Geraspt minstens 100 gram, voor vier personen is dat onderste grens. Beter is 200quote:Op zondag 22 januari 2012 00:49 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Piet ik wil dit weer maken omdat we nu een blok échte parmezaan hebben gevonden. Er werd toen gezegd een (zoals in je quote ook) een 'flinke berg parmezaan', wat moet ik me hierbij voorstellen ongeveer? Het blok is zo'n 180-200 gram.
We zijn met zijn zessenquote:Op zondag 22 januari 2012 01:44 schreef Isegrim het volgende:
Wie gaat er nou in zijn eentje uit eten?
Voor 4 personen zo'n 200 gram kaas dus? Oké dan hebben we ruim genoeg.quote:Op zondag 22 januari 2012 01:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Laatste post vorige topic
[..]
Geraspt minstens 100 gram, voor vier personen is dat onderste grens. Beter is 200
Puh!quote:
We zijn een geweldig team.quote:Op zondag 22 januari 2012 01:53 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Voor 4 personen zo'n 200 gram kaas dus? Oké dan hebben we ruim genoeg.
(ik was even vergeten te vertellen dat we het recept door de helft doen )
Ik dacht laat ik deze vraag nu nog even stellen, misschien heb ik antwoord morgenmiddag.
Krijg ik het 's nacht al 45 minuten later
Piet: Dankje.
Het team dat deze Pietverdriet account gebruikt om te posten, Ik bedoel niet de mensen die hier ook regelmatig vragen beantwoorden.quote:Op zondag 22 januari 2012 11:15 schreef komrad het volgende:
Gefeliciteerd met je jubileum Piet
Wie zijn er eigenlijk 'on the team'?
yeah rightquote:Op zondag 22 januari 2012 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het team dat deze Pietverdriet account gebruikt om te posten, Ik bedoel niet de mensen die hier ook regelmatig vragen beantwoorden.
We hebben gestemt en de meerderheid zegt van niet.quote:
quote:Op zondag 22 januari 2012 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
We hebben gestemt en de meerderheid zegt van niet.
quote:Op zondag 22 januari 2012 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
We hebben gestemt en de meerderheid zegt van niet.
Lief!quote:
Als hij rauw was geweest had hij een veel steviger structuur gehad. De eismaak kan ik niet echt begrijpen, bedoel je het mondgevoel?quote:Op maandag 23 januari 2012 14:54 schreef rhubarb het volgende:
Afgelopen weekend at ik eendenlever. Ik weet even niet of het licht gebakken was of niet. Het proefde een beetje naar ei. Hoort dat?
Gefeliciteerd met je (jullie) jubileum hier, ondanks dat je comments vaak arrogant en compleet egocentrisch vindt, waardeer ik ze wel bijna altijd! Goed bezigquote:Op zondag 22 januari 2012 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
We hebben gestemt en de meerderheid zegt van niet.
Hmm, ik heb eigenlijk precies dezelfde vraag. Ben benieuwd Piet!quote:Op woensdag 25 januari 2012 09:02 schreef Aegithalos het volgende:
Piet ik heb een vraagje.
Ik heb afgelopen week voor het eerst canard a l'orange gemaakt. Hij was niet slecht maar de saus was het toch niet helemaal. Heb je een goed recept daarvoor?
De Sausquote:Op woensdag 25 januari 2012 09:02 schreef Aegithalos het volgende:
Piet ik heb een vraagje.
Ik heb afgelopen week voor het eerst canard a l'orange gemaakt. Hij was niet slecht maar de saus was het toch niet helemaal. Heb je een goed recept daarvoor?
Rijstazijn? Tamarinde?quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:50 schreef Bienelientjee het volgende:
Heb net mijn nasi vlees net wat op smaak gebracht met ketjap, basterdsuiker en olie. Had alleen helemaal geen citroensap in huis! Wat zou nou een goede vervanging kunnen zijn daarvoor in de toekomst?
Eh, niks?quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:50 schreef Bienelientjee het volgende:
Heb net mijn nasi vlees net wat op smaak gebracht met ketjap, basterdsuiker en olie. Had alleen helemaal geen citroensap in huis! Wat zou nou een goede vervanging kunnen zijn daarvoor in de toekomst?
Op brood met kaas doen? Een pizza bakken en het er daarna erop strooien?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 11:34 schreef fotostarter het volgende:
Piet,
ik heb gisteren een mooi doosje met Cress gekregen. Wat kan ik hier in hemelsnaam mee doen behalve door de sla doen?
Even wat plaatjes voor de leuk Weet ook totaal niet welke cress het is. De een proeft naar ui, de ander komkommer
t klinkt zo simpel...... thnx piet:)quote:Op zaterdag 28 januari 2012 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op brood met kaas doen? Een pizza bakken en het er daarna erop strooien?
Met gekookte aardappels en een klont boter stampen? Door de puree roeren?
Kunst van goed eten is niet zo moeilijk.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 11:40 schreef fotostarter het volgende:
[..]
t klinkt zo simpel...... thnx piet:)
Ach, de hele gezond ongezond discussie is grotendeels onzin, je moet gewoon gevarieerd en niet teveel eten.quote:
Als je het lang genoeg kookt en er genoeg melk bij doet, ja, maar of het lekker wordt, is een tweede, zet er anders even kort een staafmixer in als de rijst gaar is en staafmix een deel tot zetmeel,quote:
Dank je wel, ik ga het proberen!quote:Op maandag 30 januari 2012 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je het lang genoeg kookt en er genoeg melk bij doet, ja, maar of het lekker wordt, is een tweede, zet er anders even kort een staafmixer in als de rijst gaar is en staafmix een deel tot zetmeel,
ja, dat is ontzuurde cacao, Proces is bedacht door meneer van Houtenquote:Op maandag 30 januari 2012 23:05 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet,
wat is 'alkalized cocoa' powder? Ik lees op internet dat het in Amerika ook wel Dutch-process cocoa genoemd wordt. Is dat de normale cacao hier?
Zo was hij idd een stuk beter! Dankjewel!quote:Op woensdag 25 januari 2012 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
Zo lang ie niet bruin wordt en stinkt kan je hem prima eten.quote:Op donderdag 2 februari 2012 15:34 schreef fotostarter het volgende:
Piet, heb laatst een bloemkool bij de boer gehaald 4 A 5 dagen geleden. Bewaard in de kelder (donker en koud), maar nu ik hem pak, voelt hij nogal zacht aan. Dus hij is licht in te drukken. Is dit goed?
Kleur en geur zijn gewoon goed verder
Ah ok Ik was al aan het rondkijk hoe ik een bedorven bloemkool kon herkennen, aangezien bloemkool niet echt een bewaargroente is.quote:Op donderdag 2 februari 2012 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo lang ie niet bruin wordt en stinkt kan je hem prima eten.
Al je hem weer knapperig wil krijgen, snij er roosjes van en leg die in een bak ijswater.quote:Op donderdag 2 februari 2012 18:00 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ah ok Ik was al aan het rondkijk hoe ik een bedorven bloemkool kon herkennen, aangezien bloemkool niet echt een bewaargroente is.
Normaal is het dan ook zaterdags halen, en zaterdags verwerken.... ging nu niet.
Nee, dan bevriest ie,quote:Op donderdag 2 februari 2012 18:04 schreef SiGNe het volgende:
is gewoon buiten leggen niet ook een optie? koud genoeg in elk geval
goeie!quote:Op donderdag 2 februari 2012 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Al je hem weer knapperig wil krijgen, snij er roosjes van en leg die in een bak ijswater.
Boter is gezond, bevat noodzakelijke voedingsstoffen.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 14:47 schreef Aurora182 het volgende:
Oooh bedankt voor de reacties!
Ik dacht dat blindbakken niet echt nodig was bij minder waterige groenten, maar ik zal het toch doen dan
En een deel boter vervangen door melk om het iets gezonder te maken ja, haha. Voor mijn eerste quiche toch maar niet te veel gaan experimenteren :p
Als ik hem nu insmeer met een honing/mosterd mengsel gaat dat dan goed tijdens het bakken?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 12:33 schreef lipper het volgende:
Hoe marineer je een Beenham met honing mosterd?
Nog nooit gedaan.
Marinade maken en hem daar in inleggen?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 12:33 schreef lipper het volgende:
Hoe marineer je een Beenham met honing mosterd?
Nog nooit gedaan.
Niet als je hem op lagere temp gaart. In de oven bij bv 120 gradenquote:Op zaterdag 4 februari 2012 15:00 schreef lipper het volgende:
[..]
Als ik hem nu insmeer met een honing/mosterd mengsel gaat dat dan goed tijdens het bakken?
Verbrand die honing niet dan?
Goedzo! Beetje zoete ketjap en citroensap doen het ook altijd goed.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 15:59 schreef lipper het volgende:
Nou ik heb maar een marinade op de gok gemaakt.
Beetje mosterd, honing, zeezout, zwarte peper, sjalotje en een beetje knoflook.
Dat is mooi want dat heb ik in huis.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goedzo! Beetje zoete ketjap en citroensap doen het ook altijd goed.
160 is wat laag, drie kwartier ook erg snel doe recept eens? Ik bedoel, hoeveel eieren enzoquote:Op zaterdag 4 februari 2012 16:46 schreef Sorella het volgende:
Piet, als ik een hartige taart maak met prei en ham bv. en daar kaas,room en ei overheen gooi dan blijft het zo nat net alsof het ei niet wil stollen. 160 graden en dan 45 minuten is dat te heet of tekort of kan ik beter cremefraiche er doorheen doen inplaats van room ?.
Ham uit de marinade halen, dan de oven in.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 17:45 schreef lipper het volgende:
Piet, kan die ham zo met de marinade de oven in?
Af en toe bestrijken?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ham uit de marinade halen, dan de oven in.
Ik zou 6 eieren gebruiken, ze scheiden, de room met de dooiers kloppen en het wit apart.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 19:31 schreef Sorella het volgende:
ff denken
Gehakt bakken, spekjes erbij dan prei erbij todat de prei half gaar is dan wat peper, bakblik bekleden met bladerdeeg, gaatjes erin prikken, prei/gehaktmengels erin. 3 of 4 eieren kloppen (ligt eraan of ik middel of groot heb) room erbij (250ml ) kaas erbij en dan over de prei gieten. Daar boven op plakjes tomaat en dan in de oven op 180 (geen 160 wat ik dacht) voor ongeveer 45 minuten.
Ik doe het in een lage schaal met van die ribbeltjes aan de zijkant.
Ik maak forel graag naar een recept van Jamie Oliver:quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet. Wat zou jij met een forel doen?
quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:50 schreef Isegrim het volgende:
Kookroom is een stom product. Gewoon lekker echte room gebruiken.
QFTquote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:50 schreef Isegrim het volgende:
Kookroom is een stom product. Gewoon lekker echte room gebruiken.
Oh, ja, ik gebruik een springvorm, van de appeltaart zeg maar, het wordt luchtiger er lekkerder daardoor, dat stijfslaanquote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Sorella het volgende:
Ik gebruik altijd kookroom dus gewone slagroom gebruiken.
Wordt dat niet erg veel eiwit en slagroom dan als alles stijf geklopt wordt of zakt het dan gewoon in ?.
Ik heb nu visioenen dat ik een soeppan moet gebruiken
en middel eieren neem ik aan ? oja we zijn met zijn drieen.
Pocheren in witte wijn?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet. Wat zou jij met een forel doen?
200 cc roomquote:Op zondag 5 februari 2012 09:40 schreef Holy_Goat het volgende:
Ik wilde laatst eens proberen creme brulee te maken, maar er staan zo veel verschillende verhoudingen room eieren melk in dat ik t niet meer weet. En 'room' is toch gewoon slagroom?
Anyway, Wie heeft een Goed recept? Ik heb helaas wel alleen beschikking over een hete lucht oven (en gas brander)
Wat Piet zegt, door de bloem halen en bakken in boter.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet. Wat zou jij met een forel doen?
Maar doe je dat ook met velletje dan? Ik heb hele forellen. Dacht dat je alleen filets door de bloem haalde om te bakken.quote:Op maandag 6 februari 2012 19:29 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Wat Piet zegt, door de bloem halen en bakken in boter.
Regelmatig in de buikholte kijken. Zodra die aan beide kanten ondoorzichtig wit is, uit de pan halen. Dan is de vis gaar en zitten de graten nog vast genoeg om makkelijk te kunnen eten.
Ja, ook met vel. Dan plakken ze ook minder snel vast. En degenen die vel willen eten, hebben een korstje.quote:Op maandag 6 februari 2012 19:30 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Maar doe je dat ook met velletje dan? Ik heb hele forellen. Dacht dat je alleen filets door de bloem haalde om te bakken.
Ik bereid zelden vis.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |