Dragonberry | zondag 17 juni 2012 @ 13:12 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. laatste baksels: taart van sjanette ![]() Chocolade Cake van The_Hives ![]() Lemon Ciambella Cake with lemon infused Creme Anglaise and lemon caramel van Estolan ![]() pavlova van Tooto7moe ![]() [ Bericht 41% gewijzigd door Dragonberry op 17-06-2012 13:54:15 ] | |
Dragonberry | zondag 17 juni 2012 @ 13:39 |
Nieuw deel en even een reactie op de laatste post:Snijden op een granieten werkblad vind ik niet lekker werken(glas trouwens ook niet). Te hard denk ik, plastic en hout werkt veel beter. Voor kneden en dergelijke is het wel heel geschikt omdat het koel is en niet makkelijk plakt. Als je twee stukken aan elkaar schuift heb je alleen dus wel een spleet, waar dingen tussen gaan zitten. Ik ben dus niet overtuigd dat het beter zou werken.. | |
Inu | woensdag 20 juni 2012 @ 15:32 |
Mini hallon drommetjes ![]() ![]() Ik had ook nog cheesecupcakejes gemaakt, maar geen foto van. Wel erg aan te raden! http://annies-eats.com/20(...)cheesecake-cupcakes/ | |
limbolandjgirl | donderdag 21 juni 2012 @ 15:35 |
Mij valt nu pas dit topic op! Waaw wat een lekkere dingen maken jullie! ![]() Ik heb vandaag ook weer staan bakken en dit is mijn resultaat: Het is een appel banaan taart/cake. Het recept is van Rudolph's Bakery ![]() | |
Sweetpea8472 | donderdag 21 juni 2012 @ 15:44 |
Misschien dat jullie m'n vraag kunnen beantwoorden. Ik wil een cake bakken, maar dan met honing ipv suiker (of in ieder geval een deel van de suiker vervangen). Hoeveel honing moet ik dan toevoegen en hoeveel suiker moet ik dan weg laten? Ik ben aan het experimenteren met cake... | |
MaximusTG | donderdag 21 juni 2012 @ 16:12 |
http://www.wikihow.com/Use-Honey-in-Place-of-White-Sugar Misschien heb je daar wat aan. Vergeet niet dat je ook je hoeveelheid vocht moet aanpassen, omdat dat ook in honing zit! | |
A-ce | zondag 24 juni 2012 @ 10:16 |
In de vorige topic had iemand het over scones. Is daar misschien een recept van?? Want wil ze graag maken ![]() | |
.ZilveR. | zondag 24 juni 2012 @ 14:28 |
Het is niet echt bakken, maar iemand een fatsoenlijk recept voor Arretjescake? Op internet kom ik zoveeeeel verschillende hoeveelheden en verhoudingen tegen dat ik er geen logica meer in zie ![]() | |
Mirjam | zondag 24 juni 2012 @ 14:39 |
oh, ja, iok heb wel het perfecte recept, van mijn oma ![]() ![]() ik moet alleen zoeken of dat ook ergens op papier staat ![]() ga straks ff kijken! | |
.ZilveR. | zondag 24 juni 2012 @ 14:43 |
Jeej ![]() | |
The_Hives | zondag 24 juni 2012 @ 14:47 |
| |
A-ce | maandag 25 juni 2012 @ 09:00 |
Thx dan als nog er overheen gelezen!! ![]() Hoe dik moeten de rondjes dan ongeveer zijn, 2cm hoog of..? | |
The_Hives | maandag 25 juni 2012 @ 17:20 |
ik was gemeen, had ik in een topic eerder neergezet ![]() Ja, centimeter of 2. Steekt niet zo nauw, dus je hoeft er niet met een meetlat naast te staan ![]() | |
MissHobje | maandag 25 juni 2012 @ 18:05 |
wat ook makkelijk is, deeg op dikte uitrollen en dan in blokken/punten snijden, hoef je geen rondjes te steken ![]() | |
A-ce | maandag 25 juni 2012 @ 18:29 |
@ The_Hives: vandaar dat ik het niet kon vinden hahaha @Misshobje: bedankt dat is ook wel leuk ipv rondjes!! Thx ga maar van t weekend aan de slag | |
Dragonberry | maandag 25 juni 2012 @ 19:55 |
Nooit meer omrekenen van cups naar gram voor mij!![]() ![]() | |
Taartje | maandag 25 juni 2012 @ 21:30 |
Help! Weet iemand hier misschien waar ik wegwerpvlaaivormen kan vinden? Van die aluminium dingen die je eenmalig gebruikt, zoiets? Bij de toko vond ik alleen rechthoekige schalen, terwijl ik echte de ronde en liefst vlaaivormen zoek. Morgen ga ik op zoek bij de Sligro, maar heeft iemand anders nog tips, mocht ik ze daar niet vinden? | |
Tegan | maandag 25 juni 2012 @ 21:53 |
Misschien hebben ze ronde bij de Blokker. Zag ooit zoiets liggen denk ik. | |
Bakfiets. | maandag 25 juni 2012 @ 21:54 |
Mag een Bakfiets ook? ![]() | |
Taartje | dinsdag 26 juni 2012 @ 10:25 |
Tegan: bij de Blokker vond ik alleen kleine, van zo'n 10 cm doorsnee. Jammer, maar bedankt voor het meedenken! | |
Bleie | dinsdag 26 juni 2012 @ 10:34 |
Wat een leuke! Ik heb hele saaie van rvs. ![]() | |
franky_sl | dinsdag 26 juni 2012 @ 12:50 |
http://24kitchen.nl/recep(...)f[0]=bundle%3Arecipe << inclusief filmpje! | |
FutureFairytale | dinsdag 26 juni 2012 @ 20:36 |
Mijn (doodgewone) monchoutaart van vandaag. Gemaakt uit pure verveling ![]() ![]() | |
The_Hives | dinsdag 26 juni 2012 @ 20:38 |
![]() | |
Bleie | zondag 1 juli 2012 @ 15:44 |
Heeft iemand nog tips voor koekjes die je met een peuter kunt maken? Vanochtend weer zandkoekjes gemaakt, en dat is heel leuk, maar om nou te zeggen dat die echt onwijs lekker zijn... | |
MaximusTG | zondag 1 juli 2012 @ 15:45 |
Speculaasjes? | |
The_Hives | zondag 1 juli 2012 @ 16:18 |
abrikozen of aardbeienkoekjes? | |
Bleie | zondag 1 juli 2012 @ 18:59 |
Speculaasjes is n goed idee. Daar hoef je niet per se zo'n plank voor te hebben toch? Aardbeienkoekjes klinkt ook leuk, recept? | |
Inu | zondag 1 juli 2012 @ 19:04 |
Zoiets? Natuurlijk ook zandkoekjes, maar met cacao ziet het er leuker uit ![]() | |
#ANONIEM | maandag 2 juli 2012 @ 14:20 |
Sticky Fig & Caramel Cake with Vanilla Custard & Whipped Cream! ( by MasterChef Australia )![]() ![]() | |
Bortecinem | maandag 2 juli 2012 @ 14:48 |
Die Sticky Fig & Caramel Cake ziet er lekker uit. Ik hou sowieso erg van natte cakes. Sekerpare ![]() Een heel zoet Turks griesmeel gebakje. | |
MaximusTG | maandag 2 juli 2012 @ 15:11 |
Nee, kan ook gewoon los. Uitsteken en zo. En misschien ook nog versieren door er lijntjes in te trekken of zo? Of zoiets: http://uitdekeukenvanarde(...)ks-soepstengels.html (soepstengels)? Ook leuk om samen te maken? [ Bericht 15% gewijzigd door MaximusTG op 02-07-2012 15:28:04 ] | |
Bakkerd | maandag 2 juli 2012 @ 18:43 |
Wat ziet dit er lekker uit! Ik heb een recept opgezocht, binnekort een x proberen ![]() | |
#ANONIEM | maandag 2 juli 2012 @ 19:40 |
top | |
_Loki | maandag 2 juli 2012 @ 21:02 |
Ik heb net wortelmuffins met cream cheese frosting gemaakt. Hémels. Geen foto helaas maar het ziet er zo uit ![]() ![]() | |
Fiorellino | maandag 2 juli 2012 @ 21:39 |
Wat is het recept? | |
_Loki | maandag 2 juli 2012 @ 21:43 |
Maar dan met iets minder olie ipv gesmolten boter. En bakpoeder (backin) ipv bicarbonaat. En met fijn gemengde noten, heerlijk. | |
Tooto7moe | dinsdag 3 juli 2012 @ 11:13 |
![]() en de op de rest eigenlijk ook. Die vijgentaart wil ik ook graag maken en die wortelmuffins zien er té aantrekkelijk uit. | |
Fiorellino | dinsdag 3 juli 2012 @ 12:36 |
Super! Ga ze ook een keer maken, misschien van het weekend ![]() Maken jullie trouwens ook wel eens jullie eigen verjaardagstaarten? Zo ja, wat is een succes? | |
Zo-is-dat | dinsdag 3 juli 2012 @ 14:02 |
Ik maak altijd mijn eigen verjaardagstaarten. De witte chocolade cheesecake is altijd een succes, alsook de chocolade honing taart. Maak vaak ook iets met appel omdat er veel mensen zijn die daar van houden. En verder is het altijd weer waar ik zin in heb en het valt altijd in de smaak als je iets zelf hebt gemaakt! ![]() | |
The_Hives | dinsdag 3 juli 2012 @ 15:54 |
![]() vooral mijn appeltaart en 3 soorten (death by) chocoladetaart doen het erg goed ![]() | |
Mirjam | dinsdag 3 juli 2012 @ 16:08 |
ik maak vaak appeltaart, of new york cheesecake. beide taarten zijn altijd erg populair, toen ik ergens in de voorgaande jaren eens geen zin had om te bakken, werd me dat dan ook niet in dank afgenomen ![]() ![]() | |
Leentje86 | dinsdag 3 juli 2012 @ 21:07 |
Hhhhhhmmmm wat een heerlijk dingen komen hier langs!! Ik ga dit weekend ook weer eens aan de slag, iemand nog een ultiem recept voor chocolade taart? En heeft iemand deze taart al geprobeerd?? http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/810320/rood-wit-blauw-taart/?rq=taart Ik wil hem graag gaan proberen maken! ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 3 juli 2012 @ 21:18 |
Wel een compliment ![]() Behalve als ze gelijk weer weggaan omdat je niks hebt gebakken haha. | |
The_Hives | woensdag 4 juli 2012 @ 09:17 |
Cake 125g cakemeel 1,5 tl zuiveringszout 1 tl bakpoeder 1/4 tl zout 115g boter in stukken, kamertemperatuur 170g pure choco gehakt 230g zure room 150 gr suiker 3 eieren 2 ronde bakblikken 22,5 x 2,5 cm of 1 blik 22,5 x 5 cm oven voorverwarmen op 175 graden vet de bakblikken in en bestuif met bloem roer in een kom zout, zuiveringszout, bakpoeder en meel door elkaar meng boter, choco en zure room aubain-marie glad, haal van vuur als alle choco gesmolten is klop eieren en suiker glad in een kom roer choco massa door eieren en suiker door elkaar zeef droge ingredienten erboven en spatel er doorheen doe het beslag in de blikken cake van 2,5 cm 25 minuten in de over. 5 centimeter 40 minuten ![]() Vulling geklopte witte chocolade ganache 225 gr witte choco klein gehakt 2,4 dl slagroom slagroom aan de kook brengen, bij choco doen, tijdje laten staan, goed mengen helemaal laten afkoelen en stijf en romig kloppen. Lekkere tussenlaag tussen de 2 cakes. Als je 1 blik hebt, cake dus door midden snijden. ![]() ![]() Glazuur zelfde als witte choco, maar gebruik dan meestal melkchocolade om alle 3 de soorten te gebruiken. Naar smaak kan je het dan niet stijf kloppen om een hard laagje glazuur te maken. Als je een romiger glazuur wil kan je het licht opkloppen naar eigen wens. In beide gevallen goed laten afkoelen in bv een bak ijswater. Als je een hardere glazuur wilt, kan je boter toevoegen. ![]() --------- Bovenstaande is bij mij altijd succes verzekerd! [ Bericht 4% gewijzigd door The_Hives op 04-07-2012 09:25:12 ] | |
Tooto7moe | woensdag 4 juli 2012 @ 22:55 |
over die allerhande taart... deze dame had er over geblogd. http://www.bijnanetzolekk(...)06/ahfeesttaart.html Ik vond hem zelf er lekker uitzien maar ooh zo zwaar! | |
het-is-mij | vrijdag 6 juli 2012 @ 21:50 |
Maakt iemand weleens de lemon merengue pie hier uit t fok kookboek? Hij komt altijd mooi uit de oven maar na een tien min trekt t eiwitschuim wat in vanaf de kant zeg maar.....tips hier tegen? | |
sjanette | zaterdag 7 juli 2012 @ 10:06 |
Vanochtend Strawberry shortcake gemaakt. Erg lekker!![]() Strawberry shortcake 07-07-2012 by sjanette1, on Flickr | |
Sts | zaterdag 7 juli 2012 @ 12:17 |
Iemand een tip voor een snelle taart? Ik dacht zelf aan een frisse kwarktaart maar qua kwarktaarten reikt mijn ervaring niet verder dan een pakje van dr. Oetker. Andere (snelle) suggesties zijn ook welkom ![]() Voor mijn verjaardag wil ik cheesecakebrownies en een crack pie meenemen naar het werk, maar dat is niet voldoende om iedereen van een stukje te voorzien. | |
Bleie | zaterdag 7 juli 2012 @ 13:19 |
Appeltaart is snel. | |
Tooto7moe | zaterdag 7 juli 2012 @ 20:46 |
maak een cake, snijd doormidden, slagroom en fruit erop en poedersuiker erboven. En dan kan je in principe elke eenvoudige cakerecept gebruiken. | |
FutureFairytale | dinsdag 10 juli 2012 @ 15:35 |
Een vriendin is geslaagd en komt morgen bij me eten. Ze vroeg of ik een monchoutaart wilde maken dus dat wordt het toetje. Staat nu op te stijven in de koelkast ![]() | |
Isegrim | maandag 16 juli 2012 @ 17:46 |
Drie cakes aan het bakken. Eentje met limoenrasp, eentje met cacao & kokos en eentje met twee eetlepels oploskoffie. Die laatste is erg lekker (het beslag althans ![]() Als ik eraan denk maak ik ff een fotootje als ze klaar zijn. ![]() | |
tombolafan | maandag 16 juli 2012 @ 19:48 |
Ze zullen nu toch wel klaar zijn? ![]() | |
Isegrim | maandag 16 juli 2012 @ 19:53 |
Ja, ze zijn ook klaar, maar ze zijn niet helemaal perfect geworden. ![]() ![]() | |
PureEvil | zaterdag 21 juli 2012 @ 10:30 |
Die cakepop maker van de blokker...is dat wat????? | |
Sts | zaterdag 21 juli 2012 @ 11:55 |
Help ![]() Het stijfkloppen van het eiwit gaat prima, dan voeg ik netjes in delen de suiker toe en tegen de tijd dat ik halverwege de suiker ben is alles opeens weer vloeibaar...Klop ik te lang? Moet ik doorkloppen als het vloeibaar is geworden? Iemand een failproof recept? | |
Dragonberry | zaterdag 21 juli 2012 @ 12:31 |
Was je suiker op de juiste temperatuur? Ik maak zelf altijd swiss merengue, omdat dat volgens mij veel makkelijker is. Je verwarmt de eiwitten samen met de suiker au-bain-marie tot alle suiker is opgelost. Stijfkloppen en klaar! | |
#ANONIEM | zaterdag 21 juli 2012 @ 13:09 |
En suiker aan de rand toevoegen. Niet erin gieten | |
Sts | zaterdag 21 juli 2012 @ 14:05 |
Oooh! Dat is iets heel anders, daar ben ik wel voor op het moment ![]() Kun je't wel gewoon 'normaal' afbakken? | |
Sts | zaterdag 21 juli 2012 @ 14:06 |
Aha! ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 21 juli 2012 @ 15:08 |
Yup Moet rond de 120graden zijn ongv | |
Pietverdriet | zaterdag 21 juli 2012 @ 15:20 |
Ben een tulband aan het bakken. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 21 juli 2012 @ 15:25 |
Lekker ![]()
| |
Pietverdriet | zaterdag 21 juli 2012 @ 15:28 |
![]() | |
Dragonberry | zaterdag 21 juli 2012 @ 15:29 |
Zo krijg je gewoon hele mooie merengue die je als schuimpjes kan bakken of verder verwerken tot botercreme(wat ik meestal doe). Ik gebruik dan 40 gram suiker per eiwit. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 juli 2012 @ 16:46 |
Doe de suiker in een steelpan en een eetlepel of 2 water erbij, verhit dit tot de suiker een dikke doorzichtige siroop is. Terwijl de eiwitten in de standmixer stijf zijn laat je deze lopen en giet er in een dun straaltje de siroop bij. | |
floris_b | zaterdag 21 juli 2012 @ 18:05 |
Zo citroenvlaai maken, hopen dat het lekker is ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 juli 2012 @ 18:07 |
Burps. De tulband is al weer bijna op | |
SV-tje | zaterdag 21 juli 2012 @ 18:29 |
Als ik meringue maak, doe ik gewoon eiwitten en suiker meteen bij elkaar en een klein beetje frambozenazijn. Lukt altijd. | |
lemonlime | dinsdag 14 augustus 2012 @ 21:04 |
Nú op BBC 2: the Great British bake-off! ![]() | |
RobinOok | dinsdag 14 augustus 2012 @ 21:07 |
Yes! Zelfs als je niet zelf bakt leuk om te kijken! | |
Bleie | woensdag 15 augustus 2012 @ 08:40 |
Ik heb gisteren een boterkoek gemaakt. Best aardig gelukt. | |
robuust89 | woensdag 15 augustus 2012 @ 09:47 |
Ik trap aardig kont wat betreft het maken van cake (Pound-cake), maar toch smaakt 'ie niet zoals bij de bakker in het dorp ![]() Hoe ik 'm maak: 500 gr suiker 500 gr boter 500 gr eieren 500 gr zelfrijzend bakmeel merg van 2 vanillestokjes 2 eetlepels citroensap snufje zout Koude methode, en dan bakken in de oven op 160 graden voor een uur (hetelucht) Hoe maken jullie cake? ![]() | |
Goudvis87 | woensdag 15 augustus 2012 @ 12:10 |
Deze gaat bij mij altijd goed http://www.deliciousmagazine.nl/2011/05/06/citroen-meringuetaart/ | |
Dragonberry | woensdag 15 augustus 2012 @ 15:37 |
Hé ik heb net ook een citroen merengue taart gemaakt ![]() ![]() | |
Roomsnoes | donderdag 16 augustus 2012 @ 15:15 |
Heeft iemand toevallig een recept voor een lekkere cheesecake? Vooral voor de bodem. Ik kan weinig lekkers vinden... | |
Axia | donderdag 16 augustus 2012 @ 15:44 |
Gemalen Oreo-koekjes voor de bodem | |
Bleie | donderdag 16 augustus 2012 @ 19:53 |
Er is een heel topic over cheesecakes. Zit nu mobiel dus kan t niet voor je opzoeken, maar ook hier in cul. | |
SV-tje | donderdag 16 augustus 2012 @ 23:05 |
Chocolate chip cookies malen en met beetje jam aan elkaar plakken. Is hier favoriet ![]() | |
_Loki | vrijdag 17 augustus 2012 @ 01:28 |
Huhum, als je het erin kiept, gaam alle kleine luchtbelletjes weer kapot. Als je het aan de rand toevoegt, blijven ze heel en wordt het nog stijver omdat suiker fijn plakkerig is ![]() Gebruik je poedersuiker trouwens of gewone suiker? Dat verschilt ook weer per recept. Poeder werkt veul beter. | |
MissHobje | vrijdag 17 augustus 2012 @ 17:52 |
Macarons met chocolade ganache ![]() ![]() en zomerfruit muffins ![]() | |
The_Hives | vrijdag 17 augustus 2012 @ 18:09 |
leuk! | |
Bortecinem | vrijdag 17 augustus 2012 @ 18:50 |
Smaakt de buitenkant ook naar mint? ![]() | |
MissHobje | vrijdag 17 augustus 2012 @ 19:52 |
nee ![]() | |
franky_sl | zaterdag 18 augustus 2012 @ 05:01 |
Jammer dat de macarons niet zo mooi glad zijn. Denk meer/beter het amandelmeel zeven. | |
MissHobje | zaterdag 18 augustus 2012 @ 05:39 |
Jups wel jammer maar niet erg, met malen schoot de bende in de smeltstand ![]() Ze smaken super lekker ![]() Als ik weer eens gladde heb show ik ze weer ![]() | |
Sandous | zaterdag 18 augustus 2012 @ 17:41 |
Ik wil een worteltaart maken voor morgen, met iets ertussen. Dit wordt m: http://www.joyofbaking.com/CarrotCake.html Gewoon een dunne laag slagroom, is dat handig met dit weer (de kans is er dat die niet in de koelkast kan morgen) En ik heb alleen een bakje slagroom, moet er nog wat anders bij zodat deze stevig wordt en blijft? | |
The_Hives | zaterdag 18 augustus 2012 @ 20:28 |
heb je klopfix? | |
The_Hives | zaterdag 18 augustus 2012 @ 20:28 |
ik zou trouwens er niets tussen smeren, gewoon een frosting erop en klaar | |
lady-wrb | zaterdag 18 augustus 2012 @ 22:54 |
allemachtig hoe groot is jouw vorm ? ![]() | |
Mirjam | zaterdag 18 augustus 2012 @ 22:56 |
ik maak cake in de wonderpan ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:06 |
![]() ik ben al heel lang op zoek naar een wonderpan, maar ze zijn zo achterlijk duur of niet compleet | |
Mirjam | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:27 |
ik was er ook jaren naar opzoek, uiteindelijk die van mijn moeder gekregen ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:29 |
bofferd! werkt het echt zo goed als ze zeggen? | |
_Ophelia_ | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:29 |
Hier verkopen ze ze schijnbaar nieuw Edit: dat is niet zo bijzonder zie ik nu... Slagroom is een slecht plan met dit weer en zo ook niet stevig genoeg om tussen een wat zwaarder baksel te smeren. Heb je niets in huis om glazuur van te maken? Anders pas op het allerlaatste moment de slagroom erop, en dan zou ik voor bovenop gaan. [ Bericht 4% gewijzigd door _Ophelia_ op 18-08-2012 23:34:28 ] | |
Mirjam | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:43 |
yup, cakes lukken áltijd | |
lady-wrb | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:44 |
nu moet ik nog erger een wonder pan ![]() | |
Mirjam | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:44 |
![]() | |
lady-wrb | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:44 |
![]() ooit komt het goed. | |
Lienekien | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:48 |
http://wonderbakpan.biedmeer.nl/Wonderpan | |
Mirjam | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:49 |
da's niet de echte ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:51 |
jij hebt zeker een artola? | |
Mirjam | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:51 |
![]() | |
Lienekien | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:53 |
http://members.home.nl/de-klomp/wonderpan.html Dit wel? | |
Mirjam | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:54 |
deze is voor zover ik weet de echte, echte ouderwetse. twee halve bollen met een binnenpan. | |
lady-wrb | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:57 |
waar is je mica glaasje? | |
Lienekien | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:57 |
Ik zie met googelen zoveel verschillende types dat me niet duidelijk wordt wat 'de echte' is. Die winkel van het krantenknipsel zit hier in de stad. Misschien ga ik er eens kijken. | |
lady-wrb | zaterdag 18 augustus 2012 @ 23:59 |
ik ken alleen alho en artola als "echt" | |
lady-wrb | zondag 19 augustus 2012 @ 00:00 |
ik heb geboden op een poffertpan ![]() | |
Mirjam | zondag 19 augustus 2012 @ 00:00 |
Hoe werkt een wonderpan en wie heeft recepten ![]() voor zover ik weet is de artola pan de echte, enige ouderwetse. de anderen zijn dus namaaksels. | |
robuust89 | zondag 19 augustus 2012 @ 16:49 |
Ik maak er gelijk 2 ![]() | |
lady-wrb | zondag 19 augustus 2012 @ 23:22 |
en mijn bod is verwijderd. jullie raden nooit waarom: ze had vandaag gereageerd dat ik m mocht hebben en ik had niet snel genoeg gereageerd. ik heb verdorie vanmiddag en vanavond gewerkt ben ben net terug ![]() kunnen mensen zich nou echt niet voorstellen dat er mensen zijn (zeker met dit mooie weer) die niet 24 uur bij de computer zitten om hun mail te checken? ![]() heb ik weer natuurlijk ![]() ik ben heel beleefd gebleven, heb mijn nederige excuses gemaakt dat ik zo dom was om te gaan werken in het weekend en of ik nu toch nog die poffert mag kopen van dr ![]() en nu ga ik snel naar bed. het was loeiheet en benauwd in het zorgcomplex waar ik werk | |
Fiorellino | maandag 20 augustus 2012 @ 16:36 |
Ik heb op internet een recept gevonden waar ik pouring cream voor nodig heb. Wat is de Nederlandse vertaling? ![]() | |
Lienekien | maandag 20 augustus 2012 @ 16:42 |
Ik denk dat je gewoon slagroom kunt gebruiken. | |
Fiorellino | maandag 20 augustus 2012 @ 16:43 |
http://www.raspberricupcakes.com/2012/07/apple-crumble-loaf.html Dit is het recept, wel zo handig denk ik ![]() | |
Lienekien | maandag 20 augustus 2012 @ 16:47 |
Ik denk het wel.![]() | |
The_Hives | maandag 20 augustus 2012 @ 16:54 |
![]() thnx voor het recept trouwens ![]() | |
Welldressed | maandag 20 augustus 2012 @ 16:56 |
Bagels & Beans cheesecake met verse aardbeien ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 36% gewijzigd door Welldressed op 20-08-2012 18:41:20 ] | |
The_Hives | maandag 20 augustus 2012 @ 17:00 |
Imageshack geblokkeerd op Fok! ![]() | |
PureEvil | maandag 20 augustus 2012 @ 17:01 |
ja, gebruik anders deze; tinypic.com | |
franky_sl | maandag 20 augustus 2012 @ 22:01 |
Moet ik voor een vlaaideeg(dus met gist) het deeg ook een tijdje kneden voor de glutenvorming? Zoals bij brood ook moet? | |
Dragonberry | maandag 20 augustus 2012 @ 22:57 |
Custard maak je toch niet met slagroom? | |
MaximusTG | maandag 20 augustus 2012 @ 23:00 |
Ja, je moet het deeg ook kneden, maar de mate van glutenontwikkeling is van minder belang dan bij brood, omdat het toch om een relatief dunne laag gaat. Als je er een glad, samenhangend deeg van hebt gemaakt is het al gauw goed. Welk recept volg je? Wat voor vulling? | |
Fiorellino | dinsdag 21 augustus 2012 @ 11:04 |
Ik heb nog nooit curstard gemaakt ![]() | |
Lienekien | dinsdag 21 augustus 2012 @ 11:19 |
In dit recept blijkbaar wel. | |
franky_sl | dinsdag 21 augustus 2012 @ 13:36 |
30 g bloem 30 g zetmeel 80 g melk 5 g verse gist 20 g rietssuiker 10 g zout 40 g boter 1 eidooier Ik wil een simpel aardbeientaartje maken. Dus vlaaideeg, banketbakkersroom(melk, dooier, custard/puddingpoeder, suiker en vanille) en daarbovenop aardbeien en afglaceren met een abrikozenconfituur(jam+water). | |
MaximusTG | dinsdag 21 augustus 2012 @ 14:11 |
Zetmeel in het deeg? Is dat niet om de vulling te binden of zo? Beetje erg weinig bloem ook lijkt me? Nou ja, iig gewoon een samenhangend deeg maken, in je vorm en blind bakken. | |
franky_sl | dinsdag 21 augustus 2012 @ 14:23 |
Oops moet 130 gram bloem zijn. Nog niet veel, maar is ook voor een klein taartje. Zetmeel is ervoor dat het krokant blijft. Maar misschien ook niet nodig als ik eerst blind ga bakken | |
MaximusTG | dinsdag 21 augustus 2012 @ 14:29 |
Heb het zelf ook wel eens gemaakt;![]() Ook met banketbakkersroom, aardbeien en gelatine bovenop. Weet alleen niet meer waar ik het recept voor de bodem heb gelaten :p, tijd geleden. | |
franky_sl | dinsdag 21 augustus 2012 @ 14:31 |
Volg eens mij zijn dat prima smakende taartjes. Nog een dot slagroom erbij... jam jam. Maak hem wel is waar niet in een taartpan, maar gewoon in zo'n ribbelvorm waar de bodem los van is. | |
MaximusTG | dinsdag 21 augustus 2012 @ 14:35 |
Ja, die waren erg lekker :p. Meestal bak ik ze eerst even in een vorm, ingevet. Dan deeg uitrollen, over vorm draperen, goed in randjes drukken, en dan met een roller over de rand. Overtollig deeg weghalen. Bakpapier erover, en dan doe ik er rijst in. Goed verdelen. Ff bakken tot rand licht begint te bruinen, dan haal ik de rijst eruit, bakpapier eraf en bodem uit de vorm en los bakken. Wordt ie egaler bruin. | |
Taartje | vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:15 |
Voor het maken van een Amerikaans taartrecept heb ik corn syrup nodig. Weet iemand misschien waar ik dat kan krijgen? Via Google vond ik dat het eventueel vervangen kan worden door vloeibare glucose, klopt dat? | |
MaximusTG | vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:18 |
In sommige supermarkten verkopen ze nep maple syrup. Golden syrup heet dat. Lijkt me dat je dat goed als alternatief kan gebruiken. | |
Lienekien | vrijdag 24 augustus 2012 @ 16:38 |
Golden syrup is gewoon Golden syrup. Niks nep maple syrup. Je noemt een peer toch ook geen nepappel? | |
Inu | vrijdag 24 augustus 2012 @ 22:57 |
Net een biscuit uit de oven gehaald, zakt het midden in ![]() ![]() | |
_Ophelia_ | vrijdag 24 augustus 2012 @ 23:25 |
Natuurwinkel ![]() | |
PureEvil | zaterdag 25 augustus 2012 @ 08:52 |
Smaakt dat nou? Kwark uit de oven? Taart ziet er trouwens wel erg mooi uit! | |
Welldressed | zaterdag 25 augustus 2012 @ 09:07 |
Ja, het smaakt echt heerlijk. Ik heb magere kwark gebruikt in plaats van echte roomkaas, waardoor je taart heel luchtig en minder zwaar wordt. Erg lekker! | |
PureEvil | zaterdag 25 augustus 2012 @ 09:09 |
Tussen (magere) kwark en roomkaas/monchou(>?) zit ook wel een verschil lijkt me qua smaak? Ik heb het recept iig opgeslagen, ga het zeker een keer proberen! | |
Welldressed | zaterdag 25 augustus 2012 @ 09:10 |
Hmm ja, het smaakt anders, maar ik vind het beide erg lekker. Kwark is denk ik wat frisser. Er gaat ook citroensap in de cheesecake, dus hij smaakt sowieso wel fris. | |
FutureFairytale | zaterdag 25 augustus 2012 @ 09:30 |
Mag ik t recept van die cheesecake? Ziet er prachtig uit! | |
Welldressed | zaterdag 25 augustus 2012 @ 09:32 |
Het is het recept van Bagels & Beans!
| |
Taartje | zaterdag 25 augustus 2012 @ 09:41 |
Bedankt, ga ik daar vanmiddag eens op zoek! | |
FutureFairytale | zaterdag 25 augustus 2012 @ 11:37 |
Dankjewel! Maak je zelf custard? Weet niet of ik dat kan kopen. | |
_Ophelia_ | zaterdag 25 augustus 2012 @ 11:40 |
Bedoelt Wd geen custardpoeder? | |
Welldressed | zaterdag 25 augustus 2012 @ 13:44 |
Het is custardpoeder van Dr Oetker. In ieder geval die heb ik gebruikt, werkte prima! | |
SV-tje | zondag 26 augustus 2012 @ 00:54 |
Ik weet niet goed of ik het hier moet plaatsen of in het taarten en cupcakes topic Maar dit is een foto van een vriendin gemaakt op mijn verjaardagsfeest vanmiddag. Betere foto's krijg ik nog van m'n zus. ![]() | |
Danielle83 | zondag 26 augustus 2012 @ 09:36 |
Heeft er iemand nog een recept voor cupcakes of taarten waar geen melk in zit? Ik zie echt veel lekkere dingen voorbij komen, maar ik kan zelf geen melk verdragen ![]() | |
The_Hives | zondag 26 augustus 2012 @ 09:39 |
ik heb er geen verstand van, maar ook geen melkchocolade en dat soort dingen? Er zijn namelijk zoveel recepten zonder melk. Sterker nog ik heb vrijwel nooit melk nodig voor mn taarten, cakes enzovoort. | |
_Ophelia_ | zondag 26 augustus 2012 @ 09:39 |
Ziet er goed uit SV!Dan vervang je de melk in het recept toch gewoon door iets anders? Melk kun je bijna altijd probleemloos vervangen. | |
kwakz0r | zondag 26 augustus 2012 @ 10:00 |
ik ken geen recept met melk, maar je kunt melk bijna overal vervangen door sojamelk (smaakt wat zoetert in pannenkoeken en gebak). maar in cupcakes zou je ook een klein scheutje olie kunnen doen of wat water, als je mix te dik is volgens mij. | |
floris_b | zondag 26 augustus 2012 @ 12:03 |
Maar is het alleen melk of alle zuivel producten? | |
Danielle83 | zondag 26 augustus 2012 @ 12:04 |
Ik ben lactose intolerant dus het gaat ook om andere zuivelproducten ![]() | |
Bleie | zondag 26 augustus 2012 @ 12:07 |
Grrr, ik krijg straks schoonouders op visite (alvast voor een verjaardag), dus ik dacht: ik maak eens mini-cheesecakejes. Recept van Nigella Lawson, zou genoeg zijn voor 24. Dat leek me al optimistisch, maar goed, ik vond 12 of zo ook ruim voldoende. Nou ja, de bodem zou inderdaad genoeg zijn voor zeker 24 cakejes, maar met de vulling kreeg ik er met de beste wil van de wereld maar 5 gevuld. Dat snap ik toch niet... | |
_Ophelia_ | zondag 26 augustus 2012 @ 12:15 |
Uit welk boek kwam het recept? | |
Bleie | zondag 26 augustus 2012 @ 12:59 |
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw (How to be a domestic goddess). | |
MaximusTG | zondag 26 augustus 2012 @ 13:01 |
Misschien wel een slechte vertaling? Edit : http://kitchenconfessional.com.au/recipes/mini-cheesecakes Daar ook commentaar op de hoeveelheden. Alhoewel wat minder groot verschil. | |
Isegrim | zondag 26 augustus 2012 @ 13:06 |
http://allrecipes.com/rec(...)-cookies/detail.aspx Echt handig, dat je kunt aangeven of je US of metric wilt en hoeveek koekjes je wilt bakken. ![]() | |
Bleie | zondag 26 augustus 2012 @ 13:08 |
Nee, als ik afga op internet klopt het wel. Voor de vulling staat: 200 gr roomkaas 50 gr suiker 2 eetlepels zure room 1/2 tl vanille-extract 2 tl citroensap Op internet gaat het over 7 ounces. Maximus: die had ik ook gevonden inderdaad, maar ik snap echt niet hoe ze het voor elkaar krijgen met die hoeveelheid vulling... | |
Mirjam | zondag 26 augustus 2012 @ 13:09 |
da's wel erg weinig, als ik 1 grote maak, in een normale springvorm, gaat er al 800gr. roomkaas doorheen | |
Bleie | zondag 26 augustus 2012 @ 13:14 |
Nou ja, ik kan me wel voorstellen dat je in kleine vormpjes ook minder gebruikt, maar dus zeker wel het dubbele van wat hier staat. | |
floris_b | zondag 26 augustus 2012 @ 13:49 |
Je kan Wajang gebruiken i.p.v. boter. En sojamelk i.p.v. melk | |
BE | zondag 26 augustus 2012 @ 18:34 |
Lang leve kleurstoffen! ![]() ![]() Gewone zandkoekjes en glazuur, en je hebt een leuke traktatie voor op het kindeerdagverblijf. (Het idee is eerlijk gejat. ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 26 augustus 2012 @ 18:45 |
Goed kleurstofgebruik BE! Ze zijn echt enorm leuk ![]() | |
Isegrim | zondag 26 augustus 2012 @ 18:58 |
Kokosvet is een goede botervervanger. ![]() | |
Bleie | zondag 26 augustus 2012 @ 20:46 |
BE wat een goed idee! Die ga ik jatten van je! | |
Isegrim | zondag 26 augustus 2012 @ 21:06 |
Ik ben courgette-koekjes aan het bakken (hartig) en ga nu beginnen aan drie verschillende soorten chocolate-chip cookies. Foto's volgen. Dit keer echt, de cake ben ik de vorige keer vergeten. ![]() Edit: drie batches - met M&Ms, met walnoten + chocolate chips en als laatste double chocolate. ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door Isegrim op 26-08-2012 21:43:36 ] | |
Isegrim | zondag 26 augustus 2012 @ 23:24 |
Eh, het is één hele grote chocolate chip cookie geworden, iets te weinig ruimte gelaten. ![]() | |
emmyemmy | zondag 26 augustus 2012 @ 23:46 |
Mijn vriend is binnenkort jarig en is gek op citroen, kers en kwark. Nu wilde ik dus een citroenkwarktaart maken met kersen swirl. Ga ik dan hetzelfde te werk als bij een normale kwarktaart? Hoeveel kwark i.p.v. roomkaas dan? | |
Isegrim | zondag 26 augustus 2012 @ 23:57 |
De courgettekoekjes (niet zo'n mooie foto):![]() Recept: http://www.cookingwithmykid.com/recipes/baked-zucchini-fritters/ Ik vond ze een beetje saai van smaak, doe er de volgende keer wat kaas doorheen denk ik. De chocolate chip cookies na de scheiding ![]() ![]() | |
The_Hives | maandag 27 augustus 2012 @ 04:56 |
![]() die Chocolate Chip worden bij mij vaak ook 2 tot 3 keer groter ![]() | |
Inu | maandag 27 augustus 2012 @ 09:41 |
Tweede biscuit wel gelukt ![]() Dus biscuit met frambozenjam in het midden en afgesmeerd met frambozen-roomboter-roomkaas-creme en dan muisjes erbovenop en lange vingers aan de buitenkant. Lekker! En ik heb ontdekt dat als je voor de biscuit de suiker en eieren 15-20 min lang klopt in de machine het net zo luchtig is als wanneer je eieren scheidt en het apart doet. Minder afwas ![]() | |
Lienekien | maandag 27 augustus 2012 @ 10:44 |
Ik heb tweedehands een wonderpan op de kop getikt en er een kruidkoek in gemaakt. Is goed gelukt! | |
Isegrim | maandag 27 augustus 2012 @ 11:36 |
Ik had ook wel rekening gehouden met een zekere toename in diameter, maar ze waren een beetje te dik geloof ik. ![]() ![]() | |
DrukVout | maandag 27 augustus 2012 @ 15:04 |
Bij de houdbare melk is er vaak lactose vrije melk, iig hier bij de Lidl, AH (2 soorten) en de Hoogvliet hebben allen lactose vrije melk. Let wel op de lactose vrije melk zoeter is dan normale melk en je dus een 5-10% suiker uit je recept mag halen. Boter kan je van de blueband de vloeibare nemen. (AH heeft ook harde lactose vrije boter, maar slechtere ervaringen mee in baksels). Slagroom heeft de C1000 hier in lactose vrije vorm (ook houdbaar schap). De Jumbo schijnt veel lactose vrije producten te hebben. Yoghurt, melk, slagroom etc. Helaas zit die hier alleen bij het station en is die te klein daarvoor. Er is ook sojamelk, maar dat is toch een andere smaak dan gewone melk. | |
Inu | maandag 27 augustus 2012 @ 15:11 |
Ik gebruik voor een vriendin met melkallergie altijd deze boter en dat smaakt prima. Ik zoek dan wel iets uit zonder melk idd, lemon drizzle ofzo ![]() ![]() | |
Danielle83 | maandag 27 augustus 2012 @ 15:16 |
Thanks voor alle tips! Ik heb al eerder sojamelk gebruikt in recepten en ga vaker wajang als vervanging gebruiken. Toch wel handig dit ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 29 augustus 2012 @ 22:54 |
Ziet er heerlijk uit! Wat had je allemaal gemaakt? | |
The_Hives | donderdag 30 augustus 2012 @ 20:54 |
Vandaag worteltjestaart gemaakt. Wilde hem maken met opgeklopte eiwitten. Tot 2 keer aan toe (was me nog NOOIT gebeurt ![]() Ik had verder alles al klaar, dus op de gok extra suiker, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder (was nogal een zware substantie) koekkruiden (zat niet in origineel recept) en gesmolten boter (boter zat ook niet in recept) toegevoegd en wonderbaarlijk gelukt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
MissHobje | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:21 |
ziet er heerlijk uit die wortel taart ![]() | |
The_Hives | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:29 |
thnx. Smaakt goed met de mix van gemalen amandel en (uiteraard) wortel. | |
RunForrestRun | vrijdag 31 augustus 2012 @ 22:09 |
*Lurkmodus uit* Ik zie hier zoveel lekker voorbij komen dat ik wel moet reageren! Zelf ben ik ook fervent bakker, zal proberen er de volgende keer aan te denken foto's van mijn baksels te maken. Cupcakes met witte chocolade ![]() Niet zulke mooie foto's, dus meteen maar het recept erbij :-).
| |
The_Hives | zaterdag 1 september 2012 @ 10:28 |
![]() | |
Skaai | zaterdag 1 september 2012 @ 12:46 |
Ik heb een perzikroomkaaskruimel taart/cake gemaakt! Dit was in elk geval de eerste poging, was aardig gelukt. Daarna heb ik het recept wat aangepast (meer suiker door het kruimelbeslag, iets meer roomkaas en verse perziken) waardoor hij nu helemaal goed is! ![]() | |
LieLie | zaterdag 1 september 2012 @ 12:48 |
Oeh, die klinkt erg lekker en ziet er ook zo uit! | |
Isegrim | zaterdag 1 september 2012 @ 15:01 |
Wat is het recept van die perziktaart? | |
emmyemmy | zaterdag 1 september 2012 @ 16:01 |
Ik kan echt nergens een recept voor voor limburgse vlaaibodem. Nouja, er zijn er genoeg, maar ze zijn allemaal anders (van 50 tot 500 gram bloem, geen of wel ei, etc) Heb zelf maar iets verzonnen. Intussen staat de kwarktaart in de koelkast op te stijven. | |
SunshineEva | woensdag 5 september 2012 @ 17:58 |
![]() Pavlova taart met aardbei | |
Dragonberry | donderdag 6 september 2012 @ 15:42 |
lekkere dingen weer ![]() ![]() red velvel cheesecake brownies ![]() perzik kruimel koeken | |
Dizzy-Miss-Lizzy | donderdag 6 september 2012 @ 16:30 |
Heb je het recept van de red velvet cheesecake brownies? | |
Dragonberry | zaterdag 8 september 2012 @ 22:14 |
klik | |
Sts | maandag 10 september 2012 @ 12:21 |
Niet echt gebak, maar ik heb net chocolade fudge gemaakt volgens Banaan maar dan met grof zeezout en Werthers Original snippers erop. Heerlijk! Nu nog wachten tot hij hard is. | |
robuust89 | maandag 10 september 2012 @ 12:29 |
perzikroomkaaskruimeltaart, hoeveel woordwaarde is dat wel niet? ![]() | |
Skaai | maandag 10 september 2012 @ 12:39 |
Net zoveel punten aan woordwaarde als aan calorieën ![]() Tadaa ![]() | |
Bleie | maandag 10 september 2012 @ 13:06 |
Mijn dochter werd gisteren 3, dus heb een en ander gebakken. Cheesecake was jammerlijk mislukt. Brownies waren wel gelukt, en goddelijk, maar geen foto. Voor de kinderen Elmo-cupcakes - leken niet bepaald sprekend op Elmo, maar ze waren wel lekker. ![]() | |
Skaai | maandag 10 september 2012 @ 13:29 |
Wat een leuke Elmo cakejes! ![]() | |
_Loki | dinsdag 11 september 2012 @ 07:50 |
Ik heb gisteren 24 mini Hollandse appeltaartjes gebakken in een muffinvorm om uit te delen bij m'n Australische stagebedrijf ![]() Naar dit recept, maar dan met wat simpelere vulling die ik niet gekookt had omdat het toch de oven in gaat in ministukjes. Werkt net zo goed. Ze zijn wat minder mooi dan ik hoopte (en lang niet zo mooi als op de foto's bij het recept) omdat het deeg nogal lastig was na het koelen en m'n vormpjes waren eigenlijk net te klein voor mooie ruitjes bovenop, maar dat maakt ze niet minder schattig natuurlijk. | |
Fargo | dinsdag 11 september 2012 @ 13:58 |
Kent iemand hier de Franse chouqettes die je bij een goede boulangerie kunt krijgen? Ik wil ze graag thuis maken, maar heb geen idee welk meel je daarvoor het beste kunt gebruiken. Iemand hier die me op weg kan helpen? | |
MaximusTG | woensdag 12 september 2012 @ 21:55 |
Net ff een blueberry crumble cake gemaakt; had nog flink wat blauwe bessen over nl. | |
The_Hives | woensdag 12 september 2012 @ 21:58 |
ziet er goed uit! | |
Skaai | woensdag 12 september 2012 @ 22:00 |
Bosbessen, lekker! Ik heb net verlekkerd zitten kijken naar de te makkelijke appeltaart ever van Jamie Oliver. Ik ben alleen te lui om zelf deeg te maken at the moment. | |
MaximusTG | donderdag 13 september 2012 @ 10:51 |
Binnenkant van de blueberrycrumblecake:![]() ![]() (foto's door vriendin genomen met mobiel) Het zijn trouwens dus geen bosbessen he! Blueberries = blauwe bessen (Vaccinium corymbosum), Billberries = bosbessen (Vaccinium myrtillus). [ Bericht 12% gewijzigd door MaximusTG op 13-09-2012 11:55:26 ] | |
_Ophelia_ | donderdag 13 september 2012 @ 11:19 |
Met die suikerparels erop? Dat is gewoon soezendeeg, heb je niets bijzonders voor nodig. | |
3-voud | woensdag 26 september 2012 @ 11:09 |
Iemand het recept voor die lekker Duitse appeltaart? Vind die Hollandse maar niks aan. Veel te grof en appelig. | |
Sowieso. | zaterdag 29 september 2012 @ 01:14 |
Weet niet of ik hier goed zit, maar heeft iemand ervaring met de aroma's van http://www.naturesflavors.com/ ? Als het goed spul is en er meer geinteresseerden zijn, kunnen we misschien een bestelling delen? Scheelt best veel. | |
Skaai | zaterdag 29 september 2012 @ 04:50 |
Ik had Guinness cupcakes gemaakt, met een topping van Baileys (nouja het recept bevatte Baileys maar ik heb el cheepo Irish cream gekocht ![]() De buren waren er bij mee ![]() ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 29 september 2012 @ 10:05 |
dat is toch niet zo gek dat een appeltaart appelig is? wat is er dan anders in een duitse? | |
3-voud | zaterdag 29 september 2012 @ 10:41 |
De Nederlandse is gewoon een bakvorm koek met een zooi appels erin. Die Duitse is veel verfijnder.Veel meer gebak met lagen en smaken. | |
lichtbrand | zaterdag 29 september 2012 @ 12:26 |
Wow... ik zie een heleboel mooie taarten en koekjes voorbij komen! Vorig jaar deze taart geprobeerd te maken. Totale mislukking was dat! Iemand deze citroen schuim taart wel eens gemaakt en evt. een recept voor mij? ![]() Bron: http://delicious-cooks.com/lemon-meringue-pie.html | |
het-is-mij | zaterdag 29 september 2012 @ 13:54 |
Er staat in t fok kookboek een recept en die mislukt mij nooit | |
Michelangela | zondag 30 september 2012 @ 18:18 |
Ik kijk al een poosje mee in dit topic, mooie creaties. Ik heb me vandaag gewaagd aan een amandelcake in een rozen siliconenmal. Hij wordt echter niet gelijkmatig gaar. Dit probleem heb ik niet met mijn normale cakeblik, hebben jullie nog tips voor me misschien? | |
The_Hives | zondag 30 september 2012 @ 18:37 |
hou niet van siliconen bakvormen, dus geen idee ![]() Vandaag red velvet cake gemaakt. Jum! | |
Skaai | zondag 30 september 2012 @ 19:04 |
Ik denk dat ik mijn siliconen bakvormen ook maar een keer ga vervangen voor metalen, ik vind het makkelijker schoonmaken ![]() | |
Frag_adder | dinsdag 2 oktober 2012 @ 08:42 |
Ik heb een siliconen cake / brood vorm met daarbij een ijzeren rand waardoor deze erg stevig is, best gemakkelijk schoon maakt maar je de cake er ook gemakkelijk uit krijgt (ik faal met goed invetten) ik moet hier ook maar eens wat fotos van mijn baksels plaatsen ![]() | |
The_Hives | dinsdag 23 oktober 2012 @ 16:24 |
nu met een chocolade-chilitaart bezig en weer een red velvet voor feestje morgen ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 23 oktober 2012 @ 17:16 |
Heb maanzaad gemalen, wat suiker erbij, gemalen hazelnoten, wat maizena, cacao, vanille, melk en ei tot een dikke blubber. Blaadjes bladerdeeg aan elkaar geplakte, pasta er op gesmeerd, opgerold, en daar plakken van gesneden. Die plakjes op bakpapier als koekjes gebakken. Lekkere maanzaadkoekjes | |
Sts | zondag 28 oktober 2012 @ 10:33 |
Gisteren pompoentaart gemaakt volgens dit recept. De korst is verrukkelijk. De smaak van de vulling is ook goed, maar de textuur staat me niet aan (een beetje korrelige eierkoek). Omdat ik geen pompoenpuree in blik kon vinden heb ik het zelf gemaakt door de pompoen 15 minuten te stomen. Zou het helpen om hier een klein beetje gecondenseerde melk doorheen te roeren? Of door een deel crème fraîche te vervangen door roomkaas? | |
Sts | zondag 28 oktober 2012 @ 10:35 |
Wat betreft falen met goed invetten: ik vind dr oetker bakspray echt fantastisch daarvoor. Het is een of andere concoction met plantaardige olie, maar je gebruikt dan weer dusdanig weinig dat ik het verschil niet proef met met boter invetten. | |
Dragonberry | zondag 28 oktober 2012 @ 11:13 |
Ik denk dat ik de pompoen had gekookt en daarna in de blender goed glad maken. Aan het korrelige kan je denk ik weinig meer doen.. | |
#ANONIEM | zondag 28 oktober 2012 @ 11:39 |
Koken Blenden Door een zeef Helemaal smooth daarna | |
Sts | zondag 28 oktober 2012 @ 12:28 |
Oh de pompoen viel uit elkaar zo gaar was hij. Vervolgens heb ik hem geblenderd en na het mixen met de rest van de ingrediënten door een zeef geduwd. Ik weet ook niet zozeer of het de pompoen of het ei is. Ik bedoelde ook meer voor de volgende poging ![]() | |
Sts | zondag 28 oktober 2012 @ 12:29 |
Nou, dit heb ik gedaan dus. Ik denk niet dat het stomen zo veel verschil maakt? | |
Isegrim | zondag 28 oktober 2012 @ 12:40 |
IK heb laatst deze pompoentaart gemaakt, was heerlijk! http://mikes-table.themul(...)mpkin-pie-perfected/ Wel veel werk, maar iedereen vond 'm erg lekker. Zonde trouwens om de pompoen te koken. Gewoon met schil en al drie kwartier in de oven op 175 graden en dan het vlees eruit halen. Veel smaakvoller. | |
Sts | zondag 28 oktober 2012 @ 12:49 |
Klinkt goed. Ook voor een zoete taart? Misschien dat ik de vulling van deze taart overneem, die klinkt ook heel lekker en qua baktijden loopt het niet ver uiteen. De korst was zo heerlijk dat ik die lekker zo hou ![]() | |
Isegrim | zondag 28 oktober 2012 @ 12:59 |
Ja, juist voor een zoete taart. Structuur is ook veel mooier dan. Ik heb het ook door een zeef geduwd om het mooi glad te krijgen. | |
Rijstebuiltje | zondag 28 oktober 2012 @ 15:15 |
Ik ga vanavond speculaasjes bakken.. lang geleden! ![]() | |
ChildoftheStars | zondag 28 oktober 2012 @ 16:55 |
Wat zien jullie baksels er allemaal mooi uit ![]() Mijn vrienden beweren van de mijne dat het lekker doch lelijk is | |
Sjeen | zondag 28 oktober 2012 @ 17:50 |
Whoopie pies gebakken vandaag... Lekker maar lelijk CotS, de banketbakkersroom voor de vanille variant was te dun. En de mascarpone met speculoospasta voor de chocolad variant was geschift. Maar lekkerrrrrrrr! | |
lady-wrb | maandag 29 oktober 2012 @ 08:45 |
dat is toch beter dan dat het er geweldig uitziet en vervolgens niet te eten is? | |
lady-wrb | maandag 29 oktober 2012 @ 08:48 |
ik doe ze gewoon in de vaatwasser en dat gaat prima. (of doe ik iets dat niet mag ![]() | |
lady-wrb | maandag 29 oktober 2012 @ 08:51 |
doe het ding dan in zijn geheel in de oven, of haal je eerst de pitten en dradenzooi eruit? | |
Isegrim | maandag 29 oktober 2012 @ 10:25 |
Pitten en draden eruit. ![]() | |
ChildoftheStars | maandag 29 oktober 2012 @ 10:45 |
Dat klopt helemaal. Een combinatie zou helemaal leuk zijn ![]() Ik ga woensdag een taart bakken, dan zullen jullie het aanschouwen | |
Muck | maandag 29 oktober 2012 @ 11:47 |
Afgelopen weekend heb ik cupcakes gebakken:![]() Paars: chocolade Roze: met walnoten (uit eigen tuin ![]() Oranje: gevulde speculaascakejes (met amandelspijs in het midden) Groen: appel/kaneel/rozijn | |
Erasmo | vrijdag 2 november 2012 @ 22:42 |
Bakkertjes! Is een boterkoekvorm echt noodzakelijk als je boterkoek bakt of krijg je het baksel ook prima uit een normale bakvorm/springvorm gemanoeuvreerd? Nóg een bakvorm krijg ik er namelijk echt niet doorheen bij de keukencommissie hier ![]() | |
Soulagement | vrijdag 2 november 2012 @ 22:43 |
Springvorm werkt bij mij prima! | |
Mirjam | vrijdag 2 november 2012 @ 22:57 |
ik vind een boterkoekvorm echt fucking ideaal, aangezien er een soort dinges inzit waarmee je hem n een keer lossnijdt vande vorm! | |
Taurus | vrijdag 2 november 2012 @ 23:25 |
Een soort dinges ![]() | |
MaximusTG | vrijdag 2 november 2012 @ 23:28 |
Als je een springvorm gebruikt zou ik er bakpapier onderin doen. Ideaal altijd, de rand erop en het papier zit mooi strak. Als ie dan nog vast zit na bakken trek je er ff een stukje garen onderdoor. Geen flossdraad, dat smaakt vaak mintig ![]() | |
floris_b | zaterdag 3 november 2012 @ 11:20 |
Ik doe het al jaren in een bakblik, omdat daar meer in kan ;p | |
Selestha | zaterdag 3 november 2012 @ 11:39 |
Leuk en lekker! | |
Mirjam | zaterdag 3 november 2012 @ 12:18 |
zoeen ![]() ![]() | |
Taurus | zaterdag 3 november 2012 @ 16:41 |
Ik had al zo'n vermoeden ja! Daar zal inderdaad wel geen woord voor bestaan. ![]() | |
Inu | zaterdag 3 november 2012 @ 22:18 |
Niet echt bakken, maar misschien weten jullie het ook? Ik heb een hele tijd terug zo'n poedermixtaart gekocht waarbij je boter bij koekkruimels doet en melk bij de vulling en hem in de koelkast op laat stijven, maar de houdbaarheidsdatum is in januari verstreken. Het zijn alleen zakjes met poeder die gewoon in de doos in de kast hebben gestaan, dat kan ik toch nog best maken? Zoiets valt toch in de categorie 'kan wat smaak verliezen, maar ziek word je er niet van'-houdbaarheidsdatum? | |
Dragonberry | zaterdag 3 november 2012 @ 22:21 |
koekkruimels kunnen echt wel bederven lijkt mij en poeders verliezen idd smaak maar vaak ook bindingskracht. Een maandje kan naar mijn mening nog wel, maar dit gaat mij te ver.. Ik zou hem weggooien. | |
Erasmo | zaterdag 3 november 2012 @ 22:22 |
Boterkoekvorm ![]() ![]() | |
Inu | zaterdag 3 november 2012 @ 22:52 |
Het is zo'n zelfde soort mix als bij kwarktaart, dus er zit echt nergens vocht bij in die zakjes, dan gebeurt er toch ook niks? Ik heb hem even in elkaar geflanst en in de koelkast gezet, kijken of het groen uitslaat ![]() | |
Dragonberry | zaterdag 3 november 2012 @ 23:32 |
Ik ben benieuwd ![]() ![]() | |
Myraela | zondag 4 november 2012 @ 00:02 |
Ik houd me ook altijd maar gewoon aan de datums. Keer een cake gebakken met poeder dat een paar maandjes over datum was. Ook omdat ik dacht van "hier kan niets mis mee gaan". Ik weet niet of het puur psychisch was, maar het smaakte niet en ik heb het direct weggegooid toen het de oven uit kwam. | |
Muck | maandag 5 november 2012 @ 13:08 |
Thanks! | |
Inu | maandag 5 november 2012 @ 13:50 |
Hij was nog prima ![]() ![]() ![]() ![]() | |
morgane | maandag 5 november 2012 @ 14:31 |
Haha jammer! Ik heb gisteren deze arretjescake gemaakt. Erg lekker, maar bij het aansnijden viel 'ie bijna helemaal uit elkaar. De volgende keer wat beter aanstampen voordat 'ie de koelkast ingaat. | |
Isegrim | maandag 5 november 2012 @ 15:24 |
Taarten uit pakjes smaken altijd chemisch en te zoet. Er zijn op internet duizenden recepten voor lekkere Oreo-taart. ![]() | |
Inu | maandag 5 november 2012 @ 15:35 |
Ik weets, ik weets. Maar soms laat ik me toch verleiden ![]() | |
Sts | maandag 5 november 2012 @ 21:48 |
Pompoen chocoladecheesecake en pompoenmuffins voor halloween. Nog bedankt, Isegrim, voor de tip van het roosteren. Dat icm de cheesecake maakte dat de vulling helemaal niet melig/korrelig meer was!![]() en heerlijke witte chocolade cranberry koekjes (Ottolenghi) ![]() | |
Wanderlust. | vrijdag 9 november 2012 @ 21:30 |
Vanavond een heerlijke, kleffe chocoladecake met gekarameliseerde pinda's gemaakt ![]() ![]() Recept. Erg lekker! | |
Sjeen | vrijdag 9 november 2012 @ 22:06 |
Ja, die moet ik nu dus ook hè... Heb van de week boterkoek gebakken, maar had ruzie met bakpapier bij het erin frotten van het deeg. Wel über lekker trouwens, ik had er citroenrasp doorgedaan. Nu zag ik die boterkoekvorm bij Action liggen voor drie euro ofzo, is dat wat of moet ik een 'echte'? | |
MaximusTG | vrijdag 9 november 2012 @ 22:35 |
Ik moet bij zulke chocoladecake/taart altijd aan die film naar dat boek van Roald Dahl denken ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 9 november 2012 @ 22:36 |
![]() ![]() In de VS gebruikt trouwens iedereen pompoenpuree uit een blikje. Ik kon weinig Amerikaanse recepten vinden die niet uitgingen van een blikje. | |
PureEvil | vrijdag 9 november 2012 @ 23:30 |
Jaa Mathilda ![]() ![]() ![]() on topic: Ik ben NU appelflappen aan het bakken ![]() | |
YskaFredriksson | vrijdag 9 november 2012 @ 23:42 |
Binnenkort maar even een proefbatch opstuurbare kerstkoekjes maken... Die mooi in een vlopje passen ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 10 november 2012 @ 09:12 |
die is prima! (kan niet in de vaatwasser, maar dat kunnen die van anderen ook niet) | |
lady-wrb | zaterdag 10 november 2012 @ 09:13 |
wat ziet dat er gaaf uit! had je het recept al ergens gepost? | |
Sjeen | zaterdag 10 november 2012 @ 10:49 |
super, dan kan die op mijn verlanglijstje voor december. Zulke dingen gaan bij mij toch nooit in de vaatwasser ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 10 november 2012 @ 10:51 |
Ah, toch gevonden dit topic ![]() Mijn Tarte Tatin met kaneel, volkoren spelt rough puff en ongeraffineerde rietsuikercaramel. ![]() Amandelstaaf (spijs een week laten rijpen, met bio ei, bio citroen en ongeraffineerde rietsuiker) met een rijk bladerdeeg naar Paul Hollywoods recept (alleen dan wederom met volkorenmeel): ![]() Boterkoek uit het "gezins bakboek" uit 1986, maar dan met ongeraffineerde rietsuiker en volkorenmeel: ![]() Ik bak graag met volkoren en ongeraffineerde suiker, véél meer smaak. Ook gebruik ik roomboter en kokosolie, geen surrogaten. | |
Noek | zaterdag 10 november 2012 @ 10:58 |
Nou djoven, dat ziet er behalve mooi ook nog eens verantwoord uit. Hulde! ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 10 november 2012 @ 11:20 |
Het is allemaal zo veel lekkerder dan alles maar met wit meel en witte suiker te maken, daar is gewoon alle smaak uit gehaald en het heeft alleen nog functie. Ik gebruik ook zo veel mogelijk biologische ingrediënten, dan hoef ik bijvoorbeeld ook niet die chemische waslaag van de citroenen te wassen, want die is er niet ![]() Betekent dus ook dat ik niet met fondants en kleurstoffen werk, dus dat het er soms wat minder spectaculair uit ziet. | |
Pietverdriet | zaterdag 10 november 2012 @ 11:23 |
Niet mee eens, ik zou nooit een volkorenzuurdesemcroissant willen, of ongerafineerde suiker in een creme anglaise. | |
djkoelkast | zaterdag 10 november 2012 @ 11:30 |
Een croissant met volkorenmeel (10-15%) is wel weer erg lekker. Zuurdesem hoeft van mij niet, ik gebruik in brood gewoon biologisch gedroogd gist of verse gist van de bakker. En in mijn crème brûlée gaat gewoon ongeraffineerde rietsuiker hoor, crème Anglaise heb ik nog nooit gemaakt. | |
Isegrim | zaterdag 10 november 2012 @ 12:18 |
Volkoren boterkoek lijkt mij wel erg lekker. ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 10 november 2012 @ 12:21 |
Die was goddelijk. Ik heb volkoren tarwe, rogge en spelt gebruikt. | |
lady-wrb | zaterdag 10 november 2012 @ 12:23 |
het klinkt al bijna gezond ![]() en hoe ziet het recept er dan uit? | |
Skaai | zaterdag 10 november 2012 @ 19:58 |
Zojuist 85 mini bananencupcakes met mokkatopping (althans, het moet doorgaan voor mokka ![]() ![]() ![]() Morgen dus mee naar het werk, waar ik ze daar pas ga versieren ![]() | |
Sjeen | zaterdag 10 november 2012 @ 20:20 |
Whoopies!![]() Chocolade whoopie, monchou-sinasappelcreme, sinaswhoopie, pure chocolade. | |
Skaai | zaterdag 10 november 2012 @ 20:41 |
Wat een snoetjes! Wat zien ze er perfect rond uit ![]() | |
Taartje | zaterdag 10 november 2012 @ 22:06 |
Skaai, voor echt perfect ronde whoopies zag ik laatst in een taartenwinkel deze bakplaten van Wilton. Zie dat er geen diameter bij staat, maar ik vond ze wel vrij groot! | |
Sjeen | zaterdag 10 november 2012 @ 22:25 |
Ik heb zo'n plaat maar dan van bij Aveve. Werkt perfect ![]() | |
Sorella | zondag 11 november 2012 @ 13:33 |
Het zal vast wel eerder gevraagd zijn maar hoe rol ik in hemelsnaam marsepein uit tot een plak van 24 cm ?? | |
djkoelkast | zondag 11 november 2012 @ 13:35 |
Met poedersuiker lijkt me, of je moet amandelmeel hebben, maar dat is niet erg waarschijnlijk. Kan ook tussen 2 lagen huishoudfolie of bakpapier. Volgens mij moet je marsepein wel eerst even kneden, dat het lekker soepel is. | |
Dragonberry | zondag 11 november 2012 @ 13:39 |
Eerst goed kneden inderdaad tot het soepel is. Dan poedersuiker op je werkblad strooien en uitrollen. Het kan ook op een plastic onderlegger of tafelzeil, daar plakt het ook meestal niet aan vast. | |
Sorella | zondag 11 november 2012 @ 13:53 |
Okee dank jullie wel | |
Skaai | zondag 11 november 2012 @ 16:19 |
Vandaag de cakejes uitgedeeld! Ik had alleen (stom!) roomboter door de topping gedaan, dat wordt natuurlijk weer hard in de koelkast en onmogelijk om mooie dotjes mee te maken ![]() Ze smaakten er niet minder om! ![]() | |
Jagärtrut | zondag 11 november 2012 @ 16:26 |
![]() Mijn oogst van het weekeind. Plus nog zon bakblik vol. | |
djkoelkast | zondag 11 november 2012 @ 18:03 |
Ik geloof dat we bij jou gaan ontbijten morgen ![]() | |
-banaan2- | maandag 12 november 2012 @ 11:26 |
Mooie croissants! Gisteren een kouign amann gebakken, erg lekker ook! ![]() | |
Erasmo | maandag 12 november 2012 @ 20:39 |
Ziet er niet uit maar was wel lekker, stoofperentaart met custard:![]() | |
djkoelkast | maandag 12 november 2012 @ 20:43 |
Chelsea Buns gemaakt ![]() ![]() | |
Sts | dinsdag 13 november 2012 @ 21:55 |
Moooooi @ hierboven. En iemand vroeg het recept van de pompoentaart: http://www.marthastewart.com/343956/pumpkin-chocolate-tart hierrr. Maar dan wel met - pompoenpuree: pompoen in geschilde stukken in de oven, 30-45 minuten op 170 graden tot zacht en vervolgens gepureerd. - ietsje minder pompoenvulling en als vervanging 2 pakjes monchou + 1 ei + vanille-extract + suiker | |
Nerys | zaterdag 24 november 2012 @ 13:05 |
Gister havermoutkoekjes gebakken en dat was best een hit bij de kleine. Ik had nog zo'n zak havermout staan van de tijd dat ik dacht gezond te gaan lopen doen. Dus nu kwam ie goed van pas. ![]() ![]() | |
Nerys | zaterdag 24 november 2012 @ 13:06 |
Oh, er staat een link in de foto, ik weet niet of dat mag. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 24 november 2012 @ 17:08 |
Pecan Brownie & Lemon Pie![]() ![]() | |
Mirjam | zaterdag 24 november 2012 @ 17:10 |
![]() | |
The_Hives | zaterdag 24 november 2012 @ 17:11 |
nice ![]() | |
Selestha | zaterdag 24 november 2012 @ 17:14 |
![]() | |
lady-wrb | zaterdag 24 november 2012 @ 17:17 |
wat een leuke bakvormen heb je voor die lemon pie ![]() ik vind dat er standaard recepten bij al dat lekkers moeten ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 24 november 2012 @ 17:25 |
Bakvorm van Gobel met uitneembare bodem | |
lady-wrb | zaterdag 24 november 2012 @ 17:26 |
dat is een mooi ding zeg! | |
#ANONIEM | zaterdag 24 november 2012 @ 17:33 |
Erg handig voor dit soort taarten | |
uniekhoorn | zaterdag 24 november 2012 @ 17:35 |
Hoi, Heb alles in huis voor een home-made appeltaart. Ga hem maken met bloem, appels, boter, citroensap, kaneel, honing, basterdsuiker snufje speculaaskruiden... Dus, dat gaat wel goedkomen maar ik heb geen springvorm en was nu even niet van plan om er 1 te halen... Wel een siliconen bak'blik' of glazen ovenschalen. Zal dat ook lukken? tips? | |
Perruche | zaterdag 24 november 2012 @ 17:38 |
Zou de siliconen nemen want makkelijker te verwijderen. Of je gebruikt een ovenschaal maar dan wellicht meer een appelcake dan een taart? |