Originele OP:quote:Op donderdag 19 december 2013 02:36 schreef Goldar het volgende:
[..]
Met Engeland onder andere, Veel kleine Duitse staten.
Wat denk jij dat Nederland een hoop rotzooi uit Indonesië haalt, dat ze daar verder niks mee deden?
Nederland werkte samen met de Ottomanen, Oost zee landen etc.
quote:Steunt het Kremlin de eurosceptische beweging van Wilders en co nu ook al?
door Mark Beunderman
Buitenland
De alliantie van eurosceptische partijen die de euro en de EU willen ontmantelen, begint inmiddels aardig vorm te krijgen. Afgelopen weekend sprak PVV-leider Geert Wilders in Turijn op het congres van de rechtse, separatistische (en natuurlijk eurosceptische) Noord-Italiaanse partij Lega Nord.
Behalve Wilders hielden ook Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans, Front National-politicus Ludovic De Danne en FPÖ-voorman Heinz-Christian Strache redevoeringen in Turijn. De partijen willen samen optrekken bij de Europese verkiezingen van mei volgend jaar. Daarna willen ze een fractie vormen in het Europees Parlement – gesymboliseerd door de gezamenlijke handdruk op de foto in Turijn.
[tweet="412483569492455424","113047084","ldedanne","http://pbs.twimg.com/profile_images/378800000734915837/8b14dd6a2eb3ab94b1b6c9897f4074cd_normal.jpeg","Mon Dec 16 07:25:21 +0000 2013"]Pour une Europe de la coopération des Nations & des Peuples #libres https://t.co/nXR1XHXaWj Stop à l'expérience #UE http://t.co/mPrZ1U0TLy[/tweet]
Van links naar rechts: Annemans, De Danne, Wilders, achter zijn schouder Strache – dan, in het midden, een onbekende man met een rode das - en dan de nieuwgekozen Lega Nord-leider Matteo Salvini en Lega Nord-europarlementariër Lorenzo Fontana.
De man met de rode das?
Wie ís eigenlijk die man met de rode das? Rondvraag leert dat het de Russische politicus Viktor Zubarev is, parlementariër voor de partij Verenigd Rusland van president Vladimir Poetin. Een opmerkelijke partner voor Wilders en de zijnen. Steunt het Kremlin de pan-Europese eurosceptische beweging nu ook al?
‘Ik ken die man niet’
Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans zegt desgevraagd dat Verenigd Rusland niet is toegetreden tot de eurosceptische alliantie. “Ik ken die man niet”, aldus Annemans aan de telefoon.
“De vrienden van de Italianen zijn niet meteen ook ónze vrienden”.
“We krijgen natuurlijk geen Russische europarlementariërs”, zegt hij spottend.
‘Zubarev sprak ook op congres’
Waarom nodigde de Lega Nord de Rus dan uit? Een medewerker van europarlementariër Fontana legt per e-mail uit: Lega Nord en de partij van Poetin “hebben enkele gemeenschappelijke opvattingen over migratie en gezinspolitiek”.
Volgens Italiaanse media sprak Zubarev ook op het congres. Hij had het over “waarden”: “het gezin, de natie, de terugkeer naar het geloof”. “We kunnen op veel punten samenwerken met de Lega, van immigratie tot begrotingspolitiek”.
Ook de Russische anti-abortusactivist Aleksej Komov was in Turijn aanwezig. Hier een interview met Komov op de site van Lega Nord.
Lega Nord niet eerste eurosceptische partner Rusland
Lega Nord is niet de enige die eurosceptische banden onderhoudt met Rusland. Front-National-leider Marine Le Pen werd afgelopen zomer in Moskou ontvangen door naaste medewerkers van Poetin. Ook de FPÖ heeft goede banden in Moskou. Strache ging er in 2011 op bezoek. En vorig jaar feliciteerde Strache Poetin met diens herverkiezing.
Mocht de nieuwe eurosceptische fractie - met daarin waarschijnlijk de PVV - er echt komen, dan krijgt het Kremlin er in Brussel en Straatsburg een vriend bij.
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)consorten-nu-ook-al/
Deel 1quote:De_Coulance:
Was te verwachten. Overigens riep Geert, bij de geplaagde bijeenkoomst.
Viva Lega Nord!
Viva Padania!
Viva Olanda!
Dus hij steunt anti-Italiaanse separatisten binnen Italië en denkt dat hij de nieuwe Che Guevara is geworden.
Op handelsgebied hebben we ongelooflijk veel bereikt. Natuurlijk waren er oorlogen, zo loste men vroeger conflicten op. Nu gebeurt dat met geld en -een beetje- rede.quote:Op donderdag 19 december 2013 02:33 schreef arjan1112 het volgende:
Met welke landen werkte de republiek samen dan?
Volgens mij met geen enkele, we hadden steeds oorlog met engeland
Vooral de media die Wilders groter gemaakt hebben dan ie in werkelijkheid is. Italie is dat helemaal erg. BNP is niet zo groot en de UKIP trekt in ieder geval een paar niet zo gekke stemmers weg. Belgie is een raar land (vandaar ook dat die rare EU daar zit en de president een Belg is).quote:Op donderdag 19 december 2013 02:40 schreef arjan1112 het volgende:
Het is erg interessant om de vraag te stellen waarom er in Griekenland wél extreme partijen opkomen en in Spanje en Portugal niet.
Verder ook wel waarom in Nederland, Belgie , Frankrijk , Italie en Engeland populistische anti-buitenlanders partijen goed scoren en in Duitsland niet.
Spanje heeft jarenlang geleden onder een Fascistisch regime, net als in Duitsland zie je dat ze daar wat voorzichtiger mee zijn.quote:Op donderdag 19 december 2013 02:40 schreef arjan1112 het volgende:
Het is erg interessant om de vraag te stellen waarom er in Griekenland wél extreme partijen opkomen en in Spanje en Portugal niet.
Verder ook wel waarom in Nederland, Belgie , Frankrijk , Italie en Engeland populistische anti-buitenlanders partijen goed scoren en in Duitsland niet.
Ik durf zelfs te stellen dat we na de crisis een sterkere stabielere EU hebben. Zulke dingen gaan met horten en stoten maar zijn wel nodig om welvarend de toekomst in te gaan.quote:Op donderdag 19 december 2013 02:37 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Op handelsgebied hebben we ongelooflijk veel bereikt. Natuurlijk waren er oorlogen, zo loste men vroeger conflicten op. Nu gebeurt dat met geld en -een beetje- rede.
Zie nou de Nederlandse regering, dát is al een zootje. Wil jij daar een nóg corruptere, nóg incompetentere, nóg bemoeizuchtigere en nóg uitknijpendere laag ambtenaartjes overheen hebben?
De Toren van Babel zal snel vallen.
quote:Op donderdag 19 december 2013 02:46 schreef Goldar het volgende:
[..]
Ik durf zelfs te stellen dat we na de crisis een sterkere stabielere EU hebben. Zulke dingen gaan met horten en stoten maar zijn wel nodig om welvarend de toekomst in te gaan.
Ook als het volk daar totaal geen trek in heeft en we als land/provincie steeds minder te vertellen hebben?quote:Op donderdag 19 december 2013 02:46 schreef Goldar het volgende:
[..]
Ik durf zelfs te stellen dat we na de crisis een sterkere stabielere EU hebben. Zulke dingen gaan met horten en stoten maar zijn wel nodig om welvarend de toekomst in te gaan.
ik heb nieuws voor je vergeleken met 2 jaar geleden , is er NIETS veranderd.quote:Op donderdag 19 december 2013 03:23 schreef El_Matador het volgende:
[..]!
Nederland was altijd een welvarend handelsland. Tot ik twee jaar geleden Europa de rug toekeerde. De langste recessie ooit en werkloosheidscijfers die de pan uitrijzen en door binnenstromende Roegaren nog verder opgestuwd worden. Weet waar je je champagne voor ontkurkt op 31-12 van dit jaar.
Ik schaam me tegenover de rest van de wereld en ik weiger ons mooie land aan de Brusselse bloedhonden uit te leveren.
Toen ik wegging waren er nog geen 800.000 werklozen, arjan. En ook geen wietpas, kopvoddentaks, middenklassetaks. Het is er zeker niet beter op geworden, wel?quote:Op donderdag 19 december 2013 03:34 schreef arjan1112 het volgende:
[..]
ik heb nieuws voor je vergeleken met 2 jaar geleden , is er NIETS veranderd.
heb je daar links van?quote:Op donderdag 19 december 2013 02:44 schreef Goldar het volgende:
[..]
Spanje heeft jarenlang geleden onder een Fascistisch regime, net als in Duitsland zie je dat ze daar wat voorzichtiger mee zijn.
De situatie in Griekenland is zo slecht dat mensen naar zulke dingen gaan zoeken.
Maar ook in Nederland, Belgie, Engeland, Frankrijk komen de Fascistische partijen op.
De PVV heeft pas geleden 2 dingen voorgesteld om de democratie en trias politica in te perken.
De PVV wordt steeds fascistischer, dingen als de 1e kamer afschaffen, rechters wegsturen die uitspraken doen waar de PVV het niet mee eens is. Neem daarbij het enorme nationalisme, de hang naar vroeg etc. De PVV kruipt steeds meer de fascistische hoek in. Wat mij betreft het grootste gevaar voor de democratie en vrijheid in Nederland.
Waarom? Het vorige onderwerp was op zich al interressant genoeg. Onzin om hier een algemeen topic van te maken.quote:Op donderdag 19 december 2013 02:37 schreef El_Matador het volgende:
Algemeen NWStopic over de anti-EU-krachten in het nieuws.
Als het allang de realiteit is, dan is er ook geen probleem.quote:Op donderdag 19 december 2013 00:27 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Schengen behouden, maar wel grenscontroles invoeren kan prima. Dat is ook allang de realiteit, zie de grens tussen Heerlen/Kerkrade en Aachen, waar ik 3 jaar gewoond heb en hoewel zelf niet gecontroleerd ben, anderen wel.
Ik wil geen grenspoortjes.
En vergelijkingen met debiele partijen stel ik niet op prijs, ik spreek uit eigen naam en wat andere partijen willen, is noch op mij van toepassing noch mijn verantwoordelijkheid.
Je kan het om praktische redenen niet los van elkaar zien. Als je het kleine grensverkeer tussen Maastricht, Luik en Aken niet wil hinderen en ook het kleine grensverkeer tussen Ústi nad Lábem en Dresden niet, dan kan automatisch iemand van Ústi ook vrij naar Oostende reizen.quote:Op woensdag 18 december 2013 22:15 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Zonder een compleet beeld van hun migratiestandpunt te hebben kan je natuurlijk moeilijk uitspraken hierover doen. Het maak namelijk wat uit of:
- je vrije migratie wil met je aangrenzende landen
- of je wil vrije migratie met alle 27 EU-landen
Ik zou ook wel vrije migratie willen met alle landen die aan NL grenzen maar ik wil geen vrije migratie met alle 27 EU-landen.
Hier zit namelijk een wezenlijk verschil tussen.
Dat zou dus betekenen dat we afhankelijk van Duitsland zijn mbt wie er in ons land vrij binnenkomt. En dat Duitsland weer afhankelijk van Polen is wie er in Duitsland en dus Nederland ook binnenkomt. En Polen weer afhankelijk van Oekraine wie er in Polen (en in Duitsland en Nederland) binnenkomt.quote:Op donderdag 19 december 2013 09:47 schreef Igen het volgende:
[..]
Als het allang de realiteit is, dan is er ook geen probleem.
En mijn punt was ook niet om jouw ideeën met die van achterlijke partijen te vergelijken (sorry als het daarop leek), maar om aan te stippen dat het geen 2004 meer is, dat bepaalde dingen intussen nou al een aantal jaren de realiteit zijn, dat vele eerlijke en hardwerkende burgers voor hun baan en inkomen intussen afhankelijk zijn van de open grenzen en dat zelfs enorm xenofobe partijen zich met tegenzin bij die veranderde realiteit neerleggen.
[..]
Je kan het om praktische redenen niet los van elkaar zien. Als je het kleine grensverkeer tussen Maastricht, Heerlen en Aken niet wil hinderen en ook het kleine grensverkeer tussen Ústi nad Lábem en Dresden niet, dan kan automatisch iemand van Ústi ook vrij naar Oostende reizen.
Wat een enorme onzin. Nederland was dat na de wo2 dankzij de samenwerking met de rest van Europa.quote:Op donderdag 19 december 2013 03:23 schreef El_Matador het volgende:
[..]!
Nederland was altijd een welvarend handelsland. Tot ik twee jaar geleden Europa de rug toekeerde. De langste recessie ooit en werkloosheidscijfers die de pan uitrijzen en door binnenstromende Roegaren nog verder opgestuwd worden. Weet waar je je champagne voor ontkurkt op 31-12 van dit jaar.
Ik schaam me tegenover de rest van de wereld en ik weiger ons mooie land aan de Brusselse bloedhonden uit te leveren.
In de diensten sector heb je ook mensen bij de AH achter de kassa enzo nodig.quote:Op donderdag 19 december 2013 03:31 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Ook als het volk daar totaal geen trek in heeft en we als land/provincie steeds minder te vertellen hebben?
En hoe zit het dan met de lageropgeleiden? Zullen die op termijn verhuizen naar Bulgarije en Roemenië omdat de productie uiteindelijk die kant op gaat vanwege de lage arbeidskosten?
http://nos.nl/artikel/336323-pvv-herroept-ontslag-rechters.html hier komt Wilders er op terug omdat hij ook wel snapt dat hij zichzelf zo ontmaskerd. Maar het is 1 van zijn wensen.quote:Op donderdag 19 december 2013 08:19 schreef Zapata het volgende:
[..]
heb je daar links van?
want dat vind ik wel interessant en kan ik mooi gebruiken in discussies over wilders.
Ik heb die man nooit vertrouwd. Hij is dan ook ex VVD'er.quote:Op donderdag 19 december 2013 10:16 schreef Goldar het volgende:
[..]
http://nos.nl/artikel/336323-pvv-herroept-ontslag-rechters.html hier komt Wilders er op terug omdat hij ook wel snapt dat hij zichzelf zo ontmaskerd. Maar het is 1 van zijn wensen.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)affen-die-club.dhtml
De man is totaal niet democratisch. Een echte Fascist, anti democratisch, enorm nationalistisch en conservatief.
Wat een enorme slechte vergelijking.quote:Op donderdag 19 december 2013 09:45 schreef Zienswijze het volgende:
Goede OP.
Anders gesteld: toen Caesar, Karel de Grote, Napoleon en Hitler Europese heersers waren, werd de Nederlandse economie dan beter geoptimaliseerd dan onder een Nederlandse gezaghebbende? En zo nee, waarom zou een Europese president onder een Europese superstaat dan de Nederlandse economie beter kunnen optimaliseren dan een Nederlandse premier dat kan?
Ik strooi niet met termen en ben niemand zijn kloon.quote:Op donderdag 19 december 2013 10:31 schreef Lyrebird het volgende:
Nah, jij strooit nooit met termen als Fascisme.
quote:fascisme
Het fascisme is een politiek systeem dat berust op het beginsel van ultra-nationalisme en onverdraagzaamheid. Het is met name ook anti- communistisch. Alleen het eigen land deugt en alles dat anders is moet verdreven en vernietigd worden. Thans noemen we het ook wel extreem rechts. In de jaren dertig en veertig was Mussolini de grote leider.
quote:Fascisme
politieke stroming die streeft naar een autoritair bestuurde samenleving, waarbij de natie boven het individu wordt gesteld.
quote:fascisme
stroming die wordt gekenmerkt door onder meer sterk nationalisme, één leider, één partij
quote:Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922–1943. Ook het nationaal-socialistisch bewind van Adolf Hitler en zijn partij de NSDAP van 1933–1945 in Duitsland wordt weleens fascistisch genoemd. Eén partij of persoon heeft alle macht. Het fascisme is anticommunistisch, antiliberaal en extreem nationalistisch.[1] Door middel van partijmilities (in uniform), massademonstraties en verheerlijking van de leider probeerde men het volk tot een eenheid te smeden.
Er is een hoop mis met de EU, maar dat het een ondemocratische superstaat is waarin afzonderlijke landen niets te zeggen hebben is onzin.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:30 schreef Oud_student het volgende:
Maar waar het om gaat is niet etiketten plakkerij, maar de keuze:
- Wil je een democratische samenleving met zoveel mogelijk zelfbestemming
- Wil je een centraal geleide superstaat, waar elk detail van bovenaf is opgelegd/geregeld
Veel users? Ik zie hooguit Goldar dat doen.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:30 schreef Oud_student het volgende:
Veel users gebruiken dezelfde taktiek, die van de hangende LP waar kereltje Pechtold ook al jarenlang gebruik van maakt: wijzen op Wilders, hoe slecht hij is, allerlei onzinnige vergelijkingen maken met Hitler, wijzen op zogenaamde vrienden van Wilders, etc.
Allemaal drogredenen om te verhullen dat ze zelf geen oplossingen of een visie hebben.
Dat is een schijntegenstelling.quote:Maar waar het om gaat is niet etiketten plakkerij, maar de keuze:
- Wil je een democratische samenleving met zoveel mogelijk zelfbestemming
- Wil je een centraal geleide superstaat, waar elk detail van bovenaf is opgelegd/geregeld
Toch is 80% van de bevolking tegen, hoe kan dat?quote:Op donderdag 19 december 2013 12:54 schreef Igen het volgende:
Even ter herinnering: de Tweede Kamer heeft bijv. in 2006 zelf opdracht gegeven om Roemenië en Bulgarije tot de EU toe te laten, tegen de zin van de grootste regeringspartij (CDA) in! Dualistischer en democratischer kun je het bijna niet krijgen.
Natuurlijkquote:Op donderdag 19 december 2013 12:54 schreef Igen het volgende:
Nederland is als handelsland ontzettend afhankelijk van het buitenland. Met of zonder EU zullen we met anderen moeten samenwerken en dus concessies moeten doen.
Daar komen dus compromissen uit die voor Nederland niet persé gunstig hoeven te zijn.quote:En mét EU is dat niks anders. Het EU-beleid wordt in principe ook gewoon in onderling overleg voorgekookt door de premiers of ministers van de deelstaten, in de Raad van de EU, onder toezicht van de nationale parlementen.
Los van het fascismevraagstuk: nationalisme is het streven naar en het verheerlijken van de eigen natiestaat. Wilders ziet Nederland als een land met één cultuur en één geschiedenis waarin een beperkte plaats is voor mensen met een andere cultuur en geschiedenis. Het eigen land, de eigen cultuur is de beste. Dit gaat vaak gepaard met vlagvertoon, zoals het gebruik van de Prinsenvlag en het dragen van de vlag op de revers.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:55 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Qua nationalisme: het hangt maar af van je definitie van ''extreem''. Is Wilders extreem nationalistisch omdat hij geen politieke bevoegdheden wil overdragen aan Europa? Of is Europa extreem (europa-nationalistisch, is net zo goed een vorm van nationalisme) omdat ze de autonomie van lidstaten wil inperken tot het één groot nieuw Rijk is geworden?
Ik vind dat de Eurofieltjes wel erg makkelijk de facisme-kaart trekken, zonder te kijken naar hoe de EU zelf opereert, met al die ongekozen autoritaire figuren die nu de dienst uitmaken.
Dat is dus een denkfout, want wij (onze politici) zijn de EU. We zijn er zelf bij!quote:Op donderdag 19 december 2013 13:00 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Daar komen dus compromissen uit die voor Nederland niet persé gunstig hoeven te zijn.
Ook de Nederlandse belastingverdragen met landen over de hele wereld, zijn voor ons gunstig.
Als die straks onder druk van de EU moeten worden gewijzigd, kan dit de staat weer enkele miljarden gaan kosten. Als handelsland Nederland zijn wij prima in staat zelf goede en op maatgesneden verdragen met andere landen af te sluiten.
Dat is maar de vraag. Als klein landje heb je maar een zwakke onderhandelingspositie in de wereld en moet je net zo goed concessies doen en bakzeil halen. Kijk maar wie in het relletje tussen Nederland en Rusland uiteindelijk aan het langste eind heeft getrokken.quote:Op donderdag 19 december 2013 13:00 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Daar komen dus compromissen uit die voor Nederland niet persé gunstig hoeven te zijn.
Ook de Nederlandse belastingverdragen met landen over de hele wereld, zijn voor ons gunstig.
Als die straks onder druk van de EU moeten worden gewijzigd, kan dit de staat weer enkele miljarden gaan kosten. Als handelsland Nederland zijn wij prima in staat zelf goede en op maatgesneden verdragen met andere landen af te sluiten.
In de huidige vorm kunnen we met de EU ook weinig uitrichten, daar zijn de lidstaten veel te verdeeld voor. Daarom moet er gekozen worden voor óf verdergaande integratie, óf de samenwerking moet worden teruggebracht tot een beperkt aantal terreinen. Nu is de Unie niet slagvaardig genoeg, dat zie je wel aan de ellenlange overleggen die nodig zijn om tot weer een steunpakket te komen. Een eigen regering zonder nationale bemoeienis zou veel efficiënter zijn. Deze regering moet dan ook democratische legitimatie hebben en geformeerd en naar huis gestuurd kunnen worden door het Europees Parlement.quote:Op donderdag 19 december 2013 13:02 schreef Igen het volgende:
[..]
Dat is maar de vraag. Als klein landje heb je maar een zwakke onderhandelingspositie in de wereld en moet je net zo goed concessies doen en bakzeil halen. Kijk maar wie in het relletje tussen Nederland en Rusland uiteindelijk aan het langste eind heeft getrokken.
Nederland is een van de minst nationalistische landen, dit is voortgekomen uit onze open instelling om handel te kunnen drijven. Er is altijd plaats geweest voor verschillende culturen, onder de minimale eis dat deze niet voorwaarden gaan stellen hoe wij te leven hebben. Nederland heeft een traditie van vrijheid van mening en godsdienst. Juist daar maken sommige groepen in Nederland misbruik van.quote:Op donderdag 19 december 2013 13:00 schreef Sloggi het volgende:
Los van het fascismevraagstuk: nationalisme is het streven naar en het verheerlijken van de eigen natiestaat. Wilders ziet Nederland als een land met één cultuur en één geschiedenis waarin een beperkte plaats is voor mensen met een andere cultuur en geschiedenis. Het eigen land, de eigen cultuur is de beste. Dit gaat vaak gepaard met vlagvertoon, zoals het gebruik van de Prinsenvlag en het dragen van de vlag op de revers.
Een grotere denkfout kun je niet maken.quote:Op donderdag 19 december 2013 13:01 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Dat is dus een denkfout, want wij (onze politici) zijn de EU. We zijn er zelf bij!
Iets met soep die niet zo heet gegeten wordt als de Telegraaf of Engelse tabloids haar graag opdienen?quote:Op donderdag 19 december 2013 14:50 schreef paddy het volgende:
Is er al meer bekend over het zelf mogen verkopen van zaden en eigen teelt? Is er al meer bekend over de minimale leeftijd van kinderen die ballonnen op mogen blazen?
Luister. Deze info heb ik gewoon vanuit de kamervragen en antwoorden hoor. Ik denk dat jij meer een telegraaflezer bent dan ikquote:Op donderdag 19 december 2013 15:03 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Iets met soep die niet zo heet gegeten wordt als de Telegraaf of Engelse tabloids haar graag opdienen?
Een grotere denkfout kun je niet maken.quote:
Wiens schuld is het dat Europarlementariërs min of meer hun gang kunnen gaan? De opkomst is altijd laag bij verkiezingen voor het EP, maar ondertussen wordt er wel geklaagd over een gebrek aan democratie. Het is van tweeën één, democratie moet in stand gehouden en onderhouden worden en vereist participatie door burgers. Mede daarom werkt de Europese democratie niet goed.quote:Politici die zich aangetrokken voelen tot Brussel en Straatsburg, dat zijn de politici die juist zo ver mogelijk van de burger af willen staan. Die willen ongecontroleerd hun gang kunnen gaan. Kijk naar onze eigen politici. Iemand die een beetje talent heeft, zit in den Haag. Maar zo iemand als van Baalen bijvoorbeeld, wordt naar Brussel weggepromoveerd. Madlener, ook zo'n licht.
http://www.bing.com/searc(...)blazen+europese+uniequote:Op donderdag 19 december 2013 15:09 schreef paddy het volgende:
[..]
Luister. Deze info heb ik gewoon vanuit de kamervragen en antwoorden hoor. Ik denk dat jij meer een telegraaflezer bent dan ik
Daarbij bel ik de voorlichter van een partij of het klopt.wanneer er een interview in bijvoorbeeld de telegraaf staat met een politicus.
Zeker twee keer gedaan omdat een topic het over een hoax had qua interview
En nu de zaden? Haal ik die bron er ook bij. Inclusief het antwoord dat het niet de bedoeling is, maar er wel geregistreerd moet worden uiteindelijk. Inclusief boetesquote:Op donderdag 19 december 2013 15:14 schreef Sloggi het volgende:
[..]
http://www.bing.com/searc(...)blazen+europese+unie
Leugenaar.
Ow wacht. Toch wel uit een bron die jezelf aanhaaltquote:Op donderdag 19 december 2013 15:14 schreef Sloggi het volgende:
[..]
http://www.bing.com/searc(...)blazen+europese+unie
Leugenaar.
http://www.refdag.nl/nieu(...)en_opblazen_1_595390quote:De Europese richtlijnen voor de veiligheid van speelgoed bepalen alleen dat kinderen onder de 8 jaar uitsluitend onder toezicht ballonnen zouden mogen opblazen.
De wet is nog niet eens af, laat staan dat hij is aangenomen door het EP, waar veel parlementariërs (ja, mensen die die deel uitmaken van dat verfoeide bureaucratische gedrocht dat de EU heet) tegen dit voorstel zijn.quote:Op donderdag 19 december 2013 15:17 schreef paddy het volgende:
[..]
En nu de zaden? Haal ik die bron er ook bij. Inclusief het antwoord dat het niet de bedoeling is, maar er wel geregistreerd moet worden uiteindelijk. Inclusief boetes
EU does not ban children from blowing up balloonsquote:Op donderdag 19 december 2013 15:19 schreef paddy het volgende:
[..]
Ow wacht. Toch wel uit een bron die jezelf aanhaalt
[..]
http://www.refdag.nl/nieu(...)en_opblazen_1_595390
Nu staat daar precies hetzelfde in als wat ik aanhaal...EU bepaald 8 jaar etc etc . Blijkbaar liggen de kinderen van 8 jaar nog in de luiers bij de voorstellers.quote:Op donderdag 19 december 2013 15:21 schreef Sloggi het volgende:
[..]
EU does not ban children from blowing up balloons
Het gaat mij erom dat het voorstellen zijn waar de EU zich helemaal niet druk om hoort te maken. Dat dit mij benauwdquote:Op donderdag 19 december 2013 15:20 schreef Sloggi het volgende:
[..]
De wet is nog niet eens af, laat staan dat hij is aangenomen door het EP, waar veel parlementariërs (ja, mensen die die deel uitmaken van dat verfoeide bureaucratische gedrocht dat de EU heet) tegen dit voorstel zijn.
Tja, het is nu eenmaal zo dat mensen heel veel dingen uit dit genre vooral heel graag willen geloven zodat ze weer iets hebben om over te zeurenquote:Op donderdag 19 december 2013 15:09 schreef paddy het volgende:
[..]
Luister. Deze info heb ik gewoon vanuit de kamervragen en antwoorden hoor. Ik denk dat jij meer een telegraaflezer bent dan ik
Daarbij bel ik de voorlichter van een partij of het klopt.wanneer er een interview in bijvoorbeeld de telegraaf staat met een politicus.
Zeker twee keer gedaan omdat een topic het over een hoax had qua interview
Met de bindende hervormingscontracten gaan we er toch behoorlijk dichtbij komen.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:45 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Er is een hoop mis met de EU, maar dat het een ondemocratische superstaat is waarin afzonderlijke landen niets te zeggen hebben is onzin.
Ah, het bekende.....ik wil het niet zien dus het bestaat niet.quote:Op donderdag 19 december 2013 15:33 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Tja, het is nu eenmaal zo dat mensen heel veel dingen uit dit genre vooral heel graag willen geloven zodat ze weer iets hebben om over te zeuren.
Sorry maar 9 van de 10 keer blijkt het zo te gaan bij dergelijke berichten. Ik lig bijvoorbeeld op koers voor een leuke weddenschap voor een onderwerp als dit, dat ging over het verplicht stellen van fietshelmen door de EU. De fles whiskey is bijna naar me onderweg.quote:Op donderdag 19 december 2013 15:36 schreef paddy het volgende:
[..]
Ah, het bekende.....ik wil het niet zien dus het bestaat niet.
Nou ja, die kras in de plaat kennen we nu wel.
