abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_120416594
Getver. Heb weer eens het idee opgevat om volgende week een taart te gaan maken ivm kerst. En wilde het nu 'officieel' doen. Dus niet gewoon met cakebeslag, maar met biscuitbeslag.
Keurig netjes 10 minuten gemixt (auwie schouder en hand) en netjes de bloem erdoorheen spatelen. Zag er keurig netjes uit. Lekker luchtig (had stiekem het ei/suikermengsel al geproefd) en na toevoeging van de bloem haast niks van de luchtigheid en volume verloren. Blij natuurlijk, wauw, het lukt me gewoon in 1 keer!!!
Doe ik het beslag in de springvorm....zit al de bloem in het midden van het beslag, terwijl ik naar mijn idee toch goed geroerd had (lees, zowel de randen als de bodem mee had geroerd, maar wel voorzichtig, wilde de belletjes er niet uitroeren).
Dus beslag weer terug in de kom, weer roeren, weer in springvorm....zit alles op de bodem van de kom.
Dus nog een keer terug gegoten, wat fanatieker geroerd, helaas wel wat volume verloren en hopelijk is het nu goed. Staat nu in de oven....ben benieuwd....
  maandag 17 december 2012 @ 15:46:32 #106
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120419112
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 12:51 schreef Muck het volgende:
is het heel brutaal als ik dan vraag of dat ook voor mij kan spuug? :@
Ik sta (letterlijk!) op eht punt de set te bestellen :o
Het is niet heel brutaal hoor! :D Maar ik zie Gao persoonlijk als ze in Nederland is, daarom scheelt het in prijs, want dat scheelt verzendkosten. Als ik voor jou bestel, is het product goedkoper, maar daar komen 2x verzendkosten bovenop (1x Cakesupplies en 1x naar jou), dan is het niet meer goedkoper.
  maandag 17 december 2012 @ 15:50:38 #107
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_120419256
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 15:46 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Het is niet heel brutaal hoor! :D Maar ik zie Gao persoonlijk als ze in Nederland is, daarom scheelt het in prijs, want dat scheelt verzendkosten. Als ik voor jou bestel, is het product goedkoper, maar daar komen 2x verzendkosten bovenop (1x Cakesupplies en 1x naar jou), dan is het niet meer goedkoper.
je hebt helemaal gelijk :Y

Dan heb ik hem bij deze alsnog gewoon besteld :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_120427650
Goed, mijn taart is dus mislukt, haast niet omhoog gekomen, beetje taai/droog en smaakt naar eierkoek (eigenlijk is het gewoon 1 grote eierkoek, ietsje dikker, maar even droog, zou er bijna een beetje boter op gaan doen ;) )

Wie heeft DE tip voor me? Of wat heb ik fout gedaan?

Verhouding was 5 eieren, 150 gr suiker, 150 gr bloem.Na 20 minuten in de oven dacht ik nog wel dat het goed zou komen qua hoogte, maar hij is dus ergens ingestort blijkbaar...Na 40 minuten op 180 graden was hij nog niet gaar, 5 minuten langer laten staan.
pi_120428091
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 19:11 schreef kvd het volgende:
Goed, mijn taart is dus mislukt, haast niet omhoog gekomen, beetje taai/droog en smaakt naar eierkoek (eigenlijk is het gewoon 1 grote eierkoek, ietsje dikker, maar even droog, zou er bijna een beetje boter op gaan doen ;) )

Wie heeft DE tip voor me? Of wat heb ik fout gedaan?

Verhouding was 5 eieren, 150 gr suiker, 150 gr bloem.Na 20 minuten in de oven dacht ik nog wel dat het goed zou komen qua hoogte, maar hij is dus ergens ingestort blijkbaar...Na 40 minuten op 180 graden was hij nog niet gaar, 5 minuten langer laten staan.
Wat voor taart probeerde je te maken? Alleen bloem en eieren zal nooit heel erg rijzen, da's meer voor koekjes of taartbodems. Als je een luchtigere taart (cake-achtig) wil maken, dan zou zelfrijzend bakmeel beter werken.
pi_120428748
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 19:20 schreef Yngwie het volgende:

[..]

Wat voor taart probeerde je te maken? Alleen bloem en eieren zal nooit heel erg rijzen, da's meer voor koekjes of taartbodems. Als je een luchtigere taart (cake-achtig) wil maken, dan zou zelfrijzend bakmeel beter werken.
Ik heb gewoon het recept van biscuitdeeg gevolgd. Overal wordt gesproken over bloem, nergens zelfrijzend bakmeel...
pi_120429228
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2012 19:32 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik heb gewoon het recept van biscuitdeeg gevolgd. Overal wordt gesproken over bloem, nergens zelfrijzend bakmeel...
Oh, biscuit deeg, da's inderdaad met bloem, maar daar doe ik nog een beetje zout en maizena door, hoewel dat niet DE oorzaak zal zijn gok ik. Wellicht zal de laatste keer flink roeren waarschijnlijk toch teveel van het goede geweest zijn en is daardoor teveel van de luchtigheid uit je beslag verdwenen.
pi_120432584
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 19:42 schreef Yngwie het volgende:

[..]

Oh, biscuit deeg, da's inderdaad met bloem, maar daar doe ik nog een beetje zout en maizena door, hoewel dat niet DE oorzaak zal zijn gok ik. Wellicht zal de laatste keer flink roeren waarschijnlijk toch teveel van het goede geweest zijn en is daardoor teveel van de luchtigheid uit je beslag verdwenen.
Dan probeer ik het morgen nog een keer, de probeersels gaan hier ook wel op ;)
Zout had ik er trouwens ook in zitten,maïzena niet. Hoeveel gebruik je daarvan?
pi_120432654
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2012 20:50 schreef kvd het volgende:

[..]

Dan probeer ik het morgen nog een keer, de probeersels gaan hier ook wel op ;)
Zout had ik er trouwens ook in zitten,maïzena niet. Hoeveel gebruik je daarvan?
25gr.. maar dan 125gr. bloem, geen 150
pi_120433033
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 20:51 schreef Yngwie het volgende:

[..]

25gr.. maar dan 125gr. bloem, geen 150
Oké,verhouding worden dus 1 ei, 25 gr bloem, 5 gr maïzena, 30 gr suiker, snufje zout (twijfel namelijk nog over hoe veel eieren in ga gebruiken.)

Dit wordt vervolgd.....;)
pi_120508811
Hij staat nu in de oven...ben benieuwd
pi_120510705
Yngwie bedankt! Hij is 2 keer zo groot als maandag. Hopen dat ie nu niet meer gaat instorten tijdens het afkoelen. En toch misschien grotere hoeveelheden gaan gebruiken ook nog meer hoogte te krijgen.
  woensdag 19 december 2012 @ 21:31:55 #117
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120526327
Ladies? Dat fondant, als ik dat op het aanrecht uitrol plakt vreselijk vast. Wat is de remedie daartegen? Een siliconen-mat? Of is er nog iets anders?
En waar plak ik het dan mee vast op het koekje? Beetje glazuur?
***
pi_120529045
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 21:31 schreef Brighteyes het volgende:
Ladies? Dat fondant, als ik dat op het aanrecht uitrol plakt vreselijk vast. Wat is de remedie daartegen? Een siliconen-mat? Of is er nog iets anders?
En waar plak ik het dan mee vast op het koekje? Beetje glazuur?
Velen gebruiken crisco of poedersuiker, maar dat laatste kan uitdrogen of vlekken. De eerste moet je in mijn ervaring spaarzaam mee zijn, anders werkt het averechts. Zo'n plastic tafelkleed wil ook helpen, maar velen hebben een structuur die je fondant dan weer overneemt. Simpel water zorgt al voor plak omdat fondant voornamelijk uit water bestaat, een klein beetje water gemeng met poedersuiker plakt bij mij altijd erg goed.
  woensdag 19 december 2012 @ 22:48:16 #119
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120531190
Ik gebruik altijd Crisco. Klein beetje (echt een heel klein beetje) op je vingers en dan goed uitsmeren op de (gladde) mat zodat alles geraakt is, maar niet een laagje of zo heeft. Dat werkt perfect. Poedersuiker nooit doen, dat vlekt. En van zo'n siliconen mat van bijvoorbeeld de Action of Xenos ben ik ook geen fan, dat is mij te stroef.
pi_120531301
Leuk, op FOK! ook een taartenforum :)! Hier twee van mij, kunnen jullie de plaatjes nou zien?



pi_120531505
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 21:31 schreef Brighteyes het volgende:
Ladies? Dat fondant, als ik dat op het aanrecht uitrol plakt vreselijk vast. Wat is de remedie daartegen? Een siliconen-mat? Of is er nog iets anders?
En waar plak ik het dan mee vast op het koekje? Beetje glazuur?
Ik heb de Wilton Rolling Mat. Daar staan ook inches op, vind ik ideaal! Zo heb je altijd een precies groot genoeg plak marsepein of fondant.
pi_120537409
Naena heel mooi, ben je professioneel bakker? En vooral de glanzende roze kleur van het fondant is schitterend. Hoe krijg je zo'n effect?
  donderdag 20 december 2012 @ 06:41:42 #123
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120540198
Wat een prachtige taarten hierboven.
Tikkie te pompeus voor mijn smaak, maar wel heel mooi gemaakt. :Y


quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 22:48 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik gebruik altijd Crisco. Klein beetje (echt een heel klein beetje) op je vingers en dan goed uitsmeren op de (gladde) mat zodat alles geraakt is, maar niet een laagje of zo heeft. Dat werkt perfect. Poedersuiker nooit doen, dat vlekt. En van zo'n siliconen mat van bijvoorbeeld de Action of Xenos ben ik ook geen fan, dat is mij te stroef.
Goeie reden dus om van de week nog eens binnen te lopen bij de taartenshop hier.
Ik wil ook nog zo'n roller met van die ringetjes eraan. :Y
***
  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 07:03:55 #124
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120540286
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2012 06:41 schreef Brighteyes het volgende:
Wat een prachtige taarten hierboven.
Tikkie te pompeus voor mijn smaak, maar wel heel mooi gemaakt. :Y

[..]

Goeie reden dus om van de week nog eens binnen te lopen bij de taartenshop hier.
Ik wil ook nog zo'n roller met van die ringetjes eraan. :Y
ik moest gisteren weer naar de taartenshop en ditmaal is het met gelukt met alleen dat wat ik nodig had (witte marsepein) weer naar buiten te komen *O*
  donderdag 20 december 2012 @ 09:26:55 #125
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120541850
Mooie taarten Naena! Een leuk idee zeg, met zo'n masker er bovenop.
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 01:28 schreef GangsterJo het volgende:
En vooral de glanzende roze kleur van het fondant is schitterend. Hoe krijg je zo'n effect?
Dat is gedaan met een pearl spray, dat spuit je dan over de taart als ie klaar is. (Ik heb zelf die van PME, ik weet niet welke Naena heeft gebruikt.)
pi_120542069
Heeft hier iemand misschien een tip voor me? Ik zoek witte chocolade die niet zo zoet is om ganache mee te maken.
pi_120542128
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 01:28 schreef GangsterJo het volgende:
Naena heel mooi, ben je professioneel bakker? En vooral de glanzende roze kleur van het fondant is schitterend. Hoe krijg je zo'n effect?
Dankjewel! Nee, hoor alleen binnen de familie en kennissenkring;). Ik heb voor deze taart parelmoerspray gebruikt (PME Pearl Spray volgens mij). Een beetje prijzig, ongeveer 8 euro per bus kun je een paar taarten mee doen, maar het glanst dan wel heel hard.

En ja, deze zijn inderdaad pompeus! Vind ik heerlijk om te doen. Ik maak ze ook iets minder pompeus, maar nog meestal steeds wel in dezelfde stijl.
pi_120542156
Ik was te snel, maar die spray heb ik gebruikt ja :D
pi_120542237
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 21:17 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Per ei 30 gram basterdsuiker en 30 gram bloem. Simpel als dat :-)

Zoveel eieren als nodig in een bak heet water voorverwarmen, dan zo'n 10 miniten luchtig kloppen met de suiker en een snufje zout en er dan de bloem voorzichtg doorheen scheppen. Bakken op 180 graden :)
Ik doe altijd eigeel en eiwit apart.. daar wordt het een stuk luchtiger van.

6 eieren gesplitst (bij kleine eieren gewoon 1tje extra)
125 gram bloem
150 gram suiker
snufje zout
vaak ook wat citroenrasp

Eerst eigeel kloppen met de mixxer, dan daar de suiker en de citroenrasp door.
Dan eiwit stijf kloppen.
Dan beide eimengsels door elkaar spatelen.
Dan de bloem met zout er met de zeef aan toevoegen en erdoor spatelen.
En dan ongeveer 20 minuten bakken op 180 graden.

Dat is genoeg voor een grote springvorm en als ik ze in chocola wil, vervang ik 1/4 deel van de bloem met cacaopoeder.
Ik vind zelf ook dat dit deeg erg lang lekker blijft; droogt niet snel uit.
pi_120542593
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 15:46 schreef kvd het volgende:
Yngwie bedankt! Hij is 2 keer zo groot als maandag. Hopen dat ie nu niet meer gaat instorten tijdens het afkoelen. En toch misschien grotere hoeveelheden gaan gebruiken ook nog meer hoogte te krijgen.
^O^

Toch niet ingestort hoop ik?
pi_120547455
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 10:01 schreef Yngwie het volgende:

[..]

^O^

Toch niet ingestort hoop ik?
Haha, nee, dat niet. Toch ben ik niet helemaal tevreden. Iets te vroeg eruit, dus nog een klein beetje te 'nat' (ofwel, wel droog en eetbaar,maar had iets droger gekund). En hij blijft naar eierkoeken smaken haha (proef hem aardig droog,met een beetje kan,het wordt me te gek om iedere keer de taart helemaal 'af' te maken)
pi_120548979
Ik heb net rolfondant uitgerold op een stuk bakpapier, wel even met poedersuiker erop om te zorgen dat de roller niet vastplakt.
Works for me :D gewoon met papier en al optillen en op de taart leggen en dan het papier er zachtjes aftrekken.
  donderdag 20 december 2012 @ 13:37:54 #133
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120549450
Da's op zich ook een tip idd, maar als het gaat om die reliefkoekjes gaat dat omkeren natuurlijk niet. ;)
***
pi_120549489
Nope dan niet, maar het plakt ook niet aan bakpapier, dus als ondergrond wellicht altijd handig :)
pi_120553150
Geen hoogstandje, maar ik vind ze schattig geworden: taartjes voor het dessert bij het kerstdiner van de jongste (groep 3 basisschool)

  FOK!fossiel donderdag 20 december 2012 @ 15:36:20 #136
1455 Keroppi
kool kikker
pi_120553838
Misschien niet compleet on-topic maar weet iemand waar candy canes verkocht worden. Xenos hoorde ik maar daar kon ik ze niet vinden...


Heb ze nodig voor decoratie :)
Chick on a mission
pi_120553941
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 15:36 schreef Keroppi het volgende:
Misschien niet compleet on-topic maar weet iemand waar candy canes verkocht worden. Xenos hoorde ik maar daar kon ik ze niet vinden...

Heb ze nodig voor decoratie :)
Heb ze bij de c1000 ook gezien
  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 15:41:14 #138
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120554034
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 15:36 schreef Keroppi het volgende:
Misschien niet compleet on-topic maar weet iemand waar candy canes verkocht worden. Xenos hoorde ik maar daar kon ik ze niet vinden...

Heb ze nodig voor decoratie :)
action. ik heb ze net nog zien liggen
  donderdag 20 december 2012 @ 15:49:27 #139
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_120554398
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 15:38 schreef MarMar het volgende:

[..]

Heb ze bij de c1000 ook gezien
Jumbo ook, in diverse kleuren.
KuikenGuppy
  donderdag 20 december 2012 @ 19:21:02 #140
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120562540
Ziet er kerstfeestelijk uit MarMar! :Y

Ik had lady-wrb beloofd een foto te laten zien van de minicupcakes voor Tristans kerstdiner van vanavond. Ik was echt nét op tijd klaar, dus de foto is een haastfoto geworden. Dit zijn ze:



En Wouter en Sterre willen voor hun kerstontbijt óók die minicupcakes, dus ik heb er in totaal ruim honderd gebakken. De sneeuwpophoofdjes zijn ook allemaal al beschilderd, ik moet ze alleen nog even insprayen met die pearl spray en dan de zwarte oogjes erop (als ik dat vóór het sprayen doe, worden de oogjes ook gesprayd, dan zijn ze niet meer mooi zwart.)
  donderdag 20 december 2012 @ 19:50:17 #141
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120564232
Allemachtig spuug! :o wat een werk! _O_
***
  donderdag 20 december 2012 @ 19:53:58 #142
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120564471
Je wil niet weten hoe mijn nek nu voelt BE. ;( Maar zijn trotse koppie toen hij met de schaal de school binnenstapte maakte alles goed. O+
  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 20:29:40 #143
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120566485
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 19:53 schreef Spuuglokje het volgende:
Je wil niet weten hoe mijn nek nu voelt BE. ;( Maar zijn trotse koppie toen hij met de schaal de school binnenstapte maakte alles goed. O+
mooi _O_

ik heb toevallig dinsdag met die mal in mijn handen gestaan.... en toch weer teruggelegd :@
maar als ik dit nu zie..... :o prachtig, maar wat een werk
  donderdag 20 december 2012 @ 21:25:39 #144
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_120570053
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 13:25 schreef MarMar het volgende:
Ik heb net rolfondant uitgerold op een stuk bakpapier, wel even met poedersuiker erop om te zorgen dat de roller niet vastplakt.
Works for me :D gewoon met papier en al optillen en op de taart leggen en dan het papier er zachtjes aftrekken.
Waarom leg je dan ook geen bakpapier aan de bovenkant?
Had ik onderlaatst gedaan met mijn marsepein taart...ging goed.
pi_120570254
_O_ _O_ spuuglokje _O_ _O_
mama van 3 kids!
pi_120571161
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2012 06:41 schreef Brighteyes het volgende:
Wat een prachtige taarten hierboven.
Tikkie te pompeus voor mijn smaak, maar wel heel mooi gemaakt. :Y

[..]

Goeie reden dus om van de week nog eens binnen te lopen bij de taartenshop hier.
Ik wil ook nog zo'n roller met van die ringetjes eraan. :Y

Ik neem aan dat jij dan naar zoet genot gaat, 1 tip: ze zal je altijd proberen zo'n grote pot aan te smeren, maar ze kan het ook in een klein potje doen voor je, Als jij aangeeft dat je het nog nooit geprobeerd hebt en niet vaak taart maakt dan maakt ze zo een potje voor je.
S. 2014
J. 2016
pi_120571237
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 19:21 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er kerstfeestelijk uit MarMar! :Y

Ik had lady-wrb beloofd een foto te laten zien van de minicupcakes voor Tristans kerstdiner van vanavond. Ik was echt nét op tijd klaar, dus de foto is een haastfoto geworden. Dit zijn ze:

[ afbeelding ]

En Wouter en Sterre willen voor hun kerstontbijt óók die minicupcakes, dus ik heb er in totaal ruim honderd gebakken. De sneeuwpophoofdjes zijn ook allemaal al beschilderd, ik moet ze alleen nog even insprayen met die pearl spray en dan de zwarte oogjes erop (als ik dat vóór het sprayen doe, worden de oogjes ook gesprayd, dan zijn ze niet meer mooi zwart.)
omg :o Wat een werk en hoe gaaf _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 20 december 2012 @ 21:46:11 #148
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120571518
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:41 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Ik neem aan dat jij dan naar zoet genot gaat, 1 tip: ze zal je altijd proberen zo'n grote pot aan te smeren, maar ze kan het ook in een klein potje doen voor je, Als jij aangeeft dat je het nog nooit geprobeerd hebt en niet vaak taart maakt dan maakt ze zo een potje voor je.
Kijk, dat zijn de tips!
Ze was van de week wel heel behulpzaam toen ik voor kleurstof voor de decoratie ging. Kreeg een klein mengpotje mee, want ze heeft dat niet kant en klaar. Dus heb ik dust en alcohol.
***
  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 22:12:39 #149
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120573283
dan zal ik mijn belofte aan spuuglokje even inlossen. ik zou foto's van mijn poging tot het maken van macarons plaatsen.
bij deze:



en heb gisteren cupcakes gebakken

  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 22:18:25 #150
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120573659
de macarons waren op dringend verzoek van zoonlief, die de ene keer dat hij met mij (onder dwang) mee ging naar de action, absoluut een doos macaronmix mee wilde nemen en heeft vanaf dat moment erg vaak gevraagd wanneer ik het nou eens ging maken.

de vorige keer had ik het nog helemaal zelf gedaan (amandelen ontvliezen en malen enzo en ik was nog niet zo handig met spuitzak,dus het werd een enorme plakkerige bende dus dat maakte me niet enthousiast om het nog eens te doen :+ ) maar met deze mix bleef de rotzooi binnen de perken, maar ik blijf het een rotklus vinden voor die paar koekjes die je er uiteindelijk aan overhoudt.
ik had wel zo'n macaronset gekocht bij de blokker. met zo'n siliconenmatje. werkt stukken beter dan het papier met cirkels dat ik van de hema had.
pi_120574038
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:46 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Kijk, dat zijn de tips!
Ze was van de week wel heel behulpzaam toen ik voor kleurstof voor de decoratie ging. Kreeg een klein mengpotje mee, want ze heeft dat niet kant en klaar. Dus heb ik dust en alcohol.
Ja ze denkt wel altijd mee! Ik heb ook veel geleerd van haar toen ik kinderworkshops gaf! maar daarom weet ik ook dat ze eerst zal proberen n grote pot crisco aan je te slijten terwijl ze het ook in een mengcupje kan doen.
S. 2014
J. 2016
  donderdag 20 december 2012 @ 22:40:12 #152
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120574959
Oh leuk zeg lady-wrb! ^O^ Ik heb toevallig vandaag bij de Xenos zo'n matje gekocht met hulpcirkeltjes. Zodra ik weer zin heb om te bakken ga ik ook die macarons proberen. Er ligt hier al heel lang zo'n macaronmixdoos in m'n keukenkast te wachten namelijk!
  † In Memoriam † donderdag 20 december 2012 @ 22:44:09 #153
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120575224
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:40 schreef Spuuglokje het volgende:
Oh leuk zeg lady-wrb! ^O^ Ik heb toevallig vandaag bij de Xenos zo'n matje gekocht met hulpcirkeltjes. Zodra ik weer zin heb om te bakken ga ik ook die macarons proberen. Er ligt hier al heel lang zo'n macaronmixdoos in m'n keukenkast te wachten namelijk!
o bij jou ook al? die doos macaronmix lag me iedere keer dat ik de kast opendeed aan te staren en ik maar negeren...

nu moet ik nog een wafelijzer kopen want ik heb nog een aantal pakken wafelmix liggen en ik heb in een moment van frustratie mijn wafelijzer in de kliko gegooid. wat een onding! ik zoek er nu een die wel goed is schoon te maken zonder dat ik het apparaat uit elkaar moet schroeven :(
  donderdag 20 december 2012 @ 23:44:34 #154
189229 Eva4Evah
Niet teveel zuipen
pi_120578904
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 19:21 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er kerstfeestelijk uit MarMar! :Y

Ik had lady-wrb beloofd een foto te laten zien van de minicupcakes voor Tristans kerstdiner van vanavond. Ik was echt nét op tijd klaar, dus de foto is een haastfoto geworden. Dit zijn ze:

[ afbeelding ]

En Wouter en Sterre willen voor hun kerstontbijt óók die minicupcakes, dus ik heb er in totaal ruim honderd gebakken. De sneeuwpophoofdjes zijn ook allemaal al beschilderd, ik moet ze alleen nog even insprayen met die pearl spray en dan de zwarte oogjes erop (als ik dat vóór het sprayen doe, worden de oogjes ook gesprayd, dan zijn ze niet meer mooi zwart.)
Jeetje! Wat een topwerk! Al die verschillende mutjes ook, wat ontzettend mooi gedaan!
pi_120604347
Sta weer te mixen haha.mini springvorm gekocht,misschien gaat het mengen dan wat beter...

Spuuglokje, ik ben jaloers. Wat een tijd, energie en geduld zit daarin!
pi_120612899
Bingo. Lekker luchtig (alhoewel hij na de oven wel aardig in volume af nam ;) )
Nu nog van de eierkoeksmaak afkomen. Morgen nog 1 keer 'repeteren' met wat vanille aroma erin.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')