abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 21:58:21 #1
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119824897
cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:





Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!

En voor de rest, kijk in het oude topic :P

en hier weer verder met lekkere taarten en mooie cupcakes

met als laatste de vraag van het-is-mij:
Dank allen, was tevreden over t resultaat.

quote:
Ben benieuwd lady naar je taart..........is t recept in t engels?
ja, het recept was in het engels.
ik heb vreselijk zitten zwoegen om het te begrijpen en om de hoeveelheden om te rekenen.
en dus alsnog geblunderd bij het deeg voor de korst. (ik had de gehakte chocola bij het deeg gegooid en dat moest er dus na het bakken overheen, kwam ik te laat achter :(
maar goed, deeg ligt in de koelkast te wachten tot morgen. dan ga ik kijken of het eetbaar is als ik het alsnog bak.
nieuw deeg gemaakt, wat vervolgens in de oven nogal zakte (het hechtte niet aan de wand) maar goed, ik ben gewoon doorgegaan.
pompoenprut gemaakt, halve kruidenrek er doorheen en nu staat de zooi al ruim 3 kwartier in de oven.
is het normaal dat het niet dik wordt? zou het kunnen dat het pas opstijfd als het uit de oven is en afkoelt?
ik weet het anders ook niet hoor :?
pi_119828335
Spuuglokje en lady-wrb, ik had nog een paar vragen over de sneeuwvlok koekjes! Heb de set ondertussen namelijk binnen gehad. Misschien zijn het hele domme vragen maar ik ben een "bak en versier" noob dus ik dacht, beter vragen dan er een zooitje van te maken. Hoe dik maken jullie de koekjes? En hoe dik rollen jullie de fondant? En maken jullie het relief "erin" of naar boven stekend met het matje? En hoef je die kleurstof niet te verdunnen?

Bedankt :)
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 08:51:09 #3
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119834940
quote:
5s.gif Op zaterdag 1 december 2012 23:25 schreef Poftoffel het volgende:
Spuuglokje en lady-wrb, ik had nog een paar vragen over de sneeuwvlok koekjes! Heb de set ondertussen namelijk binnen gehad. Misschien zijn het hele domme vragen maar ik ben een "bak en versier" noob dus ik dacht, beter vragen dan er een zooitje van te maken. Hoe dik maken jullie de koekjes? En hoe dik rollen jullie de fondant? En maken jullie het relief "erin" of naar boven stekend met het matje? En hoef je die kleurstof niet te verdunnen?

Bedankt :)
ik heb geen idee hoe dik mijn koekjes zijn. iets van 0,5 cm schat ik. ik rol uit tussen twee grote roerhoutjes van de action.

de kleurstof hoef je idd niet te verdunnen. die moet je met een cocktailprikkertje uit het potje halen en op de fondant smeren, waarna je het er doorheen kan kneden.

voor de dikte van de fondant gebruik ik volgens mij de dunste afstandhouder die bij de roller zit.
het plastic vormpje leg ik er daarna bovenop en dan met mijn siliconendeegroller er stevig overheen en dan staat het motiefje erop.
gewoon even oefenen
en ik smeer van tevoren wat crisco op het plastic vormpje. dan laat het fondant beter los.

laatste tip: bij daglicht werkt prettiger dan bij lamplicht (voor mij dan) ik kon bij lamplicht niet goed zien hoe ik de vormpjes uit moest stanzen en zat er vaak net naast :(
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 11:02:05 #4
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119836426
en hier is de pompoentaart



ik had er met fondant nog even een spin bijgekleid, maar dat valt nog niet mee :@

pi_119837042
Ziet er wel gaaf uit Lady!
Fake it till you make it...
pi_119837609
Vind hem kei mooi, zou die spin lekker weglaten. Idee is zonder ook wel duidelijk.
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 12:57:11 #7
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119839043
quote:
14s.gif Op zondag 2 december 2012 11:57 schreef Myraela het volgende:
Vind hem kei mooi, zou die spin lekker weglaten. Idee is zonder ook wel duidelijk.
hij ligt er ook voor de lol op :D
  zondag 2 december 2012 @ 13:13:05 #8
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119839453
quote:
5s.gif Op zaterdag 1 december 2012 23:25 schreef Poftoffel het volgende:
Spuuglokje en lady-wrb, ik had nog een paar vragen over de sneeuwvlok koekjes! Heb de set ondertussen namelijk binnen gehad. Misschien zijn het hele domme vragen maar ik ben een "bak en versier" noob dus ik dacht, beter vragen dan er een zooitje van te maken. Hoe dik maken jullie de koekjes? En hoe dik rollen jullie de fondant? En maken jullie het relief "erin" of naar boven stekend met het matje? En hoef je die kleurstof niet te verdunnen?

Bedankt :)
Ik gebruik de gele Wilton hulpringen bij het uitrollen van het koekjesdeeg. Dan wordt het deeg 4,5 mm dik.
Voor het uitrollen van het fondant voor op de koekjes gebruik ik een kleinere rolstok met de roze hulpringetjes, dat is 1,5 mm, en plaats het reliëf naar boven stekend. Het reliëf zelf is dan 1,5 mm hoog, de rest iets dunner. Als het reliëf er namelijk op ligt in plaats van erin, kun je het heel gemakkelijk 'schilderen'.
De kleurstof die je bedoelt is denk ik de metallic verf uit zo'n potje? Die hoef je niet meer te verdunnen, je kunt rechtstreeks uit het potje gaan verven. Doop de kwast voorzichtig met een puntje erin, niet helemaal onderdompelen, want dan zit er veel te veel verf aan de kwast en wordt het een knoeierij.
  zondag 2 december 2012 @ 13:13:59 #9
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119839471
Leuke pompoentaart lady-wrb!
pi_119849422
Bedankt voor de reacties! Ik heb zelf alleen een ouderwetse houten deegroller dus ik moet de diktes gokken, maar dan heb ik een beetje een idee "hoe het moet". Ik las geloof ik ook iets over de fondant met relief iets te laten drogen voor het op de koekjes gaat?
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 19:10:19 #11
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119850094
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 18:49 schreef Poftoffel het volgende:
Bedankt voor de reacties! Ik heb zelf alleen een ouderwetse houten deegroller dus ik moet de diktes gokken, maar dan heb ik een beetje een idee "hoe het moet". Ik las geloof ik ook iets over de fondant met relief iets te laten drogen voor het op de koekjes gaat?
die houten deegroller heb ik toevallig onlangs de deur uitgedaan. ik vond het zo'n onding.
kan je niet improviseren met iets? ik heb al potloden als afstandhouders gehad, maar dat vond ik toch iets te dik worden. nu heb ik roerhoutjes van de action. die zijn lekker lang.
probeer gewoon iets.
en ja als je fondant even laat liggen is het een stuk handiger op de koekjes te krijgen
  zondag 2 december 2012 @ 19:11:20 #12
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_119850127
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 11:02 schreef lady-wrb het volgende:
en hier is de pompoentaart

[ afbeelding ]

ik had er met fondant nog even een spin bijgekleid, maar dat valt nog niet mee :@

[ afbeelding ]

Hij is super leuk geworden :) !!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_119851136
Ik ga morgen langs de bakwinkel en dan zal ik eens een blik werpen op de rollers :-)
pi_119852972


Cake met baileys botercreme en banaan.
#TeamMiley
pi_119854199
Ik moet zeggen dat op deze site veel info te vinden is, tenminste mijn vrouw is fan:



http://www.laurasbakery.nl/
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 21:13:30 #16
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119855668
Ik wil een taart bakken! Wat is een goed biscuitrecept? Ik wil gewoon zelf mixen en kloppen en ga niet op zoek naar dat Funcakes baksel waar ik wel eens over heb gelezen.
Dus dames wat is volgens jullie het beste recept?
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 2 december 2012 @ 21:17:20 #17
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_119855881
Per ei 30 gram basterdsuiker en 30 gram bloem. Simpel als dat :-)

Zoveel eieren als nodig in een bak heet water voorverwarmen, dan zo'n 10 miniten luchtig kloppen met de suiker en een snufje zout en er dan de bloem voorzichtg doorheen scheppen. Bakken op 180 graden :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 21:57:01 #18
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119858270
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 21:17 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Per ei 30 gram basterdsuiker en 30 gram bloem. Simpel als dat :-)

Zoveel eieren als nodig in een bak heet water voorverwarmen, dan zo'n 10 miniten luchtig kloppen met de suiker en een snufje zout en er dan de bloem voorzichtg doorheen scheppen. Bakken op 180 graden :)
alleen de eiwitten of ook de dooiers?
  zondag 2 december 2012 @ 21:57:56 #19
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_119858333
Ook de dooiers jawel
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 22:09:26 #20
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119859105
o en ik had toch zo'n moeite met het omrekenen van de amerikaanse maten?
toen ik gisteravond mijn net bij ikea aangeschafte bakmat uitpakte, bleek er een hele lijst met omgerekende buitenlandse maten op te staan!

dat had ik eerder moeten hebben (hij lag nog in de auto, vergeten eruit te halen :@ )

deze dus: (alleen staat nu net de verkeerde kant voor, maar het staat ook in de omschrijving)
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00175250/
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zondag 2 december 2012 @ 22:11:27 #21
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_119859212
Is er ook.een mogelijkheid om 'te schilderen' met iets in plaats van beleggen met marsepein oid?
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 22:12:32 #22
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119859271
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 22:11 schreef Ynske het volgende:
Is er ook.een mogelijkheid om 'te schilderen' met iets in plaats van beleggen met marsepein oid?
ik kwam op youtube een tutorial tegen van iemand die met royal icing schildert (als je dat bedoelt tenminste)
even zoeken....
  zondag 2 december 2012 @ 22:16:18 #23
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119859485
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 22:12 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik kwam op youtube een tutorial tegen van iemand die met royal icing schildert (als je dat bedoelt tenminste)
even zoeken....
Dat heet brush embroidery. :)
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 22:21:42 #24
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119859821
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2012 22:16 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Dat heet brush embroidery. :)
ja dat zie ik net. doe jij dat ook?
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 22:23:05 #25
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119859912

deze bijvoorbeeld. ik heb echt verbijsterd zitten kijken. zo mooi!
pi_119860649
Lady,mooi geworden!

Ik mag v.d week nog een aantal Cakepops maken voor wen verjaardag (geen varkens ;-) ) en dan ga im de koekjes met icing eens proberen.

Kwam net VIA via deze link nog tegen......ook leuk idee (glas in lood koekjes)
http://carolabaktzoethoud(...)tjes-getest.html?m=1
pi_119861222
Wat een mooie rozen arachide. , dat lijkt me best lastig om te doen!
  † In Memoriam † maandag 3 december 2012 @ 07:47:10 #28
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119868967
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 21:17 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Per ei 30 gram basterdsuiker en 30 gram bloem. Simpel als dat :-)

Zoveel eieren als nodig in een bak heet water voorverwarmen, dan zo'n 10 miniten luchtig kloppen met de suiker en een snufje zout en er dan de bloem voorzichtg doorheen scheppen. Bakken op 180 graden :)
Tof! Hoeveel minuten moet ik het bakken? En dat voorverwarmen van de eieren, hoe lang moet dat? Straks zijn ze half gestold haha :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 3 december 2012 @ 08:08:09 #29
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_119869148
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2012 22:16 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Dat heet brush embroidery. :)
maar kan dat ook rechtstreeks op bv die biscuitlaag? Of moet daar eerst iets tussen?
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  maandag 3 december 2012 @ 08:56:51 #30
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119869700
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 22:21 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ja dat zie ik net. doe jij dat ook?
Ja. :Y Ik heb zo'n beetje alle technieken onder de knie. (Klinkt opschepperiger dan ik bedoel. :@ )

Ynske, dat kan niet rechtstreeks op de taart, daar moet toch echt een laag fondant of marsepein onder. Als je daar niet van houdt, zou je ook een ganache kunnen maken en over je taart gieten. En daarna op de chocolade decoreren.
  † In Memoriam † maandag 3 december 2012 @ 09:00:08 #31
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119869761
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2012 08:56 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ja. :Y Ik heb zo'n beetje alle technieken onder de knie. (Klinkt opschepperiger dan ik bedoel. :@ )

Ynske, dat kan niet rechtstreeks op de taart, daar moet toch echt een laag fondant of marsepein onder. Als je daar niet van houdt, zou je ook een ganache kunnen maken en over je taart gieten. En daarna op de chocolade decoreren.
hoe lang doe jij nou over een taart?
  maandag 3 december 2012 @ 09:15:08 #32
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119870016
Lang, heel lang. Uuuren. Ik heb het nog nooit bijgehouden, maar ik ben geen snelle werker.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 3 december 2012 @ 09:20:08 #33
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_119870114
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2012 08:56 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ja. :Y Ik heb zo'n beetje alle technieken onder de knie. (Klinkt opschepperiger dan ik bedoel. :@ )

Ynske, dat kan niet rechtstreeks op de taart, daar moet toch echt een laag fondant of marsepein onder. Als je daar niet van houdt, zou je ook een ganache kunnen maken en over je taart gieten. En daarna op de chocolade decoreren.
k ga dat eens opzoeken, dank je :)
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  maandag 3 december 2012 @ 09:27:10 #34
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_119870267
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 07:47 schreef Skaai het volgende:

[..]

Tof! Hoeveel minuten moet ik het bakken? En dat voorverwarmen van de eieren, hoe lang moet dat? Straks zijn ze half gestold haha :P
eieren minuut of 5 ofzo, ze stollen niet zomaar hoor :) Gewoon in heet water uit de kraan.
En bakken, tussen de 25 en 35 minuten. Gewoon in de gaten houden, als hij gaat krimpen aan de zijkanten is hij gaar :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † maandag 3 december 2012 @ 21:11:34 #35
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119896401
Ik ben trots! Hij is een beetje ingezakt maar voor de eerste keer is ie goed gelukt!!







En nu omgekeerd zodat de mooie kant boven zit :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † maandag 3 december 2012 @ 22:40:29 #36
37843 lady-wrb
kortaf
  † In Memoriam † maandag 3 december 2012 @ 23:03:48 #37
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119902322
Ja ik ben zo blij :D. Na het afkoelen heb ik 'm met een broodmes in 2 lagen gesneden, en dat ging zowaar in een keer goed! Een laag vanillemousse en een beetje jam erop en morgen ga ik 'm insmeren met botercreme en dan eens kijken of ik een behoorlijke fondantlaag erop krijg. Dat vind ik stiekem het minst belangrijke omdat ik dat toch nog nooit gedaan heb, als ie maar te eten is :P.

En ik ben blij dat ik vanmiddag bij de Ikea een spatel heb gekocht, toch wel handig :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  dinsdag 4 december 2012 @ 08:57:14 #38
319308 Tink89
To live is to dance
pi_119908262
quote:
10s.gif Op maandag 3 december 2012 23:03 schreef Skaai het volgende:
Ja ik ben zo blij :D. Na het afkoelen heb ik 'm met een broodmes in 2 lagen gesneden, en dat ging zowaar in een keer goed! Een laag vanillemousse en een beetje jam erop en morgen ga ik 'm insmeren met botercreme en dan eens kijken of ik een behoorlijke fondantlaag erop krijg. Dat vind ik stiekem het minst belangrijke omdat ik dat toch nog nooit gedaan heb, als ie maar te eten is :P.

En ik ben blij dat ik vanmiddag bij de Ikea een spatel heb gekocht, toch wel handig :P
Ik zou het filmpje uit de op (de zo moet het wel-variant) even kijken. Daar kun je goed zien wat handig is :) Succes!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 12:38:49 #39
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119914387
Tadaaaa! Fondant is op kleine stukjes ietsje gescheurd en dat randje onderop is omdat ik te veel fondant had weggesneden maar ik ben er blij mee :D

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 13:01:33 #40
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119915216
quote:
10s.gif Op dinsdag 4 december 2012 12:38 schreef Skaai het volgende:
Tadaaaa! Fondant is op kleine stukjes ietsje gescheurd en dat randje onderop is omdat ik te veel fondant had weggesneden maar ik ben er blij mee :D

[ afbeelding ]
wow dat heb je netjes voor elkaar _O_
was het je eerste taart? ja toch?
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 13:38:06 #41
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119916369
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 13:01 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wow dat heb je netjes voor elkaar _O_
was het je eerste taart? ja toch?
Dankje! En ja mijn eerste taart :D.

Dames bedankt voor de hulp en tips!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_119917199
Mooi hoor!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 14:16:15 #43
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119917582
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 december 2012 13:38 schreef Skaai het volgende:

[..]

Dankje! En ja mijn eerste taart :D.

Dames bedankt voor de hulp en tips!
geweldig resultaat hoor! petje af!
ik heb nog nooit een hele taart gebakken (zo een met biscuit en fondant of marsepein dus)
maar ben me wel enorm aan het inlezen
en nu met jouw eersteling voor ogen, heb ik besloten dat het binnenkort toch ook maar eens voor mij zover moet zijn.
alleen probleempje: wie gaat dat ding opeten?
hoewel..... als ik een chocoladetaart ga maken, gaat zelfs mijn geen taart etende kind eraan geloven, denk ik.
ik ga toewerken naar kerst...
  dinsdag 4 december 2012 @ 16:26:30 #44
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119921891
Goed gedaan Skaai! ^O^
pi_119924260
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2012 22:16 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Dat heet brush embroidery. :)
heb je daar speciale penselen ofzo voor nodig?
mama van 3 kids!
  dinsdag 4 december 2012 @ 17:27:04 #46
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119924440
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 17:22 schreef Popples het volgende:

[..]

heb je daar speciale penselen ofzo voor nodig?
Nee hoor, die donkerharige van de Action werken bijvoorbeeld ook perfect. Wel moet het penseeltje een beetje vochtig zijn (even natmaken met water en dan op een keukenpapiertje het overtollige water eraf strijken).
pi_119924529
dank je wel spuuglokje voor de tip.
morgen even wat spullen halen en dan eens proberen. ik en dochter zijn over een paar weekjes jarig dan wil ik alvast iets proberen.
mama van 3 kids!
  dinsdag 4 december 2012 @ 17:34:26 #48
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_119924682
Goed gedaan skaaibeeb! *O* Momma so proud :') 8-)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_119934513
Arachide,mooie bloemen.

Skaai,strak hoor!

Ik ben met royal icing en koekjes aan de slag geweest,morgen miss foto onder spoiler haha,iets lastiger dan ik dacht
  † In Memoriam † donderdag 6 december 2012 @ 14:34:54 #50
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119995838
En zo is ie gisteren aan gort gesneden O+ :P fondant was uiteindelijk niet zo dik als ik dacht! En op 2 puntjes na (die ik straks naar de buren breng :P) vond iedereen hem lekker!



Die suikerpoppetjes had ik van een collega gehad, en de fondant via de buurvrouw dus kon er maar 1 taart worden gemaakt :P

Ik ben in elk geval enthousiast en ga vaker een taartje in elkaar flansen :). Ik heb van Sinterklaas ook weer versiersels gehad voor op taarten of cupcakes dus ik moet wel blijven bakken :')
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_119999061




Vandaag een taartmaak dag gehad met mn zus, Ik ben weer erg blij met het resultaat
S. 2014
J. 2016
pi_120000315
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 16:11 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Vandaag een taartmaak dag gehad met mn zus, Ik ben weer erg blij met het resultaat
Mooiiiii _O_ O+ zit er nog een vulling in?
pi_120002906
Mooi geworden!
Fake it till you make it...
pi_120005402
Nog een laatste vraag voordat ik morgen de sneeuwvlok koekjes ga maken: hoe lang kun je ze bewaren? :-)
  donderdag 6 december 2012 @ 18:47:56 #55
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120005577
Zeker een week, als je ze in een trommeltje bewaart. Algemene tip om koekjes lekker knapperig te houden: beetje ongekookte rijst in het trommeltje doen, stuk bakpapier op maat knippen en erop leggen en dan de koekjes erin en deksel erop. :)
  donderdag 6 december 2012 @ 19:03:10 #56
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_120006358
Mooie taartjes Skaai en gewoonmezelf!
***
  donderdag 6 december 2012 @ 19:12:01 #57
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_120006834
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 16:11 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Vandaag een taartmaak dag gehad met mn zus, Ik ben weer erg blij met het resultaat
Heel mooi, subtiel!


Ik had afgelopen vrijdag een puzzel taart workshop... Het resultaat viel mij mee, qua look EN smaak!
Even foto zoeken ;)



[ Bericht 8% gewijzigd door YskaFredriksson op 06-12-2012 19:20:23 ]
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
pi_120007336
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 18:47 schreef Spuuglokje het volgende:
Zeker een week, als je ze in een trommeltje bewaart. Algemene tip om koekjes lekker knapperig te houden: beetje ongekookte rijst in het trommeltje doen, stuk bakpapier op maat knippen en erop leggen en dan de koekjes erin en deksel erop. :)
Dank je wel
  † In Memoriam † donderdag 6 december 2012 @ 20:24:44 #59
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_120010627
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 16:11 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Vandaag een taartmaak dag gehad met mn zus, Ik ben weer erg blij met het resultaat
Oh die is mooi O+
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_120011122
quote:
1s.gif Op donderdag 6 december 2012 16:38 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

Mooiiiii _O_ O+ zit er nog een vulling in?
Vulling van bananenbavarois en aardbeien vlaaifruit, en dit alles afgesmeerd met citroen botercreme! Erg lekkere combi!
Bedankt allemaal!

Leuke taart Yska
S. 2014
J. 2016
pi_120051587
Na alle tips, hier zijn ze dan :D



Ik ben heel blij met het resultaat!
  † In Memoriam † vrijdag 7 december 2012 @ 20:39:52 #62
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120052817
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2012 20:12 schreef Poftoffel het volgende:
Na alle tips, hier zijn ze dan :D

[ afbeelding ]

Ik ben heel blij met het resultaat!
goed gelukt zeg! _O_

wat zijn het toch toffe vormpjes :Y
pi_120053087
Ja die set is echt geweldig :-D
  † In Memoriam † vrijdag 7 december 2012 @ 20:48:23 #64
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120053245
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2012 20:39 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

goed gelukt zeg! _O_

wat zijn het toch toffe vormpjes :Y
en in kleurtjes is het iedere keer weer anders
toen ik ze in het zwart wit grijs had gemaakt, waren ze bijna deftig :D
  vrijdag 7 december 2012 @ 20:59:45 #65
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120053877
Jaaaa prachtig Poftoffel! ^O^
pi_120054034
Wow super mooi hoor!
pi_120058501
Ik was wel nerveus want ik had nog nooit met fondant gewerkt! Maar het viel me honderd procent mee :-) Morgen ga ik ze weggeven aan een jarige...hopelijk vallen ze daar net zo in de smaak :D
pi_120073494
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 16:11 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Vandaag een taartmaak dag gehad met mn zus, Ik ben weer erg blij met het resultaat
Wow mooi winters taartje!
pi_120073522
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 18:47 schreef Spuuglokje het volgende:
Zeker een week, als je ze in een trommeltje bewaart. Algemene tip om koekjes lekker knapperig te houden: beetje ongekookte rijst in het trommeltje doen, stuk bakpapier op maat knippen en erop leggen en dan de koekjes erin en deksel erop. :)
^O^ dat zijn de tips!

Ik had van de week ook een paar zachte koekjes namelijk.
pi_120073573
Nou mijn eerst keer koekjes bakken sinds jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren en mijn eerste keer werken met icing.

Dat moet je wel even leren kennen en een belangrijke iets heb ik gemerkt is een goede spuitzak met een goed spuitmondje.

Maar ik vond het leuk om te doen dus ga het binnenkort zeker finetunen.
  zaterdag 8 december 2012 @ 14:49:28 #71
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_120074406
Die zien er hartstikke goed uit het-is-mij! ^O^
  † In Memoriam † zaterdag 8 december 2012 @ 20:27:25 #72
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120084436
heee die puzzelstukjessteker heb ik vorige week ook gekocht!

ik heb van de week voor mijn secretsantaproject salamanderkoekjes gebakken. dat viel nog niet mee om die heel uit de vorm te krijgen. ik heb m uiteindelijk lichtjes open moeten buigen, want het was echt niet te doen, maar daarna lukte het toch.

maar mijn slachtoffer was er blij mee en dat was het belangrijkste
pi_120101390
Ja vond t een leuke uitsteken.

Die boom heb ik ook in bestelling
  zondag 9 december 2012 @ 18:07:02 #74
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_120115178
Ik ben op zoek naar een (de grootste)? spuitmond om toeven mee te spuiten.
Ik wil dit jaar voor de kerst pommes duchesse maken!

Vorig jaar heb ik dat ook gedaan, maar toen had ik de spullen van mijn buurvrouw te leen en die heeft het pas weggegooid, omdat het spuitmondje kapot is gegaan!
Helaas weet ze niet meer welke maat dat spuitmondje was.

Ik heb al diverse sites afgezocht, maar ik kan nergens het formaat vinden wat ik nodig heb.
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  † In Memoriam † zondag 9 december 2012 @ 20:37:57 #75
37843 lady-wrb
kortaf
pi_120121719
quote:
17s.gif Op zondag 9 december 2012 18:07 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Ik ben op zoek naar een (de grootste)? spuitmond om toeven mee te spuiten.
Ik wil dit jaar voor de kerst pommes duchesse maken!

Vorig jaar heb ik dat ook gedaan, maar toen had ik de spullen van mijn buurvrouw te leen en die heeft het pas weggegooid, omdat het spuitmondje kapot is gegaan!
Helaas weet ze niet meer welke maat dat spuitmondje was.

Ik heb al diverse sites afgezocht, maar ik kan nergens het formaat vinden wat ik nodig heb.
ik kom ook niet verder bij het zoeken dan dat het een grof gekarteld spuitmondje moet zijn.
kan pietverdriet je niet helpen?
of vraag het in een taartenbakwinkel

maar is het zo belangrijk dan welke maat?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')