Aha, zoals ze ook alleen onder toezicht mogen zwemmen, TV kijken en met speelgoed met kleine onderdelen spelen?quote:Op donderdag 19 december 2013 15:19 schreef paddy het volgende:
[..]
Ow wacht. Toch wel uit een bron die jezelf aanhaalt
[..]
http://www.refdag.nl/nieu(...)en_opblazen_1_595390
Nee, tegen de EU. Trap niet in de semantische val die EU-aanhangers zetten.quote:Op donderdag 19 december 2013 14:55 schreef Re het volgende:
een Europese alliantie tegen Europa … moet niet gekker worden
Dank!quote:
Con mucho gusto!quote:
Wees eens heel eerlijk. Gaat dat niet veel te ver dat dit door de EU bepaald moet worden? En nog een keer. Die zaden bijvoorbeeld.quote:Op donderdag 19 december 2013 15:38 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Aha, zoals ze ook alleen onder toezicht mogen zwemmen, TV kijken en met speelgoed met kleine onderdelen spelen?
Ik was helemaal niet tegen de EU. Maar ze doen alsof het alleen om een draaiende economie en minder kans op oorlogen gaat, maar mijn gevoel zegt me steeds meer dat het om machtsgeilheid gaat.quote:Op donderdag 19 december 2013 15:39 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Nee, tegen de EU. Trap niet in de semantische val die EU-aanhangers zetten.
[..]
Dank!
[..]
Con mucho gusto!
Ik ook niet. Nu ben ik wijzer.quote:Op donderdag 19 december 2013 15:44 schreef paddy het volgende:
[..]
Ik was helemaal niet tegen de EU.
Als je ze kan verzamelen en netjes op een rijtje kan zetten, gaan ze in de OP.quote:Maar ze doen alsof het alleen om een draaiende economie en minder kans op oorlogen gaat, maar mijn gevoel zegt me steeds meer dat het om machtsgeilheid gaat.
Ik wil dus graag een antwoord qwua die zaden en registratie en boetes
En er waren veel meer voorstellen om iets te verplichten. Waar zijn die gebleven
quote:Op donderdag 19 december 2013 09:47 schreef Igen het volgende:
[..]
Als het allang de realiteit is, dan is er ook geen probleem.
Ja, dat kan, maar er mag wel reactieve surveillance zijn, of niet?quote:En mijn punt was ook niet om jouw ideeën met die van achterlijke partijen te vergelijken (sorry als het daarop leek), maar om aan te stippen dat het geen 2004 meer is, dat bepaalde dingen intussen nou al een aantal jaren de realiteit zijn, dat vele eerlijke en hardwerkende burgers voor hun baan en inkomen intussen afhankelijk zijn van de open grenzen en dat zelfs enorm xenofobe partijen zich met tegenzin bij die veranderde realiteit neerleggen.
[..]
Je kan het om praktische redenen niet los van elkaar zien. Als je het kleine grensverkeer tussen Maastricht, Luik en Aken niet wil hinderen en ook het kleine grensverkeer tussen Ústi nad Lábem en Dresden niet, dan kan automatisch iemand van Ústi ook vrij naar Oostende reizen.
Besluiten over eisen aan producten kan je volgens mij prima op Europees niveau nemen. Anders krijgen we 27 keer de discussie over normeringen. Met vermoedelijk ook 27 keer die uitkomst.quote:Op donderdag 19 december 2013 15:41 schreef paddy het volgende:
[..]
Wees eens heel eerlijk. Gaat dat niet veel te ver dat dit door de EU bepaald moet worden? En nog een keer. Die zaden bijvoorbeeld.
Er werden vergelijkingen gemaakt met de EEG, maar ik zie dat steeds minder.
Typisch de PVV reactie.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:30 schreef Oud_student het volgende:
Veel users gebruiken dezelfde taktiek, die van de hangende LP waar kereltje Pechtold ook al jarenlang gebruik van maakt: wijzen op Wilders, hoe slecht hij is, allerlei onzinnige vergelijkingen maken met Hitler, wijzen op zogenaamde vrienden van Wilders, etc.
Allemaal drogredenen om te verhullen dat ze zelf geen oplossingen of een visie hebben.
Voor de Eurofielen is elke tegenstander een fascist, dit is een enge ontwikkeling, maar geheel in lijn met het ondemocratisch karakter van de hele EU onderneming (is dat geen kenmerk van fascisme?)
Maar waar het om gaat is niet etiketten plakkerij, maar de keuze:
- Wil je een democratische samenleving met zoveel mogelijk zelfbestemming
- Wil je een centraal geleide superstaat, waar elk detail van bovenaf is opgelegd/geregeld
sa?quote:Op donderdag 19 december 2013 12:14 schreef arjan1112 het volgende:
Niet weer dit, Wilders heeft geen SA
Er zijn voldoende Wilders/antiWilders topics, dit gaat over de EU.quote:Op donderdag 19 december 2013 16:26 schreef Goldar het volgende:
[..]
Typisch de PVV reactie.
De SP is niet fascistisch, maar wel anti EU.
Het is gewoon goed te onderbouwen dat Wilders een Fascist is, ga eens in op de aangehaalde argumenten. Waarom wil Wilders de trias politica en democratie afschaffen?
Klopt, de SP is niet helemaal fris maar ook niet totaal achterlijk. Het is ook niet meer dan logisch dat geen enkele serieuze partij de EU wil velaten.quote:Op donderdag 19 december 2013 16:28 schreef El_Matador het volgende:
De SP is volgens mij niet voor het verlaten van de EU.
Het is ook goed te onderbouwen dat groenlinks en sp zich met mao en stalin inlaten.quote:Op donderdag 19 december 2013 16:26 schreef Goldar het volgende:
[..]
Typisch de PVV reactie.
De SP is niet fascistisch, maar wel anti EU.
Het is gewoon goed te onderbouwen dat Wilders een Fascist is, ga eens in op de aangehaalde argumenten. Waarom wil Wilders de trias politica en democratie afschaffen?
Hoe wou je het huidige GL inhoudelijk linken aan Mao en Stalin?quote:Op donderdag 19 december 2013 17:03 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Het is ook goed te onderbouwen dat groenlinks en sp zich met mao en stalin inlaten.
O ja, hoe was het ook alweer met de zaden?quote:Op donderdag 19 december 2013 15:17 schreef paddy het volgende:
[..]
En nu de zaden? Haal ik die bron er ook bij. Inclusief het antwoord dat het niet de bedoeling is, maar er wel geregistreerd moet worden uiteindelijk. Inclusief boetes
quote:Op zondag 11 augustus 2013 12:58 schreef Igen het volgende:
Om even hierop terug te komen:
[..]
De vijf opties uit het document dat ik in #38 noemde waren bedoeld om zienswijzen van belanghebbenden uit te lokken. Op basis daarvan is in mei een (zesde) voorkeursalternatief bedacht dat nu als wetsvoorstel klaarligt.
In die voorkeursoptie heeft men voor de "conservation varieties/amateur varieties/niche markets" uiteindelijk voor een liberalisering (zoals in optie 4) gekozen ipv. voor strenge regulering (zoals in optie 5) waar de hele hype over ging.
Wie weet had die keus anders uitgepakt als er niet zo veel om te doen was geweest, maar om nu nog moord en brand te schreeuwen, dat hoeft echt niet.
Schengen staat toe om 6 uur per dag per locatie steekproefgewijs grenscontroles uit te voeren. Blijkbaar maken ze daar bij Kerkrade gebruik van.quote:
Mij best.quote:[..]
Ja, dat kan, maar er mag wel reactieve surveillance zijn, of niet?
Net zo onzinnig als wilders met het fascisme van musolini vergelijken. Andere tijd, andere belangen.quote:Op donderdag 19 december 2013 17:04 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Hoe wou je het huidige GL inhoudelijk linken aan Mao en Stalin?
En ook voor het gebruik van dat onnozele EUSSR, hoe wou je dat fatsoenlijk onderbouwd, inhoudelijk voor elkaar krijgen?
Dat is niet het niet. Maar goed de pro PVV'ers hebben gewoon geen idee waar de PVV voor staat.quote:Op donderdag 19 december 2013 18:59 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Net zo onzinnig als wilders met het fascisme van musolini vergelijken. Andere tijd, andere belangen.
Ben geen pro wilders iemand maar ik zie wel hoe links hem probeert stuk te vergelijken en de opinie over hem te bepalen.quote:Op donderdag 19 december 2013 19:01 schreef Goldar het volgende:
[..]
Dat is niet het niet. Maar goed de pro PVV'ers hebben gewoon geen idee waar de PVV voor staat.
De vergelijking klopt helemaal, Wilders wordt steeds Fascistischer en daarmee een grote bedreiging voor de democratie.
Deze discussie loopt al vanuit het vorige topic.quote:Op donderdag 19 december 2013 19:30 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ben geen pro wilders iemand maar ik zie wel hoe links hem probeert stuk te vergelijken en de opinie over hem te bepalen.
Godwinnetjes zijn krachtig voor het wegzetten van iemand. En je weet het met godwins, maak je een dergelijke vergelijking, dan kun je het niet met normale argumenten af.
Maar je weet het goed te draaien hier. Het ging over anti eu krachten, niet over specifiek wilders.
Wat een enorme onzin zeg.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:16 schreef Revolution-NL het volgende:
Ik verafschuw Wilder, populist. Hij is helaas de enige partij die de onvrede over het huidige dictatoriale Europa vertolkt.
Zonder tegengeluid dendert de EUSSR trein zonder vertraging gewoon door volgens de eigen agenda.
Als liberaal-democraat heb ik niets met het huidige Europa. Het is een kind met een waterhoofd waar niemand op zat te wachten, behalve Brussel zelf.
Het lijkt me een goed idee als je de filmpjes uit de OP eens bekijkt.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:36 schreef Goldar het volgende:
[..]
Wat een enorme onzin zeg.
De EU is democratisch, we stemmen er voor. Dat de menigte zich er niet in verdiept is een ander verhaal. Achter de blonde roeptoeter aanlopen is makkelijker, dat scheelt nadenken.
Je zegt 1 zinnig ding, de EU is een kind, maar wel eentje die hard groeit. Als de EU volwassen is plukken wij er alleen maar de vruchten van, meer dan alleen verder gaan en terug in welvaart gaan.
Het lijkt me een goede idee als je, je eens gaat verdiepen in de ontwikkeling van de Verenigde staten en de dollar.quote:Op donderdag 19 december 2013 23:53 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Het lijkt me een goed idee als je de filmpjes uit de OP eens bekijkt.
Dat ontslaat jou niet van de taak de filmpjes te bekijken en je woorden over "democratie" in te slikken.quote:Op donderdag 19 december 2013 23:53 schreef Goldar het volgende:
[..]
Het lijkt me een goede idee als je, je eens gaat verdiepen in de ontwikkeling van de Verenigde staten en de dollar.
Wij hebben de mensen die dat doen gekozen, dat is democratie.quote:Op donderdag 19 december 2013 23:56 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Dat ontslaat jou niet van de taak de filmpjes te bekijken en je woorden over "democratie" in te slikken.
450 wetjes erdoorheen jassen in 80 minuten.
En dat is van belang omdat?
De VS is niet te vergelijken met de EU noch met Europa. Kijk alleen al naar de taal.
Nee.quote:Op donderdag 19 december 2013 23:58 schreef Goldar het volgende:
[..]
Wij hebben de mensen die dat doen gekozen, dat is democratie.
Die grondwet is er niet gekomen. Het een fabeltje dat er daarna iets vergelijkbaars is gekomen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:01 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Nee.
Democratie is betrokkenheid bij het proces, wat met zoveel stemmen in zo'n korte tijd onmogelijk is. Het EP heeft nauwelijks macht en als het die al heeft, wordt ie niet gebruikt (afwezigheid bij stemmingen).
Democratie is ook; als landen (zoals Nederland) NEE zeggen tegen een Grondwet, dat je dat respecteert en niet lafjes een gelijksoortig verdrag erin moffelen.
Ik geloof niet dat er mensen die een lagere technische opleiding hebben zitten te wachten op een baantje bij de AH.quote:Op donderdag 19 december 2013 10:13 schreef Goldar het volgende:
[..]
In de diensten sector heb je ook mensen bij de AH achter de kassa enzo nodig.
Ook voor die mensen blijft er werk in de diensten sector. Het probleem is dat jij en met jouw velen nog te veel in landen denkt. We hebben een continentale economie, de Nederlandse economie bestaat eigenlijk niet meer.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:13 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat er mensen die een lagere technische opleiding hebben zitten te wachten op een baantje bij de AH.
Die utopie die je nastreeft is iets wat simpelweg niet kan zonder dat er miljoenen mensen werkloos en arm zullen worden/blijven. Beetje vreemd dat mensen dit zo graag willen door zetten ondanks dat het duidelijk is dat er heel wat mensen er op achteruit gaan.
Serieus.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:11 schreef Goldar het volgende:
[..]
Die grondwet is er niet gekomen. Het een fabeltje dat er daarna iets vergelijkbaars is gekomen.
Nederland gaat er in eerste instantie op vooruit. Mensen die laaggekwalificeerd productiewerk leveren zijn, zeker in Nederland handel en dienstenland, sowieso al kwetsbaar. De EU beschermt en stimuleert de Europese industrie eerder dan dat deze hem afbreekt.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:13 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat er mensen die een lagere technische opleiding hebben zitten te wachten op een baantje bij de AH.
Die utopie die je nastreeft is iets wat simpelweg niet kan zonder dat er miljoenen mensen werkloos en arm zullen worden/blijven. Beetje vreemd dat mensen dit zo graag willen door zetten ondanks dat het duidelijk is dat er heel wat mensen er op achteruit gaan.
Er zijn een heel hoop mensen die niet de capaciteiten of de financiële middelen hebben om door te leren. Die mensen word het onmogelijk gemaakt om hun positie te verbeteren vanwege de hoge kosten die ze in dit land moeten betalen (ironisch genoeg deels dankzij de EU). Dat is iets waar werknemers van buitenaf minder problemen mee hebben. Tenzij je wilt dat die mensen naar het oosten van Europa verhuizen en dan met vijf Nederlanders in een chaletje gaan hokken om zo de kosten te drukken.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:14 schreef Goldar het volgende:
[..]
Ook voor die mensen blijft er werk in de diensten sector. Het probleem is dat jij en met jouw velen nog te veel in landen denkt. We hebben een continentale economie, de Nederlandse economie bestaat eigenlijk niet meer.
De lager opgeleide technici leren nu vaak door. Degene die dat niet kunnen, kunnen nog makkelijk aan de slag.
Ministers zijn niet democratisch gekozen; die worden naar voren geschoven en daar mag een parlement (waar je ooit -je kan niet controleren of die parlementsleden al dan niet volgens hun partijprogramma/eerdere uitspraken stemmen- 1/10.000.000e stem aan kan geven) over stemmen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:11 schreef Goldar het volgende:
En het meeste wordt bepaald door de raad van ministers en die zijn democratisch gekozen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia
Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
Hoe word dat gemeten, het gaat steeds slechter met de gemiddelde Nederlander en de banen liggen niet voor het oprapen. Ik geloof niet zo in de uitleg van de cijfers die ons word voorgeschoteld.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:24 schreef Ryon het volgende:
[..]
Nederland gaat er in eerste instantie op vooruit. Mensen die laaggekwalificeerd productiewerk leveren zijn, zeker in Nederland handel en dienstenland, sowieso al kwetsbaar. De EU beschermt en stimuleert de Europese industrie eerder dan dat deze hem afbreekt.
quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:27 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ministers zijn niet democratisch gekozen; die worden naar voren geschoven en daar mag een parlement (waar je ooit -je kan niet controleren of die parlementsleden al dan niet volgens hun partijprogramma/eerdere uitspraken stemmen- 1/10.000.000e stem aan kan geven) over stemmen.
Elke laag boven de nu al weinig democratische besluiten is onwenselijk. Geen superstaat, geen Verenigde Staten van Europa, geen EU. Natiestaten zijn voldoende overkoepelende machtsstructuren.De tweede kamer kan tegenstemmen als de ministers een deal hebben gesloten in de eu, dan mogen ze het nog een keer proberen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:27 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ministers zijn niet democratisch gekozen; die worden naar voren geschoven en daar mag een parlement (waar je ooit -je kan niet controleren of die parlementsleden al dan niet volgens hun partijprogramma/eerdere uitspraken stemmen- 1/10.000.000e stem aan kan geven) over stemmen.
Elke laag boven de nu al weinig democratische besluiten is onwenselijk. Geen superstaat, geen Verenigde Staten van Europa, geen EU. Natiestaten zijn voldoende overkoepelende machtsstructuren.je bent echt een grap. Ik kan mijn standpunten onderbouwen. Jij komt niet verder dan one liners uit het PVV fan blaadje.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De feiten liggen er gewoon de EU is democratisch, voldoet aan de eisen van de democratie.
OF het democratischer kan, dat klopt. Of er mankementen zijn dat klopt. Maar dat neemt niet weg dat het wel de toekomst is als Europa wil blijven mee tellen in de wereld.
Grappig, hebben die een fanblaadje? Je onwetendheid, zowel wat betreft mij als de EU is schattig.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:34 schreef Goldar het volgende:
[..]
je bent echt een grap. Ik kan mijn standpunten onderbouwen. Jij komt niet verder dan one liners uit het PVV fan blaadje.
quote:De feiten liggen er gewoon de EU is democratisch,
Die zijn voor iedereen verschillend, dus die eisen kan noch jij, noch de EU bepalen.quote:voldoet aan de eisen van de democratie.
Onzin. Net zomin als het project van de VS brengt een anoniem, supranationaal politiek instituut (samenwerking in NAVO, VN, prima) Europa niets dan ellende.quote:OF het democratischer kan, dat klopt. Of er mankementen zijn dat klopt. Maar dat neemt niet weg dat het wel de toekomst is als Europa wil blijven mee tellen in de wereld.
Nee, de banen liggen inderdaad niet voor het oprapen en hoe komt dat? Nederland is als land opmerkelijk welvarend voor een land dat eigenlijk nauwelijks produceert. Onze economie is sterk afhankelijk van de export, het voordeel is dat wij daardoor opvallend welvarend zijn, het nadeel is dat als de wereldhandel een tik krijgt (zoals de afgelopen jaren is gebeurd) deze diep tot in de Nederlandse samenleving door dreunt. De binnenlandse bestedingen blijven nu ook achter.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:28 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Hoe word dat gemeten, het gaat steeds slechter met de gemiddelde Nederlander en de banen liggen niet voor het oprapen. Ik geloof niet zo in de uitleg van de cijfers die ons word voorgeschoteld.
Het is zo democratisch dat het referendum tot 3 maal toe is genegeerd en dat de Ieren net zolang door moesten stemmen tot dat de gewenste uitslag op tafel kwam.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:34 schreef Goldar het volgende:
[..]
je bent echt een grap. Ik kan mijn standpunten onderbouwen. Jij komt niet verder dan one liners uit het PVV fan blaadje.
De feiten liggen er gewoon de EU is democratisch, voldoet aan de eisen van de democratie.
OF het democratischer kan, dat klopt. Of er mankementen zijn dat klopt. Maar dat neemt niet weg dat het wel de toekomst is als Europa wil blijven mee tellen in de wereld.
Als mijn politieke voorkeur per se in een arjan-oneliner gevat moet worden, issie nog niet zo slecht.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:35 schreef arjan1112 het volgende:
Nee Matador is ook tegen de PVV hij is een Farage / Fortuin fanboy
De natuur misschien wel, de mens die welvaart wil absoluut niet.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:38 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Grappig, hebben die een fanblaadje? Je onwetendheid, zowel wat betreft mij als de EU is schattig.
[..]
[..]
Die zijn voor iedereen verschillend, dus die eisen kan noch jij, noch de EU bepalen.
[..]
Onzin. Net zomin als het project van de VS brengt een anoniem, supranationaal politiek instituut (samenwerking in NAVO, VN, prima) Europa niets dan ellende.
Zowel de mens als de Aarde is gebaat bij juist kleinschaliger denken, niet bij politieke noch juridische hoogmoed.
Wij kiezen onze premier ook niet.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:39 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Het is zo democratisch dat het referendum tot 3 maal toe is genegeerd en dat de Ieren net zolang door moesten stemmen tot dat de gewenste uitslag op tafel kwam.
Het is ook erg democratisch dat ik slechts op Nederlandse partijen kan stemmen maar bijvoorbeeld niet op Ukip.
Wat ook erg democratisch is is het onvermogen om te kiezen voor leden van de commisie en de president van de EU.
Humanisten, de meest extreme christenen van de 15/16e eeuw.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:40 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Als mijn politieke voorkeur per se in een arjan-oneliner gevat moet worden, issie nog niet zo slecht.
Ik ben een vrijheidslievende pragmatische humanist.
De EU heeft geen presidentquote:Op vrijdag 20 december 2013 00:39 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Het is zo democratisch dat het referendum tot 3 maal toe is genegeerd en dat de Ieren net zolang door moesten stemmen tot dat de gewenste uitslag op tafel kwam.
Het is ook erg democratisch dat ik slechts op Nederlandse partijen kan stemmen maar bijvoorbeeld niet op Ukip.
Wat ook erg democratisch is is het onvermogen om te kiezen voor leden van de commisie en de president van de EU.
Er is niets mis met een vrije markt, maar er is van alles mis met oneerlijke concurrentie als het gaat om werknemers van buitenaf. Ik denk dat de import van goedkope arbeid juist slecht is voor de economie omdat er nu duizenden mensen afhankelijk gemaakt worden van de staat ter faveure van het bedrijfsleven.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:39 schreef Ryon het volgende:
[..]
Nee, de banen liggen inderdaad niet voor het oprapen en hoe komt dat? Nederland is als land opmerkelijk welvarend voor een land dat eigenlijk nauwelijks produceert. Onze economie is sterk afhankelijk van de export, het voordeel is dat wij daardoor opvallend welvarend zijn, het nadeel is dat als de wereldhandel een tik krijgt (zoals de afgelopen jaren is gebeurd) deze diep tot in de Nederlandse samenleving door dreunt. De binnenlandse bestedingen blijven nu ook achter.
Onze welvaart en banenmarkt wordt niet direct bedreigd door de EU maar wordt juist verstevigd. De interne markt die de EU voor ogen heeft speelt daar een sleutelrol in. Zelfs de import van goedkope arbeid komt onze economie ten goede.
Dat systeem is onhoudbaar, Ryon.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:39 schreef Ryon het volgende:
[..]
Nee, de banen liggen inderdaad niet voor het oprapen en hoe komt dat? Nederland is als land opmerkelijk welvarend voor een land dat eigenlijk nauwelijks produceert. Onze economie is sterk afhankelijk van de export, het voordeel is dat wij daardoor opvallend welvarend zijn, het nadeel is dat als de wereldhandel een tik krijgt (zoals de afgelopen jaren is gebeurd) deze diep tot in de Nederlandse samenleving door dreunt. De binnenlandse bestedingen blijven nu ook achter.
Onze welvaart en banenmarkt wordt niet direct bedreigd door de EU maar wordt juist verstevigd. De interne markt die de EU voor ogen heeft speelt daar een sleutelrol in. Zelfs de import van goedkope arbeid komt onze economie ten goede.
Het kost minstens 15 jaar voordat Polen op het niveau van Nederland zit. Maar dat niveau is dan alweer flink gedaald, dus haalt Polen Nederland eerder in.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:45 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Er is niets mis met een vrije markt, maar er is van alles mis met oneerlijke concurrentie als het gaat om werknemers van buitenaf. Ik denk dat de import van goedkope arbeid juist slecht is voor de economie omdat er nu duizenden mensen afhankelijk gemaakt worden van de staat ter faveure van het bedrijfsleven.
Uiteindelijk moeten alle werkenden waar de lonen nu dus van onder druk staan door goedkope concurrentie en torenhoge belastingen de uitkeringen ophoesten van de mensen die nu aan de kant staan.
Hoe dat goed is voor de economie is mij een raadsel.
De grootste partij levert de premier af, dat is al zo lang dat ik mij kan herinneren zo geweest. Men wist van te voren dat als de VVD zou winnen dat Rutte MP zou worden.quote:
Het is zelfs de inzet bij verkiezingen, wat natuurlijk fout is, maar wel de realiteit.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:47 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
De grootste partij levert de premier af, dat is al zo lang dat ik mij kan herinneren zo geweest. Men wist van te voren dat als de VVD zou winnen dat Rutte MP zou worden.
Klopt, maar dat neemt niet weg dat wij de premier of ministers niet kiezen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:47 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
De grootste partij levert de premier af, dat is al zo lang dat ik mij kan herinneren zo geweest. Men wist van te voren dat als de VVD zou winnen dat Rutte MP zou worden.
By secret vote?quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:43 schreef Ryon het volgende:
[..]
De EU heeft geen presidentDus dat schiet op. Verder worden de commissieleden gelegitimeerd door het EP, net zoals dat ministers door de TK worden gelegitimeerd.
Worden de Europese Commissie en de Europese president nu dan wel verkozen door het Europees Parlement?quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:50 schreef Goldar het volgende:
[..]
Klopt, maar dat neemt niet weg dat wij de premier of ministers niet kiezen.
De verklaring zou dan zijn dat wij dan die neocons hebben gekozen en dat hij daarom dus een democratisch mandaat heeft. Echt wat een farce. Overigens is de vergelijking met Mr. Burns wel treffend.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:49 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Het is zelfs de inzet bij verkiezingen, wat natuurlijk fout is, maar wel de realiteit.
Hermann Von Rompuy I is door niemand gekozen; Mr. Burns is er neergezet door de Europese EU-neocons.
Nee door de ministers geloof ik.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:51 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Worden de Europese Commissie en de Europese president nu dan wel verkozen door het Europees Parlement?
Dat de Nederlandse verzorgingsstaat hervormd moet en gaat worden is denk ik wel bekend (hallo participatiemaatschappij) maar dat is een nationale aangelegenheid. Dat staat los van de EU. De EU gaat ook niet over hoe wij onze verzorgingsstaat/welvaartsstaat inrichten.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:45 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Dat systeem is onhoudbaar, Ryon.
Je ziet nu al dat er 800.000 werklozen en bijstandsuitkeringen op de begroting drukken. Daar komen binnenkort een paar 100.000 niet meer werkende bejaarden bij (dat levert wel veel werkgelegenheid op, maar er vindt ook automatisering plaats, dus het effect wordt gedempt). Die hebben allemaal zorg en geld uit het zorgbudget nodig. En jij, als je es ziek bent. En Hassan, de lieve gekwetste jongen van 22 met een strafblad van 15 pagina's die we toch nog een reintegratietraject (ondersteund door dikbetaalde ambtenaartjes) aanbieden.
De piramide wordt steeds meer topzwaar en die kan de werkende Nederlander "behouden" met 59(!!)% belasting. En juist op de lui die het hardst aan Nederland bijdragen; de (hogere) middenklasse. Ik neem aan dat jij daar ook bij hoort. Jij betaalt die extra ambtenarenlaag die we nooit nodig gehad hebben en nu ook niet. Geen enkel Europees land heeft dat.
Uit de EU, eigen handel kunnen we prima regelen, contacten genoeg, en concurreren en handelen met het VK en overzees. Naar eigen inzicht, zonder dictaten van mensen die het belang van Nederland niet voorop hebben staan.
En wat is eigenlijk precies het mandaat van de heer van Rompuyquote:Op vrijdag 20 december 2013 00:55 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
De verklaring zou dan zijn dat wij dan die neocons hebben gekozen en dat hij daarom dus een democratisch mandaat heeft. Echt wat een farce. Overigens is de vergelijking met Mr. Burns wel treffend.
Geen idee eerlijk gezegd, ik weet niet wat die man uitvoert.quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:01 schreef Ryon het volgende:
[..]
En wat is eigenlijk precies het mandaat van de heer van Rompuy
Gezien de opkomst van nazipartijen in Europa moet je nooit je eigen leger wegdoen. Ik predikte ooit een Europees leger (toen ik nog jong en naief was), maar de fout is nu al duidelijk te zien. Oorlogen zullen in Europa nog steeds via landen kunnen plaatsvinden. De NAVO is een redelijk succesvolle organisatie waar we onze eigen specifieke rol in moeten vervullen (marine, technologie) en wat back-up vliegtuigjes en tankjes.quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:00 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat de Nederlandse verzorgingsstaat hervormd moet en gaat worden is denk ik wel bekend (hallo participatiemaatschappij) maar dat is een nationale aangelegenheid. Dat staat los van de EU. De EU gaat ook niet over hoe wij onze verzorgingsstaat/welvaartsstaat inrichten. [/quoted]
De EU bepaalt dat wij Roegaren niet mogen uitsluiten van ons peperdure sociale stelsel. Wat voor de rijke EUlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg, Belgie en misschien nog Denemarken een drama gaat worden; ze zullen komen en er zullen over een jaar in ieder geval niet minder uitkeringen uitgedeeld moeten worden. Mensen die jarenlang vechten voor een baan (ja, ze bestaan) worden nog meer de dupe van een of andere fantasie dat een bijna 3ewereldland als Bulgarije en een voorheen zo rijk en flexibel handelend land als Nederland samengevoegd moeten worden (wat open grenzen gewoon zijn; zeg maar dat de buurman aan de andere eind van je verdieping zo je appartement binnen kan lopen.
Meer en meer wetten worden door Brussel en niet door Den Haag gemaakt. Daaronder hebben we nog provincies en gemeenten. Enorme lagen bestuur die we zo hard "nodig" hebben om de boel te regelen.
Ik zeg; minder overheid, kleinschaliger denken en creatief, ongehinderd door dictaten van buitenaf handel drijven. Daar is Nederland al 500 jaar een kei in.
[quote]Als het gaat om de kosten: het verschil tussen de nationale staat en de EU is aanzienlijk. Nederland is meer kwijt aan defensie dan aan de EU, en defensie geeft ook niets terug. Zouden wij willen perse willen bezuinigen dan zou ik in dat geval defensie schrappen en gewoon lekker Europees uitbesteden.
altijd? nou nouquote:Op donderdag 19 december 2013 03:23 schreef El_Matador het volgende:
[..]!
Nederland was altijd een welvarend handelsland. Tot ik twee jaar geleden Europa de rug toekeerde. De langste recessie ooit en werkloosheidscijfers die de pan uitrijzen en door binnenstromende Roegaren nog verder opgestuwd worden. Weet waar je je champagne voor ontkurkt op 31-12 van dit jaar.
Ik schaam me tegenover de rest van de wereld en ik weiger ons mooie land aan de Brusselse bloedhonden uit te leveren.
Officieel heeft de man geen macht.quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:01 schreef Ryon het volgende:
[..]
En wat is eigenlijk precies het mandaat van de heer van Rompuy
Krijgen de Belgen soms geen ziektekostenvergoeding? Of mischien wel en is de tandarts er dan niet bij ingegrepen?quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:10 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Officieel heeft de man geen macht.
Als dat nou zo is, waarom zit ie er dan? Zou ie op zijn looks gekozen zijn?? De VS een vlotte negert, wij een Europese hunk.
[ afbeelding ]
Ik denk dat heel veel mensen dat niet weten. Een van de redenen waarom ik het zo opvallend vind dat mensen er vervolgens wel een probleem mee hebben dat hij niet direct verkozen is.quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:04 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Geen idee eerlijk gezegd, ik weet niet wat die man uitvoert.
Ik denk ook dat het om verschillende redenen onverstandig is om het nationale leger op te heffen, maar het zou in ieder geval een grotere directe besparing opleveren dan ons volledig af te zonderen van de EU. Ons 'budgetprobleem' ligt echter bij onze grootste kostenpost, de zorg. Hoe graag sommige mensen dat ook willen, het echte snijwerk moet volledig buiten de EU omgaan.quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:08 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Gezien de opkomst van nazipartijen in Europa moet je nooit je eigen leger wegdoen. Ik predikte ooit een Europees leger (toen ik nog jong en naief was), maar de fout is nu al duidelijk te zien. Oorlogen zullen in Europa nog steeds via landen kunnen plaatsvinden. De NAVO is een redelijk succesvolle organisatie waar we onze eigen specifieke rol in moeten vervullen (marine, technologie) en wat back-up vliegtuigjes en tankjes.
Het is verbijsterend om te zien dat zoveel mensen een clown als Wilders als levensgevaarlijk zien, maar 20% van de buren aan de andere kant van de galerij stemt op een schaamteloze en "trotse" nazipartij. NAZI's. Ik leerde op school "Dit Nooit Meer". Ik leerde van Ferry Mingelen dat Fortuyn de nieuwe Hitler was, maar goed, die Ferry kan beter ongevaarlijke fietstochtjes maken dan iets met media te maken hebben.
quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:16 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Krijgen de Belgen soms geen ziektekostenvergoeding? Of mischien wel en is de tandarts er dan niet bij ingegrepen?
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia
Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
Een prestige baantje dus waar het "ik mag je" gehalte volgens mij de doorslaggevende factor is.quote:De voorzitter van de Europese Raad:
leidt en stimuleert de werkzaamheden van de Europese Raad;
zorgt, in samenwerking met de voorzitter van de Europese Commissie en op basis van de werkzaamheden van de Raad Algemene Zaken, voor de voorbereiding en de continuïteit van de werkzaamheden van de Europese Raad;
bevordert de samenhang en de consensus binnen de Europese Raad;
legt na afloop van iedere bijeenkomst van de Europese Raad een verslag voor aan het Europees Parlement.
De voorzitter van de Europese Raad zorgt op zijn niveau en in zijn hoedanigheid voor de externe vertegenwoordiging van de Unie in aangelegenheden die onder het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid vallen, onverminderd de aan de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid toegedeelde bevoegdheden.
De voorzitter van de Europese Raad kan geen nationaal mandaat uitoefenen.
Je zegt dus eigenlijk; prima dat we iemand aan de top hebben die niet verkozen is en niemand weet wat hij uitvoert en van wiens budget?quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:20 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ik denk dat heel veel mensen dat niet weten. Een van de redenen waarom ik het zo opvallend vind dat mensen er vervolgens wel een probleem mee hebben dat hij niet direct verkozen is.
Die controle verlies je meer en meer. Nederlandse boeren die verplicht zijn buitenlandse zaden te gebruiken, importverboden waar Nederland het helemaal niet mee eens hoeft te zijn.quote:Ik denk ook dat het om verschillende redenen onverstandig is om het nationale leger op te heffen, maar het zou in ieder geval een grotere directe besparing opleveren dan ons volledig af te zonderen van de EU. Ons 'budgetprobleem' ligt echter bij onze grootste kostenpost, de zorg. Hoe graag sommige mensen dat ook willen, het echte snijwerk moet volledig buiten de EU omgaan.
De EU is by far de grootste corrupte organisatie ter wereld. Op maffiose wijze geleid, met propaganda en subsidiestops in plaats van afgesneden paardenhoofden.quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:29 schreef PKRChamp het volgende:
Ik heb het eens opgezocht wat de taken van Van Rompuy/Burns zijn.
Van Wikipedia.
[..]
Een prestige baantje dus waar het "ik mag je" gehalte volgens mij de doorslaggevende factor is.
Ik ben het met je eens, ik adviseer mensen dan ook om dit land te verlaten wil je nog een welvarende toekomst tegemoet zien.quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:34 schreef El_Matador het volgende:
[..]
De EU is by far de grootste corrupte organisatie ter wereld. Op maffiose wijze geleid, met propaganda en subsidiestops in plaats van afgesneden paardenhoofden.
Lobbygroepen en "hoge" politici samen. Dat is gewoon dik corruptie. Niks geen open, vrije markt. Een markt waar een paar spelers voordelen toegeschoven krijgen en de rest het nakijken heeft.
Bash de VS gerust hierom, maar kijk ook even over de eigen landsgrenzen (nu ze nog bestaan) in Europa.
Mijn god, wat ben je toch een idiootquote:Op vrijdag 20 december 2013 01:34 schreef El_Matador het volgende:
[..]
De EU is by far de grootste corrupte organisatie ter wereld. Op maffiose wijze geleid, met propaganda en subsidiestops in plaats van afgesneden paardenhoofden.
Lobbygroepen en "hoge" politici samen. Dat is gewoon dik corruptie. Niks geen open, vrije markt. Een markt waar een paar spelers voordelen toegeschoven krijgen en de rest het nakijken heeft.
Bash de VS gerust hierom, maar kijk ook even over de eigen landsgrenzen (nu ze nog bestaan) in Europa.
We houden het inhoudelijk!quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:11 schreef remlof het volgende:
[..]
Mijn god, wat ben je toch een idioot
Aha, met een onverkozen Mr. Burns aan het hoofd. Remlof verwijst in zijn sig naar de PVV, maar de Gouden Dageraad, ach.quote:De EU functioneert nog niet goed juist omdat er nog teveel macht bij de nationale overheden ligt.
Er ontbreken echt een paar schakels in je brein hè?quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:12 schreef El_Matador het volgende:
[..]
We houden het inhoudelijk!
[..]
Aha, met een onverkozen Mr. Burns aan het hoofd. Remlof verwijst in zijn sig naar de PVV, maar de Gouden Dageraad, ach.
quote:Overheidsbezuinigingen
Te beginnen bij de overheidsuitgaven zelf. De Griekse overheid verkoopt staatsbezittingen als havens, luchthavens, spoorwegen, waterbedrijven, elektriciteitsbedrijven, het gokmonopolie, land en wegen, mijnbouwrechten, openbaar vervoer, telecombedrijven, aandelen in staatsbanken en raffinaderijen voor een totale waarde van 50 miljard euro. Daarbij wordt er bezuinigd op onderwijs door 1976 scholen te sluiten of te laten fuseren, en krijgen lokale overheden minder subsidies.
De overheid voert in totaal 9,55 miljard euro aan directe bezuinigingen door, waaronder 300 miljoen subsidies aan pensioenfondsen die worden geschrapt, 850 miljoen minder overheidsinvesteringen in infrastructuur, 1,2 miljard op de defensiebegroting, 2,1 miljard bezuinigingen op de gezondheidszorg en 5,1 miljard op de sociale zekerheid.
Pensioenen
Op de pensioenen wordt bezuinigd door de pensioenleeftijd te verhogen naar 65 jaar, en deze te koppelen aan de levensverwachting. Alle ambtenarenpensioenen worden bevroren, de aanvullende pensioenen worden met 15 procent gekort. Er wordt een solidariteitsheffing van 3 tot 10 procent op pensioenen boven de 1400 euro per maand ingevoerd, en een korting van 10 tot 20 procent op pensioenen van alle gepensioneerden onder de 60 jaar. Het pensioen bedraagt nog 65 procent van het eindloon in plaats van 96 procent.
Lonen
Het minimumloon wordt verlaagd van 877 euro per maand naar 700 euro per maand. Voor jongeren onder de 25 wordt het minimumloon nog lager. De ambtenarensalarissen worden met 15 tot 20 procent verlaagd, de overurenbetaling aan ambtenaren daalt met 30 procent, de lonen van werknemers van staatsbedrijven worden met 30 procent verlaagd. Voor de overheid geldt een vacaturestop, en 30.000 ambtenaren worden op non-actief gesteld. Zij krijgen 40 procent minder loon, en na een jaar worden ze ontslagen. Voor eind 2012 moeten 15.000 ambtenaren zijn ontslagen. Wat het bedrijfsleven betreft: ook daar worden de lonen bevroren, en het ontslagrecht wordt versoepeld.
Verder worden de financiële privileges voor leden van het Griekse leger en de veiligheidsdiensten afgeschaft, en worden ongeveer 140 'gesloten' beroepen als tandarts, notaris, advocaat en vrachtwagenchauffeur geliberaliseerd.
Belastingen
De belastingvrije voet gaat omlaag, van 12.000 euro naar 5.000 euro. Er wordt een belasting ingevoerd op luxegoederen als jachten, vakantiehuizen en dure auto's. Alle btw-tarieven worden verhoogd, de accijnzen op brandstof, tabak en alcohol worden met eenderde verhoogd. Ook komt er een eenmalige 'solidariteitsheffing' van 1 tot 5 procent op het bruto-inkomen van huishoudens. De vennootschapsbelasting wordt verhoogd voor bedrijven met een jaarwinst hoger dan 100.000 euro, en er komt een belasting op commerciële activiteiten van kerkgenootschappen. De drempel voor belasting op onroerend goed wordt verlaagd van 400.000 naar 200.000 euro. En het wordt duurder om met het openbaar vervoer te reizen: de tarieven gaan met 25 procent omhoog.
.
Dank je arjan. Wat is de bron?quote:
Linkse krant. Zal het wel fout hebben, volgens Remlof.quote:
Het zijn allemaal ''zomaar'' extremisten met een IQ van onder de 70, net zoals alle PVV-ers... extremisten ontstaan volgens hem namelijk zomaar zijnde duivels kinderen, maar nooit als tegenreactie van een andere vorm van extremisme of iets dergelijksquote:Op vrijdag 20 december 2013 02:39 schreef El_Matador het volgende:
Linkse krant. Zal het wel fout hebben, volgens Remlof.
Of zou ie denken; net goed, voor die corrupte Grieken? De internationale socialist?
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Fortuyn moest dood om Wilders te creeeren. Ben je lekker mee. De man is een ophitsende clown en geen schim van zijn ooit libertaire 10-puntenprogramma, maar geen nazi.quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:41 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Het zijn allemaal ''zomaar'' extremisten met een IQ van onder de 70, net zoals alle PVV-ers... extremisten ontstaan volgens hem namelijk zomaar zijnde duivels kinderen, maar nooit als tegenreactie van een andere vorm van extremisme of iets dergelijks
Oh, maar daar is hij het ook wel mee eens. Alleen denkt hij dat de oorzaak Wilders zelf is ipv dat hij Wilders zelf als een reactie kan zien... als een soort van onbewogen beweger...quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:43 schreef El_Matador het volgende:
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Fortuyn moest dood om Wilders te creeeren. Ben je lekker mee. De man is een ophitsende clown en geen schim van zijn ooit libertaire 10-puntenprogramma, maar geen nazi.
Meer EU, meer nazi's en andere extremisten. Let maar op.
Ja, Pechtold en de media maken Wilders groter dan ie is. Maurice doet alleen het kersje op de taart.quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:45 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Oh, maar daar is hij het ook wel mee eens. Alleen denkt hij dat de oorzaak Wilders zelf is ipv dat hij Wilders zelf als een reactie kan zien... als een soort van onbewogen beweger...
Nog verder terug ligt de oorzaak ver buiten de Nederlandse politiek van de afgelopen jaren, decennia.quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:47 schreef El_Matador het volgende:
Ja, Pechtold en de media maken Wilders groter dan ie is. Maurice doet alleen het kersje op de taart.
Wat de boodschap die Fortuyn had en Wilders soms kan hebben ondergesneeuwd maakt. Wat komt er ná Wilders? Ook vast een toevalstreffer, dat spontaan ontstaat uit foute mensen.
Dewelke was?quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:49 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Nog verder terug ligt de oorzaak ver buiten de Nederlandse politiek van de afgelopen jaren, decennia.
