abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 17 december 2012 @ 12:52:36 #101
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_120412255
Ik wil die set ook maar vind de verzendkosten zo belachelijk hoog -O-
Het lijkt me iets wat door de brievenbus kan en dan betaal je ¤7,95
Ik heb je lief mijn hele leven
  maandag 17 december 2012 @ 13:00:34 #102
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120412575
Ja, ik ben gewoon een hebbert uiteindelijk. Twijfelde er al lang over en wilde hem dan toch per se hebben. :@
Heb die pop cake mold erbij gedaan, dan past het tenminste niet door de brievenbus en heb ik dat schuldgevoel ook niet. :D
Want dat bedacht ik me ook hoor, dat het toch vast door de brievenbus past
***
  maandag 17 december 2012 @ 13:50:48 #103
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_120414572
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 12:49 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Precies wat BE zegt, die kan ik zo voor je bestellen. Maar dat kan het hele jaar door hoor, dan doe ik dat bij Cakesupplies als je een gil geeft, is ook nog goedkoper. ;)
Oe, daar ga ik je aan houden! :* dank je Spuug!

Vanwege de allergieen van uk bak ik best vaak koekjes deze tijd van het jaar. Koekjes versieren hebben ze dit jaar al in de buurt, op school en vanmorgen bij een vriendje gedaan, en we doen het zelf altijd op kerstavond, net voor het kerstdiner.
pi_120416230
Groepskorting! ;)
Fake it till you make it...
pi_120416594
Getver. Heb weer eens het idee opgevat om volgende week een taart te gaan maken ivm kerst. En wilde het nu 'officieel' doen. Dus niet gewoon met cakebeslag, maar met biscuitbeslag.
Keurig netjes 10 minuten gemixt (auwie schouder en hand) en netjes de bloem erdoorheen spatelen. Zag er keurig netjes uit. Lekker luchtig (had stiekem het ei/suikermengsel al geproefd) en na toevoeging van de bloem haast niks van de luchtigheid en volume verloren. Blij natuurlijk, wauw, het lukt me gewoon in 1 keer!!!
Doe ik het beslag in de springvorm....zit al de bloem in het midden van het beslag, terwijl ik naar mijn idee toch goed geroerd had (lees, zowel de randen als de bodem mee had geroerd, maar wel voorzichtig, wilde de belletjes er niet uitroeren).
Dus beslag weer terug in de kom, weer roeren, weer in springvorm....zit alles op de bodem van de kom.
Dus nog een keer terug gegoten, wat fanatieker geroerd, helaas wel wat volume verloren en hopelijk is het nu goed. Staat nu in de oven....ben benieuwd....
  maandag 17 december 2012 @ 15:46:32 #106
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120419112
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 12:51 schreef Muck het volgende:
is het heel brutaal als ik dan vraag of dat ook voor mij kan spuug? :@
Ik sta (letterlijk!) op eht punt de set te bestellen :o
Het is niet heel brutaal hoor! :D Maar ik zie Gao persoonlijk als ze in Nederland is, daarom scheelt het in prijs, want dat scheelt verzendkosten. Als ik voor jou bestel, is het product goedkoper, maar daar komen 2x verzendkosten bovenop (1x Cakesupplies en 1x naar jou), dan is het niet meer goedkoper.
  maandag 17 december 2012 @ 15:50:38 #107
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_120419256
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 15:46 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Het is niet heel brutaal hoor! :D Maar ik zie Gao persoonlijk als ze in Nederland is, daarom scheelt het in prijs, want dat scheelt verzendkosten. Als ik voor jou bestel, is het product goedkoper, maar daar komen 2x verzendkosten bovenop (1x Cakesupplies en 1x naar jou), dan is het niet meer goedkoper.
je hebt helemaal gelijk :Y

Dan heb ik hem bij deze alsnog gewoon besteld :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_120427650
Goed, mijn taart is dus mislukt, haast niet omhoog gekomen, beetje taai/droog en smaakt naar eierkoek (eigenlijk is het gewoon 1 grote eierkoek, ietsje dikker, maar even droog, zou er bijna een beetje boter op gaan doen ;) )

Wie heeft DE tip voor me? Of wat heb ik fout gedaan?

Verhouding was 5 eieren, 150 gr suiker, 150 gr bloem.Na 20 minuten in de oven dacht ik nog wel dat het goed zou komen qua hoogte, maar hij is dus ergens ingestort blijkbaar...Na 40 minuten op 180 graden was hij nog niet gaar, 5 minuten langer laten staan.
pi_120428091
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 19:11 schreef kvd het volgende:
Goed, mijn taart is dus mislukt, haast niet omhoog gekomen, beetje taai/droog en smaakt naar eierkoek (eigenlijk is het gewoon 1 grote eierkoek, ietsje dikker, maar even droog, zou er bijna een beetje boter op gaan doen ;) )

Wie heeft DE tip voor me? Of wat heb ik fout gedaan?

Verhouding was 5 eieren, 150 gr suiker, 150 gr bloem.Na 20 minuten in de oven dacht ik nog wel dat het goed zou komen qua hoogte, maar hij is dus ergens ingestort blijkbaar...Na 40 minuten op 180 graden was hij nog niet gaar, 5 minuten langer laten staan.
Wat voor taart probeerde je te maken? Alleen bloem en eieren zal nooit heel erg rijzen, da's meer voor koekjes of taartbodems. Als je een luchtigere taart (cake-achtig) wil maken, dan zou zelfrijzend bakmeel beter werken.
pi_120428748
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 19:20 schreef Yngwie het volgende:

[..]

Wat voor taart probeerde je te maken? Alleen bloem en eieren zal nooit heel erg rijzen, da's meer voor koekjes of taartbodems. Als je een luchtigere taart (cake-achtig) wil maken, dan zou zelfrijzend bakmeel beter werken.
Ik heb gewoon het recept van biscuitdeeg gevolgd. Overal wordt gesproken over bloem, nergens zelfrijzend bakmeel...
pi_120429228
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2012 19:32 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik heb gewoon het recept van biscuitdeeg gevolgd. Overal wordt gesproken over bloem, nergens zelfrijzend bakmeel...
Oh, biscuit deeg, da's inderdaad met bloem, maar daar doe ik nog een beetje zout en maizena door, hoewel dat niet DE oorzaak zal zijn gok ik. Wellicht zal de laatste keer flink roeren waarschijnlijk toch teveel van het goede geweest zijn en is daardoor teveel van de luchtigheid uit je beslag verdwenen.
pi_120432584
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 19:42 schreef Yngwie het volgende:

[..]

Oh, biscuit deeg, da's inderdaad met bloem, maar daar doe ik nog een beetje zout en maizena door, hoewel dat niet DE oorzaak zal zijn gok ik. Wellicht zal de laatste keer flink roeren waarschijnlijk toch teveel van het goede geweest zijn en is daardoor teveel van de luchtigheid uit je beslag verdwenen.
Dan probeer ik het morgen nog een keer, de probeersels gaan hier ook wel op ;)
Zout had ik er trouwens ook in zitten,maïzena niet. Hoeveel gebruik je daarvan?
pi_120432654
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2012 20:50 schreef kvd het volgende:

[..]

Dan probeer ik het morgen nog een keer, de probeersels gaan hier ook wel op ;)
Zout had ik er trouwens ook in zitten,maïzena niet. Hoeveel gebruik je daarvan?
25gr.. maar dan 125gr. bloem, geen 150
pi_120433033
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 20:51 schreef Yngwie het volgende:

[..]

25gr.. maar dan 125gr. bloem, geen 150
Oké,verhouding worden dus 1 ei, 25 gr bloem, 5 gr maïzena, 30 gr suiker, snufje zout (twijfel namelijk nog over hoe veel eieren in ga gebruiken.)

Dit wordt vervolgd.....;)
pi_120508811
Hij staat nu in de oven...ben benieuwd
pi_120510705
Yngwie bedankt! Hij is 2 keer zo groot als maandag. Hopen dat ie nu niet meer gaat instorten tijdens het afkoelen. En toch misschien grotere hoeveelheden gaan gebruiken ook nog meer hoogte te krijgen.
  woensdag 19 december 2012 @ 21:31:55 #117
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120526327
Ladies? Dat fondant, als ik dat op het aanrecht uitrol plakt vreselijk vast. Wat is de remedie daartegen? Een siliconen-mat? Of is er nog iets anders?
En waar plak ik het dan mee vast op het koekje? Beetje glazuur?
***
pi_120529045
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 21:31 schreef Brighteyes het volgende:
Ladies? Dat fondant, als ik dat op het aanrecht uitrol plakt vreselijk vast. Wat is de remedie daartegen? Een siliconen-mat? Of is er nog iets anders?
En waar plak ik het dan mee vast op het koekje? Beetje glazuur?
Velen gebruiken crisco of poedersuiker, maar dat laatste kan uitdrogen of vlekken. De eerste moet je in mijn ervaring spaarzaam mee zijn, anders werkt het averechts. Zo'n plastic tafelkleed wil ook helpen, maar velen hebben een structuur die je fondant dan weer overneemt. Simpel water zorgt al voor plak omdat fondant voornamelijk uit water bestaat, een klein beetje water gemeng met poedersuiker plakt bij mij altijd erg goed.
  woensdag 19 december 2012 @ 22:48:16 #119
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120531190
Ik gebruik altijd Crisco. Klein beetje (echt een heel klein beetje) op je vingers en dan goed uitsmeren op de (gladde) mat zodat alles geraakt is, maar niet een laagje of zo heeft. Dat werkt perfect. Poedersuiker nooit doen, dat vlekt. En van zo'n siliconen mat van bijvoorbeeld de Action of Xenos ben ik ook geen fan, dat is mij te stroef.
pi_120531301
Leuk, op FOK! ook een taartenforum :)! Hier twee van mij, kunnen jullie de plaatjes nou zien?



pi_120531505
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 21:31 schreef Brighteyes het volgende:
Ladies? Dat fondant, als ik dat op het aanrecht uitrol plakt vreselijk vast. Wat is de remedie daartegen? Een siliconen-mat? Of is er nog iets anders?
En waar plak ik het dan mee vast op het koekje? Beetje glazuur?
Ik heb de Wilton Rolling Mat. Daar staan ook inches op, vind ik ideaal! Zo heb je altijd een precies groot genoeg plak marsepein of fondant.
pi_120537409
Naena heel mooi, ben je professioneel bakker? En vooral de glanzende roze kleur van het fondant is schitterend. Hoe krijg je zo'n effect?
  donderdag 20 december 2012 @ 06:41:42 #123
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120540198
Wat een prachtige taarten hierboven.
Tikkie te pompeus voor mijn smaak, maar wel heel mooi gemaakt. :Y


quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 22:48 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik gebruik altijd Crisco. Klein beetje (echt een heel klein beetje) op je vingers en dan goed uitsmeren op de (gladde) mat zodat alles geraakt is, maar niet een laagje of zo heeft. Dat werkt perfect. Poedersuiker nooit doen, dat vlekt. En van zo'n siliconen mat van bijvoorbeeld de Action of Xenos ben ik ook geen fan, dat is mij te stroef.
Goeie reden dus om van de week nog eens binnen te lopen bij de taartenshop hier.
Ik wil ook nog zo'n roller met van die ringetjes eraan. :Y
***
  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 07:03:55 #124
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120540286
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2012 06:41 schreef Brighteyes het volgende:
Wat een prachtige taarten hierboven.
Tikkie te pompeus voor mijn smaak, maar wel heel mooi gemaakt. :Y

[..]

Goeie reden dus om van de week nog eens binnen te lopen bij de taartenshop hier.
Ik wil ook nog zo'n roller met van die ringetjes eraan. :Y
ik moest gisteren weer naar de taartenshop en ditmaal is het met gelukt met alleen dat wat ik nodig had (witte marsepein) weer naar buiten te komen *O*
  donderdag 20 december 2012 @ 09:26:55 #125
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120541850
Mooie taarten Naena! Een leuk idee zeg, met zo'n masker er bovenop.
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 01:28 schreef GangsterJo het volgende:
En vooral de glanzende roze kleur van het fondant is schitterend. Hoe krijg je zo'n effect?
Dat is gedaan met een pearl spray, dat spuit je dan over de taart als ie klaar is. (Ik heb zelf die van PME, ik weet niet welke Naena heeft gebruikt.)
pi_120542069
Heeft hier iemand misschien een tip voor me? Ik zoek witte chocolade die niet zo zoet is om ganache mee te maken.
pi_120542128
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 01:28 schreef GangsterJo het volgende:
Naena heel mooi, ben je professioneel bakker? En vooral de glanzende roze kleur van het fondant is schitterend. Hoe krijg je zo'n effect?
Dankjewel! Nee, hoor alleen binnen de familie en kennissenkring;). Ik heb voor deze taart parelmoerspray gebruikt (PME Pearl Spray volgens mij). Een beetje prijzig, ongeveer 8 euro per bus kun je een paar taarten mee doen, maar het glanst dan wel heel hard.

En ja, deze zijn inderdaad pompeus! Vind ik heerlijk om te doen. Ik maak ze ook iets minder pompeus, maar nog meestal steeds wel in dezelfde stijl.
pi_120542156
Ik was te snel, maar die spray heb ik gebruikt ja :D
pi_120542237
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 21:17 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Per ei 30 gram basterdsuiker en 30 gram bloem. Simpel als dat :-)

Zoveel eieren als nodig in een bak heet water voorverwarmen, dan zo'n 10 miniten luchtig kloppen met de suiker en een snufje zout en er dan de bloem voorzichtg doorheen scheppen. Bakken op 180 graden :)
Ik doe altijd eigeel en eiwit apart.. daar wordt het een stuk luchtiger van.

6 eieren gesplitst (bij kleine eieren gewoon 1tje extra)
125 gram bloem
150 gram suiker
snufje zout
vaak ook wat citroenrasp

Eerst eigeel kloppen met de mixxer, dan daar de suiker en de citroenrasp door.
Dan eiwit stijf kloppen.
Dan beide eimengsels door elkaar spatelen.
Dan de bloem met zout er met de zeef aan toevoegen en erdoor spatelen.
En dan ongeveer 20 minuten bakken op 180 graden.

Dat is genoeg voor een grote springvorm en als ik ze in chocola wil, vervang ik 1/4 deel van de bloem met cacaopoeder.
Ik vind zelf ook dat dit deeg erg lang lekker blijft; droogt niet snel uit.
pi_120542593
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 15:46 schreef kvd het volgende:
Yngwie bedankt! Hij is 2 keer zo groot als maandag. Hopen dat ie nu niet meer gaat instorten tijdens het afkoelen. En toch misschien grotere hoeveelheden gaan gebruiken ook nog meer hoogte te krijgen.
^O^

Toch niet ingestort hoop ik?
pi_120547455
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 10:01 schreef Yngwie het volgende:

[..]

^O^

Toch niet ingestort hoop ik?
Haha, nee, dat niet. Toch ben ik niet helemaal tevreden. Iets te vroeg eruit, dus nog een klein beetje te 'nat' (ofwel, wel droog en eetbaar,maar had iets droger gekund). En hij blijft naar eierkoeken smaken haha (proef hem aardig droog,met een beetje kan,het wordt me te gek om iedere keer de taart helemaal 'af' te maken)
pi_120548979
Ik heb net rolfondant uitgerold op een stuk bakpapier, wel even met poedersuiker erop om te zorgen dat de roller niet vastplakt.
Works for me :D gewoon met papier en al optillen en op de taart leggen en dan het papier er zachtjes aftrekken.
  donderdag 20 december 2012 @ 13:37:54 #133
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120549450
Da's op zich ook een tip idd, maar als het gaat om die reliefkoekjes gaat dat omkeren natuurlijk niet. ;)
***
pi_120549489
Nope dan niet, maar het plakt ook niet aan bakpapier, dus als ondergrond wellicht altijd handig :)
pi_120553150
Geen hoogstandje, maar ik vind ze schattig geworden: taartjes voor het dessert bij het kerstdiner van de jongste (groep 3 basisschool)

  FOK!fossiel donderdag 20 december 2012 @ 15:36:20 #136
1455 Keroppi
kool kikker
pi_120553838
Misschien niet compleet on-topic maar weet iemand waar candy canes verkocht worden. Xenos hoorde ik maar daar kon ik ze niet vinden...


Heb ze nodig voor decoratie :)
Chick on a mission
pi_120553941
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 15:36 schreef Keroppi het volgende:
Misschien niet compleet on-topic maar weet iemand waar candy canes verkocht worden. Xenos hoorde ik maar daar kon ik ze niet vinden...

Heb ze nodig voor decoratie :)
Heb ze bij de c1000 ook gezien
  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 15:41:14 #138
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120554034
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 15:36 schreef Keroppi het volgende:
Misschien niet compleet on-topic maar weet iemand waar candy canes verkocht worden. Xenos hoorde ik maar daar kon ik ze niet vinden...

Heb ze nodig voor decoratie :)
action. ik heb ze net nog zien liggen
  donderdag 20 december 2012 @ 15:49:27 #139
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_120554398
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 15:38 schreef MarMar het volgende:

[..]

Heb ze bij de c1000 ook gezien
Jumbo ook, in diverse kleuren.
KuikenGuppy
  donderdag 20 december 2012 @ 19:21:02 #140
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120562540
Ziet er kerstfeestelijk uit MarMar! :Y

Ik had lady-wrb beloofd een foto te laten zien van de minicupcakes voor Tristans kerstdiner van vanavond. Ik was echt nét op tijd klaar, dus de foto is een haastfoto geworden. Dit zijn ze:



En Wouter en Sterre willen voor hun kerstontbijt óók die minicupcakes, dus ik heb er in totaal ruim honderd gebakken. De sneeuwpophoofdjes zijn ook allemaal al beschilderd, ik moet ze alleen nog even insprayen met die pearl spray en dan de zwarte oogjes erop (als ik dat vóór het sprayen doe, worden de oogjes ook gesprayd, dan zijn ze niet meer mooi zwart.)
  donderdag 20 december 2012 @ 19:50:17 #141
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120564232
Allemachtig spuug! :o wat een werk! _O_
***
  donderdag 20 december 2012 @ 19:53:58 #142
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120564471
Je wil niet weten hoe mijn nek nu voelt BE. ;( Maar zijn trotse koppie toen hij met de schaal de school binnenstapte maakte alles goed. O+
  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 20:29:40 #143
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120566485
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 19:53 schreef Spuuglokje het volgende:
Je wil niet weten hoe mijn nek nu voelt BE. ;( Maar zijn trotse koppie toen hij met de schaal de school binnenstapte maakte alles goed. O+
mooi _O_

ik heb toevallig dinsdag met die mal in mijn handen gestaan.... en toch weer teruggelegd :@
maar als ik dit nu zie..... :o prachtig, maar wat een werk
  donderdag 20 december 2012 @ 21:25:39 #144
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_120570053
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 13:25 schreef MarMar het volgende:
Ik heb net rolfondant uitgerold op een stuk bakpapier, wel even met poedersuiker erop om te zorgen dat de roller niet vastplakt.
Works for me :D gewoon met papier en al optillen en op de taart leggen en dan het papier er zachtjes aftrekken.
Waarom leg je dan ook geen bakpapier aan de bovenkant?
Had ik onderlaatst gedaan met mijn marsepein taart...ging goed.
pi_120570254
_O_ _O_ spuuglokje _O_ _O_
mama van 3 kids!
pi_120571161
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2012 06:41 schreef Brighteyes het volgende:
Wat een prachtige taarten hierboven.
Tikkie te pompeus voor mijn smaak, maar wel heel mooi gemaakt. :Y

[..]

Goeie reden dus om van de week nog eens binnen te lopen bij de taartenshop hier.
Ik wil ook nog zo'n roller met van die ringetjes eraan. :Y

Ik neem aan dat jij dan naar zoet genot gaat, 1 tip: ze zal je altijd proberen zo'n grote pot aan te smeren, maar ze kan het ook in een klein potje doen voor je, Als jij aangeeft dat je het nog nooit geprobeerd hebt en niet vaak taart maakt dan maakt ze zo een potje voor je.
S. 2014
J. 2016
pi_120571237
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 19:21 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er kerstfeestelijk uit MarMar! :Y

Ik had lady-wrb beloofd een foto te laten zien van de minicupcakes voor Tristans kerstdiner van vanavond. Ik was echt nét op tijd klaar, dus de foto is een haastfoto geworden. Dit zijn ze:

[ afbeelding ]

En Wouter en Sterre willen voor hun kerstontbijt óók die minicupcakes, dus ik heb er in totaal ruim honderd gebakken. De sneeuwpophoofdjes zijn ook allemaal al beschilderd, ik moet ze alleen nog even insprayen met die pearl spray en dan de zwarte oogjes erop (als ik dat vóór het sprayen doe, worden de oogjes ook gesprayd, dan zijn ze niet meer mooi zwart.)
omg :o Wat een werk en hoe gaaf _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 20 december 2012 @ 21:46:11 #148
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120571518
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:41 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Ik neem aan dat jij dan naar zoet genot gaat, 1 tip: ze zal je altijd proberen zo'n grote pot aan te smeren, maar ze kan het ook in een klein potje doen voor je, Als jij aangeeft dat je het nog nooit geprobeerd hebt en niet vaak taart maakt dan maakt ze zo een potje voor je.
Kijk, dat zijn de tips!
Ze was van de week wel heel behulpzaam toen ik voor kleurstof voor de decoratie ging. Kreeg een klein mengpotje mee, want ze heeft dat niet kant en klaar. Dus heb ik dust en alcohol.
***
  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 22:12:39 #149
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120573283
dan zal ik mijn belofte aan spuuglokje even inlossen. ik zou foto's van mijn poging tot het maken van macarons plaatsen.
bij deze:



en heb gisteren cupcakes gebakken

  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 22:18:25 #150
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120573659
de macarons waren op dringend verzoek van zoonlief, die de ene keer dat hij met mij (onder dwang) mee ging naar de action, absoluut een doos macaronmix mee wilde nemen en heeft vanaf dat moment erg vaak gevraagd wanneer ik het nou eens ging maken.

de vorige keer had ik het nog helemaal zelf gedaan (amandelen ontvliezen en malen enzo en ik was nog niet zo handig met spuitzak,dus het werd een enorme plakkerige bende dus dat maakte me niet enthousiast om het nog eens te doen :+ ) maar met deze mix bleef de rotzooi binnen de perken, maar ik blijf het een rotklus vinden voor die paar koekjes die je er uiteindelijk aan overhoudt.
ik had wel zo'n macaronset gekocht bij de blokker. met zo'n siliconenmatje. werkt stukken beter dan het papier met cirkels dat ik van de hema had.
pi_120574038
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:46 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Kijk, dat zijn de tips!
Ze was van de week wel heel behulpzaam toen ik voor kleurstof voor de decoratie ging. Kreeg een klein mengpotje mee, want ze heeft dat niet kant en klaar. Dus heb ik dust en alcohol.
Ja ze denkt wel altijd mee! Ik heb ook veel geleerd van haar toen ik kinderworkshops gaf! maar daarom weet ik ook dat ze eerst zal proberen n grote pot crisco aan je te slijten terwijl ze het ook in een mengcupje kan doen.
S. 2014
J. 2016
  donderdag 20 december 2012 @ 22:40:12 #152
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120574959
Oh leuk zeg lady-wrb! ^O^ Ik heb toevallig vandaag bij de Xenos zo'n matje gekocht met hulpcirkeltjes. Zodra ik weer zin heb om te bakken ga ik ook die macarons proberen. Er ligt hier al heel lang zo'n macaronmixdoos in m'n keukenkast te wachten namelijk!
  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 22:44:09 #153
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120575224
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:40 schreef Spuuglokje het volgende:
Oh leuk zeg lady-wrb! ^O^ Ik heb toevallig vandaag bij de Xenos zo'n matje gekocht met hulpcirkeltjes. Zodra ik weer zin heb om te bakken ga ik ook die macarons proberen. Er ligt hier al heel lang zo'n macaronmixdoos in m'n keukenkast te wachten namelijk!
o bij jou ook al? die doos macaronmix lag me iedere keer dat ik de kast opendeed aan te staren en ik maar negeren...

