abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_119860649
Lady,mooi geworden!

Ik mag v.d week nog een aantal Cakepops maken voor wen verjaardag (geen varkens ;-) ) en dan ga im de koekjes met icing eens proberen.

Kwam net VIA via deze link nog tegen......ook leuk idee (glas in lood koekjes)
http://carolabaktzoethoud(...)tjes-getest.html?m=1
pi_119861222
Wat een mooie rozen arachide. , dat lijkt me best lastig om te doen!
  † In Memoriam † maandag 3 december 2012 @ 07:47:10 #28
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119868967
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 21:17 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Per ei 30 gram basterdsuiker en 30 gram bloem. Simpel als dat :-)

Zoveel eieren als nodig in een bak heet water voorverwarmen, dan zo'n 10 miniten luchtig kloppen met de suiker en een snufje zout en er dan de bloem voorzichtg doorheen scheppen. Bakken op 180 graden :)
Tof! Hoeveel minuten moet ik het bakken? En dat voorverwarmen van de eieren, hoe lang moet dat? Straks zijn ze half gestold haha :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 3 december 2012 @ 08:08:09 #29
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_119869148
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2012 22:16 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Dat heet brush embroidery. :)
maar kan dat ook rechtstreeks op bv die biscuitlaag? Of moet daar eerst iets tussen?
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  maandag 3 december 2012 @ 08:56:51 #30
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119869700
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 22:21 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ja dat zie ik net. doe jij dat ook?
Ja. :Y Ik heb zo'n beetje alle technieken onder de knie. (Klinkt opschepperiger dan ik bedoel. :@ )

Ynske, dat kan niet rechtstreeks op de taart, daar moet toch echt een laag fondant of marsepein onder. Als je daar niet van houdt, zou je ook een ganache kunnen maken en over je taart gieten. En daarna op de chocolade decoreren.
  † In Memoriam † maandag 3 december 2012 @ 09:00:08 #31
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119869761
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2012 08:56 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ja. :Y Ik heb zo'n beetje alle technieken onder de knie. (Klinkt opschepperiger dan ik bedoel. :@ )

Ynske, dat kan niet rechtstreeks op de taart, daar moet toch echt een laag fondant of marsepein onder. Als je daar niet van houdt, zou je ook een ganache kunnen maken en over je taart gieten. En daarna op de chocolade decoreren.
hoe lang doe jij nou over een taart?
  maandag 3 december 2012 @ 09:15:08 #32
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119870016
Lang, heel lang. Uuuren. Ik heb het nog nooit bijgehouden, maar ik ben geen snelle werker.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 3 december 2012 @ 09:20:08 #33
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_119870114
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2012 08:56 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ja. :Y Ik heb zo'n beetje alle technieken onder de knie. (Klinkt opschepperiger dan ik bedoel. :@ )

Ynske, dat kan niet rechtstreeks op de taart, daar moet toch echt een laag fondant of marsepein onder. Als je daar niet van houdt, zou je ook een ganache kunnen maken en over je taart gieten. En daarna op de chocolade decoreren.
k ga dat eens opzoeken, dank je :)
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  maandag 3 december 2012 @ 09:27:10 #34
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_119870267
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2012 07:47 schreef Skaai het volgende:

[..]

Tof! Hoeveel minuten moet ik het bakken? En dat voorverwarmen van de eieren, hoe lang moet dat? Straks zijn ze half gestold haha :P
eieren minuut of 5 ofzo, ze stollen niet zomaar hoor :) Gewoon in heet water uit de kraan.
En bakken, tussen de 25 en 35 minuten. Gewoon in de gaten houden, als hij gaat krimpen aan de zijkanten is hij gaar :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † maandag 3 december 2012 @ 21:11:34 #35
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119896401
Ik ben trots! Hij is een beetje ingezakt maar voor de eerste keer is ie goed gelukt!!







En nu omgekeerd zodat de mooie kant boven zit :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † maandag 3 december 2012 @ 22:40:29 #36
37843 lady-wrb
kortaf
  † In Memoriam † maandag 3 december 2012 @ 23:03:48 #37
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119902322
Ja ik ben zo blij :D. Na het afkoelen heb ik 'm met een broodmes in 2 lagen gesneden, en dat ging zowaar in een keer goed! Een laag vanillemousse en een beetje jam erop en morgen ga ik 'm insmeren met botercreme en dan eens kijken of ik een behoorlijke fondantlaag erop krijg. Dat vind ik stiekem het minst belangrijke omdat ik dat toch nog nooit gedaan heb, als ie maar te eten is :P.

En ik ben blij dat ik vanmiddag bij de Ikea een spatel heb gekocht, toch wel handig :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  dinsdag 4 december 2012 @ 08:57:14 #38
319308 Tink89
To live is to dance
pi_119908262
quote:
10s.gif Op maandag 3 december 2012 23:03 schreef Skaai het volgende:
Ja ik ben zo blij :D. Na het afkoelen heb ik 'm met een broodmes in 2 lagen gesneden, en dat ging zowaar in een keer goed! Een laag vanillemousse en een beetje jam erop en morgen ga ik 'm insmeren met botercreme en dan eens kijken of ik een behoorlijke fondantlaag erop krijg. Dat vind ik stiekem het minst belangrijke omdat ik dat toch nog nooit gedaan heb, als ie maar te eten is :P.

En ik ben blij dat ik vanmiddag bij de Ikea een spatel heb gekocht, toch wel handig :P
Ik zou het filmpje uit de op (de zo moet het wel-variant) even kijken. Daar kun je goed zien wat handig is :) Succes!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 12:38:49 #39
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119914387
Tadaaaa! Fondant is op kleine stukjes ietsje gescheurd en dat randje onderop is omdat ik te veel fondant had weggesneden maar ik ben er blij mee :D

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 13:01:33 #40
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119915216
quote:
10s.gif Op dinsdag 4 december 2012 12:38 schreef Skaai het volgende:
Tadaaaa! Fondant is op kleine stukjes ietsje gescheurd en dat randje onderop is omdat ik te veel fondant had weggesneden maar ik ben er blij mee :D

[ afbeelding ]
wow dat heb je netjes voor elkaar _O_
was het je eerste taart? ja toch?
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 13:38:06 #41
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119916369
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 13:01 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wow dat heb je netjes voor elkaar _O_
was het je eerste taart? ja toch?
Dankje! En ja mijn eerste taart :D.

Dames bedankt voor de hulp en tips!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_119917199
Mooi hoor!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † dinsdag 4 december 2012 @ 14:16:15 #43
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119917582
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 december 2012 13:38 schreef Skaai het volgende:

[..]

Dankje! En ja mijn eerste taart :D.

Dames bedankt voor de hulp en tips!
geweldig resultaat hoor! petje af!
ik heb nog nooit een hele taart gebakken (zo een met biscuit en fondant of marsepein dus)
maar ben me wel enorm aan het inlezen
en nu met jouw eersteling voor ogen, heb ik besloten dat het binnenkort toch ook maar eens voor mij zover moet zijn.
alleen probleempje: wie gaat dat ding opeten?
hoewel..... als ik een chocoladetaart ga maken, gaat zelfs mijn geen taart etende kind eraan geloven, denk ik.
ik ga toewerken naar kerst...
  dinsdag 4 december 2012 @ 16:26:30 #44
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119921891
Goed gedaan Skaai! ^O^
pi_119924260
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2012 22:16 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Dat heet brush embroidery. :)
heb je daar speciale penselen ofzo voor nodig?
mama van 3 kids!
  dinsdag 4 december 2012 @ 17:27:04 #46
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119924440
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2012 17:22 schreef Popples het volgende:

[..]

heb je daar speciale penselen ofzo voor nodig?
Nee hoor, die donkerharige van de Action werken bijvoorbeeld ook perfect. Wel moet het penseeltje een beetje vochtig zijn (even natmaken met water en dan op een keukenpapiertje het overtollige water eraf strijken).
pi_119924529
dank je wel spuuglokje voor de tip.
morgen even wat spullen halen en dan eens proberen. ik en dochter zijn over een paar weekjes jarig dan wil ik alvast iets proberen.
mama van 3 kids!
  dinsdag 4 december 2012 @ 17:34:26 #48
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_119924682
Goed gedaan skaaibeeb! *O* Momma so proud :') 8-)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_119934513
Arachide,mooie bloemen.

Skaai,strak hoor!

Ik ben met royal icing en koekjes aan de slag geweest,morgen miss foto onder spoiler haha,iets lastiger dan ik dacht
  † In Memoriam † donderdag 6 december 2012 @ 14:34:54 #50
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119995838
En zo is ie gisteren aan gort gesneden O+ :P fondant was uiteindelijk niet zo dik als ik dacht! En op 2 puntjes na (die ik straks naar de buren breng :P) vond iedereen hem lekker!



Die suikerpoppetjes had ik van een collega gehad, en de fondant via de buurvrouw dus kon er maar 1 taart worden gemaakt :P

Ik ben in elk geval enthousiast en ga vaker een taartje in elkaar flansen :). Ik heb van Sinterklaas ook weer versiersels gehad voor op taarten of cupcakes dus ik moet wel blijven bakken :')
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')