Tja, we lijken op een kruispunt te staan. En ik kan niet verzekeren dat hetzelfde niet zal gebeuren bij een implosie v.d. EU... beide uitkomsten staan open voor potentieel veel ellende...quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:47 schreef El_Matador het volgende:
En met meer EU, onzinnige bemoeienissen en een falend juridisch systeem (vast 30 gevangenissen sluiten voordat de Roegaren komen... ) alsmede een wankele economie die drijft op subsidies en net zoveel krediet als de VS, komen er meer van dat soort "foute" mensen.
het aantal cellen word niet verminderd, gevangenissen worden groter die vervolgens met minder personeel toe moeten.quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:47 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ja, Pechtold en de media maken Wilders groter dan ie is. Maurice doet alleen het kersje op de taart.
Wat de boodschap die Fortuyn had en Wilders soms kan hebben ondergesneeuwd maakt. Wat komt er ná Wilders? Ook vast een toevalstreffer, dat spontaan ontstaat uit foute mensen.
En met meer EU, onzinnige bemoeienissen en een falend juridisch systeem (vast 30 gevangenissen sluiten voordat de Roegaren komen...) alsmede een wankele economie die drijft op subsidies en net zoveel krediet als de VS, komen er meer van dat soort "foute" mensen.
Je eigen budget en munt beheren werkte in Griekenland prima. Tot de euroverplichtingen en een geforceerde cultuuromslag. Dat zal echt niet de enige en laatste in Europa zijn. Kijk Spanje, ooit een wereldrijk.quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:51 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Tja, we lijken op een kruispunt te staan. En ik kan niet verzekeren dat hetzelfde niet zal gebeuren bij een implosie v.d. EU... beide uitkomsten staan open voor potentieel veel ellende...
zoveel dat er voor 30 gesloten gevangenissen (hoeveel zijn er dan wel niet in Nederland??) capaciteit wordt aangebouwd? Eventjes in een jaartje of 2? Lijkt me niet zo'n makkelijke operatie, een gevangenis uitbreiden...quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:52 schreef arjan1112 het volgende:
[..]
het aantal cellen word niet verminderd, gevangenissen worden groter die vervolgens met minder personeel toe moeten.
Dat de wortels dieper liggen dan waar een Pechtold of Wilders met hun handjes bij kunnen komen... ze roeptoeteren het één en ander, maar vanuit het geschiedkundige perspectief zijn de aanpassingen die ze teweeg brengen minimaal. Ten opzichte van de onoverzichtelijke complexiteit van de huidige staat v.d. wereld zijn er meer belangrijkere dingen om ons te beseffen... lessen over de mensheid zijn plaats in deze wereld, ten opzichte van toen en straks.... Als je vanuit zulke perspectieven gaat denken dan worden zelfs zaken als Nederlandse soevereiniteit, nazi-achtige opstanden, triviaal...quote:
Ik wil wat jij rookt.quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:55 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Dat de wortels dieper liggen dan waar een Pechtold of Wilders met hun handjes bij kunnen komen... ze roeptoeteren het één en ander, maar vanuit het geschiedkundige perspectief zijn de aanpassingen die ze teweeg brengen minimaal. Ten opzichte van de onoverzichtelijke complexiteit van de huidige staat v.d. wereld zijn er meer belangrijkere dingen om ons te beseffen... lessen over de mensheid zijn plaats in deze wereld, ten opzichte van toen en straks.... Als je vanuit zulke perspectieven gaat denken dan worden zelfs zaken als Nederlandse soevereiniteit, nazi-achtige opstanden, triviaal...
Dus we kunnen ook volgend jaar nog van mooie "Spaanse" clásicos genieten? Mooi zo.quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:56 schreef arjan1112 het volgende:
Spanje gaat niet failliet
De overheidsuitgaven zijn daar al structureel lager 35% van de economie is overheid daar
Dat is een uitzondering in Europa.
Nederland is nu 52% .. in de jaren 80 was dat 60% en is in de jaren 90/ begin 00 45% geweest.
er komen meer meerpersoonscellen.. gaan trouwens 19 gevangenissen dicht, dat is al een paar keer aangepast.quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:55 schreef El_Matador het volgende:
[..]
zoveel dat er voor 30 gesloten gevangenissen (hoeveel zijn er dan wel niet in Nederland??) capaciteit wordt aangebouwd? Eventjes in een jaartje of 2? Lijkt me niet zo'n makkelijke operatie, een gevangenis uitbreiden...
Denk jij dat de criminaliteit toe gaat nemen ten gevolge van de instroom van Roegaren of niet?
Ik drink mezelf een gebrek aan slaap middels de twee na mooiste drugs uit het Zuiden van Amerikaquote:Op vrijdag 20 december 2013 02:58 schreef El_Matador het volgende:
Ik wil wat jij rookt.
Lijkt me mooi voor een nieuw topic. Ben erg benieuwd namelijk.
De EU is de grootste en enige superstaat op het moment. Jij ziet ze als the good guys, daar in Brussel? Die als ze dan bad guys worden, want waarom zou een Griekse Dageraadstemmer dat wel zomaar kunnen worden en een "good guy" niet?, niet meer democratisch weg te stemmen zijn en we het continent in een burgeroorlog storten?
Het is niet het eerste scenario, maar hoe meer je blijft pesten hoe meer mensen tegenstand gaan bieden.
Aha, en de stelende en kopschoppende jeugd van het moment, die gaat gewoon weer de straat op, zeker? Iedereen verdient tenslotte een 42e kans.quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:03 schreef arjan1112 het volgende:
[..]
er komen meer meerpersoonscellen.. gaan trouwens 19 gevangenissen dicht, dat is al een paar keer aangepast.
Ayahuasca??quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:05 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Ik drink mezelf een gebrek aan slaap middels de twee na mooiste drugs uit het Zuiden van Amerika. Ik heb het expres vaag gehouden omdat ik nu niet goed kan duiden wat ik bedoel, terwijl ik wél weet wat ik bedoel. Snap je?
Ik zie geen good en bad, ik zie (conflicterende) verwachtingen tegenover wensen. De ene wens of eis vindt ik meer streven waardig dan de andere. Maar ik deel je zorgen over burgeroorlogen en wat daarvan weer de gevolgen kunnen zijn....En als die kans zo reëel is als jij doet voorkomen, dan zal ik ook iets anders willen dan wat de EU nu is en doet...
De klassieke tweedeling is verdwenen. Bedrijven en overheden zijn 2 handen op 1 buik waarbij ze beide streven naar de twee pijlers van het moderne bestaan; geld en macht. De bedrijven willen meer van het eerste, maar overheden net zo, terwijl ze het tweede ook heel graag willen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:05 schreef LelijKnap het volgende:
De macht van bedrijven wil ik hier trouwens even vanuit zonderen: het egoïstische, non-ideologische winst najagende karakter wil ik wel graag als 'bad' bestempelen omdat het geen ander doel dient dan de macht van een paar.
1/3 sluiting is extreem. Zoveel bijbouwen eventjes en er meer bij elkaar zetten (geen goed plan; veroorzaakt criminaliteit), kan dat echt? En die enkelbanden dan?quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:05 schreef arjan1112 het volgende:
er zijn er ongeveer 60 dat word dus ong. 40
Als dat een synoniem is voor koffie, dan ja...quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:08 schreef El_Matador het volgende:
Ayahuasca??
good en bad zijn mi in zoverre te definieren en los te schakelen van jouw algemene conflictbeschrijving, dat bad tegen onschuldigen is en niets met wensen te maken heeft...
Ik zie het vaker foutgaan en dan valt het alsnog maar dan pijnlijk.
Laten we gewoon lekker als natiestaten vredig handelen zoals we lang gedaan hebben. Niet zolang als de Verenigde Staten maar die hielden hun oorlogjes liever buitenshuis...
Libie, ok, dat was een VS-opzetje. De anderen zijn voormalige kolonien of ernaast (Rwanda was Belgisch).quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:11 schreef arjan1112 het volgende:
Frankrijk begint ook oorlogjes te voeren libie, mali, centraal Afrikaanse rep. Rwanda zaten ook al Fransen...
ik begreep dat het aantal cellen afneemt van 14.000 naar 12.000 maar in plaats van 1000 meerpersoonscellen worden dat er 4000quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:11 schreef El_Matador het volgende:
[..]
1/3 sluiting is extreem. Zoveel bijbouwen eventjes en er meer bij elkaar zetten (geen goed plan; veroorzaakt criminaliteit), kan dat echt? En die enkelbanden dan?
Die horen bij de 99%, wat dacht jij??quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:12 schreef arjan1112 het volgende:
Gelul met je 1% tegen de rest er zijn nog miljoenen mensen die 2 of 3 keer modaal verdienen
Maar je wil toch niet stellen dat ze daar in Brussel allemaal ideologieloos zijn? Ze kunnen toch evengoed moeite hebben ''met hoe het is'' maar gelijktijdig proberen hun weg daarin te vinden om hunner ideologie te kunnen verwezenlijken?quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:10 schreef El_Matador het volgende:
De klassieke tweedeling is verdwenen. Bedrijven en overheden zijn 2 handen op 1 buik waarbij ze beide streven naar de twee pijlers van het moderne bestaan; geld en macht. De bedrijven willen meer van het eerste, maar overheden net zo, terwijl ze het tweede ook heel graag willen.
Het is de 1% tegen de rest. En als je hard likt, kan je erbij horen.
Best wel, ja... Nog nooit heeft een dictatuur zo een rijke en vrije bevolking gehadquote:Op vrijdag 20 december 2013 03:14 schreef El_Matador het volgende:
Die horen bij de 99%, wat dacht jij??
Ben je rijk ofzo, met dat soort bedragen??????
Oh, ze hoeven zeker niet te klagen, daar niet van. Maar wel 59% belasting ophoesten voor hun harde werken.quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:19 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Best wel, ja... Nog nooit heeft een dictatuur zo een rijke en vrije bevolking gehad
Punt is dat met een x % aan geluk, talent, wil, etc het te behalen valt... Vele willen het leven niet dat die miljonairs hebben. Het wordt pas kwalijk wanneer al die miljonairs het in de schoot geworpen gekregen hadden. Serieus, bekijk die lijst van miljonairs eens... en hoeveel daarvan zichzelf kapot hebben gewerkt of een hele dosis aan geluk hebben gehad. Het enige wat ik hoefde te doen was wat te filosoferen om te weten dat ik dát niet wilde. Die vrijheid was mij gegund.quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:21 schreef El_Matador het volgende:
Oh, ze hoeven zeker niet te klagen, daar niet van. Maar wel 59% belasting ophoesten voor hun harde werken.
De 1% zijn de (multi)miljonairs. Even een ander schaaltje jongens.
Was dát nou maar waar. Had de EU zich gepresenteerd als een visionaire organisatie met een plan van aanpak (met de zo luid bezongen robotisering in het achterhoofd) en inrichting met referenda over cruciale zaken, dan had het:quote:Op vrijdag 20 december 2013 03:25 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Punt is dat met een x % aan geluk, talent, wil, etc het te behalen valt... Vele willen het leven niet dat die miljonairs hebben. Het wordt pas kwalijk wanneer al die miljonairs het in de schoot geworpen gekregen hadden. Serieus, bekijk die lijst van miljonairs eens... en hoeveel daarvan zichzelf kapot hebben gewerkt of een hele dosis aan geluk hebben gehad. Het enige wat ik hoefde te doen was wat te filosoferen om te weten dat ik dát niet wilde. Die vrijheid was mij gegund.
Dat hele werk/belasting verhaal gaat binnen no-time ingehaald worden trouwens, kijkend naar de ontwikkelingen... de automatisering... Maar dan verzinnen we wel weer wat papierdoorschuifbaantjes en nog 20 manager titels... en iedereen is weer blij.
quote:Op donderdag 19 december 2013 19:46 schreef Goldar het volgende:
[..]
Deze discussie loopt al vanuit het vorige topic.
Maar links schildert Wilders juist niet af, het gebeurt wel omgekeerd.
Dergelijke partijen komen inderdaad op wanneer het niet best gaat in de maatschappij. Maar je kunt je nu ook afvragen waarom dat zo is. De opkomst van de pvv is alleen gekomen omdat de stem van een miljoen NL'ers niet gehoord werd bij het bestel van toen. In Europa is dat precies hetzelfde. Een aantal eu-adepten zitten in BRU te propaganderen dat de eu het antwoord op alles is. Daarbij proberen ze alle macht naar zich toe te trekken en de soevereine staten te elimineren. Veel mensen vinden dat helemaal geen prettig idee omdat de eu zich gemakkelijk in laat met kantjes er vanaf lopen, grote bedrijven en onzinnige regeltjes die het leven alleen maar duurder maken. Ook weten ze dat de verschillende culturen in Europa van de landen onderling te groot is om ooit een groot land te laten vormen. De EU moet zich alleen bezig houden met het faciliteren van vrije handel en verkeer van mensen tussen de soevereine staten onderling, niet met het ondermijnen van de macht van landen zelf. Die stem wordt niet gehoord bij het huidige bestel en dus willen veel mensen naar de pvv.quote:Maar nogmaals dit heeft niks met afschilderen te maken maar met de definitie van wat Fascisme is erbij pakken en Wilders er langs leggen. En op basis van dat je conclusie trekken.
Het probleem is dat wij door de oorlog angst hebben van het fascisme, maar als er eentje voor onze neus staat durven we het niet zo te noemen. Wilders is een Neo fascist en die partijen zie je nu door heel Europa. Dergelijk onkruid komt op in tijdens crisissen. Net als dat de extreme linkse partijen groeien in die tijden.
Echt... Of je bent blind of een enorme eu-troll.quote:Op donderdag 19 december 2013 22:36 schreef Goldar het volgende:
[..]
Wat een enorme onzin zeg.
De EU is democratisch, we stemmen er voor.
Nu noem jij wilders een roeptoeter maar onderbouw dit eens? Het komt nu over als ongefundeerde propaganda. Een inhoudsloze bewering. Een persoonlijke mening.. thats it.quote:Dat de menigte zich er niet in verdiept is een ander verhaal. Achter de blonde roeptoeter aanlopen is makkelijker, dat scheelt nadenken.
Je zegt 1 zinnig ding, de EU is een kind, maar wel eentje die hard groeit. Als de EU volwassen is plukken wij er alleen maar de vruchten van, meer dan alleen verder gaan en terug in welvaart gaan.
Hij kan ook gewoon erg dom zijn. Gezien zijn reacties in andere topics, denk ik dat dat het is.quote:Op vrijdag 20 december 2013 08:41 schreef Red_85 het volgende:
Echt... Of je bent blind of een enorme eu-troll.
Had die niet gelezen nog. Maar als jij het zegtquote:Op vrijdag 20 december 2013 12:40 schreef CynicusRomanticusRob het volgende:
[..]
Hij kan ook gewoon erg dom zijn. Gezien zijn reacties in andere topics, denk ik dat dat het is.
Het is Wilders die continu links aanvalt op van alles.quote:Op vrijdag 20 december 2013 08:41 schreef Red_85 het volgende:
[..]![]()
Hier ben ik gestopt met je serieus te nemen. Zelfs iemand die iets meer naar het centrum staat, ziet dat GL, Pvda en de rest daar op links, continu hun mortieren aan het afvuren zijn richting pvv. Alles grijpen ze aan om de vergelijking maar te maken.
Een enorm onzin verhaal met nergens op gebaseerde aannames.quote:[..]
Dergelijke partijen komen inderdaad op wanneer het niet best gaat in de maatschappij. Maar je kunt je nu ook afvragen waarom dat zo is. De opkomst van de pvv is alleen gekomen omdat de stem van een miljoen NL'ers niet gehoord werd bij het bestel van toen. In Europa is dat precies hetzelfde. Een aantal eu-adepten zitten in BRU te propaganderen dat de eu het antwoord op alles is. Daarbij proberen ze alle macht naar zich toe te trekken en de soevereine staten te elimineren. Veel mensen vinden dat helemaal geen prettig idee omdat de eu zich gemakkelijk in laat met kantjes er vanaf lopen, grote bedrijven en onzinnige regeltjes die het leven alleen maar duurder maken. Ook weten ze dat de verschillende culturen in Europa van de landen onderling te groot is om ooit een groot land te laten vormen. De EU moet zich alleen bezig houden met het faciliteren van vrije handel en verkeer van mensen tussen de soevereine staten onderling, niet met het ondermijnen van de macht van landen zelf. Die stem wordt niet gehoord bij het huidige bestel en dus willen veel mensen naar de pvv.
Dit is dus niet waar, maar typisch een mythe die je aangepraat door Wilderrs en co. Het verdrag van Lissabon is vooral een samenraapsel van eerder verdragen. Verder heeft het vooral de macht van de staten vergroot door middel van een veto recht.quote:[..]
Echt... Of je bent blind of een enorme eu-troll.
Democratisch is luisteren naar de bewoners en volksvertegenwoordiger spelen. Dat is net niet wat de huidige eu doet.
Je zegt overigens dat de eu grondwet er niet is gekomen, nope klopt, alleen de naam is veranderd. Kijk alleen al naar het proces van stemmen. Bevolking was tegen in een referendum, daarna een ander naampje op het document, en de volgende stemming was opeens alleen tussen politici terwijl vrijwel dezelfde bepalingen erin stonden. Dit is niet het enige voorbeeld van hoe de huidige politiek werkt tegenover de eu.
[..]
Ik heb het al onderbouwd. Maar nogmaals:quote:Nu noem jij wilders een roeptoeter maar onderbouw dit eens? Het komt nu over als ongefundeerde propaganda. Een inhoudsloze bewering. Een persoonlijke mening.. thats it.
Maargoed, echt serieus nemen doe ik je toch al niet meer.
Spreek voor jezelf triest figuur.quote:Op vrijdag 20 december 2013 12:40 schreef CynicusRomanticusRob het volgende:
[..]
Hij kan ook gewoon erg dom zijn. Gezien zijn reacties in andere topics, denk ik dat dat het is.
Volgens mij heb jij meer een probleme met wilders dan dat jij de inhoudelijke discussie wil aangaan. Lastig praten zo.quote:Op vrijdag 20 december 2013 14:55 schreef Goldar het volgende:
[..]
Het is Wilders die continu links aanvalt op van alles.
Typisch het minderwaardigheid complex van rechts Nederland.
[..]
Een enorm onzin verhaal met nergens op gebaseerde aannames.
De PVV hoort geen stem, zou de PVV dat doen zouden aktie ondernemen.
De PVV schreeuwt hard maar doet niks.
[..]
Dit is dus niet waar, maar typisch een mythe die je aangepraat door Wilderrs en co. Het verdrag van Lissabon is vooral een samenraapsel van eerder verdragen. Verder heeft het vooral de macht van de staten vergroot door middel van een veto recht.
[..]
Ik heb het al onderbouwd. Maar nogmaals:
Wat heeft Wilders in al die jaren gedaan? Lopen bitchen op de Islam, weggelopen van verantwoordelijkheden, debatten uit de weggegaan.
Wat heeft Wilders vooral niet gedaan? Samengewerkt aan oplossingen, zijn verantwoordelijkheid genomen en hard geschreeuwd. De PVV heeft nog steeds geen realistische plannen voor de grootste problemen anno 2013.
Inhoudelijke discussie? Alsof jij dat wil. Dan zou je op deze punten in gaan in plaats van steeds met verwijten te komen.quote:Op vrijdag 20 december 2013 18:32 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Volgens mij heb jij meer een probleme met wilders dan dat jij de inhoudelijke discussie wil aangaan. Lastig praten zo.
Ja, en dan had ik nog niet alles van hem gelezen hoor (straks is het besmettelijkquote:Op vrijdag 20 december 2013 12:52 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Had die niet gelezen nog. Maar als jij het zegt
Dommer dan nu kan jij toch niet worden.quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:38 schreef CynicusRomanticusRob het volgende:
[..]
Ja, en dan had ik nog niet alles van hem gelezen hoor (straks is het besmettelijken kan ik er ook dommer van worden)
Hahaha, ja ik vond ook altijd al dat hij op Mr Burns lijkt.quote:Op vrijdag 20 december 2013 00:49 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Het is zelfs de inzet bij verkiezingen, wat natuurlijk fout is, maar wel de realiteit.
Hermann Von Rompuy I is door niemand gekozen; Mr. Burns is er neergezet door de Europese EU-neocons.
De EU is by far de grootste corrupte organisatie ter wereld?quote:Op vrijdag 20 december 2013 01:34 schreef El_Matador het volgende:
[..]
De EU is by far de grootste corrupte organisatie ter wereld. Op maffiose wijze geleid, met propaganda en subsidiestops in plaats van afgesneden paardenhoofden.
Lobbygroepen en "hoge" politici samen. Dat is gewoon dik corruptie. Niks geen open, vrije markt. Een markt waar een paar spelers voordelen toegeschoven krijgen en de rest het nakijken heeft.
Bash de VS gerust hierom, maar kijk ook even over de eigen landsgrenzen (nu ze nog bestaan) in Europa.
Als ik jouw was zou ik eens gaan googlen wat een dictator is.quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:53 schreef CynicusRomanticusRob het volgende:
[..]
Hahaha, ja ik vond ook altijd al dat hij op Mr Burns lijkt.
Maar het is triest dat niet iedereen het dictatoriale hiervan inziet. Misschien omdat die man kleurloos is. Hoeveel pro-EU mensen zouden ineens wel moeite ermee hebben en het dictatoriale er wel van inzien als men niet Rompuy/Burns maar Wilders op die plek had gezet?
Wow, wat een gebrek aan historisch besef. En dan een ander uitmaken voor idioot? Knap hoor.quote:Op vrijdag 20 december 2013 02:11 schreef remlof het volgende:
[..]
Mijn god, wat ben je toch een idioot
De EU functioneert nog niet goed juist omdat er nog teveel macht bij de nationale overheden ligt.
Historisch besef? Dat heeft hier niks mee te maken.quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:59 schreef CynicusRomanticusRob het volgende:
[..]
Wow, wat een gebrek aan historisch besef. En dan een ander uitmaken voor idioot? Knap hoor.
Als ik jouw was, zou ik eerst eens gaan leren lezen.quote:Op zaterdag 21 december 2013 15:57 schreef Goldar het volgende:
[..]
Als ik jouw was zou ik eens gaan googlen wat een dictator is.
Van Rompey heeft eigenlijk niks te zeggen, beetje het tegenovergestelde van een dictator.
En dan noem je mij triest? Ook knap hoor.quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:00 schreef Goldar het volgende:
[..]
Historisch besef? Dat heeft hier niks mee te maken.
Je moet niet met termen smijten die je niet kent.
Eu gesubsidieerde troll denk ik. Valt niet mee in discussie te gaan. Zo erg wars van zijn eigen gelijk dat hij niet open kan zijn om ook maar na te denken over een anders argumenten.quote:
Zegt iemand doe mbo 2 doet?quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:09 schreef CynicusRomanticusRob het volgende:
[..]
En dan noem je mij triest? Ook knap hoor.
Maar praat aub pas tegen mij wanneer je minstens de basisschool succesvol hebt afgerond.
Kom dan eens met argumenten, over trollen gesproken.quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:30 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Eu gesubsidieerde troll denk ik. Valt niet mee in discussie te gaan. Zo erg wars van zijn eigen gelijk dat hij niet open kan zijn om ook maar na te denken over een anders argumenten.
Of jij daar serieus op zal in gaan en niet de discussie naar wilders gaat trekken of iedereen die tegen de meer macht naar brussel is, gaat wegzetten als pvv'er. .quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:32 schreef Goldar het volgende:
[..]
Kom dan eens met argumenten, over trollen gesproken.
Je hebt dus geen argumenten. Ik heb al een legio goede argumenten gegeven voor de EU. Waar Wilders niks mee te maken heeft.quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:42 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Of jij daar serieus op zal in gaan en niet de discussie naar wilders gaat trekken of iedereen die tegen de meer macht naar brussel is, gaat wegzetten als pvv'er. .
quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:43 schreef Goldar het volgende:
[..]
Je hebt dus geen argumenten. Ik heb al een legio goede argumenten gegeven voor de EU. Waar Wilders niks mee te maken heeft.
Met een vooringenomen persoon, met 1issue, die continu het laatste woord wil hebben en mensen die tegen hem blijft wegzetten als 'pvv'ers', valt weinig te discussieren.quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:46 schreef Goldar het volgende:
[..]
Ja wat een volwassen reactie zeg. Hoe oud ben je?
Kom dan met je argumenten??
Je hebt dus niks. Ik zet niet iedereen weg als PVV'ers, ik ben niet vooringenomen, of niet meer dan de gemiddelde forummer hier. En dat er geen normale inhoudelijke discussie is ligt aan jezelf. Je komt zelf niet met inhoud.quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:49 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Met een vooringenomen persoon, met 1issue, die continu het laatste woord wil hebben en mensen die tegen hem blijft wegzetten als 'pvv'ers', valt weinig te discussieren.
Argumenten zijn er zat, maar geef mij iemand waarmee je een normale en inhoudelijke discussie kunt voeren.
Of je je hebt het niet door, of je bent aan het trollen.quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:51 schreef Goldar het volgende:
[..]
Je hebt dus niks. Ik zet niet iedereen weg als PVV'ers, ik ben niet vooringenomen, of niet meer dan de gemiddelde forummer hier.
Vind je het gek dat niemand hier met inhoud komt als ze tegen jou iets willen zeggen? Je hebt 1 issue, iedereen tegen jou is tegen islam en/of direct een fascist/nazi en blind volk. Valt goed met argumenten te komen.quote:En dat er geen normale inhoudelijke discussie is ligt aan jezelf. Je komt zelf niet met inhoud.
Ga eens lezen dan in plaats van trollen.quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:57 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Of je je hebt het niet door, of je bent aan het trollen.
[..]
Vind je het gek dat niemand hier met inhoud komt als ze tegen jou iets willen zeggen? Je hebt 1 issue, iedereen tegen jou is tegen islam en/of direct een fascist/nazi en blind volk. Valt goed met argumenten te komen.
Dat zeg je tegen mij?quote:Op zaterdag 21 december 2013 17:02 schreef Goldar het volgende:
[..]
Ga eens lezen dan in plaats van trollen.
Een persoonlijke mening is nog geen feit.quote:Ik heb al meerdere keren beargumenteerd waarom voor Europa te zijn. waarom de PVV fascistisch is en dat een gevaar is. (lijkt me relevant in een topic over anti EU krachten).
Zwart-wit denkertje.quote:En jij komt niet met inhoud, want one liners roepen betekend niet dat je inhoud hebt,. Inhoud is als jij kan zeggen waarom Nederland beter af zou zijn zonder de EU. En one liners als dan hoeven we geen 3 miljars aan Brussel te betalen etc is geen inhoud.
Je hebt echt nog heel veel te leren. Succes.quote:Voor de rest denk ik echt niet dat iedereen tegen mij is.
Veel plezier daar, ga lekker hier aan het stoofvlees.quote:Op zaterdag 21 december 2013 16:58 schreef El_Matador het volgende:
Inhoudelijke discussie graag heren.
Duik ik nog even de Caribische Zee in.
Ja, jij loopt te trollen.quote:
Dat kan je beter over jezelf zeggen.quote:[..]
Een persoonlijke mening is nog geen feit.
[..]
Ja hoor, weer een verwijt.quote:Zwart-wit denkertje.
[..]
Kan je beter over jezelf zeggen.quote:Je hebt echt nog heel veel te leren. Succes.
Daar zijn de meeste eurosceptici ook voor, het gaat dan ook meer om de politieke unie.quote:Op zaterdag 21 december 2013 17:08 schreef Goldar het volgende:
Ik ben voor Europese samenwerking, maar er moeten wel dingen veranderen.
Ik ben ook voor de politieke unie. Om een economie goed te laten verlopen op deze schaam moet je meer hebben dan alleen een paar verdragen.quote:Op zaterdag 21 december 2013 17:45 schreef Sylv3se het volgende:
[..]
Daar zijn de meeste eurosceptici ook voor, het gaat dan ook meer om de politieke unie.
Volgens mij werkte het EEG model prima of zelfs beter dan de huidige vorm, daar heb je toch niet een politieke unie voor nodig?quote:Op zaterdag 21 december 2013 17:53 schreef Goldar het volgende:
[..]
Ik ben ook voor de politieke unie. Om een economie goed te laten verlopen op deze schaam moet je meer hebben dan alleen een paar verdragen.
En die landen moeten hetzelfde beleid gaan uitvoeren, en dat betekent voor Nederland, Duitsland etc flink welvaartsverlies, wat je eigenlijk nu al ziet gebeuren. De verschillen op gebied van sociale zekerheid, taal en cultuur zijn veel te groot om een politieke unie te vormen itt bv de VS.quote:Mijn grootste hekelpunt is dat de EU te snel wil uitbreiden.
Het is begonnen met een aantal landen die economisch dicht bij elkaar staan, het aan elkaar aanpassen heeft ook weinig tijd gekost. Nu komen er landen bij die verder van ons af staan. De EU moet zeggen die landen mogen er pas bij als ze gelijk gesteld zijn. Zeker voor de monetaire unie is dat belangrijk. Maar het is jaren goed gegaan en nu er crisis is komen de fouten naar boven, maar het dwingt men ook om de fouten op te lossen.
Gisteren voerden burgemeesters actie om te experimenteren met gereguleerde wietteelt, eigenlijk kansloos vanwege Europese regelgeving die dat niet toestaat. Brussel moet zich niet met zulke dingen bemoeien vind ik, we moeten zelf kunnen beslissen wat goed is voor ons land.quote:En andere punt is dat er een duidelijk bestuursvorm moet komen. Mij lijkt een raad van ministers die daar uit de Europese ministers kiezen het makkelijkste. Dan heb je de Europese raad als een senaat.
Het is gewoon dat in een tijd van snelle globalisering en economieën die in rap tempo met elkaar verweven worden je niet meer als klein handels landje je niet kan afsluiten daarvoor.
De EEG was afdoende voor zijn tijd. Met de globalisering en het belangrijke worden van het politieke spel is er meer nodig.quote:Op zaterdag 21 december 2013 18:12 schreef Sylv3se het volgende:
[..]
Volgens mij werkte het EEG model prima of zelfs beter dan de huidige vorm, daar heb je toch niet een politieke unie voor nodig?
[..]
De welvaartsverlies komt door de crisis. Voor de crisis hadden we een gouden bloei periode dankzij de EU. De verschillen in sociale zekerheid en cultuur zie je in de VS ook. Denk maar aan de conservatieve Texanen tegen over de progressieve New Yorkers.quote:En die landen moeten hetzelfde beleid gaan uitvoeren, en dat betekent voor Nederland, Duitsland etc flink welvaartsverlies, wat je eigenlijk nu al ziet gebeuren. De verschillen op gebied van sociale zekerheid, taal en cultuur zijn veel te groot om een politieke unie te vormen itt bv de VS.
[..]
Hier ben ik het gedeeltelijk met je eens hoor. Brussel moet zich bezighouden met de grote lijnen.quote:Gisteren voerden burgemeesters actie om te experimenteren met gereguleerde wietteelt, eigenlijk kansloos vanwege Europese regelgeving die dat niet toestaat. Brussel moet zich niet met zulke dingen bemoeien vind ik, we moeten zelf kunnen beslissen wat goed is voor ons land.
Hierdoor wordt mijn aversie tegen een politieke unie alleen maar groter.
Hoe lost Singapore dat probleem dan op? Het is een land zonder noemenswaardige grondstoffen en nog kleiner dan Nederland. Desondanks zijn ze in staat om een van de welvarendste landen ter wereld te zijn en zijn ze compleet onafhankelijk.quote:Op zaterdag 21 december 2013 19:15 schreef Goldar het volgende:
[..]
De EEG was afdoende voor zijn tijd. Met de globalisering en het belangrijke worden van het politieke spel is er meer nodig.
Appels met peren.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:43 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Hoe lost Singapore dat probleem dan op? Het is een land zonder noemenswaardige grondstoffen en nog kleiner dan Nederland. Desondanks zijn ze in staat om een van de welvarendste landen ter wereld te zijn en zijn ze compleet onafhankelijk.
In plaats van te kijken naar hoe we het beste in een unie moeten samenwerken met alle gevolgen van dien, is het dan niet eerlijker om te kijken hoe Nederland net als Singapore onafhankelijk en welvarend kan blijven zonder dat we vast zitten aan zo`n log bureaucratisch apparaat?
Hoezo appels met peren?quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:45 schreef Goldar het volgende:
[..]
Appels met peren.
Singapore werkt heel erg samen met Maleisie en andere Aziatische landen. Een handels land als Nederland is heel erg afhankelijk van de rest van Europa. Onze welvaart komt uit de handel, met name de handel naar Duitsland. Waarom onze eigen ruiten ingooien voor symbool politiek?
Samenwerking ja, maar voordelige betere samenwerking nee.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:47 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Hoezo appels met peren?
Je bewijst je eigen ongelijk door te stellen dat samenwerking wel degelijk mogelijk is zonder een politieke unie.
Dus buiten dat ze slim zijn met zaken doen, hebben ze ook een verstandig immigratiebeleid.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:47 schreef Goldar het volgende:
Buiten dat is Singapore net als Monaco en Luxemburg een verzamelplaats geworden van banken en de rijken van de wereld.
En is het een totaal ander land. Je kan stadstaten ook niet vergelijken met landen.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:48 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Dus buiten dat ze slim zijn met zaken doen, hebben ze ook een verstandig immigratiebeleid.
Die samenwerking waar je over spreekt heeft Singapore vooralsnog geen windeieren gelegd. Ook hoeven hun naar niemands pijpen te dansen als ze daar geen trek in hebben. Binnen de EU heeft Nederland ook niet veel te vertellen tenzij we standaard de kant van de grote machten kiezen dan lijkt het natuurlijk heel wat.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:48 schreef Goldar het volgende:
[..]
Samenwerking ja, maar voordelige betere samenwerking nee.
Nogmaals als we uit de EU gaan moeten we dansen naar de pijpen van de EU zonder zelf er iets in te zeggen hebben. Hervormen binnen de EU is veel beter.
Singapore is groot geworden dankzij een dictator die een efficiënt maar niet helemaal zuiver beleid uitvoerde.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:50 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Die samenwerking waar je over spreekt heeft Singapore vooralsnog geen windeieren gelegd. Ook hoeven hun naar niemands pijpen te dansen als ze daar geen trek in hebben. Binnen de EU heeft Nederland ook niet veel te vertellen tenzij we standaard de kant van de grote machten kiezen dan lijkt het natuurlijk heel wat.
Het ontloopt elkaar niet zoveel hoor, we hebben grof gezegd 3 maal zoveel inwoners en we hebben wat meer grond.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:49 schreef Goldar het volgende:
[..]
En is het een totaal ander land. Je kan stadstaten ook niet vergelijken met landen.
Nog goedkoper is een militie naar Zwitsers model, hoeven we ook geen troepen meer te sturen naar landen die totaal geen bedreiging zijn voor Nederland.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:52 schreef Goldar het volgende:
[..]
Singapore is groot geworden dankzij een dictator die een efficiënt maar niet helemaal zuiver beleid uitvoerde.
Nederland zal altijd Duitsland moeten volgen, we zijn afhankelijk van de Duitse industrie. We zijn al tientallen jaren een soort van monetaire unie met de Duitsers.
Maar denk is aan de kosten die bespaard kunnen worden met verdere samenwerking. Laat ze maar eens beginnen aan een EU leger, of een Duits-Benelux leger.
Het scheelt wel in de zin dat je politiek en economie totaal anders in elkaar zit.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:55 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Het ontloopt elkaar niet zoveel hoor, we hebben grof gezegd 3 maal zoveel inwoners en we hebben wat meer grond.
Het grootste verschil is denk ik de cultuur, maar Nederland meent altijd een hard werkend en ondernemend land te zijn dus ik vind de vergelijking niet zo mank gaan als jij durft te stellen.
Wij zijn niet eeuwig onafhankelijk.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:56 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Nog goedkoper is een militie naar Zwitsers model, hoeven we ook geen troepen meer te sturen naar landen die totaal geen bedreiging zijn voor Nederland.
Dat is te merken ja.quote:Op zaterdag 21 december 2013 21:03 schreef Goldar het volgende:
[..]
Wij zijn niet eeuwig onafhankelijk.
We zijn het nooit geweest.quote:
Waarom ontwikkelen andere rijke landen op de wereld zich dan niet tot Unies? Waarom zijn dit enkel EU-landen? Als het concept natiestaat zo economisch verslechterend zou zijn, zoals jij stelt, dan moeten de rijke landen buiten Europa zich toch ook tot Unies ontwikkelen? Maar ik zie dat niet; Canada, Australie, Nieuw-Zeeland, Japan, Taiwan, Zuid-Korea, Singapore: allemaal hoog ontwikkelde natiestaten met grote economische groei.quote:Op donderdag 19 december 2013 10:21 schreef Goldar het volgende:
Waar het om gaat is dat een Nederlandse economie niet meer rendabel. Ik durf zelfs te stellen dat de Nederlandse economie amper bestaat. Het idee van een nationale economie is al jaren achterhaald. Zelfs in de gouden eeuw kon je daar nog amper van spreken. De Globalisering is al een feit, als je, je vast houd aan de natie staten loop je gewoon jaren achter.
Nou, er zijn al wel eens dingen in het nieuws geweest over een mogelijke Noord-Amerikaanse Unie met de USA, Canada en Mexico. Zelfs over een gezamenlijke munteenheid. Ben alleen niet zeker in hoeverre dit cowboyverhalen en wild west-fantasiën waren.quote:Op zaterdag 21 december 2013 23:19 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Waarom ontwikkelen andere rijke landen op de wereld zich dan niet tot Unies? Waarom zijn dit enkel EU-landen? Als het concept natiestaat zo economisch verslechterend zou zijn, zoals jij stelt, dan moeten de rijke landen buiten Europa zich toch ook tot Unies ontwikkelen? Maar ik zie dat niet; Canada, Australie, Nieuw-Zeeland, Japan, Taiwan, Zuid-Korea, Singapore: allemaal hoog ontwikkelde natiestaten met grote economische groei.
1. Een mogelijke Noord-Amerikaanse Unie is natuurlijk niet een daadwerkelijke Unie. Er gaan zoveel verhalen en ideeen de wereld rond maar de meeste ervan worden nooit gerealiseerd. Overigens zou het pas gelijk zijn als al die straatarme Noord-Amerikaanse landen (Honduras, El Salvador, etc) ook tot die Noord-Amerikaase Unie zouden behoren.quote:Op zaterdag 21 december 2013 23:34 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Nou, er zijn al wel eens dingen in het nieuws geweest over een mogelijke Noord-Amerikaanse Unie met de USA, Canada en Mexico. Zelfs over een gezamenlijke munteenheid. Ben alleen niet zeker in hoeverre dit cowboyverhalen en wild west-fantasiën waren.
De USA is zelf al een "unie" natuurlijk. Een federale staat wat de EU eigenlijk als een voorbeeld ziet met federal laws en state laws.
Veel van de landen die je verder opsomt zijn eilanden, dat maakt het idee van een "unie" al wat minder natuurlijk. Ik denk gewoon dat de landen in Europa zelfs als je puur naar de geografie kijkt tot elkaar veroordeeld zijn en niet anders kunnen dan samenwerken of anders elkaar kapot maken (wat ze eeuwenlang hebben gedaan, de geschiedenis van Europa is niet bepaald bloedeloos geweest).
Ik heb eerder in de discussie al geschreven dat ik je tweede punt inderdaad zie als het grote verschil tussen de huidige EU en de VS: het taalprobleem. Toch is ook de VS ooit ontstaan door een boeltje Ieren, Italianen, Fransen, Nederlanders, Britten,... die allemaal die richting op gingen. (In Québec houden ze nog steeds vast aan het Frans trouwens).quote:Op zaterdag 21 december 2013 23:37 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
1. Een mogelijke Noord-Amerikaanse Unie is natuurlijk niet een daadwerkelijke Unie. Er gaan zoveel verhalen en ideeen de wereld rond maar de meeste ervan worden nooit gerealiseerd. Overigens zou het pas gelijk zijn als al die straatarme Noord-Amerikaanse landen (Honduras, El Salvador, etc) ook tot die Noord-Amerikaase Unie zouden behoren.
2. De VS is totaal verschillend van de EU: één taal, een min of meer gezamenlijke historie, een land dat slechts 200 jaar oud is, niet meer dan 200 jaar naar "echte" geschiedenis, een land waar vrijwel iedereen immigrant is
3. Samenwerken: prima. Vrijhandel: meer dan prima. Waarom het niet gewoon hierbij houden?
- Waarom per se die Europese superstaat met alle macht in een log bureaucratisch apparaat te Brussel willen realiseren?
Die hele taalverschillen waren eenvoudig te elimineren, want de Engelsen waren in de meerderheid daar. En in Europa heb je nog wat erbij zitten, de verschillen in culturen. Een Duitser is geen Spanjaard en een Zweed geen Italiaan. Toch vinden we het heerlijk om handel te drijven of om vrij naartoe te gaan. Maar echt identificeren met elkaar? Nope. Dat gaat never nooit niet werken. Politieke verschillen worden te groot om daadkrachtig maatregelen te treffen en iedereen kan onmogelijk tevreden zijn in een dergelijke situatie. Wat je dan krijgt zijn nog grotere groepen mensen die zich inhouden met de Extreme flanken. Het is nu al een zooitje. Logisch nadenken is er nu al niet bij bij sommigen.quote:Op zaterdag 21 december 2013 23:45 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Ik heb eerder in de discussie al geschreven dat ik je tweede punt inderdaad zie als het grote verschil tussen de huidige EU en de VS: het taalprobleem. Toch is ook de VS ooit ontstaan door een boeltje Ieren, Italianen, Fransen, Nederlanders, Britten,... die allemaal die richting op gingen. (In Québec houden ze nog steeds vast aan het Frans trouwens).
Was daar nu nou net vorig naar niet een flinke sneer over gemaakt? Kan het alleen even niet zo snel terug vinden. Volgens mij was Frankrijk er niet zo blij mee. Prompt was er een eu-bons die het overnam met het onderstrepen van het verhaal met een opmerking over 'regionale onveiligheid' in het drielandengebied.quote:En ik vind de "macht" die je aan Brussel toeschrijft wel overschat trouwens. Als Brussel zoveel macht had, dan had Nederland nooit zijn unieke softdrugsbeleid kunnen hebben, om maar één voorbeeld te noemen.
Zoals eerder gezegd, USA bestaat amper 200 jaar. Europese geschiedenis minimaal 2500 jaar. USA is totaal iets anders en staan de politici veel dichter bij elkaar. In Europa spelen veel meer verschillende belangen die er voor zorgen dat een politieke samenwerking meer problemen gaat opleveren dan opbrengsten. Taal, cultuur, eigen land, eigen volk, eigen identiteit, historie en de verschillen onderling. Ieder land ziet bepaalde onderwerpen totaal anders.quote:Ook in de USA zijn er individuele staten die zeer verregaande wettelijke uitzonderingen kunnen maken op de federale wetten. Er zijn ook staten in de USA waar het gewoon legaal is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |