abonnement Unibet Coolblue
  maandag 30 januari 2012 @ 09:22:38 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107392479
Dat is niet zozeer marineren, maar garen in de pekel vermoed ik. Je moet veel zout in het water doen. 250 gram per liter. Je kan (maar hoeft niet) zaken toevoegen als Jeneverbes, peperkorrel en laurierblad, en 24 uur is vrij kort eigenlijk. Kook het water met het zout en de eventuele kruiden om alles op de lossen en laat het afkoelen, als het koud is kan je er de kipfilet in doen. Normaal is trouwens veel langer, zeker 4 dagen minstens. Maar je gebruikt geen nitraatpekelzout dus zou ik het in de koelkast zetten en niet langer dan 24 uur bewaren.
Het zout veranderd de structuur van het vlees.
Je kan het na de 24 uur het beste een tijdje spoelen, anders is het veel te zout om te eten vind ik.
Als je langer dan 24 uur wilt pekelen dan moet je nitraatpekelzout gebruiken, je slager kan je dat wel bezorgen. Dit om de groei van Botulisme te voorkomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107408343
Kun je rijstepap maken met toverrijst
  maandag 30 januari 2012 @ 17:56:06 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107408412
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 17:54 schreef lipper het volgende:
Kun je rijstepap maken met toverrijst
Als je het lang genoeg kookt en er genoeg melk bij doet, ja, maar of het lekker wordt, is een tweede, zet er anders even kort een staafmixer in als de rijst gaar is en staafmix een deel tot zetmeel,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107409084
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je het lang genoeg kookt en er genoeg melk bij doet, ja, maar of het lekker wordt, is een tweede, zet er anders even kort een staafmixer in als de rijst gaar is en staafmix een deel tot zetmeel,
Dank je wel, ik ga het proberen!
pi_107423218
Hey Piet,
wat is 'alkalized cocoa' powder? Ik lees op internet dat het in Amerika ook wel Dutch-process cocoa genoemd wordt. Is dat de normale cacao hier?
Noodles
  dinsdag 31 januari 2012 @ 08:04:19 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107430062
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 23:05 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet,
wat is 'alkalized cocoa' powder? Ik lees op internet dat het in Amerika ook wel Dutch-process cocoa genoemd wordt. Is dat de normale cacao hier?
ja, dat is ontzuurde cacao, Proces is bedacht door meneer van Houten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107430588
ok bedankt :)
Noodles
  dinsdag 31 januari 2012 @ 22:23:25 #58
366010 Aegithalos
quisque risus tellus induit
pi_107460170
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets

De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
Zo was hij idd een stuk beter! *O* Dankjewel!
pi_107518479
Piet, heb laatst een bloemkool bij de boer gehaald 4 A 5 dagen geleden. Bewaard in de kelder (donker en koud), maar nu ik hem pak, voelt hij nogal zacht aan. Dus hij is licht in te drukken. Is dit goed?
Kleur en geur zijn gewoon goed verder :)
  donderdag 2 februari 2012 @ 17:01:08 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107521640
quote:
3s.gif Op donderdag 2 februari 2012 15:34 schreef fotostarter het volgende:
Piet, heb laatst een bloemkool bij de boer gehaald 4 A 5 dagen geleden. Bewaard in de kelder (donker en koud), maar nu ik hem pak, voelt hij nogal zacht aan. Dus hij is licht in te drukken. Is dit goed?
Kleur en geur zijn gewoon goed verder :)
Zo lang ie niet bruin wordt en stinkt kan je hem prima eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107523854
quote:
1s.gif Op donderdag 2 februari 2012 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo lang ie niet bruin wordt en stinkt kan je hem prima eten.
Ah ok :) Ik was al aan het rondkijk hoe ik een bedorven bloemkool kon herkennen, aangezien bloemkool niet echt een bewaargroente is.
Normaal is het dan ook zaterdags halen, en zaterdags verwerken.... ging nu niet.
  donderdag 2 februari 2012 @ 18:01:43 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107523900
quote:
3s.gif Op donderdag 2 februari 2012 18:00 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ah ok :) Ik was al aan het rondkijk hoe ik een bedorven bloemkool kon herkennen, aangezien bloemkool niet echt een bewaargroente is.
Normaal is het dan ook zaterdags halen, en zaterdags verwerken.... ging nu niet.
Al je hem weer knapperig wil krijgen, snij er roosjes van en leg die in een bak ijswater.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 februari 2012 @ 18:04:29 #63
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_107524000
is gewoon buiten leggen niet ook een optie? koud genoeg in elk geval :)
pi_107530523
Thanks nog Piet voor de kip! Give it a try.
  donderdag 2 februari 2012 @ 20:27:49 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107530607
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 18:04 schreef SiGNe het volgende:
is gewoon buiten leggen niet ook een optie? koud genoeg in elk geval :)
Nee, dan bevriest ie,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107546604
quote:
1s.gif Op donderdag 2 februari 2012 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Al je hem weer knapperig wil krijgen, snij er roosjes van en leg die in een bak ijswater.
goeie!
pi_107591164
Hoe marineer je een Beenham met honing mosterd?


Nog nooit gedaan.
  zaterdag 4 februari 2012 @ 12:58:58 #68
366039 Aurora182
One man wolfpack
pi_107591977
Piet of eender wie:

Ik ga straks een quiche proberen maken.

200 g bloem / halve tl zout / 100 g boter / 3 el koud water een goed basisrecept?
Vulling zal geraspte pastinaak&wortel worden met 1 ei/2 dl room/halve dl melk

Is het nodig om blind te bakken met deze vulling?
Kan ik eventueel een deel van de boter voor het deeg vervangen door bv melk?

Alvast een dankjewel!
pi_107593256
Ik ben geen piet, maar had laatst een bijna zelfde recept gebruikt voor mijn bodem en had hem toch liever wel voorgebakken...
  zaterdag 4 februari 2012 @ 14:07:25 #70
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_107593978
Ik bak quichebodem ook tien minuutjes voor. :Y Dan weet je zeker dat het geen zompige boel wordt.

Waarom wil je de boter vervangen? Vet? Crème fraîche kan ook, is al een stuk minder vet. Maar melk of water gaat ook. Wordt het alleen droger.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 februari 2012 @ 14:16:39 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107594277
Vet niet vervangen door vocht of eiwit, dan krijg je een heel ander soort deeg. En blind bakken is wel mooi met een quiche.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 februari 2012 @ 14:47:14 #72
366039 Aurora182
One man wolfpack
pi_107595217
Oooh bedankt voor de reacties!

Ik dacht dat blindbakken niet echt nodig was bij minder waterige groenten, maar ik zal het toch doen dan :)

En een deel boter vervangen door melk om het iets gezonder te maken ja, haha. Voor mijn eerste quiche toch maar niet te veel gaan experimenteren :p
  zaterdag 4 februari 2012 @ 14:49:26 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107595272
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 14:47 schreef Aurora182 het volgende:
Oooh bedankt voor de reacties!

Ik dacht dat blindbakken niet echt nodig was bij minder waterige groenten, maar ik zal het toch doen dan :)

En een deel boter vervangen door melk om het iets gezonder te maken ja, haha. Voor mijn eerste quiche toch maar niet te veel gaan experimenteren :p
Boter is gezond, bevat noodzakelijke voedingsstoffen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107595548
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 12:33 schreef lipper het volgende:
Hoe marineer je een Beenham met honing mosterd?


Nog nooit gedaan.
Als ik hem nu insmeer met een honing/mosterd mengsel gaat dat dan goed tijdens het bakken?
Verbrand die honing niet dan?
  zaterdag 4 februari 2012 @ 15:31:18 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107596555
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 12:33 schreef lipper het volgende:
Hoe marineer je een Beenham met honing mosterd?


Nog nooit gedaan.
Marinade maken en hem daar in inleggen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')