nu moet ik nog een wafelijzer kopen want ik heb nog een aantal pakken wafelmix liggen en ik heb in een moment van frustratie mijn wafelijzer in de kliko gegooid. wat een onding! ik zoek er nu een die wel goed is schoon te maken zonder dat ik het apparaat uit elkaar moet schroeven :(
  donderdag 20 december 2012 @ 23:44:34 #154
189229 Eva4Evah
Niet teveel zuipen
pi_120578904
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 19:21 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er kerstfeestelijk uit MarMar! :Y

Ik had lady-wrb beloofd een foto te laten zien van de minicupcakes voor Tristans kerstdiner van vanavond. Ik was echt nét op tijd klaar, dus de foto is een haastfoto geworden. Dit zijn ze:

[ afbeelding ]

En Wouter en Sterre willen voor hun kerstontbijt óók die minicupcakes, dus ik heb er in totaal ruim honderd gebakken. De sneeuwpophoofdjes zijn ook allemaal al beschilderd, ik moet ze alleen nog even insprayen met die pearl spray en dan de zwarte oogjes erop (als ik dat vóór het sprayen doe, worden de oogjes ook gesprayd, dan zijn ze niet meer mooi zwart.)
Jeetje! Wat een topwerk! Al die verschillende mutjes ook, wat ontzettend mooi gedaan!
pi_120604347
Sta weer te mixen haha.mini springvorm gekocht,misschien gaat het mengen dan wat beter...

Spuuglokje, ik ben jaloers. Wat een tijd, energie en geduld zit daarin!
pi_120612899
Bingo. Lekker luchtig (alhoewel hij na de oven wel aardig in volume af nam ;) )
Nu nog van de eierkoeksmaak afkomen. Morgen nog 1 keer 'repeteren' met wat vanille aroma erin.
  † In Memoriam † vrijdag 21 december 2012 @ 22:19:17 #157
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120616438
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 21:10 schreef kvd het volgende:
Bingo. Lekker luchtig (alhoewel hij na de oven wel aardig in volume af nam ;) )
Nu nog van de eierkoeksmaak afkomen. Morgen nog 1 keer 'repeteren' met wat vanille aroma erin.
wat is er mis met eierkoeksmaak? :~ ik ben dol op eierkoeken (met slagroom en suiker)
pi_120626598
Spuuglokje,wederom mooi!

Lady,leuk zeg die cc,mooie uitstekers!
Die macaro-s zien er goed uit!
Gelukkig heb ik geen foto s van mijn eerste keer haha.
Smaakten ze ook goed?
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 10:27:21 #159
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120627758
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 06:54 schreef het-is-mij het volgende:
Spuuglokje,wederom mooi!

Lady,leuk zeg die cc,mooie uitstekers!
Die macaro-s zien er goed uit!
Gelukkig heb ik geen foto s van mijn eerste keer haha.
Smaakten ze ook goed?
ze smaakten idd boven verwachting goed ja. (ik had geen hoge verwachting van dat kant en klaarpakket van action :D )
vorige keer heb ik het helemaal zelf gedaan, zelf amandelen gemalen omdat ik niet wist waar ik amandelmeel vandaan moest halen (nu nog steeds niet overigens, dus er liggen alweer amandelen klaar)
en ik ben druk aan het studeren op macarons met andere smaakjes
pi_120627935
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 10:27 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ze smaakten idd boven verwachting goed ja. (ik had geen hoge verwachting van dat kant en klaarpakket van action :D )
vorige keer heb ik het helemaal zelf gedaan, zelf amandelen gemalen omdat ik niet wist waar ik amandelmeel vandaan moest halen (nu nog steeds niet overigens, dus er liggen alweer amandelen klaar)
en ik ben druk aan het studeren op macarons met andere smaakjes
Amandelmeel heeft de locale turkse winkel
  zaterdag 22 december 2012 @ 11:13:13 #161
319308 Tink89
To live is to dance
pi_120628516
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:44 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

o bij jou ook al? die doos macaronmix lag me iedere keer dat ik de kast opendeed aan te staren en ik maar negeren...

nu moet ik nog een wafelijzer kopen want ik heb nog een aantal pakken wafelmix liggen en ik heb in een moment van frustratie mijn wafelijzer in de kliko gegooid. wat een onding! ik zoek er nu een die wel goed is schoon te maken zonder dat ik het apparaat uit elkaar moet schroeven :(
Koop er een met verwisselbare platen, die kunnen gewoon in een sopje :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_120629085
ik wil kerstkoekjes maken maar ik heb geen kerstkoekvormpjes
iemand een briljant idee?

en ik wou geen glazuur er op doen maar gesmolten choco? moet kunnen toch? of kan ik daar beter iets bij doen om te zorgen dat het smeerbaarder word?
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_120629120
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 22:19 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat is er mis met eierkoeksmaak? :~ ik ben dol op eierkoeken (met slagroom en suiker)
Euhm,helemaal niks haha.
Heb zelf alleen het idee dat het allemaal wat zoeter hoort te smaken. Tsja, dan probeer ik dat voor elkaar te krijgen (alhoewel de mensen die het eten het waarschijnlijk niet eens proeven haha).

Jij had toch laatst ook voor het eerst en taart gemaakt met biscuitdeeg? Hoe proefde het bij jou?
pi_120629172
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:50 schreef rhubarbje het volgende:
ik wil kerstkoekjes maken maar ik heb geen kerstkoekvormpjes
iemand een briljant idee?

en ik wou geen glazuur er op doen maar gesmolten choco? moet kunnen toch? of kan ik daar beter iets bij doen om te zorgen dat het smeerbaarder word?
Geen idee of het voor jou werkt. Ik heb vorig jaar een ketstboomcake gemaakt. Heb de vorm gewoon uitgeprint en uitgeknipt en zo de vorm uitgesneden. Kan je natuurlijk ook voor koekjes doen...sterren....kerstboom...ballen....hertjes...hulstblaadjes
pi_120629183
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:55 schreef kvd het volgende:

[..]

Geen idee of het voor jou werkt. Ik heb vorig jaar een ketstboomcake gemaakt. Heb de vorm gewoon uitgeprint en uitgeknipt en zo de vorm uitgesneden. Kan je natuurlijk ook voor koekjes doen...sterren....kerstboom...ballen....hertjes...hulstblaadjes
goed idee! tnx!
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 12:13:47 #166
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120629486
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 10:38 schreef piepkuiken21 het volgende:

[..]

Amandelmeel heeft de locale turkse winkel
die hebben we niet in dit gehucht. moet ik eens in het turkse gedeelte van zaandam rondkijken.
maar zelf malen heeft ook wel wat vind ik. dan is het helemaal zelf gemaakt.
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 12:15:06 #167
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120629513
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:13 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Koop er een met verwisselbare platen, die kunnen gewoon in een sopje :)
bestaan die nog?
ik had vroeger een mulitsnack reverso maar heeft mijn ex gehouden toen we uit elkaar gingen en ik ben die dingen nooit meer tegengekomen.
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 12:17:28 #168
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120629559
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:50 schreef rhubarbje het volgende:
ik wil kerstkoekjes maken maar ik heb geen kerstkoekvormpjes
iemand een briljant idee?[/quot]
even naar de action?
[quote]
en ik wou geen glazuur er op doen maar gesmolten choco? moet kunnen toch? of kan ik daar beter iets bij doen om te zorgen dat het smeerbaarder word?
gaat prima. ik doe er wel eens een klontje roomboter bij om het wat smeuïger te maken maar zonder gaat het ook
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 12:17:59 #169
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120629567
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:52 schreef kvd het volgende:

[..]

Euhm,helemaal niks haha.
Heb zelf alleen het idee dat het allemaal wat zoeter hoort te smaken. Tsja, dan probeer ik dat voor elkaar te krijgen (alhoewel de mensen die het eten het waarschijnlijk niet eens proeven haha).

Jij had toch laatst ook voor het eerst en taart gemaakt met biscuitdeeg? Hoe proefde het bij jou?
nee dat was ik niet. was dat niet skaai?
pi_120630064
oh nog 1 vraag :@
sorry

hoe lang zouden koekjes houdbaar zijn?
het zijn natuurlijk kerstkoekjes om kado te doen telkens als we ergens eten
als ik ze vandaag maak redden ze dan 2e kerstdag?
of toch beter morgen? maar dan ben ik al zo druk
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 22 december 2012 @ 12:57:54 #171
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_120630271
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:15 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

bestaan die nog?
ik had vroeger een mulitsnack reverso maar heeft mijn ex gehouden toen we uit elkaar gingen en ik ben die dingen nooit meer tegengekomen.
toevallig gister een zien staan bij de harendse Smit, maar niet goedkoop, 114 euro, oa ook grill
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 14:27:26 #172
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120632638
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:57 schreef Ynske het volgende:

[..]

toevallig gister een zien staan bij de harendse Smit, maar niet goedkoop, 114 euro, oa ook grill
allemachtig, wat een geld. dan zoek ik nog wel even door naar een goedkoper alternatief. een grill heb ik al. het gaat mij echt alleen om die wafeltoestand en dan vind ik het toch echt te duur
pi_120637859
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:17 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

nee dat was ik niet. was dat niet skaai?
Oeps...foutje...
Het ruikt hier nu wel heerlijk naar vanille ;)
  zaterdag 22 december 2012 @ 20:04:55 #174
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120643621
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 14:27 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

allemachtig, wat een geld. dan zoek ik nog wel even door naar een goedkoper alternatief. een grill heb ik al. het gaat mij echt alleen om die wafeltoestand en dan vind ik het toch echt te duur
Ik zie toevallig in de nieuwe Makrofolder een aanbieding voor een Tefal Multi snack. Dat is zo'n ding met verwisselbare tosti-, wafel-, poffertjes- en grillplaten. Nu inclusief btw voor ¤60,49. Niet echt goedkoop, maar wel een handig ding, ik heb ook zo een.
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 20:05:47 #175
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120643663
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 20:04 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik zie toevallig in de nieuwe Makrofolder een aanbieding voor een Tefal Multi snack. Dat is zo'n ding met verwisselbare tosti-, wafel-, poffertjes- en grillplaten. Nu inclusief btw voor ¤60,49. Niet echt goedkoop, maar wel een handig ding, ik heb ook zo een.
en zitten die platen er dan ook allemaal bij ? (zou je voor dat geld toch wel verwachten eigenlijk :{
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 20:07:50 #176
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120643751
ik heb onlangs drie van die poffertjesplaten voor zo'n ding gescoord bij de kringloop. ik wou kijken of je dr in de oven ook whoopies in kon bakken. ik heb het nog niet geprobeerd en mocht het niets zijn: die drie platen kostten met het enorme fortuin van 50 cent (totaal ja)
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 20:18:08 #177
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120644164
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 20:04 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik zie toevallig in de nieuwe Makrofolder een aanbieding voor een Tefal Multi snack. Dat is zo'n ding met verwisselbare tosti-, wafel-, poffertjes- en grillplaten. Nu inclusief btw voor ¤60,49. Niet echt goedkoop, maar wel een handig ding, ik heb ook zo een.
zo'n zelfde??
ben jij toevallig die ene tevreden klant dan?
http://www.kieskeurig.nl/(...)3751/reviews/966416/
als ik dat zo lees voel ik me niet gemotiveerd om er een te gaan kopen :+
  zaterdag 22 december 2012 @ 20:36:20 #178
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120644930
Hihi ja een ouder type heb ik. Nog steeds geen afgebroken handvat hoor. :) Ik vind 'm superhandig in gebruik. Maar daar denk je ongetwijfeld anders over als het handvat al na 1 tosti afbreekt! :o
pi_120645100
Nomnomnom...ik ben blij haha!
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 21:23:32 #180
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120646990
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 20:36 schreef Spuuglokje het volgende:
Hihi ja een ouder type heb ik. Nog steeds geen afgebroken handvat hoor. :) Ik vind 'm superhandig in gebruik. Maar daar denk je ongetwijfeld anders over als het handvat al na 1 tosti afbreekt! :o
ik kwam http://www.otto.nl/shopCa(...)97&productId=5531481 deze tegen.
dat lijkt me dan wel weer wat.
ik heb al een grillding en poffertjes lust ik niet.
ik wil gewoon een nieuwe wafelijzer en het liefst eentje die makkelijk schoon te maken is
pi_120687737
Ik heb even een dagje geknutseld voor de buuf O+





roosjes zijn best moeilijk :X
Maar niet slecht voor zo'n eerste keer toch? :D
  maandag 24 december 2012 @ 08:55:53 #182
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_120707695
Prachtige taart Lovely lady :-) de buuf zal trots zijn.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 24 december 2012 @ 09:05:12 #183
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120707810
De roosjes zijn erg mooi gelukt LovelyLady! ^O^
pi_120711651
Grrrrr...niet geschikt voor het bakken van grote taarten...hij stort net compleet in.
Dus nu maar 5 kleine taartjes maken
Bummer
pi_120713438
Leuk LL

Succes kvd
Fake it till you make it...
pi_120755316
Kerst is een mooi excuus om te bakken toch?
Even snel wat kerstboom cupcakes in elkaar gezet voor mijn collega's,


en net even wat gemaakt, om niet met lege handen bij mijn schoonouders aan te komen

  † In Memoriam † dinsdag 25 december 2012 @ 13:42:51 #187
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120755955
mooie cupcakes O+
die onderste uitsteker heb ik ook. hoe maak jij die schoon? bij mij bleef er steeds marsepein tussen zitten. je kan die dingen vast niet in de vaatwasser mikken?
  dinsdag 25 december 2012 @ 14:07:18 #188
319308 Tink89
To live is to dance
pi_120756857
Toffe cupcakes. Ik zie dat je bij de onderste niet de middelste stukjes eruit haalt? Ik deed dat wel en vind persoonlijk dat ze daar nog mooier van worden :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 25 december 2012 @ 14:35:19 #189
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120757727
Mooi zeg calastra! ^O^
pi_120758423
Woahh mooie cupcakes! Kerstig sfeertje hoor O+
  † In Memoriam † dinsdag 25 december 2012 @ 17:32:59 #191
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120761316
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 14:07 schreef Tink89 het volgende:
Toffe cupcakes. Ik zie dat je bij de onderste niet de middelste stukjes eruit haalt? Ik deed dat wel en vind persoonlijk dat ze daar nog mooier van worden :)
welke middelste stukjes?
pi_120764434
@lady-wrb ik maak ze gewoon schoon in een sopje. Niet in de vaatwasser doen hoor. (dan kan de veer in de binnenzijde gaan roesten)
Bij mij blijven ze eigenlijk best schoon moet ik zeggen. (Plungers van PME)

@Tink89 ik denk niet dat ik zo'n vaste hand heb om de middelstukjes eruit te snijden. :)
Maar ga het de volgende keer proberen. Wel een goed idee.

Straks maar een nieuwe reeks maken, voor de familie morgen.
Ga denk ik makkelijk doen, en ze dopen in de fondantglazuur, en dan versieren.
Maar eerst zitten er nu suikervrije/zuivelvrije cupcakes in de over voor moeders.
Wil eigenlijk ook nog cakepops maken in kerstsfeer, en bonbons maken met candymelts gevuld met praline. Mmm zaten er maar meer uren in een dag. Morgen maar vroeg op staan.

Trouwens wel vreemd, maar mijn cupcakes (van de funcakes mix) waren een beetje ingezakt, ben ik niet gewend eigenlijk. Iemand enig idee? Heb niets veranderd aan de bereidingswijze.
  † In Memoriam † dinsdag 25 december 2012 @ 21:34:47 #193
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120766050
mijn zoon heeft zonet (met een klein beetje hulp) cupcakes versierd om mee te nemen naar zijn vader morgen.
met blauwe fondant en witte sneeuwvlok (zoals die hierboven)

ik heb nog nooit de funcakes mix gebruikt voor mijn cupcakes. ik neem altijd gewoon een mix voor cake van honig. wat is er anders aan die van funcakes?
pi_120780621
Na alle berichtjes van deze week even het eindresultaat. Het lukte me dus niet een grote taart te maken, dus maar voor de kleine taartjes gemaakt. Vullig was een laagje vanillebotercreme. Daar ook heel dun het kapsel (?) mee ingesmeerd. Daar een laagje ganache overheen. Helaas niet zo strak als ik wilde, maar pech. Heb ook niet alle benodigde materialen, dus een beetje klooien met wat ik wel in huis heb.
Gisterochtend heb ik het afgemaakt door uit marsepein verieringen te snijden (kerstboom, -bal, -bel, ster en hulstblad).



Ook nog even crea bea gedaan door te gaan boetseren met marsepein



Al met al is er veel werk in gaan zitten met het oefenen, het uiteindelijk bakken en afmaken. Veel lol van tevoren gehad (de rennies lagen al klaar bij het thuisfront ;) ). Alles werd van tevoren op een vriendelijk humoristsche familiaire manier al afgekraakt, wat vooral mijn neefje nogal zielig vond (hij snapt de familiehumor wel, maar tante afkraken mag niet O+ . Hij had ook niet geluched vanwege het feit dat er nog een taart van mij aankwam O+ ).
Maar de reservering voor een kersttaart volgend jaar is alweer gemaakt ^O^
  † In Memoriam † woensdag 26 december 2012 @ 13:06:39 #195
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120781012
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 12:53 schreef kvd het volgende:
Na alle berichtjes van deze week even het eindresultaat. Het lukte me dus niet een grote taart te maken, dus maar voor de kleine taartjes gemaakt. Vullig was een laagje vanillebotercreme. Daar ook heel dun het kapsel (?) mee ingesmeerd. Daar een laagje ganache overheen. Helaas niet zo strak als ik wilde, maar pech. Heb ook niet alle benodigde materialen, dus een beetje klooien met wat ik wel in huis heb.
Gisterochtend heb ik het afgemaakt door uit marsepein verieringen te snijden (kerstboom, -bal, -bel, ster en hulstblad).

[ afbeelding ]

Ook nog even crea bea gedaan door te gaan boetseren met marsepein
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Al met al is er veel werk in gaan zitten met het oefenen, het uiteindelijk bakken en afmaken. Veel lol van tevoren gehad (de rennies lagen al klaar bij het thuisfront ;) ). Alles werd van tevoren op een vriendelijk humoristsche familiaire manier al afgekraakt, wat vooral mijn neefje nogal zielig vond (hij snapt de familiehumor wel, maar tante afkraken mag niet O+ . Hij had ook niet geluched vanwege het feit dat er nog een taart van mij aankwam O+ ).
Maar de reservering voor een kersttaart volgend jaar is alweer gemaakt ^O^
je familie moet niet zeuren, kunnen ze het zelf beter?
en je hebt nu een heel jaar om te oefenen voor de volgende kerst. wedden dat het dan veel beter lukt?

maar de taart was dus wel lekker? anders hadden ze je niet voor volgend jaar gevraagd toch?

[ Bericht 31% gewijzigd door lady-wrb op 26-12-2012 17:54:09 ]
pi_120781388
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 13:06 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

[..]

je familie moet niet zeuren, kunnen ze het zelf beter?
en je hebt nu een heel jaar om te oefenen voor de volgende kerst. wedden dat het dan veel beter lukt?

maar de taart was dus wel lekker? anders hadden ze je niet voor volgend jaar gevraagd toch?
Hij viel zeker in de smaak, werd lekker naar binnen gewerkt en de rennies waren niet nodig ;) Beetje veel, maar dan hebben ze vandaag ook nog wat (en ik heb een stuk mee naar huis genomen).

Ga inderdaad dit jaar flink oefenen. Volgende week jarig (geloof samen met iemand van hier), misschien een kleintje maken voor vriendlief en mezelf. Dag daarna middag/avond met vriendinnen, dus voor dan ook weer aan de bak. Paar weken daarna weer voor de familie. (Vind het sowieso fijn om dingen in de keuken te doen sinds ik geen baan meer heb, na alle onregelmatigheid van de afgelopen jaren heb ik eindelijk de tijd en rust gevonden om nieuwe recepten te zoeken en daarmee bezig te zijn, vind het heerlijk ontspannend. Mijn receptenboek is aardig aan het uitbereiden, moet daar ook nog even wat leuks voor verzinnen ;) )

En het was een plagend afkraken hoor, dat is een soort van familiehumor. Ik ben er helemaal aan gewend, doe er rustig aan mee. Kan het ook wel hebben, weet dat ze er niets van menen en doe er ook rustig aan mee (stelde bv zelf de rennies voor, wilde ze zelf ook meenemen, maar was ze vergeten).
pi_120958811
Dames, daar ben ik weer. Met een vraagje over een bakplaat.

Elke keer als ik een bakplaat gebruik voor iets, verbrand de onderkant van wat ik aan het maken ben. Van de week van de croissants die ik in de oven had liggen. Van boven heerlijk, van onder zwart. De volgende dag nogmaals (had het bakblik al hoger in de over gezet, maar nog steeds zwart van onderen.
Ben nu bezig om lekkere recepten te vinden voor koekjes. Heb de eerste lading koekjes op het rooster gemaakt (met bakpapier). Ging qua kleuring goed, niet zwart aan de onderkant, maar het deeg zakte wel een beetje door het rooster heen. Daarna een deeg die ik moest uitsmeren op een bakplaat (op bakpapier), in de oven en daarna op de bakplaat in vierkantjes/ruitjes moest snijden. Na het snijden meteen van de plaat gehaald....warm...doorbakken...En u raadt het al....de bovenkant is mooi gekleurd, de onderkant is lekker zwart.

Hoe doen jullie dit? Ligt het aan mijn bakplaat? Doe ik iets fout? Hebben jullie tips?
pi_120959244
wat voor soort bakplaat heb je?
bij mijn ouders had ik dat ook met 1 van de bakplaten. die bakplaat was zwaar en een stuk dikker. mijn theorie was dat deze bakplaat meer warmte vasthoud. geen idee of dat klopt.
pi_120959809
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 15:53 schreef loecje het volgende:
wat voor soort bakplaat heb je?
bij mijn ouders had ik dat ook met 1 van de bakplaten. die bakplaat was zwaar en een stuk dikker. mijn theorie was dat deze bakplaat meer warmte vasthoud. geen idee of dat klopt.
Euhm...een zwarte ;)

Geen idee, eentje die bij de oven hoort (Indisit). Als ik zo eens google zou het wel een emaille kunnen zijn.
Ziet er zo ongeveer uit (dat ding in het midden zit er bij mij niet in/op)


Maar het heeft inderdaad met die warmte te maken, hij is toch aardig wat warmer dan de lucht in de oven zelf. En daar gaat het volgens mij door mis. Maar goed, ik zou toch wel iets met die bakplaat moeten kunnen?
pi_120961400
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:13 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

die hebben we niet in dit gehucht. moet ik eens in het turkse gedeelte van zaandam rondkijken.
maar zelf malen heeft ook wel wat vind ik. dan is het helemaal zelf gemaakt.
Naast de taartenwinkel in Wormerveer ;)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')