Oe, daar ga ik je aan houden!quote:Op maandag 17 december 2012 12:49 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Precies wat BE zegt, die kan ik zo voor je bestellen. Maar dat kan het hele jaar door hoor, dan doe ik dat bij Cakesupplies als je een gil geeft, is ook nog goedkoper.
Het is niet heel brutaal hoor!quote:Op maandag 17 december 2012 12:51 schreef Muck het volgende:
is het heel brutaal als ik dan vraag of dat ook voor mij kan spuug?
Ik sta (letterlijk!) op eht punt de set te bestellen
je hebt helemaal gelijkquote:Op maandag 17 december 2012 15:46 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Het is niet heel brutaal hoor!Maar ik zie Gao persoonlijk als ze in Nederland is, daarom scheelt het in prijs, want dat scheelt verzendkosten. Als ik voor jou bestel, is het product goedkoper, maar daar komen 2x verzendkosten bovenop (1x Cakesupplies en 1x naar jou), dan is het niet meer goedkoper.
Wat voor taart probeerde je te maken? Alleen bloem en eieren zal nooit heel erg rijzen, da's meer voor koekjes of taartbodems. Als je een luchtigere taart (cake-achtig) wil maken, dan zou zelfrijzend bakmeel beter werken.quote:Op maandag 17 december 2012 19:11 schreef kvd het volgende:
Goed, mijn taart is dus mislukt, haast niet omhoog gekomen, beetje taai/droog en smaakt naar eierkoek (eigenlijk is het gewoon 1 grote eierkoek, ietsje dikker, maar even droog, zou er bijna een beetje boter op gaan doen)
Wie heeft DE tip voor me? Of wat heb ik fout gedaan?
Verhouding was 5 eieren, 150 gr suiker, 150 gr bloem.Na 20 minuten in de oven dacht ik nog wel dat het goed zou komen qua hoogte, maar hij is dus ergens ingestort blijkbaar...Na 40 minuten op 180 graden was hij nog niet gaar, 5 minuten langer laten staan.
Ik heb gewoon het recept van biscuitdeeg gevolgd. Overal wordt gesproken over bloem, nergens zelfrijzend bakmeel...quote:Op maandag 17 december 2012 19:20 schreef Yngwie het volgende:
[..]
Wat voor taart probeerde je te maken? Alleen bloem en eieren zal nooit heel erg rijzen, da's meer voor koekjes of taartbodems. Als je een luchtigere taart (cake-achtig) wil maken, dan zou zelfrijzend bakmeel beter werken.
Oh, biscuit deeg, da's inderdaad met bloem, maar daar doe ik nog een beetje zout en maizena door, hoewel dat niet DE oorzaak zal zijn gok ik. Wellicht zal de laatste keer flink roeren waarschijnlijk toch teveel van het goede geweest zijn en is daardoor teveel van de luchtigheid uit je beslag verdwenen.quote:Op maandag 17 december 2012 19:32 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik heb gewoon het recept van biscuitdeeg gevolgd. Overal wordt gesproken over bloem, nergens zelfrijzend bakmeel...
Dan probeer ik het morgen nog een keer, de probeersels gaan hier ook wel opquote:Op maandag 17 december 2012 19:42 schreef Yngwie het volgende:
[..]
Oh, biscuit deeg, da's inderdaad met bloem, maar daar doe ik nog een beetje zout en maizena door, hoewel dat niet DE oorzaak zal zijn gok ik. Wellicht zal de laatste keer flink roeren waarschijnlijk toch teveel van het goede geweest zijn en is daardoor teveel van de luchtigheid uit je beslag verdwenen.
25gr.. maar dan 125gr. bloem, geen 150quote:Op maandag 17 december 2012 20:50 schreef kvd het volgende:
[..]
Dan probeer ik het morgen nog een keer, de probeersels gaan hier ook wel op
Zout had ik er trouwens ook in zitten,maïzena niet. Hoeveel gebruik je daarvan?
Oké,verhouding worden dus 1 ei, 25 gr bloem, 5 gr maïzena, 30 gr suiker, snufje zout (twijfel namelijk nog over hoe veel eieren in ga gebruiken.)quote:Op maandag 17 december 2012 20:51 schreef Yngwie het volgende:
[..]
25gr.. maar dan 125gr. bloem, geen 150
Velen gebruiken crisco of poedersuiker, maar dat laatste kan uitdrogen of vlekken. De eerste moet je in mijn ervaring spaarzaam mee zijn, anders werkt het averechts. Zo'n plastic tafelkleed wil ook helpen, maar velen hebben een structuur die je fondant dan weer overneemt. Simpel water zorgt al voor plak omdat fondant voornamelijk uit water bestaat, een klein beetje water gemeng met poedersuiker plakt bij mij altijd erg goed.quote:Op woensdag 19 december 2012 21:31 schreef Brighteyes het volgende:
Ladies? Dat fondant, als ik dat op het aanrecht uitrol plakt vreselijk vast. Wat is de remedie daartegen? Een siliconen-mat? Of is er nog iets anders?
En waar plak ik het dan mee vast op het koekje? Beetje glazuur?
Ik heb de Wilton Rolling Mat. Daar staan ook inches op, vind ik ideaal! Zo heb je altijd een precies groot genoeg plak marsepein of fondant.quote:Op woensdag 19 december 2012 21:31 schreef Brighteyes het volgende:
Ladies? Dat fondant, als ik dat op het aanrecht uitrol plakt vreselijk vast. Wat is de remedie daartegen? Een siliconen-mat? Of is er nog iets anders?
En waar plak ik het dan mee vast op het koekje? Beetje glazuur?
Goeie reden dus om van de week nog eens binnen te lopen bij de taartenshop hier.quote:Op woensdag 19 december 2012 22:48 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik gebruik altijd Crisco. Klein beetje (echt een heel klein beetje) op je vingers en dan goed uitsmeren op de (gladde) mat zodat alles geraakt is, maar niet een laagje of zo heeft. Dat werkt perfect. Poedersuiker nooit doen, dat vlekt. En van zo'n siliconen mat van bijvoorbeeld de Action of Xenos ben ik ook geen fan, dat is mij te stroef.
ik moest gisteren weer naar de taartenshop en ditmaal is het met gelukt met alleen dat wat ik nodig had (witte marsepein) weer naar buiten te komenquote:Op donderdag 20 december 2012 06:41 schreef Brighteyes het volgende:
Wat een prachtige taarten hierboven.
Tikkie te pompeus voor mijn smaak, maar wel heel mooi gemaakt.
[..]
Goeie reden dus om van de week nog eens binnen te lopen bij de taartenshop hier.
Ik wil ook nog zo'n roller met van die ringetjes eraan.
Dat is gedaan met een pearl spray, dat spuit je dan over de taart als ie klaar is. (Ik heb zelf die van PME, ik weet niet welke Naena heeft gebruikt.)quote:Op donderdag 20 december 2012 01:28 schreef GangsterJo het volgende:
En vooral de glanzende roze kleur van het fondant is schitterend. Hoe krijg je zo'n effect?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |