lady-wrb | zaterdag 1 december 2012 @ 21:58 |
cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En voor de rest, kijk in het oude topic ![]() en hier weer verder met lekkere taarten en mooie cupcakes met als laatste de vraag van het-is-mij: Dank allen, was tevreden over t resultaat. ja, het recept was in het engels. ik heb vreselijk zitten zwoegen om het te begrijpen en om de hoeveelheden om te rekenen. en dus alsnog geblunderd bij het deeg voor de korst. (ik had de gehakte chocola bij het deeg gegooid en dat moest er dus na het bakken overheen, kwam ik te laat achter ![]() maar goed, deeg ligt in de koelkast te wachten tot morgen. dan ga ik kijken of het eetbaar is als ik het alsnog bak. nieuw deeg gemaakt, wat vervolgens in de oven nogal zakte (het hechtte niet aan de wand) maar goed, ik ben gewoon doorgegaan. pompoenprut gemaakt, halve kruidenrek er doorheen en nu staat de zooi al ruim 3 kwartier in de oven. is het normaal dat het niet dik wordt? zou het kunnen dat het pas opstijfd als het uit de oven is en afkoelt? ik weet het anders ook niet hoor ![]() | |
Poftoffel | zaterdag 1 december 2012 @ 23:25 |
Spuuglokje en lady-wrb, ik had nog een paar vragen over de sneeuwvlok koekjes! Heb de set ondertussen namelijk binnen gehad. Misschien zijn het hele domme vragen maar ik ben een "bak en versier" noob dus ik dacht, beter vragen dan er een zooitje van te maken. Hoe dik maken jullie de koekjes? En hoe dik rollen jullie de fondant? En maken jullie het relief "erin" of naar boven stekend met het matje? En hoef je die kleurstof niet te verdunnen? Bedankt ![]() | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 08:51 |
ik heb geen idee hoe dik mijn koekjes zijn. iets van 0,5 cm schat ik. ik rol uit tussen twee grote roerhoutjes van de action. de kleurstof hoef je idd niet te verdunnen. die moet je met een cocktailprikkertje uit het potje halen en op de fondant smeren, waarna je het er doorheen kan kneden. voor de dikte van de fondant gebruik ik volgens mij de dunste afstandhouder die bij de roller zit. het plastic vormpje leg ik er daarna bovenop en dan met mijn siliconendeegroller er stevig overheen en dan staat het motiefje erop. gewoon even oefenen en ik smeer van tevoren wat crisco op het plastic vormpje. dan laat het fondant beter los. laatste tip: bij daglicht werkt prettiger dan bij lamplicht (voor mij dan) ik kon bij lamplicht niet goed zien hoe ik de vormpjes uit moest stanzen en zat er vaak net naast ![]() | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 11:02 |
en hier is de pompoentaart ![]() ik had er met fondant nog even een spin bijgekleid, maar dat valt nog niet mee ![]() ![]() | |
Nijna | zondag 2 december 2012 @ 11:32 |
Ziet er wel gaaf uit Lady! | |
Myraela | zondag 2 december 2012 @ 11:57 |
Vind hem kei mooi, zou die spin lekker weglaten. Idee is zonder ook wel duidelijk. | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 12:57 |
hij ligt er ook voor de lol op ![]() | |
Spuuglokje | zondag 2 december 2012 @ 13:13 |
Ik gebruik de gele Wilton hulpringen bij het uitrollen van het koekjesdeeg. Dan wordt het deeg 4,5 mm dik. Voor het uitrollen van het fondant voor op de koekjes gebruik ik een kleinere rolstok met de roze hulpringetjes, dat is 1,5 mm, en plaats het reliëf naar boven stekend. Het reliëf zelf is dan 1,5 mm hoog, de rest iets dunner. Als het reliëf er namelijk op ligt in plaats van erin, kun je het heel gemakkelijk 'schilderen'. De kleurstof die je bedoelt is denk ik de metallic verf uit zo'n potje? Die hoef je niet meer te verdunnen, je kunt rechtstreeks uit het potje gaan verven. Doop de kwast voorzichtig met een puntje erin, niet helemaal onderdompelen, want dan zit er veel te veel verf aan de kwast en wordt het een knoeierij. | |
Spuuglokje | zondag 2 december 2012 @ 13:13 |
Leuke pompoentaart lady-wrb! | |
Poftoffel | zondag 2 december 2012 @ 18:49 |
Bedankt voor de reacties! Ik heb zelf alleen een ouderwetse houten deegroller dus ik moet de diktes gokken, maar dan heb ik een beetje een idee "hoe het moet". Ik las geloof ik ook iets over de fondant met relief iets te laten drogen voor het op de koekjes gaat? | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 19:10 |
die houten deegroller heb ik toevallig onlangs de deur uitgedaan. ik vond het zo'n onding. kan je niet improviseren met iets? ik heb al potloden als afstandhouders gehad, maar dat vond ik toch iets te dik worden. nu heb ik roerhoutjes van de action. die zijn lekker lang. probeer gewoon iets. en ja als je fondant even laat liggen is het een stuk handiger op de koekjes te krijgen | |
MissHobje | zondag 2 december 2012 @ 19:11 |
Hij is super leuk geworden ![]() | |
Poftoffel | zondag 2 december 2012 @ 19:41 |
Ik ga morgen langs de bakwinkel en dan zal ik eens een blik werpen op de rollers :-) | |
arachide. | zondag 2 december 2012 @ 20:26 |
![]() Cake met baileys botercreme en banaan. | |
Zigger | zondag 2 december 2012 @ 20:50 |
Ik moet zeggen dat op deze site veel info te vinden is, tenminste mijn vrouw is fan:![]() http://www.laurasbakery.nl/ | |
Skaai | zondag 2 december 2012 @ 21:13 |
Ik wil een taart bakken! Wat is een goed biscuitrecept? Ik wil gewoon zelf mixen en kloppen en ga niet op zoek naar dat Funcakes baksel waar ik wel eens over heb gelezen. Dus dames wat is volgens jullie het beste recept? | |
De_Taartjesfee | zondag 2 december 2012 @ 21:17 |
Per ei 30 gram basterdsuiker en 30 gram bloem. Simpel als dat :-) Zoveel eieren als nodig in een bak heet water voorverwarmen, dan zo'n 10 miniten luchtig kloppen met de suiker en een snufje zout en er dan de bloem voorzichtg doorheen scheppen. Bakken op 180 graden ![]() | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 21:57 |
alleen de eiwitten of ook de dooiers? | |
De_Taartjesfee | zondag 2 december 2012 @ 21:57 |
Ook de dooiers jawel | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 22:09 |
o en ik had toch zo'n moeite met het omrekenen van de amerikaanse maten? toen ik gisteravond mijn net bij ikea aangeschafte bakmat uitpakte, bleek er een hele lijst met omgerekende buitenlandse maten op te staan! dat had ik eerder moeten hebben (hij lag nog in de auto, vergeten eruit te halen ![]() deze dus: (alleen staat nu net de verkeerde kant voor, maar het staat ook in de omschrijving) http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00175250/ | |
Ynske | zondag 2 december 2012 @ 22:11 |
Is er ook.een mogelijkheid om 'te schilderen' met iets in plaats van beleggen met marsepein oid? | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 22:12 |
ik kwam op youtube een tutorial tegen van iemand die met royal icing schildert (als je dat bedoelt tenminste) even zoeken.... | |
Spuuglokje | zondag 2 december 2012 @ 22:16 |
Dat heet brush embroidery. ![]() | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 22:21 |
ja dat zie ik net. doe jij dat ook? | |
lady-wrb | zondag 2 december 2012 @ 22:23 |
deze bijvoorbeeld. ik heb echt verbijsterd zitten kijken. zo mooi! | |
het-is-mij | zondag 2 december 2012 @ 22:36 |
Lady,mooi geworden! Ik mag v.d week nog een aantal Cakepops maken voor wen verjaardag (geen varkens ;-) ) en dan ga im de koekjes met icing eens proberen. Kwam net VIA via deze link nog tegen......ook leuk idee (glas in lood koekjes) http://carolabaktzoethoud(...)tjes-getest.html?m=1 | |
Poftoffel | zondag 2 december 2012 @ 22:48 |
Wat een mooie rozen arachide. , dat lijkt me best lastig om te doen! | |
Skaai | maandag 3 december 2012 @ 07:47 |
Tof! Hoeveel minuten moet ik het bakken? En dat voorverwarmen van de eieren, hoe lang moet dat? Straks zijn ze half gestold haha ![]() | |
Ynske | maandag 3 december 2012 @ 08:08 |
maar kan dat ook rechtstreeks op bv die biscuitlaag? Of moet daar eerst iets tussen? | |
Spuuglokje | maandag 3 december 2012 @ 08:56 |
Ja. ![]() ![]() Ynske, dat kan niet rechtstreeks op de taart, daar moet toch echt een laag fondant of marsepein onder. Als je daar niet van houdt, zou je ook een ganache kunnen maken en over je taart gieten. En daarna op de chocolade decoreren. | |
lady-wrb | maandag 3 december 2012 @ 09:00 |
hoe lang doe jij nou over een taart? | |
Spuuglokje | maandag 3 december 2012 @ 09:15 |
Lang, heel lang. Uuuren. Ik heb het nog nooit bijgehouden, maar ik ben geen snelle werker. | |
Ynske | maandag 3 december 2012 @ 09:20 |
k ga dat eens opzoeken, dank je ![]() | |
De_Taartjesfee | maandag 3 december 2012 @ 09:27 |
eieren minuut of 5 ofzo, ze stollen niet zomaar hoor ![]() En bakken, tussen de 25 en 35 minuten. Gewoon in de gaten houden, als hij gaat krimpen aan de zijkanten is hij gaar ![]() | |
Skaai | maandag 3 december 2012 @ 21:11 |
Ik ben trots! Hij is een beetje ingezakt maar voor de eerste keer is ie goed gelukt!!![]() ![]() ![]() En nu omgekeerd zodat de mooie kant boven zit ![]() ![]() | |
lady-wrb | maandag 3 december 2012 @ 22:40 |
toch goed gelukt skaai! ![]() | |
Skaai | maandag 3 december 2012 @ 23:03 |
Ja ik ben zo blij ![]() ![]() En ik ben blij dat ik vanmiddag bij de Ikea een spatel heb gekocht, toch wel handig ![]() | |
Tink89 | dinsdag 4 december 2012 @ 08:57 |
Ik zou het filmpje uit de op (de zo moet het wel-variant) even kijken. Daar kun je goed zien wat handig is ![]() | |
Skaai | dinsdag 4 december 2012 @ 12:38 |
Tadaaaa! Fondant is op kleine stukjes ietsje gescheurd en dat randje onderop is omdat ik te veel fondant had weggesneden maar ik ben er blij mee ![]() ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 4 december 2012 @ 13:01 |
wow dat heb je netjes voor elkaar ![]() was het je eerste taart? ja toch? | |
Skaai | dinsdag 4 december 2012 @ 13:38 |
Dankje! En ja mijn eerste taart ![]() Dames bedankt voor de hulp en tips! | |
Mirjam | dinsdag 4 december 2012 @ 14:03 |
Mooi hoor! | |
lady-wrb | dinsdag 4 december 2012 @ 14:16 |
geweldig resultaat hoor! petje af! ik heb nog nooit een hele taart gebakken (zo een met biscuit en fondant of marsepein dus) maar ben me wel enorm aan het inlezen en nu met jouw eersteling voor ogen, heb ik besloten dat het binnenkort toch ook maar eens voor mij zover moet zijn. alleen probleempje: wie gaat dat ding opeten? hoewel..... als ik een chocoladetaart ga maken, gaat zelfs mijn geen taart etende kind eraan geloven, denk ik. ik ga toewerken naar kerst... | |
Spuuglokje | dinsdag 4 december 2012 @ 16:26 |
Goed gedaan Skaai! ![]() | |
Popples | dinsdag 4 december 2012 @ 17:22 |
heb je daar speciale penselen ofzo voor nodig? | |
Spuuglokje | dinsdag 4 december 2012 @ 17:27 |
Nee hoor, die donkerharige van de Action werken bijvoorbeeld ook perfect. Wel moet het penseeltje een beetje vochtig zijn (even natmaken met water en dan op een keukenpapiertje het overtollige water eraf strijken). | |
Popples | dinsdag 4 december 2012 @ 17:29 |
dank je wel spuuglokje voor de tip. morgen even wat spullen halen en dan eens proberen. ik en dochter zijn over een paar weekjes jarig dan wil ik alvast iets proberen. | |
De_Taartjesfee | dinsdag 4 december 2012 @ 17:34 |
Goed gedaan skaaibeeb! ![]() ![]() ![]() | |
het-is-mij | dinsdag 4 december 2012 @ 21:25 |
Arachide,mooie bloemen. Skaai,strak hoor! Ik ben met royal icing en koekjes aan de slag geweest,morgen miss foto onder spoiler haha,iets lastiger dan ik dacht | |
Skaai | donderdag 6 december 2012 @ 14:34 |
En zo is ie gisteren aan gort gesneden ![]() ![]() ![]() ![]() Die suikerpoppetjes had ik van een collega gehad, en de fondant via de buurvrouw dus kon er maar 1 taart worden gemaakt ![]() Ik ben in elk geval enthousiast en ga vaker een taartje in elkaar flansen ![]() ![]() | |
gewoonmezelf87 | donderdag 6 december 2012 @ 16:11 |
![]() ![]() Vandaag een taartmaak dag gehad met mn zus, Ik ben weer erg blij met het resultaat | |
#ANONIEM | donderdag 6 december 2012 @ 16:38 |
Mooiiiii ![]() ![]() | |
Nijna | donderdag 6 december 2012 @ 17:35 |
Mooi geworden! | |
Poftoffel | donderdag 6 december 2012 @ 18:43 |
Nog een laatste vraag voordat ik morgen de sneeuwvlok koekjes ga maken: hoe lang kun je ze bewaren? :-) | |
Spuuglokje | donderdag 6 december 2012 @ 18:47 |
Zeker een week, als je ze in een trommeltje bewaart. Algemene tip om koekjes lekker knapperig te houden: beetje ongekookte rijst in het trommeltje doen, stuk bakpapier op maat knippen en erop leggen en dan de koekjes erin en deksel erop. ![]() | |
BE | donderdag 6 december 2012 @ 19:03 |
Mooie taartjes Skaai en gewoonmezelf! | |
YskaFredriksson | donderdag 6 december 2012 @ 19:12 |
Heel mooi, subtiel! Ik had afgelopen vrijdag een puzzel taart workshop... Het resultaat viel mij mee, qua look EN smaak! Even foto zoeken ![]() ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door YskaFredriksson op 06-12-2012 19:20:23 ] | |
Poftoffel | donderdag 6 december 2012 @ 19:22 |
Dank je wel | |
Skaai | donderdag 6 december 2012 @ 20:24 |
Oh die is mooi ![]() | |
gewoonmezelf87 | donderdag 6 december 2012 @ 20:33 |
Vulling van bananenbavarois en aardbeien vlaaifruit, en dit alles afgesmeerd met citroen botercreme! Erg lekkere combi! Bedankt allemaal! Leuke taart Yska | |
Poftoffel | vrijdag 7 december 2012 @ 20:12 |
Na alle tips, hier zijn ze dan ![]() ![]() Ik ben heel blij met het resultaat! | |
lady-wrb | vrijdag 7 december 2012 @ 20:39 |
goed gelukt zeg! ![]() wat zijn het toch toffe vormpjes ![]() | |
Poftoffel | vrijdag 7 december 2012 @ 20:44 |
Ja die set is echt geweldig :-D | |
lady-wrb | vrijdag 7 december 2012 @ 20:48 |
en in kleurtjes is het iedere keer weer anders toen ik ze in het zwart wit grijs had gemaakt, waren ze bijna deftig ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 7 december 2012 @ 20:59 |
Jaaaa prachtig Poftoffel! ![]() | |
het-is-mij | vrijdag 7 december 2012 @ 21:02 |
Wow super mooi hoor! | |
Poftoffel | vrijdag 7 december 2012 @ 22:22 |
Ik was wel nerveus want ik had nog nooit met fondant gewerkt! Maar het viel me honderd procent mee :-) Morgen ga ik ze weggeven aan een jarige...hopelijk vallen ze daar net zo in de smaak ![]() | |
het-is-mij | zaterdag 8 december 2012 @ 14:14 |
Wow mooi winters taartje! | |
het-is-mij | zaterdag 8 december 2012 @ 14:15 |
![]() Ik had van de week ook een paar zachte koekjes namelijk. | |
het-is-mij | zaterdag 8 december 2012 @ 14:17 |
Nou mijn eerst keer koekjes bakken sinds jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren en mijn eerste keer werken met icing. Dat moet je wel even leren kennen en een belangrijke iets heb ik gemerkt is een goede spuitzak met een goed spuitmondje. Maar ik vond het leuk om te doen dus ga het binnenkort zeker finetunen. ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 8 december 2012 @ 14:49 |
Die zien er hartstikke goed uit het-is-mij! ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 8 december 2012 @ 20:27 |
heee die puzzelstukjessteker heb ik vorige week ook gekocht! ik heb van de week voor mijn secretsantaproject salamanderkoekjes gebakken. dat viel nog niet mee om die heel uit de vorm te krijgen. ik heb m uiteindelijk lichtjes open moeten buigen, want het was echt niet te doen, maar daarna lukte het toch. maar mijn slachtoffer was er blij mee en dat was het belangrijkste | |
het-is-mij | zondag 9 december 2012 @ 11:11 |
Ja vond t een leuke uitsteken. Die boom heb ik ook in bestelling | |
Rijstebuiltje | zondag 9 december 2012 @ 18:07 |
Ik ben op zoek naar een (de grootste)? spuitmond om toeven mee te spuiten. Ik wil dit jaar voor de kerst pommes duchesse maken! Vorig jaar heb ik dat ook gedaan, maar toen had ik de spullen van mijn buurvrouw te leen en die heeft het pas weggegooid, omdat het spuitmondje kapot is gegaan! Helaas weet ze niet meer welke maat dat spuitmondje was. Ik heb al diverse sites afgezocht, maar ik kan nergens het formaat vinden wat ik nodig heb. | |
lady-wrb | zondag 9 december 2012 @ 20:37 |
ik kom ook niet verder bij het zoeken dan dat het een grof gekarteld spuitmondje moet zijn. kan pietverdriet je niet helpen? of vraag het in een taartenbakwinkel maar is het zo belangrijk dan welke maat? | |
Troel | zondag 9 december 2012 @ 20:43 |
https://www.brinkmanskookwinkel.nl/spuitmondjes-kartel Daar heb je voorbeelden met maten ![]() | |
Dragonberry | zondag 9 december 2012 @ 21:21 |
Kartelmondje 1M van wilton, dat is een grote open ster. Bij marskramer kan je ook een setje van Kaiser kopen, daar zitten 3 grote spuitmondjes. | |
limbolandjgirl | dinsdag 11 december 2012 @ 14:14 |
Bedoelen jullie deze cookie cutter? http://merrick.marketing-(...)er_2012_loresdef.pdf Anders ga ik hem vandaag nog halen! ![]() ![]() | |
Poftoffel | dinsdag 11 december 2012 @ 14:43 |
Bedoel je om die snowflake koekjes mee te maken? Want dat is namelijk van een setje van het merk Autumn Carpenter niet die ik daar op de folder zie staan :-) | |
limbolandjgirl | dinsdag 11 december 2012 @ 14:49 |
Ja die bedoelde ik eigenlijk ![]() Maar is het dan zo'n groot verschil? | |
Poftoffel | dinsdag 11 december 2012 @ 16:09 |
Nou bij de set krijg je sneeuwvlok vormpjes in verschillende vormen en groottes, vijf in totaal meen ik, en een reliefmat om in fondant te rollen :-) | |
lady-wrb | dinsdag 11 december 2012 @ 16:16 |
dat is van plastic, die spuit je zo aan flarden, denk ik. | |
lady-wrb | dinsdag 11 december 2012 @ 16:17 |
nee dat is m niet. dat is een setje uitstekers en daar zitten geen texturematjes bij ik heb ze vanmiddag nog van dichtbij gezien in wormerveer. en dat andere setje (met die sneeuwpop) heb ik vanmiddag gekocht ![]() | |
MissHobje | dinsdag 11 december 2012 @ 16:34 |
ik gebruik altijd die gele sets in kunstof, te krijgen bij bv sligro, van groot naar mega ![]() | |
BE | woensdag 12 december 2012 @ 12:15 |
*brutale vraag* Is er misschien toevallig iemand in de omgeving van Gouda met zo'n snowflake cookie cutter set die het ook nog eens leuk vindt om, tegen betaling uiteraard, koekjes voor mij te bakken? ![]() Mijn oudste gaat volgende week trakteren op school en dan is het gebruikelijk om ook bij alle andere juffen en meesters langs te gaan en dit lijkt me nou echt de ultieme winter-traktatie. Alleen ga ik het niet meer redden om voor die tijd de set te bestellen en ook nog eens te oefenen en van die prachtige koekjes af te leveren. ![]() | |
lady-wrb | woensdag 12 december 2012 @ 12:22 |
ik zou het met liefde voor je willen doen, maar ik woon niet zo in de buurt ![]() maar ik heb met secret santa koekjes gebakken voor oxy en die opgestuurd en die zijn heelgebleven. had je bij de weg mijn pm nog gezien? | |
BE | woensdag 12 december 2012 @ 13:04 |
Ja, net gezien en geantwoord, je moet even mijn vriendje worden op fb. ![]() Zou je het voor me wilen doen? Het is altijd het proberen waard, ik kan altijd nog lastminute stroopwafels kopen als het mis gaat. Dan eet ik de kapotte koekjes wel. ![]() Ik PM je wel even. | |
Spuuglokje | woensdag 12 december 2012 @ 13:05 |
Ah Lady-wrb is me voor, anders wilde ik ook wel de koekjes voor je bakken en opsturen BE. | |
BE | woensdag 12 december 2012 @ 13:33 |
Lief Spuug! ![]() ![]() | |
BE | maandag 17 december 2012 @ 11:16 |
Ik heb net zelf de cookie cutter set besteld. Ik vind ze zo ontzettend mooi. ![]() ![]() Lady maakt een setje voor ons om uit te delen aan de juffen en meesters op school donderdag en dan ga ik ze volgende week zelf eens proberen te maken. ![]() Heb er ook een cake pop mold bij besteld. Heb van m'n zus een boekje met ideetjes en van dat smeltsnoep gekregen, dus dan kan ik die gaan maken als traktatie voor mijn oudste op de bso volgende week. | |
trui | maandag 17 december 2012 @ 11:23 |
waar zijn ze te bestellen dan BE? misschien kijk ik over de link heen hoor. maar ik vind ze ook prachtig! | |
BE | maandag 17 december 2012 @ 11:31 |
Ik heb hem hier vandaan: http://www.ellenscreative(...)set-7-snowflake.html Lady gaf me een link in Belgie, daar is ie nog iets goedkoper, maar daar komen flinke verzendkosten bij, tenzij je weer voor een x-bedrag besteld. ![]() Bij deze Ellen trws ook nog 7,95 verzendkosten helaas. Maar Donderen is 2 uur rijden, dus ophalen is me iets te gortig. ![]() Hier hebben ze hem ook: http://www.hetgebakshuis.(...)ure-set-7-snowflake/ Maar ook die zitten niet echt in de buurt: Deleukstetaartenshop Haarlem Amsterdamstraat 49 2032 PN Haarlem Deleukstetaartenshop Heemskerk Maerten van Heemskerckstraat 21A 1961 EB Heemskerk Hand(ig)werk Amstelplein 69 1421AS Uithoorn | |
Holyme | maandag 17 december 2012 @ 12:00 |
Die koekjes zien er zo mooi uit, zou ze graag ook maken. Maar vrees dat als ik dat setje bestel en spul om te versieren, dat ik daarna alles wil hebben wat maar leuk en handig kan zijn voor meer koekjes enzo ![]() ![]() | |
Spuuglokje | maandag 17 december 2012 @ 12:23 |
Donderen, daar heb ik mijn cursussen gevolgd! Slechts een half uurtje rijden voor mij. ![]() Ik heb gisteren bij Cakesupplies (o.a.) de cookie cutter set met vlinders ipv sneeuwvlokken besteld. Die vind ik ook erg prachtig. ![]() | |
Gaoxing | maandag 17 december 2012 @ 12:35 |
Oowww, ik zit me al tijden in te houden, want ik wil ze ook zo graag. Denk je dat ze ze in de zomer ook hebben? De sneeuwvlokken, welteverstaan... | |
trui | maandag 17 december 2012 @ 12:35 |
bedankt voor de links! ik denk er nog even over. ![]() | |
BE | maandag 17 december 2012 @ 12:43 |
Ik zag ze idd Spuug, die vlinders, erg leuk ook! ![]() *brutaal doet Mss wil spuug een setje voor je halen als ze er eens in de buurt is Gao, dan wil ze ze vast wel bewaren tot jij weer eens in het land bent. Ik wil ze ook wel bestellen, maar da's zo zonde van de verzendkosten. | |
Spuuglokje | maandag 17 december 2012 @ 12:49 |
Precies wat BE zegt, die kan ik zo voor je bestellen. Maar dat kan het hele jaar door hoor, dan doe ik dat bij Cakesupplies als je een gil geeft, is ook nog goedkoper. ![]() | |
BE | maandag 17 december 2012 @ 12:50 |
Kijk, dat zijn de betere contacten. ![]() ![]() | |
Muck | maandag 17 december 2012 @ 12:51 |
is het heel brutaal als ik dan vraag of dat ook voor mij kan spuug? ![]() Ik sta (letterlijk!) op eht punt de set te bestellen ![]() | |
laziness | maandag 17 december 2012 @ 12:52 |
Ik wil die set ook maar vind de verzendkosten zo belachelijk hoog ![]() Het lijkt me iets wat door de brievenbus kan en dan betaal je ¤7,95 | |
BE | maandag 17 december 2012 @ 13:00 |
Ja, ik ben gewoon een hebbert uiteindelijk. Twijfelde er al lang over en wilde hem dan toch per se hebben. ![]() Heb die pop cake mold erbij gedaan, dan past het tenminste niet door de brievenbus en heb ik dat schuldgevoel ook niet. ![]() Want dat bedacht ik me ook hoor, dat het toch vast door de brievenbus past | |
Gaoxing | maandag 17 december 2012 @ 13:50 |
Oe, daar ga ik je aan houden! ![]() Vanwege de allergieen van uk bak ik best vaak koekjes deze tijd van het jaar. Koekjes versieren hebben ze dit jaar al in de buurt, op school en vanmorgen bij een vriendje gedaan, en we doen het zelf altijd op kerstavond, net voor het kerstdiner. | |
Nijna | maandag 17 december 2012 @ 14:30 |
Groepskorting! ![]() | |
kvd | maandag 17 december 2012 @ 14:39 |
Getver. Heb weer eens het idee opgevat om volgende week een taart te gaan maken ivm kerst. En wilde het nu 'officieel' doen. Dus niet gewoon met cakebeslag, maar met biscuitbeslag. Keurig netjes 10 minuten gemixt (auwie schouder en hand) en netjes de bloem erdoorheen spatelen. Zag er keurig netjes uit. Lekker luchtig (had stiekem het ei/suikermengsel al geproefd) en na toevoeging van de bloem haast niks van de luchtigheid en volume verloren. Blij natuurlijk, wauw, het lukt me gewoon in 1 keer!!! Doe ik het beslag in de springvorm....zit al de bloem in het midden van het beslag, terwijl ik naar mijn idee toch goed geroerd had (lees, zowel de randen als de bodem mee had geroerd, maar wel voorzichtig, wilde de belletjes er niet uitroeren). Dus beslag weer terug in de kom, weer roeren, weer in springvorm....zit alles op de bodem van de kom. Dus nog een keer terug gegoten, wat fanatieker geroerd, helaas wel wat volume verloren en hopelijk is het nu goed. Staat nu in de oven....ben benieuwd.... | |
Spuuglokje | maandag 17 december 2012 @ 15:46 |
Het is niet heel brutaal hoor! ![]() | |
Muck | maandag 17 december 2012 @ 15:50 |
je hebt helemaal gelijk ![]() Dan heb ik hem bij deze alsnog gewoon besteld ![]() | |
kvd | maandag 17 december 2012 @ 19:11 |
Goed, mijn taart is dus mislukt, haast niet omhoog gekomen, beetje taai/droog en smaakt naar eierkoek (eigenlijk is het gewoon 1 grote eierkoek, ietsje dikker, maar even droog, zou er bijna een beetje boter op gaan doen ![]() Wie heeft DE tip voor me? Of wat heb ik fout gedaan? Verhouding was 5 eieren, 150 gr suiker, 150 gr bloem.Na 20 minuten in de oven dacht ik nog wel dat het goed zou komen qua hoogte, maar hij is dus ergens ingestort blijkbaar...Na 40 minuten op 180 graden was hij nog niet gaar, 5 minuten langer laten staan. | |
Yngwie | maandag 17 december 2012 @ 19:20 |
Wat voor taart probeerde je te maken? Alleen bloem en eieren zal nooit heel erg rijzen, da's meer voor koekjes of taartbodems. Als je een luchtigere taart (cake-achtig) wil maken, dan zou zelfrijzend bakmeel beter werken. | |
kvd | maandag 17 december 2012 @ 19:32 |
Ik heb gewoon het recept van biscuitdeeg gevolgd. Overal wordt gesproken over bloem, nergens zelfrijzend bakmeel... | |
Yngwie | maandag 17 december 2012 @ 19:42 |
Oh, biscuit deeg, da's inderdaad met bloem, maar daar doe ik nog een beetje zout en maizena door, hoewel dat niet DE oorzaak zal zijn gok ik. Wellicht zal de laatste keer flink roeren waarschijnlijk toch teveel van het goede geweest zijn en is daardoor teveel van de luchtigheid uit je beslag verdwenen. | |
kvd | maandag 17 december 2012 @ 20:50 |
Dan probeer ik het morgen nog een keer, de probeersels gaan hier ook wel op ![]() Zout had ik er trouwens ook in zitten,maïzena niet. Hoeveel gebruik je daarvan? | |
Yngwie | maandag 17 december 2012 @ 20:51 |
25gr.. maar dan 125gr. bloem, geen 150 | |
kvd | maandag 17 december 2012 @ 20:57 |
Oké,verhouding worden dus 1 ei, 25 gr bloem, 5 gr maïzena, 30 gr suiker, snufje zout (twijfel namelijk nog over hoe veel eieren in ga gebruiken.) Dit wordt vervolgd.....;) | |
kvd | woensdag 19 december 2012 @ 15:03 |
Hij staat nu in de oven...ben benieuwd | |
kvd | woensdag 19 december 2012 @ 15:46 |
Yngwie bedankt! Hij is 2 keer zo groot als maandag. Hopen dat ie nu niet meer gaat instorten tijdens het afkoelen. En toch misschien grotere hoeveelheden gaan gebruiken ook nog meer hoogte te krijgen. | |
BE | woensdag 19 december 2012 @ 21:31 |
Ladies? Dat fondant, als ik dat op het aanrecht uitrol plakt vreselijk vast. Wat is de remedie daartegen? Een siliconen-mat? Of is er nog iets anders? En waar plak ik het dan mee vast op het koekje? Beetje glazuur? | |
-Trinity- | woensdag 19 december 2012 @ 22:14 |
Velen gebruiken crisco of poedersuiker, maar dat laatste kan uitdrogen of vlekken. De eerste moet je in mijn ervaring spaarzaam mee zijn, anders werkt het averechts. Zo'n plastic tafelkleed wil ook helpen, maar velen hebben een structuur die je fondant dan weer overneemt. Simpel water zorgt al voor plak omdat fondant voornamelijk uit water bestaat, een klein beetje water gemeng met poedersuiker plakt bij mij altijd erg goed. | |
Spuuglokje | woensdag 19 december 2012 @ 22:48 |
Ik gebruik altijd Crisco. Klein beetje (echt een heel klein beetje) op je vingers en dan goed uitsmeren op de (gladde) mat zodat alles geraakt is, maar niet een laagje of zo heeft. Dat werkt perfect. Poedersuiker nooit doen, dat vlekt. En van zo'n siliconen mat van bijvoorbeeld de Action of Xenos ben ik ook geen fan, dat is mij te stroef. | |
Naena | woensdag 19 december 2012 @ 22:50 |
Leuk, op FOK! ook een taartenforum ![]() ![]() ![]() | |
Naena | woensdag 19 december 2012 @ 22:53 |
Ik heb de Wilton Rolling Mat. Daar staan ook inches op, vind ik ideaal! Zo heb je altijd een precies groot genoeg plak marsepein of fondant. | |
GangsterJo | donderdag 20 december 2012 @ 01:28 |
Naena heel mooi, ben je professioneel bakker? En vooral de glanzende roze kleur van het fondant is schitterend. Hoe krijg je zo'n effect? | |
BE | donderdag 20 december 2012 @ 06:41 |
Wat een prachtige taarten hierboven. Tikkie te pompeus voor mijn smaak, maar wel heel mooi gemaakt. ![]() Goeie reden dus om van de week nog eens binnen te lopen bij de taartenshop hier. Ik wil ook nog zo'n roller met van die ringetjes eraan. ![]() | |
lady-wrb | donderdag 20 december 2012 @ 07:03 |
ik moest gisteren weer naar de taartenshop en ditmaal is het met gelukt met alleen dat wat ik nodig had (witte marsepein) weer naar buiten te komen ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 20 december 2012 @ 09:26 |
Mooie taarten Naena! Een leuk idee zeg, met zo'n masker er bovenop.Dat is gedaan met een pearl spray, dat spuit je dan over de taart als ie klaar is. (Ik heb zelf die van PME, ik weet niet welke Naena heeft gebruikt.) | |
MarMar | donderdag 20 december 2012 @ 09:37 |
Heeft hier iemand misschien een tip voor me? Ik zoek witte chocolade die niet zo zoet is om ganache mee te maken. | |
Naena | donderdag 20 december 2012 @ 09:40 |
Dankjewel! Nee, hoor alleen binnen de familie en kennissenkring;). Ik heb voor deze taart parelmoerspray gebruikt (PME Pearl Spray volgens mij). Een beetje prijzig, ongeveer 8 euro per bus kun je een paar taarten mee doen, maar het glanst dan wel heel hard. En ja, deze zijn inderdaad pompeus! Vind ik heerlijk om te doen. Ik maak ze ook iets minder pompeus, maar nog meestal steeds wel in dezelfde stijl. | |
Naena | donderdag 20 december 2012 @ 09:41 |
Ik was te snel, maar die spray heb ik gebruikt ja ![]() | |
MarMar | donderdag 20 december 2012 @ 09:45 |
Ik doe altijd eigeel en eiwit apart.. daar wordt het een stuk luchtiger van. 6 eieren gesplitst (bij kleine eieren gewoon 1tje extra) 125 gram bloem 150 gram suiker snufje zout vaak ook wat citroenrasp Eerst eigeel kloppen met de mixxer, dan daar de suiker en de citroenrasp door. Dan eiwit stijf kloppen. Dan beide eimengsels door elkaar spatelen. Dan de bloem met zout er met de zeef aan toevoegen en erdoor spatelen. En dan ongeveer 20 minuten bakken op 180 graden. Dat is genoeg voor een grote springvorm en als ik ze in chocola wil, vervang ik 1/4 deel van de bloem met cacaopoeder. Ik vind zelf ook dat dit deeg erg lang lekker blijft; droogt niet snel uit. | |
Yngwie | donderdag 20 december 2012 @ 10:01 |
![]() Toch niet ingestort hoop ik? | |
kvd | donderdag 20 december 2012 @ 12:34 |
Haha, nee, dat niet. Toch ben ik niet helemaal tevreden. Iets te vroeg eruit, dus nog een klein beetje te 'nat' (ofwel, wel droog en eetbaar,maar had iets droger gekund). En hij blijft naar eierkoeken smaken haha (proef hem aardig droog,met een beetje kan,het wordt me te gek om iedere keer de taart helemaal 'af' te maken) | |
MarMar | donderdag 20 december 2012 @ 13:25 |
Ik heb net rolfondant uitgerold op een stuk bakpapier, wel even met poedersuiker erop om te zorgen dat de roller niet vastplakt. Works for me ![]() | |
BE | donderdag 20 december 2012 @ 13:37 |
Da's op zich ook een tip idd, maar als het gaat om die reliefkoekjes gaat dat omkeren natuurlijk niet. ![]() | |
MarMar | donderdag 20 december 2012 @ 13:38 |
Nope dan niet, maar het plakt ook niet aan bakpapier, dus als ondergrond wellicht altijd handig ![]() | |
MarMar | donderdag 20 december 2012 @ 15:18 |
Geen hoogstandje, maar ik vind ze schattig geworden: taartjes voor het dessert bij het kerstdiner van de jongste (groep 3 basisschool)![]() | |
Keroppi | donderdag 20 december 2012 @ 15:36 |
Misschien niet compleet on-topic maar weet iemand waar candy canes verkocht worden. Xenos hoorde ik maar daar kon ik ze niet vinden... Heb ze nodig voor decoratie ![]() | |
MarMar | donderdag 20 december 2012 @ 15:38 |
Heb ze bij de c1000 ook gezien | |
lady-wrb | donderdag 20 december 2012 @ 15:41 |
action. ik heb ze net nog zien liggen | |
Burdie | donderdag 20 december 2012 @ 15:49 |
Jumbo ook, in diverse kleuren. | |
Spuuglokje | donderdag 20 december 2012 @ 19:21 |
Ziet er kerstfeestelijk uit MarMar! ![]() Ik had lady-wrb beloofd een foto te laten zien van de minicupcakes voor Tristans kerstdiner van vanavond. Ik was echt nét op tijd klaar, dus de foto is een haastfoto geworden. Dit zijn ze: ![]() En Wouter en Sterre willen voor hun kerstontbijt óók die minicupcakes, dus ik heb er in totaal ruim honderd gebakken. De sneeuwpophoofdjes zijn ook allemaal al beschilderd, ik moet ze alleen nog even insprayen met die pearl spray en dan de zwarte oogjes erop (als ik dat vóór het sprayen doe, worden de oogjes ook gesprayd, dan zijn ze niet meer mooi zwart.) | |
BE | donderdag 20 december 2012 @ 19:50 |
Allemachtig spuug! ![]() ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 20 december 2012 @ 19:53 |
Je wil niet weten hoe mijn nek nu voelt BE. ![]() ![]() | |
