abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 22 december 2012 @ 11:13:13 #161
319308 Tink89
To live is to dance
pi_120628516
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:44 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

o bij jou ook al? die doos macaronmix lag me iedere keer dat ik de kast opendeed aan te staren en ik maar negeren...

nu moet ik nog een wafelijzer kopen want ik heb nog een aantal pakken wafelmix liggen en ik heb in een moment van frustratie mijn wafelijzer in de kliko gegooid. wat een onding! ik zoek er nu een die wel goed is schoon te maken zonder dat ik het apparaat uit elkaar moet schroeven :(
Koop er een met verwisselbare platen, die kunnen gewoon in een sopje :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_120629085
ik wil kerstkoekjes maken maar ik heb geen kerstkoekvormpjes
iemand een briljant idee?

en ik wou geen glazuur er op doen maar gesmolten choco? moet kunnen toch? of kan ik daar beter iets bij doen om te zorgen dat het smeerbaarder word?
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_120629120
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 22:19 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat is er mis met eierkoeksmaak? :~ ik ben dol op eierkoeken (met slagroom en suiker)
Euhm,helemaal niks haha.
Heb zelf alleen het idee dat het allemaal wat zoeter hoort te smaken. Tsja, dan probeer ik dat voor elkaar te krijgen (alhoewel de mensen die het eten het waarschijnlijk niet eens proeven haha).

Jij had toch laatst ook voor het eerst en taart gemaakt met biscuitdeeg? Hoe proefde het bij jou?
pi_120629172
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:50 schreef rhubarbje het volgende:
ik wil kerstkoekjes maken maar ik heb geen kerstkoekvormpjes
iemand een briljant idee?

en ik wou geen glazuur er op doen maar gesmolten choco? moet kunnen toch? of kan ik daar beter iets bij doen om te zorgen dat het smeerbaarder word?
Geen idee of het voor jou werkt. Ik heb vorig jaar een ketstboomcake gemaakt. Heb de vorm gewoon uitgeprint en uitgeknipt en zo de vorm uitgesneden. Kan je natuurlijk ook voor koekjes doen...sterren....kerstboom...ballen....hertjes...hulstblaadjes
pi_120629183
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:55 schreef kvd het volgende:

[..]

Geen idee of het voor jou werkt. Ik heb vorig jaar een ketstboomcake gemaakt. Heb de vorm gewoon uitgeprint en uitgeknipt en zo de vorm uitgesneden. Kan je natuurlijk ook voor koekjes doen...sterren....kerstboom...ballen....hertjes...hulstblaadjes
goed idee! tnx!
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 12:13:47 #166
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120629486
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 10:38 schreef piepkuiken21 het volgende:

[..]

Amandelmeel heeft de locale turkse winkel
die hebben we niet in dit gehucht. moet ik eens in het turkse gedeelte van zaandam rondkijken.
maar zelf malen heeft ook wel wat vind ik. dan is het helemaal zelf gemaakt.
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 12:15:06 #167
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120629513
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:13 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Koop er een met verwisselbare platen, die kunnen gewoon in een sopje :)
bestaan die nog?
ik had vroeger een mulitsnack reverso maar heeft mijn ex gehouden toen we uit elkaar gingen en ik ben die dingen nooit meer tegengekomen.
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 12:17:28 #168
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120629559
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:50 schreef rhubarbje het volgende:
ik wil kerstkoekjes maken maar ik heb geen kerstkoekvormpjes
iemand een briljant idee?[/quot]
even naar de action?
[quote]
en ik wou geen glazuur er op doen maar gesmolten choco? moet kunnen toch? of kan ik daar beter iets bij doen om te zorgen dat het smeerbaarder word?
gaat prima. ik doe er wel eens een klontje roomboter bij om het wat smeuïger te maken maar zonder gaat het ook
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 12:17:59 #169
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120629567
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:52 schreef kvd het volgende:

[..]

Euhm,helemaal niks haha.
Heb zelf alleen het idee dat het allemaal wat zoeter hoort te smaken. Tsja, dan probeer ik dat voor elkaar te krijgen (alhoewel de mensen die het eten het waarschijnlijk niet eens proeven haha).

Jij had toch laatst ook voor het eerst en taart gemaakt met biscuitdeeg? Hoe proefde het bij jou?
nee dat was ik niet. was dat niet skaai?
pi_120630064
oh nog 1 vraag :@
sorry

hoe lang zouden koekjes houdbaar zijn?
het zijn natuurlijk kerstkoekjes om kado te doen telkens als we ergens eten
als ik ze vandaag maak redden ze dan 2e kerstdag?
of toch beter morgen? maar dan ben ik al zo druk
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 22 december 2012 @ 12:57:54 #171
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_120630271
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:15 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

bestaan die nog?
ik had vroeger een mulitsnack reverso maar heeft mijn ex gehouden toen we uit elkaar gingen en ik ben die dingen nooit meer tegengekomen.
toevallig gister een zien staan bij de harendse Smit, maar niet goedkoop, 114 euro, oa ook grill
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 14:27:26 #172
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120632638
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:57 schreef Ynske het volgende:

[..]

toevallig gister een zien staan bij de harendse Smit, maar niet goedkoop, 114 euro, oa ook grill
allemachtig, wat een geld. dan zoek ik nog wel even door naar een goedkoper alternatief. een grill heb ik al. het gaat mij echt alleen om die wafeltoestand en dan vind ik het toch echt te duur
pi_120637859
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:17 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

nee dat was ik niet. was dat niet skaai?
Oeps...foutje...
Het ruikt hier nu wel heerlijk naar vanille ;)
  zaterdag 22 december 2012 @ 20:04:55 #174
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120643621
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 14:27 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

allemachtig, wat een geld. dan zoek ik nog wel even door naar een goedkoper alternatief. een grill heb ik al. het gaat mij echt alleen om die wafeltoestand en dan vind ik het toch echt te duur
Ik zie toevallig in de nieuwe Makrofolder een aanbieding voor een Tefal Multi snack. Dat is zo'n ding met verwisselbare tosti-, wafel-, poffertjes- en grillplaten. Nu inclusief btw voor ¤60,49. Niet echt goedkoop, maar wel een handig ding, ik heb ook zo een.
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 20:05:47 #175
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120643663
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 20:04 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik zie toevallig in de nieuwe Makrofolder een aanbieding voor een Tefal Multi snack. Dat is zo'n ding met verwisselbare tosti-, wafel-, poffertjes- en grillplaten. Nu inclusief btw voor ¤60,49. Niet echt goedkoop, maar wel een handig ding, ik heb ook zo een.
en zitten die platen er dan ook allemaal bij ? (zou je voor dat geld toch wel verwachten eigenlijk :{
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 20:07:50 #176
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120643751
ik heb onlangs drie van die poffertjesplaten voor zo'n ding gescoord bij de kringloop. ik wou kijken of je dr in de oven ook whoopies in kon bakken. ik heb het nog niet geprobeerd en mocht het niets zijn: die drie platen kostten met het enorme fortuin van 50 cent (totaal ja)
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 20:18:08 #177
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120644164
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 20:04 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik zie toevallig in de nieuwe Makrofolder een aanbieding voor een Tefal Multi snack. Dat is zo'n ding met verwisselbare tosti-, wafel-, poffertjes- en grillplaten. Nu inclusief btw voor ¤60,49. Niet echt goedkoop, maar wel een handig ding, ik heb ook zo een.
zo'n zelfde??
ben jij toevallig die ene tevreden klant dan?
http://www.kieskeurig.nl/(...)3751/reviews/966416/
als ik dat zo lees voel ik me niet gemotiveerd om er een te gaan kopen :+
  zaterdag 22 december 2012 @ 20:36:20 #178
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120644930
Hihi ja een ouder type heb ik. Nog steeds geen afgebroken handvat hoor. :) Ik vind 'm superhandig in gebruik. Maar daar denk je ongetwijfeld anders over als het handvat al na 1 tosti afbreekt! :o
pi_120645100
Nomnomnom...ik ben blij haha!
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 21:23:32 #180
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120646990
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 20:36 schreef Spuuglokje het volgende:
Hihi ja een ouder type heb ik. Nog steeds geen afgebroken handvat hoor. :) Ik vind 'm superhandig in gebruik. Maar daar denk je ongetwijfeld anders over als het handvat al na 1 tosti afbreekt! :o
ik kwam http://www.otto.nl/shopCa(...)97&productId=5531481 deze tegen.
dat lijkt me dan wel weer wat.
ik heb al een grillding en poffertjes lust ik niet.
ik wil gewoon een nieuwe wafelijzer en het liefst eentje die makkelijk schoon te maken is
pi_120687737
Ik heb even een dagje geknutseld voor de buuf O+





roosjes zijn best moeilijk :X
Maar niet slecht voor zo'n eerste keer toch? :D
  maandag 24 december 2012 @ 08:55:53 #182
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_120707695
Prachtige taart Lovely lady :-) de buuf zal trots zijn.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 24 december 2012 @ 09:05:12 #183
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120707810
De roosjes zijn erg mooi gelukt LovelyLady! ^O^
pi_120711651
Grrrrr...niet geschikt voor het bakken van grote taarten...hij stort net compleet in.
Dus nu maar 5 kleine taartjes maken
Bummer
pi_120713438
Leuk LL

Succes kvd
Fake it till you make it...
pi_120755316
Kerst is een mooi excuus om te bakken toch?
Even snel wat kerstboom cupcakes in elkaar gezet voor mijn collega's,


en net even wat gemaakt, om niet met lege handen bij mijn schoonouders aan te komen

  † In Memoriam † dinsdag 25 december 2012 @ 13:42:51 #187
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120755955
mooie cupcakes O+
die onderste uitsteker heb ik ook. hoe maak jij die schoon? bij mij bleef er steeds marsepein tussen zitten. je kan die dingen vast niet in de vaatwasser mikken?
  dinsdag 25 december 2012 @ 14:07:18 #188
319308 Tink89
To live is to dance
pi_120756857
Toffe cupcakes. Ik zie dat je bij de onderste niet de middelste stukjes eruit haalt? Ik deed dat wel en vind persoonlijk dat ze daar nog mooier van worden :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 25 december 2012 @ 14:35:19 #189
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120757727
Mooi zeg calastra! ^O^
pi_120758423
Woahh mooie cupcakes! Kerstig sfeertje hoor O+
  † In Memoriam † dinsdag 25 december 2012 @ 17:32:59 #191
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120761316
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 14:07 schreef Tink89 het volgende:
Toffe cupcakes. Ik zie dat je bij de onderste niet de middelste stukjes eruit haalt? Ik deed dat wel en vind persoonlijk dat ze daar nog mooier van worden :)
welke middelste stukjes?
pi_120764434
@lady-wrb ik maak ze gewoon schoon in een sopje. Niet in de vaatwasser doen hoor. (dan kan de veer in de binnenzijde gaan roesten)
Bij mij blijven ze eigenlijk best schoon moet ik zeggen. (Plungers van PME)

@Tink89 ik denk niet dat ik zo'n vaste hand heb om de middelstukjes eruit te snijden. :)
Maar ga het de volgende keer proberen. Wel een goed idee.

Straks maar een nieuwe reeks maken, voor de familie morgen.
Ga denk ik makkelijk doen, en ze dopen in de fondantglazuur, en dan versieren.
Maar eerst zitten er nu suikervrije/zuivelvrije cupcakes in de over voor moeders.
Wil eigenlijk ook nog cakepops maken in kerstsfeer, en bonbons maken met candymelts gevuld met praline. Mmm zaten er maar meer uren in een dag. Morgen maar vroeg op staan.

Trouwens wel vreemd, maar mijn cupcakes (van de funcakes mix) waren een beetje ingezakt, ben ik niet gewend eigenlijk. Iemand enig idee? Heb niets veranderd aan de bereidingswijze.
  † In Memoriam † dinsdag 25 december 2012 @ 21:34:47 #193
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120766050
mijn zoon heeft zonet (met een klein beetje hulp) cupcakes versierd om mee te nemen naar zijn vader morgen.
met blauwe fondant en witte sneeuwvlok (zoals die hierboven)

ik heb nog nooit de funcakes mix gebruikt voor mijn cupcakes. ik neem altijd gewoon een mix voor cake van honig. wat is er anders aan die van funcakes?
pi_120780621
Na alle berichtjes van deze week even het eindresultaat. Het lukte me dus niet een grote taart te maken, dus maar voor de kleine taartjes gemaakt. Vullig was een laagje vanillebotercreme. Daar ook heel dun het kapsel (?) mee ingesmeerd. Daar een laagje ganache overheen. Helaas niet zo strak als ik wilde, maar pech. Heb ook niet alle benodigde materialen, dus een beetje klooien met wat ik wel in huis heb.
Gisterochtend heb ik het afgemaakt door uit marsepein verieringen te snijden (kerstboom, -bal, -bel, ster en hulstblad).



Ook nog even crea bea gedaan door te gaan boetseren met marsepein



Al met al is er veel werk in gaan zitten met het oefenen, het uiteindelijk bakken en afmaken. Veel lol van tevoren gehad (de rennies lagen al klaar bij het thuisfront ;) ). Alles werd van tevoren op een vriendelijk humoristsche familiaire manier al afgekraakt, wat vooral mijn neefje nogal zielig vond (hij snapt de familiehumor wel, maar tante afkraken mag niet O+ . Hij had ook niet geluched vanwege het feit dat er nog een taart van mij aankwam O+ ).
Maar de reservering voor een kersttaart volgend jaar is alweer gemaakt ^O^
  † In Memoriam † woensdag 26 december 2012 @ 13:06:39 #195
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120781012
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 12:53 schreef kvd het volgende:
Na alle berichtjes van deze week even het eindresultaat. Het lukte me dus niet een grote taart te maken, dus maar voor de kleine taartjes gemaakt. Vullig was een laagje vanillebotercreme. Daar ook heel dun het kapsel (?) mee ingesmeerd. Daar een laagje ganache overheen. Helaas niet zo strak als ik wilde, maar pech. Heb ook niet alle benodigde materialen, dus een beetje klooien met wat ik wel in huis heb.
Gisterochtend heb ik het afgemaakt door uit marsepein verieringen te snijden (kerstboom, -bal, -bel, ster en hulstblad).

[ afbeelding ]

Ook nog even crea bea gedaan door te gaan boetseren met marsepein
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Al met al is er veel werk in gaan zitten met het oefenen, het uiteindelijk bakken en afmaken. Veel lol van tevoren gehad (de rennies lagen al klaar bij het thuisfront ;) ). Alles werd van tevoren op een vriendelijk humoristsche familiaire manier al afgekraakt, wat vooral mijn neefje nogal zielig vond (hij snapt de familiehumor wel, maar tante afkraken mag niet O+ . Hij had ook niet geluched vanwege het feit dat er nog een taart van mij aankwam O+ ).
Maar de reservering voor een kersttaart volgend jaar is alweer gemaakt ^O^
je familie moet niet zeuren, kunnen ze het zelf beter?
en je hebt nu een heel jaar om te oefenen voor de volgende kerst. wedden dat het dan veel beter lukt?

maar de taart was dus wel lekker? anders hadden ze je niet voor volgend jaar gevraagd toch?

[ Bericht 31% gewijzigd door lady-wrb op 26-12-2012 17:54:09 ]
pi_120781388
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 13:06 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

[..]

je familie moet niet zeuren, kunnen ze het zelf beter?
en je hebt nu een heel jaar om te oefenen voor de volgende kerst. wedden dat het dan veel beter lukt?

maar de taart was dus wel lekker? anders hadden ze je niet voor volgend jaar gevraagd toch?
Hij viel zeker in de smaak, werd lekker naar binnen gewerkt en de rennies waren niet nodig ;) Beetje veel, maar dan hebben ze vandaag ook nog wat (en ik heb een stuk mee naar huis genomen).

Ga inderdaad dit jaar flink oefenen. Volgende week jarig (geloof samen met iemand van hier), misschien een kleintje maken voor vriendlief en mezelf. Dag daarna middag/avond met vriendinnen, dus voor dan ook weer aan de bak. Paar weken daarna weer voor de familie. (Vind het sowieso fijn om dingen in de keuken te doen sinds ik geen baan meer heb, na alle onregelmatigheid van de afgelopen jaren heb ik eindelijk de tijd en rust gevonden om nieuwe recepten te zoeken en daarmee bezig te zijn, vind het heerlijk ontspannend. Mijn receptenboek is aardig aan het uitbereiden, moet daar ook nog even wat leuks voor verzinnen ;) )

En het was een plagend afkraken hoor, dat is een soort van familiehumor. Ik ben er helemaal aan gewend, doe er rustig aan mee. Kan het ook wel hebben, weet dat ze er niets van menen en doe er ook rustig aan mee (stelde bv zelf de rennies voor, wilde ze zelf ook meenemen, maar was ze vergeten).
pi_120958811
Dames, daar ben ik weer. Met een vraagje over een bakplaat.

Elke keer als ik een bakplaat gebruik voor iets, verbrand de onderkant van wat ik aan het maken ben. Van de week van de croissants die ik in de oven had liggen. Van boven heerlijk, van onder zwart. De volgende dag nogmaals (had het bakblik al hoger in de over gezet, maar nog steeds zwart van onderen.
Ben nu bezig om lekkere recepten te vinden voor koekjes. Heb de eerste lading koekjes op het rooster gemaakt (met bakpapier). Ging qua kleuring goed, niet zwart aan de onderkant, maar het deeg zakte wel een beetje door het rooster heen. Daarna een deeg die ik moest uitsmeren op een bakplaat (op bakpapier), in de oven en daarna op de bakplaat in vierkantjes/ruitjes moest snijden. Na het snijden meteen van de plaat gehaald....warm...doorbakken...En u raadt het al....de bovenkant is mooi gekleurd, de onderkant is lekker zwart.

Hoe doen jullie dit? Ligt het aan mijn bakplaat? Doe ik iets fout? Hebben jullie tips?
pi_120959244
wat voor soort bakplaat heb je?
bij mijn ouders had ik dat ook met 1 van de bakplaten. die bakplaat was zwaar en een stuk dikker. mijn theorie was dat deze bakplaat meer warmte vasthoud. geen idee of dat klopt.
pi_120959809
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 15:53 schreef loecje het volgende:
wat voor soort bakplaat heb je?
bij mijn ouders had ik dat ook met 1 van de bakplaten. die bakplaat was zwaar en een stuk dikker. mijn theorie was dat deze bakplaat meer warmte vasthoud. geen idee of dat klopt.
Euhm...een zwarte ;)

Geen idee, eentje die bij de oven hoort (Indisit). Als ik zo eens google zou het wel een emaille kunnen zijn.
Ziet er zo ongeveer uit (dat ding in het midden zit er bij mij niet in/op)


Maar het heeft inderdaad met die warmte te maken, hij is toch aardig wat warmer dan de lucht in de oven zelf. En daar gaat het volgens mij door mis. Maar goed, ik zou toch wel iets met die bakplaat moeten kunnen?
pi_120961400
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:13 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

die hebben we niet in dit gehucht. moet ik eens in het turkse gedeelte van zaandam rondkijken.
maar zelf malen heeft ook wel wat vind ik. dan is het helemaal zelf gemaakt.
Naast de taartenwinkel in Wormerveer ;)
pi_120962457
Heb ze nog een beetje weten te redden door de onderkant eraf te schrapen/snijden (gaat om de achterste koekjes). Smaak is wel goed ;)
En omdat de chocola en rozijnen ook op moesten maar chocoladerozijnenrotsjes erbij gemaakt :Y)

  † In Memoriam † zondag 30 december 2012 @ 19:12:11 #202
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120968676
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 16:39 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Naast de taartenwinkel in Wormerveer ;)
ja ik weet dat daar zo'n turkse winkel zit, maar daar hebben ze dat dus? waar moet ik naar vragen? heeft het ook nog een turkse naam ofzo?

ik moet binnenkort toch weer naar de taartenwinkel. ga ik meteen daar even langs.
pi_121189473
Aangezien ik gisteren mijn verjaardag vierde voor een paar vriendinnetjes ben ik maar weer aan het bakken geslagen. Deze keer een taart met een laagje vanillebotercreme waar frambozen bovenop lagen. Als topping ganache en frambozen (met een pareltje)


helaas....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Even een vraagje. Ik spoot de botercreme en de ganache er met een spuitvorm op. Alleen smolt de inhoud door de warmte van mijn handen. Vooral bij de ganache zag dat er niet al te smakelijk uit ;)
Hoe doen jullie dat?
pi_121190052
Oh wat zonde kvd...
Fake it till you make it...
pi_121204118
Wat zonde :o

Misschien kan je de ganache eerst goed afkoelen (desnoods ff in de vriezer?) Verder zou ik ook geen tips weten eigenlijk :@
pi_121840399
Gister weer even aan de bak geweest. O+ was jarig, beide aan het letten op wat we naar binnen werken. Dus maar cupcakes gebakken voor ons beide. Voor het eerst niet uit een pak, dus even spannend of het wel lekker zou smaken (vooral ook omdat ik een half recept maakte waarbij bakmeel, suiker en boter niet echt makkelijk te halveren waren...)
Het resultaat voor de jarige



Had wat rode ranja in de botercreme gedaan om het wat roze te maken, was ook een lekkere smaaktoevoeging moet ik zegggen...
pi_121841845
Ziet er wel tof uit, maar zou voortaan de cupcake meer versieren dan het bord.
pi_121843950
quote:
10s.gif Op maandag 21 januari 2013 13:35 schreef Myraela het volgende:
Ziet er wel tof uit, maar zou voortaan de cupcake meer versieren dan het bord.
Als we volgend jaar weer een beter BMI hebben ga ik dat ook zeker doen ;)
(was ook een beetje een spontane actie, 's nachts besloten en bakken toen hij aan het werk was. Niet super veel in huis, dus beetje roeien met de riemen die ik had.)
  donderdag 24 januari 2013 @ 16:06:18 #209
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_121988744
Vandaag heb ik feestelijke chocoladekoekjes gemaakt. :)

  donderdag 24 januari 2013 @ 16:12:42 #210
35189 Troel
scherp en bot
pi_121989016
Die zijn weer erg gaaf spuug!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_121992016
mooi....
pi_121999510
wow spuug, wat ontzettend gaaf. Hoe lang ben je nu bezig per koekje?
  donderdag 24 januari 2013 @ 21:59:29 #213
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122006568
Och, dat valt eigenlijk wel mee. Het koekjes bakken is het meeste werk, en dan is het een kwestie van wat fondant uitrollen, reliëfmatje erop, uitsteken/bijsnijden, eventueel wat musketspul en/of pareltjes of strikjes maken en erop doen, pearl spray om het 'op te chiquen' en klaar. Die roze is veel minder werk dan degene die ik in m'n hand houd, dus je kunt het zo bewerkelijk maken als je zelf wilt.
pi_122463482
Ik werd van de week uitgedaagd: '' jij kan geen slagroomtaart maken''. Tsja, dat moet mij niet gezegd worden, dan ga ik het juist proberen. Het resultaat (met chocola, want die moest op ;) )
  maandag 4 februari 2013 @ 18:08:55 #215
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_122472070
En, was het lekker? ;)

Ik heb me van 't weekend ook lekker uit kunnen leven met o.a. een roze regenboogtaart, erg leuk om te maken!

KuikenGuppy
  maandag 4 februari 2013 @ 18:42:40 #216
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_122473417
Dat ziet er lekker uit!!!! O+
***
  dinsdag 5 februari 2013 @ 07:52:57 #217
319308 Tink89
To live is to dance
pi_122496307
Waar is die roze mee afgesmeerd? Het ziet er niet uit als botercreme...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 5 februari 2013 @ 08:43:13 #218
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122496869
Het ziet er uit als marshmallowfluff? :9 Ziet er heerlijk en prachtig uit Burdie!

En jouw taart ziet er ook uit om op te eten kvd. Chocolade :9~
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 09:18:16 #219
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122497467
dat marshmallowfluff zag ik laatst bij de makro staan en bij de taartenwinkel hadden ze het ook al.
wat doe je dr mee dan? als vulling voor taart? het lijkt me zo vreselijk zoet.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 10:10:43 #220
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_122498790
Meringue frosting is het, heel erg lekker :)
Marshmallowfluff ken ik niet, maar het zal ook zoiets zijn? Dan kan je het als frosting gebruiken voor taart of cupcakes.
KuikenGuppy
  dinsdag 5 februari 2013 @ 11:20:48 #221
319308 Tink89
To live is to dance
pi_122500786
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 10:10 schreef Burdie het volgende:
Meringue frosting is het, heel erg lekker :)
Marshmallowfluff ken ik niet, maar het zal ook zoiets zijn? Dan kan je het als frosting gebruiken voor taart of cupcakes.
Meringue, wordt dat dan hard? Dan lijkt het wel heel lekker en een goed alternatief voor botercreme *ik mag geen boter, namelijk...*
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_122502165
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 09:18 schreef lady-wrb het volgende:
dat marshmallowfluff zag ik laatst bij de makro staan en bij de taartenwinkel hadden ze het ook al.
wat doe je dr mee dan? als vulling voor taart? het lijkt me zo vreselijk zoet.
In de bakboeken van de Hummingbird Bakery gebruiken ze het als vulling voor de Woopies. Nog neit geprobeerd. Staat nog op mijn to do lijstje.
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 12:06:42 #223
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122502301
ik heb nog geen woopies geprobeerd te maken, alhoewel ik het bakblik al een tijdje geleden gekocht heb :')
  dinsdag 5 februari 2013 @ 17:35:43 #224
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_122515895
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 11:20 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Meringue, wordt dat dan hard? Dan lijkt het wel heel lekker en een goed alternatief voor botercreme *ik mag geen boter, namelijk...*
Nee, het blijft fluffy.
KuikenGuppy
pi_122525071
Dank jullie voor de lieve opmerkingen over mijn slagroom/chocoladetaartje.al zeg ik ik het zelf,hij smaakte heerlijk. ;)

Vorige week voor cupcakes een topping gemaakt van roomboter,monchou en poedersuiker. Was ook heerlijk. Zelfs de mensen die eerst geen topping wilden,wilden het wel na het proeven.

En dank jullie...er staat nu een pot fluff in de kast en af en toe gaat er een lepel in...die daarna in mijn mond gaat haha
  vrijdag 8 februari 2013 @ 18:51:01 #226
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122647964
Morgen is m'n dochter jarig, vorige vrijdag was ik jarig en morgen vieren we voor de familie samen ons verjaardagsfeest. Ik heb twee taarten gemaakt, een snelle kwarktaart met mandarijntjes (zo'n Dr. Oetker pak met 2 blikken mandarijntjes erdoor) en een taart met marsepein die íets meer werk was. ;) Zo is ie geworden:



Even een foto waarop je de zijkant beter kunt zien:

  vrijdag 8 februari 2013 @ 19:17:23 #227
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_122649121
De strakheid Spuug _O_
Hij is weer geweldig!
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_122650396
Gaaf weer Spuug! Leuke kleurencombi ook!
Fake it till you make it...
  † In Memoriam † vrijdag 8 februari 2013 @ 20:00:21 #229
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122651004
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2013 18:51 schreef Spuuglokje het volgende:
Morgen is m'n dochter jarig, vorige vrijdag was ik jarig en morgen vieren we voor de familie samen ons verjaardagsfeest. Ik heb twee taarten gemaakt, een snelle kwarktaart met mandarijntjes (zo'n Dr. Oetker pak met 2 blikken mandarijntjes erdoor) en een taart met marsepein die íets meer werk was. ;) Zo is ie geworden:

[ afbeelding ]

Even een foto waarop je de zijkant beter kunt zien:

[ afbeelding ]
mooie strakke taart weer spuuglokje
lekker hysterisch rood ook O+

ik had toch die vlinderuitstekerset gekocht? ik was ermee bezig en met de grootste uitsteker wilde het maar niet lukken. de aanhechting stond open en ik kreeg het fondant niet goed uitgestansd. ik vond het zonde van zo'n dure set, dus heb ik een klachtenformulier ingevuld. ik moest een foto maken en sturen, maar dat zag ik niet zo zitten, dus ik ben teruggegaan naar de winkel met mn setje.

leggen ze daar uit een andere set die uitsteker naast de mijne bleek de mijne van geen kant te kloppen. hij was scheef, verkeerd gelast en er misten diverse ribbels. het leek bijna een ander model! een fabricagefout dus.

zonder problemen kon ik mijn setje daar achterlaten en kreeg ik een hele nieuwe set mee.
goeie service daar bij de leukste taartenshop!
  zaterdag 9 februari 2013 @ 17:44:50 #230
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122681506
Wat een goede service lady-wrb. ^O^
  † In Memoriam † zaterdag 9 februari 2013 @ 18:28:43 #231
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122682660
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 17:44 schreef Spuuglokje het volgende:
Wat een goede service lady-wrb. ^O^
ja echt wel!

hoe was de taart? :Y)
pi_122687639
Spuug lokje gefeliciteerd en mooie taart weer!

Netjes lady wrb, benieuwd naar jouw resultaat
  † In Memoriam † zaterdag 9 februari 2013 @ 20:48:01 #233
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122688108
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 20:36 schreef het-is-mij het volgende:
Spuug lokje gefeliciteerd en mooie taart weer!

Netjes lady wrb, benieuwd naar jouw resultaat
ik heb nog foto's van de koekjes met de oude steker. ik heb nog geen nieuwe gemaakt. maar ik zal dat binnenkort doen en dan zal ik ze eens naast elkaar leggen dan zullen jullie wel zien wat ik bedoel. :)
  zaterdag 9 februari 2013 @ 23:04:33 #234
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122694755
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 18:28 schreef lady-wrb het volgende:
hoe was de taart? :Y)
Héérlijk, al zeg ik het zelf. ;)
  † In Memoriam † zaterdag 9 februari 2013 @ 23:05:26 #235
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122694799
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 23:04 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Héérlijk, al zeg ik het zelf. ;)
wat zat erin?
doe je nog wel eens iets met dat dure apparaat van je?
  zaterdag 9 februari 2013 @ 23:08:29 #236
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_122694924
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 23:05 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat zat erin?
doe je nog wel eens iets met dat dure apparaat van je?
Biscuitdeeg met een laagje Hero fruitpasta aardbeien en een laagje Funcakes botercrème.
En dat apparaat staat nu eerlijk gezegd op m'n bureau op zolder. Ik gebruik het haast niet. :@
  † In Memoriam † zaterdag 9 februari 2013 @ 23:10:44 #237
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122695015
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 23:08 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Biscuitdeeg met een laagje Hero fruitpasta aardbeien en een laagje Funcakes botercrème.
En dat apparaat staat nu eerlijk gezegd op m'n bureau op zolder. Ik gebruik het haast niet. :@
dan is het maar goed dat je er niet de volle mep aan uitgegeven hebt.
ik heb op youtube zitten kijken wat het nou is, maar het leek me al niet iets dat je dagelijks gebruikt
  † In Memoriam † zaterdag 9 februari 2013 @ 23:12:45 #238
37843 lady-wrb
kortaf
pi_122695104
ik had afgelopen weekend voor het slaapfeest van L. bij de roeivereniging een berg cupcakes gemaakt.
browniedeeg met chocoladechunkstopping en gewone vanillecupcakes met marsepein.
ze zijn schoon opgegaan! (niet zo gek met een groep hongerige pubers :D )
pi_122702956
Klinkt goed lady!
Fake it till you make it...
pi_123238951
Hoi.

Altijd als ik een taart bak gebruik ik dit recept Link

De smaak is goed, maar hij valt soms best droog uit.

Iemand een beter recept, of tips?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')