Dragonberry | zondag 4 augustus 2013 @ 20:39 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. Met: Appelkruimeltaart van casper019 ![]() kokosmakronen van Qunix ![]() En wolkencake ![]() Handig: omrekentabel voor Amerikaanse maten http://www.culy.nl/inspiratie/culy-legt-amerikaanse-maten-uit-omrekenen-van-cups-pints-en-ounces/ Het vorige deel eindigde met een vraag van mij over bloem. Ik ben nog steeds benieuwd naar de meningen ![]()
| |
Qunix | zondag 4 augustus 2013 @ 20:59 |
Ze zijn lekker, maar het moet volgende keer wel veel beter, mijn kokosmakronen... | |
djkoelkast | zondag 4 augustus 2013 @ 21:10 |
Te hard, te zacht? | |
kvd | zondag 4 augustus 2013 @ 21:16 |
Vanmiddag de standby brownies van Donna Hay gemaakt Straight out of the oven ![]() Een poosje later op een bordje ![]() Nog een beetje lekker klef van binnen ![]() ![]() Conclusie: lekker. Hier ga ik mee experimenteren! | |
casper019 | zondag 4 augustus 2013 @ 21:20 |
Ik wil morgen boterkoek gaan maken, nu heb ik al een paar recepten gevonden.. wou vandaag de ingredieente kopen maar ik kwam er maar niet achter welke roomboter ik moest hebben.... Er waren zoveel soorten, voor op brood.. om te bakken in de pan.. maar welke heb je nou nodig? | |
Myraela | zondag 4 augustus 2013 @ 21:34 |
Ongezouten roomboter. | |
Grutsk | zondag 4 augustus 2013 @ 21:46 |
Ik heb vandaag toevallig boterkoek gemaakt met ongezouten roomboter en ik eet er nu een stukje van en hij is goed, dus Myraela heeft denk ik gelijk ![]() | |
djkoelkast | zondag 4 augustus 2013 @ 21:47 |
Als je goedkoop wil: ruitjesroomboter Als je goed wil: biologische roomboter Zolang het maar 100% roomboter is zit je goed (er staat dan op het pakje: 82% melkvet en verder niets). | |
Dragonberry | zondag 4 augustus 2013 @ 21:55 |
Ziet er goed uit! ![]() | |
casper019 | zondag 4 augustus 2013 @ 22:16 |
http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspx bedoel je die?? waar dus zeg maar ook op staat dat het geschikt is voor op brood? en thx voor de replys!! | |
Qunix | zondag 4 augustus 2013 @ 22:19 |
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon. Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?). Edoch, hij is lekker, maar anders ![]() Ohja, en niet 150 graden, maar 160 en 20 minuten bakken. | |
Dragonberry | zondag 4 augustus 2013 @ 22:23 |
Op basis van de foto denk ik inderdaad dat je eiwit niet stijf genoeg was. Rietsuiker zou daarvoor niet uit hoeven maken. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden, zonder dat er iets uit valt. Dan is het klaar en schep je de rest er rustig doorheen ![]() | |
djkoelkast | zondag 4 augustus 2013 @ 22:36 |
verplaats? Ik denk dat je "in plaats van" bedoelt ![]() Rietsuiker, vooral ongeraffineerde geeft meer smaak, wel een iets kleurtje ja, maar kan altijd overal gebruikt worden hoor. | |
Qunix | zondag 4 augustus 2013 @ 22:38 |
Voor de volgende keer. ![]() | |
djkoelkast | zondag 4 augustus 2013 @ 22:39 |
Gebruik verse eieren, oude eieren kun je veel moeilijker stuk slaan. Hoe vloeibaarder het eiwit hoe ouder het ei. Zorg dat je kom en gereedschap vetvrij is, desnoods na het wassen en met schone doek drogen even insmeren met citroensap. | |
casper019 | maandag 5 augustus 2013 @ 11:54 |
gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken! | |
kvd | maandag 5 augustus 2013 @ 12:42 |
ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is. | |
casper019 | maandag 5 augustus 2013 @ 12:59 |
ok thx! dan ga ik dat zo kopen ben benieuwd hoe t gaat lukken.. ga het maken in een springvorm van 24 cm (maar zoeen waar je ook taarten in bakt) heeft iemand daar ervaring mee?? | |
djkoelkast | maandag 5 augustus 2013 @ 13:00 |
Let op de ingrediënten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter. | |
AnneX | maandag 5 augustus 2013 @ 17:22 |
Zo veel aardbeien in huis, dan maar een simpele taart maken... Op een bodem van gekruimelde chocokoekjes ( met vloeibare boter) - 20 min koelkast - een vulling van 250 gram citroenkwark met drie eetlepels mascarpone twee el honing en rasp van een limoen ( proeven of het naar je smaak is) - aardbeien erin zetten en poedersuiker erover. ![]() | |
casper019 | maandag 5 augustus 2013 @ 18:03 |
gekocht de 82% ongezouten roomboter van de lidl, thx hij staat nu in de oven!! ben trouwens deze week van plan ook MOORKOPPEN te maken, voor mn pa's verjaardag die is gek op moordkoppen... Ik zoek nu een recept om 4 ''grote'' moorkoppen (dus niet kleine soesjes) te maken heeft iemand miss zon recept?? en wat is nou lekkerder melk chocolade dipping of pure chocolade dipping op je moorkop? en hoe zorg je dat de slagroom in demoorkop ''lekker'' blift?? | |
djkoelkast | maandag 5 augustus 2013 @ 18:12 |
Dat laatste: snel eten ![]() | |
casper019 | maandag 5 augustus 2013 @ 19:04 |
![]() Op t oog goed gelukt zou ik zeggen, vanavond test!! | |
PM-girl | maandag 5 augustus 2013 @ 19:12 |
Ik lust geen boterkoek, maar toch vind ik hem er lekker uitzien! | |
kvd | maandag 5 augustus 2013 @ 20:01 |
ziet er goed uit! | |
djkoelkast | maandag 5 augustus 2013 @ 20:08 |
Tot ik zelf boterkoek maakte vond ik het ook niet te eten. Nu, echt zo lekker ![]() Vooral omdat er maar een paar dingen in horen. Meel, suiker, boter, zout en bovenop wat melk, meer niet. Als je hem zo maakt zijn ze echt super lekker. Wel kleine stukjes eten ![]() | |
kvd | maandag 5 augustus 2013 @ 20:32 |
oh...die zag ik over het hoofd...mjammie ![]() | |
casper019 | maandag 5 augustus 2013 @ 20:48 |
Aiaiai en is perfect gelukt, binnenkant heerlijk zacht en idem hier, winkel boterkoek vind ik niet te eten.. vond paar dagen geleden bij toeval een recept voor boterkoek.. denk ach.... en lekkerrrrrrrrrr | |
-J-D- | dinsdag 6 augustus 2013 @ 11:39 |
Vrouwlief heeft gevraagd of ik deze taart wil maken voor haar verjaardag: http://www.24kitchen.nl/recepten/verstopt-fruittaartje Wordt nog wat, aangezien ik alleen een handmixer heb en geen staande. Taartringen en spuitzakken moet ik ook nog even aanschaffen als beginnende liefhebber ![]() | |
Myraela | dinsdag 6 augustus 2013 @ 11:44 |
Het verstopte fruittaartje lijkt me best lekker, met dat schuim eroverheen heb ik dan weer helemaal niets. Leuke uitdaging wel om het goed te maken. | |
Grutsk | dinsdag 6 augustus 2013 @ 11:45 |
Ik ben nog in de pakjesfase maar heb inmiddels zoveel plezier in bakken dat ik binnenkort ga overstappen naar echte recepten. | |
Myraela | dinsdag 6 augustus 2013 @ 11:46 |
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig. Tof. Van Casper019 ook tof om te zien hoe die nu lekker aan het bakken is geslagen. | |
kvd | dinsdag 6 augustus 2013 @ 11:55 |
Zou het niet met de Franse meringue gemaakt kunnen worden ipv Italiaanse? Lijkt mij veel makkelijker, sowieso met een handmixer, maar ook omdat je dan niet hoeft te letten op de temperatuur van de suiker. | |
casper019 | dinsdag 6 augustus 2013 @ 12:38 |
ja tis veel leuker op internet een recept te zoeken en dan te maken, en hoewel ik wel de simpelere recepten nog zoek (tja moet eerst alles leren) Is het gewoon veel leuker (en lekkerder!) en geeft meer voldoening dan zon pakje waarsch mn volgende baksel: (ben gek op speculaas) http://www.ah.nl/allerhande/recepten/674476/speculaascake Of miss dat ik vandaag of morgen al speculaasje bak voor op brood enzo ![]() | |
djkoelkast | dinsdag 6 augustus 2013 @ 12:42 |
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variëren. Aanrader: ![]() Uit 1986 | |
kvd | dinsdag 6 augustus 2013 @ 13:01 |
Ik wist niet dat Henk Molenberg zich ook met kookboeken bezig hield | |
djkoelkast | dinsdag 6 augustus 2013 @ 15:09 |
Jazeker, hij deed toch ook altijd die kookrubrieken op tv. | |
Dot. | dinsdag 6 augustus 2013 @ 15:25 |
Ach, de kom gewoon op een dubbelgevouwen theedoek zetten en dan kun je hem prima even loslaten om er suiker bij te gooien. En anders zette ik altijd de kom in de wasbak en dan kan je mixer op de rand leunen ![]() | |
kwakz0r | dinsdag 6 augustus 2013 @ 15:28 |
Die hebben wij ook! En deze: http://www.catawiki.nl/ca(...)ot-margriet-kookboek En: ![]() | |
kvd | dinsdag 6 augustus 2013 @ 15:34 |
die heb ik dan gemist. Denk dat mijn ouders daar niet naar keken. En hij heeft vast ergens een gemene rol in gespeeld,wanr ik was altijd bang voor hem haha | |
#ANONIEM | woensdag 7 augustus 2013 @ 15:09 |
Het is een koelkast taart dus eigenlijk hoort deze niet helemaal in een baktopic ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2013 15:09:34 ] | |
Grutsk | woensdag 7 augustus 2013 @ 20:07 |
Woah, die ziet er wel lekker uit zeg! | |
H_T | woensdag 7 augustus 2013 @ 21:26 |
Mijn poging om sprits te maken heeft lichte averij opgelopen. Deeg maken, spuitzak in, geen probleem. Tot ik het deeg nauwelijks bij de spuitmond eruit kreeg en besloot het motto van de filosoof Jeremiah Clarksonius op te volgen en meer kracht zette. Dat werkte aardig, tot de wegwerpspuitzak aan de zijkant open barstte. Oeps. Met de nieuwe opening verder gegaan en hoewel dat redelijk ging krijg je op die manier nooit van die mooie richels op het deeg | |
PM-girl | woensdag 7 augustus 2013 @ 22:30 |
Waren ze wel lekker? ![]() Ik heb vandaag frambozen/citroenmuffins van Nigella gemaakt, erg lekker! (http://hutspotencouscous.(...)ozen-en-citroen.html) Alleen viel het bakblik weer eens om in de oven, dus moest ik de oven openen om het recht te zetten en dus werden het platte cakejes ipv bolle muffins. Ik heb helaas een combi magnetron/oven en die draait dus rond. Het muffinblik past er net in, maar omdat de onderkant dan draait valt hij om. ![]() Ik ben ze tot nu toe nergens tegengekomen. | |
FutureFairytale | woensdag 7 augustus 2013 @ 23:24 |
Mijn monchou is nooit zo stijf ![]() | |
PM-girl | woensdag 7 augustus 2013 @ 23:26 |
Ik hoorde pas van iemand dat ze gelatine door de monchou (met slagroom) mengde om zo een flinke laag stevig te houden. | |
H_T | woensdag 7 augustus 2013 @ 23:33 |
Dat wel ![]() ![]() De link tussen ronddraaien en omvallen snap ik niet helemaal. Sowieso zou ik zeggen dat een muffinblik vrij stevig staat en niet bij het minste of geringste omvalt. | |
PM-girl | woensdag 7 augustus 2013 @ 23:39 |
Klein detail ![]() | |
loecje | donderdag 8 augustus 2013 @ 00:23 |
gewoon het plateau uit de magnetron halen. bij mij was dat een glazen plaat. dan het roostertje neerzetten, blik erop en bakken maar. halverwege wel het blik omdraaien anders is de achterkant zwart en de voorkant nog niet gaar. | |
PM-girl | donderdag 8 augustus 2013 @ 00:46 |
Dat scheelt inderdaad valrisico, goeie! Halverwege openen is vaak niet handig ivm inzakken, maar beter dan vallen. | |
Taartje | donderdag 8 augustus 2013 @ 08:17 |
Ik heb een tijdje terug bij de Dille & Kamille een bakvorm voor 6 muffins gehaald, omdat ik alleen een combioven had. Werkte perfect! De 'vakken' zijn net wat groter dan in de meeste cupcakeblikken, maar dat vind ik wel fijn: cupcakepapiertjes vallen er mooi in. En van die papiertjes hebben ze bij D&K trouwens ook een hoop leuke! | |
#ANONIEM | donderdag 8 augustus 2013 @ 11:06 |
Het is monchou met slagroom en de slagroom was best wel stijf geklopt, misschien komt het daar door? ![]() | |
PM-girl | donderdag 8 augustus 2013 @ 13:16 |
Aha, thanks! Ik ga eens kijken! | |
lady-wrb | donderdag 8 augustus 2013 @ 13:42 |
![]() mijn nieuwe uitstekers uitgeprobeerd! ik vind ze leuk, vooral de egel ![]() | |
Taartje | donderdag 8 augustus 2013 @ 14:09 |
Wauw Lady, wat zijn ze mooi strak! Helemaal niet uitgelopen, welk recept heb je daarvoor gebruikt? | |
PM-girl | donderdag 8 augustus 2013 @ 14:09 |
Wat leuk lady! En wat blijft de vorm er goed in, recept met veel bloem? | |
Zo-is-dat | donderdag 8 augustus 2013 @ 15:17 |
Ben ook erg benieuwd naar recept! Mooi zo strak, ook lekker? | |
minilot | donderdag 8 augustus 2013 @ 15:18 |
Zal neem ik aan wel gewoon iets shortbread-achtigs zijn, dat loopt nog geen millimeter uit. ![]() | |
casper019 | donderdag 8 augustus 2013 @ 20:48 |
![]() zijn er meer mensen die miss die stroopkoeken maak mix gekocht hebben? ik ben er vandaag 2.5 uur mee bezig geweest, maar t was een en al ramp Ik heb homemade (het bedrijf van de koeken ) eerst gebelt om te vragen hoeveel koeken je uit zon pak moest halen.. want ik kwam niet helemaal uit de grootte van de koeken je zou er 20 halfe (dus 10 hele stroopkoeken mee moeten maken)... na heel gekloot... en je krijgt er alleen 20 als je ze echt minimaal dun doet... ik heb er uiteindelijk 18 uit gehaald.. nja toen bakken... bakt ook voor geen meter, ik heb ze er in 3 x 6 ingedaan maar ze kwamen er elke keer welgaar uit maar niet als een lekkere koek... toen t stroop maken, ook dat was een ramp... uiteindelijk werd ik zo chagarijnig... in de vuilnisbak die handel... zonde... maar ben wel benieuwd of iemand anders hier ook ervaring mee heeft? ** dit wsa dus mn laatste pakje ooit... puur gekocht omdat ik dacht leuk stroopkoeken... maar pffff | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 07:19 |
het was een kant en klaar pakket van koopmans waarbij ik de beschrijving op het pak voor niet uitlopende koekjes had gevolgd. (heeft spuuglokje eens geschreven hier) ik was sceptisch, maar zie het resultaat: inderdaad superstrakke koekjes.... en lekker ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 07:20 |
ik ken die hele verpakking niet maar stroopkoeken...... ![]() wat moest je met de stroop doen zodat het tussen die koeken bleef zitten? | |
casper019 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 12:30 |
je moet de koeken uitsteken (schijnt dat het ''normaal'' is dat je er 20 uitsteekt met 1 verpakking) nou dat lukt alleen als je ze superdun doet (dunner dan op t pak staat maar dat is een foutje volgens homemade) na als je de koeken gebakken heb (en ze totaal niet als stroopkokeen proeven) dan moet je de stroop maken in een pan (roomboter + stroop + mix) en dan er tussen doen en plak koek maar de stroop maken ging al niet lekker, en zou je moeten laten afkoelen 15min na dan was t bijna niet meer te bewegen.. en argh ik word er al chagarijnig vanals ik eraan terug denk maar toch als iemand anders het ooit etst ben ik benieuwd!! | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 12:32 |
weet je ook waar de mix uit bestond? | |
kvd | vrijdag 9 augustus 2013 @ 12:35 |
Moest je de stroop niet laten afkoelen tussen de koeken? | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 12:35 |
nu heb ik het recept voor stroopwafels opgezocht en wil ik die maken maar ik moet zo weg jouw schuld ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 9 augustus 2013 @ 13:22 |
Hmm ik ga misschien ook wel een keer stroopkoeken maken ![]() ![]() | |
bloempje-moi | vrijdag 9 augustus 2013 @ 16:45 |
Who's up for a challenge? ![]() Dit zijn taarten. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meer hier | |
laziness | vrijdag 9 augustus 2013 @ 16:47 |
Waar komen die leuke uitstekers vandaan? | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 16:48 |
de leukste taartenshop.nl en dat stempel heb ik bij nice thingzz vandaan maar de bijenkorf heeft m ook | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:05 |
ik ben op zoek naar een koekjesuitsteker van een takelwagen. ik heb er welgeteld 1 kunnen vinden, maar die vind ik niet mooi. wie weet waar ze wel een mooie hebben? (en op mijn speurtocht heb ik wel even voor dik 25 euro aan koekjesuitstekers in mijn winkelmandje en dan heb ik er nog een boel uitgegooid ![]() en nu maar twijfelen wat ik ga doen, want de verzendkosten zijn verdorie idioot hoog ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door lady-wrb op 09-08-2013 18:14:16 ] | |
casper019 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:48 |
![]() ben kokosmakroontjes aan het maken! hoe vinden jullie mijn 1e ''lading'' gelukt? ik was bang dat ze miss iets te donker waren... ff afkoelen en dan smaak test en dan lading 2 | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:49 |
oeeeeeh dat ziet er goed uit zeg! welk recept heb je gebruikt? | |
minilot | vrijdag 9 augustus 2013 @ 19:00 |
Mooie makroontjes inderdaad! Bevalt het, zo zonder pakjes en zakjes Casper? En Bloempje, bah! Wat zien die taarten er verschrikkelijk onsmakelijk uit! ![]() Ik bakte vanmiddag ook koekjes. Brosse zandkoekjes om precies te zijn, een beetje bitter vanwege de groene thee en een beetje zoet door de witte chocolade. Erg lekker! ![]() Recept, want zeker een aanrader! Voor een stuk of twaalf koekjes: - 120 gram patentbloem - 10 gram groene thee-poeder - 75 gram poedersuiker - 75 gram zachte boter - 1 eidooier - handje witte chocolade (goede kwaliteit, fijngehakt of van die pellets/chips) - snuf fijn zout Bloem en thee zeven in een kommetje In andere kom poedersuiker, boter, zout en eidooier met een mixer luchtig kloppen. Beetje bij beetje de bloem (+ thee) toevoegen. Zodra één geheel de witte chocolade er met de hand of met een houten lepel doorheen mengen. Rol of staaf van het deeg maken (net wat voor vorm koekje je wilt), dit óf een half uurtje in de vriezer leggen óf een uur of drie in de koelkast. Oven voorverwarmen op 150 graden. Koekjes van rol snijden, ongeveer een krappe centimeter dik. Koekjes op een bakplaat in het midden van de oven 20 minuten bakken. Als ze eerder beginnen te kleuren, temperatuur wat lager of een beetje aluminiumfolie erover. Af laten koelen op een rooster en klaar! ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 09-08-2013 19:06:44 ] | |
casper019 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 19:23 |
http://allrecipes.nl/rece(...)n-kokosmakronen.aspx Ik was bang dat ik ze te donker had gebakken, maar nee.. ze zijn heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk dat recept alleen zonder dat klonjte invet boter.. gewoon bakpapier! en ouwels gehaald bij n bakwinkeltjes in de buurt.. pakjes ? prullenbak ermee | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 19:29 |
ik wil ook zonder pakjes. heb jij een goed (=niet uitlopend) recept voor gewone koekjes, minilot? graag zonder thee, want daar hou ik niet zo van ![]() | |
casper019 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 19:53 |
ik wil volgende week ook ''gewonen'' koekjes maken... een goed recept is welkom!! | |
Dragonberry | vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:03 |
Ingrediënten: 450 gram tarwe patent bloem 200 gram suiker 250 gram zachte boter 2 eieren Snufje zout 1 theelepel vanille Werkwijze: Mix de suiker, eieren en vanille goed door. Voeg de boter en bloem toe en mix kort tot alle ingrediënten gemixt zijn. Leg de bal 1 uur in de koelkast om wat op te stijven. Verwarm de oven voor op170°. Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier en steek het gewenste vormpje uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er 2 cm ruimte tussen ieder koekje is. Bak de koekjes in 17 minuten gaar. Bron: Cake Journal. Deze lopen als het goed is niet uit ![]() | |
Zonnetje1981 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:10 |
Sinds ik gestopt ben met roken, ook lekker aan het bakken (nog wel een beetje uit pakjes, zakjes ![]() Net een boterbloem gemaakt: ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:13 |
haha vroeg me in een ander topic al af wat in hemelsnaam een boterbloem was ![]() | |
Zonnetje1981 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:18 |
Thx! Haha, pizza was ook lekker ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:21 |
Mijn opa was een wijs man, hij vertelde me, het zijn niet de gekken die het maken, het zijn de gekken die het kopen. | |
minilot | vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:53 |
Shortbread is lekker, makkelijk te maken en loopt absoluut niet uit. http://foodgawker.com/?s=shortbread+cookie Kies maar een recept! ![]() | |
casper019 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:54 |
wt een leuke vorm!!!, waar heb je die vorm gekocht?? nog ff een foto van beide ''ladingen"' kokosmakroontjes! zijn er een stuk of 30-35 denk ik (ga ze niet tellen want dan voel ik me morgen vast niet lekker als ik ze dan weer tel en er een heleboel weg zijn :p ) ![]() | |
kvd | vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:56 |
het zijn er meer ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:04 |
is dat niet die bloemvorm van de action? | |
Zonnetje1981 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:04 |
Bij action! Mag ik jouw recept voor die kokoskoejes, ga ik die van de week ook even maken, en ja een foto Ben aan t sparen voor een kitchenaid, maak nu alles op de hand...pffff... | |
Zonnetje1981 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:05 |
![]() | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:05 |
dat dacht ik al. ik heb m twee keer ![]() | |
Zonnetje1981 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:07 |
Heb je mss ook die cakepop-houder van karton en is dat wat? Het piepschuim waarmee m'n cakepop-maker verpakt zat heeft z;n beste tijd gehad.... | |
lady-wrb | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:13 |
en een kartonnen doos met gaatjes oid? | |
Mirjam | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:19 |
![]() | |
Zonnetje1981 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:21 |
Van de week ook m'n allereerste fondant/marsepein taartje gemaakt met kapsel, aardbeienjam en aardbeienmousse als vulling:![]() roosjes adhv youtube filmpje gemaakt.. voor t eerst..ik ben trots ![]() | |
Zonnetje1981 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:21 |
ook wel een idee!! | |
kvd | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:32 |
ziet er goed uit! (stoppen gaat nog steeds goed dus ![]() | |
Zonnetje1981 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:37 |
Jaja, de 8 weken al gepasseerd!! Heb ook nog knoflookbroodjes, koekjes, bolletjes etc gebakken! Gelukkig is m'n man samen met mij gestopt, dus alles komt op! Ik maak en bak en hij en de kleine eten hahaha. Ik heb zo'n leuk idee in mijn hoofd voor een herfst taartje, foto's volgen wel in oktober haha | |
casper019 | vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:59 |
hoe kan ik trowens het lekkerste mijn kokosmakroontjes bewaren? ik zat zelf te denken in een zak doen die dicht doen en dan in een koeknblik?? | |
#ANONIEM | zaterdag 10 augustus 2013 @ 11:46 |
Waar koop je dat groene thee poeder? Of kan je het anders ook maken met gewone thee? Thee laten trekken in gesmolten boter en dan er weer uitzeven oid? ![]() | |
minilot | zaterdag 10 augustus 2013 @ 11:50 |
Hiervoor verwijs ik graag door naar het altijd betrouwbare aziatische-ingredienten.nl ![]() Ik had die duurdere (de echte), zonder suiker. Het is wel heel iets anders dan koekjes bakken met gewone thee, al leent Earl Grey zich op een andere manier ook wel goed voor zoete baksels: http://foodgawker.com/?s=earl+grey+cookies | |
djkoelkast | zaterdag 10 augustus 2013 @ 11:50 |
Ik ben wel benieuwd naar de ingrediënten eigenlijk | |
kvd | zaterdag 10 augustus 2013 @ 11:52 |
Ik vermoed in een toko. Online kan ook. (en volgens mij heb ik het gister op de markt gezien) | |
Pleun2011 | zaterdag 10 augustus 2013 @ 14:07 |
Als liefhebber van jodenkoeken kwam ik erachter dat ze stiekem kleiner zijn geworden, terwijl zo'n plastic blik wel duurder is geworden. Het is maar iets kleins, maar dit soort praktijken ergeren mij.. | |
lady-wrb | zaterdag 10 augustus 2013 @ 15:20 |
dat probleem hebben wij hier dus niet. in dit topic maken we de koekjes zelf ![]() en plastic blik???? | |
Etcetera | zaterdag 10 augustus 2013 @ 15:23 |
En de koeken zijn inderdaad kleiner geworden ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 10 augustus 2013 @ 15:24 |
en misschien iets fabrieken van kledders opgedroogde purschuim? | |
Pleun2011 | zaterdag 10 augustus 2013 @ 15:59 |
Ja sorry, wist niet waar ik het anders moest posten.. ![]() En plastic blik klinkt bij nader inzien niet helemaal correct nee ![]() | |
Chowi | zaterdag 10 augustus 2013 @ 16:00 |
Ik heb net een marmercake gebakken. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 10 augustus 2013 @ 17:39 |
Oké, dan ga ik eens op zoek in de toko, of op de markt. ![]() ![]() | |
Qunix | zaterdag 10 augustus 2013 @ 19:00 |
Ik bak het een en ander bij mijn ouders, maar wil ook thuis bakken. Plek voor een grote oven heb ik thuis niet, maar wel voor een mini oven. Heeft iemand hier een mini oven? Ik ben tegen een combi magnetron. | |
shomila | zaterdag 10 augustus 2013 @ 21:06 |
Ik heb een kitchenaid gekocht, dus ik ben ook van alles aan het uitproberen. Ik was in Duitsland bij mijn nicht. Die had hele lekkere kwarkkoekjes gebakken. Haal ik mijn broeken daarstraks uit de koffer, gooi ze in de was. Ik denk toen ik ze eruit haalde wat een witte zooi komt ermee. Ja hoor receptje van de koekjes. Dus ga haar maar even morgenavond bellen voor het receptje. Als ik ze maandag gebakken heb zet ik hier een foto en het receptje neer. | |
lady-wrb | zaterdag 10 augustus 2013 @ 21:23 |
ik heb een maxi oven en en mini oven ik heb er alleen nog geen koekjes in gebakken. wel tosti's en pizza's | |
lady-wrb | zaterdag 10 augustus 2013 @ 21:25 |
welke is de oude en welke is de nieuwe? (sorry, ik eet ze nooit eigenlijk ![]() waarom heten jodenkoeken eigenlijk jodenkoeken? wat is er joods aan? edit: of ik geef google even een slinger:
| |
Etcetera | zaterdag 10 augustus 2013 @ 21:29 |
Wat een oude en een nieuwe verpakking is? Geen idee, maar je kunt veel makkelijker de koeken eruit halen dan een paar maand geleden, dat weet ik wel. De kaneelvariant is heerlijk trouwens ![]() ![]() | |
kvd | zaterdag 10 augustus 2013 @ 21:35 |
rechts is de oude verpakking | |
lady-wrb | zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:12 |
ik ga zo stroopkoeken proberen te maken. er liggen 8 dunne koekjes op me te wachten en de stroopsmurrie is nog heet. ik neem aan dat het er zo dun niet tussen blijft zitten, dus ik wacht nog even. | |
djkoelkast | zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:23 |
Zijn een paar theorieën over: Joodse bakker die koeken bakte, bakker die 'de Joode' heette of dunne koeken omdat Joden gierig zouden zijn. Officiëel is het trouwens Jodekoeken, zonder tussen-n en als het middelste verhaal klopt mag die n er niet tussen natuurlijk. Hoe dan ook zijn die uit die plastic pot niet te vreten, veel te zoet. Die van Davelaar zit gehard vet in. Misschien zelf maar eens maken. | |
djkoelkast | zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:24 |
Heb je dat pak? Kun je eens een plaatje van de ingrediënten schieten? Ik vermoed namelijk een bonk rommel, dan hoef ik ze ook niet te zoeken ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:25 |
nee, ik heb gewoon zandkoekjes gebakken, en een aantal dus extra dun gemaakt. het mengsel voor de stroop heb ik van internet: stroop, bruine suiker en boter dus ik kan je niet helpen. (dat pak hebben ze hier niet bij appie, dus ik moest me behelpen) | |
djkoelkast | zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:52 |
Zelf maken is altijd het lekkerst natuurlijk ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:54 |
we gaan het zien morgen. de stroop was toen het nog heet was, te dun om ertussen te smeren. te lang gewacht en nu was het te koud en te taai geworden, niet meer te hanteren ![]() weer wat opgewarmd en nu zit het ertussen en loopt er niet tussenuit. morgen gaan we ze testen/opeten. maar het ziet er goed uit | |
kvd | zondag 11 augustus 2013 @ 00:03 |
Naast die 3 mogelijkheden is er ook nog de mogelijkheid zijn er nog 2:
| |
Xaryna | zondag 11 augustus 2013 @ 00:19 |
Ik wil door dit topic binnenkort het recept van de jumbo proberen. http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek Denk dat ik morgen of overmorgen ga bakken ![]() | |
djkoelkast | zondag 11 augustus 2013 @ 00:20 |
De stroop in stroopkoeken is altijd gelig, tegen caramel aan. Niet bruin. | |
casper019 | zondag 11 augustus 2013 @ 00:26 |
oooh ik ben ook gek op jodenkoeken, heeft iemand miss een recept voor de echte ouderwetse jodenkoeken?? | |
Ooi86 | zondag 11 augustus 2013 @ 09:53 |
![]() Laatst heb ik een Rocky Road gemaakt. Echt heel simpel: basis is witte chocolade (kan natuurlijk ook met melk of puur) en simpele mariakoekjes. Daarbij kan je ook nog andere ingredienten toevoegen. Ik heb er marshmellow, verse framboos en amandel doorheen gedaan. Was best wel heftig qua smaak en zwaarte, maar toch ook wel lekker! | |
Qunix | zondag 11 augustus 2013 @ 11:48 |
Ziet er lekker uit ![]() | |
Red_85 | zondag 11 augustus 2013 @ 12:01 |
Schoonmaken met water dat net van de kook af is. Nog nooit problemen gehad om daarna eiwitten te kloppen. | |
Noek | zondag 11 augustus 2013 @ 13:38 |
Nice! Ik heb laatst een donkere gemaakt. ![]() ![]() M&M's, marshmellows, koekjes etc. Te zoet iig. Alles weggegeven aan de echte liefhebbers. | |
Dragonberry | zondag 11 augustus 2013 @ 13:43 |
Rocky road is gewoon koekjes en snoepjes in chocola toch? | |
Ooi86 | zondag 11 augustus 2013 @ 13:44 |
Haha, doe ik ook heel vaak: gewoon mee naar het werk en dan komt het makkelijk op! Welja, je kan er gewoon van alles indoen. Beetje aanstampen en koelen en het is klaar. | |
casper019 | zondag 11 augustus 2013 @ 21:12 |
Helaas niet uit eigen recept, kan nergens een recept vinden voor cakes met slagroom.. en vond mn vorige wolkencake (de citroen) wel erg lekker, de slagroom maakte de cake echt heerlijk luchtig.... dus besloot ik toch maar nog een x een pakje te pakken en de chocoalde variant te maken en hijs wel erg goed gelukt, gelijk een asociaal groot stuk genomen maja ![]() ![]() | |
Myraela | zondag 11 augustus 2013 @ 21:16 |
Is een asociaal groot stuk, het hele stuk dat mist op de foto? | |
casper019 | zondag 11 augustus 2013 @ 21:17 |
ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :p | |
Myraela | zondag 11 augustus 2013 @ 21:21 |
Tering jantje. ![]() ![]() Google vertelde mij overigens dat je in normale cake recepten de boter kunt vervangen door eenzelfde hoeveelheid slagroom. Misschien krijg je dan hetzelfde als je luchtige cake. Je kunt het ook vervangen door appelmoes blijkbaar, dat wil ik wel eens proberen. ![]() | |
casper019 | zondag 11 augustus 2013 @ 21:25 |
appelmoes whah dan wil ik fotos zien... mmm dat had ik niet gevonden van de slagroom dus dan een cake recept en dan ipv 200gram boter gewoon 200gram slagroom?? maarrr eeh.. hijs wel goed gelukt he ![]() | |
Dragonberry | zondag 11 augustus 2013 @ 21:31 |
http://www.marthastewart.com/348539/whipped-cream-cake 'Whipped cream cake' ![]() | |
Mama_Mia | maandag 12 augustus 2013 @ 00:23 |
Morgen appeltaart bakken voor mijn verjaardag ![]() | |
SV-tje | maandag 12 augustus 2013 @ 00:25 |
Vandaag eerste dag van de basis workshop patisserie bij Robert van Beckhoven gehad, dus heel veel gebakken en ook weer niet ![]() | |
Purdey | maandag 12 augustus 2013 @ 08:57 |
Heb je serieus bijna een halve taart op in één keer ![]() Mijn hemel, wat zal je misselijk geweest zijn ![]() | |
lady-wrb | maandag 12 augustus 2013 @ 09:09 |
wat voor appeltaart? | |
lady-wrb | maandag 12 augustus 2013 @ 09:10 |
ik had koekjes gebakken als cadeau voor iemand. hebben gisteravond vriend en zijn visite de helft van mijn koekjes weg zitten kanen ![]() | |
kvd | maandag 12 augustus 2013 @ 10:11 |
hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken? | |
kvd | maandag 12 augustus 2013 @ 10:16 |
Martine en Jannie er ook bij? ![]() | |
casper019 | maandag 12 augustus 2013 @ 11:25 |
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips? bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen? en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken? pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen... was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja! | |
kvd | maandag 12 augustus 2013 @ 12:46 |
Van de site van Koopman: Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein. En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel ![]() | |
casper019 | maandag 12 augustus 2013 @ 12:51 |
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels? | |
kvd | maandag 12 augustus 2013 @ 12:57 |
Persoonlijk doe ik ongeschilde appels. Als je liever een kilo geschilde appels wilt hebben, dan weeg je gewoon een kilo ongeschilde appels af en doet er 1 extra bij, dan zal je wel op een kilo geschilde appels uitkomen. Van de site: http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/appeltaart/ Check het filmpje, je neemt een kilo appels en die schil je en haalt het klokhuis eruit. | |
HenkPietKlaasWim | maandag 12 augustus 2013 @ 13:00 |
Gebruik dit recept als basis: http://kokenmetkarin.nl/gebak/appelcranberrytaart.html En pak gewoon jonagolds of elstars. Lekker veel appels erin gooien, het is immers een appeltaart. ![]() | |
loecje | maandag 12 augustus 2013 @ 13:16 |
een goede dunschiller gebruiken ![]() | |
kvd | maandag 12 augustus 2013 @ 13:28 |
Dan moet je daar wel mee om kunnen gaan, dat duurt bij mij 2 keer zo lang ![]() | |
casper019 | maandag 12 augustus 2013 @ 13:28 |
ok thx, ik ben niet zon goeie schiller... maar als ik zeg maar 900 gram geschilde appels/blokjes aanhoud (dus 1 kilo ongescild) zit ik dan goed?? of heb ik dan teveel/weinig? | |
HenkPietKlaasWim | maandag 12 augustus 2013 @ 13:29 |
Tip! Haal een extra appel! En als je 'm niet nodig hebt, dan eet je 'm gewoon op. ![]() | |
loecje | maandag 12 augustus 2013 @ 13:29 |
het komt niet zo precies. als het wat minder is wordt je taart iets lager, dat ziet niemand. pas als het zoveel is dat het niet in het bakblik past is het echt teveel. | |
casper019 | maandag 12 augustus 2013 @ 13:31 |
haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer? en tuurlijk maakt 30-40 gram verschil niet uit maar gewoon ongeveer heb nog nooit appel taart gemaakt (welappel kruimel) | |
kvd | maandag 12 augustus 2013 @ 13:34 |
Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer? | |
loecje | maandag 12 augustus 2013 @ 13:35 |
100gram ernaast maakt ook niet uit. gewoon doen wat hierboven werd gezegd, 1kilo + 1 appel halen en die laatste zelf opeten ![]() | |
casper019 | maandag 12 augustus 2013 @ 13:36 |
jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appels (nu aan te zoeken voor n recept voor mn deeg) | |
casper019 | maandag 12 augustus 2013 @ 13:37 |
ja denk dat ik 1.250 kilo haalen dat schil... dan moet ik goed zitten met mijn schilkunsten | |
kvd | maandag 12 augustus 2013 @ 13:40 |
Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie. Wat ik deed met mijn deeg was er wat koekkruiden doorheen gooien, vond ik de rand lekkerder door smaken | |
Mama_Mia | maandag 12 augustus 2013 @ 14:30 |
euh, geen ![]() ![]() ![]() | |
Dragonberry | maandag 12 augustus 2013 @ 15:44 |
Haha wat een faal dit! Ik ben echt slecht met tulband vormen invetten ![]() ![]() Het is/was mijn versie van de wolkencake, zonder pakje ![]() | |
Pietverdriet | maandag 12 augustus 2013 @ 15:47 |
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in | |
djkoelkast | maandag 12 augustus 2013 @ 15:58 |
Dat is net als winegums ZONDER VET ![]() | |
Pietverdriet | maandag 12 augustus 2013 @ 16:03 |
En de Chuba Chubs zonder vet | |
lady-wrb | maandag 12 augustus 2013 @ 16:07 |
de stroopkoeken waren zelf het eerste op! ze waren heerlijk. ik vond alleen de stroop iets te taai (en te donker maar dat zal wel door de bruine suiker gekomen zijn) zou ik er dan meer boter en minder suiker in moeten doen een volgende keer? en dan gewone basterdsuiker? ik vind de smaak van bruine suiker sowieso niet zo. | |
kvd | maandag 12 augustus 2013 @ 16:16 |
Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken. (en er wordt ook een link gemaakt met de kleur lichtblauw, wat veelal staat voor 'lightproducten') | |
Pietverdriet | maandag 12 augustus 2013 @ 16:24 |
Tja Verstegen zijn de zoutversierders, vrijwel al hun kruidenmixen bevatten veel zout. En hun kruidenmixen zonder (de pro line) zoals de gehaktkruiden zijn alleen maar scherp, zonder verder veel smaak. | |
Myraela | maandag 12 augustus 2013 @ 16:29 |
Zonde! | |
Xaryna | maandag 12 augustus 2013 @ 17:25 |
Mijn koekjes staan in de oven, maar ik moet wachten met de stroop er tussendoen tot na het eten. Slecht getimed ![]() Klaar! ![]() Zijn erg lekker geworden ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door Xaryna op 12-08-2013 20:31:47 ] | |
RunForrestRun | maandag 12 augustus 2013 @ 20:43 |
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt. Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat.. En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h! Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit.. ![]() [ Bericht 19% gewijzigd door RunForrestRun op 12-08-2013 21:02:21 ] | |
casper019 | maandag 12 augustus 2013 @ 21:01 |
wauw die zien er lekker uit, op eigen recept?? | |
Xaryna | maandag 12 augustus 2013 @ 21:02 |
Ik heb dit recept gebruikt: http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek ![]() Ziet er lekker uit! | |
djkoelkast | maandag 12 augustus 2013 @ 21:05 |
Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen. Maargoed, als hij lekker is maakt dat natuurlijk verder geen drol meer uit, stof voor de volgende keer. Ook bij boterkoek geldt: niet te lang kneden. Ingrediënten bij elkaar en kneden tot je een bol hebt, dat is al heel snel. Dan die in je boterkoekvorm (bij voorkeur) doen, streepjes in maken met een vork, melk er op en in de oven. Horen ook geen rijsmiddelen in en geen ei. | |
RunForrestRun | maandag 12 augustus 2013 @ 21:11 |
Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken. Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in. Hier moest inderdaad een heel ei in, ook al iets wat ik niet snapte. En wat hebben we hier nu van geleerd.. Altijd op je gevoel afgaan ![]() | |
djkoelkast | maandag 12 augustus 2013 @ 21:17 |
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken): 200g bloem (ik gebruik zelf het liefste 180g speltbloem + 20g volkorenspelt) 175g roomboter 125g suiker (ik gebruik altijd ongeraffineerde rietsuiker) mespuntje zout melk voor de afwerking Oven: 150 graden Boter moet super koud zijn, dus net uit de koelkast. In blokjes snijden. Zorg dat je handen koel zijn (even onder de koude kraan en goed afdrogen). Alles in een kom en dan kneden tot je een bal krijgt, niet doorkneden en het deeg moet niet te warm worden. Plat in de vorm drukken, met een vork leuke siersels maken. Melk er over doen met een lepel of een kwastje. Moet zeker 25 minuten in de oven, de bovenkant moet mooi bruin zijn. Eventueel kun je met een bolle lepel deukjes in je boterkoek maken als hij net uit de oven komt. Compleet af laten koelen voor je hem aansnijdt. Zo vind ik hem het lekkerst ![]() | |
RunForrestRun | maandag 12 augustus 2013 @ 21:27 |
Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm. Dank, dit gaan we de volgende keer proberen.
| |
casper019 | maandag 12 augustus 2013 @ 21:27 |
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!! heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen?? | |
Xaryna | maandag 12 augustus 2013 @ 21:29 |
Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben. ![]() | |
kvd | maandag 12 augustus 2013 @ 21:41 |
Ik heb vandaag speculaasbrokken gemaakt. De smaak mag wat intenser en blijkbaar toch langer in de oven, hij is niet lekker hard (hoop dat hij nu nog wat uithardt met afkoelen. Dacht even leuk wat lijntjes voor het bakken in het deeg te zetten zodat het makkelijker te breken was, maar ook dat hielp niet echt. Gelukkig duurt het nog even voor de sint komt ![]() ![]() | |
djkoelkast | maandag 12 augustus 2013 @ 21:46 |
Oeh, leuk om te horen ![]() Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd ![]() | |
#ANONIEM | maandag 12 augustus 2013 @ 21:48 |
Hmm, tijd voor een repost? ![]() | |
lady-wrb | maandag 12 augustus 2013 @ 21:55 |
dat ding heeft een eigen topic zelfs ![]() CUL / Zo maak je een appelplaatkoek. | |
#ANONIEM | maandag 12 augustus 2013 @ 21:56 |
Dat ziet er fantastisch uit! ![]() Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen. | |
casper019 | maandag 12 augustus 2013 @ 22:17 |
miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??) | |
lady-wrb | maandag 12 augustus 2013 @ 22:20 |
hoe groot is een gemiddelde stroopkoek? | |
djkoelkast | maandag 12 augustus 2013 @ 22:25 |
Op de foto's niet zo mooi geworden toen (pieken te donker door een stomme fout), maar hij is echt door iedereen geliefd. | |
RunForrestRun | maandag 12 augustus 2013 @ 22:32 |
Hij is echt super, een aanrader! | |
djkoelkast | maandag 12 augustus 2013 @ 22:32 |
Zo groot als een gemiddelde stroopwafel ![]() | |
Xaryna | maandag 12 augustus 2013 @ 23:19 |
Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie op ![]() Ze zijn schat ik zo'n 3 of 4 cm doorsnee? Ik heb en slecht oog voor afmetingen ![]() | |
kvd | maandag 12 augustus 2013 @ 23:37 |
lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt) ![]() Jouw koekjes lijken me groter dan 3 of 4 cm... | |
Xaryna | maandag 12 augustus 2013 @ 23:41 |
5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot... Ik zal morgen wel foto met liniaal ernaast maken ![]() | |
casper019 | dinsdag 13 augustus 2013 @ 00:20 |
waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste?? | |
Xaryna | dinsdag 13 augustus 2013 @ 11:23 |
![]() Zie, ze zijn niet zo groot! ![]() Ja, heerlijk ![]() | |
casper019 | dinsdag 13 augustus 2013 @ 11:28 |
heeft er iemand welis chiffon cake gemaakt? ik zag het bij detoko staan en dacht jammm dat lijkt me lekker!' alleen schijn je er wel een speciale vorm voor te moeten hebbenzodat hetzijn luchtigheid krijgt.... | |
kvd | dinsdag 13 augustus 2013 @ 11:33 |
Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggen ![]() | |
Xaryna | dinsdag 13 augustus 2013 @ 12:00 |
Ik wilde mijn gelijk bewijzen ![]() | |
RunForrestRun | dinsdag 13 augustus 2013 @ 12:19 |
Update: de boterkoek smaakt ok, niet precies hoe boterkoek hoort te smaken maar dat had ik gezien het gekke recept en mijn twijfels omtrent het deeg ook niet verwacht. Lief heeft inmiddels twee stukken op, dus hij is in elk geval niet mislukt ![]() ![]() | |
Tartinette | dinsdag 13 augustus 2013 @ 12:30 |
![]() Cupcakes met Nutella Frosting | |
Tartinette | dinsdag 13 augustus 2013 @ 12:30 |
![]() Kruidige Worstenbroodjes ... ![]() | |
djkoelkast | dinsdag 13 augustus 2013 @ 13:55 |
Dit lijkt wel op supermarkt boterkoek qua kleur en structuur. Ik ga een boterkoek instructievideo maken zeer binnenkort. | |
#ANONIEM | dinsdag 13 augustus 2013 @ 13:59 |
Ik zit er over te denken om voor kerstmis zo'n klassieke Britse Christmas Pudding te maken, zo een die je een paar maanden van te voren moet maken. Lijkt me wel een leuke uitdaging ![]() | |
Dragonberry | dinsdag 13 augustus 2013 @ 15:16 |
je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoeken ![]() | |
casper019 | dinsdag 13 augustus 2013 @ 20:31 |
mocht je die link nog hebben graag!! maar die chiffon cakes gaan in een 26cm vorm, en een tulband (mijne dan) is 22cm maakt dat dan geen verschiL? | |
Dragonberry | dinsdag 13 augustus 2013 @ 21:54 |
minder beslag maken of gebruiken ![]() Speciaal voor jou gezocht ![]() http://pickyin.blogspot.nl/2011/03/pandan-chiffon-cake.html?m=1 | |
casper019 | dinsdag 13 augustus 2013 @ 21:57 |
cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken.... ben alleen benieuwd hoe dat dan bakt in mijn vorm of miss 2/3 heb jij welis''kleinere'' gemaakt? en nogmaals thx | |
Dragonberry | dinsdag 13 augustus 2013 @ 22:04 |
Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband. Ik ben daar nooit zo precies mee, zie wel wat er gebeurd ![]() | |
casper019 | woensdag 14 augustus 2013 @ 13:03 |
thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!! weet je heeeel toevallig ook of je pandan chiffon cake kan invriezen een stuk? | |
kvd | woensdag 14 augustus 2013 @ 13:08 |
Dan heb je toch teveel? In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren. | |
djkoelkast | woensdag 14 augustus 2013 @ 13:11 |
Een tulband is wel weer hoger dan een normale vorm. Ze zouden de inhoud in ml moeten weergeven, daar heb je veel meer aan. | |
casper019 | woensdag 14 augustus 2013 @ 13:11 |
Dus eigenlijk t halve recept aanhouden? en moet je de baktijd dan ook aanpassen? (en temperatuur?) | |
kvd | woensdag 14 augustus 2013 @ 13:19 |
Ik zou qua ingrediënten de helft doen, helemaal als het een probeersel is ![]() Temperatuur aanhouden. De baktijd is waarschijnlijk wat korter. Volgens dat recept zou de cake in 45 tot 50 minuten klaar zijn. Misschien vanaf 30 minuten gewoon gaan kijken | |
casper019 | woensdag 14 augustus 2013 @ 13:24 |
ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen.. want ik wil wel nog iets van een vorm krijgen in de tulband snap je? maar miss vult het meer dan ik denk... | |
kvd | woensdag 14 augustus 2013 @ 13:31 |
Door die eiwitten te kloppen krijg je een aardig volume, vergis je daar niet in ![]() | |
Dragonberry | woensdag 14 augustus 2013 @ 16:03 |
Het beslag wat je krijgt rijst nog behoorlijk in de oven. Onderschat dat niet! Ik begin meestal met een vorm die 1 of 2 cm onder de rand is gevuld. Die stroomt uiteindelijk over en eindigt 4 cm boven de vorm ![]() Vorige keer had ik het ook met een chocolade chiffon van diezelfde site. Ik dacht dat het recept precies goed was voor mijn chiffon vorm. Uiteindelijk kwam de cake alsnog zeker 5 cm erboven uit ![]() Hmm.. Ik krijg er nu ook trek in.. Edit: haha, ik dacht laat ik mijn vorm nu eens opmeten. Hij is maar 20 cm in doorsnede op de bodem.. 4 eieren is dan genoeg dus. [ Bericht 9% gewijzigd door Dragonberry op 14-08-2013 16:20:04 ] | |
Skaai | woensdag 14 augustus 2013 @ 17:42 |
Ooohh ik heb net macadamiakoekjes met witte chocolade gegeten, gescoord bij de AH. Dat kan ik zelf ook maken, dus dat ga ik binnenkort maar doen ![]() | |
casper019 | woensdag 14 augustus 2013 @ 18:00 |
Nou las ik op internet dat je de vorm NIET moest invetten bij eenchiffon cake want anders zou ie niet rijzen.. nou heb em eruit moeten slopen lol... maar het gaat om de smaak.. volgens mij is hij goed gelukt ![]() (heb t met 4 eieren gemaakt) | |
Pietverdriet | woensdag 14 augustus 2013 @ 18:16 |
Wat maakt hem zo groen? | |
kvd | woensdag 14 augustus 2013 @ 18:21 |
Heb je hem te vroeg uit de vorm gehaald? (zo te zien had je genoeg aan de helft van het recept ![]() | |
Dragonberry | woensdag 14 augustus 2013 @ 18:25 |
pandan ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 augustus 2013 @ 18:28 |
Smaakt dat nou, zo zonder boter? | |
Dragonberry | woensdag 14 augustus 2013 @ 18:29 |
In een echte chiffon vorm kan ik me voorstellen dat het niet hoeft worden ingevet. Ik doe het wel met olie, maar het grote verschil is dat de bodem los is. Heb je hem nog goed laten afkoelen zoals in het recept staat? Anders zakt de cake in. | |
Zo-is-dat | woensdag 14 augustus 2013 @ 19:45 |
Er staat een simpele nectarine/perzik cake in de oven, beetje kaneelsuiker over de top ![]() | |
zoem | woensdag 14 augustus 2013 @ 19:48 |
* lurker meldtDat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberen ![]() ![]() | |
djkoelkast | woensdag 14 augustus 2013 @ 19:50 |
Hij moet alleen wel langer in de oven, ik heb hem vandaag gemaakt voor een video en maak bij 150 graden van de 25 minuten maar een uur. 50 minuten op 160. | |
zoem | woensdag 14 augustus 2013 @ 19:58 |
Dat is een behoorlijk verschil ![]() ![]() | |
lady-wrb | woensdag 14 augustus 2013 @ 20:00 |
wat is een chiffon-vorm? | |
zoem | woensdag 14 augustus 2013 @ 20:08 |
Dat is toch zo'n ronde vorm met platte bodem en een uitsparing in het midden, waardoor de cake in het midden een gat krijgt? Zoals op de foto hierboven ergens. | |
djkoelkast | woensdag 14 augustus 2013 @ 20:09 |
![]() Zoiets | |
zoem | woensdag 14 augustus 2013 @ 20:10 |
Dat wilde ik net erbij zetten. Dit dus ![]() Omdat de bodemplaat los is kun je de cake er makkelijk af krijgen. | |
shomila | woensdag 14 augustus 2013 @ 20:14 |
Kwark koekjes 250 gr kwark 6 eetl olie 3 eetl melk 125 gr Suiker 1 zakje vanille suiker 1 zakje bakpoeder 100 gr Geraspte melkchocolade 50 gr geraspte pure chocolade 300 gr Bloem 15-20 min in de oven op 180 graden [ Bericht 29% gewijzigd door Mirjam op 14-08-2013 20:24:39 ] | |
casper019 | woensdag 14 augustus 2013 @ 20:14 |
nou ondanks dat ie een beetje ''aangetast'' is smaakt hij wel heerlijk!! heel apart echt superluchtig ga ik nog een x maken maar dan met ingevette vorm! | |
Zonnetje1981 | woensdag 14 augustus 2013 @ 20:21 |
foto doet t niet? | |
shomila | woensdag 14 augustus 2013 @ 20:23 |
Nee ik zie het. Ik zit op me iPad wat een gedoe zeg om er een foto op te zetten. Heb hem geüpload bij flickr, weet ook niet wat ik fout heb gedaan. | |
bloempje-moi | woensdag 14 augustus 2013 @ 21:03 |
Hier een rozijnencake met kaneelswirl in de oven staan. Had alleen geen zure room dus het is een beetje yoghurt geworden. | |
Lusa | donderdag 15 augustus 2013 @ 16:00 |
Graag wil ik ook meer zelf gaan bakken, en deze koeken zien er heerlijk uit. Ik zit alleen met de vraag over de temperatuur van de oven. Word hiermee boven onder warmte of hetelucht bedoeld? Wat is eigenlijk beter te gebruiken? | |
Tinuviel | donderdag 15 augustus 2013 @ 18:50 |
Wie postte ook alweer de dulce de leche brownies. Voor hoeveel personen is dat recept? | |
lady-wrb | donderdag 15 augustus 2013 @ 19:11 |
ik. geen idee. ligt eraan hoe groot je de stukjes snijdt. maar het is best heel machtig eten. goed dat je erover begint.... ik ga er weer eens eentje bakken ![]() | |
Tinuviel | donderdag 15 augustus 2013 @ 19:51 |
Ik ga wil vanavond de dulce de leche en morgen de brownies maken voor een buurtfeest zaterdag. Daarom vroeg ik over voor hoeveel personen, zodat ik niet met heel weinig stukken of hele kleine stukken daar aankom. | |
lady-wrb | donderdag 15 augustus 2013 @ 21:04 |
dan zou ik er twee maken of drie (ligt eraan hoe groot je buurt is ![]() | |
PM-girl | donderdag 15 augustus 2013 @ 21:06 |
Wat is de tip voor cakejes en/of muffins in papiertjes? Regelmatig bak ik deze en bij het loshalen komt het cakeje of de muffin niet mooi uit het vormpje. Niet voldoende afgekoeld? Te vet? | |
Etcetera | donderdag 15 augustus 2013 @ 21:07 |
Ik heb gewoon zo'n bakblik van de Hema waar ik ze inzet, en dat gaat prima ![]() | |
PM-girl | donderdag 15 augustus 2013 @ 21:26 |
Het deeg rechtstreeks in de muffinvorm bedoel je? Ik doe de papieren vormpjes in de muffinvorm, ze blijven dan wel mooi van vorm maar het papier komt er niet altijd goed vanaf. Waarschijnlijk is het mijn ongeduld en moet ik ze beter laten afkoelen. ![]() | |
Tinuviel | donderdag 15 augustus 2013 @ 21:35 |
Ik ga idd 2 keer het recept maken. | |
Taartje | donderdag 15 augustus 2013 @ 21:49 |
Ik leg altijd (direct nadat het blik uit de oven komt) een broodplank op de cupcakevorm en draai het geheel dan om. De cupcakes worden dan mooi plat, en ze komen gemakkelijk uit de vorm. Met muffins zou ik het niet doen, die moeten juist zo'n flinke 'kop' erop hebben. | |
HenkPietKlaasWim | donderdag 15 augustus 2013 @ 22:06 |
Ik gebruik daarvoor siliconen muffinvormpjes, die laten wel mooi los. Action verkoopt ze voor weinig! | |
SV-tje | donderdag 15 augustus 2013 @ 22:10 |
Waarom zou je de papiertjes van de cupcakes willen halen? Het is juist een leuke manier van een cupcake nog extra versieren door een leuk papiertje te gebruiken. | |
kwakz0r | donderdag 15 augustus 2013 @ 22:48 |
Bij mij laten de papiertjes juist te snel los van de cakejes, ziet er niet mooi uit ![]() | |
De_Taartjesfee | donderdag 15 augustus 2013 @ 23:57 |
Niet te hard mixen! Want dan krijg je lucht in je baksel en zet het uit na het bakken om vervolgens bij het afkoelen weer te krimpen waardoor je papiertjes loslaten. Sinds ik korter mix laten mijn papiertjes nooit meer los ![]() | |
PM-girl | vrijdag 16 augustus 2013 @ 13:26 |
Dat is het proberen waard! Thanks! | |
Tinuviel | vrijdag 16 augustus 2013 @ 13:43 |
Hier mijn foto's van voor het bakken. Het marmereffect had misschien nog mooier gekund. Mijn dulce de leche was wat klonterig en erg kleverig. Hoort dat zo:![]() ![]() Beoordeling van het rauwe deeg en de afgekoelde dulce de leche: erg lekker! [ Bericht 10% gewijzigd door Tinuviel op 16-08-2013 13:49:43 ] | |
Grutsk | vrijdag 16 augustus 2013 @ 14:52 |
Vandaag voor het eerst iets zonder pakjes gemaakt! Basic cupcakes. Heel erg simpel, maar een goede start. Nu kan ik ze langzaamaan moeilijker gaan maken. | |
PM-girl | vrijdag 16 augustus 2013 @ 21:58 |
Misschien om ze op te eten? ![]() | |
loecje | vrijdag 16 augustus 2013 @ 22:28 |
daarvoor hoeven ze toch niet mooi uit het papiertje te komen? papiertje eraf en opeten. | |
Mama_Mia | zaterdag 17 augustus 2013 @ 09:59 |
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:![]() ![]() | |
Mirjam | zaterdag 17 augustus 2013 @ 10:07 |
![]() | |
RunForrestRun | zaterdag 17 augustus 2013 @ 10:26 |
Oooh dat ziet er goed uit! | |
Mama_Mia | zaterdag 17 augustus 2013 @ 10:28 |
was ook erg lekker ![]() ![]() (basisdeeg zit een citroen in en er gaat een citroen met rietsuiker over de bovenkant zodat het er lekker in trekt, en dan zit in het midden een mix van mascarpone met lemon curd ![]() | |
RunForrestRun | zaterdag 17 augustus 2013 @ 10:30 |
Ik houd me aanbevolen voor een recept! Heb ein-de-lijk weer een oven, en niet eens een combimagnetron maar een echte echte oven ![]() | |
Mama_Mia | zaterdag 17 augustus 2013 @ 10:36 |
![]() taart: 225 gram boter in blokjes 225 ruwe rietsuiker 225 zelfrijzend bakmeel 2 theelepels bakpoeder 4 middelgrote eieren 1/2 dl double cream of slagroom fijne rasp en sap van 1 citroen (evt 2 eetlepels bruine rum) vulling: 100 gram lemon curd (of zelf maken) 200 gram mascarpone topping: sap van 1 citroen 50 gram ruwe rietsuiker recept: klop alle ingrediënten voor de taart en doe deze in een ingevette springvorm van 20 cm. Bak 50-55 minuten in een oven (170 hetelucht, 190 gewone oven, gasstand 3-4) tot een in het midden gestoken pen er schoon uit komt. Ga met een mes rondom tussen de vorm en de taart. Roer citroensap en suiker door elkaar en lepel dit over de bovenkant. Laat afkoelen. Klop de lemon curd door de mascarpone. Snijd het gebak met een broodmes in twee lagen en verdeel de vulling op de onderste laag, zet de bovenkant erop. Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, laat hem 30-60 minuten voor serveren op kamertemperatuur komen. (even snel overgetypt uit mijn boek, fantastische taarten van Annie Bell) | |
RunForrestRun | zaterdag 17 augustus 2013 @ 10:52 |
Thanks, genoteerd! | |
casper019 | zaterdag 17 augustus 2013 @ 12:08 |
holoy shit het water loopt in mn mond!! als er trouwens op een recept staat ''plantaardige olié'' wat word er dan bedoeld, gewoon zonnebloem olie waar je ook zeg maar groente in wokt/?? [ Bericht 9% gewijzigd door casper019 op 17-08-2013 12:25:59 ] | |
djkoelkast | zaterdag 17 augustus 2013 @ 12:28 |
Zonnebloemolie, arachideolie, olijfolie (geen virgine), rijstolie (is wel duur) etc. Smaakneutrale olie nemen. Maiskiemolie zit bijvoorbeeld een smaakje aan, zou ik niet doen. Slaolie (=soja) ook niet. | |
Mama_Mia | zaterdag 17 augustus 2013 @ 13:55 |
hij was ook erg lekker ![]() vandaag cupcakes gebakken voor mijn verjaardagsfeestje zo ![]() ![]() en alvast wat naar mijn onderbuurman gedaan, die houdt zich altijd aanbevolen als ik wat bak ![]() ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 17 augustus 2013 @ 14:57 |
die wil ik ook maken! het klinkt heeeeerlijk ![]() | |
Selestha | zaterdag 17 augustus 2013 @ 19:32 |
YuM! ![]() ![]() | |
Leintjeuh | zaterdag 17 augustus 2013 @ 20:39 |
Hier staan nu chocolade cupcakes met een hart van Chokotoff in de oven ![]() | |
PdeHoog | zaterdag 17 augustus 2013 @ 20:51 |
Oe. Lekker ![]() | |
Leintjeuh | zaterdag 17 augustus 2013 @ 20:55 |
Ik hoop het. Heb ze er nét uitgehaald ![]() | |
casper019 | zaterdag 17 augustus 2013 @ 21:02 |
GVD denk ik nog ff wat lekkerst te maken voor in de avond begeeft mn keukenweegschaal het... ook als ik er nieuwe batterijen in doe.. doe ik de batterijen erin gaat ie even aan.. en dan hup uit ik snap er geendrol van | |
Leintjeuh | zaterdag 17 augustus 2013 @ 21:53 |
De cupcakes zijn lekker alleen is de Chokotoff naar de bodem gezonken en daar gesmolten, met als gevolg dat de caramel aan het papiertje plakt ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 17 augustus 2013 @ 22:00 |
en? is het allemaal gelukt? | |
Tinuviel | zaterdag 17 augustus 2013 @ 22:21 |
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven: ![]() En de binnenkant: ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 17 augustus 2013 @ 22:48 |
![]() | |
chocolatelover | zondag 18 augustus 2013 @ 14:19 |
ik heb vamorgen en gisteren bosbessenmuffins gemaakt met een crunchy kaneelcrumbletopping (echt de lekkerste die ik ooit gemaakt heb) en die moeten met olie heb ik gelezen dus dat heb ik gedaan. Ze zijn heerlijk, lekker zacht en luchtig en bosbessig. Maar de onderkant van de papieren vormpjes is helemaal nat van de olie. Betekent dit dat ik te veel heb gebruikt? Ik heb 40 ml olie gebruikt op een bakblik met 4 vormpjes. | |
chocolatelover | zondag 18 augustus 2013 @ 14:31 |
en net eentje geprobeerd natuurlijk. Ik kan ze niet weggeven zonder eerste te proberen toch ![]() Ik heb trouwens ook vaker gehad dat mijn papiertjes aan de muffins bleven plakken zodat ik de halve muffin eraf scheurde, jammer. Nu nevel ik effe wat dr oetker baksray erover (ook over de bakvorm anders blijven de korstjes met suiker, vruchtensap wel eens daaraan plakken, minuutje laten intrekken en nergens meer last van. Ik kan ze net als anderen zo eraf trekken. En de muffin blijft heel ![]() ![]() Z rijzen niet zo als de eerste portie ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door chocolatelover op 18-08-2013 14:40:23 ] | |
minilot | zondag 18 augustus 2013 @ 18:58 |
Dramatische cupcakes! ![]() Standaard chocoladebrownie-recept gebruikt voor de cakejes. Wittechocolade-frosting is jammerlijk mislukt omdat ik geen poedersuiker meer bleek te hebben. Ik heb fijne suiker gemalen in een keukenmachientje, maar dat werkte uiteindelijk toch niet zo best. ![]() Het rode spul (zowel het scherfje als het poeder) is een restje watermeloen + een handvol kersen, vanmorgen gepureerd en de puree in de oven gedroogd tot het een dun, breekbaar velletje was. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 18-08-2013 20:33:30 ] | |
kvd | zondag 18 augustus 2013 @ 19:03 |
Ziet er wel heerlijk uit! | |
lady-wrb | zondag 18 augustus 2013 @ 19:08 |
en hoe smaakte he? | |
kvd | zondag 18 augustus 2013 @ 19:45 |
Lekker dus ![]() | |
SV-tje | zondag 18 augustus 2013 @ 21:13 |
Vandaag dag 2 van de basisworkshop patisserie gehad bij Robert van Beckhoven. Dus nu de vriezer van m'n schoonouders vol met 6 dozen met taart en dessert en hier thuis ook nog 2 dozen met taart en voorbereiding voor taart | |
casper019 | zondag 18 augustus 2013 @ 22:04 |
Nu wil ik morgenamerican cookies gaan maken, zit nu te zoeken wat nou de ''perfecte'' american cookies zijn maar vind er veel dingen over, wat is volgens jullie de perfecte A-cookie?? moet die krokant zijn? of beetje zacht van binnen? | |
Joosie200 | zondag 18 augustus 2013 @ 22:20 |
Die ook maar weer eens gebakken met hazelnoten erin. En omdat ik toch nog bezig was.. chocoladepannenkoeken ![]() ![]() ![]() | |
Tinuviel | maandag 19 augustus 2013 @ 06:43 |
Heerlijk. De kleine cake was iets te droog, bij de grote cake was dat een stuk beter. Moet nog de manier vinden om hem niet te droog laten worden. Brownie mag best nog wat zacht & kleverig van binnen zijn. | |
Tinuviel | maandag 19 augustus 2013 @ 06:48 |
Sv'tje dat is een heleboel taart en dessert. | |
Tinuviel | maandag 19 augustus 2013 @ 06:49 |
Sv'tje dat is een heleboel taart en dessert. | |
kwakz0r | maandag 19 augustus 2013 @ 07:26 |
Crispy van buiten, chewy van binnen. Er zijn idd. Veel recepten, sommige heel ingewikkeld, maar volgens mij zijn de simpelste ook heel lekker (tollhouse cookies). Vooral niet te lang bakken! En heb je American chocolate chips? Met gewoon stukjes chocolade lukt het niet zo goed. | |
Tinuviel | maandag 19 augustus 2013 @ 07:53 |
Ik sluit me hierbij aan. Vind echte american cookieshoren idd crispy van buiten en zacht/ kleverig van binnen. | |
casper019 | maandag 19 augustus 2013 @ 11:47 |
![]() Net gemaakt, helaas wel met een mix van de lokale bakwinkel (maar zei leveren ook aan bakkers) dus van hoge kwaliteit!! volgende x op recept! (vond t nu leuk iets van die winkel die ik net ontdekt heb te kopen & maken, ze hebben daar echt heel veel bakdingen heel leuk.. >> ga ik vaker wat kopen, ze hebben ook losse ingrediënten alles) | |
Poezebeest | maandag 19 augustus 2013 @ 20:44 |
Heeft iemand hier hét recept voor carrotcake, met roomkaastopping uiteraard? | |
casper019 | maandag 19 augustus 2013 @ 21:04 |
ze zijnwel perfect gelukt, mn 1e cookie gelijk perfect krokant van buiten en zacht van binenn en ergg lekker!! wel klein puntje, had wel wat meer chipies in mogen zitten.. maar t beslag was inderdaad van beter kwaliteit dan die van honig of dr oetker ofzo (zat ook in papieren zak) maar volgende x dus recept EN meer chippies!! (iemand goed recept?? zit te googlen maar vind 10 verschillende) | |
djkoelkast | maandag 19 augustus 2013 @ 21:06 |
Dus als iemand aan bakkers levert is het van hoge kwaliteit? Meestal zit het dan vol onnodige toevoegingen om het iets meer te laten doen wat je normaal niet kunt als je rommel gebruikt. Zo komen ze weg met rommel. Net zoals ze heel vroeger een kleurstof gebaseerd op lood in de aangelengde magere melk gooiden om hem mooi romig te laten lijken. | |
Qunix | maandag 19 augustus 2013 @ 21:52 |
Een mini oven is dan nu eindelijk besteld! ![]() | |
casper019 | maandag 19 augustus 2013 @ 21:53 |
Nja hoe t ook zei, tis van betere kwaliteit dan oetker.. en ze zijn zeer lekker maar ik weet zeker dat zelf maken (volgende x) nog lekkerder word | |
Myraela | maandag 19 augustus 2013 @ 21:54 |
Casper, ik ben echt je grootste fan. Wat ben jij lekker aan het bakken. Hoe vaak bak je nu wel niet wekelijks? Eet je het ook allemaal zelf op? | |
casper019 | maandag 19 augustus 2013 @ 21:55 |
om de dag meestal, en ja 90% eet ik op | |
XXXKarinXXX | maandag 19 augustus 2013 @ 23:41 |
Vraagje, ik wil een taart maken en die met fondant bekleden en decoreren. Is het ook mogelijk om het puzzelplaatje al vantevoren te maken? Kan ik dat dan invriezen? Want als ik het in een afgesloten zakje bewaar wordt het toch hard? | |
laziness | maandag 19 augustus 2013 @ 23:45 |
Het kan beiden. Invriezen of in een lucht dichte doos bewaren. | |
kwakz0r | dinsdag 20 augustus 2013 @ 00:46 |
Had ik al gepost! Tollhouse cookies proberen, is goed basisrecept. Kun je zo googelen. | |
casper019 | dinsdag 20 augustus 2013 @ 12:11 |
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/674476/speculaascake nu wil ik vanmiddag die cake gaan maken, heeft iemand die welis gemaakt (lekker?) alleen staat er 15min de boter kloppen, dat kan toch niet juist zijn?? die is toch in 3 min wel romig genoeg? | |
Zo-is-dat | dinsdag 20 augustus 2013 @ 12:40 |
Probeer het eens 15 min, een wereld van verschil! Word helemaal bleek, bijna wit en heel zacht en luchtig. Geeft luchtigheid in de cake dus niet overslaan! | |
casper019 | dinsdag 20 augustus 2013 @ 13:21 |
ok thx dan doe ik t toch, maar 15min ik krijg nu al er een lamme poot van haha! | |
Zo-is-dat | dinsdag 20 augustus 2013 @ 14:55 |
Ik heb niet voor niks een Kitchenaid ![]() |