lady-wrb | donderdag 20 december 2012 @ 20:29 |
mooi ![]() ik heb toevallig dinsdag met die mal in mijn handen gestaan.... en toch weer teruggelegd ![]() maar als ik dit nu zie..... ![]() | |
PureEvil | donderdag 20 december 2012 @ 21:25 |
Waarom leg je dan ook geen bakpapier aan de bovenkant? Had ik onderlaatst gedaan met mijn marsepein taart...ging goed. | |
Popples | donderdag 20 december 2012 @ 21:28 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
gewoonmezelf87 | donderdag 20 december 2012 @ 21:41 |
Ik neem aan dat jij dan naar zoet genot gaat, 1 tip: ze zal je altijd proberen zo'n grote pot aan te smeren, maar ze kan het ook in een klein potje doen voor je, Als jij aangeeft dat je het nog nooit geprobeerd hebt en niet vaak taart maakt dan maakt ze zo een potje voor je. | |
Isabeau | donderdag 20 december 2012 @ 21:42 |
omg ![]() ![]() | |
BE | donderdag 20 december 2012 @ 21:46 |
Kijk, dat zijn de tips! Ze was van de week wel heel behulpzaam toen ik voor kleurstof voor de decoratie ging. Kreeg een klein mengpotje mee, want ze heeft dat niet kant en klaar. Dus heb ik dust en alcohol. | |
lady-wrb | donderdag 20 december 2012 @ 22:12 |
dan zal ik mijn belofte aan spuuglokje even inlossen. ik zou foto's van mijn poging tot het maken van macarons plaatsen. bij deze: ![]() en heb gisteren cupcakes gebakken ![]() | |
lady-wrb | donderdag 20 december 2012 @ 22:18 |
de macarons waren op dringend verzoek van zoonlief, die de ene keer dat hij met mij (onder dwang) mee ging naar de action, absoluut een doos macaronmix mee wilde nemen en heeft vanaf dat moment erg vaak gevraagd wanneer ik het nou eens ging maken. de vorige keer had ik het nog helemaal zelf gedaan (amandelen ontvliezen en malen enzo en ik was nog niet zo handig met spuitzak,dus het werd een enorme plakkerige bende dus dat maakte me niet enthousiast om het nog eens te doen ![]() ik had wel zo'n macaronset gekocht bij de blokker. met zo'n siliconenmatje. werkt stukken beter dan het papier met cirkels dat ik van de hema had. | |
gewoonmezelf87 | donderdag 20 december 2012 @ 22:24 |
Ja ze denkt wel altijd mee! Ik heb ook veel geleerd van haar toen ik kinderworkshops gaf! maar daarom weet ik ook dat ze eerst zal proberen n grote pot crisco aan je te slijten terwijl ze het ook in een mengcupje kan doen. | |
Spuuglokje | donderdag 20 december 2012 @ 22:40 |
Oh leuk zeg lady-wrb! ![]() | |
lady-wrb | donderdag 20 december 2012 @ 22:44 |
o bij jou ook al? die doos macaronmix lag me iedere keer dat ik de kast opendeed aan te staren en ik maar negeren... nu moet ik nog een wafelijzer kopen want ik heb nog een aantal pakken wafelmix liggen en ik heb in een moment van frustratie mijn wafelijzer in de kliko gegooid. wat een onding! ik zoek er nu een die wel goed is schoon te maken zonder dat ik het apparaat uit elkaar moet schroeven ![]() | |
Eva4Evah | donderdag 20 december 2012 @ 23:44 |
Jeetje! Wat een topwerk! Al die verschillende mutjes ook, wat ontzettend mooi gedaan! | |
kvd | vrijdag 21 december 2012 @ 17:37 |
Sta weer te mixen haha.mini springvorm gekocht,misschien gaat het mengen dan wat beter... Spuuglokje, ik ben jaloers. Wat een tijd, energie en geduld zit daarin! | |
kvd | vrijdag 21 december 2012 @ 21:10 |
Bingo. Lekker luchtig (alhoewel hij na de oven wel aardig in volume af nam ![]() Nu nog van de eierkoeksmaak afkomen. Morgen nog 1 keer 'repeteren' met wat vanille aroma erin. | |
lady-wrb | vrijdag 21 december 2012 @ 22:19 |
wat is er mis met eierkoeksmaak? ![]() | |
het-is-mij | zaterdag 22 december 2012 @ 06:54 |
Spuuglokje,wederom mooi! Lady,leuk zeg die cc,mooie uitstekers! Die macaro-s zien er goed uit! Gelukkig heb ik geen foto s van mijn eerste keer haha. Smaakten ze ook goed? | |
lady-wrb | zaterdag 22 december 2012 @ 10:27 |
ze smaakten idd boven verwachting goed ja. (ik had geen hoge verwachting van dat kant en klaarpakket van action ![]() vorige keer heb ik het helemaal zelf gedaan, zelf amandelen gemalen omdat ik niet wist waar ik amandelmeel vandaan moest halen (nu nog steeds niet overigens, dus er liggen alweer amandelen klaar) en ik ben druk aan het studeren op macarons met andere smaakjes | |
piepkuiken21 | zaterdag 22 december 2012 @ 10:38 |
Amandelmeel heeft de locale turkse winkel | |
Tink89 | zaterdag 22 december 2012 @ 11:13 |
Koop er een met verwisselbare platen, die kunnen gewoon in een sopje ![]() | |
rhubarbje | zaterdag 22 december 2012 @ 11:50 |
ik wil kerstkoekjes maken maar ik heb geen kerstkoekvormpjes iemand een briljant idee? en ik wou geen glazuur er op doen maar gesmolten choco? moet kunnen toch? of kan ik daar beter iets bij doen om te zorgen dat het smeerbaarder word? | |
kvd | zaterdag 22 december 2012 @ 11:52 |
Euhm,helemaal niks haha. Heb zelf alleen het idee dat het allemaal wat zoeter hoort te smaken. Tsja, dan probeer ik dat voor elkaar te krijgen (alhoewel de mensen die het eten het waarschijnlijk niet eens proeven haha). Jij had toch laatst ook voor het eerst en taart gemaakt met biscuitdeeg? Hoe proefde het bij jou? | |
kvd | zaterdag 22 december 2012 @ 11:55 |
Geen idee of het voor jou werkt. Ik heb vorig jaar een ketstboomcake gemaakt. Heb de vorm gewoon uitgeprint en uitgeknipt en zo de vorm uitgesneden. Kan je natuurlijk ook voor koekjes doen...sterren....kerstboom...ballen....hertjes...hulstblaadjes | |
rhubarbje | zaterdag 22 december 2012 @ 11:56 |
goed idee! tnx! | |
lady-wrb | zaterdag 22 december 2012 @ 12:13 |
die hebben we niet in dit gehucht. moet ik eens in het turkse gedeelte van zaandam rondkijken. maar zelf malen heeft ook wel wat vind ik. dan is het helemaal zelf gemaakt. | |
lady-wrb | zaterdag 22 december 2012 @ 12:15 |
bestaan die nog? ik had vroeger een mulitsnack reverso maar heeft mijn ex gehouden toen we uit elkaar gingen en ik ben die dingen nooit meer tegengekomen. | |
lady-wrb | zaterdag 22 december 2012 @ 12:17 |
gaat prima. ik doe er wel eens een klontje roomboter bij om het wat smeuïger te maken maar zonder gaat het ook | |
lady-wrb | zaterdag 22 december 2012 @ 12:17 |
nee dat was ik niet. was dat niet skaai? | |
rhubarbje | zaterdag 22 december 2012 @ 12:44 |
oh nog 1 vraag ![]() sorry hoe lang zouden koekjes houdbaar zijn? het zijn natuurlijk kerstkoekjes om kado te doen telkens als we ergens eten als ik ze vandaag maak redden ze dan 2e kerstdag? of toch beter morgen? maar dan ben ik al zo druk | |
Ynske | zaterdag 22 december 2012 @ 12:57 |
toevallig gister een zien staan bij de harendse Smit, maar niet goedkoop, 114 euro, oa ook grill | |
lady-wrb | zaterdag 22 december 2012 @ 14:27 |
allemachtig, wat een geld. dan zoek ik nog wel even door naar een goedkoper alternatief. een grill heb ik al. het gaat mij echt alleen om die wafeltoestand en dan vind ik het toch echt te duur | |
kvd | zaterdag 22 december 2012 @ 17:20 |
Oeps...foutje... Het ruikt hier nu wel heerlijk naar vanille ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 22 december 2012 @ 20:04 |
Ik zie toevallig in de nieuwe Makrofolder een aanbieding voor een Tefal Multi snack. Dat is zo'n ding met verwisselbare tosti-, wafel-, poffertjes- en grillplaten. Nu inclusief btw voor ¤60,49. Niet echt goedkoop, maar wel een handig ding, ik heb ook zo een. | |
lady-wrb | zaterdag 22 december 2012 @ 20:05 |
en zitten die platen er dan ook allemaal bij ? (zou je voor dat geld toch wel verwachten eigenlijk ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 22 december 2012 @ 20:07 |
ik heb onlangs drie van die poffertjesplaten voor zo'n ding gescoord bij de kringloop. ik wou kijken of je dr in de oven ook whoopies in kon bakken. ik heb het nog niet geprobeerd en mocht het niets zijn: die drie platen kostten met het enorme fortuin van 50 cent (totaal ja) | |
lady-wrb | zaterdag 22 december 2012 @ 20:18 |
zo'n zelfde?? ben jij toevallig die ene tevreden klant dan? http://www.kieskeurig.nl/(...)3751/reviews/966416/ als ik dat zo lees voel ik me niet gemotiveerd om er een te gaan kopen ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 22 december 2012 @ 20:36 |
Hihi ja een ouder type heb ik. Nog steeds geen afgebroken handvat hoor. ![]() ![]() | |
kvd | zaterdag 22 december 2012 @ 20:41 |
Nomnomnom...ik ben blij haha! | |
lady-wrb | zaterdag 22 december 2012 @ 21:23 |
ik kwam http://www.otto.nl/shopCa(...)97&productId=5531481 deze tegen. dat lijkt me dan wel weer wat. ik heb al een grillding en poffertjes lust ik niet. ik wil gewoon een nieuwe wafelijzer en het liefst eentje die makkelijk schoon te maken is | |
#ANONIEM | zondag 23 december 2012 @ 20:56 |
Ik heb even een dagje geknutseld voor de buuf ![]() ![]() ![]() roosjes zijn best moeilijk ![]() Maar niet slecht voor zo'n eerste keer toch? ![]() | |
MissHobje | maandag 24 december 2012 @ 08:55 |
Prachtige taart Lovely lady :-) de buuf zal trots zijn. | |
Spuuglokje | maandag 24 december 2012 @ 09:05 |
De roosjes zijn erg mooi gelukt LovelyLady! ![]() | |
kvd | maandag 24 december 2012 @ 11:40 |
Grrrrr...niet geschikt voor het bakken van grote taarten...hij stort net compleet in. Dus nu maar 5 kleine taartjes maken Bummer | |
Nijna | maandag 24 december 2012 @ 12:29 |
Leuk LL Succes kvd | |
calastra | dinsdag 25 december 2012 @ 13:22 |
Kerst is een mooi excuus om te bakken toch? Even snel wat kerstboom cupcakes in elkaar gezet voor mijn collega's, en net even wat gemaakt, om niet met lege handen bij mijn schoonouders aan te komen | |
lady-wrb | dinsdag 25 december 2012 @ 13:42 |
mooie cupcakes ![]() die onderste uitsteker heb ik ook. hoe maak jij die schoon? bij mij bleef er steeds marsepein tussen zitten. je kan die dingen vast niet in de vaatwasser mikken? | |
Tink89 | dinsdag 25 december 2012 @ 14:07 |
Toffe cupcakes. Ik zie dat je bij de onderste niet de middelste stukjes eruit haalt? Ik deed dat wel en vind persoonlijk dat ze daar nog mooier van worden ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 25 december 2012 @ 14:35 |
Mooi zeg calastra! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 25 december 2012 @ 15:03 |
Woahh mooie cupcakes! Kerstig sfeertje hoor ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 25 december 2012 @ 17:32 |
welke middelste stukjes? | |
calastra | dinsdag 25 december 2012 @ 20:34 |
@lady-wrb ik maak ze gewoon schoon in een sopje. Niet in de vaatwasser doen hoor. (dan kan de veer in de binnenzijde gaan roesten) Bij mij blijven ze eigenlijk best schoon moet ik zeggen. (Plungers van PME) @Tink89 ik denk niet dat ik zo'n vaste hand heb om de middelstukjes eruit te snijden. ![]() Maar ga het de volgende keer proberen. Wel een goed idee. Straks maar een nieuwe reeks maken, voor de familie morgen. Ga denk ik makkelijk doen, en ze dopen in de fondantglazuur, en dan versieren. Maar eerst zitten er nu suikervrije/zuivelvrije cupcakes in de over voor moeders. Wil eigenlijk ook nog cakepops maken in kerstsfeer, en bonbons maken met candymelts gevuld met praline. Mmm zaten er maar meer uren in een dag. Morgen maar vroeg op staan. Trouwens wel vreemd, maar mijn cupcakes (van de funcakes mix) waren een beetje ingezakt, ben ik niet gewend eigenlijk. Iemand enig idee? Heb niets veranderd aan de bereidingswijze. | |
lady-wrb | dinsdag 25 december 2012 @ 21:34 |
mijn zoon heeft zonet (met een klein beetje hulp) cupcakes versierd om mee te nemen naar zijn vader morgen. met blauwe fondant en witte sneeuwvlok (zoals die hierboven) ik heb nog nooit de funcakes mix gebruikt voor mijn cupcakes. ik neem altijd gewoon een mix voor cake van honig. wat is er anders aan die van funcakes? | |
kvd | woensdag 26 december 2012 @ 12:53 |
Na alle berichtjes van deze week even het eindresultaat. Het lukte me dus niet een grote taart te maken, dus maar voor de kleine taartjes gemaakt. Vullig was een laagje vanillebotercreme. Daar ook heel dun het kapsel (?) mee ingesmeerd. Daar een laagje ganache overheen. Helaas niet zo strak als ik wilde, maar pech. Heb ook niet alle benodigde materialen, dus een beetje klooien met wat ik wel in huis heb. Gisterochtend heb ik het afgemaakt door uit marsepein verieringen te snijden (kerstboom, -bal, -bel, ster en hulstblad). ![]() Ook nog even crea bea gedaan door te gaan boetseren met marsepein ![]() ![]() Al met al is er veel werk in gaan zitten met het oefenen, het uiteindelijk bakken en afmaken. Veel lol van tevoren gehad (de rennies lagen al klaar bij het thuisfront ![]() ![]() ![]() Maar de reservering voor een kersttaart volgend jaar is alweer gemaakt ![]() | |
lady-wrb | woensdag 26 december 2012 @ 13:06 |
je familie moet niet zeuren, kunnen ze het zelf beter? en je hebt nu een heel jaar om te oefenen voor de volgende kerst. wedden dat het dan veel beter lukt? maar de taart was dus wel lekker? anders hadden ze je niet voor volgend jaar gevraagd toch? [ Bericht 31% gewijzigd door lady-wrb op 26-12-2012 17:54:09 ] | |
kvd | woensdag 26 december 2012 @ 13:18 |
Hij viel zeker in de smaak, werd lekker naar binnen gewerkt en de rennies waren niet nodig ![]() Ga inderdaad dit jaar flink oefenen. Volgende week jarig (geloof samen met iemand van hier), misschien een kleintje maken voor vriendlief en mezelf. Dag daarna middag/avond met vriendinnen, dus voor dan ook weer aan de bak. Paar weken daarna weer voor de familie. (Vind het sowieso fijn om dingen in de keuken te doen sinds ik geen baan meer heb, na alle onregelmatigheid van de afgelopen jaren heb ik eindelijk de tijd en rust gevonden om nieuwe recepten te zoeken en daarmee bezig te zijn, vind het heerlijk ontspannend. Mijn receptenboek is aardig aan het uitbereiden, moet daar ook nog even wat leuks voor verzinnen ![]() En het was een plagend afkraken hoor, dat is een soort van familiehumor. Ik ben er helemaal aan gewend, doe er rustig aan mee. Kan het ook wel hebben, weet dat ze er niets van menen en doe er ook rustig aan mee (stelde bv zelf de rennies voor, wilde ze zelf ook meenemen, maar was ze vergeten). | |
kvd | zondag 30 december 2012 @ 15:45 |
Dames, daar ben ik weer. Met een vraagje over een bakplaat. Elke keer als ik een bakplaat gebruik voor iets, verbrand de onderkant van wat ik aan het maken ben. Van de week van de croissants die ik in de oven had liggen. Van boven heerlijk, van onder zwart. De volgende dag nogmaals (had het bakblik al hoger in de over gezet, maar nog steeds zwart van onderen. Ben nu bezig om lekkere recepten te vinden voor koekjes. Heb de eerste lading koekjes op het rooster gemaakt (met bakpapier). Ging qua kleuring goed, niet zwart aan de onderkant, maar het deeg zakte wel een beetje door het rooster heen. Daarna een deeg die ik moest uitsmeren op een bakplaat (op bakpapier), in de oven en daarna op de bakplaat in vierkantjes/ruitjes moest snijden. Na het snijden meteen van de plaat gehaald....warm...doorbakken...En u raadt het al....de bovenkant is mooi gekleurd, de onderkant is lekker zwart. Hoe doen jullie dit? Ligt het aan mijn bakplaat? Doe ik iets fout? Hebben jullie tips? | |
loecje | zondag 30 december 2012 @ 15:53 |
wat voor soort bakplaat heb je? bij mijn ouders had ik dat ook met 1 van de bakplaten. die bakplaat was zwaar en een stuk dikker. mijn theorie was dat deze bakplaat meer warmte vasthoud. geen idee of dat klopt. | |
kvd | zondag 30 december 2012 @ 16:06 |
Euhm...een zwarte ![]() Geen idee, eentje die bij de oven hoort (Indisit). Als ik zo eens google zou het wel een emaille kunnen zijn. Ziet er zo ongeveer uit (dat ding in het midden zit er bij mij niet in/op) ![]() Maar het heeft inderdaad met die warmte te maken, hij is toch aardig wat warmer dan de lucht in de oven zelf. En daar gaat het volgens mij door mis. Maar goed, ik zou toch wel iets met die bakplaat moeten kunnen? | |
bloempje-moi | zondag 30 december 2012 @ 16:39 |
Naast de taartenwinkel in Wormerveer ![]() | |
kvd | zondag 30 december 2012 @ 16:59 |
Heb ze nog een beetje weten te redden door de onderkant eraf te schrapen/snijden (gaat om de achterste koekjes). Smaak is wel goed ![]() En omdat de chocola en rozijnen ook op moesten maar chocoladerozijnenrotsjes erbij gemaakt ![]() ![]() | |
lady-wrb | zondag 30 december 2012 @ 19:12 |
ja ik weet dat daar zo'n turkse winkel zit, maar daar hebben ze dat dus? waar moet ik naar vragen? heeft het ook nog een turkse naam ofzo? ik moet binnenkort toch weer naar de taartenwinkel. ga ik meteen daar even langs. | |
kvd | zaterdag 5 januari 2013 @ 13:41 |
Aangezien ik gisteren mijn verjaardag vierde voor een paar vriendinnetjes ben ik maar weer aan het bakken geslagen. Deze keer een taart met een laagje vanillebotercreme waar frambozen bovenop lagen. Als topping ganache en frambozen (met een pareltje)![]() helaas.... Even een vraagje. Ik spoot de botercreme en de ganache er met een spuitvorm op. Alleen smolt de inhoud door de warmte van mijn handen. Vooral bij de ganache zag dat er niet al te smakelijk uit ![]() Hoe doen jullie dat? | |
Nijna | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:01 |
Oh wat zonde kvd... | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 20:11 |
Wat zonde ![]() Misschien kan je de ganache eerst goed afkoelen (desnoods ff in de vriezer?) Verder zou ik ook geen tips weten eigenlijk ![]() | |
kvd | maandag 21 januari 2013 @ 12:55 |
Gister weer even aan de bak geweest. ![]() Het resultaat voor de jarige ![]() Had wat rode ranja in de botercreme gedaan om het wat roze te maken, was ook een lekkere smaaktoevoeging moet ik zegggen... | |
Myraela | maandag 21 januari 2013 @ 13:35 |
Ziet er wel tof uit, maar zou voortaan de cupcake meer versieren dan het bord. | |
kvd | maandag 21 januari 2013 @ 14:24 |
Als we volgend jaar weer een beter BMI hebben ga ik dat ook zeker doen ![]() (was ook een beetje een spontane actie, 's nachts besloten en bakken toen hij aan het werk was. Niet super veel in huis, dus beetje roeien met de riemen die ik had.) | |
Spuuglokje | donderdag 24 januari 2013 @ 16:06 |
Vandaag heb ik feestelijke chocoladekoekjes gemaakt. ![]() ![]() | |
Troel | donderdag 24 januari 2013 @ 16:12 |
Die zijn weer erg gaaf spuug! | |
kvd | donderdag 24 januari 2013 @ 17:13 |
mooi.... | |
calastra | donderdag 24 januari 2013 @ 20:04 |
wow spuug, wat ontzettend gaaf. Hoe lang ben je nu bezig per koekje? | |
Spuuglokje | donderdag 24 januari 2013 @ 21:59 |
Och, dat valt eigenlijk wel mee. Het koekjes bakken is het meeste werk, en dan is het een kwestie van wat fondant uitrollen, reliëfmatje erop, uitsteken/bijsnijden, eventueel wat musketspul en/of pareltjes of strikjes maken en erop doen, pearl spray om het 'op te chiquen' en klaar. Die roze is veel minder werk dan degene die ik in m'n hand houd, dus je kunt het zo bewerkelijk maken als je zelf wilt. | |
kvd | maandag 4 februari 2013 @ 14:24 |
Ik werd van de week uitgedaagd: '' jij kan geen slagroomtaart maken''. Tsja, dat moet mij niet gezegd worden, dan ga ik het juist proberen. Het resultaat (met chocola, want die moest op ![]() ![]() ![]() | |
Burdie | maandag 4 februari 2013 @ 18:08 |
En, was het lekker? ![]() Ik heb me van 't weekend ook lekker uit kunnen leven met o.a. een roze regenboogtaart, erg leuk om te maken! ![]() | |
BE | maandag 4 februari 2013 @ 18:42 |
Dat ziet er lekker uit!!!! ![]() | |
Tink89 | dinsdag 5 februari 2013 @ 07:52 |
Waar is die roze mee afgesmeerd? Het ziet er niet uit als botercreme... | |
Spuuglokje | dinsdag 5 februari 2013 @ 08:43 |
Het ziet er uit als marshmallowfluff? ![]() En jouw taart ziet er ook uit om op te eten kvd. Chocolade ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 5 februari 2013 @ 09:18 |
dat marshmallowfluff zag ik laatst bij de makro staan en bij de taartenwinkel hadden ze het ook al. wat doe je dr mee dan? als vulling voor taart? het lijkt me zo vreselijk zoet. | |
Burdie | dinsdag 5 februari 2013 @ 10:10 |
Meringue frosting is het, heel erg lekker ![]() Marshmallowfluff ken ik niet, maar het zal ook zoiets zijn? Dan kan je het als frosting gebruiken voor taart of cupcakes. | |
Tink89 | dinsdag 5 februari 2013 @ 11:20 |
Meringue, wordt dat dan hard? Dan lijkt het wel heel lekker en een goed alternatief voor botercreme *ik mag geen boter, namelijk...* | |
bloempje-moi | dinsdag 5 februari 2013 @ 12:02 |
In de bakboeken van de Hummingbird Bakery gebruiken ze het als vulling voor de Woopies. Nog neit geprobeerd. Staat nog op mijn to do lijstje. | |
lady-wrb | dinsdag 5 februari 2013 @ 12:06 |
ik heb nog geen woopies geprobeerd te maken, alhoewel ik het bakblik al een tijdje geleden gekocht heb ![]() | |
Burdie | dinsdag 5 februari 2013 @ 17:35 |
Nee, het blijft fluffy. | |
kvd | dinsdag 5 februari 2013 @ 20:43 |
Dank jullie voor de lieve opmerkingen over mijn slagroom/chocoladetaartje.al zeg ik ik het zelf,hij smaakte heerlijk. ![]() Vorige week voor cupcakes een topping gemaakt van roomboter,monchou en poedersuiker. Was ook heerlijk. Zelfs de mensen die eerst geen topping wilden,wilden het wel na het proeven. En dank jullie...er staat nu een pot fluff in de kast en af en toe gaat er een lepel in...die daarna in mijn mond gaat haha | |
Spuuglokje | vrijdag 8 februari 2013 @ 18:51 |
Morgen is m'n dochter jarig, vorige vrijdag was ik jarig en morgen vieren we voor de familie samen ons verjaardagsfeest. Ik heb twee taarten gemaakt, een snelle kwarktaart met mandarijntjes (zo'n Dr. Oetker pak met 2 blikken mandarijntjes erdoor) en een taart met marsepein die íets meer werk was. ![]() ![]() Even een foto waarop je de zijkant beter kunt zien: ![]() | |
laziness | vrijdag 8 februari 2013 @ 19:17 |
De strakheid Spuug ![]() Hij is weer geweldig! | |
Nijna | vrijdag 8 februari 2013 @ 19:46 |
Gaaf weer Spuug! Leuke kleurencombi ook! | |
lady-wrb | vrijdag 8 februari 2013 @ 20:00 |
mooie strakke taart weer spuuglokje lekker hysterisch rood ook ![]() ik had toch die vlinderuitstekerset gekocht? ik was ermee bezig en met de grootste uitsteker wilde het maar niet lukken. de aanhechting stond open en ik kreeg het fondant niet goed uitgestansd. ik vond het zonde van zo'n dure set, dus heb ik een klachtenformulier ingevuld. ik moest een foto maken en sturen, maar dat zag ik niet zo zitten, dus ik ben teruggegaan naar de winkel met mn setje. leggen ze daar uit een andere set die uitsteker naast de mijne bleek de mijne van geen kant te kloppen. hij was scheef, verkeerd gelast en er misten diverse ribbels. het leek bijna een ander model! een fabricagefout dus. zonder problemen kon ik mijn setje daar achterlaten en kreeg ik een hele nieuwe set mee. goeie service daar bij de leukste taartenshop! | |
Spuuglokje | zaterdag 9 februari 2013 @ 17:44 |
Wat een goede service lady-wrb. ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 9 februari 2013 @ 18:28 |
ja echt wel! hoe was de taart? ![]() | |
het-is-mij | zaterdag 9 februari 2013 @ 20:36 |
Spuug lokje gefeliciteerd en mooie taart weer! Netjes lady wrb, benieuwd naar jouw resultaat | |
lady-wrb | zaterdag 9 februari 2013 @ 20:48 |
ik heb nog foto's van de koekjes met de oude steker. ik heb nog geen nieuwe gemaakt. maar ik zal dat binnenkort doen en dan zal ik ze eens naast elkaar leggen dan zullen jullie wel zien wat ik bedoel. ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 9 februari 2013 @ 23:04 |
Héérlijk, al zeg ik het zelf. ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 9 februari 2013 @ 23:05 |
wat zat erin? doe je nog wel eens iets met dat dure apparaat van je? | |
Spuuglokje | zaterdag 9 februari 2013 @ 23:08 |
Biscuitdeeg met een laagje Hero fruitpasta aardbeien en een laagje Funcakes botercrème. En dat apparaat staat nu eerlijk gezegd op m'n bureau op zolder. Ik gebruik het haast niet. ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 9 februari 2013 @ 23:10 |
dan is het maar goed dat je er niet de volle mep aan uitgegeven hebt. ik heb op youtube zitten kijken wat het nou is, maar het leek me al niet iets dat je dagelijks gebruikt | |
lady-wrb | zaterdag 9 februari 2013 @ 23:12 |
ik had afgelopen weekend voor het slaapfeest van L. bij de roeivereniging een berg cupcakes gemaakt. browniedeeg met chocoladechunkstopping en gewone vanillecupcakes met marsepein. ze zijn schoon opgegaan! (niet zo gek met een groep hongerige pubers ![]() | |
Nijna | zondag 10 februari 2013 @ 07:50 |
Klinkt goed lady! | |
PatriQue89 | zaterdag 23 februari 2013 @ 14:08 |
Hoi. Altijd als ik een taart bak gebruik ik dit recept Link De smaak is goed, maar hij valt soms best droog uit. Iemand een beter recept, of tips? | |
Spuuglokje | zaterdag 23 februari 2013 @ 15:52 |
Ik heb wel een tip voor je: trempeer de biscuitbodem (en de tussenlaagjes) met trempeersiroop. Smaakt heerlijk! | |
BE | zaterdag 23 februari 2013 @ 19:04 |
![]() Eerste, zeer magere poging, eindelijk. ![]() Ik heb geverfd met een poeder-aldoholoplossing en dat was heel moeilijk. Ene keer was het veel dunner dan de volgende keer. En eigenlijk... Vind ik de koekjes niet eens lekker met die fondant! ![]() ![]() Dusseh... Iemand die de set van me over wil nemen? ![]() | |
het-is-mij | zaterdag 23 februari 2013 @ 19:08 |
Ow be dan heb ik wel intresse denk ik maar nu ff op punt naar verjaardag. Denk ff vast over de prijs na. | |
BE | zaterdag 23 februari 2013 @ 19:09 |
Is goed, jij ben nr 1. ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 23 februari 2013 @ 19:24 |
B.E., je moet het fondant dunner uitrollen! Zeker de helft dunner. ![]() | |
Tink89 | zondag 24 februari 2013 @ 10:13 |
Idd wel heel dikke laag fondant! Als je de set kwijt wilt, houd ik me van harte aanbevolen als nr 2!! | |
BE | zondag 24 februari 2013 @ 16:31 |
Ik heb tussen sateprikkers gerold om een beetje gelijke dikte te krijgen maar blijkbaar had ik dikke prikkers. ![]() Maar goed. Het setje zit op de bus voor het-is-mij, ik kijk wel gewoon hier voor al die mooie dingen, zelf maken is niet aan mij besteed. Althans, het is me te bewerkelijk. ![]() Sorry Tink! | |
Tink89 | maandag 25 februari 2013 @ 08:19 |
Geeft niks joh, wie het eerst komt... ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 26 februari 2013 @ 20:35 |
Ik ben bezig met een taartopdracht. Een barbapapataart waar alle barbapapa's op voorkomen. En het is maar een klein taartje van 20 cm. Plus 9 verschillende bijpassende cupcakes. Ik heb nu het plaatje voor boven op de taart af. Manmanman eigenlijk gekkenwerk. ![]() ![]() | |
fluster | dinsdag 26 februari 2013 @ 20:40 |
![]() | |
Nijna | dinsdag 26 februari 2013 @ 20:46 |
Spuug, wauw ![]() | |
lady-wrb | donderdag 28 februari 2013 @ 21:09 |
mooooi spuug! ![]() | |
YskaFredriksson | vrijdag 1 maart 2013 @ 01:48 |
Woooooow... Mooi! | |
Spuuglokje | vrijdag 1 maart 2013 @ 06:36 |
Dank jullie! ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 1 maart 2013 @ 07:19 |
ik ben razendbenieuwd naar het eindresultaat. hoe doe je zoiets? | |
Spuuglokje | vrijdag 1 maart 2013 @ 16:26 |
Ja, hoe doe je zoiets. Plaatjes op internet zoeken en nasnijden. En daar moet je heel veel geduld voor hebben en erg precies zijn. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, maar het kost ongelooflijk veel tijd. ![]() Hier is het eindresultaat! Zo is de taart geworden: ![]() ![]() En de bijpassende cupcakes: ![]() | |
deadly_kiss | vrijdag 1 maart 2013 @ 16:34 |
Waaaauw echt mooi! Mijn taart/cupcake zooi staat allemaal over de datum te gaan in 2 grote curver bakken... Probleem 1, ik ben nooit tevreden met het resultaat Probleem 2, we vonden het zo saai worden om elke keer alles zelf te moeten opeten ![]() En wegdoen gaat ook niet, stel je voor dat ik me ineens bedenk ![]() | |
Muck | vrijdag 1 maart 2013 @ 16:36 |
Oh Spuug, hij is prachtig ![]() | |
Mirjam | vrijdag 1 maart 2013 @ 16:41 |
![]() ![]() | |
bloempje-moi | vrijdag 1 maart 2013 @ 17:12 |
WOW!!! Prachtig! | |
uniekhoorn | vrijdag 1 maart 2013 @ 17:21 |
Allemachtig wat mooi! | |
kvd | vrijdag 1 maart 2013 @ 17:52 |
Whoah...Spuug....mooi!!! | |
droomvrouwtje | vrijdag 1 maart 2013 @ 17:55 |
wow spuug wat gaaf ![]() | |
SV-tje | vrijdag 1 maart 2013 @ 19:05 |
Mooi! | |
lady-wrb | vrijdag 1 maart 2013 @ 20:02 |
mooi ![]() die cupcakes zijn ook zo gaaf! dat moet ik toch ook eens leren. en wat vond de jarige van de taart? (ik vind het gewoon zonde om aan te snijden ![]() ![]() | |
het-is-mij | vrijdag 1 maart 2013 @ 22:35 |
Wow prachtig | |
Sandous | vrijdag 1 maart 2013 @ 23:03 |
Spuug oow wauwww ![]() ![]() | |
ejiraM | zaterdag 2 maart 2013 @ 00:37 |
Woaah! ![]() Leuke naam ook van de jarige ![]() ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 2 maart 2013 @ 20:13 |
Bedankt voor jullie enthousiaste reacties! ![]() ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 2 maart 2013 @ 22:54 |
even een vraagje aan de expert: ik wil cupcakes maken met gras. gebruik ik daarvoor marsepein of fondant of maakt het niet uit? (ik heb zowel een sugarcraftgun als zo'n spuitzakding met van die gaatjes, allebei ongebruikt ![]() ![]() en wat is het makkelijkst voor een beginner? | |
Spuuglokje | zaterdag 2 maart 2013 @ 23:29 |
Gras maak je het best met icing in combinatie met een speciaal spuitmondje, anders knijp je je een ongeluk! | |
trui | zaterdag 2 maart 2013 @ 23:34 |
heb je de taart al gegeven spuug? de ontvanger/opdrachtgever moet er zeker ook echt dolblij mee geweest zijn! | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 2 maart 2013 @ 23:43 |
Oh my wat een geweldige taart!!! Wauw | |
Spuuglokje | zondag 3 maart 2013 @ 09:03 |
Ja trui, die was héél tevreden! ![]() ![]() ![]() | |
SV-tje | zondag 3 maart 2013 @ 14:45 |
Zojuist opgehaald:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
dahippieunicorn | zondag 3 maart 2013 @ 14:49 |
Wat schattig! ![]() Ben echter onder de indruk van de creaties in dit topic! | |
Nijna | zondag 3 maart 2013 @ 17:30 |
Cool SV | |
Spuuglokje | zondag 3 maart 2013 @ 17:53 |
Mooi SV-tje! Die letters vind ik ook erg leuk gedaan. ![]() | |
LiedjeBackstage | zondag 3 maart 2013 @ 17:56 |
@SVtje: Heel gaag je Angry Birds! ![]() @Spuug: ![]() ![]() ![]() Ik mocht ook weer eens aan de taart. Een hoop verbeterpuntjes en dingen die ik een volgende keer anders zou doen maar over het algemeen ben ik zeer te verder en de klant ook en daar gaat het om ![]() | |
Spuuglokje | zondag 3 maart 2013 @ 17:58 |
Suuuperleuk LiedjeBackstage! Mooie kleurencombinatie ook! | |
Nijna | zondag 3 maart 2013 @ 18:41 |
Wow Liedje, wat een bouwwerk! Leuke kleuren! | |
SV-tje | zondag 3 maart 2013 @ 19:56 |
Mooi! | |
lady-wrb | zondag 3 maart 2013 @ 20:03 |
wat een mooi taart liedje ![]() en sv die angrybirdstaart is geweldig! | |
Yannick567 | maandag 4 maart 2013 @ 00:25 |
Wat-een-eindbarbaarzentaart ![]() | |
Spuuglokje | maandag 4 maart 2013 @ 08:42 |
![]() | |
Troel | maandag 4 maart 2013 @ 08:44 |
Wauw, wauw, wauw ![]() De kwaliteiten van Liedje ken ik wel, daar heb ik meerdere malen wat van mogen proeven, gok dat deze net zo lekker is ![]() Maar echt, wat een kunstwerken mensen! | |
kvd | maandag 4 maart 2013 @ 10:36 |
@ beide: wowww | |
Skaai | maandag 4 maart 2013 @ 13:24 |
Wat een kunstwerken zeg ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 14 maart 2013 @ 22:42 |
Aanstaande zondag wordt mijn oudste zoon 15, daarom wilde hij morgen graag op cupcakes trakteren. Dit zijn ze geworden:![]() | |
SV-tje | donderdag 14 maart 2013 @ 23:42 |
Leuk Spuuglokje, 15 jarige jongens is niet altijd makkelijk iets voor de verzinnen! | |
Spuuglokje | vrijdag 15 maart 2013 @ 06:34 |
Nou inderdaad! Het moest ook iets niet te ingewikkelds zijn, omdat ik er zovéél moest maken in 1 middag/avond. En aangezien hij een tijdje geleden met een paar vrienden voor de lol een hele schooldag met een nepsnor (van de Action) had rondgelopen, leek mij dit een perfect idee. Vond hij dus ook! ![]() | |
DancingPhoebe | vrijdag 15 maart 2013 @ 06:43 |
![]() | |
Ziba | zaterdag 16 maart 2013 @ 04:01 |
Hahaha! Jezus! Eten jullie die goddelijke taarten wel op of wat? Te mooi om op te eten ![]() ![]() | |
Lunaste | zaterdag 16 maart 2013 @ 14:45 |
Als ik zulke taarten/cakes kon maken, dan kon je mij wegrollen ![]() | |
calastra | zaterdag 16 maart 2013 @ 18:09 |
Oh SV-tje wat een leuke angry birds taart. En Liedje ik sluit me aan bij de rest, gave taart en heerlijke kleuren zo. | |
GekkePoes | zaterdag 16 maart 2013 @ 18:26 |
Ik heb ooit een T80 cupcake gemaakt ![]() ![]() | |
calastra | maandag 18 maart 2013 @ 19:37 |
Ik heb voor een kennis van mij een taart gemaakt. Hij wilde een piratentaart, maar geen enge mama. Ontwerp heb ik wel gepikt via google want ik had geen idee hoe ik een niet enge piratentaart moest maken. Maar ben best trots op het eindresultaat. | |
lady-wrb | maandag 18 maart 2013 @ 19:40 |
hij is mooi calastra ![]() | |
Nijna | maandag 18 maart 2013 @ 19:55 |
leuk gedaan calastra, piraten en toch niet eng ![]() | |
SV-tje | maandag 18 maart 2013 @ 21:38 |
Heel leuk! | |
Tink89 | dinsdag 19 maart 2013 @ 08:15 |
Zeker heel leuk, wauw! |