abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 30 januari 2012 @ 09:22:38 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107392479
Dat is niet zozeer marineren, maar garen in de pekel vermoed ik. Je moet veel zout in het water doen. 250 gram per liter. Je kan (maar hoeft niet) zaken toevoegen als Jeneverbes, peperkorrel en laurierblad, en 24 uur is vrij kort eigenlijk. Kook het water met het zout en de eventuele kruiden om alles op de lossen en laat het afkoelen, als het koud is kan je er de kipfilet in doen. Normaal is trouwens veel langer, zeker 4 dagen minstens. Maar je gebruikt geen nitraatpekelzout dus zou ik het in de koelkast zetten en niet langer dan 24 uur bewaren.
Het zout veranderd de structuur van het vlees.
Je kan het na de 24 uur het beste een tijdje spoelen, anders is het veel te zout om te eten vind ik.
Als je langer dan 24 uur wilt pekelen dan moet je nitraatpekelzout gebruiken, je slager kan je dat wel bezorgen. Dit om de groei van Botulisme te voorkomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107408343
Kun je rijstepap maken met toverrijst
  maandag 30 januari 2012 @ 17:56:06 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107408412
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 17:54 schreef lipper het volgende:
Kun je rijstepap maken met toverrijst
Als je het lang genoeg kookt en er genoeg melk bij doet, ja, maar of het lekker wordt, is een tweede, zet er anders even kort een staafmixer in als de rijst gaar is en staafmix een deel tot zetmeel,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107409084
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je het lang genoeg kookt en er genoeg melk bij doet, ja, maar of het lekker wordt, is een tweede, zet er anders even kort een staafmixer in als de rijst gaar is en staafmix een deel tot zetmeel,
Dank je wel, ik ga het proberen!
pi_107423218
Hey Piet,
wat is 'alkalized cocoa' powder? Ik lees op internet dat het in Amerika ook wel Dutch-process cocoa genoemd wordt. Is dat de normale cacao hier?
Noodles
  dinsdag 31 januari 2012 @ 08:04:19 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107430062
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 23:05 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet,
wat is 'alkalized cocoa' powder? Ik lees op internet dat het in Amerika ook wel Dutch-process cocoa genoemd wordt. Is dat de normale cacao hier?
ja, dat is ontzuurde cacao, Proces is bedacht door meneer van Houten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107430588
ok bedankt :)
Noodles
  dinsdag 31 januari 2012 @ 22:23:25 #58
366010 Aegithalos
quisque risus tellus induit
pi_107460170
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets

De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
Zo was hij idd een stuk beter! *O* Dankjewel!
pi_107518479
Piet, heb laatst een bloemkool bij de boer gehaald 4 A 5 dagen geleden. Bewaard in de kelder (donker en koud), maar nu ik hem pak, voelt hij nogal zacht aan. Dus hij is licht in te drukken. Is dit goed?
Kleur en geur zijn gewoon goed verder :)
  donderdag 2 februari 2012 @ 17:01:08 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107521640
quote:
3s.gif Op donderdag 2 februari 2012 15:34 schreef fotostarter het volgende:
Piet, heb laatst een bloemkool bij de boer gehaald 4 A 5 dagen geleden. Bewaard in de kelder (donker en koud), maar nu ik hem pak, voelt hij nogal zacht aan. Dus hij is licht in te drukken. Is dit goed?
Kleur en geur zijn gewoon goed verder :)
Zo lang ie niet bruin wordt en stinkt kan je hem prima eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107523854
quote:
1s.gif Op donderdag 2 februari 2012 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo lang ie niet bruin wordt en stinkt kan je hem prima eten.
Ah ok :) Ik was al aan het rondkijk hoe ik een bedorven bloemkool kon herkennen, aangezien bloemkool niet echt een bewaargroente is.
Normaal is het dan ook zaterdags halen, en zaterdags verwerken.... ging nu niet.
  donderdag 2 februari 2012 @ 18:01:43 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107523900
quote:
3s.gif Op donderdag 2 februari 2012 18:00 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ah ok :) Ik was al aan het rondkijk hoe ik een bedorven bloemkool kon herkennen, aangezien bloemkool niet echt een bewaargroente is.
Normaal is het dan ook zaterdags halen, en zaterdags verwerken.... ging nu niet.
Al je hem weer knapperig wil krijgen, snij er roosjes van en leg die in een bak ijswater.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 februari 2012 @ 18:04:29 #63
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_107524000
is gewoon buiten leggen niet ook een optie? koud genoeg in elk geval :)
pi_107530523
Thanks nog Piet voor de kip! Give it a try.
  donderdag 2 februari 2012 @ 20:27:49 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107530607
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 18:04 schreef SiGNe het volgende:
is gewoon buiten leggen niet ook een optie? koud genoeg in elk geval :)
Nee, dan bevriest ie,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107546604
quote:
1s.gif Op donderdag 2 februari 2012 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Al je hem weer knapperig wil krijgen, snij er roosjes van en leg die in een bak ijswater.
goeie!
pi_107591164
Hoe marineer je een Beenham met honing mosterd?


Nog nooit gedaan.
  zaterdag 4 februari 2012 @ 12:58:58 #68
366039 Aurora182
One man wolfpack
pi_107591977
Piet of eender wie:

Ik ga straks een quiche proberen maken.

200 g bloem / halve tl zout / 100 g boter / 3 el koud water een goed basisrecept?
Vulling zal geraspte pastinaak&wortel worden met 1 ei/2 dl room/halve dl melk

Is het nodig om blind te bakken met deze vulling?
Kan ik eventueel een deel van de boter voor het deeg vervangen door bv melk?

Alvast een dankjewel!
pi_107593256
Ik ben geen piet, maar had laatst een bijna zelfde recept gebruikt voor mijn bodem en had hem toch liever wel voorgebakken...
pi_107593978
Ik bak quichebodem ook tien minuutjes voor. :Y Dan weet je zeker dat het geen zompige boel wordt.

Waarom wil je de boter vervangen? Vet? Crème fraîche kan ook, is al een stuk minder vet. Maar melk of water gaat ook. Wordt het alleen droger.
  zaterdag 4 februari 2012 @ 14:16:39 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107594277
Vet niet vervangen door vocht of eiwit, dan krijg je een heel ander soort deeg. En blind bakken is wel mooi met een quiche.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 februari 2012 @ 14:47:14 #72
366039 Aurora182
One man wolfpack
pi_107595217
Oooh bedankt voor de reacties!

Ik dacht dat blindbakken niet echt nodig was bij minder waterige groenten, maar ik zal het toch doen dan :)

En een deel boter vervangen door melk om het iets gezonder te maken ja, haha. Voor mijn eerste quiche toch maar niet te veel gaan experimenteren :p
  zaterdag 4 februari 2012 @ 14:49:26 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107595272
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 14:47 schreef Aurora182 het volgende:
Oooh bedankt voor de reacties!

Ik dacht dat blindbakken niet echt nodig was bij minder waterige groenten, maar ik zal het toch doen dan :)

En een deel boter vervangen door melk om het iets gezonder te maken ja, haha. Voor mijn eerste quiche toch maar niet te veel gaan experimenteren :p
Boter is gezond, bevat noodzakelijke voedingsstoffen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107595548
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 12:33 schreef lipper het volgende:
Hoe marineer je een Beenham met honing mosterd?


Nog nooit gedaan.
Als ik hem nu insmeer met een honing/mosterd mengsel gaat dat dan goed tijdens het bakken?
Verbrand die honing niet dan?
  zaterdag 4 februari 2012 @ 15:31:18 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107596555
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 12:33 schreef lipper het volgende:
Hoe marineer je een Beenham met honing mosterd?


Nog nooit gedaan.
Marinade maken en hem daar in inleggen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 februari 2012 @ 15:32:31 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107596595
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 15:00 schreef lipper het volgende:

[..]

Als ik hem nu insmeer met een honing/mosterd mengsel gaat dat dan goed tijdens het bakken?
Verbrand die honing niet dan?
Niet als je hem op lagere temp gaart. In de oven bij bv 120 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107597428
Nou ik heb maar een marinade op de gok gemaakt.
Beetje mosterd, honing, zeezout, zwarte peper, sjalotje en een beetje knoflook.
  zaterdag 4 februari 2012 @ 16:00:15 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107597448
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 15:59 schreef lipper het volgende:
Nou ik heb maar een marinade op de gok gemaakt.
Beetje mosterd, honing, zeezout, zwarte peper, sjalotje en een beetje knoflook.
Goedzo! Beetje zoete ketjap en citroensap doen het ook altijd goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107597977
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goedzo! Beetje zoete ketjap en citroensap doen het ook altijd goed.
Dat is mooi want dat heb ik in huis.
pi_107598823
Piet, als ik een hartige taart maak met prei en ham bv. en daar kaas,room en ei overheen gooi dan blijft het zo nat net alsof het ei niet wil stollen. 160 graden en dan 45 minuten is dat te heet of tekort of kan ik beter cremefraiche er doorheen doen inplaats van room ?.
  zaterdag 4 februari 2012 @ 16:55:09 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107599115
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 16:46 schreef Sorella het volgende:
Piet, als ik een hartige taart maak met prei en ham bv. en daar kaas,room en ei overheen gooi dan blijft het zo nat net alsof het ei niet wil stollen. 160 graden en dan 45 minuten is dat te heet of tekort of kan ik beter cremefraiche er doorheen doen inplaats van room ?.
160 is wat laag, drie kwartier ook erg snel doe recept eens? Ik bedoel, hoeveel eieren enzo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107600700
Piet, kan die ham zo met de marinade de oven in?
  zaterdag 4 februari 2012 @ 17:48:45 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107600807
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 17:45 schreef lipper het volgende:
Piet, kan die ham zo met de marinade de oven in?
Ham uit de marinade halen, dan de oven in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107603252
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ham uit de marinade halen, dan de oven in.
Af en toe bestrijken?
pi_107604198
ff denken
Gehakt bakken, spekjes erbij dan prei erbij todat de prei half gaar is dan wat peper, bakblik bekleden met bladerdeeg, gaatjes erin prikken, prei/gehaktmengels erin. 3 of 4 eieren kloppen (ligt eraan of ik middel of groot heb) room erbij (250ml ) kaas erbij en dan over de prei gieten. Daar boven op plakjes tomaat en dan in de oven op 180 (geen 160 wat ik dacht) voor ongeveer 45 minuten.
Ik doe het in een lage schaal met van die ribbeltjes aan de zijkant.
  zaterdag 4 februari 2012 @ 19:51:36 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107604892
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 19:31 schreef Sorella het volgende:
ff denken
Gehakt bakken, spekjes erbij dan prei erbij todat de prei half gaar is dan wat peper, bakblik bekleden met bladerdeeg, gaatjes erin prikken, prei/gehaktmengels erin. 3 of 4 eieren kloppen (ligt eraan of ik middel of groot heb) room erbij (250ml ) kaas erbij en dan over de prei gieten. Daar boven op plakjes tomaat en dan in de oven op 180 (geen 160 wat ik dacht) voor ongeveer 45 minuten.
Ik doe het in een lage schaal met van die ribbeltjes aan de zijkant.
Ik zou 6 eieren gebruiken, ze scheiden, de room met de dooiers kloppen en het wit apart.
Geen bladerdeeg gebruiken maar piedeeg, en dat blind voorbakken, af laten koelen, vulling er in, stijf geslagen room dooier met wat zout met het stijfgeslagen eiwit enveloperen, niet roeren, maar omslaan en dat in de gevulde vorm doen
Uurtje of wat langer op 175 graden tot het gaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107613018
Piet. O+ Wat zou jij met een forel doen? :)
pi_107613049
Ik gebruik altijd kookroom dus gewone slagroom gebruiken.
Wordt dat niet erg veel eiwit en slagroom dan als alles stijf geklopt wordt of zakt het dan gewoon in ?.
Ik heb nu visioenen dat ik een soeppan moet gebruiken :)
en middel eieren neem ik aan ? oja we zijn met zijn drieen.
pi_107614033
Kookroom is een stom product. :{w Gewoon lekker echte room gebruiken. :Y
pi_107619923
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet. O+ Wat zou jij met een forel doen? :)
Ik maak forel graag naar een recept van Jamie Oliver:
Oven op maximale temperatuur voorverwarmen, forellen wassen en droogdeppen. In vijzel een mix maken van verse tijm, wat zeezout en olijfolie, en de vissen daarmee van binnen en buiten insmeren. Een citroen halveren ( = voor 2 personen, halve citroen pp) en uiteinde eraf snijden, zodat ze kunnen staan. Inkepingen maken in het vruchtvlees en daar een laurierblaadje in steken. Forellen en citroenen in een braadsleede leggen en ongeveer 10 minuten de oven in.
pi_107620149
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:50 schreef Isegrim het volgende:
Kookroom is een stom product. :{w Gewoon lekker echte room gebruiken. :Y
^O^
  zondag 5 februari 2012 @ 09:40:31 #92
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_107620430
Ik wilde laatst eens proberen creme brulee te maken, maar er staan zo veel verschillende verhoudingen room eieren melk in dat ik t niet meer weet. En 'room' is toch gewoon slagroom?

Anyway, Wie heeft een Goed recept? Ik heb helaas wel alleen beschikking over een hete lucht oven (en gas brander)
  zondag 5 februari 2012 @ 09:40:40 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107620432
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:50 schreef Isegrim het volgende:
Kookroom is een stom product. :{w Gewoon lekker echte room gebruiken. :Y
QFT
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 februari 2012 @ 09:42:18 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107620449
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Sorella het volgende:
Ik gebruik altijd kookroom dus gewone slagroom gebruiken.
Wordt dat niet erg veel eiwit en slagroom dan als alles stijf geklopt wordt of zakt het dan gewoon in ?.
Ik heb nu visioenen dat ik een soeppan moet gebruiken :)
en middel eieren neem ik aan ? oja we zijn met zijn drieen.
Oh, ja, ik gebruik een springvorm, van de appeltaart zeg maar, het wordt luchtiger er lekkerder daardoor, dat stijfslaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 februari 2012 @ 09:44:27 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107620468
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet. O+ Wat zou jij met een forel doen? :)
Pocheren in witte wijn?
Grillen?
Door de bloem halen en bakken in ruim boter?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 februari 2012 @ 09:51:44 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107620530
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 09:40 schreef Holy_Goat het volgende:
Ik wilde laatst eens proberen creme brulee te maken, maar er staan zo veel verschillende verhoudingen room eieren melk in dat ik t niet meer weet. En 'room' is toch gewoon slagroom?

Anyway, Wie heeft een Goed recept? Ik heb helaas wel alleen beschikking over een hete lucht oven (en gas brander)
200 cc room
200 cc melk
4 grote eieren
Vanille
2 eetlepels suiker
Mixen
In lage beboterde vorm gieten en garen in de oven in een waterbad
Als het gaar is, en stijf dus, bestooien met suiker en de suiker branden
Af laten koelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107620575
tnx piet :)

Noteert slagroom op haar boodschappenlijst.
pi_107685455
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 23:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet. O+ Wat zou jij met een forel doen? :)
Wat Piet zegt, door de bloem halen en bakken in boter.
Regelmatig in de buikholte kijken. Zodra die aan beide kanten ondoorzichtig wit is, uit de pan halen. Dan is de vis gaar en zitten de graten nog vast genoeg om makkelijk te kunnen eten.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107685528
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:29 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Wat Piet zegt, door de bloem halen en bakken in boter.
Regelmatig in de buikholte kijken. Zodra die aan beide kanten ondoorzichtig wit is, uit de pan halen. Dan is de vis gaar en zitten de graten nog vast genoeg om makkelijk te kunnen eten.
Maar doe je dat ook met velletje dan? Ik heb hele forellen. Dacht dat je alleen filets door de bloem haalde om te bakken.

Ik bereid zelden vis. :P
pi_107685687
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Maar doe je dat ook met velletje dan? Ik heb hele forellen. Dacht dat je alleen filets door de bloem haalde om te bakken.

Ik bereid zelden vis. :P
Ja, ook met vel. Dan plakken ze ook minder snel vast. En degenen die vel willen eten, hebben een korstje. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')