bepaalde zaak induiken om te laten zien wat ik een goede nasi vind. Uiteraard op mijn manier.
Thuis kan ik hem zelf nooit zo goed maken (daarom begin ik er ook niet aan) omdat je daar (restaurants) branders hebt en de juiste wok om snel een goede bruine nasi op tafel te kunnen zetten.

[..]

Ik heb nooit beweert dat ik een chef ben of wat dan ook. Ik ben zoals ik het noem net zo als jullie een liefhebber van lekker eten. Dat is de basis. En ik geef toe dat ik erg op smaakverhoudingen let en de ingrediënten die er in zitten. En omdat ik en nog wat mensen in de loop der jaren nu zoveel her en der gegeten hebben ben je gewoon verwent en uitermate kritisch wanneer je eet,omdat je gewoon op alles let. Kun je ons natuurlijk niet kwalijk nemen.

Heeft niets van doen met je beter voelen of wat.

Jochie ik ga 3 weken per jaar op bedevaart naar het culinaire mekka, maar op een doordeweekse dag kan ik heerlijk genieten van dit geweldige recept van johannes. Je moet je gewoon niet zo aanstellen.
pi_138643154
Ik ben in het verleden veel in bepaalde landen geweest waar ik nooit iets over zei op FOK!,ben ik nu ook plotseling een kenner van die landen? Nou dan dus met zo een opmerking kan ik helemaal niets. En ben erg benieuwd wat jouw Mekka dan is op culinair gebied.

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 11:06 schreef kanovinnie het volgende:

Hihaho, laat mijn niet lachen. Je was het niet van plan en je zult het niet doen ook in de toekomst, wees daar nou maar eerlijk in.

Ik zeg, bewijs je mannelijkheid en maak de foto's voor ons "onwetenden"
Als jij je excuus maakt voor het uitspelen van de racismekaart dan is het euvel van tafel.

[ Bericht 42% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:11:06 ]
pi_138643219
Dit topic smeekt om een 3d-voedselprinter trouwens. Stel je voor dat je met een druk op de knop het originele meesterwerk zou kunnen uitprinten.
pi_138643227
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 11:08 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben de afgelopen jaren veel in bepaalde landen geweest,ben ik nu ook plotseling een kenner van die landen? Nou dan dus met zo een opmerking kan ik helemaal niets.
En ben erg benieuwd wat jouw Mekka dan is op culinair gebied.

Tokyo natuurlijk.
pi_138643285
_O- Juist ja. Ik zeg nu even niets meer.....van het schaterlachen.

Weet je wat: Jij hebt gelijk. :W
pi_138643306
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 11:12 schreef Iwanius het volgende:
_O- Juist ja. Ik zeg nu even niets meer.....van het schaterlachen.

Weet je wat: Jij hebt gelijk. :W
Meer michelinsterren dan Parijs en New York bij elkaar :W
pi_138643333
Oh is dat je maatstaf. Juist ja. _O- Nee, ik begrijp het... :D

Jongens: zullen we het hierbij laten want anders wordt Oma Yvonne boos aangezien het niet om mij gaat maar om jullie nasi. Dus ze wil recepten/bereidingen/maaltijden zien.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:16:27 ]
pi_138643363
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 april 2014 11:14 schreef Iwanius het volgende:
Oh is dat je maatstaf. Juist ja. _O- Nee, ik begrijp het... :D
Nu ben ik benieuwd naar jouw maatstaf en culinaire droombestemming :)
  dinsdag 8 april 2014 @ 11:20:22 #224
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138643510
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 april 2014 11:14 schreef Iwanius het volgende:
Oma Yvonne
Tante. Yvonne is nog lang niet op de leeftijd van oma.
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 11:08 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben in het verleden veel in bepaalde landen geweest waar ik nooit iets over zei op FOK!,ben ik nu ook plotseling een kenner van die landen? Nou dan dus met zo een opmerking kan ik helemaal niets. En ben erg benieuwd wat jouw Mekka dan is op culinair gebied.

[..]

Als jij je excuus maakt voor het uitspelen van de racismekaart dan is het euvel van tafel.
Bij deze mijn welgemeende excuses voor die verschrikkelijke opmerking. Ik zal het niet nogmaals doen en hoop dat je ondanks dit nare en traumatiserende voorval toch voor ons wat foto's wilt maken van de bereiding van jouw favoriete nasi.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138643547
quote:
Japan on the rise as former culinary mecca France fades
Poor old France. Even Michelin, long accused of favouritism towards French cuisine, doesn’t think you’re the gastronomic mecca you once were.

Alain Ducasse: 'that perfect little restaurant in Provence, it doesn't exist any more. Twenty five years ago, maybe. Not now' Photo: BLOOMBERG
By Xanthe Clay
7:03PM BST 19 Oct 2011
20 Comments
The publication of the Kyoto, Osaka and Kobe guide brings the total of three Michelin star restaurant to 29, four ahead of France.

Those of us who have been trying in vain to find a decent restaurant in France for the last ten years will think this tacit acknowledgement has been a long time coming. Even the chefs agree. When I broached the topic with France’s Alain Ducasse, (who himself holds three stars at his Paris, London and Monte Carlo restaurants) he shrugged, “that perfect little restaurant in Provence, it doesn’t exist any more. Twenty five years ago, maybe. Not now.”

And some of the French three star awards seem to be more for past glories. Ducasse's restaurants are spectacular, but I ate one of the worst, and most expensive, meals of my life at Paul Bocuse's three star establishment near Lyon this year.

Michelin’s new love affair with Japan isn’t surprising. The fashionable food of the moment might be Spanish, with Scandinavian hot on its heels, but in the West we have taken Japanese-style food into our lunchboxes. Just this year, sushi began outselling cheese and pickle sandwiches in the supermarkets, and conveyor belt sashimi is a shopping-centre staple.

Not that Michelin is simply capitalising on a zeitgeist. Japanese chefs have a respect for tradition, an attention to detail and a work ethic that’s no longer the norm in French kitchens. The last, at least may be a political rather than a personal failing. Raymond Blanc, chef at the two Michelin star Manoir aux Quat’Saisons has complained that France’s statutory 35hour week “is undermining creativity.”
Aldus The Daily Telegraph, maar kenner Iwanius kan hier enkel om schaterlachen. Ach ja, niet gek voor iemand die zichzelf bejaard noemt en anno 2014 nog denkt dat Starbucks een hippe tent is :') _O-

CUL / Als 'bejaarde' Starbucks bezoeken om hipheid vd hipsters te ervaren.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')