Ik strooi niet met termen en ben niemand zijn kloon.quote:Op donderdag 19 december 2013 10:31 schreef Lyrebird het volgende:
Nah, jij strooit nooit met termen als Fascisme.
quote:fascisme
Het fascisme is een politiek systeem dat berust op het beginsel van ultra-nationalisme en onverdraagzaamheid. Het is met name ook anti- communistisch. Alleen het eigen land deugt en alles dat anders is moet verdreven en vernietigd worden. Thans noemen we het ook wel extreem rechts. In de jaren dertig en veertig was Mussolini de grote leider.
quote:Fascisme
politieke stroming die streeft naar een autoritair bestuurde samenleving, waarbij de natie boven het individu wordt gesteld.
quote:fascisme
stroming die wordt gekenmerkt door onder meer sterk nationalisme, één leider, één partij
quote:Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922–1943. Ook het nationaal-socialistisch bewind van Adolf Hitler en zijn partij de NSDAP van 1933–1945 in Duitsland wordt weleens fascistisch genoemd. Eén partij of persoon heeft alle macht. Het fascisme is anticommunistisch, antiliberaal en extreem nationalistisch.[1] Door middel van partijmilities (in uniform), massademonstraties en verheerlijking van de leider probeerde men het volk tot een eenheid te smeden.
Er is een hoop mis met de EU, maar dat het een ondemocratische superstaat is waarin afzonderlijke landen niets te zeggen hebben is onzin.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:30 schreef Oud_student het volgende:
Maar waar het om gaat is niet etiketten plakkerij, maar de keuze:
- Wil je een democratische samenleving met zoveel mogelijk zelfbestemming
- Wil je een centraal geleide superstaat, waar elk detail van bovenaf is opgelegd/geregeld
Veel users? Ik zie hooguit Goldar dat doen.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:30 schreef Oud_student het volgende:
Veel users gebruiken dezelfde taktiek, die van de hangende LP waar kereltje Pechtold ook al jarenlang gebruik van maakt: wijzen op Wilders, hoe slecht hij is, allerlei onzinnige vergelijkingen maken met Hitler, wijzen op zogenaamde vrienden van Wilders, etc.
Allemaal drogredenen om te verhullen dat ze zelf geen oplossingen of een visie hebben.
Dat is een schijntegenstelling.quote:Maar waar het om gaat is niet etiketten plakkerij, maar de keuze:
- Wil je een democratische samenleving met zoveel mogelijk zelfbestemming
- Wil je een centraal geleide superstaat, waar elk detail van bovenaf is opgelegd/geregeld
Toch is 80% van de bevolking tegen, hoe kan dat?quote:Op donderdag 19 december 2013 12:54 schreef Igen het volgende:
Even ter herinnering: de Tweede Kamer heeft bijv. in 2006 zelf opdracht gegeven om Roemenië en Bulgarije tot de EU toe te laten, tegen de zin van de grootste regeringspartij (CDA) in! Dualistischer en democratischer kun je het bijna niet krijgen.
Natuurlijkquote:Op donderdag 19 december 2013 12:54 schreef Igen het volgende:
Nederland is als handelsland ontzettend afhankelijk van het buitenland. Met of zonder EU zullen we met anderen moeten samenwerken en dus concessies moeten doen.
Daar komen dus compromissen uit die voor Nederland niet persé gunstig hoeven te zijn.quote:En mét EU is dat niks anders. Het EU-beleid wordt in principe ook gewoon in onderling overleg voorgekookt door de premiers of ministers van de deelstaten, in de Raad van de EU, onder toezicht van de nationale parlementen.
Los van het fascismevraagstuk: nationalisme is het streven naar en het verheerlijken van de eigen natiestaat. Wilders ziet Nederland als een land met één cultuur en één geschiedenis waarin een beperkte plaats is voor mensen met een andere cultuur en geschiedenis. Het eigen land, de eigen cultuur is de beste. Dit gaat vaak gepaard met vlagvertoon, zoals het gebruik van de Prinsenvlag en het dragen van de vlag op de revers.quote:Op donderdag 19 december 2013 12:55 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Qua nationalisme: het hangt maar af van je definitie van ''extreem''. Is Wilders extreem nationalistisch omdat hij geen politieke bevoegdheden wil overdragen aan Europa? Of is Europa extreem (europa-nationalistisch, is net zo goed een vorm van nationalisme) omdat ze de autonomie van lidstaten wil inperken tot het één groot nieuw Rijk is geworden?
Ik vind dat de Eurofieltjes wel erg makkelijk de facisme-kaart trekken, zonder te kijken naar hoe de EU zelf opereert, met al die ongekozen autoritaire figuren die nu de dienst uitmaken.
Dat is dus een denkfout, want wij (onze politici) zijn de EU. We zijn er zelf bij!quote:Op donderdag 19 december 2013 13:00 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Daar komen dus compromissen uit die voor Nederland niet persé gunstig hoeven te zijn.
Ook de Nederlandse belastingverdragen met landen over de hele wereld, zijn voor ons gunstig.
Als die straks onder druk van de EU moeten worden gewijzigd, kan dit de staat weer enkele miljarden gaan kosten. Als handelsland Nederland zijn wij prima in staat zelf goede en op maatgesneden verdragen met andere landen af te sluiten.
Dat is maar de vraag. Als klein landje heb je maar een zwakke onderhandelingspositie in de wereld en moet je net zo goed concessies doen en bakzeil halen. Kijk maar wie in het relletje tussen Nederland en Rusland uiteindelijk aan het langste eind heeft getrokken.quote:Op donderdag 19 december 2013 13:00 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Daar komen dus compromissen uit die voor Nederland niet persé gunstig hoeven te zijn.
Ook de Nederlandse belastingverdragen met landen over de hele wereld, zijn voor ons gunstig.
Als die straks onder druk van de EU moeten worden gewijzigd, kan dit de staat weer enkele miljarden gaan kosten. Als handelsland Nederland zijn wij prima in staat zelf goede en op maatgesneden verdragen met andere landen af te sluiten.
In de huidige vorm kunnen we met de EU ook weinig uitrichten, daar zijn de lidstaten veel te verdeeld voor. Daarom moet er gekozen worden voor óf verdergaande integratie, óf de samenwerking moet worden teruggebracht tot een beperkt aantal terreinen. Nu is de Unie niet slagvaardig genoeg, dat zie je wel aan de ellenlange overleggen die nodig zijn om tot weer een steunpakket te komen. Een eigen regering zonder nationale bemoeienis zou veel efficiënter zijn. Deze regering moet dan ook democratische legitimatie hebben en geformeerd en naar huis gestuurd kunnen worden door het Europees Parlement.quote:Op donderdag 19 december 2013 13:02 schreef Igen het volgende:
[..]
Dat is maar de vraag. Als klein landje heb je maar een zwakke onderhandelingspositie in de wereld en moet je net zo goed concessies doen en bakzeil halen. Kijk maar wie in het relletje tussen Nederland en Rusland uiteindelijk aan het langste eind heeft getrokken.
Nederland is een van de minst nationalistische landen, dit is voortgekomen uit onze open instelling om handel te kunnen drijven. Er is altijd plaats geweest voor verschillende culturen, onder de minimale eis dat deze niet voorwaarden gaan stellen hoe wij te leven hebben. Nederland heeft een traditie van vrijheid van mening en godsdienst. Juist daar maken sommige groepen in Nederland misbruik van.quote:Op donderdag 19 december 2013 13:00 schreef Sloggi het volgende:
Los van het fascismevraagstuk: nationalisme is het streven naar en het verheerlijken van de eigen natiestaat. Wilders ziet Nederland als een land met één cultuur en één geschiedenis waarin een beperkte plaats is voor mensen met een andere cultuur en geschiedenis. Het eigen land, de eigen cultuur is de beste. Dit gaat vaak gepaard met vlagvertoon, zoals het gebruik van de Prinsenvlag en het dragen van de vlag op de revers.
Een grotere denkfout kun je niet maken.quote:Op donderdag 19 december 2013 13:01 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Dat is dus een denkfout, want wij (onze politici) zijn de EU. We zijn er zelf bij!
Iets met soep die niet zo heet gegeten wordt als de Telegraaf of Engelse tabloids haar graag opdienen?quote:Op donderdag 19 december 2013 14:50 schreef paddy het volgende:
Is er al meer bekend over het zelf mogen verkopen van zaden en eigen teelt? Is er al meer bekend over de minimale leeftijd van kinderen die ballonnen op mogen blazen?
Luister. Deze info heb ik gewoon vanuit de kamervragen en antwoorden hoor. Ik denk dat jij meer een telegraaflezer bent dan ikquote:Op donderdag 19 december 2013 15:03 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Iets met soep die niet zo heet gegeten wordt als de Telegraaf of Engelse tabloids haar graag opdienen?
Een grotere denkfout kun je niet maken.quote:
Wiens schuld is het dat Europarlementariërs min of meer hun gang kunnen gaan? De opkomst is altijd laag bij verkiezingen voor het EP, maar ondertussen wordt er wel geklaagd over een gebrek aan democratie. Het is van tweeën één, democratie moet in stand gehouden en onderhouden worden en vereist participatie door burgers. Mede daarom werkt de Europese democratie niet goed.quote:Politici die zich aangetrokken voelen tot Brussel en Straatsburg, dat zijn de politici die juist zo ver mogelijk van de burger af willen staan. Die willen ongecontroleerd hun gang kunnen gaan. Kijk naar onze eigen politici. Iemand die een beetje talent heeft, zit in den Haag. Maar zo iemand als van Baalen bijvoorbeeld, wordt naar Brussel weggepromoveerd. Madlener, ook zo'n licht.
http://www.bing.com/searc(...)blazen+europese+uniequote:Op donderdag 19 december 2013 15:09 schreef paddy het volgende:
[..]
Luister. Deze info heb ik gewoon vanuit de kamervragen en antwoorden hoor. Ik denk dat jij meer een telegraaflezer bent dan ik
Daarbij bel ik de voorlichter van een partij of het klopt.wanneer er een interview in bijvoorbeeld de telegraaf staat met een politicus.
Zeker twee keer gedaan omdat een topic het over een hoax had qua interview
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |