Als je het lang genoeg kookt en er genoeg melk bij doet, ja, maar of het lekker wordt, is een tweede, zet er anders even kort een staafmixer in als de rijst gaar is en staafmix een deel tot zetmeel,quote:
Dank je wel, ik ga het proberen!quote:Op maandag 30 januari 2012 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je het lang genoeg kookt en er genoeg melk bij doet, ja, maar of het lekker wordt, is een tweede, zet er anders even kort een staafmixer in als de rijst gaar is en staafmix een deel tot zetmeel,
ja, dat is ontzuurde cacao, Proces is bedacht door meneer van Houtenquote:Op maandag 30 januari 2012 23:05 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet,
wat is 'alkalized cocoa' powder? Ik lees op internet dat het in Amerika ook wel Dutch-process cocoa genoemd wordt. Is dat de normale cacao hier?
Zo was hij idd een stuk beter! Dankjewel!quote:Op woensdag 25 januari 2012 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
Zo lang ie niet bruin wordt en stinkt kan je hem prima eten.quote:Op donderdag 2 februari 2012 15:34 schreef fotostarter het volgende:
Piet, heb laatst een bloemkool bij de boer gehaald 4 A 5 dagen geleden. Bewaard in de kelder (donker en koud), maar nu ik hem pak, voelt hij nogal zacht aan. Dus hij is licht in te drukken. Is dit goed?
Kleur en geur zijn gewoon goed verder
Ah ok Ik was al aan het rondkijk hoe ik een bedorven bloemkool kon herkennen, aangezien bloemkool niet echt een bewaargroente is.quote:Op donderdag 2 februari 2012 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo lang ie niet bruin wordt en stinkt kan je hem prima eten.
Al je hem weer knapperig wil krijgen, snij er roosjes van en leg die in een bak ijswater.quote:Op donderdag 2 februari 2012 18:00 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ah ok Ik was al aan het rondkijk hoe ik een bedorven bloemkool kon herkennen, aangezien bloemkool niet echt een bewaargroente is.
Normaal is het dan ook zaterdags halen, en zaterdags verwerken.... ging nu niet.
Nee, dan bevriest ie,quote:Op donderdag 2 februari 2012 18:04 schreef SiGNe het volgende:
is gewoon buiten leggen niet ook een optie? koud genoeg in elk geval
goeie!quote:Op donderdag 2 februari 2012 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Al je hem weer knapperig wil krijgen, snij er roosjes van en leg die in een bak ijswater.
Boter is gezond, bevat noodzakelijke voedingsstoffen.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 14:47 schreef Aurora182 het volgende:
Oooh bedankt voor de reacties!
Ik dacht dat blindbakken niet echt nodig was bij minder waterige groenten, maar ik zal het toch doen dan
En een deel boter vervangen door melk om het iets gezonder te maken ja, haha. Voor mijn eerste quiche toch maar niet te veel gaan experimenteren :p
Als ik hem nu insmeer met een honing/mosterd mengsel gaat dat dan goed tijdens het bakken?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 12:33 schreef lipper het volgende:
Hoe marineer je een Beenham met honing mosterd?
Nog nooit gedaan.
Marinade maken en hem daar in inleggen?quote:Op zaterdag 4 februari 2012 12:33 schreef lipper het volgende:
Hoe marineer je een Beenham met honing mosterd?
Nog nooit gedaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |